Nedelja, 27.07.2014.

09:18

"Nikitović odgovoran za ambasade"

Aleksandar Nikitović bio je na čelu komandnog lanca koji je odlučio da tokom protesta 2008. povuče policijske snage koje su obezbeđivale ambasade.

Izvor: B92

"Nikitoviæ odgovoran za ambasade" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

ne komplikujte

pre 9 godina

tesko ce se dokazati da je bilo ko od prisutnih na bini usmeno naredio povlascenje policije. I tada nastaje onaj vakuum u istrazi. Nego jedino resenje je optuziti i osuditi one kojima je posao da stite ambasade i verske objekte . Policiju - sam vrh policije. I onda se nikada vise nece desiti da slusaju usmene naloge vec ce raditi posao po zakonu i praviluma sluzbe. Samo tako.

Z.

pre 9 godina

Na vestima o Erdoganu komentarisu veci Turci od Turaka, ovde sve veci Nemci od Nemaca i veci Amerikanci od Amerikanaca, u vezi Kosova su veci Albanci od Albanaca. Stokholmski virus, autosovinizam?
naravno da treba da odgovaraju oni koji su omogucili paljenje nemacke i americke ambasade ali zasto bi te zgrada bile bitnije od hiljada zgrada, od bolnica i od mostova koje su zapaljene od strane tih istih Nemaca i Amerikanaca? Zar evropske i americke vrednosti ne podrazumevaju da su svi jednaki i zar u tom slucaju ne bi trebao da odgovara i po neki Nemac i Amerikanac jer u toj "humanitarnoj akciji" nije da je bas sve bilo besprekorno i humano. A mogli bi da odgovaraju i za ono sto se desavalo na Kosovu kasnije kada vec nije bilo Srba na Kosovu a kada su Nemci i Amerikanci preuzeli kontrolu i samim tim i odgovornost. Ovako, ovo nije nista drugo nego samo izivljavanje.

bezimena

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.
(Baba Višnja, 27. jul 2014 10:18)

Istine radi, moram da Vas demantujem, persona koja je objašnjavala "demokratske principe" je "mr" V. Ilić, tada veliki obožavalac, i glavni privesak, tadašnjeg mu idola VdrK !

milana

pre 9 godina

Prva, prava i jedina adresa po komandnoj odgovornosti za ovu stvar (i ne samo ovu!) JE Vojislav Kostunica! Sve ostalo je zamajavanje i bacanje prasine u oci narodu!W

Ivan Bg

pre 9 godina

@Helios
Nas devet, a i jos po neki slicni, smo debili, samo smo tebe prepametnog cekali da nam objasnis. Naravno, napises mejl od zilion karaktera, a u njemu nista. Ja cu da docekam da taj izdajnik svih nasih nada zaglavi u zatvor, pa sa li zbog ambasade, Kolubare ili, sto bih najvise voleo, Djindjica...

Don Quijote

pre 9 godina

@Hrizostom Veliki
Tog momka su ubili američki marinci koji su to veče branili svoju ambasadu koja predstavlja američku teritoriju. Amerika kao svetska velesila i ozbiljna država jednostavno je morala da se brani.
Mnogo je važnije pitanje ko je tog nesretnog mladića nahuškao i poslao da upadne u ambasadu i na taj način rizikuje da pogine?!

Sandro

pre 9 godina

Nemoj da ste naivni, nema neki Nikitović sa tim ama baš ništa. Kao ni njegov šef.
Samo si postavite pitanje: cui bono; kome su odgovarali huligani na ulicama, i šteta na ambasadama i džamijama. I ko te huligane sve ove godine kontroliše.
I ko danas, i kako, plasira dezinformacije o Nikitoviću i sličnim nebitnim ljudima.

bigsheat

pre 9 godina

A kako se zove pilot (ime/prezime) koji je raketirao voz u Grdelici, kako se zove pilot koji je raketirao autobus pun albanaca na Kuli, kako se zove pilot koji je srušio mostove u N. Sadu, ..........

