Utorak, 22.07.2014.

09:55

Koji direktori prvi dobijaju otkaz?

Vlada Srbije sprema veliku čistku stranačkih direktora u javnim preduzećima a do 4. avgusta fotelje će napustiti direktori EPS, Železnice, Koridora i Srbijagasa

Izvor: Tanjug

Koji direktori prvi dobijaju otkaz? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

potkivač

pre 9 godina

Bas fino, nije bilo pravedno da samo u Vladi ima mamlaza.
Sto i direktori ne bi bili; iovako su sve zaustavili, pa se sve polako gasi.

Zoki

pre 9 godina

Bajatovica bas briga sto ga smenjuju iz Srbijegasa, napravio je odlican ceh gubitaka, zaposlio rodjake prijatelje i njihove zene,a sada je direktor Juznog toka-Srbija. Ostao je u Jugorosgasu znacajan faktor, vazno je da mu plata nece biti znatno umanjena, a sto gradjani Srbije ce da placaju njegove gubitke, o tome nema ni najave. Kome ova ekipa prica bajke i kao bolji su od prethodnih, "malo sutra" sto bi rekla deca.

jacky

pre 9 godina

Dobice jos gore direktore.Ko normalan,strucan i sposoban danas zeli da vodi bilo koju firmu u Srbiji?!Niko takav.Drzava je najveci duznik firmama i institucijama,niko nikome nista ne placa,a direktori treba da obezbede sredstva za pdv,plate,repromaterijal i ostalo.Vucicu trebaju madjionicari,a takvih nema.Ako bih bio direktor,a bio sam vise od 15 godina i to dobar,u firmi koja recimo ima 500 zaposlenih, mesecno bih samo za plate(neto+bruto)morao,u jednom danu da obezbedim 500.000 evra,i tako dvanaest puta u godini,i da mi plata bude 1.500,2.000 evra,pa da cela Srbija komentarise kako je to previse.Neka,hvala!Nadjite drugu budalu!

ex sns

pre 9 godina

Ma stranacki direktori treba da rade na odredjeno radno vreme,uz uslov da vise od 2 mandata ne smeju da imaju ni pod kakvim uslovima.Imamo na hiljade stranackih direktora kiji su decenijama direktori na drzavna jasla jer menjaju dres stranke za fotelju,zna se sve to u Srbiji,ali nema volje da se napravi nista korisno. Oni su pojeli Srbiju.

nikad nikome izvini

pre 9 godina

...ja da se pitam naterao bi ih da vrate sve pare koje su potrosili na reprezentaciju po kafanama...a sta je sa direktorom RTB Bor (promenio skoro sve stranke u Srbiji)...ps.Ako vec zele da jedu po restoranima i kafanama nek placaju iz svog dzepa a ne iz budzeta...ODMAH ZABRANITI REPREZENTACIJU U JAVNIM PREDUZECIMA

monte-video

pre 9 godina

"potpredsednica naprednjaka"... Baš me ne interesuje koji je ona fah i više me interesuje čime je ona sebi obezbedila znanje u svemu???

Milanovac

pre 9 godina

@ Kapetan Misa
Mali Pipi se bas osilio. Kako je presao u SNS ne moze mu niko nista, cak je i smenio zenu bivseg koalicionog partnera iz URS-a.

anti_partijas

pre 9 godina

Samo ješ jedna epizoda lošeg partijskog pozorišta. Samo je pitanje koje će pozorište poreske obveznike više koštati, ono zvano hapsi-puštaj plati otštetu, ili zaposli prtijca otpusti ga sa debelom otpremninom. U oba slučaja novac ide u partijske sefove i privatne džepove.

rema

pre 9 godina

Konačno i jedino razumno rešenje je kompletna 100% privatizacija tih preduzeća. Ovako, baš ne verujem u te konkurse, a znamo ko će biti u konkursnoj komisiji. Sve je jeftin marketing i ništa više...A Vođin kum je direktor u Elektro-mrežama Srbije njega ne smenjuju :-)

Seljak sa sela

pre 9 godina

Pa godinama se postavljaju ljudi na direktorska mesta stranackim linijama. Zbog toga je i potrebno da stranka ima kvalitetne kadrove. Ne vidim nista lose u tome ako je direktor nekog preduzeca clan neke stranke, a sa druge strane i odlican strucnjak iz oblasti kojom se preduzece bavi. Koridori trenutno funkcionisu mnogo bolje nego sto je to bio slucaj pre dolaska gospodina Djurovica.

Dr. Suzana Delic

pre 9 godina

Igrom slucaja vec nekoliko godina saradjujem sa Koridorima i mogu slobono da kazem da otkada je promenjeno rukovodstvo, firma solidno posluje. Ove informacije su klasican spin jer nema razloga da se menjaju oni direktori koji doprinose razvoju i rastu preduzeca. Za Koridore su proverene informacije, za druga preduzeca nisam sigurna.

leknka

pre 9 godina

Direktor RJ Zaječar, Pošta Srbija, trebalo je da je odavno smenjen. Naravno da je Krkobabić to hteo, ali mu nije bilo u interesu.
Sada je pravi trenutak da se provere svi žuti direktori kako su radili.

