Subota, 05.07.2014.

08:12

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"

Poseta premijera Aleksandra Vučića Moskvi, 7. i 8. jula, biće posvećena ekonomskim, političkim i humanitarnim pitanjima, ali će tema svakako biti i Ukrajina.

Izvor: Beta

"Moskva zadovoljna stavom Beograda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Srbija se u potpunosti opredelila i mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom, iz mnogo razloga. Kao prvo radi se o nasem dugogodisnjem prijateljima, koji su uvek bili sa nama, kada nam je bilo najteze. Medjusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog znacaja za nas ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, treba da nastavimo da se ponasamo kao do sada definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.Problemi oko Ukrajine ce se resiti i bez uplitanja Srbije u to resenje, ipak smo mi mala zemlja da odlucujemo o tako velikom problemu.

МИЛАН

pre 9 godina

Москва похвалила Србију ставом јер решава све питања економије до до хуманитарства

Balija

pre 9 godina

Srbija u potpunosti mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom. Međusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog značaja za naš ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.

Hajabusa

pre 9 godina

Spoljna politika Premijera je jako korisna jer u ovakvoj situaciji je najbolje ostati neutralan mali smo mi da bi nekoga osudjivali ili nekome poput rusi uvodili sankcije

jahta

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

mika

pre 9 godina

Politika premijera je do sada dala najvise pozitivnih rezultata. Saradnja sa Rusijom se mora negovati, kao i cilj da sto pre budemo clanica EU.

TashaBg

pre 9 godina

Ovakav spoljnopolitički stav po pitanju situacije i dešavanja u Ukrajini je u ovom trenutku najbolji moguć po nas. Neutralni smo i ne zameramo se nikome.

Vlada

pre 9 godina

Dobro je i korisno sto Vlada veoma posvecuje paznju na saradnju sa Rusijom. U ovom konkretnom slucaju Juznog toka ce se to i pokazati, jer cemo imati visestruku korist.

Mirce

pre 9 godina

Srbija ima jasan i nedvosmislen stav da Rusiju smatra tradicionalnim prijateljem ali da je jedan od glavnih ciljeva punopravno članstvo od Eu , ali mislim da Rusija pored iskrenosti koju treba ceniti i sama treba podržavati Srbiju na putu prema Eu što je i u njenom interesu.

Markec78

pre 9 godina

Trebamo ostati nautralni pošto je to u najboljem interesu Srbije. Očekujem podršku Rusije u sprovođenju ekonomskih reformi i podršku evropskom putu Srbije i isto tako očekujem unapređenje ekonomske saradnje i nove investicije.

Dobro obavešten izvor

pre 9 godina

Potencijali ekonomske saradnje sa Rusima su ogromni. Na žalost, sistemska korupcija u Srbiji ograničava dalja ulaganja (ne samo ruskih kompanija). Dobar primer je šikaniranje moćnog ruskog investicionog fonda Zaab koji je pre skoro tri godine probno uložio preko jedan milion evra u Vodu Vrnjci. U tom periodu, poznati srpski tajkun koji je većinski vlasnik Vrnjaca učinio je sve da korumpira privredne sudove i regulatorna tela tako da, što je apsurdno, Zaab koji je suvlasnik Vode Vrnjci sa preko 20% akcija ne može da stekne uvid u poslovanje firme a do skoro su mu bile i blokirane sve akcije na Berzi, uz smehotresno obrazloženje Suda u Kraljevu. Profit kompanije se i dalje nezakonito izvlači na Kipar preko transfernih cena vezanih firmi, manjinski akcionari su potpuno obespravljeni, država je zakinuta za ogroman porez na profit, radnici primaju male plate, lokalna samouprava nema nikakvu korist od Vrnjaca a firma tone (tržišno učešće je skoro prepolovljeno u odnosu na 2012. godinu). Eto prilike za Vučića da preseče sistemsku korupciju i širom otvori vrata (ne samo ruskim) investitorima. Time bi se otvorio i najkvalitetniji kanal za investiranje, Beogradska Berza, koja tavori upravo zbog ovakvih slučajeva sistemske korupcije.

