Subota, 05.07.2014.

08:32

Tadić: Ne vidim suštinsku reformu

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da za sada ne vidi suštinsko sprovođenje reformi, već samo najavu reformskih zakona.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Ne vidim suštinsku reformu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije
glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao
(Centurion)
--
Da, dečače, SVI pamtimo da smo do pre dve i po godine živeli daleko pristojnije: PDV bio 18%; ukinuta vojna obaveza; Kosovo nije bilo nezavisno a "pahuljica" je bila pored imena, ni prijateljske utakmice nisu igrane na KiM; izgrađen velelpni most na Adi sa silnim pristupnim saobraćajnicama, započet most preko Dunava, izgrađen most kod Beške, koliko-toliko, uz sve krađe partnera iz koalicije; rekonstruisane saobraćajnice po Beogradu - ostajalo od Beograda za poplave u Vojvodini, za zemljotres u Kraljevu, za KiM, za porodilje, bebe, knjige za osnovce, 4-5 puta godišnje za penzionere; započeto - istina preobazrivo i polupismeno sređivanje sudstva; rastao ugled na osnovu ravnopravnosti, a ne po osnovu snishodljivosti i dodvoravanja. Mediji bili najslobodniji u istoriji! Sve u svemu, Tadić je izbore izgubio, na nesreću Srbije, zbog uljudne kampanje, što u Srbiji ne pali, već agresivna, lažunjava i prevarantska kampanja, onako kako su Amerikanci savetovali radikalske perjanice Nikolića i Vučića.
I zato smo ispod dna, i zato tonemo dublje, jer su lažni doktori, stručnjaci i megatrend-inteligencija na vlasti.
Ali - ovo je viša matematika za zadojene patološkom propagandom.

Djuro

pre 9 godina

Ti nisi video ni ono sto ti je bilo pred ocima (setite se samo pristajanja da EU vodi "pregovaranje" sa Albancima) pa to da ti nesto ne vidis i nije neka vest. Ono, ne da nesto stvarno ima da se vidi...

Zumbul

pre 9 godina

Za vreme vlasti, Tadić nije ni razmišljao o reformama. Nisu mu bile ni na kraj pameti. DS je pokazala da joj je bitan samo lični interes. Zato je i izgubila poverenje građana. Aktuelna vlast se bori za reforme i za njihovo sprovođenje u potpunosti i u najkraćem mogućem roku, a to je za sve nas najbitnije.

realno...

pre 9 godina

Videli smo tvoje vajne ''reforme'' dok si bio na vlasti, jedan korak napred, tri nazad.
(Oxygen, 5. jul 2014 18:07)
Psiholog će me razumeti - zna on dobro šta je "kiselo grožđe ili slatki limun"! Kako bi on rado da je prihvaćen kao koalicioni partner ove i ovakve Vlade! Al' ne biva!

demokrata

pre 9 godina

Nece te vise narod Borise. Kraj price! Da si sam izasao na izbore ne bi presao cenzus. Prevario si narod vise puta i tu ti je kraj!
Zato zbogom igumane i zaboravi manastir!
Uzalud pricas...

Centurion

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao

VIZIONAR

pre 9 godina

Tadić:"Ne vidim suštinsku reformu"...To je zato što ti nisi čovek koji ima viziju,iako si u izbornoj kampanji promovisao sebe kao vizionara.Međutim ni tada narod više nije verovao u tvoje vizije zato si izgubio.

Sremica

pre 9 godina

Tadic pokusava da kroz kriticki stav reformskog puta drzave nadje neko politicko uhlebljenje medju gradjanima, koji se itekako secaju reformi koje je vlada sprovodila dok je on obavljao funkciju predsednika Republike.

Arimax

pre 9 godina

@(fifi, 5. jul 2014 10:32)
Šta god da je Tadić uradio sa Srbijom, kažnjen je za to na izborima. To ne znači da nije rekao istinu - za sada nema ništa od reformi, o njima se priča...Narod je ukazao poverenje SNS-u nadajući se boljem životu, vladavini prava, vladavini demokratije, otvaranju novih radnih mesta...Ne znam ko to može biti očaran trenutnom ekonomskom situacijom u Srbiji, osim možda onih koji i ne razmišljajući pozitivno ocenjuju rad vlade, zaslužila ona to ili ne.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Ботара, немаш право гласа! Упрскао си! Упропастио си нас, упропастио си добру идеју и довео на власт ове шарлатане!

mastiljar

pre 9 godina

A sta bese sa onom javnom raspravom kad ste vi tzv. demokrate navrat-nanos usvojili kontroverzni Zakon o informisanju iako su svi bili protiv osim vas? Da li bi reforma tako trebalo da izgleda?

boku

pre 9 godina

Kako se ne vidi gospodine Tadicu?Zar Bugarski nije ustolicen u Poljoprivredu Vojvodine?Samo neznam kakve veze ima prodavac mobilnih telefona sa poljoprivredom....

ing

pre 9 godina

Vasa vladaviina Tadicu je pokzala da ne ume da se izbori sa kljucinim probelmima, sve ste gurali pod tepih ne bili sto duze ostali na vlasti...

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

PODRŠKA

pre 9 godina

promena broj jedan je da tadić nije na vlasti, da su mnogi ne u opoziciji već u autu, a ostaci njegovih kadrova još uvek podmeću klipove sns-u i vučiću mada su evidentne promene,posebno hapšenja korumpiranih ministara i političkih tajkuna.

Crnokosa

pre 9 godina

@(m, 5. jul 2014 10:35)
I ja se čudim kako su prešli cenzus. Tadić je godinama bio predsednik Srbije, i mogao je da sprovede refome koje nisu nimalo lake, ali su neophodne. On se nije ni potrudio da ih sprovede, tako da sada nema prava da bilo koga kritikuje. Ova Vlada se bar trudi i čini sve što može kako bi se reforme što pre sprovele. Ja lično podržavam sprovodjenje reformi, jer znam da samo tako naša deca mogu imati bolju i svetliju budućnost u Srbiji.

