Četvrtak, 10.07.2014.

18:00

Niko neće “srpski mercedes”

Prošla su četiri meseca otkako je prvi “srpski mercedes” izašao sa proizvodne trake fabrike “Ikarbus”, a za njega još nije pronađen kupac, piše Istinomer.

Izvor: Istinomer

Niko neæe “srpski mercedes” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

Naravno da ne moze

pre 9 godina

@Sumo
"Hajde neka neko pametan da neku ideju."

Za pocetak, smanjenje pdv-a na hranu sa 10 na 8% i smanjenje poreza na imovinu na nivo iz 2009.! Moze ?

saviola

pre 9 godina

autobus nema ko da napravi. samo mi koji smo tamo usli u poslednjih nekoliko meseci, a nismo deo Ikarbusa znamo kako tamo izgleda. pa to je strasno!!!! ne moze se tamo praviti autobus. ne

Dejan DO

pre 9 godina

Tačno je da Evropsko tržište drma kriza pa tako i tržište teških vozila(autobusa i kamiona).I pored toga,renomirane prevozničke firme i dalje kupuju Man-ove,Neoplan-e,Mercedes-e,Setre...a ovi sa manjom platežnom sposobnošću kao kod nas u Republici Srpskoj sve više prelaze na kineske KingLong i Higer autobuse.Za oko 30% su jeftiniji a jednako kvalitetni kao zapadjaci.Da ne zaboravim i turske proizvođače:Temsa,Cobra...Problem je u nečem drugom o čemu direktor Ikarbus-a ćuti-u nama!Izgubili smo tržišta,tehnološki zaostali,a konkurencija je strašno napredovala,prije svega kineska i turska.

tony

pre 9 godina

...ima li kraja lažima i prevarama A.V. čovek je nevidjeni baron, čim zine nešto slaže, verujem da se ni on više ne seća svega što je slagao u predizbornim kampanjama:
1. obećao da će otkriti kako je DS navodno pokrao izbore - ni dan danas ne znamo kako je to DS pokrao izbore
2. obećao da će neko odgovarati zbog kradje izbora - niko nije odgovarao
3. obećao da će otvoriti nova radna mesta - povećan broj nezapošljenih
4. obećao borbu protiv korupcije i kriminala - osim progona političkih neistomišljenika ništa nije uradjeno
5. obećao 100 milijardi eura investicija - ni euro od investicija
6. obećao smanjenje cene struje - poskupela
7. obećao ukidanje pretplate za RTS - nije ukinuta
8. obećao ulaganje u poljoprivredu - ni dinar nije uložen u poljoprivredu
9. obećao fabriku čipova - ništa od fabrike
10. obećao posao sa AirBusom u vezi pravljenja avionskih delova - ni od ovoga ništa
11. obećao ulaganje Al Dahre u sistem navodnjavanja - ništa od sistema za navodnjavanje
12. 2012, obećao bolji život 2013 - ništa od toga
13. 2013. obećao bolji život 2014 - najavljuje otpuštanja
14. 2014. obećao da će se već 2015 osetiti poboljšanje - sve je gore i gore
15. obećao Mercedes u Srbiji - zaleopio znak na 1 autobus
16. obećao BGD na vodi - napravljena maketa
17. obećao po 250,000 dinara ugroženim od poplava - niko nije dobio ni dinar
18. obećao da Srbiju neće voditi tajkuni - tajkuni kroje novi zakon o radu
19. sa Tomom obećavao kanal DMV do Soluna - ništa nije uradjeno

neophodne promene

pre 9 godina

ovi sns trolovi, se opteretili ds-om, a ne shvataju da je ds otisao u istoriju i da ce izbore izgubiti od nekog novog, poput Radulovica.

Aleksandar

pre 9 godina

Evo šta je Radulović govorio još u februaru vezano za Mercedes:
http://blog.b92.net/text/23755/O-Mercedesovoj-investiciji-u-Srbiju/

ali izgleda ljudi više vole da glasaju za bajke nego za realne opcije.

hilux

pre 9 godina

Po ko zna koji put vidi se da Vučić laže, a Radulović govori istinu. Naravno vidi se i da Srbi obožavaju lažove. Zato i žive kako žive. Bedno i jadno.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Prodavci magle ipak najbolje prolaze u Srbiji. Takve i volimo na celu drzave. Jeste da nista ne umeju da urade kako treba ali zato sto umeju da nas vuku za nos, strast Bozja.

?

pre 9 godina

-lazne diplome
-lazni diktorati
-propali studenti na celu ministarstava
-lazne investicije
-lazna borba protiv korupcije(hvataju samo sitne ribe)
Da li ovde ima ista STVARNO.Vucicu imao si sansu da barem malo trgnes ovu zemlju iz letargije ali ta sansa je po svemu sudeci propustena.Ne ide to sa DR Nesom,Malim,Grcicem,Majom,Tomom i ostalom nepismenom elitom.Pokusaj da pronadjes nove OBRAZOVANE I CASNE ljude koji mozda nece da ti vire iz nogavice kao DR Nesa ali koji su sposobni i znaju svoj popsao.

Džoni

pre 9 godina

Dobro je da su napravili bar taj jedan za slikanje. Mogli su i maketu da stave kao ovu Beograd na vodi pa bi opet narod slepo glasao! Naš narod voli kad ga lažeš još ako to radiš sa emocijom i dramskim zapletom kao Vučić to je onda ne voljenje nego obožavanje!

raja babeja

pre 9 godina

@ ( beo-grad-u-blatu )
E moj nevoljni rođače, nije samo BG; sa ovima na čelu sa velikim manipulatorom A. V. cela Srbija je u blatu, glibu, kalu... kako ti drago.

IBJ

pre 9 godina

Svaki ministar SVOJIM PARAMA da kupi po jedan bus, a Njegovo Visočanstvo Aleksandar tri komada... i tako svakih 6 meseci. Eto ti posla preko glave za Ikarbus.

U suprotnom, radi se o običnoj politikantskoj svinjariji, tzv. "promašenoj investiciji", bezočnom predizbornom spinovanju, mešanju politike u ekonomiju, nezarumnom tošenju javnog novca, nazovite već kako hoćete, na šta su mnogi odmah upozoravali. Eh, a da je samo "srpski mercedes"...

dokle vise

pre 9 godina

Dokle ce ovaj Vucic vise da se bruka sa ovim jeftinim prevarantskim trikovima.
To vise nisu ni lazi nego naklasicnije prevare.
Ajde ove za domacu upotrebu nista novo ali da ode u Rusiju i ponudi im italijanski auto, kao srpski bez carine, pa to je vec skandal.

Ana

pre 9 godina

Zašto bi neko uzimao Mercedes, kada može da uzme Solaris koji je bolji?
Mercedes odavno nije u vrhu kada je reč o autobusima i nemački gradovi u zadnje vreme kupuju Solaris autobuse, samo se Srbi zalapili za Mercedes.

princeza

pre 9 godina

“na homologaciji”,pa dok ga oni homologisu dotle je vec postao zastareli model ili je napolju vec izbaceno surnaest novih modela.E to vam je nas poslovni ambijent.Od ideje do realizacije ubiju vas u pojam.Da su ovde otvarali svoja preduzeca Apple ,Microsoft i Facebook,jos uvek bi cekali ateste i saglasnosti na aprate i dozvole za gradnju objekata.Tako da bi onda i svet kao Srbija zaostajala oko 300 godina.To je i sustina upravljanja Srbijom .Sto smo siromasniji i gluplji lakse je da upravljaju sa nama glupani koji dolaze na vlast.

Too Drunk To Fuck

pre 9 godina

Kolko je presho?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 10. jul 2014 21:41)

Zavisi da li je bio parkiran na klizistu ili ne.

sza

pre 9 godina

Prevara do prevare a ovi demokrate iz prošlog saziva nisu ništa bolji. Ista je to sorta samo svoje du** gledaju. Nema više promena ni energije za iste može jedino da se beži odavde.

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ovo je Radulovic najavio jos poodavno. Za razliku od nekih, njegove najave su se ostvarile. Citiram: "Mercedes ne investira u Srbiji. Tacka."

Bane

pre 9 godina

Ovo je jednostavna stvar. Drzava treba da da pare GSP da bi on kupio Ikarbusov autobus takodje privatnicima da se ispalte dugovanja pa da se raspise tender za nove linije za Beograd pa da oni kupe vozila.
Sve se okrece oko drzave i njene akcije. A kad dalje odmotamo stvar dodjemo do Vucica, on treba da naredi ili lepo kaze platite sve sto treba da bi Ikarbus krenuo.
Pri kraju je tender za grad Nis. Tu moze da se proda 50-80 vozila eto ti potencijalnog posla uz dobro finansiranje i opet pomoc drzave sve se zavrsava.
Ponovo sve zavisi od VUCICA

Pop78

pre 9 godina

"Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”. Vučić je tom prilikom naglasio da se za novi autobus već interesuju iz susedstva, dodajući da će se prodavati na području cele jugoistočne Evrope."

Ne, ovo je na zalost pokazatelj da je Vucic samo obican demagog i nista vise od toga.

merdza

pre 9 godina

Kada iscitate vecinu komentara, lako dodjete do zakljucka da mi sami sebi zelimo nesrecu i najgore. Jesu ovde sve bivsi DS-ovci, cim toliko pluju SNS, ili smo mi samo takav narod. Bas se pitam sta bi Cvetkovic uradio da pomogne Ikarbusu.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Вучић је само stand up комичар, проблем је што га озбиљно схватате! Ево вам детаљније објашњење: https://www.youtube.com/watch?v=KlQ0Eoibf9Q

Mali John

pre 9 godina

Eto sta znaci "BREND". Kvalitet, tradicija, poverenje. Graditi brend je isto sto i graditi poverenje i stalno vracanje potrosaca. Jednom ga unistis tesko se vraca a ne pomaze ni trokraka zvezda.

Ivan

pre 9 godina

Zanimljivo, nece evropa Mercedesa, ili je to samo Ikarbus sa Mercedesovim motorom, pogonskom osovinom (umesto MAN-ovom) i sasijom (umesto FAP-ovoj, koja se pravi po Mercedesovoj licenci, dakle isto). Razlika izmedju Mercedesa i MAN-a u motorima i pogonskim osovinama je gotovo neprimetna, dakle oba su odlicna. Globalni problem ikarbusa je zastita lima (cinkovanjem) kao i sasije, problem je i u kvalitetu izrade, u kvalitetu navabljenih komponenti jer se gleda da se ustedi na svakom koraku. To se najbolje moze videti na primeru autobusa ikarbusa iz 2005 i onih zutih manova koji su poklon Japanske vlade takodje 2005. godiste. Dok se MAN-ovi kako god da se lose odrzavaju i dalje drze, ikarbus ima rupe od korozije na karoseriji i u stanju je raspada. Znaci nije fora promeniti dobavljaca motora i zalepiti mercedesov znak super lepkom nego se kvalitetom treba nametnuti trzistu, a zato je potrebno da prodju godine, pitanje je da li ikarbus ima kapacitete da potrebne promene uradi sam ili je potrebno da se nadje strateski partner. Kada je grad Beograd trazio da preuzme ikarbus, Vucic nije dao, neka ga sad neka na delu pokaze svu svoju nesposobnost.

Dragan

pre 9 godina

Postoje razliciti razlozi sto je to tako, kvalitet, cena, uslovi prodaje, dalje sposobnost da se proizvod proda normalno ako su predhodni parametri zadovoljeni.

Bole

pre 9 godina

." A ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između “Ikarbusa” i “Mercedesa” biće potpisan, naglašava Vićentić, tek kada se pronađe prvi kupac." !? Koji ste vi PAPCI!!!

Saša

pre 9 godina

Pa bre kako se nisu setili da za vreme smetova i poplava izvlače decu i stare sa "srpskom mečkom" našli bi sigurno brdo kupaca kao i što su dobili brdo glasova...

mišija buva

pre 9 godina

joj kada čovek uzme da čita komentare shvati koliko je ovaj naš narod zaostao i ne zreo .. kada gledam političare poslednjih dvadesetak godina oni su radili sve što smo im dozvolili a dozvolili smo im i previše .... neozbiljan smo narod bruka

ha-ha-ha veliko interesovanje ....?

pre 9 godina

Prvi primerak autobusa "kupiće" Vučić za prevoz SNS bratije po mitinzima i sedenje na "stiroporu" !
Pa nije on džabe lepio onaj Mercedesov znak na bus u predizbornoj prevarantskoj kampanji.

nesa

pre 9 godina

Pa to je Ikarbus autobus kome su zalepili oznaku mercedesa i umesto manovog motora stavili mercedesov. Lepo je rekao Radulovic.Sad ne prave ni jedan ni drugi autobus.

djura

pre 9 godina

Ikarbus na vodi!
(dosta je!, 10. jul 2014 22:41)

dobra ideja! mogu da proizvode autobuse-amfibije, trebace kad se izgradi Beograd na vodi, pa da voze na liniji: Ada Ciganlija - Kula Beograd - Veliko Ratno Ostrvo - Lido - Zemunski Kej.

Zg

pre 9 godina

Ako ste zaboravili (ne piše u tekstu), Radulović je rekao i da taj autobus izvan Srbije ne smije nositi znak Mercedesa, niti njegovo ime.

рајко

pre 9 godina

па која нормална фирма са приоритетом да заради профит прави производ ако нема поруџбине?..она које је добила субвенцију од владе да би неколико људи добило посао и да вучко може да каже да је довео мечку у србију а све плаћено парама пореских обвезника

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ponosan sam na sebe i na ostalih 2% koji su glasali za Radulovica. Covek,bar za sada,govori istinu i samo istinu. Mislite o tome na sledecim izborima. Naravno,ko zna da misli. Jer mozda za sledece izbore bude bio neki BMW bus ili Audi...ko zna.

Vladan NS

pre 9 godina

Mazanje ociju narodu, tako ce i svi projekti proci od Beograd na vodi pa do kanala i mostova koje nam obecavaju, jer Boze moj kriva je kriza, kao da kriza traje od juce. Sta obecavate koji moj onda. Glavni je problem ovde sto narod idalje glasa za ove koji sve ovo obecavaju a daju narodu onu stvar koja sluzi za pravljenje dece, da ne psujem sada.

glava nije samo da se na njoj nosi frizura

pre 9 godina

zoki, 10. jul 2014 18:24

Lepo si sve napisao. Slazem se. Ali ipak sam ti dao minus jer si glasao za tog diletanta. Mogao si malo da prelistas medije o njegovim ogromnim uspesima iz proslosti, PRE NEGO STO SI IZASAO NA GLASANJE.

gorchilo

pre 9 godina

@Micko
Rano si stao sa nabrajanjem. Ovde ima bajki vise nego u 1001 noci samo sto je Sheherezada nesto poruznela I pocela da nosi naocare. Valjda 'joj' je neko rekao da sa naocarima izgleda ozbiljnije I uverljivije. Moram samo priznati da 'usne vrele visnje' ostadose iste.

milos

pre 9 godina

zato sto je velenefunkcionalan, recimo da ne moze da pridje solarisima ili japancima u bg. sipke za hvatanje visoke dva metra, uzak prostor, nemam reci zaista

ludi splićo

pre 9 godina

Ne slušajte ovog što daje 10 eura, ja dajem 15 eura!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MATRIX, 10. jul 2014 19:13)

Pošto san ipak iz gospodarski jače Hrvatske, ja dajen 50 eura!

