Ponedeljak, 07.07.2014.

16:57

Srušena tri mosta ka Donjecku

Tri mosta na glavnim putevima ka Donjecku na istoku Ukrajine dignuta su danas u vazduh, da bi se, kako se pretpostavlja, usporio mogući napad ukrajinskih snaga.

Izvor: Beta

Srušena tri mosta ka Donjecku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 9 godina

@(bob.e.lee, 7. jul 2014 21:21)

Pa i Rusija se ponaša u skladu s tim i sama ima svoj set duplih aršina pa opredeljivanje između SAD i Rusije mu dođe kao da se opredeljuješ između dve školske siledžije voleći jednog do nesvesti zato što tvom drugaru uzima užinu umesto tebi - pa to te čini i gorim od siledžija.

SAD, Rusija - isti klinac. Kad se slonovi tuku i kad vode ljubav travi je sve jedno, jer biva izgažena.

London

pre 9 godina

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.
(Ricky, 07. jul 2014 21:09)

Za svakog Engleza, svako otcepljenje je ok dok god je narod na toj teritoriji odlučio demokratski da se otcepi. Dve godine pre septembarskog referenduma o otcepljenju Škotske, britanska vlada je obećala poštovanje rezultata, odredila paket finasijske pomoći nezavisnoj Škotskoj, obećala pomoć i odnosima sa EU, napravila plan oporezivanja za škotske biznise u Engleskoj, napravila plan prelaska sa britanske na škotsku funtu, itd, itd... s druge strane, ako narod neke britanske teritorije želi da ostane, vojska će mu to omogućiti, kao na Foklandima...

Mirko P

pre 9 godina

Kakva teska rec "separatisti", ili kao sto cesto koristite "teroristi". Rekao bih da preterujete sa terminima o ljudima koji stite svoja prava, ili jednostavno zele svoju slobodu, otcepljenje! Zasto navodim sve te reci, prosto iz razloga sto se ne secam da ste koristili iste 90tih godina, u oba navrata!
Molim da se objavi post, ne vredjam nikog, izrazavam svoje pravo na misljenje i pitanje! Zahvaljujem se.

stop crnoj kugi

pre 9 godina

Sram ih bilo sto ruse svoju zemlju. Idi u rusiji pa tamo rusi.
(Maxo iz Kanade, 7. jul 2014 21:20)

Na koga mislis? Na ove sto su 3 meseca bombardovali i rusili Slavjansk, Kramatorsk i sto sada ruse Lugansk, Gorlivku, Donjeck? Pobunjenici su srusili tri mosta da bi usporili napredovanje ukrajinske paravojske i vojske, a Ukrajineri i Galicijani ruse bolnice, skole, vrtice, stambene zgrade, kuće, fabrike i crkve. Po tebi, trebalo bi osuditi i jugoslovenske partizane i francuski pokret otpora što su za vreme II svetskog rata rušili mostove i pruge u vlastitoj zemlji i tim, valjda, pokazali koliko mrze svoju zemlju. Momče, osvesti se, vi ste svoj rat izgubili odavno, tamo negde 08.05.1945.godine.

Igor

pre 9 godina

@Ilic
Veličina ne koreliše sa snagom. S druge strane, SSSR je bio mnogo veći od Rusije, pa je doživeo ponižavajući poraz. Moram Vas razočarati, Putin je ispao kompletno smešan i nepouzdan.
Verovatno KGB predsednik zna da se jačim ne valja kačiti.

Anon

pre 9 godina

@Vladimir
Sve si lepo naveo,samo sustinu nisi ko tu u opste rovari?
Sta, kao Iracani dobro zive?
Sta, kao Libijci dobro zive?
Sta, kao Egipcani dobro zive?
Sta, kao oni su nezavisni i demokratija je dosla kod njih?
Kad svodimo tako racune, posto si pragmatican, ajmo nesto sa nasih prostora?
Sta, kao Bosanci dobro zive?
Sta, kao Srbi dobro zive?
Sta, kao Hrvati dobro zive?
Sta, kao Albanci dobro zive?
Sta, kao Makedonci dobro zive?
Bojim se da se niko te demokratije i tog samopredeljenja niko 'leba nije najeo!!! A uzrok nisu sigurno Rusi!
I btw, ako su sila a jesu naravno da nece to dozvoliti, ovo sto im rade na granici, ni ti isti Ameri to ne bi dozvolili, i jos jednu stvar: meni je na kraju krajeva zao tog Ukrajinskog naroda, sto su par njih zapocela ovu stvar, a na kraju ima da budu banana drzava, i videces za par godina, nazalost plakace za ovim kret*nom kojeg su nasilno proterali, jer ovi koji su sad dosli, krv ima da im isisaju, i toliko ima da ih zaduze da sto je ovaj pokrao to ce biti 'peace of cake' naspram sta su ovi uradili i niko nece od njih odgovarati. E to je sustina tvoje pitalice, nazalost! Nadam se da ce ovaj dobronamerni komentar biti objavljen!!!

