Četvrtak, 10.07.2014.

07:09

"Uskladite spoljnu politiku sa EU"

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio da bi Srbija, kao kandidat za članstvo, trebalo da postepeno usklađuje svoje spoljnopolitičke pozicije sa EU.

Izvor: Beta

"Uskladite spoljnu politiku sa EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije

nema_dileme

pre 9 godina

Ovo je dvosmeran proces i na njemu se zajednički radi. Čini mi se da naša Vlada u tom smislu vodi potpuno odgovornu politiku i da tu nema mnogo dileme u kom smeru Srbija ide.

gojkoPru

pre 9 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je od maja 2012.godine, to jest od kako se Vucic uhvatio u kostac sa onima koji su Srbiju godinama koristili i bogatili se, pokazala i rezultate i jasno je da se bobra nece prekinuti, vec da ce se nastaviti jednako uporno, bezkompromisno i ne stiteci nikoga.Ukrajinu i njenu teritoriju Srbija postuje,al nikada nece ni Rusiji uvesti sankcije,bez obzira sta ko pricao.Srbiji niko ne kreira stavove, nit moze pokvariti prijateljstva.Niti EU, niti Rusija.

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije

ZLATNA - ARENA

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Naravno da sam ubedjen kao i vecina gradjana da ce Srbija uz snaznu podrsku pre svega Nemacke kao okosnice EU biti naredna clanica EU koja ce zadrzati svoj suverinitet i teritorijalni integritet. Naravno i da ce Srbija pritom zadrzati svoj neutralan stav povodom Ukraijne, jer objektivno mi smo mala drzava da se opredeljujemo u tako krupan problem sto imaju Rusija i Ukrajina.nadam se da ce i oni u sto skorijoj buducnosti taj svoj problem resiti na zadovoljstvo naroda obe drzave.

bubamarka

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Na Srbiju ce po tom pitanju da popricekaju, bar dok ne postanemo p un o p r a v n a clanica. Da budemo veci katolici od pape nekako nam ne ide.

filip

pre 9 godina

Bez obzira na pritiske i sa Istoka, i da Zapada, kojih je bilo, i biće ih još, Srbija treba da nastavi dosadašnju politiku povodom dešavanja u Ukrajini, a to je poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali bez uvodjenja sankcija Rusiji.

Милкица

pre 9 godina

Sviđa mi se što, zahvaljujući rezultatima , uticaju i ugledu SNS-a, Evropa više ne govori onako preteći i ucenjivački, kao ranijih godina. Sada su to saveti, a ne direktne naredbe, jer prema jednom Aleksandru Vučiću ipak ne može tako da se ophodi.

pipi

pre 9 godina

Mi bi u EU a ne zelimo da prihvatimo pravila igre? Mi hocemo nasa pravila a oni lepo neka se usklade sa nama.Jos bolje neka nam samo daju pare I ne pitaju nas nista.I da budu srecni jer mi uopste hocemo sa njima.Ludnica je kanda davno otkljucana....rece davno u jednoj pesmi Balasevic.

brzoX

pre 9 godina

Srbija i njena Vlada upravo to i rade, mnogo konkretnije i brže nego što Evropa „postepeno“ daje sve veću podršku Srbiji.

gradjanin

pre 9 godina

Mi bi da budemo trojanski konj Rusije u EU. Dvolicnos pod izgovorom "specijalnih odnosa". Ipak nas tradicija despotizma vise vesuje uz Ruse dok su nase evropske vrednosti potpuno neuverljive.

gradjanin

pre 9 godina

Sve sto smo napravili na uskladjivanju sa EU je bilo pod pritiskom. Tako ce biti i sa ostalim pitanjima. To bi nasim EU mentorima trebalo da bude jasno i da bez mnogo pardona udaraju packe, a ako treba i samare. Samo tako ce se najavljivane reforme sprovesti u delo.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@snaga dva grama mozga

Od Rusa nema nikakvih pritisaka, osim njihove zelje da Srbija nikako ne udje u NATO. To je sve. Ako Srbija udje u NATO, onda ce je smatrati neprijateljskom drzavom kao i sve ostale.

Vladimir

pre 9 godina

Imam predlog za dotičnog.
Kada sve članice EU usklade svoju spoljnu politiku, slobodno dođite kod nas da nam kažete da bi i mi to trebali da radimo
Do tada da ćutite!

Talisman

pre 9 godina

Naravno da želimo u EU, ali što bi ugrožavali dobre odnose sa drugim državama. Investicije su ono što nam treba, a ne uslovi.

Brankičin

pre 9 godina

Pa gospodine iz EU Srbija će uskladiti svoju politiku al u skladu sa nacionalnim interesima baš kao što to rade sve članice EU. Kao npr. Austrija kada potpisuje ugovor sa Rusima za Južni tok ili kada Nemačka već ima Severni tok ili kada Španija, Slovačka i još neke zemlje ne priznaju tkz.Kosovo itd.

zvezdica

pre 9 godina

Srbija zadrzava jasan stav i zeli da pristupi EU i postane njena članica. To jeste prioritet nase zemlje i trudicemo se da ispunimo uslove koje se od nas zahtevaju.

Ilija

pre 9 godina

Naš strateški cilj jeste EU ali pre svega gledamo šta je naš interes a i još smo u ranoj fazi pregovora tako da ne moramo da radimo sve što nam kažu.

zagor

pre 9 godina

Srbija uveliko radi na uskladjivanju svoje politike sa politikom EU, ali postoje i neki stavovi u spoljnoj politici koje Srbija ne moze u potpunosti uskladiti sa EU, a to je uvodjenje besmislenih sankcija Rusiji, postujemo teritorijani integritet Ukrajine, ali da biramo strane nije u nasem interesu.

sektor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

mitril

pre 9 godina

Nasa zemlja,posle dugo vremena, krece uzlaznom putanjom a najvaznije je akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi se sistem stabilizovao u osetnijem periodu!. Maksimalna aktivacija i pozitivna volja svakog pojedinca je bitna. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika. Najvaznije je da se nastavi sa prosirivanjem saradnje i dobrih bilatelarnih odnosa i sa drugim zemljama clanicama eu!

