Sreda, 09.07.2014.

14:27

Peščanik: I doktorat Malog plagijat

<a href="http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/" class="text-link" target= "_blank">Na sajtu Peščanika osporen i doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog</a>, koji je 2013. odbranio doktorsku tezu na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Izvor: B92

Pešèanik: I doktorat Malog plagijat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

maja

pre 9 godina

Obratite paznju na lajkove i dislajkove. Strasno. Vlada nema para da nam u septembru isplati plate, vec ce da ih skrese za 10 posto, ali ima para da placa botove. Ne samo da je sramotno, vec je i prilicno neinteligentno, ali dobro, od kompanije na vlasti se ne moze nesto inteligentno ni ocekivati. Sto bi reko nas narod, "sve moj do mojega". Sad ocekujem izmedju 153 i 164 dislajka, ako se botovi nisu umorili.

za istinu

pre 9 godina

@(StanićĐuka, 9. jul 2014 23:20)
Svi gubimo ako na visokim državnim funkcijama imamo ljude koji su plagijatori. E sad, da bi se ovo shvatilo, poreban je mali mentalni napor.Mnogi ili za to nisu sposobni ili zatvaraju oči pred istinom.

Mare

pre 9 godina

Evo ga referat za Univerzitetsku komisiju na UuB:
http://webserver.rcub.bg.ac.rs/publicFileDownload?idSednicaMaterijal=13779

Tu stoji:
"Кандидат мр Синиша Мали је објавио следеће радове који га квалификују да може да одбрани докторску дисертацију:
1. "Value Creation Through Restructuring - Key Value Drivers and Value Creation Models", Siniša Mali, Slađana Barjaktarević Rakočević, Gheorghe Savoiu, Organization and Management, Volume 4, Issue 173, February 2013, str. 109-120"

Rad nema DOI oznaku... Ja bih voleo da mi neko nađe pomenuti časopis koji kvalifikuje rad za odbranu. Na Kobsonu Narodne Biblioteke ga nema.

nathan

pre 9 godina

Student sam Masinskog fakulteta u Beogradu i kada vidim ovako nesto imam jos vecu motivaciju da ucim. Ne zelim da budem na istom nivou kao ONI...

nekonstruktivni komentator

pre 9 godina

Sramno je sto ovo nije udarna vest, odnosno jedva se vidi. Jasno je da ova garnitura nije dostojna vodjenja mesne zajednice a ne Vlade Srbije.
Zasto ministri obrazovani u inostranstvu cute o ovome. Reforme se ne mogu sprovoditi sa stanovista apsolutne moralne korumpiranosti.

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

Radamila Djokic

pre 9 godina

Mislim da ovakvo desavanje nikom ne moze doneti dobro u Srbiji evo svaki dan skoro iskrsne neka sumnja o necijoj diplomi ,krajnje je vreme da drzava preuzme odgovornost i jednom vec utvrdi istinu oko ovoga svega.

DRAGANA MATIJEVIC

pre 9 godina

Drzava ce morati da reaguje vrlo brzo i da formira ozbiljnu komisiju kako bi se vec jednom odklonile sumnje i odgovorilo na optuzbe jer ovako stvarno deluje neozbiljno.

gradacija s juzne pruge

pre 9 godina

@mali, manji, Mali

nova komparacija.
(Dr Milorad Cvijović, 9. jul 2014 18:07)

Meni ovo lici na gradaciju, a ne na komparaciju, jer ne videh nikakvo poredjenje.

Danijel Miric

pre 9 godina

Drzava mora ozbiljno krenuti u borbu protiv ovakvih stvari jer se stvara slika u drustvu da su gotovo sve diplome ili plagijat ili su kupljene ,ocekujem od vlasti da formira komisiju i da se jednom odvoji zito id kukolja pa ko je kriv neka odgovara.

Radisa Petkovic

pre 9 godina

Bitno je da Vucic ima sve regularno kako bi kad krene da ispitiva mogao da uradi posao kako treba ne pristrasno jer ovako stvarno sve izgleda kao neka cirkuska predstava.

daevon

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica
(glasac SNS [ali ne bot], 9. jul 2014 18:58)

Tebe mi nije žao, ti si im dao mandat. Žao mi je nas ostalih.
Niti se Vučić obrušio na Miškovića niti će da se obruši na Miću Jovanovića. Niti na bilo koga ko mu nije politički protivnik. To što ti ponavljaš je priča iz medija, koja nema veze sa stvarnošću. Ništa nije urađeno protiv korupcije. Vučić je omogućava i podržava, a javno je napada.

Milosav

pre 9 godina

Ma kakav Pescanik i Dr. Stevo Karapandza, dajte taj doktorat da procita premije Vucic (aka. Veliki Vodja) pa neka on odluci i kaze nam sta je istina i kome da verujemo.
Zar nije rekao da je citao neciji doktorat pre jedno mesec dana i da mu je izgledalo sasvim OK? Covek se u sve razume, ko zna, zna.

Atina

pre 9 godina

@Disk Ovakve platforme za proveru verodostojnosti radova postoje na velikom broju fakulteta kod nas i u inostranstvu, kako bi se sprecile podvale vec koriscenih radova i plagijata. Nema veze sa zivotom Vas komentar. Evo ja nisam kadar SNSa, a da kod mene na faxu probam da podvalim plagirani diplomski rad, program bi mogao da prepozna plagirane delove, ja ne bih mogla da diplomiram. Takodje, sigurno bih snosila neke posledice zbog toga.

bane021

pre 9 godina

Dakle, ovo je posao za odeljenje za suzbijanje cyber kriminala. Na sve i jednom komentaru protiv plagijatora, u trenutku dok ih čitam, izmedju 160 i 190 minusa. Bolesno koliko su providni. Izgleda da su se udruzili sns i ds botovi posto su plagijatori iz obe stranke

Nimrod

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?
(Danica 1982, 9. jul 2014 17:10)

Evo kako se u Srbiji vodi argument. Kad nemas cinjenice, napadas coveka. Danice, doktorat je naucni rad. Poenta naucnog rada je da doprinese razvoju nauke. Ako naucni rad nije dostupan javnosti, da ga kritikuje, proverava, koristi, onda to nije naucni rad. Nije bitno ko ga proverava, naucni radovi moraju da budu javni jer se samo javnom raspravom unapredjuje kvalitet nauke. Ili treba neko da pise doktorate koje ce onda kriti u fiokama? Cemu onda doktorat? Imena radi?

vox populi

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Mali ima mogućnost da zahteva formiranje stručne komisije koja bi utvrdila šta je tačno, ali za sada to ne čini. Može i da tuži...Ali, nema potrebe, već se FON oglasio i pregledaće njegov doktorat. A što se tiče primedbe da se neko "nameračio" na SNS, ona je neosnovana. Svi pametni i pošteni ljudi traže istinu i na tu istinu imaju pravo, niko ne može, čak i da hoće, da im "zamazuje oči" pričama o zaveri protiv SNS. Šapić nije član SNS, i njegov doktorat je pod lupom.

zokac

pre 9 godina

Gledam covek napisao komentar - golu istinu da je Mali isao u USA kao Vucicev licni izaslanik [covek od poverenja] da 'regrutuje' buduceg ministra Krstica
I za tu golu istinu [jer svi smo o tome citali u stampi] komentator dobije 150 minusa !!!!

Marko

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.
(stop lažima, 9. jul 2014 18:18)

Oni udaraju minuse jer su placeni za to, nemoj to da te toliko zabrinjava.

Kreker

pre 9 godina

Ova priča o plagijatima je odavno postala bajata i smešna. Ispašće da je svaki doktorski rad plagijat. Bitno je da se radi na razvoju naše zemlje. Sigurno postoje preči poslovi od analiziranja svakog pojedinačnog doktorata.

Pepe le tvor

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata? (Danica 1982, 09. jul 2014 17:10) - Ove botove bolje otpustite, jer su toliko glupi da svojim besmislenim komentarima samo rade na stetu maticne stranke. - A KO ovlastio Malog, Stefanovica i ostale 'doktore' i 'menadzere' da se koriste tudjom intelektualnom svojinom, bez pitanja i dozvole ?

raja babeja

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Јесте, намерачили се ал на лопуже ( ако незнаш, плагијат је крађа ). Е сад што је СНС постао Мека за такве, па, шта се ту може. Узгред, програм који ти омаловажаваш ( не бих рекао из неразумевања, него да испадне дискредитујуће) је и направвљен да би откривао лопуже, пардон плагијаторе. А ти као верни припадник свеколиког стада СНС-оваца настави да им и даље пишеш хвалоспеве и удараш минусе на сваки реалан и разуман коментар.

Ana

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=874536#k13193815
Ja sam uvek govorila da je FON sprdnja i da se ne moze meriti sa ETF-om i EKOF-om ciji pokusava da bude miks. Slobodno moze da se zatvori sto se mene tice.

grozim se ovakvih postupaka

pre 9 godina

Kako verovati takvom coveku( Malom) za koga postoje velike indicije i osnovana sumnja da je pocinio "kradju" i prisvajanje vise od trecine svoje doktorske disertacije.
Ukoliko je to tacno, to predstavlja kriminalni cin na osnovu koga ova persona 9za mene-non grata) stekla odgovarajuce privilegije u drustvu i direktnu materijalnu korist!
Gospdo iz KONUS-a dajte preporuku za razresenje ovih slucajeva ( Stefanovic-Jovanovic-Sapic-Mali). To su za sada sporni ili ti razotkriveni slucajevi "kicenja perijem koje im ne pripada".
Da vidimo da li je drzava sposobna i voljna da razresi ovakve slucajeve, pocev od afere"Index" do napred navedenih ( a bice ih na zalost sigurno jos).
Videcemo da li je ovo"drustvo lakocemo" ili je drustvo vladavine Zakona i prava.

Miki

pre 9 godina

Ako je ikad moglo cak i da se posumnja u postojanje sns botovi, sada ne moze. Svaki normalan covek ovakvo ponasanje vlasti i njihovih predstavnika ne moze da podrzi i opravdava. Ovi minusi na odlicne komentare citalaca direktan su dokaz postojanja botova.

Akad Prim Dr Mr Sci Occult Th Ph

pre 9 godina

(Grunf, 9. jul 2014 17:05)
Preporučujem (+9) Ne preporučujem (-154) Šta je ovo?

E ja bih rekao bas "sta je ovo". Ovo je Srbija. Covek je lepo napisao punu istinu, ali manje od 9/154 (oko 6%) Srbije je to shvatilo. Mentori koji se ponasaju u stilu "ja tebi vojvodo, ti meni serdare" su glavni i odgovorni krivci za srozavanje elitnih srpskih akademskih institucija na nivo unEZVERIteta u Medvedji. To dovoljno pokazuje da se ona otrcana fraza o poslednjem koji treba da ugasi svetlo izgleda obistinila. U Srbiji je svetlo odavno ugaseno, svi koji su imali vise od 2 grama mozga su odavno pobegli u druge zemlje, ostao je samo sljam, uz tih 6% retkih mazohista koji cute i trpe, umesto da izadju na ulice. Jedino sto bih ovome mogao da dodam je da ovakve vesti posmatram uvek s dve strane. S jedne strane sam srecan sto ovakve stvari izlaze na videlo, jer je konacno dosao trenutak da se o kvazi-doktoratima nasvrljanim preko noci otvoreno prica u javnosti. Medjutim, s druge strane osecam da je sve ovo inicirano od strane nekog Murte koji sve to radi samo da bi Kurtu zamenio u sedlu, a ni sam niti je bolji, niti kompetentniji od njega. Sve ovo mi lici na ujdurmu lobija sacice ljudi koji su izgubili moc i pozicije u napacenoj Srbiji i sada sve cine kako bi to povratili. A cim se vrate sve ce ovo ponovo pasti u vodu, a urusavanje Srbije ce se nastaviti. Idemo dalje ...

Bojan

pre 9 godina

Sta vas cudi sama SNS je falsifikat, radikali preko noci postali evropejci, kakva stranka takvo i clanstvo, kada ne budu vise na vlasti clanstvo ce preleteti u vladajucu stranku i botovace za novog gazdu.

vladimir

pre 9 godina

Uskoro u Srbiji neće biti VEST da je neko plagirao doktorat, tj. da ga nema, biće Vest da je neko doktorirao regularno! I, ne samo kad je doktorat u pitanju, treba proveriti sve fakultetske diplome i diplomske radove svih političara. Krenuti od samog vrha!Istini za volju, ako se doslovno prepisuju evropski zakoni zašto da to isto ne čine i sa doktorskim i diplomskim radovima!

Milica

pre 9 godina

Pa kad su prevaranti i hohštapleri u samom vrhu vlasti, šta onda očekivati na nižim nivoima. Doduše, gradonačelnik beograda i nije baš neki niži nivo... i šta bi sa doktoratom guvernera Narodne banke Srbije? Znate ono, '99. godina, Priština, brani se doktorat...

goran

pre 9 godina

NE ZABORAVIMO
Sinisa Mali je kao licni izaslnik Aleksadra Vucica, tada podpredsednika vlade Srbije, putovao u USA da 'pregovara' sa Krsicem da prihvati mesto ministra finansija koje mu je Vucic nudio

Samo realno

pre 9 godina

Drale, ovu državu decenijama vodili su, a i danas je vode, "odlični" sa državnih fakulteta. Oćeš spisak? Evo: Milošević, Mira, Boris, Đilas, Dinkić, Mrkonjić, Dačić, Vučić... batali (ro)botovanje.

M

pre 9 godina

@"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."
(oklagija, 9. jul 2014 17:02)

Pa zar nista nisi naucila oklagijo? Kad navodis citat, navedi i autora! Pogotovo ako je u pitanju Christopher Hitchens.

onda nista

pre 9 godina

Nadam se da ce Sinisa podneti tuzbu,jeste neki program ce da govori sta je plagijat a sta nije....ocito je da se neko nameracio na SNS.
(Disk, 9. jul 2014 17:45)

Jok Vucic ce da ti kaze sta je. Ovakvu glupost odavno nisam cuo. Da, program prepoznaje da li je nesto plagirano, a ako si bio na sajtu, video si da je to ocigledno pokazano.
Jedini ko udara na SNS je sam SNS. Sta im fali da priznaju, da se Stefanovic i Mali povuku i da na njihovo mesto dodje neko drugi? Objasni mi to molim te. Ili je u kamenu zapisano da Stafanovic i Mali moraju da budu na funkcijama?

stop lažima

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.

glasac SNS [ali ne bot]

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica

blah

pre 9 godina

Najtuznije u celoj prici je to sto i da daju ostavke, niko od njih nije ni na kkoji nacin odgovarao, niti ce odgovarati za to. Pogledajmo samo primer Mice Jovanovica. Nanizao prevaru za prevarom i nikome nista. Nikoga nije briga za to sto nista legitimno u zivotu nije uradio, a kamoli da ga na bilo koji nacin sankcionisu. Kao da nista lose u zivotu nije uradio...

sve ima svoju cenu...

pre 9 godina

Nadam se da svi znaju da Mali, Stefanovic, Sapic, i ostali "doktori" u politici nisu sami pisali te doktorate. Oni snose svu odgovornost za taj lopovluk, ali treba ogoleti i stvarne autore tih plagijata.

nrk

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijatdi (Gluposti, 09. jul 2014 15:02)


hahaha, kladim se da ti jedan od onih koji kada ih na primer zaustavi policija zbog brze vožnje pita policajca: "a, zašto nisi zaustavio vozilo ispred mene?!"

SNS funkcioner

pre 9 godina

Ovo mora da se prekine! Vucicu reaguj dok nas ovi placenici nisu sve isprozivali. Za sta smo mi krvarili u predizbornoj kampanji da ti dobijes izbore, sad nas zastiti inace ce biti buna u stranci.

oklagija

pre 9 godina

"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."

Prle

pre 9 godina

Ma pale te, mali, nemoj da nasedas na pricu, to je samo zbog toga sto si najbolji gradonacelnik kog je Beograd ikad imao, mrze te dusmani ... (ironican sam :()

pop

pre 9 godina

e drzavo Srbiji šta si dočekala,prvi čovek ne zna koji je smer završio na facu??ministar policije falsifikator,gradonačelnik u najavi takodje!!!Šta da očekujemo od vas?Napredak??Teško...pre će biti propast

Danica 1982

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?

Drale

pre 9 godina

Ne shvata naš narod koliko je ovo ozbiljna tema. Ljudi, na stotine i stotine lažnih doktora nauka će nam kreirati budućnost u narednih 50 godina, u svim sferama života! Državne institucije će nam voditi ljudi koji suštinski NIŠTA ne znaju jer su diplome kupili ili stekli tako što su kopirali i prekrajali delove tekstova sa interneta. Budućnost ove države i naše dece je crna da crnja ne može biti.

A.

pre 9 godina

Vreme je da ova vlast donese zakon da je dozvoljeno do 33% prepisanog teksta u doktorskom radu.
I naravno, dozvoljeno je da menjaju zakon, u zavisnosti od toga kakva je klima za doktorske radove (povoljna ili sušna).

gg

pre 9 godina

Sve "moj do mojega". Ovo nije krah ove ili one partije, jednog ili drugog "fakulteta", ovo je krah sistema koji je sa sobom odvukao u provaliju barem dve generacije.

