Ponedeljak, 28.07.2014.

17:21

Vučić: Da polako Srbija krene

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 3. avgusta predstaviti građanima šta je vlada do sada uradila.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Da polako Srbija krene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

OVO - JE - TEK - POCETAK - SLEDI - NASTAVAK

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima moze da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju. Aleksandar Vucic je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku koja vec daje rezultate, a nadam se u bliskoj buducnosti da ce dati jos i bolje rezultate, naravno da je za to potrebno vreme i strpljenje jer nista ne dolazi preko noci. Pred Srbijom su teski dani, svaka od ovih mera ima samo jedan cilj ,da ljudi u Srbiji rade. Rad nam je jedini nacin da nam, zaista, sutra bude bolje. Rad mora da bude nasa glavna ideologija, osnova nase vere u bolju buducnost, to je nas jedini zalog za svaku i svaciju buducnost. Vlada mora istrajati na tom putu, bez obzira odakle budu dolazili napadi.

сигурносни појас

pre 9 godina

Наши витални и национални интереси како каже премијер и треба да буду на првом месту,зашто би зарад других уништавали своју економију,зато нека премијер настави са што бржом реализацијом реформи како би Србији и грађанима кренуло на боље.

Higija

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima može da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju.Aleksandar Vučić je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku, i da srbija nikada neće uvesti sankciji Rusiji. Premijer sve što kaže to i uradi. Srbija zaista neće praviti neprijatelje. Srbija čak može da nađe politički interes da pomiri Rusiju i Nemačku od čega će obe ove države imati korist od Južnog toka.

dany00

pre 9 godina

Proteklo vreme nam je donelo odlično rešenje za poteze koji su nam već sada dali sliku da je država napredovala u pravom smeru!

nero

pre 9 godina

Nakon prvih 100 dana rada sadasnje Vlade treba izaci u medije i konstatovati stanje u Srbiji, culi smo da ce tako i biti. Za sada nije lose, ali moze mnogo bolje i treba jos jace da se radi na razvoju Srbije, borbi protiv kriminala i korupcije, smanjenju nezaposlenosti, i jacanju i poboljsanju drugih oblasti u drzavi.

grom

pre 9 godina

Srbija ce ciniti sto je u njenoj moci, kao i na sve nacine ce se truditi da u narednih nekoliko godina postane punopravan clan EU, ali to ne znaci da ce uciniti sve sto ista zahteva, primera radi-sankcije Rusiji. Sve se moze postici konstruktivnim dogovorom.

nokat

pre 9 godina

Srbiji je neophodan sto brzi razvoj, pre svega, obecano smanjenje nezaposlenosti, privlacenje stranih investicija, a sve ovo kao i jos mnogo drugih vaznih pitanja se jedino moze postici tako sto ce se reformski zakoni brze i bolje sprovoditi. Treba se nadati da ce tako i biti.

flasa

pre 9 godina

Gradjanima Srbije ce umnogome znaciti sto ce premijer Vucic licno obilaziti Srbiju i sagledavati rezultate rada Vlade ciji je on lider, bilo da su pozitivni ili negativni. Pozitivni rezultati ce biti pohvaljeni dok ce za negativne rezultate biti potrebno napraviti bolje planove za popravljanje situacije.

bumerang

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija krene putem napretka, a to ce uspeti tako sto ce na najbolji moguci nacin sprovoditi sve reformske zakone kojima je cilj bolja buducnost Srbije i njenih gradjana. Ide tesko, naravno, ali svaki uspesan rezultat se ne postize lako.

motor

pre 9 godina

Tacno je da Srbija namerava krupnim i sigurnim koracima da se prikljuci EU i postane njen punopravan clan, ali to ne znaci da sve zahteve EU mora po svaku cenu da ispuni, mora postojati neki kompromis po pojednim pitanjima. Sto se tice napretka drzave, treba jos mnogo jace raditi na reformama.

telegram

pre 9 godina

Zaista treba pohvaliti stav Srbije da ostaje pri stavu neuvodjenja sankcija Rusiji zbog njenog sukoba sa Ukrajinom. Srbiji je u ovom periodu mnogo bitnije kako da se reformise preko zakona koje velikom brzinom usvaja u ovom periodu.

saksija

pre 9 godina

Premijerova izjava vezana za EU da Srbija nece pognute glave sve slusati kako bi postala clan iste je za pohvalu i sasvim na mestu. Nasa zemlja jeste mala i zacrtala je sebi ogroman i tezak cilj, prikljucenje EU, ali ce na sve korektne i ozbiljne nacine nameravati da postane clan pomenute organizacije.

KODEKS

pre 9 godina

Promene su neophodne ali vlada mora pažljivo da ih sprovodi i planira jer narod je na ivici strpljenja i veće greške i udari na životni standard koji je već nizak mogu izazvati narodnu reakciju kojom bi se pokrenula lavina nezadovoljstva protiv vlade.

Dragan

pre 9 godina

Clanstvo u evropskoj uniji je velika stvar i nas strateski cilj , ali dok udjemo u tu zajednicu moramo da zivimo , radimo i zaradjujemo a to podrazumeva i aranzmane koje imamo sa bratskom Rusijom a koji su nam veoma znacajni i prifitabilni , takodje realni i nije vredno izgubiti ih zbog obecanja da ce nesto nekada i biti ...

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ce biti tako , premijer ce tako najlakse moci da dobije najrealniju sliku o situaciji u pojedinim krajevima koju ne mogu realno da docaraju ni mediji ni bilo kakvi izvestaji , usput dajuci ljudima u tim krajevima nadu u bolje sutra

letnji intermeco.

pre 9 godina

da krene polako, sporo, pa da stigne negde krajem veka do statusa pristojne države.
izlet u niš očigledno poslužio da popuni ispraznost obećanja i postignutog, pokušaj samomarketinga nesposobne vlade. daj šta daš.

zoricaVA

pre 9 godina

...Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bezimena, 29. jul 2014 06:02)
Pratim sva dešavanja od 2000.g., svedoci smo svih dešavanja, loših više nego li dobrih. Nikolić i Vučić, da li su gladni vlast ili ne, to ne znam ali vidim da su krenuli u neku novu, veliku borbu protiv nepravde koja je zadesila Srbiju, prvo običnog čoveka, radnika. Ti neki koje vi veličate su pljačkali Srbiju 12 god. iniko im se nije suprotstavljao na pravi način. Zajedno sa tajkunima, sproveli pljačkaške privatizacije gotovo svih firmi, velikih i malih u Srbiji i jadnog čoveka ostavili na cedilu. Ja, kao i mnogi koji smo to osetili na svojoj koži, tim velikim "dobročiniteljima" ne mogu nikad oprostiti.

Hmhm

pre 9 godina

Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.
(ankica62, 29. jul 2014 03:23)

Vi i ja očigledno ne gledamo istu sliku.

BEOgrađanin

pre 9 godina

Za sve one što kritikuju svaki potez vlade - šta smo uradili da sopstveno dvorište sredimo? Pogledajmo se u ogledalo, možemo mi to!

