Ponedeljak, 07.07.2014.

12:55

Seća li se Putin šta nam je obećao?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u poseti Moskvi i postavlja se pitanje da li će tražiti od Vladimira Putina da ispuni prošlogodišnje obećanje.

Izvor: Danas

Seæa li se Putin šta nam je obeæao? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Lepa Mira

pre 9 godina

Putina samo treba podsetiti na dato obecanje i on ce ga ispuniti,i Putin imaju previse posla pa se dosta stvari zna i zaboraviti.

SAMO - GA - TREBA - PODSETITI - SETICE - SE

pre 9 godina

Ako je predsednik Rusije Putin obecao bescarinski izvoz Srpskih automobila on ce svoje obecanje siguran sam da ce ispuniti.Ali ovde se cini posto je tu ucestvovao i Mladjan Dinkic siguran sam da se radi o pokusaju neke prevare na koju Rusija nece nasesti, jer sam siguran da je Dinkic pokusao da izvozi bez carine Italijanski FIAT. FIAT iz Srbije u Rusiju naravno da moze, ali samo uz carinu bas kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je covek koji drzi do rečci samo. Problem je u nasoj strani koja pokusava datu rec da izigra tako sto ce im ponuditi ono sto nije bio deo prvobitne pogodbe.

Đorđe

pre 9 godina

(Klara80, 8. jul 2014 07:58)
Prilika mu je data! Ima je!
Samo da ne budu bilbordi i farbanje autobusa u Moskvi
kao u Beogradu o vodi na kojoj je Beograd!
Samo da ne prođe kao Obrenovac!
Beograd WF ili Fiat 500%?

dovla

pre 9 godina

Zamalacujete narod, Rusi ne voze Fiatove automobile, niti ce poceti zato sto dolaze iz Srbije. Fiat nije ni medju 30 najprodavanijih marki automobila u Rusiji, godisnje proda manje od 3000 vozila, npr u 2012 prodato 124 Punta i 215 Fiat500, imate podatke na Fiatovom sajtu. I to na trzistu na kome je prodatu ukupno 2759000 automobila! Samo debil moze da poveruje da Srbija moze tamo da proda vise od 500 komada Fiata 500L. Jos jedna bajka za glup narod.

rezime

pre 9 godina

Jacanjem bilateralno i trgovinsko-ekonomske saradnje, oblasti energetike,kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike,Srbija moze prosperirati.

Миле

pre 9 godina

Зашто Вучић није питао своје партнере у Берлину и Паризу да субвенционишу увоз фијата у ЕУ, када се већ дрхтавим гласом хвали како је Србија ту да спроводи интересе Француске и Немачке на Балкану? Отишао је код Путина као последњи слепац, који мисли да ће успети да превари Руску владу. Требамо коначно да схватимо од кога заиста зависимо и ко нам је прави савезник.

Radomir

pre 9 godina

Naravno da se seca ali posto covek o nama vise brine nego mi sami zna kako posluje Zastava. A znaju i svi oni koji procitaju to sa njihovog sajta,pa se vidi da svaki proizveden auto donosi gubitke ,a tih 10000 bi poproilicno povecalo iste.

Ako mi moderator dozvoli

pre 9 godina

@ (Branko, 7. jul 2014 13:55)

Samo se motor sklapa van Srbije, sve ostalo se pravi u Srbiji
(Proka, 7. jul 2014 14:51)

Koja fabrika u Srbiji stanca limariju?

Lala

pre 9 godina

Baš me interesuje šta bi Vučić odgovorio Putinu kada bi mu ovaj rekao kao što je on rekao Dačiću da nemože na dve stolice . Ili si na vlasti ili u opoziciji, odnosno ili EU ili Rusija?

Matrix

pre 9 godina

Ko je bio u Rusiji zna da tamo niko ne vozi mala kola ili voze BMV 5 ili Ladu nema Bmv 3 nigde da se vidi. Možda može da se proda fića u Indiji ali u Rusiji nikad.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Šta je, šta bi vi? Oćete Putinove pare i pare naše ruske braće da izvučete levom rukom, a desnom da zabijate nož u leđa Rusiji?

Alo Srbijo??? Osvesti se!!!

Klara80

pre 9 godina

Svakako premijeru treba pružiti podršku da iz ove posete izvuče što više koristi za Srbiju. Rusko tržište je neverovatno veliko, a nama je svaki izvoz zlata vredan.

Miroslav

pre 9 godina

Kakva Ruska obecanja i gluposti.Ukrajina je odbila gas iz Rusije i prema Rusiji ce cela Evropa da postupa rigorozno i nepoverljivo.Naravno neke zemlje ce ostati tu gde jesu i medju njima je Srbija,ali opet to je nasa odluka koje smo politicare birali i doveli ih na vlast da rade sta hoce.Mada,moram priznati jos veca je glupost da vise volimo Rusiju nego sopstvenu zemlju.SrBski patriotizam.

zli Marsovac

pre 9 godina

Fijat nije toliko izdrzljiv i otporan automobil za Ruske uslove voznje i vremenskih prilika.. Japanski modeli zauzimaju 80% ruskog trzista automobilima, jer ih prave da traju i da se sto manje kvare...!! na severnom polu Toyota, u Sahari Toyota opet, nisam video ni jednog Amerikanca ili Evropljanina u pustinjama sem reklame za automobil, kojeg su verovatno dovezli na kamionu ...

aleksa

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin, 7. jul 2014 15:16

Moze, apsolutno se slazem sa Vama. Ali da bi spisak bio potpun i iscrpan, molim da se na njega doda i sva steta koja je izazvana prvo visegodisnjim sankcijama, a onda i ona koja je nastala besomucnim i neljudskim bombardovanjem u trajanju od 77 dana. Posto je rec o ekonomiji, ovog puta necemo navoditi CIVILNE ljudske zrtve i zasipanje kasetnim bombama i osirumasenim uranijumom.

Bojim se postovani gospodine, da rezultat te analize i konacnog spiska posle podvlacenja crte znamo i Vi i ja i vecina citalaca i komentatora.

miloš

pre 9 godina

bolje se pitajte šta je Evropa obećala. Srbin sam, ali da sam Putin ne bi nas tolerisao više ni trenutka. Pa odgovor na Vučićevo "i rusija i eu" dali su Rusi nedavno, u slučaju Moldavije i Gruzije. Neizvodljivo je i jedno i drugo u smislu ekonomije i trgovine.

Veliki brat

pre 9 godina

NS> Nismo dogovorili da kupimo Migove, već da ih DOBIJEMO, odnosno da budem precizniji, vest je bila nešto kao "Rusi nam DAJU kredit za MiGove" :)

Kasnije se pojavilo par vesti kako je posao stagnirao zbog obimne papirologije (i posrednika, ruske firme "Rosoboroneksport" koja se bavi trgovinom naoružanjem - otprilike, kao kad bi izvoz oružja iz Srbije kasnio pola godine zbog problema u SDPR), pa zatim priča da će Srbija dobiti Migove namenjene Sirji (koji ne mogu biti isporučeni zbog sankcija) itd.

Ukratko, rusi neće tek tako da nam daju kredit ako nemam jake garancije da ćemo ga vratiti. Sa druge strane, ako nemamo avione, moraćemo da platimo nekoj drugo zemlji da nam brani nebo (obaveza svake zemlje preko koje se odvija civilni aviosaobraćaj).

Pre 10-ak godina slušao sam kako u sezoni preko Srbije ima 1000 preleta dnevno i da nam se za svaki plaća 1000$, što je 1.000.000$ dnevno. Ako za par godina ne možemo od tih para da kupimo avione koji štite naše nebo, ili ćemo platiti nekome drugom da osigura naše nebo ili će nas civilne aviokompanije zaobilaziti sa preletima.

još stariji Šapčanin

pre 9 godina

@stari Kragujevcanin

Iscrpan spisak! Mada, fali još mnogo stvari. Imam ja jedan drugi podatak, razgovarli smo sa komšijama u ulazu i konstatovali da od dvanaest porodica, jedanaest imaju rodbinu koja živi i radi na "omraženom Zapadu". Pa tako oni povremeno otputuju u posete svojima - Švajcarska, Kanada, SAD, Danska,....donesu bogami i parica, zapadnih i vrlo omiljenih. Šta mislite, kako će ovi stradalnici od poplava popraviti kuće i okućnice? Ako čekaju na državu, zimu će provesti na snegu, ali tu je rođo iz druge države, omražene, zapadne, ima da pošalje lovu, njima je to lako. Nisam čuo da se iz Rusije neko vratio prav, uglavnom se vrate preko ambasade, bez dinara, bežeći od neuređene-haos države. Ah, da, ta dvanaesta porodica je moja, ja sam ta budala koja svojim nije dala da idu na zapad. Sad su bez posla, ja bez para, da nisam mator sam bih otišao tamo.

LENCE

pre 9 godina

citajuci tvoj komentar pomislih ovaj covek bije salu i to ogromnui i dobru.Pa posle mislim ja ,pa sns botovci nemaju pojma sta pisu jer su svi kupili diplome i to i svedocanstva od osnovne skole.E pa lence ti odluci u koju grupu spadas ,po mome u onaj drugi.A ako jos i verujes u to sto si pisao e savaka ti cast.ovo je lepsa verzija onog sto sam pisao a onaj drugi sigurno nece ni objaviti.

posmatrac

pre 9 godina

Ali zato iz neizmerne ljubavi prema RUSIJI,u Srbiju ulaze :Chevroleti,Fordovi,SkodeWv,Hundai,Peugeot&Citroen,poneko Kinesko Djubre,po neki BMW iz Keningsberga/Kaliningrada/,itd,itd.Jadni Srbi to ni ne znaju,inace bi te avtoMasine cuvali pod ciradom i vozili ih samo na Ruske prazdnike.

andrija

pre 9 godina

Da li nam je to stvarno Putin obećao ili su to naši izmislili? A i ako nam je stvarno obećao sigurno to nije učinio iz ljubavi nego nešto traži zauzvrat.

VladimiR

pre 9 godina

Putin je obećao bescarinski izvoz SRPSKIH automobila, ne ITALIJANSKIH. FIAT iz Srbije u Rusiju može, ali samo uz carinu baš kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je čovek koji drži do reči samo. Problem je u našoj strani koja pokušava datu reč da izigra tako što će im ponuditi ono što nije bio deo prvobitne pogodbe.

Gagi

pre 9 godina

Au, ljudi, ala offtopičarite u svakoj temi koja se dotakne Rusa! Nego, ja se nadam da će ova potencijalna liberalizacija trgovine biti dvosmerna i slična onoj kakva postoji i u slučaju uvoza automobila iz EU u Srbiju. Mislim, tako je fer, zar ne?

Dendroid

pre 9 godina

Možda nisu sve realizovali što su nam obećali, ali nisu priznali nezavisnost naše južne pokrajine
(boki, 7. jul 2014 20:30)

Pa priznali bi ga oni odavno, nego cekali su da pripoje Krim i da imaju cime da se pravdaju. Priznace oni Kosovo, samo polako, prvo da kupe (citaj: drpnu) Telekom i EPS od nas, a i jos ponesto.
Sto se mene tice, a i ogromne vecine gradjana Srbije, Kosovo odavno nije u sastavu Srbije, jos od kraja 70-tih. Ali niko ne sme caru da kaze da je go.

NS

pre 9 godina

Ja o Putinu sve najgore, ali ovde nije rec o Putinu vec o Dinkicu!
Tacno je da je prosle godine isao u Moskvu sa prvom delegacijom i dogovorio izvoz 10000 fica u Rusiju to je tada bila vest, ali je tacno i da je nedelju dana kasnije u Moskvu otisla i druga delegacija mislim sa Vucicem na celu. Mislim da je cak jedan razgovarao sa Putinom a drugi sa Medvedevim. Vest po povratku druge delegacije glasila je: "DOGOVORILI SMO KUPOVINU MIGOVA!". Pa jesmo li kupili MIGove?
A Dinkic? Taj je pre odlaska na potpisivanje ugovora sa Fijatom u Torinu izjavljivao: "Fijat ce obezbedjivati trziste, nase je samo da proizvodimo!". Zatim je otisao u Torino, vratio se i u roku od mesec dana Srbija je pocela da daje 1000 eura subvencija za kupovinu svakog Punta.
Da se razumemo nisam protiv toga da Kragujevac zivne i da mu cela drzava pomogne, ali sve to zbog 2000 ljudi koji rade u FASu... Pa od toga ni 5% Kragujevcana nema nikakvu korist.

Dejan P.

pre 9 godina

Seća li se ko šta nam je Evropa obećala? Zadnjih mesec dana u "NEZAVISNIM MEDIJIMA" je krenula velika antiruska kampanja verovatno po nalogu mentora tih "NEZAVISNIH MEDIJA". Ne znam koji je tu cilj ali u tim medijima nema negativnih komentara o EU, verovatno jer EU već 14 godina nama ispostavlja samo naloge, zahteve i ultimatume dok prema Rusiji naši mediji izgleda takodje zele da ispostavljaju samo zahteve i ultimatume kao da Rusi nemaju pravo od nas ništa da traze pa čak i novac koji im dugujemo za gas.
Uvek kada naša Vlada treba da donese neku značajnu odluku EU izlazi sa novih zahtevima i ultimatumima. Danas smo čuli novi koji se zadnjih godina stalno pojavljuje u kriznim situacijama. EU NAVODNO RAZMATRA PONOVNO UVODJENJE VIZA SRBIJI ZBOG IMIGRANATA. Vratite se malo unazad i videćete da je to trenutno najdelotvornija ucena jer NIJEDNA NASA VLADA NE BI OPSTALA UKOLIKO SE PONOVO UVODE VIZE, toga je i Vučić svestan i PRISTAĆE NA SVE PA ČAK I DA PREKINE SARADNJU SA RUSIJOM.
To im je veća pretnja za Vladu od oduzimanja Kosova, eventualno Sandzaka, teranja drzave na promenu Ustava da bi se omogućilo odvajanje Vojvodine u perspektivi i da bi se iz Ustava izbacila preambula o Kosovu i tako otklonila zadnja karika na putu za medjusobno priznanje Kosova i Srbije kao nezavisnih zemalja i to će nam biti zadnji uslov za ulazak u EVROPSKU UNIJU GDE POSTAJEMO KOLONIJU a oni dobijaju trzite od 7 miliona ljudi gde će nam prodavati svoju robu preko svojih trgovinskih lanaca...

Marko

pre 9 godina

Brojka, bio sam rođen i te kako. Očigledno hoćeš da kažeš da nisu obećavali da će nam promeniti život iz korena, navedi šta sam pogrešno rekao, šta sam slagao, kaži.Zašto sada da menjamo istoriju, to isto pokušava i ovaj naš, koji tvrdi da nije rekao da bacamo račune.Najsmešnije obećanje koje su dali opozicioni lideri, prilikom jednog mitinga u Nišu, je da će Niš biti "glavni grad".Na svakave laži su bili spremni, a ja mlad verujem u obećanje u bolji život.Jao, kako sam glup bio, pa dobro mladost i naivnost idu jedno sa drugim.