Čveger

pre 9 godina

Mestimično napredno sa provalom doktorata u toku dana. Pritisak je u porastu pa se ne preporučuje izlaženje srčanim bolesnicima. Pred kraj dana meteorolozi predviđaju grad na vodi i ostavku.

Hvala vam na pažnji i doviđenja!

MAJDAN

pre 9 godina

Ovaj covek ocigledno da nema pojma sta je to plagijat. I da jeste ovo sto tvrdi, da bi nesto bilo plagijat nije dovoljno samo posluziti se necijim radom , vec treba to ne napisati na kraju rada, odnosno sakriti to, ili tvrditi da je to tvoje delo, a kako to ovde nije slucaj ovaj Karapandza je neznalica....

Maksim

pre 9 godina

(Sanja, 9. jul 2014 15:55) Stvarno neznam ko se izblamirao da li oni koji su iskoristili slabost naroda i teror bombi i sankcija, pa poverovali da je "vlast sa ulice" stvarno spasilačka, pa iskoristivši to blanko i ničim zasluženo poverenje, besomučno pljačkali i onako iznuren narod i državu, takoda sad ovi reformisani radikali i nemaju mnogo izbora nego da zavrnu rukave i pokušaju da nešto poprave, jer krasti više nema šta!

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Dakle, čovek s plagijatom doktorskog rada, bio je jedan od glavnih kreatora privatizacuje u Srbiji od dvehiljadite na ovamo. Znamo kako je 'privatizacija' sprovedena i ko se obogatio a ko osiromašio. Sada isti taj čovek, uz pomoć jednog 'iskusnog' sportskog 'radnika' vodi Beograd. Kako će proći Beograd procenite sami.

Alma

pre 9 godina

Veliko bravo profesoru Karapandzi na ovako temeljno, studiozno,detaljno i stručno uradjenoj analizi doktorske disertacije našeg gradonacelnika. Koja nas je , nazalost, uverila da se radi o jos jednoj prevari i plagijatu , u nizu nedavno otkrivenih. Pored osecaja gadjenja, sta reci a ne biti vuglgaran, cinican, grubi i prost ?! Cini mi se nista, sem pledirati da, ako ima i trunku dostojanstva, odmah da ostavku na sve svoje funkcije. Pa da mozemo da kazemo da ipak nije toliko Mali!

Višnja

pre 9 godina

Još jedna pametnjaković iz grupe plaćenih bukača! Sponzor očito dobro plaća, pošto se krenulo redom da se osporavaju doktorati ljudi koji pokušavaju da pošteno rade svoj posao i koji nisu spremni na kompromise! Verovatno se isti nadaju da će napadnuti pognuti glavu i stati sa planirani oštrim reformama i iskorenjavanju kriminala i korupcije na svim nivoima!

Gale

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijati
(Gluposti, 9. jul 2014 15:02)

1. Mi smo gradjani, poresski obverznici, a to znaci poslodavci ovog i drugih njemu slicnih likova. Mi smo ga izabrali a samim tim zaposlili i mi ga isto tako mozeno i da otpustimo. Isto vazi i za Vucica.


2. Ja doktorat nemam, kao ni magistraturu. A ozbijno razmisljam da svoju fakultetsku diplomu ove zime iscepam i iskoristim za grejanje, jer sa ovakvima na vlasti cemo se samo smrzavati. A sramota me je da se uopste nazovem intelektualcem i ekspertom pored ovakvih doktora strucnjaka za eritrejske modele privatizacije.

3. Ustvari, covek je mozda uradio i sjajann doktorat koji uspesno primenjuje u praksi, jer nam drzava i privreda zapravo sve vise lice na Eritreju!

sasa

pre 9 godina

E ajmo sada svi ovi koji su govorili za prva dva slucaja da treba pozatvarati sve privatne fakultete, zauzmite se tako da se zatvori i FON.
Moja poenta je da laznjaka i prevaranata ima na SVAKOM fakultetu u Srbiji bez izuzetka. Poenta je da se ne prozivamo medjusobno mi koji nismo prevarili nikog da bi dobili diplomu i kasnije posao, nego da svi zajedno, pa bilo privatni bilo drzavni fakultet pocupamo korove.

9876

pre 9 godina

Svi su radili neke teme privatizacije i slicno. Pa za to i ne treba doktorat. Sta bice lakse ako nas doktori kradu.
Nego problem je veci sto se to desilo na Fon-u. Nije vise mega bleja, hronicno je.
Ja sam zavrsio 3 god. na privatnom, za diplomski mi je profesor dupe pomerio. Sve sto sam uzeo iz literature je moralo lepo da se bavede u tezi. Tacke i zarezi su me urnisali. Ali napravio sam ga na kraju. Poenta je nije bitno dal si na privatnom ili drzavnom, sistem se urusio. Malo je onih koji mare za bilo sta. Secam se taj profesor mi je rekao, na tom radu ce stajati i moje ime.
Politika je svuda pustila pipke i sve je otislo vragu, moja diploma nije velika ali sada jos vise postujem svog mentora. Njegovo ime i dalje ima vrednost!

Grunf

pre 9 godina

Postaje pomalo žalosno zar ne.Uskoro bi trebalo da očekujemo spisak hiljade plagijata.Vrlo je važno ko je mentor i komisja koja je odobrila doktorat i proglasila nekoga u doktora nauka.Najpre te osobe treba kazniti i oduzeti mu kako naučno tako i nastvano zvanje.Mentorakao i članove komisije znači da uopšte ne zanima nečija doktorska disertacija.Mentori kao i članovi komisje su odgovorni za situaciju da Srbija ima izvoz doktore nauka i odgovorni su što su obesmislenili zvanje doktora nauka.Dalje imamo problem samih osoba koje su "prepisivale".Kakva odnos doktori plagijatori imaju onda prema svom poslu kojim se bave i naravno postavlja se piztanje njihovog celokupnog obraziovanja.U budućnosti nas čeka već unapred pripremljena matrica red plagijatora iz SNS-a,pa red plagijatora iz DS-a.Da li se same stranke spremaju za novi vid "plagijator" prepiski i prepucavanja.Zamislite šta je jedna zemlja uspela da uradi koliko jednu važnu tituli obesmisleni.Imamo vest da se KONUS proglasio za nenadloćnog za preispitivanje jedne doktorske teze.Sada imamo tri su mnjive.One su vrlo važne jer su od opteg interesa ove zemlje.Jedna je od Ministra policije,jedna od uglednog sportiste i visokog funkcionera dS-a koji je takodje obavljao javnu funkciju i sada gradonačelnika grada Beograda.Imali smo is umnjivu diplomu Predsednika države.Onda nije ni čudo što smo tu gde smo.Pa gospodo mentori,komemntori,samo mogu da Vam se zahvalim na ovoj sramoti koju ste naneli Srbiji.

Predrag

pre 9 godina

Ovo vise nije skandal.
Mi smo u najtezoj katastrofi.
Treba da trazimo pomoc.
Ocigledno Vucic ne zna gde se nalazi ,pa sigurno nece ni nama pomoci.

Kompa

pre 9 godina

Negativna selekcija prisutna je u svim oblastima, a u Srbiji ima puno istinskih stručnjaka u gotovo svim oblastima. Kako je onda došlo do ovoga? I kako to promeniti? Jedino uvođenjem čvrste institucije javnog konkursa što je u vreme interneta zaista lako sprovesti. Nikada nije bilo jednostavnije da SVI ZNAMO SVE O SVAKOME. Ni na jedno odgovorno mesto koje se finansira iz budžeta ne može da dodje niko ko nema provedenu jaku diplomu. Jedino što nas može spasiti je uvođenje VLADAVINE NSJBOLJIH ĐAKA IZ NAJBOLJOH ŠKOLA. Valjda su to do sada shvatili i svi oni koji mrze odlikase. Kad ideš na operaciju, tražis najboljeg doktora, a najbolji doktori se prepoznaju još na studijama.

roditelj

pre 9 godina

Hajde sto su ti lazni doktorati i jos laznije diplome obicnih i master studija za unutrasnju upotrebu u Srbiji ali sto ce upropastiti mogucnosti deci koja regularno zavrsavaju fakultete i beze napolje. Ko napolju ce uskoro da veruje u validnost diploma iz Srbije? Sve upropastise i srozase...

Dejan

pre 9 godina

I sada dolazimo do onoga što tvrdim od kako se podigla afera oko Stefanovićevog doktorata.
Nije u pitanju privatni Univerzitet, već je u pitanju erozia obrazovnog sistema u Srbiji.
Sada je u pitanju državni Fakultet, ali vidim da niko sada ne napada FON, kao što je bio napadan Megatrend Univerzitet.
Poenta je, Gospodo, da je i kod nas na državnim fakultetima, pogotovo kada sam ja studirao devedesetih godina, mnogo ispita se prodavalo, pa i diploma.
Sećam se nekoliko mojih kolega koji su čudom prolazili ispite, a da nikada nisu učili, ili prelistali samo neku skripticu, a da ih, kada sad malo bolje razmislim, nikada nisam ni video na ispitima.

Po mom skromnom mišljenju, mnogo ima falsifikata, plagijata i mufte položenih ispita. Imam utisak da je procenat takvih na štetu državnih visokoškolskih ustanova.

A što je najgore od svega, sada imamo afere ovih kvazi-političara, ali oni su samo kap u moru. Nažalost...

Ta pošast je široko rasprostranjena.

pajs

pre 9 godina

Ako je ovo tačno, a ne sumnjam da nije, onda je ovo veliki blam Siniše Malog. On je, to znam kao njegov ispisnik, bio među najboljim đacima Pete beogradske i vrhunski student (diplomirao i magistrirao "sve u 16" na Ekonomskom faksu). Jedan izuzetno inteligentan i obrazovan čovek. Samo po sebi je čudno što nije radio doktorat na EF-u već na FON-u. Na EF-u se inače doktorati rade dugi niz godina i bar su tu održali nivo... Sve u svemu, Mali je sebi dozvolio da uđe u klub Tome, Velje, Neše S, Šapića i Zvezdana Terzića.

zmajognjeni

pre 9 godina

Eto prilike za Beogradski Univerzitet da reaguje! Hajde sada ili ste i vi (mi) u strahu! Ako Univerzitet ne reaguje ja cu svoju diplomu sa tog univerziteta baciti na rektorat!

Capitulus

pre 9 godina

Vucicu, da li je ovo glupo obrazlozenje mozda nadmasilo prethodno "najgluplje obrazlozenje koje si u zivotu cuo"? Mozda si mislio da ces, time sto postavljas neuke diletante na vazna mesta, biti novi Tito?
Javnost mora da ih pritisne da daju ostavke!

Bojana

pre 9 godina

Au sad sam pogledala na pescaniku,ostala sam bez reci.Ovo bi za mene bila glavna vest na svim tv i internet portalima,pa ovo se ne desava ni onom Dzibutuu ni u jednoj africkoj drzavi,stvarno smo dno dna!

Cule

pre 9 godina

"Autor analize doktorata gradonačelnika Beograda kaže da je Siniša Mali dodaje i da su delovi teze navodno kopirani iz Vikipedije ili bukvalno prevedini sa engleskog, iz doktorske disertacije čija je tema privatizacija u Eritreji."

Ovi likovi na nama vec godinama primenjuju "eritrejski scenario". Zato smo tu gde smo.

hah

pre 9 godina

ahahaha ovi momci me sve vise i vise odusevljavaju svaka cast... mada ako ovako budu nastavili nece imati ko da nas vodi posto su izgleda svi ti na vlasti plagijati ? cast izuzacima

Srx

pre 9 godina

Citao i citao tekst samo da vidim ime fakulteta. Pa naravno FON, aka drzavni Megatrend (ako ne i gori od originala). Nisam se ni malo iznenadio...

satelit

pre 9 godina

Ma,nemoguce! Cim sam ga video prvi put rekoh sebi-ovaj mora da je neki doktor! I ispostavilo se da je tako. Covek vam sagradio BG na vodi ,kosmodrom u Maloj Mostanici,a vi nezahvalni!

goran

pre 9 godina

FON je ugledni drzavni fakultet!
Sta cemo sad?
90e, koje su nas dovele ovde gde smo, vodili su nas svi sa drzavnih fakulteta!
Jel cete sad da trazite ukidanje I drzavnih fakulteta?

Pera

pre 9 godina

Izgleda je IT SNS-a i botovi krenuo opet u obaranje Pescanika. Kada su javljali za Sapica sajt je normalno radio. Kada je na tapetu preposteni SNS opet napadi na server.
Sta im vredi kada ce se tekst ovako pre rasiriti po internetu. :)

da da

pre 9 godina

I? Šta sad? Ovaj da upravlja Beogradom? Kuke i motike moraju uskoro da prorade, kada vlast ne želi da ove makne! Ha, da, pa nazadnjaci koje je narod većinom izabrao su na vlasti. Narode, prijatno !

Veterinar Preduzetnik

pre 9 godina

Nije fora da sad objavljujete ove plagijate..Olja je na odmoru. Neće niko čuti:-)
A baš sam se pitao kako to da ove "nove ekonomske mere vlade" izgledaju kao da ih pisao mali Perica. Ono u stvari je Mali Perica i slična ekipa bahatih diletanta a uz to i plagijatora.Kakvi plagijatori takva i "država". Kao i sve ranije partije i stranke - velika im ala. Imaju ambicije da zauzmu 100% kapaciteta za odlučivanje a nemaju ni 1 promil kadrova koji to mogu da podrže. Onda počinje skupljanje "s koca i konopca". Skupljajmo ovo malo dece što se rodilo i šaljimo ih što dalje odavde, oni bar da ne propadnu kad smo mi pogrešili. Moji imaju 9 i 11 godina i uče dva strana jezika, za sad.

google

pre 9 godina

Ostavke odmah, bez dugacke rasprave ili vucaranja po stampi. Nije prava verzija, los upload, pogresne strane, nisam mogao, zeleo, mislio, ne zanima nas. Ostavke odmah, zajedno sa kolegama Stefanovicem i Sapicem! Slusamo ove kreature vec mesecima kako se spremaju da promene pola Beograda zauvek i svi cutimo ili se smejemo. Dosta vise, nije smesno, ceo Beograd na ulice. Nema price, ostavke odmah!

Lajavi napredni

pre 9 godina

S.Mali, G. Vesić, G.Trivan i drugi bivši kadrovi DS koji i dalje vedre i oblače Beogradom, oteraće SNS brzo u ambis. Zar u SNS nema dovoljno kvalitetnih ljudi? Umesto da se oslanjamo na NAŠE KADROVE I NA NESTRANAČKE LJUDE od integirteta, koji su se dokazali u struci, mi se kao stranka oslanjamo na ove duboko kompromitovane ličnosti bivšeg režima. Ljudi, stranko, saberimo se malo, inače ovo na dobro neće izaći.

Slava

pre 9 godina

На државном па плагијат!!!??? Ма нема шансе! Економски, Правни и ФОН није завршио само онај ко није свраћао у Малу Славију на "консултације"!

Gligorije

pre 9 godina

Još jedan debeli seminarski rad koji je prošao kao doktorat. Da se podsetimo, doktorat treba da stvori novo znanje a ne da prepiše postojeće. Drugim rečima, nije doktor onaj koji zna sve što su drugi napisali, nego je doktor zato što je ono što je on napisao novo za druge i priznato je od strane tih drugih.

nekosaneta

pre 9 godina

Kad je mali hteo da bude veliki. Pa makar i sa plagijat doktoratom. Ništa mi nije jasno. Ako je namera plagijatora bila da sa doktorskom titulom ima veću platu, uspeo je za kratko ili možda čak i na duže, jer je ovo Srbija.
Ako je namera plagijatora bila da ga neuka i neupućena masa doživljava kao nekog nadčoveka, jer je doktor nauka, i to je propalo.

Sve, sve, ali kako će slagati i lagati sebe ostatak života znajuči da je provaljen, i da ga niko nikada više u ozbiljnoj naučnoj sferi neće doživlajavati drugačije osim kao plagijatora i prevaranta, koji je čak i gradonačelnik, mašala.

Mada najviše boli, što će i sirotinja raja znati ono što bez ovog prokletog Interneta nikad ne bi saznala.

izvinite posteni humanisti!

pre 9 godina

"Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije"

Ja se nesto razumem u tehnicke nauke, na bazicnom prakticnom inzenjerskom nivou. Uz svo uvazavanje kolega iz drustvenih nauka, ipak neke stvari nikad nisam razumeo.
Evo npr. ovaj gore doktorski naslov bi iz mog ugla, bez obzira na sadrzinu, komotno mogao da glasi:
"Junk in - Junk out"
(prakticna vrednost takvih razmatranja je uvek NULA, bez obzira da li neko prepisuje od nekoga ili sam "naucno istrazuje")

Sergioking

pre 9 godina

I ondanam takvi likovi vode drzavu,prestonicu,Povraca mi se.
Da mi je samo 2 sata da zamenim mozak sa nekim ko je izasao da glasa i jos glasao za pobednike,da se odmorim k'o covek.

Li Osvald

pre 9 godina

Ti ljudi nisu samo falsifikat doktori. Oni su i falsifikat coveka i falsifikat politicara, falsifikat ljudskih bica! Srbija je takodje falsifikat drzave...

