Četvrtak, 17.07.2014.

16:30

"Sankcije SAD su zavera protiv EU"

Rusija se ne plaši novih, kao ni prethodnih sankcija SAD – tako ističu svi oni koji su sa vlašću povezani, od predsednika do savetnika u ministarstvima.

Izvor: B92

"Sankcije SAD su zavera protiv EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

vosa

pre 9 godina

... sad traži sankcije za rusiju jer ne zavisi od ruskih energenata i sirovina ali da vrate aljasku rusima ite kako bi zavisili od njih ... mi smo navikli bez ičega ako trwba kuvaćemo u kotliću :))

Grunf

pre 9 godina

Uvek je važno podseti ti se nekih stvari.Postoji nešto što bi s emoglo nazvati zakon.Svi globalni sukobi-ma ko god d aje u njima učestvovao da li zemlje komunizam,demokratija i diktatura dovodili su na isto.Uvučene u konflikt imperije ili kavziimperije su slabile i rušile se a SAD su jačale.Zar borba za uticaj u Evropi,Aziji,Balkanu ne psotoji od davnina.Tri velike imperije Ruska Austrougarska,Turska.Zašto se vekovima taj balans narušava,čačka.Pokušajte se setiti kako je uopšte Amerika nastala.Ko je profitirao od II svetskog rata pa do danas najviše.Upravo Ameri.Oni bi se bez rata ugasili kao nacija.On im je potreban.Vratite se malo unazad.Da li pamtite i jednu godinu da oni nekome nisu pretili ili izigravali policajca ad reše problem. Koreja, Vijetnam, Kambodža, Afganistan, Irak,SFRJ,Somalija,Čad,Sirija.Ko zana šta sam sve zabravio.Sada imamo opet krizu.Naravno opet su tu.Da li je zavera protiv EU,Rusije.Njima nije važno.Ameri imaju vrlo prostu računicu za sve.Kad se rodiš,već si broj;brojkama ti se meri u školi ponašanje i inteligencija,brojke određuju tvoju društvenu poziciju.Tvoj uspjeh u životu,brojkom među brojkama,sretan si zbog toga-u broju neke grobne parcele.Dok je taj broj prihvatljiv za Amere oni će nastaviti da rade ono što rade.Da li im se neko suprostavio.Vrlo često reklo bi se da imaju sa EU zajednički interes izražen u brojkama.Pa brojke ne znam da li mogu mirno da spavaju.Sigran sam da bar 90% zapadne civilizacije misli da je nemoguće da ih dokači gumica.

AISA

pre 9 godina

Mogu Rusofili da pravdaju Rusiju ali Rusija je ovde okupator a ne Amerika. Kada je Amerika usla u Irak ona je bila okupator a nije bila Rusija kriva sto je Amerika usla u Irak. Zalosno je citati komentare nekih Rusofila i videti koliko je to zaludjeno. Pojedinim Rusofilima nebi bilo dovoljno ni da Rusi okupiraju pola Evrope oni bi ih i dalje pravdali. Oligarsi su Putina postavili i oni ce ga i skunuti sa vlasti onda kada vise ne mogu da podnesu gubitke.

ej, rusofili, ovoje samo zez, svi znamo odgovor :)

pre 9 godina

znam da kada ameriku udari tajfun, poplave i druge nepogode isto i kada neka veca firma tamo zatvori, neki se politicar njihov zaplete u skandale, ameri udju u neku zemlju, padne potraznja boinga, kukuruz ne rodi sve se to odrazava i na evropu na svetske berze. valute skacu padaju kao i akcije.
kod rusa bilo sta da se desi trziste ne reaguje.

e sada se mislim da li su ameri toliko jaki/ bitni, pa se sve to zato odrazava na ceo svet?
ili rusija ima stabilniju ekonomiju, pa se nista nedesava kada se tamo sta dogodi?

ruso i amerofob

pre 9 godina

Volim Evropu i smatram da tu i pripadamo. Hteo bih da kazem samo da me ovaj danasnji Racak u Ukrajini opominje da razmisljam svojom glavom. Amerima se zuri da zakuvaju sto vise, jer, eto zime na pragu, a onda ce mnoge usijane glave videti sta znace hladni radijatori u sred zime. Pogotovo komforni gradjani EU.

Ima neka tajna veza...

pre 9 godina

Pitanje Ukrajine i Rusije, je pitanje Evrope i Rusije.
Vitalni interes SAD je što slabija Evropa,a ne svrgavanje Putina. U suštini SAD i RUS imaju gomilu zajedničkih interesa. Prvi je slabljenje Evrope. Drugi je slabljenje Kine - to je vrlo dugoročni cilj sa neizvesnim ishodom.Nema veze sto RUS sklapa razne dogovore sa Kinom. To je samo taktika - krajnji cilj je razvodnjavanje kineske moći. Taman posla kad bi RUS dozvolila neograničenu ekspanziju kineske moći!
Treći zajednički cilj je demontaža Sev. Koreje.
I na Balkanu su Amer i EU ciljevi dijametralno suprotni - potpaljivači "pakuju" vatrogascima da su vatrogasci potpalili. Pa nije valjda da SAD špijunira EU iz moralno - vaspitne predostrožnosti!!

runner

pre 9 godina

Nije mi jasno kako tako jedna velika zemlja poput Rusije, sa takvim prirodnim resursima, čak I sa rudnicima zlata, sa brojnim i obrazovanim stanovništvom I moćnom vojskom može doći pod udar sankcija. Tu onda, na unutrašnjem planu, nešto debelo ne valja.Jedna siromašna I nepismena Indija uspela je tzv. nenasiljem po vođstvom velikog Gandija da sruši moćnu Britansku imperiju ili Iran, pod Homeinijem, da prkosi Americi a Rusi ne mogu. No, bez obzira na cenu, Rusija I njeni narodi moraju istrajati inače im se loše piše jer SAD I EZ žele samo jedno, rasturanje Rusije I ovladavanje Sibirom.

Лима

pre 9 godina

Амери блефирају још од прошлогодишњег рикверца код Сиријске обале. Санкције према Русији ће имати огромне штете за саму Америку, што значи да су опет у грозници да негде уведу демократију што пре па не презају.

Melenci

pre 9 godina

tacno tako.Ameri tako ubijaju dve muve jednim udarcem.Nista lepse pokorena Rusija i oslabljena EU.Kina ima para cuti i gleda svoja posla,pune im dobar deo budzeta,nemaju potrebu da ih diraju.Bi SAD,probali su saDalaj Lamom ali to im nije proslo i prica se zavrsava.Za SAD je rat uvek najbolja opcija.