Građanin

pre 9 godina

@London: A sta sa stanovnistvom Foklanda koje nije zelelo da budeo deo Ujedinjenog Kraljevstva i sta su Englezi trazili na Foklandskim ostrvima uopste?

Ricky

pre 9 godina

(Vladimir, 07. jul 2014 20:35)

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.

bob.e.lee

pre 9 godina

@Vladimir
Vladimire, razlog reakcije domace javnosti u korist Rusije je sledeci:
Kosovo - posteno
Republika Srpska - nije posteno
Srbija podeljena - posteno (zapadni svet)
Ukraina podeljena - nije posteno (zapadni svet takodje)

Kada objasnis taj deo price, ima da ti verujem ovako si bot. Inace, smatram da je mnogo toga bolje uredjeno na zapadu, ali neke stvari mi bodu oci. U svakom slucaju slicni su oni Rusima, ali su svoja s*anja bolje upakovali

eternal

pre 9 godina

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio... (onako ne obavezno, 07. jul 2014 19:59)
Moguce, win-win za obe strane

obaveza

pre 9 godina

Obavezimo se svi ovde da u slucaju napustanja pro Ruskih snaga u Ukrajini od Strane Rusije, svi kolektivno zaboravimo na Rusiju i okrenemo se Evropi, ili sebi samima? Tacno je , sta ako nama zatreba danas sutra pomoc od nekoga, kako racunati na nekoga ko je u stanju da prvo navlaci i pali deo svog naroda a zatim ga proda. Necu da gresim dusu, da sacekamo i vidimo ali sam nesto skeptican. Da je Rusija htela da reaguje vec bi reagovala.

mariner

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

au mile.

Vladimir

pre 9 godina

Kosovo otcepljenje - nije pošteno.
Krim otcepljenje - pošteno.
Vojvodina otcepljenje - nije pošteno.
Donbas otcepljenje - pošteno.
Sandžak otcepljenje - nije pošteno.
Baskija otcepljenje - pošteno.
Nema šta, prosečan Srbin stvarno ima nepokolebljivo dosledan stav o zbivanjima u svetu.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Ako Rusi dozvole potpun krah pobunjenika na istoku Ukrajine onda bi srbi trebali da nauče zauvek koliko mogu računati na Rusiju. Ni jedan jedini procenat,za sva vremena. U ovoj varijanti je pitanje da li će Rusija zadržati i Krim.
Moguća je i druga varijanta-da rusi još nisu odredili crvenu liniju Ukrajini,Slavjansk to oČigledno nije. Ne znam koliko je svoje armije Ukrajina izvela na položaje,ali u ovoj drugoj varijanti može biti uništena za nekoliko sati. Prednost bi bila na strani prorusa.

gavarit maskva

pre 9 godina

ovi kao nato ruse mostove, gori su od svake hunte jer sopstveni narod drze kao taoce, a razbezase se kao zecevi kad im je prvi put zagustilo, i ostavise svoj narod na milost i nemilost onima koje zovu "fasisti" , cak ni putin s njima ne zeli da ima nista, samo srbski nacijonalisti. s kim si takav si.

onako ne obavezno

pre 9 godina

Ocajnicki defanzivni potez. Sto znaci da je Moskva dobila sta je htela (mogla) da dobije I pustila niz vodu pijune na istoku Ukrajine.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (eternal, 7. jul 2014 17:18)

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio...

Kakava masta

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

Kako je tebi lepo, preporuci i nama sta uzimas za halucinaciju, da probamo!