Beba

pre 9 godina

Skoro smo citali vesti o tome kako Koridori odlicno funkcionisu. Zbog cega sada informacija da se spremaju otkazi? Svugde citam da rade punom parom pa mi ova vest delimicno nema smisla.

zarkostpk

pre 9 godina

Ma kakve veze ima i konkurs. Do sada i na raspisanim konkursima, prolazili su politički podobni kandidati. Primera je na pretek.
Nema nama prosperiteta, dok političari kolo vode, u zapošljavanju svojih kadrova i zaslužnih partiskih drugova.

zuta osa

pre 9 godina

Smene nesposobnih direktora su neminovnost jer drzava gubi ogroman novac zbog losih poslovnih odluka i nestrucnosti pojedinaca.

galimatijas

pre 9 godina

Bajatovicu je izgleda ozvonilo. Srbijagas je u prethodnom periodu drzavu kostao milione a da se nista nije radilo da se troskovi racionalizuju.

Svetlana

pre 9 godina

Velikim slovima na prvom mestu za smend treba da bude MILAN KRKOBABIĆ (posta Srbija) ali ne samo on, već i svi žuti direktori koje je postavila predhodna Vlada a koji već godinama rovare po radnim jedinicama. Pogledajte samo Zaječar, Knjaževac, Kladovo... i sve će vam biti jasno

SMEDEREVAC

pre 9 godina

A šta je sa odgovornošću,proverom imovine??!!
To se zaboravilo usled "prebrzih" reformi!
SRAMOTA!
TAČNO NAROD TRETIRAJU POPUT NIŽIH BIĆA.
OVO JE LAKRDIJA I NEČUVENO!

Silmarilion

pre 9 godina

Naravno da treba da dobiju otkaze oni koji ne rade svoj posao kako valja. Medjutim, iz ove ekipe izdvojio bih direktora Koridora koji je prvi na listi, a opet radi najbolji posao od svih ostalih.

Теша

pre 9 godina

Не слажем се за Ђуровића. Након смене, човек је предузеће дигао на ноге и коначно је почело нешто да се ради.

Đomla

pre 9 godina

Ne treba očekivati previše. Postoji problem 3K: Konkursi(uslov), Komisije i Kandidati. Može se, gle čuda, ispostaviti da su 'naši' najbolji i naj profesionalniji menadžeri - doduše specijalisti za Javna predizeća, dok privatni sektor još ne prepoznaje njihove kvalitete.

dr Manhattan

pre 9 godina

Cenjeni I precenjeni političari, molimo vas da više ne vredjate našu inteligenciju. Iako je prosečan serbistanski glasač blagi retard ne verujem da ce moći da proguta ovakvo licemerje (a možda I hoće).

Stinger

pre 9 godina

Dajte konkurse za javna komunalna preduzeca, tu je leglo stranackih direktora. Konkurs mora biti bez ugovora na nedredjebno vreme, inace ce gradjani moraju da izdrazavaju bivse direktore kao "savetnike".

Mica

pre 9 godina

Sve je to OK ali nek probaju da smene Drobnjaka, njega ne sme da smeni niko a ne Vučić. Zna se ko stoji iza Drobnjaka i čije mašine asfaltiraju.

Jovan

pre 9 godina

Ne znam samo ko još veruje u ovakve vesti. Svima nam je poznato da će u ta preduzeća ponovo da se smeste partijski kadrovi, jer tu ima i najvie para da se mazne.

hmm

pre 9 godina

a onda ce mesto bajatovica doci Ivan Bosnjak ili Vujko Stojan njegovi najblizi saradnici a nova imeba za koje ce politicka scrna tek cuti. a to su muljare kakve jos niste videli.

kiki

pre 9 godina

Pa da, najlakše sad otkaz , kad su urnisali preduzeća !! Valjda treba videti koliko su oni bili ‘‘dobri‘‘ a koliko radnici pa onda krivična odgovornost adekvatno učinjenom delu, oduzimanje imovine i ćorka !! E to je redosled poteza, a ne samo smena !!!

Jelena

pre 9 godina

Kakv vam je to naslov? Direktor ne dobija otkaz. Nikad nijedan direktor nije dobio otkaz. Direktori se samo opzivaju, smenjuju i RASPOREĐUJU na drugo radno mesto u okviru preduzeća gde rade.

jakub

pre 9 godina

e pa da dozivim da neko smeni bajatovica! ali cini mi se da od toga nema nista. nas veliki vodja je ucutkao i z.mihajlovic koja je jedina galamila protiv njega smenio je i resor energetike dao jos jednom socijalisti. ne sme ni da oh takne.

