Četvrtak, 10.07.2014.

20:59

Prvo grade luksuzne stanove

Pripreme za početak gradnje Beograda na vodi su u punom jeku, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Prvo grade luksuzne stanove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

townee06

pre 9 godina

Ma lepo im i luksuzno bilo pored plave i ciste Save i mnostva zivotinjskog sveta (posebno komaraca). A tek nocni zivot u ulicama crvenih fenjera i sve sto ide uz to...

Sara Key

pre 9 godina

Projekat "Beograd na vodi" donosi samo pozitivno za Srbiju. Veliki broj zaposlenih radnika, domaće građevinske firme će učestvovati u procesu izgradnje, privlačenje što većeg broja turist...i mnogo toga još. Sve u svemu vrhunski projekat.

Tamara Bacić

pre 9 godina

Opozicija koja toliko godina na vlasti nije uspela ništa da učini po samo sliku Beograda a kamoli po celu državu je jedina koja kritikuje ovakav projekat koji će promeniti sam izgled prestonice. Da ne govorimo o radu i radnicima koji su potrebni za sam proces izgradnje, tako da je ovo samo jedan u nizu pozitivnih efekata ove vlade.

The Ideal Mind

pre 9 godina

Ovaj projekat će u potpunosti promeniti lice Beograda a samim tim još poželjnija destinacija za turiste a i investitore. Ovo je samo dokaz koliko su investitori orni da što pre krenu sa radovima i da ovaj projekat može da ima samo pozitivne efekte.

Nele Soldatović

pre 9 godina

Projekat koji obezbeđuje puno novih radnih mesta kako u izgradnji tako i posle završetka ovog projekata. Meni je najsvetlije u tome da puno naših radnika biti angažovani u samom procesu izgradnje što bi pomoglo i našim građevinskim firmama.

natalijica

pre 9 godina

Izgradnja Beograda na vodi je prava stvar. U izgradnji ce ucestvovati i nase firme za projektovanje i izgradnju, sto je dobro za nas.

maki

pre 9 godina

Beograd na vodi je jako dobra investicija. I ona predstavlja šansu da naša zemlja postane još više turističkog karaktera. Premijer se veoma trudi da ovaj projekat jako brzo bude realizovan.

Бароница

pre 9 godina

Baš smo neki čudan narod, i kad nam se daje, mi ne možemo da uzmemo, a da ne uputimo kakvu zamerku. Projekat je vrhunski, u svakom smislu, i što je najvažnije, Vučić je obezbedio posao za domaće kompanije, za nas, dakle, zahvaljujući premijeru, moći ćemo da radimo i da zaradimo, a ko će kupovati stanove, pa zar je bitno... Na kraju krajeva, Beograd će izgledati bajkovito, a opet funkcionalno i moderno, to će tokom vremena privući i turiste,i dalje investitore. Vučićeve vizije premašuju mandat na koji je izabran, on razmišlja i planira i za buduća pokolenja.

aleks

pre 9 godina

Smesno mi je to verovanje da kada napravite lux objekte odmah ce se sjatiti svetska elita da to pokupuje. U Beogradu? Zasto? Imate London, Zenevu, Pariz, Rim, Barselonu, Azurnu obalu, Prag, Budimpestu, Dubrovnik sa lux objektima... sta ima u Beogradu da privuce elitu?

čist račun duga ljubav

pre 9 godina

Onaj ko ima para neće kupovati nekretnine u Srbiji. To je bacanje para kad se uzmu u obzir porez ne imovinu. Pa ko je lud da plaća svake godine 0,4% od vrednosti imovine. Pa zar nije bolje kupiti nekretninu u Nemačkoj, ili bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji gde se ne plaća porez ili gde su oni minimalni. Sa ovolikom porezima na imovinu kupovina stana je ne isplativa za one koji imaju neki višak novca.
Onaj ko je uzeo stan na kredit sa ovilikim porezima dolazi u opsanu situaciju da mu nedostaje para za ratu ili porez.
Ovaj Krstić je zacemntirao prodaju nekretnina.
Pre bi kupio nekretninu na Hrvatskom primoriju nego ovde.
Ovi stanovi nisu čist račun, odnosno ovo je račun krčamara bez potrošača.

Šta će pre?

pre 9 godina

Kakav elan i polet u obnovi zemlje... uživancija :-)

Karići sa plagijatom od projekta za nazovi Tesla-City na Novom Beogradu ili Beograd na Vodi ili kanal Morava - Egej ili Autoput koji se zaglavio na livadi kod Lajkovca ili Koridor 10 kod Grdelice ili Moravski Auto-put od Stalaća do Čačka ili Prokop ili novi železnički most u Novom Sadu umesto srušenog Žeželjevog ili tunel ispod Fruške Gore ili pruga Valjevo - Loznica ili aerodromi kod Kraljeva i Užica (a vlast ni onom u Nišu ne daje da otvori saobraćaj prema Evropi) ili autoput Batočina - Kragujevac ili obilaznica oko Beograda ili brze pruge Srbije ili nova fabrika čipova u Inđiji ili marina Dorćol ili će šarlatani doktori na vlasti smisliti nove razvojne izazove!

Sonči

pre 9 godina

Ja planiram stan od 100m2 + 50m2 uske terase na kojoj bi bio djelić za stol i tuš, traka za plivanje od 20ak metara, širine 2m uz putić te 0.5m vrta duž trake, a na kraju bi bila finska sauna. Stan je 4-s s 3 sobe: roditelji i bebe, mala djeca, velika djeca. Poslije su to npr. soba za unuke i radna soba. Potrebna i garaža za spremanje jedrilice u izradi. Mada ja sam to mislila u ZG, a u BG može i neki samo luksuzni stan.

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

Sveto

pre 9 godina

Oni sto za 14 godina nisu bili u stanju da urade i obicnu fasadu na nekoliko zgrada u Beogradu,sada kritikuju ovakav projekat kojim bi se Beograd merio sa najlepsim gradovima u svetu.Najbolji pokazatelj ljudske pokvaranosti.

Srbin100%

pre 9 godina

Po svemu sudeci zelja je glavnog investitora da prodajom luksuznih stanova privuce klijentelu sa dubljim dzepom i na taj nacin omoguci da Beograd na vodi postane poslovni i finansijski centar ovog dela Evrope,sto je i od pocetka bio plan

Ko zna...

pre 9 godina

Kakvo je ovo zaluđivanje... Urađen nekakav master plan??!
Gde je plan detaljne regulacije??
Stigosmo i do projekata, tendera, raščišćavanja terena, cene kvadrata, a koliko vremena treba samo za PDR? Ili da očekujemo lex-specialis da ne treba PDR...

marecare

pre 9 godina

besmislene price o Beogradu na vodi - posto nismo videli ugovor, mozda je posao veka, a mozda je i prevara veka!

Dajte ugovor pa da razgovaramo!

A i novinari - ocigledno da ne smeju da postave ovo pitanje nigde...

desa

pre 9 godina

Bilo bi super, kad bi imali naftu; ovako, na kredit, s nasim tajkunima i politicarima, nije momenat.
P.S. Ko placa one silne bilborde sa slikom fatamorgane / Profitirao Djilas? /

teks

pre 9 godina

Na cemu ste sem na vodi...
(smeker, 10. jul 2014 21:30)ponekad kad imam srece imam i suvog leba..ovo je naveca prevara u istoriji srbije,ljudi opametimo se i sklanjajmo ove prevarante dok jos mozemo nesto da ucinimo inace...hvala

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Људи ми одумитемо. Све нас је мање. Не требају никоме додатни квадрати.

Saldzo

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.
(Bili, 10. jul 2014 22:47)

I svi cemo biti milioneri, po ceo dan cemo samo uzivati, raditi samo ako nam se bas radi, voziti najskuplje automobile, palicemo kubanske tompuse novcanicama od 500 evra, Svedjani ce traziti nas pasos i iseljenicku vizu, jednorozi i ruzicaste zeke ce skakutati po parku ispod duge...

Goran_D

pre 9 godina

Jedna informacija za botove (one druge) : pocetak izgradnje Beograda na vodi otvara Ceca besplatnim koncertom :)

StO se tice tih skupocenih stanova, mislim da oni nisu namenjeni za neradnike :)

MiIlenaM

pre 9 godina

Beograd na vodi ce Beogradu dati etstetski izled, zbog toga ce i veliki broj turista posetiti Beograd. Za gradnju Beograda ce se zaposliti mnogo ljudi. A to sve finansiraju Arapi, nema potreba napadati vlast.

BranislavO.

pre 9 godina

Saradnja Vučića i ovog čoveka je u jednoj vesti (http://dnevno.rs/vesti/131139-saradnja-vucica-i-muhameda-el-abara-je-prevara-veka-pogledajte-kako-je-opljackao-druge-zemlje-foto.html) označena kao ''prevara veka'', jer je investitor iz UAE ''započinjao'' projekte u severnom Iraku, Indiji i Pakistanu, ali nigde gradnja nije odmakla dalje od maketa. U Indiji je optužen za pronevere, falsifikate i kriminalno udruživanje, jer je prevario 560 vlasnika stanova.
Na prezentaciji indijske TV (NDTV) postoji čitav odeljak pod naslovom ''Emaar scam''.

Goci

pre 9 godina

Da probam plastično da objasnim: Šeik uloži 10 evra i te pare odu srpskoj građevinskoj firmi. Šeik dobije vrednost (građevinu) od 20 evra, koju za 20 evra proda građanima Srbije. Šeik je dobar 10 evra i odnese ih kući, van Srbije. Srbi su u minusu 10 evra. Ali je vlada Srbije uzela solidan porez za svoj bužet na sve to.

Scenario dva: Vlada Srbije prestane na građanima prodaje "maglu na vodi", već omogući privatnim firmama da rade i zarade, pre svega smanjenem nameta koji guše privatni sektor. Privatna firma da radnicima, građanima Srbije, 10 evra i dobije vrednost (maline, nameštaj, softver...) u vrednosti 20 evra, koju za 20 evra proda nekome van Srbije. U Srbiju je ušlo 20 evra. 10 uzela firma, 10 radnici. E to treba da se radi, ne da se prodaje "savska magla".

nikola

pre 9 godina

za mene kao bednog coveka koji je non stop pod stresom kako ce da prezivi od danas do sutra, kako ce da izvede dete na put, kako da plati racune i vase poreze sta to znaci, hocu li ziveti bolje? Ili ce tajkuni i lopovi opet profitirati i ziveti u luksuzu i glamuru?

Тома

pre 9 godina

Док се гради Београд на води остатак Србије је у блату.Дали ико у овој земљи мисли на Србију ван Београда?Људи многе мање општине су толико економски и љуцки назадовале да смо се вратили на ниво 19 века.Нико ништа није уложио у моју општину Рековац још од 1965 год када је једина фабрика изграђена која од 1995 више не ради.Туга и јад од државе и власти

sila

pre 9 godina

sram ih bilo,ljudima smanjuju ionako bedne plate,a s druge strane grade Beograd na vodi i luksuzne stanove da mogu da se "obezbede "dok su na vlasti!!!?

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

Filidorova odbrana

pre 9 godina

Eto, ko nije verovao u projekata Beograd na vodi sovom vešću su totalno poraženi. Projekta je živ i kreće u realizaciju.

kula..

pre 9 godina

Takve kule ogromne visine su vise za neke prostore pored ili van centralnih delova grada!Takodje je moguce da budu uz reke ali u delovima grada,gde ne bi natkrili druge delove grada i ostale objekte!Kako stambene postojece zgrade,tako i ostale druge privredne objekte!Dobra je zamisao silaska na reke ali ne sa ovako velikom kulom uz reku!Nesto da bude vise kao Kopakabana..Da ima raznih sadrzaja ali da je samo po sebi privlacna destinacija za provod gradjana svih uzrasta.Jedino tako ce biti i isplativo u duzem periodu!Ali naravno sve da bude namenjeno nasoj brojnosti i zainteresovanosti..Da se ne megalomanise,pa da zvrji prazno!Poenta je vratiti zivot na reke i napraviti gradjanima i turistima oazu za uzivanje!Zamisljenu visoku kulu bi trebalo izmestiti iz centra i dalje od same reke!Video sam slicne visoke objekte u Singapuru i svi su gro namenjeni trgovini,delom hotelijerstvu i kao klasican poslovni prostor i sve je u samom centru.Ali tamo je u centru sve pretvoreno u poslovni prostor..Pravo da vam kazem ja tamo uopste nisam video stambene kule u centru Singapura!Najvece svetske kompanije tamo imaju svoje sopstvene visoke kule i sve su one u privrednoj nameni!Ali toliki trgovacki centri kod nas ne bi zaziveli,jer je platezna moc stanovnistva minimalna i samim tim zvrjali bi prazni..U Singapuru je druga stvar,tamo je skoncentrisan ogromni svetski kapital,posto je sam Singapur bescarinska trgovacka zona i svetska destinacija za ogromni priliv i distribuciju roba po svetu!

