Četvrtak, 10.07.2014.

11:07

Nemačka čvrsto pri svojih 7 zahteva

Nemački parlamentarci predvođeni poslanikom CDU Andreasom Šokenhofom poručili su u Beogradu da Nemačka ostaje pri svojih sedam zahteva od Srbije.

Izvor: B92

Nemaèka èvrsto pri svojih 7 zahteva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

ekserce

pre 9 godina

Svakodnevni sastanci nasih drzavnika sa mnogo raznovrskih politickih predstavnika sa svih strana pokazuju da je Srbija odrasla i spremna da se ukljuci u rad ne samo EU nego i sire.

helen

pre 9 godina

Takvi su Nemci. Dosli su da se uvere iz prve ruke koje su mere vec preduzete. Vazno je da su iskazali podrsku reformama i da nema novih zakona.

majstor

pre 9 godina

Zasto bi Srbiji neka drzava popustala u necemu, svi sporazumi i dogovori ce biti ispostovani i sprovedeni na najkvalitetniji i najbolji moguci nacin. Nasa drzava je ozbiljna drzava koja stremi ka EU, Nemacka joj pruza punu podrsku na tom putu, a treba dodati i da su obe zemlje slozne u cinjenici da se treba cvrsto drzati svih medjusobnih dogovora.

Srbin100%

pre 9 godina

Nemacka najveca politicka partija insistira na ispunjenju svih 7 uslova,ali verujem da ce iz odgovarajuce lobiranje i diplomatske aktivnosti doci do drasticnog opadanja kriterijuma i smanjenja broja uslova potrebnih da bi Srbija bila u mogucnosti da postane clan EU

tt

pre 9 godina

Srbija je izgubljena sa ovima koji se ne sluze svojom glavom vec u svemu podrzavaju svoga voljenog vodju jos malo pa nedodirljivog kako se stvari razvijaju ,

mortisaA

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Nemacke je na visokom nivou, naravno uvek ima prostora za napredovanje u istoj. Nemacki zvanicnici su jos jednom potvrdili da Nemacka nastavlja da podrzava nasu zemlju na putu ka EU, kao i da je uverena da ce Srbija ispuniti sve stavke iz dogovora koji ima sa Nemackom.

lektor

pre 9 godina

Nemacka i Srbija su veoma ozbiljni poslovni saradnici, tako da nema razloga da tokom ove vrste saradnje dolazi do nekih tzv. popustanja. Srbija jeste mala zemlja ali veoma odgovorna i ozbiljna u sprovodjenju svih zacrtanih planova. Nemacka to sigurno zna pa iz tog razloga veruje da ce Srbija ispostovati sve dogovore koje ima sa istom i nema razloga za bilo kakve imahinacije.

tesla

pre 9 godina

Sasvim je sigurno da ce MUP Srbije sprovesti sve neophodne akcije kako bi se otkrili pocinioci pomenutog zlocina vezanog za Nemacku iz 2008. godine. Nemacka ima poverenja u Srbiju, pa apropo toga nema razloga za popustanje u pomenutih 7 uslova koje je postavila Srbiji, a nasa drzava zna sta je dogovorila sa Nemackom tako da ce ce to i biti sprovedeno.

metafora

pre 9 godina

Jos jednom je potvrdjena veoma dobra poslovna saradnja Srbije i Nemacke. Pomenutih 7 uslova samo na prvi pogled zvuce malo iznenadjujuce, ali svako ko malo bolje sagleda ove uslove utvrdice da je to samo metafora u smislu da Nemacka od Srbije ocekuje ispunjenje sveopstih sporazuma koje ima sa njom, sto ce Srbija, naravno, i sprovesti.

bas nemilosrdno

pre 9 godina

Bas su ovi Nemci nemilosrdni.
Mogli su bar jos malo da puste Vucica da uziva u svojoj bajci o nikad uspesnijoj poseti Nemackoj od kada postoji Srbija.

qwer

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Marijaci, 10. jul 2014 14:17)

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Orao, 10. jul 2014 14:13)

Mora da je šef botova na odmoru pa su se malo zbunili :)

Lexingtonci

pre 9 godina

Izgleda da su poslednji parlamentarni izbori urodili plodom, narod je dao vecinu a ta vecina pokazala da je iskrena i da je ozbiljno shvataju u svetu.

Muckalica

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka i srdacnih doceka nasem premijeru najavljuje Srbiji veoma dobru buducnost. Konacno smo prihvaceni od sveta kao drzava od poverenja.

ploni

pre 9 godina

Nase clanstvo u EU podrazumeva postovanje pravnih normi koje se u razvijenim demokratijama ne dovode u pitanje. Ako zelimo da budemo ozbiljan partner i da saradujemo sa ozbiljnim zemljama onda se kao imperativ namece otkrivanje pocinioca krivicnih dela kao sto je paljenje ambasada.Nadam se da smo izasli iz vremena kada je to bilo moguce i da Srbija ide ka boljim vremenima.

Bludnicenje

pre 9 godina

Zaslugom predsednika Vlade i iskrenim pristupom u Nemackoj i Rusiji sve ce se vise videti u Srbiji da ljudi dolaze pregovaraju i pomazu Srbiji na putu ka EU.

Nina

pre 9 godina

Veoma je dobro to sto smo uspostavili kontakte sa skoro svim bitnim predstavnicima nemackog parlamenta. Svaki savet moze dobro da nam posluzi za lakse pristupanje EU.

rokekoke

pre 9 godina

Mi mozemo bez problema da zaboravimo razbijanje Juge, bombardovanje i Kosovo a oni ne mogu da predju preko opravdano zapaljene ambasade! Pa i jeste nam neophodna promena svesti, samo ne u smislu u kom to oni traze.

Đoda

pre 9 godina

Čvrsto sarašivati sa Nemcima i Francuzima i pokušati angažovati što više njihovih kompanija, uz naravno Italijane, koji već godinama ulažu. Moramo da podignemo privredu.

X - faktor

pre 9 godina

Jedan vrlo disciplinovan i vredan narod gde institucije rade svoj posao, zadovoljni su i radnici i poslodavci i investitori. Zemlja koja od skora ima izbalansiran budžet za narednu godinu te je iz toga jasno o kakvoj se fiskalnoj politici radi. Kako onda da ne sarađujemo sa njima i da im ne budemo bliži!? Samo uz njih.

Zile

pre 9 godina

Nemci od nas ocekuju isto ono sto ocekuju od Čeha i Hrvata. Česi i Hrvati su su ispunili uslove Nemacke pre 1000 godina a kad ćemo mi to jos uvek niko ne zna. Možda nikad.

vrbopuc

pre 9 godina

Krenuli su neformalni dogovori o pridruzenju Srbije EU. Tek ce ovakvih dogovora da bude, Nemci su shvatili da je konacno Srbija spremna za EU.

mojra

pre 9 godina

Niko nije ni ocekivao da ce Nemacka odustati od svojih zahteva, posebno kad je u pitanju paljenje ambasade,Srbija treba da ispunjava zahteve Nemacke ako je to tice procesa evrointegracija i dok god se ne kosi sa nasim nacionalnim interesom.

Deutschland!

pre 9 godina

Zahtevi su izuzetno teski, mada nista drugo od Nemaca nisam ni ocekivao. Svih sedam zahteva su prilicno jasni, i nema mnogo vrdanja. To je upravo to hodanje po tankoj liniji. Berlin i Moskva imaju svoje zahteve koji postaju komplementarni, pa ce u neku ruku ta komplementarnost omoguciti Srbiji i lakse ispunjavanje zahteva i uslova za prikjlucivanje EU, ali i stabilizaciju i priliku za razvoj zemlje.

Visina

pre 9 godina

Koliko znam vec se i radi na tim zahtevima,tako da ovo nije nista novo...napredak je da polako ali sigurno resavamo sve zahteve tako da bitno je da ce oni biti kad tad ispunjeni.

Beli

pre 9 godina

I nama je u interesu da ispunimo uslove, da usvojimo i implementiramo zakone eu jer samo tako možemo sprovesti reforme i postati punopravni član.

Valderama

pre 9 godina

Samo da se reforme što brže sprovede, da smanjimo fiskalni deficit i poboljšamo poslovni ambijent. Tako će nas i sami želeti u Evropi.

