Subota, 12.07.2014.

19:00

Od utorka stalni protesti sindikata

Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak izjavio je da sindikat ostaje pri nameri da od utorka bude u stalnom protestu ispred skupštine.

Izvor: B92

Od utorka stalni protesti sindikata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

antiradikal

pre 9 godina

Ljudi, sta da vam pricam, radnici Kolubara Usluga su najbolje osetili sta znaci predizborna prevara. Vlada u sprezi sa sindikatom Kolubare je ucinila istorijsku prevaru obecavsi iznajmljenim radnicima Usluga prelazak u Kolubaru. To je bilo nekoliko dana pred izbore, a sada ih nema nigde, nista se ne desava, radnici tumaraju kopovima pitajuci se da li oni vrede samo taj jedan glas na papiru. Na kojoj god se mrezi postavi pitanje "sta se desava sa preuzimanjem radnika?" sledi automatska cenzura, sto je najgore ni iz sindikata nema nikog da da obrazlozenje, nego samo cute i ne pojavljuju se. Pa vi procenite, dragi citaoci, kakav je taj sindikat koji je u stanju da radnika koga treba da stiti zakopava u jos dublje blato. Pozdrav od prevarenog rudara iz Lazarevca.

koce

pre 9 godina

Svi treba da budemo svesni situacije u kojoj se zemlja nalazi...Protesti nam nista dobro nece doneti...Sto pre prihvatimo bolne mere,pre ce nam biti bolje...

Koala

pre 9 godina

Hajde lagano da se debelguzanima podele otkazi, a nama koji godinama čekamo bilo kakav posao i koji se zadovoljavamo redovnom platom ustupe radna mesta. Bezobrazluk!!! U TE Kostolac se nabavlja 30 novih vozila i ako je rečeno da se sve to obustavlja. Neki direktori imaju i po dva vozila. Koja god firma dođe da ponudi prodaju preko administrativne zarade mora da podmaže sindikalce. Pa muka mi je više da sedim kući sa državnim fakultetom dok gospoda drpaju sa svih strana!!!

Bojan

pre 9 godina

Ne razumem sta hoce ovaj narod!Kada su bili izbori narod nije hteo da izadje na izbore,oni koji su izasli su davali glas SNS -u za jednu kokosku,1000 dinara,dzakce krompira itd.Sad neka budu robovi 21 veka,bolje nisu ni zasluzili!

slobo

pre 9 godina

Nije mi jasno samo jedna stvar,zasto nije omogucena javna rasprava na Zakon o radu.Da premijer da obrazlozenje na onakav nacin.Meni se cini da iza one jucerasnje konferencije za novinare nesto se krupno valja.Takodje sa onoliko cinizma ''dao sam naredjenje da se skloni policija, hocete da udjete da nas zapalite''.Strasne reci date od premijera.Moja nadanja da su zavrseni politicki procesi u Srbiji od sankcija,bombardovanja ''5 oktobra'', nazalost strah me je da sam u zabludi.Ne sekiram se ja za nikog od njih iz vlade I drzavne administracije vec za drzavu koja ima ovakvu vlast I narod koji se lako manipulise.Zato javno pozivam premijera da otvoreno razgovara sa narodom I radnicima o zakonu jer ovde neko se opasno igra sudbinom drzave I ovog naroda. Da li su to sindikalne vodje Ili prestavnici vlade iskreno ne znam.

Verica

pre 9 godina

Uopste nije jasno koje radnike zastupaju ovi sindikati iz doba SFRJ.Njih nema po velikim stranim i privatnim kompanijama u Srbiji,nema ih ni kod malih i srednjih preduzeca,a bogami ni kod preduzetnika.Ima ih jos kod drzavnih preduzeca gde stite privilegije iz davno proslog doba.Mnogi vec godinama neznaju sta je rad za masinom vec se bave "zastitom radnika" preko prodaje sudja,polutki mesa,piletine,garderobe po hodnicima drzavnih firmi i tako "stite" radnicki standard, a tu se lepo i dodatno zaradi.One stotine hiljada radnika sto izgubise posao i ostase na ulici u tranziciji ne poznaju i ne secaju ih se.Po ugledu na njih kao da je pisana serija "Drzavni posao".Godinama o trosku drzave putuju na razne skupove sindikata po belom svetu i uzimaju debele dnevnice.E sad izgleda drzava vise nema para za njih,i ja bi se prva bunila da sam na njihovom mestu.Moram da radim i to jos kod privatnika,kuku majko,nema vise putovanja,sluzbenih auta,dnevnica,ruckova,letovanja,zimovanja,ko da izdrzi 8 sati postenog rada.Propast.Sa visoke plate na prosecnu i jos je treba zaraditi,kako? A penzija daleko,ima jos do nje da se radi.Kad ih covek pogleda na njima nema tragova ispijenih radnickih lica,vise lice na dobrostojece kapitaliste.I ja bi se bunila da neko hoce sve ovo da mi uzme tesko steceno godinama sindikalnog rada,ali radim kod privatnika i nemam vremena da stitim njihova prava.Drzavo samo napred,ukini im ta prava,posalji ih kod nas u privatni sektor da ih naucimo ponovo kako se radi.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Pa zar od tolikog broja doktora ne mozemo da izaberemo nekog ko ce povesti novu vladu. Recimo Stefanovic ili Mali, puko sam od smeha, ne mogu da izdrzim. Ne, ne, Vucic jedini ima iskustva, radio je nekoliko minuta u privredi lepeci mercedesov znak na plagijat, treba da smo ponosni na experta, sta ce nam ulica.