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

Vladimir

pre 9 godina

Proslavili ste se zaista, ostaćete zapisani u istoriji kao grobari Srbije zajedno sa Miloševićem. Narod je toliko oduševljen vama da ste na izborima jedva prešli cenzus. Pitam se odakle vam moralno pravo da bilo kome kažete bilo šta. Treba da se zabijete u mišju rupu i ćutite.

ljubica

pre 9 godina

To sto Tadic ne vidi reforme nije nista strasno. On odavno slabo vidi. Pa tako nije video ni mangupe iz svojih redova koji postadose bogatiji od tajkuna i osnovase Poslovni klub.

zak de mole

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

nestani vec jednom

pre 9 godina

Nekada sam glasao za Tadića na predsedničkim izborima, danas mi se povraća kad čitam njegova baljezganja na temu politike jer odslikavaju moralni pad jedne čitave generacije političara nastale nakon Miloševićevog sloma. Sve je to propalo i Srbiji nasušno treba nova generacija, pametnih, obrazovanih sa diplomama koje su stekli radom a ne na Megatrendu ili nekom privatnom univerzitetu za štancovanje stručnjaka, koji nisu okaljani dosadašnjim političkim angažmanom. Tako nešto može da stvori samo socijalni bunt i eventualni prevrat kome se iskreno nadam. Bez toga tonemo sve dalje i dalje u blato i mulj balkanske prevrtljivosti i seljačke dekadencije.

Gojko

pre 9 godina

Degutantno je da Tadic posle svih svojih mandata na raznim visokim pozicijama u Srbiji, kada su radnici doziveli najveci pad standarda, sada govori o pravima radnika.

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

Silver Surfer

pre 9 godina

Suštinska reforma je da ste sjahali Vi i cela ekipa oko Vas. Sad, sto su građani Srbije još lošije prošli u toj promeni stvar je političke ponude ali i činjenice da građani dobijaju vlast kakvu zaslužuju. Ali, samo nek se menja. Moraju na vlast jednom da dođu i oni koji će, makar i slučajno, učiniti nešto dobro za ovu državu i njene građane.

Muka

pre 9 godina

Glasao sam za tebe od 2003.god. Mislio sam da ces biti naslednik Zorana Djindjica. Bio si predsednik Srbije 8 godina,kohabitirao sa Kostunicom,fakticki upravljao vladom skoro 5 godina i za to vreme gotovo da nista nisi uradio. Godine koje su izgubljene jer nema rezultata tvog rada. Da si iole moralan covek,povukao bi se i cutao. Moj Borise...

patak

pre 9 godina

sta ima ti da vidis ili ne vidis, bre?! videli smo zato mi tebe! a vidimo i ove! svi ste mi isti k'o Kinezi...pobegao sam iz zemlje zbog vas reformista...smesni ste svi kao jedan...i jedni, i drugi, i treci, i peti, i deseti...dzabalebarosi!....

miona

pre 9 godina

Tvoje pametovanje i gledišta su se pokazala kao kobna za ovu zemlju tako da ne vidim što s euopšte više trudiš!!!Izgubio si narod Srbije koji te bio podržao maximalno!!!Tuga

sram te bilo bre!

pre 9 godina

ti ces da pricas o reformama?dok sti ti bio glavni koliko su se samo pojedinici obogatili kradjom i spornim privatizacijama,i ti dajes sebi za pravo da se javljas?

Dimitar

pre 9 godina

Samo najave od ove vlade dobijamo za sada i nista vise.Sto se tice SPS-a i Ivice Dacica ste Vi direktno odgovorni gospodine Tadicu jer ste ih vratili sa dna na kome su trebali jos dugo da budu tako da nemate prava da se ljutite.

VR74

pre 9 godina

Tako je, Borise! Svi te kritikuju zašto si sa Dačićem formirao vladajuću koaliciju! Morao si da biraš između dva zla: radikali ili "miloševićevi" socijalisti! Svi su to zaboravili, trebao si da se povučeš da oni naprave vlast pa neka narod uživa, baš kao sada! Neka ih Vučić povede u reforme sa Dačićem, Beogradom na vodi, sa poskupljenjem struje, komunalija i auto-osiguranja! Neka njihov "vođa" plaća ino-kompanijama da preuzmu železaru! Neka hapsi Miškovića a onda ispija kaficu sa njim na biznis forumima! Neka putem medija objavljuje ko su narko-dileri, da bi mogli da uteknu! Narod je kratke pameti a tvoja greška su bili tvoji najbliži saradnici, moj Borise!

Graje

pre 9 godina

Tadić ne vidi jer ne želi da vidi to je problem Borisa Tadića, i zaista treba jaka i sigurna država koja će nas izvući iz teške ekonomske krize. Boris Tadić ništa nije radio da bi video, već je radio kako i na koji način da zadovolji svoje gatare i vračare jer su mu one u karte i u budućnost i davao najviše novca njima a ne građanima Srbije.

Djoshica

pre 9 godina

Reforma kojom je trebalo da se bavis, trebalo je da ove sada na vlasti strpas u sramnu i mracnu istoriju. I nikad da se ne bave politikom, samim tim, i da se nikad, takvi, a i njima slicni, ne domognu vlasti... A ti kao takav promasaj, ne da cutis, jer te treba suditi... Za utroseno narodno vreme, i propale novce, i izgubljene sanse. A ti Bata Sarmeni
ocenjujes njihove lose reforme?

adam

pre 9 godina

Suštinske reforme i nema, materijalnih promena koje su vidljive i dokazive. Današnja vlast provodi još brutalniju pljačku samo pod plaštom demagogije. Ne menja se ništa, pogotovu ne na bolje samo se problemi jasno i otvoreno iznose u javnost. Na taj način stvara se iluzija da će vlast nešto da promeni. A onda isti političari u javnost izlaze sa novim problemom i preusmeravaju pažnju javnog mnjenja. Jeftina manipulacija, ne posebno pametna ali za sad radi. Jedno je sigurno da sa strane Borisa Tadica, Sutanovca i Djilasa neće doći rešenje. Zato je vladi i važno da oni nastava da postoje i figuriraju kao opozicija.

sila-koja-se-iznenada-pojavljuje-i-resava-stvar

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

rikoset

pre 9 godina

Pa kako da ne ti i tvoje istorijsko pomirenje sa sps ste sproveli sve reforme u Srbiji.E zato vi lazne " demokrate " se borite za cenzus a na sledecim ni to necete moci.