Orao

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

prokupcanin

pre 9 godina

Zasto parlamentarce docekuje premijer i ministri? Da li mi imamo poslanike (ekvivalent) da pipricaju s njima? Dokle cemo se ponasati ponizavajuce prema drugima? Zna se ko sa kim prica,kada,zasto... Nas sveznajuci i svevideci ne propusta ni jednu sansu da bude pred kamerama,jos malo ce i klozete po srbiji da proverava. Haos

Marijaci

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

Kaladont

pre 9 godina

Jasno je da se Nemci drže protokola i da su uslovi sada strožiji nego pre jer su imali negativna iskustva sa nekim državama. Smatram da smo spremni da odgovorimo obavezama.

LICNOST

pre 9 godina

Gostovanje Vucica u Nemackoj je zainteresovalo sve relevantne politicare. Ovakvih susreta ce tek biti jer je Srbija napokon shvacena ozbiljno.

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

Mia

pre 9 godina

Informacija bi bila korisna da je "izvor" nabrojao svih 7 zahteva, a ne samo jedan. i eventualno posledice neispunjavanja. Ovako ostaje da temu prebacujemo na fudbal.

Zlaja Bgd

pre 9 godina

Akcenat u srpskoj spoljnoj politici treba da bude na Nemačkoj i Rusiji, i očigledno je da današnja vlast u Srbiji tako i vodi spoljnu politiku, jer je Nemačka ključ ulaska Srbije u EU, a tu važnu ulogu može da odigra i Rusija, jer su poznati prijateljski odnosi Rusije i Nemačke.

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

Mislilac u Kragujevcu

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo ispitati doktorat i doticnog gospodina Senica, i to kako je dosao na poziciju asistenta na Gradj. fakultetu, pa tek onda ga pustiti da pregovara u nase ime...

W.

pre 9 godina

@zoran

Ti si ili teski slucaj stokholmskog sindroma ili bot-amater a la ovi sns-ovci koji ovde gnjave samo sto "radis" za drugu stranu? Vrlo je bitno naci ko je zapalio jednu zgradu u kojoj je nemacka ambasada ali sigurno nije bitnije od nalazenje odgovornih za ubijanje civila po Srbiji, inspirisanje i naoruzavanje albanskih huligana da ubijaju po Kosovu, za anlezenje odgovornih Nemaca koji su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, pljackanje srpske imovine, paljenje srpskih crkava. Secas se 2004. godine i kako Nemci nisu NISTA uradili da sprece PONOVNO etnicko ciscenje Srba i progon? Hoce li neki Nemci i za to da se pozove na odgovornost ili su Nemci specijalna rasa za koje vaze druga pravila?

DNK

pre 9 godina

Pa ovo sve sto traze sem ovog za ambasadu je normalno da jedna drzava sprovede reforme i zakone bez obzira da li ce uci u eu ili ne.E sad ovo za ambasadu preteruju malo pa mislim izvinicemo se javno Nemcima kao i oni sto su zbog 2 sv. rata a popalili i porusili pola sveta.

dasha

pre 9 godina

Jedno pitanje kancelarki i nemcima-Koje ste uslove postavili Ukrajini i koje su uslove oni ispunili da potpisete sa njima ugovor o pridruzivanju za koji ste nama trazili uslove 10 godina???LICEMERI!

Milenko

pre 9 godina

ucene, ucene ,ucene... samo ...muni idu dalje sa takvima .Okrenuti se rusiji i kini pa polako bar cemo ostati cistih obraza pa ko ume neka radi ,a ovako postali smo parazitsko drustvo na koje su nas navukli zapadni faktori dajuci nam pare kako bi i dalje finansirali parazitski kadar u drzavnim instutcijama /preduzecima koje bi opet eu sa lakocom kupila i eto ti robovlasnickog poretka pod siftom demokuratije

Helios

pre 9 godina

@nesha
Ne.
Mi nismo normalna država, puni smo mana. Ali "da Srbija bude normalna" nije to što oni žele. Oni žele svoju manipulaciju i eksploataciju. Žele takođe da njihova nenormalnost (pomoć nacionalizmima ustaštva ili KiM, zločini NATO nad nama, eksploatacija kroz EIB i EBRD ili štetne lažne privatizacije tipa Merima-Henkel, Telekom-Dojče itd.) bude maskirana ugurivanjem njihovih mana u naše ionako već brojne! Tipa nismo hteli ali smo za vaše dobro morali Sankcije, Bombardovanje, Ucene, uslove za ulaz u EU triput teže nego drugima itd. Da bi to ostvarili oni idu sa ovom forom "jao jao kako ste loši" kako bi prolazili zahtevi tipa "uradite na svoju štetu to i to - biće bolje jednom". Što više onih u sluđenoj raji kojima tu foru prodaju - ne samo da im to lakše prolazi nego će toga još i više činiti u budućnosti!
Ti si, dakle, bio kao duhovit. A u stvari si primer onog što njima treba da bi ovde držali ovde na vlasti tehnički nepismene štetočine tipa Đinđić, Tadić ili Vučić koje prodaju masi EU šargarepu iz budućnosti. Bio si pametan, jako pametan - ali za njih, ne za sebe (osim ako nisi član proEU stranke ili u nekoj profitabilnoj šemi tog tipa) a svakako ne za nas. Elementarna definicija normalne države (a i osobe) podrazumeva da to nije ona koja radi za tuđu i u korist svoje štete.

Fikus je pametniji

pre 9 godina

@zoran

Mozda moze Brazilu i ostalima. Al mi smo im se naj..li mamice dva puta u proslom veku. Carstvo im propalo zbog Srba. Evo, bas se bojim Nemaca! Nego to na granicu pa kulturno napolje. Covek poslanik poznat u Nemackoj kao Srbofob i Rusofob!!! Onda je valjda Slovenofob! Kako to poznato zvuci. Ne mozes vise da zivis od raznih tipova koji sejare po Srbiji i postavljaju uslove. Neka idu u zatvor oni koji su palili ambasade. Ali posto ratni zlocin ne zastareva, neka se Nemci pospu poepelom, jer je u velikom referendumu 1933. sa 95% narod podrzao SVE genocidne planove Hitlera. Sada nisu znali i na silu im crne kosulje obukli. Kako kaze nas nasrod: kaki su bili taki su i sad.

pera

pre 9 godina

@zoran; znamo i mi ko je bombardovao Srbiju 1999., koji "punoglavci i plaćenici" su postavljali lokatore da nas bombe "bolje ubijaju", ko je naredio, ko organizovao....zašto je paljenje zgrade veći zločin od masovnog ubistva koje su izvršili Nemci i USA? da li ubistvo Srbina nije zločin? meni tako izgleda, po ponašanju srpskih vlada od 5.oktobra, po ponašanju NVO (koje finansiraju Nemci i USA), po ponašanju "partnera" iz EU..!!!

Milanko MOL

pre 9 godina

Nemci hoće da konačno u Srbiji imaju iskrenog sagovornika koji kaže ono što misli, i uradi ono što kaže, a upravo takvog političara su Nemci prepoznali u Vučiću.

Wolf dlaku menja

pre 9 godina

Mi imamo samo jedan zahtev: da isplate obeštećenje Srbiji za štetu u drugom svetskom ratu sa sve kamatama za 70 godina kašnjenja sa plaćanjem. Dok to ne uradi današnju Nemačku ćemo i dalje smatrati nosiocem Hitlerovih ideja i njegovog nacističkog poretka.

zoran7

pre 9 godina

Naprave ti rat u zemlji...razbiju je na komade, pa ti jos traze da se izvinjavash.
Njihovom licemerstvu i hipokriziji nema kraja.
No, moze im se, jer Srbija, unazad 70god., nema vladu sa kichmom. Na nashu zalost 5. kolona se rashirila kao rak koji je metastazirao. Nama jednostavno nema pomoci. Takav smo anrod. lako potkupljiv. Ono shto je valjalo izginulo je u tolikim ratovima kroz nashu istoriju. Ostali su, chast izuzecima, ulizice, uvlakachi, sebichni i njima slichni.

Srbijamedjusljivama!

pre 9 godina

A Djuric ce im objesniti da sve ide po planu oko ,,Parka Mira",Knez Mihajllove i Cara Lazara kojima se od danas malo sa zakasnjenjem ali najzad pridruzio i Adem Jasari.

U.S.Albenia

pre 9 godina

Nemačka čvrsto pri svojih 7 zahteva

Eeee... Nemci Nemci nesto mi nije jasto sta je za vas ova 7-morica Barzilu 7-moricu srbiji 7-moricu ?