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

mali perica

pre 9 godina

Ja nista ovo ne razumem! Meni ovo sve lici na veliku sarenu lazu. Kome oni nameravaju da prodaju ove luksuzne stanove? Koji to stranci i zasto bi hteli da ih kupuju? Mi nemamo ni nafte ni industrije a i pred bankrotom smo. Zasto bi neko tako zarko zeleo da investira u srpske nekretnine? Zasto se novinari vise ne bave novinskim clancima, kao i video klipovima u kojima se tvrdi da je "veliki arhitekta" Beograda na vodi imao slicne planove i u drugim gradovima i da nista osim maketa i bilborda nije proisteklo od njih. Meni se cini da nas Arapi zaslepljuju ogromnim obecanim investicijama u buducnosti da bi u nas u sadasnosti pokupovali na rasprodaji.

sačekajmo...

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Od potpunog ismevanja samog projekta, preko kampanje o gradnji "najveće džamije" na Balkanu stigosmo do potvrdeda se "startuje sa gradnjom luksuznih stanova... Očito "svakog dana u svakom pogledu napredujemo.."!

orangutan

pre 9 godina

Dugo smo se pitali kako je Kosovo izgubljeno??? Izmedju ostalog istom taktikom kojom se i ostatak Srbije sada gubi. Iskljucivo naseljavanjem Beograda i istovremenim pustosenjem ( kulturnim, gradjevinskim, infrastrukturnim...) ostatka Srbije. Pa kada tamo neke 2050 godine osvane statistika da preko 4 miliona ljudi zivi u Beogradu naspram 2 miliona u ostatku zemlje pitacemo se da li smo i mi krivi jer smo tamo nekih 2000-ih glasali za ljude koji su to sve sprovodili?

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

nopat

pre 9 godina

Koliko košta kvadradtni milimetar u maketi,
želim da zamenim jedan veći stan u mojoj maketi( dete pravilo na tehničkom) za dva manja u maketi Beograda na vodi.

aca

pre 9 godina

To ce biti pocetak i kraj Beograda na vodi. Novo Usce i dva hotela se izgleda mogu izgraditi i prodati bez izgradnje Prokopa i izmestanja zeleznickog saobracaja. Samo nije jasno kad se pise da je Miskovic ostetio drzavu za 10 miliona eura za 1 hektar i da je Matijevic ostetio NS zato sto je 3 ari platio nesto manje kako to Seik i Vucic nece ostetiti Srbiju ako izgrade samo tri objekta na par hektara besplatno datog zemljista?

Realno

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Neces verovati koliko brzo ce se rasprodati. Zivi bili pa videli.

Simce

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobro za Srbiju. U izgradnji Beograd na vodi učestvovaće i naše građevinske firme, a to znači više radnih mesta. Misli premijer na dobrobit naroda.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Bar uklonite sine i pokosite travu, to vam je domet, doktori. Oni koji dodju posle vas ce ipak tu nesto napraviti, vi ne.

djadja

pre 9 godina

ukloni sirotinju da bogati kupuju, ne stanuju, kupuju stanove/lokale na lux lokacijama...stanove ce vam kupiti desetoro ljudi,puci cete...o kakvom vi luxuzu pricateee?!

cotke

pre 9 godina

Prvo i to je laz kao i sve do sada... A dokle vise samo Beograd pa Beograd...muka mi je vise od toga...dokle cela Srbija da trpi da bi se u beogradu odrzavao socijalni mir... I posle kada cela zemlja ostane samo taj jedan grad, opet ce ima strane sile i domaci izdajnici biti krivi ...

Enonewa

pre 9 godina

Još jedan dokaz da sva predizborna obećenja koja je Vučić dao postepeni i ispunjava. Najvažnije od svega je što će se u ovom projektu zaposliti mnogo naših građana, a isto tako i radove izvoditi mnoge naše domaće firme. Nakon izgradnje biće ogromne koristi i od posete straanih i domaćih turista tako velelepnom zdanju, a i posao za domaće stanovništvo. Moramo se malo strpeti jer ništa ne može da se uradi preko noći, za sve je potrebno vreme, ali će bar biti realizovano za razliku od mnogih obećanja prethodne vlasti gde je uvek bilo "Obećanje ludom radovanje".

Dragan

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to
(zoran, 10. jul 2014 23:56)

Ova zemlja jeste tu negde oko bankrota ali ona nece graditi ni jedan od objekata na ovoj lokaciji nego Emitarati, a oni su jedna od najbogatijih drzava sveta.

Nasmejani

pre 9 godina

Kad citam ove komentare nije mi jasno kako je SNS jos na vlasti ? Pa vi vise nemate podrsku gradjana gospodo,cini se da ste ih zaludeli svojim kulama, gradovima na vodi, investicijama, sve to ali samo na papiru...

dejan

pre 9 godina

Beogradjani, od blata cemo Djilasa praviti, a Srbija cini mi se Tadica, koliko god ga pre pljuvali.
Realno, Djilas inzenjer, Tadic profesor, meni nije jasno...

#vladimir0710

pre 9 godina

Ako u okviru "Begrada na vodi" projektanti i graditeljske firme pokažu svoj visoki kvalitet pri izvođenju radova, budite ubeđeni da će ih investitori iz UAE voditi sa sobom po svetu gde god budu gradili.

dragan

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.
(Milo, 10. jul 2014 23:42)

Ako se ne varam on je svoju velikodusnost vec pokazao u gradskoj skupstini pre koju godinu kada je,glasajuci zajedno sa odbornicima svih stranaka sem DSS-a ako se ne varam,poklonjeno zemljiste za izgradnju TC USCE. Dusevan je covek,voli da poklanja,tudje narocito

siromah

pre 9 godina

Ajd nek bude i ovako - nemam nista pritov toga na vodi. Daj Boze da nam ti darezljivi Arapi poklone pare i naprave ko zna sta. Izgledace lepse svakako. S druge strane - ljudi za koga luksuzni stanovi, najveci trzni centri, za prosecnu platu od 300 evrica. Budite realni, ko ce da kupuje od vas u silnim soping molovima i odseda u svemirskim hotelima?? A i za koga li se prave poslovni centri kad 50% zemlje ne radi.

Joe

pre 9 godina

Na zalost Srbima nista nikada neodgovara. Najvece su bundzije u Banatu pa ostatak Vojvodine. Sta god da se uradi malo je malo je. Znaju da kritikuju Milosevicevu vlast pa sada SNS a nekako se DS stalno provlaci. Narod koji zadnji shvata realnost i uvek je usporen prirodno je narod Vojvodine, taj fenomen je nemoguce opisati ali dobro, mozda nauce jednom lekciju. Srbijanci i oni isto negoduju i stalno bi da menjaju vlast,svakih 3 meseca. treba nas preorati 3x za svaki slucaj i to uzduz i popreko i da se jednom opametimo. Rad je ono sto nama fali, niko nece i ne zeli da radi, jer se svi zadovoljavaju sitnim stvarima. Penzioneri hrane 80% Srbije koja je nezaposlena. To je ta Srbija koja dozvoljava mladima i ljudima preko 30 godina da se vuku nocu po parkovima i prave cirkus, idu i izigravaju neke navijace a gladni i zedni. Ledere svih partija treba zatvoriti i krenuti is pocetka sa totalnim anonimusima.Ova Srbija je gora nego geto, jer iz geta mozes da pobegnes,geto ima granicu, Srbija nema granice jer glupost je neunistiva. ovo je odgovor Srbinu iz R.Srpske.

prki bg

pre 9 godina

Joj, braćo i sestre, ne želim da budem teatralan, narod se hrani po kontejnerima, mladići i devojke bez ikakve perspektive, penzije da se smanje, nemci opet nove uslove a ovi zidaju Skadar na Bojani. Selo izgorelo a bakuta ćelava. Jooooj. Bila jednom jedna zemlja...

LSD

pre 9 godina

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.
(Ricky, 10. jul 2014 21:48)


A gde ti u ovoj priči vidiš ljude sa vizijiom ?

LENCE

pre 9 godina

@ (Malo drugi pogled, 10. jul 2014 22:25)
Rusi ce mozda biti u pozadini, cuvace ledja svojoj braci.Brat ne mora na braci uvek da zaradi.

gospodjin

pre 9 godina

Sve je to lepo, al ajd neka se samo dogovore kako ce konacno da izgleda ova kula, da znam konretno kakvu sliku u glavi da stvaram dok mastam o BGu na vodi. Stvarno nije uredu.

Dubioza Kolektiv

pre 9 godina

Kažu... neće nikad prestat' glave da nam pune,
Sve dok je ovaca neće falit' vune.
Spale su nam gaće, zagrizli smo udice,
Glave nam u pijesku, nezašticene guzice!

Kosta

pre 9 godina

E kukala vam vasa SNS-ovska majka..... Pa 100 puta bi bilo bolje da ste te misteriozne pare za BGD na vodi dali na izgradnju metroa, da se smanji ovaj haos i jad od gradskog prevoza!!!!

Sojo

pre 9 godina

Realno, koliko para je ulozeno do sad na makete, bilborde, reklame, nalepnice po autobusima itd. Mogli su do sad da napreve bar par zgrada. Ili neke kuce za ovaj poplavljeni narod, sto nema krov nad glavom.

Ilija Chvorovic

pre 9 godina

Komesarijatu SNS-a

Smrt fashizmu Sloboda narodu

Drugovi, imam predlog. Molim vas da me saslushate. Ja bih da ishchupamo veliko ratno ostrvo, te umesto njega sagradimo veshtachko u obliku mushmule. Znam da bi mnogi hteli da bude u obliku palme, ali kritike ce biti suvishe glasne, a nemamo dovoljno drugova da po svim forumima udaraju minuse.

Zivela partija

Drug Ilija Chvorovic

Milo

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.

draganbb

pre 9 godina

A najbolji je most koji samo sto ne dodiruje vodu. Camci ce moci samo da prolaze ispod. Treba svi malo veci na vreme da se evakuiso nizvodno od mosta.

slash

pre 9 godina

Kaze "investitori traze od projektanata da urade dokimentaciju"? Znate li vi koliko traje faza pripreme dokumentacije? Mislim na idejni projekat, fizibiliti studiju, glavni projekat, dok izaberes izvodjace, konsultante za nadzor i slicno? Bar narednih 3 godine. Toliko treba dok se ne krene stvarno graditi. Naravno, politicari mogu i sutra da idu kao sto su i za Juzni tok otvarali radove da bi sada saznali da je to bila cista obmana, ali za pravu pripremu svega treba bar 3 godine.

Filip

pre 9 godina

Mislim da je ovo mnogo bolja slika od olupina, silosa, stovarista, parkinga, slepera, autobusa, plupanih vozava punih brzkucnika i oronulih baraka..

boris

pre 9 godina

(Del Boy, 10. jul 2014 22:16), odlicna zamisao, i veliki plus za akciju.
ako smislite nacin za doniranje sredstava, licno bih se pridruzio malim prilogom.
konacno da neko progovori i o mukama sirotinje u ovoj zemlji
samo, to o krivici za poginule, raspitaj se zasto su u zatvoru bili ft i ai, nije da branim nekog za greske, nego da se zna istina.

zoran

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to

dovla

pre 9 godina

Na maketi, koja je verovatno plagijat kao i sve drugo kod sns-a, skoro svaka zgrada ima otvoreni bazen na krovu, a palme rastu na sve strane, kao da je Beograd na obali persijskog zaliva.

Alan Ford

pre 9 godina

@Ricky a na šta liči ako nije mahala? ovaj grad je užas nad užasima, gutač vremena, zagadjen, moraš skučeno da živiš ako nećeš da mlatiš u transportu...

Ministar

pre 9 godina

Ja koliko se sećam, nacija je od Vučića tražila da reši problem uređenja Države, da pohapsi ekipu koja je pokrala Državu pre njega, čak i da se reši Dačića još pre izbora. Naravno, Dačić je i dalje tu, a onda, odjednom, lik uvaljuje celoj naciji priču o Beogradu na vodi, niti ikoga da pita, da li mi to hoćemo, da li on treba da se bavi Beogradom ili je on premijer Srbije, da li treba da rešava aktuelne goruće probleme. Jok, frajer bi da zida svoj rejting na nekim soliterima u budućnosti. Ne gradi čak ni industriju, nego nekakav Beograd na vodi. Motor razvoja biće Beograd na vodi pun odrpanih Srba. Ili će i njih da protera, da bih "doktori" i šeici imali gde da kupe stan sa pogledom. Ej rođaci, i mi samo gledamo šta nam serviraju.

Del Boy

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
(clapper, 10. jul 2014 21:27)
Zato što i jeste more, na neki način. Video sam celu maketu, Sava je spojena kanalom sa Egejskim morem. Voda je slana sve do Jagodine.