Helios

pre 9 godina

@Action Man @milan @Nikola @Relja @seljak e @Baba Višnja @Ivan Bg @fancy @bezimena i sl.
Ponovo propaganda pokazuje kako lako dominira i potpuno upravlja carstvom gluposti!
Shvatite svi koji ste progutali taj treš: kada je Z. Đinđić em ilegalno em naivno izručio S. Miloševića navukao je Srbiju na još jedan zločin - iživljavanje nad njom putem smrada Haškog Tribunala. Kada je to kasnije shvatio ("jao Karla pa nismo se tako dogovorili") bilo je kasno. I to je uradio bez znanja i dogovora sa VdrK, nekorektno i bahato. Onda je VdrK ipak pokušao da ne ispadne, kako inače jeste, da Srbija nema rukovodstvo koje ima zajednički cilj i da spusti loptu. Umesto da kaže: ovaj uradi glupost on samo "nisam obavešten". I umesto da se stide Bebe grunuše kontru, kao maloj deci: "Voja neobavešten, Voja budala". A svi vi to progutaste, kakav IQ!
Isto i ovde: Veljović godinama ostao na položaju i u sred gomile profitabilnih biznisa upravo jer je odradio ambasade kao ocrnjivanje Koštunice! Jasno ko dan i onda. A Nikitović koji formacijski apsolutno nikakvu vlast nema nikako nije ni mogao išta tako da naredi, te i nema ni ič dokaza za to.
Ali šta to vredi: mržnja i iracionalnost su prvi motor većine; još arogantno misle da su i pametni i napredni - kakav crni humor! A dovoljno je ispljunuti negde neku očitu glupost da bi konfabulirani, posle takvog "dokaza" opet povikali - spalite ga! Bravo majstori prepametni - činjenice ili njihovo odsustvo ne mogu vas prevariti!

dule

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)

Ja lično o Tadiću ne mislim ništa lepo ali mi nije jasno kakve veze ima Tadić sa akcijama policije. Sa jedne strane mu se u periodu 2008 - 2012 stalno zameralo što se meša u posao koji nije njegov, a sad mu se odjednom zamera što nije komandovao policijom. Nigde mozga.

Ko je kriv - meni je očigledno, kriv je Koštunica kao predsednik vlade. A ako je on nekom delegirao odgovornost nek to lepo kaže na suđenju pa nek podele istu zajedno sa kaznom.

Relja

pre 9 godina

Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)
Nije baš prosto k'o pasulj. Koštunica je imao tada svu izvršnu vlast u rukama, a miting je organizovao sa Nikolićem, Vučićem i Dačićem, Tadić je bio protiv tog populističkog cirkusa sa tužnim uzrokom i posledicama.

wlad

pre 9 godina

Da li ce i Srbija da trazi od Nemacke da kazni odgovorne nemacke vojnike i oficire koji 2004. nisu nista uradili da sprece paljenje srpskih crkava na Kosovu kao i ubistva i proterivanja ljudi? Da li ce biti kaznjen Nemac koji je nardeio nemackim vojnicima da se sklone i da puste Albance da divljaju? Da li ce Srbija da trazi ko je od Nemaca odgovoran sto se glavni svedok protiv Haradinaja "samoubio" u Nemackoj zbog cega je Haradinaj danas na slobodi? Kako to ide? Ili su Nemci neki ubernarod koji moze da ubija, pljacka, pali, oslobadja ratne zlocince, ucenjuje i zloupotrebljava EU integraciju za sopstvene interese i nikom nista?

Nikola

pre 9 godina

Ninkovic ce po svemu sudeci biti i odgovoran za proboj logorasa Jasenovac u kome su zivot izgubili mnogi logorasi . Da do proboja nije doslo mozda bi svi docekali ustaski noz.

Baba Višnja

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.

Nebojsa

pre 9 godina

Svaka cast gospodinu Premijeru! Pokazalo se da jedini ON ima snage i zelje da ovako jedan bitan problem, cije neresavanje nas udaljuje od prijateljske nam Nemacke - zemlje koja, cini mi se najvise pomaze Srbiji i ovom narodu da pronadje svoj put ka Evropskoj uniji i boljem zivotu, resi i privede kraju.
Jos jednom, svaka cast gospodinu Premijeru i hvala mu na ovome sto radi za nas, cak i dok je na odmoru 2,5 dana.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

@hrizostom Ambasada neke države je suverena teritorija te države. Zato, na primer, britanske vlasti ne mogu da uhapse Asanža usred Londona ...

Kada su se protestanti nepozvani našli na delu američke teritorije i pri tom bili nasilni, treba da očekuju svašta ...

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ko je sve bio tamo, čekaj, da vidim: Koštunica, Toma, Vučić, doooobro.... ko bi mogao da bude glavni, čekaj, čekaj- a, da, onaj Nikitović! Naravno, uvek neka eminencija iz senke, neki Lanister na koga su svi zaboravili...

bezimena

pre 9 godina

SNS NIKADA, čak ni u predizbornim kampanjama, nije prozivao DSS iako je VdrK sa V. Ilićem, OSAM godina uništavao i rasprodavao Srbiju, sklapao štetne ugovore, arčio budžet i proizveoo nebrojeno skandala i afera!