Dee Monk

pre 9 godina

Moskva sigurno nece menjati misljenje prema Srbiji jer smo se u saradnji uvek ophodili prema nasim osnovnim interesima koje nismo skrivali od ruskih zvanicnika - punopravno clanstvo u EU uz stratesko partnerstvo sa Ruskom federacijom.

krokodil

pre 9 godina

Ne samo Rusija,nego i mi gradjani smo zadovoljni ovim stavom. Ne treba ulaziti u sukobe,ni sa kim,jer nam to na putu ekonomskih reformi najmanje treba.

Kajsija

pre 9 godina

Lepo i sa njihove strane,stvarno dokaz koliko je to dobro prijateljstvo izmedju nas.Uveren sam da ce jos vise ulagati i da ce nam jos vise dati.

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi Moskva bila nezadovoljna. Srbija ima čvrst stav što se tiče Ukrajine, kao i čvrst stav da neće uvesti sankcije Rusiji. Rusija i Srbija su uvek održavale prijateljske odnose i nema razloga da tako i ne ostane.

Kosovastar

pre 9 godina

Pa naravno da je zadovoljna kada je sama Moskva naredila Srbiji da zauzme takav stav.Srbi znaju da bez Rusije nikada nebi opstali na Balkanu i zato moraju da slusaju naredjenja iz Moskve.Isto kako i Albanci slusaju naredjenja iz Vasingtona.

Konkord

pre 9 godina

Stavom kojim odbijamo da Rusiji uvedemo sankcije smo pokazali da konačno posedujemo integritet koji nam je doneo, umesto očekivanih problema, priznanje širom Evrope.

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Svi koji žele da se Srbija svrsta na jednu od strana u konfliktu Ukrajine nek ponude alternativu u vidu para, keša, investicija i svega ostalog od čega se živi i razvija.

Winston

pre 9 godina

Znaci da in je Vucic nesto poklonio za djabe. On i Nikolic prave Srbiju malu Rusiju koloniju. I sve za svoje fotelje i privilegije. Sta Srprki narod ima od to veliko prijateljstvo? Dugovi i podrska za Kosovo - big deal!

Soterija

pre 9 godina

Rusija i Srbija uvek moraju da imaju pozitivne stavove jedne prema drugoj. Drago mi je da Srbija i Rusija moraju da rade na jačanju ekonomije, privrede i proizvodnje. Rusija mora početi sa izgradnjom " Južnog toka". Putin je rekao šta je mislio, napredak sradanje sa Rusijom od velikog značaja za našu državu. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, i za situaciju u Ukrajni krivi su ukarjinci.Ne vidim uopšte problem zašto da se uvede sankciji Rusiji kada su ukrajinci krivi za rat u Ukrajni. Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih država na svetu. Krim je uvek bila i biće Ruska teritorija.

Boro9

pre 9 godina

Srbija ima odgovorne vođe koji više ne lažu političare po svetu. Srav prema Ukrajini je jedini moguć za interese Srbije u sadašnjim okolnostima. A sve ostalo oko dogovora oko slobodne trgovine je stvar interesa obe države i to će oni među sobom rešiti.

kalina

pre 9 godina

Dobar odnos sa svima je najbolja solucija!1Od svadja i ratova nema ništa dobro!!Mi u EU moramo, to je naša budućnost a Ne vidim što bi to nekome smetalo ili remetilo odnose!1Vučić je pokaozao da je to moguće i tako je najbolje!!!

Никола

pre 9 godina

Србија треба да што више руских инвеститора привуче.Они су на западу најпожељнији инвеститори само ми се нешто гадимо.

boki

pre 9 godina

U slučaju ukrajinske politike vlada pokušava da vodi jednu razumnu i uravnoteženu spoljnu politiku ne mešanja u unutrašnej stavri drugih država

crni domino

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"
Braco Rusi, pa nemojte bas toliko.
Toma ce na kraju da padne od umora koliko dugo mora da šeni!
Ostavite nas na miru ako vec ne mozete da pomognete nasoj privredi.
Ako je nas Predsednik glup covek, mi nismo i vidimo za sta smo vam dobri!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Rusija shvata da je stav Beograda maksimalno što se može očekivati i da zbog situacije oko Kosova nikako nije u stanju da podrži pripajanje Krima",

Прави пријатељ увек разуме!
Браћа заувек!