Darth Neshko

pre 9 godina

Protesti nego sta!!! Ali ne ovakvi mlaki u kojima ucestvuju radnici iz preduzeca koja je Sloba The kanabe i SANU srbovanje dovelo do propasti!!! Svi radnici, cak i oni sto su nezaposleni treba da protestvuju, bas svi! Cak i roblje sto radi kod domacih privatnika!!! Hocete kapitalizam? Moze, ali uz novi drustveni ugovor! Jer ovo vise nije pitanje hocu necu, ovde se osnovna prava oko kojih su padale glave krse, formula 3 puta osam je zbacena, ili se pokusava zbaciti, cene robe koju radnici moraju da placaju su ogromne, izrabljivaci nemaju mere, radnicima sica, drzavi porez nista, jos ako mogu i da povrate tj opljackaju,a sebi kamioni i avioni!!! Svaki "privatnik" sanja da je Tajkun i vlasnik imperije... seljak da je latifundista!!! Name it Recept za katastrofu. Jer da je ovako bilo u vrme liberalnog sistema kada je Marx pisao kapital, revolucija radnika bi se dogodila davno pre 1917! Drugovima radnicima samo bih porucio da se ne daju, da ne nasedaju na price o naciji kao davnih 80-ih godina proslog veka, i neka ne zaborave:
" Ustajte svi na zemlji kleti, svi suznji koje mori glad!"

Duci0167

pre 9 godina

@Druze Bobane I vas ce u privatnom sektoru da zaboli. Samo da se cuti i pljuje po onome ko se usudio na ulicu,kakav god da je Čanak.

Хијена

pre 9 godina

Штрајк за џепове Орбовића и Чанка,подхитно испитати имовину ове двојице!!!

RADNIK I SELJAK

pre 9 godina

Kad se digne olovka i gumica na strajk, armija od 780.000 (ne)radnika svi ko jedan!!! Svi debeli i uz pesmu...sram vas bilo!!! Gde su vam seljaci bezemljasi i radnici izbaceni na ulicu iz mafijaski opljackanih i devastiranih fabrika???

OSTECENIPENZIONER

pre 9 godina

Sindikalci, da li ste znali da je 2003. usvojen zakon za gradjane Srbije bez Kosova da je osnovica za izracunavanje penzije celokupan staz a ne 10 najboljih godina, pa je tako za vecinu radnika koji su od 1991. god na prinudnom odmoru, penzija socijalna kategorija!!! Za one sa Kosova i dalje je stari zakon na snazi!!! Koja Skupstina je ovo izglasala i kada???

onaj koji hoda uspravno

pre 9 godina

vlast kaze da ce novim zakonom minuli rad biti isplacivan samo kod poslednjeg poslodavca,da se ne bi ponovile nepravilnosti da neko uzme dva puta otpremninu,e pa taj koji je uzeo dva puta otpremninu da ide u zatvor i da vrati tu otpremninu a minuli rad da bude za sve isti prema godinama ukupnog staza,bolje ga smanjiti da ga imaju svi ili ukinuti za sve nego da zaposleni u drzavnom saktoru imaju minuli rad za svoj ceo staz a zaposleni koji je promenio poslodavca samo kod poslednjeg,tu bi moglo da bude zloupotreba kod privatnika fiktivnim menjanjem vlasnika i promena naziva radnog mesta zaposlenog u cilju ne placanja minulog rada za puni staz

Oliver

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto će protestovati. Zakon o radu je nešto najbolje što je moglo da zadesi Srbiju u ovom teškom trenutku. Njegovo donošenje je neophodno za ekonomski oporavak Srbije. Posle dužeg vremena će strani investitori ulagati u našu zemlju, a to je trenutno najbitnije. Privatni sektor se mora razviti u potpunosti.

Bata

pre 9 godina

Ova vlada mora da padne. Političari koji su potpisivali tajne ugovore da idu u zatvor, a partijski poslušnici i botovi da dobiju otkaze i eto već ogromne uštede. Svakom ko se u poslednje dve godine učlanio u SNS zauvek zabraniti posao u javnom sektoru, a ostalim članovima partije staviti desetogodišnju zabranu. Ništa bez lustracije.

švajcarac

pre 9 godina

Samo vi protestirajte! Beže nezavisni ministri, investitori, školovani, ...! Zaduženje Srbije eksplodira! Dolazi argentinski scenario!

Капиталистичка Србија

pre 9 godina

није ово довољно оштар закон, поготово према разним директорима и сличним у јавном сектору. Мора бар једно 200000 људи да се отпусти и да се преполови плата свима којима је преко 100 000 динара. Држава нам пред банкротом а ми се расипамо на глупости а за ове синдикате који протестују ме уопште није брига, међу свим тим протестантима нема тројица који поштено зарађују за живот, зато се и ужасавају да пређу код приватника који ће их плаћати у висини њихове користи и отпустити ако траже паре за џабе.