Stefan

pre 9 godina

Poslovno sam u nekoliko navrata boravio u Ukrajini.I u Kijevu i u Donjecku.
Razlike postoje.Mislim da je Kiev mnogo bliže Evropi.Donjeck je dosta podeljen. Pričao sam i sa ljudima koj isu za tešnje veze sa Moskov,ali i sa onima kojisu za to da Ukrajina mora što pre ući u EU I NATO.
Čitam vesti ukrajinskih i ruskih medija.Izveštaji su diamentraln osuprotini pa se uzdajem u moje prijatelje sa kojima komuniciram e poštom i tviterom.
Veći deo Donjecke regije su ukrajinske snage povratile. Od jutros kontrolišu i tv predajanik 6 km od Donjecka,koji eemituje i zemlaljsku i za kablovsku mrežu i sad se u gradu gledaju samo ukrajinski mediji.Do juče su to bili samo ruski.
Gradom se pronose priče i da će grad pasti pod obruč vojske i da će separatistima biti dat rok od 24h da napuste grad i odu u Rusiju.
Inače,zvuči neverovatno,ali u Donjecku i sada funkcionišu dve vlasti.Ukrajinska vlast se izmestila u nekoliko državnih objekata i vila u predgrađima i gradsku skupštinu i predvode je Guverner Donjecke oblasti Taruta,a i gradonačelnik Ljevčenko,a u zgradi državne administracije sada štab i rukovodstvo samoproklamovane DNR.
I ljudi su dosta podeljeni,a i po prijateljima vidim da se većina,manje više drži po strani.
Mislim da ta većina i jeste razlog što u gradu još nije bilo većih sukoba.Nadam se da će tako i ostati.

dragaN

pre 9 godina

@Leo
"Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi."

Zivim u Ukrajini. Mislim da je gerilski rat u Ukrajini jako tesko voditi jer sem na zapadu, u Ukrajini gotovo da uopste nema planina. A voditi gerilski rat u ravnici, nisam siguran da moze. Takav teren ide na ruku ukrajinskoj hunti. Da im je teren kao u Srbiji, ne bi im pomogla prednost u naoruzanju.

Leo

pre 9 godina

Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi. Ako nazovemo ruske pobunjenike sparatistima ili teroristima, onda to moze da bude jako opasno po Ukrajinu, naravno jer se zna kako teroristi operisu. Recimo u Ceceniji su se teroristi skrivali iz normalnih gradjana koji su punktove branili goloruki a bili su rusi. Sada se svi pitaju kako to. Pa lako s obzirom da su im teroristi drzali najmilije te se od ovih zahtevalo da izigravaju zivi stit na punktovima. Rusi su zrtvovali svoj narod tad, medjutim pitanje je kako ce biti u Ukrajini.

EU Citizen

pre 9 godina

Ovaj račun treba ispostaviti Kremlju, pa čik da ne plate, već im je privreda na kolenima, ne bi bilo teško dovesti ih do gladi do koje su sami sebe već nekoliko puta, poslednji put osamdesetih, uspešno doveli.

ilic

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.

Stefan

pre 9 godina

Poslovno sam u nekoliko navrata boravio u Ukrajini.I u Kijevu i u Donjecku.
Razlike postoje.Mislim da je Kiev mnogo bliže Evropi.Donjeck je dosta podeljen. Pričao sam i sa ljudima koj isu za tešnje veze sa Moskov,ali i sa onima kojisu za to da Ukrajina mora što pre ući u EU I NATO.
Čitam vesti ukrajinskih i ruskih medija.Izveštaji su diamentraln osuprotini pa se uzdajem u moje prijatelje sa kojima komuniciram e poštom i tviterom.
Veći deo Donjecke regije su ukrajinske snage povratile. Od jutros kontrolišu i tv predajanik 6 km od Donjecka,koji eemituje i zemlaljsku i za kablovsku mrežu i sad se u gradu gledaju samo ukrajinski mediji.Do juče su to bili samo ruski.
Gradom se pronose priče i da će grad pasti pod obruč vojske i da će separatistima biti dat rok od 24h da napuste grad i odu u Rusiju.
Inače,zvuči neverovatno,ali u Donjecku i sada funkcionišu dve vlasti.Ukrajinska vlast se izmestila u nekoliko državnih objekata i vila u predgrađima i gradsku skupštinu i predvode je Guverner Donjecke oblasti Taruta,a i gradonačelnik Ljevčenko,a u zgradi državne administracije sada štab i rukovodstvo samoproklamovane DNR.
I ljudi su dosta podeljeni,a i po prijateljima vidim da se većina,manje više drži po strani.
Mislim da ta većina i jeste razlog što u gradu još nije bilo većih sukoba.Nadam se da će tako i ostati.

ilic

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.

