Nedelja, 13.07.2014.

12:29

Vučić i Dodik sutra o Erdoganu

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je u Beograd na hitne konsultacije predsednika RS Milorada Dodika, koji je izrazio zabrinutost zbog izjava premijera Turske.

Izvor: Beta

Vuèiæ i Dodik sutra o Erdoganu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

zajko

pre 9 godina

Ova izjava Erdogana i jeste da izazove zabrinutost, ocigledno je da Erdogan mora dobro promisliti pre nego sto nesto kaze ili prosto voli da daje neke cudne izjave, jer ovo nije nespretna, nego izjava nabijena agresivnoscu, ovaj problem ne treba mi sami da resavamo, nego medjunarodna zajednica treba otvoreno da osudi ovakvu izjavu.

bambus

pre 9 godina

Dobro je sto ce se sutra sastati premijer Vucic i premijer RS Dodik. Nista ne sme pokvariti regionalne odnose, pa ce apro po toga dvojica drzavnika odrzati sastanak na kome ce sagledati kako resiti novonastali problem, za koji je zasluzan turski premijer Erdogan.

DiploMATIja

pre 9 godina

Predpostavljam da će Vučić Dodiku reći da se strpi i da zapaljivim izjavama ne doliva vatru na vrelo Bosansko ulje i da se to pitanje pokuša rešiti političkim putem,a ne otvorenim sukobima.

jakov92

pre 9 godina

Veoma dobar potez premijera Dodika da se povodom neverovatne izjave premijera Erdogana prvo obrati Srbiji za pomoc putem razgovora sa premijerom Vucicem. Sigurno je da ce premijeri dveju zemalja pokusati da iznadju resenje problema.

cvrcak

pre 9 godina

Treba pazljivo sagledati i pokusati iznaci sve moguce opcije za adekvatnu analizu neverovatne izjave turskog premijera Erdogana. Srbija ce, kao i uvek pokusati sve sto je do nje da ovaj incident ne dostigne vece razmere.

Lili Marlen

pre 9 godina

I pored svih problema koji su sada na dnevnom redu za resavanje,a ima ih podosta bolnih i velikih kao sto je 1.objasniti radnicima i narodu da ovaj zakon o radu je neko odlagao jer ga nisu zanimali ni radnici niti njihov polozaj kao ni mogucnost zaposljavanja. 2.Kriza u finansijskom sektoru koja je posledica velike pljacke desetlecima unazad. 3.Zloupotreba sindikata od strane DS za licne potrebe i destabilizaciju zemlje,a sami znamo da su sindikalni lideri bolje placeni od predsednika drzave,znaci opet borba za licni interes.Shvatite da se sada svi bore za opstanak coveka i radnika,a to ocigledno smeta takozvanoj opoziciji koja je najvise na udaru ovih reformi.

tamara87

pre 9 godina

Najbolja opcija nakon Erdoganove izjave je sastanak Vucica i Dodika. Drzavnici Srbije i Republike Srpske ce sagledati kako najbolje regovati na onako zluradu izjavu turskog premijera. Zaista je besmisleno izjaviti takvo nesto.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Svako narusavanje mira i stabilnosti nikako nije dobro ni za jednu drzavu u regionu, svi tezimo istom cilju, a to je stabilizacija, pridruzivanje EU i podizanje zivotnog standarda gradjana, a ovakve izjave ne doprinose tome, mislim da bi ovim povodom Evropa, a pre svega Nemacka trebala da reaguje i najostrije osudi ovakve poteze turskog premijera.

zojaR

pre 9 godina

Osim sto ce premijeri RS i Srbije imati sastanak po pitanju izjave premijera Turske, Erdogana, trebalo bi i sa njim da se zakaze sastanak, posto je on javno iskazao svoje misljenje o Bosnjacima, a takodje i da se problemi oko BiH i RS, koji se provlace vec decenijama, polako resavaju na civilizovan nacin. Apsolutno uvek tome treba teziti.

argentina86

pre 9 godina

Republika Srpska i republika Srbija su dve veoma bliske prijateljske zemlje, tako da je sasvim normalno da se jedna drugoj obrate kada imaju neki problem. Ovo puta je u pitanju burna izjava turskog premijera Erdogana u vezi Bosnjaka. Zato sledi sastanak Vucica i Dodika.

zumbul

pre 9 godina

Zaista dobra odluka da se dvojica premijera dve bliske zemlje sastanu kako bi kroz razgovor dosli do resenja trenutnog problema vezanog za RS. Izjava turskog premijera uopste nije na mestu i za svaku je osudu.

sara97

pre 9 godina

I u dobru i u zlu prijatelji se pomazu. Takav slucaj je i sada sa Srbijom i RS. Premijeri dveju zemalja ce se sastati sa namerom da Srbija pokusa da iznadje resenje za vec poznatu izjavu turskog premijera Erdogana.

leptir

pre 9 godina

Izjava premijera Turske zaista nije na mestu i treba reagovati na ovakve zlurade komentare. Sasvim je logicno da premijer Vucic i premijer Dodik imaju sastanak kako bi utvrdili kako reagovati civilizovano na Erdoganovu izjavu.

Alexander

pre 9 godina

Ne znam kome smetaju cinjenice sa terena pa ih ne objavljuje na ovom portalu,u vezi Rep.Srpske i otcjepljenja i slicno,ne bojte se nece ovo Erdogan procitati!

Ava Gardner

pre 9 godina

Niposto ne sme proci bez reakcije EU oko ovih suvslih izjava Erdogana. Pa sta on zamislja ko je? Osvajac Sujelman? Zaista neoprostivo,i vrlo skakljivo u sadanjem trenutku.

Sofija Loren

pre 9 godina

To bi trebalo da bude velikim delom briga Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti.Niko ne sme da preti nasoj zemlji,narocito kada sve nacionalne manjine,pogotovo Bosnjaci imaju sva prava,a mnogo cesto i veca nego i sami Srbi,to prznacete nema nigde.

mali radojica

pre 9 godina

Kao prvo, Erdogan je poznat po ovakvim lupetanjima na predozbornim mitinzima. Turska ima velikih problema na unutrasnjem planu jer uskoro se stvara Kurdistan sto ce u Turskoj izazvati velike potrese. Drugo, njemu polako izmice tlo pod nogama, jer vecina naroda nece da se odrekne Ataturkovih sekularnih vrednosti i nece da tolerise islamizaciju te zemlje. Vucic i Dodik su nebitni, ali ocigledno da mnogima smeta sto se dize ovolika prasina zbog ovakvog nepromisljenog lupetanja, jer se valjda ocekivalo da Srbija ponovo pogne glavu i cuti. Diplomatski demarsi, protesti, note, dizanje frke na lokalnom nivou samo pokazuje da jedna drzava drzi do sebe i svog obraza. Druga je prica da Turska vise vojno ne moze ni da pridje Balkanu i da bi se u slucaju neke nove tenzije sve zavrsilo kao '90 na protestima pretnjama i mitingaskom urlanju po zabitima Anadolije. Nije Srbija Kipar, pa da se neko iskrca u ovim krajevima.

zanimljivo

pre 9 godina

Zanimljivo je da poredsednik vlade jedne drzave zove 'na konsultacije' predsjednika etiteta koji je dio druge drzave.
A taj predsjednik entiteta po ustavu i RS i BH nema apsolutno nikakve ingerencije u spoljnoj politici

Reagovanje

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.
(Zuki, 13. jul 2014 20:28)
Erdogan je poznat po sklonosti da daje ovakve izjave. Dobro je sto su reagovali Dodik i Vucic.

i...

pre 9 godina

istorijski trenutak je takav da se mora odabrati strana... rusija/ belorusija- oni jedini nas zaista hoće. uopšte nisam neki proruski zaluđenik, pva opcija ima mnoge mane; ali je jedina realna...

Bojan

pre 9 godina

Kao u Severnoj Koreji, tamo im se servira da ucestvuju na svetskom prvenstvu u fudbalu i sve redom pobedjuju.Tako i sa ovom ispostavilo se nepostojecom izjavom turskog predsednika, ali dobro spremaju se igbori u Republici Srpskoj a ovce pokazalo se ne razmisljaju svojom glavom.

Zuki

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.

christi

pre 9 godina

Komentari na sajtu B92 su definitivno dokaz da se u Srbiji postuje sloboda govora. Medjutim nije fer prema gradjanima Srbije da stranci tj ljudi iz okolnih zemalja iznose svoja misljenja jer tako ispada da je to stav gradjana ove zemlje. Ja volim Tursku, rado idem tamo na letovanje i imam samo pozitivna iskustva sa njima. Oni su divan narod!

Uros

pre 9 godina

Nema veze sto te Erdoganove izjave nije ni bilo. Oni su vec ugovorili krkanje, a troskove za prevoz, obezbedjenje i dnevnice naravno snosi narod. Toliko o stednji... Sve to treba motkom vrste braon...

garfild

pre 9 godina

Sasvim korektna odluka premijera RS Dodika da se obrati premijeru Vucicu i zakazu sastanak iz razloga veoma iznenajujuce izjave turskog premijera Erdogana. Takodje, ne treba ni sumnjati da ce dvojica drzavnika naci resenje, a RS ce imati podrsku republike Srbije.

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je Bosanac. Bosanci, ne dirajte Bošnjake a svi zajedno....ostavite Srbiju na miru.
(hrkljuš liga, 13. jul 2014 18:54)

Елементарно знање -10!
Мржња +10!

vule vučiću

pre 9 godina

Da je Dodik šarlatan koji bi i majku prodao da ostane na vlasti i dalje pljačka to smo apsolvirali.
Vučić me stvarno iznenađuje da pored toliko problema u državi poziva dotičnog šarlatana na "ozbiljne razgovore" o pretnji iz Turske ???
Možda se i on umorio i poklekao pred stvarnim problemima pa sad oće Srbe da spašava od "Turske invazije" da bi tu izigravao "spasioca".
Mislim, stvarno ne znam šta se ovo dešava.

banjalucanin

pre 9 godina

Htio sam reci gosp. Vucicu "ne trci pred rudu" dok ne provjeris informaciju i nemas sta zvati covjeka koji na "velikosrpstvo" krade sve ove godine sa ljudima koje ti hapsis,a RS gura u provaliju.Osvjesti se dok nije kasno jer pocinjes da gubis ugled kod gradjana RS koji te vide kao srpskog Eliot Nesa i nemoj da gubis vrijeme sa ....

družina prstenova....

pre 9 godina

dok Dodik svim mogucim i nemogucim sredstvima pokusava da ocuva jednu suverenu i medjunarodno priznatu drzavu u isto vreme strani faktor pokusava da unisti sve sto je do sada gos. kratki ronhil uradio da bi ocuvao i onako krhki mir. Da nije smesno bilo bi zalosno......

Branislav 58

pre 9 godina

Aman Vučiću,pusti budalaštine,počni nešto da radiš za OVU zemlju,vidiš da ti ministri daju otkaze,samo kukaš,paranoišeš,a zemlja propada.Kakvi Turci,kakvi brodovi,ne pravi senzaciju od ,čak,neproverenih izjava.Spremte se ljudi,sutra na onaj umilni zabrinuti glas Vučića kao nas upozorava na novu "nepriliku"

veliki blek

pre 9 godina

Pitao bih cenjenu gospodu koja ovde komentarisu da li je mozda i izjava koju je doticni Erdogan rekao da je "Kosovo Turska i Turska Kosovo" takodje lazna?I tad je turski ambasador u Beogradu morao da smislja kako je sve laz.Turcinu ne treba verovati nikad jer Srbinu nikad nije bio prijatelj!Zato petokolonasi tisina!