Gužva

pre 9 godina

Važno je da mi posle toliko godina gledamo sopstvene interese želimo u EU ali nećemo da narušavamo zato dobre odnose sa drugim državama.

kondure

pre 9 godina

(e, 10. jul 2014 08:21)
Kumanovski sporazum je vojni sporazum da vojska i milicija napuste teritoriju KiM i tim sporazumom nije resavano teritorijalno pitanje Kosova i Srbije da je KiM u sastavu Srbije vec je to Rezolucija 1244 koja je potpisana izmedju UN i Srbije.

Kapablanka

pre 9 godina

Srbija nije jošš punopravna članica EU. Prema tome, nema obavez da vodi jedinsvenu politiku EU. Po pitanju Ukrajine, Eu nema jedinstven stav.Mi imamo svoj principijelan stav i ne treba ga menjati.

snaga dva grama mozga

pre 9 godina

Ma krupan je Vucic; izdrzace on pritiske i Evropljana i Rusa.
On izgleda uziva u tim pritiscima i spreman je mnogo toga da podnese za dobro svog ugleda.

Pamet

pre 9 godina

Vodimo spoljnu politiku u skladu sa našim interesima dosta smo dugo gledali tuđe interese.
(Petar, 10. jul 2014 09:12)

To kada smo kao gledali svoje interese 90-ih,što nije imalo blage veze sa pameću,jer nije bilo pametno bombardovati i ubijati po komšiluku,prošli smo najgore u svojoj istoriji.

Alex

pre 9 godina

Mile bije bas tako. Id Srbije teaze nesto ceka se i samo ne pridrzavaju nego samo deklarativno. Znas, treba se zapitati i o ovom insistiranju na zajednickom stavu EU koji je na insistiranje natoa amera a koji polaruzuje i stvara tenzije sa srbiji bliskom i prijateljskom zemljom. Zbog cega od srbije traziti da se distancira od rusije kad to distanciranje steti i ekonomski a niko ne kaze ko ce kompenzovati ekonomsku stetu. Jedino sto ce srbija dobiti i sta joj se obecava je krediti da ne bankrotira. Pa bolje da bankrotira a da time zadrzi kakav takav suverenitet nego da je ivako ucjenjuju i uslovljavaju

Veljko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora biti svesna da pristupni pregovori donose i ovo, uskladjivanje spoljne politike sa spoljnom politikom EU. Ali ne bi trebalo ici slepo ka tome, narocito u vezi odnosa Rusija-EU, koji ne ide nama u interesu.

Poseidon

pre 9 godina

Srbija je iznela jasan stav o ukrajinskoj krizi, i poštujemo integritet svake zemlje, ali sankcije Rusiji je suludo uvoditi, to bi EU trebala da zna.

panas

pre 9 godina

Ozbiljnost pri inteziviranju pregovora iskazana u ovolikoj meri po pitanju glavnih nosioca ekonomskog sistema nam svima nama daje do znaja da je Vucic cvrsto resen da zemlju podigne na stabilne noge i jasno trasira evropski put.

Nislija Demokrata

pre 9 godina

za ulazak u EU treba da se odrzi referendum,pa tek onda da se postuju,uvode EU zakoni i drugo sto traze,sve ostalo je smesno.
sve ostalo je diktatura,a najmanje demokratija.

Nikolina Pal

pre 9 godina

Srbija je dosta toga uskladila sa stavovima EU i evropskim vrednostima, ali mora i dalje da nastavi putem reformi pre svega zbog sebe i svojih građana.

skubi

pre 9 godina

Mislim da smo konacno spremni za takvu odgovornost i da gospodin Devenport nema razlog za zabrinutos jer ce se i to resiti u skorije vreme,samo polako,jedno po jedno neka se resava.

oklagija trol

pre 9 godina

Koja politika EU? Da se uskladimo sa politikom Nemacke, Francuske, Engleske, Italije, Spanije, Holandije, Belgije ili Bugarske? Svako svoju politiku vodi koliko ja vidim.

Strucnjak

pre 9 godina

Uskladili bi da niste otimali Kosovo i Krajnu uskracujuci jedino Srbima pravo na samoopredeljenje od svih naroda koji su ziveli u SFRJ. A mi smo tu prokletu Jugoslaviju i stvorili i skupo platili.

lacko

pre 9 godina

Ovga puta imamo itekako dobre sanse da dobijemo pomoc od njih iz prostog razloga jer smo stvarno daleko napredovali,mnogo vise nego sto je to bio slucaj dok su demokrate bile na vlasti koje je bilo briga za EU,jer su samo gledali kako sebi da obezbede dobar zivot a za ostali narod ih je bas bilo briga.

Rivaldo

pre 9 godina

Spoljna politika Srbije je uskladjena sa interesima Srbije u ovom trenutku i konkretan stav po pitanju Ukrajine ne bi trebalo menjati jer vidimo da ni zemlje EU nemaju jedinstven stav,ma koliko se Devenport trudi da prikaze da ga imaju.

zoran

pre 9 godina

Ovo nije izjava "tamo nekog iz najsiromašnije Portugalije", kako su je botovi nazvali, i ova izjava će morati da se poštuje kao i izjava Portugalca. Sve što oni kažu ostaje zapisano u kamenu. Ne zaboravlja se, rođaci. Jok!
A Feketić i Bucko što spinuju ovaj nesrećni glupavi narod, doživeće ponovo 5. Oktobar ali mislim da ovog puta neće proći bez "Bešte noge usr*** ću vas"...