Kakava masta

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

Kako je tebi lepo, preporuci i nama sta uzimas za halucinaciju, da probamo!

EU Citizen

pre 9 godina

Ovaj račun treba ispostaviti Kremlju, pa čik da ne plate, već im je privreda na kolenima, ne bi bilo teško dovesti ih do gladi do koje su sami sebe već nekoliko puta, poslednji put osamdesetih, uspešno doveli.

dragaN

pre 9 godina

@Leo
"Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi."

Zivim u Ukrajini. Mislim da je gerilski rat u Ukrajini jako tesko voditi jer sem na zapadu, u Ukrajini gotovo da uopste nema planina. A voditi gerilski rat u ravnici, nisam siguran da moze. Takav teren ide na ruku ukrajinskoj hunti. Da im je teren kao u Srbiji, ne bi im pomogla prednost u naoruzanju.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Ako Rusi dozvole potpun krah pobunjenika na istoku Ukrajine onda bi srbi trebali da nauče zauvek koliko mogu računati na Rusiju. Ni jedan jedini procenat,za sva vremena. U ovoj varijanti je pitanje da li će Rusija zadržati i Krim.
Moguća je i druga varijanta-da rusi još nisu odredili crvenu liniju Ukrajini,Slavjansk to oČigledno nije. Ne znam koliko je svoje armije Ukrajina izvela na položaje,ali u ovoj drugoj varijanti može biti uništena za nekoliko sati. Prednost bi bila na strani prorusa.

Leo

pre 9 godina

Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi. Ako nazovemo ruske pobunjenike sparatistima ili teroristima, onda to moze da bude jako opasno po Ukrajinu, naravno jer se zna kako teroristi operisu. Recimo u Ceceniji su se teroristi skrivali iz normalnih gradjana koji su punktove branili goloruki a bili su rusi. Sada se svi pitaju kako to. Pa lako s obzirom da su im teroristi drzali najmilije te se od ovih zahtevalo da izigravaju zivi stit na punktovima. Rusi su zrtvovali svoj narod tad, medjutim pitanje je kako ce biti u Ukrajini.

Vladimir

pre 9 godina

Kosovo otcepljenje - nije pošteno.
Krim otcepljenje - pošteno.
Vojvodina otcepljenje - nije pošteno.
Donbas otcepljenje - pošteno.
Sandžak otcepljenje - nije pošteno.
Baskija otcepljenje - pošteno.
Nema šta, prosečan Srbin stvarno ima nepokolebljivo dosledan stav o zbivanjima u svetu.

gavarit maskva

pre 9 godina

ovi kao nato ruse mostove, gori su od svake hunte jer sopstveni narod drze kao taoce, a razbezase se kao zecevi kad im je prvi put zagustilo, i ostavise svoj narod na milost i nemilost onima koje zovu "fasisti" , cak ni putin s njima ne zeli da ima nista, samo srbski nacijonalisti. s kim si takav si.

Ricky

pre 9 godina

(Vladimir, 07. jul 2014 20:35)

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.

onako ne obavezno

pre 9 godina

Ocajnicki defanzivni potez. Sto znaci da je Moskva dobila sta je htela (mogla) da dobije I pustila niz vodu pijune na istoku Ukrajine.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (eternal, 7. jul 2014 17:18)

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio...

mariner

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

au mile.

stop crnoj kugi

pre 9 godina

Sram ih bilo sto ruse svoju zemlju. Idi u rusiji pa tamo rusi.
(Maxo iz Kanade, 7. jul 2014 21:20)

Na koga mislis? Na ove sto su 3 meseca bombardovali i rusili Slavjansk, Kramatorsk i sto sada ruse Lugansk, Gorlivku, Donjeck? Pobunjenici su srusili tri mosta da bi usporili napredovanje ukrajinske paravojske i vojske, a Ukrajineri i Galicijani ruse bolnice, skole, vrtice, stambene zgrade, kuće, fabrike i crkve. Po tebi, trebalo bi osuditi i jugoslovenske partizane i francuski pokret otpora što su za vreme II svetskog rata rušili mostove i pruge u vlastitoj zemlji i tim, valjda, pokazali koliko mrze svoju zemlju. Momče, osvesti se, vi ste svoj rat izgubili odavno, tamo negde 08.05.1945.godine.