Skakavac

pre 9 godina

Sta cete postici mitingovanjem drugovi sindikalci? Umesto pregovora vi na ulici trazite nerealno. Svi su dobili onoliko koliko su dobili, svi su izgubili onoliko koliko su izgubili. Utakmica se igra, vreme ce pokazati rezultate.

emirati

pre 9 godina

Rukovodstvo Sindikata - Canak i ostali, trebali su davno biti smenjeni jet su nesposobni da vode tu organizaciju,jer gledaju samo svoje licne interese.Uzurpirali su sindikat kao da im je to dedovina,i to na sve lici samo ne na organizaciju koja treba da stiti prava radnika !

ZAMLATA

pre 9 godina

Protesti od utorka svaki dan,kažu sindikalne vođe.Zašto? Pitam se ne od ponedeljnika,verovatno zato što treba ovi danas što su ovako "masovno" se odazvali da dobiju raspored ko će kada od njih biti na protestima.Teško da se može da desi da im se još ko priključi,pa moraju da se naprave rasporedi.

Neka, hvala

pre 9 godina

Ponovo dolazi vreme Domanovića i njegovog „Vođe“! Razmislimo kog sledimo. Gde ste bili sindikati kad smo ostajali bez posla i staža!

razmislimo za kim idemo...

pre 9 godina

podrska. oborimo vladu..
(lokalpatriota, 12. jul 2014 20:26)
I šta onda..? Da štampamo pare, da neke nove uglavimo u fotelje i preostale firme... Nisi ni lokal a ni patriota!

MALER

pre 9 godina

Зашто од уторка протести,што не од понедељника,да вам са недеље крене синдикалци мешетари.Или се бојите да нећете скупити довољно протестника или чекате да се договорите са Ђиласом и осталим режисерима ових протеста из данас пропале опозиције.

humanista

pre 9 godina

E moje vodje sindikata pa gde ste vi do sada.Kao prvo cuvate vasa predsednicka mesta, jer a jel bi vam za nekom masinom bilo bolje.Licno znam jednog sa zeleznica srbije, za radnike nista nije uradio a iz ns je svaki dan putovao u bg i uzimao dnevnice,bez srama i stida.A ucinak nikakav i sto je naj gore nema poziva na odgovornost.Sindikat je nesto i znacio nekad a ovakav kakav je sad i sa takvim vodjama zreo sa ispitivanje o poreklu imovine.

ice9

pre 9 godina

Sta je neradnici ocete lwba bez motike, e pa nema bre, posisali ste sve od tita pa na ovamo, svima vam je bilo lepo dpk je za dzabe, e nema vise dzabe, slavina bre da se zavrne i tacka!

Bili

pre 9 godina

Radnici bi trebalo da izadju na ulice i da protestvuju zbog svojih sindikalnih vodja,oni su izgleda nezamenljivi,zamajavaju radnike a pri tom primaju plate od vise hiljada evra.Kolko placaju dnevnicu za protest?

Mocni sindikati

pre 9 godina

Svih 500 lezilebovica ce demonstrirati zarad sindikalnih vodja. Nasla krpa zakrpu, Vucic i ovi zasluzuju jedni druge. Jedino gde mi normalni da odemo...

123

pre 9 godina

Predstava za publiku. Da je njima stalo do radnika protestovali bi i trazili vece minimalne zarade, ova od 180e je sramotna. A i narod je kriv, pola Srbije radi za 20.000 dinara i niko ne kaze da to nije normalno.

123

pre 9 godina

Predstava za publiku. Da je njima stalo do radnika protestovali bi i trazili vece minimalne zarade, ova od 180e je sramotna. A i narod je kriv, pola Srbije radi za 20.000 dinara i niko ne kaze da to nije normalno.

humanista

pre 9 godina

E moje vodje sindikata pa gde ste vi do sada.Kao prvo cuvate vasa predsednicka mesta, jer a jel bi vam za nekom masinom bilo bolje.Licno znam jednog sa zeleznica srbije, za radnike nista nije uradio a iz ns je svaki dan putovao u bg i uzimao dnevnice,bez srama i stida.A ucinak nikakav i sto je naj gore nema poziva na odgovornost.Sindikat je nesto i znacio nekad a ovakav kakav je sad i sa takvim vodjama zreo sa ispitivanje o poreklu imovine.

Bata

pre 9 godina

Ova vlada mora da padne. Političari koji su potpisivali tajne ugovore da idu u zatvor, a partijski poslušnici i botovi da dobiju otkaze i eto već ogromne uštede. Svakom ko se u poslednje dve godine učlanio u SNS zauvek zabraniti posao u javnom sektoru, a ostalim članovima partije staviti desetogodišnju zabranu. Ništa bez lustracije.

Mocni sindikati

pre 9 godina

Svih 500 lezilebovica ce demonstrirati zarad sindikalnih vodja. Nasla krpa zakrpu, Vucic i ovi zasluzuju jedni druge. Jedino gde mi normalni da odemo...

