Ponedeljak, 07.07.2014.

00:02

Vučić danas u Moskvi sa Medvedevom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom u okviru dvodnevne posete Moskvi, saopšteno je na sajtu ruske vlade.

Izvor: B92

Vuèiæ danas u Moskvi sa Medvedevom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Верник

pre 9 godina

Uopste ne sumnjam u Vucicevu sposobnost pregovaranja.
(Pepsi, 8. jul 2014 17:13)
О политици и симпатијама према некоме се не може расправљати, јер је то просто ствар личног мишљења. Али бих зато очекивао да када је реч о пројектима од националног интереса влада нека слога. Но, такво схватање је очито оптимистично без покрића, јер они који критикују Јужни ток, Београд на води, кооперацију са Арапима и Фереро Рошером не виде или не желе да виде даље од свог носа, пардон џепа или банковног рачуна. Јер да је другачије не би Србија на крају њихове владавине била на нивоу Србије из периода ратова и санкција средином 90-их.

Dzoni Bgd

pre 9 godina

Vucica ceka vazan posao za Srbiju u Moskvi i ne sumnjam da ce ga uspesno obaviti ali sam i siguran da ce biti pritiskan maksimalno da prihvati ono sto Rusi od nas ocekuju.

Rajko 954

pre 9 godina

Srbija vodi potpuno ispravnu politiku po pitanju Ukrajine, a to je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da Srbiji ne pada na pamet da uvodi bilo kakve sankcije Rusiji, i verujem za takav stav Srbije razumevanje imaju i Rusija i EU.

kizoni

pre 9 godina

Razgovori sigurno nece biti laki,politicka situacija je veoma komlikovana oko Ukrajine,imamo dug prema Rusiji,Juzni tok..., ali s obzirom na odnos dve drzave ne treba ocekivati da se bilo sta u tim odnosima zakomplikuje, jer Rusi su potpuno svesni polozaja u kome se Srbija nalazi.

Ranko

pre 9 godina

Eno Austrija je potpisala za Južni tok, Orban je javno izjavio da Južni tok ide, Srbija nema ništa protiv tj. prepušta velikim igračima da se dogovore, a shodno tome ultimatum iz Moskve je samo medijska patka i ništa više. Vučić i više nego jasno zastupa interese srbije i nikog ne laže. Samo interesi Srbije.

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Tim načinom su srozali ugled države u svetu i sada je na Vučiću da popravlja šta se popraviti može.

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

Đoka

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve ovce sisa pa tako i nas prvi ministar vučić; i posto je prvo obišao Angelu Merkel, sada je došao red da onako srdačno proćaska i sa putinom i medvedevim i da im onako stručno objasni kako to da za ove dve godine, u kojima je ipak imao neprikosnovenu vlast, ne samo što nije izvršio onaj neverovatan društveni i privredni preobražaj Srbije koji je onako majstorski ubedljivo najavljivao, već je doveo zemlju u takvo stanje, da čak ni miloj majci Rusiji ne može da plati nadošle račune za energente, što sasvim sigurno nije za šalu. Da vidimo kako će okretni vučić ovog puta umilostiviti Ruse, kakav li je lepi poslić ispod tezge spremio za ovu priliku ne bi li ih odobrovoljio.

Da se razumemo: boris tadić je urnisao srpsku privredu, bio je pogrešan čovek na pogrešnom mestu i vremenu, ali ne moram baš da žalim za tako neuspelim "kako da kažem" samo zato što je vučić još neuspešniji.

Vidoviti tomislav mu je lepo poručio da ne bi voleo da bude u njegovoj koži, i tom prilikom je bio ne samo iskren, već potpuno u pravu; tu Beogradi na vodi i slične magle i magije vučiću neće mnogo pomoći. Pa valjda ni u sporoj Srbiji ne može doveka da se živi na veresiju slatkihn obećanja.

Gane

pre 9 godina

Ekonomska saradnja nam je jako važna i tržište Rusije može da apsorbuje sve što proizvedemo. To treba da gledamo kako da podignemo na viši nivo, formiramo otkupne centre. Nama je zapošljavanje ljudi najvažnije, a ovde to možemo da izdejstvujemo.

Meda

pre 9 godina

Mislim da se stvarno covek trudi da napravi balans izmedju dve strane,da dovede investitore i da sredi zemlju celokupno...moram priznati nije mu lako.Pritom drago mi je sto nije uveo sankcije Rusiji.

stojan-stole

pre 9 godina

Jos jedna konstruktivna poseta koja ce znaciti jos cvršce, bolje prijateljske i strateske odnose Srbije i Rusije, da prolongira nasa velika dugovanja za gas prema Rusiji, pospesi realizaciju projekta Juzni tok i jos mnogo toga.

Kosta

pre 9 godina

To sto Rusija ocekuje pomoc od Srbije u narednom periodu kada nam bude pripalo predsedavanje OEBS-om ne treba da cudi ukoliko je opstepoznata cinjenica da je sama Rusija tu imala velikog uticaja kod naseg izbora

Vukasin Bozov

pre 9 godina

I Crna Gora 1905. objavi rat Japanu kad Rusija sa Japanom zarati. Mir jos Crna Gora sa Japanom nije sklopila ...
Sta cemo mi sada da uradimo...
Ili je ovo kukanje da nam zbog duga ne preseku gas...
A sta mi za uzvrat?
Ala smo maleri...
Bre svi vas primaju u posete a vajde nema . Zar ne vidite da vam niko ne veruje.

Tolstoj

pre 9 godina

Očekujem da prijateljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije.

skidaki

pre 9 godina

Jak nam je Vucic faktor..gledam ruske vesti ..nije ni u prvih 6 najava..ni spomenuli ga nisu a kod nas prva vest.. Dole Vucic sa blamiranjem nase Srbije

Kiki

pre 9 godina

Ne bi trebalo Rusi da nas uslovljavaju i muka mi je kada pročitam bombastične naslove poput tipa "Dva dana pakla za Vučića u Moskvi", to su gluposti.