Anon

pre 9 godina

@Vladimir
Sve si lepo naveo,samo sustinu nisi ko tu u opste rovari?
Sta, kao Iracani dobro zive?
Sta, kao Libijci dobro zive?
Sta, kao Egipcani dobro zive?
Sta, kao oni su nezavisni i demokratija je dosla kod njih?
Kad svodimo tako racune, posto si pragmatican, ajmo nesto sa nasih prostora?
Sta, kao Bosanci dobro zive?
Sta, kao Srbi dobro zive?
Sta, kao Hrvati dobro zive?
Sta, kao Albanci dobro zive?
Sta, kao Makedonci dobro zive?
Bojim se da se niko te demokratije i tog samopredeljenja niko 'leba nije najeo!!! A uzrok nisu sigurno Rusi!
I btw, ako su sila a jesu naravno da nece to dozvoliti, ovo sto im rade na granici, ni ti isti Ameri to ne bi dozvolili, i jos jednu stvar: meni je na kraju krajeva zao tog Ukrajinskog naroda, sto su par njih zapocela ovu stvar, a na kraju ima da budu banana drzava, i videces za par godina, nazalost plakace za ovim kret*nom kojeg su nasilno proterali, jer ovi koji su sad dosli, krv ima da im isisaju, i toliko ima da ih zaduze da sto je ovaj pokrao to ce biti 'peace of cake' naspram sta su ovi uradili i niko nece od njih odgovarati. E to je sustina tvoje pitalice, nazalost! Nadam se da ce ovaj dobronamerni komentar biti objavljen!!!

bob.e.lee

pre 9 godina

@Vladimir
Vladimire, razlog reakcije domace javnosti u korist Rusije je sledeci:
Kosovo - posteno
Republika Srpska - nije posteno
Srbija podeljena - posteno (zapadni svet)
Ukraina podeljena - nije posteno (zapadni svet takodje)

Kada objasnis taj deo price, ima da ti verujem ovako si bot. Inace, smatram da je mnogo toga bolje uredjeno na zapadu, ali neke stvari mi bodu oci. U svakom slucaju slicni su oni Rusima, ali su svoja s*anja bolje upakovali

obaveza

pre 9 godina

Obavezimo se svi ovde da u slucaju napustanja pro Ruskih snaga u Ukrajini od Strane Rusije, svi kolektivno zaboravimo na Rusiju i okrenemo se Evropi, ili sebi samima? Tacno je , sta ako nama zatreba danas sutra pomoc od nekoga, kako racunati na nekoga ko je u stanju da prvo navlaci i pali deo svog naroda a zatim ga proda. Necu da gresim dusu, da sacekamo i vidimo ali sam nesto skeptican. Da je Rusija htela da reaguje vec bi reagovala.

Građanin

pre 9 godina

@London: A sta sa stanovnistvom Foklanda koje nije zelelo da budeo deo Ujedinjenog Kraljevstva i sta su Englezi trazili na Foklandskim ostrvima uopste?

Mirko P

pre 9 godina

Kakva teska rec "separatisti", ili kao sto cesto koristite "teroristi". Rekao bih da preterujete sa terminima o ljudima koji stite svoja prava, ili jednostavno zele svoju slobodu, otcepljenje! Zasto navodim sve te reci, prosto iz razloga sto se ne secam da ste koristili iste 90tih godina, u oba navrata!
Molim da se objavi post, ne vredjam nikog, izrazavam svoje pravo na misljenje i pitanje! Zahvaljujem se.

Igor

pre 9 godina

@Ilic
Veličina ne koreliše sa snagom. S druge strane, SSSR je bio mnogo veći od Rusije, pa je doživeo ponižavajući poraz. Moram Vas razočarati, Putin je ispao kompletno smešan i nepouzdan.
Verovatno KGB predsednik zna da se jačim ne valja kačiti.

eternal

pre 9 godina

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio... (onako ne obavezno, 07. jul 2014 19:59)
Moguce, win-win za obe strane

London

pre 9 godina

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.
(Ricky, 07. jul 2014 21:09)

Za svakog Engleza, svako otcepljenje je ok dok god je narod na toj teritoriji odlučio demokratski da se otcepi. Dve godine pre septembarskog referenduma o otcepljenju Škotske, britanska vlada je obećala poštovanje rezultata, odredila paket finasijske pomoći nezavisnoj Škotskoj, obećala pomoć i odnosima sa EU, napravila plan oporezivanja za škotske biznise u Engleskoj, napravila plan prelaska sa britanske na škotsku funtu, itd, itd... s druge strane, ako narod neke britanske teritorije želi da ostane, vojska će mu to omogućiti, kao na Foklandima...

