Petak, 25.07.2014.

15:00

UKR snage granatirale Rusiju?

Rusija je danas saopštila da je oko 40 minobacačkih granata koje su ispalile ukrajinske snage palo u region Rostova, koji se graniči s istočnim delom Ukrajine.

Izvor: Tanjug

UKR snage granatirale Rusiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

brother..

pre 9 godina

CIA@ Nikad nisam verovao u politicke pudlice!Ili bolje receno mislim da se one u tom okruzenju ne bi snasle!Previse su nezne i mile,da bi se sa takvima druzile!Salu na stranu,nego htedoh reci,kad je politika u pitanju,sve je moguce i nemoguce!Znas ono..mogu da prevare,pa umesto pudlice da im posalju medveda ili lava,kao kucne ljubimce!Doduse i oni su kao pudlice,ako ih redovno hranis,volis,mazis i pazis!Ponasaju se po principu..voli me,da bi te voleo!Inace ja sam ljubitelj i divljih zivotinja a i kucnih ljubimaca,sto za politicare bas ne mogu reci..Ali ne verujem da se takav odnos moze uspostaviti izmedju strane za koju se ti ovde sdusno zalazes i Rusije..Rusija je mnoge jade prezivela i ove ce!Pitam se nekada sta bi bilo kada bi bio rat u Rusiji a onda brzo prestanem da se pitam..bojim se da znam!Pa nista vise ne bi bilo isto..Tvoja ostrascenost u komentaru me jako podseca na navijacku ostrascenost!Cuo si za to!Da ti objasnim ipak nekako plasticnije a da razumes..mnogo mastas ili pratis propagandne materijale svetskih propagandista!A oni cesto umeju coveka da dovedu u zabludu i da nam prikazu realnost drugaciju nego sto jeste!Ili bolje receno,kako zele da je mi vidimo!I zato..peace,brother,peace!Ili mir,CIA,mir!

Duci0167

pre 9 godina

@boško Dok me naucis pravopis mani se glupiranja i pokusaja vojne ekspertize jer dokazujes koliko si ..... Na ovakve vesti po obicaju se nakace rusofili da pricaju izmedju sebe o nepobedivosti Rusa i propasti zapadnih sila. XXI vek i sada se ratovi vode ekonomski izmedju sila. Ovom sto spominje knjige Metro 2033 da saopsitim da knjige nisu trenutno aktuelne vec da ima vec par godina od njihove "trenutne" aktuelnosti. Primecujem da se jedino u ovakvim vestima pojavite iz svojih depresivno paranoicnih zivota i mastate o nekim epskim borbama protiv zle Amerike. Dobro,svaka .... ima svoje veselje.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 25. jul 2014 22:17)

A ja se sjecam, k'o sad, kad je, tada visoki zvanicnik BiH, Haris Silajdzic, mrtav 'ladan ne CNN-u drzao govor o "namjenskim logorima za silovanje muslimanki, kroz koje je proslo najmanje 200.000 zena". I, sta je bilo? Nikom nista... Poenta je da svako pamti ono sto mu odgovara. Mada, ova Haretova provala je jedna od vecih bljuvotina koje su dosle iz malog teherana za vrijeme rata, a koje su zapadni mediji prenosili...

mlekadzija

pre 9 godina

Samo ostro sa Rusijom, imperijom zla i tiranije. Ne znam sta NATO ceka, da okupiraju slobodnu Evropu???? Bojim se da ce SAD ipak ostaviti na cedili Ukrajinu... Bas sam se zaneo. Vrucina sta li...

CIA

pre 9 godina

@Ja ne Tugo moja tebi takvom i jeste mesto tamo. U paralelnom iskrivljenom univerzumu gde je Rusija vladar sveta a nije niti ce biti. Vole Rusi sve sto nudi zapad, od igle do lokomotive. Nisu znali sta je tv u boji dok nisu otvorili granice sa zapadom. Blago se vama kad mislite da bi se nuklearke ispaljivale kako vi to mislite. Uostalom,zar ne mislite da je vest tacna da bi momentalno bila reakcija. Dovodi do zakljucka da to sto ste procitali i preneli iz ruskim medija je jedna obicna laz. Rusija ce kao i dosada malo da laje a posle ce da mase repom kao i svaki poslusni ljubimac.

Da dodam

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.

POCETAK KRAJA VLADIMIRA PUTINA

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.
(Da dodam, 25. jul 2014 23:19)

A od pada berliskog zida, sve ja manja i manja zona uticaja Rusije. Sada su izgubili i najveci deo Ukraine, a ako budu vojno intervenisali u toj zemlji izgubice jos nesto sigurno. Sledeca na redu bice Belorusija, a do tada se moze desiti da i sama ruska federacija dodje u pitanje...

dragan

pre 9 godina

Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.

Callum

pre 9 godina

Ovakav vid rata ( peckanja ), odgovara i Rusima i Amerikancima. Evo danas su pale granate na teritoriju Rusije kud ces veceg povoda za ofanzivu Rusije na Ukrajinu, da se ne lazemo rusi bi sravnili ukrajince 10x. su jaca sila. Amerima isto odgovaraju ove carke salju svoje mirovnjake, komandose trosi se njihov ratni arsenal koji placa EU. Rusi po svaku cenu hoce da prodaju gas EU, pa zato tvrde pazar i ne napadaju. Ovde ce najgore proci Ukrajina, isto kao nalozena Srbija 90-tih.

londres

pre 9 godina

Ugrozen je teritorijalni integritet Rusije sto znaci da RF ima pravo da dejstvuje po fasistickim ciljevima u UK
(Bledoliki otpadnik, 25. jul 2014 15:46)

Kako da "dejstvuju" po UK kad je putinova kcerka, iz Holandije otisla da uziva u English Countrysid-u.
Channel 4 news veceras imali izvestaj o tome.

dik

pre 9 godina

Не бих саветовао никоме да се игра са Русијом. Да вас подсетим, Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово, а по свој прилици тако ће проћи и Америчко.

mićo

pre 9 godina

Probajmo da zamislimo situaciju da ti neko sedne za sto,provocira te verbalno,prosipa na tebe piće,na kraju i šamara,a ti mudro odbijaš da se pobiješ i ponosno kažeš da nisi naseo na provokaciju.E pa život je drugčiji i postoje situacije kada ako ne reaguješ na kraju sa tobom čiste pod.Ako je to mudrost...

runner

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer ...
(St3fan KG, 25. jul 2014 17:31)
Не знам да ли си читао Дмитрија Глуховског и његове суморне футуристичке романе "Метро 2033" и "Метро 2034" ал' ако ниси препоручујем Ти их, јер тренутно су страшно актуелни. И само да знаш, у случају нуклеарног удара, нико неће преживети, ни велике ни мале државе, само они појединци који буду имали среће да се у цигло 8 минута од оглашавања сирене за атомски напад докопају неког метроа. Но, како каже Глуховски, можда је боље и не преживети него ући у пакао Метроа. Најгоре у свему је што је 2033 тако близу.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ovde neki kazu kako Rusija nije svetska sila, sto rece Obama,vidimo kako je Amerika svud se tuku po svetu, a to doprinosi koristi,ne smeju se povuci iz Afganistana bez pomoci Rusije,to neki i ne znaju hahahahahahha.

Nemo

pre 9 godina

Planovi svetske, finansijske oligarhije se polako ostvaruju. Ti planovi nista dobro nece doneti obicnim ljudima, samo ce nekima napuniti kasu.

Popaj

pre 9 godina

Rema reći za državu koja je prva izgradila svemirsku stanicu Mir još 1986 kada je drugim velesilama to bila naučna fantastika je čista G.....t,ali šta da radimo svemir i ljudska G.....t su beskonačni.

Lord Bockwurst

pre 9 godina

Sve je to prljava politika kao i uvek. Amerikancima zinuli d... da NATO ekspandira preko Ukrajine blize ka granicama Rusije, Rusija sa druge strane nece dozvoliti da Ukrajina izmakne iz njihove uticajne sfere, a narod ni kriv ni duzan gine, noke opste vazno da li su u pitanju Rusi ili Ukrajinci. Najbolje za Srbiju je da iskljucivo gleda svoje interese, jer svet je takav, najbolje prodju oni koji gldaju svoju guzicu. Nema prijatelja i neprijatelja, Srbija treba da iskljucivo violi samu sebe. Tako ce nam biti najbolje. A rusi i Ameri ce svoje racune da srede izmedju sebe nazalost na racun Ukrajinaca.

Zoran

pre 9 godina

Rusija je zaista na velikim iskusenjima. SAD zajedno sa svojim fasisticim partnerima u Ukrajni po svaku cenu zele da Rusiju uvuku u rat. Kad su videli da je preko rusenja aviona stvar propala, krenuli su dalje. Koliko ce jos Putin tolerisati ovo, tesko je predpostaviti, ali gradjani Ukrajne zaista ne bi trebali da se iznenade kada se probude jedno jutro i zakljuce da je ruska vojska podelila zemlju na dva dela. Naravno, niko normalan ne zeli ovakav scenario zato sto su u ovom slucaju neminovne vece ljudske zrtve, ali ukoliko je ovo granatiranje Ruske teritorije istina, mislim da je mozda crvena linija predjena. Kako se Putin vec toliko puta dokazao kao jedan od najinteligentnijih politicara siguran sam da ce doneti pravu odluku. Evropa se sve vise ponizava dozvoljavajuci SAD da svoje interese ostvarije preko nje. Ja cvrsto verujem da su generator zla na ovoj nasoj planeti interesi SAD.

boško

pre 9 godina

komentari gospode oprosti im ne znaju šta rade i ostali slični pusti te to vreme je da se vojska srbije naoruža novim pvo sistemima(s-300,buk m2,tor,pancir s1)avonima tipa mig29m2 ja bih više voleo su-30 avion je pravi predator i smerch raketnim sistemima pustite kukulajke vreme je da se opremimo i spremimo da branimo našu zemlju i teritoriju koja je pod okupacijom a niko je više ni ne spominje(naša sveta zemlja kosovo i metohija).puna podrška našim pravim prijateljima iz ruske federacije manite me prijateljstva sa amerikom i eu još mi je u sećanju nato bombardovanje i gađanje rafinerija strujnih dalekovoda zgrada i svega ostalog.

iKrem

pre 9 godina

Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana.
(veseljko)

Potseti me na Saru Pejlin, koja je tvrdila da ima dobru spoljno-politicku pripremu zato sto iz Aljaske "moze da vidi Rusiju".

Kazes vratio si se iz Moskve, pa prema tome bi trebalo da budes kompetentan? LOL. Jedino sto si ti video vise od ostalih je ruska propaganda. Pa me i ne cudi ta si toliko "impresioniran".

svasta

pre 9 godina

@Njegoš - e moj ti, ajde malo pojasni kako to da ih zapad podrzi - mislis da iko na zapadu ozbiljno razmislja o ulasku u rat sa Rusijom zbog Ukrajine (kao sto je Rusija usla u rat sa NATO savezom zbog Srbije) - bar dve trecine njih i ne zna da pokaze Ukrajinu na mapi... Prelomice se preko ledja ukrajinskog naroda, na ovaj ili onaj nacin!

Nebojsa

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

A sto ne probas da gledas ruski TV dnevnik - cak je i ruska snimateljska ekipa bila pod vatrom. Sta ti trazis i kako ttrazis.,,, ja ti ne bih dao ni da mi nadjes jeftine gace preko interneta.

mladen

pre 9 godina

znate sta je najgore u celoj ovoj prici sto narod tamo zeli rat,evo danas neka majka vojnika koji se nalazi u okruzenju kuka kako nemaju sta da jedu i piju i kako ce majke krenuti peske da oslobode svoju decu,oni tamo uopste ne razmisljaju da treba prestati sa ratom sesti nekako se dogovoriti,nego kukaju kako nemaju sta da jedu.
ovde svi pisu kako ce ukrajina u nato,po meni opasnije je to sto ce rusi zamrzeti ukrajince i polako ce se kod njih stvoriti aminozitet medju ova dva naroda ukrajina je u odnosu na rusija smesna drzava a privreda ce im samo propadati

Ja ne

pre 9 godina

Rusija je dugi niz godina ulagala u americki stabilizacioni fond da bi Krim bio u RF. Izucite odnose Rusije i SAD pre ww2. Americki Jevreji su kupili Krim od SSSR da bi on bio danasnji Izrael. Medjutim posle smrti Staljina, Nikita Hruscov dodeljuje Krim USSR ili Ukrajini kako bi se odrekao odgovornosti za prodaju Staljinom Krima i rekao kako Ukrajina ili USSR nije prodavala Krim i on ostao u sklopu SSSR. Sada sledi vrtoglavi ekonomski uspon Rusije zato sto vise nece imati balast otplacivanja Krima koji su otkupili od Americkih Jevreja. Ljudi zivim u Rusiji 20 godina i verujte mi da je ona buducnost. Ko nece sa nama ne mora. Ko bi da se zeza zajedno sa nama IDEMO!...