e

pre 9 godina

EU stalno ponavlja da nepostoji pritisak da Srbija prizna t.zv. r. Kosovo, ali Nemačka s vremena na vreme podseća da je z. Nemačka priznala I. Nemačku. Lično mislim da će od nas na kraju to tražiti. Dobro:Svi scenariji su mogući. U interesu Srbije je da naše zakonodavstvo i primena bude u korelaciji sa zakonodavstvom unije. Na kraju krajeva države z. Evrope ne decenijama već stotinama godina usavršavaju svoja zakonodavstva dok smo se mi tukli sa Turcima,Bugarima,Nemcima. Ipak na kraju ako zatraže priznavanje Kosova reći NE jer svako zna da je ta naša teritorija ničim izazvana silom oteta, da bi tu postavili bazu nato pakta a da umire Albance dali im državu. Ja sebe često pitam ko je tu veliki lopov: Mi koji jedva preživljavamo, ili velike sile ako ih interesi vuku otimaju i ubijaju sve dok nedobiju ono šta su planirale. Pa onda kakvi zakoni tu mogu pomoći kada oni nepoštuju čak i potpisano Kumanovskim sporazumom da oni priznaju da je K.i M.deo Srpske teritorije!

mile

pre 9 godina

Realan zahtev, hoćemo u EU, al da mi radimo šta hoćemo. Ne može bato. U prevodu: kad EU uvodi sankcije Rusiji, moramo i mi. Ako nećemo... Što uopšte i tražimo pristup.

s.

pre 9 godina

Čovek očigledno ništa nije shvatio, EU treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa Srbijom, pogotovo kada je RUS u pitanju.Kako to još nisu shvatili, a toliko im objašnjavamo.
Pa samo što se AV vratio iz EU.
I otrčao u Moskvu da referiše.

djuro

pre 9 godina

a Vucic na sav glas trubi, kako nas Evropa razume, za nas odnas sa Rusijom

mora neko da mu objasni kako funkcionise diplomatija, on misli da je to kucni savet, dizes buku da te niko ne razume

posle ce biti, kuku lele, pa nismo se razumeli

Rodoljub

pre 9 godina

Imam pitanja za gospodina Devenporta : EU nema uskladjenu politiku i stavove po mnogim pitanjima (Kosovo nije priznalo 7 clanica EU). Zasto onda trazite da neko, ko nije clan EU, mora da izrazi negativan stav prema Rusiji ? Zasto EU nije osudila ugrozavanje teritorijalnog integriteta Srbije od strane albanskih separatista ? Kada budete dali odgovor na ova pitanja, dobicete i odgovor na vas stav o uskladjivanju sa politikom osude Rusije.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Polako se steze obruč oko srpske spoljne politike. I rusi i zapad znaju šta naši političari pričaju a šta rade pa i jedni i drugi daju do znanja da bi mogli da nam zadaju glavobolju ako to već ne čine. Mi smo ovisni i o jednima i o drugima skoro podjednako. Na vetrometini balkana sa unutrašnjim nejedinstvom uz vecu odbojnosti naroda prema zapadu ali i strahu od konflikta izmedju zapada i Rusije mi hodamo po cirkuskoj žici. Priklanjanje zapadu će nas sigurno gadno koštati kao i eventualno priklanjanje istoku. U ovako polarizovanim odnosima na nas i jedna i druga strana gledaju kao na prijatelje ili neprijatelje. Ono što je najgore je da zapad sve više zaoštrava uslove za prijem novih članica u EU i NATO dok sa druge strane traži da stanemo na njihovu stranu šest godina pre još nesigurnog ulaska u EU. EU nas tera da na silu priznamo Kosovo dok mnoge njene članice to nikada neće učiniti. Dalje nas teraju da rešimo pitanja u oblasti ljudskih prava i korupcije a u EU svakodnevno otkrivaju skandale koji potresaju njene temelje, od hapšenja doskorašnjeg predsednika Francuske pa do pedofilije u Engleskoj u kojoj su akteri članovi najvišeg političkog tela u državi. Praktično od nas traže ono što kod sebe nisu uradili. Mi nismo kapitalistcka zemlja sa iskustvom niti smo ekonomski stabilni a takvi su najlakši plen za velike ili udružene jer u svetu svako prvo gleda svoje interese a mi to niti možemo niti nam dozvoljavaju. Ukratko, i rusi i zapad nam otimaju budućnost u kojoj će mo odlučivati o svojoj sudbini.

Kapablanka

pre 9 godina

Srbija nije jošš punopravna članica EU. Prema tome, nema obavez da vodi jedinsvenu politiku EU. Po pitanju Ukrajine, Eu nema jedinstven stav.Mi imamo svoj principijelan stav i ne treba ga menjati.

filip

pre 9 godina

Bez obzira na pritiske i sa Istoka, i da Zapada, kojih je bilo, i biće ih još, Srbija treba da nastavi dosadašnju politiku povodom dešavanja u Ukrajini, a to je poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali bez uvodjenja sankcija Rusiji.

Vladimir

pre 9 godina

Imam predlog za dotičnog.
Kada sve članice EU usklade svoju spoljnu politiku, slobodno dođite kod nas da nam kažete da bi i mi to trebali da radimo
Do tada da ćutite!

Rivaldo

pre 9 godina

Spoljna politika Srbije je uskladjena sa interesima Srbije u ovom trenutku i konkretan stav po pitanju Ukrajine ne bi trebalo menjati jer vidimo da ni zemlje EU nemaju jedinstven stav,ma koliko se Devenport trudi da prikaze da ga imaju.

Brankičin

pre 9 godina

Pa gospodine iz EU Srbija će uskladiti svoju politiku al u skladu sa nacionalnim interesima baš kao što to rade sve članice EU. Kao npr. Austrija kada potpisuje ugovor sa Rusima za Južni tok ili kada Nemačka već ima Severni tok ili kada Španija, Slovačka i još neke zemlje ne priznaju tkz.Kosovo itd.

Poseidon

pre 9 godina

Srbija je iznela jasan stav o ukrajinskoj krizi, i poštujemo integritet svake zemlje, ali sankcije Rusiji je suludo uvoditi, to bi EU trebala da zna.