Vidan

pre 9 godina

Tadić ne želi da prizna, ali ostaje činjenica da se tokom svog predsedničkog bandaat bavio svim i svačim, uključujući i kadriranje u policiji, tako da iam veliku odgovornost za stanje u toj oblasti

dare 011

pre 9 godina

Kojim pravima radnika? Dobrog će radnika svaki poslodavac dobro platiti i čuvati... Ovo je zakon protiv neradnika i neznalica! Oni nemaju elementarno znanje potrebno za današnje uslove rada! Barem 1 strani jezik, internet, e-mail, android...kolektivno ih penzionisati i zaposliti mlade, učene, moderne i neistrošene kadrove

fenicanska boginja

pre 9 godina

Tadicu, kako ti kao diplomirani psiholog mozes strucno da komentarises Zakon? Pa covece imamo ZOR star 9 godina, a nama je potreban novi, koji ce biti uskladjen sa standardima EU, koji ce bolje stititi radnike, jer broj radnika NSZ pokazuje koliko je bio dobar, Zakon koji ce olaksati oporavak privrede.

milance

pre 9 godina

Pa upravu si sada, ali ti je takva gnjida odgovarala dok si bio na Vlasti a ujedno nisi ga dovoljno dobro pročitao pa je bio brži u izboru novog gospodara pa ste Vi silom prilika ostali u opoziciji i napustili DS . Neznam možda je to i dobro za DS

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

Helios

pre 9 godina

Evo odlične prilike za glasače Borisa Tadića da razjasne taj fenomen nama koji ne sagledavamo realnost tako dobro kao oni.

Neka nam kažu - glasali su za B.T. zato što ima izuzetne ideje i vizije te i te:


A uvereni su u njega inače zato što je za 20 godina politike i 10 na vlasti ostvario izuzetna dela ta i ta:

Ajde molim vas, nemojte da ispadne kako imate kuršlus u glavi i tipične ste ovce za medijske patke i ćurke za skupe cipele...

Gordana RU

pre 9 godina

"Imamo veliko iskustvo na vladajućim pozicijama..."
Džordžu Vašingtonu je u 18. veku bilo dovoljno osam godina, ali Tadić bi izgleda barem duplo da vlada.

goran

pre 9 godina

EVO i njega! vi ste zajedno sa miloševićem grobari srbije,vi posebno, ni ovi nisu puno bolji od vas,ali vaša dosovska klika je opystosila ovu zemlju

Žeks

pre 9 godina

Ово је сада другачије друштво од тренутка када је Г. Шмекер сишао са власти. Тачно је да су реформе споре, али када то оцењује Г.Шмекер после толико година не чињења, његова оцена делује цинично и лицемерно.

Dzoni Bgd

pre 9 godina

To sto je ne vidis, ne znaci da je nema. Mnoge stvari nisi video ispred nosa za vreme svoje vladavine, jer si u ko zna kom svetu bio, te si zato izgubio na izborima.

Dragan

pre 9 godina

Ko ovog lika jos pita za naesto.? Svaki seljak u Srbiji koji se ozbiljno bavi svojim poslom je doprineo vise dobrobiti drustva od pomenutog lika, a to vazi i za ostale koji casno i ozbiljno rade svoje poslove, doktori, profesori, bravari, varioci itd.

ekonomija Vlade cista nula

pre 9 godina

Dakako da sustinskih reformi nema. One su samo na pomolu i u fazi su obecavanja. Za sada ova Vlada samo maze antikorozionom farbom staro drzavno zeljezo, ili ponekad nekom nesto proda, od drzavnog dobra, po cenama staroga gvozdja.

goran

pre 9 godina

EVO i njega! vi ste zajedno sa miloševićem grobari srbije,vi posebno, ni ovi nisu puno bolji od vas,ali vaša dosovska klika je opystosila ovu zemlju

Muka

pre 9 godina

Glasao sam za tebe od 2003.god. Mislio sam da ces biti naslednik Zorana Djindjica. Bio si predsednik Srbije 8 godina,kohabitirao sa Kostunicom,fakticki upravljao vladom skoro 5 godina i za to vreme gotovo da nista nisi uradio. Godine koje su izgubljene jer nema rezultata tvog rada. Da si iole moralan covek,povukao bi se i cutao. Moj Borise...

VR74

pre 9 godina

Tako je, Borise! Svi te kritikuju zašto si sa Dačićem formirao vladajuću koaliciju! Morao si da biraš između dva zla: radikali ili "miloševićevi" socijalisti! Svi su to zaboravili, trebao si da se povučeš da oni naprave vlast pa neka narod uživa, baš kao sada! Neka ih Vučić povede u reforme sa Dačićem, Beogradom na vodi, sa poskupljenjem struje, komunalija i auto-osiguranja! Neka njihov "vođa" plaća ino-kompanijama da preuzmu železaru! Neka hapsi Miškovića a onda ispija kaficu sa njim na biznis forumima! Neka putem medija objavljuje ko su narko-dileri, da bi mogli da uteknu! Narod je kratke pameti a tvoja greška su bili tvoji najbliži saradnici, moj Borise!

ekonomija Vlade cista nula

pre 9 godina

Dakako da sustinskih reformi nema. One su samo na pomolu i u fazi su obecavanja. Za sada ova Vlada samo maze antikorozionom farbom staro drzavno zeljezo, ili ponekad nekom nesto proda, od drzavnog dobra, po cenama staroga gvozdja.

nestani vec jednom

pre 9 godina

Nekada sam glasao za Tadića na predsedničkim izborima, danas mi se povraća kad čitam njegova baljezganja na temu politike jer odslikavaju moralni pad jedne čitave generacije političara nastale nakon Miloševićevog sloma. Sve je to propalo i Srbiji nasušno treba nova generacija, pametnih, obrazovanih sa diplomama koje su stekli radom a ne na Megatrendu ili nekom privatnom univerzitetu za štancovanje stručnjaka, koji nisu okaljani dosadašnjim političkim angažmanom. Tako nešto može da stvori samo socijalni bunt i eventualni prevrat kome se iskreno nadam. Bez toga tonemo sve dalje i dalje u blato i mulj balkanske prevrtljivosti i seljačke dekadencije.

sram te bilo bre!

pre 9 godina

ti ces da pricas o reformama?dok sti ti bio glavni koliko su se samo pojedinici obogatili kradjom i spornim privatizacijama,i ti dajes sebi za pravo da se javljas?