Silver Surfer

pre 9 godina

Divan kadar ima SNS. Onako, bas napredan. Plus otpaci iz DS-a pojacani Dinkicevim kadrom. Pravi Bajern. Jos kad na red dodju doktorat Cice Tabakovic i Zorane Mihajlovic, bice veselo. Sve sam strucnjak, do strucnjaka. Doduse, ni u drzavi ne moze da bolje sa takvim kadrom.
Ne secam se, da li se neka stranka toliko izblamirala kao sto je SNS za ove dve godine. A ovo je tek pocetak. Interesantan ce biti i magistarski rad Velje Ilica, kao i pojedini doktorati clanova DS-a.
Ispada da je drzava podredjena njima. I da im niko ne moze stati na put u zadovoljenju njihovih ambcija. Ocekujem da Vucic kaze da nista gluplje nije cuo.

Moje Ime

pre 9 godina

Za ono za sta se u pristojnom svetu izdaju suspenzije i izbacuje sa fakulteta (Resavska Skola), na nasim fakultetima je postala redovna praksa. Nisu samo Mali, Mica i Gangula krivci. Hiljade i hiljade studenata plagiraju radove jos od prve godine fakulteta jer im niko nije objasnio da to jednostavno ne sme da se radi. Problem je neuporedivo veci nego sto se u medijima predstavlja. Visoko skolstvo je trulo da trulije ne moze biti. Gde god da bocnes raspada se. Slicno je i u srednjim skolama. Za pocetak, dobro je da se makar o tome pise u javnosti i da se toboze osudjuje ali procice dugi niz godina ili su pak neophodni fundamentalne promene da se ova prepisivacka praksa iskoreni.

Perica

pre 9 godina

Bas sam se sokirao...Pa cudo bi bilo da se neki uistinu obrazovan, strucan i neiskvaren covek nadje u vrhu vlasti, umesto poltrona, ulizica i apsolutnih neznalica koji ce kako stvari stoje doci glave ovoj drzavi i narodu.

pera

pre 9 godina

Djuričina treba najuriti sa EF ne samo zbog ovoga , već i zbog niza neprofesionalnih gafova u prošlosti koji nisu dostojni nekoga ko se prodaje da poznaje ekonomske zakone a kamoli profesora Univerziteta.

Boris

pre 9 godina

Ja se samo nadam da ce narod koji je glasao za SNS shvatiti za kakve prevarante su glasali.
Ostavka ministra policije.
Ostavka predsednika opstine Novi Beograd.
Ostavka gradonacelnika Beograda.
STOP CENZURI!

dule

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce se za Sapica naci neko nadlezan da preispita, a da za Malog i Stefanovica nece. Treba uvesti neku novu rec u srpskom jeziku za ovo sto nam rade.

Slaviša

pre 9 godina

Malo manje od ništa glupljeg što sam u životu pročitao.

Bezobraznici.

Mi Srbi ne cenimo tuđi rad.

Nisam doktor, ali mogu pogledati!

To be continued...

Glas razuma

pre 9 godina

Ako je ovaj prikaz analize doktorata gradonačelnika tačan onda je njegov doktorat od svih pod sumnjom najveći plagijat.Može se,možda, negde zaboraviti, u tzv.naučnom aparatu koji prati tekst1 navodnica odakle podaci, ali ovde ima više copy/paste nego u svim ostalim navedenim slučajevima. Država mora da pokaže toliko proklamovanu snagu i pravičnost i da gubitkom funkcije i zvanja "nagradi" kukolj u svojim redovima.

Pravnik

pre 9 godina

Mislim da se Mali jako prešao što je Borisa Begovića plagirao. Ne bi me čudilo da ga ovaj i na sud otera zbog toga. Znam kakve stavove ima o plagijatima, a posebno o plagijatorima i Siniši se ne piše dobro.

Alex

pre 9 godina

Znači ne krade se samo na privatnim fakultetima, već se još više krade na državnim. Najbolje bi bilo da se svi doktorati stečeni u ovoj zemlji bilo kada, ponište. Da proverimo sve njih iz početka.

M

pre 9 godina

Dakle Sapic je imao bolji rad od malog. Kakva sprdnja od vlasti, sklanjajte se indijanci ako trunke morala imate. Kako iko vise moze da bilo koju izjavu njihovu shvata ozbiljno, a kamoli da ih pusti da ostanu na bitnim funkcijama.

Dragan

pre 9 godina

Ovo vec ide malo predaleko. Bez analize konteksta, referisanja i objavljenih radova, ne moze da se sudi ovako pausalno. Ovo pocinje da lici na lov na vestice. U svakom slucaju, SVI doktorati u Srbiji su jaaaaako slabog kvaliteta, ali ako ovako nastavimo, ispasce svi plagijati (a mozda tako i treba).

gacinovic

pre 9 godina

koja je ovo bruka nad brukama!! koliko je ovo veliko ponizenje za sve nas koji godinama vredno radimo na doktoratima... sramota me je sto cu doktorirati u srbiji

Exodus

pre 9 godina

Ovaj ispade najgori prepisivač od sve dece :))
Odlično je ovo sa privatizacijom Eritreje, vidi se da je sličan model primenjen i u slučaju Srbije. Dotični je samo primenio svoje znanje u Agenciji za privatizaciju početkom 2000-ih. Zato smo sada jedan običan banana patrljak - izgovor od države.

drdrdrdrdrma se doktorat

pre 9 godina

pada peščanik kad god na njemu osvane neki od kvazi doktorata i 'naučnih radova' naprednjačkih prvaka. sve moj doktor do mojega....
alal vera, "naučnici"!

Avangarda

pre 9 godina

Kako ste krenuli, rasteraćete i ovo malo "obrazovanih" ljudi u SNS-u :) Puna podrška u borbi protiv plagijatora i muljatora! Nema zaštićenih, samo da se ovo nastavi...

...

pre 9 godina

мени ево као геју само није јасно једно, ако најаве параду поноса пола Србије се дигне на ноге и протестује, али овакве ствари су ок? Шетња кроз град је катастрофална али је патриотски допуштати овакве скандале? Где су сада браниоци Србије, устава и слични?

objektivnost

pre 9 godina

kao da mi nesto nedostaje u ovom tekstu? da mozda niste trebali za komentar da pitati i osobu o kojoj ste pisali u negativnom kontekstu? Sva je prilika da cemo se baviti digresivnim stvarima umesto sustinom a to su nova radna mesta ...

svako neka radi svoj osao, ko je zakonom ovlascen da to kontrolise neka to i radi...

Mr.Moon

pre 9 godina

Ovo mora da je jos jedan udar na drzavu i njegovo visocanstvo ex. PPV danas PV AV.

Sta treba da se dogodi da konacno shvatimo da ako su oni prethodni bili losi, to ne znaci da ovi danas nisu ocajni...

Dosta je bilo?

alex

pre 9 godina

Ne razumem zasto je nekome ko nema akademsku karijeru niti radi u nekom istrazivackom centru bitno da doktorira? Kompleksi jer ni fakultete nisu zavrsili kako treba. Kad moze da se kupi dajte jedan

1234

pre 9 godina

Ljudi, ovo vise nije ZA ZEZANJE !!!!!!!!!!

NASA DECA, nasa drzava, trpe i trpece previse ako se ovo nastavi!

Gde je kraj ?! Shvatate li vi kakvu poruku saljemo deci time sto nam i vladaju prevaranti i posle otkrivenih ovakvih prevara ?!

Probudimo se, ovo unistava sve mlade ljude koji su godine proveli radeci posteno kako bi zaradili svoju diplomu, svoj master... a da ne govorim tek o onima koji su dali 4, 5 pa i vise godina svog zivota ne bi li doprineli drustvu i nauci i dobili svoju titulu doktora nauka!

PREVARANTI, SKLONITE SE SA POZICIJA PONIZENI !

Student

pre 9 godina

Ministarstvo treba na neki način da kazni/sankcioniše Fakultet koji je dopustio da neko plagiranjem doktorira. Fakulteti su odgovorni za svoje doktorante.
I ne može "Peščanik" da bude taj koji će (politički) da pikira nekog za proveru, već ministarstvo.

Ljudske karikature

pre 9 godina

Ovoga nije bilo ni u vreme Tita ni Milosevica! Ni oni se nisu otimali za titule!
Nove demokratske vlasti nisu se zadovoljile samo pljackom i materijalnim blagostanjem, vec sad zele da budu i cenjeni i da ih svi vole I da im se dive. Ne zele da gledaju unazad ko su i odakle su dosli.

Propadamo, spasa nam nema!

Alex

pre 9 godina

A sada plagijati i na FON-u? Kao što sam uvek govorio, lako je mrzeti Megatrend, ali on nije ništa ni bolji ni gori od svih drugih Univerziteta u Srbiji. Čak se ocene češće kupuju na državnim univerzitetima, nego na privatnim. Šta ćemo sada sa ovim, da nećemo možda da ztvorimo FON, kao što su neki planirali za Megatrend? Trebalo bi zakonom drugačije koncipirati kontrolu, da jednostavno ima neko ko može da izvrši kontrolu, a ne kao sada. Ovi mali nemoralni i izkompleksirani ljudi čak ne mogu da podnesu ni političku odgovornost, da daju ostavke na svoje javne dužnosti.

KoleM

pre 9 godina

Uvodni deo doktorata se normalno prepisuje, odnosno uklapaju se delovi, a drugi deo sa rezultatima treba da bude sopstveni. Doktorat nije doktorat ako ga ne prate barem dva rada u vodećim međunarodnim časopisima, i to je jedino releventno a ne neki kompjuterski test. Po tom kriterijumu skoro svi radovo na društvenim fakultetima su bezvredni. Na prirodnim je druga situacija.

Marko

pre 9 godina

Dokle vise cutimo,ja sa drzavnim fakultetom cekam posao 10 godin,a znam da cu jos cekati kad vidim kako se stampaju diplome stranackim vojnicima.

Jorginho

pre 9 godina

90% naših političara ni fakultete nisu završili na pošten način. Mnogima bih proverio i diplome iz srednje i osnovne škole. A ove alave na doktorate sve do jednog bih propitao! Sve stručnjak do stručnjaka. Zato nam i ide tako.

AAF

pre 9 godina

Dete , kako te nije strah?Nekad je u toj stolici sedeo veliki beogradjanin Bogdan Bogdanovic,gradjanin grada kojeg vise nema i ciji fizicki i metafizicki tragovi cekaju na neko novo pokoljenje-ako ga bude.

Sanja

pre 9 godina

Hahaha carevi! Izblamiraste se kao ni jedna vlast do sada i to na brzaka.. Ma sta vas zabole, mozemo mi ovde da vas se smejemo i rugamo do besvesti, da imate obraza ne biste se ni doveli u ovu situaciju..

Labud

pre 9 godina

Bring it on!

Zali boze sto nece eticka komisija BU da reaguje na ove stvari, ali gradonacelnik i ministar policije nisu oni kojima se predstavljaju.

Mihailo

pre 9 godina

Čestite stručnjacima koji su, u vremenu jednoumlja i diktata jedne stranke i njenih kadrova, spremni da plagijate ovakvih "ljudi" javno iznesu u javnost.
Svaka čast!

Mihailo

pre 9 godina

Čestite stručnjacima koji su, u vremenu jednoumlja i diktata jedne stranke i njenih kadrova, spremni da plagijate ovakvih "ljudi" javno iznesu u javnost.
Svaka čast!

drdrdrdrdrma se doktorat

pre 9 godina

pada peščanik kad god na njemu osvane neki od kvazi doktorata i 'naučnih radova' naprednjačkih prvaka. sve moj doktor do mojega....
alal vera, "naučnici"!

alex

pre 9 godina

Ne razumem zasto je nekome ko nema akademsku karijeru niti radi u nekom istrazivackom centru bitno da doktorira? Kompleksi jer ni fakultete nisu zavrsili kako treba. Kad moze da se kupi dajte jedan

Sanja

pre 9 godina

Hahaha carevi! Izblamiraste se kao ni jedna vlast do sada i to na brzaka.. Ma sta vas zabole, mozemo mi ovde da vas se smejemo i rugamo do besvesti, da imate obraza ne biste se ni doveli u ovu situaciju..

vox populi

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Mali ima mogućnost da zahteva formiranje stručne komisije koja bi utvrdila šta je tačno, ali za sada to ne čini. Može i da tuži...Ali, nema potrebe, već se FON oglasio i pregledaće njegov doktorat. A što se tiče primedbe da se neko "nameračio" na SNS, ona je neosnovana. Svi pametni i pošteni ljudi traže istinu i na tu istinu imaju pravo, niko ne može, čak i da hoće, da im "zamazuje oči" pričama o zaveri protiv SNS. Šapić nije član SNS, i njegov doktorat je pod lupom.

1234

pre 9 godina

Ljudi, ovo vise nije ZA ZEZANJE !!!!!!!!!!

NASA DECA, nasa drzava, trpe i trpece previse ako se ovo nastavi!

Gde je kraj ?! Shvatate li vi kakvu poruku saljemo deci time sto nam i vladaju prevaranti i posle otkrivenih ovakvih prevara ?!

Probudimo se, ovo unistava sve mlade ljude koji su godine proveli radeci posteno kako bi zaradili svoju diplomu, svoj master... a da ne govorim tek o onima koji su dali 4, 5 pa i vise godina svog zivota ne bi li doprineli drustvu i nauci i dobili svoju titulu doktora nauka!

PREVARANTI, SKLONITE SE SA POZICIJA PONIZENI !

Atina

pre 9 godina

@Disk Ovakve platforme za proveru verodostojnosti radova postoje na velikom broju fakulteta kod nas i u inostranstvu, kako bi se sprecile podvale vec koriscenih radova i plagijata. Nema veze sa zivotom Vas komentar. Evo ja nisam kadar SNSa, a da kod mene na faxu probam da podvalim plagirani diplomski rad, program bi mogao da prepozna plagirane delove, ja ne bih mogla da diplomiram. Takodje, sigurno bih snosila neke posledice zbog toga.

vladimir

pre 9 godina

Uskoro u Srbiji neće biti VEST da je neko plagirao doktorat, tj. da ga nema, biće Vest da je neko doktorirao regularno! I, ne samo kad je doktorat u pitanju, treba proveriti sve fakultetske diplome i diplomske radove svih političara. Krenuti od samog vrha!Istini za volju, ako se doslovno prepisuju evropski zakoni zašto da to isto ne čine i sa doktorskim i diplomskim radovima!

Ana

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=874536#k13193815
Ja sam uvek govorila da je FON sprdnja i da se ne moze meriti sa ETF-om i EKOF-om ciji pokusava da bude miks. Slobodno moze da se zatvori sto se mene tice.

Višnja

pre 9 godina

Još jedna pametnjaković iz grupe plaćenih bukača! Sponzor očito dobro plaća, pošto se krenulo redom da se osporavaju doktorati ljudi koji pokušavaju da pošteno rade svoj posao i koji nisu spremni na kompromise! Verovatno se isti nadaju da će napadnuti pognuti glavu i stati sa planirani oštrim reformama i iskorenjavanju kriminala i korupcije na svim nivoima!

M

pre 9 godina

@"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."
(oklagija, 9. jul 2014 17:02)

Pa zar nista nisi naucila oklagijo? Kad navodis citat, navedi i autora! Pogotovo ako je u pitanju Christopher Hitchens.

Kreker

pre 9 godina

Ova priča o plagijatima je odavno postala bajata i smešna. Ispašće da je svaki doktorski rad plagijat. Bitno je da se radi na razvoju naše zemlje. Sigurno postoje preči poslovi od analiziranja svakog pojedinačnog doktorata.

gacinovic

pre 9 godina

koja je ovo bruka nad brukama!! koliko je ovo veliko ponizenje za sve nas koji godinama vredno radimo na doktoratima... sramota me je sto cu doktorirati u srbiji

Jorginho

pre 9 godina

90% naših političara ni fakultete nisu završili na pošten način. Mnogima bih proverio i diplome iz srednje i osnovne škole. A ove alave na doktorate sve do jednog bih propitao! Sve stručnjak do stručnjaka. Zato nam i ide tako.

objektivnost

pre 9 godina

kao da mi nesto nedostaje u ovom tekstu? da mozda niste trebali za komentar da pitati i osobu o kojoj ste pisali u negativnom kontekstu? Sva je prilika da cemo se baviti digresivnim stvarima umesto sustinom a to su nova radna mesta ...

svako neka radi svoj osao, ko je zakonom ovlascen da to kontrolise neka to i radi...

Danica 1982

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?

Exodus

pre 9 godina

Ovaj ispade najgori prepisivač od sve dece :))
Odlično je ovo sa privatizacijom Eritreje, vidi se da je sličan model primenjen i u slučaju Srbije. Dotični je samo primenio svoje znanje u Agenciji za privatizaciju početkom 2000-ih. Zato smo sada jedan običan banana patrljak - izgovor od države.

MAJDAN

pre 9 godina

Ovaj covek ocigledno da nema pojma sta je to plagijat. I da jeste ovo sto tvrdi, da bi nesto bilo plagijat nije dovoljno samo posluziti se necijim radom , vec treba to ne napisati na kraju rada, odnosno sakriti to, ili tvrditi da je to tvoje delo, a kako to ovde nije slucaj ovaj Karapandza je neznalica....