Šalu na stranu, imam jednu ideju. Pošto B92 admini dozvoljavaju nekom tipu da napiše samo Brondby na bilo koju fudbalsku vest, može valjda da prođe i ovo. Dakle, na svaki spin o Beogradu na vodi treba objaviti da u Srbiji godišnje, u proseku, strada do 50 ljudi usled smrzavanja ili gladi u područjima zavejanim snegom. Ti ljudi stradaju u višednevnoj agoniji na samo par kilometara od puta ili mesta gde je pomoć. Međutim, naša država nema ni jedne motorne sanke i ne pomaže tim ljudima. Iluzorno je očekivati da se ljudi koji su učestvovali u vlasti koja je pobila 200.000 ljudi u ratovima devedesetih brine za ove ljude. Ali, zamislite da su možda baš vaši baka ili deka ostali zavejani i da odlaze u mukama. Rešenje postoji u oglasima, motorne sanka, i koštaju oko 7000eu po komadu. Molim admine da ovo objave i dobre ljude da nekako pomognu. Neka bude bar neka korist od ovog turbo-folka (Beograda na vodi!?).

sasa jokic

pre 9 godina

Bolebre@ Taj bilboard kod zeleznicke stanice ima za cilj izgleda da se vidi sa meseca.
Licno bi voleo da se ovaj projekat desi, ali cim se marketinski orica ovoliko forsira, odmah mi je sve sumnjivo.
Mislim da bi neko od novinara (mada skoro pa da takvih ovde nema) trebalo malo da se raspita o poslovanju investitora. Jer koliko vidim i cujem, imao je slicne projekte/promasaje po drugim zemljama.

kolosera

pre 9 godina

Lepo je PRESTIZ Objekte graditi, ali ce biti skup m2, to znaci da ce se jos vise krasti, lagati i varati, bukvalno preko leseva ici. Da bi kupili tako skupu nekretninu,da bi tu nesretno sedeli sa besanim nocima i strahom od zakona.
Znaci jos vise ubistava i samoubistava, Zalosno!

Malo drugi pogled

pre 9 godina

Ovaj BG na H2O veoma zaudara na prevaru. Nisam rusofil ali ako ruski tajkuni nemaju nikakvog interesovanja za ovaj "nebeski" projekat znak je da od toga nema nista. Rusi su toliko u srpskoj ekonomiji da je ne zamislivo da bilo sta sto je isplativo prodje pored njih.

nesa

pre 9 godina

Najveci trzni centar na Balkanu u zemlji sa najnizim primanjima na Balkanu.Ako ga kompletnog uzmu Kinezi bez da placaju porez bilo bi dobro i njima i narodu.Ovako mrka kapa

Bili

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.

Lajavi

pre 9 godina

Nema od toga NIŠTA. To je ona ista firma iz Emirata, koja je Crnu Goru 6 godina zavlačila sa projektom "ULCINJ NA PLAŽI" (izgradnja Velike plaže). Od svega što su obećali u Crnoj Gori, a obećali su ulaganje od 2 milijarde evra, nisu izgradili ni KOKOŠARNIK. Da dodam da dole nije bilo potrebno ništa pomerati, izmeštati, te da je već postojao i generalni i detaljni urbanistički plan.

Wannabe

pre 9 godina

Ja verujem Vucicu kada kaze da ce izgraditi Beograd na vodi. Ali istom ne verujem kada govori o sadrzajima Beograda na vodi. Sigurno ce sagraditi najveci trzni centar na Balkanu i tri - cetri ultra mega giga stambene zgrade. To verujem. Od trznog centra ce Arapi namaci pare, od ultra mega giga stambenih zgrada - kojih nece biti vise od 3, profitirace ultra mega giga bogatasi bliski vladajucim strankama (sadsnim i bivsim)...I neki hotel, i neki veliki park...A za to ce drzava dati 200 miliona evra. Tuzno je koliko je ocigledno da nas deru a to ne vidi pola Srbije. Tuzno je sto kad budu videli bice kasno. Ova polovina koja vidi ce vec do tada odseliti, ili ce poslati apoliticna, utucena...

b

pre 9 godina

Progooglajte malo, isti ovaj investitor je bio sa tim bilbordima u par država, napravio jednu zgradu i zapalio. Video sam prilog iz Kirgistana, isti lik, samo jednu zgradu, salon, sve ostalo zapušteno...
Verovatno je samo nameštaljka za rejting Aci.
Neko će zbog ovoga u zatvor.

dr

pre 9 godina

Tako je bilo i sa Zavalom u Budvi, prvo su prikazali makete i hotel Jedro u sredini a na kraju su tu ostale vile za prodaju, naravno da su se politicari ugradili a od radnih mesta u hotelu ni traga. Tako ce i kod vas biti ako se ne opametite,menjajte vlast dok nisu sve rasprodali i pokrali

Olga-bg

pre 9 godina

saplela sam se o sine koje vire iznad asfalta u beogradskoj ulici,pala i zestoko se izubijala...pre par dana se starija zena ih je takodje zakacila prilikom prelaska ulice..jadna zena kako je pala...a danas videh jednog coveka koji se isto spotakao..trotoari puni rupa,gusimo se u saobracaju,metro-a ni na vidiku...a oni nam pricaju o bajkama

mrs stk

pre 9 godina

Jel neko objasnio da partner iz UAE nece da istrese 4 milijarde ... Oni samo nude ociscene parcele nekim imaginarnim investitorima kojih nema na vidiku... Arapi se samo ugradjuju. Ajde bas da vidimtoga koji ce da se useli u BGNV, a da se pre toga ne iseli stajga. Premestanje stajgi je predvidjeno tek u 2 i 3. fazi... I kao sto je Djilas govorio za premestanje stajgi, ciscenje terena , gradnju mosta kod Vince , izgradnju kanalizacionih kolektora treba 800 miliona eurica... Na kraju ste sve to priznali gospodo veliki demagozi iz SNS A gde vam je sad kanal Dunav-Morava- Vardar

PatriJota

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???

aman

pre 9 godina

@Ana Bg
e a kome smeta komentar njegov problem. To sto ti verujes u price za malu decu i pises komentare za svog vodju ne znaci da svi isto mislimo kao ti i tebi slicnima fanovima vodje. Da si iole proverila ko je investitor uverila bi se da je to jedan prevarant koji je slicne genijalne projekte iz masta imao i po nekim drugim delovima sveta gde su ljudi zbog njega popili i robije. A ono sto mi najvise smeta je to sto se arci zemlja bez tendera , bez javnog uvida u ugovore i tako dalje. To sto vi koji podrzavate vodju mislite da je to uredu da se on ponasao kao monah i vlasnike cele zemlje Srbije je vas problem ali to nije po zakonu a ni po ustavu. Pre ili kasnije ce i on i ona njegova megatrend svita pred sudom da zavrse sa bukagijama isto onako kako je on hapsio neke ljude koji cak nisu ni bili krivi. Ovo sa Beogradom na vodi kao i AirSrbijom a i prodajom polj zemljista za tesku krivicnu odgovornost.A sve ce to morati da objasni sudu onog trenutka kad padne sa vlasti a pasce pre ili kasnije niko nije vecit.
A zasto mu skoro vise niko ne veruje evo i zasto: Al Dahra rezultat nula, Mubadal cipovi i aviokomponente nula, Beograd na vodi bice i to nula, Ikarsu Mercedes rezultat nula ( niko nije ni pitao da kupi ), pad standarda za tri godine vise nego kriznih 2008 i 2009. Lazni podaci o broju nastradalih u poplavama, netransparentnost trosenja humanitarnih para koje smo dali poplavljenima nigde nista. Ministri sa laznim doktoratima, privodjeni min zdravlja Dr Smrt itd

zoran

pre 9 godina

Megatrend uzvraca udarac...prvi deo.

Jaooo...Srbijo, bostan zelen si obrala....chekam da se zavrshi ovaj kanal do Soluna pa chamcem da zbrishem nizvodno...

niki25

pre 9 godina

Ako me secanje dobro sluzi, ovo (tanjug slika) je cetvrta verzija kule predstavljena javnosti. Od zaista impreaivnog resenja do ove jednostavne, daleko od impresivne, varijante. Izgleda da zaista ima istine u vestima da dobar deo inveatitora okrece ledja, cim se menjaju planovi ovako cesto i na ovakav nacin. Nadam se da se vlast nece zaleteti da po svaku cenu imaji nesto ispred cega ce se slikati.

Ricky

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???
(PatriJota, 10. jul 2014 21:35)

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.

zoran

pre 9 godina

A gde su te pripreme? Ako će da počnu da grade sledećeg proleća onda bi već sada trebalo oko stanice da tutnji barem trideset teških mašina i barem hiljadu radnika da raskrče koloseke, skretnice, bandere, magacinčine, barkčine, rashodovane vagone... Ja prolazim tuda svaki dan na pecanje i ne vidim nigde nikoga da nešto radi što bi ličilo na "pripremne radove"???

bolebre

pre 9 godina

Zna li neko koliko dnevno kosta skela za onaj ogromni bilbord koji zaklanja zgradu zeleznicke stanice i kome idu taj novac? I kome sve to treba. Izgleda da smo ili mnogo bogati ili mnogo glupi, kada ne sprecavamo da se na ovakve gluposti bacaju novci ! A na poplave i unesrecene smo vec zaboravili...

mrs stk

pre 9 godina

Jel neko objasnio da partner iz UAE nece da istrese 4 milijarde ... Oni samo nude ociscene parcele nekim imaginarnim investitorima kojih nema na vidiku... Arapi se samo ugradjuju. Ajde bas da vidimtoga koji ce da se useli u BGNV, a da se pre toga ne iseli stajga. Premestanje stajgi je predvidjeno tek u 2 i 3. fazi... I kao sto je Djilas govorio za premestanje stajgi, ciscenje terena , gradnju mosta kod Vince , izgradnju kanalizacionih kolektora treba 800 miliona eurica... Na kraju ste sve to priznali gospodo veliki demagozi iz SNS A gde vam je sad kanal Dunav-Morava- Vardar

Olga-bg

pre 9 godina

saplela sam se o sine koje vire iznad asfalta u beogradskoj ulici,pala i zestoko se izubijala...pre par dana se starija zena ih je takodje zakacila prilikom prelaska ulice..jadna zena kako je pala...a danas videh jednog coveka koji se isto spotakao..trotoari puni rupa,gusimo se u saobracaju,metro-a ni na vidiku...a oni nam pricaju o bajkama

dovla

pre 9 godina

Na maketi, koja je verovatno plagijat kao i sve drugo kod sns-a, skoro svaka zgrada ima otvoreni bazen na krovu, a palme rastu na sve strane, kao da je Beograd na obali persijskog zaliva.

Lajavi

pre 9 godina

Nema od toga NIŠTA. To je ona ista firma iz Emirata, koja je Crnu Goru 6 godina zavlačila sa projektom "ULCINJ NA PLAŽI" (izgradnja Velike plaže). Od svega što su obećali u Crnoj Gori, a obećali su ulaganje od 2 milijarde evra, nisu izgradili ni KOKOŠARNIK. Da dodam da dole nije bilo potrebno ništa pomerati, izmeštati, te da je već postojao i generalni i detaljni urbanistički plan.

Del Boy

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
(clapper, 10. jul 2014 21:27)
Zato što i jeste more, na neki način. Video sam celu maketu, Sava je spojena kanalom sa Egejskim morem. Voda je slana sve do Jagodine.

Šalu na stranu, imam jednu ideju. Pošto B92 admini dozvoljavaju nekom tipu da napiše samo Brondby na bilo koju fudbalsku vest, može valjda da prođe i ovo. Dakle, na svaki spin o Beogradu na vodi treba objaviti da u Srbiji godišnje, u proseku, strada do 50 ljudi usled smrzavanja ili gladi u područjima zavejanim snegom. Ti ljudi stradaju u višednevnoj agoniji na samo par kilometara od puta ili mesta gde je pomoć. Međutim, naša država nema ni jedne motorne sanke i ne pomaže tim ljudima. Iluzorno je očekivati da se ljudi koji su učestvovali u vlasti koja je pobila 200.000 ljudi u ratovima devedesetih brine za ove ljude. Ali, zamislite da su možda baš vaši baka ili deka ostali zavejani i da odlaze u mukama. Rešenje postoji u oglasima, motorne sanka, i koštaju oko 7000eu po komadu. Molim admine da ovo objave i dobre ljude da nekako pomognu. Neka bude bar neka korist od ovog turbo-folka (Beograda na vodi!?).

aman

pre 9 godina

@Ana Bg
e a kome smeta komentar njegov problem. To sto ti verujes u price za malu decu i pises komentare za svog vodju ne znaci da svi isto mislimo kao ti i tebi slicnima fanovima vodje. Da si iole proverila ko je investitor uverila bi se da je to jedan prevarant koji je slicne genijalne projekte iz masta imao i po nekim drugim delovima sveta gde su ljudi zbog njega popili i robije. A ono sto mi najvise smeta je to sto se arci zemlja bez tendera , bez javnog uvida u ugovore i tako dalje. To sto vi koji podrzavate vodju mislite da je to uredu da se on ponasao kao monah i vlasnike cele zemlje Srbije je vas problem ali to nije po zakonu a ni po ustavu. Pre ili kasnije ce i on i ona njegova megatrend svita pred sudom da zavrse sa bukagijama isto onako kako je on hapsio neke ljude koji cak nisu ni bili krivi. Ovo sa Beogradom na vodi kao i AirSrbijom a i prodajom polj zemljista za tesku krivicnu odgovornost.A sve ce to morati da objasni sudu onog trenutka kad padne sa vlasti a pasce pre ili kasnije niko nije vecit.
A zasto mu skoro vise niko ne veruje evo i zasto: Al Dahra rezultat nula, Mubadal cipovi i aviokomponente nula, Beograd na vodi bice i to nula, Ikarsu Mercedes rezultat nula ( niko nije ni pitao da kupi ), pad standarda za tri godine vise nego kriznih 2008 i 2009. Lazni podaci o broju nastradalih u poplavama, netransparentnost trosenja humanitarnih para koje smo dali poplavljenima nigde nista. Ministri sa laznim doktoratima, privodjeni min zdravlja Dr Smrt itd

zoran

pre 9 godina

A gde su te pripreme? Ako će da počnu da grade sledećeg proleća onda bi već sada trebalo oko stanice da tutnji barem trideset teških mašina i barem hiljadu radnika da raskrče koloseke, skretnice, bandere, magacinčine, barkčine, rashodovane vagone... Ja prolazim tuda svaki dan na pecanje i ne vidim nigde nikoga da nešto radi što bi ličilo na "pripremne radove"???