Vidan

pre 9 godina

Popred principijelnog poštovanja nepovredivosti granica i teritoijalnog integriteta Ukrajine, Srbija nastoji da unapredi odnose sa Ruskom Federacijom na osnovu prošlogodišnje potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu sa Ruskom Federacijom

s.

pre 9 godina

Uf, dobro je da je Moskva zadovoljna, da ih nešto ne uvredimo pa da ne mogu sa uživanjem da crpu naftu i gas iz ono malo nalazišta što ima u Srbiji.
Sada mi je mnogo, mnogo lakše.

Atinac

pre 9 godina

Moskva je jako bitan faktor za našu državu i njenu spoljnotrgovinsku razmenu.
okretanje rusije protiv sebe ne dolazi u obzir , jer to bi bilo kao seći granu na kojoj stojiš. U ovakvim pitanjima čak i velike sile poput nemačke francuske pa i mađarske su oprezne jer i one imaju životno važne ugovore sa rusijom , mi smo još u povoljnom položaju jer do ulaska u eu možemo otezati našu politiku prema eu.

dragan

pre 9 godina

Pokazaće se da je neodrživa neutralnost Srbije između Istoka i Zapada, jer će Zapad tražiti udaljavanje od Rusije, a Rusija će tražiti izvršavanje preuzetih obaveza na Južnom toku. Kako to oni mogu da traže? Zato što je finansijski krah Srbije pitanje trenutka i samo dotok svežeg novca je održava (Zapad je ukinuo naš monetarni suverenitet zabranom doštampavanja dinara). Zapad daje još uvek ali je na izmaku snaga. Rusija bi mogla da da više od Zapada, najpovoljnije pozajmice, investicije, naoružanje... ali tada je uslov udaljavanje od Zapada. Medeni mesec Vučićeve vladavine se bliži kraju, jednu ruku će mu zavrtati Zapad, drugu Istok, a udarce u pleskus će dobijati od nezadovoljnih u zemlji.

AAF

pre 9 godina

Ovo je prilika da Premijer dostojanstveno zastupa zemlju.Zato bi bilo dobro da Vlada pre toga precizira spoljnu politiku.Odnosno,da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU i da osudi aneksiju Krima kao i politiku Rusije prema Ukrajini sto se od kandidata za clanstvo u EU i ocekuje.Razume se,ovo vazi ako Srbija-rukovodstvo stvarno zeli clanstvo u EU.Tako bi Premijer otisao u Rusiju kao Premijer zemlje kandidata za clanstvo u EU.Sve ostalo je mazanje ociju ,jer neutralna politika bi podrazumevala povlacenje kandidature.Neutralnost je nespojiva sa clanstvom u EU i trebalo bi zavrsiti sa sibicarenjem i laganjem i naroda i EU jer ce se obiti oglavu.Samo je pitanje vremena.

Peter

pre 9 godina

(Aleksandar, 5. jul 2014 08:17)
Nekima je očigledno najbitnije da Srbija padne u izolaciju, da propadnu reforme kako bi se opet žuta banda vratila na vlast.

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"

S'obzirom da je ovo ionako bilo najvaznije pitanje za Srbiju, lako je zamisliti "koliki je teret" posle ove izjave spao sa "ledja srpske nejaci"!

krokodil

pre 9 godina

Ne samo Rusija,nego i mi gradjani smo zadovoljni ovim stavom. Ne treba ulaziti u sukobe,ni sa kim,jer nam to na putu ekonomskih reformi najmanje treba.

Markec78

pre 9 godina

Trebamo ostati nautralni pošto je to u najboljem interesu Srbije. Očekujem podršku Rusije u sprovođenju ekonomskih reformi i podršku evropskom putu Srbije i isto tako očekujem unapređenje ekonomske saradnje i nove investicije.

TashaBg

pre 9 godina

Ovakav spoljnopolitički stav po pitanju situacije i dešavanja u Ukrajini je u ovom trenutku najbolji moguć po nas. Neutralni smo i ne zameramo se nikome.