Ilija

pre 9 godina

Naš strateški cilj jeste EU ali pre svega gledamo šta je naš interes a i još smo u ranoj fazi pregovora tako da ne moramo da radimo sve što nam kažu.

oklagija trol

pre 9 godina

Koja politika EU? Da se uskladimo sa politikom Nemacke, Francuske, Engleske, Italije, Spanije, Holandije, Belgije ili Bugarske? Svako svoju politiku vodi koliko ja vidim.

e

pre 9 godina

EU stalno ponavlja da nepostoji pritisak da Srbija prizna t.zv. r. Kosovo, ali Nemačka s vremena na vreme podseća da je z. Nemačka priznala I. Nemačku. Lično mislim da će od nas na kraju to tražiti. Dobro:Svi scenariji su mogući. U interesu Srbije je da naše zakonodavstvo i primena bude u korelaciji sa zakonodavstvom unije. Na kraju krajeva države z. Evrope ne decenijama već stotinama godina usavršavaju svoja zakonodavstva dok smo se mi tukli sa Turcima,Bugarima,Nemcima. Ipak na kraju ako zatraže priznavanje Kosova reći NE jer svako zna da je ta naša teritorija ničim izazvana silom oteta, da bi tu postavili bazu nato pakta a da umire Albance dali im državu. Ja sebe često pitam ko je tu veliki lopov: Mi koji jedva preživljavamo, ili velike sile ako ih interesi vuku otimaju i ubijaju sve dok nedobiju ono šta su planirale. Pa onda kakvi zakoni tu mogu pomoći kada oni nepoštuju čak i potpisano Kumanovskim sporazumom da oni priznaju da je K.i M.deo Srpske teritorije!

Veljko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora biti svesna da pristupni pregovori donose i ovo, uskladjivanje spoljne politike sa spoljnom politikom EU. Ali ne bi trebalo ici slepo ka tome, narocito u vezi odnosa Rusija-EU, koji ne ide nama u interesu.

Nikolina Pal

pre 9 godina

Srbija je dosta toga uskladila sa stavovima EU i evropskim vrednostima, ali mora i dalje da nastavi putem reformi pre svega zbog sebe i svojih građana.

Gužva

pre 9 godina

Važno je da mi posle toliko godina gledamo sopstvene interese želimo u EU ali nećemo da narušavamo zato dobre odnose sa drugim državama.

zagor

pre 9 godina

Srbija uveliko radi na uskladjivanju svoje politike sa politikom EU, ali postoje i neki stavovi u spoljnoj politici koje Srbija ne moze u potpunosti uskladiti sa EU, a to je uvodjenje besmislenih sankcija Rusiji, postujemo teritorijani integritet Ukrajine, ali da biramo strane nije u nasem interesu.

Alex

pre 9 godina

Mile bije bas tako. Id Srbije teaze nesto ceka se i samo ne pridrzavaju nego samo deklarativno. Znas, treba se zapitati i o ovom insistiranju na zajednickom stavu EU koji je na insistiranje natoa amera a koji polaruzuje i stvara tenzije sa srbiji bliskom i prijateljskom zemljom. Zbog cega od srbije traziti da se distancira od rusije kad to distanciranje steti i ekonomski a niko ne kaze ko ce kompenzovati ekonomsku stetu. Jedino sto ce srbija dobiti i sta joj se obecava je krediti da ne bankrotira. Pa bolje da bankrotira a da time zadrzi kakav takav suverenitet nego da je ivako ucjenjuju i uslovljavaju

kondure

pre 9 godina

(e, 10. jul 2014 08:21)
Kumanovski sporazum je vojni sporazum da vojska i milicija napuste teritoriju KiM i tim sporazumom nije resavano teritorijalno pitanje Kosova i Srbije da je KiM u sastavu Srbije vec je to Rezolucija 1244 koja je potpisana izmedju UN i Srbije.

lacko

pre 9 godina

Ovga puta imamo itekako dobre sanse da dobijemo pomoc od njih iz prostog razloga jer smo stvarno daleko napredovali,mnogo vise nego sto je to bio slucaj dok su demokrate bile na vlasti koje je bilo briga za EU,jer su samo gledali kako sebi da obezbede dobar zivot a za ostali narod ih je bas bilo briga.

panas

pre 9 godina

Ozbiljnost pri inteziviranju pregovora iskazana u ovolikoj meri po pitanju glavnih nosioca ekonomskog sistema nam svima nama daje do znaja da je Vucic cvrsto resen da zemlju podigne na stabilne noge i jasno trasira evropski put.

mitril

pre 9 godina

Nasa zemlja,posle dugo vremena, krece uzlaznom putanjom a najvaznije je akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi se sistem stabilizovao u osetnijem periodu!. Maksimalna aktivacija i pozitivna volja svakog pojedinca je bitna. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika. Najvaznije je da se nastavi sa prosirivanjem saradnje i dobrih bilatelarnih odnosa i sa drugim zemljama clanicama eu!

Nislija Demokrata

pre 9 godina

za ulazak u EU treba da se odrzi referendum,pa tek onda da se postuju,uvode EU zakoni i drugo sto traze,sve ostalo je smesno.
sve ostalo je diktatura,a najmanje demokratija.

Rodoljub

pre 9 godina

Imam pitanja za gospodina Devenporta : EU nema uskladjenu politiku i stavove po mnogim pitanjima (Kosovo nije priznalo 7 clanica EU). Zasto onda trazite da neko, ko nije clan EU, mora da izrazi negativan stav prema Rusiji ? Zasto EU nije osudila ugrozavanje teritorijalnog integriteta Srbije od strane albanskih separatista ? Kada budete dali odgovor na ova pitanja, dobicete i odgovor na vas stav o uskladjivanju sa politikom osude Rusije.

sektor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

zvezdica

pre 9 godina

Srbija zadrzava jasan stav i zeli da pristupi EU i postane njena članica. To jeste prioritet nase zemlje i trudicemo se da ispunimo uslove koje se od nas zahtevaju.