Cale

pre 9 godina

@Anti-KGB ti bas neseto imas protiv Rusa? Jel su te tukli i za usi vukli, o cemu se radi. Ispucavas se sa Amerikancima zadnjih mesec dana da je to tuzno. Koga ovde briga za Amerikance i Ruse? Svako brani svoje interese na svoj nacin. Ameri moraju da udare sankcije jer ne mogu da napadnu direktno,znaju sta bi se desilo, a ne zele da se to desi, ocigledno. Ovo su sitni udarci. Da su Amerikanci toliko jaki pa zar ne bi Rusiju posle 2 svetskog rata sveli samo na moskovski pasaluk i uzeli im toliku zemlju. Definitivno da to ne moze iz nekih razloga a prognoze rublja pada itd vazi samo za male kao sto smo mi, pa izdrzasmo 10 godina. Drugim recima da nije bilo sankcija gledali bismo mi Slobodana i dalje na celu drzave, sankcije nisu bile uperene ka vlasti nego prema narodu, u fazonu nece jesti dok ne skinete tog predsednika koji otezava nase interese. Rusiju mnogo blazi vid sakncija moze samo da ocese. Najkrace receno,dimna zavesa Vasingtona.

Danke od Danke

pre 9 godina

Šta reći - umesto da su primitivni, jeftini, neobrazovani i siromašni Srbi krenuli putem američke demokratije kao Albanci, Hrvati i Bugari, kao i onomad kad nam je to Hitler nudio; mi se tu kao nešto drvimo i foliramo.
Zato, pridružujem se svim ovim strancima koji podržavaju jenkijevsku čizmu i baš nešto i ne vole Ruse i Srbe. Nadam se da će i njima jednog dana doći neki Afroamerikanac (bez oca i majke), e da im priča o ljubavi prema bližnjem svome...

Драган Ужице

pre 9 godina

Синоћ сам гледао емисију DW која је емитована на Првој ТВ. И међу осталим емитован је прилог о истраживање једног немачког новинара где се шије јефтина роба која се продаје по европским престоницама. Поред сиромашних земаља Азије ту се нашла и Грузија. Грузија је недавно, као и Украјина, потписала споразум са ЕУ о придруживању. У фабрици која шије робу за тржиште ЕУ ради преко 1000 радника, углавном жена. Само две кројачице су јавно изнела да им је плата 150 еура. Успут је поменто да велики број Грузина ради у иностранству, и гле чуда, највећи број у мрској Русији. Од раније ми је познат податак да је до почетка сукоба око три милиона Украјинаца радило у Русији. Све ово сам навео да би они који се радују санкцијама како кажу "КГБ Русији", знали ко ће платити највећу цену санкција. И успут да виде колико се САД и ЕУ заиста брину за државе које се граниче са Русијом.

Tako je

pre 9 godina

"Međutim, ove kompanije imaju veliku količinu gotovine i mogu da obavljaju tekuća plaćanja u narednih par godina." - A POSLE TOGA CE PROPADATI, JEDNA ZA DRUGOM. Nije jasno da je tako? Pa sto ne kaze sta posle tih par godina?

Masinovodja

pre 9 godina

(NemanjaBB, 17. jul 2014 18:05)
Da li je moguce da neko obori putnicki avion?
Hm,jeste da nema veze sa letenjem,ali itekako neki znaju da pogode vozilo koje prevozi putnike,npr Voz,sto mi je mnogo jako poznato,a verujem i vecini ovde.

tako da,moguce je da neko pogodi putnicki avion.

Бојан Илић

pre 9 godina

Sankcije su nasa sansa-Slobodan Milosevic?
(mujcinovic salih, 17. jul 2014 17:08)

"Жртвоваћу мир због слободне Босне!"- и "ослободио" је рахметли Алија за пола територије:-))

vel

pre 9 godina

@autogol: Sami sebe su predstavili kao fasiste, nije tu nista Rusija proglasila i izmislila, o tome su govorili i neki zapadni mediji i politicari dok nisu stigle instrukcije da se na to zazmuri:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=10&nav_category=78&nav_id=846136
http://www.globalresearch.ca/the-medias-disinformation-campaign-on-ukraine-there-are-no-neo-nazis-in-the-interim-government/5376530
http://www.alternet.org/tea-party-and-right/us-backing-neo-nazis-ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=kCZnAt0x5N8
http://www.bbc.com/news/world-europe-26394980

evropski mir se mora ocuvati pre svega

pre 9 godina

Osnovna namera SAD politike prema EU je da 28 drzava te unije, i dalje budu americki sateliti. Toj politici unutar EU, najvise pomaze VB, jer je u posebnom odnosu sa SAD! Svako institucionalno jacanje EU, apsolutno ne ide u prilog politici SAD, koja bi time postala ekonomski nekonkurentna periferija sveta. Vecina svetskog trzista bi bila na evro-azijskom kontinentu.
Kada bi, na trenutak zamislili, da EU postanu Sjedinjene Evropske Drzave, u svim segmentima organizacije te drzave, pa i (posebno) vojnoj, gde bi "SED" imale jedinstvenu armiju, jasno je da bi tog trenutka sa vojno-politicke scene sveta nestao NATO, ili bi bio postavljen na potpuno novim osnovama. Upravo, NATO i postoji, da se to ne bi dogodilo, odnosno, sva zarista koja se stvaraju po Evropi, od pada berlinskog zida do danas, gde se NATO postavlja kao zastitnik Zapada, imaju za cilj afirmaciju SAD kao patrona EU i sprecavanje jaceg povezivanje 28 drzava. Tako je bilo u pripremi Mastrihskog sporazuma (1990.-1992.), tako je bilo i pre Lisabonskog sporazuma, tako je danas. Kada vec 2007. godine, svet nije potonuo u ekonomsku krizu, iniciranu u SAD, 2014. je moralo biti aktivirano neko novo bitno zariste, a u alternativi, izmedju Kine i Rusije, izabrana je Rusija. NATO je ponovo bitan, patron, zastitnik, infatilne EU. Os sve te igre SAD, naravno, najvise ce trpeti EU.
Najgore od svega toga je to, sto je EU svesna polozaja, ali nema alternative. Ako se pobuni, SAD ce izazvati rat u sred Evrope!

autogol

pre 9 godina

Rusi su proglasili Ukrajince za "fasiste" kada su se prelomili da naprave istorijski zaokret i spoljnopoliticki vezu svoju sudbinu za Evropsku Uniju umesto za Rusiju.

A sada evo, kao Rusi bi da brane tu istu EU od Amerike koja je tu istu Evropu digla iz pepela posle ww2, a potom i odbranila od komunizma za vreme hladnog rata.

Ovo uostalom i nisu poruke namenjene Briselu, nego za unutrasnje ruske potrebe... Zalosno je da je velikoj Rusiji sve vise drzavni uzor Srbija iz doba Milosevica, sto nikako ne moze da izadje na dobro po njihov narod. Posvadjace se sa svetom, a zatrovace odnose sa svim svojim susedima, bez ikakve koristi po sebe na duge staze kada budu podvlacili crtu za takvu (ovakvu) politiku.