Enonema

pre 9 godina

Vlada je krenula, ne trčećim korakom već šptintom, u sprovođenje reformi, donošenju zakona, stvaranju povoljnog ambijenta za strana ulaganja, stvaranja ovoljnih uslova za veće upošljavanja građana, ali se ne može ono što je uništavano 12. godina popraviti preko noći. Biće potrebno mnogo manje godina, ali i to da se promeni svest pojedinih građana i da shvatimo da ništa neće samo da se uradi, da nam ništa neće pasti sa neba, već da moramo više i odgovornije raditi, domaćinski se odnositi prema poslu i državi i rezultati neće izostati.

bezimena

pre 9 godina

Svakako ova vlast je uradila dosta toga nego prosla vlast koja nije uradila nista za 12 godina...
(Sir, 28. jul 2014 18:35)

Kako te bre nije sramota da tooliko lažeš, da bar lažuckaš pa da ti se progleda kroz prste.

5. oktobra 2000. godine, posle vladavine ovih istih koji su sada na vlasti, DOS je u trezoru NB zatekao 600 kg heroina, umesto para, a zemlja je bila u KATASTROFALNOM stanju.
Vaši presvučeni ljubimci su 12 godina bili destruktivna i nekorektna opozicija, koja je bila protiv demokratije, protiv EU i protiv svega što bi modernizovalo Srbiju i povuklo je napred.
Kako kao ozloglašena SRS nije mogla da osvoji vlast, presvukla se u SNS i naprasno postala demokratskija od svih demokratskih stranaka zajedno.
Da, sada je ta opozicija vlast koja nema ni približnu opoziciju, kakva su oni bili!
Možda je moglo bolje da nije bilo ubistva jednog premijera i da je bla, bla.....ali SNS&co (16 kombi stranaka i udruženja) je preuzelo vlast u situaciji kada je Srbija, isključivo zahvaljujući DS postala kandidat za članstvo u EU i sada ubire plodove tudjeg truda i velikog rada. Razlika izmedju Srbije od onog heroina i Srbije 2012. god. je ogromna.
Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!

DySHaN

pre 9 godina

(Jo BRE dosta vise, 28. jul 2014 19:43)
Zbog neodgovrnog odnosa DS-ovih "eksperata" prema vršenju vlasti Srbija je postala zemlju u kojoj korupcija hara u svakoj pori društva.

ankica62

pre 9 godina

@(bezimena, 28. jul 2014 23:20)
Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.

Sven

pre 9 godina

Za prvih sto dana vlade dosta je toga ucinjeno. Zadovoljili su ocekivanja kad se uzmu u obzir i poplava koja je zadesila Srbiju povrh svih problema.Namera premijera da obilaze gradjane po gradovima Srbije kako bi ih upoznali sta je sve ucinjeno i sta ce tek da se uradi kako bi se zemlja oporavila i culi njihovo misljenje je za pohvalu.

Leonardo

pre 9 godina

Vrlo nezgodna situacija, pod velikim pritiscima je nasa vlast, ali Srbija treba da igra mudro i da gleda svoje interese koliko god je to u moci naseg rukovodstva.

Чујте-и-почујте

pre 9 godina

Objektivno gledano, Evropa ni sama ne očekuje da Vučić poklekne. Eventualni pristanak Vučića da se uvedu sankcije Rusiji, niti bi omogućio EU da bude opasnija po Rusiju, niti bi Putinu zadao previše brige. Srbija je jedina koja bi, u tom slučaju, bila na gubitku, čega je Vučić i te kako svestan, zato i jeste onako mudro pripremio diplomatski teren.

aprilia

pre 9 godina

Dobra vest je sto ce premijer Vucic 3. avgusta izaci pred javnost Srbije i izneti cinjenicno stanje situacije Srbije u preoteklih 100 dana rada vlade ciji je on lider. Tako ce gradjanima Srbije biti predocena realno stanje drzave Srbije i sta tek treba da se intenzivira u radu a sta popraviti.

bezimena

pre 9 godina

....Vučić je najavio i da će potom obilaziti Srbiju....

U cilju predizborne kampanje, jer je očigledno da najesen Vlada pada, a pada zati što je uradila sve suprotno predizbornim obećanjima, čime je većinu gradjana svela na obespravljenu sirotinju raju koja viče: "Hleba gospodaru"!

probudite se

pre 9 godina

Mora nam precizirati na koju vladu misli,na ovu od nepunih 100 dana ili onu od 2012.Kako sad to da Srbija polako krene,zar ne bese u martu SVOM SNAGOM?Sto se usporilo?Pitam vas,ostrascene,sta se konkretno uradilo u cilju poboljsanja zivota gradjana?NISTA.Ne znate,i nije vas briga,dobili ste zadatak da lupate minuse,i,to je to.Bice veselo kada se jednog dana probudite iz hipnoze,ali,bice kasno.

Patak Dača

pre 9 godina

@
..."Srbija je već krenula sa mrtve tačke, svaka čast za premijera...
(Filadendron, 28. jul 2014 17:51)"...

Da, da... svaka čast... NJEMU.
Upravo smo krenuli, sa mrtve tačke, ka mrtvom uglu!

Dimitrijana

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to
(dangolo, 28. jul 2014 18:27
---
e bas ti hvala na informaciji - svi tajkuni su na slobodi i lepo im je samo cekaju da ih vodja pozove da saradjuju sa njim - eno ga Vlahovic prvi, Dinkic je isto tu ali se ne eksponira... ma ima ih i ne brigaj brigu da ce tajkunima biti lose sa ovim demagogom - garantovano nece niko u zatvor - a ja tesko cekam kada ce se izvinuti i Miskovicu jer Boze moj finansirao je radikalnu stranku - Toma je to priznao u utisku nedelje.

RoBot

pre 9 godina

Pa, znate kako. Neko može da sačeka i "polako", ali većina ne može. A u pravu si za nacionalne interese i ekonomiju zarad tapšanja po ramenu. Samo, kako se bude bližila 2018.godina (izbori, jel') pristajaćete svi na sve samo da osigurate još četiri godine 'leba bez motike.

Jovana Bjelić

pre 9 godina

Srbiji nije u interesu da gubi 450 mil. € godišnje zarad pohvala od Amerike recimo. Neka nam onda oni daju te pare i prave gasovod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pajko, 28. jul 2014 18:58)

Molim lepo, ko ispovrne novce s njim ćemo sarađivati, nema mesta emocijama u tom pogledu kod vlade.

bunar

pre 9 godina

Veoma dobra vest je sto ce premijer Vucic obici Srbiju narednih dana i sagledati sta je postignuto za prvih 100 dana rada Vlade, sta nije uradjeno, a sta treba popraviti. Takodje je pohvalno isticanje cinjenice koju je sam premijer izjavio, da Srbija nece po svaku cenu izvrsavati sve uslove koje zahteva EU vec ce se ici putem razgovora kako bi svima bilo povoljno.

Abraham

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?
(bob, 28. jul 2014 17:44)

Smanjili su penzije...

bole

pre 9 godina

Da polako Srbija krene - gde? Ja vidim da se javni dug uvećava, porezi su nenormalni, plate sve manja (onima koji još imaju posao u privatnom sektoru), dakle Srbija se polako i neminovno kreće...ka ekonomskom ambisu! Ne znam da li te naočare kroz koje gleda su sa nekakvim ružičastim staklima, ali ono što ja vidim je potpuno drugačije od onoga što nam se servira...