Ivke

pre 9 godina

Ajmo polako, ajmo lagano... Ajmo polako da shvatimo kako su se Srbi malo lagano zeznuli na proslim izborima. Nista strasno, ali bice uzasno ako ne reagujemo pod hitno!

ivan

pre 9 godina

Tisina tamo!!!!!
U ikarbusu proizveden Mercedes Dr Vucic lepi zvezdu trokraku firme Mercedes. Proizvodnja stala Jel vucic ne lepi na sklopocije mercedesov znak. Iz dobro obavestenih izvora vucic je zauzet na 3d stampacu stampa Beograd na vodi
!!!
Velja ilic ce DA intervenise samo DA dotera u fabriku on masinu znate sto iMA ruku DA lepi serijski meckin znak.

zmaj

pre 9 godina

Kako rekose? Prevoznici nemaju ni za gorivo inace bi razgrabili to cudo od autobusa?
ma naravno :) http://www.ozonpress.net/ekonomija/9264-autoprevoz-kupio-17-novih-autobusa

Goxy

pre 9 godina

Greska u najavi, ovo uopste nije Mercedes nego Ikarbus, koji pritom i ne zadovoljava euro VI norme, nego je prekrsen zakon i ovo je euro V bus...
Valjda je sada svima jasno da je ovo samo jedan primerak za slikanje i obmanjivanje naroda!

zoran

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.
(Micko, 10. jul 2014 20:30)

Nemoj tako. Zaboravio si upad u Zvezdine prostorije u ponoc...zaboravio si Feketic...zaboravio si kako veliki vodja nosi vodu u Obrenovcu...a Zvezdina titula, pa popunjavanje klupskog budzeta sa parama koje sa neba padaju...nemoj da si na kraj srca..radi veliki vodja, ali mi smo glupi pa ne vidimo rezultat.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Nije kriv onaj koji vara, prevarant, kriv je onaj ko naseda na prevare. Npr, nisu krivi šinbiceri što pronalaze ovce, krive su ovce. Prosto je neverovatno koliko je bilo sns prevara i laži, a glipi narod veruje, glasa, podržava...ali mediji pod kontrolom sns sve to ispeglaju, naduvaju vest, pišu budalaštine, lažu... hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postaje istina. Ne znam da li se sećate radikalske propagandne-manipulativne emisije ,,Radikalski talasi'', imate na YuoTube pa pogledajte, tu propagandnu emisiju je uređivao Vučić, a pomagao mu Nebojša Stefanović, po istoj matrici i sada rade. Gebels je mala beba za ove manipulatore i prevarante. Oni (Vučić, Nikolić i ekipa) jako dobro znaju da u Srbiji ima mnogo glupana, pa tako lupe da će obezbediti 100 milijardi evra investicija i ovce se prime. Oni lupe da je pokradeno 600.000 glasova, a ovce poveruju. Oni lupe da će graditi kanal D-M-V i ovce poveruju. Svaki dan samo lupetaju i lažu, a ovce veruju...

Misa

pre 9 godina

Da postoji postoji....jedan..ali se i zaboga ispituje od pre izbora...da li su dobri varovi ...da li se pravi ne pravi se....da li se kupuje .ne kupuje se....I kako je to Mercedes strateski partner....to samo zna Alek....a zamalo zaboravih...mozda ce Al dahra kupiti za prevoz tura po elitnom naselju Bara venecija....ili za prevoz radnika u ZZ Sivac.....

Acs

pre 9 godina

Mečka je super nego kriva kriza?Reći ću ti direktore ko je krivac,krivac je Milošević psihopata koji je razorio nekoliko zemalja,u tom ludilu su stasali ovi što lepe Mercedesov znak sa buvljaka na sklepanu kršinu,a meni lično su najviše krivi oni bez m. 5.oktobra,što ne pobiše sve one navedene pre njih....i tako dodjosmo do sadašnjice.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Ideemooo gospodaru zivota i smrti !!! Haj''mo da vidimo i te ugovore sa Fijatom, Etihadom, Al Dahrom, dokle mislite da nas pravite budalama, ideemooo, novi robovlasnicki zakon o radu, rasprodaja EPS-a, Telekoma, obradive zemlje i nas bi prodali da ostanete tu gde jeste...ideemoo... !!!

Горан

pre 9 godina

Фабрика чипова, фабрика модерних оружних система, Мерцедес... Једино шта ОН уме је одржава атмосферу као да је тек дошао, као да није ДВЕ ГОДИНЕ на власти, стално ето њега нападају, раде против њега, а он најмоћнији човек у Србији у задњих 20 година. Зло :(

На жалост народу треба пуно времена да се опамети, али тек тада ће требати одрадити посао. Неће он са власти сићи милом кад изгуби већину, пазите шта вам кажем :(

Iz egzila

pre 9 godina

Trebalo bi da vam se nesreci radujem,jer nisam na vasoj muci,ali necu,nije ljudski.Trebalo bi da vas sazaljevam kada imate takvog vodju,ali necu,sami ste ga birali. Samo pitanje: Gde vam je tada glava bila?

Pinokio

pre 9 godina

Kada bi nasim politicarima za svaku izgovorenu laz i dato lazno obecanje rastao nos kao Pinokiu, pa oni nebi mogli glavu da okrenu ni levo ni desno, lazovcine jedne.

Grunf

pre 9 godina

Da sad neko može da vrati sve one komentare gde su klimoglavci što i danas rade lupali minuse za nešto što je toliko očigledno osim za njih.Sada bi trebalo da onaj ko je značku okačio da je vrati onome kome pripada.Mada gde ga naći na buvljaku.Malo se šalim samo me zanima za sve ovo vreme ovih nekoliko meseci iz kog razloga nije proizvedeno bar 10 autobusa.Merecdes je možda obustavio isporuku delova da bi ga sklopili.Možda nemamo ni školovane ljude koji su u stanju da sve te delove sklope jer ih niko nije poslao na edukaciju.Možda su i nešto pogrešno sklopili.Koliko se to jedno vozilo testira.Da li labaratorija uošte ima licencu od mercedesa da testira njihov proizvod.Ko ga testira.Kao i trokraka zvezda,borba brotiv korupcije,za bolji živor,pravosudje,i na istok i na zapad dojosmo do grandioznog projekta Beograd pod vodom.Imali smo Obrenovac i još desetine gradova pod vodom usled elementarne nepogode,a Beograd pod vodom će biti političko-ekonomski cunami koji će sravniti Srbiju,E sad botovi krenite sa minusima jer nije važno što smo svi obmanuti po ko zna koji put i to bez ikakve odgovornosti.Botići da ne razumete pogrešno nije to samo upućeno ovoj garnituri.To je upućeno svima koji su ovu zemlju svojim političkim obmanama dovelu tu gde je.Tada ste posali pesme o toj simbiozi mercedesa i Vučića.Da li Vam s ečini da bi makar trebalo ajde ne 10 ali bar tri autobusa da smo sastavili a da se ne zapitate zašto.Zašto botovi kupujete maglu.

me

pre 9 godina

Vec vidim u buducnosti slican naslov- Bg na vodi ali nema ko da kupi stanove ili rentira poslovne prostore. Onda ce narod sve da odplacuje. Prodavanje magle, lako je reci mi ovo-ono ali da li ovo-ono funkcionise .??? Uostalom, sve je tu doktor do doktora, obrazovani nema sta,nekima su prodali maglu da znaju sta rade. A to sto tonemo vrtoglavom brzinom izgleda samo nekolicina oseca.

istina&pravda

pre 9 godina

A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.
(kakva magla, 10. jul 2014 19:14)

Imam i ja majicu Cikago Bulsa, pise pozadi JORDAN a ispod broj 23, imam glavu, oci, usi, nos... ruke i noge pa nisam Dzordan. Nisam ni blizu! U pravu si, niko nije corav!

Lala iz Banata

pre 9 godina

Ne znam da li se smejati, jer smo ZNALI da će ovako proći tzv "mercedes" ili plakati zbog bačenog novca poreskih obveznika. :(

Predrag

pre 9 godina

Most je pravi, vozio sam i vozim preko njega, namerno nezavrsen, ali mercedes, kakva sprdnja, mozda je ovo maketa koju nam je poturio doktor Mali i doktor Stefanovic, u sprezi sa mathauzenom Vucicem.

ALI STVARNO

pre 9 godina

Vucicu jos malo I ponovo ces u opoziciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djole, 10. jul 2014 18:59)
Ne nego prugasta kosulja ista ona koju je svojevremeno obecavao Dinkicu

Micko

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.

aman ljudi

pre 9 godina

Dosta vise napadanja velikog vodje.

Treba u te "mercedese" potrpati botove i provozati do svake privatne firme, koja se gusi u porezima, a ljudi strahuju za platu i posao.
Do svakog fakulteta, koji oni nikada nece zavrsiti.
Do svakog penzionera, koji jedva ima za hleb i mleko.
Do svakog stana koji je uzet na kredit, a otisao u bespovrat.
Do svakoe firme, koja je strana investicija, da pitaju radnike kako im je na poslu u firmi koja im je proslavila vodju.

Politicare ne treba tamo voziti. Oni sve to znaju, ali im nije vazno. Vazno je samo bilo da prodju izbori, da se slikaju i napricaju nam lazi o talasima zaposljavanja, ulaganja i ostalog.

ex sns

pre 9 godina

Mercedes je trenutno najprofitabilnija firma u svetu u pogledu proizvodnje automobila i kamiona,to imate na e-netu,pa kako je moguce da je neka fabrika Mercedesa spala na to da ne moze da proda nijedan autobus??!
Na zalost,Radulovic je bio u pravu.To sa Mercedesom je jedna od najvecih prevara Sns,pored one Bgd na vodi,Prokop ili borba protiv korupcije i kriminala. Sns je zasnovana na lazima i iluzijama sa katastrofalnim kadrovima,tamo se ne zna ko je gori od goreg. Mislim da cak i placeni Sns Botovi pocinju da uvidjaju da uzalud pisu hvalospeve velikom vodji,prosto,narod posle 2.5 g svojim ocima vidi o cemu se tu radi,samo poskupljenja,unistavanje privatnika,ogromne kazne za poreze ako gradjani okasne 1 dan platice kaznu 50.000 din itd.Sns ce proci i gore nego Tadic i tadicevci,samo polako.

e tugo

pre 9 godina

Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”.

Pa nije lagao, ovo je egzaktni pokazatelj rasta industriske snage srbije, znaci njega nema.

Li Osvald

pre 9 godina

Kakva magla: Autobus je jos u laboratoriji! Kaze , ispituje se! Ej , nasa laboratorija proverava Mercedesov bus i to vec nekoliko meseci! U Srbiji sve ludak do ludaka.

Ardbeg

pre 9 godina

Neka taj jedan Ikarcedes bude spomenik vladavini Vucica kada ga vise ne bude na politickoj sceni. Nece se taj lako povuci jer ne zna nista drugo raditi, ali morace.

Kezman

pre 9 godina

....NARODE, za nasu sudbinu smo jedino mi odgovorni!!! Ja zivim 25 godina u svajcarskoj i odmalena su nas u skolama na poslu u svako dnevnici ucili pa cak i terali (na demokratski nacin ;-) ) da kupujemo domacu stvar!! I samo domacu... I da od domace stvari nema nista bolje...NARAVNO Treba se i tudje probati ali uvek se domacem vracati!! ...SVE Dok srbija srbi narod nas ne shvati da je nase ma kakvo god ono bilo je najbolje, nama vama srbiji nema vajde! ! ! Zasto neko da kupi srpski mercedes????? ....KAD Svi znamo da je nemacki ;-)) zasto ne kupujemo ikarbusove i druge proivodjace ....STA Ce nam i onih 200 poljaka ;-)) poz

milan

pre 9 godina

Lažu nas bre svi odozgora do dole, od leva na desno a mi žmurimo i mislimo kada otvorimo oči da je sve u najlepšim bojama kad ono rupa kao i do sada.

mozak

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna
(zoki, 10. jul 2014 18:24)

Sve je to lepo,samo mi nije jasno ovo:"glasao sam za njega".
Koliko ti imas godina?
Zaboravio si da je on bio Slobin porparol i jedan od glavnih krivaca za bombardovanje nase zemlje?
Ili pre toga Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica,zbog toga je izginulo mnoogo mladih ljudi?
Zaboravio si svog imenjaka Zorana Dj. i njegovu zrtvu za ovu propalu zemlju?

milan

pre 9 godina

botine naprednjacke ucutale, cak nema ni besomucnog lupanja minuseva.... ili su mozda zauzeti skupljanjem para da kupe bar taj jedan "Mercedes"...

Josarian

pre 9 godina

Partija hajki i bajki pokusava batrgajuci se da postigne efekat neprikidne tinjajuce krize, koju onda oni, tacnije, vodja uz malu pomoc prijatelja resava...Nikako da vidimo sta je tu dobro jer nista nije bolje nego sto je bilo, tacnije sve je gore, osim produkcije maketa i prototipova, ali oni uporno tvrde da je sve dobro. U to ne veruju cak ni njihovi botovi, koje moraju da placaju da bi im pisali poruke podrske. To je isto kao da placas nekome da te voli.... uf, sto to gadno zvuci kada se tako razluci, a istina je.

Vladimir

pre 9 godina

Stvarno ne razumem čemu tolika zloba i zavist. Opšte je poznato da se eksluzivnost "čuva" limitiranim serijama. Npr Ferrari Enzo je napravljen u svega 349 primeraka. A Acin Mercedes-1(slovima jedan) A znak je lično ispolirao i ugradio tadašnji PPV.

Winston

pre 9 godina

Ikarbus ispod vode. To je simbol SNSa, i njihov uspeh da krenu privredu u Beograd. Citam juce da je i Sinisa Mali plagiator, i da njegov doktorat je kopiran od drugoga. Pa sta je bre sa ove naprednjake? Dali su oni nama prodali neke bajke, i da su oni ustvari neposteni prodavci magle? Ja vidim da je sve gore od kako su dosli na vlasti, i da se losije zivi u Srbiju - to mora svako da prizna. Jedino sto me naj vise brine, je sve sto je Vucic obecao, nije se realizovao. Sta ako tako nastane?

Vozac- inzenjer

pre 9 godina

A ko da ga kupi. Za manje para moze da se pazari IK 112, koji je kompletno niskopodan i sa njim mozete voziti na grackim linijama.
Ovako zamisljen autobus je trebao da donese mnogo srpskoj privredi, ali ne na ovaj nacin. Mogao je zadnji most, zglobni prenosnik, sasija... da se proizvede u FAP-u, PPT Trstenik proizvodi kompletan pneumatski sistem i upravljac, pneumatski rezervoari Lifam... I da ne nabrajam dalje, sve vitalne delove koje sami mozemo da proizvedemo mi smo uvezli, i na sve to stavili meckinu zvezdu i sad da cekamo da svi navale. Ni stakla sa kojima su se hvalili nisu u potpunosti domaca, jer su gornji delovi i sami ramovi uvezeni iz Turske, kao i vrata.
I najvaznije na kom je sajmu prestavljeno ovo vozilo? Kako misliite da neko iz inostranstva dodje i pazari ovo vozilo, kad ga niko nije ni video.