Pera

pre 9 godina

"Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.
(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)"

A zasto treba da odustanu od svojih interesa?Oni su slobodni ljudi, ili treba Amerikanci da im objasne sta su im "interesi", kao sto rade nama.

legionar

pre 9 godina

(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)
Za pocetak KGB trenutno postoji jedino u Belorusiji,a u nastavku tvog lupetanja su sledece neistine. Prvo na aeromitingu ucestvuju Rusi, zabranjeno je pojedincima iz delegacije. Te sankcije, o kojima pricas, odnose se na marginalne stvari i planirane su u Moskvi. Sto se tice dalje saradnje sa Evropom, krenimo redom. Francuzi i dalje grade brodove za Ruse (u tom poslu je 1000 preduzeca), Nemacka industrija izvozi uredno u RF. Jedino je Poljacima zabranjeno da izvoze meso, poskupeo je gas, a ograniceno je poslovanje pojedinaca na teritoriji RF. Dakle, razumem da si pun mrznje, ali obrati paznju na cinjenice.

postovati

pre 9 godina

Ako Ruse treba postovati zbog icega(a ima mnogo stvari zbog kojih ih treba postovati,od ocuvanja kulture i tradicije pa nadalje),treba ih postovati zato sto u potpunosti iznose realne cinjenice i svega su svjesni i Amerima uspostavljaju vrhunsku dijagnozu...

www

pre 9 godina

Eto koliko je jaka Ruska ekonomija, da nemaju prirodbih bovatsatava bili bi bedni da bedniji ne postoje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 17. jul 2014 16:42)
Koliko je jaka ekonomija USA,da nemaju stamparije dolara da pokrivaju javi dug koji je cirka $17,000,000,000,000 e sada zamisli da zemlje BRICSa prestanu da prodaju naftu u dolarima,zato molim vas cutite,svi oni igraju neke svoje igrice iza kulisa http://www.usdebtclock.org/

Sinisa

pre 9 godina

Hahaaaaa...kakve budalastine ratnohuskacke Moskve!!!
(Valjevo, 17. jul 2014 16:44)

A cime to Moskva huška rat? Pa jasno je svakome ko se i malo u ekonomiju razume da je Amerika prd..la u čabar! Pogledajte gde je Amerika donela demo(no)kratiju kako se zivi!! Cilj Amerike je da se slome Rusija i Nemacka!

pomorac

pre 9 godina

Cekajte...USA je ODBRANILA EU OD KOMUNIZMA?? hahahaha pa ja vecu glupost nisam cuo! hahahaha ODBRANILE OD KOMUNIZMA hahahaha hahahahahaha

svasta

pre 9 godina

I sta sad? Kao EU nece da kupuje naftu i gas od Rusije? A od koga ce? Mislite da samo tako moze da se zameni 25% snabdevanja. Cena sve vreme ide na gore, zima se blizi, a americki gas i nafta su dostupni za par godina (ne meseci) po ko zna kojoj ceni. Bas da vidim tu kompaniju (privatnu) koja ce zbog nekih politicara da pristane na skok troskova i pad profita. Za Rusiju se ne sekirajte, dok imaju naftu, a ona svetu treba, ne moze im niko nista...

zoran

pre 9 godina

Tako se ni Milosevic nije plasio sankcija pa vidite sada de se Srbija nalazi, voleo bih da zapad uvede totalne sankcije Rusiji da se od njih ni jedna kap nafte i gasa ne uvede a takodje da zapad njima nista ne izveze pa da vidimo ko ce da pukne shvatite vec jednom srpski rusofili da Rusija je jedno nista za zapad

Vlada

pre 9 godina

Po meni je situacija kristalno jasna. Nit Rusi vole Amere nit Ameri Ruse. Međusobno su pretnja jedni drugima, iako je hladni rat daleko iza, bar nominalno. Atomske bombe, avioni, cuda, nisu oni to pravili reda radi, već da se pokazuju zubi i u toj igri su podjednako učestvovale obe strane.

Rusi su pokazali zube u Ukrajini, sad je glupo da se prave naivni. Hteli su da vide (kao i mi nekada) dokle će ići Amerika. Da je SAD ćutao, to bi značio popuštanje i slabljenje. Svako ko prati politiku Amerike prethodnih par decenija može da zaključi njihovu devizu: "ili si sa nama ili si protiv, nesvrstane ćemo mi da svrstamo".

Ovo je igra nadmoći u kojoj Rusija gubi mnogo više nego SAD, jer su daleko ranjiviji i ekonomija im je visestruko manja. Manji potres za SAD je ogroman za Rusiju, zemlju sa 8 puta manjom ekonomnijom. Na kraju, gavno pitanje je gde je tu Ukrajina, a meni se čini da će upravo ta "proruska" Ukrajina na kraju najviše da strada...

Anti-KGB

pre 9 godina

Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.

Dobby the house elf

pre 9 godina

Rusima ne smetaju sankcije ali svaki dan brinu za dobrobit Evrope, sveta, prirode... ccc...
Pukli ste Rusi bolje pocnite da se izvinjavate svetu, manje ce boleti

Sinisa

pre 9 godina

Hahaaaaa...kakve budalastine ratnohuskacke Moskve!!!
(Valjevo, 17. jul 2014 16:44)

A cime to Moskva huška rat? Pa jasno je svakome ko se i malo u ekonomiju razume da je Amerika prd..la u čabar! Pogledajte gde je Amerika donela demo(no)kratiju kako se zivi!! Cilj Amerike je da se slome Rusija i Nemacka!

legionar

pre 9 godina

(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)
Za pocetak KGB trenutno postoji jedino u Belorusiji,a u nastavku tvog lupetanja su sledece neistine. Prvo na aeromitingu ucestvuju Rusi, zabranjeno je pojedincima iz delegacije. Te sankcije, o kojima pricas, odnose se na marginalne stvari i planirane su u Moskvi. Sto se tice dalje saradnje sa Evropom, krenimo redom. Francuzi i dalje grade brodove za Ruse (u tom poslu je 1000 preduzeca), Nemacka industrija izvozi uredno u RF. Jedino je Poljacima zabranjeno da izvoze meso, poskupeo je gas, a ograniceno je poslovanje pojedinaca na teritoriji RF. Dakle, razumem da si pun mrznje, ali obrati paznju na cinjenice.

svasta

pre 9 godina

I sta sad? Kao EU nece da kupuje naftu i gas od Rusije? A od koga ce? Mislite da samo tako moze da se zameni 25% snabdevanja. Cena sve vreme ide na gore, zima se blizi, a americki gas i nafta su dostupni za par godina (ne meseci) po ko zna kojoj ceni. Bas da vidim tu kompaniju (privatnu) koja ce zbog nekih politicara da pristane na skok troskova i pad profita. Za Rusiju se ne sekirajte, dok imaju naftu, a ona svetu treba, ne moze im niko nista...

Pera

pre 9 godina

"Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.
(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)"

A zasto treba da odustanu od svojih interesa?Oni su slobodni ljudi, ili treba Amerikanci da im objasne sta su im "interesi", kao sto rade nama.