Rambo

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu i sve je rekao u jednoj rečenici "Mi da uništavamo našu posrnulu ekonomiju da bi nas neko potapšao po ramenu".

dangolo

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to

Maca

pre 9 godina

Ja vidim da nam je Vlada samo donela vece poreze na imovinu..., uveli su od pre neku nedeju da ako imamo dug za porez , pored zatezne kamate cemo placati i kaznu od minimum 50000 dinara pa makar dugovali 1,10,100 ili 1000 dinara . Da li u Nemackoj, Austirji,...vam za 1 evro duga, poreska uprava tj drzava naplati kaznu od 50000 evra.

Filip

pre 9 godina

Za mene je važno da svetlo na kraju tunela postoji. Po prirodi sam večiti optimista i mislim da polako ali sigurno idemo ka izlazu iz krize...

NN

pre 9 godina

Pa mi u tu istu EU bese izvozimo 80 % nase robe, sa zemljama CEFTE imaom suficit u trgovini, a cilj svim clanicama CEFTE je da postanu clanice EU jednog dana. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite, i jos nam Rusij placaju najnizu rudnu rentu od mizarnih 3 % na eksploataciju nasih nalazista nafte i gasa, do koji su dosli kupovinom 51 % NIS za male pare.
Ako nam EU uvede sankcije, jer mi necemo da uvedeo zajedno sa EU, SAD sankcije Rusiiji, onda od obecanog boljeg standarda za 2 do 3 godine , nema nista , nego nas cekaju opet devedesete godine, a i pitanje je da li ce UEA ulagati u Srbiju, jer ipak UEA vise trguje sa EU i SAD nego sa Srbijom ili cak i Srbijom i Rusijom zajedno.

za_dobre_odnose

pre 9 godina

mislim da se bezpotrebno vrši izuzetan pritisak na nas. Mi se nalazimo na našem teškom putu ka kretanju ka oporavku i zaista smo u poziciji koja nam ne dozvoljava da ugrožavamo vitalne interese zemlje. Imamo otvoren i jasan stav po pitanju svega i posve legitiman. Samo je normalna stvar da su nam naši nacionalni, vitalni i ekonomski interesi ispred bilo čega drugog. Zar to nije kod svih zemalja tako?

Nikola

pre 9 godina

Hoce neko da napise sta su oni to uradili za ove 2 godine (da, toliko vladaju, ne 100 dana)? Struja skuplja, netransparentni ugovori, smanjanje plata i penzija, pad dinara, skok cena.. Hvala na tih 137 minuseva, ali ajde neko i da odgovori. Niko? Znao sam.

Milos

pre 9 godina

Mnogo je tesko odrzati stav koji je nasa Vlada zauzela prema EU , medjutim sada smo tu gde jesmo i borimo se kako mozemo , ali svi kazu da nas cekaju jos teza vremena i teze odluke kojima ce nas uslovljavati

Miroslav

pre 9 godina

U celoj Evropi je politicka pa i bezbednosna situacija na jako rizicnoj ivici , margini .. a nekim stranim silama izgleda da je u interesu da Srbija bude kolateralna steta , da nas sada ucene da moramo da zauzmemo prekoran stav prema Rusiji ili da budemo jedni od onih koji cemo im staviti sankcije

Wer

pre 9 godina

Pa, mora da nam saopsti sta je sve uradio, kad se nista ne vidi.
Nego, kad vec kreces na turneju, obidji i svog neoradikalskog komandira za novosadski feud i reci mu da prestane da ore po Bulevaru svaki put kad se nada smeni vlasti.

bob

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?

Orlando

pre 9 godina

Vlada Srbije je za ovo kratko vreme definitivno mnogo uradila u korist države i naroda, a to je za svaku pohvalu. Sprovođenje reformi je neophodno za oporavak i razvoj naše zemlje u potpunosti i ništa ih ne sme kočiti.

Egziperi

pre 9 godina

Nimalo laka pozicija Srbije preko koje se prelamaju različiti interesi sveta. Ali kada je nama ikada bilo lako ? Uvek je nekako prisutan isti scenario a prošlost bi ipak nečemu trebala da nas pouči. Mislim da smo prestali da budemo naivni i danas treba da budemo pragmatični. Nije potrebno tapšanje po leđima i sve se na neki način plaća baš kao što nezavistan položaj i najviše košta. Bitno je da istrajemo na putu za sopstvene interese i da gledamo sebe a manje druge. Drugi će nas prihvatiti takvima kakvi jesmo jedino ako smo dosledni sebi.

Jasmina

pre 9 godina

Reformama, koje Vlada sprovodi, sigurno će doći do krupnih,najvažnijih i najboljih promena po nas ali u svemu tome može da se uspe samo ako prvo sebe promenimo i zajedno sa reformatorima Vlade u tom teškom poslu učestvujemo.

Filip

pre 9 godina

Za mene je važno da svetlo na kraju tunela postoji. Po prirodi sam večiti optimista i mislim da polako ali sigurno idemo ka izlazu iz krize...

Jovana Bjelić

pre 9 godina

Srbiji nije u interesu da gubi 450 mil. € godišnje zarad pohvala od Amerike recimo. Neka nam onda oni daju te pare i prave gasovod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pajko, 28. jul 2014 18:58)

Molim lepo, ko ispovrne novce s njim ćemo sarađivati, nema mesta emocijama u tom pogledu kod vlade.

Rambo

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu i sve je rekao u jednoj rečenici "Mi da uništavamo našu posrnulu ekonomiju da bi nas neko potapšao po ramenu".

Miroslav

pre 9 godina

U celoj Evropi je politicka pa i bezbednosna situacija na jako rizicnoj ivici , margini .. a nekim stranim silama izgleda da je u interesu da Srbija bude kolateralna steta , da nas sada ucene da moramo da zauzmemo prekoran stav prema Rusiji ili da budemo jedni od onih koji cemo im staviti sankcije

bunar

pre 9 godina

Veoma dobra vest je sto ce premijer Vucic obici Srbiju narednih dana i sagledati sta je postignuto za prvih 100 dana rada Vlade, sta nije uradjeno, a sta treba popraviti. Takodje je pohvalno isticanje cinjenice koju je sam premijer izjavio, da Srbija nece po svaku cenu izvrsavati sve uslove koje zahteva EU vec ce se ici putem razgovora kako bi svima bilo povoljno.

Milos

pre 9 godina

Mnogo je tesko odrzati stav koji je nasa Vlada zauzela prema EU , medjutim sada smo tu gde jesmo i borimo se kako mozemo , ali svi kazu da nas cekaju jos teza vremena i teze odluke kojima ce nas uslovljavati

dangolo

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to

za_dobre_odnose

pre 9 godina

mislim da se bezpotrebno vrši izuzetan pritisak na nas. Mi se nalazimo na našem teškom putu ka kretanju ka oporavku i zaista smo u poziciji koja nam ne dozvoljava da ugrožavamo vitalne interese zemlje. Imamo otvoren i jasan stav po pitanju svega i posve legitiman. Samo je normalna stvar da su nam naši nacionalni, vitalni i ekonomski interesi ispred bilo čega drugog. Zar to nije kod svih zemalja tako?

Orlando

pre 9 godina

Vlada Srbije je za ovo kratko vreme definitivno mnogo uradila u korist države i naroda, a to je za svaku pohvalu. Sprovođenje reformi je neophodno za oporavak i razvoj naše zemlje u potpunosti i ništa ih ne sme kočiti.

Jasmina

pre 9 godina

Reformama, koje Vlada sprovodi, sigurno će doći do krupnih,najvažnijih i najboljih promena po nas ali u svemu tome može da se uspe samo ako prvo sebe promenimo i zajedno sa reformatorima Vlade u tom teškom poslu učestvujemo.