Ma, za sve je kriv DS, tj. Tadić i naročito Djilas....

ex sns

pre 9 godina

I sta su postigli sa paljenjem ambasada? Neki jesu uzimali patike kasnije ali sustinski je napravljena velika steta. Zato sto ni danas niko nije odgovarao,mi ne pocinjemo pregovore sa Eu,evo vec driga godina, upravo zato.
Uslov Nemacke da bi pregovori formalno poceli,je sudjenje odgovornima za povlacenje policije i organizaciju protesta junackog napada na ambasade,samo je problem sto pored Dss, to je sve organizovao,niko drugi do kazandzije i svevisnjeg PV!

Micko

pre 9 godina

Policija israzuje ko je iz policije kriv za ambasade? Normalno je da nece niko iz policije biti kriv. Kako je Veljovic dozvolio da neko mimo njega naredjuje u tako vaznom trenutku, m?

Dragan

pre 9 godina

Ovo sto se desava kod nas je na granici zdravog razuma, zar je vaznije ko je odgovoran za paljenje ambasada ili ko je odgovoran za rasturanje zemlje i njeno bombardovanje u kojem su unistena mnoga privredna dobra i na stotine zivota.Ovakim nasim odnosom prema sebi mi ne zasluzujemo uopste da postojimo kao narod i drzava .

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.

velko

pre 9 godina

Koštunica na mitingu moli i zapomaže da se demonstranti smire jer žele miran protrest svestan posledica narušavanja poruke i svrhe mitinga sazvanog radi odbrane integriteta zemlje ( postoje tv zapisi) a čovek od poverenja, šef kabineta, radi suprotno. To apsolutno ne štima. Ponovo policijske podmetačine!

Aleksandar

pre 9 godina

U to vreme sam ziveo odmah pored ambasade SAD. Ulica Vojvode Milenka je bila puna policije. Onda su se odjednom (ocigledno po naredjenju) povukli. Huligani su potom dosli i krenuli da razbijaju i pale ambasadu. Velika sramota za nasu zemlju.

Nikola

pre 9 godina

Ma dajte, molim vas, nismo ovce. Ili pak jesmo? Svima je jasno da nije Nikitović taj koji je donosio te odluke, on ih je samo sprovodio. Ima li neko u ovoj državi ko sme već jednom da pozove na odgovornost ... Koštunicu dr. Vojislava?

Hrizostom Veliki

pre 9 godina

A kada je vec tema, kako je poginuo Zoran Vujović iz Novog Sada? Ko ga je ubio? Tacnije, ko je pucao na njega? Da li ce i to biti tema istrage?

milan

pre 9 godina

a koji je on faktor bio da bi se nalazio na vrhu komandnog lanca,sto ne kazete lepo Kostunica je naredio,e pa zbog toga sada cuva macke u Belanovici a Dss prakticno i ne postoji.

Nikola

pre 9 godina

Ma dajte, molim vas, nismo ovce. Ili pak jesmo? Svima je jasno da nije Nikitović taj koji je donosio te odluke, on ih je samo sprovodio. Ima li neko u ovoj državi ko sme već jednom da pozove na odgovornost ... Koštunicu dr. Vojislava?

Aleksandar

pre 9 godina

U to vreme sam ziveo odmah pored ambasade SAD. Ulica Vojvode Milenka je bila puna policije. Onda su se odjednom (ocigledno po naredjenju) povukli. Huligani su potom dosli i krenuli da razbijaju i pale ambasadu. Velika sramota za nasu zemlju.

Baba Višnja

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.

milan

pre 9 godina

a koji je on faktor bio da bi se nalazio na vrhu komandnog lanca,sto ne kazete lepo Kostunica je naredio,e pa zbog toga sada cuva macke u Belanovici a Dss prakticno i ne postoji.

bezimena

pre 9 godina

SNS NIKADA, čak ni u predizbornim kampanjama, nije prozivao DSS iako je VdrK sa V. Ilićem, OSAM godina uništavao i rasprodavao Srbiju, sklapao štetne ugovore, arčio budžet i proizveoo nebrojeno skandala i afera!

Ma, za sve je kriv DS, tj. Tadić i naročito Djilas....