Бојан Илић

pre 9 godina

Sankcije su nasa sansa-Slobodan Milosevic?
(mujcinovic salih, 17. jul 2014 17:08)

"Жртвоваћу мир због слободне Босне!"- и "ослободио" је рахметли Алија за пола територије:-))

evropski mir se mora ocuvati pre svega

pre 9 godina

Osnovna namera SAD politike prema EU je da 28 drzava te unije, i dalje budu americki sateliti. Toj politici unutar EU, najvise pomaze VB, jer je u posebnom odnosu sa SAD! Svako institucionalno jacanje EU, apsolutno ne ide u prilog politici SAD, koja bi time postala ekonomski nekonkurentna periferija sveta. Vecina svetskog trzista bi bila na evro-azijskom kontinentu.
Kada bi, na trenutak zamislili, da EU postanu Sjedinjene Evropske Drzave, u svim segmentima organizacije te drzave, pa i (posebno) vojnoj, gde bi "SED" imale jedinstvenu armiju, jasno je da bi tog trenutka sa vojno-politicke scene sveta nestao NATO, ili bi bio postavljen na potpuno novim osnovama. Upravo, NATO i postoji, da se to ne bi dogodilo, odnosno, sva zarista koja se stvaraju po Evropi, od pada berlinskog zida do danas, gde se NATO postavlja kao zastitnik Zapada, imaju za cilj afirmaciju SAD kao patrona EU i sprecavanje jaceg povezivanje 28 drzava. Tako je bilo u pripremi Mastrihskog sporazuma (1990.-1992.), tako je bilo i pre Lisabonskog sporazuma, tako je danas. Kada vec 2007. godine, svet nije potonuo u ekonomsku krizu, iniciranu u SAD, 2014. je moralo biti aktivirano neko novo bitno zariste, a u alternativi, izmedju Kine i Rusije, izabrana je Rusija. NATO je ponovo bitan, patron, zastitnik, infatilne EU. Os sve te igre SAD, naravno, najvise ce trpeti EU.
Najgore od svega toga je to, sto je EU svesna polozaja, ali nema alternative. Ako se pobuni, SAD ce izazvati rat u sred Evrope!

postovati

pre 9 godina

Ako Ruse treba postovati zbog icega(a ima mnogo stvari zbog kojih ih treba postovati,od ocuvanja kulture i tradicije pa nadalje),treba ih postovati zato sto u potpunosti iznose realne cinjenice i svega su svjesni i Amerima uspostavljaju vrhunsku dijagnozu...

Драган Ужице

pre 9 godina

Синоћ сам гледао емисију DW која је емитована на Првој ТВ. И међу осталим емитован је прилог о истраживање једног немачког новинара где се шије јефтина роба која се продаје по европским престоницама. Поред сиромашних земаља Азије ту се нашла и Грузија. Грузија је недавно, као и Украјина, потписала споразум са ЕУ о придруживању. У фабрици која шије робу за тржиште ЕУ ради преко 1000 радника, углавном жена. Само две кројачице су јавно изнела да им је плата 150 еура. Успут је поменто да велики број Грузина ради у иностранству, и гле чуда, највећи број у мрској Русији. Од раније ми је познат податак да је до почетка сукоба око три милиона Украјинаца радило у Русији. Све ово сам навео да би они који се радују санкцијама како кажу "КГБ Русији", знали ко ће платити највећу цену санкција. И успут да виде колико се САД и ЕУ заиста брину за државе које се граниче са Русијом.

Vlada

pre 9 godina

Po meni je situacija kristalno jasna. Nit Rusi vole Amere nit Ameri Ruse. Međusobno su pretnja jedni drugima, iako je hladni rat daleko iza, bar nominalno. Atomske bombe, avioni, cuda, nisu oni to pravili reda radi, već da se pokazuju zubi i u toj igri su podjednako učestvovale obe strane.

Rusi su pokazali zube u Ukrajini, sad je glupo da se prave naivni. Hteli su da vide (kao i mi nekada) dokle će ići Amerika. Da je SAD ćutao, to bi značio popuštanje i slabljenje. Svako ko prati politiku Amerike prethodnih par decenija može da zaključi njihovu devizu: "ili si sa nama ili si protiv, nesvrstane ćemo mi da svrstamo".

Ovo je igra nadmoći u kojoj Rusija gubi mnogo više nego SAD, jer su daleko ranjiviji i ekonomija im je visestruko manja. Manji potres za SAD je ogroman za Rusiju, zemlju sa 8 puta manjom ekonomnijom. Na kraju, gavno pitanje je gde je tu Ukrajina, a meni se čini da će upravo ta "proruska" Ukrajina na kraju najviše da strada...

pomorac

pre 9 godina

Cekajte...USA je ODBRANILA EU OD KOMUNIZMA?? hahahaha pa ja vecu glupost nisam cuo! hahahaha ODBRANILE OD KOMUNIZMA hahahaha hahahahahaha

www

pre 9 godina

Eto koliko je jaka Ruska ekonomija, da nemaju prirodbih bovatsatava bili bi bedni da bedniji ne postoje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 17. jul 2014 16:42)
Koliko je jaka ekonomija USA,da nemaju stamparije dolara da pokrivaju javi dug koji je cirka $17,000,000,000,000 e sada zamisli da zemlje BRICSa prestanu da prodaju naftu u dolarima,zato molim vas cutite,svi oni igraju neke svoje igrice iza kulisa http://www.usdebtclock.org/

vel

pre 9 godina

@autogol: Sami sebe su predstavili kao fasiste, nije tu nista Rusija proglasila i izmislila, o tome su govorili i neki zapadni mediji i politicari dok nisu stigle instrukcije da se na to zazmuri:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=10&nav_category=78&nav_id=846136
http://www.globalresearch.ca/the-medias-disinformation-campaign-on-ukraine-there-are-no-neo-nazis-in-the-interim-government/5376530
http://www.alternet.org/tea-party-and-right/us-backing-neo-nazis-ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=kCZnAt0x5N8
http://www.bbc.com/news/world-europe-26394980

Masinovodja

pre 9 godina

(NemanjaBB, 17. jul 2014 18:05)
Da li je moguce da neko obori putnicki avion?
Hm,jeste da nema veze sa letenjem,ali itekako neki znaju da pogode vozilo koje prevozi putnike,npr Voz,sto mi je mnogo jako poznato,a verujem i vecini ovde.

tako da,moguce je da neko pogodi putnicki avion.

Dobby the house elf

pre 9 godina

Rusima ne smetaju sankcije ali svaki dan brinu za dobrobit Evrope, sveta, prirode... ccc...
Pukli ste Rusi bolje pocnite da se izvinjavate svetu, manje ce boleti

Cale

pre 9 godina

@Anti-KGB ti bas neseto imas protiv Rusa? Jel su te tukli i za usi vukli, o cemu se radi. Ispucavas se sa Amerikancima zadnjih mesec dana da je to tuzno. Koga ovde briga za Amerikance i Ruse? Svako brani svoje interese na svoj nacin. Ameri moraju da udare sankcije jer ne mogu da napadnu direktno,znaju sta bi se desilo, a ne zele da se to desi, ocigledno. Ovo su sitni udarci. Da su Amerikanci toliko jaki pa zar ne bi Rusiju posle 2 svetskog rata sveli samo na moskovski pasaluk i uzeli im toliku zemlju. Definitivno da to ne moze iz nekih razloga a prognoze rublja pada itd vazi samo za male kao sto smo mi, pa izdrzasmo 10 godina. Drugim recima da nije bilo sankcija gledali bismo mi Slobodana i dalje na celu drzave, sankcije nisu bile uperene ka vlasti nego prema narodu, u fazonu nece jesti dok ne skinete tog predsednika koji otezava nase interese. Rusiju mnogo blazi vid sakncija moze samo da ocese. Najkrace receno,dimna zavesa Vasingtona.