Ironija

pre 9 godina

Ekonomija na delu jedan autobus(2 meseca pravljen a 4 meseca se prodaje) za pola godine napravila firma sa 300 zaposlenih x 6 plata po 300 evra = 540.000 evra a verovatno i vise od tog + porezi+struja i komunalije + delovi koji su gotovo svi uvezeni+ reklame+ znak koji je skinut sa Mercedseovog kamiona 1213= najmanje milion evra u ovoj racunici su samo politicari na dobitku

AlekS

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade
(Benny Hill, 10. jul 2014 19:22)

Taj Albar, ili kako se vec zove, nema 3 milijarde kesa vec mora da ih pozajmi od banaka. Strane banke, pa i emiratske, zajme pare tek kada se proda najmanje 75% planirane gradnje. Kako stvari stoje kod nas, verovatno si u pravu s tim sto nista nece ni poceti da se gradi. Samo cemo napraviti haos.

Bojan

pre 9 godina

Bez brige kupice dr Sinisa Mali ako vec niko drugi nece, ne moze premijer da ispadne lazov, ima da se vozite u njemu i da placate Bus Plus, u suprotnom privodice vas komunalna policija, uh sto vas zalim.

М.Н. Лазар 2

pre 9 godina

Шта је ботови - нешто сте се успавали?
Ил'купите аутобус ил'нас пљујте.
Док не добијете инструкције (поштујем ја "професиналност") лупајте минусе, јер знам, да сами ништа сувисло не знате да напишете.

Milan Niš

pre 9 godina

Hahaha još će nas Mercedes tužiti za plagijat i što javno kačimo njihov znak na neke šklopocije.Glasao sam za Radula,ali ni sam nisam verovao da će tako brzo doći na vlast kao što je rekao.

Sasa

pre 9 godina

Ako ne razmisljamo politicki vec ekonomski ovo je jos jedna losa vest za sve nas. A da bi nam bilo bolje moramo da promenimo sistem vrednosti u zemlji od porodice do drzave. A to nece moci sa ovom politickom "elitom". Jedini je problem sto nema ko to da uradi, bar za sada takvih na vidiku nema. Mozda Radulovic, ali on nema podrsku u birackom telu tako da po meni buducnost Srbije nije obecavajuca.

mile

pre 9 godina

Vučiću sram te bilo, ti reče da si doveo mercedes u Srbiju, znači Mercedes iz svoje fabrike u Srbiji nije prodao niti proizveo niti jedan autobus, ustvari omercedes nije potpisao ni sporaum o saradnji još uvek, sram te bilo lažove najobičniji, kome sam ja dao glas još i ženu poterah na glasanje kao som, evo smeje mi se i ona. Jedino što si bio u pravu i što nisi slagao Vučiću je da na sledećim izborima gubite vlast, do tada će se ovi oko tebe debelo nakrasti i ajmo jovo nanovo sa nekim novim prevarantima

nesa

pre 9 godina

Verovatno je svako cuo za poznatu Nemacku firmu AEG koja se bavila proizvodnjom bele tehnike i elektricnih uredjaja.Kazem bavila jer vise jednostavno ne ppstoji a ipak se proizvodi sa njenim znakom prodaju.Slucajno sam u jednoj reportazi Nemacke TV saznao da je Svedska firma Eletrolux odkupila pravo da pod tim znakom prodaje svoje proizvode. Tako sada imate u prodaji AEG ELEKTROLUX.Jos poucnija prica jednog seoskog lole koje se odavno secam:mozes ti na tarabi nacrtati picku naci ce se neka budala da je jebe ali ce vecina ukapirati da je to ipak taraba
Pozdrav iz Beca

Benny Hill

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade

Milojko

pre 9 godina

Pa video covek da znaju da naprave i dosta je,ne treba vise :-) . Ej zemljo Srbijo sta si docekala. Zanima me da li mu jos neko veruje?

диско нинџа

pre 9 godina

za Radulovica glasase realni, za Vucica ovi sto vole da ih lazu. Tako da nije bitno sto nema nista od Mercedesa, to je znao svako ko je hteo da zna, vec da ide nova jaca doza lazi.

kakva magla

pre 9 godina

Autobus je na HOMOLOGACIJI,kao sto ste migli procitati. Kada se proveri vozilo,da je sve ok i orginalno,dobice se dozvola i ugovor,a samim tim i krenuti prodaja. Ko bi kupio nesto stonije provereno? Strasno je kako se spinuju price. Ne zanima me politika,nego samo realno izvestavanje. A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.

Dr.Snotty

pre 9 godina

Bas se cudim.
Onomad na prezentaciji autobusa: kompletan unutrasnji enterijer su uradile domace firme.
Mozda je problem u spoljasnjem eksterijeru.

my way

pre 9 godina

Ау, а причало се да купаца има пуно, да чак правимо и различите верзије са Еуро 6 моторима за земље ЕУ и шта све већ не.

zoki

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna

P

pre 9 godina

Mnogo stvari koje je izjavio Aleksandar Vucic su se pokazale kao neistina. A secam se kada je za vreme sajma govorio kako su se interesovali kupci iz Hrvatske, Rumunije i ostatka regiona, a sada se ispostavlja da nema kupaca i da nema ni jedne porudzbine.
Pa gde je ugovor sa Etihadom? Ugovor sa FIAT-om? Gde su Imena i Prezimena svih nastradalih u poplavama, sa svim dijagnozama sudske medicine? Na ovaj nacin porodice mogu da misle da su njihovi medju tih 57 ali ako nema Imena taj broj je samo puko nagadjanje, iz razloga sto je bilo mnogo nestalih, a nema ni objavljivanja vezano za to. A Vucic je govorio za sve ovo sto sam naveo da ce objaviti informacije i to je davao rok redovno.
Ja nisam clan ni jedne partije, samo gradjanin koji opaza.

Milan

pre 9 godina

E bas me cudi da nije prodat ni jedan merdzin bus. Izgleda da je opet neka zavera stranih ambasadora. u pitanju. Eh ti stranci nedaju da kvalitet izadje na trziste.

Dno dna!

pre 9 godina

Gde je sad Vucic, gde su narudzbine, prodaja po celoj jugoistocnoj evropi?
Ovo je bilo jedno od glavnih obecanja pred izbore kako srpska industrija toboz nezaustavljivo napreduje!

Na Raduloviceve komentare da je u pitanju obmana ceo SNS je odmahivao glavom i pricao da su to besmislice i kako je covek lud...

Ostavka odmah!

i jaooo

pre 9 godina

Lepo rece Djilas , ma lepo je to samo to niko nece kupovati . A svi ostali koji verovaste da ce nesto da pokrene majstor obmane posteno ste obmanuti glasanjem za istog:)

kalimero

pre 9 godina

Neki od nas su to najavljivali od pocetka a botovi su nas pljuvali da smo ljubomorni pa pljujemo "uspehe" premijera. Zasto bi neko kupio ovaj ikarbus kada nije hteo da kupi isti na MAN sasiji???

v

pre 9 godina

Vučko!Objasni im sad da je to stvarno mečka, a ne samo volan. Ili Ostavka jer ti sve manje veruju čak i oni koji nemaju nameru da kupe taj srpski ponos.

dragacevac

pre 9 godina

U jednom trenutku posle samih izbora sam pomislio da sam trebao glasati za SNS a ne neku drugu, cak mi se na trenutak ucinilo, koliko su dobri u propagandi, da stvarno mozda krenemo napred.
Sada, posle svih smetova, camaca, Beograda na vodi, zeleznica za velike brzine (120 km/h!!!?), Ikarbusa, FAPova, Zelezara, Etihada, tv pretplate, satro doktora i magistara, preobucenih vojvoda, lampeka za rakiju, itd..... stvarno mi je drago sto sam ipak poslusao neki svoj osecaj i preskocio ih na lusticu....

pozdrav iz Dragaceva

ja sam naj,naj,naj

pre 9 godina

ma daj sta to pisete? kako vas nije sramota? napadate Vladu i PPV koji nam je "doveo" Mercedesa. pa nije m kriv što su ovi iz fabrike nesposobni pa ne umeju da prodaju ni jedan jedini "Mercedesov" autobus. sem toga, kako se ne setiše da zamole predsednika Vlade da on to ucini umesto njih.

Nebojsa

pre 9 godina

Ne bih rekao da jos nije pronadjen kupac za ovaj "Mercedes". Prema rezultatima izborne komisije bih rekao da je prodan u oko 1.736.920 primeraka :)

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ко год не купи оваква 3-4 аутобуса је противник величанствених економских мјера Премијера ал. вучића и удар на државу Србију.
Срећом, влада премијера не сједи скрштених руку: те непријатеље кажњава укидањем плата и обезвијеђивањем пензија.

Unity3D

pre 9 godina

Dajte ljudi da skupimo da kupimo taj jedan bus, pa da potpišu taj ugovor, da pomognemo malo Vladu i aparat, kad već oni nas neće - bar jedno obećanje da ispune.

Adam

pre 9 godina

Srpski glasac voli kandidate koji ga lazu gledajuci u oci i obmanjuju, a ne vili one koji govore istinu (Vucic/Radul). Pa ni domaci gradovi nece ovaj imaginarni autobus na svojim ulicama? Ajte ljudi, sazalite se na ovaj model, pa licno je Vucko na njega zalepio znak, imace istorijsku vrednost.

Ardbeg

pre 9 godina

Svojom nadljudskom energijom i besprekornim postenjem Aleksandar Vucic je uspeo da ostvari ovaj veliki uspeh pravljenja cak jednog primerka autobusa. Budimo mu zahvalni.

Ardbeg

pre 9 godina

Svojom nadljudskom energijom i besprekornim postenjem Aleksandar Vucic je uspeo da ostvari ovaj veliki uspeh pravljenja cak jednog primerka autobusa. Budimo mu zahvalni.

Dno dna!

pre 9 godina

Gde je sad Vucic, gde su narudzbine, prodaja po celoj jugoistocnoj evropi?
Ovo je bilo jedno od glavnih obecanja pred izbore kako srpska industrija toboz nezaustavljivo napreduje!

Na Raduloviceve komentare da je u pitanju obmana ceo SNS je odmahivao glavom i pricao da su to besmislice i kako je covek lud...

Ostavka odmah!

zoki

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna

P

pre 9 godina

Mnogo stvari koje je izjavio Aleksandar Vucic su se pokazale kao neistina. A secam se kada je za vreme sajma govorio kako su se interesovali kupci iz Hrvatske, Rumunije i ostatka regiona, a sada se ispostavlja da nema kupaca i da nema ni jedne porudzbine.
Pa gde je ugovor sa Etihadom? Ugovor sa FIAT-om? Gde su Imena i Prezimena svih nastradalih u poplavama, sa svim dijagnozama sudske medicine? Na ovaj nacin porodice mogu da misle da su njihovi medju tih 57 ali ako nema Imena taj broj je samo puko nagadjanje, iz razloga sto je bilo mnogo nestalih, a nema ni objavljivanja vezano za to. A Vucic je govorio za sve ovo sto sam naveo da ce objaviti informacije i to je davao rok redovno.
Ja nisam clan ni jedne partije, samo gradjanin koji opaza.

kalimero

pre 9 godina

Neki od nas su to najavljivali od pocetka a botovi su nas pljuvali da smo ljubomorni pa pljujemo "uspehe" premijera. Zasto bi neko kupio ovaj ikarbus kada nije hteo da kupi isti na MAN sasiji???

Micko

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Nije kriv onaj koji vara, prevarant, kriv je onaj ko naseda na prevare. Npr, nisu krivi šinbiceri što pronalaze ovce, krive su ovce. Prosto je neverovatno koliko je bilo sns prevara i laži, a glipi narod veruje, glasa, podržava...ali mediji pod kontrolom sns sve to ispeglaju, naduvaju vest, pišu budalaštine, lažu... hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postaje istina. Ne znam da li se sećate radikalske propagandne-manipulativne emisije ,,Radikalski talasi'', imate na YuoTube pa pogledajte, tu propagandnu emisiju je uređivao Vučić, a pomagao mu Nebojša Stefanović, po istoj matrici i sada rade. Gebels je mala beba za ove manipulatore i prevarante. Oni (Vučić, Nikolić i ekipa) jako dobro znaju da u Srbiji ima mnogo glupana, pa tako lupe da će obezbediti 100 milijardi evra investicija i ovce se prime. Oni lupe da je pokradeno 600.000 glasova, a ovce poveruju. Oni lupe da će graditi kanal D-M-V i ovce poveruju. Svaki dan samo lupetaju i lažu, a ovce veruju...

mile

pre 9 godina

Vučiću sram te bilo, ti reče da si doveo mercedes u Srbiju, znači Mercedes iz svoje fabrike u Srbiji nije prodao niti proizveo niti jedan autobus, ustvari omercedes nije potpisao ni sporaum o saradnji još uvek, sram te bilo lažove najobičniji, kome sam ja dao glas još i ženu poterah na glasanje kao som, evo smeje mi se i ona. Jedino što si bio u pravu i što nisi slagao Vučiću je da na sledećim izborima gubite vlast, do tada će se ovi oko tebe debelo nakrasti i ajmo jovo nanovo sa nekim novim prevarantima

zoran

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.
(Micko, 10. jul 2014 20:30)

Nemoj tako. Zaboravio si upad u Zvezdine prostorije u ponoc...zaboravio si Feketic...zaboravio si kako veliki vodja nosi vodu u Obrenovcu...a Zvezdina titula, pa popunjavanje klupskog budzeta sa parama koje sa neba padaju...nemoj da si na kraj srca..radi veliki vodja, ali mi smo glupi pa ne vidimo rezultat.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ко год не купи оваква 3-4 аутобуса је противник величанствених економских мјера Премијера ал. вучића и удар на државу Србију.
Срећом, влада премијера не сједи скрштених руку: те непријатеље кажњава укидањем плата и обезвијеђивањем пензија.

Li Osvald

pre 9 godina

Kakva magla: Autobus je jos u laboratoriji! Kaze , ispituje se! Ej , nasa laboratorija proverava Mercedesov bus i to vec nekoliko meseci! U Srbiji sve ludak do ludaka.

ivan

pre 9 godina

Tisina tamo!!!!!
U ikarbusu proizveden Mercedes Dr Vucic lepi zvezdu trokraku firme Mercedes. Proizvodnja stala Jel vucic ne lepi na sklopocije mercedesov znak. Iz dobro obavestenih izvora vucic je zauzet na 3d stampacu stampa Beograd na vodi
!!!
Velja ilic ce DA intervenise samo DA dotera u fabriku on masinu znate sto iMA ruku DA lepi serijski meckin znak.