Egziperi

pre 9 godina

Nimalo laka pozicija Srbije preko koje se prelamaju različiti interesi sveta. Ali kada je nama ikada bilo lako ? Uvek je nekako prisutan isti scenario a prošlost bi ipak nečemu trebala da nas pouči. Mislim da smo prestali da budemo naivni i danas treba da budemo pragmatični. Nije potrebno tapšanje po leđima i sve se na neki način plaća baš kao što nezavistan položaj i najviše košta. Bitno je da istrajemo na putu za sopstvene interese i da gledamo sebe a manje druge. Drugi će nas prihvatiti takvima kakvi jesmo jedino ako smo dosledni sebi.

bob

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?

bole

pre 9 godina

Da polako Srbija krene - gde? Ja vidim da se javni dug uvećava, porezi su nenormalni, plate sve manja (onima koji još imaju posao u privatnom sektoru), dakle Srbija se polako i neminovno kreće...ka ekonomskom ambisu! Ne znam da li te naočare kroz koje gleda su sa nekakvim ružičastim staklima, ali ono što ja vidim je potpuno drugačije od onoga što nam se servira...

Wer

pre 9 godina

Pa, mora da nam saopsti sta je sve uradio, kad se nista ne vidi.
Nego, kad vec kreces na turneju, obidji i svog neoradikalskog komandira za novosadski feud i reci mu da prestane da ore po Bulevaru svaki put kad se nada smeni vlasti.

Maca

pre 9 godina

Ja vidim da nam je Vlada samo donela vece poreze na imovinu..., uveli su od pre neku nedeju da ako imamo dug za porez , pored zatezne kamate cemo placati i kaznu od minimum 50000 dinara pa makar dugovali 1,10,100 ili 1000 dinara . Da li u Nemackoj, Austirji,...vam za 1 evro duga, poreska uprava tj drzava naplati kaznu od 50000 evra.

Patak Dača

pre 9 godina

@
..."Srbija je već krenula sa mrtve tačke, svaka čast za premijera...
(Filadendron, 28. jul 2014 17:51)"...

Da, da... svaka čast... NJEMU.
Upravo smo krenuli, sa mrtve tačke, ka mrtvom uglu!

Abraham

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?
(bob, 28. jul 2014 17:44)

Smanjili su penzije...

Nikola

pre 9 godina

Hoce neko da napise sta su oni to uradili za ove 2 godine (da, toliko vladaju, ne 100 dana)? Struja skuplja, netransparentni ugovori, smanjanje plata i penzija, pad dinara, skok cena.. Hvala na tih 137 minuseva, ali ajde neko i da odgovori. Niko? Znao sam.

NN

pre 9 godina

Pa mi u tu istu EU bese izvozimo 80 % nase robe, sa zemljama CEFTE imaom suficit u trgovini, a cilj svim clanicama CEFTE je da postanu clanice EU jednog dana. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite, i jos nam Rusij placaju najnizu rudnu rentu od mizarnih 3 % na eksploataciju nasih nalazista nafte i gasa, do koji su dosli kupovinom 51 % NIS za male pare.
Ako nam EU uvede sankcije, jer mi necemo da uvedeo zajedno sa EU, SAD sankcije Rusiiji, onda od obecanog boljeg standarda za 2 do 3 godine , nema nista , nego nas cekaju opet devedesete godine, a i pitanje je da li ce UEA ulagati u Srbiju, jer ipak UEA vise trguje sa EU i SAD nego sa Srbijom ili cak i Srbijom i Rusijom zajedno.

probudite se

pre 9 godina

Mora nam precizirati na koju vladu misli,na ovu od nepunih 100 dana ili onu od 2012.Kako sad to da Srbija polako krene,zar ne bese u martu SVOM SNAGOM?Sto se usporilo?Pitam vas,ostrascene,sta se konkretno uradilo u cilju poboljsanja zivota gradjana?NISTA.Ne znate,i nije vas briga,dobili ste zadatak da lupate minuse,i,to je to.Bice veselo kada se jednog dana probudite iz hipnoze,ali,bice kasno.

bezimena

pre 9 godina

....Vučić je najavio i da će potom obilaziti Srbiju....

U cilju predizborne kampanje, jer je očigledno da najesen Vlada pada, a pada zati što je uradila sve suprotno predizbornim obećanjima, čime je većinu gradjana svela na obespravljenu sirotinju raju koja viče: "Hleba gospodaru"!

Dimitrijana

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to
(dangolo, 28. jul 2014 18:27
---
e bas ti hvala na informaciji - svi tajkuni su na slobodi i lepo im je samo cekaju da ih vodja pozove da saradjuju sa njim - eno ga Vlahovic prvi, Dinkic je isto tu ali se ne eksponira... ma ima ih i ne brigaj brigu da ce tajkunima biti lose sa ovim demagogom - garantovano nece niko u zatvor - a ja tesko cekam kada ce se izvinuti i Miskovicu jer Boze moj finansirao je radikalnu stranku - Toma je to priznao u utisku nedelje.

RoBot

pre 9 godina

Pa, znate kako. Neko može da sačeka i "polako", ali većina ne može. A u pravu si za nacionalne interese i ekonomiju zarad tapšanja po ramenu. Samo, kako se bude bližila 2018.godina (izbori, jel') pristajaćete svi na sve samo da osigurate još četiri godine 'leba bez motike.

bezimena

pre 9 godina

Svakako ova vlast je uradila dosta toga nego prosla vlast koja nije uradila nista za 12 godina...
(Sir, 28. jul 2014 18:35)

Kako te bre nije sramota da tooliko lažeš, da bar lažuckaš pa da ti se progleda kroz prste.

5. oktobra 2000. godine, posle vladavine ovih istih koji su sada na vlasti, DOS je u trezoru NB zatekao 600 kg heroina, umesto para, a zemlja je bila u KATASTROFALNOM stanju.
Vaši presvučeni ljubimci su 12 godina bili destruktivna i nekorektna opozicija, koja je bila protiv demokratije, protiv EU i protiv svega što bi modernizovalo Srbiju i povuklo je napred.
Kako kao ozloglašena SRS nije mogla da osvoji vlast, presvukla se u SNS i naprasno postala demokratskija od svih demokratskih stranaka zajedno.
Da, sada je ta opozicija vlast koja nema ni približnu opoziciju, kakva su oni bili!
Možda je moglo bolje da nije bilo ubistva jednog premijera i da je bla, bla.....ali SNS&co (16 kombi stranaka i udruženja) je preuzelo vlast u situaciji kada je Srbija, isključivo zahvaljujući DS postala kandidat za članstvo u EU i sada ubire plodove tudjeg truda i velikog rada. Razlika izmedju Srbije od onog heroina i Srbije 2012. god. je ogromna.
Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!

letnji intermeco.

pre 9 godina

da krene polako, sporo, pa da stigne negde krajem veka do statusa pristojne države.
izlet u niš očigledno poslužio da popuni ispraznost obećanja i postignutog, pokušaj samomarketinga nesposobne vlade. daj šta daš.

Hmhm

pre 9 godina

Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.
(ankica62, 29. jul 2014 03:23)

Vi i ja očigledno ne gledamo istu sliku.

BEOgrađanin

pre 9 godina

Za sve one što kritikuju svaki potez vlade - šta smo uradili da sopstveno dvorište sredimo? Pogledajmo se u ogledalo, možemo mi to!