Anti-KGB

pre 9 godina

Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.

autogol

pre 9 godina

Rusi su proglasili Ukrajince za "fasiste" kada su se prelomili da naprave istorijski zaokret i spoljnopoliticki vezu svoju sudbinu za Evropsku Uniju umesto za Rusiju.

A sada evo, kao Rusi bi da brane tu istu EU od Amerike koja je tu istu Evropu digla iz pepela posle ww2, a potom i odbranila od komunizma za vreme hladnog rata.

Ovo uostalom i nisu poruke namenjene Briselu, nego za unutrasnje ruske potrebe... Zalosno je da je velikoj Rusiji sve vise drzavni uzor Srbija iz doba Milosevica, sto nikako ne moze da izadje na dobro po njihov narod. Posvadjace se sa svetom, a zatrovace odnose sa svim svojim susedima, bez ikakve koristi po sebe na duge staze kada budu podvlacili crtu za takvu (ovakvu) politiku.

Melenci

pre 9 godina

tacno tako.Ameri tako ubijaju dve muve jednim udarcem.Nista lepse pokorena Rusija i oslabljena EU.Kina ima para cuti i gleda svoja posla,pune im dobar deo budzeta,nemaju potrebu da ih diraju.Bi SAD,probali su saDalaj Lamom ali to im nije proslo i prica se zavrsava.Za SAD je rat uvek najbolja opcija.

Лима

pre 9 godina

Амери блефирају још од прошлогодишњег рикверца код Сиријске обале. Санкције према Русији ће имати огромне штете за саму Америку, што значи да су опет у грозници да негде уведу демократију што пре па не презају.

zoran

pre 9 godina

Tako se ni Milosevic nije plasio sankcija pa vidite sada de se Srbija nalazi, voleo bih da zapad uvede totalne sankcije Rusiji da se od njih ni jedna kap nafte i gasa ne uvede a takodje da zapad njima nista ne izveze pa da vidimo ko ce da pukne shvatite vec jednom srpski rusofili da Rusija je jedno nista za zapad

runner

pre 9 godina

Nije mi jasno kako tako jedna velika zemlja poput Rusije, sa takvim prirodnim resursima, čak I sa rudnicima zlata, sa brojnim i obrazovanim stanovništvom I moćnom vojskom može doći pod udar sankcija. Tu onda, na unutrašnjem planu, nešto debelo ne valja.Jedna siromašna I nepismena Indija uspela je tzv. nenasiljem po vođstvom velikog Gandija da sruši moćnu Britansku imperiju ili Iran, pod Homeinijem, da prkosi Americi a Rusi ne mogu. No, bez obzira na cenu, Rusija I njeni narodi moraju istrajati inače im se loše piše jer SAD I EZ žele samo jedno, rasturanje Rusije I ovladavanje Sibirom.

Danke od Danke

pre 9 godina

Šta reći - umesto da su primitivni, jeftini, neobrazovani i siromašni Srbi krenuli putem američke demokratije kao Albanci, Hrvati i Bugari, kao i onomad kad nam je to Hitler nudio; mi se tu kao nešto drvimo i foliramo.
Zato, pridružujem se svim ovim strancima koji podržavaju jenkijevsku čizmu i baš nešto i ne vole Ruse i Srbe. Nadam se da će i njima jednog dana doći neki Afroamerikanac (bez oca i majke), e da im priča o ljubavi prema bližnjem svome...

Tako je

pre 9 godina

"Međutim, ove kompanije imaju veliku količinu gotovine i mogu da obavljaju tekuća plaćanja u narednih par godina." - A POSLE TOGA CE PROPADATI, JEDNA ZA DRUGOM. Nije jasno da je tako? Pa sto ne kaze sta posle tih par godina?

Grunf

pre 9 godina

Uvek je važno podseti ti se nekih stvari.Postoji nešto što bi s emoglo nazvati zakon.Svi globalni sukobi-ma ko god d aje u njima učestvovao da li zemlje komunizam,demokratija i diktatura dovodili su na isto.Uvučene u konflikt imperije ili kavziimperije su slabile i rušile se a SAD su jačale.Zar borba za uticaj u Evropi,Aziji,Balkanu ne psotoji od davnina.Tri velike imperije Ruska Austrougarska,Turska.Zašto se vekovima taj balans narušava,čačka.Pokušajte se setiti kako je uopšte Amerika nastala.Ko je profitirao od II svetskog rata pa do danas najviše.Upravo Ameri.Oni bi se bez rata ugasili kao nacija.On im je potreban.Vratite se malo unazad.Da li pamtite i jednu godinu da oni nekome nisu pretili ili izigravali policajca ad reše problem. Koreja, Vijetnam, Kambodža, Afganistan, Irak,SFRJ,Somalija,Čad,Sirija.Ko zana šta sam sve zabravio.Sada imamo opet krizu.Naravno opet su tu.Da li je zavera protiv EU,Rusije.Njima nije važno.Ameri imaju vrlo prostu računicu za sve.Kad se rodiš,već si broj;brojkama ti se meri u školi ponašanje i inteligencija,brojke određuju tvoju društvenu poziciju.Tvoj uspjeh u životu,brojkom među brojkama,sretan si zbog toga-u broju neke grobne parcele.Dok je taj broj prihvatljiv za Amere oni će nastaviti da rade ono što rade.Da li im se neko suprostavio.Vrlo često reklo bi se da imaju sa EU zajednički interes izražen u brojkama.Pa brojke ne znam da li mogu mirno da spavaju.Sigran sam da bar 90% zapadne civilizacije misli da je nemoguće da ih dokači gumica.

AISA

pre 9 godina

Mogu Rusofili da pravdaju Rusiju ali Rusija je ovde okupator a ne Amerika. Kada je Amerika usla u Irak ona je bila okupator a nije bila Rusija kriva sto je Amerika usla u Irak. Zalosno je citati komentare nekih Rusofila i videti koliko je to zaludjeno. Pojedinim Rusofilima nebi bilo dovoljno ni da Rusi okupiraju pola Evrope oni bi ih i dalje pravdali. Oligarsi su Putina postavili i oni ce ga i skunuti sa vlasti onda kada vise ne mogu da podnesu gubitke.

ruso i amerofob

pre 9 godina

Volim Evropu i smatram da tu i pripadamo. Hteo bih da kazem samo da me ovaj danasnji Racak u Ukrajini opominje da razmisljam svojom glavom. Amerima se zuri da zakuvaju sto vise, jer, eto zime na pragu, a onda ce mnoge usijane glave videti sta znace hladni radijatori u sred zime. Pogotovo komforni gradjani EU.