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ko je sve bio tamo, čekaj, da vidim: Koštunica, Toma, Vučić, doooobro.... ko bi mogao da bude glavni, čekaj, čekaj- a, da, onaj Nikitović! Naravno, uvek neka eminencija iz senke, neki Lanister na koga su svi zaboravili...

velko

pre 9 godina

Koštunica na mitingu moli i zapomaže da se demonstranti smire jer žele miran protrest svestan posledica narušavanja poruke i svrhe mitinga sazvanog radi odbrane integriteta zemlje ( postoje tv zapisi) a čovek od poverenja, šef kabineta, radi suprotno. To apsolutno ne štima. Ponovo policijske podmetačine!

Hrizostom Veliki

pre 9 godina

A kada je vec tema, kako je poginuo Zoran Vujović iz Novog Sada? Ko ga je ubio? Tacnije, ko je pucao na njega? Da li ce i to biti tema istrage?

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

@hrizostom Ambasada neke države je suverena teritorija te države. Zato, na primer, britanske vlasti ne mogu da uhapse Asanža usred Londona ...

Kada su se protestanti nepozvani našli na delu američke teritorije i pri tom bili nasilni, treba da očekuju svašta ...

Dragan

pre 9 godina

Ovo sto se desava kod nas je na granici zdravog razuma, zar je vaznije ko je odgovoran za paljenje ambasada ili ko je odgovoran za rasturanje zemlje i njeno bombardovanje u kojem su unistena mnoga privredna dobra i na stotine zivota.Ovakim nasim odnosom prema sebi mi ne zasluzujemo uopste da postojimo kao narod i drzava .

ex sns

pre 9 godina

I sta su postigli sa paljenjem ambasada? Neki jesu uzimali patike kasnije ali sustinski je napravljena velika steta. Zato sto ni danas niko nije odgovarao,mi ne pocinjemo pregovore sa Eu,evo vec driga godina, upravo zato.
Uslov Nemacke da bi pregovori formalno poceli,je sudjenje odgovornima za povlacenje policije i organizaciju protesta junackog napada na ambasade,samo je problem sto pored Dss, to je sve organizovao,niko drugi do kazandzije i svevisnjeg PV!

Relja

pre 9 godina

Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)
Nije baš prosto k'o pasulj. Koštunica je imao tada svu izvršnu vlast u rukama, a miting je organizovao sa Nikolićem, Vučićem i Dačićem, Tadić je bio protiv tog populističkog cirkusa sa tužnim uzrokom i posledicama.

wlad

pre 9 godina

Da li ce i Srbija da trazi od Nemacke da kazni odgovorne nemacke vojnike i oficire koji 2004. nisu nista uradili da sprece paljenje srpskih crkava na Kosovu kao i ubistva i proterivanja ljudi? Da li ce biti kaznjen Nemac koji je nardeio nemackim vojnicima da se sklone i da puste Albance da divljaju? Da li ce Srbija da trazi ko je od Nemaca odgovoran sto se glavni svedok protiv Haradinaja "samoubio" u Nemackoj zbog cega je Haradinaj danas na slobodi? Kako to ide? Ili su Nemci neki ubernarod koji moze da ubija, pljacka, pali, oslobadja ratne zlocince, ucenjuje i zloupotrebljava EU integraciju za sopstvene interese i nikom nista?

bigsheat

pre 9 godina

A kako se zove pilot (ime/prezime) koji je raketirao voz u Grdelici, kako se zove pilot koji je raketirao autobus pun albanaca na Kuli, kako se zove pilot koji je srušio mostove u N. Sadu, ..........

dule

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)

Ja lično o Tadiću ne mislim ništa lepo ali mi nije jasno kakve veze ima Tadić sa akcijama policije. Sa jedne strane mu se u periodu 2008 - 2012 stalno zameralo što se meša u posao koji nije njegov, a sad mu se odjednom zamera što nije komandovao policijom. Nigde mozga.

Ko je kriv - meni je očigledno, kriv je Koštunica kao predsednik vlade. A ako je on nekom delegirao odgovornost nek to lepo kaže na suđenju pa nek podele istu zajedno sa kaznom.

Don Quijote

pre 9 godina

@Hrizostom Veliki
Tog momka su ubili američki marinci koji su to veče branili svoju ambasadu koja predstavlja američku teritoriju. Amerika kao svetska velesila i ozbiljna država jednostavno je morala da se brani.
Mnogo je važnije pitanje ko je tog nesretnog mladića nahuškao i poslao da upadne u ambasadu i na taj način rizikuje da pogine?!

Sandro

pre 9 godina

Nemoj da ste naivni, nema neki Nikitović sa tim ama baš ništa. Kao ni njegov šef.
Samo si postavite pitanje: cui bono; kome su odgovarali huligani na ulicama, i šteta na ambasadama i džamijama. I ko te huligane sve ove godine kontroliše.
I ko danas, i kako, plasira dezinformacije o Nikitoviću i sličnim nebitnim ljudima.