Nebojsa

pre 9 godina

A ja samo sto sam gledao na TV - ukrajinski izvori DOPUSTAJU mogucnost da je prilikom obuke protivavionske jedinice moglo doci do slucajnog ispaljivanja rakete na malezijski avion ciji se radarski odraz zbog zalaska u ratnu zonu stopio sa lovcem Su-25 koji je igrao ulogu mamca za "uchenike" a evo i najave u ruskom dnevniku o toj teoriji.

goran

pre 9 godina

GORANE,da li je to sto si napisao istina?To je za nepoverovati.strasno!
(Melenci, 25. jul 2014 17:36)

Da ne budem iskljuciv ja verujem da je istina ,jer od pocetka sukoba pratim pojedine ruske sajtove koji su dosad uvek iznosili samo ono sto je tacno (ne stavljajuci se u niciju sluzbu) barem je do sada tako bilo i nemam razloga da sumnjam u njihovu objektivnost, jer vec mesecima izvestaju o stanju na frontu onako kako jeste i kada Kijevska vojska osvaja i kada gubi dakle apsolutno objektivno,e sad ukoliko znas ruski jezik ja cu ti rado dostaviti linkove da se i sam uveris u ono sto pise !!!!

Vojkan

pre 9 godina

Gospode,oprosti im,ne znaju sta rade!Hleb cemo sami napraviti a ovakve igre nikom ne trebaju,daj nam razuma,Boze,valjda cemo sa njim i mir naci!

veseljko

pre 9 godina

Citajuci komentare pojedinci nikako da saberu dva i dva. Ukrajina nema para da finansira nazovi rat sa Rusima. Ukrajinska vojska je slabo opremljena osim kada se slikaju za zapadne novine. Ukrajina je vec u bankrotu, a Ameri im kao nesto daju na kasicicu i sve *kao da se to ne zna. Rusija ce tacno znati kada da zada udarac i Ukrajini, ali i Amerima, samo se ceka dobar raspored snaga u Crnom moru, i Kalinjingradu... Nemate pojma na sta su Rusi spremni. Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana. Kina i Rusija su potpisale sporazim o citiram:" Medjusobnoj podrsci u slucaju vanrednih situacija". Sta mislite sta su to vanredne situacije? Koliko rat navodno treba NATO i Americi, toliko je i Rusiji isto tako potreban. Shvatite da cemo mi mali biti samo jedna koleteralna *nezgoda. Zato prestanite da pisete kojekakve gluposti jer ce se ovo ne dao bog pretvoriti u kraj svih nas. Rusija je spremna da ide do kraja!

Djole

pre 9 godina

Juce razgovarah sa jednim dobro upucenim nepristrasnim licem u Rostovu koji mi iznese zvanicni podatak da je do sada u Istocnoj Ukrajina poginulo oko 2200 prorusa , 1500 civila I 4000 vojnika i pripadnika Nac. Garde ... Ovo je samo pocetak znajuci da je u Ceceniji poginulo 22000 Rusa, u Avganistanu za 10 god oko 10 000... Uzas!

ISTINA je postala 'govor mržnje'!

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.
(Демократија по америчком рецепту, 25. jul 2014 17:34)

To se druže zove ksenofobija. Ali po receptu zapadne civilizacije, ksenofobi su uvek oni drugi, mi nikad!

AntiBOT

pre 9 godina

Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno).
(Milan, 25. jul 2014 17:28)

Legalno izabrani predsednik, izabran na osnovu obecanja da CE POTPISATI SSP sa eu, a koji je umesto da ispuni svoje obecanje ili raspise nove izbore, nahuskan od strane KGB, pustio tenkove na sopstveni narod...

Tako je poceo rat u ukrajini...

Nikakvi amerikanci, nikakvi iluminati... Iskljucivo jedan covek koji je odbio da ispuni obecanje i jedna sluzba koja ga je na to naterala...

nebitno

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem da lupate pluseve na kometare Gorana, sta je sa mozgom? Ne mogu da shvatim da ljudi u ovoj zemlji podrzavaju isto ono sto je nama uradjeno od strane Albanaca, cepanje jedne zemlje.

St3fan KG

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer Ameri samo čekaju razlog da se zvanično uključe u rat, a oni će da povuku i zapadnu evropu, a lično sumnjam da će Kina moći da se drži po strani. Jednostavno, u sukobu toliko nuklearnih sila, posledice će biti nesagledive. Amerikanci znaju da samo rat može da im donese preko potrebnu ekonomsku infuziju, a Rusija je do sada vešto izbegavala provokacije, ali ako je tačno da su sada počeli da granatiraju i Rusku teritoriju...Sve u svemu, ako do ovoga zaista dodje, najviše će stradati male države i civili. Da je samo u Ukrajini kriza sve bi bilo drugačije, ali Sirija, Izreal, mnoge Afričke države...previše je žarišta po celom svetu i to neće ostati lokalnog karaktera, a sve zavisi od ishoda u Ukrajni. Zato mi niste jasni vi koji vičete: "Ameri pokažite Putinu diktatoru gde mu je mesto", ili:"Ajmo braćo Rusi, pregazite tu buraniju", zar ne shvatate da je u interesu svih nas, tj cele planete, da se strasti smire?

država

pre 9 godina

Ukrajinska vojska se ogradila od ovoga. Rakete su doletjele sa proruskog teritorija.

S obzirom da je Lugansk opkoljen, Horlivka pred oslobođenjem što znači i presjecanje Donjecka, ovo je ruski labuđi pijev i očajnički pokušaj da se Rusiju gurne u nešto akrivniju fazu.

Rusija ko fol "odgovara" na ovo granatiranjem ukrajinskih položaja na granici. Naprave imaginarnu ukrajinsku vatru na Rusiju, pa onda ruska artiljerija smještena na granici puca po Ukrajincima. Plitko.

Milan

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.
(Njegoš, 25. jul 2014 16:23)
Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno). USA je po starom dobrom obicaju pocela instruisano prolece koje je dovelo do smenjivanja legalnog predsednika (tacno). Cilj nije Ukrajina vec izlazak NATO na granice Rusije i kao "second "izazivanje nemira i smenjivanje Putina. Vec vidjeno (vidi pod Egipt, Irak, Libija....) Sta imamo? Haos i nered.
Zasto nisu principijelni i pritisnuli Putina da se povuce sa Krima? Kazu: Rusi da prestanu pruzati podrsku pobunjenicima??? Ispravno i pozeljno, ali hajde da prestanemo podrzavati pobunjenike u Siriji, Iraku, Libiji, Egiptu... Klasicna politika duplih standarda i dnevno-politickih interesa. Ovo pisem iz Kanade i izvestavanje je vrlo jednostrano kao sto je i u Moskvi, ne sumnjam. Sustina je da ratuju USA-Rusija do poslednjeg Ukrajinca. Sve ostalo je suplja prica a oni to nece da vide (Ukrajinci).

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.

dejan

pre 9 godina

@NS Ne dao nam Bog da Rusija odgovori, nikome ne bi bilo svejedno, pa ni nama. A Ameri cackaju mecku i imam utisak da ce to biti na stetu svih nas. Rusija jeste prikriveno u ratu na teritoriji Ukrajine (i oni imaju pravo da brane svoje interese), ali ako situacija eskalira na***ali smo. Zarad kakvog takvog mira koliko vidim spremni su da trpe svakojake provokacije od zapadnjaka.

hahaha.com

pre 9 godina

Nije tacno. Lazu!
Ove iste metode su i Milosevic, Mladic i Karadzic koristili kada je trebalo navesti razlog za napad i uvlacenje u jos veci konflikt.
Ko moze da potvrdi da je neko granatirao teritoriju Rusije? Naravno da jedino oni mogu sami kreirati sve te price.
Vec vidjeno...i smesno.
Ajmo rusofili, olabavite malo! koja je korist slepo nekoga podrzavati zbog stare ideologije? Znate i sami da je Rusija puna lazi, jos od momenta kada je pocela da stiti Marka, Miru i ostale.

Stojko

pre 9 godina

Drzava,to bi bilo oslobadjanje Donjecka isto kao sto je Vukovar oslobodjen od Srba. Verujem da rusi tamo zive mnogo duze nego sto postoji ukrajinska drzava

smak sveta

pre 9 godina

"Samo da rata ne bude, ludilo među ljudima.
Veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima.
I svakoj bajci naude, samo da rata ne bude."

Pesma od pre 20godina

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezim se raspao, ministar ekonomije izjavio da od avgusta prestaje finansiranje vojske i ostalih paravojnih formacija jer je budzet prazan ,Premijer podneo ostavku uz izgovor da nema para , nema gasa , nema kredita , nema lekova (ko da je neko drugi kriv za to) i sada oligarh Porosenko, oligarh Kolomovski i FB bloger Avakov jedino mogu da mole Boga da uvuku Rusiju u rat pa da sledecih 20god zive u egzilu kao "legitimni" predstavnici vlasti Ukrajine koja je srusena ulaskom Rusije u rat. Raspad sistema zbog sukoba sa opolocencima na istoku ukrajine im donosi pecat sramote, a raspad sistema zbog ulaska Rusije u rat im donosi oreol mucenika i spas u egzilu na zapadu.

Nakon sto su cak i rezimski mediji poceli da izvestavaju o nemirima na zapadu Ukrajine gde su u Ivano-Frankovskoj oblasti ljudi zapalili vojni odsek, u Livovu je bacena bomba i gradic Bukovina u toj oblasti se digao na oruzije i ne dozvoljava mobilizaciju ... rezim gubi naveci izvor puscanog mesa i end game je blizu.
Hit dana je proglas Livovskih medija da bojkotuju mobilizaciju jer je po njima mobilizacija=genocid ali ne u smislu da njihova deca idu na istok i ubijaju,pale i ruse gradove nego par oligarha salje njihovu "goloruku" decu u rat protiv placenicke i dobro obucene armije iza koje stoji nuklearna sila. Naravno , Ukrajina u citavoj Evropi bez Rusije ima vise tenkova , transportera i artiljerije nego FRA,GER,UK,ITA,ESP ZAJEDNO ali se vise ni taj odnos snaga ne dopada puscanom mesu iz Livova

Humanoid

pre 9 godina

Da da, a poljaci napali radio relejnu postaju
Prozirno.
(Osmatrac, 25. jul 2014 16:48)