Enonema

pre 9 godina

Vlada je krenula, ne trčećim korakom već šptintom, u sprovođenje reformi, donošenju zakona, stvaranju povoljnog ambijenta za strana ulaganja, stvaranja ovoljnih uslova za veće upošljavanja građana, ali se ne može ono što je uništavano 12. godina popraviti preko noći. Biće potrebno mnogo manje godina, ali i to da se promeni svest pojedinih građana i da shvatimo da ništa neće samo da se uradi, da nam ništa neće pasti sa neba, već da moramo više i odgovornije raditi, domaćinski se odnositi prema poslu i državi i rezultati neće izostati.

Leonardo

pre 9 godina

Vrlo nezgodna situacija, pod velikim pritiscima je nasa vlast, ali Srbija treba da igra mudro i da gleda svoje interese koliko god je to u moci naseg rukovodstva.

Sven

pre 9 godina

Za prvih sto dana vlade dosta je toga ucinjeno. Zadovoljili su ocekivanja kad se uzmu u obzir i poplava koja je zadesila Srbiju povrh svih problema.Namera premijera da obilaze gradjane po gradovima Srbije kako bi ih upoznali sta je sve ucinjeno i sta ce tek da se uradi kako bi se zemlja oporavila i culi njihovo misljenje je za pohvalu.

ankica62

pre 9 godina

@(bezimena, 28. jul 2014 23:20)
Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.

DySHaN

pre 9 godina

(Jo BRE dosta vise, 28. jul 2014 19:43)
Zbog neodgovrnog odnosa DS-ovih "eksperata" prema vršenju vlasti Srbija je postala zemlju u kojoj korupcija hara u svakoj pori društva.

zoricaVA

pre 9 godina

...Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bezimena, 29. jul 2014 06:02)
Pratim sva dešavanja od 2000.g., svedoci smo svih dešavanja, loših više nego li dobrih. Nikolić i Vučić, da li su gladni vlast ili ne, to ne znam ali vidim da su krenuli u neku novu, veliku borbu protiv nepravde koja je zadesila Srbiju, prvo običnog čoveka, radnika. Ti neki koje vi veličate su pljačkali Srbiju 12 god. iniko im se nije suprotstavljao na pravi način. Zajedno sa tajkunima, sproveli pljačkaške privatizacije gotovo svih firmi, velikih i malih u Srbiji i jadnog čoveka ostavili na cedilu. Ja, kao i mnogi koji smo to osetili na svojoj koži, tim velikim "dobročiniteljima" ne mogu nikad oprostiti.

Higija

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima može da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju.Aleksandar Vučić je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku, i da srbija nikada neće uvesti sankciji Rusiji. Premijer sve što kaže to i uradi. Srbija zaista neće praviti neprijatelje. Srbija čak može da nađe politički interes da pomiri Rusiju i Nemačku od čega će obe ove države imati korist od Južnog toka.

aprilia

pre 9 godina

Dobra vest je sto ce premijer Vucic 3. avgusta izaci pred javnost Srbije i izneti cinjenicno stanje situacije Srbije u preoteklih 100 dana rada vlade ciji je on lider. Tako ce gradjanima Srbije biti predocena realno stanje drzave Srbije i sta tek treba da se intenzivira u radu a sta popraviti.

Чујте-и-почујте

pre 9 godina

Objektivno gledano, Evropa ni sama ne očekuje da Vučić poklekne. Eventualni pristanak Vučića da se uvedu sankcije Rusiji, niti bi omogućio EU da bude opasnija po Rusiju, niti bi Putinu zadao previše brige. Srbija je jedina koja bi, u tom slučaju, bila na gubitku, čega je Vučić i te kako svestan, zato i jeste onako mudro pripremio diplomatski teren.

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ce biti tako , premijer ce tako najlakse moci da dobije najrealniju sliku o situaciji u pojedinim krajevima koju ne mogu realno da docaraju ni mediji ni bilo kakvi izvestaji , usput dajuci ljudima u tim krajevima nadu u bolje sutra

Dragan

pre 9 godina

Clanstvo u evropskoj uniji je velika stvar i nas strateski cilj , ali dok udjemo u tu zajednicu moramo da zivimo , radimo i zaradjujemo a to podrazumeva i aranzmane koje imamo sa bratskom Rusijom a koji su nam veoma znacajni i prifitabilni , takodje realni i nije vredno izgubiti ih zbog obecanja da ce nesto nekada i biti ...

KODEKS

pre 9 godina

Promene su neophodne ali vlada mora pažljivo da ih sprovodi i planira jer narod je na ivici strpljenja i veće greške i udari na životni standard koji je već nizak mogu izazvati narodnu reakciju kojom bi se pokrenula lavina nezadovoljstva protiv vlade.

saksija

pre 9 godina

Premijerova izjava vezana za EU da Srbija nece pognute glave sve slusati kako bi postala clan iste je za pohvalu i sasvim na mestu. Nasa zemlja jeste mala i zacrtala je sebi ogroman i tezak cilj, prikljucenje EU, ali ce na sve korektne i ozbiljne nacine nameravati da postane clan pomenute organizacije.

bumerang

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija krene putem napretka, a to ce uspeti tako sto ce na najbolji moguci nacin sprovoditi sve reformske zakone kojima je cilj bolja buducnost Srbije i njenih gradjana. Ide tesko, naravno, ali svaki uspesan rezultat se ne postize lako.

telegram

pre 9 godina

Zaista treba pohvaliti stav Srbije da ostaje pri stavu neuvodjenja sankcija Rusiji zbog njenog sukoba sa Ukrajinom. Srbiji je u ovom periodu mnogo bitnije kako da se reformise preko zakona koje velikom brzinom usvaja u ovom periodu.

flasa

pre 9 godina

Gradjanima Srbije ce umnogome znaciti sto ce premijer Vucic licno obilaziti Srbiju i sagledavati rezultate rada Vlade ciji je on lider, bilo da su pozitivni ili negativni. Pozitivni rezultati ce biti pohvaljeni dok ce za negativne rezultate biti potrebno napraviti bolje planove za popravljanje situacije.

motor

pre 9 godina

Tacno je da Srbija namerava krupnim i sigurnim koracima da se prikljuci EU i postane njen punopravan clan, ali to ne znaci da sve zahteve EU mora po svaku cenu da ispuni, mora postojati neki kompromis po pojednim pitanjima. Sto se tice napretka drzave, treba jos mnogo jace raditi na reformama.

nokat

pre 9 godina

Srbiji je neophodan sto brzi razvoj, pre svega, obecano smanjenje nezaposlenosti, privlacenje stranih investicija, a sve ovo kao i jos mnogo drugih vaznih pitanja se jedino moze postici tako sto ce se reformski zakoni brze i bolje sprovoditi. Treba se nadati da ce tako i biti.

grom

pre 9 godina

Srbija ce ciniti sto je u njenoj moci, kao i na sve nacine ce se truditi da u narednih nekoliko godina postane punopravan clan EU, ali to ne znaci da ce uciniti sve sto ista zahteva, primera radi-sankcije Rusiji. Sve se moze postici konstruktivnim dogovorom.

nero

pre 9 godina

Nakon prvih 100 dana rada sadasnje Vlade treba izaci u medije i konstatovati stanje u Srbiji, culi smo da ce tako i biti. Za sada nije lose, ali moze mnogo bolje i treba jos jace da se radi na razvoju Srbije, borbi protiv kriminala i korupcije, smanjenju nezaposlenosti, i jacanju i poboljsanju drugih oblasti u drzavi.

dany00

pre 9 godina

Proteklo vreme nam je donelo odlično rešenje za poteze koji su nam već sada dali sliku da je država napredovala u pravom smeru!