b

pre 9 godina

Progooglajte malo, isti ovaj investitor je bio sa tim bilbordima u par država, napravio jednu zgradu i zapalio. Video sam prilog iz Kirgistana, isti lik, samo jednu zgradu, salon, sve ostalo zapušteno...
Verovatno je samo nameštaljka za rejting Aci.
Neko će zbog ovoga u zatvor.

zoran

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to

Ministar

pre 9 godina

Ja koliko se sećam, nacija je od Vučića tražila da reši problem uređenja Države, da pohapsi ekipu koja je pokrala Državu pre njega, čak i da se reši Dačića još pre izbora. Naravno, Dačić je i dalje tu, a onda, odjednom, lik uvaljuje celoj naciji priču o Beogradu na vodi, niti ikoga da pita, da li mi to hoćemo, da li on treba da se bavi Beogradom ili je on premijer Srbije, da li treba da rešava aktuelne goruće probleme. Jok, frajer bi da zida svoj rejting na nekim soliterima u budućnosti. Ne gradi čak ni industriju, nego nekakav Beograd na vodi. Motor razvoja biće Beograd na vodi pun odrpanih Srba. Ili će i njih da protera, da bih "doktori" i šeici imali gde da kupe stan sa pogledom. Ej rođaci, i mi samo gledamo šta nam serviraju.

bolebre

pre 9 godina

Zna li neko koliko dnevno kosta skela za onaj ogromni bilbord koji zaklanja zgradu zeleznicke stanice i kome idu taj novac? I kome sve to treba. Izgleda da smo ili mnogo bogati ili mnogo glupi, kada ne sprecavamo da se na ovakve gluposti bacaju novci ! A na poplave i unesrecene smo vec zaboravili...

Malo drugi pogled

pre 9 godina

Ovaj BG na H2O veoma zaudara na prevaru. Nisam rusofil ali ako ruski tajkuni nemaju nikakvog interesovanja za ovaj "nebeski" projekat znak je da od toga nema nista. Rusi su toliko u srpskoj ekonomiji da je ne zamislivo da bilo sta sto je isplativo prodje pored njih.

zoran

pre 9 godina

Megatrend uzvraca udarac...prvi deo.

Jaooo...Srbijo, bostan zelen si obrala....chekam da se zavrshi ovaj kanal do Soluna pa chamcem da zbrishem nizvodno...

dr

pre 9 godina

Tako je bilo i sa Zavalom u Budvi, prvo su prikazali makete i hotel Jedro u sredini a na kraju su tu ostale vile za prodaju, naravno da su se politicari ugradili a od radnih mesta u hotelu ni traga. Tako ce i kod vas biti ako se ne opametite,menjajte vlast dok nisu sve rasprodali i pokrali

Wannabe

pre 9 godina

Ja verujem Vucicu kada kaze da ce izgraditi Beograd na vodi. Ali istom ne verujem kada govori o sadrzajima Beograda na vodi. Sigurno ce sagraditi najveci trzni centar na Balkanu i tri - cetri ultra mega giga stambene zgrade. To verujem. Od trznog centra ce Arapi namaci pare, od ultra mega giga stambenih zgrada - kojih nece biti vise od 3, profitirace ultra mega giga bogatasi bliski vladajucim strankama (sadsnim i bivsim)...I neki hotel, i neki veliki park...A za to ce drzava dati 200 miliona evra. Tuzno je koliko je ocigledno da nas deru a to ne vidi pola Srbije. Tuzno je sto kad budu videli bice kasno. Ova polovina koja vidi ce vec do tada odseliti, ili ce poslati apoliticna, utucena...

Ricky

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???
(PatriJota, 10. jul 2014 21:35)

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.

nesa

pre 9 godina

Najveci trzni centar na Balkanu u zemlji sa najnizim primanjima na Balkanu.Ako ga kompletnog uzmu Kinezi bez da placaju porez bilo bi dobro i njima i narodu.Ovako mrka kapa

slash

pre 9 godina

Kaze "investitori traze od projektanata da urade dokimentaciju"? Znate li vi koliko traje faza pripreme dokumentacije? Mislim na idejni projekat, fizibiliti studiju, glavni projekat, dok izaberes izvodjace, konsultante za nadzor i slicno? Bar narednih 3 godine. Toliko treba dok se ne krene stvarno graditi. Naravno, politicari mogu i sutra da idu kao sto su i za Juzni tok otvarali radove da bi sada saznali da je to bila cista obmana, ali za pravu pripremu svega treba bar 3 godine.

sasa jokic

pre 9 godina

Bolebre@ Taj bilboard kod zeleznicke stanice ima za cilj izgleda da se vidi sa meseca.
Licno bi voleo da se ovaj projekat desi, ali cim se marketinski orica ovoliko forsira, odmah mi je sve sumnjivo.
Mislim da bi neko od novinara (mada skoro pa da takvih ovde nema) trebalo malo da se raspita o poslovanju investitora. Jer koliko vidim i cujem, imao je slicne projekte/promasaje po drugim zemljama.

PatriJota

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???

niki25

pre 9 godina

Ako me secanje dobro sluzi, ovo (tanjug slika) je cetvrta verzija kule predstavljena javnosti. Od zaista impreaivnog resenja do ove jednostavne, daleko od impresivne, varijante. Izgleda da zaista ima istine u vestima da dobar deo inveatitora okrece ledja, cim se menjaju planovi ovako cesto i na ovakav nacin. Nadam se da se vlast nece zaleteti da po svaku cenu imaji nesto ispred cega ce se slikati.

Milo

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.

draganbb

pre 9 godina

A najbolji je most koji samo sto ne dodiruje vodu. Camci ce moci samo da prolaze ispod. Treba svi malo veci na vreme da se evakuiso nizvodno od mosta.

kolosera

pre 9 godina

Lepo je PRESTIZ Objekte graditi, ali ce biti skup m2, to znaci da ce se jos vise krasti, lagati i varati, bukvalno preko leseva ici. Da bi kupili tako skupu nekretninu,da bi tu nesretno sedeli sa besanim nocima i strahom od zakona.
Znaci jos vise ubistava i samoubistava, Zalosno!

Alan Ford

pre 9 godina

@Ricky a na šta liči ako nije mahala? ovaj grad je užas nad užasima, gutač vremena, zagadjen, moraš skučeno da živiš ako nećeš da mlatiš u transportu...

Filip

pre 9 godina

Mislim da je ovo mnogo bolja slika od olupina, silosa, stovarista, parkinga, slepera, autobusa, plupanih vozava punih brzkucnika i oronulih baraka..

boris

pre 9 godina

(Del Boy, 10. jul 2014 22:16), odlicna zamisao, i veliki plus za akciju.
ako smislite nacin za doniranje sredstava, licno bih se pridruzio malim prilogom.
konacno da neko progovori i o mukama sirotinje u ovoj zemlji
samo, to o krivici za poginule, raspitaj se zasto su u zatvoru bili ft i ai, nije da branim nekog za greske, nego da se zna istina.

Šta će pre?

pre 9 godina

Kakav elan i polet u obnovi zemlje... uživancija :-)

Karići sa plagijatom od projekta za nazovi Tesla-City na Novom Beogradu ili Beograd na Vodi ili kanal Morava - Egej ili Autoput koji se zaglavio na livadi kod Lajkovca ili Koridor 10 kod Grdelice ili Moravski Auto-put od Stalaća do Čačka ili Prokop ili novi železnički most u Novom Sadu umesto srušenog Žeželjevog ili tunel ispod Fruške Gore ili pruga Valjevo - Loznica ili aerodromi kod Kraljeva i Užica (a vlast ni onom u Nišu ne daje da otvori saobraćaj prema Evropi) ili autoput Batočina - Kragujevac ili obilaznica oko Beograda ili brze pruge Srbije ili nova fabrika čipova u Inđiji ili marina Dorćol ili će šarlatani doktori na vlasti smisliti nove razvojne izazove!

marecare

pre 9 godina

besmislene price o Beogradu na vodi - posto nismo videli ugovor, mozda je posao veka, a mozda je i prevara veka!

Dajte ugovor pa da razgovaramo!

A i novinari - ocigledno da ne smeju da postave ovo pitanje nigde...

aleks

pre 9 godina

Smesno mi je to verovanje da kada napravite lux objekte odmah ce se sjatiti svetska elita da to pokupuje. U Beogradu? Zasto? Imate London, Zenevu, Pariz, Rim, Barselonu, Azurnu obalu, Prag, Budimpestu, Dubrovnik sa lux objektima... sta ima u Beogradu da privuce elitu?

Saldzo

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.
(Bili, 10. jul 2014 22:47)

I svi cemo biti milioneri, po ceo dan cemo samo uzivati, raditi samo ako nam se bas radi, voziti najskuplje automobile, palicemo kubanske tompuse novcanicama od 500 evra, Svedjani ce traziti nas pasos i iseljenicku vizu, jednorozi i ruzicaste zeke ce skakutati po parku ispod duge...

čist račun duga ljubav

pre 9 godina

Onaj ko ima para neće kupovati nekretnine u Srbiji. To je bacanje para kad se uzmu u obzir porez ne imovinu. Pa ko je lud da plaća svake godine 0,4% od vrednosti imovine. Pa zar nije bolje kupiti nekretninu u Nemačkoj, ili bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji gde se ne plaća porez ili gde su oni minimalni. Sa ovolikom porezima na imovinu kupovina stana je ne isplativa za one koji imaju neki višak novca.
Onaj ko je uzeo stan na kredit sa ovilikim porezima dolazi u opsanu situaciju da mu nedostaje para za ratu ili porez.
Ovaj Krstić je zacemntirao prodaju nekretnina.
Pre bi kupio nekretninu na Hrvatskom primoriju nego ovde.
Ovi stanovi nisu čist račun, odnosno ovo je račun krčamara bez potrošača.

Bili

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.

Goci

pre 9 godina

Da probam plastično da objasnim: Šeik uloži 10 evra i te pare odu srpskoj građevinskoj firmi. Šeik dobije vrednost (građevinu) od 20 evra, koju za 20 evra proda građanima Srbije. Šeik je dobar 10 evra i odnese ih kući, van Srbije. Srbi su u minusu 10 evra. Ali je vlada Srbije uzela solidan porez za svoj bužet na sve to.

Scenario dva: Vlada Srbije prestane na građanima prodaje "maglu na vodi", već omogući privatnim firmama da rade i zarade, pre svega smanjenem nameta koji guše privatni sektor. Privatna firma da radnicima, građanima Srbije, 10 evra i dobije vrednost (maline, nameštaj, softver...) u vrednosti 20 evra, koju za 20 evra proda nekome van Srbije. U Srbiju je ušlo 20 evra. 10 uzela firma, 10 radnici. E to treba da se radi, ne da se prodaje "savska magla".

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

teks

pre 9 godina

Na cemu ste sem na vodi...
(smeker, 10. jul 2014 21:30)ponekad kad imam srece imam i suvog leba..ovo je naveca prevara u istoriji srbije,ljudi opametimo se i sklanjajmo ove prevarante dok jos mozemo nesto da ucinimo inace...hvala

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Људи ми одумитемо. Све нас је мање. Не требају никоме додатни квадрати.

nopat

pre 9 godina

Koliko košta kvadradtni milimetar u maketi,
želim da zamenim jedan veći stan u mojoj maketi( dete pravilo na tehničkom) za dva manja u maketi Beograda na vodi.

Sojo

pre 9 godina

Realno, koliko para je ulozeno do sad na makete, bilborde, reklame, nalepnice po autobusima itd. Mogli su do sad da napreve bar par zgrada. Ili neke kuce za ovaj poplavljeni narod, sto nema krov nad glavom.

sila

pre 9 godina

sram ih bilo,ljudima smanjuju ionako bedne plate,a s druge strane grade Beograd na vodi i luksuzne stanove da mogu da se "obezbede "dok su na vlasti!!!?

Тома

pre 9 godina

Док се гради Београд на води остатак Србије је у блату.Дали ико у овој земљи мисли на Србију ван Београда?Људи многе мање општине су толико економски и љуцки назадовале да смо се вратили на ниво 19 века.Нико ништа није уложио у моју општину Рековац још од 1965 год када је једина фабрика изграђена која од 1995 више не ради.Туга и јад од државе и власти

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

Ko zna...

pre 9 godina

Kakvo je ovo zaluđivanje... Urađen nekakav master plan??!
Gde je plan detaljne regulacije??
Stigosmo i do projekata, tendera, raščišćavanja terena, cene kvadrata, a koliko vremena treba samo za PDR? Ili da očekujemo lex-specialis da ne treba PDR...

desa

pre 9 godina

Bilo bi super, kad bi imali naftu; ovako, na kredit, s nasim tajkunima i politicarima, nije momenat.
P.S. Ko placa one silne bilborde sa slikom fatamorgane / Profitirao Djilas? /

Бароница

pre 9 godina

Baš smo neki čudan narod, i kad nam se daje, mi ne možemo da uzmemo, a da ne uputimo kakvu zamerku. Projekat je vrhunski, u svakom smislu, i što je najvažnije, Vučić je obezbedio posao za domaće kompanije, za nas, dakle, zahvaljujući premijeru, moći ćemo da radimo i da zaradimo, a ko će kupovati stanove, pa zar je bitno... Na kraju krajeva, Beograd će izgledati bajkovito, a opet funkcionalno i moderno, to će tokom vremena privući i turiste,i dalje investitore. Vučićeve vizije premašuju mandat na koji je izabran, on razmišlja i planira i za buduća pokolenja.

maki

pre 9 godina

Beograd na vodi je jako dobra investicija. I ona predstavlja šansu da naša zemlja postane još više turističkog karaktera. Premijer se veoma trudi da ovaj projekat jako brzo bude realizovan.