Konkord

pre 9 godina

Stavom kojim odbijamo da Rusiji uvedemo sankcije smo pokazali da konačno posedujemo integritet koji nam je doneo, umesto očekivanih problema, priznanje širom Evrope.

Dee Monk

pre 9 godina

Moskva sigurno nece menjati misljenje prema Srbiji jer smo se u saradnji uvek ophodili prema nasim osnovnim interesima koje nismo skrivali od ruskih zvanicnika - punopravno clanstvo u EU uz stratesko partnerstvo sa Ruskom federacijom.

Mirce

pre 9 godina

Srbija ima jasan i nedvosmislen stav da Rusiju smatra tradicionalnim prijateljem ali da je jedan od glavnih ciljeva punopravno članstvo od Eu , ali mislim da Rusija pored iskrenosti koju treba ceniti i sama treba podržavati Srbiju na putu prema Eu što je i u njenom interesu.

Boro9

pre 9 godina

Srbija ima odgovorne vođe koji više ne lažu političare po svetu. Srav prema Ukrajini je jedini moguć za interese Srbije u sadašnjim okolnostima. A sve ostalo oko dogovora oko slobodne trgovine je stvar interesa obe države i to će oni među sobom rešiti.

mika

pre 9 godina

Politika premijera je do sada dala najvise pozitivnih rezultata. Saradnja sa Rusijom se mora negovati, kao i cilj da sto pre budemo clanica EU.

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Svi koji žele da se Srbija svrsta na jednu od strana u konfliktu Ukrajine nek ponude alternativu u vidu para, keša, investicija i svega ostalog od čega se živi i razvija.

Vlada

pre 9 godina

Dobro je i korisno sto Vlada veoma posvecuje paznju na saradnju sa Rusijom. U ovom konkretnom slucaju Juznog toka ce se to i pokazati, jer cemo imati visestruku korist.

jahta

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

Hajabusa

pre 9 godina

Spoljna politika Premijera je jako korisna jer u ovakvoj situaciji je najbolje ostati neutralan mali smo mi da bi nekoga osudjivali ili nekome poput rusi uvodili sankcije

Kajsija

pre 9 godina

Lepo i sa njihove strane,stvarno dokaz koliko je to dobro prijateljstvo izmedju nas.Uveren sam da ce jos vise ulagati i da ce nam jos vise dati.

Никола

pre 9 godina

Србија треба да што више руских инвеститора привуче.Они су на западу најпожељнији инвеститори само ми се нешто гадимо.

Balija

pre 9 godina

Srbija u potpunosti mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom. Međusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog značaja za naš ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

boki

pre 9 godina

U slučaju ukrajinske politike vlada pokušava da vodi jednu razumnu i uravnoteženu spoljnu politiku ne mešanja u unutrašnej stavri drugih država

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi Moskva bila nezadovoljna. Srbija ima čvrst stav što se tiče Ukrajine, kao i čvrst stav da neće uvesti sankcije Rusiji. Rusija i Srbija su uvek održavale prijateljske odnose i nema razloga da tako i ne ostane.

Atinac

pre 9 godina

Moskva je jako bitan faktor za našu državu i njenu spoljnotrgovinsku razmenu.
okretanje rusije protiv sebe ne dolazi u obzir , jer to bi bilo kao seći granu na kojoj stojiš. U ovakvim pitanjima čak i velike sile poput nemačke francuske pa i mađarske su oprezne jer i one imaju životno važne ugovore sa rusijom , mi smo još u povoljnom položaju jer do ulaska u eu možemo otezati našu politiku prema eu.

kalina

pre 9 godina

Dobar odnos sa svima je najbolja solucija!1Od svadja i ratova nema ništa dobro!!Mi u EU moramo, to je naša budućnost a Ne vidim što bi to nekome smetalo ili remetilo odnose!1Vučić je pokaozao da je to moguće i tako je najbolje!!!

Peter

pre 9 godina

(Aleksandar, 5. jul 2014 08:17)
Nekima je očigledno najbitnije da Srbija padne u izolaciju, da propadnu reforme kako bi se opet žuta banda vratila na vlast.