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

AAF

pre 9 godina

Dete , kako te nije strah?Nekad je u toj stolici sedeo veliki beogradjanin Bogdan Bogdanovic,gradjanin grada kojeg vise nema i ciji fizicki i metafizicki tragovi cekaju na neko novo pokoljenje-ako ga bude.

9876

pre 9 godina

Svi su radili neke teme privatizacije i slicno. Pa za to i ne treba doktorat. Sta bice lakse ako nas doktori kradu.
Nego problem je veci sto se to desilo na Fon-u. Nije vise mega bleja, hronicno je.
Ja sam zavrsio 3 god. na privatnom, za diplomski mi je profesor dupe pomerio. Sve sto sam uzeo iz literature je moralo lepo da se bavede u tezi. Tacke i zarezi su me urnisali. Ali napravio sam ga na kraju. Poenta je nije bitno dal si na privatnom ili drzavnom, sistem se urusio. Malo je onih koji mare za bilo sta. Secam se taj profesor mi je rekao, na tom radu ce stajati i moje ime.
Politika je svuda pustila pipke i sve je otislo vragu, moja diploma nije velika ali sada jos vise postujem svog mentora. Njegovo ime i dalje ima vrednost!

Mr.Moon

pre 9 godina

Ovo mora da je jos jedan udar na drzavu i njegovo visocanstvo ex. PPV danas PV AV.

Sta treba da se dogodi da konacno shvatimo da ako su oni prethodni bili losi, to ne znaci da ovi danas nisu ocajni...

Dosta je bilo?

Milosav

pre 9 godina

Ma kakav Pescanik i Dr. Stevo Karapandza, dajte taj doktorat da procita premije Vucic (aka. Veliki Vodja) pa neka on odluci i kaze nam sta je istina i kome da verujemo.
Zar nije rekao da je citao neciji doktorat pre jedno mesec dana i da mu je izgledalo sasvim OK? Covek se u sve razume, ko zna, zna.

stop lažima

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.

Ljudske karikature

pre 9 godina

Ovoga nije bilo ni u vreme Tita ni Milosevica! Ni oni se nisu otimali za titule!
Nove demokratske vlasti nisu se zadovoljile samo pljackom i materijalnim blagostanjem, vec sad zele da budu i cenjeni i da ih svi vole I da im se dive. Ne zele da gledaju unazad ko su i odakle su dosli.

Propadamo, spasa nam nema!

Nimrod

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?
(Danica 1982, 9. jul 2014 17:10)

Evo kako se u Srbiji vodi argument. Kad nemas cinjenice, napadas coveka. Danice, doktorat je naucni rad. Poenta naucnog rada je da doprinese razvoju nauke. Ako naucni rad nije dostupan javnosti, da ga kritikuje, proverava, koristi, onda to nije naucni rad. Nije bitno ko ga proverava, naucni radovi moraju da budu javni jer se samo javnom raspravom unapredjuje kvalitet nauke. Ili treba neko da pise doktorate koje ce onda kriti u fiokama? Cemu onda doktorat? Imena radi?

goran

pre 9 godina

NE ZABORAVIMO
Sinisa Mali je kao licni izaslnik Aleksadra Vucica, tada podpredsednika vlade Srbije, putovao u USA da 'pregovara' sa Krsicem da prihvati mesto ministra finansija koje mu je Vucic nudio

Gale

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijati
(Gluposti, 9. jul 2014 15:02)

1. Mi smo gradjani, poresski obverznici, a to znaci poslodavci ovog i drugih njemu slicnih likova. Mi smo ga izabrali a samim tim zaposlili i mi ga isto tako mozeno i da otpustimo. Isto vazi i za Vucica.


2. Ja doktorat nemam, kao ni magistraturu. A ozbijno razmisljam da svoju fakultetsku diplomu ove zime iscepam i iskoristim za grejanje, jer sa ovakvima na vlasti cemo se samo smrzavati. A sramota me je da se uopste nazovem intelektualcem i ekspertom pored ovakvih doktora strucnjaka za eritrejske modele privatizacije.

3. Ustvari, covek je mozda uradio i sjajann doktorat koji uspesno primenjuje u praksi, jer nam drzava i privreda zapravo sve vise lice na Eritreju!

blah

pre 9 godina

Najtuznije u celoj prici je to sto i da daju ostavke, niko od njih nije ni na kkoji nacin odgovarao, niti ce odgovarati za to. Pogledajmo samo primer Mice Jovanovica. Nanizao prevaru za prevarom i nikome nista. Nikoga nije briga za to sto nista legitimno u zivotu nije uradio, a kamoli da ga na bilo koji nacin sankcionisu. Kao da nista lose u zivotu nije uradio...

Marko

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.
(stop lažima, 9. jul 2014 18:18)

Oni udaraju minuse jer su placeni za to, nemoj to da te toliko zabrinjava.

Alex

pre 9 godina

A sada plagijati i na FON-u? Kao što sam uvek govorio, lako je mrzeti Megatrend, ali on nije ništa ni bolji ni gori od svih drugih Univerziteta u Srbiji. Čak se ocene češće kupuju na državnim univerzitetima, nego na privatnim. Šta ćemo sada sa ovim, da nećemo možda da ztvorimo FON, kao što su neki planirali za Megatrend? Trebalo bi zakonom drugačije koncipirati kontrolu, da jednostavno ima neko ko može da izvrši kontrolu, a ne kao sada. Ovi mali nemoralni i izkompleksirani ljudi čak ne mogu da podnesu ni političku odgovornost, da daju ostavke na svoje javne dužnosti.

Milica

pre 9 godina

Pa kad su prevaranti i hohštapleri u samom vrhu vlasti, šta onda očekivati na nižim nivoima. Doduše, gradonačelnik beograda i nije baš neki niži nivo... i šta bi sa doktoratom guvernera Narodne banke Srbije? Znate ono, '99. godina, Priština, brani se doktorat...

Maksim

pre 9 godina

(Sanja, 9. jul 2014 15:55) Stvarno neznam ko se izblamirao da li oni koji su iskoristili slabost naroda i teror bombi i sankcija, pa poverovali da je "vlast sa ulice" stvarno spasilačka, pa iskoristivši to blanko i ničim zasluženo poverenje, besomučno pljačkali i onako iznuren narod i državu, takoda sad ovi reformisani radikali i nemaju mnogo izbora nego da zavrnu rukave i pokušaju da nešto poprave, jer krasti više nema šta!

Čveger

pre 9 godina

Mestimično napredno sa provalom doktorata u toku dana. Pritisak je u porastu pa se ne preporučuje izlaženje srčanim bolesnicima. Pred kraj dana meteorolozi predviđaju grad na vodi i ostavku.

Hvala vam na pažnji i doviđenja!

Pravnik

pre 9 godina

Mislim da se Mali jako prešao što je Borisa Begovića plagirao. Ne bi me čudilo da ga ovaj i na sud otera zbog toga. Znam kakve stavove ima o plagijatima, a posebno o plagijatorima i Siniši se ne piše dobro.

Alma

pre 9 godina

Veliko bravo profesoru Karapandzi na ovako temeljno, studiozno,detaljno i stručno uradjenoj analizi doktorske disertacije našeg gradonacelnika. Koja nas je , nazalost, uverila da se radi o jos jednoj prevari i plagijatu , u nizu nedavno otkrivenih. Pored osecaja gadjenja, sta reci a ne biti vuglgaran, cinican, grubi i prost ?! Cini mi se nista, sem pledirati da, ako ima i trunku dostojanstva, odmah da ostavku na sve svoje funkcije. Pa da mozemo da kazemo da ipak nije toliko Mali!

sve ima svoju cenu...

pre 9 godina

Nadam se da svi znaju da Mali, Stefanovic, Sapic, i ostali "doktori" u politici nisu sami pisali te doktorate. Oni snose svu odgovornost za taj lopovluk, ali treba ogoleti i stvarne autore tih plagijata.

Prle

pre 9 godina

Ma pale te, mali, nemoj da nasedas na pricu, to je samo zbog toga sto si najbolji gradonacelnik kog je Beograd ikad imao, mrze te dusmani ... (ironican sam :()

dule

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce se za Sapica naci neko nadlezan da preispita, a da za Malog i Stefanovica nece. Treba uvesti neku novu rec u srpskom jeziku za ovo sto nam rade.

Labud

pre 9 godina

Bring it on!

Zali boze sto nece eticka komisija BU da reaguje na ove stvari, ali gradonacelnik i ministar policije nisu oni kojima se predstavljaju.

Drale

pre 9 godina

Ne shvata naš narod koliko je ovo ozbiljna tema. Ljudi, na stotine i stotine lažnih doktora nauka će nam kreirati budućnost u narednih 50 godina, u svim sferama života! Državne institucije će nam voditi ljudi koji suštinski NIŠTA ne znaju jer su diplome kupili ili stekli tako što su kopirali i prekrajali delove tekstova sa interneta. Budućnost ove države i naše dece je crna da crnja ne može biti.

...

pre 9 godina

мени ево као геју само није јасно једно, ако најаве параду поноса пола Србије се дигне на ноге и протестује, али овакве ствари су ок? Шетња кроз град је катастрофална али је патриотски допуштати овакве скандале? Где су сада браниоци Србије, устава и слични?

zokac

pre 9 godina

Gledam covek napisao komentar - golu istinu da je Mali isao u USA kao Vucicev licni izaslanik [covek od poverenja] da 'regrutuje' buduceg ministra Krstica
I za tu golu istinu [jer svi smo o tome citali u stampi] komentator dobije 150 minusa !!!!

Dejan

pre 9 godina

I sada dolazimo do onoga što tvrdim od kako se podigla afera oko Stefanovićevog doktorata.
Nije u pitanju privatni Univerzitet, već je u pitanju erozia obrazovnog sistema u Srbiji.
Sada je u pitanju državni Fakultet, ali vidim da niko sada ne napada FON, kao što je bio napadan Megatrend Univerzitet.
Poenta je, Gospodo, da je i kod nas na državnim fakultetima, pogotovo kada sam ja studirao devedesetih godina, mnogo ispita se prodavalo, pa i diploma.
Sećam se nekoliko mojih kolega koji su čudom prolazili ispite, a da nikada nisu učili, ili prelistali samo neku skripticu, a da ih, kada sad malo bolje razmislim, nikada nisam ni video na ispitima.

Po mom skromnom mišljenju, mnogo ima falsifikata, plagijata i mufte položenih ispita. Imam utisak da je procenat takvih na štetu državnih visokoškolskih ustanova.

A što je najgore od svega, sada imamo afere ovih kvazi-političara, ali oni su samo kap u moru. Nažalost...

Ta pošast je široko rasprostranjena.

onda nista

pre 9 godina

Nadam se da ce Sinisa podneti tuzbu,jeste neki program ce da govori sta je plagijat a sta nije....ocito je da se neko nameracio na SNS.
(Disk, 9. jul 2014 17:45)

Jok Vucic ce da ti kaze sta je. Ovakvu glupost odavno nisam cuo. Da, program prepoznaje da li je nesto plagirano, a ako si bio na sajtu, video si da je to ocigledno pokazano.
Jedini ko udara na SNS je sam SNS. Sta im fali da priznaju, da se Stefanovic i Mali povuku i da na njihovo mesto dodje neko drugi? Objasni mi to molim te. Ili je u kamenu zapisano da Stafanovic i Mali moraju da budu na funkcijama?

Student

pre 9 godina

Ministarstvo treba na neki način da kazni/sankcioniše Fakultet koji je dopustio da neko plagiranjem doktorira. Fakulteti su odgovorni za svoje doktorante.
I ne može "Peščanik" da bude taj koji će (politički) da pikira nekog za proveru, već ministarstvo.

Pepe le tvor

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata? (Danica 1982, 09. jul 2014 17:10) - Ove botove bolje otpustite, jer su toliko glupi da svojim besmislenim komentarima samo rade na stetu maticne stranke. - A KO ovlastio Malog, Stefanovica i ostale 'doktore' i 'menadzere' da se koriste tudjom intelektualnom svojinom, bez pitanja i dozvole ?

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Dakle, čovek s plagijatom doktorskog rada, bio je jedan od glavnih kreatora privatizacuje u Srbiji od dvehiljadite na ovamo. Znamo kako je 'privatizacija' sprovedena i ko se obogatio a ko osiromašio. Sada isti taj čovek, uz pomoć jednog 'iskusnog' sportskog 'radnika' vodi Beograd. Kako će proći Beograd procenite sami.

nrk

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijatdi (Gluposti, 09. jul 2014 15:02)


hahaha, kladim se da ti jedan od onih koji kada ih na primer zaustavi policija zbog brze vožnje pita policajca: "a, zašto nisi zaustavio vozilo ispred mene?!"

bane021

pre 9 godina

Dakle, ovo je posao za odeljenje za suzbijanje cyber kriminala. Na sve i jednom komentaru protiv plagijatora, u trenutku dok ih čitam, izmedju 160 i 190 minusa. Bolesno koliko su providni. Izgleda da su se udruzili sns i ds botovi posto su plagijatori iz obe stranke

gg

pre 9 godina

Sve "moj do mojega". Ovo nije krah ove ili one partije, jednog ili drugog "fakulteta", ovo je krah sistema koji je sa sobom odvukao u provaliju barem dve generacije.

Boris

pre 9 godina

Ja se samo nadam da ce narod koji je glasao za SNS shvatiti za kakve prevarante su glasali.
Ostavka ministra policije.
Ostavka predsednika opstine Novi Beograd.
Ostavka gradonacelnika Beograda.
STOP CENZURI!

raja babeja

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Јесте, намерачили се ал на лопуже ( ако незнаш, плагијат је крађа ). Е сад што је СНС постао Мека за такве, па, шта се ту може. Узгред, програм који ти омаловажаваш ( не бих рекао из неразумевања, него да испадне дискредитујуће) је и направвљен да би откривао лопуже, пардон плагијаторе. А ти као верни припадник свеколиког стада СНС-оваца настави да им и даље пишеш хвалоспеве и удараш минусе на сваки реалан и разуман коментар.

daevon

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica
(glasac SNS [ali ne bot], 9. jul 2014 18:58)

Tebe mi nije žao, ti si im dao mandat. Žao mi je nas ostalih.
Niti se Vučić obrušio na Miškovića niti će da se obruši na Miću Jovanovića. Niti na bilo koga ko mu nije politički protivnik. To što ti ponavljaš je priča iz medija, koja nema veze sa stvarnošću. Ništa nije urađeno protiv korupcije. Vučić je omogućava i podržava, a javno je napada.

Silver Surfer

pre 9 godina

Divan kadar ima SNS. Onako, bas napredan. Plus otpaci iz DS-a pojacani Dinkicevim kadrom. Pravi Bajern. Jos kad na red dodju doktorat Cice Tabakovic i Zorane Mihajlovic, bice veselo. Sve sam strucnjak, do strucnjaka. Doduse, ni u drzavi ne moze da bolje sa takvim kadrom.
Ne secam se, da li se neka stranka toliko izblamirala kao sto je SNS za ove dve godine. A ovo je tek pocetak. Interesantan ce biti i magistarski rad Velje Ilica, kao i pojedini doktorati clanova DS-a.
Ispada da je drzava podredjena njima. I da im niko ne moze stati na put u zadovoljenju njihovih ambcija. Ocekujem da Vucic kaze da nista gluplje nije cuo.

pop

pre 9 godina

e drzavo Srbiji šta si dočekala,prvi čovek ne zna koji je smer završio na facu??ministar policije falsifikator,gradonačelnik u najavi takodje!!!Šta da očekujemo od vas?Napredak??Teško...pre će biti propast

Miki

pre 9 godina

Ako je ikad moglo cak i da se posumnja u postojanje sns botovi, sada ne moze. Svaki normalan covek ovakvo ponasanje vlasti i njihovih predstavnika ne moze da podrzi i opravdava. Ovi minusi na odlicne komentare citalaca direktan su dokaz postojanja botova.

Gligorije

pre 9 godina

Još jedan debeli seminarski rad koji je prošao kao doktorat. Da se podsetimo, doktorat treba da stvori novo znanje a ne da prepiše postojeće. Drugim rečima, nije doktor onaj koji zna sve što su drugi napisali, nego je doktor zato što je ono što je on napisao novo za druge i priznato je od strane tih drugih.

A.

pre 9 godina

Vreme je da ova vlast donese zakon da je dozvoljeno do 33% prepisanog teksta u doktorskom radu.
I naravno, dozvoljeno je da menjaju zakon, u zavisnosti od toga kakva je klima za doktorske radove (povoljna ili sušna).

Pera

pre 9 godina

Izgleda je IT SNS-a i botovi krenuo opet u obaranje Pescanika. Kada su javljali za Sapica sajt je normalno radio. Kada je na tapetu preposteni SNS opet napadi na server.
Sta im vredi kada ce se tekst ovako pre rasiriti po internetu. :)

Bojan

pre 9 godina

Sta vas cudi sama SNS je falsifikat, radikali preko noci postali evropejci, kakva stranka takvo i clanstvo, kada ne budu vise na vlasti clanstvo ce preleteti u vladajucu stranku i botovace za novog gazdu.

Avangarda

pre 9 godina

Kako ste krenuli, rasteraćete i ovo malo "obrazovanih" ljudi u SNS-u :) Puna podrška u borbi protiv plagijatora i muljatora! Nema zaštićenih, samo da se ovo nastavi...