LSD

pre 9 godina

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.
(Ricky, 10. jul 2014 21:48)


A gde ti u ovoj priči vidiš ljude sa vizijiom ?

dragan

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.
(Milo, 10. jul 2014 23:42)

Ako se ne varam on je svoju velikodusnost vec pokazao u gradskoj skupstini pre koju godinu kada je,glasajuci zajedno sa odbornicima svih stranaka sem DSS-a ako se ne varam,poklonjeno zemljiste za izgradnju TC USCE. Dusevan je covek,voli da poklanja,tudje narocito

dejan

pre 9 godina

Beogradjani, od blata cemo Djilasa praviti, a Srbija cini mi se Tadica, koliko god ga pre pljuvali.
Realno, Djilas inzenjer, Tadic profesor, meni nije jasno...

BranislavO.

pre 9 godina

Saradnja Vučića i ovog čoveka je u jednoj vesti (http://dnevno.rs/vesti/131139-saradnja-vucica-i-muhameda-el-abara-je-prevara-veka-pogledajte-kako-je-opljackao-druge-zemlje-foto.html) označena kao ''prevara veka'', jer je investitor iz UAE ''započinjao'' projekte u severnom Iraku, Indiji i Pakistanu, ali nigde gradnja nije odmakla dalje od maketa. U Indiji je optužen za pronevere, falsifikate i kriminalno udruživanje, jer je prevario 560 vlasnika stanova.
Na prezentaciji indijske TV (NDTV) postoji čitav odeljak pod naslovom ''Emaar scam''.

nikola

pre 9 godina

za mene kao bednog coveka koji je non stop pod stresom kako ce da prezivi od danas do sutra, kako ce da izvede dete na put, kako da plati racune i vase poreze sta to znaci, hocu li ziveti bolje? Ili ce tajkuni i lopovi opet profitirati i ziveti u luksuzu i glamuru?

Kosta

pre 9 godina

E kukala vam vasa SNS-ovska majka..... Pa 100 puta bi bilo bolje da ste te misteriozne pare za BGD na vodi dali na izgradnju metroa, da se smanji ovaj haos i jad od gradskog prevoza!!!!

Ilija Chvorovic

pre 9 godina

Komesarijatu SNS-a

Smrt fashizmu Sloboda narodu

Drugovi, imam predlog. Molim vas da me saslushate. Ja bih da ishchupamo veliko ratno ostrvo, te umesto njega sagradimo veshtachko u obliku mushmule. Znam da bi mnogi hteli da bude u obliku palme, ali kritike ce biti suvishe glasne, a nemamo dovoljno drugova da po svim forumima udaraju minuse.

Zivela partija

Drug Ilija Chvorovic

aca

pre 9 godina

To ce biti pocetak i kraj Beograda na vodi. Novo Usce i dva hotela se izgleda mogu izgraditi i prodati bez izgradnje Prokopa i izmestanja zeleznickog saobracaja. Samo nije jasno kad se pise da je Miskovic ostetio drzavu za 10 miliona eura za 1 hektar i da je Matijevic ostetio NS zato sto je 3 ari platio nesto manje kako to Seik i Vucic nece ostetiti Srbiju ako izgrade samo tri objekta na par hektara besplatno datog zemljista?

Sonči

pre 9 godina

Ja planiram stan od 100m2 + 50m2 uske terase na kojoj bi bio djelić za stol i tuš, traka za plivanje od 20ak metara, širine 2m uz putić te 0.5m vrta duž trake, a na kraju bi bila finska sauna. Stan je 4-s s 3 sobe: roditelji i bebe, mala djeca, velika djeca. Poslije su to npr. soba za unuke i radna soba. Potrebna i garaža za spremanje jedrilice u izradi. Mada ja sam to mislila u ZG, a u BG može i neki samo luksuzni stan.

Dubioza Kolektiv

pre 9 godina

Kažu... neće nikad prestat' glave da nam pune,
Sve dok je ovaca neće falit' vune.
Spale su nam gaće, zagrizli smo udice,
Glave nam u pijesku, nezašticene guzice!

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Bar uklonite sine i pokosite travu, to vam je domet, doktori. Oni koji dodju posle vas ce ipak tu nesto napraviti, vi ne.

mali perica

pre 9 godina

Ja nista ovo ne razumem! Meni ovo sve lici na veliku sarenu lazu. Kome oni nameravaju da prodaju ove luksuzne stanove? Koji to stranci i zasto bi hteli da ih kupuju? Mi nemamo ni nafte ni industrije a i pred bankrotom smo. Zasto bi neko tako zarko zeleo da investira u srpske nekretnine? Zasto se novinari vise ne bave novinskim clancima, kao i video klipovima u kojima se tvrdi da je "veliki arhitekta" Beograda na vodi imao slicne planove i u drugim gradovima i da nista osim maketa i bilborda nije proisteklo od njih. Meni se cini da nas Arapi zaslepljuju ogromnim obecanim investicijama u buducnosti da bi u nas u sadasnosti pokupovali na rasprodaji.

MiIlenaM

pre 9 godina

Beograd na vodi ce Beogradu dati etstetski izled, zbog toga ce i veliki broj turista posetiti Beograd. Za gradnju Beograda ce se zaposliti mnogo ljudi. A to sve finansiraju Arapi, nema potreba napadati vlast.

Srbin100%

pre 9 godina

Po svemu sudeci zelja je glavnog investitora da prodajom luksuznih stanova privuce klijentelu sa dubljim dzepom i na taj nacin omoguci da Beograd na vodi postane poslovni i finansijski centar ovog dela Evrope,sto je i od pocetka bio plan

Sveto

pre 9 godina

Oni sto za 14 godina nisu bili u stanju da urade i obicnu fasadu na nekoliko zgrada u Beogradu,sada kritikuju ovakav projekat kojim bi se Beograd merio sa najlepsim gradovima u svetu.Najbolji pokazatelj ljudske pokvaranosti.

gospodjin

pre 9 godina

Sve je to lepo, al ajd neka se samo dogovore kako ce konacno da izgleda ova kula, da znam konretno kakvu sliku u glavi da stvaram dok mastam o BGu na vodi. Stvarno nije uredu.

prki bg

pre 9 godina

Joj, braćo i sestre, ne želim da budem teatralan, narod se hrani po kontejnerima, mladići i devojke bez ikakve perspektive, penzije da se smanje, nemci opet nove uslove a ovi zidaju Skadar na Bojani. Selo izgorelo a bakuta ćelava. Jooooj. Bila jednom jedna zemlja...

orangutan

pre 9 godina

Dugo smo se pitali kako je Kosovo izgubljeno??? Izmedju ostalog istom taktikom kojom se i ostatak Srbije sada gubi. Iskljucivo naseljavanjem Beograda i istovremenim pustosenjem ( kulturnim, gradjevinskim, infrastrukturnim...) ostatka Srbije. Pa kada tamo neke 2050 godine osvane statistika da preko 4 miliona ljudi zivi u Beogradu naspram 2 miliona u ostatku zemlje pitacemo se da li smo i mi krivi jer smo tamo nekih 2000-ih glasali za ljude koji su to sve sprovodili?

Goran_D

pre 9 godina

Jedna informacija za botove (one druge) : pocetak izgradnje Beograda na vodi otvara Ceca besplatnim koncertom :)

StO se tice tih skupocenih stanova, mislim da oni nisu namenjeni za neradnike :)

Filidorova odbrana

pre 9 godina

Eto, ko nije verovao u projekata Beograd na vodi sovom vešću su totalno poraženi. Projekta je živ i kreće u realizaciju.

natalijica

pre 9 godina

Izgradnja Beograda na vodi je prava stvar. U izgradnji ce ucestvovati i nase firme za projektovanje i izgradnju, sto je dobro za nas.

The Ideal Mind

pre 9 godina

Ovaj projekat će u potpunosti promeniti lice Beograda a samim tim još poželjnija destinacija za turiste a i investitore. Ovo je samo dokaz koliko su investitori orni da što pre krenu sa radovima i da ovaj projekat može da ima samo pozitivne efekte.

Tamara Bacić

pre 9 godina

Opozicija koja toliko godina na vlasti nije uspela ništa da učini po samo sliku Beograda a kamoli po celu državu je jedina koja kritikuje ovakav projekat koji će promeniti sam izgled prestonice. Da ne govorimo o radu i radnicima koji su potrebni za sam proces izgradnje, tako da je ovo samo jedan u nizu pozitivnih efekata ove vlade.

Nasmejani

pre 9 godina

Kad citam ove komentare nije mi jasno kako je SNS jos na vlasti ? Pa vi vise nemate podrsku gradjana gospodo,cini se da ste ih zaludeli svojim kulama, gradovima na vodi, investicijama, sve to ali samo na papiru...

Enonewa

pre 9 godina

Još jedan dokaz da sva predizborna obećenja koja je Vučić dao postepeni i ispunjava. Najvažnije od svega je što će se u ovom projektu zaposliti mnogo naših građana, a isto tako i radove izvoditi mnoge naše domaće firme. Nakon izgradnje biće ogromne koristi i od posete straanih i domaćih turista tako velelepnom zdanju, a i posao za domaće stanovništvo. Moramo se malo strpeti jer ništa ne može da se uradi preko noći, za sve je potrebno vreme, ali će bar biti realizovano za razliku od mnogih obećanja prethodne vlasti gde je uvek bilo "Obećanje ludom radovanje".

sačekajmo...

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Od potpunog ismevanja samog projekta, preko kampanje o gradnji "najveće džamije" na Balkanu stigosmo do potvrdeda se "startuje sa gradnjom luksuznih stanova... Očito "svakog dana u svakom pogledu napredujemo.."!

kula..

pre 9 godina

Takve kule ogromne visine su vise za neke prostore pored ili van centralnih delova grada!Takodje je moguce da budu uz reke ali u delovima grada,gde ne bi natkrili druge delove grada i ostale objekte!Kako stambene postojece zgrade,tako i ostale druge privredne objekte!Dobra je zamisao silaska na reke ali ne sa ovako velikom kulom uz reku!Nesto da bude vise kao Kopakabana..Da ima raznih sadrzaja ali da je samo po sebi privlacna destinacija za provod gradjana svih uzrasta.Jedino tako ce biti i isplativo u duzem periodu!Ali naravno sve da bude namenjeno nasoj brojnosti i zainteresovanosti..Da se ne megalomanise,pa da zvrji prazno!Poenta je vratiti zivot na reke i napraviti gradjanima i turistima oazu za uzivanje!Zamisljenu visoku kulu bi trebalo izmestiti iz centra i dalje od same reke!Video sam slicne visoke objekte u Singapuru i svi su gro namenjeni trgovini,delom hotelijerstvu i kao klasican poslovni prostor i sve je u samom centru.Ali tamo je u centru sve pretvoreno u poslovni prostor..Pravo da vam kazem ja tamo uopste nisam video stambene kule u centru Singapura!Najvece svetske kompanije tamo imaju svoje sopstvene visoke kule i sve su one u privrednoj nameni!Ali toliki trgovacki centri kod nas ne bi zaziveli,jer je platezna moc stanovnistva minimalna i samim tim zvrjali bi prazni..U Singapuru je druga stvar,tamo je skoncentrisan ogromni svetski kapital,posto je sam Singapur bescarinska trgovacka zona i svetska destinacija za ogromni priliv i distribuciju roba po svetu!

Realno

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Neces verovati koliko brzo ce se rasprodati. Zivi bili pa videli.

Nele Soldatović

pre 9 godina

Projekat koji obezbeđuje puno novih radnih mesta kako u izgradnji tako i posle završetka ovog projekata. Meni je najsvetlije u tome da puno naših radnika biti angažovani u samom procesu izgradnje što bi pomoglo i našim građevinskim firmama.

Sara Key

pre 9 godina

Projekat "Beograd na vodi" donosi samo pozitivno za Srbiju. Veliki broj zaposlenih radnika, domaće građevinske firme će učestvovati u procesu izgradnje, privlačenje što većeg broja turist...i mnogo toga još. Sve u svemu vrhunski projekat.

LENCE

pre 9 godina

@ (Malo drugi pogled, 10. jul 2014 22:25)
Rusi ce mozda biti u pozadini, cuvace ledja svojoj braci.Brat ne mora na braci uvek da zaradi.