Zlatko

pre 9 godina

Prvo oni da odgovaraju za granatiranje Srbije 79 dana i porusene kuce,izgubljene zivote i upropastene mladosti. Sram vas bilo da vas vec ne nazovem pravim imenom.

zoran

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...

Zar ne?

pre 9 godina

Ambasada, jakako! Nije Švaba Srbin, pa da preko noći svima zaboravi i oprosti apsolutno sve. Švaba ume da ceni svoje, zato i jeste tu gde jeste i zato smo i mi tu gde jesmo.

Naivan

pre 9 godina

Pa kako to sad, zar nije Vucic sve sredio u Berlinu s Angelom? I sta su zapeli toliko oko tog paljenja ambasade, SNS nema nista sa tim dogadjajima. Upsss...

misterx

pre 9 godina

Znaci domaci zadaci jos nisu ni poceli da se rade,valjda ce ih dr,mr,megadoktor uraditi.Dodatni uslov je pronaci onog lika sto je prelepljivao natpise ulice sa imenom pokojnog premijera inace nemackog djaka sa imenom Haskog optuzenika.

milan

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...
(zoran, 10. jul 2014 11:13) Tačno.Njima mogu da uteruju samo golove.A. nama redovno uteruju nešto "tvrdo" u d.pe.

millos

pre 9 godina

Nebudimo naivni i deca posle ovih sedam zahteva dolaze novih sedam i tako redom i svi to dobro znamo i vlast i obican narod snjima samo na odstojanju i nista cak ni usmeno obecati jer se toga posle drze ko pijan plota. Nemackoj je krajnji cilj Vojvodina i povracaj zemlje foksdojcerima pa neidu investicije slucajno u Simanovce.Nisu samo oni pored auto puta ali jesu u Vojvodini. Veoma teska situacija zbog nase saradnje sa Rusijom i gradnje juznog toka ali kad prodje juzni tok uz sve strane i domace sabotere situacija se menja u nasu korist.

rusofil

pre 9 godina

Dosta vise sa ucenama a posebno od onih kojio su nas bombardovali! Traze priznanje Kosmeta, e malo sutra!!!! Okrenimo se vec jednom Rusiji i ne dopustimo da nas zlotvori unistavaju jer smo vac na izdisaju a oni to i hoce!

Mita

pre 9 godina

Pustite nas vise na miru!
(nemanja, 10. jul 2014 11:19)

:)neće nas pustiti na miru,dok se ne ucivilizujemo i postanemo normalna država.U to civilizovanje spada,između ostalog,i da ne možeš da se napiješ da odeš ispred strane ambasade i pokušaš da je zapališ.Za takve stvari će se odgovarati.E,sada što je to nama normalno,to je druga stvar,ali ćemo vremenom promeniti mišljenje.Kao što smo shvatili da ne možeš da bombarduješ i ubijaš po komšiluku,a da ne platiš cenu,tako isto i ovo,kao i sve ostalo.To će na kraju tako i biti,a ti možeš da kukaš koliko hoćeš,ali nećeš ništa promeniti.Aj,da ti dam jedan banalan primer.Ako misliš da je ucena što te neko tera da pereš zube svaki dan,onda i ti moraš pod hitno da se ucivilizuješ...:)

Grunf

pre 9 godina

Sami zahtevi Nemačke su samo ono što svaki normalan čovek u ovoj zemlji zna,šta je to što je ovu zemlju unakazilo.Mi smo dozvolili da nam neka druga zemlja sugeriše šta treba da uradimo da bi se pomerili sa mrtve tačke.Da li je kažnjen neko za lopovluk bilo materijalni ili intelektualni.Nije?Zamislite kako oni nas gledaju kada procuri vest da se dovodi u sumnju nečije obrazovanje.Podsećam samo šta se desilo sa Ministrom odbrane Nemačke Karl Teodor Gutenberg koji je prepisao doktorsku disertaciju.Kod nas imamo vrlo visoke državne funkcionere čije se obrazovanje i doktorska zvanja dovode u pitanje a niko nije nadležan.Shvatite Nemcima se nigde ne žuri.Sve te zahteve ni trebamo da uradimo zbog nas samih bilo da imamo jasnu politiku ka EU ili Rusiji.To je za opšte dobro svih nas.Mi i dan danas nakon 100 godina lutamo u spoljnoj politici.krajen XIX i početka XX veka školovanje u Beču,onda rat,pa opet rat pa Rusi i niko više.Ako pomeneš da si za Staljina odma idi sam na goli otok.Isuviše smo mali,ekonomski siromašni da bi vodili tako opasnu politiku u ovako kriznim vremenima.Od neutralnosti što je privilegija vrlo bogatih i uredjenih država do politike sa EU,Rusijom itd.To EU ne toleriše.To Rusija ne toleriše.Na kraju krajeva probirač nadje otirač.Zainteresovani mentori Srbije neće plagijat,oni hoće jasno precizno delo.Pošteno.EU (Nemačka ima svoje zahteve),Rusija ima svoje zahteve.S njihove strane poštene.Imaš izbor opredeli se i ne gnjavi nas više.Mi umiljato jagnje nismo.

zoran

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...

Mita

pre 9 godina

Pustite nas vise na miru!
(nemanja, 10. jul 2014 11:19)

:)neće nas pustiti na miru,dok se ne ucivilizujemo i postanemo normalna država.U to civilizovanje spada,između ostalog,i da ne možeš da se napiješ da odeš ispred strane ambasade i pokušaš da je zapališ.Za takve stvari će se odgovarati.E,sada što je to nama normalno,to je druga stvar,ali ćemo vremenom promeniti mišljenje.Kao što smo shvatili da ne možeš da bombarduješ i ubijaš po komšiluku,a da ne platiš cenu,tako isto i ovo,kao i sve ostalo.To će na kraju tako i biti,a ti možeš da kukaš koliko hoćeš,ali nećeš ništa promeniti.Aj,da ti dam jedan banalan primer.Ako misliš da je ucena što te neko tera da pereš zube svaki dan,onda i ti moraš pod hitno da se ucivilizuješ...:)

Mislilac u Kragujevcu

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo ispitati doktorat i doticnog gospodina Senica, i to kako je dosao na poziciju asistenta na Gradj. fakultetu, pa tek onda ga pustiti da pregovara u nase ime...

Muckalica

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka i srdacnih doceka nasem premijeru najavljuje Srbiji veoma dobru buducnost. Konacno smo prihvaceni od sveta kao drzava od poverenja.

X - faktor

pre 9 godina

Jedan vrlo disciplinovan i vredan narod gde institucije rade svoj posao, zadovoljni su i radnici i poslodavci i investitori. Zemlja koja od skora ima izbalansiran budžet za narednu godinu te je iz toga jasno o kakvoj se fiskalnoj politici radi. Kako onda da ne sarađujemo sa njima i da im ne budemo bliži!? Samo uz njih.

ploni

pre 9 godina

Nase clanstvo u EU podrazumeva postovanje pravnih normi koje se u razvijenim demokratijama ne dovode u pitanje. Ako zelimo da budemo ozbiljan partner i da saradujemo sa ozbiljnim zemljama onda se kao imperativ namece otkrivanje pocinioca krivicnih dela kao sto je paljenje ambasada.Nadam se da smo izasli iz vremena kada je to bilo moguce i da Srbija ide ka boljim vremenima.

Zlaja Bgd

pre 9 godina

Akcenat u srpskoj spoljnoj politici treba da bude na Nemačkoj i Rusiji, i očigledno je da današnja vlast u Srbiji tako i vodi spoljnu politiku, jer je Nemačka ključ ulaska Srbije u EU, a tu važnu ulogu može da odigra i Rusija, jer su poznati prijateljski odnosi Rusije i Nemačke.

mojra

pre 9 godina

Niko nije ni ocekivao da ce Nemacka odustati od svojih zahteva, posebno kad je u pitanju paljenje ambasade,Srbija treba da ispunjava zahteve Nemacke ako je to tice procesa evrointegracija i dok god se ne kosi sa nasim nacionalnim interesom.

Đoda

pre 9 godina

Čvrsto sarašivati sa Nemcima i Francuzima i pokušati angažovati što više njihovih kompanija, uz naravno Italijane, koji već godinama ulažu. Moramo da podignemo privredu.

Nina

pre 9 godina

Veoma je dobro to sto smo uspostavili kontakte sa skoro svim bitnim predstavnicima nemackog parlamenta. Svaki savet moze dobro da nam posluzi za lakse pristupanje EU.