Radule Scepanovic

pre 9 godina

Erdoganova izjava je licemjerna do bola.Da im je stalo do Bosnjaka mogli su zaustaviti Srebrenicu kroz institucije Nato pakta ciji su clan.Ostavili su Bosnjake na nemilost austrougarima,u danasnje doba vece su im investicije u Srbiji i Crnoj Gori nego u Bosni.Smijesan je I Dodik,da li se zaista plasi turske invazije via Neum.Na svu srecu mi svi znamo da je vecina Turaka razlicita od ovog posrnulog batinasa i satrapa kome ni ovakva retorika ne moze pomoci da prezivi izbore.Da sam na njegovom mjestu bilo bi me strah ovratka otomanskog carstva jer bi se njemu prvom mogao desiti katul ferman.

brm brm

pre 9 godina

Ma ako treba opet u rat opet pa dokle nas ima , i onako je neizbezno pre ili kasnije a mi moramo da se pripremimo ove reci govore gde treba da trazimo buducnost a sigurno ne u EU a za sve protivnike Rusije pogledajte ko bi barem pomislio da nas brani od EU necete dobiti ni protivljenje izjavi Turskog premijera

Bivsi Vojvoda

pre 9 godina

Kada gos. Erdogan bude cuo za ovaj sastanak u cetiri oka ima mnogo da se zabrine, jos im samo hvali gos. Toma Diploma i bice u punom sastavu posto je Kum opravdano odsutan.

bane

pre 9 godina

To je bio predizborni skup,a nas genijalni premijer,zna,kao sto on nije pominjao poskupljenje struje,ukidanje besplatnog prevoza,i subvencija za ugrozene,usvajanje ovakvog zakona o radu i mrzi me vise da nabrajam sta sve u kampanji,tako i Erdogan koristi ratoborne govore,da pridobije sto vecu podrsku.Ne brini ti Vucicu za Erdogana,vratio sam se sa letovanja u Alanji nedavno,i video kakva je to drzava,dok ti ukidas pomoc za trudnice,dozvoljavas da im bahati poslodavci daju otkaze,raspitaj se za njihovu politiku povecanja nataliteta. Erdogan je vrlo pragmatican,i naravno da mu ne pada napamet,da ide u nekakve ratove,vec je dosta Bosnjaka,koji imaju rodbinske veze,i koji su uveliko stekli pravo glasa na njihovim izborima,i zato se udvara njima.Ne gubi vreme sa onim klovnom Dodikom,nego pripremi narod za gorke pilule koju mu spremas,a Erdogana zovi svakako,mozda ce ti dati neki koristan savet kako se vodi drzava

Oj rakijo rako ja te volim jako

pre 9 godina

Najbolje da ih uvatimo na prepad i uplovimo u Bosfor i oslobodimo Konstantinopolj dok je njihova mornarica u Kardeljevu.

milos

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Erdogan protiv Erdogana. Pa ovo je takav cirkus da ja nemam reci. I Dodik i Vucic i Erdogan pate od Napoleonovog kompleksa.

Grunf

pre 9 godina

Šta li čete vi pričati o Erdoganu.Ko Vas išta pita a i ko Vas uvažava i jednog i drugog.Pa VAs dvojica ne uvažavate sami sebe,ne uvažavate sopstveni narod a doskutujete o tudjim izjavama.Hajde za početak porazgovarajte o sopstvenim izjavama.Pozabavite se sopetvenim dvorištem pa kometarišite tudje.Pa i Vi ste do pre 15 godina g-dine Vučiču zajedno sa Šešeljom i Nikolićom davali mnogo dramatičnije izjave.Vrlo preteće.Ko uvažava radikala koji je promenio dlaku a ćud ne.Niko?Ne komentarišite ništa bolje je za sve.Pozovite i "OBRAZ" i "1389","DVERI".Pa i oni vam s emseju.

milan

pre 9 godina

na takvu izjavu samo trebali samo da kazemo da mi kao srbija i racunamo na podrsku turske u zastiti naseg naroda odnosno bosnjaka koji su srbi muslimanske veroispovesti.

banjalucanin

pre 9 godina

Klasicno Dodikovski predizborni trik i ne znam zasto ga Vucic uopste zove kad zna ko je i sta je.Mozda mu ponudi da se sakrije kod njega u Laktase...ko zna?

barbarez

pre 9 godina

ja koliko znam zvanični stav Rusije povodom rata u Siriji i agresije na Palestinu je suprotan stavu Izraela a ovaj političar amater iz Laktaša pobrkao je što se kaže "babe i žabe" ali eto veoma sa iznenađen da ovaj Vučić nasijeda na gluposti na što i većina ljudi u RS-u više ne obraća pažnju na nebuloze od Dodika ako bi se Dodik shvatao ozbiljno onda treći svjetski rat treba da počne sutra. Pa eto ovako je nešto slično izjavljivao kada su bili socijalni nemiri u BiH i jeli se šta dogodilo što je pričao

Diplomatski skandal ce isterati zeca

pre 9 godina

Ako je sve ovo tacno ili Nije tacno onda imamo i diplomatski skandal. Nekoga ce trebati dobro nablatiti:
1) Erdogana i ambasadore u 2 drzave, ako je Dodik u pravu
2) Vrloga Dodika a bogami i Vucica sto naseda, ako su ambasadori u pravu

Radi utvrdjivanja istine, najbolje bi bilo da Dodik nazove Erdogana da dobije informaciju iz prve ruke

Kolega

pre 9 godina

Evo lepe prilike za Vucica da u praksi dokaze da se stvarno zalaze za ono sto prica kad ode u inostranstvo.
To ce da uradi tako sto ce sutra tog Mileta JAVNO da iskritikuje za ove budalastine koje Mile govori i da mu skrene paznju da nema podrske za politiku gluposti zasnovane na nacionalistickom slepilu.

Samo... To se nece desiti.

miroslav

pre 9 godina

I opet ce sa tim izmisljenim glupostima u koje ce narod da zeva,provuci sva moguca poskupljenja i uzasni zakon o radu. Ovaj covek je zlo,mozda cak i vece od Milosevica!

Dijaspora GB

pre 9 godina

Na zalost, Turska je najmanji problem Republike Srpske. Na danasnjem programu 'Politics Scotland' (škotski politički program) javno guraju promjenu konstitucije BiH i ukidanje RS, jer je to 'jedina solucija za prosperitet Bosnjaka'. Kao neko ko je nasilno 'etnički očišćen' iz Sarajeva i ko još uvijek ocekuje pravdu koja ce biti dodjeljena Izetbegovicevim zlikovcima (a i njemu samom, pa i post-humusli) za sva mucenja i ubijanja sarajevskih Srba, prilično sam ubijedjena da svaki pokušaj unistavanja RS ce završiti jos jednim krvavim ratom...

Sandzaklija

pre 9 godina

E,vama izgleda ni Bog nemoze pomoci,a kamoli EU i Nemacka,sta se bre vise folirate!Namerno talasate samo da bi prekrili svoje neuspehe u vodjenju politike!Mislite da su politicari u EU-i glupi pa da nasednu na ove vase nebuloze koje ste sami lansirali oko ove Erdoganove izjave koja je izmisljena!Narode otvorite oci!

Goran

pre 9 godina

Zar je moguce da ce trositi drzavne pare na izmisljenu izjavu Erdogana.Nadam se da je I ova vest nije istina kao I ta famozna izjava.

poredjenje

pre 9 godina

Mene ovo sa Dodikom podseca na pricu o dva brata:
Mladji [Dodik] se junaci nakolo iako nije jak [kao Dodik koji nema vojsku], izaziva, provocira, preti [kao dodik odceplenjem], salje naokolo pisma podrske [kao Dodik Izraelu], a da ne konsultuje starijeg brata [Vucica].
I kada mu neko neko zapreti, trci starijem bratu i moli ga da ga on brani [kao sto Dodik sada trci Vucicu]

Lukman

pre 9 godina

Krajnje je vrijeme da Vučić konačno otkači Mileta jer on predstavlja preveliko breme za sve na Balkanu pa i Srbe. Dodik pokušava da stvori haos u BiH i da u takvom haosu dobije izbore kako bi produžio agoniju ljudi koji žive u BiH. On ne preža ni od tog da uvuče Srbiju u proces koji Srbiji neće donijeti ništa dobrog a sve samo da izbjegne poraz na izborima. U normalnim uslovima poraz na izborima je normalna stvar ali na Balkanu to povlači mnogo toga, vjerujem da ce sadašnja opozicija u Srpskoj dati sve od sebe da Dodika spremi iza resetaka . Ne kažem da je Dodik uradio bilo što za zatvora, to ostavljam tuzilastvima, pravosuđu i inim organima, ali zbog opšteg beznađa narod je kivan i traži cirkus, gladijatore ali lavove koje će trebati nahraniti a posrnuli političari su idealni za takve uloge. Da bi izbjegao takvu sudbinu Dodik je spreman žrtvovati sve pa i sudbinu vaše i naše djece. Njegova djeca ce biti na sigurnom naoružana debelim bankovnim računima i diplomama stranih fakulteta. Zbog toga Vučiću spremi tog problematičnog kabadahiju u knjigu zaborava i svim ostalim pokaži da nam je svima ma Balkanu mjesto u EU i to ne kao slugama negonkao vrijednim, radnim i poštenim i kulturnim.

Mackov rep

pre 9 godina

Covek / politicar koji u vezi zakona o GENOCIDU koristi izraz "mozete to okaciti macku o rep" ne zasluzuje da dobije sastanak kod drugoga, iole ozbiljniga politicara, a jos manje sefa vlade koji pretendira da se treba uvazavati

Milivoje

pre 9 godina

Posto je sutra sastanak , mozda ce Erdogan sta i izjaviti, da bi Dodik skupio sta predizbornih poena , a Vucic valjda ima drugih poslova osim spasavanja Djuica Dodikovog jarana pod krinkom eno Turci nesto smisljaju ....

Winston

pre 9 godina

Vucice, sto ne ides kod Putina da se zalis, i oni su ti prijatelji? Nece Angela moci nista sa Erdogana, a kamoli ti ili Dodik. Da je Srbija bliza NATO, mozda ima neka pomoc, ali ovako, fight your own battles.

Rango

pre 9 godina

Dodik bezveze trabunja. Premijer Erdo?an vodi svoju kampanju i nista drugo, boli ga ona stvar za Bošnjake, kao što Putina boli za Srbe! Shvatite to ljudi, mi svi okrenuti jedni drugima!!

MunzeLjux

pre 9 godina

Evropa ce kao i uvek stati na stranu Turaka. Englezi nam nikada nece oprostiti balkanske ratove, kada smo najurili Turke na buljuke sa ovih prostora. Njihova strateska ideja je bila da Turke zadrze po svaku cenu a da se oni pobrinu za zaustavljanje ruskog uticaja, pre svega u Bugarskoj i Srbiji. Bojim se da je karta jugoistocne Evrope vec iscrtana. Na njoj Srbije nema ni u tragovima, jer do Beograda poripada Turskoj, a na zapad germanima. Ocemo li glave sacuvati, videce ko prezivi, a oce li se turciti ili katoliciti zavisice od licnih afiniteta.

ADAM

pre 9 godina

Pa kada ni jedan ni drugi nisu sposobni da pomognu svojim državama, samo ostaje da zabavljaju ovce ovakvim vestima i probleme rešavaju starajući nove, još veće.

Lukman

pre 9 godina

Za vašu informaciju Ambasada Republike Turske, je demantovala da je Erdooan (g sa kvakom je oznaka da se samoglasnik ispred izgovara kao produžen) izjavio ono sto na što je Dodik oslijepio. Vrijeme je da Vučić zaista kaže dosta i da ne dozvoli da ga ovaj kabadahija povlači po prašini i blatu u kojem je Dodik već duže vrijeme.

ako

pre 9 godina

Ako već kucaš rimske brojeve, ništa ti ne bi falilo da kucaš i SR (svetski rat) ili kompletnu rečenicu... ne znam šta znači IIIWW...