Aleksandar

pre 9 godina

@(bob.e.lee, 7. jul 2014 21:21)

Pa i Rusija se ponaša u skladu s tim i sama ima svoj set duplih aršina pa opredeljivanje između SAD i Rusije mu dođe kao da se opredeljuješ između dve školske siledžije voleći jednog do nesvesti zato što tvom drugaru uzima užinu umesto tebi - pa to te čini i gorim od siledžija.

SAD, Rusija - isti klinac. Kad se slonovi tuku i kad vode ljubav travi je sve jedno, jer biva izgažena.

EU Citizen

pre 9 godina

Ovaj račun treba ispostaviti Kremlju, pa čik da ne plate, već im je privreda na kolenima, ne bi bilo teško dovesti ih do gladi do koje su sami sebe već nekoliko puta, poslednji put osamdesetih, uspešno doveli.

ilic

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.

dragaN

pre 9 godina

@Leo
"Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi."

Zivim u Ukrajini. Mislim da je gerilski rat u Ukrajini jako tesko voditi jer sem na zapadu, u Ukrajini gotovo da uopste nema planina. A voditi gerilski rat u ravnici, nisam siguran da moze. Takav teren ide na ruku ukrajinskoj hunti. Da im je teren kao u Srbiji, ne bi im pomogla prednost u naoruzanju.

Kakava masta

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

Kako je tebi lepo, preporuci i nama sta uzimas za halucinaciju, da probamo!

Vladimir

pre 9 godina

Kosovo otcepljenje - nije pošteno.
Krim otcepljenje - pošteno.
Vojvodina otcepljenje - nije pošteno.
Donbas otcepljenje - pošteno.
Sandžak otcepljenje - nije pošteno.
Baskija otcepljenje - pošteno.
Nema šta, prosečan Srbin stvarno ima nepokolebljivo dosledan stav o zbivanjima u svetu.

gavarit maskva

pre 9 godina

ovi kao nato ruse mostove, gori su od svake hunte jer sopstveni narod drze kao taoce, a razbezase se kao zecevi kad im je prvi put zagustilo, i ostavise svoj narod na milost i nemilost onima koje zovu "fasisti" , cak ni putin s njima ne zeli da ima nista, samo srbski nacijonalisti. s kim si takav si.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Ako Rusi dozvole potpun krah pobunjenika na istoku Ukrajine onda bi srbi trebali da nauče zauvek koliko mogu računati na Rusiju. Ni jedan jedini procenat,za sva vremena. U ovoj varijanti je pitanje da li će Rusija zadržati i Krim.
Moguća je i druga varijanta-da rusi još nisu odredili crvenu liniju Ukrajini,Slavjansk to oČigledno nije. Ne znam koliko je svoje armije Ukrajina izvela na položaje,ali u ovoj drugoj varijanti može biti uništena za nekoliko sati. Prednost bi bila na strani prorusa.

London

pre 9 godina

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.
(Ricky, 07. jul 2014 21:09)

Za svakog Engleza, svako otcepljenje je ok dok god je narod na toj teritoriji odlučio demokratski da se otcepi. Dve godine pre septembarskog referenduma o otcepljenju Škotske, britanska vlada je obećala poštovanje rezultata, odredila paket finasijske pomoći nezavisnoj Škotskoj, obećala pomoć i odnosima sa EU, napravila plan oporezivanja za škotske biznise u Engleskoj, napravila plan prelaska sa britanske na škotsku funtu, itd, itd... s druge strane, ako narod neke britanske teritorije želi da ostane, vojska će mu to omogućiti, kao na Foklandima...