Strucnjak

pre 9 godina

Uskladili bi da niste otimali Kosovo i Krajnu uskracujuci jedino Srbima pravo na samoopredeljenje od svih naroda koji su ziveli u SFRJ. A mi smo tu prokletu Jugoslaviju i stvorili i skupo platili.

skubi

pre 9 godina

Mislim da smo konacno spremni za takvu odgovornost i da gospodin Devenport nema razlog za zabrinutos jer ce se i to resiti u skorije vreme,samo polako,jedno po jedno neka se resava.

mile

pre 9 godina

Realan zahtev, hoćemo u EU, al da mi radimo šta hoćemo. Ne može bato. U prevodu: kad EU uvodi sankcije Rusiji, moramo i mi. Ako nećemo... Što uopšte i tražimo pristup.

djuro

pre 9 godina

a Vucic na sav glas trubi, kako nas Evropa razume, za nas odnas sa Rusijom

mora neko da mu objasni kako funkcionise diplomatija, on misli da je to kucni savet, dizes buku da te niko ne razume

posle ce biti, kuku lele, pa nismo se razumeli

zoran

pre 9 godina

Ovo nije izjava "tamo nekog iz najsiromašnije Portugalije", kako su je botovi nazvali, i ova izjava će morati da se poštuje kao i izjava Portugalca. Sve što oni kažu ostaje zapisano u kamenu. Ne zaboravlja se, rođaci. Jok!
A Feketić i Bucko što spinuju ovaj nesrećni glupavi narod, doživeće ponovo 5. Oktobar ali mislim da ovog puta neće proći bez "Bešte noge usr*** ću vas"...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Polako se steze obruč oko srpske spoljne politike. I rusi i zapad znaju šta naši političari pričaju a šta rade pa i jedni i drugi daju do znanja da bi mogli da nam zadaju glavobolju ako to već ne čine. Mi smo ovisni i o jednima i o drugima skoro podjednako. Na vetrometini balkana sa unutrašnjim nejedinstvom uz vecu odbojnosti naroda prema zapadu ali i strahu od konflikta izmedju zapada i Rusije mi hodamo po cirkuskoj žici. Priklanjanje zapadu će nas sigurno gadno koštati kao i eventualno priklanjanje istoku. U ovako polarizovanim odnosima na nas i jedna i druga strana gledaju kao na prijatelje ili neprijatelje. Ono što je najgore je da zapad sve više zaoštrava uslove za prijem novih članica u EU i NATO dok sa druge strane traži da stanemo na njihovu stranu šest godina pre još nesigurnog ulaska u EU. EU nas tera da na silu priznamo Kosovo dok mnoge njene članice to nikada neće učiniti. Dalje nas teraju da rešimo pitanja u oblasti ljudskih prava i korupcije a u EU svakodnevno otkrivaju skandale koji potresaju njene temelje, od hapšenja doskorašnjeg predsednika Francuske pa do pedofilije u Engleskoj u kojoj su akteri članovi najvišeg političkog tela u državi. Praktično od nas traže ono što kod sebe nisu uradili. Mi nismo kapitalistcka zemlja sa iskustvom niti smo ekonomski stabilni a takvi su najlakši plen za velike ili udružene jer u svetu svako prvo gleda svoje interese a mi to niti možemo niti nam dozvoljavaju. Ukratko, i rusi i zapad nam otimaju budućnost u kojoj će mo odlučivati o svojoj sudbini.

Pamet

pre 9 godina

Vodimo spoljnu politiku u skladu sa našim interesima dosta smo dugo gledali tuđe interese.
(Petar, 10. jul 2014 09:12)

To kada smo kao gledali svoje interese 90-ih,što nije imalo blage veze sa pameću,jer nije bilo pametno bombardovati i ubijati po komšiluku,prošli smo najgore u svojoj istoriji.

s.

pre 9 godina

Čovek očigledno ništa nije shvatio, EU treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa Srbijom, pogotovo kada je RUS u pitanju.Kako to još nisu shvatili, a toliko im objašnjavamo.
Pa samo što se AV vratio iz EU.
I otrčao u Moskvu da referiše.

snaga dva grama mozga

pre 9 godina

Ma krupan je Vucic; izdrzace on pritiske i Evropljana i Rusa.
On izgleda uziva u tim pritiscima i spreman je mnogo toga da podnese za dobro svog ugleda.

pipi

pre 9 godina

Mi bi u EU a ne zelimo da prihvatimo pravila igre? Mi hocemo nasa pravila a oni lepo neka se usklade sa nama.Jos bolje neka nam samo daju pare I ne pitaju nas nista.I da budu srecni jer mi uopste hocemo sa njima.Ludnica je kanda davno otkljucana....rece davno u jednoj pesmi Balasevic.

gradjanin

pre 9 godina

Mi bi da budemo trojanski konj Rusije u EU. Dvolicnos pod izgovorom "specijalnih odnosa". Ipak nas tradicija despotizma vise vesuje uz Ruse dok su nase evropske vrednosti potpuno neuverljive.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@snaga dva grama mozga

Od Rusa nema nikakvih pritisaka, osim njihove zelje da Srbija nikako ne udje u NATO. To je sve. Ako Srbija udje u NATO, onda ce je smatrati neprijateljskom drzavom kao i sve ostale.

Talisman

pre 9 godina

Naravno da želimo u EU, ali što bi ugrožavali dobre odnose sa drugim državama. Investicije su ono što nam treba, a ne uslovi.

gradjanin

pre 9 godina

Sve sto smo napravili na uskladjivanju sa EU je bilo pod pritiskom. Tako ce biti i sa ostalim pitanjima. To bi nasim EU mentorima trebalo da bude jasno i da bez mnogo pardona udaraju packe, a ako treba i samare. Samo tako ce se najavljivane reforme sprovesti u delo.

ZLATNA - ARENA

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Naravno da sam ubedjen kao i vecina gradjana da ce Srbija uz snaznu podrsku pre svega Nemacke kao okosnice EU biti naredna clanica EU koja ce zadrzati svoj suverinitet i teritorijalni integritet. Naravno i da ce Srbija pritom zadrzati svoj neutralan stav povodom Ukraijne, jer objektivno mi smo mala drzava da se opredeljujemo u tako krupan problem sto imaju Rusija i Ukrajina.nadam se da ce i oni u sto skorijoj buducnosti taj svoj problem resiti na zadovoljstvo naroda obe drzave.

brzoX

pre 9 godina

Srbija i njena Vlada upravo to i rade, mnogo konkretnije i brže nego što Evropa „postepeno“ daje sve veću podršku Srbiji.