Prestani da "spinuješ" i odi do "bekstejdža" da uradiš neki "taf element", i tako to na tu temu... netrebaju nama neprijatelji, imamo novine, televizije i ljude koji se ne bune...

antilicimur

pre 9 godina

A sta bi bilo da je Putin izjavio istu stvar za Srbe i Ruse? Bilo bi to Putine care, majka Rusija, braca Rusi, nas i Rusa 300 miliona i ostale rusofilske floskule.

qw

pre 9 godina

Interesuje me americka reakcija na ovu izjavu i ista reakcija kad bi Putin rekao Ako neko dirne Ruse u Ukrajni, imace posla sa 150mil Rusa.
Pri tome Rusi u Ukrajni su Rusi, a Bosnjaci u BiH slaveni muslimanske veroispovesti.

Ja samo Boga molim da dozivim prorocanstvo Tarabica u vezi Turske.

war

pre 9 godina

Vi ljudi i dalje ne shvatate da se sprema IIIww i to do kraja ove decenije.
Malo je 1500 karaktera, ali stvari se kuvaju na globalnom nivo od amerike, preko evrope, bliskog istoka, azije. Stvar je gotovo spremna i samo se ceka signal mocnih ljudi. Istorija nas uci tome, migracije i ratovi su sastavni deo covecanstva i to je neizbezno. Samo se nadam da ovoga puta necemo biti glineni golubovi kao vecina malih naroda kroz istoriju. U svakom ratu uspe mali procenat da se izvuce iz te golgote, nadam se da cemo ovoga puta biti to upravo mi...

milenko

pre 9 godina

"Od države Srbije očekujemo da i dalje svojim aktivnostima doprinosi miru i stabilnosti u regionu, ali i da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum, Republiku Srpsku i srpski narod u BiH",

haha sta je sad ovo, zar dodik več godinama želi srušiti taj deytonski sporazume jer u njemu pise da je republika srbska dio BiH i kao takva nemože, da se odvoji brez saglasnosti sva tri naroda

Bilo jednom na divljem zapadu

pre 9 godina

Poslednje pretnje koje je iz Turske uputio premijer Erdogan svima u BiH koji nisu Bošnjaci samo su jedan u nizu incidenata koje Turska godinama proizvodi u BiH", naveo je Dodik u pismu.

Premijer Republike Turske gospodin Taip Redžep Erdogan, nije zaprertio, već saopštio svima onima koji dirnu, ili imaju nameru da dirnu Bošnjake na bilo koji način, da će se u tom slučaju suočiti sa adekvatnim odgovorom republike Turske. Ako se tu prepoznao mile, koji ima određene vlažne snove, niko mu nije kriv. Zašto se mile uspaničio i prepao, ako ima časne i poštene namere. mile je nebrojano puta iskazivao animozitet prema BiH i Bošnjacima, koji još uvek otkrivaju masovne grobnice u kojima su zemni ostaci njihovih srodnika, zverski ubijanih samo zato što su Bošnjaci. Takvom arogancijom mile demonstrira odsustvo bilo kakvog elementarnog civilizovanog pijeteta prema pobijenim ljudima, i otkriva jasnu nameru da bi on to ponovio kada bi mu se ukazala prilika, i ne samo on već i oni koji su Beograd oblepili plakatama sramnog sadržaja na dan sećanja na žrtve Srebrenice. Svima onima koji gaje takve namere upućena je ova poruka gospodina Erdogana, pa sada neka izvole činiti ono što su naumili, ali kad dođe stani pani neće znati šta ih je snašlo, i tu im niko neće biti od pomoći.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Dodik se prvo zavetovao Putinu da narod RS apsolutno podržava Rusiju a pre dan dva isto to čini i pišući Izraelu. I jedan i drugi stav je u suprotnosti sa stavovima zvaničnog Beograda. Praktično on razbija jedinstvo srba i svrstava nas u dva protivnicka tabora bez da bilo koga u Bg makar konsultuje a onda kada neko drugi brani sebe od njega ili odgovori na provokacije, iako kažu da to Erdogan nije izjavio Mile traži pomoć Vučića. Pre mi se čini da se njemu opasno ljulja pozicija pa manipuliše svim i svačim kako bi je sačuvao. Ja bi ga primio i savetovao da pakuje kofere i napušta politiku dok mu ne bude kasno.

D61

pre 9 godina

Poslednja vest koju sam čuo na renomiranoj svetskoj TV u programu na našem jeziku, je vest da Erdogan to nije izjavio, iščupaće mu Aleksandar uši što priča gluposti!

Zajko Morawich

pre 9 godina

Srbija je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i mora najostrije da reaguje.
(marija, 13. jul 2014 12:41)

Srbija da se pod hitno zabavi mogucim bankrotom i socijalnom bedom koja se svaki dan zaostrava. Probleme druge drzave BiH da ostavi istoj. Izborna kampanja u RS i Turskoj se uopste ne treba da tice Srbije ni da se prenosi u nju. Dodik nas se dovezao kao utopljenik slamke, a i sama slamka nabubrila i polako tone.

opcija

pre 9 godina

ovo vec prelazi u komediju, dajte igara da zaboravimo probleme, sta sad trebamo da vjerujemo kako smo ugrozeni od Turske, pete kolone, unutrasnji neprijatelja itd. nesto me to podsjeca na Sj. Koreju...

Redžep

pre 9 godina

Pa dobro, hoćete li vi vište skontatni da Erdoan nije dao tu izjavu?

Navodnu izjavu je plasirao nekakav anonimni korisnik facebooka i srpski mediji su se upecali, a šta više zvaničnici poput Dodika počeli demarširati na sve strane.

Ta izjava je imišljena. Hahahahah, svašta.

prolaznik

pre 9 godina

Mile Dodik je toliko ozbiljan politicar koji ima toliko ozbiljan kabinet da Vucicu sve ovo pise zbog potpuno izmisljene Erdoganove izjave koju je objavio jedan bezvezni Srbijanski portal...

Vidjet cemo da li ce Vucicec kabinet i MVP Srbije biti sposobnije od Dodikovog "kabineta"? Mada, cisto sumnjam...

Nikola BL

pre 9 godina

Jos jedan Dodikov manipulantski zahtev kako bi izazvao pozitivnu reakciju pred izbore.Niti ima Erdoganove izjave niti nekog tonskog ili video zapisa.Obicna.budalastina!

Izjava

pre 9 godina

Ovo nije tek tako rečeno, bilo je sličnih izjava i u prošlosti. Nadam se da proces EU integracija, koji je zbog dešavanja u Ukraini i svetske ekonomske krize delimično zaustavljen neće stati. Ne bih voleo da Srbija pripadne kao kusur Turskoj.

Sesa

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedva stvar koja govori koliko Vucica smatraju cvrstom i stabilnom osobom koja je spremna sa svim i svacim da se sukobi i koja drzi do obecanja .

rale

pre 9 godina

Ovaj Dodik se potpuno izgubio.Prvo sam provocira preko svake mere i izaziva nepotrebne probleme a kad dobije odgovor kakav se mogao očekivati onda hoće i nas iz Srbije da uvuče u te probleme.

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je u pismu Vučiću ocenio da je neophodno da se, kao najodgovorniji nosioci vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj, u najskorije vreme sastanu i utvrde adekvatne odgovore za zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

То је то!

AAF

pre 9 godina

Dodik je iscackao mecku,neka slobodno zove Vucica i zbog saopstenja-izjave druge dve velike clanice NATO-pakta,V.Britanije i Nemacke(ministri spoljnih poslova) povodom Dana genocida u Srebrenici ,koji se obelezava u Evropi.

marko_sthlm

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Dodika a Vučića ne mogu baš nikako.
Međutim, Erdoganova izjava je do te mere skandalozna i preteća da i treba da se sastanu. l ne samo njih dvojica već i predstavnici Hrvata u BiH i drzava Hrvatska.
Tom naduvanom islamisti pokazati da je njihovo vreme na Balkanu davno prošlo.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija mora hitno da prisajedini Srpsku, i snaga nepobedive Vojske Srbije će onda da bude najbolji odgovor Erdoganu, Turskoj i njihovim vlastima u Sarajevu.

Srbija

pre 9 godina

Posle ovoga Vucic ce da pozove Erdogana i reci mu: Tisina tamo, necu rec da cujem. Ostalo ce biti istorija a Vucic ce biti proglasen za svetca.

Srbija

pre 9 godina

Posle ovoga Vucic ce da pozove Erdogana i reci mu: Tisina tamo, necu rec da cujem. Ostalo ce biti istorija a Vucic ce biti proglasen za svetca.

Nikola BL

pre 9 godina

Jos jedan Dodikov manipulantski zahtev kako bi izazvao pozitivnu reakciju pred izbore.Niti ima Erdoganove izjave niti nekog tonskog ili video zapisa.Obicna.budalastina!

rale

pre 9 godina

Ovaj Dodik se potpuno izgubio.Prvo sam provocira preko svake mere i izaziva nepotrebne probleme a kad dobije odgovor kakav se mogao očekivati onda hoće i nas iz Srbije da uvuče u te probleme.

Redžep

pre 9 godina

Pa dobro, hoćete li vi vište skontatni da Erdoan nije dao tu izjavu?

Navodnu izjavu je plasirao nekakav anonimni korisnik facebooka i srpski mediji su se upecali, a šta više zvaničnici poput Dodika počeli demarširati na sve strane.

Ta izjava je imišljena. Hahahahah, svašta.

Rango

pre 9 godina

Dodik bezveze trabunja. Premijer Erdo?an vodi svoju kampanju i nista drugo, boli ga ona stvar za Bošnjake, kao što Putina boli za Srbe! Shvatite to ljudi, mi svi okrenuti jedni drugima!!

prolaznik

pre 9 godina

Mile Dodik je toliko ozbiljan politicar koji ima toliko ozbiljan kabinet da Vucicu sve ovo pise zbog potpuno izmisljene Erdoganove izjave koju je objavio jedan bezvezni Srbijanski portal...

Vidjet cemo da li ce Vucicec kabinet i MVP Srbije biti sposobnije od Dodikovog "kabineta"? Mada, cisto sumnjam...

AAF

pre 9 godina

Dodik je iscackao mecku,neka slobodno zove Vucica i zbog saopstenja-izjave druge dve velike clanice NATO-pakta,V.Britanije i Nemacke(ministri spoljnih poslova) povodom Dana genocida u Srebrenici ,koji se obelezava u Evropi.

Bilo jednom na divljem zapadu

pre 9 godina

Poslednje pretnje koje je iz Turske uputio premijer Erdogan svima u BiH koji nisu Bošnjaci samo su jedan u nizu incidenata koje Turska godinama proizvodi u BiH", naveo je Dodik u pismu.