Bili

pre 9 godina

Radnici bi trebalo da izadju na ulice i da protestvuju zbog svojih sindikalnih vodja,oni su izgleda nezamenljivi,zamajavaju radnike a pri tom primaju plate od vise hiljada evra.Kolko placaju dnevnicu za protest?

švajcarac

pre 9 godina

Samo vi protestirajte! Beže nezavisni ministri, investitori, školovani, ...! Zaduženje Srbije eksplodira! Dolazi argentinski scenario!

Neka, hvala

pre 9 godina

Ponovo dolazi vreme Domanovića i njegovog „Vođe“! Razmislimo kog sledimo. Gde ste bili sindikati kad smo ostajali bez posla i staža!

Капиталистичка Србија

pre 9 godina

није ово довољно оштар закон, поготово према разним директорима и сличним у јавном сектору. Мора бар једно 200000 људи да се отпусти и да се преполови плата свима којима је преко 100 000 динара. Држава нам пред банкротом а ми се расипамо на глупости а за ове синдикате који протестују ме уопште није брига, међу свим тим протестантима нема тројица који поштено зарађују за живот, зато се и ужасавају да пређу код приватника који ће их плаћати у висини њихове користи и отпустити ако траже паре за џабе.

emirati

pre 9 godina

Rukovodstvo Sindikata - Canak i ostali, trebali su davno biti smenjeni jet su nesposobni da vode tu organizaciju,jer gledaju samo svoje licne interese.Uzurpirali su sindikat kao da im je to dedovina,i to na sve lici samo ne na organizaciju koja treba da stiti prava radnika !

ice9

pre 9 godina

Sta je neradnici ocete lwba bez motike, e pa nema bre, posisali ste sve od tita pa na ovamo, svima vam je bilo lepo dpk je za dzabe, e nema vise dzabe, slavina bre da se zavrne i tacka!

razmislimo za kim idemo...

pre 9 godina

podrska. oborimo vladu..
(lokalpatriota, 12. jul 2014 20:26)
I šta onda..? Da štampamo pare, da neke nove uglavimo u fotelje i preostale firme... Nisi ni lokal a ni patriota!

ZAMLATA

pre 9 godina

Protesti od utorka svaki dan,kažu sindikalne vođe.Zašto? Pitam se ne od ponedeljnika,verovatno zato što treba ovi danas što su ovako "masovno" se odazvali da dobiju raspored ko će kada od njih biti na protestima.Teško da se može da desi da im se još ko priključi,pa moraju da se naprave rasporedi.

Skakavac

pre 9 godina

Sta cete postici mitingovanjem drugovi sindikalci? Umesto pregovora vi na ulici trazite nerealno. Svi su dobili onoliko koliko su dobili, svi su izgubili onoliko koliko su izgubili. Utakmica se igra, vreme ce pokazati rezultate.

MALER

pre 9 godina

Зашто од уторка протести,што не од понедељника,да вам са недеље крене синдикалци мешетари.Или се бојите да нећете скупити довољно протестника или чекате да се договорите са Ђиласом и осталим режисерима ових протеста из данас пропале опозиције.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Pa zar od tolikog broja doktora ne mozemo da izaberemo nekog ko ce povesti novu vladu. Recimo Stefanovic ili Mali, puko sam od smeha, ne mogu da izdrzim. Ne, ne, Vucic jedini ima iskustva, radio je nekoliko minuta u privredi lepeci mercedesov znak na plagijat, treba da smo ponosni na experta, sta ce nam ulica.

Bojan

pre 9 godina

Ne razumem sta hoce ovaj narod!Kada su bili izbori narod nije hteo da izadje na izbore,oni koji su izasli su davali glas SNS -u za jednu kokosku,1000 dinara,dzakce krompira itd.Sad neka budu robovi 21 veka,bolje nisu ni zasluzili!

Darth Neshko

pre 9 godina

Protesti nego sta!!! Ali ne ovakvi mlaki u kojima ucestvuju radnici iz preduzeca koja je Sloba The kanabe i SANU srbovanje dovelo do propasti!!! Svi radnici, cak i oni sto su nezaposleni treba da protestvuju, bas svi! Cak i roblje sto radi kod domacih privatnika!!! Hocete kapitalizam? Moze, ali uz novi drustveni ugovor! Jer ovo vise nije pitanje hocu necu, ovde se osnovna prava oko kojih su padale glave krse, formula 3 puta osam je zbacena, ili se pokusava zbaciti, cene robe koju radnici moraju da placaju su ogromne, izrabljivaci nemaju mere, radnicima sica, drzavi porez nista, jos ako mogu i da povrate tj opljackaju,a sebi kamioni i avioni!!! Svaki "privatnik" sanja da je Tajkun i vlasnik imperije... seljak da je latifundista!!! Name it Recept za katastrofu. Jer da je ovako bilo u vrme liberalnog sistema kada je Marx pisao kapital, revolucija radnika bi se dogodila davno pre 1917! Drugovima radnicima samo bih porucio da se ne daju, da ne nasedaju na price o naciji kao davnih 80-ih godina proslog veka, i neka ne zaborave:
" Ustajte svi na zemlji kleti, svi suznji koje mori glad!"