bla

pre 9 godina

BLA BLA BLA. Jasno je da je u SNS veliko nezadovoljstvo i da pucaju savovi (narocito na relaciji Vucicev-Nikolicev tabor). Da bi Vucic ojacao svoju poziciju mora da stvori uslove da jednom broju VRLO nezadovoljnih otvori mesta u Javnim preduzecima. Tu je cista i jasna stvar. Price o tome kako ga nije briga ko ce biti na celu JP ne prolaze vise ni kod moje dece. Mnogo smo pametniji nego sto misli gospodin svemoguci. Al nece ici ... Predstoji vruca jesen a bogami i "gadna zima"

Kica

pre 9 godina

Kako na osnovu neproverenih informacija samo jednih novina vest krene da kruzi internetom. Da ce biti smena verovatno hoce, ali da se smenjuje Dmitar Djurovic koji dobro radi svoj posao, je totalna glupost. Umesto da podrzavamo direktore koji dobro rade mi ih medijski napadmo, sramota za drzavu.

Mladen

pre 9 godina

Ee kako Zorana Mihajlovic nema srece. Vodja ce joj konacno uraditi ono sto je ona najvise zelela a nije uspela, da smeni Bajatovica, a ona vec u nekoj trecoj struci. Svestrana i svemoguca Zorana. Videcemo mozda promeni struku i ovaj put. U Srbija gas najjaca platica, i velike pare prolaze.

Bleki

pre 9 godina

Nadamo se da će premijer i ovoga foteljaša da smeni:
HEMIKALIJE ŠTETNE PO ZDRAVLJE U NASELJU DR IVAN RIBAR!
http://www.youtube.com/watch?v=1KJgesn-Elg

Dzonson

pre 9 godina

Ova Bajatovic treba da leti realno ! Sta se tamo dogadja sramota... Ali ne razumem za Koridore, zar oni nisu dobro radili i zar nije dobar izvestaj Svetske banke?

vule 011

pre 9 godina

Dobro da je konacno pocelo ciscenje bahatih direktora koji imaju plate po 300.000 a godinama ostvaruju stravicne gubitke.Dosta je bilo vise.

Kapetan Miša

pre 9 godina

Baš lepo. Konkurs koji je pre više od godinu dana raspisan za direktore javnih preduzeća, kao što je to i za NP "Đerdap" još uvek nije završen, a afere, prijave i nezakonite radnje direktora NP"Đerdap" i njegovog pomoćnika "mister procenta" su iz dana u dan sve veće. Iz SPS, JUL, DS, G17+, URS sada su u SNS-u, pa su valjda tako zaštićeni?

COVEK

pre 9 godina

Onog Simonovića koji je Teofilovića postavio za direktora i zaposlio sve njegove su naneli toliko štete preduzeću da je to nemerivo! Hoće li iko odgovarati za to i zbog čega se čekalo da nam još unakaze više propalu državnu firmu?Uveo je restrikcije za one koji rade i zaradjuju za firmu dok je svoje zapošljavao u svim gradovima iz SNS-a je zapošljavano po desetak ljudi, plus Nemanjina gde ima ionako već viška neradnika..Krivično da se gone!

katczinsky

pre 9 godina

Nema od toga ništa. Otpustiće par direktora pred penzijom i onda će pričaju na sva zvona o nekim reformama. Još jedna vučićeva neistina.

Mara

pre 9 godina

To će samo da izgleda kao otkaz, posle će da se ispostavi da su na ovaj ili onaj način zapravo unapređeni. Ti ljudi neće biti trajno uklonjeni, već samo preraspoređeni na neko drugo radno mesto, gde će opet da nastave kolektivno ojađivanje ove države i njegog naroda. Tako je to u zemlji Srbiji, sve je samo privid.

Mara

pre 9 godina

To će samo da izgleda kao otkaz, posle će da se ispostavi da su na ovaj ili onaj način zapravo unapređeni. Ti ljudi neće biti trajno uklonjeni, već samo preraspoređeni na neko drugo radno mesto, gde će opet da nastave kolektivno ojađivanje ove države i njegog naroda. Tako je to u zemlji Srbiji, sve je samo privid.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

A šta je sa odgovornošću,proverom imovine??!!
To se zaboravilo usled "prebrzih" reformi!
SRAMOTA!
TAČNO NAROD TRETIRAJU POPUT NIŽIH BIĆA.
OVO JE LAKRDIJA I NEČUVENO!

katczinsky

pre 9 godina

Nema od toga ništa. Otpustiće par direktora pred penzijom i onda će pričaju na sva zvona o nekim reformama. Još jedna vučićeva neistina.

bla

pre 9 godina

BLA BLA BLA. Jasno je da je u SNS veliko nezadovoljstvo i da pucaju savovi (narocito na relaciji Vucicev-Nikolicev tabor). Da bi Vucic ojacao svoju poziciju mora da stvori uslove da jednom broju VRLO nezadovoljnih otvori mesta u Javnim preduzecima. Tu je cista i jasna stvar. Price o tome kako ga nije briga ko ce biti na celu JP ne prolaze vise ni kod moje dece. Mnogo smo pametniji nego sto misli gospodin svemoguci. Al nece ici ... Predstoji vruca jesen a bogami i "gadna zima"

Beba

pre 9 godina

Skoro smo citali vesti o tome kako Koridori odlicno funkcionisu. Zbog cega sada informacija da se spremaju otkazi? Svugde citam da rade punom parom pa mi ova vest delimicno nema smisla.