Premijer Republike Turske gospodin Taip Redžep Erdogan, nije zaprertio, već saopštio svima onima koji dirnu, ili imaju nameru da dirnu Bošnjake na bilo koji način, da će se u tom slučaju suočiti sa adekvatnim odgovorom republike Turske. Ako se tu prepoznao mile, koji ima određene vlažne snove, niko mu nije kriv. Zašto se mile uspaničio i prepao, ako ima časne i poštene namere. mile je nebrojano puta iskazivao animozitet prema BiH i Bošnjacima, koji još uvek otkrivaju masovne grobnice u kojima su zemni ostaci njihovih srodnika, zverski ubijanih samo zato što su Bošnjaci. Takvom arogancijom mile demonstrira odsustvo bilo kakvog elementarnog civilizovanog pijeteta prema pobijenim ljudima, i otkriva jasnu nameru da bi on to ponovio kada bi mu se ukazala prilika, i ne samo on već i oni koji su Beograd oblepili plakatama sramnog sadržaja na dan sećanja na žrtve Srebrenice. Svima onima koji gaje takve namere upućena je ova poruka gospodina Erdogana, pa sada neka izvole činiti ono što su naumili, ali kad dođe stani pani neće znati šta ih je snašlo, i tu im niko neće biti od pomoći.

zanimljivo

pre 9 godina

Zanimljivo je da poredsednik vlade jedne drzave zove 'na konsultacije' predsjednika etiteta koji je dio druge drzave.
A taj predsjednik entiteta po ustavu i RS i BH nema apsolutno nikakve ingerencije u spoljnoj politici

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Dodik se prvo zavetovao Putinu da narod RS apsolutno podržava Rusiju a pre dan dva isto to čini i pišući Izraelu. I jedan i drugi stav je u suprotnosti sa stavovima zvaničnog Beograda. Praktično on razbija jedinstvo srba i svrstava nas u dva protivnicka tabora bez da bilo koga u Bg makar konsultuje a onda kada neko drugi brani sebe od njega ili odgovori na provokacije, iako kažu da to Erdogan nije izjavio Mile traži pomoć Vučića. Pre mi se čini da se njemu opasno ljulja pozicija pa manipuliše svim i svačim kako bi je sačuvao. Ja bi ga primio i savetovao da pakuje kofere i napušta politiku dok mu ne bude kasno.

miroslav

pre 9 godina

I opet ce sa tim izmisljenim glupostima u koje ce narod da zeva,provuci sva moguca poskupljenja i uzasni zakon o radu. Ovaj covek je zlo,mozda cak i vece od Milosevica!

marko_sthlm

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Dodika a Vučića ne mogu baš nikako.
Međutim, Erdoganova izjava je do te mere skandalozna i preteća da i treba da se sastanu. l ne samo njih dvojica već i predstavnici Hrvata u BiH i drzava Hrvatska.
Tom naduvanom islamisti pokazati da je njihovo vreme na Balkanu davno prošlo.

milenko

pre 9 godina

"Od države Srbije očekujemo da i dalje svojim aktivnostima doprinosi miru i stabilnosti u regionu, ali i da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum, Republiku Srpsku i srpski narod u BiH",

haha sta je sad ovo, zar dodik več godinama želi srušiti taj deytonski sporazume jer u njemu pise da je republika srbska dio BiH i kao takva nemože, da se odvoji brez saglasnosti sva tri naroda

Sandzaklija

pre 9 godina

E,vama izgleda ni Bog nemoze pomoci,a kamoli EU i Nemacka,sta se bre vise folirate!Namerno talasate samo da bi prekrili svoje neuspehe u vodjenju politike!Mislite da su politicari u EU-i glupi pa da nasednu na ove vase nebuloze koje ste sami lansirali oko ove Erdoganove izjave koja je izmisljena!Narode otvorite oci!

antilicimur

pre 9 godina

A sta bi bilo da je Putin izjavio istu stvar za Srbe i Ruse? Bilo bi to Putine care, majka Rusija, braca Rusi, nas i Rusa 300 miliona i ostale rusofilske floskule.

Lukman

pre 9 godina

Krajnje je vrijeme da Vučić konačno otkači Mileta jer on predstavlja preveliko breme za sve na Balkanu pa i Srbe. Dodik pokušava da stvori haos u BiH i da u takvom haosu dobije izbore kako bi produžio agoniju ljudi koji žive u BiH. On ne preža ni od tog da uvuče Srbiju u proces koji Srbiji neće donijeti ništa dobrog a sve samo da izbjegne poraz na izborima. U normalnim uslovima poraz na izborima je normalna stvar ali na Balkanu to povlači mnogo toga, vjerujem da ce sadašnja opozicija u Srpskoj dati sve od sebe da Dodika spremi iza resetaka . Ne kažem da je Dodik uradio bilo što za zatvora, to ostavljam tuzilastvima, pravosuđu i inim organima, ali zbog opšteg beznađa narod je kivan i traži cirkus, gladijatore ali lavove koje će trebati nahraniti a posrnuli političari su idealni za takve uloge. Da bi izbjegao takvu sudbinu Dodik je spreman žrtvovati sve pa i sudbinu vaše i naše djece. Njegova djeca ce biti na sigurnom naoružana debelim bankovnim računima i diplomama stranih fakulteta. Zbog toga Vučiću spremi tog problematičnog kabadahiju u knjigu zaborava i svim ostalim pokaži da nam je svima ma Balkanu mjesto u EU i to ne kao slugama negonkao vrijednim, radnim i poštenim i kulturnim.

Lukman

pre 9 godina

Za vašu informaciju Ambasada Republike Turske, je demantovala da je Erdooan (g sa kvakom je oznaka da se samoglasnik ispred izgovara kao produžen) izjavio ono sto na što je Dodik oslijepio. Vrijeme je da Vučić zaista kaže dosta i da ne dozvoli da ga ovaj kabadahija povlači po prašini i blatu u kojem je Dodik već duže vrijeme.

Zajko Morawich

pre 9 godina

Srbija je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i mora najostrije da reaguje.
(marija, 13. jul 2014 12:41)

Srbija da se pod hitno zabavi mogucim bankrotom i socijalnom bedom koja se svaki dan zaostrava. Probleme druge drzave BiH da ostavi istoj. Izborna kampanja u RS i Turskoj se uopste ne treba da tice Srbije ni da se prenosi u nju. Dodik nas se dovezao kao utopljenik slamke, a i sama slamka nabubrila i polako tone.

Kolega

pre 9 godina

Evo lepe prilike za Vucica da u praksi dokaze da se stvarno zalaze za ono sto prica kad ode u inostranstvo.
To ce da uradi tako sto ce sutra tog Mileta JAVNO da iskritikuje za ove budalastine koje Mile govori i da mu skrene paznju da nema podrske za politiku gluposti zasnovane na nacionalistickom slepilu.

Samo... To se nece desiti.

Bivsi Vojvoda

pre 9 godina

Kada gos. Erdogan bude cuo za ovaj sastanak u cetiri oka ima mnogo da se zabrine, jos im samo hvali gos. Toma Diploma i bice u punom sastavu posto je Kum opravdano odsutan.

Mackov rep

pre 9 godina

Covek / politicar koji u vezi zakona o GENOCIDU koristi izraz "mozete to okaciti macku o rep" ne zasluzuje da dobije sastanak kod drugoga, iole ozbiljniga politicara, a jos manje sefa vlade koji pretendira da se treba uvazavati

poredjenje

pre 9 godina

Mene ovo sa Dodikom podseca na pricu o dva brata:
Mladji [Dodik] se junaci nakolo iako nije jak [kao Dodik koji nema vojsku], izaziva, provocira, preti [kao dodik odceplenjem], salje naokolo pisma podrske [kao Dodik Izraelu], a da ne konsultuje starijeg brata [Vucica].
I kada mu neko neko zapreti, trci starijem bratu i moli ga da ga on brani [kao sto Dodik sada trci Vucicu]

Branislav 58

pre 9 godina

Aman Vučiću,pusti budalaštine,počni nešto da radiš za OVU zemlju,vidiš da ti ministri daju otkaze,samo kukaš,paranoišeš,a zemlja propada.Kakvi Turci,kakvi brodovi,ne pravi senzaciju od ,čak,neproverenih izjava.Spremte se ljudi,sutra na onaj umilni zabrinuti glas Vučića kao nas upozorava na novu "nepriliku"

Uros

pre 9 godina

Nema veze sto te Erdoganove izjave nije ni bilo. Oni su vec ugovorili krkanje, a troskove za prevoz, obezbedjenje i dnevnice naravno snosi narod. Toliko o stednji... Sve to treba motkom vrste braon...

Zuki

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.

Goran

pre 9 godina

Zar je moguce da ce trositi drzavne pare na izmisljenu izjavu Erdogana.Nadam se da je I ova vest nije istina kao I ta famozna izjava.

banjalucanin

pre 9 godina

Klasicno Dodikovski predizborni trik i ne znam zasto ga Vucic uopste zove kad zna ko je i sta je.Mozda mu ponudi da se sakrije kod njega u Laktase...ko zna?

Bojan

pre 9 godina

Kao u Severnoj Koreji, tamo im se servira da ucestvuju na svetskom prvenstvu u fudbalu i sve redom pobedjuju.Tako i sa ovom ispostavilo se nepostojecom izjavom turskog predsednika, ali dobro spremaju se igbori u Republici Srpskoj a ovce pokazalo se ne razmisljaju svojom glavom.

opcija

pre 9 godina

ovo vec prelazi u komediju, dajte igara da zaboravimo probleme, sta sad trebamo da vjerujemo kako smo ugrozeni od Turske, pete kolone, unutrasnji neprijatelja itd. nesto me to podsjeca na Sj. Koreju...

bane

pre 9 godina

To je bio predizborni skup,a nas genijalni premijer,zna,kao sto on nije pominjao poskupljenje struje,ukidanje besplatnog prevoza,i subvencija za ugrozene,usvajanje ovakvog zakona o radu i mrzi me vise da nabrajam sta sve u kampanji,tako i Erdogan koristi ratoborne govore,da pridobije sto vecu podrsku.Ne brini ti Vucicu za Erdogana,vratio sam se sa letovanja u Alanji nedavno,i video kakva je to drzava,dok ti ukidas pomoc za trudnice,dozvoljavas da im bahati poslodavci daju otkaze,raspitaj se za njihovu politiku povecanja nataliteta. Erdogan je vrlo pragmatican,i naravno da mu ne pada napamet,da ide u nekakve ratove,vec je dosta Bosnjaka,koji imaju rodbinske veze,i koji su uveliko stekli pravo glasa na njihovim izborima,i zato se udvara njima.Ne gubi vreme sa onim klovnom Dodikom,nego pripremi narod za gorke pilule koju mu spremas,a Erdogana zovi svakako,mozda ce ti dati neki koristan savet kako se vodi drzava

vule vučiću

pre 9 godina

Da je Dodik šarlatan koji bi i majku prodao da ostane na vlasti i dalje pljačka to smo apsolvirali.
Vučić me stvarno iznenađuje da pored toliko problema u državi poziva dotičnog šarlatana na "ozbiljne razgovore" o pretnji iz Turske ???
Možda se i on umorio i poklekao pred stvarnim problemima pa sad oće Srbe da spašava od "Turske invazije" da bi tu izigravao "spasioca".
Mislim, stvarno ne znam šta se ovo dešava.

D61

pre 9 godina

Poslednja vest koju sam čuo na renomiranoj svetskoj TV u programu na našem jeziku, je vest da Erdogan to nije izjavio, iščupaće mu Aleksandar uši što priča gluposti!

ADAM

pre 9 godina

Pa kada ni jedan ni drugi nisu sposobni da pomognu svojim državama, samo ostaje da zabavljaju ovce ovakvim vestima i probleme rešavaju starajući nove, još veće.

Diplomatski skandal ce isterati zeca

pre 9 godina

Ako je sve ovo tacno ili Nije tacno onda imamo i diplomatski skandal. Nekoga ce trebati dobro nablatiti:
1) Erdogana i ambasadore u 2 drzave, ako je Dodik u pravu
2) Vrloga Dodika a bogami i Vucica sto naseda, ako su ambasadori u pravu

Radi utvrdjivanja istine, najbolje bi bilo da Dodik nazove Erdogana da dobije informaciju iz prve ruke

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija mora hitno da prisajedini Srpsku, i snaga nepobedive Vojske Srbije će onda da bude najbolji odgovor Erdoganu, Turskoj i njihovim vlastima u Sarajevu.

Oj rakijo rako ja te volim jako

pre 9 godina

Najbolje da ih uvatimo na prepad i uplovimo u Bosfor i oslobodimo Konstantinopolj dok je njihova mornarica u Kardeljevu.

christi

pre 9 godina

Komentari na sajtu B92 su definitivno dokaz da se u Srbiji postuje sloboda govora. Medjutim nije fer prema gradjanima Srbije da stranci tj ljudi iz okolnih zemalja iznose svoja misljenja jer tako ispada da je to stav gradjana ove zemlje. Ja volim Tursku, rado idem tamo na letovanje i imam samo pozitivna iskustva sa njima. Oni su divan narod!

war

pre 9 godina

Vi ljudi i dalje ne shvatate da se sprema IIIww i to do kraja ove decenije.
Malo je 1500 karaktera, ali stvari se kuvaju na globalnom nivo od amerike, preko evrope, bliskog istoka, azije. Stvar je gotovo spremna i samo se ceka signal mocnih ljudi. Istorija nas uci tome, migracije i ratovi su sastavni deo covecanstva i to je neizbezno. Samo se nadam da ovoga puta necemo biti glineni golubovi kao vecina malih naroda kroz istoriju. U svakom ratu uspe mali procenat da se izvuce iz te golgote, nadam se da cemo ovoga puta biti to upravo mi...

milos

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Erdogan protiv Erdogana. Pa ovo je takav cirkus da ja nemam reci. I Dodik i Vucic i Erdogan pate od Napoleonovog kompleksa.