Lexingtonci

pre 9 godina

Izgleda da su poslednji parlamentarni izbori urodili plodom, narod je dao vecinu a ta vecina pokazala da je iskrena i da je ozbiljno shvataju u svetu.

mortisaA

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Nemacke je na visokom nivou, naravno uvek ima prostora za napredovanje u istoj. Nemacki zvanicnici su jos jednom potvrdili da Nemacka nastavlja da podrzava nasu zemlju na putu ka EU, kao i da je uverena da ce Srbija ispuniti sve stavke iz dogovora koji ima sa Nemackom.

Deutschland!

pre 9 godina

Zahtevi su izuzetno teski, mada nista drugo od Nemaca nisam ni ocekivao. Svih sedam zahteva su prilicno jasni, i nema mnogo vrdanja. To je upravo to hodanje po tankoj liniji. Berlin i Moskva imaju svoje zahteve koji postaju komplementarni, pa ce u neku ruku ta komplementarnost omoguciti Srbiji i lakse ispunjavanje zahteva i uslova za prikjlucivanje EU, ali i stabilizaciju i priliku za razvoj zemlje.

lektor

pre 9 godina

Nemacka i Srbija su veoma ozbiljni poslovni saradnici, tako da nema razloga da tokom ove vrste saradnje dolazi do nekih tzv. popustanja. Srbija jeste mala zemlja ali veoma odgovorna i ozbiljna u sprovodjenju svih zacrtanih planova. Nemacka to sigurno zna pa iz tog razloga veruje da ce Srbija ispostovati sve dogovore koje ima sa istom i nema razloga za bilo kakve imahinacije.

Milanko MOL

pre 9 godina

Nemci hoće da konačno u Srbiji imaju iskrenog sagovornika koji kaže ono što misli, i uradi ono što kaže, a upravo takvog političara su Nemci prepoznali u Vučiću.

Orao

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

metafora

pre 9 godina

Jos jednom je potvrdjena veoma dobra poslovna saradnja Srbije i Nemacke. Pomenutih 7 uslova samo na prvi pogled zvuce malo iznenadjujuce, ali svako ko malo bolje sagleda ove uslove utvrdice da je to samo metafora u smislu da Nemacka od Srbije ocekuje ispunjenje sveopstih sporazuma koje ima sa njom, sto ce Srbija, naravno, i sprovesti.

vrbopuc

pre 9 godina

Krenuli su neformalni dogovori o pridruzenju Srbije EU. Tek ce ovakvih dogovora da bude, Nemci su shvatili da je konacno Srbija spremna za EU.

Kaladont

pre 9 godina

Jasno je da se Nemci drže protokola i da su uslovi sada strožiji nego pre jer su imali negativna iskustva sa nekim državama. Smatram da smo spremni da odgovorimo obavezama.

LICNOST

pre 9 godina

Gostovanje Vucica u Nemackoj je zainteresovalo sve relevantne politicare. Ovakvih susreta ce tek biti jer je Srbija napokon shvacena ozbiljno.

Bludnicenje

pre 9 godina

Zaslugom predsednika Vlade i iskrenim pristupom u Nemackoj i Rusiji sve ce se vise videti u Srbiji da ljudi dolaze pregovaraju i pomazu Srbiji na putu ka EU.

Valderama

pre 9 godina

Samo da se reforme što brže sprovede, da smanjimo fiskalni deficit i poboljšamo poslovni ambijent. Tako će nas i sami želeti u Evropi.

Marijaci

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

majstor

pre 9 godina

Zasto bi Srbiji neka drzava popustala u necemu, svi sporazumi i dogovori ce biti ispostovani i sprovedeni na najkvalitetniji i najbolji moguci nacin. Nasa drzava je ozbiljna drzava koja stremi ka EU, Nemacka joj pruza punu podrsku na tom putu, a treba dodati i da su obe zemlje slozne u cinjenici da se treba cvrsto drzati svih medjusobnih dogovora.

Beli

pre 9 godina

I nama je u interesu da ispunimo uslove, da usvojimo i implementiramo zakone eu jer samo tako možemo sprovesti reforme i postati punopravni član.

Srbin100%

pre 9 godina

Nemacka najveca politicka partija insistira na ispunjenju svih 7 uslova,ali verujem da ce iz odgovarajuce lobiranje i diplomatske aktivnosti doci do drasticnog opadanja kriterijuma i smanjenja broja uslova potrebnih da bi Srbija bila u mogucnosti da postane clan EU

Srbijamedjusljivama!

pre 9 godina

A Djuric ce im objesniti da sve ide po planu oko ,,Parka Mira",Knez Mihajllove i Cara Lazara kojima se od danas malo sa zakasnjenjem ali najzad pridruzio i Adem Jasari.

Helios

pre 9 godina

@nesha
Ne.
Mi nismo normalna država, puni smo mana. Ali "da Srbija bude normalna" nije to što oni žele. Oni žele svoju manipulaciju i eksploataciju. Žele takođe da njihova nenormalnost (pomoć nacionalizmima ustaštva ili KiM, zločini NATO nad nama, eksploatacija kroz EIB i EBRD ili štetne lažne privatizacije tipa Merima-Henkel, Telekom-Dojče itd.) bude maskirana ugurivanjem njihovih mana u naše ionako već brojne! Tipa nismo hteli ali smo za vaše dobro morali Sankcije, Bombardovanje, Ucene, uslove za ulaz u EU triput teže nego drugima itd. Da bi to ostvarili oni idu sa ovom forom "jao jao kako ste loši" kako bi prolazili zahtevi tipa "uradite na svoju štetu to i to - biće bolje jednom". Što više onih u sluđenoj raji kojima tu foru prodaju - ne samo da im to lakše prolazi nego će toga još i više činiti u budućnosti!
Ti si, dakle, bio kao duhovit. A u stvari si primer onog što njima treba da bi ovde držali ovde na vlasti tehnički nepismene štetočine tipa Đinđić, Tadić ili Vučić koje prodaju masi EU šargarepu iz budućnosti. Bio si pametan, jako pametan - ali za njih, ne za sebe (osim ako nisi član proEU stranke ili u nekoj profitabilnoj šemi tog tipa) a svakako ne za nas. Elementarna definicija normalne države (a i osobe) podrazumeva da to nije ona koja radi za tuđu i u korist svoje štete.

dasha

pre 9 godina

Jedno pitanje kancelarki i nemcima-Koje ste uslove postavili Ukrajini i koje su uslove oni ispunili da potpisete sa njima ugovor o pridruzivanju za koji ste nama trazili uslove 10 godina???LICEMERI!

tesla

pre 9 godina

Sasvim je sigurno da ce MUP Srbije sprovesti sve neophodne akcije kako bi se otkrili pocinioci pomenutog zlocina vezanog za Nemacku iz 2008. godine. Nemacka ima poverenja u Srbiju, pa apropo toga nema razloga za popustanje u pomenutih 7 uslova koje je postavila Srbiji, a nasa drzava zna sta je dogovorila sa Nemackom tako da ce ce to i biti sprovedeno.

Zar ne?

pre 9 godina

Ambasada, jakako! Nije Švaba Srbin, pa da preko noći svima zaboravi i oprosti apsolutno sve. Švaba ume da ceni svoje, zato i jeste tu gde jeste i zato smo i mi tu gde jesmo.

Naivan

pre 9 godina

Pa kako to sad, zar nije Vucic sve sredio u Berlinu s Angelom? I sta su zapeli toliko oko tog paljenja ambasade, SNS nema nista sa tim dogadjajima. Upsss...