Mladen

pre 9 godina

Ee kako Zorana Mihajlovic nema srece. Vodja ce joj konacno uraditi ono sto je ona najvise zelela a nije uspela, da smeni Bajatovica, a ona vec u nekoj trecoj struci. Svestrana i svemoguca Zorana. Videcemo mozda promeni struku i ovaj put. U Srbija gas najjaca platica, i velike pare prolaze.

jakub

pre 9 godina

e pa da dozivim da neko smeni bajatovica! ali cini mi se da od toga nema nista. nas veliki vodja je ucutkao i z.mihajlovic koja je jedina galamila protiv njega smenio je i resor energetike dao jos jednom socijalisti. ne sme ni da oh takne.

anti_partijas

pre 9 godina

Samo ješ jedna epizoda lošeg partijskog pozorišta. Samo je pitanje koje će pozorište poreske obveznike više koštati, ono zvano hapsi-puštaj plati otštetu, ili zaposli prtijca otpusti ga sa debelom otpremninom. U oba slučaja novac ide u partijske sefove i privatne džepove.

Mica

pre 9 godina

Sve je to OK ali nek probaju da smene Drobnjaka, njega ne sme da smeni niko a ne Vučić. Zna se ko stoji iza Drobnjaka i čije mašine asfaltiraju.

hmm

pre 9 godina

a onda ce mesto bajatovica doci Ivan Bosnjak ili Vujko Stojan njegovi najblizi saradnici a nova imeba za koje ce politicka scrna tek cuti. a to su muljare kakve jos niste videli.

Jelena

pre 9 godina

Kakv vam je to naslov? Direktor ne dobija otkaz. Nikad nijedan direktor nije dobio otkaz. Direktori se samo opzivaju, smenjuju i RASPOREĐUJU na drugo radno mesto u okviru preduzeća gde rade.

kiki

pre 9 godina

Pa da, najlakše sad otkaz , kad su urnisali preduzeća !! Valjda treba videti koliko su oni bili ‘‘dobri‘‘ a koliko radnici pa onda krivična odgovornost adekvatno učinjenom delu, oduzimanje imovine i ćorka !! E to je redosled poteza, a ne samo smena !!!

Kapetan Miša

pre 9 godina

Baš lepo. Konkurs koji je pre više od godinu dana raspisan za direktore javnih preduzeća, kao što je to i za NP "Đerdap" još uvek nije završen, a afere, prijave i nezakonite radnje direktora NP"Đerdap" i njegovog pomoćnika "mister procenta" su iz dana u dan sve veće. Iz SPS, JUL, DS, G17+, URS sada su u SNS-u, pa su valjda tako zaštićeni?

dr Manhattan

pre 9 godina

Cenjeni I precenjeni političari, molimo vas da više ne vredjate našu inteligenciju. Iako je prosečan serbistanski glasač blagi retard ne verujem da ce moći da proguta ovakvo licemerje (a možda I hoće).

Jovan

pre 9 godina

Ne znam samo ko još veruje u ovakve vesti. Svima nam je poznato da će u ta preduzeća ponovo da se smeste partijski kadrovi, jer tu ima i najvie para da se mazne.

COVEK

pre 9 godina

Onog Simonovića koji je Teofilovića postavio za direktora i zaposlio sve njegove su naneli toliko štete preduzeću da je to nemerivo! Hoće li iko odgovarati za to i zbog čega se čekalo da nam još unakaze više propalu državnu firmu?Uveo je restrikcije za one koji rade i zaradjuju za firmu dok je svoje zapošljavao u svim gradovima iz SNS-a je zapošljavano po desetak ljudi, plus Nemanjina gde ima ionako već viška neradnika..Krivično da se gone!

Stinger

pre 9 godina

Dajte konkurse za javna komunalna preduzeca, tu je leglo stranackih direktora. Konkurs mora biti bez ugovora na nedredjebno vreme, inace ce gradjani moraju da izdrazavaju bivse direktore kao "savetnike".

rema

pre 9 godina

Konačno i jedino razumno rešenje je kompletna 100% privatizacija tih preduzeća. Ovako, baš ne verujem u te konkurse, a znamo ko će biti u konkursnoj komisiji. Sve je jeftin marketing i ništa više...A Vođin kum je direktor u Elektro-mrežama Srbije njega ne smenjuju :-)

zarkostpk

pre 9 godina

Ma kakve veze ima i konkurs. Do sada i na raspisanim konkursima, prolazili su politički podobni kandidati. Primera je na pretek.
Nema nama prosperiteta, dok političari kolo vode, u zapošljavanju svojih kadrova i zaslužnih partiskih drugova.