сигурносни појас

pre 9 godina

Наши витални и национални интереси како каже премијер и треба да буду на првом месту,зашто би зарад других уништавали своју економију,зато нека премијер настави са што бржом реализацијом реформи како би Србији и грађанима кренуло на боље.

OVO - JE - TEK - POCETAK - SLEDI - NASTAVAK

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima moze da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju. Aleksandar Vucic je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku koja vec daje rezultate, a nadam se u bliskoj buducnosti da ce dati jos i bolje rezultate, naravno da je za to potrebno vreme i strpljenje jer nista ne dolazi preko noci. Pred Srbijom su teski dani, svaka od ovih mera ima samo jedan cilj ,da ljudi u Srbiji rade. Rad nam je jedini nacin da nam, zaista, sutra bude bolje. Rad mora da bude nasa glavna ideologija, osnova nase vere u bolju buducnost, to je nas jedini zalog za svaku i svaciju buducnost. Vlada mora istrajati na tom putu, bez obzira odakle budu dolazili napadi.

bole

pre 9 godina

Da polako Srbija krene - gde? Ja vidim da se javni dug uvećava, porezi su nenormalni, plate sve manja (onima koji još imaju posao u privatnom sektoru), dakle Srbija se polako i neminovno kreće...ka ekonomskom ambisu! Ne znam da li te naočare kroz koje gleda su sa nekakvim ružičastim staklima, ali ono što ja vidim je potpuno drugačije od onoga što nam se servira...

Nikola

pre 9 godina

Hoce neko da napise sta su oni to uradili za ove 2 godine (da, toliko vladaju, ne 100 dana)? Struja skuplja, netransparentni ugovori, smanjanje plata i penzija, pad dinara, skok cena.. Hvala na tih 137 minuseva, ali ajde neko i da odgovori. Niko? Znao sam.

Patak Dača

pre 9 godina

@
..."Srbija je već krenula sa mrtve tačke, svaka čast za premijera...
(Filadendron, 28. jul 2014 17:51)"...

Da, da... svaka čast... NJEMU.
Upravo smo krenuli, sa mrtve tačke, ka mrtvom uglu!

Abraham

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?
(bob, 28. jul 2014 17:44)

Smanjili su penzije...

probudite se

pre 9 godina

Mora nam precizirati na koju vladu misli,na ovu od nepunih 100 dana ili onu od 2012.Kako sad to da Srbija polako krene,zar ne bese u martu SVOM SNAGOM?Sto se usporilo?Pitam vas,ostrascene,sta se konkretno uradilo u cilju poboljsanja zivota gradjana?NISTA.Ne znate,i nije vas briga,dobili ste zadatak da lupate minuse,i,to je to.Bice veselo kada se jednog dana probudite iz hipnoze,ali,bice kasno.

bob

pre 9 godina

moram da se nasmejem,pa ovaj opet najavljuje.a sta ste to napravili osim novog izgleda racuna za struju i poskupljenja svih poreza i svega ostalog?

Wer

pre 9 godina

Pa, mora da nam saopsti sta je sve uradio, kad se nista ne vidi.
Nego, kad vec kreces na turneju, obidji i svog neoradikalskog komandira za novosadski feud i reci mu da prestane da ore po Bulevaru svaki put kad se nada smeni vlasti.

NN

pre 9 godina

Pa mi u tu istu EU bese izvozimo 80 % nase robe, sa zemljama CEFTE imaom suficit u trgovini, a cilj svim clanicama CEFTE je da postanu clanice EU jednog dana. Sa druge strane sa Kinom i Rusijom imamo najvece trgovinske deficite, i jos nam Rusij placaju najnizu rudnu rentu od mizarnih 3 % na eksploataciju nasih nalazista nafte i gasa, do koji su dosli kupovinom 51 % NIS za male pare.
Ako nam EU uvede sankcije, jer mi necemo da uvedeo zajedno sa EU, SAD sankcije Rusiiji, onda od obecanog boljeg standarda za 2 do 3 godine , nema nista , nego nas cekaju opet devedesete godine, a i pitanje je da li ce UEA ulagati u Srbiju, jer ipak UEA vise trguje sa EU i SAD nego sa Srbijom ili cak i Srbijom i Rusijom zajedno.

Maca

pre 9 godina

Ja vidim da nam je Vlada samo donela vece poreze na imovinu..., uveli su od pre neku nedeju da ako imamo dug za porez , pored zatezne kamate cemo placati i kaznu od minimum 50000 dinara pa makar dugovali 1,10,100 ili 1000 dinara . Da li u Nemackoj, Austirji,...vam za 1 evro duga, poreska uprava tj drzava naplati kaznu od 50000 evra.

RoBot

pre 9 godina

Pa, znate kako. Neko može da sačeka i "polako", ali većina ne može. A u pravu si za nacionalne interese i ekonomiju zarad tapšanja po ramenu. Samo, kako se bude bližila 2018.godina (izbori, jel') pristajaćete svi na sve samo da osigurate još četiri godine 'leba bez motike.

Dimitrijana

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to
(dangolo, 28. jul 2014 18:27
---
e bas ti hvala na informaciji - svi tajkuni su na slobodi i lepo im je samo cekaju da ih vodja pozove da saradjuju sa njim - eno ga Vlahovic prvi, Dinkic je isto tu ali se ne eksponira... ma ima ih i ne brigaj brigu da ce tajkunima biti lose sa ovim demagogom - garantovano nece niko u zatvor - a ja tesko cekam kada ce se izvinuti i Miskovicu jer Boze moj finansirao je radikalnu stranku - Toma je to priznao u utisku nedelje.

Orlando

pre 9 godina

Vlada Srbije je za ovo kratko vreme definitivno mnogo uradila u korist države i naroda, a to je za svaku pohvalu. Sprovođenje reformi je neophodno za oporavak i razvoj naše zemlje u potpunosti i ništa ih ne sme kočiti.

Jasmina

pre 9 godina

Reformama, koje Vlada sprovodi, sigurno će doći do krupnih,najvažnijih i najboljih promena po nas ali u svemu tome može da se uspe samo ako prvo sebe promenimo i zajedno sa reformatorima Vlade u tom teškom poslu učestvujemo.

Filip

pre 9 godina

Za mene je važno da svetlo na kraju tunela postoji. Po prirodi sam večiti optimista i mislim da polako ali sigurno idemo ka izlazu iz krize...

bunar

pre 9 godina

Veoma dobra vest je sto ce premijer Vucic obici Srbiju narednih dana i sagledati sta je postignuto za prvih 100 dana rada Vlade, sta nije uradjeno, a sta treba popraviti. Takodje je pohvalno isticanje cinjenice koju je sam premijer izjavio, da Srbija nece po svaku cenu izvrsavati sve uslove koje zahteva EU vec ce se ici putem razgovora kako bi svima bilo povoljno.