Gordana RU

pre 9 godina

"Imamo veliko iskustvo na vladajućim pozicijama..."
Džordžu Vašingtonu je u 18. veku bilo dovoljno osam godina, ali Tadić bi izgleda barem duplo da vlada.

rikoset

pre 9 godina

Pa kako da ne ti i tvoje istorijsko pomirenje sa sps ste sproveli sve reforme u Srbiji.E zato vi lazne " demokrate " se borite za cenzus a na sledecim ni to necete moci.

Gojko

pre 9 godina

Degutantno je da Tadic posle svih svojih mandata na raznim visokim pozicijama u Srbiji, kada su radnici doziveli najveci pad standarda, sada govori o pravima radnika.

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

zak de mole

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

Dzoni Bgd

pre 9 godina

To sto je ne vidis, ne znaci da je nema. Mnoge stvari nisi video ispred nosa za vreme svoje vladavine, jer si u ko zna kom svetu bio, te si zato izgubio na izborima.

Vidan

pre 9 godina

Tadić ne želi da prizna, ali ostaje činjenica da se tokom svog predsedničkog bandaat bavio svim i svačim, uključujući i kadriranje u policiji, tako da iam veliku odgovornost za stanje u toj oblasti

ljubica

pre 9 godina

To sto Tadic ne vidi reforme nije nista strasno. On odavno slabo vidi. Pa tako nije video ni mangupe iz svojih redova koji postadose bogatiji od tajkuna i osnovase Poslovni klub.

Dragan

pre 9 godina

Ko ovog lika jos pita za naesto.? Svaki seljak u Srbiji koji se ozbiljno bavi svojim poslom je doprineo vise dobrobiti drustva od pomenutog lika, a to vazi i za ostale koji casno i ozbiljno rade svoje poslove, doktori, profesori, bravari, varioci itd.

Djoshica

pre 9 godina

Reforma kojom je trebalo da se bavis, trebalo je da ove sada na vlasti strpas u sramnu i mracnu istoriju. I nikad da se ne bave politikom, samim tim, i da se nikad, takvi, a i njima slicni, ne domognu vlasti... A ti kao takav promasaj, ne da cutis, jer te treba suditi... Za utroseno narodno vreme, i propale novce, i izgubljene sanse. A ti Bata Sarmeni
ocenjujes njihove lose reforme?

adam

pre 9 godina

Suštinske reforme i nema, materijalnih promena koje su vidljive i dokazive. Današnja vlast provodi još brutalniju pljačku samo pod plaštom demagogije. Ne menja se ništa, pogotovu ne na bolje samo se problemi jasno i otvoreno iznose u javnost. Na taj način stvara se iluzija da će vlast nešto da promeni. A onda isti političari u javnost izlaze sa novim problemom i preusmeravaju pažnju javnog mnjenja. Jeftina manipulacija, ne posebno pametna ali za sad radi. Jedno je sigurno da sa strane Borisa Tadica, Sutanovca i Djilasa neće doći rešenje. Zato je vladi i važno da oni nastava da postoje i figuriraju kao opozicija.

Žeks

pre 9 godina

Ово је сада другачије друштво од тренутка када је Г. Шмекер сишао са власти. Тачно је да су реформе споре, али када то оцењује Г.Шмекер после толико година не чињења, његова оцена делује цинично и лицемерно.

milance

pre 9 godina

Pa upravu si sada, ali ti je takva gnjida odgovarala dok si bio na Vlasti a ujedno nisi ga dovoljno dobro pročitao pa je bio brži u izboru novog gospodara pa ste Vi silom prilika ostali u opoziciji i napustili DS . Neznam možda je to i dobro za DS

Dimitar

pre 9 godina

Samo najave od ove vlade dobijamo za sada i nista vise.Sto se tice SPS-a i Ivice Dacica ste Vi direktno odgovorni gospodine Tadicu jer ste ih vratili sa dna na kome su trebali jos dugo da budu tako da nemate prava da se ljutite.

sila-koja-se-iznenada-pojavljuje-i-resava-stvar

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

patak

pre 9 godina

sta ima ti da vidis ili ne vidis, bre?! videli smo zato mi tebe! a vidimo i ove! svi ste mi isti k'o Kinezi...pobegao sam iz zemlje zbog vas reformista...smesni ste svi kao jedan...i jedni, i drugi, i treci, i peti, i deseti...dzabalebarosi!....

miona

pre 9 godina

Tvoje pametovanje i gledišta su se pokazala kao kobna za ovu zemlju tako da ne vidim što s euopšte više trudiš!!!Izgubio si narod Srbije koji te bio podržao maximalno!!!Tuga

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Ботара, немаш право гласа! Упрскао си! Упропастио си нас, упропастио си добру идеју и довео на власт ове шарлатане!

demokrata

pre 9 godina

Nece te vise narod Borise. Kraj price! Da si sam izasao na izbore ne bi presao cenzus. Prevario si narod vise puta i tu ti je kraj!
Zato zbogom igumane i zaboravi manastir!
Uzalud pricas...

dare 011

pre 9 godina

Kojim pravima radnika? Dobrog će radnika svaki poslodavac dobro platiti i čuvati... Ovo je zakon protiv neradnika i neznalica! Oni nemaju elementarno znanje potrebno za današnje uslove rada! Barem 1 strani jezik, internet, e-mail, android...kolektivno ih penzionisati i zaposliti mlade, učene, moderne i neistrošene kadrove

Graje

pre 9 godina

Tadić ne vidi jer ne želi da vidi to je problem Borisa Tadića, i zaista treba jaka i sigurna država koja će nas izvući iz teške ekonomske krize. Boris Tadić ništa nije radio da bi video, već je radio kako i na koji način da zadovolji svoje gatare i vračare jer su mu one u karte i u budućnost i davao najviše novca njima a ne građanima Srbije.