Samo se ti rugaj, ali nije daleko dan kad će to postati 'istina'. Kapiram da ćeš i sam, svojevoljno, biti žučan zagovornik poljske agresije. Nema bolje gline od 'saradničke'.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ćute, posmatraju, analiziraju, prikupljaju informacije i tek kada svi pomisle da su dobili propagandni rat protiv njih, Rusi izadju sa činjenicama. Tako se desilo i posle obaranja Boinga. Potom su oborena dva UA lovca zatim je pala vlada, Jacenjuk se sigurno po komandi sive eminencije, povukao ali iza svega je ostala opasna rupa jer je zemlja bez vlasti. Sada zapad i zvanično može preuzeti vodjstvo nad Ukrajinom, jer ona svoga nema. Ukrajina je puna ruskih obaveštajaca i oni savršeno funkcionišu. Putin svaki dan ima sve na stolu. Rusi će teško ući sa trupama u Ukrajinu ali će da je unište iznutra. Nisu Rusi zaboravili Odesu, pa ni Majdan, a tek Donbas....Verujem da imaju spiskove sa imenima najžešćih protivnika i neće dugo proći dok ne budemo slušali kako pucisti jedan po jedan nestaju u saobraćajnim nesrećama, medjusobnim sukobima, ...
Žalosno je u svemu što Ukrajina nije imala sopstvene pameti da ne dozvoli vlastitu propast, već su se uhvatili za savetnike, i Zapad i Ruse, pa danas niti imaju vlast niti zemlju niti politiku.
Krv ukrajinskog naroda je natopila ukrainsku zemlju, i niko ne zna šta donosi sutra. Neka je svima Bog na pomoći.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Postoji mogucnost da je rat u Ukrajini proizisao zbog Juznog Toka?Zapad nije mogao da proguta, da gasovod mimoidje Ukrajinu, onda ne bi bilo stalnih carki izmedu Rusije i Ukrajine oko gasovoda koji prolazi preko Ukrajine?Posto Ukrajina stalno malo malo pa zatvara prolaz preko Ukrajine kada treba da plati dug Rusiji.Ukrajina nikada nije igrala postene karte sa Rusijom u vezi gasa.Kada je Rusija odlucila da pravi Juzni tok,da je ne bi Ukrajina ucenjivala, onda se citavi zapad sa Amerikom na celu usprotivio Juznom toku,jer bi onda Srbija, Bugarska i Austrija,Madjarska, Italija dobile redovno snadbevanje gasa bez problema sa Ukrajinom. Ali ta solucija ne odgovara Americi i V.Britaniji,one hoce da se radjaju problemi u Evropi da bi napakostile ne samo zemljama kroz koje cevi prolaze vec i samoj Rusiji!U tome je vic?Ali ne lezi vraze, izrodise iza svega toga gradjanski rat u Ukrajini gde mu se ne zna kraj?!

posmatrac

pre 9 godina

Pazite sada sledece dogadjaje...
Verovatno ce sada medjunarodni istrazitelji iz raznih drzava sto pomazu oko istrage o rusenju MH17 u Ukrajini stradati nekako ili bice napadnuti, Rusi ce biti okrivljeni, pocinje bes naroda svuda oko sveta, svi mrze Rusiju i Ruse, i pocinje opsti rat...

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

E moji rodjaci...polako ali sigurno dize se bura i lrece oluja zvana III sv.rat...zapisano davno u knjigama a zadnjih meseci i ispade istinito ono u sta mnogi nisu verovali!

SW82

pre 9 godina

Jedan od proruskih komentara: Zaratila se braća slovenska, nije prvi put da nas zapad razdvaja...

Pa i ako je tako ko je kriv za to? Zapad ili mi glupavi što nas je tako lako nagovoriti na rat? Mi smo pametni, ali eto, moramo zbog zapada hahahaha. Ja mislim da smo mi najviše krivi jer smo nesposobni da živimo i stvorimo uredan sistem. Lakše nam je dati guzu istoku ili zapadu da bi dobili neke pare i da bi nastavili nerad. Ali onda moramo i da trpimo i da radimo po naređenjima, tako to ide. Ali nema veze, odgovara to nama, svakako smo krvoločno nastrojeni. Na kraju svi srećni. I oni pametni, i mi ludi.

Kamičak

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

На vesti.ru имаш http://www.vesti.ru/doc.html?id=1835709&tid=105474
Можеш да погледаш и на каналу Россия 24.

nemanja

pre 9 godina

Jos u koncepcijama najznacajnih americkih teoreticara kopnene i pomorske moci, Makindera i Mehena, Rusija je predstavljena kao glavna pretnja i prepreka americkoj globalnoj dominaciji, s obzirom da nema plovne reke koje izlaze na otvorena mora, te ju je nemoguce napasti sa mora, odnosno zbog toga sto zauzima prostor koji se nalazi u sredistu zemljine kugle i poseduje neogranicene prirodne resurse. Tehnologija se jeste promenila ali koncepcije su aktuelne i danas, i jedno od resenja koja su oni predlagali jeste formiranje i suzbijanje Rusije putem tampon zona, cije granice odgovaraju granicama Nato pakta, i pogadjajte Ukrajina spada u tu tampon zonu. Klasican geopoliticki rat, inspirisan i podrzan od strane SAD.

Danilos

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.

nebeski

pre 9 godina

neznam zasto neki misle da zele da uvuku Rusiju u rat, pa ona ucestvije od pocetka rata u Ukraini jos od Krima, sad kad su prorusi u Ukraini pred porazom svakako bi zeljeli da se Rusija aktivno ukljuci, bar je to jasno..

goran

pre 9 godina

24. јули за снаге кијевске хунте,је у најмању руку,био лош дан...
Војни врх Луганске Републике саопштио је да су Украјинци у борбама код насеља Бахмутовка изгубили најмање два тенка и оклопни транспортер и „до сто војника“. А да су у бици код села Георгијевка имали до 30 погинулих.
Још горе је прошао батаљон украјинске националне гарде „Чернигов“за време борби за Лисичанск, jер, ушли су у град, верујући да су га устаници потпуно напустили, парадирајући опуштено налетели су на добро постављену заседу у улици Титова. Настала је „кланица“ у којој је батаљон преполовљен, оставивши иза себе оставио десетине мртвих и још више рањених. Ништа боље нису Украјинци прошли ни на територији Доњецке Републике. Група устаника уништила је два камиона пуна украјинске војске недалеко од градића МарјинкаюИзмеђу села Константиновка и Новомихајловка диверзантско-извиђачка група „Птица“ минама на даљинско управљање уништила је два камиона с пешадијом противника. Такође, претходно је „иста та група потпуно уништила ракетни систем „Град“ који се кретао ка ватреном. Стрелков је навео да су устаници током два дана борби с украјинском војском имали 50 рањених и погинулих, два оклопна возила пешадије, један оклопни транспортер рекао је Стрелков. Притом губици противника су вишеструко већи од наших,тешке губитке данас је претрпео новопридошли батаљон 'Азов'. По речима Стрелкова, украјинска војска није успела да се пробије из окружења у „јужном џепу“, у којем се налази велики број припадника њихових снага...

Molotov

pre 9 godina

Jeste, ovo je "zapad razdvojio slovensku braću" nateravši Rusiju da vojno okupira i prisvoji teritoriju Ukrajine i potom podstakne oružanu pobunu. E, što su naši rusofili zaluđeni, to je Bogu za plakati.

pcdoktor

pre 9 godina

meni nije jasno sto bre rusi ne iznajme neku firmu za ratovanje i posalju u ukrajinu kao sto rade i sami ukrajinci pa onda ratuju ameri protiv amera bilo bi zabavno

Njegoš

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

O Boingu se vise ne prica? Znaci, sve je propalo, SAD nikako nije mogao da uvuce Rusiju u rat i zato je naredio Ukrajincima iz Kijeva da sada uvuku rat u Rusiju! Moze li neko da zamisli slicnu situaciju na granici SAD i Meksika, recimo u Meksiku se dogode neke borbe pa otuda neko granatama gadja SAD?!

dragan

pre 9 godina

Očekivana eskalacija sukoba. Pošto razne provokacije, Odesa, bombardovanje civila, prethodno granatiranje ruske teritorije, MH17, ne daju rezultate, mora se udariti jače da se Rusija isprovocira i uvede u dugotrajni iscrpljući sukob po diktatu Amerike kojoj ne odgovara stabilnost i saradnja izmešu EU i Rusije.

Bora

pre 9 godina

Definitivno, sve manje izgleda da će se na kraju stvari okončati mirno... Ili je i ovo samo deo "kontrolisanog ludila", sa nekakvim geostrateškim ciljem...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

O Boingu se vise ne prica? Znaci, sve je propalo, SAD nikako nije mogao da uvuce Rusiju u rat i zato je naredio Ukrajincima iz Kijeva da sada uvuku rat u Rusiju! Moze li neko da zamisli slicnu situaciju na granici SAD i Meksika, recimo u Meksiku se dogode neke borbe pa otuda neko granatama gadja SAD?!

pcdoktor

pre 9 godina

meni nije jasno sto bre rusi ne iznajme neku firmu za ratovanje i posalju u ukrajinu kao sto rade i sami ukrajinci pa onda ratuju ameri protiv amera bilo bi zabavno

dragan

pre 9 godina

Očekivana eskalacija sukoba. Pošto razne provokacije, Odesa, bombardovanje civila, prethodno granatiranje ruske teritorije, MH17, ne daju rezultate, mora se udariti jače da se Rusija isprovocira i uvede u dugotrajni iscrpljući sukob po diktatu Amerike kojoj ne odgovara stabilnost i saradnja izmešu EU i Rusije.

Bora

pre 9 godina

Definitivno, sve manje izgleda da će se na kraju stvari okončati mirno... Ili je i ovo samo deo "kontrolisanog ludila", sa nekakvim geostrateškim ciljem...

goran

pre 9 godina

24. јули за снаге кијевске хунте,је у најмању руку,био лош дан...
Војни врх Луганске Републике саопштио је да су Украјинци у борбама код насеља Бахмутовка изгубили најмање два тенка и оклопни транспортер и „до сто војника“. А да су у бици код села Георгијевка имали до 30 погинулих.
Још горе је прошао батаљон украјинске националне гарде „Чернигов“за време борби за Лисичанск, jер, ушли су у град, верујући да су га устаници потпуно напустили, парадирајући опуштено налетели су на добро постављену заседу у улици Титова. Настала је „кланица“ у којој је батаљон преполовљен, оставивши иза себе оставио десетине мртвих и још више рањених. Ништа боље нису Украјинци прошли ни на територији Доњецке Републике. Група устаника уништила је два камиона пуна украјинске војске недалеко од градића МарјинкаюИзмеђу села Константиновка и Новомихајловка диверзантско-извиђачка група „Птица“ минама на даљинско управљање уништила је два камиона с пешадијом противника. Такође, претходно је „иста та група потпуно уништила ракетни систем „Град“ који се кретао ка ватреном. Стрелков је навео да су устаници током два дана борби с украјинском војском имали 50 рањених и погинулих, два оклопна возила пешадије, један оклопни транспортер рекао је Стрелков. Притом губици противника су вишеструко већи од наших,тешке губитке данас је претрпео новопридошли батаљон 'Азов'. По речима Стрелкова, украјинска војска није успела да се пробије из окружења у „јужном џепу“, у којем се налази велики број припадника њихових снага...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ćute, posmatraju, analiziraju, prikupljaju informacije i tek kada svi pomisle da su dobili propagandni rat protiv njih, Rusi izadju sa činjenicama. Tako se desilo i posle obaranja Boinga. Potom su oborena dva UA lovca zatim je pala vlada, Jacenjuk se sigurno po komandi sive eminencije, povukao ali iza svega je ostala opasna rupa jer je zemlja bez vlasti. Sada zapad i zvanično može preuzeti vodjstvo nad Ukrajinom, jer ona svoga nema. Ukrajina je puna ruskih obaveštajaca i oni savršeno funkcionišu. Putin svaki dan ima sve na stolu. Rusi će teško ući sa trupama u Ukrajinu ali će da je unište iznutra. Nisu Rusi zaboravili Odesu, pa ni Majdan, a tek Donbas....Verujem da imaju spiskove sa imenima najžešćih protivnika i neće dugo proći dok ne budemo slušali kako pucisti jedan po jedan nestaju u saobraćajnim nesrećama, medjusobnim sukobima, ...
Žalosno je u svemu što Ukrajina nije imala sopstvene pameti da ne dozvoli vlastitu propast, već su se uhvatili za savetnike, i Zapad i Ruse, pa danas niti imaju vlast niti zemlju niti politiku.
Krv ukrajinskog naroda je natopila ukrainsku zemlju, i niko ne zna šta donosi sutra. Neka je svima Bog na pomoći.