Adam

pre 9 godina

Srpski glasac voli kandidate koji ga lazu gledajuci u oci i obmanjuju, a ne vili one koji govore istinu (Vucic/Radul). Pa ni domaci gradovi nece ovaj imaginarni autobus na svojim ulicama? Ajte ljudi, sazalite se na ovaj model, pa licno je Vucko na njega zalepio znak, imace istorijsku vrednost.

dragacevac

pre 9 godina

U jednom trenutku posle samih izbora sam pomislio da sam trebao glasati za SNS a ne neku drugu, cak mi se na trenutak ucinilo, koliko su dobri u propagandi, da stvarno mozda krenemo napred.
Sada, posle svih smetova, camaca, Beograda na vodi, zeleznica za velike brzine (120 km/h!!!?), Ikarbusa, FAPova, Zelezara, Etihada, tv pretplate, satro doktora i magistara, preobucenih vojvoda, lampeka za rakiju, itd..... stvarno mi je drago sto sam ipak poslusao neki svoj osecaj i preskocio ih na lusticu....

pozdrav iz Dragaceva

ja sam naj,naj,naj

pre 9 godina

ma daj sta to pisete? kako vas nije sramota? napadate Vladu i PPV koji nam je "doveo" Mercedesa. pa nije m kriv što su ovi iz fabrike nesposobni pa ne umeju da prodaju ni jedan jedini "Mercedesov" autobus. sem toga, kako se ne setiše da zamole predsednika Vlade da on to ucini umesto njih.

Ivke

pre 9 godina

Ajmo polako, ajmo lagano... Ajmo polako da shvatimo kako su se Srbi malo lagano zeznuli na proslim izborima. Nista strasno, ali bice uzasno ako ne reagujemo pod hitno!

ex sns

pre 9 godina

Mercedes je trenutno najprofitabilnija firma u svetu u pogledu proizvodnje automobila i kamiona,to imate na e-netu,pa kako je moguce da je neka fabrika Mercedesa spala na to da ne moze da proda nijedan autobus??!
Na zalost,Radulovic je bio u pravu.To sa Mercedesom je jedna od najvecih prevara Sns,pored one Bgd na vodi,Prokop ili borba protiv korupcije i kriminala. Sns je zasnovana na lazima i iluzijama sa katastrofalnim kadrovima,tamo se ne zna ko je gori od goreg. Mislim da cak i placeni Sns Botovi pocinju da uvidjaju da uzalud pisu hvalospeve velikom vodji,prosto,narod posle 2.5 g svojim ocima vidi o cemu se tu radi,samo poskupljenja,unistavanje privatnika,ogromne kazne za poreze ako gradjani okasne 1 dan platice kaznu 50.000 din itd.Sns ce proci i gore nego Tadic i tadicevci,samo polako.

istina&pravda

pre 9 godina

A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.
(kakva magla, 10. jul 2014 19:14)

Imam i ja majicu Cikago Bulsa, pise pozadi JORDAN a ispod broj 23, imam glavu, oci, usi, nos... ruke i noge pa nisam Dzordan. Nisam ni blizu! U pravu si, niko nije corav!

М.Н. Лазар 2

pre 9 godina

Шта је ботови - нешто сте се успавали?
Ил'купите аутобус ил'нас пљујте.
Док не добијете инструкције (поштујем ја "професиналност") лупајте минусе, јер знам, да сами ништа сувисло не знате да напишете.

Goxy

pre 9 godina

Greska u najavi, ovo uopste nije Mercedes nego Ikarbus, koji pritom i ne zadovoljava euro VI norme, nego je prekrsen zakon i ovo je euro V bus...
Valjda je sada svima jasno da je ovo samo jedan primerak za slikanje i obmanjivanje naroda!

Nebojsa

pre 9 godina

Ne bih rekao da jos nije pronadjen kupac za ovaj "Mercedes". Prema rezultatima izborne komisije bih rekao da je prodan u oko 1.736.920 primeraka :)

Горан

pre 9 godina

Фабрика чипова, фабрика модерних оружних система, Мерцедес... Једино шта ОН уме је одржава атмосферу као да је тек дошао, као да није ДВЕ ГОДИНЕ на власти, стално ето њега нападају, раде против њега, а он најмоћнији човек у Србији у задњих 20 година. Зло :(

На жалост народу треба пуно времена да се опамети, али тек тада ће требати одрадити посао. Неће он са власти сићи милом кад изгуби већину, пазите шта вам кажем :(

Milan

pre 9 godina

E bas me cudi da nije prodat ni jedan merdzin bus. Izgleda da je opet neka zavera stranih ambasadora. u pitanju. Eh ti stranci nedaju da kvalitet izadje na trziste.

Acs

pre 9 godina

Mečka je super nego kriva kriza?Reći ću ti direktore ko je krivac,krivac je Milošević psihopata koji je razorio nekoliko zemalja,u tom ludilu su stasali ovi što lepe Mercedesov znak sa buvljaka na sklepanu kršinu,a meni lično su najviše krivi oni bez m. 5.oktobra,što ne pobiše sve one navedene pre njih....i tako dodjosmo do sadašnjice.

i jaooo

pre 9 godina

Lepo rece Djilas , ma lepo je to samo to niko nece kupovati . A svi ostali koji verovaste da ce nesto da pokrene majstor obmane posteno ste obmanuti glasanjem za istog:)

hilux

pre 9 godina

Po ko zna koji put vidi se da Vučić laže, a Radulović govori istinu. Naravno vidi se i da Srbi obožavaju lažove. Zato i žive kako žive. Bedno i jadno.

Benny Hill

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade

Vladimir

pre 9 godina

Stvarno ne razumem čemu tolika zloba i zavist. Opšte je poznato da se eksluzivnost "čuva" limitiranim serijama. Npr Ferrari Enzo je napravljen u svega 349 primeraka. A Acin Mercedes-1(slovima jedan) A znak je lično ispolirao i ugradio tadašnji PPV.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Ideemooo gospodaru zivota i smrti !!! Haj''mo da vidimo i te ugovore sa Fijatom, Etihadom, Al Dahrom, dokle mislite da nas pravite budalama, ideemooo, novi robovlasnicki zakon o radu, rasprodaja EPS-a, Telekoma, obradive zemlje i nas bi prodali da ostanete tu gde jeste...ideemoo... !!!

nesa

pre 9 godina

Verovatno je svako cuo za poznatu Nemacku firmu AEG koja se bavila proizvodnjom bele tehnike i elektricnih uredjaja.Kazem bavila jer vise jednostavno ne ppstoji a ipak se proizvodi sa njenim znakom prodaju.Slucajno sam u jednoj reportazi Nemacke TV saznao da je Svedska firma Eletrolux odkupila pravo da pod tim znakom prodaje svoje proizvode. Tako sada imate u prodaji AEG ELEKTROLUX.Jos poucnija prica jednog seoskog lole koje se odavno secam:mozes ti na tarabi nacrtati picku naci ce se neka budala da je jebe ali ce vecina ukapirati da je to ipak taraba
Pozdrav iz Beca

Ardbeg

pre 9 godina

Neka taj jedan Ikarcedes bude spomenik vladavini Vucica kada ga vise ne bude na politickoj sceni. Nece se taj lako povuci jer ne zna nista drugo raditi, ali morace.

диско нинџа

pre 9 godina

za Radulovica glasase realni, za Vucica ovi sto vole da ih lazu. Tako da nije bitno sto nema nista od Mercedesa, to je znao svako ko je hteo da zna, vec da ide nova jaca doza lazi.

ALI STVARNO

pre 9 godina

Vucicu jos malo I ponovo ces u opoziciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djole, 10. jul 2014 18:59)
Ne nego prugasta kosulja ista ona koju je svojevremeno obecavao Dinkicu

mozak

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna
(zoki, 10. jul 2014 18:24)

Sve je to lepo,samo mi nije jasno ovo:"glasao sam za njega".
Koliko ti imas godina?
Zaboravio si da je on bio Slobin porparol i jedan od glavnih krivaca za bombardovanje nase zemlje?
Ili pre toga Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica,zbog toga je izginulo mnoogo mladih ljudi?
Zaboravio si svog imenjaka Zorana Dj. i njegovu zrtvu za ovu propalu zemlju?

Milojko

pre 9 godina

Pa video covek da znaju da naprave i dosta je,ne treba vise :-) . Ej zemljo Srbijo sta si docekala. Zanima me da li mu jos neko veruje?

e tugo

pre 9 godina

Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”.

Pa nije lagao, ovo je egzaktni pokazatelj rasta industriske snage srbije, znaci njega nema.

Predrag

pre 9 godina

Most je pravi, vozio sam i vozim preko njega, namerno nezavrsen, ali mercedes, kakva sprdnja, mozda je ovo maketa koju nam je poturio doktor Mali i doktor Stefanovic, u sprezi sa mathauzenom Vucicem.

Ironija

pre 9 godina

Ekonomija na delu jedan autobus(2 meseca pravljen a 4 meseca se prodaje) za pola godine napravila firma sa 300 zaposlenih x 6 plata po 300 evra = 540.000 evra a verovatno i vise od tog + porezi+struja i komunalije + delovi koji su gotovo svi uvezeni+ reklame+ znak koji je skinut sa Mercedseovog kamiona 1213= najmanje milion evra u ovoj racunici su samo politicari na dobitku

Vozac- inzenjer

pre 9 godina

A ko da ga kupi. Za manje para moze da se pazari IK 112, koji je kompletno niskopodan i sa njim mozete voziti na grackim linijama.
Ovako zamisljen autobus je trebao da donese mnogo srpskoj privredi, ali ne na ovaj nacin. Mogao je zadnji most, zglobni prenosnik, sasija... da se proizvede u FAP-u, PPT Trstenik proizvodi kompletan pneumatski sistem i upravljac, pneumatski rezervoari Lifam... I da ne nabrajam dalje, sve vitalne delove koje sami mozemo da proizvedemo mi smo uvezli, i na sve to stavili meckinu zvezdu i sad da cekamo da svi navale. Ni stakla sa kojima su se hvalili nisu u potpunosti domaca, jer su gornji delovi i sami ramovi uvezeni iz Turske, kao i vrata.
I najvaznije na kom je sajmu prestavljeno ovo vozilo? Kako misliite da neko iz inostranstva dodje i pazari ovo vozilo, kad ga niko nije ni video.

aman ljudi

pre 9 godina

Dosta vise napadanja velikog vodje.

Treba u te "mercedese" potrpati botove i provozati do svake privatne firme, koja se gusi u porezima, a ljudi strahuju za platu i posao.
Do svakog fakulteta, koji oni nikada nece zavrsiti.
Do svakog penzionera, koji jedva ima za hleb i mleko.
Do svakog stana koji je uzet na kredit, a otisao u bespovrat.
Do svakoe firme, koja je strana investicija, da pitaju radnike kako im je na poslu u firmi koja im je proslavila vodju.

Politicare ne treba tamo voziti. Oni sve to znaju, ali im nije vazno. Vazno je samo bilo da prodju izbori, da se slikaju i napricaju nam lazi o talasima zaposljavanja, ulaganja i ostalog.

milan

pre 9 godina

botine naprednjacke ucutale, cak nema ni besomucnog lupanja minuseva.... ili su mozda zauzeti skupljanjem para da kupe bar taj jedan "Mercedes"...

zmaj

pre 9 godina

Kako rekose? Prevoznici nemaju ni za gorivo inace bi razgrabili to cudo od autobusa?
ma naravno :) http://www.ozonpress.net/ekonomija/9264-autoprevoz-kupio-17-novih-autobusa

Iz egzila

pre 9 godina

Trebalo bi da vam se nesreci radujem,jer nisam na vasoj muci,ali necu,nije ljudski.Trebalo bi da vas sazaljevam kada imate takvog vodju,ali necu,sami ste ga birali. Samo pitanje: Gde vam je tada glava bila?

Grunf

pre 9 godina

Da sad neko može da vrati sve one komentare gde su klimoglavci što i danas rade lupali minuse za nešto što je toliko očigledno osim za njih.Sada bi trebalo da onaj ko je značku okačio da je vrati onome kome pripada.Mada gde ga naći na buvljaku.Malo se šalim samo me zanima za sve ovo vreme ovih nekoliko meseci iz kog razloga nije proizvedeno bar 10 autobusa.Merecdes je možda obustavio isporuku delova da bi ga sklopili.Možda nemamo ni školovane ljude koji su u stanju da sve te delove sklope jer ih niko nije poslao na edukaciju.Možda su i nešto pogrešno sklopili.Koliko se to jedno vozilo testira.Da li labaratorija uošte ima licencu od mercedesa da testira njihov proizvod.Ko ga testira.Kao i trokraka zvezda,borba brotiv korupcije,za bolji živor,pravosudje,i na istok i na zapad dojosmo do grandioznog projekta Beograd pod vodom.Imali smo Obrenovac i još desetine gradova pod vodom usled elementarne nepogode,a Beograd pod vodom će biti političko-ekonomski cunami koji će sravniti Srbiju,E sad botovi krenite sa minusima jer nije važno što smo svi obmanuti po ko zna koji put i to bez ikakve odgovornosti.Botići da ne razumete pogrešno nije to samo upućeno ovoj garnituri.To je upućeno svima koji su ovu zemlju svojim političkim obmanama dovelu tu gde je.Tada ste posali pesme o toj simbiozi mercedesa i Vučića.Da li Vam s ečini da bi makar trebalo ajde ne 10 ali bar tri autobusa da smo sastavili a da se ne zapitate zašto.Zašto botovi kupujete maglu.

my way

pre 9 godina

Ау, а причало се да купаца има пуно, да чак правимо и различите верзије са Еуро 6 моторима за земље ЕУ и шта све већ не.

Milan Niš

pre 9 godina

Hahaha još će nas Mercedes tužiti za plagijat i što javno kačimo njihov znak na neke šklopocije.Glasao sam za Radula,ali ni sam nisam verovao da će tako brzo doći na vlast kao što je rekao.

Lala iz Banata

pre 9 godina

Ne znam da li se smejati, jer smo ZNALI da će ovako proći tzv "mercedes" ili plakati zbog bačenog novca poreskih obveznika. :(

v

pre 9 godina

Vučko!Objasni im sad da je to stvarno mečka, a ne samo volan. Ili Ostavka jer ti sve manje veruju čak i oni koji nemaju nameru da kupe taj srpski ponos.

AlekS

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade
(Benny Hill, 10. jul 2014 19:22)

Taj Albar, ili kako se vec zove, nema 3 milijarde kesa vec mora da ih pozajmi od banaka. Strane banke, pa i emiratske, zajme pare tek kada se proda najmanje 75% planirane gradnje. Kako stvari stoje kod nas, verovatno si u pravu s tim sto nista nece ni poceti da se gradi. Samo cemo napraviti haos.

Pinokio

pre 9 godina

Kada bi nasim politicarima za svaku izgovorenu laz i dato lazno obecanje rastao nos kao Pinokiu, pa oni nebi mogli glavu da okrenu ni levo ni desno, lazovcine jedne.

me

pre 9 godina

Vec vidim u buducnosti slican naslov- Bg na vodi ali nema ko da kupi stanove ili rentira poslovne prostore. Onda ce narod sve da odplacuje. Prodavanje magle, lako je reci mi ovo-ono ali da li ovo-ono funkcionise .??? Uostalom, sve je tu doktor do doktora, obrazovani nema sta,nekima su prodali maglu da znaju sta rade. A to sto tonemo vrtoglavom brzinom izgleda samo nekolicina oseca.

milan

pre 9 godina

Lažu nas bre svi odozgora do dole, od leva na desno a mi žmurimo i mislimo kada otvorimo oči da je sve u najlepšim bojama kad ono rupa kao i do sada.