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

Arimax

pre 9 godina

@(fifi, 5. jul 2014 10:32)
Šta god da je Tadić uradio sa Srbijom, kažnjen je za to na izborima. To ne znači da nije rekao istinu - za sada nema ništa od reformi, o njima se priča...Narod je ukazao poverenje SNS-u nadajući se boljem životu, vladavini prava, vladavini demokratije, otvaranju novih radnih mesta...Ne znam ko to može biti očaran trenutnom ekonomskom situacijom u Srbiji, osim možda onih koji i ne razmišljajući pozitivno ocenjuju rad vlade, zaslužila ona to ili ne.

Silver Surfer

pre 9 godina

Suštinska reforma je da ste sjahali Vi i cela ekipa oko Vas. Sad, sto su građani Srbije još lošije prošli u toj promeni stvar je političke ponude ali i činjenice da građani dobijaju vlast kakvu zaslužuju. Ali, samo nek se menja. Moraju na vlast jednom da dođu i oni koji će, makar i slučajno, učiniti nešto dobro za ovu državu i njene građane.

Vladimir

pre 9 godina

Proslavili ste se zaista, ostaćete zapisani u istoriji kao grobari Srbije zajedno sa Miloševićem. Narod je toliko oduševljen vama da ste na izborima jedva prešli cenzus. Pitam se odakle vam moralno pravo da bilo kome kažete bilo šta. Treba da se zabijete u mišju rupu i ćutite.

boku

pre 9 godina

Kako se ne vidi gospodine Tadicu?Zar Bugarski nije ustolicen u Poljoprivredu Vojvodine?Samo neznam kakve veze ima prodavac mobilnih telefona sa poljoprivredom....

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije
glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao
(Centurion)
--
Da, dečače, SVI pamtimo da smo do pre dve i po godine živeli daleko pristojnije: PDV bio 18%; ukinuta vojna obaveza; Kosovo nije bilo nezavisno a "pahuljica" je bila pored imena, ni prijateljske utakmice nisu igrane na KiM; izgrađen velelpni most na Adi sa silnim pristupnim saobraćajnicama, započet most preko Dunava, izgrađen most kod Beške, koliko-toliko, uz sve krađe partnera iz koalicije; rekonstruisane saobraćajnice po Beogradu - ostajalo od Beograda za poplave u Vojvodini, za zemljotres u Kraljevu, za KiM, za porodilje, bebe, knjige za osnovce, 4-5 puta godišnje za penzionere; započeto - istina preobazrivo i polupismeno sređivanje sudstva; rastao ugled na osnovu ravnopravnosti, a ne po osnovu snishodljivosti i dodvoravanja. Mediji bili najslobodniji u istoriji! Sve u svemu, Tadić je izbore izgubio, na nesreću Srbije, zbog uljudne kampanje, što u Srbiji ne pali, već agresivna, lažunjava i prevarantska kampanja, onako kako su Amerikanci savetovali radikalske perjanice Nikolića i Vučića.
I zato smo ispod dna, i zato tonemo dublje, jer su lažni doktori, stručnjaci i megatrend-inteligencija na vlasti.
Ali - ovo je viša matematika za zadojene patološkom propagandom.

PODRŠKA

pre 9 godina

promena broj jedan je da tadić nije na vlasti, da su mnogi ne u opoziciji već u autu, a ostaci njegovih kadrova još uvek podmeću klipove sns-u i vučiću mada su evidentne promene,posebno hapšenja korumpiranih ministara i političkih tajkuna.

mastiljar

pre 9 godina

A sta bese sa onom javnom raspravom kad ste vi tzv. demokrate navrat-nanos usvojili kontroverzni Zakon o informisanju iako su svi bili protiv osim vas? Da li bi reforma tako trebalo da izgleda?

VIZIONAR

pre 9 godina

Tadić:"Ne vidim suštinsku reformu"...To je zato što ti nisi čovek koji ima viziju,iako si u izbornoj kampanji promovisao sebe kao vizionara.Međutim ni tada narod više nije verovao u tvoje vizije zato si izgubio.

fenicanska boginja

pre 9 godina

Tadicu, kako ti kao diplomirani psiholog mozes strucno da komentarises Zakon? Pa covece imamo ZOR star 9 godina, a nama je potreban novi, koji ce biti uskladjen sa standardima EU, koji ce bolje stititi radnike, jer broj radnika NSZ pokazuje koliko je bio dobar, Zakon koji ce olaksati oporavak privrede.

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

Centurion

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao

realno...

pre 9 godina

Videli smo tvoje vajne ''reforme'' dok si bio na vlasti, jedan korak napred, tri nazad.
(Oxygen, 5. jul 2014 18:07)
Psiholog će me razumeti - zna on dobro šta je "kiselo grožđe ili slatki limun"! Kako bi on rado da je prihvaćen kao koalicioni partner ove i ovakve Vlade! Al' ne biva!

Zumbul

pre 9 godina

Za vreme vlasti, Tadić nije ni razmišljao o reformama. Nisu mu bile ni na kraj pameti. DS je pokazala da joj je bitan samo lični interes. Zato je i izgubila poverenje građana. Aktuelna vlast se bori za reforme i za njihovo sprovođenje u potpunosti i u najkraćem mogućem roku, a to je za sve nas najbitnije.

Helios

pre 9 godina

Evo odlične prilike za glasače Borisa Tadića da razjasne taj fenomen nama koji ne sagledavamo realnost tako dobro kao oni.

Neka nam kažu - glasali su za B.T. zato što ima izuzetne ideje i vizije te i te:


A uvereni su u njega inače zato što je za 20 godina politike i 10 na vlasti ostvario izuzetna dela ta i ta:

Ajde molim vas, nemojte da ispadne kako imate kuršlus u glavi i tipične ste ovce za medijske patke i ćurke za skupe cipele...

ing

pre 9 godina

Vasa vladaviina Tadicu je pokzala da ne ume da se izbori sa kljucinim probelmima, sve ste gurali pod tepih ne bili sto duze ostali na vlasti...