St3fan KG

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer Ameri samo čekaju razlog da se zvanično uključe u rat, a oni će da povuku i zapadnu evropu, a lično sumnjam da će Kina moći da se drži po strani. Jednostavno, u sukobu toliko nuklearnih sila, posledice će biti nesagledive. Amerikanci znaju da samo rat može da im donese preko potrebnu ekonomsku infuziju, a Rusija je do sada vešto izbegavala provokacije, ali ako je tačno da su sada počeli da granatiraju i Rusku teritoriju...Sve u svemu, ako do ovoga zaista dodje, najviše će stradati male države i civili. Da je samo u Ukrajini kriza sve bi bilo drugačije, ali Sirija, Izreal, mnoge Afričke države...previše je žarišta po celom svetu i to neće ostati lokalnog karaktera, a sve zavisi od ishoda u Ukrajni. Zato mi niste jasni vi koji vičete: "Ameri pokažite Putinu diktatoru gde mu je mesto", ili:"Ajmo braćo Rusi, pregazite tu buraniju", zar ne shvatate da je u interesu svih nas, tj cele planete, da se strasti smire?

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.

nemanja

pre 9 godina

Jos u koncepcijama najznacajnih americkih teoreticara kopnene i pomorske moci, Makindera i Mehena, Rusija je predstavljena kao glavna pretnja i prepreka americkoj globalnoj dominaciji, s obzirom da nema plovne reke koje izlaze na otvorena mora, te ju je nemoguce napasti sa mora, odnosno zbog toga sto zauzima prostor koji se nalazi u sredistu zemljine kugle i poseduje neogranicene prirodne resurse. Tehnologija se jeste promenila ali koncepcije su aktuelne i danas, i jedno od resenja koja su oni predlagali jeste formiranje i suzbijanje Rusije putem tampon zona, cije granice odgovaraju granicama Nato pakta, i pogadjajte Ukrajina spada u tu tampon zonu. Klasican geopoliticki rat, inspirisan i podrzan od strane SAD.

Milan

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.
(Njegoš, 25. jul 2014 16:23)
Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno). USA je po starom dobrom obicaju pocela instruisano prolece koje je dovelo do smenjivanja legalnog predsednika (tacno). Cilj nije Ukrajina vec izlazak NATO na granice Rusije i kao "second "izazivanje nemira i smenjivanje Putina. Vec vidjeno (vidi pod Egipt, Irak, Libija....) Sta imamo? Haos i nered.
Zasto nisu principijelni i pritisnuli Putina da se povuce sa Krima? Kazu: Rusi da prestanu pruzati podrsku pobunjenicima??? Ispravno i pozeljno, ali hajde da prestanemo podrzavati pobunjenike u Siriji, Iraku, Libiji, Egiptu... Klasicna politika duplih standarda i dnevno-politickih interesa. Ovo pisem iz Kanade i izvestavanje je vrlo jednostrano kao sto je i u Moskvi, ne sumnjam. Sustina je da ratuju USA-Rusija do poslednjeg Ukrajinca. Sve ostalo je suplja prica a oni to nece da vide (Ukrajinci).

Danilos

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

E moji rodjaci...polako ali sigurno dize se bura i lrece oluja zvana III sv.rat...zapisano davno u knjigama a zadnjih meseci i ispade istinito ono u sta mnogi nisu verovali!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Postoji mogucnost da je rat u Ukrajini proizisao zbog Juznog Toka?Zapad nije mogao da proguta, da gasovod mimoidje Ukrajinu, onda ne bi bilo stalnih carki izmedu Rusije i Ukrajine oko gasovoda koji prolazi preko Ukrajine?Posto Ukrajina stalno malo malo pa zatvara prolaz preko Ukrajine kada treba da plati dug Rusiji.Ukrajina nikada nije igrala postene karte sa Rusijom u vezi gasa.Kada je Rusija odlucila da pravi Juzni tok,da je ne bi Ukrajina ucenjivala, onda se citavi zapad sa Amerikom na celu usprotivio Juznom toku,jer bi onda Srbija, Bugarska i Austrija,Madjarska, Italija dobile redovno snadbevanje gasa bez problema sa Ukrajinom. Ali ta solucija ne odgovara Americi i V.Britaniji,one hoce da se radjaju problemi u Evropi da bi napakostile ne samo zemljama kroz koje cevi prolaze vec i samoj Rusiji!U tome je vic?Ali ne lezi vraze, izrodise iza svega toga gradjanski rat u Ukrajini gde mu se ne zna kraj?!

ISTINA je postala 'govor mržnje'!

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.
(Демократија по америчком рецепту, 25. jul 2014 17:34)

To se druže zove ksenofobija. Ali po receptu zapadne civilizacije, ksenofobi su uvek oni drugi, mi nikad!

posmatrac

pre 9 godina

Pazite sada sledece dogadjaje...
Verovatno ce sada medjunarodni istrazitelji iz raznih drzava sto pomazu oko istrage o rusenju MH17 u Ukrajini stradati nekako ili bice napadnuti, Rusi ce biti okrivljeni, pocinje bes naroda svuda oko sveta, svi mrze Rusiju i Ruse, i pocinje opsti rat...

boško

pre 9 godina

komentari gospode oprosti im ne znaju šta rade i ostali slični pusti te to vreme je da se vojska srbije naoruža novim pvo sistemima(s-300,buk m2,tor,pancir s1)avonima tipa mig29m2 ja bih više voleo su-30 avion je pravi predator i smerch raketnim sistemima pustite kukulajke vreme je da se opremimo i spremimo da branimo našu zemlju i teritoriju koja je pod okupacijom a niko je više ni ne spominje(naša sveta zemlja kosovo i metohija).puna podrška našim pravim prijateljima iz ruske federacije manite me prijateljstva sa amerikom i eu još mi je u sećanju nato bombardovanje i gađanje rafinerija strujnih dalekovoda zgrada i svega ostalog.

dejan

pre 9 godina

@NS Ne dao nam Bog da Rusija odgovori, nikome ne bi bilo svejedno, pa ni nama. A Ameri cackaju mecku i imam utisak da ce to biti na stetu svih nas. Rusija jeste prikriveno u ratu na teritoriji Ukrajine (i oni imaju pravo da brane svoje interese), ali ako situacija eskalira na***ali smo. Zarad kakvog takvog mira koliko vidim spremni su da trpe svakojake provokacije od zapadnjaka.

Ja ne

pre 9 godina

Rusija je dugi niz godina ulagala u americki stabilizacioni fond da bi Krim bio u RF. Izucite odnose Rusije i SAD pre ww2. Americki Jevreji su kupili Krim od SSSR da bi on bio danasnji Izrael. Medjutim posle smrti Staljina, Nikita Hruscov dodeljuje Krim USSR ili Ukrajini kako bi se odrekao odgovornosti za prodaju Staljinom Krima i rekao kako Ukrajina ili USSR nije prodavala Krim i on ostao u sklopu SSSR. Sada sledi vrtoglavi ekonomski uspon Rusije zato sto vise nece imati balast otplacivanja Krima koji su otkupili od Americkih Jevreja. Ljudi zivim u Rusiji 20 godina i verujte mi da je ona buducnost. Ko nece sa nama ne mora. Ko bi da se zeza zajedno sa nama IDEMO!...

SW82

pre 9 godina

Jedan od proruskih komentara: Zaratila se braća slovenska, nije prvi put da nas zapad razdvaja...

Pa i ako je tako ko je kriv za to? Zapad ili mi glupavi što nas je tako lako nagovoriti na rat? Mi smo pametni, ali eto, moramo zbog zapada hahahaha. Ja mislim da smo mi najviše krivi jer smo nesposobni da živimo i stvorimo uredan sistem. Lakše nam je dati guzu istoku ili zapadu da bi dobili neke pare i da bi nastavili nerad. Ali onda moramo i da trpimo i da radimo po naređenjima, tako to ide. Ali nema veze, odgovara to nama, svakako smo krvoločno nastrojeni. Na kraju svi srećni. I oni pametni, i mi ludi.

Humanoid

pre 9 godina

Da da, a poljaci napali radio relejnu postaju
Prozirno.
(Osmatrac, 25. jul 2014 16:48)

Samo se ti rugaj, ali nije daleko dan kad će to postati 'istina'. Kapiram da ćeš i sam, svojevoljno, biti žučan zagovornik poljske agresije. Nema bolje gline od 'saradničke'.

veseljko

pre 9 godina

Citajuci komentare pojedinci nikako da saberu dva i dva. Ukrajina nema para da finansira nazovi rat sa Rusima. Ukrajinska vojska je slabo opremljena osim kada se slikaju za zapadne novine. Ukrajina je vec u bankrotu, a Ameri im kao nesto daju na kasicicu i sve *kao da se to ne zna. Rusija ce tacno znati kada da zada udarac i Ukrajini, ali i Amerima, samo se ceka dobar raspored snaga u Crnom moru, i Kalinjingradu... Nemate pojma na sta su Rusi spremni. Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana. Kina i Rusija su potpisale sporazim o citiram:" Medjusobnoj podrsci u slucaju vanrednih situacija". Sta mislite sta su to vanredne situacije? Koliko rat navodno treba NATO i Americi, toliko je i Rusiji isto tako potreban. Shvatite da cemo mi mali biti samo jedna koleteralna *nezgoda. Zato prestanite da pisete kojekakve gluposti jer ce se ovo ne dao bog pretvoriti u kraj svih nas. Rusija je spremna da ide do kraja!

Nebojsa

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

A sto ne probas da gledas ruski TV dnevnik - cak je i ruska snimateljska ekipa bila pod vatrom. Sta ti trazis i kako ttrazis.,,, ja ti ne bih dao ni da mi nadjes jeftine gace preko interneta.

Kamičak

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

На vesti.ru имаш http://www.vesti.ru/doc.html?id=1835709&tid=105474
Можеш да погледаш и на каналу Россия 24.

Zoran

pre 9 godina

Rusija je zaista na velikim iskusenjima. SAD zajedno sa svojim fasisticim partnerima u Ukrajni po svaku cenu zele da Rusiju uvuku u rat. Kad su videli da je preko rusenja aviona stvar propala, krenuli su dalje. Koliko ce jos Putin tolerisati ovo, tesko je predpostaviti, ali gradjani Ukrajne zaista ne bi trebali da se iznenade kada se probude jedno jutro i zakljuce da je ruska vojska podelila zemlju na dva dela. Naravno, niko normalan ne zeli ovakav scenario zato sto su u ovom slucaju neminovne vece ljudske zrtve, ali ukoliko je ovo granatiranje Ruske teritorije istina, mislim da je mozda crvena linija predjena. Kako se Putin vec toliko puta dokazao kao jedan od najinteligentnijih politicara siguran sam da ce doneti pravu odluku. Evropa se sve vise ponizava dozvoljavajuci SAD da svoje interese ostvarije preko nje. Ja cvrsto verujem da su generator zla na ovoj nasoj planeti interesi SAD.

mladen

pre 9 godina

znate sta je najgore u celoj ovoj prici sto narod tamo zeli rat,evo danas neka majka vojnika koji se nalazi u okruzenju kuka kako nemaju sta da jedu i piju i kako ce majke krenuti peske da oslobode svoju decu,oni tamo uopste ne razmisljaju da treba prestati sa ratom sesti nekako se dogovoriti,nego kukaju kako nemaju sta da jedu.
ovde svi pisu kako ce ukrajina u nato,po meni opasnije je to sto ce rusi zamrzeti ukrajince i polako ce se kod njih stvoriti aminozitet medju ova dva naroda ukrajina je u odnosu na rusija smesna drzava a privreda ce im samo propadati

Molotov

pre 9 godina

Jeste, ovo je "zapad razdvojio slovensku braću" nateravši Rusiju da vojno okupira i prisvoji teritoriju Ukrajine i potom podstakne oružanu pobunu. E, što su naši rusofili zaluđeni, to je Bogu za plakati.