Ima li ovde neko normalan

pre 9 godina

Obecanje ludom radovanje, davno rekao nas narod.
Da li su Rusi ikada, ali bas ikada, pomogli Srpskom narodu, bilo ekonomski, bilo politicki, bilo vojno (ono sto su roknuli na Bugare u XIII- XIV veku to je zbog njihovih licnih interesa)?

Enonewa

pre 9 godina

Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?
(1914, 7. jul 2014 19:36)

Ja sam svoj radni vek odradio još pre pet godina, tako da nemam nikakav interes u pisanju, kako ti reče hvalospeva bogu Vučiću, ali zaista sam bog ga je poslao da nas spase i izvuče iz ove provalije u koju nas gurnula vlada DS, da vrati osmeh građanima, da im stvori život dostojan čoveka, da spase našu decu i unučiće od narko dilera. Tonisu hvalospevi već puka istina i zbog svega toga građani su svoje rekli na izborima 16. marta.

markoni

pre 9 godina

srbija je konacno propala kroz crnu rupu! neki ljudi govore kako je rusija nezahvalna prema nama a mi prema nemcima.
kakav faustovski obrt!

Rus

pre 9 godina

Nema veze sa Razumom, pogledajte sta se se sve od automobila proizvodi u Rusiji i po kojoj ceni prodaje i bice sve jasno kao dan.Mi u Rusiju jedino mozemo i moramo da izvozimo hranu i poljoprivredne proizvode sve ostalo je je utopija!

1914

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.
(Enonewa, 7. jul 2014 19:10)
Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?

LENCE

pre 9 godina

Vucic ce od ove zemlje napraviti pravo ekonomsko cudo, takav privredni rast ce uci u anale svetske ekonomije, jer ova zemlja ima potencijala samo ih treba pravilno iskoristiti.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!
(T&T, 07. jul 2014 18:36)

vrlo tacno.

fazon je POTROŠEN

pre 9 godina

Opa, opet SNS botovi ovde. Kako vas placaju, po komentaru ili plusu/minusu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 7. jul 2014 18:39)
Kako znaš da su tu? Da ti nisi trol koji se sve teže nosi sa njima jer vas je sve manje i manje,nema para pa nema ni komentara.Strpi se malo da Đilas "ojača" pa će biti i plata za komentare.

AlekS

pre 9 godina

Mislim da ce ti Fiati krenuti za Rusiju kada se nastavi gradnja Juznog Toka. Mi smo se na to obavezali ugovorom sa drzavom Rusijom 2008. Po redosledu, prvo bi trebao da krene Juzni tok pa tek onda Fiati i ostalo.

Enonewa

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.

Milisav

pre 9 godina

Ako napises BEEEEEEEEEEEEEE 120 minusa
Ako napises BUUUUUUUUUUUIUU 120 minusa
i to samo za par minuta
Objavljivati komentare, u redu, ukinuti ocenjivanje komentara, bar na temama Vucic,Djindjic,Nikolic,Pajtic, Djilas.....

Nenad Lukic

pre 9 godina

Sve su to lepe zelje ali Fiat ne prodaje nista u Rusiji vec decenijama..osim Ferarija. Nas Fica ne bi nasao ni 500 kupaca godisnje a ne 10 000.

Zoran

pre 9 godina

Malo je glupo dati evropskim firmama velike povlastice kada EU postavlja sankcije Rusiji oko krize u Ukrajini.

Sve vam neki anemicnoi napadi na Rusiju, te gde je Juzni tok, gde je Putinovo obecanje. Treba biti realan, ipak.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kad su u pitanju interesi Srbije Vučić se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vođena godinama ništa dobro nije donela, zato sve što možemo da ponudimo i treba ponuditi, tržište je surovo, pa se treba i ponašati u skladu sa tim.

T&T

pre 9 godina

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)


Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!

Nikola33

pre 9 godina

Dogovori se prave a ne obecavaju. A ako su se vec sastali, pa sigurno ne igraju sah vec se dogovaraju kako da se obecano ispuni a novo napravi. Treba dati sansu nije u Srbiji ista 2013. i 2014. godina

Boki

pre 9 godina

Al ste glupi brate... Pa naravno da Fiat nije srpska firma, ali Fiat Automobili Srbija jeste. Tj. drzava Srbija je suvlasnik te firme, u kojoj se proizvodi Fiat 500 L, a ne drugi modeli. Tako da, procitajte pazljivo tekst, Putin je konkretno obecao bescarinski uvoz ovog modela Fiata (500 L), koji se proizvodi u Srbiji i od kojeg i Srbija dobija deo kolaca! (normalno, to je sve bilo pre nego sto je dobio NIS).

Marko

pre 9 godina

Bio sam "šetač" tokom protesta 96/97. godine u Nišu, tokom 2000. sam takođe redovno išao na mitinge opozicije, dolazio sam i u Beograd.Mrzeo sam tadašnju vlast iz dna duše.Na mitinzima sam slušao razna obećanja, kako će se pokrenuti privreda, kako će nas zatpati milijardama maraka bespovratnog kredita, kako ćemo imati u startu 1000 maraka platu, kako će oživeti EI Niš i MIN Niš, sećam se i obećanja da će koridor 10 biti završen do početka OI Atina 2004.Rekli su da će doći nove fabrike sa zapada i uposliti na stotine hiljade ljudi.Po njihovom obećanju, trebali smo odavno da budemo primnjeni u EU.Obećavali su mnogo toga, samo da skinemo Miloševića sa vlasti.Da su ispunili 20% od obećanog, mi bismo danas pevali.Sve su radili suprotno, kupli su prvo fabrike koje vrede, a zatim oborili njihove plate i najurili ljude, primer za to je DIN Niš, koji su i kod Miloševića imali 700,800 pa i do 1000 maraka platu, danas minimalac.
EI Niš je imao preko 20 000 radnika, koji su izgubili posao,a za zadnjih nekoliko godina u stranim firmama u Nišu se zaposlilo svega nekoliko hiljada ljudi, pa sada vi vidite razliku u broju radnika.Ja ovakav nepismen, mogao bih knjigu da napišem na ovu temu, šta su sve obećali, a šta ispunili.

za Snag

pre 9 godina

@ snag: Ajd molim te, ja sam moju vozio deceniju bez problema. I pri tome se vodila kao domace vozilo,tj kao zastava tj prodavala se kao domaci auto jer je zastava u kooperaciji radila neke delove za Ruse u to vreme,i dobijali vozilo u zamenu.

sačekajmo

pre 9 godina

Obećanje ludom radovanje. I to ko zna koji put.
(v, 7. jul 2014 17:48)
Bolje ga ne potsećati na ranije razgovore jer ukoliko on izvuče sve ono što smo mi obećavali Rusiji...! Samo da nam se ne desi da oni prihvate uvoz a mi ne uspemo da napravimo dovoljan broj vozila!

Boza

pre 9 godina

Rusi su i Bogu teski. Sve vreme rade na racun svoje stete .

Po ko zna koj put Rusi su ispali istoriski gubitnici jer su izgubili Srbiju, kao stratesko mesto za lociranje nukleranih balistickih proektila. Da su instalirali te rakete na nasm tlu, zapad bi poceo da se ceska sta dalje da radi.

Prosto?

Sada su Rusi ljudi za koje klinci kazu da nemaju ja ja, a ni rec.
Putin je klinac koji sedi u cosku. Mnogo hteo a uradio nista.
Nemci su pokazali da nisu za spoljnu politiku jer su izgubili najveceg saveznika Ruse.
Ameri po ko zna koj put ponizise Evropu.

Leonida

pre 9 godina

Ne znam ko je pisao ovaj članak ali mislim da je malo nakrivo postavljen. Odnosi sa Rusijom su toliko kompleksni da je postavljanje ovakvog pitanja sa nekakvom dozom neuzvraćenih emocija,baš bezveze.Ima mnogo važnijih tema o kojima će razgovarati.

snag

pre 9 godina

Ranih 80-ih,rusi su na sajmu automobila prezentovali Ladu Samaru i na opšte oduševljenje je otpočela kupovina ovih jeftinih automobila koji malo troše.Ali je ubrzo na videlo isplivala podvala:ono šio smo videli na sajmu je bila verzija za zapadno tržište (taj model su kupovali samo povlašćeni)a nama običnim građanima ostalo je da se suočimo sa totalnim fabričkim felerima i da sami radimo sa njima šta znamo.Ja sam lično imala sreću da sam znala za radionicu kod hipodruma koju su osnovali rusi (emigranti iz vremena carstva)ioni su mi zamenom elektronskih delova omogućili da dalje vozim taj auto koji je "crko"u prvih pređenih 100km.Tu sreću nisu imala druga dva kupca u mome gradu,ispručena su bila 3 vozila a servis u Batočini se ogradio od svega.Najsmešnije od svega je bilo to što sam za svaku kišu morala da vozim kola u gumenim čizmama jer je kroz zadnja vrata ulazila voda u količini dovoljnoj za kupanje.Konstatacija majstora u Batočini gde sam oterala auto u garantnom roku da se tu ništa ne može a znalo se da su umeli da daju nova kola umesto havarisanih određenim ljudima.Čudno je samo što još uvek "padamo na istu čakiju".Nakraju da napomenem da sam proverila cene Lade u Austriji iHolandiji i bile su niže nego kod nas u Jugoslaviji!

Sasa D

pre 9 godina

Seca li se neko ove SNS nebuloze? Ne znam da li je bila Faraonova ili Diplomina zamisao da ce smenjeni sudije i tuzioci njih preko 600, koje su naprasno vratili na posao da bi opravdali steceno poverenje (partijsku poslusnost SNS-u) dobiti po jedan predmet spornih privatizacija i da to moraju u zadatom kratkom roku da zavrse (istraze, utvde cinjenice i podnesu predlog mera). Na posao ih vratise, sporne privatizacije vise nisu sporne a "osteceni" sudije i tuzioci umesto u zatvor naplacuju po 10.000 Evra odstete od ove sirotinje.

Nakon 3 godina pustosenja te iste SNS vlasti kroz ovaj primer obmane i lazi (mozda njih stotina, koje se ne mogu vise ni popamtiti) sagledajte sta su samo od pravosudja uradili, mozda nije tema ali odlicno podsecanje i raskrinkavanje ove kombi-populisticko-demagoske druzine.

Satara

pre 9 godina

Zelja Fiat-a je jedno,a pregovori su nesto sasvim drugo.Rusija ima sporazum o bescarinskom uvozu srpskih,dakle napominjem srpskih proizvoda i tamo je jasno definisano sta se pod tim smatra,osim ako Rusija ne prihvati sa svoje strane nesto dodatno.Treba biti iskren i reci da je u Rusiju otislo mnogo poloprivrednih i proizvoda prehrambene industrije i tu nema spora.Vise bi bilo od koristi da se ugovori dolazak nekih ruskih investitora u nas metalski kompleks recimo i nadam se da ce se u tome uspeti.

Gradjanin

pre 9 godina

@@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)

Postovani gospodine,

Moj pokojni deda je bar pred kraj svog zivota shvatio koje zlo je komunizam i ta jednakost koju vidim vi, a i veliki deo omladine nosite u srcu ne shvatajuci da nikad ne mozemo svi biti isti, niti ste svi bili isti kod Tita hohstaplera i ekipe. Sve sto ste izgovorili, POGRESNO JE I NETACNO. Tacno je jedino to da svaka pametna drzava gleda svoje interese, sto vidim vi ne razumete, vec vucete stranu jednima. Tacno je da smo ostali uskraceni ZA BOGATSVO BUKVALNO, dajuci rusima rudnu rentu 3%, umesto normalnih 7% u Srbiji po zakonu, dok je ista u Rusiji 22%. Zato imamo - posto vi volite tu ironiju vidim i navodnike - "PODRSKU ZA KOSOVO" - KOJE NIJE NASE. Da, dobro ste procitali. Mozete se zaliti u "Marsalat" pa ga pitati zasto je napravio Republiku na jugu Srbije?!

Sa postovanjem,

Evropljanin

stari Kragujevcanin

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.

Vučićevac SNS armija

pre 9 godina

Свака част Вучићу! За само месец дана је показао да је човек високих Организационих, Политичких, Аналитичких и Херуистичких способности!

Uros

pre 9 godina

I oired sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i preciziranih odredbi, ako ima dobre volje i interesa, moguce je prevazici ove administrativne uslove i obezbediti izvoz Fiata u Rusiju, pod povoljnim uslovima.

ko pita ne skita

pre 9 godina

Pitace ga sigurno, a kakav ce odgovor dobiti videcemo,kad su u pitanju interesi Srbije Vucic se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vodjena godinama nista dobro nije donela, zato sve sto mozemo da ponudimo i treba ponuditi, trziste je surovo, pa se treba i ponasati u skladu sa tim.

tetreb

pre 9 godina

Interesi Srbije su da ostvarimo najbolju moguću saradnju na polju energetike i trgovine. Nema sumnje da će se premijer maksimalno založiti da se ta saradnja realizuje pozitivno po svaki segment tih oblasti.

Srecno sa njima

pre 9 godina

Rusofili sto uporedjujete Rusiju i US? Niko vas nije tukao po usima da glasate za Vucica i Dacica, oni trce u US i EU da kukaju za podrsku i pomoc. Znaju oni dobro da od rusa nema nista samo jos da im poklonimo nesto i da mogu da nas ucenjuju "podrskom" za Kososvo i Juznim Tokom koji postoji jedono u masti vas rusofila. Amerika i Evropa nista ne obecavaju jedino traze da se unormalimo ko drzava i da budemo Evropa a ne poludivlji narod pun mazohista ruskog tipa, sto te vise ponizavaju ti ih vise volis. Nadam se da u Srbiji vecina nije totalno zaglupela da ne vidi KGB propagandu (prave svoje creditne kartice, rusburgere, osvajaju teritorije drugih drzava kao u srednjem veku, zabranjuju psovanje, blokiraju social medije, ciste Rusiju od uticaja drugih kultura, postaju ono sto smo mi imali 90-tih, totalno ludilo). A vodja im je izgleda postao car jer niko nesme nista da kaze sve jednoglasno usvajaju?

Pametnjaković

pre 9 godina

Svako onaj ko bazira svoju ekonomiju i finansije na obećanjima treba biti sklonjen jer nam uništava zemlju. Još jedan dokaz da čak i ako imate i diplomu i magistraturu i doktorat u Srbiji, to ništa ne znači.

Zašto bi Rusi bacali pare, kad mogu isto da naprave, još daleko jeftinije. Osim toga ekonomske prilike se menjaju iz meseca u mesec, niko ne može da predvidi šta će se dogoditi ni mesec dana unapred a kamoli na neki duži rok.