Nikola

pre 9 godina

Ninkovic ce po svemu sudeci biti i odgovoran za proboj logorasa Jasenovac u kome su zivot izgubili mnogi logorasi . Da do proboja nije doslo mozda bi svi docekali ustaski noz.

Micko

pre 9 godina

Policija israzuje ko je iz policije kriv za ambasade? Normalno je da nece niko iz policije biti kriv. Kako je Veljovic dozvolio da neko mimo njega naredjuje u tako vaznom trenutku, m?

Helios

pre 9 godina

@Action Man @milan @Nikola @Relja @seljak e @Baba Višnja @Ivan Bg @fancy @bezimena i sl.
Ponovo propaganda pokazuje kako lako dominira i potpuno upravlja carstvom gluposti!
Shvatite svi koji ste progutali taj treš: kada je Z. Đinđić em ilegalno em naivno izručio S. Miloševića navukao je Srbiju na još jedan zločin - iživljavanje nad njom putem smrada Haškog Tribunala. Kada je to kasnije shvatio ("jao Karla pa nismo se tako dogovorili") bilo je kasno. I to je uradio bez znanja i dogovora sa VdrK, nekorektno i bahato. Onda je VdrK ipak pokušao da ne ispadne, kako inače jeste, da Srbija nema rukovodstvo koje ima zajednički cilj i da spusti loptu. Umesto da kaže: ovaj uradi glupost on samo "nisam obavešten". I umesto da se stide Bebe grunuše kontru, kao maloj deci: "Voja neobavešten, Voja budala". A svi vi to progutaste, kakav IQ!
Isto i ovde: Veljović godinama ostao na položaju i u sred gomile profitabilnih biznisa upravo jer je odradio ambasade kao ocrnjivanje Koštunice! Jasno ko dan i onda. A Nikitović koji formacijski apsolutno nikakvu vlast nema nikako nije ni mogao išta tako da naredi, te i nema ni ič dokaza za to.
Ali šta to vredi: mržnja i iracionalnost su prvi motor većine; još arogantno misle da su i pametni i napredni - kakav crni humor! A dovoljno je ispljunuti negde neku očitu glupost da bi konfabulirani, posle takvog "dokaza" opet povikali - spalite ga! Bravo majstori prepametni - činjenice ili njihovo odsustvo ne mogu vas prevariti!

milana

pre 9 godina

Prva, prava i jedina adresa po komandnoj odgovornosti za ovu stvar (i ne samo ovu!) JE Vojislav Kostunica! Sve ostalo je zamajavanje i bacanje prasine u oci narodu!W

Ivan Bg

pre 9 godina

@Helios
Nas devet, a i jos po neki slicni, smo debili, samo smo tebe prepametnog cekali da nam objasnis. Naravno, napises mejl od zilion karaktera, a u njemu nista. Ja cu da docekam da taj izdajnik svih nasih nada zaglavi u zatvor, pa sa li zbog ambasade, Kolubare ili, sto bih najvise voleo, Djindjica...

Nebojsa

pre 9 godina

Svaka cast gospodinu Premijeru! Pokazalo se da jedini ON ima snage i zelje da ovako jedan bitan problem, cije neresavanje nas udaljuje od prijateljske nam Nemacke - zemlje koja, cini mi se najvise pomaze Srbiji i ovom narodu da pronadje svoj put ka Evropskoj uniji i boljem zivotu, resi i privede kraju.
Jos jednom, svaka cast gospodinu Premijeru i hvala mu na ovome sto radi za nas, cak i dok je na odmoru 2,5 dana.

bezimena

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.
(Baba Višnja, 27. jul 2014 10:18)

Istine radi, moram da Vas demantujem, persona koja je objašnjavala "demokratske principe" je "mr" V. Ilić, tada veliki obožavalac, i glavni privesak, tadašnjeg mu idola VdrK !