Sremica

pre 9 godina

Tadic pokusava da kroz kriticki stav reformskog puta drzave nadje neko politicko uhlebljenje medju gradjanima, koji se itekako secaju reformi koje je vlada sprovodila dok je on obavljao funkciju predsednika Republike.

Djuro

pre 9 godina

Ti nisi video ni ono sto ti je bilo pred ocima (setite se samo pristajanja da EU vodi "pregovaranje" sa Albancima) pa to da ti nesto ne vidis i nije neka vest. Ono, ne da nesto stvarno ima da se vidi...

Crnokosa

pre 9 godina

@(m, 5. jul 2014 10:35)
I ja se čudim kako su prešli cenzus. Tadić je godinama bio predsednik Srbije, i mogao je da sprovede refome koje nisu nimalo lake, ali su neophodne. On se nije ni potrudio da ih sprovede, tako da sada nema prava da bilo koga kritikuje. Ova Vlada se bar trudi i čini sve što može kako bi se reforme što pre sprovele. Ja lično podržavam sprovodjenje reformi, jer znam da samo tako naša deca mogu imati bolju i svetliju budućnost u Srbiji.

goran

pre 9 godina

EVO i njega! vi ste zajedno sa miloševićem grobari srbije,vi posebno, ni ovi nisu puno bolji od vas,ali vaša dosovska klika je opystosila ovu zemlju

Žeks

pre 9 godina

Ово је сада другачије друштво од тренутка када је Г. Шмекер сишао са власти. Тачно је да су реформе споре, али када то оцењује Г.Шмекер после толико година не чињења, његова оцена делује цинично и лицемерно.

fenicanska boginja

pre 9 godina

Tadicu, kako ti kao diplomirani psiholog mozes strucno da komentarises Zakon? Pa covece imamo ZOR star 9 godina, a nama je potreban novi, koji ce biti uskladjen sa standardima EU, koji ce bolje stititi radnike, jer broj radnika NSZ pokazuje koliko je bio dobar, Zakon koji ce olaksati oporavak privrede.

Dragan

pre 9 godina

Ko ovog lika jos pita za naesto.? Svaki seljak u Srbiji koji se ozbiljno bavi svojim poslom je doprineo vise dobrobiti drustva od pomenutog lika, a to vazi i za ostale koji casno i ozbiljno rade svoje poslove, doktori, profesori, bravari, varioci itd.

Vidan

pre 9 godina

Tadić ne želi da prizna, ali ostaje činjenica da se tokom svog predsedničkog bandaat bavio svim i svačim, uključujući i kadriranje u policiji, tako da iam veliku odgovornost za stanje u toj oblasti

dare 011

pre 9 godina

Kojim pravima radnika? Dobrog će radnika svaki poslodavac dobro platiti i čuvati... Ovo je zakon protiv neradnika i neznalica! Oni nemaju elementarno znanje potrebno za današnje uslove rada! Barem 1 strani jezik, internet, e-mail, android...kolektivno ih penzionisati i zaposliti mlade, učene, moderne i neistrošene kadrove

Gojko

pre 9 godina

Degutantno je da Tadic posle svih svojih mandata na raznim visokim pozicijama u Srbiji, kada su radnici doziveli najveci pad standarda, sada govori o pravima radnika.

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

Helios

pre 9 godina

Evo odlične prilike za glasače Borisa Tadića da razjasne taj fenomen nama koji ne sagledavamo realnost tako dobro kao oni.

Neka nam kažu - glasali su za B.T. zato što ima izuzetne ideje i vizije te i te:


A uvereni su u njega inače zato što je za 20 godina politike i 10 na vlasti ostvario izuzetna dela ta i ta:

Ajde molim vas, nemojte da ispadne kako imate kuršlus u glavi i tipične ste ovce za medijske patke i ćurke za skupe cipele...

Graje

pre 9 godina

Tadić ne vidi jer ne želi da vidi to je problem Borisa Tadića, i zaista treba jaka i sigurna država koja će nas izvući iz teške ekonomske krize. Boris Tadić ništa nije radio da bi video, već je radio kako i na koji način da zadovolji svoje gatare i vračare jer su mu one u karte i u budućnost i davao najviše novca njima a ne građanima Srbije.

Marmelada

pre 9 godina

Kako te covece ne smori vise ? Toliko si godina vladao,a nisi nista uradio za te iste radnike....i sad se kao odjednom brines i protiv si zakona.

citalac

pre 9 godina

A kako tebe uopste nije sramota da se javljas za bilo sta?
Kolko si vremena proveo na vrhu drzave i sta si uradio? jedno veliko nista
sad ti tu kao nesto brines o nekome...
Treba popraviti sve ono sto si ti unistio...

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Ботара, немаш право гласа! Упрскао си! Упропастио си нас, упропастио си добру идеју и довео на власт ове шарлатане!

Zumbul

pre 9 godina

Za vreme vlasti, Tadić nije ni razmišljao o reformama. Nisu mu bile ni na kraj pameti. DS je pokazala da joj je bitan samo lični interes. Zato je i izgubila poverenje građana. Aktuelna vlast se bori za reforme i za njihovo sprovođenje u potpunosti i u najkraćem mogućem roku, a to je za sve nas najbitnije.

Dzoni Bgd

pre 9 godina

To sto je ne vidis, ne znaci da je nema. Mnoge stvari nisi video ispred nosa za vreme svoje vladavine, jer si u ko zna kom svetu bio, te si zato izgubio na izborima.

Muka

pre 9 godina

Glasao sam za tebe od 2003.god. Mislio sam da ces biti naslednik Zorana Djindjica. Bio si predsednik Srbije 8 godina,kohabitirao sa Kostunicom,fakticki upravljao vladom skoro 5 godina i za to vreme gotovo da nista nisi uradio. Godine koje su izgubljene jer nema rezultata tvog rada. Da si iole moralan covek,povukao bi se i cutao. Moj Borise...

sram te bilo bre!

pre 9 godina

ti ces da pricas o reformama?dok sti ti bio glavni koliko su se samo pojedinici obogatili kradjom i spornim privatizacijama,i ti dajes sebi za pravo da se javljas?