Zoki

pre 9 godina

Bajatovica bas briga sto ga smenjuju iz Srbijegasa, napravio je odlican ceh gubitaka, zaposlio rodjake prijatelje i njihove zene,a sada je direktor Juznog toka-Srbija. Ostao je u Jugorosgasu znacajan faktor, vazno je da mu plata nece biti znatno umanjena, a sto gradjani Srbije ce da placaju njegove gubitke, o tome nema ni najave. Kome ova ekipa prica bajke i kao bolji su od prethodnih, "malo sutra" sto bi rekla deca.

nikad nikome izvini

pre 9 godina

...ja da se pitam naterao bi ih da vrate sve pare koje su potrosili na reprezentaciju po kafanama...a sta je sa direktorom RTB Bor (promenio skoro sve stranke u Srbiji)...ps.Ako vec zele da jedu po restoranima i kafanama nek placaju iz svog dzepa a ne iz budzeta...ODMAH ZABRANITI REPREZENTACIJU U JAVNIM PREDUZECIMA

Dr. Suzana Delic

pre 9 godina

Igrom slucaja vec nekoliko godina saradjujem sa Koridorima i mogu slobono da kazem da otkada je promenjeno rukovodstvo, firma solidno posluje. Ove informacije su klasican spin jer nema razloga da se menjaju oni direktori koji doprinose razvoju i rastu preduzeca. Za Koridore su proverene informacije, za druga preduzeca nisam sigurna.

Milanovac

pre 9 godina

@ Kapetan Misa
Mali Pipi se bas osilio. Kako je presao u SNS ne moze mu niko nista, cak je i smenio zenu bivseg koalicionog partnera iz URS-a.

Dzonson

pre 9 godina

Ova Bajatovic treba da leti realno ! Sta se tamo dogadja sramota... Ali ne razumem za Koridore, zar oni nisu dobro radili i zar nije dobar izvestaj Svetske banke?

Svetlana

pre 9 godina

Velikim slovima na prvom mestu za smend treba da bude MILAN KRKOBABIĆ (posta Srbija) ali ne samo on, već i svi žuti direktori koje je postavila predhodna Vlada a koji već godinama rovare po radnim jedinicama. Pogledajte samo Zaječar, Knjaževac, Kladovo... i sve će vam biti jasno

monte-video

pre 9 godina

"potpredsednica naprednjaka"... Baš me ne interesuje koji je ona fah i više me interesuje čime je ona sebi obezbedila znanje u svemu???

jacky

pre 9 godina

Dobice jos gore direktore.Ko normalan,strucan i sposoban danas zeli da vodi bilo koju firmu u Srbiji?!Niko takav.Drzava je najveci duznik firmama i institucijama,niko nikome nista ne placa,a direktori treba da obezbede sredstva za pdv,plate,repromaterijal i ostalo.Vucicu trebaju madjionicari,a takvih nema.Ako bih bio direktor,a bio sam vise od 15 godina i to dobar,u firmi koja recimo ima 500 zaposlenih, mesecno bih samo za plate(neto+bruto)morao,u jednom danu da obezbedim 500.000 evra,i tako dvanaest puta u godini,i da mi plata bude 1.500,2.000 evra,pa da cela Srbija komentarise kako je to previse.Neka,hvala!Nadjite drugu budalu!

Đomla

pre 9 godina

Ne treba očekivati previše. Postoji problem 3K: Konkursi(uslov), Komisije i Kandidati. Može se, gle čuda, ispostaviti da su 'naši' najbolji i naj profesionalniji menadžeri - doduše specijalisti za Javna predizeća, dok privatni sektor još ne prepoznaje njihove kvalitete.

ex sns

pre 9 godina

Ma stranacki direktori treba da rade na odredjeno radno vreme,uz uslov da vise od 2 mandata ne smeju da imaju ni pod kakvim uslovima.Imamo na hiljade stranackih direktora kiji su decenijama direktori na drzavna jasla jer menjaju dres stranke za fotelju,zna se sve to u Srbiji,ali nema volje da se napravi nista korisno. Oni su pojeli Srbiju.

leknka

pre 9 godina

Direktor RJ Zaječar, Pošta Srbija, trebalo je da je odavno smenjen. Naravno da je Krkobabić to hteo, ali mu nije bilo u interesu.
Sada je pravi trenutak da se provere svi žuti direktori kako su radili.

galimatijas

pre 9 godina

Bajatovicu je izgleda ozvonilo. Srbijagas je u prethodnom periodu drzavu kostao milione a da se nista nije radilo da se troskovi racionalizuju.

Bleki

pre 9 godina

Nadamo se da će premijer i ovoga foteljaša da smeni:
HEMIKALIJE ŠTETNE PO ZDRAVLJE U NASELJU DR IVAN RIBAR!
http://www.youtube.com/watch?v=1KJgesn-Elg

vule 011

pre 9 godina

Dobro da je konacno pocelo ciscenje bahatih direktora koji imaju plate po 300.000 a godinama ostvaruju stravicne gubitke.Dosta je bilo vise.