Milenko

pre 9 godina

ucene, ucene ,ucene... samo ...muni idu dalje sa takvima .Okrenuti se rusiji i kini pa polako bar cemo ostati cistih obraza pa ko ume neka radi ,a ovako postali smo parazitsko drustvo na koje su nas navukli zapadni faktori dajuci nam pare kako bi i dalje finansirali parazitski kadar u drzavnim instutcijama /preduzecima koje bi opet eu sa lakocom kupila i eto ti robovlasnickog poretka pod siftom demokuratije

W.

pre 9 godina

@zoran

Ti si ili teski slucaj stokholmskog sindroma ili bot-amater a la ovi sns-ovci koji ovde gnjave samo sto "radis" za drugu stranu? Vrlo je bitno naci ko je zapalio jednu zgradu u kojoj je nemacka ambasada ali sigurno nije bitnije od nalazenje odgovornih za ubijanje civila po Srbiji, inspirisanje i naoruzavanje albanskih huligana da ubijaju po Kosovu, za anlezenje odgovornih Nemaca koji su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, pljackanje srpske imovine, paljenje srpskih crkava. Secas se 2004. godine i kako Nemci nisu NISTA uradili da sprece PONOVNO etnicko ciscenje Srba i progon? Hoce li neki Nemci i za to da se pozove na odgovornost ili su Nemci specijalna rasa za koje vaze druga pravila?

zoran7

pre 9 godina

Naprave ti rat u zemlji...razbiju je na komade, pa ti jos traze da se izvinjavash.
Njihovom licemerstvu i hipokriziji nema kraja.
No, moze im se, jer Srbija, unazad 70god., nema vladu sa kichmom. Na nashu zalost 5. kolona se rashirila kao rak koji je metastazirao. Nama jednostavno nema pomoci. Takav smo anrod. lako potkupljiv. Ono shto je valjalo izginulo je u tolikim ratovima kroz nashu istoriju. Ostali su, chast izuzecima, ulizice, uvlakachi, sebichni i njima slichni.

Grunf

pre 9 godina

Sami zahtevi Nemačke su samo ono što svaki normalan čovek u ovoj zemlji zna,šta je to što je ovu zemlju unakazilo.Mi smo dozvolili da nam neka druga zemlja sugeriše šta treba da uradimo da bi se pomerili sa mrtve tačke.Da li je kažnjen neko za lopovluk bilo materijalni ili intelektualni.Nije?Zamislite kako oni nas gledaju kada procuri vest da se dovodi u sumnju nečije obrazovanje.Podsećam samo šta se desilo sa Ministrom odbrane Nemačke Karl Teodor Gutenberg koji je prepisao doktorsku disertaciju.Kod nas imamo vrlo visoke državne funkcionere čije se obrazovanje i doktorska zvanja dovode u pitanje a niko nije nadležan.Shvatite Nemcima se nigde ne žuri.Sve te zahteve ni trebamo da uradimo zbog nas samih bilo da imamo jasnu politiku ka EU ili Rusiji.To je za opšte dobro svih nas.Mi i dan danas nakon 100 godina lutamo u spoljnoj politici.krajen XIX i početka XX veka školovanje u Beču,onda rat,pa opet rat pa Rusi i niko više.Ako pomeneš da si za Staljina odma idi sam na goli otok.Isuviše smo mali,ekonomski siromašni da bi vodili tako opasnu politiku u ovako kriznim vremenima.Od neutralnosti što je privilegija vrlo bogatih i uredjenih država do politike sa EU,Rusijom itd.To EU ne toleriše.To Rusija ne toleriše.Na kraju krajeva probirač nadje otirač.Zainteresovani mentori Srbije neće plagijat,oni hoće jasno precizno delo.Pošteno.EU (Nemačka ima svoje zahteve),Rusija ima svoje zahteve.S njihove strane poštene.Imaš izbor opredeli se i ne gnjavi nas više.Mi umiljato jagnje nismo.

Wolf dlaku menja

pre 9 godina

Mi imamo samo jedan zahtev: da isplate obeštećenje Srbiji za štetu u drugom svetskom ratu sa sve kamatama za 70 godina kašnjenja sa plaćanjem. Dok to ne uradi današnju Nemačku ćemo i dalje smatrati nosiocem Hitlerovih ideja i njegovog nacističkog poretka.

misterx

pre 9 godina

Znaci domaci zadaci jos nisu ni poceli da se rade,valjda ce ih dr,mr,megadoktor uraditi.Dodatni uslov je pronaci onog lika sto je prelepljivao natpise ulice sa imenom pokojnog premijera inace nemackog djaka sa imenom Haskog optuzenika.

Zlatko

pre 9 godina

Prvo oni da odgovaraju za granatiranje Srbije 79 dana i porusene kuce,izgubljene zivote i upropastene mladosti. Sram vas bilo da vas vec ne nazovem pravim imenom.

pera

pre 9 godina

@zoran; znamo i mi ko je bombardovao Srbiju 1999., koji "punoglavci i plaćenici" su postavljali lokatore da nas bombe "bolje ubijaju", ko je naredio, ko organizovao....zašto je paljenje zgrade veći zločin od masovnog ubistva koje su izvršili Nemci i USA? da li ubistvo Srbina nije zločin? meni tako izgleda, po ponašanju srpskih vlada od 5.oktobra, po ponašanju NVO (koje finansiraju Nemci i USA), po ponašanju "partnera" iz EU..!!!

qwer

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Marijaci, 10. jul 2014 14:17)

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Orao, 10. jul 2014 14:13)

Mora da je šef botova na odmoru pa su se malo zbunili :)

rusofil

pre 9 godina

Dosta vise sa ucenama a posebno od onih kojio su nas bombardovali! Traze priznanje Kosmeta, e malo sutra!!!! Okrenimo se vec jednom Rusiji i ne dopustimo da nas zlotvori unistavaju jer smo vac na izdisaju a oni to i hoce!

prokupcanin

pre 9 godina

Zasto parlamentarce docekuje premijer i ministri? Da li mi imamo poslanike (ekvivalent) da pipricaju s njima? Dokle cemo se ponasati ponizavajuce prema drugima? Zna se ko sa kim prica,kada,zasto... Nas sveznajuci i svevideci ne propusta ni jednu sansu da bude pred kamerama,jos malo ce i klozete po srbiji da proverava. Haos

Fikus je pametniji

pre 9 godina

@zoran

Mozda moze Brazilu i ostalima. Al mi smo im se naj..li mamice dva puta u proslom veku. Carstvo im propalo zbog Srba. Evo, bas se bojim Nemaca! Nego to na granicu pa kulturno napolje. Covek poslanik poznat u Nemackoj kao Srbofob i Rusofob!!! Onda je valjda Slovenofob! Kako to poznato zvuci. Ne mozes vise da zivis od raznih tipova koji sejare po Srbiji i postavljaju uslove. Neka idu u zatvor oni koji su palili ambasade. Ali posto ratni zlocin ne zastareva, neka se Nemci pospu poepelom, jer je u velikom referendumu 1933. sa 95% narod podrzao SVE genocidne planove Hitlera. Sada nisu znali i na silu im crne kosulje obukli. Kako kaze nas nasrod: kaki su bili taki su i sad.

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

milan

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...
(zoran, 10. jul 2014 11:13) Tačno.Njima mogu da uteruju samo golove.A. nama redovno uteruju nešto "tvrdo" u d.pe.

Mia

pre 9 godina

Informacija bi bila korisna da je "izvor" nabrojao svih 7 zahteva, a ne samo jedan. i eventualno posledice neispunjavanja. Ovako ostaje da temu prebacujemo na fudbal.

DNK

pre 9 godina

Pa ovo sve sto traze sem ovog za ambasadu je normalno da jedna drzava sprovede reforme i zakone bez obzira da li ce uci u eu ili ne.E sad ovo za ambasadu preteruju malo pa mislim izvinicemo se javno Nemcima kao i oni sto su zbog 2 sv. rata a popalili i porusili pola sveta.

millos

pre 9 godina

Nebudimo naivni i deca posle ovih sedam zahteva dolaze novih sedam i tako redom i svi to dobro znamo i vlast i obican narod snjima samo na odstojanju i nista cak ni usmeno obecati jer se toga posle drze ko pijan plota. Nemackoj je krajnji cilj Vojvodina i povracaj zemlje foksdojcerima pa neidu investicije slucajno u Simanovce.Nisu samo oni pored auto puta ali jesu u Vojvodini. Veoma teska situacija zbog nase saradnje sa Rusijom i gradnje juznog toka ali kad prodje juzni tok uz sve strane i domace sabotere situacija se menja u nasu korist.

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

bas nemilosrdno

pre 9 godina

Bas su ovi Nemci nemilosrdni.
Mogli su bar jos malo da puste Vucica da uziva u svojoj bajci o nikad uspesnijoj poseti Nemackoj od kada postoji Srbija.

rokekoke

pre 9 godina

Mi mozemo bez problema da zaboravimo razbijanje Juge, bombardovanje i Kosovo a oni ne mogu da predju preko opravdano zapaljene ambasade! Pa i jeste nam neophodna promena svesti, samo ne u smislu u kom to oni traze.

Zile

pre 9 godina

Nemci od nas ocekuju isto ono sto ocekuju od Čeha i Hrvata. Česi i Hrvati su su ispunili uslove Nemacke pre 1000 godina a kad ćemo mi to jos uvek niko ne zna. Možda nikad.