Bizloi

pre 9 godina

Mogla bi redakcija b92 da uporedi IP-eve ovih botova koji na 90% politickih, biz i ostalih vesti "formira" javno mnjenje i da im onemoguci (ako je moguce) da sa tih IP-a(po mogucstvu ceo IP range) glasa po komentarima. Dugo komentarisem ovde i stvarno je smesno kada ti komentar sa par desetina + vise nakon jednog refresha naprasno ode u nekoliko stotina -. Ocajni su im kao i stranka.

anti_političar

pre 9 godina

Kragujevčanin, a šta onda proizvodi Jonhnson Controls? Možda nije srpski, ali je u Kragujevcu. I možda nije 61%, ali drugi ljudi znaju druge delove i ne treba da se oglašavaju neinformisani.
A što se tiče putinovih obećanja, on je jedino obećao da će nas odrati preko dssa, dsa i spsa.

Леонардо

pre 9 godina

Ало ботови, па смањите мало минусе на коментаре.Неки коментар у назнаци против вође и тона минуса одмах. Знам да је партиска директива, али ипак живимо у истој држави.Мало реалнији поглед на збиљу,не би шкодио.

Mile

pre 9 godina

Rusi ce da zatvore trziste proizvodima iz Srbije na razlicite nacine. Ostace formalno da odredjene proizvode mozemo izvoziti ali ce kroz proceduru to onemoguciti. Sta drugo se moze ocekivati svakim danom sto je Srbija bliza EU to je dalja od RF, jednostavno kao pasulj.

Mico

pre 9 godina

Seca li se Vucic sta je nama obecao? Da ce pohapsiti tajkune, da ce Albanci placati poreze i struju u Presevskoj dolini, da ce ocistiti Veliki Trnovac od droge...

legionar

pre 9 godina

Obecavao je nama Vucic bolji zivot, pa Karlovac-Karlobag-Ogulin i Virovitica granice.Obecavao je i MiG-ove, hapsenje (ne i presuda) kriminalcima. Svasta je Vucic obecao, a nista ispunio. Zasto Rusi nisu dozvolili uvoz Italijanskih automobila ne znam, ali sam siguran da iza toga opet stoji neka nasa svinjarija.

DzoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije

uzput

pre 9 godina

sto je EU i Sad obecao barem polovinu je ispunio a rusija do sada nista ,e tu je razlika.Ali nemojmo dirati rusiju neka rade sta hoce ipak su onu nasa braca.

KRAGUJEVČANIN

pre 9 godina

Neistina je da je Fiat 500L, kako piše u tekstu Danas, "sastavljen" od 61 odsto srpskih proizvoda! To je van svake pameti. Pa sve se dovozi iz Italije. Znamo mi Kragujevčani i oni koji su malo bolje obavešteni. Nabrojte nam, poštovani novinari Danasa, ko to proizvodi od srpskih kompanija za Fiat..

Toma

pre 9 godina

Zasto Vucic ne bi pitao za nesto sto je nase, a ne za ono od cega dobija samo PDV, odnosno u slucaju izvoza nema ni PDV-a. Pusti neka italijani to rade, a FIAT vec odavno tamo prodaje na hiljade svojih vozila. Nek se on zauzme za nesto sto je srpsko.

Takođe stari Beograđanin

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.
(Beograđanin onaj stari, 7. jul 2014 14:18)

Na Vašu žalost, sve što je od EU i SAD obećano to je i bilo ispunjeno. Uzgred, nek naprave onda i spisak koliko smo od Rusa dobili raznih donacija, za razvoj, za razne fondove, tako i za bolnice aparate, dečije vrtiće ?! To što ovde svi "padaju" na Ruse to je već poseban slučaj

Dia

pre 9 godina

Koliko me pamćenje služi, Putin je rekao da Sporazum važi za vozila PROIZVEDENA u Srbiji, ne i za ona koja se u njoj sklapaju od uvezenih delova (za to imaju Rusi svoje fabrike). Sećamo li se mi ovoga, što je Putin rekao?

DZoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije


@Лима
Nista novo..prelisajte online arhivu politike iz 1940..bice kao da citas vesti danas..svaki dan velicanje saradnje Nemacke i tadasnje Jugoslavije..svaki dan slikanje nasih nasmejanih politicara sa njihovim dok i svaki dan neki potcenjivacki tekst o tadasnjoj Rusiji..ovde ljudi brzo zaboravljaju istoriju pa se stalno ponavlja.

VladimiR

pre 9 godina

Kako FAS misli da proda 10-20 hiljada 500L automobila kada ni na (za taj model) "prirodnijem" tržištu (američkom tržištu) nisu uspeli da plasiraju toliko automobila godišnje. Osim toga, Rusi se ne "pale" na šminku, već na ili na standardni kvalitet (Škoda, Lada, Hyundai...) ili na premium kvalitet (BMW, Audi, Mercedes, Toyota...).

FIAT automobili uopšte imaju jako slabu tržišnu poziciju na ruskom tržištu. Razlog je jednostavan, FIAT kao brend za mnoge kupce u Rusiji nema nikakvo bitno značenje. Čak i bivša Zastava za Ruse znači mnogo više nego FIAT. Ako dotični žele bescarinski izvoz automobila iz Srbije u Rusiju ti će morati da se prilagode željama ruskih kupaca, a ne da uporno, tvrdoglavo i očigledno bezuspešno se potencira ono što niko na pomenutom tržištu ne želi da kupi. 10000 do 20000 Zastava bi mogli da prodaju kao sendvič na kiosku, dok FIAT 500L recimo ako uspeju da nađu 1000 kupaca godišnje za taj automobil ja ći pojesti čitav kompjuter sa sve tastaturom i mišem!!!

seljadin

pre 9 godina

bio sam u Rusiji, tamo Fijata nema ni za lek, ako voze jeftinije, voze mazde, honde, tojote, a najcesce bmw, mercedes, audi.
Fiat 500L nema nikakve sanse na Ruskom trzistu, i Putin je dogovorio sa Vucicem reciprocitet, koliko mi vozila Rusiji, toliko oni nama bez carine.

sasa

pre 9 godina

Rusi kazu dajte nam delove koji su proizvedeni u Srbiji i mi cemo da stastavimo te delove. To je cisto ispitivanje trzista za Fiat u Rusiji. Ako bude dobro prihvacen otvara se tvornica za sastavljanje fiat-a u Rusiji i dobijaju delove iz Italije direktno bez carine. Tako se Srbija preskoci u lancu. Ugovori su postali nevazni cak i ako su medjunarodnog karaktera. Recimo za juzni tok ladno se poniste ugovori bez penala.

Bizloi

pre 9 godina

Reciprocitet, odmrznite i vi deo za uvoz iz Rusije iako sve to isto mi uvozimo sa drugih, skupljih izvora, u Rusiji postoje fabrike svih auto proizvodjaca i bilo bi dobro kad bi omogucili da se uvozi odatle + u Rusiji su kola jeftinija a fabrike nisu daleko, Kaluga, Kaljiningrad, itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry_in_Russia

alex

pre 9 godina

Ok neka ispuni... mi sa Rusima imamo najpovoljnije uslove za izvoz mesa i povrca,ali tu stupaju nasa srpska posla: jabuke prskane do besvesti iako je bio uslov da budu sto manje tretirane hemijom,svinjetina uvezena pa preprodajemo Rusima,fabrike tekstila umesto pamuka im uvaljuju sintetiku,... pa sta mi ima da trazimo od bilo koga sta!!! i treba da propadnemo i da nas niko ne pogleda

Beograđanin onaj stari

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.

Лима

pre 9 godina

Сад већ феноменолошки пратим ову перфидну кампању против Путина и Русије..сваки дан. Зли и покварени Руси а са друге стране кампања наши партнери са запада и велики пријатељи Немци :-)

obećavač

pre 9 godina

Fijasko JT, de fakto priznanje Kosova, kao i da ćemo "dug za gas" plaćati podmetanjem zadnjice za ruse u OSCE, EU, UN ......sigurno nije. S druge strane bescarinski Sporazum nikada nije ni zaživeo.... Toliko o njima i njemu.

русвај

pre 9 godina

Ко ке то рекао да је Путин обећао? Какве су то глупости, то су ови наши тупамароси нама просипали пре одласка тамо. Ало, то су озбиљни људи који воде рачуна о свему. То само код нас може да прође овакво лапрдање.

Anti

pre 9 godina

Što bi Rusi preko nas finansirali Italijane?
A Fiat je ionako krš, naročito ovaj „naš”.
Nije mi jasno što ljudi kod nas misle da su Rusi dužni da nam čine usluge, oni su jednako proračunati kao EU i Ameri...

Branko

pre 9 godina

Možemo mi da lažemo sami sebe da je to naš automobil, ali to je samo šrafciger fabrika gde se sklapaju delovi proizvedeni u Italiji. Sve što je vredno dođe odande.

Krkobaba

pre 9 godina

Pa evo ja pozivam novinare da vide sta to treba da se seti Putin. Pronadjite tacno sta je dogovor i sta treba da se uradi da se uveze u Rusiju 10000 Fica. Pa onda pitajte da li su se svi setili sta treba da urade. Da li se gospodin Vucic seca sta treba da uradi Srbija? Iz pouzdanih izvora... idi te molima vas, u Srbiji postoji tri osobe koje su napouzdaniji izvori o odnosima Rusije i Srbije. Niti se pojavljuju u javnosti niti su ti nazovi "strucnjaci".

Beograđanin onaj stari

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.

Лима

pre 9 godina

Сад већ феноменолошки пратим ову перфидну кампању против Путина и Русије..сваки дан. Зли и покварени Руси а са друге стране кампања наши партнери са запада и велики пријатељи Немци :-)

Branko

pre 9 godina

Možemo mi da lažemo sami sebe da je to naš automobil, ali to je samo šrafciger fabrika gde se sklapaju delovi proizvedeni u Italiji. Sve što je vredno dođe odande.

русвај

pre 9 godina

Ко ке то рекао да је Путин обећао? Какве су то глупости, то су ови наши тупамароси нама просипали пре одласка тамо. Ало, то су озбиљни људи који воде рачуна о свему. То само код нас може да прође овакво лапрдање.

stari Kragujevcanin

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.

Leonida

pre 9 godina

Ne znam ko je pisao ovaj članak ali mislim da je malo nakrivo postavljen. Odnosi sa Rusijom su toliko kompleksni da je postavljanje ovakvog pitanja sa nekakvom dozom neuzvraćenih emocija,baš bezveze.Ima mnogo važnijih tema o kojima će razgovarati.

Enonewa

pre 9 godina

Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?
(1914, 7. jul 2014 19:36)

Ja sam svoj radni vek odradio još pre pet godina, tako da nemam nikakav interes u pisanju, kako ti reče hvalospeva bogu Vučiću, ali zaista sam bog ga je poslao da nas spase i izvuče iz ove provalije u koju nas gurnula vlada DS, da vrati osmeh građanima, da im stvori život dostojan čoveka, da spase našu decu i unučiće od narko dilera. Tonisu hvalospevi već puka istina i zbog svega toga građani su svoje rekli na izborima 16. marta.

DzoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije

ko pita ne skita

pre 9 godina

Pitace ga sigurno, a kakav ce odgovor dobiti videcemo,kad su u pitanju interesi Srbije Vucic se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vodjena godinama nista dobro nije donela, zato sve sto mozemo da ponudimo i treba ponuditi, trziste je surovo, pa se treba i ponasati u skladu sa tim.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kad su u pitanju interesi Srbije Vučić se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vođena godinama ništa dobro nije donela, zato sve što možemo da ponudimo i treba ponuditi, tržište je surovo, pa se treba i ponašati u skladu sa tim.

LENCE

pre 9 godina

Vucic ce od ove zemlje napraviti pravo ekonomsko cudo, takav privredni rast ce uci u anale svetske ekonomije, jer ova zemlja ima potencijala samo ih treba pravilno iskoristiti.

tetreb

pre 9 godina

Interesi Srbije su da ostvarimo najbolju moguću saradnju na polju energetike i trgovine. Nema sumnje da će se premijer maksimalno založiti da se ta saradnja realizuje pozitivno po svaki segment tih oblasti.

Enonewa

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.

DZoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije


@Лима
Nista novo..prelisajte online arhivu politike iz 1940..bice kao da citas vesti danas..svaki dan velicanje saradnje Nemacke i tadasnje Jugoslavije..svaki dan slikanje nasih nasmejanih politicara sa njihovim dok i svaki dan neki potcenjivacki tekst o tadasnjoj Rusiji..ovde ljudi brzo zaboravljaju istoriju pa se stalno ponavlja.

Gagi

pre 9 godina

Au, ljudi, ala offtopičarite u svakoj temi koja se dotakne Rusa! Nego, ja se nadam da će ova potencijalna liberalizacija trgovine biti dvosmerna i slična onoj kakva postoji i u slučaju uvoza automobila iz EU u Srbiju. Mislim, tako je fer, zar ne?

Zoran

pre 9 godina

Malo je glupo dati evropskim firmama velike povlastice kada EU postavlja sankcije Rusiji oko krize u Ukrajini.

Sve vam neki anemicnoi napadi na Rusiju, te gde je Juzni tok, gde je Putinovo obecanje. Treba biti realan, ipak.

Krkobaba

pre 9 godina

Pa evo ja pozivam novinare da vide sta to treba da se seti Putin. Pronadjite tacno sta je dogovor i sta treba da se uradi da se uveze u Rusiju 10000 Fica. Pa onda pitajte da li su se svi setili sta treba da urade. Da li se gospodin Vucic seca sta treba da uradi Srbija? Iz pouzdanih izvora... idi te molima vas, u Srbiji postoji tri osobe koje su napouzdaniji izvori o odnosima Rusije i Srbije. Niti se pojavljuju u javnosti niti su ti nazovi "strucnjaci".

Klara80

pre 9 godina

Svakako premijeru treba pružiti podršku da iz ove posete izvuče što više koristi za Srbiju. Rusko tržište je neverovatno veliko, a nama je svaki izvoz zlata vredan.

Satara

pre 9 godina

Zelja Fiat-a je jedno,a pregovori su nesto sasvim drugo.Rusija ima sporazum o bescarinskom uvozu srpskih,dakle napominjem srpskih proizvoda i tamo je jasno definisano sta se pod tim smatra,osim ako Rusija ne prihvati sa svoje strane nesto dodatno.Treba biti iskren i reci da je u Rusiju otislo mnogo poloprivrednih i proizvoda prehrambene industrije i tu nema spora.Vise bi bilo od koristi da se ugovori dolazak nekih ruskih investitora u nas metalski kompleks recimo i nadam se da ce se u tome uspeti.