Теша

pre 9 godina

Не слажем се за Ђуровића. Након смене, човек је предузеће дигао на ноге и коначно је почело нешто да се ради.

Kica

pre 9 godina

Kako na osnovu neproverenih informacija samo jednih novina vest krene da kruzi internetom. Da ce biti smena verovatno hoce, ali da se smenjuje Dmitar Djurovic koji dobro radi svoj posao, je totalna glupost. Umesto da podrzavamo direktore koji dobro rade mi ih medijski napadmo, sramota za drzavu.

zuta osa

pre 9 godina

Smene nesposobnih direktora su neminovnost jer drzava gubi ogroman novac zbog losih poslovnih odluka i nestrucnosti pojedinaca.

Silmarilion

pre 9 godina

Naravno da treba da dobiju otkaze oni koji ne rade svoj posao kako valja. Medjutim, iz ove ekipe izdvojio bih direktora Koridora koji je prvi na listi, a opet radi najbolji posao od svih ostalih.

Seljak sa sela

pre 9 godina

Pa godinama se postavljaju ljudi na direktorska mesta stranackim linijama. Zbog toga je i potrebno da stranka ima kvalitetne kadrove. Ne vidim nista lose u tome ako je direktor nekog preduzeca clan neke stranke, a sa druge strane i odlican strucnjak iz oblasti kojom se preduzece bavi. Koridori trenutno funkcionisu mnogo bolje nego sto je to bio slucaj pre dolaska gospodina Djurovica.

potkivač

pre 9 godina

Bas fino, nije bilo pravedno da samo u Vladi ima mamlaza.
Sto i direktori ne bi bili; iovako su sve zaustavili, pa se sve polako gasi.

Seljak sa sela

pre 9 godina

Pa godinama se postavljaju ljudi na direktorska mesta stranackim linijama. Zbog toga je i potrebno da stranka ima kvalitetne kadrove. Ne vidim nista lose u tome ako je direktor nekog preduzeca clan neke stranke, a sa druge strane i odlican strucnjak iz oblasti kojom se preduzece bavi. Koridori trenutno funkcionisu mnogo bolje nego sto je to bio slucaj pre dolaska gospodina Djurovica.

Dr. Suzana Delic

pre 9 godina

Igrom slucaja vec nekoliko godina saradjujem sa Koridorima i mogu slobono da kazem da otkada je promenjeno rukovodstvo, firma solidno posluje. Ove informacije su klasican spin jer nema razloga da se menjaju oni direktori koji doprinose razvoju i rastu preduzeca. Za Koridore su proverene informacije, za druga preduzeca nisam sigurna.

Теша

pre 9 godina

Не слажем се за Ђуровића. Након смене, човек је предузеће дигао на ноге и коначно је почело нешто да се ради.

vule 011

pre 9 godina

Dobro da je konacno pocelo ciscenje bahatih direktora koji imaju plate po 300.000 a godinama ostvaruju stravicne gubitke.Dosta je bilo vise.

leknka

pre 9 godina

Direktor RJ Zaječar, Pošta Srbija, trebalo je da je odavno smenjen. Naravno da je Krkobabić to hteo, ali mu nije bilo u interesu.
Sada je pravi trenutak da se provere svi žuti direktori kako su radili.

Silmarilion

pre 9 godina

Naravno da treba da dobiju otkaze oni koji ne rade svoj posao kako valja. Medjutim, iz ove ekipe izdvojio bih direktora Koridora koji je prvi na listi, a opet radi najbolji posao od svih ostalih.

Kica

pre 9 godina

Kako na osnovu neproverenih informacija samo jednih novina vest krene da kruzi internetom. Da ce biti smena verovatno hoce, ali da se smenjuje Dmitar Djurovic koji dobro radi svoj posao, je totalna glupost. Umesto da podrzavamo direktore koji dobro rade mi ih medijski napadmo, sramota za drzavu.

Svetlana

pre 9 godina

Velikim slovima na prvom mestu za smend treba da bude MILAN KRKOBABIĆ (posta Srbija) ali ne samo on, već i svi žuti direktori koje je postavila predhodna Vlada a koji već godinama rovare po radnim jedinicama. Pogledajte samo Zaječar, Knjaževac, Kladovo... i sve će vam biti jasno

zuta osa

pre 9 godina

Smene nesposobnih direktora su neminovnost jer drzava gubi ogroman novac zbog losih poslovnih odluka i nestrucnosti pojedinaca.

galimatijas

pre 9 godina

Bajatovicu je izgleda ozvonilo. Srbijagas je u prethodnom periodu drzavu kostao milione a da se nista nije radilo da se troskovi racionalizuju.

katczinsky

pre 9 godina

Nema od toga ništa. Otpustiće par direktora pred penzijom i onda će pričaju na sva zvona o nekim reformama. Još jedna vučićeva neistina.