Egziperi

pre 9 godina

Nimalo laka pozicija Srbije preko koje se prelamaju različiti interesi sveta. Ali kada je nama ikada bilo lako ? Uvek je nekako prisutan isti scenario a prošlost bi ipak nečemu trebala da nas pouči. Mislim da smo prestali da budemo naivni i danas treba da budemo pragmatični. Nije potrebno tapšanje po leđima i sve se na neki način plaća baš kao što nezavistan položaj i najviše košta. Bitno je da istrajemo na putu za sopstvene interese i da gledamo sebe a manje druge. Drugi će nas prihvatiti takvima kakvi jesmo jedino ako smo dosledni sebi.

dangolo

pre 9 godina

ovo je vlada za narod,a ne tajkune.potpuno verujem u reforme jer ovi ljudi zele da ostanu u istoriji ,a ne da pune dzepove tajkunskim parama.istorijske promene su pred nama.verujem u to

Rambo

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu i sve je rekao u jednoj rečenici "Mi da uništavamo našu posrnulu ekonomiju da bi nas neko potapšao po ramenu".

Miroslav

pre 9 godina

U celoj Evropi je politicka pa i bezbednosna situacija na jako rizicnoj ivici , margini .. a nekim stranim silama izgleda da je u interesu da Srbija bude kolateralna steta , da nas sada ucene da moramo da zauzmemo prekoran stav prema Rusiji ili da budemo jedni od onih koji cemo im staviti sankcije

za_dobre_odnose

pre 9 godina

mislim da se bezpotrebno vrši izuzetan pritisak na nas. Mi se nalazimo na našem teškom putu ka kretanju ka oporavku i zaista smo u poziciji koja nam ne dozvoljava da ugrožavamo vitalne interese zemlje. Imamo otvoren i jasan stav po pitanju svega i posve legitiman. Samo je normalna stvar da su nam naši nacionalni, vitalni i ekonomski interesi ispred bilo čega drugog. Zar to nije kod svih zemalja tako?

Milos

pre 9 godina

Mnogo je tesko odrzati stav koji je nasa Vlada zauzela prema EU , medjutim sada smo tu gde jesmo i borimo se kako mozemo , ali svi kazu da nas cekaju jos teza vremena i teze odluke kojima ce nas uslovljavati

Jovana Bjelić

pre 9 godina

Srbiji nije u interesu da gubi 450 mil. € godišnje zarad pohvala od Amerike recimo. Neka nam onda oni daju te pare i prave gasovod.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pajko, 28. jul 2014 18:58)

Molim lepo, ko ispovrne novce s njim ćemo sarađivati, nema mesta emocijama u tom pogledu kod vlade.

Enonema

pre 9 godina

Vlada je krenula, ne trčećim korakom već šptintom, u sprovođenje reformi, donošenju zakona, stvaranju povoljnog ambijenta za strana ulaganja, stvaranja ovoljnih uslova za veće upošljavanja građana, ali se ne može ono što je uništavano 12. godina popraviti preko noći. Biće potrebno mnogo manje godina, ali i to da se promeni svest pojedinih građana i da shvatimo da ništa neće samo da se uradi, da nam ništa neće pasti sa neba, već da moramo više i odgovornije raditi, domaćinski se odnositi prema poslu i državi i rezultati neće izostati.

ankica62

pre 9 godina

@(bezimena, 28. jul 2014 23:20)
Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ce biti tako , premijer ce tako najlakse moci da dobije najrealniju sliku o situaciji u pojedinim krajevima koju ne mogu realno da docaraju ni mediji ni bilo kakvi izvestaji , usput dajuci ljudima u tim krajevima nadu u bolje sutra

Sven

pre 9 godina

Za prvih sto dana vlade dosta je toga ucinjeno. Zadovoljili su ocekivanja kad se uzmu u obzir i poplava koja je zadesila Srbiju povrh svih problema.Namera premijera da obilaze gradjane po gradovima Srbije kako bi ih upoznali sta je sve ucinjeno i sta ce tek da se uradi kako bi se zemlja oporavila i culi njihovo misljenje je za pohvalu.

DySHaN

pre 9 godina

(Jo BRE dosta vise, 28. jul 2014 19:43)
Zbog neodgovrnog odnosa DS-ovih "eksperata" prema vršenju vlasti Srbija je postala zemlju u kojoj korupcija hara u svakoj pori društva.

BEOgrađanin

pre 9 godina

Za sve one što kritikuju svaki potez vlade - šta smo uradili da sopstveno dvorište sredimo? Pogledajmo se u ogledalo, možemo mi to!

zoricaVA

pre 9 godina

...Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bezimena, 29. jul 2014 06:02)
Pratim sva dešavanja od 2000.g., svedoci smo svih dešavanja, loših više nego li dobrih. Nikolić i Vučić, da li su gladni vlast ili ne, to ne znam ali vidim da su krenuli u neku novu, veliku borbu protiv nepravde koja je zadesila Srbiju, prvo običnog čoveka, radnika. Ti neki koje vi veličate su pljačkali Srbiju 12 god. iniko im se nije suprotstavljao na pravi način. Zajedno sa tajkunima, sproveli pljačkaške privatizacije gotovo svih firmi, velikih i malih u Srbiji i jadnog čoveka ostavili na cedilu. Ja, kao i mnogi koji smo to osetili na svojoj koži, tim velikim "dobročiniteljima" ne mogu nikad oprostiti.

aprilia

pre 9 godina

Dobra vest je sto ce premijer Vucic 3. avgusta izaci pred javnost Srbije i izneti cinjenicno stanje situacije Srbije u preoteklih 100 dana rada vlade ciji je on lider. Tako ce gradjanima Srbije biti predocena realno stanje drzave Srbije i sta tek treba da se intenzivira u radu a sta popraviti.

Leonardo

pre 9 godina

Vrlo nezgodna situacija, pod velikim pritiscima je nasa vlast, ali Srbija treba da igra mudro i da gleda svoje interese koliko god je to u moci naseg rukovodstva.

Чујте-и-почујте

pre 9 godina

Objektivno gledano, Evropa ni sama ne očekuje da Vučić poklekne. Eventualni pristanak Vučića da se uvedu sankcije Rusiji, niti bi omogućio EU da bude opasnija po Rusiju, niti bi Putinu zadao previše brige. Srbija je jedina koja bi, u tom slučaju, bila na gubitku, čega je Vučić i te kako svestan, zato i jeste onako mudro pripremio diplomatski teren.

Dragan

pre 9 godina

Clanstvo u evropskoj uniji je velika stvar i nas strateski cilj , ali dok udjemo u tu zajednicu moramo da zivimo , radimo i zaradjujemo a to podrazumeva i aranzmane koje imamo sa bratskom Rusijom a koji su nam veoma znacajni i prifitabilni , takodje realni i nije vredno izgubiti ih zbog obecanja da ce nesto nekada i biti ...

KODEKS

pre 9 godina

Promene su neophodne ali vlada mora pažljivo da ih sprovodi i planira jer narod je na ivici strpljenja i veće greške i udari na životni standard koji je već nizak mogu izazvati narodnu reakciju kojom bi se pokrenula lavina nezadovoljstva protiv vlade.

bezimena

pre 9 godina

....Vučić je najavio i da će potom obilaziti Srbiju....