Marko

pre 9 godina

Bio sam "šetač" tokom protesta 96/97. godine u Nišu, tokom 2000. sam takođe redovno išao na mitinge opozicije, dolazio sam i u Beograd.Mrzeo sam tadašnju vlast iz dna duše.Na mitinzima sam slušao razna obećanja, kako će se pokrenuti privreda, kako će nas zatpati milijardama maraka bespovratnog kredita, kako ćemo imati u startu 1000 maraka platu, kako će oživeti EI Niš i MIN Niš, sećam se i obećanja da će koridor 10 biti završen do početka OI Atina 2004.Rekli su da će doći nove fabrike sa zapada i uposliti na stotine hiljade ljudi.Po njihovom obećanju, trebali smo odavno da budemo primnjeni u EU.Obećavali su mnogo toga, samo da skinemo Miloševića sa vlasti.Da su ispunili 20% od obećanog, mi bismo danas pevali.Sve su radili suprotno, kupli su prvo fabrike koje vrede, a zatim oborili njihove plate i najurili ljude, primer za to je DIN Niš, koji su i kod Miloševića imali 700,800 pa i do 1000 maraka platu, danas minimalac.
EI Niš je imao preko 20 000 radnika, koji su izgubili posao,a za zadnjih nekoliko godina u stranim firmama u Nišu se zaposlilo svega nekoliko hiljada ljudi, pa sada vi vidite razliku u broju radnika.Ja ovakav nepismen, mogao bih knjigu da napišem na ovu temu, šta su sve obećali, a šta ispunili.

Uros

pre 9 godina

I oired sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i preciziranih odredbi, ako ima dobre volje i interesa, moguce je prevazici ove administrativne uslove i obezbediti izvoz Fiata u Rusiju, pod povoljnim uslovima.

Nikola33

pre 9 godina

Dogovori se prave a ne obecavaju. A ako su se vec sastali, pa sigurno ne igraju sah vec se dogovaraju kako da se obecano ispuni a novo napravi. Treba dati sansu nije u Srbiji ista 2013. i 2014. godina

Marko

pre 9 godina

Brojka, bio sam rođen i te kako. Očigledno hoćeš da kažeš da nisu obećavali da će nam promeniti život iz korena, navedi šta sam pogrešno rekao, šta sam slagao, kaži.Zašto sada da menjamo istoriju, to isto pokušava i ovaj naš, koji tvrdi da nije rekao da bacamo račune.Najsmešnije obećanje koje su dali opozicioni lideri, prilikom jednog mitinga u Nišu, je da će Niš biti "glavni grad".Na svakave laži su bili spremni, a ja mlad verujem u obećanje u bolji život.Jao, kako sam glup bio, pa dobro mladost i naivnost idu jedno sa drugim.

Bizloi

pre 9 godina

Mogla bi redakcija b92 da uporedi IP-eve ovih botova koji na 90% politickih, biz i ostalih vesti "formira" javno mnjenje i da im onemoguci (ako je moguce) da sa tih IP-a(po mogucstvu ceo IP range) glasa po komentarima. Dugo komentarisem ovde i stvarno je smesno kada ti komentar sa par desetina + vise nakon jednog refresha naprasno ode u nekoliko stotina -. Ocajni su im kao i stranka.

fazon je POTROŠEN

pre 9 godina

Opa, opet SNS botovi ovde. Kako vas placaju, po komentaru ili plusu/minusu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 7. jul 2014 18:39)
Kako znaš da su tu? Da ti nisi trol koji se sve teže nosi sa njima jer vas je sve manje i manje,nema para pa nema ni komentara.Strpi se malo da Đilas "ojača" pa će biti i plata za komentare.

VladimiR

pre 9 godina

Putin je obećao bescarinski izvoz SRPSKIH automobila, ne ITALIJANSKIH. FIAT iz Srbije u Rusiju može, ali samo uz carinu baš kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je čovek koji drži do reči samo. Problem je u našoj strani koja pokušava datu reč da izigra tako što će im ponuditi ono što nije bio deo prvobitne pogodbe.

alex

pre 9 godina

Ok neka ispuni... mi sa Rusima imamo najpovoljnije uslove za izvoz mesa i povrca,ali tu stupaju nasa srpska posla: jabuke prskane do besvesti iako je bio uslov da budu sto manje tretirane hemijom,svinjetina uvezena pa preprodajemo Rusima,fabrike tekstila umesto pamuka im uvaljuju sintetiku,... pa sta mi ima da trazimo od bilo koga sta!!! i treba da propadnemo i da nas niko ne pogleda

Mico

pre 9 godina

Seca li se Vucic sta je nama obecao? Da ce pohapsiti tajkune, da ce Albanci placati poreze i struju u Presevskoj dolini, da ce ocistiti Veliki Trnovac od droge...

još stariji Šapčanin

pre 9 godina

@stari Kragujevcanin

Iscrpan spisak! Mada, fali još mnogo stvari. Imam ja jedan drugi podatak, razgovarli smo sa komšijama u ulazu i konstatovali da od dvanaest porodica, jedanaest imaju rodbinu koja živi i radi na "omraženom Zapadu". Pa tako oni povremeno otputuju u posete svojima - Švajcarska, Kanada, SAD, Danska,....donesu bogami i parica, zapadnih i vrlo omiljenih. Šta mislite, kako će ovi stradalnici od poplava popraviti kuće i okućnice? Ako čekaju na državu, zimu će provesti na snegu, ali tu je rođo iz druge države, omražene, zapadne, ima da pošalje lovu, njima je to lako. Nisam čuo da se iz Rusije neko vratio prav, uglavnom se vrate preko ambasade, bez dinara, bežeći od neuređene-haos države. Ah, da, ta dvanaesta porodica je moja, ja sam ta budala koja svojim nije dala da idu na zapad. Sad su bez posla, ja bez para, da nisam mator sam bih otišao tamo.

Bizloi

pre 9 godina

Reciprocitet, odmrznite i vi deo za uvoz iz Rusije iako sve to isto mi uvozimo sa drugih, skupljih izvora, u Rusiji postoje fabrike svih auto proizvodjaca i bilo bi dobro kad bi omogucili da se uvozi odatle + u Rusiji su kola jeftinija a fabrike nisu daleko, Kaluga, Kaljiningrad, itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry_in_Russia

Boki

pre 9 godina

Al ste glupi brate... Pa naravno da Fiat nije srpska firma, ali Fiat Automobili Srbija jeste. Tj. drzava Srbija je suvlasnik te firme, u kojoj se proizvodi Fiat 500 L, a ne drugi modeli. Tako da, procitajte pazljivo tekst, Putin je konkretno obecao bescarinski uvoz ovog modela Fiata (500 L), koji se proizvodi u Srbiji i od kojeg i Srbija dobija deo kolaca! (normalno, to je sve bilo pre nego sto je dobio NIS).

Anti

pre 9 godina

Što bi Rusi preko nas finansirali Italijane?
A Fiat je ionako krš, naročito ovaj „naš”.
Nije mi jasno što ljudi kod nas misle da su Rusi dužni da nam čine usluge, oni su jednako proračunati kao EU i Ameri...

za Snag

pre 9 godina

@ snag: Ajd molim te, ja sam moju vozio deceniju bez problema. I pri tome se vodila kao domace vozilo,tj kao zastava tj prodavala se kao domaci auto jer je zastava u kooperaciji radila neke delove za Ruse u to vreme,i dobijali vozilo u zamenu.

uzput

pre 9 godina

sto je EU i Sad obecao barem polovinu je ispunio a rusija do sada nista ,e tu je razlika.Ali nemojmo dirati rusiju neka rade sta hoce ipak su onu nasa braca.

seljadin

pre 9 godina

bio sam u Rusiji, tamo Fijata nema ni za lek, ako voze jeftinije, voze mazde, honde, tojote, a najcesce bmw, mercedes, audi.
Fiat 500L nema nikakve sanse na Ruskom trzistu, i Putin je dogovorio sa Vucicem reciprocitet, koliko mi vozila Rusiji, toliko oni nama bez carine.

sasa

pre 9 godina

Rusi kazu dajte nam delove koji su proizvedeni u Srbiji i mi cemo da stastavimo te delove. To je cisto ispitivanje trzista za Fiat u Rusiji. Ako bude dobro prihvacen otvara se tvornica za sastavljanje fiat-a u Rusiji i dobijaju delove iz Italije direktno bez carine. Tako se Srbija preskoci u lancu. Ugovori su postali nevazni cak i ako su medjunarodnog karaktera. Recimo za juzni tok ladno se poniste ugovori bez penala.

KRAGUJEVČANIN

pre 9 godina

Neistina je da je Fiat 500L, kako piše u tekstu Danas, "sastavljen" od 61 odsto srpskih proizvoda! To je van svake pameti. Pa sve se dovozi iz Italije. Znamo mi Kragujevčani i oni koji su malo bolje obavešteni. Nabrojte nam, poštovani novinari Danasa, ko to proizvodi od srpskih kompanija za Fiat..

Dia

pre 9 godina

Koliko me pamćenje služi, Putin je rekao da Sporazum važi za vozila PROIZVEDENA u Srbiji, ne i za ona koja se u njoj sklapaju od uvezenih delova (za to imaju Rusi svoje fabrike). Sećamo li se mi ovoga, što je Putin rekao?

legionar

pre 9 godina

Obecavao je nama Vucic bolji zivot, pa Karlovac-Karlobag-Ogulin i Virovitica granice.Obecavao je i MiG-ove, hapsenje (ne i presuda) kriminalcima. Svasta je Vucic obecao, a nista ispunio. Zasto Rusi nisu dozvolili uvoz Italijanskih automobila ne znam, ali sam siguran da iza toga opet stoji neka nasa svinjarija.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!
(T&T, 07. jul 2014 18:36)

vrlo tacno.

AlekS

pre 9 godina

Mislim da ce ti Fiati krenuti za Rusiju kada se nastavi gradnja Juznog Toka. Mi smo se na to obavezali ugovorom sa drzavom Rusijom 2008. Po redosledu, prvo bi trebao da krene Juzni tok pa tek onda Fiati i ostalo.

Lepa Mira

pre 9 godina

Putina samo treba podsetiti na dato obecanje i on ce ga ispuniti,i Putin imaju previse posla pa se dosta stvari zna i zaboraviti.

1914

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.
(Enonewa, 7. jul 2014 19:10)
Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?

Dendroid

pre 9 godina

Možda nisu sve realizovali što su nam obećali, ali nisu priznali nezavisnost naše južne pokrajine
(boki, 7. jul 2014 20:30)

Pa priznali bi ga oni odavno, nego cekali su da pripoje Krim i da imaju cime da se pravdaju. Priznace oni Kosovo, samo polako, prvo da kupe (citaj: drpnu) Telekom i EPS od nas, a i jos ponesto.
Sto se mene tice, a i ogromne vecine gradjana Srbije, Kosovo odavno nije u sastavu Srbije, jos od kraja 70-tih. Ali niko ne sme caru da kaze da je go.

Takođe stari Beograđanin

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.
(Beograđanin onaj stari, 7. jul 2014 14:18)

Na Vašu žalost, sve što je od EU i SAD obećano to je i bilo ispunjeno. Uzgred, nek naprave onda i spisak koliko smo od Rusa dobili raznih donacija, za razvoj, za razne fondove, tako i za bolnice aparate, dečije vrtiće ?! To što ovde svi "padaju" na Ruse to je već poseban slučaj

T&T

pre 9 godina

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)


Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!

miloš

pre 9 godina

bolje se pitajte šta je Evropa obećala. Srbin sam, ali da sam Putin ne bi nas tolerisao više ni trenutka. Pa odgovor na Vučićevo "i rusija i eu" dali su Rusi nedavno, u slučaju Moldavije i Gruzije. Neizvodljivo je i jedno i drugo u smislu ekonomije i trgovine.

Gradjanin

pre 9 godina

@@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)

Postovani gospodine,

Moj pokojni deda je bar pred kraj svog zivota shvatio koje zlo je komunizam i ta jednakost koju vidim vi, a i veliki deo omladine nosite u srcu ne shvatajuci da nikad ne mozemo svi biti isti, niti ste svi bili isti kod Tita hohstaplera i ekipe. Sve sto ste izgovorili, POGRESNO JE I NETACNO. Tacno je jedino to da svaka pametna drzava gleda svoje interese, sto vidim vi ne razumete, vec vucete stranu jednima. Tacno je da smo ostali uskraceni ZA BOGATSVO BUKVALNO, dajuci rusima rudnu rentu 3%, umesto normalnih 7% u Srbiji po zakonu, dok je ista u Rusiji 22%. Zato imamo - posto vi volite tu ironiju vidim i navodnike - "PODRSKU ZA KOSOVO" - KOJE NIJE NASE. Da, dobro ste procitali. Mozete se zaliti u "Marsalat" pa ga pitati zasto je napravio Republiku na jugu Srbije?!

Sa postovanjem,

Evropljanin

obećavač

pre 9 godina

Fijasko JT, de fakto priznanje Kosova, kao i da ćemo "dug za gas" plaćati podmetanjem zadnjice za ruse u OSCE, EU, UN ......sigurno nije. S druge strane bescarinski Sporazum nikada nije ni zaživeo.... Toliko o njima i njemu.

Sasa D

pre 9 godina

Seca li se neko ove SNS nebuloze? Ne znam da li je bila Faraonova ili Diplomina zamisao da ce smenjeni sudije i tuzioci njih preko 600, koje su naprasno vratili na posao da bi opravdali steceno poverenje (partijsku poslusnost SNS-u) dobiti po jedan predmet spornih privatizacija i da to moraju u zadatom kratkom roku da zavrse (istraze, utvde cinjenice i podnesu predlog mera). Na posao ih vratise, sporne privatizacije vise nisu sporne a "osteceni" sudije i tuzioci umesto u zatvor naplacuju po 10.000 Evra odstete od ove sirotinje.

Nakon 3 godina pustosenja te iste SNS vlasti kroz ovaj primer obmane i lazi (mozda njih stotina, koje se ne mogu vise ni popamtiti) sagledajte sta su samo od pravosudja uradili, mozda nije tema ali odlicno podsecanje i raskrinkavanje ove kombi-populisticko-demagoske druzine.

zli Marsovac

pre 9 godina

Fijat nije toliko izdrzljiv i otporan automobil za Ruske uslove voznje i vremenskih prilika.. Japanski modeli zauzimaju 80% ruskog trzista automobilima, jer ih prave da traju i da se sto manje kvare...!! na severnom polu Toyota, u Sahari Toyota opet, nisam video ni jednog Amerikanca ili Evropljanina u pustinjama sem reklame za automobil, kojeg su verovatno dovezli na kamionu ...

Miroslav

pre 9 godina

Kakva Ruska obecanja i gluposti.Ukrajina je odbila gas iz Rusije i prema Rusiji ce cela Evropa da postupa rigorozno i nepoverljivo.Naravno neke zemlje ce ostati tu gde jesu i medju njima je Srbija,ali opet to je nasa odluka koje smo politicare birali i doveli ih na vlast da rade sta hoce.Mada,moram priznati jos veca je glupost da vise volimo Rusiju nego sopstvenu zemlju.SrBski patriotizam.