Bojana

pre 9 godina

Au sad sam pogledala na pescaniku,ostala sam bez reci.Ovo bi za mene bila glavna vest na svim tv i internet portalima,pa ovo se ne desava ni onom Dzibutuu ni u jednoj africkoj drzavi,stvarno smo dno dna!

Capitulus

pre 9 godina

Vucicu, da li je ovo glupo obrazlozenje mozda nadmasilo prethodno "najgluplje obrazlozenje koje si u zivotu cuo"? Mozda si mislio da ces, time sto postavljas neuke diletante na vazna mesta, biti novi Tito?
Javnost mora da ih pritisne da daju ostavke!

Predrag

pre 9 godina

Ovo vise nije skandal.
Mi smo u najtezoj katastrofi.
Treba da trazimo pomoc.
Ocigledno Vucic ne zna gde se nalazi ,pa sigurno nece ni nama pomoci.

google

pre 9 godina

Ostavke odmah, bez dugacke rasprave ili vucaranja po stampi. Nije prava verzija, los upload, pogresne strane, nisam mogao, zeleo, mislio, ne zanima nas. Ostavke odmah, zajedno sa kolegama Stefanovicem i Sapicem! Slusamo ove kreature vec mesecima kako se spremaju da promene pola Beograda zauvek i svi cutimo ili se smejemo. Dosta vise, nije smesno, ceo Beograd na ulice. Nema price, ostavke odmah!

satelit

pre 9 godina

Ma,nemoguce! Cim sam ga video prvi put rekoh sebi-ovaj mora da je neki doktor! I ispostavilo se da je tako. Covek vam sagradio BG na vodi ,kosmodrom u Maloj Mostanici,a vi nezahvalni!

SNS funkcioner

pre 9 godina

Ovo mora da se prekine! Vucicu reaguj dok nas ovi placenici nisu sve isprozivali. Za sta smo mi krvarili u predizbornoj kampanji da ti dobijes izbore, sad nas zastiti inace ce biti buna u stranci.

sasa

pre 9 godina

E ajmo sada svi ovi koji su govorili za prva dva slucaja da treba pozatvarati sve privatne fakultete, zauzmite se tako da se zatvori i FON.
Moja poenta je da laznjaka i prevaranata ima na SVAKOM fakultetu u Srbiji bez izuzetka. Poenta je da se ne prozivamo medjusobno mi koji nismo prevarili nikog da bi dobili diplomu i kasnije posao, nego da svi zajedno, pa bilo privatni bilo drzavni fakultet pocupamo korove.

pajs

pre 9 godina

Ako je ovo tačno, a ne sumnjam da nije, onda je ovo veliki blam Siniše Malog. On je, to znam kao njegov ispisnik, bio među najboljim đacima Pete beogradske i vrhunski student (diplomirao i magistrirao "sve u 16" na Ekonomskom faksu). Jedan izuzetno inteligentan i obrazovan čovek. Samo po sebi je čudno što nije radio doktorat na EF-u već na FON-u. Na EF-u se inače doktorati rade dugi niz godina i bar su tu održali nivo... Sve u svemu, Mali je sebi dozvolio da uđe u klub Tome, Velje, Neše S, Šapića i Zvezdana Terzića.

Li Osvald

pre 9 godina

Ti ljudi nisu samo falsifikat doktori. Oni su i falsifikat coveka i falsifikat politicara, falsifikat ljudskih bica! Srbija je takodje falsifikat drzave...

nathan

pre 9 godina

Student sam Masinskog fakulteta u Beogradu i kada vidim ovako nesto imam jos vecu motivaciju da ucim. Ne zelim da budem na istom nivou kao ONI...

Cule

pre 9 godina

"Autor analize doktorata gradonačelnika Beograda kaže da je Siniša Mali dodaje i da su delovi teze navodno kopirani iz Vikipedije ili bukvalno prevedini sa engleskog, iz doktorske disertacije čija je tema privatizacija u Eritreji."

Ovi likovi na nama vec godinama primenjuju "eritrejski scenario". Zato smo tu gde smo.

M

pre 9 godina

Dakle Sapic je imao bolji rad od malog. Kakva sprdnja od vlasti, sklanjajte se indijanci ako trunke morala imate. Kako iko vise moze da bilo koju izjavu njihovu shvata ozbiljno, a kamoli da ih pusti da ostanu na bitnim funkcijama.

Srx

pre 9 godina

Citao i citao tekst samo da vidim ime fakulteta. Pa naravno FON, aka drzavni Megatrend (ako ne i gori od originala). Nisam se ni malo iznenadio...

da da

pre 9 godina

I? Šta sad? Ovaj da upravlja Beogradom? Kuke i motike moraju uskoro da prorade, kada vlast ne želi da ove makne! Ha, da, pa nazadnjaci koje je narod većinom izabrao su na vlasti. Narode, prijatno !

zmajognjeni

pre 9 godina

Eto prilike za Beogradski Univerzitet da reaguje! Hajde sada ili ste i vi (mi) u strahu! Ako Univerzitet ne reaguje ja cu svoju diplomu sa tog univerziteta baciti na rektorat!

Veterinar Preduzetnik

pre 9 godina

Nije fora da sad objavljujete ove plagijate..Olja je na odmoru. Neće niko čuti:-)
A baš sam se pitao kako to da ove "nove ekonomske mere vlade" izgledaju kao da ih pisao mali Perica. Ono u stvari je Mali Perica i slična ekipa bahatih diletanta a uz to i plagijatora.Kakvi plagijatori takva i "država". Kao i sve ranije partije i stranke - velika im ala. Imaju ambicije da zauzmu 100% kapaciteta za odlučivanje a nemaju ni 1 promil kadrova koji to mogu da podrže. Onda počinje skupljanje "s koca i konopca". Skupljajmo ovo malo dece što se rodilo i šaljimo ih što dalje odavde, oni bar da ne propadnu kad smo mi pogrešili. Moji imaju 9 i 11 godina i uče dva strana jezika, za sad.

Grunf

pre 9 godina

Postaje pomalo žalosno zar ne.Uskoro bi trebalo da očekujemo spisak hiljade plagijata.Vrlo je važno ko je mentor i komisja koja je odobrila doktorat i proglasila nekoga u doktora nauka.Najpre te osobe treba kazniti i oduzeti mu kako naučno tako i nastvano zvanje.Mentorakao i članove komisije znači da uopšte ne zanima nečija doktorska disertacija.Mentori kao i članovi komisje su odgovorni za situaciju da Srbija ima izvoz doktore nauka i odgovorni su što su obesmislenili zvanje doktora nauka.Dalje imamo problem samih osoba koje su "prepisivale".Kakva odnos doktori plagijatori imaju onda prema svom poslu kojim se bave i naravno postavlja se piztanje njihovog celokupnog obraziovanja.U budućnosti nas čeka već unapred pripremljena matrica red plagijatora iz SNS-a,pa red plagijatora iz DS-a.Da li se same stranke spremaju za novi vid "plagijator" prepiski i prepucavanja.Zamislite šta je jedna zemlja uspela da uradi koliko jednu važnu tituli obesmisleni.Imamo vest da se KONUS proglasio za nenadloćnog za preispitivanje jedne doktorske teze.Sada imamo tri su mnjive.One su vrlo važne jer su od opteg interesa ove zemlje.Jedna je od Ministra policije,jedna od uglednog sportiste i visokog funkcionera dS-a koji je takodje obavljao javnu funkciju i sada gradonačelnika grada Beograda.Imali smo is umnjivu diplomu Predsednika države.Onda nije ni čudo što smo tu gde smo.Pa gospodo mentori,komemntori,samo mogu da Vam se zahvalim na ovoj sramoti koju ste naneli Srbiji.

grozim se ovakvih postupaka

pre 9 godina

Kako verovati takvom coveku( Malom) za koga postoje velike indicije i osnovana sumnja da je pocinio "kradju" i prisvajanje vise od trecine svoje doktorske disertacije.
Ukoliko je to tacno, to predstavlja kriminalni cin na osnovu koga ova persona 9za mene-non grata) stekla odgovarajuce privilegije u drustvu i direktnu materijalnu korist!
Gospdo iz KONUS-a dajte preporuku za razresenje ovih slucajeva ( Stefanovic-Jovanovic-Sapic-Mali). To su za sada sporni ili ti razotkriveni slucajevi "kicenja perijem koje im ne pripada".
Da vidimo da li je drzava sposobna i voljna da razresi ovakve slucajeve, pocev od afere"Index" do napred navedenih ( a bice ih na zalost sigurno jos).
Videcemo da li je ovo"drustvo lakocemo" ili je drustvo vladavine Zakona i prava.

KoleM

pre 9 godina

Uvodni deo doktorata se normalno prepisuje, odnosno uklapaju se delovi, a drugi deo sa rezultatima treba da bude sopstveni. Doktorat nije doktorat ako ga ne prate barem dva rada u vodećim međunarodnim časopisima, i to je jedino releventno a ne neki kompjuterski test. Po tom kriterijumu skoro svi radovo na društvenim fakultetima su bezvredni. Na prirodnim je druga situacija.

hah

pre 9 godina

ahahaha ovi momci me sve vise i vise odusevljavaju svaka cast... mada ako ovako budu nastavili nece imati ko da nas vodi posto su izgleda svi ti na vlasti plagijati ? cast izuzacima

Slava

pre 9 godina

На државном па плагијат!!!??? Ма нема шансе! Економски, Правни и ФОН није завршио само онај ко није свраћао у Малу Славију на "консултације"!

Glas razuma

pre 9 godina

Ako je ovaj prikaz analize doktorata gradonačelnika tačan onda je njegov doktorat od svih pod sumnjom najveći plagijat.Može se,možda, negde zaboraviti, u tzv.naučnom aparatu koji prati tekst1 navodnica odakle podaci, ali ovde ima više copy/paste nego u svim ostalim navedenim slučajevima. Država mora da pokaže toliko proklamovanu snagu i pravičnost i da gubitkom funkcije i zvanja "nagradi" kukolj u svojim redovima.

Sergioking

pre 9 godina

I ondanam takvi likovi vode drzavu,prestonicu,Povraca mi se.
Da mi je samo 2 sata da zamenim mozak sa nekim ko je izasao da glasa i jos glasao za pobednike,da se odmorim k'o covek.

nekosaneta

pre 9 godina

Kad je mali hteo da bude veliki. Pa makar i sa plagijat doktoratom. Ništa mi nije jasno. Ako je namera plagijatora bila da sa doktorskom titulom ima veću platu, uspeo je za kratko ili možda čak i na duže, jer je ovo Srbija.
Ako je namera plagijatora bila da ga neuka i neupućena masa doživljava kao nekog nadčoveka, jer je doktor nauka, i to je propalo.

Sve, sve, ali kako će slagati i lagati sebe ostatak života znajuči da je provaljen, i da ga niko nikada više u ozbiljnoj naučnoj sferi neće doživlajavati drugačije osim kao plagijatora i prevaranta, koji je čak i gradonačelnik, mašala.

Mada najviše boli, što će i sirotinja raja znati ono što bez ovog prokletog Interneta nikad ne bi saznala.

Moje Ime

pre 9 godina

Za ono za sta se u pristojnom svetu izdaju suspenzije i izbacuje sa fakulteta (Resavska Skola), na nasim fakultetima je postala redovna praksa. Nisu samo Mali, Mica i Gangula krivci. Hiljade i hiljade studenata plagiraju radove jos od prve godine fakulteta jer im niko nije objasnio da to jednostavno ne sme da se radi. Problem je neuporedivo veci nego sto se u medijima predstavlja. Visoko skolstvo je trulo da trulije ne moze biti. Gde god da bocnes raspada se. Slicno je i u srednjim skolama. Za pocetak, dobro je da se makar o tome pise u javnosti i da se toboze osudjuje ali procice dugi niz godina ili su pak neophodni fundamentalne promene da se ova prepisivacka praksa iskoreni.

roditelj

pre 9 godina

Hajde sto su ti lazni doktorati i jos laznije diplome obicnih i master studija za unutrasnju upotrebu u Srbiji ali sto ce upropastiti mogucnosti deci koja regularno zavrsavaju fakultete i beze napolje. Ko napolju ce uskoro da veruje u validnost diploma iz Srbije? Sve upropastise i srozase...

DRAGANA MATIJEVIC

pre 9 godina

Drzava ce morati da reaguje vrlo brzo i da formira ozbiljnu komisiju kako bi se vec jednom odklonile sumnje i odgovorilo na optuzbe jer ovako stvarno deluje neozbiljno.

Perica

pre 9 godina

Bas sam se sokirao...Pa cudo bi bilo da se neki uistinu obrazovan, strucan i neiskvaren covek nadje u vrhu vlasti, umesto poltrona, ulizica i apsolutnih neznalica koji ce kako stvari stoje doci glave ovoj drzavi i narodu.

Kompa

pre 9 godina

Negativna selekcija prisutna je u svim oblastima, a u Srbiji ima puno istinskih stručnjaka u gotovo svim oblastima. Kako je onda došlo do ovoga? I kako to promeniti? Jedino uvođenjem čvrste institucije javnog konkursa što je u vreme interneta zaista lako sprovesti. Nikada nije bilo jednostavnije da SVI ZNAMO SVE O SVAKOME. Ni na jedno odgovorno mesto koje se finansira iz budžeta ne može da dodje niko ko nema provedenu jaku diplomu. Jedino što nas može spasiti je uvođenje VLADAVINE NSJBOLJIH ĐAKA IZ NAJBOLJOH ŠKOLA. Valjda su to do sada shvatili i svi oni koji mrze odlikase. Kad ideš na operaciju, tražis najboljeg doktora, a najbolji doktori se prepoznaju još na studijama.

Akad Prim Dr Mr Sci Occult Th Ph

pre 9 godina

(Grunf, 9. jul 2014 17:05)
Preporučujem (+9) Ne preporučujem (-154) Šta je ovo?

E ja bih rekao bas "sta je ovo". Ovo je Srbija. Covek je lepo napisao punu istinu, ali manje od 9/154 (oko 6%) Srbije je to shvatilo. Mentori koji se ponasaju u stilu "ja tebi vojvodo, ti meni serdare" su glavni i odgovorni krivci za srozavanje elitnih srpskih akademskih institucija na nivo unEZVERIteta u Medvedji. To dovoljno pokazuje da se ona otrcana fraza o poslednjem koji treba da ugasi svetlo izgleda obistinila. U Srbiji je svetlo odavno ugaseno, svi koji su imali vise od 2 grama mozga su odavno pobegli u druge zemlje, ostao je samo sljam, uz tih 6% retkih mazohista koji cute i trpe, umesto da izadju na ulice. Jedino sto bih ovome mogao da dodam je da ovakve vesti posmatram uvek s dve strane. S jedne strane sam srecan sto ovakve stvari izlaze na videlo, jer je konacno dosao trenutak da se o kvazi-doktoratima nasvrljanim preko noci otvoreno prica u javnosti. Medjutim, s druge strane osecam da je sve ovo inicirano od strane nekog Murte koji sve to radi samo da bi Kurtu zamenio u sedlu, a ni sam niti je bolji, niti kompetentniji od njega. Sve ovo mi lici na ujdurmu lobija sacice ljudi koji su izgubili moc i pozicije u napacenoj Srbiji i sada sve cine kako bi to povratili. A cim se vrate sve ce ovo ponovo pasti u vodu, a urusavanje Srbije ce se nastaviti. Idemo dalje ...

Marko

pre 9 godina

Dokle vise cutimo,ja sa drzavnim fakultetom cekam posao 10 godin,a znam da cu jos cekati kad vidim kako se stampaju diplome stranackim vojnicima.

goran

pre 9 godina

FON je ugledni drzavni fakultet!
Sta cemo sad?
90e, koje su nas dovele ovde gde smo, vodili su nas svi sa drzavnih fakulteta!
Jel cete sad da trazite ukidanje I drzavnih fakulteta?

Danijel Miric

pre 9 godina

Drzava mora ozbiljno krenuti u borbu protiv ovakvih stvari jer se stvara slika u drustvu da su gotovo sve diplome ili plagijat ili su kupljene ,ocekujem od vlasti da formira komisiju i da se jednom odvoji zito id kukolja pa ko je kriv neka odgovara.

izvinite posteni humanisti!

pre 9 godina

"Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije"

Ja se nesto razumem u tehnicke nauke, na bazicnom prakticnom inzenjerskom nivou. Uz svo uvazavanje kolega iz drustvenih nauka, ipak neke stvari nikad nisam razumeo.
Evo npr. ovaj gore doktorski naslov bi iz mog ugla, bez obzira na sadrzinu, komotno mogao da glasi:
"Junk in - Junk out"
(prakticna vrednost takvih razmatranja je uvek NULA, bez obzira da li neko prepisuje od nekoga ili sam "naucno istrazuje")

glasac SNS [ali ne bot]

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica

Alex

pre 9 godina

Znači ne krade se samo na privatnim fakultetima, već se još više krade na državnim. Najbolje bi bilo da se svi doktorati stečeni u ovoj zemlji bilo kada, ponište. Da proverimo sve njih iz početka.