Duci0167

pre 9 godina

@Druze Bobane I vas ce u privatnom sektoru da zaboli. Samo da se cuti i pljuje po onome ko se usudio na ulicu,kakav god da je Čanak.

slobo

pre 9 godina

Nije mi jasno samo jedna stvar,zasto nije omogucena javna rasprava na Zakon o radu.Da premijer da obrazlozenje na onakav nacin.Meni se cini da iza one jucerasnje konferencije za novinare nesto se krupno valja.Takodje sa onoliko cinizma ''dao sam naredjenje da se skloni policija, hocete da udjete da nas zapalite''.Strasne reci date od premijera.Moja nadanja da su zavrseni politicki procesi u Srbiji od sankcija,bombardovanja ''5 oktobra'', nazalost strah me je da sam u zabludi.Ne sekiram se ja za nikog od njih iz vlade I drzavne administracije vec za drzavu koja ima ovakvu vlast I narod koji se lako manipulise.Zato javno pozivam premijera da otvoreno razgovara sa narodom I radnicima o zakonu jer ovde neko se opasno igra sudbinom drzave I ovog naroda. Da li su to sindikalne vodje Ili prestavnici vlade iskreno ne znam.

RADNIK I SELJAK

pre 9 godina

Kad se digne olovka i gumica na strajk, armija od 780.000 (ne)radnika svi ko jedan!!! Svi debeli i uz pesmu...sram vas bilo!!! Gde su vam seljaci bezemljasi i radnici izbaceni na ulicu iz mafijaski opljackanih i devastiranih fabrika???

Koala

pre 9 godina

Hajde lagano da se debelguzanima podele otkazi, a nama koji godinama čekamo bilo kakav posao i koji se zadovoljavamo redovnom platom ustupe radna mesta. Bezobrazluk!!! U TE Kostolac se nabavlja 30 novih vozila i ako je rečeno da se sve to obustavlja. Neki direktori imaju i po dva vozila. Koja god firma dođe da ponudi prodaju preko administrativne zarade mora da podmaže sindikalce. Pa muka mi je više da sedim kući sa državnim fakultetom dok gospoda drpaju sa svih strana!!!

onaj koji hoda uspravno

pre 9 godina

vlast kaze da ce novim zakonom minuli rad biti isplacivan samo kod poslednjeg poslodavca,da se ne bi ponovile nepravilnosti da neko uzme dva puta otpremninu,e pa taj koji je uzeo dva puta otpremninu da ide u zatvor i da vrati tu otpremninu a minuli rad da bude za sve isti prema godinama ukupnog staza,bolje ga smanjiti da ga imaju svi ili ukinuti za sve nego da zaposleni u drzavnom saktoru imaju minuli rad za svoj ceo staz a zaposleni koji je promenio poslodavca samo kod poslednjeg,tu bi moglo da bude zloupotreba kod privatnika fiktivnim menjanjem vlasnika i promena naziva radnog mesta zaposlenog u cilju ne placanja minulog rada za puni staz

Хијена

pre 9 godina

Штрајк за џепове Орбовића и Чанка,подхитно испитати имовину ове двојице!!!

antiradikal

pre 9 godina

Ljudi, sta da vam pricam, radnici Kolubara Usluga su najbolje osetili sta znaci predizborna prevara. Vlada u sprezi sa sindikatom Kolubare je ucinila istorijsku prevaru obecavsi iznajmljenim radnicima Usluga prelazak u Kolubaru. To je bilo nekoliko dana pred izbore, a sada ih nema nigde, nista se ne desava, radnici tumaraju kopovima pitajuci se da li oni vrede samo taj jedan glas na papiru. Na kojoj god se mrezi postavi pitanje "sta se desava sa preuzimanjem radnika?" sledi automatska cenzura, sto je najgore ni iz sindikata nema nikog da da obrazlozenje, nego samo cute i ne pojavljuju se. Pa vi procenite, dragi citaoci, kakav je taj sindikat koji je u stanju da radnika koga treba da stiti zakopava u jos dublje blato. Pozdrav od prevarenog rudara iz Lazarevca.

OSTECENIPENZIONER

pre 9 godina

Sindikalci, da li ste znali da je 2003. usvojen zakon za gradjane Srbije bez Kosova da je osnovica za izracunavanje penzije celokupan staz a ne 10 najboljih godina, pa je tako za vecinu radnika koji su od 1991. god na prinudnom odmoru, penzija socijalna kategorija!!! Za one sa Kosova i dalje je stari zakon na snazi!!! Koja Skupstina je ovo izglasala i kada???