Z.

pre 9 godina

Na vestima o Erdoganu komentarisu veci Turci od Turaka, ovde sve veci Nemci od Nemaca i veci Amerikanci od Amerikanaca, u vezi Kosova su veci Albanci od Albanaca. Stokholmski virus, autosovinizam?
naravno da treba da odgovaraju oni koji su omogucili paljenje nemacke i americke ambasade ali zasto bi te zgrada bile bitnije od hiljada zgrada, od bolnica i od mostova koje su zapaljene od strane tih istih Nemaca i Amerikanaca? Zar evropske i americke vrednosti ne podrazumevaju da su svi jednaki i zar u tom slucaju ne bi trebao da odgovara i po neki Nemac i Amerikanac jer u toj "humanitarnoj akciji" nije da je bas sve bilo besprekorno i humano. A mogli bi da odgovaraju i za ono sto se desavalo na Kosovu kasnije kada vec nije bilo Srba na Kosovu a kada su Nemci i Amerikanci preuzeli kontrolu i samim tim i odgovornost. Ovako, ovo nije nista drugo nego samo izivljavanje.

ne komplikujte

pre 9 godina

tesko ce se dokazati da je bilo ko od prisutnih na bini usmeno naredio povlascenje policije. I tada nastaje onaj vakuum u istrazi. Nego jedino resenje je optuziti i osuditi one kojima je posao da stite ambasade i verske objekte . Policiju - sam vrh policije. I onda se nikada vise nece desiti da slusaju usmene naloge vec ce raditi posao po zakonu i praviluma sluzbe. Samo tako.

Nebojsa

pre 9 godina

Svaka cast gospodinu Premijeru! Pokazalo se da jedini ON ima snage i zelje da ovako jedan bitan problem, cije neresavanje nas udaljuje od prijateljske nam Nemacke - zemlje koja, cini mi se najvise pomaze Srbiji i ovom narodu da pronadje svoj put ka Evropskoj uniji i boljem zivotu, resi i privede kraju.
Jos jednom, svaka cast gospodinu Premijeru i hvala mu na ovome sto radi za nas, cak i dok je na odmoru 2,5 dana.

Dragan

pre 9 godina

Ovo sto se desava kod nas je na granici zdravog razuma, zar je vaznije ko je odgovoran za paljenje ambasada ili ko je odgovoran za rasturanje zemlje i njeno bombardovanje u kojem su unistena mnoga privredna dobra i na stotine zivota.Ovakim nasim odnosom prema sebi mi ne zasluzujemo uopste da postojimo kao narod i drzava .

Nikola

pre 9 godina

Ninkovic ce po svemu sudeci biti i odgovoran za proboj logorasa Jasenovac u kome su zivot izgubili mnogi logorasi . Da do proboja nije doslo mozda bi svi docekali ustaski noz.

Hrizostom Veliki

pre 9 godina

A kada je vec tema, kako je poginuo Zoran Vujović iz Novog Sada? Ko ga je ubio? Tacnije, ko je pucao na njega? Da li ce i to biti tema istrage?

Nikola

pre 9 godina

Ma dajte, molim vas, nismo ovce. Ili pak jesmo? Svima je jasno da nije Nikitović taj koji je donosio te odluke, on ih je samo sprovodio. Ima li neko u ovoj državi ko sme već jednom da pozove na odgovornost ... Koštunicu dr. Vojislava?

Helios

pre 9 godina

@Action Man @milan @Nikola @Relja @seljak e @Baba Višnja @Ivan Bg @fancy @bezimena i sl.
Ponovo propaganda pokazuje kako lako dominira i potpuno upravlja carstvom gluposti!
Shvatite svi koji ste progutali taj treš: kada je Z. Đinđić em ilegalno em naivno izručio S. Miloševića navukao je Srbiju na još jedan zločin - iživljavanje nad njom putem smrada Haškog Tribunala. Kada je to kasnije shvatio ("jao Karla pa nismo se tako dogovorili") bilo je kasno. I to je uradio bez znanja i dogovora sa VdrK, nekorektno i bahato. Onda je VdrK ipak pokušao da ne ispadne, kako inače jeste, da Srbija nema rukovodstvo koje ima zajednički cilj i da spusti loptu. Umesto da kaže: ovaj uradi glupost on samo "nisam obavešten". I umesto da se stide Bebe grunuše kontru, kao maloj deci: "Voja neobavešten, Voja budala". A svi vi to progutaste, kakav IQ!
Isto i ovde: Veljović godinama ostao na položaju i u sred gomile profitabilnih biznisa upravo jer je odradio ambasade kao ocrnjivanje Koštunice! Jasno ko dan i onda. A Nikitović koji formacijski apsolutno nikakvu vlast nema nikako nije ni mogao išta tako da naredi, te i nema ni ič dokaza za to.
Ali šta to vredi: mržnja i iracionalnost su prvi motor većine; još arogantno misle da su i pametni i napredni - kakav crni humor! A dovoljno je ispljunuti negde neku očitu glupost da bi konfabulirani, posle takvog "dokaza" opet povikali - spalite ga! Bravo majstori prepametni - činjenice ili njihovo odsustvo ne mogu vas prevariti!

velko

pre 9 godina

Koštunica na mitingu moli i zapomaže da se demonstranti smire jer žele miran protrest svestan posledica narušavanja poruke i svrhe mitinga sazvanog radi odbrane integriteta zemlje ( postoje tv zapisi) a čovek od poverenja, šef kabineta, radi suprotno. To apsolutno ne štima. Ponovo policijske podmetačine!