Fox11

pre 9 godina

Realno, Srbija se nalazi negde između dve vrlo jake ekonomije ekonomije EU koja je predvođena Nemačkom i Rusije, sve ostalo, pa izgleda čak i Amerika nije toliko bitno.

tepavac

pre 9 godina

Vučić ima hrabrosti da u Moskvi pokrene teme koje prethodni premijeri ruskim zvaničnicima nisu smeli da pomenu, kao što je pitanje rudne rente i NIS-ovog profita, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zbog čega je podrška gradjana Vučiću prešla 50%.

Marija

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je nasao zanimljiv termin gde je Srbiju uporedio sa kopcom koja nedostaje da bi mnoge prekinute ili lose veze izmedju istoka i zapada radile kako treba .. a mi to upravo i jesmo , nezaobilazna sprega u medjunarodnim odnosima

Neverica

pre 9 godina

Zanima me samo šta i koliko dobija (možda je bolje pitanje: Šta ti je obećano, naivna maso?) gomila likova upregnutih da postavljaju komentare konstantne podrške Vučiću i SNS bez trunke sopstvenog razuma i razmišljanja.
Lako su prepoznatljivi po rečenicama tipa "Kako sam proveo zimski (letnji) raspust"

zana

pre 9 godina

Južni tok je veoma značajan za Srbiju kako u energetskom, tako i u ekonomskom pogledu i svako ko želi dobro Srbiji, treba da želi da se Južni tok što pre realizuje...

blek stena

pre 9 godina

Rusija je prijateljska zemlja koja je svesna pozicije u kojoj se Srbija nalazi, teski razgovori ce sigurno biti, ali nikakva uslovljavanja ne treba ocekivati i takvih spekulacija se treba manuti.

MIlisav

pre 9 godina

Zbog pritisaka iz sveta Bugarska je trenutno obustavila izgradnju Juznog toka, nasa vlada je verovatno izlozena istim pritiscima ali nije promenula odluku.

ILIC VUK

pre 9 godina

Jos jedna sansa da Srbija dobije jos vecu podrsku za predstojece reforme, i da se razjasne stavovi oko juznog toka, Ukrajine, Kosova,....Srbija ce otvoreno reci Rusiji da je njen interes brzi ulazak u EU, i Rusija kao nas pravi prijatelj to treba da podrzi.

Elektroinzenjer

pre 9 godina

(Predrag, 7. jul 2014 03:45)
Postovani Predraze, ta pitanja ste trebali da postavite onima koji su NIS prodali i dozvolili tako nesto a to isto vazi i za Milosevice i Karice kojima je dozvoljeno da odu iz drzave.

deskoBUK

pre 9 godina

Ova poseta nakon poseta zemljama EU, to jes Nemackoj i Francuskoj, pokazuje da je prijateljstvo s Rusima neraskidivo, saradnja da moze biti i bolja, a da pri tom, bez ikakvih uslovljavanja sa blo koje strane, dobro saradjujemo i sa Rusijom i sa EU.

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

Marko

pre 9 godina

Najgori polazni osnov za razgovore nasem premijeru su dugovi Srbije Rusiji koje su napravile prethodne vlade i tu premijer mora da pronadje nacin da nasu pregovaracku poziciju postavi na sto bolji nivo.

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

marajj

pre 9 godina

Pre svega pomirenje istoka i zapada u nasem slucaju je fascinantno, da budem iskrena bila sam skepticna da ce to funkcionisati, sada kada vdim da je stvar resena jedino ostaje da branimo svoje interese i napravimo dogovore koji nama odgovaraju, pre svega oko Juznog toka koji je svi znamo koliko strateski vazan za nasu teritoriju...

Zokii

pre 9 godina

(veljko, 7. jul 2014 04:29)
Ti radnici su otisli svojom voljom nije ih drzava poslala, svakom treba pomoci ali opet svako odgovara za svoje postupke, ako se nikome ne daje svoj pasos zasto ga daju, ako se nista ne placa unapred zasto placaju?

Stefan

pre 9 godina

Dobar je momenat da se intenziviraju razgovori , pregovori i konacni dogovori oko kriticnih momenata zbog kojih je citav projekat Juzni tok stao u mestu..prevazilazenje tog problema je od velikog obostranog interesa

ponesi crven cvetic

pre 9 godina

Vucicu, onako usput zatrazi izvestaj iz Sochija pa da vidis kako su im prazni hoteli i svi olimpijski objekti, trebace ti da shvatis kakav ce biti Beograd na vodi.

meda

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto mi Srbi a pogotovo vlast mislimo da smo mi najpametniji na svetu i da će mo sve zaobići i sedeti na dve stolice????? Tvrdim da nam to ni jedna a ni druga strana neće dozvoliti i da ovo vodi u propast.

lalatovic

pre 9 godina

rusi i domaci prorusi mogu da negoduju koliko hoce. zapad i prozapadnjaci mogu da hejtuju do besvesti. srbija konacno ima prosrpskog premijera.

kornelija

pre 9 godina

Za naseg premijera ne mogu nista drugo reci osim da mu cestitam na zalaganju i trudu koji ulaze da ovoj nasoj deci obezbedi lepse dane u buducnosti,hvala mu!

Radikalno protiv svih!

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, molim vas da predsednika Putina upoznate sa akcijom preispitivanja svih diploma u Srbiji, od zabavišta, osnovne i srednje škole do doktorata, jer nam ova "akcija odmah" može doneti još veći ugled u Rusiji i svetu.

bostandžija

pre 9 godina

Ide da obere bostan
(misterx, 07. jul 2014 08:46)
Vučić će da obere bostan ali zreo, za razliku od Tadića koji obrao zelen bostan i u Moskvi, i u Berlinu, i u Briselu.