Ima neka tajna veza...

pre 9 godina

Pitanje Ukrajine i Rusije, je pitanje Evrope i Rusije.
Vitalni interes SAD je što slabija Evropa,a ne svrgavanje Putina. U suštini SAD i RUS imaju gomilu zajedničkih interesa. Prvi je slabljenje Evrope. Drugi je slabljenje Kine - to je vrlo dugoročni cilj sa neizvesnim ishodom.Nema veze sto RUS sklapa razne dogovore sa Kinom. To je samo taktika - krajnji cilj je razvodnjavanje kineske moći. Taman posla kad bi RUS dozvolila neograničenu ekspanziju kineske moći!
Treći zajednički cilj je demontaža Sev. Koreje.
I na Balkanu su Amer i EU ciljevi dijametralno suprotni - potpaljivači "pakuju" vatrogascima da su vatrogasci potpalili. Pa nije valjda da SAD špijunira EU iz moralno - vaspitne predostrožnosti!!

ej, rusofili, ovoje samo zez, svi znamo odgovor :)

pre 9 godina

znam da kada ameriku udari tajfun, poplave i druge nepogode isto i kada neka veca firma tamo zatvori, neki se politicar njihov zaplete u skandale, ameri udju u neku zemlju, padne potraznja boinga, kukuruz ne rodi sve se to odrazava i na evropu na svetske berze. valute skacu padaju kao i akcije.
kod rusa bilo sta da se desi trziste ne reaguje.

e sada se mislim da li su ameri toliko jaki/ bitni, pa se sve to zato odrazava na ceo svet?
ili rusija ima stabilniju ekonomiju, pa se nista nedesava kada se tamo sta dogodi?

vosa

pre 9 godina

... sad traži sankcije za rusiju jer ne zavisi od ruskih energenata i sirovina ali da vrate aljasku rusima ite kako bi zavisili od njih ... mi smo navikli bez ičega ako trwba kuvaćemo u kotliću :))

Dobby the house elf

pre 9 godina

Rusima ne smetaju sankcije ali svaki dan brinu za dobrobit Evrope, sveta, prirode... ccc...
Pukli ste Rusi bolje pocnite da se izvinjavate svetu, manje ce boleti

Anti-KGB

pre 9 godina

Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.

zoran

pre 9 godina

Tako se ni Milosevic nije plasio sankcija pa vidite sada de se Srbija nalazi, voleo bih da zapad uvede totalne sankcije Rusiji da se od njih ni jedna kap nafte i gasa ne uvede a takodje da zapad njima nista ne izveze pa da vidimo ko ce da pukne shvatite vec jednom srpski rusofili da Rusija je jedno nista za zapad

autogol

pre 9 godina

Rusi su proglasili Ukrajince za "fasiste" kada su se prelomili da naprave istorijski zaokret i spoljnopoliticki vezu svoju sudbinu za Evropsku Uniju umesto za Rusiju.

A sada evo, kao Rusi bi da brane tu istu EU od Amerike koja je tu istu Evropu digla iz pepela posle ww2, a potom i odbranila od komunizma za vreme hladnog rata.

Ovo uostalom i nisu poruke namenjene Briselu, nego za unutrasnje ruske potrebe... Zalosno je da je velikoj Rusiji sve vise drzavni uzor Srbija iz doba Milosevica, sto nikako ne moze da izadje na dobro po njihov narod. Posvadjace se sa svetom, a zatrovace odnose sa svim svojim susedima, bez ikakve koristi po sebe na duge staze kada budu podvlacili crtu za takvu (ovakvu) politiku.

Vlada

pre 9 godina

Po meni je situacija kristalno jasna. Nit Rusi vole Amere nit Ameri Ruse. Međusobno su pretnja jedni drugima, iako je hladni rat daleko iza, bar nominalno. Atomske bombe, avioni, cuda, nisu oni to pravili reda radi, već da se pokazuju zubi i u toj igri su podjednako učestvovale obe strane.

Rusi su pokazali zube u Ukrajini, sad je glupo da se prave naivni. Hteli su da vide (kao i mi nekada) dokle će ići Amerika. Da je SAD ćutao, to bi značio popuštanje i slabljenje. Svako ko prati politiku Amerike prethodnih par decenija može da zaključi njihovu devizu: "ili si sa nama ili si protiv, nesvrstane ćemo mi da svrstamo".

Ovo je igra nadmoći u kojoj Rusija gubi mnogo više nego SAD, jer su daleko ranjiviji i ekonomija im je visestruko manja. Manji potres za SAD je ogroman za Rusiju, zemlju sa 8 puta manjom ekonomnijom. Na kraju, gavno pitanje je gde je tu Ukrajina, a meni se čini da će upravo ta "proruska" Ukrajina na kraju najviše da strada...

Danke od Danke

pre 9 godina

Šta reći - umesto da su primitivni, jeftini, neobrazovani i siromašni Srbi krenuli putem američke demokratije kao Albanci, Hrvati i Bugari, kao i onomad kad nam je to Hitler nudio; mi se tu kao nešto drvimo i foliramo.
Zato, pridružujem se svim ovim strancima koji podržavaju jenkijevsku čizmu i baš nešto i ne vole Ruse i Srbe. Nadam se da će i njima jednog dana doći neki Afroamerikanac (bez oca i majke), e da im priča o ljubavi prema bližnjem svome...

Sinisa

pre 9 godina

Hahaaaaa...kakve budalastine ratnohuskacke Moskve!!!
(Valjevo, 17. jul 2014 16:44)

A cime to Moskva huška rat? Pa jasno je svakome ko se i malo u ekonomiju razume da je Amerika prd..la u čabar! Pogledajte gde je Amerika donela demo(no)kratiju kako se zivi!! Cilj Amerike je da se slome Rusija i Nemacka!

Tako je

pre 9 godina

"Međutim, ove kompanije imaju veliku količinu gotovine i mogu da obavljaju tekuća plaćanja u narednih par godina." - A POSLE TOGA CE PROPADATI, JEDNA ZA DRUGOM. Nije jasno da je tako? Pa sto ne kaze sta posle tih par godina?