Vidan

pre 9 godina

Popred principijelnog poštovanja nepovredivosti granica i teritoijalnog integriteta Ukrajine, Srbija nastoji da unapredi odnose sa Ruskom Federacijom na osnovu prošlogodišnje potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu sa Ruskom Federacijom

Soterija

pre 9 godina

Rusija i Srbija uvek moraju da imaju pozitivne stavove jedne prema drugoj. Drago mi je da Srbija i Rusija moraju da rade na jačanju ekonomije, privrede i proizvodnje. Rusija mora početi sa izgradnjom " Južnog toka". Putin je rekao šta je mislio, napredak sradanje sa Rusijom od velikog značaja za našu državu. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, i za situaciju u Ukrajni krivi su ukarjinci.Ne vidim uopšte problem zašto da se uvede sankciji Rusiji kada su ukrajinci krivi za rat u Ukrajni. Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih država na svetu. Krim je uvek bila i biće Ruska teritorija.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Rusija shvata da je stav Beograda maksimalno što se može očekivati i da zbog situacije oko Kosova nikako nije u stanju da podrži pripajanje Krima",

Прави пријатељ увек разуме!
Браћа заувек!

Dobro obavešten izvor

pre 9 godina

Potencijali ekonomske saradnje sa Rusima su ogromni. Na žalost, sistemska korupcija u Srbiji ograničava dalja ulaganja (ne samo ruskih kompanija). Dobar primer je šikaniranje moćnog ruskog investicionog fonda Zaab koji je pre skoro tri godine probno uložio preko jedan milion evra u Vodu Vrnjci. U tom periodu, poznati srpski tajkun koji je većinski vlasnik Vrnjaca učinio je sve da korumpira privredne sudove i regulatorna tela tako da, što je apsurdno, Zaab koji je suvlasnik Vode Vrnjci sa preko 20% akcija ne može da stekne uvid u poslovanje firme a do skoro su mu bile i blokirane sve akcije na Berzi, uz smehotresno obrazloženje Suda u Kraljevu. Profit kompanije se i dalje nezakonito izvlači na Kipar preko transfernih cena vezanih firmi, manjinski akcionari su potpuno obespravljeni, država je zakinuta za ogroman porez na profit, radnici primaju male plate, lokalna samouprava nema nikakvu korist od Vrnjaca a firma tone (tržišno učešće je skoro prepolovljeno u odnosu na 2012. godinu). Eto prilike za Vučića da preseče sistemsku korupciju i širom otvori vrata (ne samo ruskim) investitorima. Time bi se otvorio i najkvalitetniji kanal za investiranje, Beogradska Berza, koja tavori upravo zbog ovakvih slučajeva sistemske korupcije.

AAF

pre 9 godina

Ovo je prilika da Premijer dostojanstveno zastupa zemlju.Zato bi bilo dobro da Vlada pre toga precizira spoljnu politiku.Odnosno,da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU i da osudi aneksiju Krima kao i politiku Rusije prema Ukrajini sto se od kandidata za clanstvo u EU i ocekuje.Razume se,ovo vazi ako Srbija-rukovodstvo stvarno zeli clanstvo u EU.Tako bi Premijer otisao u Rusiju kao Premijer zemlje kandidata za clanstvo u EU.Sve ostalo je mazanje ociju ,jer neutralna politika bi podrazumevala povlacenje kandidature.Neutralnost je nespojiva sa clanstvom u EU i trebalo bi zavrsiti sa sibicarenjem i laganjem i naroda i EU jer ce se obiti oglavu.Samo je pitanje vremena.

crni domino

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"
Braco Rusi, pa nemojte bas toliko.
Toma ce na kraju da padne od umora koliko dugo mora da šeni!
Ostavite nas na miru ako vec ne mozete da pomognete nasoj privredi.
Ako je nas Predsednik glup covek, mi nismo i vidimo za sta smo vam dobri!