Vladimir

pre 9 godina

Proslavili ste se zaista, ostaćete zapisani u istoriji kao grobari Srbije zajedno sa Miloševićem. Narod je toliko oduševljen vama da ste na izborima jedva prešli cenzus. Pitam se odakle vam moralno pravo da bilo kome kažete bilo šta. Treba da se zabijete u mišju rupu i ćutite.

PODRŠKA

pre 9 godina

promena broj jedan je da tadić nije na vlasti, da su mnogi ne u opoziciji već u autu, a ostaci njegovih kadrova još uvek podmeću klipove sns-u i vučiću mada su evidentne promene,posebno hapšenja korumpiranih ministara i političkih tajkuna.

VIZIONAR

pre 9 godina

Tadić:"Ne vidim suštinsku reformu"...To je zato što ti nisi čovek koji ima viziju,iako si u izbornoj kampanji promovisao sebe kao vizionara.Međutim ni tada narod više nije verovao u tvoje vizije zato si izgubio.

Centurion

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao

demokrata

pre 9 godina

Nece te vise narod Borise. Kraj price! Da si sam izasao na izbore ne bi presao cenzus. Prevario si narod vise puta i tu ti je kraj!
Zato zbogom igumane i zaboravi manastir!
Uzalud pricas...

Gordana RU

pre 9 godina

"Imamo veliko iskustvo na vladajućim pozicijama..."
Džordžu Vašingtonu je u 18. veku bilo dovoljno osam godina, ali Tadić bi izgleda barem duplo da vlada.

Silver Surfer

pre 9 godina

Suštinska reforma je da ste sjahali Vi i cela ekipa oko Vas. Sad, sto su građani Srbije još lošije prošli u toj promeni stvar je političke ponude ali i činjenice da građani dobijaju vlast kakvu zaslužuju. Ali, samo nek se menja. Moraju na vlast jednom da dođu i oni koji će, makar i slučajno, učiniti nešto dobro za ovu državu i njene građane.

patak

pre 9 godina

sta ima ti da vidis ili ne vidis, bre?! videli smo zato mi tebe! a vidimo i ove! svi ste mi isti k'o Kinezi...pobegao sam iz zemlje zbog vas reformista...smesni ste svi kao jedan...i jedni, i drugi, i treci, i peti, i deseti...dzabalebarosi!....

rikoset

pre 9 godina

Pa kako da ne ti i tvoje istorijsko pomirenje sa sps ste sproveli sve reforme u Srbiji.E zato vi lazne " demokrate " se borite za cenzus a na sledecim ni to necete moci.

nestani vec jednom

pre 9 godina

Nekada sam glasao za Tadića na predsedničkim izborima, danas mi se povraća kad čitam njegova baljezganja na temu politike jer odslikavaju moralni pad jedne čitave generacije političara nastale nakon Miloševićevog sloma. Sve je to propalo i Srbiji nasušno treba nova generacija, pametnih, obrazovanih sa diplomama koje su stekli radom a ne na Megatrendu ili nekom privatnom univerzitetu za štancovanje stručnjaka, koji nisu okaljani dosadašnjim političkim angažmanom. Tako nešto može da stvori samo socijalni bunt i eventualni prevrat kome se iskreno nadam. Bez toga tonemo sve dalje i dalje u blato i mulj balkanske prevrtljivosti i seljačke dekadencije.

ljubica

pre 9 godina

To sto Tadic ne vidi reforme nije nista strasno. On odavno slabo vidi. Pa tako nije video ni mangupe iz svojih redova koji postadose bogatiji od tajkuna i osnovase Poslovni klub.

zak de mole

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

Crnokosa

pre 9 godina

@(m, 5. jul 2014 10:35)
I ja se čudim kako su prešli cenzus. Tadić je godinama bio predsednik Srbije, i mogao je da sprovede refome koje nisu nimalo lake, ali su neophodne. On se nije ni potrudio da ih sprovede, tako da sada nema prava da bilo koga kritikuje. Ova Vlada se bar trudi i čini sve što može kako bi se reforme što pre sprovele. Ja lično podržavam sprovodjenje reformi, jer znam da samo tako naša deca mogu imati bolju i svetliju budućnost u Srbiji.

realno...

pre 9 godina

Videli smo tvoje vajne ''reforme'' dok si bio na vlasti, jedan korak napred, tri nazad.
(Oxygen, 5. jul 2014 18:07)
Psiholog će me razumeti - zna on dobro šta je "kiselo grožđe ili slatki limun"! Kako bi on rado da je prihvaćen kao koalicioni partner ove i ovakve Vlade! Al' ne biva!

miona

pre 9 godina

Tvoje pametovanje i gledišta su se pokazala kao kobna za ovu zemlju tako da ne vidim što s euopšte više trudiš!!!Izgubio si narod Srbije koji te bio podržao maximalno!!!Tuga

mastiljar

pre 9 godina

A sta bese sa onom javnom raspravom kad ste vi tzv. demokrate navrat-nanos usvojili kontroverzni Zakon o informisanju iako su svi bili protiv osim vas? Da li bi reforma tako trebalo da izgleda?

ing

pre 9 godina

Vasa vladaviina Tadicu je pokzala da ne ume da se izbori sa kljucinim probelmima, sve ste gurali pod tepih ne bili sto duze ostali na vlasti...