Pera

pre 9 godina

"Pada rublja, strane banke izvlače novac(50 milijardi $), zabranili im da učestvuju na aero-mitingu u V.Britaniji preko kojeg prodaju svoje avione drugim zemljama...danas im EU udarila nove sankcije, ali Rusi ne odustaju, kao i domaći pobornici staljinizma i putinizma...Ali ovo je tek početak....Putinu vrati Ukrajincima Krim i povuci se iz jugoistoka i spasi šta se može spasiti.
(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)"

A zasto treba da odustanu od svojih interesa?Oni su slobodni ljudi, ili treba Amerikanci da im objasne sta su im "interesi", kao sto rade nama.

pomorac

pre 9 godina

Cekajte...USA je ODBRANILA EU OD KOMUNIZMA?? hahahaha pa ja vecu glupost nisam cuo! hahahaha ODBRANILE OD KOMUNIZMA hahahaha hahahahahaha

Бојан Илић

pre 9 godina

Sankcije su nasa sansa-Slobodan Milosevic?
(mujcinovic salih, 17. jul 2014 17:08)

"Жртвоваћу мир због слободне Босне!"- и "ослободио" је рахметли Алија за пола територије:-))

legionar

pre 9 godina

(Anti-KGB, 17. jul 2014 16:49)
Za pocetak KGB trenutno postoji jedino u Belorusiji,a u nastavku tvog lupetanja su sledece neistine. Prvo na aeromitingu ucestvuju Rusi, zabranjeno je pojedincima iz delegacije. Te sankcije, o kojima pricas, odnose se na marginalne stvari i planirane su u Moskvi. Sto se tice dalje saradnje sa Evropom, krenimo redom. Francuzi i dalje grade brodove za Ruse (u tom poslu je 1000 preduzeca), Nemacka industrija izvozi uredno u RF. Jedino je Poljacima zabranjeno da izvoze meso, poskupeo je gas, a ograniceno je poslovanje pojedinaca na teritoriji RF. Dakle, razumem da si pun mrznje, ali obrati paznju na cinjenice.

www

pre 9 godina

Eto koliko je jaka Ruska ekonomija, da nemaju prirodbih bovatsatava bili bi bedni da bedniji ne postoje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan, 17. jul 2014 16:42)
Koliko je jaka ekonomija USA,da nemaju stamparije dolara da pokrivaju javi dug koji je cirka $17,000,000,000,000 e sada zamisli da zemlje BRICSa prestanu da prodaju naftu u dolarima,zato molim vas cutite,svi oni igraju neke svoje igrice iza kulisa http://www.usdebtclock.org/

svasta

pre 9 godina

I sta sad? Kao EU nece da kupuje naftu i gas od Rusije? A od koga ce? Mislite da samo tako moze da se zameni 25% snabdevanja. Cena sve vreme ide na gore, zima se blizi, a americki gas i nafta su dostupni za par godina (ne meseci) po ko zna kojoj ceni. Bas da vidim tu kompaniju (privatnu) koja ce zbog nekih politicara da pristane na skok troskova i pad profita. Za Rusiju se ne sekirajte, dok imaju naftu, a ona svetu treba, ne moze im niko nista...

AISA

pre 9 godina

Mogu Rusofili da pravdaju Rusiju ali Rusija je ovde okupator a ne Amerika. Kada je Amerika usla u Irak ona je bila okupator a nije bila Rusija kriva sto je Amerika usla u Irak. Zalosno je citati komentare nekih Rusofila i videti koliko je to zaludjeno. Pojedinim Rusofilima nebi bilo dovoljno ni da Rusi okupiraju pola Evrope oni bi ih i dalje pravdali. Oligarsi su Putina postavili i oni ce ga i skunuti sa vlasti onda kada vise ne mogu da podnesu gubitke.

evropski mir se mora ocuvati pre svega

pre 9 godina

Osnovna namera SAD politike prema EU je da 28 drzava te unije, i dalje budu americki sateliti. Toj politici unutar EU, najvise pomaze VB, jer je u posebnom odnosu sa SAD! Svako institucionalno jacanje EU, apsolutno ne ide u prilog politici SAD, koja bi time postala ekonomski nekonkurentna periferija sveta. Vecina svetskog trzista bi bila na evro-azijskom kontinentu.
Kada bi, na trenutak zamislili, da EU postanu Sjedinjene Evropske Drzave, u svim segmentima organizacije te drzave, pa i (posebno) vojnoj, gde bi "SED" imale jedinstvenu armiju, jasno je da bi tog trenutka sa vojno-politicke scene sveta nestao NATO, ili bi bio postavljen na potpuno novim osnovama. Upravo, NATO i postoji, da se to ne bi dogodilo, odnosno, sva zarista koja se stvaraju po Evropi, od pada berlinskog zida do danas, gde se NATO postavlja kao zastitnik Zapada, imaju za cilj afirmaciju SAD kao patrona EU i sprecavanje jaceg povezivanje 28 drzava. Tako je bilo u pripremi Mastrihskog sporazuma (1990.-1992.), tako je bilo i pre Lisabonskog sporazuma, tako je danas. Kada vec 2007. godine, svet nije potonuo u ekonomsku krizu, iniciranu u SAD, 2014. je moralo biti aktivirano neko novo bitno zariste, a u alternativi, izmedju Kine i Rusije, izabrana je Rusija. NATO je ponovo bitan, patron, zastitnik, infatilne EU. Os sve te igre SAD, naravno, najvise ce trpeti EU.
Najgore od svega toga je to, sto je EU svesna polozaja, ali nema alternative. Ako se pobuni, SAD ce izazvati rat u sred Evrope!

postovati

pre 9 godina

Ako Ruse treba postovati zbog icega(a ima mnogo stvari zbog kojih ih treba postovati,od ocuvanja kulture i tradicije pa nadalje),treba ih postovati zato sto u potpunosti iznose realne cinjenice i svega su svjesni i Amerima uspostavljaju vrhunsku dijagnozu...

Cale

pre 9 godina

@Anti-KGB ti bas neseto imas protiv Rusa? Jel su te tukli i za usi vukli, o cemu se radi. Ispucavas se sa Amerikancima zadnjih mesec dana da je to tuzno. Koga ovde briga za Amerikance i Ruse? Svako brani svoje interese na svoj nacin. Ameri moraju da udare sankcije jer ne mogu da napadnu direktno,znaju sta bi se desilo, a ne zele da se to desi, ocigledno. Ovo su sitni udarci. Da su Amerikanci toliko jaki pa zar ne bi Rusiju posle 2 svetskog rata sveli samo na moskovski pasaluk i uzeli im toliku zemlju. Definitivno da to ne moze iz nekih razloga a prognoze rublja pada itd vazi samo za male kao sto smo mi, pa izdrzasmo 10 godina. Drugim recima da nije bilo sankcija gledali bismo mi Slobodana i dalje na celu drzave, sankcije nisu bile uperene ka vlasti nego prema narodu, u fazonu nece jesti dok ne skinete tog predsednika koji otezava nase interese. Rusiju mnogo blazi vid sakncija moze samo da ocese. Najkrace receno,dimna zavesa Vasingtona.