Милкица

pre 9 godina

Sviđa mi se što, zahvaljujući rezultatima , uticaju i ugledu SNS-a, Evropa više ne govori onako preteći i ucenjivački, kao ranijih godina. Sada su to saveti, a ne direktne naredbe, jer prema jednom Aleksandru Vučiću ipak ne može tako da se ophodi.

bubamarka

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Na Srbiju ce po tom pitanju da popricekaju, bar dok ne postanemo p un o p r a v n a clanica. Da budemo veci katolici od pape nekako nam ne ide.

gojkoPru

pre 9 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je od maja 2012.godine, to jest od kako se Vucic uhvatio u kostac sa onima koji su Srbiju godinama koristili i bogatili se, pokazala i rezultate i jasno je da se bobra nece prekinuti, vec da ce se nastaviti jednako uporno, bezkompromisno i ne stiteci nikoga.Ukrajinu i njenu teritoriju Srbija postuje,al nikada nece ni Rusiji uvesti sankcije,bez obzira sta ko pricao.Srbiji niko ne kreira stavove, nit moze pokvariti prijateljstva.Niti EU, niti Rusija.

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije

nema_dileme

pre 9 godina

Ovo je dvosmeran proces i na njemu se zajednički radi. Čini mi se da naša Vlada u tom smislu vodi potpuno odgovornu politiku i da tu nema mnogo dileme u kom smeru Srbija ide.

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije

mile

pre 9 godina

Realan zahtev, hoćemo u EU, al da mi radimo šta hoćemo. Ne može bato. U prevodu: kad EU uvodi sankcije Rusiji, moramo i mi. Ako nećemo... Što uopšte i tražimo pristup.

Pamet

pre 9 godina

Vodimo spoljnu politiku u skladu sa našim interesima dosta smo dugo gledali tuđe interese.
(Petar, 10. jul 2014 09:12)

To kada smo kao gledali svoje interese 90-ih,što nije imalo blage veze sa pameću,jer nije bilo pametno bombardovati i ubijati po komšiluku,prošli smo najgore u svojoj istoriji.

Nislija Demokrata

pre 9 godina

za ulazak u EU treba da se odrzi referendum,pa tek onda da se postuju,uvode EU zakoni i drugo sto traze,sve ostalo je smesno.
sve ostalo je diktatura,a najmanje demokratija.

s.

pre 9 godina

Čovek očigledno ništa nije shvatio, EU treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa Srbijom, pogotovo kada je RUS u pitanju.Kako to još nisu shvatili, a toliko im objašnjavamo.
Pa samo što se AV vratio iz EU.
I otrčao u Moskvu da referiše.

snaga dva grama mozga

pre 9 godina

Ma krupan je Vucic; izdrzace on pritiske i Evropljana i Rusa.
On izgleda uziva u tim pritiscima i spreman je mnogo toga da podnese za dobro svog ugleda.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Polako se steze obruč oko srpske spoljne politike. I rusi i zapad znaju šta naši političari pričaju a šta rade pa i jedni i drugi daju do znanja da bi mogli da nam zadaju glavobolju ako to već ne čine. Mi smo ovisni i o jednima i o drugima skoro podjednako. Na vetrometini balkana sa unutrašnjim nejedinstvom uz vecu odbojnosti naroda prema zapadu ali i strahu od konflikta izmedju zapada i Rusije mi hodamo po cirkuskoj žici. Priklanjanje zapadu će nas sigurno gadno koštati kao i eventualno priklanjanje istoku. U ovako polarizovanim odnosima na nas i jedna i druga strana gledaju kao na prijatelje ili neprijatelje. Ono što je najgore je da zapad sve više zaoštrava uslove za prijem novih članica u EU i NATO dok sa druge strane traži da stanemo na njihovu stranu šest godina pre još nesigurnog ulaska u EU. EU nas tera da na silu priznamo Kosovo dok mnoge njene članice to nikada neće učiniti. Dalje nas teraju da rešimo pitanja u oblasti ljudskih prava i korupcije a u EU svakodnevno otkrivaju skandale koji potresaju njene temelje, od hapšenja doskorašnjeg predsednika Francuske pa do pedofilije u Engleskoj u kojoj su akteri članovi najvišeg političkog tela u državi. Praktično od nas traže ono što kod sebe nisu uradili. Mi nismo kapitalistcka zemlja sa iskustvom niti smo ekonomski stabilni a takvi su najlakši plen za velike ili udružene jer u svetu svako prvo gleda svoje interese a mi to niti možemo niti nam dozvoljavaju. Ukratko, i rusi i zapad nam otimaju budućnost u kojoj će mo odlučivati o svojoj sudbini.

djuro

pre 9 godina

a Vucic na sav glas trubi, kako nas Evropa razume, za nas odnas sa Rusijom

mora neko da mu objasni kako funkcionise diplomatija, on misli da je to kucni savet, dizes buku da te niko ne razume

posle ce biti, kuku lele, pa nismo se razumeli

zoran

pre 9 godina

Ovo nije izjava "tamo nekog iz najsiromašnije Portugalije", kako su je botovi nazvali, i ova izjava će morati da se poštuje kao i izjava Portugalca. Sve što oni kažu ostaje zapisano u kamenu. Ne zaboravlja se, rođaci. Jok!
A Feketić i Bucko što spinuju ovaj nesrećni glupavi narod, doživeće ponovo 5. Oktobar ali mislim da ovog puta neće proći bez "Bešte noge usr*** ću vas"...

Strucnjak

pre 9 godina

Uskladili bi da niste otimali Kosovo i Krajnu uskracujuci jedino Srbima pravo na samoopredeljenje od svih naroda koji su ziveli u SFRJ. A mi smo tu prokletu Jugoslaviju i stvorili i skupo platili.

zvezdica

pre 9 godina

Srbija zadrzava jasan stav i zeli da pristupi EU i postane njena članica. To jeste prioritet nase zemlje i trudicemo se da ispunimo uslove koje se od nas zahtevaju.