Njegoš

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.

hahaha.com

pre 9 godina

Nije tacno. Lazu!
Ove iste metode su i Milosevic, Mladic i Karadzic koristili kada je trebalo navesti razlog za napad i uvlacenje u jos veci konflikt.
Ko moze da potvrdi da je neko granatirao teritoriju Rusije? Naravno da jedino oni mogu sami kreirati sve te price.
Vec vidjeno...i smesno.
Ajmo rusofili, olabavite malo! koja je korist slepo nekoga podrzavati zbog stare ideologije? Znate i sami da je Rusija puna lazi, jos od momenta kada je pocela da stiti Marka, Miru i ostale.

dik

pre 9 godina

Не бих саветовао никоме да се игра са Русијом. Да вас подсетим, Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово, а по свој прилици тако ће проћи и Америчко.

runner

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer ...
(St3fan KG, 25. jul 2014 17:31)
Не знам да ли си читао Дмитрија Глуховског и његове суморне футуристичке романе "Метро 2033" и "Метро 2034" ал' ако ниси препоручујем Ти их, јер тренутно су страшно актуелни. И само да знаш, у случају нуклеарног удара, нико неће преживети, ни велике ни мале државе, само они појединци који буду имали среће да се у цигло 8 минута од оглашавања сирене за атомски напад докопају неког метроа. Но, како каже Глуховски, можда је боље и не преживети него ући у пакао Метроа. Најгоре у свему је што је 2033 тако близу.

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezim se raspao, ministar ekonomije izjavio da od avgusta prestaje finansiranje vojske i ostalih paravojnih formacija jer je budzet prazan ,Premijer podneo ostavku uz izgovor da nema para , nema gasa , nema kredita , nema lekova (ko da je neko drugi kriv za to) i sada oligarh Porosenko, oligarh Kolomovski i FB bloger Avakov jedino mogu da mole Boga da uvuku Rusiju u rat pa da sledecih 20god zive u egzilu kao "legitimni" predstavnici vlasti Ukrajine koja je srusena ulaskom Rusije u rat. Raspad sistema zbog sukoba sa opolocencima na istoku ukrajine im donosi pecat sramote, a raspad sistema zbog ulaska Rusije u rat im donosi oreol mucenika i spas u egzilu na zapadu.

Nakon sto su cak i rezimski mediji poceli da izvestavaju o nemirima na zapadu Ukrajine gde su u Ivano-Frankovskoj oblasti ljudi zapalili vojni odsek, u Livovu je bacena bomba i gradic Bukovina u toj oblasti se digao na oruzije i ne dozvoljava mobilizaciju ... rezim gubi naveci izvor puscanog mesa i end game je blizu.
Hit dana je proglas Livovskih medija da bojkotuju mobilizaciju jer je po njima mobilizacija=genocid ali ne u smislu da njihova deca idu na istok i ubijaju,pale i ruse gradove nego par oligarha salje njihovu "goloruku" decu u rat protiv placenicke i dobro obucene armije iza koje stoji nuklearna sila. Naravno , Ukrajina u citavoj Evropi bez Rusije ima vise tenkova , transportera i artiljerije nego FRA,GER,UK,ITA,ESP ZAJEDNO ali se vise ni taj odnos snaga ne dopada puscanom mesu iz Livova

svasta

pre 9 godina

@Njegoš - e moj ti, ajde malo pojasni kako to da ih zapad podrzi - mislis da iko na zapadu ozbiljno razmislja o ulasku u rat sa Rusijom zbog Ukrajine (kao sto je Rusija usla u rat sa NATO savezom zbog Srbije) - bar dve trecine njih i ne zna da pokaze Ukrajinu na mapi... Prelomice se preko ledja ukrajinskog naroda, na ovaj ili onaj nacin!

nebeski

pre 9 godina

neznam zasto neki misle da zele da uvuku Rusiju u rat, pa ona ucestvije od pocetka rata u Ukraini jos od Krima, sad kad su prorusi u Ukraini pred porazom svakako bi zeljeli da se Rusija aktivno ukljuci, bar je to jasno..

Lord Bockwurst

pre 9 godina

Sve je to prljava politika kao i uvek. Amerikancima zinuli d... da NATO ekspandira preko Ukrajine blize ka granicama Rusije, Rusija sa druge strane nece dozvoliti da Ukrajina izmakne iz njihove uticajne sfere, a narod ni kriv ni duzan gine, noke opste vazno da li su u pitanju Rusi ili Ukrajinci. Najbolje za Srbiju je da iskljucivo gleda svoje interese, jer svet je takav, najbolje prodju oni koji gldaju svoju guzicu. Nema prijatelja i neprijatelja, Srbija treba da iskljucivo violi samu sebe. Tako ce nam biti najbolje. A rusi i Ameri ce svoje racune da srede izmedju sebe nazalost na racun Ukrajinaca.

Nebojsa

pre 9 godina

A ja samo sto sam gledao na TV - ukrajinski izvori DOPUSTAJU mogucnost da je prilikom obuke protivavionske jedinice moglo doci do slucajnog ispaljivanja rakete na malezijski avion ciji se radarski odraz zbog zalaska u ratnu zonu stopio sa lovcem Su-25 koji je igrao ulogu mamca za "uchenike" a evo i najave u ruskom dnevniku o toj teoriji.

iKrem

pre 9 godina

Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana.
(veseljko)

Potseti me na Saru Pejlin, koja je tvrdila da ima dobru spoljno-politicku pripremu zato sto iz Aljaske "moze da vidi Rusiju".

Kazes vratio si se iz Moskve, pa prema tome bi trebalo da budes kompetentan? LOL. Jedino sto si ti video vise od ostalih je ruska propaganda. Pa me i ne cudi ta si toliko "impresioniran".

Nemo

pre 9 godina

Planovi svetske, finansijske oligarhije se polako ostvaruju. Ti planovi nista dobro nece doneti obicnim ljudima, samo ce nekima napuniti kasu.

Callum

pre 9 godina

Ovakav vid rata ( peckanja ), odgovara i Rusima i Amerikancima. Evo danas su pale granate na teritoriju Rusije kud ces veceg povoda za ofanzivu Rusije na Ukrajinu, da se ne lazemo rusi bi sravnili ukrajince 10x. su jaca sila. Amerima isto odgovaraju ove carke salju svoje mirovnjake, komandose trosi se njihov ratni arsenal koji placa EU. Rusi po svaku cenu hoce da prodaju gas EU, pa zato tvrde pazar i ne napadaju. Ovde ce najgore proci Ukrajina, isto kao nalozena Srbija 90-tih.

država

pre 9 godina

Ukrajinska vojska se ogradila od ovoga. Rakete su doletjele sa proruskog teritorija.

S obzirom da je Lugansk opkoljen, Horlivka pred oslobođenjem što znači i presjecanje Donjecka, ovo je ruski labuđi pijev i očajnički pokušaj da se Rusiju gurne u nešto akrivniju fazu.

Rusija ko fol "odgovara" na ovo granatiranjem ukrajinskih položaja na granici. Naprave imaginarnu ukrajinsku vatru na Rusiju, pa onda ruska artiljerija smještena na granici puca po Ukrajincima. Plitko.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 25. jul 2014 22:17)

A ja se sjecam, k'o sad, kad je, tada visoki zvanicnik BiH, Haris Silajdzic, mrtav 'ladan ne CNN-u drzao govor o "namjenskim logorima za silovanje muslimanki, kroz koje je proslo najmanje 200.000 zena". I, sta je bilo? Nikom nista... Poenta je da svako pamti ono sto mu odgovara. Mada, ova Haretova provala je jedna od vecih bljuvotina koje su dosle iz malog teherana za vrijeme rata, a koje su zapadni mediji prenosili...

Djole

pre 9 godina

Juce razgovarah sa jednim dobro upucenim nepristrasnim licem u Rostovu koji mi iznese zvanicni podatak da je do sada u Istocnoj Ukrajina poginulo oko 2200 prorusa , 1500 civila I 4000 vojnika i pripadnika Nac. Garde ... Ovo je samo pocetak znajuci da je u Ceceniji poginulo 22000 Rusa, u Avganistanu za 10 god oko 10 000... Uzas!

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ovde neki kazu kako Rusija nije svetska sila, sto rece Obama,vidimo kako je Amerika svud se tuku po svetu, a to doprinosi koristi,ne smeju se povuci iz Afganistana bez pomoci Rusije,to neki i ne znaju hahahahahahha.

mićo

pre 9 godina

Probajmo da zamislimo situaciju da ti neko sedne za sto,provocira te verbalno,prosipa na tebe piće,na kraju i šamara,a ti mudro odbijaš da se pobiješ i ponosno kažeš da nisi naseo na provokaciju.E pa život je drugčiji i postoje situacije kada ako ne reaguješ na kraju sa tobom čiste pod.Ako je to mudrost...

Stojko

pre 9 godina

Drzava,to bi bilo oslobadjanje Donjecka isto kao sto je Vukovar oslobodjen od Srba. Verujem da rusi tamo zive mnogo duze nego sto postoji ukrajinska drzava

Vojkan

pre 9 godina

Gospode,oprosti im,ne znaju sta rade!Hleb cemo sami napraviti a ovakve igre nikom ne trebaju,daj nam razuma,Boze,valjda cemo sa njim i mir naci!

AntiBOT

pre 9 godina

Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno).
(Milan, 25. jul 2014 17:28)

Legalno izabrani predsednik, izabran na osnovu obecanja da CE POTPISATI SSP sa eu, a koji je umesto da ispuni svoje obecanje ili raspise nove izbore, nahuskan od strane KGB, pustio tenkove na sopstveni narod...

Tako je poceo rat u ukrajini...

Nikakvi amerikanci, nikakvi iluminati... Iskljucivo jedan covek koji je odbio da ispuni obecanje i jedna sluzba koja ga je na to naterala...

Popaj

pre 9 godina

Rema reći za državu koja je prva izgradila svemirsku stanicu Mir još 1986 kada je drugim velesilama to bila naučna fantastika je čista G.....t,ali šta da radimo svemir i ljudska G.....t su beskonačni.

goran

pre 9 godina

GORANE,da li je to sto si napisao istina?To je za nepoverovati.strasno!
(Melenci, 25. jul 2014 17:36)

Da ne budem iskljuciv ja verujem da je istina ,jer od pocetka sukoba pratim pojedine ruske sajtove koji su dosad uvek iznosili samo ono sto je tacno (ne stavljajuci se u niciju sluzbu) barem je do sada tako bilo i nemam razloga da sumnjam u njihovu objektivnost, jer vec mesecima izvestaju o stanju na frontu onako kako jeste i kada Kijevska vojska osvaja i kada gubi dakle apsolutno objektivno,e sad ukoliko znas ruski jezik ja cu ti rado dostaviti linkove da se i sam uveris u ono sto pise !!!!

nebitno

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem da lupate pluseve na kometare Gorana, sta je sa mozgom? Ne mogu da shvatim da ljudi u ovoj zemlji podrzavaju isto ono sto je nama uradjeno od strane Albanaca, cepanje jedne zemlje.

londres

pre 9 godina

Ugrozen je teritorijalni integritet Rusije sto znaci da RF ima pravo da dejstvuje po fasistickim ciljevima u UK
(Bledoliki otpadnik, 25. jul 2014 15:46)

Kako da "dejstvuju" po UK kad je putinova kcerka, iz Holandije otisla da uziva u English Countrysid-u.
Channel 4 news veceras imali izvestaj o tome.

smak sveta

pre 9 godina

"Samo da rata ne bude, ludilo među ljudima.
Veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima.
I svakoj bajci naude, samo da rata ne bude."

Pesma od pre 20godina

POCETAK KRAJA VLADIMIRA PUTINA

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.
(Da dodam, 25. jul 2014 23:19)

A od pada berliskog zida, sve ja manja i manja zona uticaja Rusije. Sada su izgubili i najveci deo Ukraine, a ako budu vojno intervenisali u toj zemlji izgubice jos nesto sigurno. Sledeca na redu bice Belorusija, a do tada se moze desiti da i sama ruska federacija dodje u pitanje...

CIA

pre 9 godina

@Ja ne Tugo moja tebi takvom i jeste mesto tamo. U paralelnom iskrivljenom univerzumu gde je Rusija vladar sveta a nije niti ce biti. Vole Rusi sve sto nudi zapad, od igle do lokomotive. Nisu znali sta je tv u boji dok nisu otvorili granice sa zapadom. Blago se vama kad mislite da bi se nuklearke ispaljivale kako vi to mislite. Uostalom,zar ne mislite da je vest tacna da bi momentalno bila reakcija. Dovodi do zakljucka da to sto ste procitali i preneli iz ruskim medija je jedna obicna laz. Rusija ce kao i dosada malo da laje a posle ce da mase repom kao i svaki poslusni ljubimac.

mlekadzija

pre 9 godina

Samo ostro sa Rusijom, imperijom zla i tiranije. Ne znam sta NATO ceka, da okupiraju slobodnu Evropu???? Bojim se da ce SAD ipak ostaviti na cedili Ukrajinu... Bas sam se zaneo. Vrucina sta li...

dragan

pre 9 godina

Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.