Sremica

pre 9 godina

Tadic pokusava da kroz kriticki stav reformskog puta drzave nadje neko politicko uhlebljenje medju gradjanima, koji se itekako secaju reformi koje je vlada sprovodila dok je on obavljao funkciju predsednika Republike.

milance

pre 9 godina

Pa upravu si sada, ali ti je takva gnjida odgovarala dok si bio na Vlasti a ujedno nisi ga dovoljno dobro pročitao pa je bio brži u izboru novog gospodara pa ste Vi silom prilika ostali u opoziciji i napustili DS . Neznam možda je to i dobro za DS

sila-koja-se-iznenada-pojavljuje-i-resava-stvar

pre 9 godina

Ehhh Borise Borise pa da li je moguce da ta pamcenje toliko ne sluzi pa da se ne secas Bebe Popovica{ima li u Srbiji takvog coveka uopste} koji je gotovo upravljao Srbijom jedno vreme.Mozda se desi da zaboravis i Miskovica Beka pa cak i Djilasa ko zna.Medjutim zaista je dirljiva tvoja briga za prava radnika, pitam se samo da li se to odnosi i na one radnike koji su za vreme tvog mudrog upravljanja ostali bez posla ili samo na one partiski zaposlene koji sad brinu za svoja izmisljena radna mesta

VR74

pre 9 godina

Tako je, Borise! Svi te kritikuju zašto si sa Dačićem formirao vladajuću koaliciju! Morao si da biraš između dva zla: radikali ili "miloševićevi" socijalisti! Svi su to zaboravili, trebao si da se povučeš da oni naprave vlast pa neka narod uživa, baš kao sada! Neka ih Vučić povede u reforme sa Dačićem, Beogradom na vodi, sa poskupljenjem struje, komunalija i auto-osiguranja! Neka njihov "vođa" plaća ino-kompanijama da preuzmu železaru! Neka hapsi Miškovića a onda ispija kaficu sa njim na biznis forumima! Neka putem medija objavljuje ko su narko-dileri, da bi mogli da uteknu! Narod je kratke pameti a tvoja greška su bili tvoji najbliži saradnici, moj Borise!

adam

pre 9 godina

Suštinske reforme i nema, materijalnih promena koje su vidljive i dokazive. Današnja vlast provodi još brutalniju pljačku samo pod plaštom demagogije. Ne menja se ništa, pogotovu ne na bolje samo se problemi jasno i otvoreno iznose u javnost. Na taj način stvara se iluzija da će vlast nešto da promeni. A onda isti političari u javnost izlaze sa novim problemom i preusmeravaju pažnju javnog mnjenja. Jeftina manipulacija, ne posebno pametna ali za sad radi. Jedno je sigurno da sa strane Borisa Tadica, Sutanovca i Djilasa neće doći rešenje. Zato je vladi i važno da oni nastava da postoje i figuriraju kao opozicija.

Dimitar

pre 9 godina

Samo najave od ove vlade dobijamo za sada i nista vise.Sto se tice SPS-a i Ivice Dacica ste Vi direktno odgovorni gospodine Tadicu jer ste ih vratili sa dna na kome su trebali jos dugo da budu tako da nemate prava da se ljutite.

Djoshica

pre 9 godina

Reforma kojom je trebalo da se bavis, trebalo je da ove sada na vlasti strpas u sramnu i mracnu istoriju. I nikad da se ne bave politikom, samim tim, i da se nikad, takvi, a i njima slicni, ne domognu vlasti... A ti kao takav promasaj, ne da cutis, jer te treba suditi... Za utroseno narodno vreme, i propale novce, i izgubljene sanse. A ti Bata Sarmeni
ocenjujes njihove lose reforme?

boku

pre 9 godina

Kako se ne vidi gospodine Tadicu?Zar Bugarski nije ustolicen u Poljoprivredu Vojvodine?Samo neznam kakve veze ima prodavac mobilnih telefona sa poljoprivredom....

ekonomija Vlade cista nula

pre 9 godina

Dakako da sustinskih reformi nema. One su samo na pomolu i u fazi su obecavanja. Za sada ova Vlada samo maze antikorozionom farbom staro drzavno zeljezo, ili ponekad nekom nesto proda, od drzavnog dobra, po cenama staroga gvozdja.

Djuro

pre 9 godina

Ti nisi video ni ono sto ti je bilo pred ocima (setite se samo pristajanja da EU vodi "pregovaranje" sa Albancima) pa to da ti nesto ne vidis i nije neka vest. Ono, ne da nesto stvarno ima da se vidi...

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Kojekakvim ne argumentovanim kritikama tadić pokušava da pridobije
glasače ali mislim da se svi dobro sećaju njegovog mandata i šta je postigao
(Centurion)
--
Da, dečače, SVI pamtimo da smo do pre dve i po godine živeli daleko pristojnije: PDV bio 18%; ukinuta vojna obaveza; Kosovo nije bilo nezavisno a "pahuljica" je bila pored imena, ni prijateljske utakmice nisu igrane na KiM; izgrađen velelpni most na Adi sa silnim pristupnim saobraćajnicama, započet most preko Dunava, izgrađen most kod Beške, koliko-toliko, uz sve krađe partnera iz koalicije; rekonstruisane saobraćajnice po Beogradu - ostajalo od Beograda za poplave u Vojvodini, za zemljotres u Kraljevu, za KiM, za porodilje, bebe, knjige za osnovce, 4-5 puta godišnje za penzionere; započeto - istina preobazrivo i polupismeno sređivanje sudstva; rastao ugled na osnovu ravnopravnosti, a ne po osnovu snishodljivosti i dodvoravanja. Mediji bili najslobodniji u istoriji! Sve u svemu, Tadić je izbore izgubio, na nesreću Srbije, zbog uljudne kampanje, što u Srbiji ne pali, već agresivna, lažunjava i prevarantska kampanja, onako kako su Amerikanci savetovali radikalske perjanice Nikolića i Vučića.
I zato smo ispod dna, i zato tonemo dublje, jer su lažni doktori, stručnjaci i megatrend-inteligencija na vlasti.
Ali - ovo je viša matematika za zadojene patološkom propagandom.

Arimax

pre 9 godina

@(fifi, 5. jul 2014 10:32)
Šta god da je Tadić uradio sa Srbijom, kažnjen je za to na izborima. To ne znači da nije rekao istinu - za sada nema ništa od reformi, o njima se priča...Narod je ukazao poverenje SNS-u nadajući se boljem životu, vladavini prava, vladavini demokratije, otvaranju novih radnih mesta...Ne znam ko to može biti očaran trenutnom ekonomskom situacijom u Srbiji, osim možda onih koji i ne razmišljajući pozitivno ocenjuju rad vlade, zaslužila ona to ili ne.