Unity3D

pre 9 godina

Dajte ljudi da skupimo da kupimo taj jedan bus, pa da potpišu taj ugovor, da pomognemo malo Vladu i aparat, kad već oni nas neće - bar jedno obećanje da ispune.

Bojan

pre 9 godina

Bez brige kupice dr Sinisa Mali ako vec niko drugi nece, ne moze premijer da ispadne lazov, ima da se vozite u njemu i da placate Bus Plus, u suprotnom privodice vas komunalna policija, uh sto vas zalim.

Misa

pre 9 godina

Da postoji postoji....jedan..ali se i zaboga ispituje od pre izbora...da li su dobri varovi ...da li se pravi ne pravi se....da li se kupuje .ne kupuje se....I kako je to Mercedes strateski partner....to samo zna Alek....a zamalo zaboravih...mozda ce Al dahra kupiti za prevoz tura po elitnom naselju Bara venecija....ili za prevoz radnika u ZZ Sivac.....

Dr.Snotty

pre 9 godina

Bas se cudim.
Onomad na prezentaciji autobusa: kompletan unutrasnji enterijer su uradile domace firme.
Mozda je problem u spoljasnjem eksterijeru.

Josarian

pre 9 godina

Partija hajki i bajki pokusava batrgajuci se da postigne efekat neprikidne tinjajuce krize, koju onda oni, tacnije, vodja uz malu pomoc prijatelja resava...Nikako da vidimo sta je tu dobro jer nista nije bolje nego sto je bilo, tacnije sve je gore, osim produkcije maketa i prototipova, ali oni uporno tvrde da je sve dobro. U to ne veruju cak ni njihovi botovi, koje moraju da placaju da bi im pisali poruke podrske. To je isto kao da placas nekome da te voli.... uf, sto to gadno zvuci kada se tako razluci, a istina je.

Sasa

pre 9 godina

Ako ne razmisljamo politicki vec ekonomski ovo je jos jedna losa vest za sve nas. A da bi nam bilo bolje moramo da promenimo sistem vrednosti u zemlji od porodice do drzave. A to nece moci sa ovom politickom "elitom". Jedini je problem sto nema ko to da uradi, bar za sada takvih na vidiku nema. Mozda Radulovic, ali on nema podrsku u birackom telu tako da po meni buducnost Srbije nije obecavajuca.

Džoni

pre 9 godina

Dobro je da su napravili bar taj jedan za slikanje. Mogli su i maketu da stave kao ovu Beograd na vodi pa bi opet narod slepo glasao! Naš narod voli kad ga lažeš još ako to radiš sa emocijom i dramskim zapletom kao Vučić to je onda ne voljenje nego obožavanje!

Winston

pre 9 godina

Ikarbus ispod vode. To je simbol SNSa, i njihov uspeh da krenu privredu u Beograd. Citam juce da je i Sinisa Mali plagiator, i da njegov doktorat je kopiran od drugoga. Pa sta je bre sa ove naprednjake? Dali su oni nama prodali neke bajke, i da su oni ustvari neposteni prodavci magle? Ja vidim da je sve gore od kako su dosli na vlasti, i da se losije zivi u Srbiju - to mora svako da prizna. Jedino sto me naj vise brine, je sve sto je Vucic obecao, nije se realizovao. Sta ako tako nastane?

raja babeja

pre 9 godina

@ ( beo-grad-u-blatu )
E moj nevoljni rođače, nije samo BG; sa ovima na čelu sa velikim manipulatorom A. V. cela Srbija je u blatu, glibu, kalu... kako ti drago.

dokle vise

pre 9 godina

Dokle ce ovaj Vucic vise da se bruka sa ovim jeftinim prevarantskim trikovima.
To vise nisu ni lazi nego naklasicnije prevare.
Ajde ove za domacu upotrebu nista novo ali da ode u Rusiju i ponudi im italijanski auto, kao srpski bez carine, pa to je vec skandal.

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ovo je Radulovic najavio jos poodavno. Za razliku od nekih, njegove najave su se ostvarile. Citiram: "Mercedes ne investira u Srbiji. Tacka."

IBJ

pre 9 godina

Svaki ministar SVOJIM PARAMA da kupi po jedan bus, a Njegovo Visočanstvo Aleksandar tri komada... i tako svakih 6 meseci. Eto ti posla preko glave za Ikarbus.

U suprotnom, radi se o običnoj politikantskoj svinjariji, tzv. "promašenoj investiciji", bezočnom predizbornom spinovanju, mešanju politike u ekonomiju, nezarumnom tošenju javnog novca, nazovite već kako hoćete, na šta su mnogi odmah upozoravali. Eh, a da je samo "srpski mercedes"...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Prodavci magle ipak najbolje prolaze u Srbiji. Takve i volimo na celu drzave. Jeste da nista ne umeju da urade kako treba ali zato sto umeju da nas vuku za nos, strast Bozja.

tony

pre 9 godina

...ima li kraja lažima i prevarama A.V. čovek je nevidjeni baron, čim zine nešto slaže, verujem da se ni on više ne seća svega što je slagao u predizbornim kampanjama:
1. obećao da će otkriti kako je DS navodno pokrao izbore - ni dan danas ne znamo kako je to DS pokrao izbore
2. obećao da će neko odgovarati zbog kradje izbora - niko nije odgovarao
3. obećao da će otvoriti nova radna mesta - povećan broj nezapošljenih
4. obećao borbu protiv korupcije i kriminala - osim progona političkih neistomišljenika ništa nije uradjeno
5. obećao 100 milijardi eura investicija - ni euro od investicija
6. obećao smanjenje cene struje - poskupela
7. obećao ukidanje pretplate za RTS - nije ukinuta
8. obećao ulaganje u poljoprivredu - ni dinar nije uložen u poljoprivredu
9. obećao fabriku čipova - ništa od fabrike
10. obećao posao sa AirBusom u vezi pravljenja avionskih delova - ni od ovoga ništa
11. obećao ulaganje Al Dahre u sistem navodnjavanja - ništa od sistema za navodnjavanje
12. 2012, obećao bolji život 2013 - ništa od toga
13. 2013. obećao bolji život 2014 - najavljuje otpuštanja
14. 2014. obećao da će se već 2015 osetiti poboljšanje - sve je gore i gore
15. obećao Mercedes u Srbiji - zaleopio znak na 1 autobus
16. obećao BGD na vodi - napravljena maketa
17. obećao po 250,000 dinara ugroženim od poplava - niko nije dobio ni dinar
18. obećao da Srbiju neće voditi tajkuni - tajkuni kroje novi zakon o radu
19. sa Tomom obećavao kanal DMV do Soluna - ništa nije uradjeno

Pop78

pre 9 godina

"Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”. Vučić je tom prilikom naglasio da se za novi autobus već interesuju iz susedstva, dodajući da će se prodavati na području cele jugoistočne Evrope."

Ne, ovo je na zalost pokazatelj da je Vucic samo obican demagog i nista vise od toga.

Kezman

pre 9 godina

....NARODE, za nasu sudbinu smo jedino mi odgovorni!!! Ja zivim 25 godina u svajcarskoj i odmalena su nas u skolama na poslu u svako dnevnici ucili pa cak i terali (na demokratski nacin ;-) ) da kupujemo domacu stvar!! I samo domacu... I da od domace stvari nema nista bolje...NARAVNO Treba se i tudje probati ali uvek se domacem vracati!! ...SVE Dok srbija srbi narod nas ne shvati da je nase ma kakvo god ono bilo je najbolje, nama vama srbiji nema vajde! ! ! Zasto neko da kupi srpski mercedes????? ....KAD Svi znamo da je nemacki ;-)) zasto ne kupujemo ikarbusove i druge proivodjace ....STA Ce nam i onih 200 poljaka ;-)) poz

Ana

pre 9 godina

Zašto bi neko uzimao Mercedes, kada može da uzme Solaris koji je bolji?
Mercedes odavno nije u vrhu kada je reč o autobusima i nemački gradovi u zadnje vreme kupuju Solaris autobuse, samo se Srbi zalapili za Mercedes.

Too Drunk To Fuck

pre 9 godina

Kolko je presho?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 10. jul 2014 21:41)

Zavisi da li je bio parkiran na klizistu ili ne.

princeza

pre 9 godina

“na homologaciji”,pa dok ga oni homologisu dotle je vec postao zastareli model ili je napolju vec izbaceno surnaest novih modela.E to vam je nas poslovni ambijent.Od ideje do realizacije ubiju vas u pojam.Da su ovde otvarali svoja preduzeca Apple ,Microsoft i Facebook,jos uvek bi cekali ateste i saglasnosti na aprate i dozvole za gradnju objekata.Tako da bi onda i svet kao Srbija zaostajala oko 300 godina.To je i sustina upravljanja Srbijom .Sto smo siromasniji i gluplji lakse je da upravljaju sa nama glupani koji dolaze na vlast.

sza

pre 9 godina

Prevara do prevare a ovi demokrate iz prošlog saziva nisu ništa bolji. Ista je to sorta samo svoje du** gledaju. Nema više promena ni energije za iste može jedino da se beži odavde.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ponosan sam na sebe i na ostalih 2% koji su glasali za Radulovica. Covek,bar za sada,govori istinu i samo istinu. Mislite o tome na sledecim izborima. Naravno,ko zna da misli. Jer mozda za sledece izbore bude bio neki BMW bus ili Audi...ko zna.

Zg

pre 9 godina

Ako ste zaboravili (ne piše u tekstu), Radulović je rekao i da taj autobus izvan Srbije ne smije nositi znak Mercedesa, niti njegovo ime.

neophodne promene

pre 9 godina

ovi sns trolovi, se opteretili ds-om, a ne shvataju da je ds otisao u istoriju i da ce izbore izgubiti od nekog novog, poput Radulovica.

Bole

pre 9 godina

." A ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između “Ikarbusa” i “Mercedesa” biće potpisan, naglašava Vićentić, tek kada se pronađe prvi kupac." !? Koji ste vi PAPCI!!!

ha-ha-ha veliko interesovanje ....?

pre 9 godina

Prvi primerak autobusa "kupiće" Vučić za prevoz SNS bratije po mitinzima i sedenje na "stiroporu" !
Pa nije on džabe lepio onaj Mercedesov znak na bus u predizbornoj prevarantskoj kampanji.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Вучић је само stand up комичар, проблем је што га озбиљно схватате! Ево вам детаљније објашњење: https://www.youtube.com/watch?v=KlQ0Eoibf9Q

Aleksandar

pre 9 godina

Evo šta je Radulović govorio još u februaru vezano za Mercedes:
http://blog.b92.net/text/23755/O-Mercedesovoj-investiciji-u-Srbiju/

ali izgleda ljudi više vole da glasaju za bajke nego za realne opcije.

djura

pre 9 godina

Ikarbus na vodi!
(dosta je!, 10. jul 2014 22:41)

dobra ideja! mogu da proizvode autobuse-amfibije, trebace kad se izgradi Beograd na vodi, pa da voze na liniji: Ada Ciganlija - Kula Beograd - Veliko Ratno Ostrvo - Lido - Zemunski Kej.

nesa

pre 9 godina

Pa to je Ikarbus autobus kome su zalepili oznaku mercedesa i umesto manovog motora stavili mercedesov. Lepo je rekao Radulovic.Sad ne prave ni jedan ni drugi autobus.

ludi splićo

pre 9 godina

Ne slušajte ovog što daje 10 eura, ja dajem 15 eura!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MATRIX, 10. jul 2014 19:13)

Pošto san ipak iz gospodarski jače Hrvatske, ja dajen 50 eura!

?

pre 9 godina

-lazne diplome
-lazni diktorati
-propali studenti na celu ministarstava
-lazne investicije
-lazna borba protiv korupcije(hvataju samo sitne ribe)
Da li ovde ima ista STVARNO.Vucicu imao si sansu da barem malo trgnes ovu zemlju iz letargije ali ta sansa je po svemu sudeci propustena.Ne ide to sa DR Nesom,Malim,Grcicem,Majom,Tomom i ostalom nepismenom elitom.Pokusaj da pronadjes nove OBRAZOVANE I CASNE ljude koji mozda nece da ti vire iz nogavice kao DR Nesa ali koji su sposobni i znaju svoj popsao.

Ivan

pre 9 godina

Zanimljivo, nece evropa Mercedesa, ili je to samo Ikarbus sa Mercedesovim motorom, pogonskom osovinom (umesto MAN-ovom) i sasijom (umesto FAP-ovoj, koja se pravi po Mercedesovoj licenci, dakle isto). Razlika izmedju Mercedesa i MAN-a u motorima i pogonskim osovinama je gotovo neprimetna, dakle oba su odlicna. Globalni problem ikarbusa je zastita lima (cinkovanjem) kao i sasije, problem je i u kvalitetu izrade, u kvalitetu navabljenih komponenti jer se gleda da se ustedi na svakom koraku. To se najbolje moze videti na primeru autobusa ikarbusa iz 2005 i onih zutih manova koji su poklon Japanske vlade takodje 2005. godiste. Dok se MAN-ovi kako god da se lose odrzavaju i dalje drze, ikarbus ima rupe od korozije na karoseriji i u stanju je raspada. Znaci nije fora promeniti dobavljaca motora i zalepiti mercedesov znak super lepkom nego se kvalitetom treba nametnuti trzistu, a zato je potrebno da prodju godine, pitanje je da li ikarbus ima kapacitete da potrebne promene uradi sam ili je potrebno da se nadje strateski partner. Kada je grad Beograd trazio da preuzme ikarbus, Vucic nije dao, neka ga sad neka na delu pokaze svu svoju nesposobnost.

gorchilo

pre 9 godina

@Micko
Rano si stao sa nabrajanjem. Ovde ima bajki vise nego u 1001 noci samo sto je Sheherezada nesto poruznela I pocela da nosi naocare. Valjda 'joj' je neko rekao da sa naocarima izgleda ozbiljnije I uverljivije. Moram samo priznati da 'usne vrele visnje' ostadose iste.

Vladan NS

pre 9 godina

Mazanje ociju narodu, tako ce i svi projekti proci od Beograd na vodi pa do kanala i mostova koje nam obecavaju, jer Boze moj kriva je kriza, kao da kriza traje od juce. Sta obecavate koji moj onda. Glavni je problem ovde sto narod idalje glasa za ove koji sve ovo obecavaju a daju narodu onu stvar koja sluzi za pravljenje dece, da ne psujem sada.