Da dodam

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.

Duci0167

pre 9 godina

@boško Dok me naucis pravopis mani se glupiranja i pokusaja vojne ekspertize jer dokazujes koliko si ..... Na ovakve vesti po obicaju se nakace rusofili da pricaju izmedju sebe o nepobedivosti Rusa i propasti zapadnih sila. XXI vek i sada se ratovi vode ekonomski izmedju sila. Ovom sto spominje knjige Metro 2033 da saopsitim da knjige nisu trenutno aktuelne vec da ima vec par godina od njihove "trenutne" aktuelnosti. Primecujem da se jedino u ovakvim vestima pojavite iz svojih depresivno paranoicnih zivota i mastate o nekim epskim borbama protiv zle Amerike. Dobro,svaka .... ima svoje veselje.

brother..

pre 9 godina

CIA@ Nikad nisam verovao u politicke pudlice!Ili bolje receno mislim da se one u tom okruzenju ne bi snasle!Previse su nezne i mile,da bi se sa takvima druzile!Salu na stranu,nego htedoh reci,kad je politika u pitanju,sve je moguce i nemoguce!Znas ono..mogu da prevare,pa umesto pudlice da im posalju medveda ili lava,kao kucne ljubimce!Doduse i oni su kao pudlice,ako ih redovno hranis,volis,mazis i pazis!Ponasaju se po principu..voli me,da bi te voleo!Inace ja sam ljubitelj i divljih zivotinja a i kucnih ljubimaca,sto za politicare bas ne mogu reci..Ali ne verujem da se takav odnos moze uspostaviti izmedju strane za koju se ti ovde sdusno zalazes i Rusije..Rusija je mnoge jade prezivela i ove ce!Pitam se nekada sta bi bilo kada bi bio rat u Rusiji a onda brzo prestanem da se pitam..bojim se da znam!Pa nista vise ne bi bilo isto..Tvoja ostrascenost u komentaru me jako podseca na navijacku ostrascenost!Cuo si za to!Da ti objasnim ipak nekako plasticnije a da razumes..mnogo mastas ili pratis propagandne materijale svetskih propagandista!A oni cesto umeju coveka da dovedu u zabludu i da nam prikazu realnost drugaciju nego sto jeste!Ili bolje receno,kako zele da je mi vidimo!I zato..peace,brother,peace!Ili mir,CIA,mir!

Njegoš

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.

hahaha.com

pre 9 godina

Nije tacno. Lazu!
Ove iste metode su i Milosevic, Mladic i Karadzic koristili kada je trebalo navesti razlog za napad i uvlacenje u jos veci konflikt.
Ko moze da potvrdi da je neko granatirao teritoriju Rusije? Naravno da jedino oni mogu sami kreirati sve te price.
Vec vidjeno...i smesno.
Ajmo rusofili, olabavite malo! koja je korist slepo nekoga podrzavati zbog stare ideologije? Znate i sami da je Rusija puna lazi, jos od momenta kada je pocela da stiti Marka, Miru i ostale.

Molotov

pre 9 godina

Jeste, ovo je "zapad razdvojio slovensku braću" nateravši Rusiju da vojno okupira i prisvoji teritoriju Ukrajine i potom podstakne oružanu pobunu. E, što su naši rusofili zaluđeni, to je Bogu za plakati.

država

pre 9 godina

Ukrajinska vojska se ogradila od ovoga. Rakete su doletjele sa proruskog teritorija.

S obzirom da je Lugansk opkoljen, Horlivka pred oslobođenjem što znači i presjecanje Donjecka, ovo je ruski labuđi pijev i očajnički pokušaj da se Rusiju gurne u nešto akrivniju fazu.

Rusija ko fol "odgovara" na ovo granatiranjem ukrajinskih položaja na granici. Naprave imaginarnu ukrajinsku vatru na Rusiju, pa onda ruska artiljerija smještena na granici puca po Ukrajincima. Plitko.

nebeski

pre 9 godina

neznam zasto neki misle da zele da uvuku Rusiju u rat, pa ona ucestvije od pocetka rata u Ukraini jos od Krima, sad kad su prorusi u Ukraini pred porazom svakako bi zeljeli da se Rusija aktivno ukljuci, bar je to jasno..

AntiBOT

pre 9 godina

Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno).
(Milan, 25. jul 2014 17:28)

Legalno izabrani predsednik, izabran na osnovu obecanja da CE POTPISATI SSP sa eu, a koji je umesto da ispuni svoje obecanje ili raspise nove izbore, nahuskan od strane KGB, pustio tenkove na sopstveni narod...

Tako je poceo rat u ukrajini...

Nikakvi amerikanci, nikakvi iluminati... Iskljucivo jedan covek koji je odbio da ispuni obecanje i jedna sluzba koja ga je na to naterala...

nebitno

pre 9 godina

ja ne mogu da verujem da lupate pluseve na kometare Gorana, sta je sa mozgom? Ne mogu da shvatim da ljudi u ovoj zemlji podrzavaju isto ono sto je nama uradjeno od strane Albanaca, cepanje jedne zemlje.

mlekadzija

pre 9 godina

Samo ostro sa Rusijom, imperijom zla i tiranije. Ne znam sta NATO ceka, da okupiraju slobodnu Evropu???? Bojim se da ce SAD ipak ostaviti na cedili Ukrajinu... Bas sam se zaneo. Vrucina sta li...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

O Boingu se vise ne prica? Znaci, sve je propalo, SAD nikako nije mogao da uvuce Rusiju u rat i zato je naredio Ukrajincima iz Kijeva da sada uvuku rat u Rusiju! Moze li neko da zamisli slicnu situaciju na granici SAD i Meksika, recimo u Meksiku se dogode neke borbe pa otuda neko granatama gadja SAD?!

iKrem

pre 9 godina

Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana.
(veseljko)

Potseti me na Saru Pejlin, koja je tvrdila da ima dobru spoljno-politicku pripremu zato sto iz Aljaske "moze da vidi Rusiju".

Kazes vratio si se iz Moskve, pa prema tome bi trebalo da budes kompetentan? LOL. Jedino sto si ti video vise od ostalih je ruska propaganda. Pa me i ne cudi ta si toliko "impresioniran".

POCETAK KRAJA VLADIMIRA PUTINA

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.
(Da dodam, 25. jul 2014 23:19)

A od pada berliskog zida, sve ja manja i manja zona uticaja Rusije. Sada su izgubili i najveci deo Ukraine, a ako budu vojno intervenisali u toj zemlji izgubice jos nesto sigurno. Sledeca na redu bice Belorusija, a do tada se moze desiti da i sama ruska federacija dodje u pitanje...

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

E moji rodjaci...polako ali sigurno dize se bura i lrece oluja zvana III sv.rat...zapisano davno u knjigama a zadnjih meseci i ispade istinito ono u sta mnogi nisu verovali!

dragan

pre 9 godina

Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.

CIA

pre 9 godina

@Ja ne Tugo moja tebi takvom i jeste mesto tamo. U paralelnom iskrivljenom univerzumu gde je Rusija vladar sveta a nije niti ce biti. Vole Rusi sve sto nudi zapad, od igle do lokomotive. Nisu znali sta je tv u boji dok nisu otvorili granice sa zapadom. Blago se vama kad mislite da bi se nuklearke ispaljivale kako vi to mislite. Uostalom,zar ne mislite da je vest tacna da bi momentalno bila reakcija. Dovodi do zakljucka da to sto ste procitali i preneli iz ruskim medija je jedna obicna laz. Rusija ce kao i dosada malo da laje a posle ce da mase repom kao i svaki poslusni ljubimac.

Danilos

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.

goran

pre 9 godina

24. јули за снаге кијевске хунте,је у најмању руку,био лош дан...
Војни врх Луганске Републике саопштио је да су Украјинци у борбама код насеља Бахмутовка изгубили најмање два тенка и оклопни транспортер и „до сто војника“. А да су у бици код села Георгијевка имали до 30 погинулих.
Још горе је прошао батаљон украјинске националне гарде „Чернигов“за време борби за Лисичанск, jер, ушли су у град, верујући да су га устаници потпуно напустили, парадирајући опуштено налетели су на добро постављену заседу у улици Титова. Настала је „кланица“ у којој је батаљон преполовљен, оставивши иза себе оставио десетине мртвих и још више рањених. Ништа боље нису Украјинци прошли ни на територији Доњецке Републике. Група устаника уништила је два камиона пуна украјинске војске недалеко од градића МарјинкаюИзмеђу села Константиновка и Новомихајловка диверзантско-извиђачка група „Птица“ минама на даљинско управљање уништила је два камиона с пешадијом противника. Такође, претходно је „иста та група потпуно уништила ракетни систем „Град“ који се кретао ка ватреном. Стрелков је навео да су устаници током два дана борби с украјинском војском имали 50 рањених и погинулих, два оклопна возила пешадије, један оклопни транспортер рекао је Стрелков. Притом губици противника су вишеструко већи од наших,тешке губитке данас је претрпео новопридошли батаљон 'Азов'. По речима Стрелкова, украјинска војска није успела да се пробије из окружења у „јужном џепу“, у којем се налази велики број припадника њихових снага...

Ja ne

pre 9 godina

Rusija je dugi niz godina ulagala u americki stabilizacioni fond da bi Krim bio u RF. Izucite odnose Rusije i SAD pre ww2. Americki Jevreji su kupili Krim od SSSR da bi on bio danasnji Izrael. Medjutim posle smrti Staljina, Nikita Hruscov dodeljuje Krim USSR ili Ukrajini kako bi se odrekao odgovornosti za prodaju Staljinom Krima i rekao kako Ukrajina ili USSR nije prodavala Krim i on ostao u sklopu SSSR. Sada sledi vrtoglavi ekonomski uspon Rusije zato sto vise nece imati balast otplacivanja Krima koji su otkupili od Americkih Jevreja. Ljudi zivim u Rusiji 20 godina i verujte mi da je ona buducnost. Ko nece sa nama ne mora. Ko bi da se zeza zajedno sa nama IDEMO!...

londres

pre 9 godina

Ugrozen je teritorijalni integritet Rusije sto znaci da RF ima pravo da dejstvuje po fasistickim ciljevima u UK
(Bledoliki otpadnik, 25. jul 2014 15:46)

Kako da "dejstvuju" po UK kad je putinova kcerka, iz Holandije otisla da uziva u English Countrysid-u.
Channel 4 news veceras imali izvestaj o tome.

boško

pre 9 godina

komentari gospode oprosti im ne znaju šta rade i ostali slični pusti te to vreme je da se vojska srbije naoruža novim pvo sistemima(s-300,buk m2,tor,pancir s1)avonima tipa mig29m2 ja bih više voleo su-30 avion je pravi predator i smerch raketnim sistemima pustite kukulajke vreme je da se opremimo i spremimo da branimo našu zemlju i teritoriju koja je pod okupacijom a niko je više ni ne spominje(naša sveta zemlja kosovo i metohija).puna podrška našim pravim prijateljima iz ruske federacije manite me prijateljstva sa amerikom i eu još mi je u sećanju nato bombardovanje i gađanje rafinerija strujnih dalekovoda zgrada i svega ostalog.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ćute, posmatraju, analiziraju, prikupljaju informacije i tek kada svi pomisle da su dobili propagandni rat protiv njih, Rusi izadju sa činjenicama. Tako se desilo i posle obaranja Boinga. Potom su oborena dva UA lovca zatim je pala vlada, Jacenjuk se sigurno po komandi sive eminencije, povukao ali iza svega je ostala opasna rupa jer je zemlja bez vlasti. Sada zapad i zvanično može preuzeti vodjstvo nad Ukrajinom, jer ona svoga nema. Ukrajina je puna ruskih obaveštajaca i oni savršeno funkcionišu. Putin svaki dan ima sve na stolu. Rusi će teško ući sa trupama u Ukrajinu ali će da je unište iznutra. Nisu Rusi zaboravili Odesu, pa ni Majdan, a tek Donbas....Verujem da imaju spiskove sa imenima najžešćih protivnika i neće dugo proći dok ne budemo slušali kako pucisti jedan po jedan nestaju u saobraćajnim nesrećama, medjusobnim sukobima, ...
Žalosno je u svemu što Ukrajina nije imala sopstvene pameti da ne dozvoli vlastitu propast, već su se uhvatili za savetnike, i Zapad i Ruse, pa danas niti imaju vlast niti zemlju niti politiku.
Krv ukrajinskog naroda je natopila ukrainsku zemlju, i niko ne zna šta donosi sutra. Neka je svima Bog na pomoći.

pcdoktor

pre 9 godina

meni nije jasno sto bre rusi ne iznajme neku firmu za ratovanje i posalju u ukrajinu kao sto rade i sami ukrajinci pa onda ratuju ameri protiv amera bilo bi zabavno

dragan

pre 9 godina

Očekivana eskalacija sukoba. Pošto razne provokacije, Odesa, bombardovanje civila, prethodno granatiranje ruske teritorije, MH17, ne daju rezultate, mora se udariti jače da se Rusija isprovocira i uvede u dugotrajni iscrpljući sukob po diktatu Amerike kojoj ne odgovara stabilnost i saradnja izmešu EU i Rusije.