Aleksandar

pre 9 godina

U to vreme sam ziveo odmah pored ambasade SAD. Ulica Vojvode Milenka je bila puna policije. Onda su se odjednom (ocigledno po naredjenju) povukli. Huligani su potom dosli i krenuli da razbijaju i pale ambasadu. Velika sramota za nasu zemlju.

wlad

pre 9 godina

Da li ce i Srbija da trazi od Nemacke da kazni odgovorne nemacke vojnike i oficire koji 2004. nisu nista uradili da sprece paljenje srpskih crkava na Kosovu kao i ubistva i proterivanja ljudi? Da li ce biti kaznjen Nemac koji je nardeio nemackim vojnicima da se sklone i da puste Albance da divljaju? Da li ce Srbija da trazi ko je od Nemaca odgovoran sto se glavni svedok protiv Haradinaja "samoubio" u Nemackoj zbog cega je Haradinaj danas na slobodi? Kako to ide? Ili su Nemci neki ubernarod koji moze da ubija, pljacka, pali, oslobadja ratne zlocince, ucenjuje i zloupotrebljava EU integraciju za sopstvene interese i nikom nista?

Baba Višnja

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.

milan

pre 9 godina

a koji je on faktor bio da bi se nalazio na vrhu komandnog lanca,sto ne kazete lepo Kostunica je naredio,e pa zbog toga sada cuva macke u Belanovici a Dss prakticno i ne postoji.

bigsheat

pre 9 godina

A kako se zove pilot (ime/prezime) koji je raketirao voz u Grdelici, kako se zove pilot koji je raketirao autobus pun albanaca na Kuli, kako se zove pilot koji je srušio mostove u N. Sadu, ..........

bezimena

pre 9 godina

SNS NIKADA, čak ni u predizbornim kampanjama, nije prozivao DSS iako je VdrK sa V. Ilićem, OSAM godina uništavao i rasprodavao Srbiju, sklapao štetne ugovore, arčio budžet i proizveoo nebrojeno skandala i afera!

Ma, za sve je kriv DS, tj. Tadić i naročito Djilas....

Prosto ko' pasulj

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

@hrizostom Ambasada neke države je suverena teritorija te države. Zato, na primer, britanske vlasti ne mogu da uhapse Asanža usred Londona ...

Kada su se protestanti nepozvani našli na delu američke teritorije i pri tom bili nasilni, treba da očekuju svašta ...

ex sns

pre 9 godina

I sta su postigli sa paljenjem ambasada? Neki jesu uzimali patike kasnije ali sustinski je napravljena velika steta. Zato sto ni danas niko nije odgovarao,mi ne pocinjemo pregovore sa Eu,evo vec driga godina, upravo zato.
Uslov Nemacke da bi pregovori formalno poceli,je sudjenje odgovornima za povlacenje policije i organizaciju protesta junackog napada na ambasade,samo je problem sto pored Dss, to je sve organizovao,niko drugi do kazandzije i svevisnjeg PV!

dule

pre 9 godina

Koštunica je, normalno, bio neobavešten. Kao što nije bio umešan ni u ubistvo Djindjića. Normalno.
(Relja, 27. jul 2014 09:55)
Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)

Ja lično o Tadiću ne mislim ništa lepo ali mi nije jasno kakve veze ima Tadić sa akcijama policije. Sa jedne strane mu se u periodu 2008 - 2012 stalno zameralo što se meša u posao koji nije njegov, a sad mu se odjednom zamera što nije komandovao policijom. Nigde mozga.

Ko je kriv - meni je očigledno, kriv je Koštunica kao predsednik vlade. A ako je on nekom delegirao odgovornost nek to lepo kaže na suđenju pa nek podele istu zajedno sa kaznom.