Драган Ужице

pre 9 godina

Синоћ сам гледао емисију DW која је емитована на Првој ТВ. И међу осталим емитован је прилог о истраживање једног немачког новинара где се шије јефтина роба која се продаје по европским престоницама. Поред сиромашних земаља Азије ту се нашла и Грузија. Грузија је недавно, као и Украјина, потписала споразум са ЕУ о придруживању. У фабрици која шије робу за тржиште ЕУ ради преко 1000 радника, углавном жена. Само две кројачице су јавно изнела да им је плата 150 еура. Успут је поменто да велики број Грузина ради у иностранству, и гле чуда, највећи број у мрској Русији. Од раније ми је познат податак да је до почетка сукоба око три милиона Украјинаца радило у Русији. Све ово сам навео да би они који се радују санкцијама како кажу "КГБ Русији", знали ко ће платити највећу цену санкција. И успут да виде колико се САД и ЕУ заиста брину за државе које се граниче са Русијом.

vel

pre 9 godina

@autogol: Sami sebe su predstavili kao fasiste, nije tu nista Rusija proglasila i izmislila, o tome su govorili i neki zapadni mediji i politicari dok nisu stigle instrukcije da se na to zazmuri:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=10&nav_category=78&nav_id=846136
http://www.globalresearch.ca/the-medias-disinformation-campaign-on-ukraine-there-are-no-neo-nazis-in-the-interim-government/5376530
http://www.alternet.org/tea-party-and-right/us-backing-neo-nazis-ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=kCZnAt0x5N8
http://www.bbc.com/news/world-europe-26394980

runner

pre 9 godina

Nije mi jasno kako tako jedna velika zemlja poput Rusije, sa takvim prirodnim resursima, čak I sa rudnicima zlata, sa brojnim i obrazovanim stanovništvom I moćnom vojskom može doći pod udar sankcija. Tu onda, na unutrašnjem planu, nešto debelo ne valja.Jedna siromašna I nepismena Indija uspela je tzv. nenasiljem po vođstvom velikog Gandija da sruši moćnu Britansku imperiju ili Iran, pod Homeinijem, da prkosi Americi a Rusi ne mogu. No, bez obzira na cenu, Rusija I njeni narodi moraju istrajati inače im se loše piše jer SAD I EZ žele samo jedno, rasturanje Rusije I ovladavanje Sibirom.

Лима

pre 9 godina

Амери блефирају још од прошлогодишњег рикверца код Сиријске обале. Санкције према Русији ће имати огромне штете за саму Америку, што значи да су опет у грозници да негде уведу демократију што пре па не презају.

ej, rusofili, ovoje samo zez, svi znamo odgovor :)

pre 9 godina

znam da kada ameriku udari tajfun, poplave i druge nepogode isto i kada neka veca firma tamo zatvori, neki se politicar njihov zaplete u skandale, ameri udju u neku zemlju, padne potraznja boinga, kukuruz ne rodi sve se to odrazava i na evropu na svetske berze. valute skacu padaju kao i akcije.
kod rusa bilo sta da se desi trziste ne reaguje.

e sada se mislim da li su ameri toliko jaki/ bitni, pa se sve to zato odrazava na ceo svet?
ili rusija ima stabilniju ekonomiju, pa se nista nedesava kada se tamo sta dogodi?

ruso i amerofob

pre 9 godina

Volim Evropu i smatram da tu i pripadamo. Hteo bih da kazem samo da me ovaj danasnji Racak u Ukrajini opominje da razmisljam svojom glavom. Amerima se zuri da zakuvaju sto vise, jer, eto zime na pragu, a onda ce mnoge usijane glave videti sta znace hladni radijatori u sred zime. Pogotovo komforni gradjani EU.

Ima neka tajna veza...

pre 9 godina

Pitanje Ukrajine i Rusije, je pitanje Evrope i Rusije.
Vitalni interes SAD je što slabija Evropa,a ne svrgavanje Putina. U suštini SAD i RUS imaju gomilu zajedničkih interesa. Prvi je slabljenje Evrope. Drugi je slabljenje Kine - to je vrlo dugoročni cilj sa neizvesnim ishodom.Nema veze sto RUS sklapa razne dogovore sa Kinom. To je samo taktika - krajnji cilj je razvodnjavanje kineske moći. Taman posla kad bi RUS dozvolila neograničenu ekspanziju kineske moći!
Treći zajednički cilj je demontaža Sev. Koreje.
I na Balkanu su Amer i EU ciljevi dijametralno suprotni - potpaljivači "pakuju" vatrogascima da su vatrogasci potpalili. Pa nije valjda da SAD špijunira EU iz moralno - vaspitne predostrožnosti!!

Grunf

pre 9 godina

Uvek je važno podseti ti se nekih stvari.Postoji nešto što bi s emoglo nazvati zakon.Svi globalni sukobi-ma ko god d aje u njima učestvovao da li zemlje komunizam,demokratija i diktatura dovodili su na isto.Uvučene u konflikt imperije ili kavziimperije su slabile i rušile se a SAD su jačale.Zar borba za uticaj u Evropi,Aziji,Balkanu ne psotoji od davnina.Tri velike imperije Ruska Austrougarska,Turska.Zašto se vekovima taj balans narušava,čačka.Pokušajte se setiti kako je uopšte Amerika nastala.Ko je profitirao od II svetskog rata pa do danas najviše.Upravo Ameri.Oni bi se bez rata ugasili kao nacija.On im je potreban.Vratite se malo unazad.Da li pamtite i jednu godinu da oni nekome nisu pretili ili izigravali policajca ad reše problem. Koreja, Vijetnam, Kambodža, Afganistan, Irak,SFRJ,Somalija,Čad,Sirija.Ko zana šta sam sve zabravio.Sada imamo opet krizu.Naravno opet su tu.Da li je zavera protiv EU,Rusije.Njima nije važno.Ameri imaju vrlo prostu računicu za sve.Kad se rodiš,već si broj;brojkama ti se meri u školi ponašanje i inteligencija,brojke određuju tvoju društvenu poziciju.Tvoj uspjeh u životu,brojkom među brojkama,sretan si zbog toga-u broju neke grobne parcele.Dok je taj broj prihvatljiv za Amere oni će nastaviti da rade ono što rade.Da li im se neko suprostavio.Vrlo često reklo bi se da imaju sa EU zajednički interes izražen u brojkama.Pa brojke ne znam da li mogu mirno da spavaju.Sigran sam da bar 90% zapadne civilizacije misli da je nemoguće da ih dokači gumica.

Masinovodja

pre 9 godina

(NemanjaBB, 17. jul 2014 18:05)
Da li je moguce da neko obori putnicki avion?
Hm,jeste da nema veze sa letenjem,ali itekako neki znaju da pogode vozilo koje prevozi putnike,npr Voz,sto mi je mnogo jako poznato,a verujem i vecini ovde.

tako da,moguce je da neko pogodi putnicki avion.

Melenci

pre 9 godina

tacno tako.Ameri tako ubijaju dve muve jednim udarcem.Nista lepse pokorena Rusija i oslabljena EU.Kina ima para cuti i gleda svoja posla,pune im dobar deo budzeta,nemaju potrebu da ih diraju.Bi SAD,probali su saDalaj Lamom ali to im nije proslo i prica se zavrsava.Za SAD je rat uvek najbolja opcija.

vosa

pre 9 godina

... sad traži sankcije za rusiju jer ne zavisi od ruskih energenata i sirovina ali da vrate aljasku rusima ite kako bi zavisili od njih ... mi smo navikli bez ičega ako trwba kuvaćemo u kotliću :))