Bucko razmisljam

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"

S'obzirom da je ovo ionako bilo najvaznije pitanje za Srbiju, lako je zamisliti "koliki je teret" posle ove izjave spao sa "ledja srpske nejaci"!

s.

pre 9 godina

Uf, dobro je da je Moskva zadovoljna, da ih nešto ne uvredimo pa da ne mogu sa uživanjem da crpu naftu i gas iz ono malo nalazišta što ima u Srbiji.
Sada mi je mnogo, mnogo lakše.

dragan

pre 9 godina

Pokazaće se da je neodrživa neutralnost Srbije između Istoka i Zapada, jer će Zapad tražiti udaljavanje od Rusije, a Rusija će tražiti izvršavanje preuzetih obaveza na Južnom toku. Kako to oni mogu da traže? Zato što je finansijski krah Srbije pitanje trenutka i samo dotok svežeg novca je održava (Zapad je ukinuo naš monetarni suverenitet zabranom doštampavanja dinara). Zapad daje još uvek ali je na izmaku snaga. Rusija bi mogla da da više od Zapada, najpovoljnije pozajmice, investicije, naoružanje... ali tada je uslov udaljavanje od Zapada. Medeni mesec Vučićeve vladavine se bliži kraju, jednu ruku će mu zavrtati Zapad, drugu Istok, a udarce u pleskus će dobijati od nezadovoljnih u zemlji.

Winston

pre 9 godina

Znaci da in je Vucic nesto poklonio za djabe. On i Nikolic prave Srbiju malu Rusiju koloniju. I sve za svoje fotelje i privilegije. Sta Srprki narod ima od to veliko prijateljstvo? Dugovi i podrska za Kosovo - big deal!

Kosovastar

pre 9 godina

Pa naravno da je zadovoljna kada je sama Moskva naredila Srbiji da zauzme takav stav.Srbi znaju da bez Rusije nikada nebi opstali na Balkanu i zato moraju da slusaju naredjenja iz Moskve.Isto kako i Albanci slusaju naredjenja iz Vasingtona.

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Srbija se u potpunosti opredelila i mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom, iz mnogo razloga. Kao prvo radi se o nasem dugogodisnjem prijateljima, koji su uvek bili sa nama, kada nam je bilo najteze. Medjusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog znacaja za nas ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, treba da nastavimo da se ponasamo kao do sada definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.Problemi oko Ukrajine ce se resiti i bez uplitanja Srbije u to resenje, ipak smo mi mala zemlja da odlucujemo o tako velikom problemu.

МИЛАН

pre 9 godina

Москва похвалила Србију ставом јер решава све питања економије до до хуманитарства

AAF

pre 9 godina

Ovo je prilika da Premijer dostojanstveno zastupa zemlju.Zato bi bilo dobro da Vlada pre toga precizira spoljnu politiku.Odnosno,da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU i da osudi aneksiju Krima kao i politiku Rusije prema Ukrajini sto se od kandidata za clanstvo u EU i ocekuje.Razume se,ovo vazi ako Srbija-rukovodstvo stvarno zeli clanstvo u EU.Tako bi Premijer otisao u Rusiju kao Premijer zemlje kandidata za clanstvo u EU.Sve ostalo je mazanje ociju ,jer neutralna politika bi podrazumevala povlacenje kandidature.Neutralnost je nespojiva sa clanstvom u EU i trebalo bi zavrsiti sa sibicarenjem i laganjem i naroda i EU jer ce se obiti oglavu.Samo je pitanje vremena.

Winston

pre 9 godina

Znaci da in je Vucic nesto poklonio za djabe. On i Nikolic prave Srbiju malu Rusiju koloniju. I sve za svoje fotelje i privilegije. Sta Srprki narod ima od to veliko prijateljstvo? Dugovi i podrska za Kosovo - big deal!