Leo

pre 9 godina

Pa da juce sam pricao o ovome ili prekljuce. Gerilski rat i dizanje mostova u vazduh je prva u nizu operacija kojima se prilazi. Ako nazovemo ruske pobunjenike sparatistima ili teroristima, onda to moze da bude jako opasno po Ukrajinu, naravno jer se zna kako teroristi operisu. Recimo u Ceceniji su se teroristi skrivali iz normalnih gradjana koji su punktove branili goloruki a bili su rusi. Sada se svi pitaju kako to. Pa lako s obzirom da su im teroristi drzali najmilije te se od ovih zahtevalo da izigravaju zivi stit na punktovima. Rusi su zrtvovali svoj narod tad, medjutim pitanje je kako ce biti u Ukrajini.

Igor

pre 9 godina

@Ilic
Veličina ne koreliše sa snagom. S druge strane, SSSR je bio mnogo veći od Rusije, pa je doživeo ponižavajući poraz. Moram Vas razočarati, Putin je ispao kompletno smešan i nepouzdan.
Verovatno KGB predsednik zna da se jačim ne valja kačiti.

stop crnoj kugi

pre 9 godina

Sram ih bilo sto ruse svoju zemlju. Idi u rusiji pa tamo rusi.
(Maxo iz Kanade, 7. jul 2014 21:20)

Na koga mislis? Na ove sto su 3 meseca bombardovali i rusili Slavjansk, Kramatorsk i sto sada ruse Lugansk, Gorlivku, Donjeck? Pobunjenici su srusili tri mosta da bi usporili napredovanje ukrajinske paravojske i vojske, a Ukrajineri i Galicijani ruse bolnice, skole, vrtice, stambene zgrade, kuće, fabrike i crkve. Po tebi, trebalo bi osuditi i jugoslovenske partizane i francuski pokret otpora što su za vreme II svetskog rata rušili mostove i pruge u vlastitoj zemlji i tim, valjda, pokazali koliko mrze svoju zemlju. Momče, osvesti se, vi ste svoj rat izgubili odavno, tamo negde 08.05.1945.godine.

mariner

pre 9 godina

A kako su se obradovali Srpski evroatlantisti,praglasise pobedu nad Rusima u Ukrajini,ne bede se Rusi tako lako gospodo iz sns,ipak je Rusija malo jaca nego to misli vas vodja,a ako ne verujete uzmite globus i pogledajte,ako vam nesto nije jasno,lako je naci,ono sto je najvece na globusu je Rusija.
(ilic, 7. jul 2014 17:15)

au mile.

Stefan

pre 9 godina

Poslovno sam u nekoliko navrata boravio u Ukrajini.I u Kijevu i u Donjecku.
Razlike postoje.Mislim da je Kiev mnogo bliže Evropi.Donjeck je dosta podeljen. Pričao sam i sa ljudima koj isu za tešnje veze sa Moskov,ali i sa onima kojisu za to da Ukrajina mora što pre ući u EU I NATO.
Čitam vesti ukrajinskih i ruskih medija.Izveštaji su diamentraln osuprotini pa se uzdajem u moje prijatelje sa kojima komuniciram e poštom i tviterom.
Veći deo Donjecke regije su ukrajinske snage povratile. Od jutros kontrolišu i tv predajanik 6 km od Donjecka,koji eemituje i zemlaljsku i za kablovsku mrežu i sad se u gradu gledaju samo ukrajinski mediji.Do juče su to bili samo ruski.
Gradom se pronose priče i da će grad pasti pod obruč vojske i da će separatistima biti dat rok od 24h da napuste grad i odu u Rusiju.
Inače,zvuči neverovatno,ali u Donjecku i sada funkcionišu dve vlasti.Ukrajinska vlast se izmestila u nekoliko državnih objekata i vila u predgrađima i gradsku skupštinu i predvode je Guverner Donjecke oblasti Taruta,a i gradonačelnik Ljevčenko,a u zgradi državne administracije sada štab i rukovodstvo samoproklamovane DNR.
I ljudi su dosta podeljeni,a i po prijateljima vidim da se većina,manje više drži po strani.
Mislim da ta većina i jeste razlog što u gradu još nije bilo većih sukoba.Nadam se da će tako i ostati.

obaveza

pre 9 godina

Obavezimo se svi ovde da u slucaju napustanja pro Ruskih snaga u Ukrajini od Strane Rusije, svi kolektivno zaboravimo na Rusiju i okrenemo se Evropi, ili sebi samima? Tacno je , sta ako nama zatreba danas sutra pomoc od nekoga, kako racunati na nekoga ko je u stanju da prvo navlaci i pali deo svog naroda a zatim ga proda. Necu da gresim dusu, da sacekamo i vidimo ali sam nesto skeptican. Da je Rusija htela da reaguje vec bi reagovala.