Dejan DO

pre 9 godina

Tačno je da Evropsko tržište drma kriza pa tako i tržište teških vozila(autobusa i kamiona).I pored toga,renomirane prevozničke firme i dalje kupuju Man-ove,Neoplan-e,Mercedes-e,Setre...a ovi sa manjom platežnom sposobnošću kao kod nas u Republici Srpskoj sve više prelaze na kineske KingLong i Higer autobuse.Za oko 30% su jeftiniji a jednako kvalitetni kao zapadjaci.Da ne zaboravim i turske proizvođače:Temsa,Cobra...Problem je u nečem drugom o čemu direktor Ikarbus-a ćuti-u nama!Izgubili smo tržišta,tehnološki zaostali,a konkurencija je strašno napredovala,prije svega kineska i turska.

рајко

pre 9 godina

па која нормална фирма са приоритетом да заради профит прави производ ако нема поруџбине?..она које је добила субвенцију од владе да би неколико људи добило посао и да вучко може да каже да је довео мечку у србију а све плаћено парама пореских обвезника

mišija buva

pre 9 godina

joj kada čovek uzme da čita komentare shvati koliko je ovaj naš narod zaostao i ne zreo .. kada gledam političare poslednjih dvadesetak godina oni su radili sve što smo im dozvolili a dozvolili smo im i previše .... neozbiljan smo narod bruka

glava nije samo da se na njoj nosi frizura

pre 9 godina

zoki, 10. jul 2014 18:24

Lepo si sve napisao. Slazem se. Ali ipak sam ti dao minus jer si glasao za tog diletanta. Mogao si malo da prelistas medije o njegovim ogromnim uspesima iz proslosti, PRE NEGO STO SI IZASAO NA GLASANJE.

milos

pre 9 godina

zato sto je velenefunkcionalan, recimo da ne moze da pridje solarisima ili japancima u bg. sipke za hvatanje visoke dva metra, uzak prostor, nemam reci zaista

Saša

pre 9 godina

Pa bre kako se nisu setili da za vreme smetova i poplava izvlače decu i stare sa "srpskom mečkom" našli bi sigurno brdo kupaca kao i što su dobili brdo glasova...

Mali John

pre 9 godina

Eto sta znaci "BREND". Kvalitet, tradicija, poverenje. Graditi brend je isto sto i graditi poverenje i stalno vracanje potrosaca. Jednom ga unistis tesko se vraca a ne pomaze ni trokraka zvezda.

saviola

pre 9 godina

autobus nema ko da napravi. samo mi koji smo tamo usli u poslednjih nekoliko meseci, a nismo deo Ikarbusa znamo kako tamo izgleda. pa to je strasno!!!! ne moze se tamo praviti autobus. ne

kakva magla

pre 9 godina

Autobus je na HOMOLOGACIJI,kao sto ste migli procitati. Kada se proveri vozilo,da je sve ok i orginalno,dobice se dozvola i ugovor,a samim tim i krenuti prodaja. Ko bi kupio nesto stonije provereno? Strasno je kako se spinuju price. Ne zanima me politika,nego samo realno izvestavanje. A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.

merdza

pre 9 godina

Kada iscitate vecinu komentara, lako dodjete do zakljucka da mi sami sebi zelimo nesrecu i najgore. Jesu ovde sve bivsi DS-ovci, cim toliko pluju SNS, ili smo mi samo takav narod. Bas se pitam sta bi Cvetkovic uradio da pomogne Ikarbusu.

Naravno da ne moze

pre 9 godina

@Sumo
"Hajde neka neko pametan da neku ideju."

Za pocetak, smanjenje pdv-a na hranu sa 10 na 8% i smanjenje poreza na imovinu na nivo iz 2009.! Moze ?

Bane

pre 9 godina

Ovo je jednostavna stvar. Drzava treba da da pare GSP da bi on kupio Ikarbusov autobus takodje privatnicima da se ispalte dugovanja pa da se raspise tender za nove linije za Beograd pa da oni kupe vozila.
Sve se okrece oko drzave i njene akcije. A kad dalje odmotamo stvar dodjemo do Vucica, on treba da naredi ili lepo kaze platite sve sto treba da bi Ikarbus krenuo.
Pri kraju je tender za grad Nis. Tu moze da se proda 50-80 vozila eto ti potencijalnog posla uz dobro finansiranje i opet pomoc drzave sve se zavrsava.
Ponovo sve zavisi od VUCICA

Dragan

pre 9 godina

Postoje razliciti razlozi sto je to tako, kvalitet, cena, uslovi prodaje, dalje sposobnost da se proizvod proda normalno ako su predhodni parametri zadovoljeni.

kakva magla

pre 9 godina

Autobus je na HOMOLOGACIJI,kao sto ste migli procitati. Kada se proveri vozilo,da je sve ok i orginalno,dobice se dozvola i ugovor,a samim tim i krenuti prodaja. Ko bi kupio nesto stonije provereno? Strasno je kako se spinuju price. Ne zanima me politika,nego samo realno izvestavanje. A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.

merdza

pre 9 godina

Kada iscitate vecinu komentara, lako dodjete do zakljucka da mi sami sebi zelimo nesrecu i najgore. Jesu ovde sve bivsi DS-ovci, cim toliko pluju SNS, ili smo mi samo takav narod. Bas se pitam sta bi Cvetkovic uradio da pomogne Ikarbusu.

Kezman

pre 9 godina

....NARODE, za nasu sudbinu smo jedino mi odgovorni!!! Ja zivim 25 godina u svajcarskoj i odmalena su nas u skolama na poslu u svako dnevnici ucili pa cak i terali (na demokratski nacin ;-) ) da kupujemo domacu stvar!! I samo domacu... I da od domace stvari nema nista bolje...NARAVNO Treba se i tudje probati ali uvek se domacem vracati!! ...SVE Dok srbija srbi narod nas ne shvati da je nase ma kakvo god ono bilo je najbolje, nama vama srbiji nema vajde! ! ! Zasto neko da kupi srpski mercedes????? ....KAD Svi znamo da je nemacki ;-)) zasto ne kupujemo ikarbusove i druge proivodjace ....STA Ce nam i onih 200 poljaka ;-)) poz

Bane

pre 9 godina

Ovo je jednostavna stvar. Drzava treba da da pare GSP da bi on kupio Ikarbusov autobus takodje privatnicima da se ispalte dugovanja pa da se raspise tender za nove linije za Beograd pa da oni kupe vozila.
Sve se okrece oko drzave i njene akcije. A kad dalje odmotamo stvar dodjemo do Vucica, on treba da naredi ili lepo kaze platite sve sto treba da bi Ikarbus krenuo.
Pri kraju je tender za grad Nis. Tu moze da se proda 50-80 vozila eto ti potencijalnog posla uz dobro finansiranje i opet pomoc drzave sve se zavrsava.
Ponovo sve zavisi od VUCICA

ja sam naj,naj,naj

pre 9 godina

ma daj sta to pisete? kako vas nije sramota? napadate Vladu i PPV koji nam je "doveo" Mercedesa. pa nije m kriv što su ovi iz fabrike nesposobni pa ne umeju da prodaju ni jedan jedini "Mercedesov" autobus. sem toga, kako se ne setiše da zamole predsednika Vlade da on to ucini umesto njih.

Acs

pre 9 godina

Mečka je super nego kriva kriza?Reći ću ti direktore ko je krivac,krivac je Milošević psihopata koji je razorio nekoliko zemalja,u tom ludilu su stasali ovi što lepe Mercedesov znak sa buvljaka na sklepanu kršinu,a meni lično su najviše krivi oni bez m. 5.oktobra,što ne pobiše sve one navedene pre njih....i tako dodjosmo do sadašnjice.

Ardbeg

pre 9 godina

Svojom nadljudskom energijom i besprekornim postenjem Aleksandar Vucic je uspeo da ostvari ovaj veliki uspeh pravljenja cak jednog primerka autobusa. Budimo mu zahvalni.

zoran

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.
(Micko, 10. jul 2014 20:30)

Nemoj tako. Zaboravio si upad u Zvezdine prostorije u ponoc...zaboravio si Feketic...zaboravio si kako veliki vodja nosi vodu u Obrenovcu...a Zvezdina titula, pa popunjavanje klupskog budzeta sa parama koje sa neba padaju...nemoj da si na kraj srca..radi veliki vodja, ali mi smo glupi pa ne vidimo rezultat.

zoki

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna

P

pre 9 godina

Mnogo stvari koje je izjavio Aleksandar Vucic su se pokazale kao neistina. A secam se kada je za vreme sajma govorio kako su se interesovali kupci iz Hrvatske, Rumunije i ostatka regiona, a sada se ispostavlja da nema kupaca i da nema ni jedne porudzbine.
Pa gde je ugovor sa Etihadom? Ugovor sa FIAT-om? Gde su Imena i Prezimena svih nastradalih u poplavama, sa svim dijagnozama sudske medicine? Na ovaj nacin porodice mogu da misle da su njihovi medju tih 57 ali ako nema Imena taj broj je samo puko nagadjanje, iz razloga sto je bilo mnogo nestalih, a nema ni objavljivanja vezano za to. A Vucic je govorio za sve ovo sto sam naveo da ce objaviti informacije i to je davao rok redovno.
Ja nisam clan ni jedne partije, samo gradjanin koji opaza.

sza

pre 9 godina

Prevara do prevare a ovi demokrate iz prošlog saziva nisu ništa bolji. Ista je to sorta samo svoje du** gledaju. Nema više promena ni energije za iste može jedino da se beži odavde.

mozak

pre 9 godina

ahahaa, kakva uspešna poslovna priča, svaka čast, džabe se vođa onoliko dubokoumno tresao i govorio kako je drugima krivo zbog mecedesa, glasao sam za njega ali izgleda da je običan diletant koji ne zna ništa i misli da se sve sto leti jede, nadrljali smo, kada se samo setim mubadala investicije posao, uh nadrljli smo sa acom diletantom, izgleda da čovek hoće ali ništa ne zna
(zoki, 10. jul 2014 18:24)

Sve je to lepo,samo mi nije jasno ovo:"glasao sam za njega".
Koliko ti imas godina?
Zaboravio si da je on bio Slobin porparol i jedan od glavnih krivaca za bombardovanje nase zemlje?
Ili pre toga Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica,zbog toga je izginulo mnoogo mladih ljudi?
Zaboravio si svog imenjaka Zorana Dj. i njegovu zrtvu za ovu propalu zemlju?

Ivke

pre 9 godina

Ajmo polako, ajmo lagano... Ajmo polako da shvatimo kako su se Srbi malo lagano zeznuli na proslim izborima. Nista strasno, ali bice uzasno ako ne reagujemo pod hitno!

ivan

pre 9 godina

Tisina tamo!!!!!
U ikarbusu proizveden Mercedes Dr Vucic lepi zvezdu trokraku firme Mercedes. Proizvodnja stala Jel vucic ne lepi na sklopocije mercedesov znak. Iz dobro obavestenih izvora vucic je zauzet na 3d stampacu stampa Beograd na vodi
!!!
Velja ilic ce DA intervenise samo DA dotera u fabriku on masinu znate sto iMA ruku DA lepi serijski meckin znak.

Dno dna!

pre 9 godina

Gde je sad Vucic, gde su narudzbine, prodaja po celoj jugoistocnoj evropi?
Ovo je bilo jedno od glavnih obecanja pred izbore kako srpska industrija toboz nezaustavljivo napreduje!

Na Raduloviceve komentare da je u pitanju obmana ceo SNS je odmahivao glavom i pricao da su to besmislice i kako je covek lud...

Ostavka odmah!

kalimero

pre 9 godina

Neki od nas su to najavljivali od pocetka a botovi su nas pljuvali da smo ljubomorni pa pljujemo "uspehe" premijera. Zasto bi neko kupio ovaj ikarbus kada nije hteo da kupi isti na MAN sasiji???

nesa

pre 9 godina

Verovatno je svako cuo za poznatu Nemacku firmu AEG koja se bavila proizvodnjom bele tehnike i elektricnih uredjaja.Kazem bavila jer vise jednostavno ne ppstoji a ipak se proizvodi sa njenim znakom prodaju.Slucajno sam u jednoj reportazi Nemacke TV saznao da je Svedska firma Eletrolux odkupila pravo da pod tim znakom prodaje svoje proizvode. Tako sada imate u prodaji AEG ELEKTROLUX.Jos poucnija prica jednog seoskog lole koje se odavno secam:mozes ti na tarabi nacrtati picku naci ce se neka budala da je jebe ali ce vecina ukapirati da je to ipak taraba
Pozdrav iz Beca

Milan

pre 9 godina

E bas me cudi da nije prodat ni jedan merdzin bus. Izgleda da je opet neka zavera stranih ambasadora. u pitanju. Eh ti stranci nedaju da kvalitet izadje na trziste.

mile

pre 9 godina

Vučiću sram te bilo, ti reče da si doveo mercedes u Srbiju, znači Mercedes iz svoje fabrike u Srbiji nije prodao niti proizveo niti jedan autobus, ustvari omercedes nije potpisao ni sporaum o saradnji još uvek, sram te bilo lažove najobičniji, kome sam ja dao glas još i ženu poterah na glasanje kao som, evo smeje mi se i ona. Jedino što si bio u pravu i što nisi slagao Vučiću je da na sledećim izborima gubite vlast, do tada će se ovi oko tebe debelo nakrasti i ajmo jovo nanovo sa nekim novim prevarantima

Ana

pre 9 godina

Zašto bi neko uzimao Mercedes, kada može da uzme Solaris koji je bolji?
Mercedes odavno nije u vrhu kada je reč o autobusima i nemački gradovi u zadnje vreme kupuju Solaris autobuse, samo se Srbi zalapili za Mercedes.

М.Н. Лазар 2

pre 9 godina

Шта је ботови - нешто сте се успавали?
Ил'купите аутобус ил'нас пљујте.
Док не добијете инструкције (поштујем ја "професиналност") лупајте минусе, јер знам, да сами ништа сувисло не знате да напишете.

Dragan

pre 9 godina

Postoje razliciti razlozi sto je to tako, kvalitet, cena, uslovi prodaje, dalje sposobnost da se proizvod proda normalno ako su predhodni parametri zadovoljeni.

dragacevac

pre 9 godina

U jednom trenutku posle samih izbora sam pomislio da sam trebao glasati za SNS a ne neku drugu, cak mi se na trenutak ucinilo, koliko su dobri u propagandi, da stvarno mozda krenemo napred.
Sada, posle svih smetova, camaca, Beograda na vodi, zeleznica za velike brzine (120 km/h!!!?), Ikarbusa, FAPova, Zelezara, Etihada, tv pretplate, satro doktora i magistara, preobucenih vojvoda, lampeka za rakiju, itd..... stvarno mi je drago sto sam ipak poslusao neki svoj osecaj i preskocio ih na lusticu....

pozdrav iz Dragaceva

Li Osvald

pre 9 godina

Kakva magla: Autobus je jos u laboratoriji! Kaze , ispituje se! Ej , nasa laboratorija proverava Mercedesov bus i to vec nekoliko meseci! U Srbiji sve ludak do ludaka.

hilux

pre 9 godina

Po ko zna koji put vidi se da Vučić laže, a Radulović govori istinu. Naravno vidi se i da Srbi obožavaju lažove. Zato i žive kako žive. Bedno i jadno.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Ко год не купи оваква 3-4 аутобуса је противник величанствених економских мјера Премијера ал. вучића и удар на државу Србију.
Срећом, влада премијера не сједи скрштених руку: те непријатеље кажњава укидањем плата и обезвијеђивањем пензија.