Joe

pre 9 godina

Na zalost Srbima nista nikada neodgovara. Najvece su bundzije u Banatu pa ostatak Vojvodine. Sta god da se uradi malo je malo je. Znaju da kritikuju Milosevicevu vlast pa sada SNS a nekako se DS stalno provlaci. Narod koji zadnji shvata realnost i uvek je usporen prirodno je narod Vojvodine, taj fenomen je nemoguce opisati ali dobro, mozda nauce jednom lekciju. Srbijanci i oni isto negoduju i stalno bi da menjaju vlast,svakih 3 meseca. treba nas preorati 3x za svaki slucaj i to uzduz i popreko i da se jednom opametimo. Rad je ono sto nama fali, niko nece i ne zeli da radi, jer se svi zadovoljavaju sitnim stvarima. Penzioneri hrane 80% Srbije koja je nezaposlena. To je ta Srbija koja dozvoljava mladima i ljudima preko 30 godina da se vuku nocu po parkovima i prave cirkus, idu i izigravaju neke navijace a gladni i zedni. Ledere svih partija treba zatvoriti i krenuti is pocetka sa totalnim anonimusima.Ova Srbija je gora nego geto, jer iz geta mozes da pobegnes,geto ima granicu, Srbija nema granice jer glupost je neunistiva. ovo je odgovor Srbinu iz R.Srpske.

siromah

pre 9 godina

Ajd nek bude i ovako - nemam nista pritov toga na vodi. Daj Boze da nam ti darezljivi Arapi poklone pare i naprave ko zna sta. Izgledace lepse svakako. S druge strane - ljudi za koga luksuzni stanovi, najveci trzni centri, za prosecnu platu od 300 evrica. Budite realni, ko ce da kupuje od vas u silnim soping molovima i odseda u svemirskim hotelima?? A i za koga li se prave poslovni centri kad 50% zemlje ne radi.

#vladimir0710

pre 9 godina

Ako u okviru "Begrada na vodi" projektanti i graditeljske firme pokažu svoj visoki kvalitet pri izvođenju radova, budite ubeđeni da će ih investitori iz UAE voditi sa sobom po svetu gde god budu gradili.

cotke

pre 9 godina

Prvo i to je laz kao i sve do sada... A dokle vise samo Beograd pa Beograd...muka mi je vise od toga...dokle cela Srbija da trpi da bi se u beogradu odrzavao socijalni mir... I posle kada cela zemlja ostane samo taj jedan grad, opet ce ima strane sile i domaci izdajnici biti krivi ...

djadja

pre 9 godina

ukloni sirotinju da bogati kupuju, ne stanuju, kupuju stanove/lokale na lux lokacijama...stanove ce vam kupiti desetoro ljudi,puci cete...o kakvom vi luxuzu pricateee?!

Dragan

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to
(zoran, 10. jul 2014 23:56)

Ova zemlja jeste tu negde oko bankrota ali ona nece graditi ni jedan od objekata na ovoj lokaciji nego Emitarati, a oni su jedna od najbogatijih drzava sveta.

Simce

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobro za Srbiju. U izgradnji Beograd na vodi učestvovaće i naše građevinske firme, a to znači više radnih mesta. Misli premijer na dobrobit naroda.

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

townee06

pre 9 godina

Ma lepo im i luksuzno bilo pored plave i ciste Save i mnostva zivotinjskog sveta (posebno komaraca). A tek nocni zivot u ulicama crvenih fenjera i sve sto ide uz to...

Bili

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.

Wannabe

pre 9 godina

Ja verujem Vucicu kada kaze da ce izgraditi Beograd na vodi. Ali istom ne verujem kada govori o sadrzajima Beograda na vodi. Sigurno ce sagraditi najveci trzni centar na Balkanu i tri - cetri ultra mega giga stambene zgrade. To verujem. Od trznog centra ce Arapi namaci pare, od ultra mega giga stambenih zgrada - kojih nece biti vise od 3, profitirace ultra mega giga bogatasi bliski vladajucim strankama (sadsnim i bivsim)...I neki hotel, i neki veliki park...A za to ce drzava dati 200 miliona evra. Tuzno je koliko je ocigledno da nas deru a to ne vidi pola Srbije. Tuzno je sto kad budu videli bice kasno. Ova polovina koja vidi ce vec do tada odseliti, ili ce poslati apoliticna, utucena...

Ricky

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???
(PatriJota, 10. jul 2014 21:35)

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.

Malo drugi pogled

pre 9 godina

Ovaj BG na H2O veoma zaudara na prevaru. Nisam rusofil ali ako ruski tajkuni nemaju nikakvog interesovanja za ovaj "nebeski" projekat znak je da od toga nema nista. Rusi su toliko u srpskoj ekonomiji da je ne zamislivo da bilo sta sto je isplativo prodje pored njih.

mrs stk

pre 9 godina

Jel neko objasnio da partner iz UAE nece da istrese 4 milijarde ... Oni samo nude ociscene parcele nekim imaginarnim investitorima kojih nema na vidiku... Arapi se samo ugradjuju. Ajde bas da vidimtoga koji ce da se useli u BGNV, a da se pre toga ne iseli stajga. Premestanje stajgi je predvidjeno tek u 2 i 3. fazi... I kao sto je Djilas govorio za premestanje stajgi, ciscenje terena , gradnju mosta kod Vince , izgradnju kanalizacionih kolektora treba 800 miliona eurica... Na kraju ste sve to priznali gospodo veliki demagozi iz SNS A gde vam je sad kanal Dunav-Morava- Vardar

Olga-bg

pre 9 godina

saplela sam se o sine koje vire iznad asfalta u beogradskoj ulici,pala i zestoko se izubijala...pre par dana se starija zena ih je takodje zakacila prilikom prelaska ulice..jadna zena kako je pala...a danas videh jednog coveka koji se isto spotakao..trotoari puni rupa,gusimo se u saobracaju,metro-a ni na vidiku...a oni nam pricaju o bajkama

zoran

pre 9 godina

A gde su te pripreme? Ako će da počnu da grade sledećeg proleća onda bi već sada trebalo oko stanice da tutnji barem trideset teških mašina i barem hiljadu radnika da raskrče koloseke, skretnice, bandere, magacinčine, barkčine, rashodovane vagone... Ja prolazim tuda svaki dan na pecanje i ne vidim nigde nikoga da nešto radi što bi ličilo na "pripremne radove"???

Lajavi

pre 9 godina

Nema od toga NIŠTA. To je ona ista firma iz Emirata, koja je Crnu Goru 6 godina zavlačila sa projektom "ULCINJ NA PLAŽI" (izgradnja Velike plaže). Od svega što su obećali u Crnoj Gori, a obećali su ulaganje od 2 milijarde evra, nisu izgradili ni KOKOŠARNIK. Da dodam da dole nije bilo potrebno ništa pomerati, izmeštati, te da je već postojao i generalni i detaljni urbanistički plan.

aman

pre 9 godina

@Ana Bg
e a kome smeta komentar njegov problem. To sto ti verujes u price za malu decu i pises komentare za svog vodju ne znaci da svi isto mislimo kao ti i tebi slicnima fanovima vodje. Da si iole proverila ko je investitor uverila bi se da je to jedan prevarant koji je slicne genijalne projekte iz masta imao i po nekim drugim delovima sveta gde su ljudi zbog njega popili i robije. A ono sto mi najvise smeta je to sto se arci zemlja bez tendera , bez javnog uvida u ugovore i tako dalje. To sto vi koji podrzavate vodju mislite da je to uredu da se on ponasao kao monah i vlasnike cele zemlje Srbije je vas problem ali to nije po zakonu a ni po ustavu. Pre ili kasnije ce i on i ona njegova megatrend svita pred sudom da zavrse sa bukagijama isto onako kako je on hapsio neke ljude koji cak nisu ni bili krivi. Ovo sa Beogradom na vodi kao i AirSrbijom a i prodajom polj zemljista za tesku krivicnu odgovornost.A sve ce to morati da objasni sudu onog trenutka kad padne sa vlasti a pasce pre ili kasnije niko nije vecit.
A zasto mu skoro vise niko ne veruje evo i zasto: Al Dahra rezultat nula, Mubadal cipovi i aviokomponente nula, Beograd na vodi bice i to nula, Ikarsu Mercedes rezultat nula ( niko nije ni pitao da kupi ), pad standarda za tri godine vise nego kriznih 2008 i 2009. Lazni podaci o broju nastradalih u poplavama, netransparentnost trosenja humanitarnih para koje smo dali poplavljenima nigde nista. Ministri sa laznim doktoratima, privodjeni min zdravlja Dr Smrt itd

PatriJota

pre 9 godina

Boze oprosti im, ne znaju sta pricaju i rade! Ali za razliku od boga, narod Srbije ne treba da oprosti, ako zeli da prezivi i to sto pre da pokaze, kako god to trebalo i moralo da se izvede???

Del Boy

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
(clapper, 10. jul 2014 21:27)
Zato što i jeste more, na neki način. Video sam celu maketu, Sava je spojena kanalom sa Egejskim morem. Voda je slana sve do Jagodine.

Šalu na stranu, imam jednu ideju. Pošto B92 admini dozvoljavaju nekom tipu da napiše samo Brondby na bilo koju fudbalsku vest, može valjda da prođe i ovo. Dakle, na svaki spin o Beogradu na vodi treba objaviti da u Srbiji godišnje, u proseku, strada do 50 ljudi usled smrzavanja ili gladi u područjima zavejanim snegom. Ti ljudi stradaju u višednevnoj agoniji na samo par kilometara od puta ili mesta gde je pomoć. Međutim, naša država nema ni jedne motorne sanke i ne pomaže tim ljudima. Iluzorno je očekivati da se ljudi koji su učestvovali u vlasti koja je pobila 200.000 ljudi u ratovima devedesetih brine za ove ljude. Ali, zamislite da su možda baš vaši baka ili deka ostali zavejani i da odlaze u mukama. Rešenje postoji u oglasima, motorne sanka, i koštaju oko 7000eu po komadu. Molim admine da ovo objave i dobre ljude da nekako pomognu. Neka bude bar neka korist od ovog turbo-folka (Beograda na vodi!?).

bolebre

pre 9 godina

Zna li neko koliko dnevno kosta skela za onaj ogromni bilbord koji zaklanja zgradu zeleznicke stanice i kome idu taj novac? I kome sve to treba. Izgleda da smo ili mnogo bogati ili mnogo glupi, kada ne sprecavamo da se na ovakve gluposti bacaju novci ! A na poplave i unesrecene smo vec zaboravili...

b

pre 9 godina

Progooglajte malo, isti ovaj investitor je bio sa tim bilbordima u par država, napravio jednu zgradu i zapalio. Video sam prilog iz Kirgistana, isti lik, samo jednu zgradu, salon, sve ostalo zapušteno...
Verovatno je samo nameštaljka za rejting Aci.
Neko će zbog ovoga u zatvor.

dovla

pre 9 godina

Na maketi, koja je verovatno plagijat kao i sve drugo kod sns-a, skoro svaka zgrada ima otvoreni bazen na krovu, a palme rastu na sve strane, kao da je Beograd na obali persijskog zaliva.

zoran

pre 9 godina

Megatrend uzvraca udarac...prvi deo.

Jaooo...Srbijo, bostan zelen si obrala....chekam da se zavrshi ovaj kanal do Soluna pa chamcem da zbrishem nizvodno...

kolosera

pre 9 godina

Lepo je PRESTIZ Objekte graditi, ali ce biti skup m2, to znaci da ce se jos vise krasti, lagati i varati, bukvalno preko leseva ici. Da bi kupili tako skupu nekretninu,da bi tu nesretno sedeli sa besanim nocima i strahom od zakona.
Znaci jos vise ubistava i samoubistava, Zalosno!

dr

pre 9 godina

Tako je bilo i sa Zavalom u Budvi, prvo su prikazali makete i hotel Jedro u sredini a na kraju su tu ostale vile za prodaju, naravno da su se politicari ugradili a od radnih mesta u hotelu ni traga. Tako ce i kod vas biti ako se ne opametite,menjajte vlast dok nisu sve rasprodali i pokrali

nesa

pre 9 godina

Najveci trzni centar na Balkanu u zemlji sa najnizim primanjima na Balkanu.Ako ga kompletnog uzmu Kinezi bez da placaju porez bilo bi dobro i njima i narodu.Ovako mrka kapa

niki25

pre 9 godina

Ako me secanje dobro sluzi, ovo (tanjug slika) je cetvrta verzija kule predstavljena javnosti. Od zaista impreaivnog resenja do ove jednostavne, daleko od impresivne, varijante. Izgleda da zaista ima istine u vestima da dobar deo inveatitora okrece ledja, cim se menjaju planovi ovako cesto i na ovakav nacin. Nadam se da se vlast nece zaleteti da po svaku cenu imaji nesto ispred cega ce se slikati.

sasa jokic

pre 9 godina

Bolebre@ Taj bilboard kod zeleznicke stanice ima za cilj izgleda da se vidi sa meseca.
Licno bi voleo da se ovaj projekat desi, ali cim se marketinski orica ovoliko forsira, odmah mi je sve sumnjivo.
Mislim da bi neko od novinara (mada skoro pa da takvih ovde nema) trebalo malo da se raspita o poslovanju investitora. Jer koliko vidim i cujem, imao je slicne projekte/promasaje po drugim zemljama.

Filip

pre 9 godina

Mislim da je ovo mnogo bolja slika od olupina, silosa, stovarista, parkinga, slepera, autobusa, plupanih vozava punih brzkucnika i oronulih baraka..

Milo

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.