Kapablanka

pre 9 godina

Srbija nije jošš punopravna članica EU. Prema tome, nema obavez da vodi jedinsvenu politiku EU. Po pitanju Ukrajine, Eu nema jedinstven stav.Mi imamo svoj principijelan stav i ne treba ga menjati.

Nikolina Pal

pre 9 godina

Srbija je dosta toga uskladila sa stavovima EU i evropskim vrednostima, ali mora i dalje da nastavi putem reformi pre svega zbog sebe i svojih građana.

mitril

pre 9 godina

Nasa zemlja,posle dugo vremena, krece uzlaznom putanjom a najvaznije je akcenat staviti na prioritetne stvari koje su potrebne da bi se sistem stabilizovao u osetnijem periodu!. Maksimalna aktivacija i pozitivna volja svakog pojedinca je bitna. Nista se ne ostvaruje preko noci ali iz dana u dan osecace se razlika. Najvaznije je da se nastavi sa prosirivanjem saradnje i dobrih bilatelarnih odnosa i sa drugim zemljama clanicama eu!

Rivaldo

pre 9 godina

Spoljna politika Srbije je uskladjena sa interesima Srbije u ovom trenutku i konkretan stav po pitanju Ukrajine ne bi trebalo menjati jer vidimo da ni zemlje EU nemaju jedinstven stav,ma koliko se Devenport trudi da prikaze da ga imaju.

Poseidon

pre 9 godina

Srbija je iznela jasan stav o ukrajinskoj krizi, i poštujemo integritet svake zemlje, ali sankcije Rusiji je suludo uvoditi, to bi EU trebala da zna.

skubi

pre 9 godina

Mislim da smo konacno spremni za takvu odgovornost i da gospodin Devenport nema razlog za zabrinutos jer ce se i to resiti u skorije vreme,samo polako,jedno po jedno neka se resava.

lacko

pre 9 godina

Ovga puta imamo itekako dobre sanse da dobijemo pomoc od njih iz prostog razloga jer smo stvarno daleko napredovali,mnogo vise nego sto je to bio slucaj dok su demokrate bile na vlasti koje je bilo briga za EU,jer su samo gledali kako sebi da obezbede dobar zivot a za ostali narod ih je bas bilo briga.

panas

pre 9 godina

Ozbiljnost pri inteziviranju pregovora iskazana u ovolikoj meri po pitanju glavnih nosioca ekonomskog sistema nam svima nama daje do znaja da je Vucic cvrsto resen da zemlju podigne na stabilne noge i jasno trasira evropski put.

Vladimir

pre 9 godina

Imam predlog za dotičnog.
Kada sve članice EU usklade svoju spoljnu politiku, slobodno dođite kod nas da nam kažete da bi i mi to trebali da radimo
Do tada da ćutite!

sektor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

Gužva

pre 9 godina

Važno je da mi posle toliko godina gledamo sopstvene interese želimo u EU ali nećemo da narušavamo zato dobre odnose sa drugim državama.

oklagija trol

pre 9 godina

Koja politika EU? Da se uskladimo sa politikom Nemacke, Francuske, Engleske, Italije, Spanije, Holandije, Belgije ili Bugarske? Svako svoju politiku vodi koliko ja vidim.

Brankičin

pre 9 godina

Pa gospodine iz EU Srbija će uskladiti svoju politiku al u skladu sa nacionalnim interesima baš kao što to rade sve članice EU. Kao npr. Austrija kada potpisuje ugovor sa Rusima za Južni tok ili kada Nemačka već ima Severni tok ili kada Španija, Slovačka i još neke zemlje ne priznaju tkz.Kosovo itd.

Ilija

pre 9 godina

Naš strateški cilj jeste EU ali pre svega gledamo šta je naš interes a i još smo u ranoj fazi pregovora tako da ne moramo da radimo sve što nam kažu.

Veljko

pre 9 godina

Drzava Srbija mora biti svesna da pristupni pregovori donose i ovo, uskladjivanje spoljne politike sa spoljnom politikom EU. Ali ne bi trebalo ici slepo ka tome, narocito u vezi odnosa Rusija-EU, koji ne ide nama u interesu.

Alex

pre 9 godina

Mile bije bas tako. Id Srbije teaze nesto ceka se i samo ne pridrzavaju nego samo deklarativno. Znas, treba se zapitati i o ovom insistiranju na zajednickom stavu EU koji je na insistiranje natoa amera a koji polaruzuje i stvara tenzije sa srbiji bliskom i prijateljskom zemljom. Zbog cega od srbije traziti da se distancira od rusije kad to distanciranje steti i ekonomski a niko ne kaze ko ce kompenzovati ekonomsku stetu. Jedino sto ce srbija dobiti i sta joj se obecava je krediti da ne bankrotira. Pa bolje da bankrotira a da time zadrzi kakav takav suverenitet nego da je ivako ucjenjuju i uslovljavaju

zagor

pre 9 godina

Srbija uveliko radi na uskladjivanju svoje politike sa politikom EU, ali postoje i neki stavovi u spoljnoj politici koje Srbija ne moze u potpunosti uskladiti sa EU, a to je uvodjenje besmislenih sankcija Rusiji, postujemo teritorijani integritet Ukrajine, ali da biramo strane nije u nasem interesu.

e

pre 9 godina

EU stalno ponavlja da nepostoji pritisak da Srbija prizna t.zv. r. Kosovo, ali Nemačka s vremena na vreme podseća da je z. Nemačka priznala I. Nemačku. Lično mislim da će od nas na kraju to tražiti. Dobro:Svi scenariji su mogući. U interesu Srbije je da naše zakonodavstvo i primena bude u korelaciji sa zakonodavstvom unije. Na kraju krajeva države z. Evrope ne decenijama već stotinama godina usavršavaju svoja zakonodavstva dok smo se mi tukli sa Turcima,Bugarima,Nemcima. Ipak na kraju ako zatraže priznavanje Kosova reći NE jer svako zna da je ta naša teritorija ničim izazvana silom oteta, da bi tu postavili bazu nato pakta a da umire Albance dali im državu. Ja sebe često pitam ko je tu veliki lopov: Mi koji jedva preživljavamo, ili velike sile ako ih interesi vuku otimaju i ubijaju sve dok nedobiju ono šta su planirale. Pa onda kakvi zakoni tu mogu pomoći kada oni nepoštuju čak i potpisano Kumanovskim sporazumom da oni priznaju da je K.i M.deo Srpske teritorije!