U cilju predizborne kampanje, jer je očigledno da najesen Vlada pada, a pada zati što je uradila sve suprotno predizbornim obećanjima, čime je većinu gradjana svela na obespravljenu sirotinju raju koja viče: "Hleba gospodaru"!

bezimena

pre 9 godina

Svakako ova vlast je uradila dosta toga nego prosla vlast koja nije uradila nista za 12 godina...
(Sir, 28. jul 2014 18:35)

Kako te bre nije sramota da tooliko lažeš, da bar lažuckaš pa da ti se progleda kroz prste.

5. oktobra 2000. godine, posle vladavine ovih istih koji su sada na vlasti, DOS je u trezoru NB zatekao 600 kg heroina, umesto para, a zemlja je bila u KATASTROFALNOM stanju.
Vaši presvučeni ljubimci su 12 godina bili destruktivna i nekorektna opozicija, koja je bila protiv demokratije, protiv EU i protiv svega što bi modernizovalo Srbiju i povuklo je napred.
Kako kao ozloglašena SRS nije mogla da osvoji vlast, presvukla se u SNS i naprasno postala demokratskija od svih demokratskih stranaka zajedno.
Da, sada je ta opozicija vlast koja nema ni približnu opoziciju, kakva su oni bili!
Možda je moglo bolje da nije bilo ubistva jednog premijera i da je bla, bla.....ali SNS&co (16 kombi stranaka i udruženja) je preuzelo vlast u situaciji kada je Srbija, isključivo zahvaljujući DS postala kandidat za članstvo u EU i sada ubire plodove tudjeg truda i velikog rada. Razlika izmedju Srbije od onog heroina i Srbije 2012. god. je ogromna.
Ono što takvi kao ti ne kapiraju, to je da su Nikolić i Vučić jedino bili opet željni vlasti po svaku cenu, ali da, ma šta pričali, oni lično, kao ni cela SNS&co NEMAJU kapacitet da vode državu, jer visoko obrazovani ljudi, koji imaju stručnost i sposobnost za tako nešto, su članovi demokratskih stranaka, ili su "slobodni strelci" koji čekaju neku drugačiju atmosferu da bi se angažovali.
Vaši su vlast već 2,5 godine, za to vreme su nas zadužili 8 milijardi eura kojih nigde nema (DS za 4 godine 4 mlr.eura) čime su upravo oni prouzrokovali bankrot situaciju, iz koje ne znaju da izadju i koju sada mi treba da ispaštamo.
E pa neće moći, SNS mora da ode sa vlasti, hitno i zauvek!

saksija

pre 9 godina

Premijerova izjava vezana za EU da Srbija nece pognute glave sve slusati kako bi postala clan iste je za pohvalu i sasvim na mestu. Nasa zemlja jeste mala i zacrtala je sebi ogroman i tezak cilj, prikljucenje EU, ali ce na sve korektne i ozbiljne nacine nameravati da postane clan pomenute organizacije.

bumerang

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija krene putem napretka, a to ce uspeti tako sto ce na najbolji moguci nacin sprovoditi sve reformske zakone kojima je cilj bolja buducnost Srbije i njenih gradjana. Ide tesko, naravno, ali svaki uspesan rezultat se ne postize lako.

telegram

pre 9 godina

Zaista treba pohvaliti stav Srbije da ostaje pri stavu neuvodjenja sankcija Rusiji zbog njenog sukoba sa Ukrajinom. Srbiji je u ovom periodu mnogo bitnije kako da se reformise preko zakona koje velikom brzinom usvaja u ovom periodu.

flasa

pre 9 godina

Gradjanima Srbije ce umnogome znaciti sto ce premijer Vucic licno obilaziti Srbiju i sagledavati rezultate rada Vlade ciji je on lider, bilo da su pozitivni ili negativni. Pozitivni rezultati ce biti pohvaljeni dok ce za negativne rezultate biti potrebno napraviti bolje planove za popravljanje situacije.

motor

pre 9 godina

Tacno je da Srbija namerava krupnim i sigurnim koracima da se prikljuci EU i postane njen punopravan clan, ali to ne znaci da sve zahteve EU mora po svaku cenu da ispuni, mora postojati neki kompromis po pojednim pitanjima. Sto se tice napretka drzave, treba jos mnogo jace raditi na reformama.

nokat

pre 9 godina

Srbiji je neophodan sto brzi razvoj, pre svega, obecano smanjenje nezaposlenosti, privlacenje stranih investicija, a sve ovo kao i jos mnogo drugih vaznih pitanja se jedino moze postici tako sto ce se reformski zakoni brze i bolje sprovoditi. Treba se nadati da ce tako i biti.

Hmhm

pre 9 godina

Po cemu je to ocigledno da ce pasti Vlada? Razlog koji ste naveli nije ubedljiv, jer ga aktuelna desavanja totalno negiraju.
(ankica62, 29. jul 2014 03:23)

Vi i ja očigledno ne gledamo istu sliku.

letnji intermeco.

pre 9 godina

da krene polako, sporo, pa da stigne negde krajem veka do statusa pristojne države.
izlet u niš očigledno poslužio da popuni ispraznost obećanja i postignutog, pokušaj samomarketinga nesposobne vlade. daj šta daš.

grom

pre 9 godina

Srbija ce ciniti sto je u njenoj moci, kao i na sve nacine ce se truditi da u narednih nekoliko godina postane punopravan clan EU, ali to ne znaci da ce uciniti sve sto ista zahteva, primera radi-sankcije Rusiji. Sve se moze postici konstruktivnim dogovorom.

nero

pre 9 godina

Nakon prvih 100 dana rada sadasnje Vlade treba izaci u medije i konstatovati stanje u Srbiji, culi smo da ce tako i biti. Za sada nije lose, ali moze mnogo bolje i treba jos jace da se radi na razvoju Srbije, borbi protiv kriminala i korupcije, smanjenju nezaposlenosti, i jacanju i poboljsanju drugih oblasti u drzavi.

dany00

pre 9 godina

Proteklo vreme nam je donelo odlično rešenje za poteze koji su nam već sada dali sliku da je država napredovala u pravom smeru!

Higija

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima može da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju.Aleksandar Vučić je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku, i da srbija nikada neće uvesti sankciji Rusiji. Premijer sve što kaže to i uradi. Srbija zaista neće praviti neprijatelje. Srbija čak može da nađe politički interes da pomiri Rusiju i Nemačku od čega će obe ove države imati korist od Južnog toka.

сигурносни појас

pre 9 godina

Наши витални и национални интереси како каже премијер и треба да буду на првом месту,зашто би зарад других уништавали своју економију,зато нека премијер настави са што бржом реализацијом реформи како би Србији и грађанима кренуло на боље.

OVO - JE - TEK - POCETAK - SLEDI - NASTAVAK

pre 9 godina

Srbija samo reformama, odgovornim radom i zalaganjima moze da krene ka ekonomskom prosperitetu i razvoju. Aleksandar Vucic je pokazao da vodi jednu neutralnu politiku koja vec daje rezultate, a nadam se u bliskoj buducnosti da ce dati jos i bolje rezultate, naravno da je za to potrebno vreme i strpljenje jer nista ne dolazi preko noci. Pred Srbijom su teski dani, svaka od ovih mera ima samo jedan cilj ,da ljudi u Srbiji rade. Rad nam je jedini nacin da nam, zaista, sutra bude bolje. Rad mora da bude nasa glavna ideologija, osnova nase vere u bolju buducnost, to je nas jedini zalog za svaku i svaciju buducnost. Vlada mora istrajati na tom putu, bez obzira odakle budu dolazili napadi.