Milisav

pre 9 godina

Ako napises BEEEEEEEEEEEEEE 120 minusa
Ako napises BUUUUUUUUUUUIUU 120 minusa
i to samo za par minuta
Objavljivati komentare, u redu, ukinuti ocenjivanje komentara, bar na temama Vucic,Djindjic,Nikolic,Pajtic, Djilas.....

snag

pre 9 godina

Ranih 80-ih,rusi su na sajmu automobila prezentovali Ladu Samaru i na opšte oduševljenje je otpočela kupovina ovih jeftinih automobila koji malo troše.Ali je ubrzo na videlo isplivala podvala:ono šio smo videli na sajmu je bila verzija za zapadno tržište (taj model su kupovali samo povlašćeni)a nama običnim građanima ostalo je da se suočimo sa totalnim fabričkim felerima i da sami radimo sa njima šta znamo.Ja sam lično imala sreću da sam znala za radionicu kod hipodruma koju su osnovali rusi (emigranti iz vremena carstva)ioni su mi zamenom elektronskih delova omogućili da dalje vozim taj auto koji je "crko"u prvih pređenih 100km.Tu sreću nisu imala druga dva kupca u mome gradu,ispručena su bila 3 vozila a servis u Batočini se ogradio od svega.Najsmešnije od svega je bilo to što sam za svaku kišu morala da vozim kola u gumenim čizmama jer je kroz zadnja vrata ulazila voda u količini dovoljnoj za kupanje.Konstatacija majstora u Batočini gde sam oterala auto u garantnom roku da se tu ništa ne može a znalo se da su umeli da daju nova kola umesto havarisanih određenim ljudima.Čudno je samo što još uvek "padamo na istu čakiju".Nakraju da napomenem da sam proverila cene Lade u Austriji iHolandiji i bile su niže nego kod nas u Jugoslaviji!

Леонардо

pre 9 godina

Ало ботови, па смањите мало минусе на коментаре.Неки коментар у назнаци против вође и тона минуса одмах. Знам да је партиска директива, али ипак живимо у истој држави.Мало реалнији поглед на збиљу,не би шкодио.

VladimiR

pre 9 godina

Kako FAS misli da proda 10-20 hiljada 500L automobila kada ni na (za taj model) "prirodnijem" tržištu (američkom tržištu) nisu uspeli da plasiraju toliko automobila godišnje. Osim toga, Rusi se ne "pale" na šminku, već na ili na standardni kvalitet (Škoda, Lada, Hyundai...) ili na premium kvalitet (BMW, Audi, Mercedes, Toyota...).

FIAT automobili uopšte imaju jako slabu tržišnu poziciju na ruskom tržištu. Razlog je jednostavan, FIAT kao brend za mnoge kupce u Rusiji nema nikakvo bitno značenje. Čak i bivša Zastava za Ruse znači mnogo više nego FIAT. Ako dotični žele bescarinski izvoz automobila iz Srbije u Rusiju ti će morati da se prilagode željama ruskih kupaca, a ne da uporno, tvrdoglavo i očigledno bezuspešno se potencira ono što niko na pomenutom tržištu ne želi da kupi. 10000 do 20000 Zastava bi mogli da prodaju kao sendvič na kiosku, dok FIAT 500L recimo ako uspeju da nađu 1000 kupaca godišnje za taj automobil ja ći pojesti čitav kompjuter sa sve tastaturom i mišem!!!

NS

pre 9 godina

Ja o Putinu sve najgore, ali ovde nije rec o Putinu vec o Dinkicu!
Tacno je da je prosle godine isao u Moskvu sa prvom delegacijom i dogovorio izvoz 10000 fica u Rusiju to je tada bila vest, ali je tacno i da je nedelju dana kasnije u Moskvu otisla i druga delegacija mislim sa Vucicem na celu. Mislim da je cak jedan razgovarao sa Putinom a drugi sa Medvedevim. Vest po povratku druge delegacije glasila je: "DOGOVORILI SMO KUPOVINU MIGOVA!". Pa jesmo li kupili MIGove?
A Dinkic? Taj je pre odlaska na potpisivanje ugovora sa Fijatom u Torinu izjavljivao: "Fijat ce obezbedjivati trziste, nase je samo da proizvodimo!". Zatim je otisao u Torino, vratio se i u roku od mesec dana Srbija je pocela da daje 1000 eura subvencija za kupovinu svakog Punta.
Da se razumemo nisam protiv toga da Kragujevac zivne i da mu cela drzava pomogne, ali sve to zbog 2000 ljudi koji rade u FASu... Pa od toga ni 5% Kragujevcana nema nikakvu korist.

Srecno sa njima

pre 9 godina

Rusofili sto uporedjujete Rusiju i US? Niko vas nije tukao po usima da glasate za Vucica i Dacica, oni trce u US i EU da kukaju za podrsku i pomoc. Znaju oni dobro da od rusa nema nista samo jos da im poklonimo nesto i da mogu da nas ucenjuju "podrskom" za Kososvo i Juznim Tokom koji postoji jedono u masti vas rusofila. Amerika i Evropa nista ne obecavaju jedino traze da se unormalimo ko drzava i da budemo Evropa a ne poludivlji narod pun mazohista ruskog tipa, sto te vise ponizavaju ti ih vise volis. Nadam se da u Srbiji vecina nije totalno zaglupela da ne vidi KGB propagandu (prave svoje creditne kartice, rusburgere, osvajaju teritorije drugih drzava kao u srednjem veku, zabranjuju psovanje, blokiraju social medije, ciste Rusiju od uticaja drugih kultura, postaju ono sto smo mi imali 90-tih, totalno ludilo). A vodja im je izgleda postao car jer niko nesme nista da kaze sve jednoglasno usvajaju?

Ima li ovde neko normalan

pre 9 godina

Obecanje ludom radovanje, davno rekao nas narod.
Da li su Rusi ikada, ali bas ikada, pomogli Srpskom narodu, bilo ekonomski, bilo politicki, bilo vojno (ono sto su roknuli na Bugare u XIII- XIV veku to je zbog njihovih licnih interesa)?

andrija

pre 9 godina

Da li nam je to stvarno Putin obećao ili su to naši izmislili? A i ako nam je stvarno obećao sigurno to nije učinio iz ljubavi nego nešto traži zauzvrat.

Toma

pre 9 godina

Zasto Vucic ne bi pitao za nesto sto je nase, a ne za ono od cega dobija samo PDV, odnosno u slucaju izvoza nema ni PDV-a. Pusti neka italijani to rade, a FIAT vec odavno tamo prodaje na hiljade svojih vozila. Nek se on zauzme za nesto sto je srpsko.

Rus

pre 9 godina

Nema veze sa Razumom, pogledajte sta se se sve od automobila proizvodi u Rusiji i po kojoj ceni prodaje i bice sve jasno kao dan.Mi u Rusiju jedino mozemo i moramo da izvozimo hranu i poljoprivredne proizvode sve ostalo je je utopija!

Dejan P.

pre 9 godina

Seća li se ko šta nam je Evropa obećala? Zadnjih mesec dana u "NEZAVISNIM MEDIJIMA" je krenula velika antiruska kampanja verovatno po nalogu mentora tih "NEZAVISNIH MEDIJA". Ne znam koji je tu cilj ali u tim medijima nema negativnih komentara o EU, verovatno jer EU već 14 godina nama ispostavlja samo naloge, zahteve i ultimatume dok prema Rusiji naši mediji izgleda takodje zele da ispostavljaju samo zahteve i ultimatume kao da Rusi nemaju pravo od nas ništa da traze pa čak i novac koji im dugujemo za gas.
Uvek kada naša Vlada treba da donese neku značajnu odluku EU izlazi sa novih zahtevima i ultimatumima. Danas smo čuli novi koji se zadnjih godina stalno pojavljuje u kriznim situacijama. EU NAVODNO RAZMATRA PONOVNO UVODJENJE VIZA SRBIJI ZBOG IMIGRANATA. Vratite se malo unazad i videćete da je to trenutno najdelotvornija ucena jer NIJEDNA NASA VLADA NE BI OPSTALA UKOLIKO SE PONOVO UVODE VIZE, toga je i Vučić svestan i PRISTAĆE NA SVE PA ČAK I DA PREKINE SARADNJU SA RUSIJOM.
To im je veća pretnja za Vladu od oduzimanja Kosova, eventualno Sandzaka, teranja drzave na promenu Ustava da bi se omogućilo odvajanje Vojvodine u perspektivi i da bi se iz Ustava izbacila preambula o Kosovu i tako otklonila zadnja karika na putu za medjusobno priznanje Kosova i Srbije kao nezavisnih zemalja i to će nam biti zadnji uslov za ulazak u EVROPSKU UNIJU GDE POSTAJEMO KOLONIJU a oni dobijaju trzite od 7 miliona ljudi gde će nam prodavati svoju robu preko svojih trgovinskih lanaca...

Veliki brat

pre 9 godina

NS> Nismo dogovorili da kupimo Migove, već da ih DOBIJEMO, odnosno da budem precizniji, vest je bila nešto kao "Rusi nam DAJU kredit za MiGove" :)

Kasnije se pojavilo par vesti kako je posao stagnirao zbog obimne papirologije (i posrednika, ruske firme "Rosoboroneksport" koja se bavi trgovinom naoružanjem - otprilike, kao kad bi izvoz oružja iz Srbije kasnio pola godine zbog problema u SDPR), pa zatim priča da će Srbija dobiti Migove namenjene Sirji (koji ne mogu biti isporučeni zbog sankcija) itd.

Ukratko, rusi neće tek tako da nam daju kredit ako nemam jake garancije da ćemo ga vratiti. Sa druge strane, ako nemamo avione, moraćemo da platimo nekoj drugo zemlji da nam brani nebo (obaveza svake zemlje preko koje se odvija civilni aviosaobraćaj).

Pre 10-ak godina slušao sam kako u sezoni preko Srbije ima 1000 preleta dnevno i da nam se za svaki plaća 1000$, što je 1.000.000$ dnevno. Ako za par godina ne možemo od tih para da kupimo avione koji štite naše nebo, ili ćemo platiti nekome drugom da osigura naše nebo ili će nas civilne aviokompanije zaobilaziti sa preletima.

Pametnjaković

pre 9 godina

Svako onaj ko bazira svoju ekonomiju i finansije na obećanjima treba biti sklonjen jer nam uništava zemlju. Još jedan dokaz da čak i ako imate i diplomu i magistraturu i doktorat u Srbiji, to ništa ne znači.

Zašto bi Rusi bacali pare, kad mogu isto da naprave, još daleko jeftinije. Osim toga ekonomske prilike se menjaju iz meseca u mesec, niko ne može da predvidi šta će se dogoditi ni mesec dana unapred a kamoli na neki duži rok.

Nenad Lukic

pre 9 godina

Sve su to lepe zelje ali Fiat ne prodaje nista u Rusiji vec decenijama..osim Ferarija. Nas Fica ne bi nasao ni 500 kupaca godisnje a ne 10 000.

dovla

pre 9 godina

Zamalacujete narod, Rusi ne voze Fiatove automobile, niti ce poceti zato sto dolaze iz Srbije. Fiat nije ni medju 30 najprodavanijih marki automobila u Rusiji, godisnje proda manje od 3000 vozila, npr u 2012 prodato 124 Punta i 215 Fiat500, imate podatke na Fiatovom sajtu. I to na trzistu na kome je prodatu ukupno 2759000 automobila! Samo debil moze da poveruje da Srbija moze tamo da proda vise od 500 komada Fiata 500L. Jos jedna bajka za glup narod.

Vučićevac SNS armija

pre 9 godina

Свака част Вучићу! За само месец дана је показао да је човек високих Организационих, Политичких, Аналитичких и Херуистичких способности!

posmatrac

pre 9 godina

Ali zato iz neizmerne ljubavi prema RUSIJI,u Srbiju ulaze :Chevroleti,Fordovi,SkodeWv,Hundai,Peugeot&Citroen,poneko Kinesko Djubre,po neki BMW iz Keningsberga/Kaliningrada/,itd,itd.Jadni Srbi to ni ne znaju,inace bi te avtoMasine cuvali pod ciradom i vozili ih samo na Ruske prazdnike.

aleksa

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin, 7. jul 2014 15:16

Moze, apsolutno se slazem sa Vama. Ali da bi spisak bio potpun i iscrpan, molim da se na njega doda i sva steta koja je izazvana prvo visegodisnjim sankcijama, a onda i ona koja je nastala besomucnim i neljudskim bombardovanjem u trajanju od 77 dana. Posto je rec o ekonomiji, ovog puta necemo navoditi CIVILNE ljudske zrtve i zasipanje kasetnim bombama i osirumasenim uranijumom.

Bojim se postovani gospodine, da rezultat te analize i konacnog spiska posle podvlacenja crte znamo i Vi i ja i vecina citalaca i komentatora.

anti_političar

pre 9 godina

Kragujevčanin, a šta onda proizvodi Jonhnson Controls? Možda nije srpski, ali je u Kragujevcu. I možda nije 61%, ali drugi ljudi znaju druge delove i ne treba da se oglašavaju neinformisani.
A što se tiče putinovih obećanja, on je jedino obećao da će nas odrati preko dssa, dsa i spsa.

LENCE

pre 9 godina

citajuci tvoj komentar pomislih ovaj covek bije salu i to ogromnui i dobru.Pa posle mislim ja ,pa sns botovci nemaju pojma sta pisu jer su svi kupili diplome i to i svedocanstva od osnovne skole.E pa lence ti odluci u koju grupu spadas ,po mome u onaj drugi.A ako jos i verujes u to sto si pisao e savaka ti cast.ovo je lepsa verzija onog sto sam pisao a onaj drugi sigurno nece ni objaviti.

Mile

pre 9 godina

Rusi ce da zatvore trziste proizvodima iz Srbije na razlicite nacine. Ostace formalno da odredjene proizvode mozemo izvoziti ali ce kroz proceduru to onemoguciti. Sta drugo se moze ocekivati svakim danom sto je Srbija bliza EU to je dalja od RF, jednostavno kao pasulj.

Миле

pre 9 godina

Зашто Вучић није питао своје партнере у Берлину и Паризу да субвенционишу увоз фијата у ЕУ, када се већ дрхтавим гласом хвали како је Србија ту да спроводи интересе Француске и Немачке на Балкану? Отишао је код Путина као последњи слепац, који мисли да ће успети да превари Руску владу. Требамо коначно да схватимо од кога заиста зависимо и ко нам је прави савезник.

sačekajmo

pre 9 godina

Obećanje ludom radovanje. I to ko zna koji put.
(v, 7. jul 2014 17:48)
Bolje ga ne potsećati na ranije razgovore jer ukoliko on izvuče sve ono što smo mi obećavali Rusiji...! Samo da nam se ne desi da oni prihvate uvoz a mi ne uspemo da napravimo dovoljan broj vozila!

Ako mi moderator dozvoli

pre 9 godina

@ (Branko, 7. jul 2014 13:55)

Samo se motor sklapa van Srbije, sve ostalo se pravi u Srbiji
(Proka, 7. jul 2014 14:51)

Koja fabrika u Srbiji stanca limariju?

markoni

pre 9 godina

srbija je konacno propala kroz crnu rupu! neki ljudi govore kako je rusija nezahvalna prema nama a mi prema nemcima.
kakav faustovski obrt!