Anon

pre 9 godina

@Vladimir
Sve si lepo naveo,samo sustinu nisi ko tu u opste rovari?
Sta, kao Iracani dobro zive?
Sta, kao Libijci dobro zive?
Sta, kao Egipcani dobro zive?
Sta, kao oni su nezavisni i demokratija je dosla kod njih?
Kad svodimo tako racune, posto si pragmatican, ajmo nesto sa nasih prostora?
Sta, kao Bosanci dobro zive?
Sta, kao Srbi dobro zive?
Sta, kao Hrvati dobro zive?
Sta, kao Albanci dobro zive?
Sta, kao Makedonci dobro zive?
Bojim se da se niko te demokratije i tog samopredeljenja niko 'leba nije najeo!!! A uzrok nisu sigurno Rusi!
I btw, ako su sila a jesu naravno da nece to dozvoliti, ovo sto im rade na granici, ni ti isti Ameri to ne bi dozvolili, i jos jednu stvar: meni je na kraju krajeva zao tog Ukrajinskog naroda, sto su par njih zapocela ovu stvar, a na kraju ima da budu banana drzava, i videces za par godina, nazalost plakace za ovim kret*nom kojeg su nasilno proterali, jer ovi koji su sad dosli, krv ima da im isisaju, i toliko ima da ih zaduze da sto je ovaj pokrao to ce biti 'peace of cake' naspram sta su ovi uradili i niko nece od njih odgovarati. E to je sustina tvoje pitalice, nazalost! Nadam se da ce ovaj dobronamerni komentar biti objavljen!!!

Građanin

pre 9 godina

@London: A sta sa stanovnistvom Foklanda koje nije zelelo da budeo deo Ujedinjenog Kraljevstva i sta su Englezi trazili na Foklandskim ostrvima uopste?

Mirko P

pre 9 godina

Kakva teska rec "separatisti", ili kao sto cesto koristite "teroristi". Rekao bih da preterujete sa terminima o ljudima koji stite svoja prava, ili jednostavno zele svoju slobodu, otcepljenje! Zasto navodim sve te reci, prosto iz razloga sto se ne secam da ste koristili iste 90tih godina, u oba navrata!
Molim da se objavi post, ne vredjam nikog, izrazavam svoje pravo na misljenje i pitanje! Zahvaljujem se.

Ricky

pre 9 godina

(Vladimir, 07. jul 2014 20:35)

Za prosecnog Engleza otcepljenje Kosova je u redu ali odcepljenje Severne Irske ili Foklanda nije. Vladimire, univerzalna pravda ne postoji, svaki narod gleda prvo svoj interes.

bob.e.lee

pre 9 godina

@Vladimir
Vladimire, razlog reakcije domace javnosti u korist Rusije je sledeci:
Kosovo - posteno
Republika Srpska - nije posteno
Srbija podeljena - posteno (zapadni svet)
Ukraina podeljena - nije posteno (zapadni svet takodje)

Kada objasnis taj deo price, ima da ti verujem ovako si bot. Inace, smatram da je mnogo toga bolje uredjeno na zapadu, ali neke stvari mi bodu oci. U svakom slucaju slicni su oni Rusima, ali su svoja s*anja bolje upakovali

onako ne obavezno

pre 9 godina

Ocajnicki defanzivni potez. Sto znaci da je Moskva dobila sta je htela (mogla) da dobije I pustila niz vodu pijune na istoku Ukrajine.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (eternal, 7. jul 2014 17:18)

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio...

Aleksandar

pre 9 godina

@(bob.e.lee, 7. jul 2014 21:21)

Pa i Rusija se ponaša u skladu s tim i sama ima svoj set duplih aršina pa opredeljivanje između SAD i Rusije mu dođe kao da se opredeljuješ između dve školske siledžije voleći jednog do nesvesti zato što tvom drugaru uzima užinu umesto tebi - pa to te čini i gorim od siledžija.

SAD, Rusija - isti klinac. Kad se slonovi tuku i kad vode ljubav travi je sve jedno, jer biva izgažena.

eternal

pre 9 godina

tacno je sve sto si napisao samo ipak mislim da je istok ukrajine iskoriscen da bi se krim zaboravio... (onako ne obavezno, 07. jul 2014 19:59)
Moguce, win-win za obe strane