Dzonson

pre 9 godina

Ova Bajatovic treba da leti realno ! Sta se tamo dogadja sramota... Ali ne razumem za Koridore, zar oni nisu dobro radili i zar nije dobar izvestaj Svetske banke?

bla

pre 9 godina

BLA BLA BLA. Jasno je da je u SNS veliko nezadovoljstvo i da pucaju savovi (narocito na relaciji Vucicev-Nikolicev tabor). Da bi Vucic ojacao svoju poziciju mora da stvori uslove da jednom broju VRLO nezadovoljnih otvori mesta u Javnim preduzecima. Tu je cista i jasna stvar. Price o tome kako ga nije briga ko ce biti na celu JP ne prolaze vise ni kod moje dece. Mnogo smo pametniji nego sto misli gospodin svemoguci. Al nece ici ... Predstoji vruca jesen a bogami i "gadna zima"

kiki

pre 9 godina

Pa da, najlakše sad otkaz , kad su urnisali preduzeća !! Valjda treba videti koliko su oni bili ‘‘dobri‘‘ a koliko radnici pa onda krivična odgovornost adekvatno učinjenom delu, oduzimanje imovine i ćorka !! E to je redosled poteza, a ne samo smena !!!

Beba

pre 9 godina

Skoro smo citali vesti o tome kako Koridori odlicno funkcionisu. Zbog cega sada informacija da se spremaju otkazi? Svugde citam da rade punom parom pa mi ova vest delimicno nema smisla.

anti_partijas

pre 9 godina

Samo ješ jedna epizoda lošeg partijskog pozorišta. Samo je pitanje koje će pozorište poreske obveznike više koštati, ono zvano hapsi-puštaj plati otštetu, ili zaposli prtijca otpusti ga sa debelom otpremninom. U oba slučaja novac ide u partijske sefove i privatne džepove.

nikad nikome izvini

pre 9 godina

...ja da se pitam naterao bi ih da vrate sve pare koje su potrosili na reprezentaciju po kafanama...a sta je sa direktorom RTB Bor (promenio skoro sve stranke u Srbiji)...ps.Ako vec zele da jedu po restoranima i kafanama nek placaju iz svog dzepa a ne iz budzeta...ODMAH ZABRANITI REPREZENTACIJU U JAVNIM PREDUZECIMA

monte-video

pre 9 godina

"potpredsednica naprednjaka"... Baš me ne interesuje koji je ona fah i više me interesuje čime je ona sebi obezbedila znanje u svemu???

Mara

pre 9 godina

To će samo da izgleda kao otkaz, posle će da se ispostavi da su na ovaj ili onaj način zapravo unapređeni. Ti ljudi neće biti trajno uklonjeni, već samo preraspoređeni na neko drugo radno mesto, gde će opet da nastave kolektivno ojađivanje ove države i njegog naroda. Tako je to u zemlji Srbiji, sve je samo privid.

COVEK

pre 9 godina

Onog Simonovića koji je Teofilovića postavio za direktora i zaposlio sve njegove su naneli toliko štete preduzeću da je to nemerivo! Hoće li iko odgovarati za to i zbog čega se čekalo da nam još unakaze više propalu državnu firmu?Uveo je restrikcije za one koji rade i zaradjuju za firmu dok je svoje zapošljavao u svim gradovima iz SNS-a je zapošljavano po desetak ljudi, plus Nemanjina gde ima ionako već viška neradnika..Krivično da se gone!

Jelena

pre 9 godina

Kakv vam je to naslov? Direktor ne dobija otkaz. Nikad nijedan direktor nije dobio otkaz. Direktori se samo opzivaju, smenjuju i RASPOREĐUJU na drugo radno mesto u okviru preduzeća gde rade.

Mladen

pre 9 godina

Ee kako Zorana Mihajlovic nema srece. Vodja ce joj konacno uraditi ono sto je ona najvise zelela a nije uspela, da smeni Bajatovica, a ona vec u nekoj trecoj struci. Svestrana i svemoguca Zorana. Videcemo mozda promeni struku i ovaj put. U Srbija gas najjaca platica, i velike pare prolaze.

SMEDEREVAC

pre 9 godina

A šta je sa odgovornošću,proverom imovine??!!
To se zaboravilo usled "prebrzih" reformi!
SRAMOTA!
TAČNO NAROD TRETIRAJU POPUT NIŽIH BIĆA.
OVO JE LAKRDIJA I NEČUVENO!

Zoki

pre 9 godina

Bajatovica bas briga sto ga smenjuju iz Srbijegasa, napravio je odlican ceh gubitaka, zaposlio rodjake prijatelje i njihove zene,a sada je direktor Juznog toka-Srbija. Ostao je u Jugorosgasu znacajan faktor, vazno je da mu plata nece biti znatno umanjena, a sto gradjani Srbije ce da placaju njegove gubitke, o tome nema ni najave. Kome ova ekipa prica bajke i kao bolji su od prethodnih, "malo sutra" sto bi rekla deca.

potkivač

pre 9 godina

Bas fino, nije bilo pravedno da samo u Vladi ima mamlaza.
Sto i direktori ne bi bili; iovako su sve zaustavili, pa se sve polako gasi.