Matrix

pre 9 godina

Ko je bio u Rusiji zna da tamo niko ne vozi mala kola ili voze BMV 5 ili Ladu nema Bmv 3 nigde da se vidi. Možda može da se proda fića u Indiji ali u Rusiji nikad.

Boza

pre 9 godina

Rusi su i Bogu teski. Sve vreme rade na racun svoje stete .

Po ko zna koj put Rusi su ispali istoriski gubitnici jer su izgubili Srbiju, kao stratesko mesto za lociranje nukleranih balistickih proektila. Da su instalirali te rakete na nasm tlu, zapad bi poceo da se ceska sta dalje da radi.

Prosto?

Sada su Rusi ljudi za koje klinci kazu da nemaju ja ja, a ni rec.
Putin je klinac koji sedi u cosku. Mnogo hteo a uradio nista.
Nemci su pokazali da nisu za spoljnu politiku jer su izgubili najveceg saveznika Ruse.
Ameri po ko zna koj put ponizise Evropu.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Šta je, šta bi vi? Oćete Putinove pare i pare naše ruske braće da izvučete levom rukom, a desnom da zabijate nož u leđa Rusiji?

Alo Srbijo??? Osvesti se!!!

Lala

pre 9 godina

Baš me interesuje šta bi Vučić odgovorio Putinu kada bi mu ovaj rekao kao što je on rekao Dačiću da nemože na dve stolice . Ili si na vlasti ili u opoziciji, odnosno ili EU ili Rusija?

Radomir

pre 9 godina

Naravno da se seca ali posto covek o nama vise brine nego mi sami zna kako posluje Zastava. A znaju i svi oni koji procitaju to sa njihovog sajta,pa se vidi da svaki proizveden auto donosi gubitke ,a tih 10000 bi poproilicno povecalo iste.

Đorđe

pre 9 godina

(Klara80, 8. jul 2014 07:58)
Prilika mu je data! Ima je!
Samo da ne budu bilbordi i farbanje autobusa u Moskvi
kao u Beogradu o vodi na kojoj je Beograd!
Samo da ne prođe kao Obrenovac!
Beograd WF ili Fiat 500%?

SAMO - GA - TREBA - PODSETITI - SETICE - SE

pre 9 godina

Ako je predsednik Rusije Putin obecao bescarinski izvoz Srpskih automobila on ce svoje obecanje siguran sam da ce ispuniti.Ali ovde se cini posto je tu ucestvovao i Mladjan Dinkic siguran sam da se radi o pokusaju neke prevare na koju Rusija nece nasesti, jer sam siguran da je Dinkic pokusao da izvozi bez carine Italijanski FIAT. FIAT iz Srbije u Rusiju naravno da moze, ali samo uz carinu bas kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je covek koji drzi do rečci samo. Problem je u nasoj strani koja pokusava datu rec da izigra tako sto ce im ponuditi ono sto nije bio deo prvobitne pogodbe.

rezime

pre 9 godina

Jacanjem bilateralno i trgovinsko-ekonomske saradnje, oblasti energetike,kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike,Srbija moze prosperirati.

Branko

pre 9 godina

Možemo mi da lažemo sami sebe da je to naš automobil, ali to je samo šrafciger fabrika gde se sklapaju delovi proizvedeni u Italiji. Sve što je vredno dođe odande.

uzput

pre 9 godina

sto je EU i Sad obecao barem polovinu je ispunio a rusija do sada nista ,e tu je razlika.Ali nemojmo dirati rusiju neka rade sta hoce ipak su onu nasa braca.

Anti

pre 9 godina

Što bi Rusi preko nas finansirali Italijane?
A Fiat je ionako krš, naročito ovaj „naš”.
Nije mi jasno što ljudi kod nas misle da su Rusi dužni da nam čine usluge, oni su jednako proračunati kao EU i Ameri...

sasa

pre 9 godina

Rusi kazu dajte nam delove koji su proizvedeni u Srbiji i mi cemo da stastavimo te delove. To je cisto ispitivanje trzista za Fiat u Rusiji. Ako bude dobro prihvacen otvara se tvornica za sastavljanje fiat-a u Rusiji i dobijaju delove iz Italije direktno bez carine. Tako se Srbija preskoci u lancu. Ugovori su postali nevazni cak i ako su medjunarodnog karaktera. Recimo za juzni tok ladno se poniste ugovori bez penala.

obećavač

pre 9 godina

Fijasko JT, de fakto priznanje Kosova, kao i da ćemo "dug za gas" plaćati podmetanjem zadnjice za ruse u OSCE, EU, UN ......sigurno nije. S druge strane bescarinski Sporazum nikada nije ni zaživeo.... Toliko o njima i njemu.

još stariji Šapčanin

pre 9 godina

@stari Kragujevcanin

Iscrpan spisak! Mada, fali još mnogo stvari. Imam ja jedan drugi podatak, razgovarli smo sa komšijama u ulazu i konstatovali da od dvanaest porodica, jedanaest imaju rodbinu koja živi i radi na "omraženom Zapadu". Pa tako oni povremeno otputuju u posete svojima - Švajcarska, Kanada, SAD, Danska,....donesu bogami i parica, zapadnih i vrlo omiljenih. Šta mislite, kako će ovi stradalnici od poplava popraviti kuće i okućnice? Ako čekaju na državu, zimu će provesti na snegu, ali tu je rođo iz druge države, omražene, zapadne, ima da pošalje lovu, njima je to lako. Nisam čuo da se iz Rusije neko vratio prav, uglavnom se vrate preko ambasade, bez dinara, bežeći od neuređene-haos države. Ah, da, ta dvanaesta porodica je moja, ja sam ta budala koja svojim nije dala da idu na zapad. Sad su bez posla, ja bez para, da nisam mator sam bih otišao tamo.

Gradjanin

pre 9 godina

@@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)

Postovani gospodine,

Moj pokojni deda je bar pred kraj svog zivota shvatio koje zlo je komunizam i ta jednakost koju vidim vi, a i veliki deo omladine nosite u srcu ne shvatajuci da nikad ne mozemo svi biti isti, niti ste svi bili isti kod Tita hohstaplera i ekipe. Sve sto ste izgovorili, POGRESNO JE I NETACNO. Tacno je jedino to da svaka pametna drzava gleda svoje interese, sto vidim vi ne razumete, vec vucete stranu jednima. Tacno je da smo ostali uskraceni ZA BOGATSVO BUKVALNO, dajuci rusima rudnu rentu 3%, umesto normalnih 7% u Srbiji po zakonu, dok je ista u Rusiji 22%. Zato imamo - posto vi volite tu ironiju vidim i navodnike - "PODRSKU ZA KOSOVO" - KOJE NIJE NASE. Da, dobro ste procitali. Mozete se zaliti u "Marsalat" pa ga pitati zasto je napravio Republiku na jugu Srbije?!

Sa postovanjem,

Evropljanin

seljadin

pre 9 godina

bio sam u Rusiji, tamo Fijata nema ni za lek, ako voze jeftinije, voze mazde, honde, tojote, a najcesce bmw, mercedes, audi.
Fiat 500L nema nikakve sanse na Ruskom trzistu, i Putin je dogovorio sa Vucicem reciprocitet, koliko mi vozila Rusiji, toliko oni nama bez carine.

Srecno sa njima

pre 9 godina

Rusofili sto uporedjujete Rusiju i US? Niko vas nije tukao po usima da glasate za Vucica i Dacica, oni trce u US i EU da kukaju za podrsku i pomoc. Znaju oni dobro da od rusa nema nista samo jos da im poklonimo nesto i da mogu da nas ucenjuju "podrskom" za Kososvo i Juznim Tokom koji postoji jedono u masti vas rusofila. Amerika i Evropa nista ne obecavaju jedino traze da se unormalimo ko drzava i da budemo Evropa a ne poludivlji narod pun mazohista ruskog tipa, sto te vise ponizavaju ti ih vise volis. Nadam se da u Srbiji vecina nije totalno zaglupela da ne vidi KGB propagandu (prave svoje creditne kartice, rusburgere, osvajaju teritorije drugih drzava kao u srednjem veku, zabranjuju psovanje, blokiraju social medije, ciste Rusiju od uticaja drugih kultura, postaju ono sto smo mi imali 90-tih, totalno ludilo). A vodja im je izgleda postao car jer niko nesme nista da kaze sve jednoglasno usvajaju?

T&T

pre 9 godina

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.
(stari Kragujevcanin, 7. jul 2014 17:20)


Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!

Ima li ovde neko normalan

pre 9 godina

Obecanje ludom radovanje, davno rekao nas narod.
Da li su Rusi ikada, ali bas ikada, pomogli Srpskom narodu, bilo ekonomski, bilo politicki, bilo vojno (ono sto su roknuli na Bugare u XIII- XIV veku to je zbog njihovih licnih interesa)?

Dendroid

pre 9 godina

Možda nisu sve realizovali što su nam obećali, ali nisu priznali nezavisnost naše južne pokrajine
(boki, 7. jul 2014 20:30)

Pa priznali bi ga oni odavno, nego cekali su da pripoje Krim i da imaju cime da se pravdaju. Priznace oni Kosovo, samo polako, prvo da kupe (citaj: drpnu) Telekom i EPS od nas, a i jos ponesto.
Sto se mene tice, a i ogromne vecine gradjana Srbije, Kosovo odavno nije u sastavu Srbije, jos od kraja 70-tih. Ali niko ne sme caru da kaze da je go.

alex

pre 9 godina

Ok neka ispuni... mi sa Rusima imamo najpovoljnije uslove za izvoz mesa i povrca,ali tu stupaju nasa srpska posla: jabuke prskane do besvesti iako je bio uslov da budu sto manje tretirane hemijom,svinjetina uvezena pa preprodajemo Rusima,fabrike tekstila umesto pamuka im uvaljuju sintetiku,... pa sta mi ima da trazimo od bilo koga sta!!! i treba da propadnemo i da nas niko ne pogleda

neutralni felsh

pre 9 godina

Ovo je tipican primer koliko je srpski narod bezobrazan! Apsolutno nista dobro nismo zasluzili!
Govoriti o zapadu samo kroz svetske ratove I stavljati ih u isti kos kao da Nemci nisu ubijali ostale narode u Evropi, kao da nisu okupirali I zapadnu Evropu a ne samo nas.....
Nemci su ubijali Srbe jer su se Srbi jedini borili protiv njih - bili smo neprijatelji - to je bar jasno!!! A da li znate koliko su zena u Srbiji silovali I pobili braca I oslobodioci Rusi???

Spominjete poplave I pomoc "nekih" I samo te neke ste zapamtili a svu silnu pomoc sa zapada se pravite da ne vidite!!! Milioni iz EU fondova... koliko nemacke pomoci....
Nemacka ubedljivo najveci donator u Srbiji ikada - ciraj DONATOR!!!! Ulazu kapital..... a Rusi samo uzimaju!

Reci cu jos jednom - ovaj nezahvalni bezobrazni narod ne zasluzuje apsolutno NISTA DOBRO!!!!
(T&T, 07. jul 2014 18:36)

vrlo tacno.

Beograđanin onaj stari

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.

Bizloi

pre 9 godina

Mogla bi redakcija b92 da uporedi IP-eve ovih botova koji na 90% politickih, biz i ostalih vesti "formira" javno mnjenje i da im onemoguci (ako je moguce) da sa tih IP-a(po mogucstvu ceo IP range) glasa po komentarima. Dugo komentarisem ovde i stvarno je smesno kada ti komentar sa par desetina + vise nakon jednog refresha naprasno ode u nekoliko stotina -. Ocajni su im kao i stranka.

Dejan P.

pre 9 godina

Seća li se ko šta nam je Evropa obećala? Zadnjih mesec dana u "NEZAVISNIM MEDIJIMA" je krenula velika antiruska kampanja verovatno po nalogu mentora tih "NEZAVISNIH MEDIJA". Ne znam koji je tu cilj ali u tim medijima nema negativnih komentara o EU, verovatno jer EU već 14 godina nama ispostavlja samo naloge, zahteve i ultimatume dok prema Rusiji naši mediji izgleda takodje zele da ispostavljaju samo zahteve i ultimatume kao da Rusi nemaju pravo od nas ništa da traze pa čak i novac koji im dugujemo za gas.
Uvek kada naša Vlada treba da donese neku značajnu odluku EU izlazi sa novih zahtevima i ultimatumima. Danas smo čuli novi koji se zadnjih godina stalno pojavljuje u kriznim situacijama. EU NAVODNO RAZMATRA PONOVNO UVODJENJE VIZA SRBIJI ZBOG IMIGRANATA. Vratite se malo unazad i videćete da je to trenutno najdelotvornija ucena jer NIJEDNA NASA VLADA NE BI OPSTALA UKOLIKO SE PONOVO UVODE VIZE, toga je i Vučić svestan i PRISTAĆE NA SVE PA ČAK I DA PREKINE SARADNJU SA RUSIJOM.
To im je veća pretnja za Vladu od oduzimanja Kosova, eventualno Sandzaka, teranja drzave na promenu Ustava da bi se omogućilo odvajanje Vojvodine u perspektivi i da bi se iz Ustava izbacila preambula o Kosovu i tako otklonila zadnja karika na putu za medjusobno priznanje Kosova i Srbije kao nezavisnih zemalja i to će nam biti zadnji uslov za ulazak u EVROPSKU UNIJU GDE POSTAJEMO KOLONIJU a oni dobijaju trzite od 7 miliona ljudi gde će nam prodavati svoju robu preko svojih trgovinskih lanaca...

posmatrac

pre 9 godina

Ali zato iz neizmerne ljubavi prema RUSIJI,u Srbiju ulaze :Chevroleti,Fordovi,SkodeWv,Hundai,Peugeot&Citroen,poneko Kinesko Djubre,po neki BMW iz Keningsberga/Kaliningrada/,itd,itd.Jadni Srbi to ni ne znaju,inace bi te avtoMasine cuvali pod ciradom i vozili ih samo na Ruske prazdnike.

1914

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.
(Enonewa, 7. jul 2014 19:10)
Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?

Mico

pre 9 godina

Seca li se Vucic sta je nama obecao? Da ce pohapsiti tajkune, da ce Albanci placati poreze i struju u Presevskoj dolini, da ce ocistiti Veliki Trnovac od droge...

legionar

pre 9 godina

Obecavao je nama Vucic bolji zivot, pa Karlovac-Karlobag-Ogulin i Virovitica granice.Obecavao je i MiG-ove, hapsenje (ne i presuda) kriminalcima. Svasta je Vucic obecao, a nista ispunio. Zasto Rusi nisu dozvolili uvoz Italijanskih automobila ne znam, ali sam siguran da iza toga opet stoji neka nasa svinjarija.

Milisav

pre 9 godina

Ako napises BEEEEEEEEEEEEEE 120 minusa
Ako napises BUUUUUUUUUUUIUU 120 minusa
i to samo za par minuta
Objavljivati komentare, u redu, ukinuti ocenjivanje komentara, bar na temama Vucic,Djindjic,Nikolic,Pajtic, Djilas.....