Z.

pre 9 godina

Na vestima o Erdoganu komentarisu veci Turci od Turaka, ovde sve veci Nemci od Nemaca i veci Amerikanci od Amerikanaca, u vezi Kosova su veci Albanci od Albanaca. Stokholmski virus, autosovinizam?
naravno da treba da odgovaraju oni koji su omogucili paljenje nemacke i americke ambasade ali zasto bi te zgrada bile bitnije od hiljada zgrada, od bolnica i od mostova koje su zapaljene od strane tih istih Nemaca i Amerikanaca? Zar evropske i americke vrednosti ne podrazumevaju da su svi jednaki i zar u tom slucaju ne bi trebao da odgovara i po neki Nemac i Amerikanac jer u toj "humanitarnoj akciji" nije da je bas sve bilo besprekorno i humano. A mogli bi da odgovaraju i za ono sto se desavalo na Kosovu kasnije kada vec nije bilo Srba na Kosovu a kada su Nemci i Amerikanci preuzeli kontrolu i samim tim i odgovornost. Ovako, ovo nije nista drugo nego samo izivljavanje.

milana

pre 9 godina

Prva, prava i jedina adresa po komandnoj odgovornosti za ovu stvar (i ne samo ovu!) JE Vojislav Kostunica! Sve ostalo je zamajavanje i bacanje prasine u oci narodu!W

Relja

pre 9 godina

Jeste, bio je neobavesten kao sto su bili neobavesteni i Mirjana Orašanin i Tadic koji su bas imali vaznijeg posla da zapale iz Srbije u to vreme. Cisto da se ne pomisli da imaju neke veze.
(Prosto ko' pasulj, 27. jul 2014 10:31)
Nije baš prosto k'o pasulj. Koštunica je imao tada svu izvršnu vlast u rukama, a miting je organizovao sa Nikolićem, Vučićem i Dačićem, Tadić je bio protiv tog populističkog cirkusa sa tužnim uzrokom i posledicama.

Jim Jefferies

pre 9 godina

Ko je sve bio tamo, čekaj, da vidim: Koštunica, Toma, Vučić, doooobro.... ko bi mogao da bude glavni, čekaj, čekaj- a, da, onaj Nikitović! Naravno, uvek neka eminencija iz senke, neki Lanister na koga su svi zaboravili...

Ivan Bg

pre 9 godina

@Helios
Nas devet, a i jos po neki slicni, smo debili, samo smo tebe prepametnog cekali da nam objasnis. Naravno, napises mejl od zilion karaktera, a u njemu nista. Ja cu da docekam da taj izdajnik svih nasih nada zaglavi u zatvor, pa sa li zbog ambasade, Kolubare ili, sto bih najvise voleo, Djindjica...

Don Quijote

pre 9 godina

@Hrizostom Veliki
Tog momka su ubili američki marinci koji su to veče branili svoju ambasadu koja predstavlja američku teritoriju. Amerika kao svetska velesila i ozbiljna država jednostavno je morala da se brani.
Mnogo je važnije pitanje ko je tog nesretnog mladića nahuškao i poslao da upadne u ambasadu i na taj način rizikuje da pogine?!

Sandro

pre 9 godina

Nemoj da ste naivni, nema neki Nikitović sa tim ama baš ništa. Kao ni njegov šef.
Samo si postavite pitanje: cui bono; kome su odgovarali huligani na ulicama, i šteta na ambasadama i džamijama. I ko te huligane sve ove godine kontroliše.
I ko danas, i kako, plasira dezinformacije o Nikitoviću i sličnim nebitnim ljudima.

bezimena

pre 9 godina

Koštunica, naravno, nije ništa znao o tome. Setite se samo kako je posle objašnjavao da su huligani 'zapravo branili osnovne principe međunarodnog prava'. Veliki pravni mislilac koji se divio uličnom nasilju (pobuna JSO, paljenje džamije, ambasada). Uvek neobavešten i uvek spreman da druge gura u vatru.
(Baba Višnja, 27. jul 2014 10:18)

Istine radi, moram da Vas demantujem, persona koja je objašnjavala "demokratske principe" je "mr" V. Ilić, tada veliki obožavalac, i glavni privesak, tadašnjeg mu idola VdrK !

Micko

pre 9 godina

Policija israzuje ko je iz policije kriv za ambasade? Normalno je da nece niko iz policije biti kriv. Kako je Veljovic dozvolio da neko mimo njega naredjuje u tako vaznom trenutku, m?

ne komplikujte

pre 9 godina

tesko ce se dokazati da je bilo ko od prisutnih na bini usmeno naredio povlascenje policije. I tada nastaje onaj vakuum u istrazi. Nego jedino resenje je optuziti i osuditi one kojima je posao da stite ambasade i verske objekte . Policiju - sam vrh policije. I onda se nikada vise nece desiti da slusaju usmene naloge vec ce raditi posao po zakonu i praviluma sluzbe. Samo tako.