U.S.Albenia

pre 9 godina

Nemačka čvrsto pri svojih 7 zahteva

Eeee... Nemci Nemci nesto mi nije jasto sta je za vas ova 7-morica Barzilu 7-moricu srbiji 7-moricu ?

tt

pre 9 godina

Srbija je izgubljena sa ovima koji se ne sluze svojom glavom vec u svemu podrzavaju svoga voljenog vodju jos malo pa nedodirljivog kako se stvari razvijaju ,

Visina

pre 9 godina

Koliko znam vec se i radi na tim zahtevima,tako da ovo nije nista novo...napredak je da polako ali sigurno resavamo sve zahteve tako da bitno je da ce oni biti kad tad ispunjeni.

helen

pre 9 godina

Takvi su Nemci. Dosli su da se uvere iz prve ruke koje su mere vec preduzete. Vazno je da su iskazali podrsku reformama i da nema novih zakona.

ekserce

pre 9 godina

Svakodnevni sastanci nasih drzavnika sa mnogo raznovrskih politickih predstavnika sa svih strana pokazuju da je Srbija odrasla i spremna da se ukljuci u rad ne samo EU nego i sire.

zoran

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...

Helios

pre 9 godina

@nesha
Ne.
Mi nismo normalna država, puni smo mana. Ali "da Srbija bude normalna" nije to što oni žele. Oni žele svoju manipulaciju i eksploataciju. Žele takođe da njihova nenormalnost (pomoć nacionalizmima ustaštva ili KiM, zločini NATO nad nama, eksploatacija kroz EIB i EBRD ili štetne lažne privatizacije tipa Merima-Henkel, Telekom-Dojče itd.) bude maskirana ugurivanjem njihovih mana u naše ionako već brojne! Tipa nismo hteli ali smo za vaše dobro morali Sankcije, Bombardovanje, Ucene, uslove za ulaz u EU triput teže nego drugima itd. Da bi to ostvarili oni idu sa ovom forom "jao jao kako ste loši" kako bi prolazili zahtevi tipa "uradite na svoju štetu to i to - biće bolje jednom". Što više onih u sluđenoj raji kojima tu foru prodaju - ne samo da im to lakše prolazi nego će toga još i više činiti u budućnosti!
Ti si, dakle, bio kao duhovit. A u stvari si primer onog što njima treba da bi ovde držali ovde na vlasti tehnički nepismene štetočine tipa Đinđić, Tadić ili Vučić koje prodaju masi EU šargarepu iz budućnosti. Bio si pametan, jako pametan - ali za njih, ne za sebe (osim ako nisi član proEU stranke ili u nekoj profitabilnoj šemi tog tipa) a svakako ne za nas. Elementarna definicija normalne države (a i osobe) podrazumeva da to nije ona koja radi za tuđu i u korist svoje štete.

Milenko

pre 9 godina

ucene, ucene ,ucene... samo ...muni idu dalje sa takvima .Okrenuti se rusiji i kini pa polako bar cemo ostati cistih obraza pa ko ume neka radi ,a ovako postali smo parazitsko drustvo na koje su nas navukli zapadni faktori dajuci nam pare kako bi i dalje finansirali parazitski kadar u drzavnim instutcijama /preduzecima koje bi opet eu sa lakocom kupila i eto ti robovlasnickog poretka pod siftom demokuratije

rusofil

pre 9 godina

Dosta vise sa ucenama a posebno od onih kojio su nas bombardovali! Traze priznanje Kosmeta, e malo sutra!!!! Okrenimo se vec jednom Rusiji i ne dopustimo da nas zlotvori unistavaju jer smo vac na izdisaju a oni to i hoce!

dasha

pre 9 godina

Jedno pitanje kancelarki i nemcima-Koje ste uslove postavili Ukrajini i koje su uslove oni ispunili da potpisete sa njima ugovor o pridruzivanju za koji ste nama trazili uslove 10 godina???LICEMERI!

Zlatko

pre 9 godina

Prvo oni da odgovaraju za granatiranje Srbije 79 dana i porusene kuce,izgubljene zivote i upropastene mladosti. Sram vas bilo da vas vec ne nazovem pravim imenom.

Wolf dlaku menja

pre 9 godina

Mi imamo samo jedan zahtev: da isplate obeštećenje Srbiji za štetu u drugom svetskom ratu sa sve kamatama za 70 godina kašnjenja sa plaćanjem. Dok to ne uradi današnju Nemačku ćemo i dalje smatrati nosiocem Hitlerovih ideja i njegovog nacističkog poretka.

millos

pre 9 godina

Nebudimo naivni i deca posle ovih sedam zahteva dolaze novih sedam i tako redom i svi to dobro znamo i vlast i obican narod snjima samo na odstojanju i nista cak ni usmeno obecati jer se toga posle drze ko pijan plota. Nemackoj je krajnji cilj Vojvodina i povracaj zemlje foksdojcerima pa neidu investicije slucajno u Simanovce.Nisu samo oni pored auto puta ali jesu u Vojvodini. Veoma teska situacija zbog nase saradnje sa Rusijom i gradnje juznog toka ali kad prodje juzni tok uz sve strane i domace sabotere situacija se menja u nasu korist.

zoran7

pre 9 godina

Naprave ti rat u zemlji...razbiju je na komade, pa ti jos traze da se izvinjavash.
Njihovom licemerstvu i hipokriziji nema kraja.
No, moze im se, jer Srbija, unazad 70god., nema vladu sa kichmom. Na nashu zalost 5. kolona se rashirila kao rak koji je metastazirao. Nama jednostavno nema pomoci. Takav smo anrod. lako potkupljiv. Ono shto je valjalo izginulo je u tolikim ratovima kroz nashu istoriju. Ostali su, chast izuzecima, ulizice, uvlakachi, sebichni i njima slichni.

W.

pre 9 godina

@zoran

Ti si ili teski slucaj stokholmskog sindroma ili bot-amater a la ovi sns-ovci koji ovde gnjave samo sto "radis" za drugu stranu? Vrlo je bitno naci ko je zapalio jednu zgradu u kojoj je nemacka ambasada ali sigurno nije bitnije od nalazenje odgovornih za ubijanje civila po Srbiji, inspirisanje i naoruzavanje albanskih huligana da ubijaju po Kosovu, za anlezenje odgovornih Nemaca koji su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, pljackanje srpske imovine, paljenje srpskih crkava. Secas se 2004. godine i kako Nemci nisu NISTA uradili da sprece PONOVNO etnicko ciscenje Srba i progon? Hoce li neki Nemci i za to da se pozove na odgovornost ili su Nemci specijalna rasa za koje vaze druga pravila?

pera

pre 9 godina

@zoran; znamo i mi ko je bombardovao Srbiju 1999., koji "punoglavci i plaćenici" su postavljali lokatore da nas bombe "bolje ubijaju", ko je naredio, ko organizovao....zašto je paljenje zgrade veći zločin od masovnog ubistva koje su izvršili Nemci i USA? da li ubistvo Srbina nije zločin? meni tako izgleda, po ponašanju srpskih vlada od 5.oktobra, po ponašanju NVO (koje finansiraju Nemci i USA), po ponašanju "partnera" iz EU..!!!

Fikus je pametniji

pre 9 godina

@zoran

Mozda moze Brazilu i ostalima. Al mi smo im se naj..li mamice dva puta u proslom veku. Carstvo im propalo zbog Srba. Evo, bas se bojim Nemaca! Nego to na granicu pa kulturno napolje. Covek poslanik poznat u Nemackoj kao Srbofob i Rusofob!!! Onda je valjda Slovenofob! Kako to poznato zvuci. Ne mozes vise da zivis od raznih tipova koji sejare po Srbiji i postavljaju uslove. Neka idu u zatvor oni koji su palili ambasade. Ali posto ratni zlocin ne zastareva, neka se Nemci pospu poepelom, jer je u velikom referendumu 1933. sa 95% narod podrzao SVE genocidne planove Hitlera. Sada nisu znali i na silu im crne kosulje obukli. Kako kaze nas nasrod: kaki su bili taki su i sad.