Бароница

pre 9 godina

Baš smo neki čudan narod, i kad nam se daje, mi ne možemo da uzmemo, a da ne uputimo kakvu zamerku. Projekat je vrhunski, u svakom smislu, i što je najvažnije, Vučić je obezbedio posao za domaće kompanije, za nas, dakle, zahvaljujući premijeru, moći ćemo da radimo i da zaradimo, a ko će kupovati stanove, pa zar je bitno... Na kraju krajeva, Beograd će izgledati bajkovito, a opet funkcionalno i moderno, to će tokom vremena privući i turiste,i dalje investitore. Vučićeve vizije premašuju mandat na koji je izabran, on razmišlja i planira i za buduća pokolenja.

maki

pre 9 godina

Beograd na vodi je jako dobra investicija. I ona predstavlja šansu da naša zemlja postane još više turističkog karaktera. Premijer se veoma trudi da ovaj projekat jako brzo bude realizovan.

zoran

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to

Sveto

pre 9 godina

Oni sto za 14 godina nisu bili u stanju da urade i obicnu fasadu na nekoliko zgrada u Beogradu,sada kritikuju ovakav projekat kojim bi se Beograd merio sa najlepsim gradovima u svetu.Najbolji pokazatelj ljudske pokvaranosti.

Alan Ford

pre 9 godina

@Ricky a na šta liči ako nije mahala? ovaj grad je užas nad užasima, gutač vremena, zagadjen, moraš skučeno da živiš ako nećeš da mlatiš u transportu...

Ministar

pre 9 godina

Ja koliko se sećam, nacija je od Vučića tražila da reši problem uređenja Države, da pohapsi ekipu koja je pokrala Državu pre njega, čak i da se reši Dačića još pre izbora. Naravno, Dačić je i dalje tu, a onda, odjednom, lik uvaljuje celoj naciji priču o Beogradu na vodi, niti ikoga da pita, da li mi to hoćemo, da li on treba da se bavi Beogradom ili je on premijer Srbije, da li treba da rešava aktuelne goruće probleme. Jok, frajer bi da zida svoj rejting na nekim soliterima u budućnosti. Ne gradi čak ni industriju, nego nekakav Beograd na vodi. Motor razvoja biće Beograd na vodi pun odrpanih Srba. Ili će i njih da protera, da bih "doktori" i šeici imali gde da kupe stan sa pogledom. Ej rođaci, i mi samo gledamo šta nam serviraju.

Enonewa

pre 9 godina

Još jedan dokaz da sva predizborna obećenja koja je Vučić dao postepeni i ispunjava. Najvažnije od svega je što će se u ovom projektu zaposliti mnogo naših građana, a isto tako i radove izvoditi mnoge naše domaće firme. Nakon izgradnje biće ogromne koristi i od posete straanih i domaćih turista tako velelepnom zdanju, a i posao za domaće stanovništvo. Moramo se malo strpeti jer ništa ne može da se uradi preko noći, za sve je potrebno vreme, ali će bar biti realizovano za razliku od mnogih obećanja prethodne vlasti gde je uvek bilo "Obećanje ludom radovanje".

natalijica

pre 9 godina

Izgradnja Beograda na vodi je prava stvar. U izgradnji ce ucestvovati i nase firme za projektovanje i izgradnju, sto je dobro za nas.

MiIlenaM

pre 9 godina

Beograd na vodi ce Beogradu dati etstetski izled, zbog toga ce i veliki broj turista posetiti Beograd. Za gradnju Beograda ce se zaposliti mnogo ljudi. A to sve finansiraju Arapi, nema potreba napadati vlast.

slash

pre 9 godina

Kaze "investitori traze od projektanata da urade dokimentaciju"? Znate li vi koliko traje faza pripreme dokumentacije? Mislim na idejni projekat, fizibiliti studiju, glavni projekat, dok izaberes izvodjace, konsultante za nadzor i slicno? Bar narednih 3 godine. Toliko treba dok se ne krene stvarno graditi. Naravno, politicari mogu i sutra da idu kao sto su i za Juzni tok otvarali radove da bi sada saznali da je to bila cista obmana, ali za pravu pripremu svega treba bar 3 godine.

draganbb

pre 9 godina

A najbolji je most koji samo sto ne dodiruje vodu. Camci ce moci samo da prolaze ispod. Treba svi malo veci na vreme da se evakuiso nizvodno od mosta.

Nele Soldatović

pre 9 godina

Projekat koji obezbeđuje puno novih radnih mesta kako u izgradnji tako i posle završetka ovog projekata. Meni je najsvetlije u tome da puno naših radnika biti angažovani u samom procesu izgradnje što bi pomoglo i našim građevinskim firmama.

The Ideal Mind

pre 9 godina

Ovaj projekat će u potpunosti promeniti lice Beograda a samim tim još poželjnija destinacija za turiste a i investitore. Ovo je samo dokaz koliko su investitori orni da što pre krenu sa radovima i da ovaj projekat može da ima samo pozitivne efekte.

Simce

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobro za Srbiju. U izgradnji Beograd na vodi učestvovaće i naše građevinske firme, a to znači više radnih mesta. Misli premijer na dobrobit naroda.

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

Srbin100%

pre 9 godina

Po svemu sudeci zelja je glavnog investitora da prodajom luksuznih stanova privuce klijentelu sa dubljim dzepom i na taj nacin omoguci da Beograd na vodi postane poslovni i finansijski centar ovog dela Evrope,sto je i od pocetka bio plan

Tamara Bacić

pre 9 godina

Opozicija koja toliko godina na vlasti nije uspela ništa da učini po samo sliku Beograda a kamoli po celu državu je jedina koja kritikuje ovakav projekat koji će promeniti sam izgled prestonice. Da ne govorimo o radu i radnicima koji su potrebni za sam proces izgradnje, tako da je ovo samo jedan u nizu pozitivnih efekata ove vlade.

Sara Key

pre 9 godina

Projekat "Beograd na vodi" donosi samo pozitivno za Srbiju. Veliki broj zaposlenih radnika, domaće građevinske firme će učestvovati u procesu izgradnje, privlačenje što većeg broja turist...i mnogo toga još. Sve u svemu vrhunski projekat.

Dragan

pre 9 godina

Kakav vas Beograd na vodi koga vi zamajavate pa zemlja je u svakom pogledu bankrot u ekonomskom, moralnom i politickom smislu to vi nikad necete doziveti najdalji domet je samo ova maketa i to je to
(zoran, 10. jul 2014 23:56)

Ova zemlja jeste tu negde oko bankrota ali ona nece graditi ni jedan od objekata na ovoj lokaciji nego Emitarati, a oni su jedna od najbogatijih drzava sveta.

Djukan

pre 9 godina

pa zar je bitno kakvi ce se prvo graditi stanovi,bitno je da se radi i gradi a to znaci da ce biti posla za radnike...samo napreddd..

boris

pre 9 godina

(Del Boy, 10. jul 2014 22:16), odlicna zamisao, i veliki plus za akciju.
ako smislite nacin za doniranje sredstava, licno bih se pridruzio malim prilogom.
konacno da neko progovori i o mukama sirotinje u ovoj zemlji
samo, to o krivici za poginule, raspitaj se zasto su u zatvoru bili ft i ai, nije da branim nekog za greske, nego da se zna istina.

Filidorova odbrana

pre 9 godina

Eto, ko nije verovao u projekata Beograd na vodi sovom vešću su totalno poraženi. Projekta je živ i kreće u realizaciju.

Saldzo

pre 9 godina

Ovaj projekat je sansa za citavu gradjevinsku operativu u Srbiji, slika ovog dela Evrope bice promenjena. Konacno je citav svet video stabilnost ove vlade, dolaskom BEOGRADA NA VODI slice se investicije iz celog sveta, do sada su investitori sa rezervom u Srbiju, ali sad imaju sigurnost.
(Bili, 10. jul 2014 22:47)

I svi cemo biti milioneri, po ceo dan cemo samo uzivati, raditi samo ako nam se bas radi, voziti najskuplje automobile, palicemo kubanske tompuse novcanicama od 500 evra, Svedjani ce traziti nas pasos i iseljenicku vizu, jednorozi i ruzicaste zeke ce skakutati po parku ispod duge...

Sonči

pre 9 godina

Ja planiram stan od 100m2 + 50m2 uske terase na kojoj bi bio djelić za stol i tuš, traka za plivanje od 20ak metara, širine 2m uz putić te 0.5m vrta duž trake, a na kraju bi bila finska sauna. Stan je 4-s s 3 sobe: roditelji i bebe, mala djeca, velika djeca. Poslije su to npr. soba za unuke i radna soba. Potrebna i garaža za spremanje jedrilice u izradi. Mada ja sam to mislila u ZG, a u BG može i neki samo luksuzni stan.

čist račun duga ljubav

pre 9 godina

Onaj ko ima para neće kupovati nekretnine u Srbiji. To je bacanje para kad se uzmu u obzir porez ne imovinu. Pa ko je lud da plaća svake godine 0,4% od vrednosti imovine. Pa zar nije bolje kupiti nekretninu u Nemačkoj, ili bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji gde se ne plaća porez ili gde su oni minimalni. Sa ovolikom porezima na imovinu kupovina stana je ne isplativa za one koji imaju neki višak novca.
Onaj ko je uzeo stan na kredit sa ovilikim porezima dolazi u opsanu situaciju da mu nedostaje para za ratu ili porez.
Ovaj Krstić je zacemntirao prodaju nekretnina.
Pre bi kupio nekretninu na Hrvatskom primoriju nego ovde.
Ovi stanovi nisu čist račun, odnosno ovo je račun krčamara bez potrošača.

LENCE

pre 9 godina

@ (Malo drugi pogled, 10. jul 2014 22:25)
Rusi ce mozda biti u pozadini, cuvace ledja svojoj braci.Brat ne mora na braci uvek da zaradi.

dejan

pre 9 godina

Beogradjani, od blata cemo Djilasa praviti, a Srbija cini mi se Tadica, koliko god ga pre pljuvali.
Realno, Djilas inzenjer, Tadic profesor, meni nije jasno...

Realno

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Neces verovati koliko brzo ce se rasprodati. Zivi bili pa videli.

teks

pre 9 godina

Na cemu ste sem na vodi...
(smeker, 10. jul 2014 21:30)ponekad kad imam srece imam i suvog leba..ovo je naveca prevara u istoriji srbije,ljudi opametimo se i sklanjajmo ove prevarante dok jos mozemo nesto da ucinimo inace...hvala

marecare

pre 9 godina

besmislene price o Beogradu na vodi - posto nismo videli ugovor, mozda je posao veka, a mozda je i prevara veka!

Dajte ugovor pa da razgovaramo!

A i novinari - ocigledno da ne smeju da postave ovo pitanje nigde...

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

aleks

pre 9 godina

Smesno mi je to verovanje da kada napravite lux objekte odmah ce se sjatiti svetska elita da to pokupuje. U Beogradu? Zasto? Imate London, Zenevu, Pariz, Rim, Barselonu, Azurnu obalu, Prag, Budimpestu, Dubrovnik sa lux objektima... sta ima u Beogradu da privuce elitu?

Šta će pre?

pre 9 godina

Kakav elan i polet u obnovi zemlje... uživancija :-)

Karići sa plagijatom od projekta za nazovi Tesla-City na Novom Beogradu ili Beograd na Vodi ili kanal Morava - Egej ili Autoput koji se zaglavio na livadi kod Lajkovca ili Koridor 10 kod Grdelice ili Moravski Auto-put od Stalaća do Čačka ili Prokop ili novi železnički most u Novom Sadu umesto srušenog Žeželjevog ili tunel ispod Fruške Gore ili pruga Valjevo - Loznica ili aerodromi kod Kraljeva i Užica (a vlast ni onom u Nišu ne daje da otvori saobraćaj prema Evropi) ili autoput Batočina - Kragujevac ili obilaznica oko Beograda ili brze pruge Srbije ili nova fabrika čipova u Inđiji ili marina Dorćol ili će šarlatani doktori na vlasti smisliti nove razvojne izazove!

Joe

pre 9 godina

Na zalost Srbima nista nikada neodgovara. Najvece su bundzije u Banatu pa ostatak Vojvodine. Sta god da se uradi malo je malo je. Znaju da kritikuju Milosevicevu vlast pa sada SNS a nekako se DS stalno provlaci. Narod koji zadnji shvata realnost i uvek je usporen prirodno je narod Vojvodine, taj fenomen je nemoguce opisati ali dobro, mozda nauce jednom lekciju. Srbijanci i oni isto negoduju i stalno bi da menjaju vlast,svakih 3 meseca. treba nas preorati 3x za svaki slucaj i to uzduz i popreko i da se jednom opametimo. Rad je ono sto nama fali, niko nece i ne zeli da radi, jer se svi zadovoljavaju sitnim stvarima. Penzioneri hrane 80% Srbije koja je nezaposlena. To je ta Srbija koja dozvoljava mladima i ljudima preko 30 godina da se vuku nocu po parkovima i prave cirkus, idu i izigravaju neke navijace a gladni i zedni. Ledere svih partija treba zatvoriti i krenuti is pocetka sa totalnim anonimusima.Ova Srbija je gora nego geto, jer iz geta mozes da pobegnes,geto ima granicu, Srbija nema granice jer glupost je neunistiva. ovo je odgovor Srbinu iz R.Srpske.