Adam

pre 9 godina

Srpski glasac voli kandidate koji ga lazu gledajuci u oci i obmanjuju, a ne vili one koji govore istinu (Vucic/Radul). Pa ni domaci gradovi nece ovaj imaginarni autobus na svojim ulicama? Ajte ljudi, sazalite se na ovaj model, pa licno je Vucko na njega zalepio znak, imace istorijsku vrednost.

my way

pre 9 godina

Ау, а причало се да купаца има пуно, да чак правимо и различите верзије са Еуро 6 моторима за земље ЕУ и шта све већ не.

istina&pravda

pre 9 godina

A o marki proizvoda,dovoljno je pogledati znak,nije niko corav.
(kakva magla, 10. jul 2014 19:14)

Imam i ja majicu Cikago Bulsa, pise pozadi JORDAN a ispod broj 23, imam glavu, oci, usi, nos... ruke i noge pa nisam Dzordan. Nisam ni blizu! U pravu si, niko nije corav!

SNS prevaranti

pre 9 godina

Nije kriv onaj koji vara, prevarant, kriv je onaj ko naseda na prevare. Npr, nisu krivi šinbiceri što pronalaze ovce, krive su ovce. Prosto je neverovatno koliko je bilo sns prevara i laži, a glipi narod veruje, glasa, podržava...ali mediji pod kontrolom sns sve to ispeglaju, naduvaju vest, pišu budalaštine, lažu... hiljadu puta izgovorena laž kod naivčina postaje istina. Ne znam da li se sećate radikalske propagandne-manipulativne emisije ,,Radikalski talasi'', imate na YuoTube pa pogledajte, tu propagandnu emisiju je uređivao Vučić, a pomagao mu Nebojša Stefanović, po istoj matrici i sada rade. Gebels je mala beba za ove manipulatore i prevarante. Oni (Vučić, Nikolić i ekipa) jako dobro znaju da u Srbiji ima mnogo glupana, pa tako lupe da će obezbediti 100 milijardi evra investicija i ovce se prime. Oni lupe da je pokradeno 600.000 glasova, a ovce poveruju. Oni lupe da će graditi kanal D-M-V i ovce poveruju. Svaki dan samo lupetaju i lažu, a ovce veruju...

dokle vise

pre 9 godina

Dokle ce ovaj Vucic vise da se bruka sa ovim jeftinim prevarantskim trikovima.
To vise nisu ni lazi nego naklasicnije prevare.
Ajde ove za domacu upotrebu nista novo ali da ode u Rusiju i ponudi im italijanski auto, kao srpski bez carine, pa to je vec skandal.

raja babeja

pre 9 godina

@ ( beo-grad-u-blatu )
E moj nevoljni rođače, nije samo BG; sa ovima na čelu sa velikim manipulatorom A. V. cela Srbija je u blatu, glibu, kalu... kako ti drago.

Unity3D

pre 9 godina

Dajte ljudi da skupimo da kupimo taj jedan bus, pa da potpišu taj ugovor, da pomognemo malo Vladu i aparat, kad već oni nas neće - bar jedno obećanje da ispune.

диско нинџа

pre 9 godina

za Radulovica glasase realni, za Vucica ovi sto vole da ih lazu. Tako da nije bitno sto nema nista od Mercedesa, to je znao svako ko je hteo da zna, vec da ide nova jaca doza lazi.

Vozac- inzenjer

pre 9 godina

A ko da ga kupi. Za manje para moze da se pazari IK 112, koji je kompletno niskopodan i sa njim mozete voziti na grackim linijama.
Ovako zamisljen autobus je trebao da donese mnogo srpskoj privredi, ali ne na ovaj nacin. Mogao je zadnji most, zglobni prenosnik, sasija... da se proizvede u FAP-u, PPT Trstenik proizvodi kompletan pneumatski sistem i upravljac, pneumatski rezervoari Lifam... I da ne nabrajam dalje, sve vitalne delove koje sami mozemo da proizvedemo mi smo uvezli, i na sve to stavili meckinu zvezdu i sad da cekamo da svi navale. Ni stakla sa kojima su se hvalili nisu u potpunosti domaca, jer su gornji delovi i sami ramovi uvezeni iz Turske, kao i vrata.
I najvaznije na kom je sajmu prestavljeno ovo vozilo? Kako misliite da neko iz inostranstva dodje i pazari ovo vozilo, kad ga niko nije ni video.

Micko

pre 9 godina

1. Mercedes u Ikarbusu
2. Finci u FAP-u
3. cipovi
4. delovi za avione
5. sistemi za navodnjavanje
6. Beograd na vodi
...
Ljudi, vreme je da se probudite iz Vuciceve bajke i shvatite da je sve laz i prevara.

Iz egzila

pre 9 godina

Trebalo bi da vam se nesreci radujem,jer nisam na vasoj muci,ali necu,nije ljudski.Trebalo bi da vas sazaljevam kada imate takvog vodju,ali necu,sami ste ga birali. Samo pitanje: Gde vam je tada glava bila?

Goxy

pre 9 godina

Greska u najavi, ovo uopste nije Mercedes nego Ikarbus, koji pritom i ne zadovoljava euro VI norme, nego je prekrsen zakon i ovo je euro V bus...
Valjda je sada svima jasno da je ovo samo jedan primerak za slikanje i obmanjivanje naroda!

zmaj

pre 9 godina

Kako rekose? Prevoznici nemaju ni za gorivo inace bi razgrabili to cudo od autobusa?
ma naravno :) http://www.ozonpress.net/ekonomija/9264-autoprevoz-kupio-17-novih-autobusa

glava nije samo da se na njoj nosi frizura

pre 9 godina

zoki, 10. jul 2014 18:24

Lepo si sve napisao. Slazem se. Ali ipak sam ti dao minus jer si glasao za tog diletanta. Mogao si malo da prelistas medije o njegovim ogromnim uspesima iz proslosti, PRE NEGO STO SI IZASAO NA GLASANJE.

Ironija

pre 9 godina

Ekonomija na delu jedan autobus(2 meseca pravljen a 4 meseca se prodaje) za pola godine napravila firma sa 300 zaposlenih x 6 plata po 300 evra = 540.000 evra a verovatno i vise od tog + porezi+struja i komunalije + delovi koji su gotovo svi uvezeni+ reklame+ znak koji je skinut sa Mercedseovog kamiona 1213= najmanje milion evra u ovoj racunici su samo politicari na dobitku

ALI STVARNO

pre 9 godina

Vucicu jos malo I ponovo ces u opoziciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djole, 10. jul 2014 18:59)
Ne nego prugasta kosulja ista ona koju je svojevremeno obecavao Dinkicu

Predrag

pre 9 godina

Most je pravi, vozio sam i vozim preko njega, namerno nezavrsen, ali mercedes, kakva sprdnja, mozda je ovo maketa koju nam je poturio doktor Mali i doktor Stefanovic, u sprezi sa mathauzenom Vucicem.

Ardbeg

pre 9 godina

Neka taj jedan Ikarcedes bude spomenik vladavini Vucica kada ga vise ne bude na politickoj sceni. Nece se taj lako povuci jer ne zna nista drugo raditi, ali morace.

me

pre 9 godina

Vec vidim u buducnosti slican naslov- Bg na vodi ali nema ko da kupi stanove ili rentira poslovne prostore. Onda ce narod sve da odplacuje. Prodavanje magle, lako je reci mi ovo-ono ali da li ovo-ono funkcionise .??? Uostalom, sve je tu doktor do doktora, obrazovani nema sta,nekima su prodali maglu da znaju sta rade. A to sto tonemo vrtoglavom brzinom izgleda samo nekolicina oseca.

Pinokio

pre 9 godina

Kada bi nasim politicarima za svaku izgovorenu laz i dato lazno obecanje rastao nos kao Pinokiu, pa oni nebi mogli glavu da okrenu ni levo ni desno, lazovcine jedne.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Ideemooo gospodaru zivota i smrti !!! Haj''mo da vidimo i te ugovore sa Fijatom, Etihadom, Al Dahrom, dokle mislite da nas pravite budalama, ideemooo, novi robovlasnicki zakon o radu, rasprodaja EPS-a, Telekoma, obradive zemlje i nas bi prodali da ostanete tu gde jeste...ideemoo... !!!

Grunf

pre 9 godina

Da sad neko može da vrati sve one komentare gde su klimoglavci što i danas rade lupali minuse za nešto što je toliko očigledno osim za njih.Sada bi trebalo da onaj ko je značku okačio da je vrati onome kome pripada.Mada gde ga naći na buvljaku.Malo se šalim samo me zanima za sve ovo vreme ovih nekoliko meseci iz kog razloga nije proizvedeno bar 10 autobusa.Merecdes je možda obustavio isporuku delova da bi ga sklopili.Možda nemamo ni školovane ljude koji su u stanju da sve te delove sklope jer ih niko nije poslao na edukaciju.Možda su i nešto pogrešno sklopili.Koliko se to jedno vozilo testira.Da li labaratorija uošte ima licencu od mercedesa da testira njihov proizvod.Ko ga testira.Kao i trokraka zvezda,borba brotiv korupcije,za bolji živor,pravosudje,i na istok i na zapad dojosmo do grandioznog projekta Beograd pod vodom.Imali smo Obrenovac i još desetine gradova pod vodom usled elementarne nepogode,a Beograd pod vodom će biti političko-ekonomski cunami koji će sravniti Srbiju,E sad botovi krenite sa minusima jer nije važno što smo svi obmanuti po ko zna koji put i to bez ikakve odgovornosti.Botići da ne razumete pogrešno nije to samo upućeno ovoj garnituri.To je upućeno svima koji su ovu zemlju svojim političkim obmanama dovelu tu gde je.Tada ste posali pesme o toj simbiozi mercedesa i Vučića.Da li Vam s ečini da bi makar trebalo ajde ne 10 ali bar tri autobusa da smo sastavili a da se ne zapitate zašto.Zašto botovi kupujete maglu.

Горан

pre 9 godina

Фабрика чипова, фабрика модерних оружних система, Мерцедес... Једино шта ОН уме је одржава атмосферу као да је тек дошао, као да није ДВЕ ГОДИНЕ на власти, стално ето њега нападају, раде против њега, а он најмоћнији човек у Србији у задњих 20 година. Зло :(

На жалост народу треба пуно времена да се опамети, али тек тада ће требати одрадити посао. Неће он са власти сићи милом кад изгуби већину, пазите шта вам кажем :(

Misa

pre 9 godina

Da postoji postoji....jedan..ali se i zaboga ispituje od pre izbora...da li su dobri varovi ...da li se pravi ne pravi se....da li se kupuje .ne kupuje se....I kako je to Mercedes strateski partner....to samo zna Alek....a zamalo zaboravih...mozda ce Al dahra kupiti za prevoz tura po elitnom naselju Bara venecija....ili za prevoz radnika u ZZ Sivac.....

neophodne promene

pre 9 godina

ovi sns trolovi, se opteretili ds-om, a ne shvataju da je ds otisao u istoriju i da ce izbore izgubiti od nekog novog, poput Radulovica.

i jaooo

pre 9 godina

Lepo rece Djilas , ma lepo je to samo to niko nece kupovati . A svi ostali koji verovaste da ce nesto da pokrene majstor obmane posteno ste obmanuti glasanjem za istog:)

Josarian

pre 9 godina

Partija hajki i bajki pokusava batrgajuci se da postigne efekat neprikidne tinjajuce krize, koju onda oni, tacnije, vodja uz malu pomoc prijatelja resava...Nikako da vidimo sta je tu dobro jer nista nije bolje nego sto je bilo, tacnije sve je gore, osim produkcije maketa i prototipova, ali oni uporno tvrde da je sve dobro. U to ne veruju cak ni njihovi botovi, koje moraju da placaju da bi im pisali poruke podrske. To je isto kao da placas nekome da te voli.... uf, sto to gadno zvuci kada se tako razluci, a istina je.

milan

pre 9 godina

Lažu nas bre svi odozgora do dole, od leva na desno a mi žmurimo i mislimo kada otvorimo oči da je sve u najlepšim bojama kad ono rupa kao i do sada.

Winston

pre 9 godina

Ikarbus ispod vode. To je simbol SNSa, i njihov uspeh da krenu privredu u Beograd. Citam juce da je i Sinisa Mali plagiator, i da njegov doktorat je kopiran od drugoga. Pa sta je bre sa ove naprednjake? Dali su oni nama prodali neke bajke, i da su oni ustvari neposteni prodavci magle? Ja vidim da je sve gore od kako su dosli na vlasti, i da se losije zivi u Srbiju - to mora svako da prizna. Jedino sto me naj vise brine, je sve sto je Vucic obecao, nije se realizovao. Sta ako tako nastane?

AlekS

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade
(Benny Hill, 10. jul 2014 19:22)

Taj Albar, ili kako se vec zove, nema 3 milijarde kesa vec mora da ih pozajmi od banaka. Strane banke, pa i emiratske, zajme pare tek kada se proda najmanje 75% planirane gradnje. Kako stvari stoje kod nas, verovatno si u pravu s tim sto nista nece ni poceti da se gradi. Samo cemo napraviti haos.

e tugo

pre 9 godina

Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”.

Pa nije lagao, ovo je egzaktni pokazatelj rasta industriske snage srbije, znaci njega nema.

aman ljudi

pre 9 godina

Dosta vise napadanja velikog vodje.

Treba u te "mercedese" potrpati botove i provozati do svake privatne firme, koja se gusi u porezima, a ljudi strahuju za platu i posao.
Do svakog fakulteta, koji oni nikada nece zavrsiti.
Do svakog penzionera, koji jedva ima za hleb i mleko.
Do svakog stana koji je uzet na kredit, a otisao u bespovrat.
Do svakoe firme, koja je strana investicija, da pitaju radnike kako im je na poslu u firmi koja im je proslavila vodju.

Politicare ne treba tamo voziti. Oni sve to znaju, ali im nije vazno. Vazno je samo bilo da prodju izbori, da se slikaju i napricaju nam lazi o talasima zaposljavanja, ulaganja i ostalog.

ex sns

pre 9 godina

Mercedes je trenutno najprofitabilnija firma u svetu u pogledu proizvodnje automobila i kamiona,to imate na e-netu,pa kako je moguce da je neka fabrika Mercedesa spala na to da ne moze da proda nijedan autobus??!
Na zalost,Radulovic je bio u pravu.To sa Mercedesom je jedna od najvecih prevara Sns,pored one Bgd na vodi,Prokop ili borba protiv korupcije i kriminala. Sns je zasnovana na lazima i iluzijama sa katastrofalnim kadrovima,tamo se ne zna ko je gori od goreg. Mislim da cak i placeni Sns Botovi pocinju da uvidjaju da uzalud pisu hvalospeve velikom vodji,prosto,narod posle 2.5 g svojim ocima vidi o cemu se tu radi,samo poskupljenja,unistavanje privatnika,ogromne kazne za poreze ako gradjani okasne 1 dan platice kaznu 50.000 din itd.Sns ce proci i gore nego Tadic i tadicevci,samo polako.