Verica

pre 9 godina

Uopste nije jasno koje radnike zastupaju ovi sindikati iz doba SFRJ.Njih nema po velikim stranim i privatnim kompanijama u Srbiji,nema ih ni kod malih i srednjih preduzeca,a bogami ni kod preduzetnika.Ima ih jos kod drzavnih preduzeca gde stite privilegije iz davno proslog doba.Mnogi vec godinama neznaju sta je rad za masinom vec se bave "zastitom radnika" preko prodaje sudja,polutki mesa,piletine,garderobe po hodnicima drzavnih firmi i tako "stite" radnicki standard, a tu se lepo i dodatno zaradi.One stotine hiljada radnika sto izgubise posao i ostase na ulici u tranziciji ne poznaju i ne secaju ih se.Po ugledu na njih kao da je pisana serija "Drzavni posao".Godinama o trosku drzave putuju na razne skupove sindikata po belom svetu i uzimaju debele dnevnice.E sad izgleda drzava vise nema para za njih,i ja bi se prva bunila da sam na njihovom mestu.Moram da radim i to jos kod privatnika,kuku majko,nema vise putovanja,sluzbenih auta,dnevnica,ruckova,letovanja,zimovanja,ko da izdrzi 8 sati postenog rada.Propast.Sa visoke plate na prosecnu i jos je treba zaraditi,kako? A penzija daleko,ima jos do nje da se radi.Kad ih covek pogleda na njima nema tragova ispijenih radnickih lica,vise lice na dobrostojece kapitaliste.I ja bi se bunila da neko hoce sve ovo da mi uzme tesko steceno godinama sindikalnog rada,ali radim kod privatnika i nemam vremena da stitim njihova prava.Drzavo samo napred,ukini im ta prava,posalji ih kod nas u privatni sektor da ih naucimo ponovo kako se radi.

koce

pre 9 godina

Svi treba da budemo svesni situacije u kojoj se zemlja nalazi...Protesti nam nista dobro nece doneti...Sto pre prihvatimo bolne mere,pre ce nam biti bolje...

Oliver

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto će protestovati. Zakon o radu je nešto najbolje što je moglo da zadesi Srbiju u ovom teškom trenutku. Njegovo donošenje je neophodno za ekonomski oporavak Srbije. Posle dužeg vremena će strani investitori ulagati u našu zemlju, a to je trenutno najbitnije. Privatni sektor se mora razviti u potpunosti.

Mocni sindikati

pre 9 godina

Svih 500 lezilebovica ce demonstrirati zarad sindikalnih vodja. Nasla krpa zakrpu, Vucic i ovi zasluzuju jedni druge. Jedino gde mi normalni da odemo...

Bili

pre 9 godina

Radnici bi trebalo da izadju na ulice i da protestvuju zbog svojih sindikalnih vodja,oni su izgleda nezamenljivi,zamajavaju radnike a pri tom primaju plate od vise hiljada evra.Kolko placaju dnevnicu za protest?

razmislimo za kim idemo...

pre 9 godina

podrska. oborimo vladu..
(lokalpatriota, 12. jul 2014 20:26)
I šta onda..? Da štampamo pare, da neke nove uglavimo u fotelje i preostale firme... Nisi ni lokal a ni patriota!

MALER

pre 9 godina

Зашто од уторка протести,што не од понедељника,да вам са недеље крене синдикалци мешетари.Или се бојите да нећете скупити довољно протестника или чекате да се договорите са Ђиласом и осталим режисерима ових протеста из данас пропале опозиције.

Skakavac

pre 9 godina

Sta cete postici mitingovanjem drugovi sindikalci? Umesto pregovora vi na ulici trazite nerealno. Svi su dobili onoliko koliko su dobili, svi su izgubili onoliko koliko su izgubili. Utakmica se igra, vreme ce pokazati rezultate.

ice9

pre 9 godina

Sta je neradnici ocete lwba bez motike, e pa nema bre, posisali ste sve od tita pa na ovamo, svima vam je bilo lepo dpk je za dzabe, e nema vise dzabe, slavina bre da se zavrne i tacka!

ZAMLATA

pre 9 godina

Protesti od utorka svaki dan,kažu sindikalne vođe.Zašto? Pitam se ne od ponedeljnika,verovatno zato što treba ovi danas što su ovako "masovno" se odazvali da dobiju raspored ko će kada od njih biti na protestima.Teško da se može da desi da im se još ko priključi,pa moraju da se naprave rasporedi.

Капиталистичка Србија

pre 9 godina

није ово довољно оштар закон, поготово према разним директорима и сличним у јавном сектору. Мора бар једно 200000 људи да се отпусти и да се преполови плата свима којима је преко 100 000 динара. Држава нам пред банкротом а ми се расипамо на глупости а за ове синдикате који протестују ме уопште није брига, међу свим тим протестантима нема тројица који поштено зарађују за живот, зато се и ужасавају да пређу код приватника који ће их плаћати у висини њихове користи и отпустити ако траже паре за џабе.

123

pre 9 godina

Predstava za publiku. Da je njima stalo do radnika protestovali bi i trazili vece minimalne zarade, ova od 180e je sramotna. A i narod je kriv, pola Srbije radi za 20.000 dinara i niko ne kaze da to nije normalno.

emirati

pre 9 godina

Rukovodstvo Sindikata - Canak i ostali, trebali su davno biti smenjeni jet su nesposobni da vode tu organizaciju,jer gledaju samo svoje licne interese.Uzurpirali su sindikat kao da im je to dedovina,i to na sve lici samo ne na organizaciju koja treba da stiti prava radnika !

humanista

pre 9 godina

E moje vodje sindikata pa gde ste vi do sada.Kao prvo cuvate vasa predsednicka mesta, jer a jel bi vam za nekom masinom bilo bolje.Licno znam jednog sa zeleznica srbije, za radnike nista nije uradio a iz ns je svaki dan putovao u bg i uzimao dnevnice,bez srama i stida.A ucinak nikakav i sto je naj gore nema poziva na odgovornost.Sindikat je nesto i znacio nekad a ovakav kakav je sad i sa takvim vodjama zreo sa ispitivanje o poreklu imovine.