Lajavi napredni

pre 9 godina

S.Mali, G. Vesić, G.Trivan i drugi bivši kadrovi DS koji i dalje vedre i oblače Beogradom, oteraće SNS brzo u ambis. Zar u SNS nema dovoljno kvalitetnih ljudi? Umesto da se oslanjamo na NAŠE KADROVE I NA NESTRANAČKE LJUDE od integirteta, koji su se dokazali u struci, mi se kao stranka oslanjamo na ove duboko kompromitovane ličnosti bivšeg režima. Ljudi, stranko, saberimo se malo, inače ovo na dobro neće izaći.

pera

pre 9 godina

Djuričina treba najuriti sa EF ne samo zbog ovoga , već i zbog niza neprofesionalnih gafova u prošlosti koji nisu dostojni nekoga ko se prodaje da poznaje ekonomske zakone a kamoli profesora Univerziteta.

Slaviša

pre 9 godina

Malo manje od ništa glupljeg što sam u životu pročitao.

Bezobraznici.

Mi Srbi ne cenimo tuđi rad.

Nisam doktor, ali mogu pogledati!

To be continued...

maja

pre 9 godina

Obratite paznju na lajkove i dislajkove. Strasno. Vlada nema para da nam u septembru isplati plate, vec ce da ih skrese za 10 posto, ali ima para da placa botove. Ne samo da je sramotno, vec je i prilicno neinteligentno, ali dobro, od kompanije na vlasti se ne moze nesto inteligentno ni ocekivati. Sto bi reko nas narod, "sve moj do mojega". Sad ocekujem izmedju 153 i 164 dislajka, ako se botovi nisu umorili.

gradacija s juzne pruge

pre 9 godina

@mali, manji, Mali

nova komparacija.
(Dr Milorad Cvijović, 9. jul 2014 18:07)

Meni ovo lici na gradaciju, a ne na komparaciju, jer ne videh nikakvo poredjenje.

Radamila Djokic

pre 9 godina

Mislim da ovakvo desavanje nikom ne moze doneti dobro u Srbiji evo svaki dan skoro iskrsne neka sumnja o necijoj diplomi ,krajnje je vreme da drzava preuzme odgovornost i jednom vec utvrdi istinu oko ovoga svega.

za istinu

pre 9 godina

@(StanićĐuka, 9. jul 2014 23:20)
Svi gubimo ako na visokim državnim funkcijama imamo ljude koji su plagijatori. E sad, da bi se ovo shvatilo, poreban je mali mentalni napor.Mnogi ili za to nisu sposobni ili zatvaraju oči pred istinom.

Mare

pre 9 godina

Evo ga referat za Univerzitetsku komisiju na UuB:
http://webserver.rcub.bg.ac.rs/publicFileDownload?idSednicaMaterijal=13779

Tu stoji:
"Кандидат мр Синиша Мали је објавио следеће радове који га квалификују да може да одбрани докторску дисертацију:
1. "Value Creation Through Restructuring - Key Value Drivers and Value Creation Models", Siniša Mali, Slađana Barjaktarević Rakočević, Gheorghe Savoiu, Organization and Management, Volume 4, Issue 173, February 2013, str. 109-120"

Rad nema DOI oznaku... Ja bih voleo da mi neko nađe pomenuti časopis koji kvalifikuje rad za odbranu. Na Kobsonu Narodne Biblioteke ga nema.

oklagija

pre 9 godina

"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."

nekonstruktivni komentator

pre 9 godina

Sramno je sto ovo nije udarna vest, odnosno jedva se vidi. Jasno je da ova garnitura nije dostojna vodjenja mesne zajednice a ne Vlade Srbije.
Zasto ministri obrazovani u inostranstvu cute o ovome. Reforme se ne mogu sprovoditi sa stanovista apsolutne moralne korumpiranosti.

Samo realno

pre 9 godina

Drale, ovu državu decenijama vodili su, a i danas je vode, "odlični" sa državnih fakulteta. Oćeš spisak? Evo: Milošević, Mira, Boris, Đilas, Dinkić, Mrkonjić, Dačić, Vučić... batali (ro)botovanje.

Radisa Petkovic

pre 9 godina

Bitno je da Vucic ima sve regularno kako bi kad krene da ispitiva mogao da uradi posao kako treba ne pristrasno jer ovako stvarno sve izgleda kao neka cirkuska predstava.

Dragan

pre 9 godina

Ovo vec ide malo predaleko. Bez analize konteksta, referisanja i objavljenih radova, ne moze da se sudi ovako pausalno. Ovo pocinje da lici na lov na vestice. U svakom slucaju, SVI doktorati u Srbiji su jaaaaako slabog kvaliteta, ali ako ovako nastavimo, ispasce svi plagijati (a mozda tako i treba).

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

Dragan

pre 9 godina

Ovo vec ide malo predaleko. Bez analize konteksta, referisanja i objavljenih radova, ne moze da se sudi ovako pausalno. Ovo pocinje da lici na lov na vestice. U svakom slucaju, SVI doktorati u Srbiji su jaaaaako slabog kvaliteta, ali ako ovako nastavimo, ispasce svi plagijati (a mozda tako i treba).

KoleM

pre 9 godina

Uvodni deo doktorata se normalno prepisuje, odnosno uklapaju se delovi, a drugi deo sa rezultatima treba da bude sopstveni. Doktorat nije doktorat ako ga ne prate barem dva rada u vodećim međunarodnim časopisima, i to je jedino releventno a ne neki kompjuterski test. Po tom kriterijumu skoro svi radovo na društvenim fakultetima su bezvredni. Na prirodnim je druga situacija.

objektivnost

pre 9 godina

kao da mi nesto nedostaje u ovom tekstu? da mozda niste trebali za komentar da pitati i osobu o kojoj ste pisali u negativnom kontekstu? Sva je prilika da cemo se baviti digresivnim stvarima umesto sustinom a to su nova radna mesta ...

svako neka radi svoj osao, ko je zakonom ovlascen da to kontrolise neka to i radi...

Kreker

pre 9 godina

Ova priča o plagijatima je odavno postala bajata i smešna. Ispašće da je svaki doktorski rad plagijat. Bitno je da se radi na razvoju naše zemlje. Sigurno postoje preči poslovi od analiziranja svakog pojedinačnog doktorata.

Slava

pre 9 godina

На државном па плагијат!!!??? Ма нема шансе! Економски, Правни и ФОН није завршио само онај ко није свраћао у Малу Славију на "консултације"!

Student

pre 9 godina

Ministarstvo treba na neki način da kazni/sankcioniše Fakultet koji je dopustio da neko plagiranjem doktorira. Fakulteti su odgovorni za svoje doktorante.
I ne može "Peščanik" da bude taj koji će (politički) da pikira nekog za proveru, već ministarstvo.

SNS funkcioner

pre 9 godina

Ovo mora da se prekine! Vucicu reaguj dok nas ovi placenici nisu sve isprozivali. Za sta smo mi krvarili u predizbornoj kampanji da ti dobijes izbore, sad nas zastiti inace ce biti buna u stranci.

satelit

pre 9 godina

Ma,nemoguce! Cim sam ga video prvi put rekoh sebi-ovaj mora da je neki doktor! I ispostavilo se da je tako. Covek vam sagradio BG na vodi ,kosmodrom u Maloj Mostanici,a vi nezahvalni!

Pravnik

pre 9 godina

Mislim da se Mali jako prešao što je Borisa Begovića plagirao. Ne bi me čudilo da ga ovaj i na sud otera zbog toga. Znam kakve stavove ima o plagijatima, a posebno o plagijatorima i Siniši se ne piše dobro.

Alex

pre 9 godina

A sada plagijati i na FON-u? Kao što sam uvek govorio, lako je mrzeti Megatrend, ali on nije ništa ni bolji ni gori od svih drugih Univerziteta u Srbiji. Čak se ocene češće kupuju na državnim univerzitetima, nego na privatnim. Šta ćemo sada sa ovim, da nećemo možda da ztvorimo FON, kao što su neki planirali za Megatrend? Trebalo bi zakonom drugačije koncipirati kontrolu, da jednostavno ima neko ko može da izvrši kontrolu, a ne kao sada. Ovi mali nemoralni i izkompleksirani ljudi čak ne mogu da podnesu ni političku odgovornost, da daju ostavke na svoje javne dužnosti.

Boris

pre 9 godina

Ja se samo nadam da ce narod koji je glasao za SNS shvatiti za kakve prevarante su glasali.
Ostavka ministra policije.
Ostavka predsednika opstine Novi Beograd.
Ostavka gradonacelnika Beograda.
STOP CENZURI!

dule

pre 9 godina

Imam neki osecaj da ce se za Sapica naci neko nadlezan da preispita, a da za Malog i Stefanovica nece. Treba uvesti neku novu rec u srpskom jeziku za ovo sto nam rade.

A.

pre 9 godina

Vreme je da ova vlast donese zakon da je dozvoljeno do 33% prepisanog teksta u doktorskom radu.
I naravno, dozvoljeno je da menjaju zakon, u zavisnosti od toga kakva je klima za doktorske radove (povoljna ili sušna).

Alex

pre 9 godina

Znači ne krade se samo na privatnim fakultetima, već se još više krade na državnim. Najbolje bi bilo da se svi doktorati stečeni u ovoj zemlji bilo kada, ponište. Da proverimo sve njih iz početka.

gg

pre 9 godina

Sve "moj do mojega". Ovo nije krah ove ili one partije, jednog ili drugog "fakulteta", ovo je krah sistema koji je sa sobom odvukao u provaliju barem dve generacije.

nrk

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijatdi (Gluposti, 09. jul 2014 15:02)


hahaha, kladim se da ti jedan od onih koji kada ih na primer zaustavi policija zbog brze vožnje pita policajca: "a, zašto nisi zaustavio vozilo ispred mene?!"

Grunf

pre 9 godina

Postaje pomalo žalosno zar ne.Uskoro bi trebalo da očekujemo spisak hiljade plagijata.Vrlo je važno ko je mentor i komisja koja je odobrila doktorat i proglasila nekoga u doktora nauka.Najpre te osobe treba kazniti i oduzeti mu kako naučno tako i nastvano zvanje.Mentorakao i članove komisije znači da uopšte ne zanima nečija doktorska disertacija.Mentori kao i članovi komisje su odgovorni za situaciju da Srbija ima izvoz doktore nauka i odgovorni su što su obesmislenili zvanje doktora nauka.Dalje imamo problem samih osoba koje su "prepisivale".Kakva odnos doktori plagijatori imaju onda prema svom poslu kojim se bave i naravno postavlja se piztanje njihovog celokupnog obraziovanja.U budućnosti nas čeka već unapred pripremljena matrica red plagijatora iz SNS-a,pa red plagijatora iz DS-a.Da li se same stranke spremaju za novi vid "plagijator" prepiski i prepucavanja.Zamislite šta je jedna zemlja uspela da uradi koliko jednu važnu tituli obesmisleni.Imamo vest da se KONUS proglasio za nenadloćnog za preispitivanje jedne doktorske teze.Sada imamo tri su mnjive.One su vrlo važne jer su od opteg interesa ove zemlje.Jedna je od Ministra policije,jedna od uglednog sportiste i visokog funkcionera dS-a koji je takodje obavljao javnu funkciju i sada gradonačelnika grada Beograda.Imali smo is umnjivu diplomu Predsednika države.Onda nije ni čudo što smo tu gde smo.Pa gospodo mentori,komemntori,samo mogu da Vam se zahvalim na ovoj sramoti koju ste naneli Srbiji.

Drale

pre 9 godina

Ne shvata naš narod koliko je ovo ozbiljna tema. Ljudi, na stotine i stotine lažnih doktora nauka će nam kreirati budućnost u narednih 50 godina, u svim sferama života! Državne institucije će nam voditi ljudi koji suštinski NIŠTA ne znaju jer su diplome kupili ili stekli tako što su kopirali i prekrajali delove tekstova sa interneta. Budućnost ove države i naše dece je crna da crnja ne može biti.

Višnja

pre 9 godina

Još jedna pametnjaković iz grupe plaćenih bukača! Sponzor očito dobro plaća, pošto se krenulo redom da se osporavaju doktorati ljudi koji pokušavaju da pošteno rade svoj posao i koji nisu spremni na kompromise! Verovatno se isti nadaju da će napadnuti pognuti glavu i stati sa planirani oštrim reformama i iskorenjavanju kriminala i korupcije na svim nivoima!

Samo realno

pre 9 godina

Drale, ovu državu decenijama vodili su, a i danas je vode, "odlični" sa državnih fakulteta. Oćeš spisak? Evo: Milošević, Mira, Boris, Đilas, Dinkić, Mrkonjić, Dačić, Vučić... batali (ro)botovanje.

Marko

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.
(stop lažima, 9. jul 2014 18:18)

Oni udaraju minuse jer su placeni za to, nemoj to da te toliko zabrinjava.

Glas razuma

pre 9 godina

Ako je ovaj prikaz analize doktorata gradonačelnika tačan onda je njegov doktorat od svih pod sumnjom najveći plagijat.Može se,možda, negde zaboraviti, u tzv.naučnom aparatu koji prati tekst1 navodnica odakle podaci, ali ovde ima više copy/paste nego u svim ostalim navedenim slučajevima. Država mora da pokaže toliko proklamovanu snagu i pravičnost i da gubitkom funkcije i zvanja "nagradi" kukolj u svojim redovima.

bane021

pre 9 godina

Dakle, ovo je posao za odeljenje za suzbijanje cyber kriminala. Na sve i jednom komentaru protiv plagijatora, u trenutku dok ih čitam, izmedju 160 i 190 minusa. Bolesno koliko su providni. Izgleda da su se udruzili sns i ds botovi posto su plagijatori iz obe stranke

Milosav

pre 9 godina

Ma kakav Pescanik i Dr. Stevo Karapandza, dajte taj doktorat da procita premije Vucic (aka. Veliki Vodja) pa neka on odluci i kaze nam sta je istina i kome da verujemo.
Zar nije rekao da je citao neciji doktorat pre jedno mesec dana i da mu je izgledalo sasvim OK? Covek se u sve razume, ko zna, zna.

nekosaneta

pre 9 godina

Kad je mali hteo da bude veliki. Pa makar i sa plagijat doktoratom. Ništa mi nije jasno. Ako je namera plagijatora bila da sa doktorskom titulom ima veću platu, uspeo je za kratko ili možda čak i na duže, jer je ovo Srbija.
Ako je namera plagijatora bila da ga neuka i neupućena masa doživljava kao nekog nadčoveka, jer je doktor nauka, i to je propalo.

Sve, sve, ali kako će slagati i lagati sebe ostatak života znajuči da je provaljen, i da ga niko nikada više u ozbiljnoj naučnoj sferi neće doživlajavati drugačije osim kao plagijatora i prevaranta, koji je čak i gradonačelnik, mašala.

Mada najviše boli, što će i sirotinja raja znati ono što bez ovog prokletog Interneta nikad ne bi saznala.

glasac SNS [ali ne bot]

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica

Pepe le tvor

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata? (Danica 1982, 09. jul 2014 17:10) - Ove botove bolje otpustite, jer su toliko glupi da svojim besmislenim komentarima samo rade na stetu maticne stranke. - A KO ovlastio Malog, Stefanovica i ostale 'doktore' i 'menadzere' da se koriste tudjom intelektualnom svojinom, bez pitanja i dozvole ?

Akad Prim Dr Mr Sci Occult Th Ph

pre 9 godina

(Grunf, 9. jul 2014 17:05)
Preporučujem (+9) Ne preporučujem (-154) Šta je ovo?

E ja bih rekao bas "sta je ovo". Ovo je Srbija. Covek je lepo napisao punu istinu, ali manje od 9/154 (oko 6%) Srbije je to shvatilo. Mentori koji se ponasaju u stilu "ja tebi vojvodo, ti meni serdare" su glavni i odgovorni krivci za srozavanje elitnih srpskih akademskih institucija na nivo unEZVERIteta u Medvedji. To dovoljno pokazuje da se ona otrcana fraza o poslednjem koji treba da ugasi svetlo izgleda obistinila. U Srbiji je svetlo odavno ugaseno, svi koji su imali vise od 2 grama mozga su odavno pobegli u druge zemlje, ostao je samo sljam, uz tih 6% retkih mazohista koji cute i trpe, umesto da izadju na ulice. Jedino sto bih ovome mogao da dodam je da ovakve vesti posmatram uvek s dve strane. S jedne strane sam srecan sto ovakve stvari izlaze na videlo, jer je konacno dosao trenutak da se o kvazi-doktoratima nasvrljanim preko noci otvoreno prica u javnosti. Medjutim, s druge strane osecam da je sve ovo inicirano od strane nekog Murte koji sve to radi samo da bi Kurtu zamenio u sedlu, a ni sam niti je bolji, niti kompetentniji od njega. Sve ovo mi lici na ujdurmu lobija sacice ljudi koji su izgubili moc i pozicije u napacenoj Srbiji i sada sve cine kako bi to povratili. A cim se vrate sve ce ovo ponovo pasti u vodu, a urusavanje Srbije ce se nastaviti. Idemo dalje ...

raja babeja

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Јесте, намерачили се ал на лопуже ( ако незнаш, плагијат је крађа ). Е сад што је СНС постао Мека за такве, па, шта се ту може. Узгред, програм који ти омаловажаваш ( не бих рекао из неразумевања, него да испадне дискредитујуће) је и направвљен да би откривао лопуже, пардон плагијаторе. А ти као верни припадник свеколиког стада СНС-оваца настави да им и даље пишеш хвалоспеве и удараш минусе на сваки реалан и разуман коментар.

zokac

pre 9 godina

Gledam covek napisao komentar - golu istinu da je Mali isao u USA kao Vucicev licni izaslanik [covek od poverenja] da 'regrutuje' buduceg ministra Krstica
I za tu golu istinu [jer svi smo o tome citali u stampi] komentator dobije 150 minusa !!!!