#vladimir0710

pre 9 godina

Ako u okviru "Begrada na vodi" projektanti i graditeljske firme pokažu svoj visoki kvalitet pri izvođenju radova, budite ubeđeni da će ih investitori iz UAE voditi sa sobom po svetu gde god budu gradili.

BranislavO.

pre 9 godina

Saradnja Vučića i ovog čoveka je u jednoj vesti (http://dnevno.rs/vesti/131139-saradnja-vucica-i-muhameda-el-abara-je-prevara-veka-pogledajte-kako-je-opljackao-druge-zemlje-foto.html) označena kao ''prevara veka'', jer je investitor iz UAE ''započinjao'' projekte u severnom Iraku, Indiji i Pakistanu, ali nigde gradnja nije odmakla dalje od maketa. U Indiji je optužen za pronevere, falsifikate i kriminalno udruživanje, jer je prevario 560 vlasnika stanova.
Na prezentaciji indijske TV (NDTV) postoji čitav odeljak pod naslovom ''Emaar scam''.

Goran_D

pre 9 godina

Jedna informacija za botove (one druge) : pocetak izgradnje Beograda na vodi otvara Ceca besplatnim koncertom :)

StO se tice tih skupocenih stanova, mislim da oni nisu namenjeni za neradnike :)

Тома

pre 9 godina

Док се гради Београд на води остатак Србије је у блату.Дали ико у овој земљи мисли на Србију ван Београда?Људи многе мање општине су толико економски и љуцки назадовале да смо се вратили на ниво 19 века.Нико ништа није уложио у моју општину Рековац још од 1965 год када је једина фабрика изграђена која од 1995 више не ради.Туга и јад од државе и власти

Goci

pre 9 godina

Da probam plastično da objasnim: Šeik uloži 10 evra i te pare odu srpskoj građevinskoj firmi. Šeik dobije vrednost (građevinu) od 20 evra, koju za 20 evra proda građanima Srbije. Šeik je dobar 10 evra i odnese ih kući, van Srbije. Srbi su u minusu 10 evra. Ali je vlada Srbije uzela solidan porez za svoj bužet na sve to.

Scenario dva: Vlada Srbije prestane na građanima prodaje "maglu na vodi", već omogući privatnim firmama da rade i zarade, pre svega smanjenem nameta koji guše privatni sektor. Privatna firma da radnicima, građanima Srbije, 10 evra i dobije vrednost (maline, nameštaj, softver...) u vrednosti 20 evra, koju za 20 evra proda nekome van Srbije. U Srbiju je ušlo 20 evra. 10 uzela firma, 10 radnici. E to treba da se radi, ne da se prodaje "savska magla".

buki

pre 9 godina

Kako ova Sava liči na more. Hm hm hm
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (clapper, 10. jul 2014 21:27)

Ma ima i more da nam naprave, samo poplave Vojvodinu, ionako im je trn u oku. Ako treba bre ima i Egejsko more da teče uzvodno uz Moravu i Dunav.Spoje lepo i korisno, uklone one koji se ne kopčaju na leđima i ne veruju u bajke, a nama u Beogradu omoguće da se malo osolimo. Ionako za nešto dalje nemamo duuugo nećemo imati mogućnosti.

Ko zna...

pre 9 godina

Kakvo je ovo zaluđivanje... Urađen nekakav master plan??!
Gde je plan detaljne regulacije??
Stigosmo i do projekata, tendera, raščišćavanja terena, cene kvadrata, a koliko vremena treba samo za PDR? Ili da očekujemo lex-specialis da ne treba PDR...

desa

pre 9 godina

Bilo bi super, kad bi imali naftu; ovako, na kredit, s nasim tajkunima i politicarima, nije momenat.
P.S. Ko placa one silne bilborde sa slikom fatamorgane / Profitirao Djilas? /

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Људи ми одумитемо. Све нас је мање. Не требају никоме додатни квадрати.

Sojo

pre 9 godina

Realno, koliko para je ulozeno do sad na makete, bilborde, reklame, nalepnice po autobusima itd. Mogli su do sad da napreve bar par zgrada. Ili neke kuce za ovaj poplavljeni narod, sto nema krov nad glavom.

gospodjin

pre 9 godina

Sve je to lepo, al ajd neka se samo dogovore kako ce konacno da izgleda ova kula, da znam konretno kakvu sliku u glavi da stvaram dok mastam o BGu na vodi. Stvarno nije uredu.

Kosta

pre 9 godina

E kukala vam vasa SNS-ovska majka..... Pa 100 puta bi bilo bolje da ste te misteriozne pare za BGD na vodi dali na izgradnju metroa, da se smanji ovaj haos i jad od gradskog prevoza!!!!

Dubioza Kolektiv

pre 9 godina

Kažu... neće nikad prestat' glave da nam pune,
Sve dok je ovaca neće falit' vune.
Spale su nam gaće, zagrizli smo udice,
Glave nam u pijesku, nezašticene guzice!

Ilija Chvorovic

pre 9 godina

Komesarijatu SNS-a

Smrt fashizmu Sloboda narodu

Drugovi, imam predlog. Molim vas da me saslushate. Ja bih da ishchupamo veliko ratno ostrvo, te umesto njega sagradimo veshtachko u obliku mushmule. Znam da bi mnogi hteli da bude u obliku palme, ali kritike ce biti suvishe glasne, a nemamo dovoljno drugova da po svim forumima udaraju minuse.

Zivela partija

Drug Ilija Chvorovic

prki bg

pre 9 godina

Joj, braćo i sestre, ne želim da budem teatralan, narod se hrani po kontejnerima, mladići i devojke bez ikakve perspektive, penzije da se smanje, nemci opet nove uslove a ovi zidaju Skadar na Bojani. Selo izgorelo a bakuta ćelava. Jooooj. Bila jednom jedna zemlja...

LSD

pre 9 godina

Gotovo identicno su razmisljali nasi zabrinuti gradjani pre 100 godina, kada su tadasnji industrijalci gradili velelepna zdanja po Beogradu. Na srecu, ljudi sa vizijom su ucinili da Beograd danas ne lici na tursku mahalu.
(Ricky, 10. jul 2014 21:48)


A gde ti u ovoj priči vidiš ljude sa vizijiom ?

siromah

pre 9 godina

Ajd nek bude i ovako - nemam nista pritov toga na vodi. Daj Boze da nam ti darezljivi Arapi poklone pare i naprave ko zna sta. Izgledace lepse svakako. S druge strane - ljudi za koga luksuzni stanovi, najveci trzni centri, za prosecnu platu od 300 evrica. Budite realni, ko ce da kupuje od vas u silnim soping molovima i odseda u svemirskim hotelima?? A i za koga li se prave poslovni centri kad 50% zemlje ne radi.

dragan

pre 9 godina

Zasto su ljudi tako zlobni, Vucic je jedan dobrodusan covek, sirokog srca i njegovo je pravo da pokloni kome sta pozeli e sad to sto je Sejk bas resio da gradi to je njegov problem mogao je da samo prihvati poklon i da ne dize galamu.
(Milo, 10. jul 2014 23:42)

Ako se ne varam on je svoju velikodusnost vec pokazao u gradskoj skupstini pre koju godinu kada je,glasajuci zajedno sa odbornicima svih stranaka sem DSS-a ako se ne varam,poklonjeno zemljiste za izgradnju TC USCE. Dusevan je covek,voli da poklanja,tudje narocito

Nasmejani

pre 9 godina

Kad citam ove komentare nije mi jasno kako je SNS jos na vlasti ? Pa vi vise nemate podrsku gradjana gospodo,cini se da ste ih zaludeli svojim kulama, gradovima na vodi, investicijama, sve to ali samo na papiru...

cotke

pre 9 godina

Prvo i to je laz kao i sve do sada... A dokle vise samo Beograd pa Beograd...muka mi je vise od toga...dokle cela Srbija da trpi da bi se u beogradu odrzavao socijalni mir... I posle kada cela zemlja ostane samo taj jedan grad, opet ce ima strane sile i domaci izdajnici biti krivi ...

djadja

pre 9 godina

ukloni sirotinju da bogati kupuju, ne stanuju, kupuju stanove/lokale na lux lokacijama...stanove ce vam kupiti desetoro ljudi,puci cete...o kakvom vi luxuzu pricateee?!

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Bar uklonite sine i pokosite travu, to vam je domet, doktori. Oni koji dodju posle vas ce ipak tu nesto napraviti, vi ne.

sačekajmo...

pre 9 godina

Ma ko da kupi tolike stanove i lokale
(Milos trojancevic, 10. jul 2014 23:59)
Od potpunog ismevanja samog projekta, preko kampanje o gradnji "najveće džamije" na Balkanu stigosmo do potvrdeda se "startuje sa gradnjom luksuznih stanova... Očito "svakog dana u svakom pogledu napredujemo.."!

mali perica

pre 9 godina

Ja nista ovo ne razumem! Meni ovo sve lici na veliku sarenu lazu. Kome oni nameravaju da prodaju ove luksuzne stanove? Koji to stranci i zasto bi hteli da ih kupuju? Mi nemamo ni nafte ni industrije a i pred bankrotom smo. Zasto bi neko tako zarko zeleo da investira u srpske nekretnine? Zasto se novinari vise ne bave novinskim clancima, kao i video klipovima u kojima se tvrdi da je "veliki arhitekta" Beograda na vodi imao slicne planove i u drugim gradovima i da nista osim maketa i bilborda nije proisteklo od njih. Meni se cini da nas Arapi zaslepljuju ogromnim obecanim investicijama u buducnosti da bi u nas u sadasnosti pokupovali na rasprodaji.

kula..

pre 9 godina

Takve kule ogromne visine su vise za neke prostore pored ili van centralnih delova grada!Takodje je moguce da budu uz reke ali u delovima grada,gde ne bi natkrili druge delove grada i ostale objekte!Kako stambene postojece zgrade,tako i ostale druge privredne objekte!Dobra je zamisao silaska na reke ali ne sa ovako velikom kulom uz reku!Nesto da bude vise kao Kopakabana..Da ima raznih sadrzaja ali da je samo po sebi privlacna destinacija za provod gradjana svih uzrasta.Jedino tako ce biti i isplativo u duzem periodu!Ali naravno sve da bude namenjeno nasoj brojnosti i zainteresovanosti..Da se ne megalomanise,pa da zvrji prazno!Poenta je vratiti zivot na reke i napraviti gradjanima i turistima oazu za uzivanje!Zamisljenu visoku kulu bi trebalo izmestiti iz centra i dalje od same reke!Video sam slicne visoke objekte u Singapuru i svi su gro namenjeni trgovini,delom hotelijerstvu i kao klasican poslovni prostor i sve je u samom centru.Ali tamo je u centru sve pretvoreno u poslovni prostor..Pravo da vam kazem ja tamo uopste nisam video stambene kule u centru Singapura!Najvece svetske kompanije tamo imaju svoje sopstvene visoke kule i sve su one u privrednoj nameni!Ali toliki trgovacki centri kod nas ne bi zaziveli,jer je platezna moc stanovnistva minimalna i samim tim zvrjali bi prazni..U Singapuru je druga stvar,tamo je skoncentrisan ogromni svetski kapital,posto je sam Singapur bescarinska trgovacka zona i svetska destinacija za ogromni priliv i distribuciju roba po svetu!

orangutan

pre 9 godina

Dugo smo se pitali kako je Kosovo izgubljeno??? Izmedju ostalog istom taktikom kojom se i ostatak Srbije sada gubi. Iskljucivo naseljavanjem Beograda i istovremenim pustosenjem ( kulturnim, gradjevinskim, infrastrukturnim...) ostatka Srbije. Pa kada tamo neke 2050 godine osvane statistika da preko 4 miliona ljudi zivi u Beogradu naspram 2 miliona u ostatku zemlje pitacemo se da li smo i mi krivi jer smo tamo nekih 2000-ih glasali za ljude koji su to sve sprovodili?

aca

pre 9 godina

To ce biti pocetak i kraj Beograda na vodi. Novo Usce i dva hotela se izgleda mogu izgraditi i prodati bez izgradnje Prokopa i izmestanja zeleznickog saobracaja. Samo nije jasno kad se pise da je Miskovic ostetio drzavu za 10 miliona eura za 1 hektar i da je Matijevic ostetio NS zato sto je 3 ari platio nesto manje kako to Seik i Vucic nece ostetiti Srbiju ako izgrade samo tri objekta na par hektara besplatno datog zemljista?

nopat

pre 9 godina

Koliko košta kvadradtni milimetar u maketi,
želim da zamenim jedan veći stan u mojoj maketi( dete pravilo na tehničkom) za dva manja u maketi Beograda na vodi.

nikola

pre 9 godina

za mene kao bednog coveka koji je non stop pod stresom kako ce da prezivi od danas do sutra, kako ce da izvede dete na put, kako da plati racune i vase poreze sta to znaci, hocu li ziveti bolje? Ili ce tajkuni i lopovi opet profitirati i ziveti u luksuzu i glamuru?

sila

pre 9 godina

sram ih bilo,ljudima smanjuju ionako bedne plate,a s druge strane grade Beograd na vodi i luksuzne stanove da mogu da se "obezbede "dok su na vlasti!!!?

townee06

pre 9 godina

Ma lepo im i luksuzno bilo pored plave i ciste Save i mnostva zivotinjskog sveta (posebno komaraca). A tek nocni zivot u ulicama crvenih fenjera i sve sto ide uz to...