švajcarac

pre 9 godina

Samo vi protestirajte! Beže nezavisni ministri, investitori, školovani, ...! Zaduženje Srbije eksplodira! Dolazi argentinski scenario!

Bata

pre 9 godina

Ova vlada mora da padne. Političari koji su potpisivali tajne ugovore da idu u zatvor, a partijski poslušnici i botovi da dobiju otkaze i eto već ogromne uštede. Svakom ko se u poslednje dve godine učlanio u SNS zauvek zabraniti posao u javnom sektoru, a ostalim članovima partije staviti desetogodišnju zabranu. Ništa bez lustracije.

Neka, hvala

pre 9 godina

Ponovo dolazi vreme Domanovića i njegovog „Vođe“! Razmislimo kog sledimo. Gde ste bili sindikati kad smo ostajali bez posla i staža!

koce

pre 9 godina

Svi treba da budemo svesni situacije u kojoj se zemlja nalazi...Protesti nam nista dobro nece doneti...Sto pre prihvatimo bolne mere,pre ce nam biti bolje...

Oliver

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto će protestovati. Zakon o radu je nešto najbolje što je moglo da zadesi Srbiju u ovom teškom trenutku. Njegovo donošenje je neophodno za ekonomski oporavak Srbije. Posle dužeg vremena će strani investitori ulagati u našu zemlju, a to je trenutno najbitnije. Privatni sektor se mora razviti u potpunosti.

Хијена

pre 9 godina

Штрајк за џепове Орбовића и Чанка,подхитно испитати имовину ове двојице!!!

RADNIK I SELJAK

pre 9 godina

Kad se digne olovka i gumica na strajk, armija od 780.000 (ne)radnika svi ko jedan!!! Svi debeli i uz pesmu...sram vas bilo!!! Gde su vam seljaci bezemljasi i radnici izbaceni na ulicu iz mafijaski opljackanih i devastiranih fabrika???

Verica

pre 9 godina

Uopste nije jasno koje radnike zastupaju ovi sindikati iz doba SFRJ.Njih nema po velikim stranim i privatnim kompanijama u Srbiji,nema ih ni kod malih i srednjih preduzeca,a bogami ni kod preduzetnika.Ima ih jos kod drzavnih preduzeca gde stite privilegije iz davno proslog doba.Mnogi vec godinama neznaju sta je rad za masinom vec se bave "zastitom radnika" preko prodaje sudja,polutki mesa,piletine,garderobe po hodnicima drzavnih firmi i tako "stite" radnicki standard, a tu se lepo i dodatno zaradi.One stotine hiljada radnika sto izgubise posao i ostase na ulici u tranziciji ne poznaju i ne secaju ih se.Po ugledu na njih kao da je pisana serija "Drzavni posao".Godinama o trosku drzave putuju na razne skupove sindikata po belom svetu i uzimaju debele dnevnice.E sad izgleda drzava vise nema para za njih,i ja bi se prva bunila da sam na njihovom mestu.Moram da radim i to jos kod privatnika,kuku majko,nema vise putovanja,sluzbenih auta,dnevnica,ruckova,letovanja,zimovanja,ko da izdrzi 8 sati postenog rada.Propast.Sa visoke plate na prosecnu i jos je treba zaraditi,kako? A penzija daleko,ima jos do nje da se radi.Kad ih covek pogleda na njima nema tragova ispijenih radnickih lica,vise lice na dobrostojece kapitaliste.I ja bi se bunila da neko hoce sve ovo da mi uzme tesko steceno godinama sindikalnog rada,ali radim kod privatnika i nemam vremena da stitim njihova prava.Drzavo samo napred,ukini im ta prava,posalji ih kod nas u privatni sektor da ih naucimo ponovo kako se radi.

Koala

pre 9 godina

Hajde lagano da se debelguzanima podele otkazi, a nama koji godinama čekamo bilo kakav posao i koji se zadovoljavamo redovnom platom ustupe radna mesta. Bezobrazluk!!! U TE Kostolac se nabavlja 30 novih vozila i ako je rečeno da se sve to obustavlja. Neki direktori imaju i po dva vozila. Koja god firma dođe da ponudi prodaju preko administrativne zarade mora da podmaže sindikalce. Pa muka mi je više da sedim kući sa državnim fakultetom dok gospoda drpaju sa svih strana!!!