Nenad Lukic

pre 9 godina

Sve su to lepe zelje ali Fiat ne prodaje nista u Rusiji vec decenijama..osim Ferarija. Nas Fica ne bi nasao ni 500 kupaca godisnje a ne 10 000.

Mile

pre 9 godina

Rusi ce da zatvore trziste proizvodima iz Srbije na razlicite nacine. Ostace formalno da odredjene proizvode mozemo izvoziti ali ce kroz proceduru to onemoguciti. Sta drugo se moze ocekivati svakim danom sto je Srbija bliza EU to je dalja od RF, jednostavno kao pasulj.

Леонардо

pre 9 godina

Ало ботови, па смањите мало минусе на коментаре.Неки коментар у назнаци против вође и тона минуса одмах. Знам да је партиска директива, али ипак живимо у истој држави.Мало реалнији поглед на збиљу,не би шкодио.

Sasa D

pre 9 godina

Seca li se neko ove SNS nebuloze? Ne znam da li je bila Faraonova ili Diplomina zamisao da ce smenjeni sudije i tuzioci njih preko 600, koje su naprasno vratili na posao da bi opravdali steceno poverenje (partijsku poslusnost SNS-u) dobiti po jedan predmet spornih privatizacija i da to moraju u zadatom kratkom roku da zavrse (istraze, utvde cinjenice i podnesu predlog mera). Na posao ih vratise, sporne privatizacije vise nisu sporne a "osteceni" sudije i tuzioci umesto u zatvor naplacuju po 10.000 Evra odstete od ove sirotinje.

Nakon 3 godina pustosenja te iste SNS vlasti kroz ovaj primer obmane i lazi (mozda njih stotina, koje se ne mogu vise ni popamtiti) sagledajte sta su samo od pravosudja uradili, mozda nije tema ali odlicno podsecanje i raskrinkavanje ove kombi-populisticko-demagoske druzine.

LENCE

pre 9 godina

citajuci tvoj komentar pomislih ovaj covek bije salu i to ogromnui i dobru.Pa posle mislim ja ,pa sns botovci nemaju pojma sta pisu jer su svi kupili diplome i to i svedocanstva od osnovne skole.E pa lence ti odluci u koju grupu spadas ,po mome u onaj drugi.A ako jos i verujes u to sto si pisao e savaka ti cast.ovo je lepsa verzija onog sto sam pisao a onaj drugi sigurno nece ni objaviti.

Лима

pre 9 godina

Сад већ феноменолошки пратим ову перфидну кампању против Путина и Русије..сваки дан. Зли и покварени Руси а са друге стране кампања наши партнери са запада и велики пријатељи Немци :-)

Bizloi

pre 9 godina

Reciprocitet, odmrznite i vi deo za uvoz iz Rusije iako sve to isto mi uvozimo sa drugih, skupljih izvora, u Rusiji postoje fabrike svih auto proizvodjaca i bilo bi dobro kad bi omogucili da se uvozi odatle + u Rusiji su kola jeftinija a fabrike nisu daleko, Kaluga, Kaljiningrad, itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry_in_Russia

Miroslav

pre 9 godina

Kakva Ruska obecanja i gluposti.Ukrajina je odbila gas iz Rusije i prema Rusiji ce cela Evropa da postupa rigorozno i nepoverljivo.Naravno neke zemlje ce ostati tu gde jesu i medju njima je Srbija,ali opet to je nasa odluka koje smo politicare birali i doveli ih na vlast da rade sta hoce.Mada,moram priznati jos veca je glupost da vise volimo Rusiju nego sopstvenu zemlju.SrBski patriotizam.

aleksa

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin, 7. jul 2014 15:16

Moze, apsolutno se slazem sa Vama. Ali da bi spisak bio potpun i iscrpan, molim da se na njega doda i sva steta koja je izazvana prvo visegodisnjim sankcijama, a onda i ona koja je nastala besomucnim i neljudskim bombardovanjem u trajanju od 77 dana. Posto je rec o ekonomiji, ovog puta necemo navoditi CIVILNE ljudske zrtve i zasipanje kasetnim bombama i osirumasenim uranijumom.

Bojim se postovani gospodine, da rezultat te analize i konacnog spiska posle podvlacenja crte znamo i Vi i ja i vecina citalaca i komentatora.

snag

pre 9 godina

Ranih 80-ih,rusi su na sajmu automobila prezentovali Ladu Samaru i na opšte oduševljenje je otpočela kupovina ovih jeftinih automobila koji malo troše.Ali je ubrzo na videlo isplivala podvala:ono šio smo videli na sajmu je bila verzija za zapadno tržište (taj model su kupovali samo povlašćeni)a nama običnim građanima ostalo je da se suočimo sa totalnim fabričkim felerima i da sami radimo sa njima šta znamo.Ja sam lično imala sreću da sam znala za radionicu kod hipodruma koju su osnovali rusi (emigranti iz vremena carstva)ioni su mi zamenom elektronskih delova omogućili da dalje vozim taj auto koji je "crko"u prvih pređenih 100km.Tu sreću nisu imala druga dva kupca u mome gradu,ispručena su bila 3 vozila a servis u Batočini se ogradio od svega.Najsmešnije od svega je bilo to što sam za svaku kišu morala da vozim kola u gumenim čizmama jer je kroz zadnja vrata ulazila voda u količini dovoljnoj za kupanje.Konstatacija majstora u Batočini gde sam oterala auto u garantnom roku da se tu ništa ne može a znalo se da su umeli da daju nova kola umesto havarisanih određenim ljudima.Čudno je samo što još uvek "padamo na istu čakiju".Nakraju da napomenem da sam proverila cene Lade u Austriji iHolandiji i bile su niže nego kod nas u Jugoslaviji!

Dia

pre 9 godina

Koliko me pamćenje služi, Putin je rekao da Sporazum važi za vozila PROIZVEDENA u Srbiji, ne i za ona koja se u njoj sklapaju od uvezenih delova (za to imaju Rusi svoje fabrike). Sećamo li se mi ovoga, što je Putin rekao?

miloš

pre 9 godina

bolje se pitajte šta je Evropa obećala. Srbin sam, ali da sam Putin ne bi nas tolerisao više ni trenutka. Pa odgovor na Vučićevo "i rusija i eu" dali su Rusi nedavno, u slučaju Moldavije i Gruzije. Neizvodljivo je i jedno i drugo u smislu ekonomije i trgovine.

Veliki brat

pre 9 godina

NS> Nismo dogovorili da kupimo Migove, već da ih DOBIJEMO, odnosno da budem precizniji, vest je bila nešto kao "Rusi nam DAJU kredit za MiGove" :)

Kasnije se pojavilo par vesti kako je posao stagnirao zbog obimne papirologije (i posrednika, ruske firme "Rosoboroneksport" koja se bavi trgovinom naoružanjem - otprilike, kao kad bi izvoz oružja iz Srbije kasnio pola godine zbog problema u SDPR), pa zatim priča da će Srbija dobiti Migove namenjene Sirji (koji ne mogu biti isporučeni zbog sankcija) itd.

Ukratko, rusi neće tek tako da nam daju kredit ako nemam jake garancije da ćemo ga vratiti. Sa druge strane, ako nemamo avione, moraćemo da platimo nekoj drugo zemlji da nam brani nebo (obaveza svake zemlje preko koje se odvija civilni aviosaobraćaj).

Pre 10-ak godina slušao sam kako u sezoni preko Srbije ima 1000 preleta dnevno i da nam se za svaki plaća 1000$, što je 1.000.000$ dnevno. Ako za par godina ne možemo od tih para da kupimo avione koji štite naše nebo, ili ćemo platiti nekome drugom da osigura naše nebo ili će nas civilne aviokompanije zaobilaziti sa preletima.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Šta je, šta bi vi? Oćete Putinove pare i pare naše ruske braće da izvučete levom rukom, a desnom da zabijate nož u leđa Rusiji?

Alo Srbijo??? Osvesti se!!!

Takođe stari Beograđanin

pre 9 godina

Lepo podsećanje i treba da se prisetimo. Ipak, da li su gospoda iz "Danas" ikada napravili analizu šta su nam obećali iz EU ili USA a da nikada nije ispunjeno? Naravno da ne, a to je zaista žalosno.
(Beograđanin onaj stari, 7. jul 2014 14:18)

Na Vašu žalost, sve što je od EU i SAD obećano to je i bilo ispunjeno. Uzgred, nek naprave onda i spisak koliko smo od Rusa dobili raznih donacija, za razvoj, za razne fondove, tako i za bolnice aparate, dečije vrtiće ?! To što ovde svi "padaju" na Ruse to je već poseban slučaj

KRAGUJEVČANIN

pre 9 godina

Neistina je da je Fiat 500L, kako piše u tekstu Danas, "sastavljen" od 61 odsto srpskih proizvoda! To je van svake pameti. Pa sve se dovozi iz Italije. Znamo mi Kragujevčani i oni koji su malo bolje obavešteni. Nabrojte nam, poštovani novinari Danasa, ko to proizvodi od srpskih kompanija za Fiat..

zli Marsovac

pre 9 godina

Fijat nije toliko izdrzljiv i otporan automobil za Ruske uslove voznje i vremenskih prilika.. Japanski modeli zauzimaju 80% ruskog trzista automobilima, jer ih prave da traju i da se sto manje kvare...!! na severnom polu Toyota, u Sahari Toyota opet, nisam video ni jednog Amerikanca ili Evropljanina u pustinjama sem reklame za automobil, kojeg su verovatno dovezli na kamionu ...

Matrix

pre 9 godina

Ko je bio u Rusiji zna da tamo niko ne vozi mala kola ili voze BMV 5 ili Ladu nema Bmv 3 nigde da se vidi. Možda može da se proda fića u Indiji ali u Rusiji nikad.

rezime

pre 9 godina

Jacanjem bilateralno i trgovinsko-ekonomske saradnje, oblasti energetike,kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike,Srbija moze prosperirati.

Миле

pre 9 godina

Зашто Вучић није питао своје партнере у Берлину и Паризу да субвенционишу увоз фијата у ЕУ, када се већ дрхтавим гласом хвали како је Србија ту да спроводи интересе Француске и Немачке на Балкану? Отишао је код Путина као последњи слепац, који мисли да ће успети да превари Руску владу. Требамо коначно да схватимо од кога заиста зависимо и ко нам је прави савезник.

Ako mi moderator dozvoli

pre 9 godina

@ (Branko, 7. jul 2014 13:55)

Samo se motor sklapa van Srbije, sve ostalo se pravi u Srbiji
(Proka, 7. jul 2014 14:51)

Koja fabrika u Srbiji stanca limariju?

Radomir

pre 9 godina

Naravno da se seca ali posto covek o nama vise brine nego mi sami zna kako posluje Zastava. A znaju i svi oni koji procitaju to sa njihovog sajta,pa se vidi da svaki proizveden auto donosi gubitke ,a tih 10000 bi poproilicno povecalo iste.

Boza

pre 9 godina

Rusi su i Bogu teski. Sve vreme rade na racun svoje stete .

Po ko zna koj put Rusi su ispali istoriski gubitnici jer su izgubili Srbiju, kao stratesko mesto za lociranje nukleranih balistickih proektila. Da su instalirali te rakete na nasm tlu, zapad bi poceo da se ceska sta dalje da radi.

Prosto?

Sada su Rusi ljudi za koje klinci kazu da nemaju ja ja, a ni rec.
Putin je klinac koji sedi u cosku. Mnogo hteo a uradio nista.
Nemci su pokazali da nisu za spoljnu politiku jer su izgubili najveceg saveznika Ruse.
Ameri po ko zna koj put ponizise Evropu.

markoni

pre 9 godina

srbija je konacno propala kroz crnu rupu! neki ljudi govore kako je rusija nezahvalna prema nama a mi prema nemcima.
kakav faustovski obrt!

Lala

pre 9 godina

Baš me interesuje šta bi Vučić odgovorio Putinu kada bi mu ovaj rekao kao što je on rekao Dačiću da nemože na dve stolice . Ili si na vlasti ili u opoziciji, odnosno ili EU ili Rusija?

dovla

pre 9 godina

Zamalacujete narod, Rusi ne voze Fiatove automobile, niti ce poceti zato sto dolaze iz Srbije. Fiat nije ni medju 30 najprodavanijih marki automobila u Rusiji, godisnje proda manje od 3000 vozila, npr u 2012 prodato 124 Punta i 215 Fiat500, imate podatke na Fiatovom sajtu. I to na trzistu na kome je prodatu ukupno 2759000 automobila! Samo debil moze da poveruje da Srbija moze tamo da proda vise od 500 komada Fiata 500L. Jos jedna bajka za glup narod.

SAMO - GA - TREBA - PODSETITI - SETICE - SE

pre 9 godina

Ako je predsednik Rusije Putin obecao bescarinski izvoz Srpskih automobila on ce svoje obecanje siguran sam da ce ispuniti.Ali ovde se cini posto je tu ucestvovao i Mladjan Dinkic siguran sam da se radi o pokusaju neke prevare na koju Rusija nece nasesti, jer sam siguran da je Dinkic pokusao da izvozi bez carine Italijanski FIAT. FIAT iz Srbije u Rusiju naravno da moze, ali samo uz carinu bas kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je covek koji drzi do rečci samo. Problem je u nasoj strani koja pokusava datu rec da izigra tako sto ce im ponuditi ono sto nije bio deo prvobitne pogodbe.

Đorđe

pre 9 godina

(Klara80, 8. jul 2014 07:58)
Prilika mu je data! Ima je!
Samo da ne budu bilbordi i farbanje autobusa u Moskvi
kao u Beogradu o vodi na kojoj je Beograd!
Samo da ne prođe kao Obrenovac!
Beograd WF ili Fiat 500%?

Pametnjaković

pre 9 godina

Svako onaj ko bazira svoju ekonomiju i finansije na obećanjima treba biti sklonjen jer nam uništava zemlju. Još jedan dokaz da čak i ako imate i diplomu i magistraturu i doktorat u Srbiji, to ništa ne znači.

Zašto bi Rusi bacali pare, kad mogu isto da naprave, još daleko jeftinije. Osim toga ekonomske prilike se menjaju iz meseca u mesec, niko ne može da predvidi šta će se dogoditi ni mesec dana unapred a kamoli na neki duži rok.

Vučićevac SNS armija

pre 9 godina

Свака част Вучићу! За само месец дана је показао да је човек високих Организационих, Политичких, Аналитичких и Херуистичких способности!

andrija

pre 9 godina

Da li nam je to stvarno Putin obećao ili su to naši izmislili? A i ako nam je stvarno obećao sigurno to nije učinio iz ljubavi nego nešto traži zauzvrat.

anti_političar

pre 9 godina

Kragujevčanin, a šta onda proizvodi Jonhnson Controls? Možda nije srpski, ali je u Kragujevcu. I možda nije 61%, ali drugi ljudi znaju druge delove i ne treba da se oglašavaju neinformisani.
A što se tiče putinovih obećanja, on je jedino obećao da će nas odrati preko dssa, dsa i spsa.