Srbijamedjusljivama!

pre 9 godina

A Djuric ce im objesniti da sve ide po planu oko ,,Parka Mira",Knez Mihajllove i Cara Lazara kojima se od danas malo sa zakasnjenjem ali najzad pridruzio i Adem Jasari.

rokekoke

pre 9 godina

Mi mozemo bez problema da zaboravimo razbijanje Juge, bombardovanje i Kosovo a oni ne mogu da predju preko opravdano zapaljene ambasade! Pa i jeste nam neophodna promena svesti, samo ne u smislu u kom to oni traze.

Visina

pre 9 godina

Koliko znam vec se i radi na tim zahtevima,tako da ovo nije nista novo...napredak je da polako ali sigurno resavamo sve zahteve tako da bitno je da ce oni biti kad tad ispunjeni.

U.S.Albenia

pre 9 godina

Nemačka čvrsto pri svojih 7 zahteva

Eeee... Nemci Nemci nesto mi nije jasto sta je za vas ova 7-morica Barzilu 7-moricu srbiji 7-moricu ?

milan

pre 9 godina

Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i Znaju Nemci odlično ko je te večeri huškao na Trgu Republike punoglavce i plaćenike da pale ambasade i džamije po Beogradu i Srbiji. Na kraju, ima i na yutube pa pogledajte. Koliko će pred njima da prođe "posipanje pepelom" i zaklinjanje u EU put ostaje nam da sačekamo i da vidimo. Samo, ne zaboravite da Švaba nije naivan i da može, kad poželi, i jednom Brazilu da utera SEDAM komada...
(zoran, 10. jul 2014 11:13) Tačno.Njima mogu da uteruju samo golove.A. nama redovno uteruju nešto "tvrdo" u d.pe.

DNK

pre 9 godina

Pa ovo sve sto traze sem ovog za ambasadu je normalno da jedna drzava sprovede reforme i zakone bez obzira da li ce uci u eu ili ne.E sad ovo za ambasadu preteruju malo pa mislim izvinicemo se javno Nemcima kao i oni sto su zbog 2 sv. rata a popalili i porusili pola sveta.

Zar ne?

pre 9 godina

Ambasada, jakako! Nije Švaba Srbin, pa da preko noći svima zaboravi i oprosti apsolutno sve. Švaba ume da ceni svoje, zato i jeste tu gde jeste i zato smo i mi tu gde jesmo.

Zile

pre 9 godina

Nemci od nas ocekuju isto ono sto ocekuju od Čeha i Hrvata. Česi i Hrvati su su ispunili uslove Nemacke pre 1000 godina a kad ćemo mi to jos uvek niko ne zna. Možda nikad.

Grunf

pre 9 godina

Sami zahtevi Nemačke su samo ono što svaki normalan čovek u ovoj zemlji zna,šta je to što je ovu zemlju unakazilo.Mi smo dozvolili da nam neka druga zemlja sugeriše šta treba da uradimo da bi se pomerili sa mrtve tačke.Da li je kažnjen neko za lopovluk bilo materijalni ili intelektualni.Nije?Zamislite kako oni nas gledaju kada procuri vest da se dovodi u sumnju nečije obrazovanje.Podsećam samo šta se desilo sa Ministrom odbrane Nemačke Karl Teodor Gutenberg koji je prepisao doktorsku disertaciju.Kod nas imamo vrlo visoke državne funkcionere čije se obrazovanje i doktorska zvanja dovode u pitanje a niko nije nadležan.Shvatite Nemcima se nigde ne žuri.Sve te zahteve ni trebamo da uradimo zbog nas samih bilo da imamo jasnu politiku ka EU ili Rusiji.To je za opšte dobro svih nas.Mi i dan danas nakon 100 godina lutamo u spoljnoj politici.krajen XIX i početka XX veka školovanje u Beču,onda rat,pa opet rat pa Rusi i niko više.Ako pomeneš da si za Staljina odma idi sam na goli otok.Isuviše smo mali,ekonomski siromašni da bi vodili tako opasnu politiku u ovako kriznim vremenima.Od neutralnosti što je privilegija vrlo bogatih i uredjenih država do politike sa EU,Rusijom itd.To EU ne toleriše.To Rusija ne toleriše.Na kraju krajeva probirač nadje otirač.Zainteresovani mentori Srbije neće plagijat,oni hoće jasno precizno delo.Pošteno.EU (Nemačka ima svoje zahteve),Rusija ima svoje zahteve.S njihove strane poštene.Imaš izbor opredeli se i ne gnjavi nas više.Mi umiljato jagnje nismo.

prokupcanin

pre 9 godina

Zasto parlamentarce docekuje premijer i ministri? Da li mi imamo poslanike (ekvivalent) da pipricaju s njima? Dokle cemo se ponasati ponizavajuce prema drugima? Zna se ko sa kim prica,kada,zasto... Nas sveznajuci i svevideci ne propusta ni jednu sansu da bude pred kamerama,jos malo ce i klozete po srbiji da proverava. Haos

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

Mia

pre 9 godina

Informacija bi bila korisna da je "izvor" nabrojao svih 7 zahteva, a ne samo jedan. i eventualno posledice neispunjavanja. Ovako ostaje da temu prebacujemo na fudbal.

misterx

pre 9 godina

Znaci domaci zadaci jos nisu ni poceli da se rade,valjda ce ih dr,mr,megadoktor uraditi.Dodatni uslov je pronaci onog lika sto je prelepljivao natpise ulice sa imenom pokojnog premijera inace nemackog djaka sa imenom Haskog optuzenika.

Grunf

pre 9 godina

Molio bih Vas da objavite ovaj tekst iako nema veze sa temom.Tužno je pogledati da na neki tekst koji govori o optem interesu gradjana Srbije a odonsoi se na lopovluk bilo materijalni ili intelektualni,a upravo vladajuća stranka koja ima apsolutnu vlast i svoju predizbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije po mišljenju čitalaca koji su pročitali teskt koji sam napisao 3/4 čitalaca podržava lopovluk,kriminal,intelektualnu kradju samo zbog toga što su pojedinim visokim funkcionerima vladajuće partije zvanja dovedena u pitanje.Takodje su i sami svesni da u borbi protiv korucije u praksi ništa nismo uradili i zato nam EU sve to nabija na nos.Pa logično bi bilo ako neka stranka čije ideje podržavate ima loš kadar,ili preletače u inetersu te stranke je da se lošeg kadra reši.To nema veze sa bilo kojom strankom to je u inetersu svake stranke kao i njenih članova i glasača.Takodje neodlučnost ove vlade kao i svih prethodnih kome bi Srbija mogla jasno da s eprikloni upravo podržavate neodrživo stanje.Bot je isuviše lepa reč za nepromišljenost.Takodje podržavate i loš pravosudni sistem.SNS ili SPS ili DS ili LDP... pa nisu oni Srbija.Oni su tu da grade sitem vrednosti,sprovode u delo,ponavljam sprovode u delo u interesu svih nas bez obzira na politička ubedjenja.E sad izmedju ostalog zante zašto smo tu gde smo.Zato Vas nazivaju botovima, klimoglavcima.Podržavate lopovluk dok se kunete u odgovornost i da nema nedodirljivih.Izgleda da ima nedodirljivih više od dostupnih.

qwer

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Marijaci, 10. jul 2014 14:17)

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.
(Orao, 10. jul 2014 14:13)

Mora da je šef botova na odmoru pa su se malo zbunili :)

bas nemilosrdno

pre 9 godina

Bas su ovi Nemci nemilosrdni.
Mogli su bar jos malo da puste Vucica da uziva u svojoj bajci o nikad uspesnijoj poseti Nemackoj od kada postoji Srbija.

Naivan

pre 9 godina

Pa kako to sad, zar nije Vucic sve sredio u Berlinu s Angelom? I sta su zapeli toliko oko tog paljenja ambasade, SNS nema nista sa tim dogadjajima. Upsss...

tt

pre 9 godina

Srbija je izgubljena sa ovima koji se ne sluze svojom glavom vec u svemu podrzavaju svoga voljenog vodju jos malo pa nedodirljivog kako se stvari razvijaju ,

Milanko MOL

pre 9 godina

Nemci hoće da konačno u Srbiji imaju iskrenog sagovornika koji kaže ono što misli, i uradi ono što kaže, a upravo takvog političara su Nemci prepoznali u Vučiću.