Winston

pre 9 godina

Vucice, sto ne ides kod Putina da se zalis, i oni su ti prijatelji? Nece Angela moci nista sa Erdogana, a kamoli ti ili Dodik. Da je Srbija bliza NATO, mozda ima neka pomoc, ali ovako, fight your own battles.

Grunf

pre 9 godina

Šta li čete vi pričati o Erdoganu.Ko Vas išta pita a i ko Vas uvažava i jednog i drugog.Pa VAs dvojica ne uvažavate sami sebe,ne uvažavate sopstveni narod a doskutujete o tudjim izjavama.Hajde za početak porazgovarajte o sopstvenim izjavama.Pozabavite se sopetvenim dvorištem pa kometarišite tudje.Pa i Vi ste do pre 15 godina g-dine Vučiču zajedno sa Šešeljom i Nikolićom davali mnogo dramatičnije izjave.Vrlo preteće.Ko uvažava radikala koji je promenio dlaku a ćud ne.Niko?Ne komentarišite ništa bolje je za sve.Pozovite i "OBRAZ" i "1389","DVERI".Pa i oni vam s emseju.

barbarez

pre 9 godina

ja koliko znam zvanični stav Rusije povodom rata u Siriji i agresije na Palestinu je suprotan stavu Izraela a ovaj političar amater iz Laktaša pobrkao je što se kaže "babe i žabe" ali eto veoma sa iznenađen da ovaj Vučić nasijeda na gluposti na što i većina ljudi u RS-u više ne obraća pažnju na nebuloze od Dodika ako bi se Dodik shvatao ozbiljno onda treći svjetski rat treba da počne sutra. Pa eto ovako je nešto slično izjavljivao kada su bili socijalni nemiri u BiH i jeli se šta dogodilo što je pričao

banjalucanin

pre 9 godina

Htio sam reci gosp. Vucicu "ne trci pred rudu" dok ne provjeris informaciju i nemas sta zvati covjeka koji na "velikosrpstvo" krade sve ove godine sa ljudima koje ti hapsis,a RS gura u provaliju.Osvjesti se dok nije kasno jer pocinjes da gubis ugled kod gradjana RS koji te vide kao srpskog Eliot Nesa i nemoj da gubis vrijeme sa ....

qw

pre 9 godina

Interesuje me americka reakcija na ovu izjavu i ista reakcija kad bi Putin rekao Ako neko dirne Ruse u Ukrajni, imace posla sa 150mil Rusa.
Pri tome Rusi u Ukrajni su Rusi, a Bosnjaci u BiH slaveni muslimanske veroispovesti.

Ja samo Boga molim da dozivim prorocanstvo Tarabica u vezi Turske.

Milivoje

pre 9 godina

Posto je sutra sastanak , mozda ce Erdogan sta i izjaviti, da bi Dodik skupio sta predizbornih poena , a Vucic valjda ima drugih poslova osim spasavanja Djuica Dodikovog jarana pod krinkom eno Turci nesto smisljaju ....

Izjava

pre 9 godina

Ovo nije tek tako rečeno, bilo je sličnih izjava i u prošlosti. Nadam se da proces EU integracija, koji je zbog dešavanja u Ukraini i svetske ekonomske krize delimično zaustavljen neće stati. Ne bih voleo da Srbija pripadne kao kusur Turskoj.

Dijaspora GB

pre 9 godina

Na zalost, Turska je najmanji problem Republike Srpske. Na danasnjem programu 'Politics Scotland' (škotski politički program) javno guraju promjenu konstitucije BiH i ukidanje RS, jer je to 'jedina solucija za prosperitet Bosnjaka'. Kao neko ko je nasilno 'etnički očišćen' iz Sarajeva i ko još uvijek ocekuje pravdu koja ce biti dodjeljena Izetbegovicevim zlikovcima (a i njemu samom, pa i post-humusli) za sva mucenja i ubijanja sarajevskih Srba, prilično sam ubijedjena da svaki pokušaj unistavanja RS ce završiti jos jednim krvavim ratom...

družina prstenova....

pre 9 godina

dok Dodik svim mogucim i nemogucim sredstvima pokusava da ocuva jednu suverenu i medjunarodno priznatu drzavu u isto vreme strani faktor pokusava da unisti sve sto je do sada gos. kratki ronhil uradio da bi ocuvao i onako krhki mir. Da nije smesno bilo bi zalosno......

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je u pismu Vučiću ocenio da je neophodno da se, kao najodgovorniji nosioci vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj, u najskorije vreme sastanu i utvrde adekvatne odgovore za zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

То је то!

veliki blek

pre 9 godina

Pitao bih cenjenu gospodu koja ovde komentarisu da li je mozda i izjava koju je doticni Erdogan rekao da je "Kosovo Turska i Turska Kosovo" takodje lazna?I tad je turski ambasador u Beogradu morao da smislja kako je sve laz.Turcinu ne treba verovati nikad jer Srbinu nikad nije bio prijatelj!Zato petokolonasi tisina!

MunzeLjux

pre 9 godina

Evropa ce kao i uvek stati na stranu Turaka. Englezi nam nikada nece oprostiti balkanske ratove, kada smo najurili Turke na buljuke sa ovih prostora. Njihova strateska ideja je bila da Turke zadrze po svaku cenu a da se oni pobrinu za zaustavljanje ruskog uticaja, pre svega u Bugarskoj i Srbiji. Bojim se da je karta jugoistocne Evrope vec iscrtana. Na njoj Srbije nema ni u tragovima, jer do Beograda poripada Turskoj, a na zapad germanima. Ocemo li glave sacuvati, videce ko prezivi, a oce li se turciti ili katoliciti zavisice od licnih afiniteta.

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je Bosanac. Bosanci, ne dirajte Bošnjake a svi zajedno....ostavite Srbiju na miru.
(hrkljuš liga, 13. jul 2014 18:54)

Елементарно знање -10!
Мржња +10!

ako

pre 9 godina

Ako već kucaš rimske brojeve, ništa ti ne bi falilo da kucaš i SR (svetski rat) ili kompletnu rečenicu... ne znam šta znači IIIWW...

Prestani da "spinuješ" i odi do "bekstejdža" da uradiš neki "taf element", i tako to na tu temu... netrebaju nama neprijatelji, imamo novine, televizije i ljude koji se ne bune...

Reagovanje

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.
(Zuki, 13. jul 2014 20:28)
Erdogan je poznat po sklonosti da daje ovakve izjave. Dobro je sto su reagovali Dodik i Vucic.

mali radojica

pre 9 godina

Kao prvo, Erdogan je poznat po ovakvim lupetanjima na predozbornim mitinzima. Turska ima velikih problema na unutrasnjem planu jer uskoro se stvara Kurdistan sto ce u Turskoj izazvati velike potrese. Drugo, njemu polako izmice tlo pod nogama, jer vecina naroda nece da se odrekne Ataturkovih sekularnih vrednosti i nece da tolerise islamizaciju te zemlje. Vucic i Dodik su nebitni, ali ocigledno da mnogima smeta sto se dize ovolika prasina zbog ovakvog nepromisljenog lupetanja, jer se valjda ocekivalo da Srbija ponovo pogne glavu i cuti. Diplomatski demarsi, protesti, note, dizanje frke na lokalnom nivou samo pokazuje da jedna drzava drzi do sebe i svog obraza. Druga je prica da Turska vise vojno ne moze ni da pridje Balkanu i da bi se u slucaju neke nove tenzije sve zavrsilo kao '90 na protestima pretnjama i mitingaskom urlanju po zabitima Anadolije. Nije Srbija Kipar, pa da se neko iskrca u ovim krajevima.

Radule Scepanovic

pre 9 godina

Erdoganova izjava je licemjerna do bola.Da im je stalo do Bosnjaka mogli su zaustaviti Srebrenicu kroz institucije Nato pakta ciji su clan.Ostavili su Bosnjake na nemilost austrougarima,u danasnje doba vece su im investicije u Srbiji i Crnoj Gori nego u Bosni.Smijesan je I Dodik,da li se zaista plasi turske invazije via Neum.Na svu srecu mi svi znamo da je vecina Turaka razlicita od ovog posrnulog batinasa i satrapa kome ni ovakva retorika ne moze pomoci da prezivi izbore.Da sam na njegovom mjestu bilo bi me strah ovratka otomanskog carstva jer bi se njemu prvom mogao desiti katul ferman.

brm brm

pre 9 godina

Ma ako treba opet u rat opet pa dokle nas ima , i onako je neizbezno pre ili kasnije a mi moramo da se pripremimo ove reci govore gde treba da trazimo buducnost a sigurno ne u EU a za sve protivnike Rusije pogledajte ko bi barem pomislio da nas brani od EU necete dobiti ni protivljenje izjavi Turskog premijera

Sesa

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedva stvar koja govori koliko Vucica smatraju cvrstom i stabilnom osobom koja je spremna sa svim i svacim da se sukobi i koja drzi do obecanja .

milan

pre 9 godina

na takvu izjavu samo trebali samo da kazemo da mi kao srbija i racunamo na podrsku turske u zastiti naseg naroda odnosno bosnjaka koji su srbi muslimanske veroispovesti.

i...

pre 9 godina

istorijski trenutak je takav da se mora odabrati strana... rusija/ belorusija- oni jedini nas zaista hoće. uopšte nisam neki proruski zaluđenik, pva opcija ima mnoge mane; ali je jedina realna...

Alexander

pre 9 godina

Ne znam kome smetaju cinjenice sa terena pa ih ne objavljuje na ovom portalu,u vezi Rep.Srpske i otcjepljenja i slicno,ne bojte se nece ovo Erdogan procitati!

garfild

pre 9 godina

Sasvim korektna odluka premijera RS Dodika da se obrati premijeru Vucicu i zakazu sastanak iz razloga veoma iznenajujuce izjave turskog premijera Erdogana. Takodje, ne treba ni sumnjati da ce dvojica drzavnika naci resenje, a RS ce imati podrsku republike Srbije.

Sofija Loren

pre 9 godina

To bi trebalo da bude velikim delom briga Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti.Niko ne sme da preti nasoj zemlji,narocito kada sve nacionalne manjine,pogotovo Bosnjaci imaju sva prava,a mnogo cesto i veca nego i sami Srbi,to prznacete nema nigde.

Ava Gardner

pre 9 godina

Niposto ne sme proci bez reakcije EU oko ovih suvslih izjava Erdogana. Pa sta on zamislja ko je? Osvajac Sujelman? Zaista neoprostivo,i vrlo skakljivo u sadanjem trenutku.

Lili Marlen

pre 9 godina

I pored svih problema koji su sada na dnevnom redu za resavanje,a ima ih podosta bolnih i velikih kao sto je 1.objasniti radnicima i narodu da ovaj zakon o radu je neko odlagao jer ga nisu zanimali ni radnici niti njihov polozaj kao ni mogucnost zaposljavanja. 2.Kriza u finansijskom sektoru koja je posledica velike pljacke desetlecima unazad. 3.Zloupotreba sindikata od strane DS za licne potrebe i destabilizaciju zemlje,a sami znamo da su sindikalni lideri bolje placeni od predsednika drzave,znaci opet borba za licni interes.Shvatite da se sada svi bore za opstanak coveka i radnika,a to ocigledno smeta takozvanoj opoziciji koja je najvise na udaru ovih reformi.