Marko Bugarski

pre 9 godina

"Najdelikatnije pitanje ... svakako će biti ukrajinska kriza".
Mogu Rusi da računaju na našu pomoć, zna premijer koliko nam znače dobri odnosi s njima.

Rivaldo

pre 9 godina

Ima komentara koji imaju smisla,ali ne prate realno situaciju.Mi Rusiji dugujemo za gas i bilo bi neozbiljno da bilo sta pokusavamo sto bi se protumacilo kao kontra Rusiji.Njima je mnogo vaznije da se Juzni tok realizuje nego bilo sta drugo i mislim da politika koju sada vodimo je najbolja moguca jer smo prinudjeni da balansiramo,optereceni nasledjenim stvarima.

Milos

pre 9 godina

Ovako vazan susret nije organizovan tek tako I nije nimalo bezznacajan , mnogo je gorucih tema poput projekta Juzni tok koji je ''zapeo'' , neki buduci zajednicki projekti I regulisanje starog duga - o ojima najvisi zvanicnici treba da razgovaraju

euro

pre 9 godina

mislim da ce nas g. Vucic svojom odgovornom politikom uvesti u evropsku uniju jako brzo i time napraviti od nas malu Nemacku koja ce biti lider u regionu i elektromotor jugoistocne Evrope. Samo bolnim promenama i rezovima na racun svih nas mozemo dosegnuti snove i postati jedna od najrazvijenijih zemalja u Evropi. Sa odlicnom investicijom Beogradom na vodi smo na pravom putu da privucemo strance u nas grad.

bmw

pre 9 godina

Šta će po povratku opet da obeća... Nepresušan izvor! Samo se čudim ko je on pa da u normalnom govoru govori "nasušni" rad!? Nasušni je hleb u molitvi a ove gluposti što valja su gluposti! Stvara robovlasnicko društvo a onih 30% mu je to dozvolilo!

veljko

pre 9 godina

Gospodine Vucic,obavezno reci Putinu kako se pate srpski radnici u Rusiji...da bi preziveli prisiljeni su trazit novac,hranu lekove od svoje rodbine u Srbiji.

Кривокапић

pre 9 godina

Цену гаса одређује тржиште илити берза где се секундарне сировине размењују. Докторе мој, цену не одређују председници држава или Влада. Стварно смо пукли.

Anti-KGB

pre 9 godina

Ako (J)Tužni tok propadne(a velike su šanse), Rusima treba oduzeti NIS. Aco, pitaj Putina zašto bogata resursima Rusija pljačka Srbiju preko NIS-a sa rudnom rentom koja je najniža a iznosi 3%, u Rusiji je ta rudna renta 22 %? Srbija gubi milijarde € i KGB ekipa nas lepo prevesla žedne preko vode.

Predrag

pre 9 godina

Pitanje 1: podizanje rudne rente NIS-u tj GAZPROM-u
Pitanje 2: isporuka lica koje "trazi" srpsko pravosudje a za koje se zna da borave na teritoriji Ruske federacije?

Multiplexica

pre 9 godina

Premnogo je sedeti na 2 stolice,na zalost ne odredjeni ex ppv sa multiplikovanjima samo multiplikuje probleme neresive na svim stranama.

Ivan

pre 9 godina

Opasno je ono "zajednicke investicije"! Ako se tu pominju EPS i Zelezara - kuku majko! Rusi su nam dovoljno "investirali" u NIS i bas bi bilo lepo da i neko drugi malo investira zajedno sa nama u nase neke firmice i poslove. Recimo da smo se od 1945-e do sada malo zasitili njihovih "investicija" na ovim prostorima. Ajmo malo da pustimo i druge ako nam je malo pameti ostalo.

tepavac

pre 9 godina

Vučić ima hrabrosti da u Moskvi pokrene teme koje prethodni premijeri ruskim zvaničnicima nisu smeli da pomenu, kao što je pitanje rudne rente i NIS-ovog profita, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zbog čega je podrška gradjana Vučiću prešla 50%.

euro

pre 9 godina

mislim da ce nas g. Vucic svojom odgovornom politikom uvesti u evropsku uniju jako brzo i time napraviti od nas malu Nemacku koja ce biti lider u regionu i elektromotor jugoistocne Evrope. Samo bolnim promenama i rezovima na racun svih nas mozemo dosegnuti snove i postati jedna od najrazvijenijih zemalja u Evropi. Sa odlicnom investicijom Beogradom na vodi smo na pravom putu da privucemo strance u nas grad.

Predrag

pre 9 godina

Pitanje 1: podizanje rudne rente NIS-u tj GAZPROM-u
Pitanje 2: isporuka lica koje "trazi" srpsko pravosudje a za koje se zna da borave na teritoriji Ruske federacije?

veljko

pre 9 godina

Gospodine Vucic,obavezno reci Putinu kako se pate srpski radnici u Rusiji...da bi preziveli prisiljeni su trazit novac,hranu lekove od svoje rodbine u Srbiji.

deskoBUK

pre 9 godina

Ova poseta nakon poseta zemljama EU, to jes Nemackoj i Francuskoj, pokazuje da je prijateljstvo s Rusima neraskidivo, saradnja da moze biti i bolja, a da pri tom, bez ikakvih uslovljavanja sa blo koje strane, dobro saradjujemo i sa Rusijom i sa EU.

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

Marko

pre 9 godina

Najgori polazni osnov za razgovore nasem premijeru su dugovi Srbije Rusiji koje su napravile prethodne vlade i tu premijer mora da pronadje nacin da nasu pregovaracku poziciju postavi na sto bolji nivo.