Bojan

pre 9 godina

Sta vas cudi sama SNS je falsifikat, radikali preko noci postali evropejci, kakva stranka takvo i clanstvo, kada ne budu vise na vlasti clanstvo ce preleteti u vladajucu stranku i botovace za novog gazdu.

MAJDAN

pre 9 godina

Ovaj covek ocigledno da nema pojma sta je to plagijat. I da jeste ovo sto tvrdi, da bi nesto bilo plagijat nije dovoljno samo posluziti se necijim radom , vec treba to ne napisati na kraju rada, odnosno sakriti to, ili tvrditi da je to tvoje delo, a kako to ovde nije slucaj ovaj Karapandza je neznalica....

Miki

pre 9 godina

Ako je ikad moglo cak i da se posumnja u postojanje sns botovi, sada ne moze. Svaki normalan covek ovakvo ponasanje vlasti i njihovih predstavnika ne moze da podrzi i opravdava. Ovi minusi na odlicne komentare citalaca direktan su dokaz postojanja botova.

AAF

pre 9 godina

Dete , kako te nije strah?Nekad je u toj stolici sedeo veliki beogradjanin Bogdan Bogdanovic,gradjanin grada kojeg vise nema i ciji fizicki i metafizicki tragovi cekaju na neko novo pokoljenje-ako ga bude.

grozim se ovakvih postupaka

pre 9 godina

Kako verovati takvom coveku( Malom) za koga postoje velike indicije i osnovana sumnja da je pocinio "kradju" i prisvajanje vise od trecine svoje doktorske disertacije.
Ukoliko je to tacno, to predstavlja kriminalni cin na osnovu koga ova persona 9za mene-non grata) stekla odgovarajuce privilegije u drustvu i direktnu materijalnu korist!
Gospdo iz KONUS-a dajte preporuku za razresenje ovih slucajeva ( Stefanovic-Jovanovic-Sapic-Mali). To su za sada sporni ili ti razotkriveni slucajevi "kicenja perijem koje im ne pripada".
Da vidimo da li je drzava sposobna i voljna da razresi ovakve slucajeve, pocev od afere"Index" do napred navedenih ( a bice ih na zalost sigurno jos).
Videcemo da li je ovo"drustvo lakocemo" ili je drustvo vladavine Zakona i prava.

Dejan

pre 9 godina

I sada dolazimo do onoga što tvrdim od kako se podigla afera oko Stefanovićevog doktorata.
Nije u pitanju privatni Univerzitet, već je u pitanju erozia obrazovnog sistema u Srbiji.
Sada je u pitanju državni Fakultet, ali vidim da niko sada ne napada FON, kao što je bio napadan Megatrend Univerzitet.
Poenta je, Gospodo, da je i kod nas na državnim fakultetima, pogotovo kada sam ja studirao devedesetih godina, mnogo ispita se prodavalo, pa i diploma.
Sećam se nekoliko mojih kolega koji su čudom prolazili ispite, a da nikada nisu učili, ili prelistali samo neku skripticu, a da ih, kada sad malo bolje razmislim, nikada nisam ni video na ispitima.

Po mom skromnom mišljenju, mnogo ima falsifikata, plagijata i mufte položenih ispita. Imam utisak da je procenat takvih na štetu državnih visokoškolskih ustanova.

A što je najgore od svega, sada imamo afere ovih kvazi-političara, ali oni su samo kap u moru. Nažalost...

Ta pošast je široko rasprostranjena.

1234

pre 9 godina

Ljudi, ovo vise nije ZA ZEZANJE !!!!!!!!!!

NASA DECA, nasa drzava, trpe i trpece previse ako se ovo nastavi!

Gde je kraj ?! Shvatate li vi kakvu poruku saljemo deci time sto nam i vladaju prevaranti i posle otkrivenih ovakvih prevara ?!

Probudimo se, ovo unistava sve mlade ljude koji su godine proveli radeci posteno kako bi zaradili svoju diplomu, svoj master... a da ne govorim tek o onima koji su dali 4, 5 pa i vise godina svog zivota ne bi li doprineli drustvu i nauci i dobili svoju titulu doktora nauka!

PREVARANTI, SKLONITE SE SA POZICIJA PONIZENI !

Labud

pre 9 godina

Bring it on!

Zali boze sto nece eticka komisija BU da reaguje na ove stvari, ali gradonacelnik i ministar policije nisu oni kojima se predstavljaju.

Jorginho

pre 9 godina

90% naših političara ni fakultete nisu završili na pošten način. Mnogima bih proverio i diplome iz srednje i osnovne škole. A ove alave na doktorate sve do jednog bih propitao! Sve stručnjak do stručnjaka. Zato nam i ide tako.

nathan

pre 9 godina

Student sam Masinskog fakulteta u Beogradu i kada vidim ovako nesto imam jos vecu motivaciju da ucim. Ne zelim da budem na istom nivou kao ONI...

daevon

pre 9 godina

Vucicu cu verovati da je stvarni 'borac protiv kjorupcije' onoga trena kada se sa istim zarom baci na isptivanje porekla imovine bivseg rektora "Megatrenda' Mice Jovanovica [vila u Kanu, dva Rols Rojsa,...] kao sto se bacio na ispitivanja Miskovica
(glasac SNS [ali ne bot], 9. jul 2014 18:58)

Tebe mi nije žao, ti si im dao mandat. Žao mi je nas ostalih.
Niti se Vučić obrušio na Miškovića niti će da se obruši na Miću Jovanovića. Niti na bilo koga ko mu nije politički protivnik. To što ti ponavljaš je priča iz medija, koja nema veze sa stvarnošću. Ništa nije urađeno protiv korupcije. Vučić je omogućava i podržava, a javno je napada.

Radisa Petkovic

pre 9 godina

Bitno je da Vucic ima sve regularno kako bi kad krene da ispitiva mogao da uradi posao kako treba ne pristrasno jer ovako stvarno sve izgleda kao neka cirkuska predstava.

Mr.Moon

pre 9 godina

Ovo mora da je jos jedan udar na drzavu i njegovo visocanstvo ex. PPV danas PV AV.

Sta treba da se dogodi da konacno shvatimo da ako su oni prethodni bili losi, to ne znaci da ovi danas nisu ocajni...

Dosta je bilo?

Exodus

pre 9 godina

Ovaj ispade najgori prepisivač od sve dece :))
Odlično je ovo sa privatizacijom Eritreje, vidi se da je sličan model primenjen i u slučaju Srbije. Dotični je samo primenio svoje znanje u Agenciji za privatizaciju početkom 2000-ih. Zato smo sada jedan običan banana patrljak - izgovor od države.

DRAGANA MATIJEVIC

pre 9 godina

Drzava ce morati da reaguje vrlo brzo i da formira ozbiljnu komisiju kako bi se vec jednom odklonile sumnje i odgovorilo na optuzbe jer ovako stvarno deluje neozbiljno.

Sanja

pre 9 godina

Hahaha carevi! Izblamiraste se kao ni jedna vlast do sada i to na brzaka.. Ma sta vas zabole, mozemo mi ovde da vas se smejemo i rugamo do besvesti, da imate obraza ne biste se ni doveli u ovu situaciju..

nekonstruktivni komentator

pre 9 godina

Sramno je sto ovo nije udarna vest, odnosno jedva se vidi. Jasno je da ova garnitura nije dostojna vodjenja mesne zajednice a ne Vlade Srbije.
Zasto ministri obrazovani u inostranstvu cute o ovome. Reforme se ne mogu sprovoditi sa stanovista apsolutne moralne korumpiranosti.

Srx

pre 9 godina

Citao i citao tekst samo da vidim ime fakulteta. Pa naravno FON, aka drzavni Megatrend (ako ne i gori od originala). Nisam se ni malo iznenadio...

roditelj

pre 9 godina

Hajde sto su ti lazni doktorati i jos laznije diplome obicnih i master studija za unutrasnju upotrebu u Srbiji ali sto ce upropastiti mogucnosti deci koja regularno zavrsavaju fakultete i beze napolje. Ko napolju ce uskoro da veruje u validnost diploma iz Srbije? Sve upropastise i srozase...

Radamila Djokic

pre 9 godina

Mislim da ovakvo desavanje nikom ne moze doneti dobro u Srbiji evo svaki dan skoro iskrsne neka sumnja o necijoj diplomi ,krajnje je vreme da drzava preuzme odgovornost i jednom vec utvrdi istinu oko ovoga svega.

Danijel Miric

pre 9 godina

Drzava mora ozbiljno krenuti u borbu protiv ovakvih stvari jer se stvara slika u drustvu da su gotovo sve diplome ili plagijat ili su kupljene ,ocekujem od vlasti da formira komisiju i da se jednom odvoji zito id kukolja pa ko je kriv neka odgovara.

goran

pre 9 godina

NE ZABORAVIMO
Sinisa Mali je kao licni izaslnik Aleksadra Vucica, tada podpredsednika vlade Srbije, putovao u USA da 'pregovara' sa Krsicem da prihvati mesto ministra finansija koje mu je Vucic nudio

Ljudske karikature

pre 9 godina

Ovoga nije bilo ni u vreme Tita ni Milosevica! Ni oni se nisu otimali za titule!
Nove demokratske vlasti nisu se zadovoljile samo pljackom i materijalnim blagostanjem, vec sad zele da budu i cenjeni i da ih svi vole I da im se dive. Ne zele da gledaju unazad ko su i odakle su dosli.

Propadamo, spasa nam nema!

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

Kompa

pre 9 godina

Negativna selekcija prisutna je u svim oblastima, a u Srbiji ima puno istinskih stručnjaka u gotovo svim oblastima. Kako je onda došlo do ovoga? I kako to promeniti? Jedino uvođenjem čvrste institucije javnog konkursa što je u vreme interneta zaista lako sprovesti. Nikada nije bilo jednostavnije da SVI ZNAMO SVE O SVAKOME. Ni na jedno odgovorno mesto koje se finansira iz budžeta ne može da dodje niko ko nema provedenu jaku diplomu. Jedino što nas može spasiti je uvođenje VLADAVINE NSJBOLJIH ĐAKA IZ NAJBOLJOH ŠKOLA. Valjda su to do sada shvatili i svi oni koji mrze odlikase. Kad ideš na operaciju, tražis najboljeg doktora, a najbolji doktori se prepoznaju još na studijama.

...

pre 9 godina

мени ево као геју само није јасно једно, ако најаве параду поноса пола Србије се дигне на ноге и протестује, али овакве ствари су ок? Шетња кроз град је катастрофална али је патриотски допуштати овакве скандале? Где су сада браниоци Србије, устава и слични?

goran

pre 9 godina

FON je ugledni drzavni fakultet!
Sta cemo sad?
90e, koje su nas dovele ovde gde smo, vodili su nas svi sa drzavnih fakulteta!
Jel cete sad da trazite ukidanje I drzavnih fakulteta?

Milica

pre 9 godina

Pa kad su prevaranti i hohštapleri u samom vrhu vlasti, šta onda očekivati na nižim nivoima. Doduše, gradonačelnik beograda i nije baš neki niži nivo... i šta bi sa doktoratom guvernera Narodne banke Srbije? Znate ono, '99. godina, Priština, brani se doktorat...

Mihailo

pre 9 godina

Čestite stručnjacima koji su, u vremenu jednoumlja i diktata jedne stranke i njenih kadrova, spremni da plagijate ovakvih "ljudi" javno iznesu u javnost.
Svaka čast!

gacinovic

pre 9 godina

koja je ovo bruka nad brukama!! koliko je ovo veliko ponizenje za sve nas koji godinama vredno radimo na doktoratima... sramota me je sto cu doktorirati u srbiji

blah

pre 9 godina

Najtuznije u celoj prici je to sto i da daju ostavke, niko od njih nije ni na kkoji nacin odgovarao, niti ce odgovarati za to. Pogledajmo samo primer Mice Jovanovica. Nanizao prevaru za prevarom i nikome nista. Nikoga nije briga za to sto nista legitimno u zivotu nije uradio, a kamoli da ga na bilo koji nacin sankcionisu. Kao da nista lose u zivotu nije uradio...

Prle

pre 9 godina

Ma pale te, mali, nemoj da nasedas na pricu, to je samo zbog toga sto si najbolji gradonacelnik kog je Beograd ikad imao, mrze te dusmani ... (ironican sam :()

Čveger

pre 9 godina

Mestimično napredno sa provalom doktorata u toku dana. Pritisak je u porastu pa se ne preporučuje izlaženje srčanim bolesnicima. Pred kraj dana meteorolozi predviđaju grad na vodi i ostavku.

Hvala vam na pažnji i doviđenja!

alex

pre 9 godina

Ne razumem zasto je nekome ko nema akademsku karijeru niti radi u nekom istrazivackom centru bitno da doktorira? Kompleksi jer ni fakultete nisu zavrsili kako treba. Kad moze da se kupi dajte jedan

pop

pre 9 godina

e drzavo Srbiji šta si dočekala,prvi čovek ne zna koji je smer završio na facu??ministar policije falsifikator,gradonačelnik u najavi takodje!!!Šta da očekujemo od vas?Napredak??Teško...pre će biti propast

M

pre 9 godina

Dakle Sapic je imao bolji rad od malog. Kakva sprdnja od vlasti, sklanjajte se indijanci ako trunke morala imate. Kako iko vise moze da bilo koju izjavu njihovu shvata ozbiljno, a kamoli da ih pusti da ostanu na bitnim funkcijama.

Gale

pre 9 godina

Ko ste vi uopste da pozivate nekog da da ostavku. Da vidimo vase doktorate koji su mozda plagijati
(Gluposti, 9. jul 2014 15:02)

1. Mi smo gradjani, poresski obverznici, a to znaci poslodavci ovog i drugih njemu slicnih likova. Mi smo ga izabrali a samim tim zaposlili i mi ga isto tako mozeno i da otpustimo. Isto vazi i za Vucica.


2. Ja doktorat nemam, kao ni magistraturu. A ozbijno razmisljam da svoju fakultetsku diplomu ove zime iscepam i iskoristim za grejanje, jer sa ovakvima na vlasti cemo se samo smrzavati. A sramota me je da se uopste nazovem intelektualcem i ekspertom pored ovakvih doktora strucnjaka za eritrejske modele privatizacije.

3. Ustvari, covek je mozda uradio i sjajann doktorat koji uspesno primenjuje u praksi, jer nam drzava i privreda zapravo sve vise lice na Eritreju!

drdrdrdrdrma se doktorat

pre 9 godina

pada peščanik kad god na njemu osvane neki od kvazi doktorata i 'naučnih radova' naprednjačkih prvaka. sve moj doktor do mojega....
alal vera, "naučnici"!

Marko

pre 9 godina

Dokle vise cutimo,ja sa drzavnim fakultetom cekam posao 10 godin,a znam da cu jos cekati kad vidim kako se stampaju diplome stranackim vojnicima.

google

pre 9 godina

Ostavke odmah, bez dugacke rasprave ili vucaranja po stampi. Nije prava verzija, los upload, pogresne strane, nisam mogao, zeleo, mislio, ne zanima nas. Ostavke odmah, zajedno sa kolegama Stefanovicem i Sapicem! Slusamo ove kreature vec mesecima kako se spremaju da promene pola Beograda zauvek i svi cutimo ili se smejemo. Dosta vise, nije smesno, ceo Beograd na ulice. Nema price, ostavke odmah!

pajs

pre 9 godina

Ako je ovo tačno, a ne sumnjam da nije, onda je ovo veliki blam Siniše Malog. On je, to znam kao njegov ispisnik, bio među najboljim đacima Pete beogradske i vrhunski student (diplomirao i magistrirao "sve u 16" na Ekonomskom faksu). Jedan izuzetno inteligentan i obrazovan čovek. Samo po sebi je čudno što nije radio doktorat na EF-u već na FON-u. Na EF-u se inače doktorati rade dugi niz godina i bar su tu održali nivo... Sve u svemu, Mali je sebi dozvolio da uđe u klub Tome, Velje, Neše S, Šapića i Zvezdana Terzića.

sasa

pre 9 godina

E ajmo sada svi ovi koji su govorili za prva dva slucaja da treba pozatvarati sve privatne fakultete, zauzmite se tako da se zatvori i FON.
Moja poenta je da laznjaka i prevaranata ima na SVAKOM fakultetu u Srbiji bez izuzetka. Poenta je da se ne prozivamo medjusobno mi koji nismo prevarili nikog da bi dobili diplomu i kasnije posao, nego da svi zajedno, pa bilo privatni bilo drzavni fakultet pocupamo korove.