Bleki

pre 9 godina

Nadamo se da će premijer i ovoga foteljaša da smeni:
HEMIKALIJE ŠTETNE PO ZDRAVLJE U NASELJU DR IVAN RIBAR!
http://www.youtube.com/watch?v=1KJgesn-Elg

Kapetan Miša

pre 9 godina

Baš lepo. Konkurs koji je pre više od godinu dana raspisan za direktore javnih preduzeća, kao što je to i za NP "Đerdap" još uvek nije završen, a afere, prijave i nezakonite radnje direktora NP"Đerdap" i njegovog pomoćnika "mister procenta" su iz dana u dan sve veće. Iz SPS, JUL, DS, G17+, URS sada su u SNS-u, pa su valjda tako zaštićeni?

hmm

pre 9 godina

a onda ce mesto bajatovica doci Ivan Bosnjak ili Vujko Stojan njegovi najblizi saradnici a nova imeba za koje ce politicka scrna tek cuti. a to su muljare kakve jos niste videli.

jakub

pre 9 godina

e pa da dozivim da neko smeni bajatovica! ali cini mi se da od toga nema nista. nas veliki vodja je ucutkao i z.mihajlovic koja je jedina galamila protiv njega smenio je i resor energetike dao jos jednom socijalisti. ne sme ni da oh takne.

dr Manhattan

pre 9 godina

Cenjeni I precenjeni političari, molimo vas da više ne vredjate našu inteligenciju. Iako je prosečan serbistanski glasač blagi retard ne verujem da ce moći da proguta ovakvo licemerje (a možda I hoće).

Jovan

pre 9 godina

Ne znam samo ko još veruje u ovakve vesti. Svima nam je poznato da će u ta preduzeća ponovo da se smeste partijski kadrovi, jer tu ima i najvie para da se mazne.

Đomla

pre 9 godina

Ne treba očekivati previše. Postoji problem 3K: Konkursi(uslov), Komisije i Kandidati. Može se, gle čuda, ispostaviti da su 'naši' najbolji i naj profesionalniji menadžeri - doduše specijalisti za Javna predizeća, dok privatni sektor još ne prepoznaje njihove kvalitete.

Stinger

pre 9 godina

Dajte konkurse za javna komunalna preduzeca, tu je leglo stranackih direktora. Konkurs mora biti bez ugovora na nedredjebno vreme, inace ce gradjani moraju da izdrazavaju bivse direktore kao "savetnike".

Mica

pre 9 godina

Sve je to OK ali nek probaju da smene Drobnjaka, njega ne sme da smeni niko a ne Vučić. Zna se ko stoji iza Drobnjaka i čije mašine asfaltiraju.

rema

pre 9 godina

Konačno i jedino razumno rešenje je kompletna 100% privatizacija tih preduzeća. Ovako, baš ne verujem u te konkurse, a znamo ko će biti u konkursnoj komisiji. Sve je jeftin marketing i ništa više...A Vođin kum je direktor u Elektro-mrežama Srbije njega ne smenjuju :-)

zarkostpk

pre 9 godina

Ma kakve veze ima i konkurs. Do sada i na raspisanim konkursima, prolazili su politički podobni kandidati. Primera je na pretek.
Nema nama prosperiteta, dok političari kolo vode, u zapošljavanju svojih kadrova i zaslužnih partiskih drugova.

Milanovac

pre 9 godina

@ Kapetan Misa
Mali Pipi se bas osilio. Kako je presao u SNS ne moze mu niko nista, cak je i smenio zenu bivseg koalicionog partnera iz URS-a.

ex sns

pre 9 godina

Ma stranacki direktori treba da rade na odredjeno radno vreme,uz uslov da vise od 2 mandata ne smeju da imaju ni pod kakvim uslovima.Imamo na hiljade stranackih direktora kiji su decenijama direktori na drzavna jasla jer menjaju dres stranke za fotelju,zna se sve to u Srbiji,ali nema volje da se napravi nista korisno. Oni su pojeli Srbiju.

jacky

pre 9 godina

Dobice jos gore direktore.Ko normalan,strucan i sposoban danas zeli da vodi bilo koju firmu u Srbiji?!Niko takav.Drzava je najveci duznik firmama i institucijama,niko nikome nista ne placa,a direktori treba da obezbede sredstva za pdv,plate,repromaterijal i ostalo.Vucicu trebaju madjionicari,a takvih nema.Ako bih bio direktor,a bio sam vise od 15 godina i to dobar,u firmi koja recimo ima 500 zaposlenih, mesecno bih samo za plate(neto+bruto)morao,u jednom danu da obezbedim 500.000 evra,i tako dvanaest puta u godini,i da mi plata bude 1.500,2.000 evra,pa da cela Srbija komentarise kako je to previse.Neka,hvala!Nadjite drugu budalu!