Elektroinzenjer

pre 9 godina

(Predrag, 7. jul 2014 03:45)
Postovani Predraze, ta pitanja ste trebali da postavite onima koji su NIS prodali i dozvolili tako nesto a to isto vazi i za Milosevice i Karice kojima je dozvoljeno da odu iz drzave.

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

Tolstoj

pre 9 godina

Očekujem da prijateljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije.

kornelija

pre 9 godina

Za naseg premijera ne mogu nista drugo reci osim da mu cestitam na zalaganju i trudu koji ulaze da ovoj nasoj deci obezbedi lepse dane u buducnosti,hvala mu!

blek stena

pre 9 godina

Rusija je prijateljska zemlja koja je svesna pozicije u kojoj se Srbija nalazi, teski razgovori ce sigurno biti, ali nikakva uslovljavanja ne treba ocekivati i takvih spekulacija se treba manuti.

zana

pre 9 godina

Južni tok je veoma značajan za Srbiju kako u energetskom, tako i u ekonomskom pogledu i svako ko želi dobro Srbiji, treba da želi da se Južni tok što pre realizuje...

Marija

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je nasao zanimljiv termin gde je Srbiju uporedio sa kopcom koja nedostaje da bi mnoge prekinute ili lose veze izmedju istoka i zapada radile kako treba .. a mi to upravo i jesmo , nezaobilazna sprega u medjunarodnim odnosima

Rivaldo

pre 9 godina

Ima komentara koji imaju smisla,ali ne prate realno situaciju.Mi Rusiji dugujemo za gas i bilo bi neozbiljno da bilo sta pokusavamo sto bi se protumacilo kao kontra Rusiji.Njima je mnogo vaznije da se Juzni tok realizuje nego bilo sta drugo i mislim da politika koju sada vodimo je najbolja moguca jer smo prinudjeni da balansiramo,optereceni nasledjenim stvarima.

Rajko 954

pre 9 godina

Srbija vodi potpuno ispravnu politiku po pitanju Ukrajine, a to je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da Srbiji ne pada na pamet da uvodi bilo kakve sankcije Rusiji, i verujem za takav stav Srbije razumevanje imaju i Rusija i EU.

bostandžija

pre 9 godina

Ide da obere bostan
(misterx, 07. jul 2014 08:46)
Vučić će da obere bostan ali zreo, za razliku od Tadića koji obrao zelen bostan i u Moskvi, i u Berlinu, i u Briselu.

Fox11

pre 9 godina

Realno, Srbija se nalazi negde između dve vrlo jake ekonomije ekonomije EU koja je predvođena Nemačkom i Rusije, sve ostalo, pa izgleda čak i Amerika nije toliko bitno.

Meda

pre 9 godina

Mislim da se stvarno covek trudi da napravi balans izmedju dve strane,da dovede investitore i da sredi zemlju celokupno...moram priznati nije mu lako.Pritom drago mi je sto nije uveo sankcije Rusiji.

marajj

pre 9 godina

Pre svega pomirenje istoka i zapada u nasem slucaju je fascinantno, da budem iskrena bila sam skepticna da ce to funkcionisati, sada kada vdim da je stvar resena jedino ostaje da branimo svoje interese i napravimo dogovore koji nama odgovaraju, pre svega oko Juznog toka koji je svi znamo koliko strateski vazan za nasu teritoriju...

MIlisav

pre 9 godina

Zbog pritisaka iz sveta Bugarska je trenutno obustavila izgradnju Juznog toka, nasa vlada je verovatno izlozena istim pritiscima ali nije promenula odluku.

Zokii

pre 9 godina

(veljko, 7. jul 2014 04:29)
Ti radnici su otisli svojom voljom nije ih drzava poslala, svakom treba pomoci ali opet svako odgovara za svoje postupke, ako se nikome ne daje svoj pasos zasto ga daju, ako se nista ne placa unapred zasto placaju?

ILIC VUK

pre 9 godina

Jos jedna sansa da Srbija dobije jos vecu podrsku za predstojece reforme, i da se razjasne stavovi oko juznog toka, Ukrajine, Kosova,....Srbija ce otvoreno reci Rusiji da je njen interes brzi ulazak u EU, i Rusija kao nas pravi prijatelj to treba da podrzi.

Marko Bugarski

pre 9 godina

"Najdelikatnije pitanje ... svakako će biti ukrajinska kriza".
Mogu Rusi da računaju na našu pomoć, zna premijer koliko nam znače dobri odnosi s njima.

Gane

pre 9 godina

Ekonomska saradnja nam je jako važna i tržište Rusije može da apsorbuje sve što proizvedemo. To treba da gledamo kako da podignemo na viši nivo, formiramo otkupne centre. Nama je zapošljavanje ljudi najvažnije, a ovde to možemo da izdejstvujemo.

lalatovic

pre 9 godina

rusi i domaci prorusi mogu da negoduju koliko hoce. zapad i prozapadnjaci mogu da hejtuju do besvesti. srbija konacno ima prosrpskog premijera.

stojan-stole

pre 9 godina

Jos jedna konstruktivna poseta koja ce znaciti jos cvršce, bolje prijateljske i strateske odnose Srbije i Rusije, da prolongira nasa velika dugovanja za gas prema Rusiji, pospesi realizaciju projekta Juzni tok i jos mnogo toga.