DiploMATIja

pre 9 godina

Predpostavljam da će Vučić Dodiku reći da se strpi i da zapaljivim izjavama ne doliva vatru na vrelo Bosansko ulje i da se to pitanje pokuša rešiti političkim putem,a ne otvorenim sukobima.

leptir

pre 9 godina

Izjava premijera Turske zaista nije na mestu i treba reagovati na ovakve zlurade komentare. Sasvim je logicno da premijer Vucic i premijer Dodik imaju sastanak kako bi utvrdili kako reagovati civilizovano na Erdoganovu izjavu.

zojaR

pre 9 godina

Osim sto ce premijeri RS i Srbije imati sastanak po pitanju izjave premijera Turske, Erdogana, trebalo bi i sa njim da se zakaze sastanak, posto je on javno iskazao svoje misljenje o Bosnjacima, a takodje i da se problemi oko BiH i RS, koji se provlace vec decenijama, polako resavaju na civilizovan nacin. Apsolutno uvek tome treba teziti.

zumbul

pre 9 godina

Zaista dobra odluka da se dvojica premijera dve bliske zemlje sastanu kako bi kroz razgovor dosli do resenja trenutnog problema vezanog za RS. Izjava turskog premijera uopste nije na mestu i za svaku je osudu.

argentina86

pre 9 godina

Republika Srpska i republika Srbija su dve veoma bliske prijateljske zemlje, tako da je sasvim normalno da se jedna drugoj obrate kada imaju neki problem. Ovo puta je u pitanju burna izjava turskog premijera Erdogana u vezi Bosnjaka. Zato sledi sastanak Vucica i Dodika.

sara97

pre 9 godina

I u dobru i u zlu prijatelji se pomazu. Takav slucaj je i sada sa Srbijom i RS. Premijeri dveju zemalja ce se sastati sa namerom da Srbija pokusa da iznadje resenje za vec poznatu izjavu turskog premijera Erdogana.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Svako narusavanje mira i stabilnosti nikako nije dobro ni za jednu drzavu u regionu, svi tezimo istom cilju, a to je stabilizacija, pridruzivanje EU i podizanje zivotnog standarda gradjana, a ovakve izjave ne doprinose tome, mislim da bi ovim povodom Evropa, a pre svega Nemacka trebala da reaguje i najostrije osudi ovakve poteze turskog premijera.

tamara87

pre 9 godina

Najbolja opcija nakon Erdoganove izjave je sastanak Vucica i Dodika. Drzavnici Srbije i Republike Srpske ce sagledati kako najbolje regovati na onako zluradu izjavu turskog premijera. Zaista je besmisleno izjaviti takvo nesto.

cvrcak

pre 9 godina

Treba pazljivo sagledati i pokusati iznaci sve moguce opcije za adekvatnu analizu neverovatne izjave turskog premijera Erdogana. Srbija ce, kao i uvek pokusati sve sto je do nje da ovaj incident ne dostigne vece razmere.

jakov92

pre 9 godina

Veoma dobar potez premijera Dodika da se povodom neverovatne izjave premijera Erdogana prvo obrati Srbiji za pomoc putem razgovora sa premijerom Vucicem. Sigurno je da ce premijeri dveju zemalja pokusati da iznadju resenje problema.

bambus

pre 9 godina

Dobro je sto ce se sutra sastati premijer Vucic i premijer RS Dodik. Nista ne sme pokvariti regionalne odnose, pa ce apro po toga dvojica drzavnika odrzati sastanak na kome ce sagledati kako resiti novonastali problem, za koji je zasluzan turski premijer Erdogan.

zajko

pre 9 godina

Ova izjava Erdogana i jeste da izazove zabrinutost, ocigledno je da Erdogan mora dobro promisliti pre nego sto nesto kaze ili prosto voli da daje neke cudne izjave, jer ovo nije nespretna, nego izjava nabijena agresivnoscu, ovaj problem ne treba mi sami da resavamo, nego medjunarodna zajednica treba otvoreno da osudi ovakvu izjavu.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Srbija mora hitno da prisajedini Srpsku, i snaga nepobedive Vojske Srbije će onda da bude najbolji odgovor Erdoganu, Turskoj i njihovim vlastima u Sarajevu.

Sesa

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedva stvar koja govori koliko Vucica smatraju cvrstom i stabilnom osobom koja je spremna sa svim i svacim da se sukobi i koja drzi do obecanja .

marko_sthlm

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Dodika a Vučića ne mogu baš nikako.
Međutim, Erdoganova izjava je do te mere skandalozna i preteća da i treba da se sastanu. l ne samo njih dvojica već i predstavnici Hrvata u BiH i drzava Hrvatska.
Tom naduvanom islamisti pokazati da je njihovo vreme na Balkanu davno prošlo.

rale

pre 9 godina

Ovaj Dodik se potpuno izgubio.Prvo sam provocira preko svake mere i izaziva nepotrebne probleme a kad dobije odgovor kakav se mogao očekivati onda hoće i nas iz Srbije da uvuče u te probleme.

Bilo jednom na divljem zapadu

pre 9 godina

Poslednje pretnje koje je iz Turske uputio premijer Erdogan svima u BiH koji nisu Bošnjaci samo su jedan u nizu incidenata koje Turska godinama proizvodi u BiH", naveo je Dodik u pismu.

Premijer Republike Turske gospodin Taip Redžep Erdogan, nije zaprertio, već saopštio svima onima koji dirnu, ili imaju nameru da dirnu Bošnjake na bilo koji način, da će se u tom slučaju suočiti sa adekvatnim odgovorom republike Turske. Ako se tu prepoznao mile, koji ima određene vlažne snove, niko mu nije kriv. Zašto se mile uspaničio i prepao, ako ima časne i poštene namere. mile je nebrojano puta iskazivao animozitet prema BiH i Bošnjacima, koji još uvek otkrivaju masovne grobnice u kojima su zemni ostaci njihovih srodnika, zverski ubijanih samo zato što su Bošnjaci. Takvom arogancijom mile demonstrira odsustvo bilo kakvog elementarnog civilizovanog pijeteta prema pobijenim ljudima, i otkriva jasnu nameru da bi on to ponovio kada bi mu se ukazala prilika, i ne samo on već i oni koji su Beograd oblepili plakatama sramnog sadržaja na dan sećanja na žrtve Srebrenice. Svima onima koji gaje takve namere upućena je ova poruka gospodina Erdogana, pa sada neka izvole činiti ono što su naumili, ali kad dođe stani pani neće znati šta ih je snašlo, i tu im niko neće biti od pomoći.

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je u pismu Vučiću ocenio da je neophodno da se, kao najodgovorniji nosioci vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj, u najskorije vreme sastanu i utvrde adekvatne odgovore za zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

То је то!

Nikola BL

pre 9 godina

Jos jedan Dodikov manipulantski zahtev kako bi izazvao pozitivnu reakciju pred izbore.Niti ima Erdoganove izjave niti nekog tonskog ili video zapisa.Obicna.budalastina!

garfild

pre 9 godina

Sasvim korektna odluka premijera RS Dodika da se obrati premijeru Vucicu i zakazu sastanak iz razloga veoma iznenajujuce izjave turskog premijera Erdogana. Takodje, ne treba ni sumnjati da ce dvojica drzavnika naci resenje, a RS ce imati podrsku republike Srbije.

veliki blek

pre 9 godina

Pitao bih cenjenu gospodu koja ovde komentarisu da li je mozda i izjava koju je doticni Erdogan rekao da je "Kosovo Turska i Turska Kosovo" takodje lazna?I tad je turski ambasador u Beogradu morao da smislja kako je sve laz.Turcinu ne treba verovati nikad jer Srbinu nikad nije bio prijatelj!Zato petokolonasi tisina!

Dijaspora GB

pre 9 godina

Na zalost, Turska je najmanji problem Republike Srpske. Na danasnjem programu 'Politics Scotland' (škotski politički program) javno guraju promjenu konstitucije BiH i ukidanje RS, jer je to 'jedina solucija za prosperitet Bosnjaka'. Kao neko ko je nasilno 'etnički očišćen' iz Sarajeva i ko još uvijek ocekuje pravdu koja ce biti dodjeljena Izetbegovicevim zlikovcima (a i njemu samom, pa i post-humusli) za sva mucenja i ubijanja sarajevskih Srba, prilično sam ubijedjena da svaki pokušaj unistavanja RS ce završiti jos jednim krvavim ratom...

war

pre 9 godina

Vi ljudi i dalje ne shvatate da se sprema IIIww i to do kraja ove decenije.
Malo je 1500 karaktera, ali stvari se kuvaju na globalnom nivo od amerike, preko evrope, bliskog istoka, azije. Stvar je gotovo spremna i samo se ceka signal mocnih ljudi. Istorija nas uci tome, migracije i ratovi su sastavni deo covecanstva i to je neizbezno. Samo se nadam da ovoga puta necemo biti glineni golubovi kao vecina malih naroda kroz istoriju. U svakom ratu uspe mali procenat da se izvuce iz te golgote, nadam se da cemo ovoga puta biti to upravo mi...

Reagovanje

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.
(Zuki, 13. jul 2014 20:28)
Erdogan je poznat po sklonosti da daje ovakve izjave. Dobro je sto su reagovali Dodik i Vucic.

AAF

pre 9 godina

Dodik je iscackao mecku,neka slobodno zove Vucica i zbog saopstenja-izjave druge dve velike clanice NATO-pakta,V.Britanije i Nemacke(ministri spoljnih poslova) povodom Dana genocida u Srebrenici ,koji se obelezava u Evropi.

brm brm

pre 9 godina

Ma ako treba opet u rat opet pa dokle nas ima , i onako je neizbezno pre ili kasnije a mi moramo da se pripremimo ove reci govore gde treba da trazimo buducnost a sigurno ne u EU a za sve protivnike Rusije pogledajte ko bi barem pomislio da nas brani od EU necete dobiti ni protivljenje izjavi Turskog premijera

Redžep

pre 9 godina

Pa dobro, hoćete li vi vište skontatni da Erdoan nije dao tu izjavu?

Navodnu izjavu je plasirao nekakav anonimni korisnik facebooka i srpski mediji su se upecali, a šta više zvaničnici poput Dodika počeli demarširati na sve strane.

Ta izjava je imišljena. Hahahahah, svašta.

i...

pre 9 godina

istorijski trenutak je takav da se mora odabrati strana... rusija/ belorusija- oni jedini nas zaista hoće. uopšte nisam neki proruski zaluđenik, pva opcija ima mnoge mane; ali je jedina realna...

mali radojica

pre 9 godina

Kao prvo, Erdogan je poznat po ovakvim lupetanjima na predozbornim mitinzima. Turska ima velikih problema na unutrasnjem planu jer uskoro se stvara Kurdistan sto ce u Turskoj izazvati velike potrese. Drugo, njemu polako izmice tlo pod nogama, jer vecina naroda nece da se odrekne Ataturkovih sekularnih vrednosti i nece da tolerise islamizaciju te zemlje. Vucic i Dodik su nebitni, ali ocigledno da mnogima smeta sto se dize ovolika prasina zbog ovakvog nepromisljenog lupetanja, jer se valjda ocekivalo da Srbija ponovo pogne glavu i cuti. Diplomatski demarsi, protesti, note, dizanje frke na lokalnom nivou samo pokazuje da jedna drzava drzi do sebe i svog obraza. Druga je prica da Turska vise vojno ne moze ni da pridje Balkanu i da bi se u slucaju neke nove tenzije sve zavrsilo kao '90 na protestima pretnjama i mitingaskom urlanju po zabitima Anadolije. Nije Srbija Kipar, pa da se neko iskrca u ovim krajevima.

Бојан Илић

pre 9 godina

Dodik je Bosanac. Bosanci, ne dirajte Bošnjake a svi zajedno....ostavite Srbiju na miru.
(hrkljuš liga, 13. jul 2014 18:54)

Елементарно знање -10!
Мржња +10!

Izjava

pre 9 godina

Ovo nije tek tako rečeno, bilo je sličnih izjava i u prošlosti. Nadam se da proces EU integracija, koji je zbog dešavanja u Ukraini i svetske ekonomske krize delimično zaustavljen neće stati. Ne bih voleo da Srbija pripadne kao kusur Turskoj.