Lala iz Banata

pre 9 godina

Ne znam da li se smejati, jer smo ZNALI da će ovako proći tzv "mercedes" ili plakati zbog bačenog novca poreskih obveznika. :(

ludi splićo

pre 9 godina

Ne slušajte ovog što daje 10 eura, ja dajem 15 eura!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MATRIX, 10. jul 2014 19:13)

Pošto san ipak iz gospodarski jače Hrvatske, ja dajen 50 eura!

Pop78

pre 9 godina

"Kada je u martu tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić lično zakačio znak nemačkog automobilskog giganta na novi autobus istakao je da je to “pokazatelj rasta industrijske snage Srbije”. Vučić je tom prilikom naglasio da se za novi autobus već interesuju iz susedstva, dodajući da će se prodavati na području cele jugoistočne Evrope."

Ne, ovo je na zalost pokazatelj da je Vucic samo obican demagog i nista vise od toga.

princeza

pre 9 godina

“na homologaciji”,pa dok ga oni homologisu dotle je vec postao zastareli model ili je napolju vec izbaceno surnaest novih modela.E to vam je nas poslovni ambijent.Od ideje do realizacije ubiju vas u pojam.Da su ovde otvarali svoja preduzeca Apple ,Microsoft i Facebook,jos uvek bi cekali ateste i saglasnosti na aprate i dozvole za gradnju objekata.Tako da bi onda i svet kao Srbija zaostajala oko 300 godina.To je i sustina upravljanja Srbijom .Sto smo siromasniji i gluplji lakse je da upravljaju sa nama glupani koji dolaze na vlast.

Džoni

pre 9 godina

Dobro je da su napravili bar taj jedan za slikanje. Mogli su i maketu da stave kao ovu Beograd na vodi pa bi opet narod slepo glasao! Naš narod voli kad ga lažeš još ako to radiš sa emocijom i dramskim zapletom kao Vučić to je onda ne voljenje nego obožavanje!

?

pre 9 godina

-lazne diplome
-lazni diktorati
-propali studenti na celu ministarstava
-lazne investicije
-lazna borba protiv korupcije(hvataju samo sitne ribe)
Da li ovde ima ista STVARNO.Vucicu imao si sansu da barem malo trgnes ovu zemlju iz letargije ali ta sansa je po svemu sudeci propustena.Ne ide to sa DR Nesom,Malim,Grcicem,Majom,Tomom i ostalom nepismenom elitom.Pokusaj da pronadjes nove OBRAZOVANE I CASNE ljude koji mozda nece da ti vire iz nogavice kao DR Nesa ali koji su sposobni i znaju svoj popsao.

tony

pre 9 godina

...ima li kraja lažima i prevarama A.V. čovek je nevidjeni baron, čim zine nešto slaže, verujem da se ni on više ne seća svega što je slagao u predizbornim kampanjama:
1. obećao da će otkriti kako je DS navodno pokrao izbore - ni dan danas ne znamo kako je to DS pokrao izbore
2. obećao da će neko odgovarati zbog kradje izbora - niko nije odgovarao
3. obećao da će otvoriti nova radna mesta - povećan broj nezapošljenih
4. obećao borbu protiv korupcije i kriminala - osim progona političkih neistomišljenika ništa nije uradjeno
5. obećao 100 milijardi eura investicija - ni euro od investicija
6. obećao smanjenje cene struje - poskupela
7. obećao ukidanje pretplate za RTS - nije ukinuta
8. obećao ulaganje u poljoprivredu - ni dinar nije uložen u poljoprivredu
9. obećao fabriku čipova - ništa od fabrike
10. obećao posao sa AirBusom u vezi pravljenja avionskih delova - ni od ovoga ništa
11. obećao ulaganje Al Dahre u sistem navodnjavanja - ništa od sistema za navodnjavanje
12. 2012, obećao bolji život 2013 - ništa od toga
13. 2013. obećao bolji život 2014 - najavljuje otpuštanja
14. 2014. obećao da će se već 2015 osetiti poboljšanje - sve je gore i gore
15. obećao Mercedes u Srbiji - zaleopio znak na 1 autobus
16. obećao BGD na vodi - napravljena maketa
17. obećao po 250,000 dinara ugroženim od poplava - niko nije dobio ni dinar
18. obećao da Srbiju neće voditi tajkuni - tajkuni kroje novi zakon o radu
19. sa Tomom obećavao kanal DMV do Soluna - ništa nije uradjeno

Nebojsa

pre 9 godina

Ne bih rekao da jos nije pronadjen kupac za ovaj "Mercedes". Prema rezultatima izborne komisije bih rekao da je prodan u oko 1.736.920 primeraka :)

Sasa

pre 9 godina

Ako ne razmisljamo politicki vec ekonomski ovo je jos jedna losa vest za sve nas. A da bi nam bilo bolje moramo da promenimo sistem vrednosti u zemlji od porodice do drzave. A to nece moci sa ovom politickom "elitom". Jedini je problem sto nema ko to da uradi, bar za sada takvih na vidiku nema. Mozda Radulovic, ali on nema podrsku u birackom telu tako da po meni buducnost Srbije nije obecavajuca.

Benny Hill

pre 9 godina

Isto če biti i sa Beogradom na Vodi,počeče da grade jednu zgradu,pa neče niko da kupi stanove ili kancelarije,pa če prestato da grade

Vladimir

pre 9 godina

Stvarno ne razumem čemu tolika zloba i zavist. Opšte je poznato da se eksluzivnost "čuva" limitiranim serijama. Npr Ferrari Enzo je napravljen u svega 349 primeraka. A Acin Mercedes-1(slovima jedan) A znak je lično ispolirao i ugradio tadašnji PPV.

Bojan

pre 9 godina

Bez brige kupice dr Sinisa Mali ako vec niko drugi nece, ne moze premijer da ispadne lazov, ima da se vozite u njemu i da placate Bus Plus, u suprotnom privodice vas komunalna policija, uh sto vas zalim.

milan

pre 9 godina

botine naprednjacke ucutale, cak nema ni besomucnog lupanja minuseva.... ili su mozda zauzeti skupljanjem para da kupe bar taj jedan "Mercedes"...

Milan Niš

pre 9 godina

Hahaha još će nas Mercedes tužiti za plagijat i što javno kačimo njihov znak na neke šklopocije.Glasao sam za Radula,ali ni sam nisam verovao da će tako brzo doći na vlast kao što je rekao.

milos

pre 9 godina

zato sto je velenefunkcionalan, recimo da ne moze da pridje solarisima ili japancima u bg. sipke za hvatanje visoke dva metra, uzak prostor, nemam reci zaista

Saša

pre 9 godina

Pa bre kako se nisu setili da za vreme smetova i poplava izvlače decu i stare sa "srpskom mečkom" našli bi sigurno brdo kupaca kao i što su dobili brdo glasova...

mišija buva

pre 9 godina

joj kada čovek uzme da čita komentare shvati koliko je ovaj naš narod zaostao i ne zreo .. kada gledam političare poslednjih dvadesetak godina oni su radili sve što smo im dozvolili a dozvolili smo im i previše .... neozbiljan smo narod bruka

Ivan

pre 9 godina

Zanimljivo, nece evropa Mercedesa, ili je to samo Ikarbus sa Mercedesovim motorom, pogonskom osovinom (umesto MAN-ovom) i sasijom (umesto FAP-ovoj, koja se pravi po Mercedesovoj licenci, dakle isto). Razlika izmedju Mercedesa i MAN-a u motorima i pogonskim osovinama je gotovo neprimetna, dakle oba su odlicna. Globalni problem ikarbusa je zastita lima (cinkovanjem) kao i sasije, problem je i u kvalitetu izrade, u kvalitetu navabljenih komponenti jer se gleda da se ustedi na svakom koraku. To se najbolje moze videti na primeru autobusa ikarbusa iz 2005 i onih zutih manova koji su poklon Japanske vlade takodje 2005. godiste. Dok se MAN-ovi kako god da se lose odrzavaju i dalje drze, ikarbus ima rupe od korozije na karoseriji i u stanju je raspada. Znaci nije fora promeniti dobavljaca motora i zalepiti mercedesov znak super lepkom nego se kvalitetom treba nametnuti trzistu, a zato je potrebno da prodju godine, pitanje je da li ikarbus ima kapacitete da potrebne promene uradi sam ili je potrebno da se nadje strateski partner. Kada je grad Beograd trazio da preuzme ikarbus, Vucic nije dao, neka ga sad neka na delu pokaze svu svoju nesposobnost.

Mali John

pre 9 godina

Eto sta znaci "BREND". Kvalitet, tradicija, poverenje. Graditi brend je isto sto i graditi poverenje i stalno vracanje potrosaca. Jednom ga unistis tesko se vraca a ne pomaze ni trokraka zvezda.

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ovo je Radulovic najavio jos poodavno. Za razliku od nekih, njegove najave su se ostvarile. Citiram: "Mercedes ne investira u Srbiji. Tacka."

Kralj Ibi

pre 9 godina

Prodavci magle ipak najbolje prolaze u Srbiji. Takve i volimo na celu drzave. Jeste da nista ne umeju da urade kako treba ali zato sto umeju da nas vuku za nos, strast Bozja.

Aleksandar

pre 9 godina

Evo šta je Radulović govorio još u februaru vezano za Mercedes:
http://blog.b92.net/text/23755/O-Mercedesovoj-investiciji-u-Srbiju/

ali izgleda ljudi više vole da glasaju za bajke nego za realne opcije.

saviola

pre 9 godina

autobus nema ko da napravi. samo mi koji smo tamo usli u poslednjih nekoliko meseci, a nismo deo Ikarbusa znamo kako tamo izgleda. pa to je strasno!!!! ne moze se tamo praviti autobus. ne

Dr.Snotty

pre 9 godina

Bas se cudim.
Onomad na prezentaciji autobusa: kompletan unutrasnji enterijer su uradile domace firme.
Mozda je problem u spoljasnjem eksterijeru.

v

pre 9 godina

Vučko!Objasni im sad da je to stvarno mečka, a ne samo volan. Ili Ostavka jer ti sve manje veruju čak i oni koji nemaju nameru da kupe taj srpski ponos.

Milojko

pre 9 godina

Pa video covek da znaju da naprave i dosta je,ne treba vise :-) . Ej zemljo Srbijo sta si docekala. Zanima me da li mu jos neko veruje?

gorchilo

pre 9 godina

@Micko
Rano si stao sa nabrajanjem. Ovde ima bajki vise nego u 1001 noci samo sto je Sheherezada nesto poruznela I pocela da nosi naocare. Valjda 'joj' je neko rekao da sa naocarima izgleda ozbiljnije I uverljivije. Moram samo priznati da 'usne vrele visnje' ostadose iste.

Slobodni Klikeri

pre 9 godina

Ponosan sam na sebe i na ostalih 2% koji su glasali za Radulovica. Covek,bar za sada,govori istinu i samo istinu. Mislite o tome na sledecim izborima. Naravno,ko zna da misli. Jer mozda za sledece izbore bude bio neki BMW bus ili Audi...ko zna.

Vladan NS

pre 9 godina

Mazanje ociju narodu, tako ce i svi projekti proci od Beograd na vodi pa do kanala i mostova koje nam obecavaju, jer Boze moj kriva je kriza, kao da kriza traje od juce. Sta obecavate koji moj onda. Glavni je problem ovde sto narod idalje glasa za ove koji sve ovo obecavaju a daju narodu onu stvar koja sluzi za pravljenje dece, da ne psujem sada.

рајко

pre 9 godina

па која нормална фирма са приоритетом да заради профит прави производ ако нема поруџбине?..она које је добила субвенцију од владе да би неколико људи добило посао и да вучко може да каже да је довео мечку у србију а све плаћено парама пореских обвезника

Zg

pre 9 godina

Ako ste zaboravili (ne piše u tekstu), Radulović je rekao i da taj autobus izvan Srbije ne smije nositi znak Mercedesa, niti njegovo ime.

djura

pre 9 godina

Ikarbus na vodi!
(dosta je!, 10. jul 2014 22:41)

dobra ideja! mogu da proizvode autobuse-amfibije, trebace kad se izgradi Beograd na vodi, pa da voze na liniji: Ada Ciganlija - Kula Beograd - Veliko Ratno Ostrvo - Lido - Zemunski Kej.

ha-ha-ha veliko interesovanje ....?

pre 9 godina

Prvi primerak autobusa "kupiće" Vučić za prevoz SNS bratije po mitinzima i sedenje na "stiroporu" !
Pa nije on džabe lepio onaj Mercedesov znak na bus u predizbornoj prevarantskoj kampanji.

nesa

pre 9 godina

Pa to je Ikarbus autobus kome su zalepili oznaku mercedesa i umesto manovog motora stavili mercedesov. Lepo je rekao Radulovic.Sad ne prave ni jedan ni drugi autobus.

Bole

pre 9 godina

." A ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između “Ikarbusa” i “Mercedesa” biće potpisan, naglašava Vićentić, tek kada se pronađe prvi kupac." !? Koji ste vi PAPCI!!!

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Вучић је само stand up комичар, проблем је што га озбиљно схватате! Ево вам детаљније објашњење: https://www.youtube.com/watch?v=KlQ0Eoibf9Q

Too Drunk To Fuck

pre 9 godina

Kolko je presho?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 10. jul 2014 21:41)

Zavisi da li je bio parkiran na klizistu ili ne.

IBJ

pre 9 godina

Svaki ministar SVOJIM PARAMA da kupi po jedan bus, a Njegovo Visočanstvo Aleksandar tri komada... i tako svakih 6 meseci. Eto ti posla preko glave za Ikarbus.

U suprotnom, radi se o običnoj politikantskoj svinjariji, tzv. "promašenoj investiciji", bezočnom predizbornom spinovanju, mešanju politike u ekonomiju, nezarumnom tošenju javnog novca, nazovite već kako hoćete, na šta su mnogi odmah upozoravali. Eh, a da je samo "srpski mercedes"...

Dejan DO

pre 9 godina

Tačno je da Evropsko tržište drma kriza pa tako i tržište teških vozila(autobusa i kamiona).I pored toga,renomirane prevozničke firme i dalje kupuju Man-ove,Neoplan-e,Mercedes-e,Setre...a ovi sa manjom platežnom sposobnošću kao kod nas u Republici Srpskoj sve više prelaze na kineske KingLong i Higer autobuse.Za oko 30% su jeftiniji a jednako kvalitetni kao zapadjaci.Da ne zaboravim i turske proizvođače:Temsa,Cobra...Problem je u nečem drugom o čemu direktor Ikarbus-a ćuti-u nama!Izgubili smo tržišta,tehnološki zaostali,a konkurencija je strašno napredovala,prije svega kineska i turska.

Naravno da ne moze

pre 9 godina

@Sumo
"Hajde neka neko pametan da neku ideju."

Za pocetak, smanjenje pdv-a na hranu sa 10 na 8% i smanjenje poreza na imovinu na nivo iz 2009.! Moze ?