Stefan

pre 9 godina

Dobar je momenat da se intenziviraju razgovori , pregovori i konacni dogovori oko kriticnih momenata zbog kojih je citav projekat Juzni tok stao u mestu..prevazilazenje tog problema je od velikog obostranog interesa

Milos

pre 9 godina

Ovako vazan susret nije organizovan tek tako I nije nimalo bezznacajan , mnogo je gorucih tema poput projekta Juzni tok koji je ''zapeo'' , neki buduci zajednicki projekti I regulisanje starog duga - o ojima najvisi zvanicnici treba da razgovaraju

Kosta

pre 9 godina

To sto Rusija ocekuje pomoc od Srbije u narednom periodu kada nam bude pripalo predsedavanje OEBS-om ne treba da cudi ukoliko je opstepoznata cinjenica da je sama Rusija tu imala velikog uticaja kod naseg izbora

Kiki

pre 9 godina

Ne bi trebalo Rusi da nas uslovljavaju i muka mi je kada pročitam bombastične naslove poput tipa "Dva dana pakla za Vučića u Moskvi", to su gluposti.

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Tim načinom su srozali ugled države u svetu i sada je na Vučiću da popravlja šta se popraviti može.

kizoni

pre 9 godina

Razgovori sigurno nece biti laki,politicka situacija je veoma komlikovana oko Ukrajine,imamo dug prema Rusiji,Juzni tok..., ali s obzirom na odnos dve drzave ne treba ocekivati da se bilo sta u tim odnosima zakomplikuje, jer Rusi su potpuno svesni polozaja u kome se Srbija nalazi.

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

Ranko

pre 9 godina

Eno Austrija je potpisala za Južni tok, Orban je javno izjavio da Južni tok ide, Srbija nema ništa protiv tj. prepušta velikim igračima da se dogovore, a shodno tome ultimatum iz Moskve je samo medijska patka i ništa više. Vučić i više nego jasno zastupa interese srbije i nikog ne laže. Samo interesi Srbije.

Anti-KGB

pre 9 godina

Ako (J)Tužni tok propadne(a velike su šanse), Rusima treba oduzeti NIS. Aco, pitaj Putina zašto bogata resursima Rusija pljačka Srbiju preko NIS-a sa rudnom rentom koja je najniža a iznosi 3%, u Rusiji je ta rudna renta 22 %? Srbija gubi milijarde € i KGB ekipa nas lepo prevesla žedne preko vode.

bmw

pre 9 godina

Šta će po povratku opet da obeća... Nepresušan izvor! Samo se čudim ko je on pa da u normalnom govoru govori "nasušni" rad!? Nasušni je hleb u molitvi a ove gluposti što valja su gluposti! Stvara robovlasnicko društvo a onih 30% mu je to dozvolilo!

Ivan

pre 9 godina

Opasno je ono "zajednicke investicije"! Ako se tu pominju EPS i Zelezara - kuku majko! Rusi su nam dovoljno "investirali" u NIS i bas bi bilo lepo da i neko drugi malo investira zajedno sa nama u nase neke firmice i poslove. Recimo da smo se od 1945-e do sada malo zasitili njihovih "investicija" na ovim prostorima. Ajmo malo da pustimo i druge ako nam je malo pameti ostalo.

Multiplexica

pre 9 godina

Premnogo je sedeti na 2 stolice,na zalost ne odredjeni ex ppv sa multiplikovanjima samo multiplikuje probleme neresive na svim stranama.

Кривокапић

pre 9 godina

Цену гаса одређује тржиште илити берза где се секундарне сировине размењују. Докторе мој, цену не одређују председници држава или Влада. Стварно смо пукли.

ponesi crven cvetic

pre 9 godina

Vucicu, onako usput zatrazi izvestaj iz Sochija pa da vidis kako su im prazni hoteli i svi olimpijski objekti, trebace ti da shvatis kakav ce biti Beograd na vodi.

skidaki

pre 9 godina

Jak nam je Vucic faktor..gledam ruske vesti ..nije ni u prvih 6 najava..ni spomenuli ga nisu a kod nas prva vest.. Dole Vucic sa blamiranjem nase Srbije

meda

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto mi Srbi a pogotovo vlast mislimo da smo mi najpametniji na svetu i da će mo sve zaobići i sedeti na dve stolice????? Tvrdim da nam to ni jedna a ni druga strana neće dozvoliti i da ovo vodi u propast.

Radikalno protiv svih!

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, molim vas da predsednika Putina upoznate sa akcijom preispitivanja svih diploma u Srbiji, od zabavišta, osnovne i srednje škole do doktorata, jer nam ova "akcija odmah" može doneti još veći ugled u Rusiji i svetu.

Neverica

pre 9 godina

Zanima me samo šta i koliko dobija (možda je bolje pitanje: Šta ti je obećano, naivna maso?) gomila likova upregnutih da postavljaju komentare konstantne podrške Vučiću i SNS bez trunke sopstvenog razuma i razmišljanja.
Lako su prepoznatljivi po rečenicama tipa "Kako sam proveo zimski (letnji) raspust"

Vukasin Bozov

pre 9 godina

I Crna Gora 1905. objavi rat Japanu kad Rusija sa Japanom zarati. Mir jos Crna Gora sa Japanom nije sklopila ...
Sta cemo mi sada da uradimo...
Ili je ovo kukanje da nam zbog duga ne preseku gas...
A sta mi za uzvrat?
Ala smo maleri...
Bre svi vas primaju u posete a vajde nema . Zar ne vidite da vam niko ne veruje.

Đoka

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve ovce sisa pa tako i nas prvi ministar vučić; i posto je prvo obišao Angelu Merkel, sada je došao red da onako srdačno proćaska i sa putinom i medvedevim i da im onako stručno objasni kako to da za ove dve godine, u kojima je ipak imao neprikosnovenu vlast, ne samo što nije izvršio onaj neverovatan društveni i privredni preobražaj Srbije koji je onako majstorski ubedljivo najavljivao, već je doveo zemlju u takvo stanje, da čak ni miloj majci Rusiji ne može da plati nadošle račune za energente, što sasvim sigurno nije za šalu. Da vidimo kako će okretni vučić ovog puta umilostiviti Ruse, kakav li je lepi poslić ispod tezge spremio za ovu priliku ne bi li ih odobrovoljio.