MunzeLjux

pre 9 godina

Evropa ce kao i uvek stati na stranu Turaka. Englezi nam nikada nece oprostiti balkanske ratove, kada smo najurili Turke na buljuke sa ovih prostora. Njihova strateska ideja je bila da Turke zadrze po svaku cenu a da se oni pobrinu za zaustavljanje ruskog uticaja, pre svega u Bugarskoj i Srbiji. Bojim se da je karta jugoistocne Evrope vec iscrtana. Na njoj Srbije nema ni u tragovima, jer do Beograda poripada Turskoj, a na zapad germanima. Ocemo li glave sacuvati, videce ko prezivi, a oce li se turciti ili katoliciti zavisice od licnih afiniteta.

qw

pre 9 godina

Interesuje me americka reakcija na ovu izjavu i ista reakcija kad bi Putin rekao Ako neko dirne Ruse u Ukrajni, imace posla sa 150mil Rusa.
Pri tome Rusi u Ukrajni su Rusi, a Bosnjaci u BiH slaveni muslimanske veroispovesti.

Ja samo Boga molim da dozivim prorocanstvo Tarabica u vezi Turske.

milan

pre 9 godina

na takvu izjavu samo trebali samo da kazemo da mi kao srbija i racunamo na podrsku turske u zastiti naseg naroda odnosno bosnjaka koji su srbi muslimanske veroispovesti.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Dodik se prvo zavetovao Putinu da narod RS apsolutno podržava Rusiju a pre dan dva isto to čini i pišući Izraelu. I jedan i drugi stav je u suprotnosti sa stavovima zvaničnog Beograda. Praktično on razbija jedinstvo srba i svrstava nas u dva protivnicka tabora bez da bilo koga u Bg makar konsultuje a onda kada neko drugi brani sebe od njega ili odgovori na provokacije, iako kažu da to Erdogan nije izjavio Mile traži pomoć Vučića. Pre mi se čini da se njemu opasno ljulja pozicija pa manipuliše svim i svačim kako bi je sačuvao. Ja bi ga primio i savetovao da pakuje kofere i napušta politiku dok mu ne bude kasno.

Srbija

pre 9 godina

Posle ovoga Vucic ce da pozove Erdogana i reci mu: Tisina tamo, necu rec da cujem. Ostalo ce biti istorija a Vucic ce biti proglasen za svetca.

milenko

pre 9 godina

"Od države Srbije očekujemo da i dalje svojim aktivnostima doprinosi miru i stabilnosti u regionu, ali i da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum, Republiku Srpsku i srpski narod u BiH",

haha sta je sad ovo, zar dodik več godinama želi srušiti taj deytonski sporazume jer u njemu pise da je republika srbska dio BiH i kao takva nemože, da se odvoji brez saglasnosti sva tri naroda

Radule Scepanovic

pre 9 godina

Erdoganova izjava je licemjerna do bola.Da im je stalo do Bosnjaka mogli su zaustaviti Srebrenicu kroz institucije Nato pakta ciji su clan.Ostavili su Bosnjake na nemilost austrougarima,u danasnje doba vece su im investicije u Srbiji i Crnoj Gori nego u Bosni.Smijesan je I Dodik,da li se zaista plasi turske invazije via Neum.Na svu srecu mi svi znamo da je vecina Turaka razlicita od ovog posrnulog batinasa i satrapa kome ni ovakva retorika ne moze pomoci da prezivi izbore.Da sam na njegovom mjestu bilo bi me strah ovratka otomanskog carstva jer bi se njemu prvom mogao desiti katul ferman.

prolaznik

pre 9 godina

Mile Dodik je toliko ozbiljan politicar koji ima toliko ozbiljan kabinet da Vucicu sve ovo pise zbog potpuno izmisljene Erdoganove izjave koju je objavio jedan bezvezni Srbijanski portal...

Vidjet cemo da li ce Vucicec kabinet i MVP Srbije biti sposobnije od Dodikovog "kabineta"? Mada, cisto sumnjam...

Sandzaklija

pre 9 godina

E,vama izgleda ni Bog nemoze pomoci,a kamoli EU i Nemacka,sta se bre vise folirate!Namerno talasate samo da bi prekrili svoje neuspehe u vodjenju politike!Mislite da su politicari u EU-i glupi pa da nasednu na ove vase nebuloze koje ste sami lansirali oko ove Erdoganove izjave koja je izmisljena!Narode otvorite oci!

zanimljivo

pre 9 godina

Zanimljivo je da poredsednik vlade jedne drzave zove 'na konsultacije' predsjednika etiteta koji je dio druge drzave.
A taj predsjednik entiteta po ustavu i RS i BH nema apsolutno nikakve ingerencije u spoljnoj politici

christi

pre 9 godina

Komentari na sajtu B92 su definitivno dokaz da se u Srbiji postuje sloboda govora. Medjutim nije fer prema gradjanima Srbije da stranci tj ljudi iz okolnih zemalja iznose svoja misljenja jer tako ispada da je to stav gradjana ove zemlje. Ja volim Tursku, rado idem tamo na letovanje i imam samo pozitivna iskustva sa njima. Oni su divan narod!

Lukman

pre 9 godina

Krajnje je vrijeme da Vučić konačno otkači Mileta jer on predstavlja preveliko breme za sve na Balkanu pa i Srbe. Dodik pokušava da stvori haos u BiH i da u takvom haosu dobije izbore kako bi produžio agoniju ljudi koji žive u BiH. On ne preža ni od tog da uvuče Srbiju u proces koji Srbiji neće donijeti ništa dobrog a sve samo da izbjegne poraz na izborima. U normalnim uslovima poraz na izborima je normalna stvar ali na Balkanu to povlači mnogo toga, vjerujem da ce sadašnja opozicija u Srpskoj dati sve od sebe da Dodika spremi iza resetaka . Ne kažem da je Dodik uradio bilo što za zatvora, to ostavljam tuzilastvima, pravosuđu i inim organima, ali zbog opšteg beznađa narod je kivan i traži cirkus, gladijatore ali lavove koje će trebati nahraniti a posrnuli političari su idealni za takve uloge. Da bi izbjegao takvu sudbinu Dodik je spreman žrtvovati sve pa i sudbinu vaše i naše djece. Njegova djeca ce biti na sigurnom naoružana debelim bankovnim računima i diplomama stranih fakulteta. Zbog toga Vučiću spremi tog problematičnog kabadahiju u knjigu zaborava i svim ostalim pokaži da nam je svima ma Balkanu mjesto u EU i to ne kao slugama negonkao vrijednim, radnim i poštenim i kulturnim.

antilicimur

pre 9 godina

A sta bi bilo da je Putin izjavio istu stvar za Srbe i Ruse? Bilo bi to Putine care, majka Rusija, braca Rusi, nas i Rusa 300 miliona i ostale rusofilske floskule.

Kolega

pre 9 godina

Evo lepe prilike za Vucica da u praksi dokaze da se stvarno zalaze za ono sto prica kad ode u inostranstvo.
To ce da uradi tako sto ce sutra tog Mileta JAVNO da iskritikuje za ove budalastine koje Mile govori i da mu skrene paznju da nema podrske za politiku gluposti zasnovane na nacionalistickom slepilu.

Samo... To se nece desiti.

banjalucanin

pre 9 godina

Klasicno Dodikovski predizborni trik i ne znam zasto ga Vucic uopste zove kad zna ko je i sta je.Mozda mu ponudi da se sakrije kod njega u Laktase...ko zna?

Mackov rep

pre 9 godina

Covek / politicar koji u vezi zakona o GENOCIDU koristi izraz "mozete to okaciti macku o rep" ne zasluzuje da dobije sastanak kod drugoga, iole ozbiljniga politicara, a jos manje sefa vlade koji pretendira da se treba uvazavati

Rango

pre 9 godina

Dodik bezveze trabunja. Premijer Erdo?an vodi svoju kampanju i nista drugo, boli ga ona stvar za Bošnjake, kao što Putina boli za Srbe! Shvatite to ljudi, mi svi okrenuti jedni drugima!!

Ava Gardner

pre 9 godina

Niposto ne sme proci bez reakcije EU oko ovih suvslih izjava Erdogana. Pa sta on zamislja ko je? Osvajac Sujelman? Zaista neoprostivo,i vrlo skakljivo u sadanjem trenutku.

Winston

pre 9 godina

Vucice, sto ne ides kod Putina da se zalis, i oni su ti prijatelji? Nece Angela moci nista sa Erdogana, a kamoli ti ili Dodik. Da je Srbija bliza NATO, mozda ima neka pomoc, ali ovako, fight your own battles.

družina prstenova....

pre 9 godina

dok Dodik svim mogucim i nemogucim sredstvima pokusava da ocuva jednu suverenu i medjunarodno priznatu drzavu u isto vreme strani faktor pokusava da unisti sve sto je do sada gos. kratki ronhil uradio da bi ocuvao i onako krhki mir. Da nije smesno bilo bi zalosno......

Bivsi Vojvoda

pre 9 godina

Kada gos. Erdogan bude cuo za ovaj sastanak u cetiri oka ima mnogo da se zabrine, jos im samo hvali gos. Toma Diploma i bice u punom sastavu posto je Kum opravdano odsutan.

Zajko Morawich

pre 9 godina

Srbija je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i mora najostrije da reaguje.
(marija, 13. jul 2014 12:41)

Srbija da se pod hitno zabavi mogucim bankrotom i socijalnom bedom koja se svaki dan zaostrava. Probleme druge drzave BiH da ostavi istoj. Izborna kampanja u RS i Turskoj se uopste ne treba da tice Srbije ni da se prenosi u nju. Dodik nas se dovezao kao utopljenik slamke, a i sama slamka nabubrila i polako tone.

vule vučiću

pre 9 godina

Da je Dodik šarlatan koji bi i majku prodao da ostane na vlasti i dalje pljačka to smo apsolvirali.
Vučić me stvarno iznenađuje da pored toliko problema u državi poziva dotičnog šarlatana na "ozbiljne razgovore" o pretnji iz Turske ???
Možda se i on umorio i poklekao pred stvarnim problemima pa sad oće Srbe da spašava od "Turske invazije" da bi tu izigravao "spasioca".
Mislim, stvarno ne znam šta se ovo dešava.

Lukman

pre 9 godina

Za vašu informaciju Ambasada Republike Turske, je demantovala da je Erdooan (g sa kvakom je oznaka da se samoglasnik ispred izgovara kao produžen) izjavio ono sto na što je Dodik oslijepio. Vrijeme je da Vučić zaista kaže dosta i da ne dozvoli da ga ovaj kabadahija povlači po prašini i blatu u kojem je Dodik već duže vrijeme.

Branislav 58

pre 9 godina

Aman Vučiću,pusti budalaštine,počni nešto da radiš za OVU zemlju,vidiš da ti ministri daju otkaze,samo kukaš,paranoišeš,a zemlja propada.Kakvi Turci,kakvi brodovi,ne pravi senzaciju od ,čak,neproverenih izjava.Spremte se ljudi,sutra na onaj umilni zabrinuti glas Vučića kao nas upozorava na novu "nepriliku"

milos

pre 9 godina

Hahahahahahahahahahaha. Erdogan protiv Erdogana. Pa ovo je takav cirkus da ja nemam reci. I Dodik i Vucic i Erdogan pate od Napoleonovog kompleksa.

Grunf

pre 9 godina

Šta li čete vi pričati o Erdoganu.Ko Vas išta pita a i ko Vas uvažava i jednog i drugog.Pa VAs dvojica ne uvažavate sami sebe,ne uvažavate sopstveni narod a doskutujete o tudjim izjavama.Hajde za početak porazgovarajte o sopstvenim izjavama.Pozabavite se sopetvenim dvorištem pa kometarišite tudje.Pa i Vi ste do pre 15 godina g-dine Vučiču zajedno sa Šešeljom i Nikolićom davali mnogo dramatičnije izjave.Vrlo preteće.Ko uvažava radikala koji je promenio dlaku a ćud ne.Niko?Ne komentarišite ništa bolje je za sve.Pozovite i "OBRAZ" i "1389","DVERI".Pa i oni vam s emseju.