St3fan KG

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer Ameri samo čekaju razlog da se zvanično uključe u rat, a oni će da povuku i zapadnu evropu, a lično sumnjam da će Kina moći da se drži po strani. Jednostavno, u sukobu toliko nuklearnih sila, posledice će biti nesagledive. Amerikanci znaju da samo rat može da im donese preko potrebnu ekonomsku infuziju, a Rusija je do sada vešto izbegavala provokacije, ali ako je tačno da su sada počeli da granatiraju i Rusku teritoriju...Sve u svemu, ako do ovoga zaista dodje, najviše će stradati male države i civili. Da je samo u Ukrajini kriza sve bi bilo drugačije, ali Sirija, Izreal, mnoge Afričke države...previše je žarišta po celom svetu i to neće ostati lokalnog karaktera, a sve zavisi od ishoda u Ukrajni. Zato mi niste jasni vi koji vičete: "Ameri pokažite Putinu diktatoru gde mu je mesto", ili:"Ajmo braćo Rusi, pregazite tu buraniju", zar ne shvatate da je u interesu svih nas, tj cele planete, da se strasti smire?

Duci0167

pre 9 godina

@boško Dok me naucis pravopis mani se glupiranja i pokusaja vojne ekspertize jer dokazujes koliko si ..... Na ovakve vesti po obicaju se nakace rusofili da pricaju izmedju sebe o nepobedivosti Rusa i propasti zapadnih sila. XXI vek i sada se ratovi vode ekonomski izmedju sila. Ovom sto spominje knjige Metro 2033 da saopsitim da knjige nisu trenutno aktuelne vec da ima vec par godina od njihove "trenutne" aktuelnosti. Primecujem da se jedino u ovakvim vestima pojavite iz svojih depresivno paranoicnih zivota i mastate o nekim epskim borbama protiv zle Amerike. Dobro,svaka .... ima svoje veselje.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ovde neki kazu kako Rusija nije svetska sila, sto rece Obama,vidimo kako je Amerika svud se tuku po svetu, a to doprinosi koristi,ne smeju se povuci iz Afganistana bez pomoci Rusije,to neki i ne znaju hahahahahahha.

Milan

pre 9 godina

Rusija je prva okupirala i anektirala dio Ukrajine. Ukrajina treba da uzvrati silom, kao što bi sve druge države učinile, a Zapad treba da je vojno podrži, sve do svrgavanja KGB-ovskog diktatora iz Kremlja i oslobođenja ne samo Krima, već i Rusije.
(Njegoš, 25. jul 2014 16:23)
Delimicno tacno.Sukob je poceo kada se legalni predsednik usprotivio I nije zeleo da potpise ugovor sa EU (tacno). USA je po starom dobrom obicaju pocela instruisano prolece koje je dovelo do smenjivanja legalnog predsednika (tacno). Cilj nije Ukrajina vec izlazak NATO na granice Rusije i kao "second "izazivanje nemira i smenjivanje Putina. Vec vidjeno (vidi pod Egipt, Irak, Libija....) Sta imamo? Haos i nered.
Zasto nisu principijelni i pritisnuli Putina da se povuce sa Krima? Kazu: Rusi da prestanu pruzati podrsku pobunjenicima??? Ispravno i pozeljno, ali hajde da prestanemo podrzavati pobunjenike u Siriji, Iraku, Libiji, Egiptu... Klasicna politika duplih standarda i dnevno-politickih interesa. Ovo pisem iz Kanade i izvestavanje je vrlo jednostrano kao sto je i u Moskvi, ne sumnjam. Sustina je da ratuju USA-Rusija do poslednjeg Ukrajinca. Sve ostalo je suplja prica a oni to nece da vide (Ukrajinci).

posmatrac

pre 9 godina

Pazite sada sledece dogadjaje...
Verovatno ce sada medjunarodni istrazitelji iz raznih drzava sto pomazu oko istrage o rusenju MH17 u Ukrajini stradati nekako ili bice napadnuti, Rusi ce biti okrivljeni, pocinje bes naroda svuda oko sveta, svi mrze Rusiju i Ruse, i pocinje opsti rat...

Демократија по америчком рецепту

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.

dik

pre 9 godina

Не бих саветовао никоме да се игра са Русијом. Да вас подсетим, Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово, а по свој прилици тако ће проћи и Америчко.

Humanoid

pre 9 godina

Da da, a poljaci napali radio relejnu postaju
Prozirno.
(Osmatrac, 25. jul 2014 16:48)

Samo se ti rugaj, ali nije daleko dan kad će to postati 'istina'. Kapiram da ćeš i sam, svojevoljno, biti žučan zagovornik poljske agresije. Nema bolje gline od 'saradničke'.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Postoji mogucnost da je rat u Ukrajini proizisao zbog Juznog Toka?Zapad nije mogao da proguta, da gasovod mimoidje Ukrajinu, onda ne bi bilo stalnih carki izmedu Rusije i Ukrajine oko gasovoda koji prolazi preko Ukrajine?Posto Ukrajina stalno malo malo pa zatvara prolaz preko Ukrajine kada treba da plati dug Rusiji.Ukrajina nikada nije igrala postene karte sa Rusijom u vezi gasa.Kada je Rusija odlucila da pravi Juzni tok,da je ne bi Ukrajina ucenjivala, onda se citavi zapad sa Amerikom na celu usprotivio Juznom toku,jer bi onda Srbija, Bugarska i Austrija,Madjarska, Italija dobile redovno snadbevanje gasa bez problema sa Ukrajinom. Ali ta solucija ne odgovara Americi i V.Britaniji,one hoce da se radjaju problemi u Evropi da bi napakostile ne samo zemljama kroz koje cevi prolaze vec i samoj Rusiji!U tome je vic?Ali ne lezi vraze, izrodise iza svega toga gradjanski rat u Ukrajini gde mu se ne zna kraj?!

Stojko

pre 9 godina

Drzava,to bi bilo oslobadjanje Donjecka isto kao sto je Vukovar oslobodjen od Srba. Verujem da rusi tamo zive mnogo duze nego sto postoji ukrajinska drzava

dejan

pre 9 godina

@NS Ne dao nam Bog da Rusija odgovori, nikome ne bi bilo svejedno, pa ni nama. A Ameri cackaju mecku i imam utisak da ce to biti na stetu svih nas. Rusija jeste prikriveno u ratu na teritoriji Ukrajine (i oni imaju pravo da brane svoje interese), ali ako situacija eskalira na***ali smo. Zarad kakvog takvog mira koliko vidim spremni su da trpe svakojake provokacije od zapadnjaka.

SW82

pre 9 godina

Jedan od proruskih komentara: Zaratila se braća slovenska, nije prvi put da nas zapad razdvaja...

Pa i ako je tako ko je kriv za to? Zapad ili mi glupavi što nas je tako lako nagovoriti na rat? Mi smo pametni, ali eto, moramo zbog zapada hahahaha. Ja mislim da smo mi najviše krivi jer smo nesposobni da živimo i stvorimo uredan sistem. Lakše nam je dati guzu istoku ili zapadu da bi dobili neke pare i da bi nastavili nerad. Ali onda moramo i da trpimo i da radimo po naređenjima, tako to ide. Ali nema veze, odgovara to nama, svakako smo krvoločno nastrojeni. Na kraju svi srećni. I oni pametni, i mi ludi.

veseljko

pre 9 godina

Citajuci komentare pojedinci nikako da saberu dva i dva. Ukrajina nema para da finansira nazovi rat sa Rusima. Ukrajinska vojska je slabo opremljena osim kada se slikaju za zapadne novine. Ukrajina je vec u bankrotu, a Ameri im kao nesto daju na kasicicu i sve *kao da se to ne zna. Rusija ce tacno znati kada da zada udarac i Ukrajini, ali i Amerima, samo se ceka dobar raspored snaga u Crnom moru, i Kalinjingradu... Nemate pojma na sta su Rusi spremni. Skoro sam dosao iz Moskve, svi resursi su im spremni i za kopneni, morski, vazdusni, atomski napad ali isto tako i odbrana. Kina i Rusija su potpisale sporazim o citiram:" Medjusobnoj podrsci u slucaju vanrednih situacija". Sta mislite sta su to vanredne situacije? Koliko rat navodno treba NATO i Americi, toliko je i Rusiji isto tako potreban. Shvatite da cemo mi mali biti samo jedna koleteralna *nezgoda. Zato prestanite da pisete kojekakve gluposti jer ce se ovo ne dao bog pretvoriti u kraj svih nas. Rusija je spremna da ide do kraja!

Zoran

pre 9 godina

Rusija je zaista na velikim iskusenjima. SAD zajedno sa svojim fasisticim partnerima u Ukrajni po svaku cenu zele da Rusiju uvuku u rat. Kad su videli da je preko rusenja aviona stvar propala, krenuli su dalje. Koliko ce jos Putin tolerisati ovo, tesko je predpostaviti, ali gradjani Ukrajne zaista ne bi trebali da se iznenade kada se probude jedno jutro i zakljuce da je ruska vojska podelila zemlju na dva dela. Naravno, niko normalan ne zeli ovakav scenario zato sto su u ovom slucaju neminovne vece ljudske zrtve, ali ukoliko je ovo granatiranje Ruske teritorije istina, mislim da je mozda crvena linija predjena. Kako se Putin vec toliko puta dokazao kao jedan od najinteligentnijih politicara siguran sam da ce doneti pravu odluku. Evropa se sve vise ponizava dozvoljavajuci SAD da svoje interese ostvarije preko nje. Ja cvrsto verujem da su generator zla na ovoj nasoj planeti interesi SAD.

nemanja

pre 9 godina

Jos u koncepcijama najznacajnih americkih teoreticara kopnene i pomorske moci, Makindera i Mehena, Rusija je predstavljena kao glavna pretnja i prepreka americkoj globalnoj dominaciji, s obzirom da nema plovne reke koje izlaze na otvorena mora, te ju je nemoguce napasti sa mora, odnosno zbog toga sto zauzima prostor koji se nalazi u sredistu zemljine kugle i poseduje neogranicene prirodne resurse. Tehnologija se jeste promenila ali koncepcije su aktuelne i danas, i jedno od resenja koja su oni predlagali jeste formiranje i suzbijanje Rusije putem tampon zona, cije granice odgovaraju granicama Nato pakta, i pogadjajte Ukrajina spada u tu tampon zonu. Klasican geopoliticki rat, inspirisan i podrzan od strane SAD.

Nebojsa

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

A sto ne probas da gledas ruski TV dnevnik - cak je i ruska snimateljska ekipa bila pod vatrom. Sta ti trazis i kako ttrazis.,,, ja ti ne bih dao ni da mi nadjes jeftine gace preko interneta.