Da se razumemo: boris tadić je urnisao srpsku privredu, bio je pogrešan čovek na pogrešnom mestu i vremenu, ali ne moram baš da žalim za tako neuspelim "kako da kažem" samo zato što je vučić još neuspešniji.

Vidoviti tomislav mu je lepo poručio da ne bi voleo da bude u njegovoj koži, i tom prilikom je bio ne samo iskren, već potpuno u pravu; tu Beogradi na vodi i slične magle i magije vučiću neće mnogo pomoći. Pa valjda ni u sporoj Srbiji ne može doveka da se živi na veresiju slatkihn obećanja.

Верник

pre 9 godina

Uopste ne sumnjam u Vucicevu sposobnost pregovaranja.
(Pepsi, 8. jul 2014 17:13)
О политици и симпатијама према некоме се не може расправљати, јер је то просто ствар личног мишљења. Али бих зато очекивао да када је реч о пројектима од националног интереса влада нека слога. Но, такво схватање је очито оптимистично без покрића, јер они који критикују Јужни ток, Београд на води, кооперацију са Арапима и Фереро Рошером не виде или не желе да виде даље од свог носа, пардон џепа или банковног рачуна. Јер да је другачије не би Србија на крају њихове владавине била на нивоу Србије из периода ратова и санкција средином 90-их.

Dzoni Bgd

pre 9 godina

Vucica ceka vazan posao za Srbiju u Moskvi i ne sumnjam da ce ga uspesno obaviti ali sam i siguran da ce biti pritiskan maksimalno da prihvati ono sto Rusi od nas ocekuju.

Anti-KGB

pre 9 godina

Ako (J)Tužni tok propadne(a velike su šanse), Rusima treba oduzeti NIS. Aco, pitaj Putina zašto bogata resursima Rusija pljačka Srbiju preko NIS-a sa rudnom rentom koja je najniža a iznosi 3%, u Rusiji je ta rudna renta 22 %? Srbija gubi milijarde € i KGB ekipa nas lepo prevesla žedne preko vode.

Кривокапић

pre 9 godina

Цену гаса одређује тржиште илити берза где се секундарне сировине размењују. Докторе мој, цену не одређују председници држава или Влада. Стварно смо пукли.

bmw

pre 9 godina

Šta će po povratku opet da obeća... Nepresušan izvor! Samo se čudim ko je on pa da u normalnom govoru govori "nasušni" rad!? Nasušni je hleb u molitvi a ove gluposti što valja su gluposti! Stvara robovlasnicko društvo a onih 30% mu je to dozvolilo!

Neverica

pre 9 godina

Zanima me samo šta i koliko dobija (možda je bolje pitanje: Šta ti je obećano, naivna maso?) gomila likova upregnutih da postavljaju komentare konstantne podrške Vučiću i SNS bez trunke sopstvenog razuma i razmišljanja.
Lako su prepoznatljivi po rečenicama tipa "Kako sam proveo zimski (letnji) raspust"

euro

pre 9 godina

mislim da ce nas g. Vucic svojom odgovornom politikom uvesti u evropsku uniju jako brzo i time napraviti od nas malu Nemacku koja ce biti lider u regionu i elektromotor jugoistocne Evrope. Samo bolnim promenama i rezovima na racun svih nas mozemo dosegnuti snove i postati jedna od najrazvijenijih zemalja u Evropi. Sa odlicnom investicijom Beogradom na vodi smo na pravom putu da privucemo strance u nas grad.

skidaki

pre 9 godina

Jak nam je Vucic faktor..gledam ruske vesti ..nije ni u prvih 6 najava..ni spomenuli ga nisu a kod nas prva vest.. Dole Vucic sa blamiranjem nase Srbije

Ivan

pre 9 godina

Opasno je ono "zajednicke investicije"! Ako se tu pominju EPS i Zelezara - kuku majko! Rusi su nam dovoljno "investirali" u NIS i bas bi bilo lepo da i neko drugi malo investira zajedno sa nama u nase neke firmice i poslove. Recimo da smo se od 1945-e do sada malo zasitili njihovih "investicija" na ovim prostorima. Ajmo malo da pustimo i druge ako nam je malo pameti ostalo.

Đoka

pre 9 godina

Umiljato jagnje dve ovce sisa pa tako i nas prvi ministar vučić; i posto je prvo obišao Angelu Merkel, sada je došao red da onako srdačno proćaska i sa putinom i medvedevim i da im onako stručno objasni kako to da za ove dve godine, u kojima je ipak imao neprikosnovenu vlast, ne samo što nije izvršio onaj neverovatan društveni i privredni preobražaj Srbije koji je onako majstorski ubedljivo najavljivao, već je doveo zemlju u takvo stanje, da čak ni miloj majci Rusiji ne može da plati nadošle račune za energente, što sasvim sigurno nije za šalu. Da vidimo kako će okretni vučić ovog puta umilostiviti Ruse, kakav li je lepi poslić ispod tezge spremio za ovu priliku ne bi li ih odobrovoljio.

Da se razumemo: boris tadić je urnisao srpsku privredu, bio je pogrešan čovek na pogrešnom mestu i vremenu, ali ne moram baš da žalim za tako neuspelim "kako da kažem" samo zato što je vučić još neuspešniji.

Vidoviti tomislav mu je lepo poručio da ne bi voleo da bude u njegovoj koži, i tom prilikom je bio ne samo iskren, već potpuno u pravu; tu Beogradi na vodi i slične magle i magije vučiću neće mnogo pomoći. Pa valjda ni u sporoj Srbiji ne može doveka da se živi na veresiju slatkihn obećanja.