Alma

pre 9 godina

Veliko bravo profesoru Karapandzi na ovako temeljno, studiozno,detaljno i stručno uradjenoj analizi doktorske disertacije našeg gradonacelnika. Koja nas je , nazalost, uverila da se radi o jos jednoj prevari i plagijatu , u nizu nedavno otkrivenih. Pored osecaja gadjenja, sta reci a ne biti vuglgaran, cinican, grubi i prost ?! Cini mi se nista, sem pledirati da, ako ima i trunku dostojanstva, odmah da ostavku na sve svoje funkcije. Pa da mozemo da kazemo da ipak nije toliko Mali!

Gligorije

pre 9 godina

Još jedan debeli seminarski rad koji je prošao kao doktorat. Da se podsetimo, doktorat treba da stvori novo znanje a ne da prepiše postojeće. Drugim rečima, nije doktor onaj koji zna sve što su drugi napisali, nego je doktor zato što je ono što je on napisao novo za druge i priznato je od strane tih drugih.

Lajavi napredni

pre 9 godina

S.Mali, G. Vesić, G.Trivan i drugi bivši kadrovi DS koji i dalje vedre i oblače Beogradom, oteraće SNS brzo u ambis. Zar u SNS nema dovoljno kvalitetnih ljudi? Umesto da se oslanjamo na NAŠE KADROVE I NA NESTRANAČKE LJUDE od integirteta, koji su se dokazali u struci, mi se kao stranka oslanjamo na ove duboko kompromitovane ličnosti bivšeg režima. Ljudi, stranko, saberimo se malo, inače ovo na dobro neće izaći.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Dakle, čovek s plagijatom doktorskog rada, bio je jedan od glavnih kreatora privatizacuje u Srbiji od dvehiljadite na ovamo. Znamo kako je 'privatizacija' sprovedena i ko se obogatio a ko osiromašio. Sada isti taj čovek, uz pomoć jednog 'iskusnog' sportskog 'radnika' vodi Beograd. Kako će proći Beograd procenite sami.

Predrag

pre 9 godina

Ovo vise nije skandal.
Mi smo u najtezoj katastrofi.
Treba da trazimo pomoc.
Ocigledno Vucic ne zna gde se nalazi ,pa sigurno nece ni nama pomoci.

oklagija

pre 9 godina

"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."

Avangarda

pre 9 godina

Kako ste krenuli, rasteraćete i ovo malo "obrazovanih" ljudi u SNS-u :) Puna podrška u borbi protiv plagijatora i muljatora! Nema zaštićenih, samo da se ovo nastavi...

Danica 1982

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?

da da

pre 9 godina

I? Šta sad? Ovaj da upravlja Beogradom? Kuke i motike moraju uskoro da prorade, kada vlast ne želi da ove makne! Ha, da, pa nazadnjaci koje je narod većinom izabrao su na vlasti. Narode, prijatno !

Veterinar Preduzetnik

pre 9 godina

Nije fora da sad objavljujete ove plagijate..Olja je na odmoru. Neće niko čuti:-)
A baš sam se pitao kako to da ove "nove ekonomske mere vlade" izgledaju kao da ih pisao mali Perica. Ono u stvari je Mali Perica i slična ekipa bahatih diletanta a uz to i plagijatora.Kakvi plagijatori takva i "država". Kao i sve ranije partije i stranke - velika im ala. Imaju ambicije da zauzmu 100% kapaciteta za odlučivanje a nemaju ni 1 promil kadrova koji to mogu da podrže. Onda počinje skupljanje "s koca i konopca". Skupljajmo ovo malo dece što se rodilo i šaljimo ih što dalje odavde, oni bar da ne propadnu kad smo mi pogrešili. Moji imaju 9 i 11 godina i uče dva strana jezika, za sad.

Bojana

pre 9 godina

Au sad sam pogledala na pescaniku,ostala sam bez reci.Ovo bi za mene bila glavna vest na svim tv i internet portalima,pa ovo se ne desava ni onom Dzibutuu ni u jednoj africkoj drzavi,stvarno smo dno dna!

Silver Surfer

pre 9 godina

Divan kadar ima SNS. Onako, bas napredan. Plus otpaci iz DS-a pojacani Dinkicevim kadrom. Pravi Bajern. Jos kad na red dodju doktorat Cice Tabakovic i Zorane Mihajlovic, bice veselo. Sve sam strucnjak, do strucnjaka. Doduse, ni u drzavi ne moze da bolje sa takvim kadrom.
Ne secam se, da li se neka stranka toliko izblamirala kao sto je SNS za ove dve godine. A ovo je tek pocetak. Interesantan ce biti i magistarski rad Velje Ilica, kao i pojedini doktorati clanova DS-a.
Ispada da je drzava podredjena njima. I da im niko ne moze stati na put u zadovoljenju njihovih ambcija. Ocekujem da Vucic kaze da nista gluplje nije cuo.

Cule

pre 9 godina

"Autor analize doktorata gradonačelnika Beograda kaže da je Siniša Mali dodaje i da su delovi teze navodno kopirani iz Vikipedije ili bukvalno prevedini sa engleskog, iz doktorske disertacije čija je tema privatizacija u Eritreji."

Ovi likovi na nama vec godinama primenjuju "eritrejski scenario". Zato smo tu gde smo.

Sergioking

pre 9 godina

I ondanam takvi likovi vode drzavu,prestonicu,Povraca mi se.
Da mi je samo 2 sata da zamenim mozak sa nekim ko je izasao da glasa i jos glasao za pobednike,da se odmorim k'o covek.

hah

pre 9 godina

ahahaha ovi momci me sve vise i vise odusevljavaju svaka cast... mada ako ovako budu nastavili nece imati ko da nas vodi posto su izgleda svi ti na vlasti plagijati ? cast izuzacima

sve ima svoju cenu...

pre 9 godina

Nadam se da svi znaju da Mali, Stefanovic, Sapic, i ostali "doktori" u politici nisu sami pisali te doktorate. Oni snose svu odgovornost za taj lopovluk, ali treba ogoleti i stvarne autore tih plagijata.

stop lažima

pre 9 godina

Ako je nešto pagijat- plagijat je i tačka. A vi koji bez ikakve veze udarate minuse, pokazujete time samo pomanjkanje inteligencije. Koga vi branite? Plagijatore? Sutra biste branili i ubice? Ili ste toliko neuki da ne shvatate šta znači plagirati doktorat? Ovi vaši minusi govore ko ste i kakvi ste.

Slaviša

pre 9 godina

Malo manje od ništa glupljeg što sam u životu pročitao.

Bezobraznici.

Mi Srbi ne cenimo tuđi rad.

Nisam doktor, ali mogu pogledati!

To be continued...

pera

pre 9 godina

Djuričina treba najuriti sa EF ne samo zbog ovoga , već i zbog niza neprofesionalnih gafova u prošlosti koji nisu dostojni nekoga ko se prodaje da poznaje ekonomske zakone a kamoli profesora Univerziteta.

Moje Ime

pre 9 godina

Za ono za sta se u pristojnom svetu izdaju suspenzije i izbacuje sa fakulteta (Resavska Skola), na nasim fakultetima je postala redovna praksa. Nisu samo Mali, Mica i Gangula krivci. Hiljade i hiljade studenata plagiraju radove jos od prve godine fakulteta jer im niko nije objasnio da to jednostavno ne sme da se radi. Problem je neuporedivo veci nego sto se u medijima predstavlja. Visoko skolstvo je trulo da trulije ne moze biti. Gde god da bocnes raspada se. Slicno je i u srednjim skolama. Za pocetak, dobro je da se makar o tome pise u javnosti i da se toboze osudjuje ali procice dugi niz godina ili su pak neophodni fundamentalne promene da se ova prepisivacka praksa iskoreni.

Perica

pre 9 godina

Bas sam se sokirao...Pa cudo bi bilo da se neki uistinu obrazovan, strucan i neiskvaren covek nadje u vrhu vlasti, umesto poltrona, ulizica i apsolutnih neznalica koji ce kako stvari stoje doci glave ovoj drzavi i narodu.

izvinite posteni humanisti!

pre 9 godina

"Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije"

Ja se nesto razumem u tehnicke nauke, na bazicnom prakticnom inzenjerskom nivou. Uz svo uvazavanje kolega iz drustvenih nauka, ipak neke stvari nikad nisam razumeo.
Evo npr. ovaj gore doktorski naslov bi iz mog ugla, bez obzira na sadrzinu, komotno mogao da glasi:
"Junk in - Junk out"
(prakticna vrednost takvih razmatranja je uvek NULA, bez obzira da li neko prepisuje od nekoga ili sam "naucno istrazuje")

Pera

pre 9 godina

Izgleda je IT SNS-a i botovi krenuo opet u obaranje Pescanika. Kada su javljali za Sapica sajt je normalno radio. Kada je na tapetu preposteni SNS opet napadi na server.
Sta im vredi kada ce se tekst ovako pre rasiriti po internetu. :)

Li Osvald

pre 9 godina

Ti ljudi nisu samo falsifikat doktori. Oni su i falsifikat coveka i falsifikat politicara, falsifikat ljudskih bica! Srbija je takodje falsifikat drzave...

Capitulus

pre 9 godina

Vucicu, da li je ovo glupo obrazlozenje mozda nadmasilo prethodno "najgluplje obrazlozenje koje si u zivotu cuo"? Mozda si mislio da ces, time sto postavljas neuke diletante na vazna mesta, biti novi Tito?
Javnost mora da ih pritisne da daju ostavke!

zmajognjeni

pre 9 godina

Eto prilike za Beogradski Univerzitet da reaguje! Hajde sada ili ste i vi (mi) u strahu! Ako Univerzitet ne reaguje ja cu svoju diplomu sa tog univerziteta baciti na rektorat!

onda nista

pre 9 godina

Nadam se da ce Sinisa podneti tuzbu,jeste neki program ce da govori sta je plagijat a sta nije....ocito je da se neko nameracio na SNS.
(Disk, 9. jul 2014 17:45)

Jok Vucic ce da ti kaze sta je. Ovakvu glupost odavno nisam cuo. Da, program prepoznaje da li je nesto plagirano, a ako si bio na sajtu, video si da je to ocigledno pokazano.
Jedini ko udara na SNS je sam SNS. Sta im fali da priznaju, da se Stefanovic i Mali povuku i da na njihovo mesto dodje neko drugi? Objasni mi to molim te. Ili je u kamenu zapisano da Stafanovic i Mali moraju da budu na funkcijama?

StanićĐuka

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti ali nema pravo da na sve moguće načine pokušava da spreči sadašnju vladu u sprovođenju započetih reformi i stvaranju boljih uslova za život građana koji su vlade do 2012. godine dovele do ruba propasti. Cilj montiranja afera usmerenih na premijera, preko ministra policije, ministra odbrane, sada gradonačelnika Beograda, jeste usporavavanje reformi, usporavanje donošenja novih zakona, ometanje borbe protiv kriminalaca, mafijaša, narko dilera. U jedno, svi koji se time bave, moraju biti sigurni - NEMA toga što može da stane na put ili skrene u stranu trasu kojom Vučić i vlada vode Srbiju i njene građane u bolje sutra.

Maksim

pre 9 godina

(Sanja, 9. jul 2014 15:55) Stvarno neznam ko se izblamirao da li oni koji su iskoristili slabost naroda i teror bombi i sankcija, pa poverovali da je "vlast sa ulice" stvarno spasilačka, pa iskoristivši to blanko i ničim zasluženo poverenje, besomučno pljačkali i onako iznuren narod i državu, takoda sad ovi reformisani radikali i nemaju mnogo izbora nego da zavrnu rukave i pokušaju da nešto poprave, jer krasti više nema šta!

9876

pre 9 godina

Svi su radili neke teme privatizacije i slicno. Pa za to i ne treba doktorat. Sta bice lakse ako nas doktori kradu.
Nego problem je veci sto se to desilo na Fon-u. Nije vise mega bleja, hronicno je.
Ja sam zavrsio 3 god. na privatnom, za diplomski mi je profesor dupe pomerio. Sve sto sam uzeo iz literature je moralo lepo da se bavede u tezi. Tacke i zarezi su me urnisali. Ali napravio sam ga na kraju. Poenta je nije bitno dal si na privatnom ili drzavnom, sistem se urusio. Malo je onih koji mare za bilo sta. Secam se taj profesor mi je rekao, na tom radu ce stajati i moje ime.
Politika je svuda pustila pipke i sve je otislo vragu, moja diploma nije velika ali sada jos vise postujem svog mentora. Njegovo ime i dalje ima vrednost!

Ana

pre 9 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=874536#k13193815
Ja sam uvek govorila da je FON sprdnja i da se ne moze meriti sa ETF-om i EKOF-om ciji pokusava da bude miks. Slobodno moze da se zatvori sto se mene tice.

gradacija s juzne pruge

pre 9 godina

@mali, manji, Mali

nova komparacija.
(Dr Milorad Cvijović, 9. jul 2014 18:07)

Meni ovo lici na gradaciju, a ne na komparaciju, jer ne videh nikakvo poredjenje.

Nimrod

pre 9 godina

Sta se bre zezate sa ozbiljnim stvarima i ko je tog Karapandzu uopste ovlastio da preko nekih tamo programa proverava validnost necijeg doktorata?
(Danica 1982, 9. jul 2014 17:10)

Evo kako se u Srbiji vodi argument. Kad nemas cinjenice, napadas coveka. Danice, doktorat je naucni rad. Poenta naucnog rada je da doprinese razvoju nauke. Ako naucni rad nije dostupan javnosti, da ga kritikuje, proverava, koristi, onda to nije naucni rad. Nije bitno ko ga proverava, naucni radovi moraju da budu javni jer se samo javnom raspravom unapredjuje kvalitet nauke. Ili treba neko da pise doktorate koje ce onda kriti u fiokama? Cemu onda doktorat? Imena radi?

Atina

pre 9 godina

@Disk Ovakve platforme za proveru verodostojnosti radova postoje na velikom broju fakulteta kod nas i u inostranstvu, kako bi se sprecile podvale vec koriscenih radova i plagijata. Nema veze sa zivotom Vas komentar. Evo ja nisam kadar SNSa, a da kod mene na faxu probam da podvalim plagirani diplomski rad, program bi mogao da prepozna plagirane delove, ja ne bih mogla da diplomiram. Takodje, sigurno bih snosila neke posledice zbog toga.

vox populi

pre 9 godina

@(Disk, 9. jul 2014 17:45)
Mali ima mogućnost da zahteva formiranje stručne komisije koja bi utvrdila šta je tačno, ali za sada to ne čini. Može i da tuži...Ali, nema potrebe, već se FON oglasio i pregledaće njegov doktorat. A što se tiče primedbe da se neko "nameračio" na SNS, ona je neosnovana. Svi pametni i pošteni ljudi traže istinu i na tu istinu imaju pravo, niko ne može, čak i da hoće, da im "zamazuje oči" pričama o zaveri protiv SNS. Šapić nije član SNS, i njegov doktorat je pod lupom.

Mare

pre 9 godina

Evo ga referat za Univerzitetsku komisiju na UuB:
http://webserver.rcub.bg.ac.rs/publicFileDownload?idSednicaMaterijal=13779

Tu stoji:
"Кандидат мр Синиша Мали је објавио следеће радове који га квалификују да може да одбрани докторску дисертацију:
1. "Value Creation Through Restructuring - Key Value Drivers and Value Creation Models", Siniša Mali, Slađana Barjaktarević Rakočević, Gheorghe Savoiu, Organization and Management, Volume 4, Issue 173, February 2013, str. 109-120"

Rad nema DOI oznaku... Ja bih voleo da mi neko nađe pomenuti časopis koji kvalifikuje rad za odbranu. Na Kobsonu Narodne Biblioteke ga nema.

za istinu

pre 9 godina

@(StanićĐuka, 9. jul 2014 23:20)
Svi gubimo ako na visokim državnim funkcijama imamo ljude koji su plagijatori. E sad, da bi se ovo shvatilo, poreban je mali mentalni napor.Mnogi ili za to nisu sposobni ili zatvaraju oči pred istinom.

maja

pre 9 godina

Obratite paznju na lajkove i dislajkove. Strasno. Vlada nema para da nam u septembru isplati plate, vec ce da ih skrese za 10 posto, ali ima para da placa botove. Ne samo da je sramotno, vec je i prilicno neinteligentno, ali dobro, od kompanije na vlasti se ne moze nesto inteligentno ni ocekivati. Sto bi reko nas narod, "sve moj do mojega". Sad ocekujem izmedju 153 i 164 dislajka, ako se botovi nisu umorili.

M

pre 9 godina

@"Never be a spectator of unfairness or stupidity. Seek out argument and disputation for their own sake, the grave will supply plenty of time for silence."
(oklagija, 9. jul 2014 17:02)

Pa zar nista nisi naucila oklagijo? Kad navodis citat, navedi i autora! Pogotovo ako je u pitanju Christopher Hitchens.

vladimir

pre 9 godina

Uskoro u Srbiji neće biti VEST da je neko plagirao doktorat, tj. da ga nema, biće Vest da je neko doktorirao regularno! I, ne samo kad je doktorat u pitanju, treba proveriti sve fakultetske diplome i diplomske radove svih političara. Krenuti od samog vrha!Istini za volju, ako se doslovno prepisuju evropski zakoni zašto da to isto ne čine i sa doktorskim i diplomskim radovima!