ISTINA je postala 'govor mržnje'!

pre 9 godina

O ovome se uopste ne izvjestava na zapadu, dakle ama bas nista, samo o rusenju aviona od strane ''Rusa'', novim sankcijama prema Rusiji i navodnim izjavama nekih opozicionara iz Rusije koji se u ime Rusije izvinjavaju Holandiji. Bar je tako ovdje u NL, prosto nevjerovatno. Inace tenzije prema svemu sto je rusko su gotovo neizdrzive, ne bih bio u kozi Rusima koji ovdje zive, pa i za nas koji nemamo nista protiv Rusa postaje sve mucnije.
(Демократија по америчком рецепту, 25. jul 2014 17:34)

To se druže zove ksenofobija. Ali po receptu zapadne civilizacije, ksenofobi su uvek oni drugi, mi nikad!

Popaj

pre 9 godina

Rema reći za državu koja je prva izgradila svemirsku stanicu Mir još 1986 kada je drugim velesilama to bila naučna fantastika je čista G.....t,ali šta da radimo svemir i ljudska G.....t su beskonačni.

mladen

pre 9 godina

znate sta je najgore u celoj ovoj prici sto narod tamo zeli rat,evo danas neka majka vojnika koji se nalazi u okruzenju kuka kako nemaju sta da jedu i piju i kako ce majke krenuti peske da oslobode svoju decu,oni tamo uopste ne razmisljaju da treba prestati sa ratom sesti nekako se dogovoriti,nego kukaju kako nemaju sta da jedu.
ovde svi pisu kako ce ukrajina u nato,po meni opasnije je to sto ce rusi zamrzeti ukrajince i polako ce se kod njih stvoriti aminozitet medju ova dva naroda ukrajina je u odnosu na rusija smesna drzava a privreda ce im samo propadati

goran

pre 9 godina

GORANE,da li je to sto si napisao istina?To je za nepoverovati.strasno!
(Melenci, 25. jul 2014 17:36)

Da ne budem iskljuciv ja verujem da je istina ,jer od pocetka sukoba pratim pojedine ruske sajtove koji su dosad uvek iznosili samo ono sto je tacno (ne stavljajuci se u niciju sluzbu) barem je do sada tako bilo i nemam razloga da sumnjam u njihovu objektivnost, jer vec mesecima izvestaju o stanju na frontu onako kako jeste i kada Kijevska vojska osvaja i kada gubi dakle apsolutno objektivno,e sad ukoliko znas ruski jezik ja cu ti rado dostaviti linkove da se i sam uveris u ono sto pise !!!!

runner

pre 9 godina

Ako uvuku Rusiju u rat, teško svima nama. Bojim se da će ww3 biti neizbežan, jer ...
(St3fan KG, 25. jul 2014 17:31)
Не знам да ли си читао Дмитрија Глуховског и његове суморне футуристичке романе "Метро 2033" и "Метро 2034" ал' ако ниси препоручујем Ти их, јер тренутно су страшно актуелни. И само да знаш, у случају нуклеарног удара, нико неће преживети, ни велике ни мале државе, само они појединци који буду имали среће да се у цигло 8 минута од оглашавања сирене за атомски напад докопају неког метроа. Но, како каже Глуховски, можда је боље и не преживети него ући у пакао Метроа. Најгоре у свему је што је 2033 тако близу.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Сећам се деведесетих и вест да је у једном месту у Славонији побијено више од сто људи. Кад смо дошли у то место ни трага мртвих нити трагова крви. Један војник хтео да скине сефер са тајвана и пала му на ногу. Вест је била да су га енгел раниле. Удба+КГБ=Путин.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 25. jul 2014 22:17)

A ja se sjecam, k'o sad, kad je, tada visoki zvanicnik BiH, Haris Silajdzic, mrtav 'ladan ne CNN-u drzao govor o "namjenskim logorima za silovanje muslimanki, kroz koje je proslo najmanje 200.000 zena". I, sta je bilo? Nikom nista... Poenta je da svako pamti ono sto mu odgovara. Mada, ova Haretova provala je jedna od vecih bljuvotina koje su dosle iz malog teherana za vrijeme rata, a koje su zapadni mediji prenosili...

Bora

pre 9 godina

Definitivno, sve manje izgleda da će se na kraju stvari okončati mirno... Ili je i ovo samo deo "kontrolisanog ludila", sa nekakvim geostrateškim ciljem...

Kamičak

pre 9 godina

Pretrazio sam ceo sajt RT i Pravde i nigde nisam nasao vest o granatiranju. Bice da je vest lazna. Informisite se na ruskim internet portalima ako zelite da saznate da je vest istinita ili lazna.
(Danilos, 25. jul 2014 16:17)

На vesti.ru имаш http://www.vesti.ru/doc.html?id=1835709&tid=105474
Можеш да погледаш и на каналу Россия 24.

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezim se raspao, ministar ekonomije izjavio da od avgusta prestaje finansiranje vojske i ostalih paravojnih formacija jer je budzet prazan ,Premijer podneo ostavku uz izgovor da nema para , nema gasa , nema kredita , nema lekova (ko da je neko drugi kriv za to) i sada oligarh Porosenko, oligarh Kolomovski i FB bloger Avakov jedino mogu da mole Boga da uvuku Rusiju u rat pa da sledecih 20god zive u egzilu kao "legitimni" predstavnici vlasti Ukrajine koja je srusena ulaskom Rusije u rat. Raspad sistema zbog sukoba sa opolocencima na istoku ukrajine im donosi pecat sramote, a raspad sistema zbog ulaska Rusije u rat im donosi oreol mucenika i spas u egzilu na zapadu.

Nakon sto su cak i rezimski mediji poceli da izvestavaju o nemirima na zapadu Ukrajine gde su u Ivano-Frankovskoj oblasti ljudi zapalili vojni odsek, u Livovu je bacena bomba i gradic Bukovina u toj oblasti se digao na oruzije i ne dozvoljava mobilizaciju ... rezim gubi naveci izvor puscanog mesa i end game je blizu.
Hit dana je proglas Livovskih medija da bojkotuju mobilizaciju jer je po njima mobilizacija=genocid ali ne u smislu da njihova deca idu na istok i ubijaju,pale i ruse gradove nego par oligarha salje njihovu "goloruku" decu u rat protiv placenicke i dobro obucene armije iza koje stoji nuklearna sila. Naravno , Ukrajina u citavoj Evropi bez Rusije ima vise tenkova , transportera i artiljerije nego FRA,GER,UK,ITA,ESP ZAJEDNO ali se vise ni taj odnos snaga ne dopada puscanom mesu iz Livova

Djole

pre 9 godina

Juce razgovarah sa jednim dobro upucenim nepristrasnim licem u Rostovu koji mi iznese zvanicni podatak da je do sada u Istocnoj Ukrajina poginulo oko 2200 prorusa , 1500 civila I 4000 vojnika i pripadnika Nac. Garde ... Ovo je samo pocetak znajuci da je u Ceceniji poginulo 22000 Rusa, u Avganistanu za 10 god oko 10 000... Uzas!

Nebojsa

pre 9 godina

A ja samo sto sam gledao na TV - ukrajinski izvori DOPUSTAJU mogucnost da je prilikom obuke protivavionske jedinice moglo doci do slucajnog ispaljivanja rakete na malezijski avion ciji se radarski odraz zbog zalaska u ratnu zonu stopio sa lovcem Su-25 koji je igrao ulogu mamca za "uchenike" a evo i najave u ruskom dnevniku o toj teoriji.

Lord Bockwurst

pre 9 godina

Sve je to prljava politika kao i uvek. Amerikancima zinuli d... da NATO ekspandira preko Ukrajine blize ka granicama Rusije, Rusija sa druge strane nece dozvoliti da Ukrajina izmakne iz njihove uticajne sfere, a narod ni kriv ni duzan gine, noke opste vazno da li su u pitanju Rusi ili Ukrajinci. Najbolje za Srbiju je da iskljucivo gleda svoje interese, jer svet je takav, najbolje prodju oni koji gldaju svoju guzicu. Nema prijatelja i neprijatelja, Srbija treba da iskljucivo violi samu sebe. Tako ce nam biti najbolje. A rusi i Ameri ce svoje racune da srede izmedju sebe nazalost na racun Ukrajinaca.

smak sveta

pre 9 godina

"Samo da rata ne bude, ludilo među ljudima.
Veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima.
I svakoj bajci naude, samo da rata ne bude."

Pesma od pre 20godina

Da dodam

pre 9 godina

Руси су срушили Монголско царство, Отоманско царство, Наполеоново царство, знатно допринели сламању Аустроугарског, растурили Хитлерово.
(dik, 25. jul 2014 22:15)

Takodje svedsko carstvo, a bogami i rusko carstvo.

Callum

pre 9 godina

Ovakav vid rata ( peckanja ), odgovara i Rusima i Amerikancima. Evo danas su pale granate na teritoriju Rusije kud ces veceg povoda za ofanzivu Rusije na Ukrajinu, da se ne lazemo rusi bi sravnili ukrajince 10x. su jaca sila. Amerima isto odgovaraju ove carke salju svoje mirovnjake, komandose trosi se njihov ratni arsenal koji placa EU. Rusi po svaku cenu hoce da prodaju gas EU, pa zato tvrde pazar i ne napadaju. Ovde ce najgore proci Ukrajina, isto kao nalozena Srbija 90-tih.

svasta

pre 9 godina

@Njegoš - e moj ti, ajde malo pojasni kako to da ih zapad podrzi - mislis da iko na zapadu ozbiljno razmislja o ulasku u rat sa Rusijom zbog Ukrajine (kao sto je Rusija usla u rat sa NATO savezom zbog Srbije) - bar dve trecine njih i ne zna da pokaze Ukrajinu na mapi... Prelomice se preko ledja ukrajinskog naroda, na ovaj ili onaj nacin!

Vojkan

pre 9 godina

Gospode,oprosti im,ne znaju sta rade!Hleb cemo sami napraviti a ovakve igre nikom ne trebaju,daj nam razuma,Boze,valjda cemo sa njim i mir naci!

mićo

pre 9 godina

Probajmo da zamislimo situaciju da ti neko sedne za sto,provocira te verbalno,prosipa na tebe piće,na kraju i šamara,a ti mudro odbijaš da se pobiješ i ponosno kažeš da nisi naseo na provokaciju.E pa život je drugčiji i postoje situacije kada ako ne reaguješ na kraju sa tobom čiste pod.Ako je to mudrost...

Nemo

pre 9 godina

Planovi svetske, finansijske oligarhije se polako ostvaruju. Ti planovi nista dobro nece doneti obicnim ljudima, samo ce nekima napuniti kasu.

brother..

pre 9 godina

CIA@ Nikad nisam verovao u politicke pudlice!Ili bolje receno mislim da se one u tom okruzenju ne bi snasle!Previse su nezne i mile,da bi se sa takvima druzile!Salu na stranu,nego htedoh reci,kad je politika u pitanju,sve je moguce i nemoguce!Znas ono..mogu da prevare,pa umesto pudlice da im posalju medveda ili lava,kao kucne ljubimce!Doduse i oni su kao pudlice,ako ih redovno hranis,volis,mazis i pazis!Ponasaju se po principu..voli me,da bi te voleo!Inace ja sam ljubitelj i divljih zivotinja a i kucnih ljubimaca,sto za politicare bas ne mogu reci..Ali ne verujem da se takav odnos moze uspostaviti izmedju strane za koju se ti ovde sdusno zalazes i Rusije..Rusija je mnoge jade prezivela i ove ce!Pitam se nekada sta bi bilo kada bi bio rat u Rusiji a onda brzo prestanem da se pitam..bojim se da znam!Pa nista vise ne bi bilo isto..Tvoja ostrascenost u komentaru me jako podseca na navijacku ostrascenost!Cuo si za to!Da ti objasnim ipak nekako plasticnije a da razumes..mnogo mastas ili pratis propagandne materijale svetskih propagandista!A oni cesto umeju coveka da dovedu u zabludu i da nam prikazu realnost drugaciju nego sto jeste!Ili bolje receno,kako zele da je mi vidimo!I zato..peace,brother,peace!Ili mir,CIA,mir!