Radikalno protiv svih!

pre 9 godina

Gospodine Vučiću, molim vas da predsednika Putina upoznate sa akcijom preispitivanja svih diploma u Srbiji, od zabavišta, osnovne i srednje škole do doktorata, jer nam ova "akcija odmah" može doneti još veći ugled u Rusiji i svetu.

ponesi crven cvetic

pre 9 godina

Vucicu, onako usput zatrazi izvestaj iz Sochija pa da vidis kako su im prazni hoteli i svi olimpijski objekti, trebace ti da shvatis kakav ce biti Beograd na vodi.

meda

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto mi Srbi a pogotovo vlast mislimo da smo mi najpametniji na svetu i da će mo sve zaobići i sedeti na dve stolice????? Tvrdim da nam to ni jedna a ni druga strana neće dozvoliti i da ovo vodi u propast.

Vukasin Bozov

pre 9 godina

I Crna Gora 1905. objavi rat Japanu kad Rusija sa Japanom zarati. Mir jos Crna Gora sa Japanom nije sklopila ...
Sta cemo mi sada da uradimo...
Ili je ovo kukanje da nam zbog duga ne preseku gas...
A sta mi za uzvrat?
Ala smo maleri...
Bre svi vas primaju u posete a vajde nema . Zar ne vidite da vam niko ne veruje.

Multiplexica

pre 9 godina

Premnogo je sedeti na 2 stolice,na zalost ne odredjeni ex ppv sa multiplikovanjima samo multiplikuje probleme neresive na svim stranama.

Marko Bugarski

pre 9 godina

"Najdelikatnije pitanje ... svakako će biti ukrajinska kriza".
Mogu Rusi da računaju na našu pomoć, zna premijer koliko nam znače dobri odnosi s njima.

kornelija

pre 9 godina

Za naseg premijera ne mogu nista drugo reci osim da mu cestitam na zalaganju i trudu koji ulaze da ovoj nasoj deci obezbedi lepse dane u buducnosti,hvala mu!

lalatovic

pre 9 godina

rusi i domaci prorusi mogu da negoduju koliko hoce. zapad i prozapadnjaci mogu da hejtuju do besvesti. srbija konacno ima prosrpskog premijera.

Milos

pre 9 godina

Ovako vazan susret nije organizovan tek tako I nije nimalo bezznacajan , mnogo je gorucih tema poput projekta Juzni tok koji je ''zapeo'' , neki buduci zajednicki projekti I regulisanje starog duga - o ojima najvisi zvanicnici treba da razgovaraju

Predrag

pre 9 godina

Pitanje 1: podizanje rudne rente NIS-u tj GAZPROM-u
Pitanje 2: isporuka lica koje "trazi" srpsko pravosudje a za koje se zna da borave na teritoriji Ruske federacije?

veljko

pre 9 godina

Gospodine Vucic,obavezno reci Putinu kako se pate srpski radnici u Rusiji...da bi preziveli prisiljeni su trazit novac,hranu lekove od svoje rodbine u Srbiji.

tepavac

pre 9 godina

Vučić ima hrabrosti da u Moskvi pokrene teme koje prethodni premijeri ruskim zvaničnicima nisu smeli da pomenu, kao što je pitanje rudne rente i NIS-ovog profita, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine drugih političara, i zbog čega je podrška gradjana Vučiću prešla 50%.

deskoBUK

pre 9 godina

Ova poseta nakon poseta zemljama EU, to jes Nemackoj i Francuskoj, pokazuje da je prijateljstvo s Rusima neraskidivo, saradnja da moze biti i bolja, a da pri tom, bez ikakvih uslovljavanja sa blo koje strane, dobro saradjujemo i sa Rusijom i sa EU.

Marko

pre 9 godina

Najgori polazni osnov za razgovore nasem premijeru su dugovi Srbije Rusiji koje su napravile prethodne vlade i tu premijer mora da pronadje nacin da nasu pregovaracku poziciju postavi na sto bolji nivo.

Stefan

pre 9 godina

Dobar je momenat da se intenziviraju razgovori , pregovori i konacni dogovori oko kriticnih momenata zbog kojih je citav projekat Juzni tok stao u mestu..prevazilazenje tog problema je od velikog obostranog interesa

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

MIlisav

pre 9 godina

Zbog pritisaka iz sveta Bugarska je trenutno obustavila izgradnju Juznog toka, nasa vlada je verovatno izlozena istim pritiscima ali nije promenula odluku.

ILIC VUK

pre 9 godina

Jos jedna sansa da Srbija dobije jos vecu podrsku za predstojece reforme, i da se razjasne stavovi oko juznog toka, Ukrajine, Kosova,....Srbija ce otvoreno reci Rusiji da je njen interes brzi ulazak u EU, i Rusija kao nas pravi prijatelj to treba da podrzi.

marajj

pre 9 godina

Pre svega pomirenje istoka i zapada u nasem slucaju je fascinantno, da budem iskrena bila sam skepticna da ce to funkcionisati, sada kada vdim da je stvar resena jedino ostaje da branimo svoje interese i napravimo dogovore koji nama odgovaraju, pre svega oko Juznog toka koji je svi znamo koliko strateski vazan za nasu teritoriju...

bostandžija

pre 9 godina

Ide da obere bostan
(misterx, 07. jul 2014 08:46)
Vučić će da obere bostan ali zreo, za razliku od Tadića koji obrao zelen bostan i u Moskvi, i u Berlinu, i u Briselu.

Tolstoj

pre 9 godina

Očekujem da prijateljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije.

blek stena

pre 9 godina

Rusija je prijateljska zemlja koja je svesna pozicije u kojoj se Srbija nalazi, teski razgovori ce sigurno biti, ali nikakva uslovljavanja ne treba ocekivati i takvih spekulacija se treba manuti.

zana

pre 9 godina

Južni tok je veoma značajan za Srbiju kako u energetskom, tako i u ekonomskom pogledu i svako ko želi dobro Srbiji, treba da želi da se Južni tok što pre realizuje...