Zuki

pre 9 godina

Hahahaha Vucic pozvao Dodika na hitne konsultacije posto mu je ovaj prethodno poslao pismo i trazio sastanak. I to zbog po svemu sudeci nepostojece izjave stranog predsednika o stranoj drzavi. Sad je Vucic i garant mira u regionu hahahaha. Narednih dana slusacemo o njegovoj inicijativi za ocuvanje stabilnosti u regionu. Kako je lepo resavati nepostojece probleme. Ne bi me cudilo da su sns mediji izmislili Erdoganovu izjavu ne bi li dali slagvort egocentricnom premijeru da se posle neuspesnih poseta Nemackoj, Francuskoj i Rusiji dokaze na medjunarodnoj sceni i to bas protiv mrskih nam osmanlija. Providno i smesno.

D61

pre 9 godina

Poslednja vest koju sam čuo na renomiranoj svetskoj TV u programu na našem jeziku, je vest da Erdogan to nije izjavio, iščupaće mu Aleksandar uši što priča gluposti!

miroslav

pre 9 godina

I opet ce sa tim izmisljenim glupostima u koje ce narod da zeva,provuci sva moguca poskupljenja i uzasni zakon o radu. Ovaj covek je zlo,mozda cak i vece od Milosevica!

poredjenje

pre 9 godina

Mene ovo sa Dodikom podseca na pricu o dva brata:
Mladji [Dodik] se junaci nakolo iako nije jak [kao Dodik koji nema vojsku], izaziva, provocira, preti [kao dodik odceplenjem], salje naokolo pisma podrske [kao Dodik Izraelu], a da ne konsultuje starijeg brata [Vucica].
I kada mu neko neko zapreti, trci starijem bratu i moli ga da ga on brani [kao sto Dodik sada trci Vucicu]

Diplomatski skandal ce isterati zeca

pre 9 godina

Ako je sve ovo tacno ili Nije tacno onda imamo i diplomatski skandal. Nekoga ce trebati dobro nablatiti:
1) Erdogana i ambasadore u 2 drzave, ako je Dodik u pravu
2) Vrloga Dodika a bogami i Vucica sto naseda, ako su ambasadori u pravu

Radi utvrdjivanja istine, najbolje bi bilo da Dodik nazove Erdogana da dobije informaciju iz prve ruke

barbarez

pre 9 godina

ja koliko znam zvanični stav Rusije povodom rata u Siriji i agresije na Palestinu je suprotan stavu Izraela a ovaj političar amater iz Laktaša pobrkao je što se kaže "babe i žabe" ali eto veoma sa iznenađen da ovaj Vučić nasijeda na gluposti na što i većina ljudi u RS-u više ne obraća pažnju na nebuloze od Dodika ako bi se Dodik shvatao ozbiljno onda treći svjetski rat treba da počne sutra. Pa eto ovako je nešto slično izjavljivao kada su bili socijalni nemiri u BiH i jeli se šta dogodilo što je pričao

banjalucanin

pre 9 godina

Htio sam reci gosp. Vucicu "ne trci pred rudu" dok ne provjeris informaciju i nemas sta zvati covjeka koji na "velikosrpstvo" krade sve ove godine sa ljudima koje ti hapsis,a RS gura u provaliju.Osvjesti se dok nije kasno jer pocinjes da gubis ugled kod gradjana RS koji te vide kao srpskog Eliot Nesa i nemoj da gubis vrijeme sa ....

opcija

pre 9 godina

ovo vec prelazi u komediju, dajte igara da zaboravimo probleme, sta sad trebamo da vjerujemo kako smo ugrozeni od Turske, pete kolone, unutrasnji neprijatelja itd. nesto me to podsjeca na Sj. Koreju...

Milivoje

pre 9 godina

Posto je sutra sastanak , mozda ce Erdogan sta i izjaviti, da bi Dodik skupio sta predizbornih poena , a Vucic valjda ima drugih poslova osim spasavanja Djuica Dodikovog jarana pod krinkom eno Turci nesto smisljaju ....

ako

pre 9 godina

Ako već kucaš rimske brojeve, ništa ti ne bi falilo da kucaš i SR (svetski rat) ili kompletnu rečenicu... ne znam šta znači IIIWW...

Prestani da "spinuješ" i odi do "bekstejdža" da uradiš neki "taf element", i tako to na tu temu... netrebaju nama neprijatelji, imamo novine, televizije i ljude koji se ne bune...

Sofija Loren

pre 9 godina

To bi trebalo da bude velikim delom briga Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti.Niko ne sme da preti nasoj zemlji,narocito kada sve nacionalne manjine,pogotovo Bosnjaci imaju sva prava,a mnogo cesto i veca nego i sami Srbi,to prznacete nema nigde.

Goran

pre 9 godina

Zar je moguce da ce trositi drzavne pare na izmisljenu izjavu Erdogana.Nadam se da je I ova vest nije istina kao I ta famozna izjava.

bane

pre 9 godina

To je bio predizborni skup,a nas genijalni premijer,zna,kao sto on nije pominjao poskupljenje struje,ukidanje besplatnog prevoza,i subvencija za ugrozene,usvajanje ovakvog zakona o radu i mrzi me vise da nabrajam sta sve u kampanji,tako i Erdogan koristi ratoborne govore,da pridobije sto vecu podrsku.Ne brini ti Vucicu za Erdogana,vratio sam se sa letovanja u Alanji nedavno,i video kakva je to drzava,dok ti ukidas pomoc za trudnice,dozvoljavas da im bahati poslodavci daju otkaze,raspitaj se za njihovu politiku povecanja nataliteta. Erdogan je vrlo pragmatican,i naravno da mu ne pada napamet,da ide u nekakve ratove,vec je dosta Bosnjaka,koji imaju rodbinske veze,i koji su uveliko stekli pravo glasa na njihovim izborima,i zato se udvara njima.Ne gubi vreme sa onim klovnom Dodikom,nego pripremi narod za gorke pilule koju mu spremas,a Erdogana zovi svakako,mozda ce ti dati neki koristan savet kako se vodi drzava

Uros

pre 9 godina

Nema veze sto te Erdoganove izjave nije ni bilo. Oni su vec ugovorili krkanje, a troskove za prevoz, obezbedjenje i dnevnice naravno snosi narod. Toliko o stednji... Sve to treba motkom vrste braon...

Alexander

pre 9 godina

Ne znam kome smetaju cinjenice sa terena pa ih ne objavljuje na ovom portalu,u vezi Rep.Srpske i otcjepljenja i slicno,ne bojte se nece ovo Erdogan procitati!

ADAM

pre 9 godina

Pa kada ni jedan ni drugi nisu sposobni da pomognu svojim državama, samo ostaje da zabavljaju ovce ovakvim vestima i probleme rešavaju starajući nove, još veće.

Bojan

pre 9 godina

Kao u Severnoj Koreji, tamo im se servira da ucestvuju na svetskom prvenstvu u fudbalu i sve redom pobedjuju.Tako i sa ovom ispostavilo se nepostojecom izjavom turskog predsednika, ali dobro spremaju se igbori u Republici Srpskoj a ovce pokazalo se ne razmisljaju svojom glavom.

Oj rakijo rako ja te volim jako

pre 9 godina

Najbolje da ih uvatimo na prepad i uplovimo u Bosfor i oslobodimo Konstantinopolj dok je njihova mornarica u Kardeljevu.

jakov92

pre 9 godina

Veoma dobar potez premijera Dodika da se povodom neverovatne izjave premijera Erdogana prvo obrati Srbiji za pomoc putem razgovora sa premijerom Vucicem. Sigurno je da ce premijeri dveju zemalja pokusati da iznadju resenje problema.

zumbul

pre 9 godina

Zaista dobra odluka da se dvojica premijera dve bliske zemlje sastanu kako bi kroz razgovor dosli do resenja trenutnog problema vezanog za RS. Izjava turskog premijera uopste nije na mestu i za svaku je osudu.

sara97

pre 9 godina

I u dobru i u zlu prijatelji se pomazu. Takav slucaj je i sada sa Srbijom i RS. Premijeri dveju zemalja ce se sastati sa namerom da Srbija pokusa da iznadje resenje za vec poznatu izjavu turskog premijera Erdogana.

tamara87

pre 9 godina

Najbolja opcija nakon Erdoganove izjave je sastanak Vucica i Dodika. Drzavnici Srbije i Republike Srpske ce sagledati kako najbolje regovati na onako zluradu izjavu turskog premijera. Zaista je besmisleno izjaviti takvo nesto.

bambus

pre 9 godina

Dobro je sto ce se sutra sastati premijer Vucic i premijer RS Dodik. Nista ne sme pokvariti regionalne odnose, pa ce apro po toga dvojica drzavnika odrzati sastanak na kome ce sagledati kako resiti novonastali problem, za koji je zasluzan turski premijer Erdogan.

leptir

pre 9 godina

Izjava premijera Turske zaista nije na mestu i treba reagovati na ovakve zlurade komentare. Sasvim je logicno da premijer Vucic i premijer Dodik imaju sastanak kako bi utvrdili kako reagovati civilizovano na Erdoganovu izjavu.

zojaR

pre 9 godina

Osim sto ce premijeri RS i Srbije imati sastanak po pitanju izjave premijera Turske, Erdogana, trebalo bi i sa njim da se zakaze sastanak, posto je on javno iskazao svoje misljenje o Bosnjacima, a takodje i da se problemi oko BiH i RS, koji se provlace vec decenijama, polako resavaju na civilizovan nacin. Apsolutno uvek tome treba teziti.

argentina86

pre 9 godina

Republika Srpska i republika Srbija su dve veoma bliske prijateljske zemlje, tako da je sasvim normalno da se jedna drugoj obrate kada imaju neki problem. Ovo puta je u pitanju burna izjava turskog premijera Erdogana u vezi Bosnjaka. Zato sledi sastanak Vucica i Dodika.

cvrcak

pre 9 godina

Treba pazljivo sagledati i pokusati iznaci sve moguce opcije za adekvatnu analizu neverovatne izjave turskog premijera Erdogana. Srbija ce, kao i uvek pokusati sve sto je do nje da ovaj incident ne dostigne vece razmere.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Svako narusavanje mira i stabilnosti nikako nije dobro ni za jednu drzavu u regionu, svi tezimo istom cilju, a to je stabilizacija, pridruzivanje EU i podizanje zivotnog standarda gradjana, a ovakve izjave ne doprinose tome, mislim da bi ovim povodom Evropa, a pre svega Nemacka trebala da reaguje i najostrije osudi ovakve poteze turskog premijera.

zajko

pre 9 godina

Ova izjava Erdogana i jeste da izazove zabrinutost, ocigledno je da Erdogan mora dobro promisliti pre nego sto nesto kaze ili prosto voli da daje neke cudne izjave, jer ovo nije nespretna, nego izjava nabijena agresivnoscu, ovaj problem ne treba mi sami da resavamo, nego medjunarodna zajednica treba otvoreno da osudi ovakvu izjavu.

Lili Marlen

pre 9 godina

I pored svih problema koji su sada na dnevnom redu za resavanje,a ima ih podosta bolnih i velikih kao sto je 1.objasniti radnicima i narodu da ovaj zakon o radu je neko odlagao jer ga nisu zanimali ni radnici niti njihov polozaj kao ni mogucnost zaposljavanja. 2.Kriza u finansijskom sektoru koja je posledica velike pljacke desetlecima unazad. 3.Zloupotreba sindikata od strane DS za licne potrebe i destabilizaciju zemlje,a sami znamo da su sindikalni lideri bolje placeni od predsednika drzave,znaci opet borba za licni interes.Shvatite da se sada svi bore za opstanak coveka i radnika,a to ocigledno smeta takozvanoj opoziciji koja je najvise na udaru ovih reformi.

DiploMATIja

pre 9 godina

Predpostavljam da će Vučić Dodiku reći da se strpi i da zapaljivim izjavama ne doliva vatru na vrelo Bosansko ulje i da se to pitanje pokuša rešiti političkim putem,a ne otvorenim sukobima.