Rodoljub

pre 9 godina

Imam pitanja za gospodina Devenporta : EU nema uskladjenu politiku i stavove po mnogim pitanjima (Kosovo nije priznalo 7 clanica EU). Zasto onda trazite da neko, ko nije clan EU, mora da izrazi negativan stav prema Rusiji ? Zasto EU nije osudila ugrozavanje teritorijalnog integriteta Srbije od strane albanskih separatista ? Kada budete dali odgovor na ova pitanja, dobicete i odgovor na vas stav o uskladjivanju sa politikom osude Rusije.

kondure

pre 9 godina

(e, 10. jul 2014 08:21)
Kumanovski sporazum je vojni sporazum da vojska i milicija napuste teritoriju KiM i tim sporazumom nije resavano teritorijalno pitanje Kosova i Srbije da je KiM u sastavu Srbije vec je to Rezolucija 1244 koja je potpisana izmedju UN i Srbije.

Милкица

pre 9 godina

Sviđa mi se što, zahvaljujući rezultatima , uticaju i ugledu SNS-a, Evropa više ne govori onako preteći i ucenjivački, kao ranijih godina. Sada su to saveti, a ne direktne naredbe, jer prema jednom Aleksandru Vučiću ipak ne može tako da se ophodi.

brzoX

pre 9 godina

Srbija i njena Vlada upravo to i rade, mnogo konkretnije i brže nego što Evropa „postepeno“ daje sve veću podršku Srbiji.

pipi

pre 9 godina

Mi bi u EU a ne zelimo da prihvatimo pravila igre? Mi hocemo nasa pravila a oni lepo neka se usklade sa nama.Jos bolje neka nam samo daju pare I ne pitaju nas nista.I da budu srecni jer mi uopste hocemo sa njima.Ludnica je kanda davno otkljucana....rece davno u jednoj pesmi Balasevic.

Talisman

pre 9 godina

Naravno da želimo u EU, ali što bi ugrožavali dobre odnose sa drugim državama. Investicije su ono što nam treba, a ne uslovi.

gradjanin

pre 9 godina

Mi bi da budemo trojanski konj Rusije u EU. Dvolicnos pod izgovorom "specijalnih odnosa". Ipak nas tradicija despotizma vise vesuje uz Ruse dok su nase evropske vrednosti potpuno neuverljive.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@snaga dva grama mozga

Od Rusa nema nikakvih pritisaka, osim njihove zelje da Srbija nikako ne udje u NATO. To je sve. Ako Srbija udje u NATO, onda ce je smatrati neprijateljskom drzavom kao i sve ostale.

filip

pre 9 godina

Bez obzira na pritiske i sa Istoka, i da Zapada, kojih je bilo, i biće ih još, Srbija treba da nastavi dosadašnju politiku povodom dešavanja u Ukrajini, a to je poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali bez uvodjenja sankcija Rusiji.

gradjanin

pre 9 godina

Sve sto smo napravili na uskladjivanju sa EU je bilo pod pritiskom. Tako ce biti i sa ostalim pitanjima. To bi nasim EU mentorima trebalo da bude jasno i da bez mnogo pardona udaraju packe, a ako treba i samare. Samo tako ce se najavljivane reforme sprovesti u delo.

bubamarka

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Na Srbiju ce po tom pitanju da popricekaju, bar dok ne postanemo p un o p r a v n a clanica. Da budemo veci katolici od pape nekako nam ne ide.

ZLATNA - ARENA

pre 9 godina

Gospodin Devenport bi najpre trebalo da se pozabavi time da sve sadasnje clanice EU usklade svoju spoljnu politiku sa EU. Naravno da sam ubedjen kao i vecina gradjana da ce Srbija uz snaznu podrsku pre svega Nemacke kao okosnice EU biti naredna clanica EU koja ce zadrzati svoj suverinitet i teritorijalni integritet. Naravno i da ce Srbija pritom zadrzati svoj neutralan stav povodom Ukraijne, jer objektivno mi smo mala drzava da se opredeljujemo u tako krupan problem sto imaju Rusija i Ukrajina.nadam se da ce i oni u sto skorijoj buducnosti taj svoj problem resiti na zadovoljstvo naroda obe drzave.

gojkoPru

pre 9 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je od maja 2012.godine, to jest od kako se Vucic uhvatio u kostac sa onima koji su Srbiju godinama koristili i bogatili se, pokazala i rezultate i jasno je da se bobra nece prekinuti, vec da ce se nastaviti jednako uporno, bezkompromisno i ne stiteci nikoga.Ukrajinu i njenu teritoriju Srbija postuje,al nikada nece ni Rusiji uvesti sankcije,bez obzira sta ko pricao.Srbiji niko ne kreira stavove, nit moze pokvariti prijateljstva.Niti EU, niti Rusija.

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije

nema_dileme

pre 9 godina

Ovo je dvosmeran proces i na njemu se zajednički radi. Čini mi se da naša Vlada u tom smislu vodi potpuno odgovornu politiku i da tu nema mnogo dileme u kom smeru Srbija ide.

Srbin100%

pre 9 godina

Ovo je jos jedan u vidu pritisaka zapada na vladu Srbije da kooperativnije pristupi Ukrajinskoj krizi,nema potrebe za ocajavanjem,jer ni u samoj EU ne postoji konsenzus oko zajednickog nastupa i mera protiv Rusije