Rivaldo

pre 9 godina

Ima komentara koji imaju smisla,ali ne prate realno situaciju.Mi Rusiji dugujemo za gas i bilo bi neozbiljno da bilo sta pokusavamo sto bi se protumacilo kao kontra Rusiji.Njima je mnogo vaznije da se Juzni tok realizuje nego bilo sta drugo i mislim da politika koju sada vodimo je najbolja moguca jer smo prinudjeni da balansiramo,optereceni nasledjenim stvarima.

očekujem..

pre 9 godina

Očekujem da prijatljstvo i dobri odnosi sa Rusijom budu unapređeni i konkretizovani kroz stvari koji se tiču direktnog benefita i boljeg života običnog građanina Srbije. Verujm da je i premijer otputovao pre svga sa tom idejom u glavi i pozdraviću svaki rezultat koji napravi na tom planu.

Marija

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je nasao zanimljiv termin gde je Srbiju uporedio sa kopcom koja nedostaje da bi mnoge prekinute ili lose veze izmedju istoka i zapada radile kako treba .. a mi to upravo i jesmo , nezaobilazna sprega u medjunarodnim odnosima

Zokii

pre 9 godina

(veljko, 7. jul 2014 04:29)
Ti radnici su otisli svojom voljom nije ih drzava poslala, svakom treba pomoci ali opet svako odgovara za svoje postupke, ako se nikome ne daje svoj pasos zasto ga daju, ako se nista ne placa unapred zasto placaju?

Elektroinzenjer

pre 9 godina

(Predrag, 7. jul 2014 03:45)
Postovani Predraze, ta pitanja ste trebali da postavite onima koji su NIS prodali i dozvolili tako nesto a to isto vazi i za Milosevice i Karice kojima je dozvoljeno da odu iz drzave.

Fox11

pre 9 godina

Realno, Srbija se nalazi negde između dve vrlo jake ekonomije ekonomije EU koja je predvođena Nemačkom i Rusije, sve ostalo, pa izgleda čak i Amerika nije toliko bitno.

Kiki

pre 9 godina

Ne bi trebalo Rusi da nas uslovljavaju i muka mi je kada pročitam bombastične naslove poput tipa "Dva dana pakla za Vučića u Moskvi", to su gluposti.

Meda

pre 9 godina

Mislim da se stvarno covek trudi da napravi balans izmedju dve strane,da dovede investitore i da sredi zemlju celokupno...moram priznati nije mu lako.Pritom drago mi je sto nije uveo sankcije Rusiji.

stojan-stole

pre 9 godina

Jos jedna konstruktivna poseta koja ce znaciti jos cvršce, bolje prijateljske i strateske odnose Srbije i Rusije, da prolongira nasa velika dugovanja za gas prema Rusiji, pospesi realizaciju projekta Juzni tok i jos mnogo toga.

Ranko

pre 9 godina

Eno Austrija je potpisala za Južni tok, Orban je javno izjavio da Južni tok ide, Srbija nema ništa protiv tj. prepušta velikim igračima da se dogovore, a shodno tome ultimatum iz Moskve je samo medijska patka i ništa više. Vučić i više nego jasno zastupa interese srbije i nikog ne laže. Samo interesi Srbije.

Kosta

pre 9 godina

To sto Rusija ocekuje pomoc od Srbije u narednom periodu kada nam bude pripalo predsedavanje OEBS-om ne treba da cudi ukoliko je opstepoznata cinjenica da je sama Rusija tu imala velikog uticaja kod naseg izbora

Gane

pre 9 godina

Ekonomska saradnja nam je jako važna i tržište Rusije može da apsorbuje sve što proizvedemo. To treba da gledamo kako da podignemo na viši nivo, formiramo otkupne centre. Nama je zapošljavanje ljudi najvažnije, a ovde to možemo da izdejstvujemo.

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Tim načinom su srozali ugled države u svetu i sada je na Vučiću da popravlja šta se popraviti može.

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

kizoni

pre 9 godina

Razgovori sigurno nece biti laki,politicka situacija je veoma komlikovana oko Ukrajine,imamo dug prema Rusiji,Juzni tok..., ali s obzirom na odnos dve drzave ne treba ocekivati da se bilo sta u tim odnosima zakomplikuje, jer Rusi su potpuno svesni polozaja u kome se Srbija nalazi.

Rajko 954

pre 9 godina

Srbija vodi potpuno ispravnu politiku po pitanju Ukrajine, a to je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da Srbiji ne pada na pamet da uvodi bilo kakve sankcije Rusiji, i verujem za takav stav Srbije razumevanje imaju i Rusija i EU.

Dzoni Bgd

pre 9 godina

Vucica ceka vazan posao za Srbiju u Moskvi i ne sumnjam da ce ga uspesno obaviti ali sam i siguran da ce biti pritiskan maksimalno da prihvati ono sto Rusi od nas ocekuju.

Верник

pre 9 godina

Uopste ne sumnjam u Vucicevu sposobnost pregovaranja.
(Pepsi, 8. jul 2014 17:13)
О политици и симпатијама према некоме се не може расправљати, јер је то просто ствар личног мишљења. Али бих зато очекивао да када је реч о пројектима од националног интереса влада нека слога. Но, такво схватање је очито оптимистично без покрића, јер они који критикују Јужни ток, Београд на води, кооперацију са Арапима и Фереро Рошером не виде или не желе да виде даље од свог носа, пардон џепа или банковног рачуна. Јер да је другачије не би Србија на крају њихове владавине била на нивоу Србије из периода ратова и санкција средином 90-их.