Bojan

pre 9 godina

Ne razumem sta hoce ovaj narod!Kada su bili izbori narod nije hteo da izadje na izbore,oni koji su izasli su davali glas SNS -u za jednu kokosku,1000 dinara,dzakce krompira itd.Sad neka budu robovi 21 veka,bolje nisu ni zasluzili!

onaj koji hoda uspravno

pre 9 godina

vlast kaze da ce novim zakonom minuli rad biti isplacivan samo kod poslednjeg poslodavca,da se ne bi ponovile nepravilnosti da neko uzme dva puta otpremninu,e pa taj koji je uzeo dva puta otpremninu da ide u zatvor i da vrati tu otpremninu a minuli rad da bude za sve isti prema godinama ukupnog staza,bolje ga smanjiti da ga imaju svi ili ukinuti za sve nego da zaposleni u drzavnom saktoru imaju minuli rad za svoj ceo staz a zaposleni koji je promenio poslodavca samo kod poslednjeg,tu bi moglo da bude zloupotreba kod privatnika fiktivnim menjanjem vlasnika i promena naziva radnog mesta zaposlenog u cilju ne placanja minulog rada za puni staz

OSTECENIPENZIONER

pre 9 godina

Sindikalci, da li ste znali da je 2003. usvojen zakon za gradjane Srbije bez Kosova da je osnovica za izracunavanje penzije celokupan staz a ne 10 najboljih godina, pa je tako za vecinu radnika koji su od 1991. god na prinudnom odmoru, penzija socijalna kategorija!!! Za one sa Kosova i dalje je stari zakon na snazi!!! Koja Skupstina je ovo izglasala i kada???

Duci0167

pre 9 godina

@Druze Bobane I vas ce u privatnom sektoru da zaboli. Samo da se cuti i pljuje po onome ko se usudio na ulicu,kakav god da je Čanak.

Darth Neshko

pre 9 godina

Protesti nego sta!!! Ali ne ovakvi mlaki u kojima ucestvuju radnici iz preduzeca koja je Sloba The kanabe i SANU srbovanje dovelo do propasti!!! Svi radnici, cak i oni sto su nezaposleni treba da protestvuju, bas svi! Cak i roblje sto radi kod domacih privatnika!!! Hocete kapitalizam? Moze, ali uz novi drustveni ugovor! Jer ovo vise nije pitanje hocu necu, ovde se osnovna prava oko kojih su padale glave krse, formula 3 puta osam je zbacena, ili se pokusava zbaciti, cene robe koju radnici moraju da placaju su ogromne, izrabljivaci nemaju mere, radnicima sica, drzavi porez nista, jos ako mogu i da povrate tj opljackaju,a sebi kamioni i avioni!!! Svaki "privatnik" sanja da je Tajkun i vlasnik imperije... seljak da je latifundista!!! Name it Recept za katastrofu. Jer da je ovako bilo u vrme liberalnog sistema kada je Marx pisao kapital, revolucija radnika bi se dogodila davno pre 1917! Drugovima radnicima samo bih porucio da se ne daju, da ne nasedaju na price o naciji kao davnih 80-ih godina proslog veka, i neka ne zaborave:
" Ustajte svi na zemlji kleti, svi suznji koje mori glad!"

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Pa zar od tolikog broja doktora ne mozemo da izaberemo nekog ko ce povesti novu vladu. Recimo Stefanovic ili Mali, puko sam od smeha, ne mogu da izdrzim. Ne, ne, Vucic jedini ima iskustva, radio je nekoliko minuta u privredi lepeci mercedesov znak na plagijat, treba da smo ponosni na experta, sta ce nam ulica.

slobo

pre 9 godina

Nije mi jasno samo jedna stvar,zasto nije omogucena javna rasprava na Zakon o radu.Da premijer da obrazlozenje na onakav nacin.Meni se cini da iza one jucerasnje konferencije za novinare nesto se krupno valja.Takodje sa onoliko cinizma ''dao sam naredjenje da se skloni policija, hocete da udjete da nas zapalite''.Strasne reci date od premijera.Moja nadanja da su zavrseni politicki procesi u Srbiji od sankcija,bombardovanja ''5 oktobra'', nazalost strah me je da sam u zabludi.Ne sekiram se ja za nikog od njih iz vlade I drzavne administracije vec za drzavu koja ima ovakvu vlast I narod koji se lako manipulise.Zato javno pozivam premijera da otvoreno razgovara sa narodom I radnicima o zakonu jer ovde neko se opasno igra sudbinom drzave I ovog naroda. Da li su to sindikalne vodje Ili prestavnici vlade iskreno ne znam.

antiradikal

pre 9 godina

Ljudi, sta da vam pricam, radnici Kolubara Usluga su najbolje osetili sta znaci predizborna prevara. Vlada u sprezi sa sindikatom Kolubare je ucinila istorijsku prevaru obecavsi iznajmljenim radnicima Usluga prelazak u Kolubaru. To je bilo nekoliko dana pred izbore, a sada ih nema nigde, nista se ne desava, radnici tumaraju kopovima pitajuci se da li oni vrede samo taj jedan glas na papiru. Na kojoj god se mrezi postavi pitanje "sta se desava sa preuzimanjem radnika?" sledi automatska cenzura, sto je najgore ni iz sindikata nema nikog da da obrazlozenje, nego samo cute i ne pojavljuju se. Pa vi procenite, dragi citaoci, kakav je taj sindikat koji je u stanju da radnika koga treba da stiti zakopava u jos dublje blato. Pozdrav od prevarenog rudara iz Lazarevca.