Mita

pre 9 godina

Pustite nas vise na miru!
(nemanja, 10. jul 2014 11:19)

:)neće nas pustiti na miru,dok se ne ucivilizujemo i postanemo normalna država.U to civilizovanje spada,između ostalog,i da ne možeš da se napiješ da odeš ispred strane ambasade i pokušaš da je zapališ.Za takve stvari će se odgovarati.E,sada što je to nama normalno,to je druga stvar,ali ćemo vremenom promeniti mišljenje.Kao što smo shvatili da ne možeš da bombarduješ i ubijaš po komšiluku,a da ne platiš cenu,tako isto i ovo,kao i sve ostalo.To će na kraju tako i biti,a ti možeš da kukaš koliko hoćeš,ali nećeš ništa promeniti.Aj,da ti dam jedan banalan primer.Ako misliš da je ucena što te neko tera da pereš zube svaki dan,onda i ti moraš pod hitno da se ucivilizuješ...:)

LICNOST

pre 9 godina

Gostovanje Vucica u Nemackoj je zainteresovalo sve relevantne politicare. Ovakvih susreta ce tek biti jer je Srbija napokon shvacena ozbiljno.

Beli

pre 9 godina

I nama je u interesu da ispunimo uslove, da usvojimo i implementiramo zakone eu jer samo tako možemo sprovesti reforme i postati punopravni član.

Marijaci

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

Muckalica

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka i srdacnih doceka nasem premijeru najavljuje Srbiji veoma dobru buducnost. Konacno smo prihvaceni od sveta kao drzava od poverenja.

Orao

pre 9 godina

Iskren pristup Vucica u Nemackoj je pokrenuo lavinu pregovora i ovakav rad ce samo koristiti Srbiji da brze i kvalitetnije odradi potrebne reforme i kasnije pristupi EU.

Nina

pre 9 godina

Veoma je dobro to sto smo uspostavili kontakte sa skoro svim bitnim predstavnicima nemackog parlamenta. Svaki savet moze dobro da nam posluzi za lakse pristupanje EU.

Deutschland!

pre 9 godina

Zahtevi su izuzetno teski, mada nista drugo od Nemaca nisam ni ocekivao. Svih sedam zahteva su prilicno jasni, i nema mnogo vrdanja. To je upravo to hodanje po tankoj liniji. Berlin i Moskva imaju svoje zahteve koji postaju komplementarni, pa ce u neku ruku ta komplementarnost omoguciti Srbiji i lakse ispunjavanje zahteva i uslova za prikjlucivanje EU, ali i stabilizaciju i priliku za razvoj zemlje.

Bludnicenje

pre 9 godina

Zaslugom predsednika Vlade i iskrenim pristupom u Nemackoj i Rusiji sve ce se vise videti u Srbiji da ljudi dolaze pregovaraju i pomazu Srbiji na putu ka EU.

vrbopuc

pre 9 godina

Krenuli su neformalni dogovori o pridruzenju Srbije EU. Tek ce ovakvih dogovora da bude, Nemci su shvatili da je konacno Srbija spremna za EU.

Lexingtonci

pre 9 godina

Izgleda da su poslednji parlamentarni izbori urodili plodom, narod je dao vecinu a ta vecina pokazala da je iskrena i da je ozbiljno shvataju u svetu.

X - faktor

pre 9 godina

Jedan vrlo disciplinovan i vredan narod gde institucije rade svoj posao, zadovoljni su i radnici i poslodavci i investitori. Zemlja koja od skora ima izbalansiran budžet za narednu godinu te je iz toga jasno o kakvoj se fiskalnoj politici radi. Kako onda da ne sarađujemo sa njima i da im ne budemo bliži!? Samo uz njih.

mojra

pre 9 godina

Niko nije ni ocekivao da ce Nemacka odustati od svojih zahteva, posebno kad je u pitanju paljenje ambasade,Srbija treba da ispunjava zahteve Nemacke ako je to tice procesa evrointegracija i dok god se ne kosi sa nasim nacionalnim interesom.

Đoda

pre 9 godina

Čvrsto sarašivati sa Nemcima i Francuzima i pokušati angažovati što više njihovih kompanija, uz naravno Italijane, koji već godinama ulažu. Moramo da podignemo privredu.

ploni

pre 9 godina

Nase clanstvo u EU podrazumeva postovanje pravnih normi koje se u razvijenim demokratijama ne dovode u pitanje. Ako zelimo da budemo ozbiljan partner i da saradujemo sa ozbiljnim zemljama onda se kao imperativ namece otkrivanje pocinioca krivicnih dela kao sto je paljenje ambasada.Nadam se da smo izasli iz vremena kada je to bilo moguce i da Srbija ide ka boljim vremenima.

Zlaja Bgd

pre 9 godina

Akcenat u srpskoj spoljnoj politici treba da bude na Nemačkoj i Rusiji, i očigledno je da današnja vlast u Srbiji tako i vodi spoljnu politiku, jer je Nemačka ključ ulaska Srbije u EU, a tu važnu ulogu može da odigra i Rusija, jer su poznati prijateljski odnosi Rusije i Nemačke.

Kaladont

pre 9 godina

Jasno je da se Nemci drže protokola i da su uslovi sada strožiji nego pre jer su imali negativna iskustva sa nekim državama. Smatram da smo spremni da odgovorimo obavezama.

lektor

pre 9 godina

Nemacka i Srbija su veoma ozbiljni poslovni saradnici, tako da nema razloga da tokom ove vrste saradnje dolazi do nekih tzv. popustanja. Srbija jeste mala zemlja ali veoma odgovorna i ozbiljna u sprovodjenju svih zacrtanih planova. Nemacka to sigurno zna pa iz tog razloga veruje da ce Srbija ispostovati sve dogovore koje ima sa istom i nema razloga za bilo kakve imahinacije.

Valderama

pre 9 godina

Samo da se reforme što brže sprovede, da smanjimo fiskalni deficit i poboljšamo poslovni ambijent. Tako će nas i sami želeti u Evropi.

tesla

pre 9 godina

Sasvim je sigurno da ce MUP Srbije sprovesti sve neophodne akcije kako bi se otkrili pocinioci pomenutog zlocina vezanog za Nemacku iz 2008. godine. Nemacka ima poverenja u Srbiju, pa apropo toga nema razloga za popustanje u pomenutih 7 uslova koje je postavila Srbiji, a nasa drzava zna sta je dogovorila sa Nemackom tako da ce ce to i biti sprovedeno.

Srbin100%

pre 9 godina

Nemacka najveca politicka partija insistira na ispunjenju svih 7 uslova,ali verujem da ce iz odgovarajuce lobiranje i diplomatske aktivnosti doci do drasticnog opadanja kriterijuma i smanjenja broja uslova potrebnih da bi Srbija bila u mogucnosti da postane clan EU

metafora

pre 9 godina

Jos jednom je potvrdjena veoma dobra poslovna saradnja Srbije i Nemacke. Pomenutih 7 uslova samo na prvi pogled zvuce malo iznenadjujuce, ali svako ko malo bolje sagleda ove uslove utvrdice da je to samo metafora u smislu da Nemacka od Srbije ocekuje ispunjenje sveopstih sporazuma koje ima sa njom, sto ce Srbija, naravno, i sprovesti.

mortisaA

pre 9 godina

Saradnja Srbije i Nemacke je na visokom nivou, naravno uvek ima prostora za napredovanje u istoj. Nemacki zvanicnici su jos jednom potvrdili da Nemacka nastavlja da podrzava nasu zemlju na putu ka EU, kao i da je uverena da ce Srbija ispuniti sve stavke iz dogovora koji ima sa Nemackom.

Mislilac u Kragujevcu

pre 9 godina

Mislim da bi trebalo ispitati doktorat i doticnog gospodina Senica, i to kako je dosao na poziciju asistenta na Gradj. fakultetu, pa tek onda ga pustiti da pregovara u nase ime...

majstor

pre 9 godina

Zasto bi Srbiji neka drzava popustala u necemu, svi sporazumi i dogovori ce biti ispostovani i sprovedeni na najkvalitetniji i najbolji moguci nacin. Nasa drzava je ozbiljna drzava koja stremi ka EU, Nemacka joj pruza punu podrsku na tom putu, a treba dodati i da su obe zemlje slozne u cinjenici da se treba cvrsto drzati svih medjusobnih dogovora.

ekserce

pre 9 godina

Svakodnevni sastanci nasih drzavnika sa mnogo raznovrskih politickih predstavnika sa svih strana pokazuju da je Srbija odrasla i spremna da se ukljuci u rad ne samo EU nego i sire.

helen

pre 9 godina

Takvi su Nemci. Dosli su da se uvere iz prve ruke koje su mere vec preduzete. Vazno je da su iskazali podrsku reformama i da nema novih zakona.