Enonewa

pre 9 godina

Ovakvo slepo idolopoklonstvo postoji jos samo u Severnoj Koreji.Kako te nije sramota da napises ovako nesto.Jesi totalno odlepio il si se prodao za posao u nekom javnom preduzecu pa moras da pises ovakve hvalospeve bogu Vucicu?
(1914, 7. jul 2014 19:36)

Ja sam svoj radni vek odradio još pre pet godina, tako da nemam nikakav interes u pisanju, kako ti reče hvalospeva bogu Vučiću, ali zaista sam bog ga je poslao da nas spase i izvuče iz ove provalije u koju nas gurnula vlada DS, da vrati osmeh građanima, da im stvori život dostojan čoveka, da spase našu decu i unučiće od narko dilera. Tonisu hvalospevi već puka istina i zbog svega toga građani su svoje rekli na izborima 16. marta.

VladimiR

pre 9 godina

Kako FAS misli da proda 10-20 hiljada 500L automobila kada ni na (za taj model) "prirodnijem" tržištu (američkom tržištu) nisu uspeli da plasiraju toliko automobila godišnje. Osim toga, Rusi se ne "pale" na šminku, već na ili na standardni kvalitet (Škoda, Lada, Hyundai...) ili na premium kvalitet (BMW, Audi, Mercedes, Toyota...).

FIAT automobili uopšte imaju jako slabu tržišnu poziciju na ruskom tržištu. Razlog je jednostavan, FIAT kao brend za mnoge kupce u Rusiji nema nikakvo bitno značenje. Čak i bivša Zastava za Ruse znači mnogo više nego FIAT. Ako dotični žele bescarinski izvoz automobila iz Srbije u Rusiju ti će morati da se prilagode željama ruskih kupaca, a ne da uporno, tvrdoglavo i očigledno bezuspešno se potencira ono što niko na pomenutom tržištu ne želi da kupi. 10000 do 20000 Zastava bi mogli da prodaju kao sendvič na kiosku, dok FIAT 500L recimo ako uspeju da nađu 1000 kupaca godišnje za taj automobil ja ći pojesti čitav kompjuter sa sve tastaturom i mišem!!!

Toma

pre 9 godina

Zasto Vucic ne bi pitao za nesto sto je nase, a ne za ono od cega dobija samo PDV, odnosno u slucaju izvoza nema ni PDV-a. Pusti neka italijani to rade, a FIAT vec odavno tamo prodaje na hiljade svojih vozila. Nek se on zauzme za nesto sto je srpsko.

NS

pre 9 godina

Ja o Putinu sve najgore, ali ovde nije rec o Putinu vec o Dinkicu!
Tacno je da je prosle godine isao u Moskvu sa prvom delegacijom i dogovorio izvoz 10000 fica u Rusiju to je tada bila vest, ali je tacno i da je nedelju dana kasnije u Moskvu otisla i druga delegacija mislim sa Vucicem na celu. Mislim da je cak jedan razgovarao sa Putinom a drugi sa Medvedevim. Vest po povratku druge delegacije glasila je: "DOGOVORILI SMO KUPOVINU MIGOVA!". Pa jesmo li kupili MIGove?
A Dinkic? Taj je pre odlaska na potpisivanje ugovora sa Fijatom u Torinu izjavljivao: "Fijat ce obezbedjivati trziste, nase je samo da proizvodimo!". Zatim je otisao u Torino, vratio se i u roku od mesec dana Srbija je pocela da daje 1000 eura subvencija za kupovinu svakog Punta.
Da se razumemo nisam protiv toga da Kragujevac zivne i da mu cela drzava pomogne, ali sve to zbog 2000 ljudi koji rade u FASu... Pa od toga ni 5% Kragujevcana nema nikakvu korist.

LENCE

pre 9 godina

Vucic ce od ove zemlje napraviti pravo ekonomsko cudo, takav privredni rast ce uci u anale svetske ekonomije, jer ova zemlja ima potencijala samo ih treba pravilno iskoristiti.

Enonewa

pre 9 godina

Posetom bilo kojoj državi Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji Kini, Japanu Vučić ulaže krajnje napore i sva svoja umeća da obezbedi najbolje što je za Srbiju. Tako će sa Rusijom nastojati da još jače učvrsti odnose na polju energetike i trgovine, neće on prezati ni od toga da Putina podseti na njegova prošlogodišnja obećanja o bescarinskom uvozu Fijata 500l jer to bi ne samo za Fijat već i za celokupnu Srpsku ekonomiju bilo značajno.

sačekajmo

pre 9 godina

Obećanje ludom radovanje. I to ko zna koji put.
(v, 7. jul 2014 17:48)
Bolje ga ne potsećati na ranije razgovore jer ukoliko on izvuče sve ono što smo mi obećavali Rusiji...! Samo da nam se ne desi da oni prihvate uvoz a mi ne uspemo da napravimo dovoljan broj vozila!

Rus

pre 9 godina

Nema veze sa Razumom, pogledajte sta se se sve od automobila proizvodi u Rusiji i po kojoj ceni prodaje i bice sve jasno kao dan.Mi u Rusiju jedino mozemo i moramo da izvozimo hranu i poljoprivredne proizvode sve ostalo je je utopija!

русвај

pre 9 godina

Ко ке то рекао да је Путин обећао? Какве су то глупости, то су ови наши тупамароси нама просипали пре одласка тамо. Ало, то су озбиљни људи који воде рачуна о свему. То само код нас може да прође овакво лапрдање.

stari Kragujevcanin

pre 9 godina

@Takođe stari Beograđanin

U pravu ste gospodine. Sve sto nam je Zapad "obecao", sve nam je i "ispunio". Od Sumarica, Banjice, Stratista, Milosrdja i sve lepse i lepse, da Bog sacuva ovaj malobrojni narod sto preostade od njihovih "obecanja". Ovi drugi bar izvuku nekog davljenika iz poplave, posalju neki satorcic i konzervicu. A Obama od ironije, saucesce izjavi mom komsiji Nikolicu posle 45 dana od poplava. Sve nam obecase i uradise.

fazon je POTROŠEN

pre 9 godina

Opa, opet SNS botovi ovde. Kako vas placaju, po komentaru ili plusu/minusu?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 7. jul 2014 18:39)
Kako znaš da su tu? Da ti nisi trol koji se sve teže nosi sa njima jer vas je sve manje i manje,nema para pa nema ni komentara.Strpi se malo da Đilas "ojača" pa će biti i plata za komentare.

Gagi

pre 9 godina

Au, ljudi, ala offtopičarite u svakoj temi koja se dotakne Rusa! Nego, ja se nadam da će ova potencijalna liberalizacija trgovine biti dvosmerna i slična onoj kakva postoji i u slučaju uvoza automobila iz EU u Srbiju. Mislim, tako je fer, zar ne?

tetreb

pre 9 godina

Interesi Srbije su da ostvarimo najbolju moguću saradnju na polju energetike i trgovine. Nema sumnje da će se premijer maksimalno založiti da se ta saradnja realizuje pozitivno po svaki segment tih oblasti.

Krkobaba

pre 9 godina

Pa evo ja pozivam novinare da vide sta to treba da se seti Putin. Pronadjite tacno sta je dogovor i sta treba da se uradi da se uveze u Rusiju 10000 Fica. Pa onda pitajte da li su se svi setili sta treba da urade. Da li se gospodin Vucic seca sta treba da uradi Srbija? Iz pouzdanih izvora... idi te molima vas, u Srbiji postoji tri osobe koje su napouzdaniji izvori o odnosima Rusije i Srbije. Niti se pojavljuju u javnosti niti su ti nazovi "strucnjaci".

ko pita ne skita

pre 9 godina

Pitace ga sigurno, a kakav ce odgovor dobiti videcemo,kad su u pitanju interesi Srbije Vucic se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vodjena godinama nista dobro nije donela, zato sve sto mozemo da ponudimo i treba ponuditi, trziste je surovo, pa se treba i ponasati u skladu sa tim.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kad su u pitanju interesi Srbije Vučić se ne snebiva, jer metiljava politika koja je vođena godinama ništa dobro nije donela, zato sve što možemo da ponudimo i treba ponuditi, tržište je surovo, pa se treba i ponašati u skladu sa tim.

Leonida

pre 9 godina

Ne znam ko je pisao ovaj članak ali mislim da je malo nakrivo postavljen. Odnosi sa Rusijom su toliko kompleksni da je postavljanje ovakvog pitanja sa nekakvom dozom neuzvraćenih emocija,baš bezveze.Ima mnogo važnijih tema o kojima će razgovarati.

DZoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije


@Лима
Nista novo..prelisajte online arhivu politike iz 1940..bice kao da citas vesti danas..svaki dan velicanje saradnje Nemacke i tadasnje Jugoslavije..svaki dan slikanje nasih nasmejanih politicara sa njihovim dok i svaki dan neki potcenjivacki tekst o tadasnjoj Rusiji..ovde ljudi brzo zaboravljaju istoriju pa se stalno ponavlja.

DzoniKG

pre 9 godina

Ne vidim razlog zasto bi..od tad se promenilo mnogo ..oni treba da cine uslugu FIATu dok im taj zapad udara sankcije ..a nama cine usluge a mi njima saljemo trulo prepakovano meso i kamenje u vocu dok u komentarima pljuvanje po rusiji non stop..pa trazite to amerike koju mnogo volite i koja uvozi 20 PUTA manje nego Rusija iz Srbije

Klara80

pre 9 godina

Svakako premijeru treba pružiti podršku da iz ove posete izvuče što više koristi za Srbiju. Rusko tržište je neverovatno veliko, a nama je svaki izvoz zlata vredan.

Uros

pre 9 godina

I oired sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i preciziranih odredbi, ako ima dobre volje i interesa, moguce je prevazici ove administrativne uslove i obezbediti izvoz Fiata u Rusiju, pod povoljnim uslovima.

AlekS

pre 9 godina

Mislim da ce ti Fiati krenuti za Rusiju kada se nastavi gradnja Juznog Toka. Mi smo se na to obavezali ugovorom sa drzavom Rusijom 2008. Po redosledu, prvo bi trebao da krene Juzni tok pa tek onda Fiati i ostalo.

VladimiR

pre 9 godina

Putin je obećao bescarinski izvoz SRPSKIH automobila, ne ITALIJANSKIH. FIAT iz Srbije u Rusiju može, ali samo uz carinu baš kao i poljski i italijanski FIAT. Putin je čovek koji drži do reči samo. Problem je u našoj strani koja pokušava datu reč da izigra tako što će im ponuditi ono što nije bio deo prvobitne pogodbe.

Marko

pre 9 godina

Bio sam "šetač" tokom protesta 96/97. godine u Nišu, tokom 2000. sam takođe redovno išao na mitinge opozicije, dolazio sam i u Beograd.Mrzeo sam tadašnju vlast iz dna duše.Na mitinzima sam slušao razna obećanja, kako će se pokrenuti privreda, kako će nas zatpati milijardama maraka bespovratnog kredita, kako ćemo imati u startu 1000 maraka platu, kako će oživeti EI Niš i MIN Niš, sećam se i obećanja da će koridor 10 biti završen do početka OI Atina 2004.Rekli su da će doći nove fabrike sa zapada i uposliti na stotine hiljade ljudi.Po njihovom obećanju, trebali smo odavno da budemo primnjeni u EU.Obećavali su mnogo toga, samo da skinemo Miloševića sa vlasti.Da su ispunili 20% od obećanog, mi bismo danas pevali.Sve su radili suprotno, kupli su prvo fabrike koje vrede, a zatim oborili njihove plate i najurili ljude, primer za to je DIN Niš, koji su i kod Miloševića imali 700,800 pa i do 1000 maraka platu, danas minimalac.
EI Niš je imao preko 20 000 radnika, koji su izgubili posao,a za zadnjih nekoliko godina u stranim firmama u Nišu se zaposlilo svega nekoliko hiljada ljudi, pa sada vi vidite razliku u broju radnika.Ja ovakav nepismen, mogao bih knjigu da napišem na ovu temu, šta su sve obećali, a šta ispunili.

Zoran

pre 9 godina

Malo je glupo dati evropskim firmama velike povlastice kada EU postavlja sankcije Rusiji oko krize u Ukrajini.

Sve vam neki anemicnoi napadi na Rusiju, te gde je Juzni tok, gde je Putinovo obecanje. Treba biti realan, ipak.

Satara

pre 9 godina

Zelja Fiat-a je jedno,a pregovori su nesto sasvim drugo.Rusija ima sporazum o bescarinskom uvozu srpskih,dakle napominjem srpskih proizvoda i tamo je jasno definisano sta se pod tim smatra,osim ako Rusija ne prihvati sa svoje strane nesto dodatno.Treba biti iskren i reci da je u Rusiju otislo mnogo poloprivrednih i proizvoda prehrambene industrije i tu nema spora.Vise bi bilo od koristi da se ugovori dolazak nekih ruskih investitora u nas metalski kompleks recimo i nadam se da ce se u tome uspeti.

Boki

pre 9 godina

Al ste glupi brate... Pa naravno da Fiat nije srpska firma, ali Fiat Automobili Srbija jeste. Tj. drzava Srbija je suvlasnik te firme, u kojoj se proizvodi Fiat 500 L, a ne drugi modeli. Tako da, procitajte pazljivo tekst, Putin je konkretno obecao bescarinski uvoz ovog modela Fiata (500 L), koji se proizvodi u Srbiji i od kojeg i Srbija dobija deo kolaca! (normalno, to je sve bilo pre nego sto je dobio NIS).

Nikola33

pre 9 godina

Dogovori se prave a ne obecavaju. A ako su se vec sastali, pa sigurno ne igraju sah vec se dogovaraju kako da se obecano ispuni a novo napravi. Treba dati sansu nije u Srbiji ista 2013. i 2014. godina

Marko

pre 9 godina

Brojka, bio sam rođen i te kako. Očigledno hoćeš da kažeš da nisu obećavali da će nam promeniti život iz korena, navedi šta sam pogrešno rekao, šta sam slagao, kaži.Zašto sada da menjamo istoriju, to isto pokušava i ovaj naš, koji tvrdi da nije rekao da bacamo račune.Najsmešnije obećanje koje su dali opozicioni lideri, prilikom jednog mitinga u Nišu, je da će Niš biti "glavni grad".Na svakave laži su bili spremni, a ja mlad verujem u obećanje u bolji život.Jao, kako sam glup bio, pa dobro mladost i naivnost idu jedno sa drugim.

Lepa Mira

pre 9 godina

Putina samo treba podsetiti na dato obecanje i on ce ga ispuniti,i Putin imaju previse posla pa se dosta stvari zna i zaboraviti.

za Snag

pre 9 godina

@ snag: Ajd molim te, ja sam moju vozio deceniju bez problema. I pri tome se vodila kao domace vozilo,tj kao zastava tj prodavala se kao domaci auto jer je zastava u kooperaciji radila neke delove za Ruse u to vreme,i dobijali vozilo u zamenu.