Kosovastar

pre 9 godina

Pa naravno da je zadovoljna kada je sama Moskva naredila Srbiji da zauzme takav stav.Srbi znaju da bez Rusije nikada nebi opstali na Balkanu i zato moraju da slusaju naredjenja iz Moskve.Isto kako i Albanci slusaju naredjenja iz Vasingtona.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"

S'obzirom da je ovo ionako bilo najvaznije pitanje za Srbiju, lako je zamisliti "koliki je teret" posle ove izjave spao sa "ledja srpske nejaci"!

dragan

pre 9 godina

Pokazaće se da je neodrživa neutralnost Srbije između Istoka i Zapada, jer će Zapad tražiti udaljavanje od Rusije, a Rusija će tražiti izvršavanje preuzetih obaveza na Južnom toku. Kako to oni mogu da traže? Zato što je finansijski krah Srbije pitanje trenutka i samo dotok svežeg novca je održava (Zapad je ukinuo naš monetarni suverenitet zabranom doštampavanja dinara). Zapad daje još uvek ali je na izmaku snaga. Rusija bi mogla da da više od Zapada, najpovoljnije pozajmice, investicije, naoružanje... ali tada je uslov udaljavanje od Zapada. Medeni mesec Vučićeve vladavine se bliži kraju, jednu ruku će mu zavrtati Zapad, drugu Istok, a udarce u pleskus će dobijati od nezadovoljnih u zemlji.

s.

pre 9 godina

Uf, dobro je da je Moskva zadovoljna, da ih nešto ne uvredimo pa da ne mogu sa uživanjem da crpu naftu i gas iz ono malo nalazišta što ima u Srbiji.
Sada mi je mnogo, mnogo lakše.

crni domino

pre 9 godina

"Moskva zadovoljna stavom Beograda"
Braco Rusi, pa nemojte bas toliko.
Toma ce na kraju da padne od umora koliko dugo mora da šeni!
Ostavite nas na miru ako vec ne mozete da pomognete nasoj privredi.
Ako je nas Predsednik glup covek, mi nismo i vidimo za sta smo vam dobri!

Boro9

pre 9 godina

Srbija ima odgovorne vođe koji više ne lažu političare po svetu. Srav prema Ukrajini je jedini moguć za interese Srbije u sadašnjim okolnostima. A sve ostalo oko dogovora oko slobodne trgovine je stvar interesa obe države i to će oni među sobom rešiti.

Peter

pre 9 godina

(Aleksandar, 5. jul 2014 08:17)
Nekima je očigledno najbitnije da Srbija padne u izolaciju, da propadnu reforme kako bi se opet žuta banda vratila na vlast.

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Rusija shvata da je stav Beograda maksimalno što se može očekivati i da zbog situacije oko Kosova nikako nije u stanju da podrži pripajanje Krima",

Прави пријатељ увек разуме!
Браћа заувек!

Darko1

pre 9 godina

Do sada smo imali političare koji jedno rade, drugo misle, a treće govore. Svi koji žele da se Srbija svrsta na jednu od strana u konfliktu Ukrajine nek ponude alternativu u vidu para, keša, investicija i svega ostalog od čega se živi i razvija.

Atinac

pre 9 godina

Moskva je jako bitan faktor za našu državu i njenu spoljnotrgovinsku razmenu.
okretanje rusije protiv sebe ne dolazi u obzir , jer to bi bilo kao seći granu na kojoj stojiš. U ovakvim pitanjima čak i velike sile poput nemačke francuske pa i mađarske su oprezne jer i one imaju životno važne ugovore sa rusijom , mi smo još u povoljnom položaju jer do ulaska u eu možemo otezati našu politiku prema eu.

boki

pre 9 godina

U slučaju ukrajinske politike vlada pokušava da vodi jednu razumnu i uravnoteženu spoljnu politiku ne mešanja u unutrašnej stavri drugih država

Dee Monk

pre 9 godina

Moskva sigurno nece menjati misljenje prema Srbiji jer smo se u saradnji uvek ophodili prema nasim osnovnim interesima koje nismo skrivali od ruskih zvanicnika - punopravno clanstvo u EU uz stratesko partnerstvo sa Ruskom federacijom.

Vidan

pre 9 godina

Popred principijelnog poštovanja nepovredivosti granica i teritoijalnog integriteta Ukrajine, Srbija nastoji da unapredi odnose sa Ruskom Federacijom na osnovu prošlogodišnje potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu sa Ruskom Federacijom

Konkord

pre 9 godina

Stavom kojim odbijamo da Rusiji uvedemo sankcije smo pokazali da konačno posedujemo integritet koji nam je doneo, umesto očekivanih problema, priznanje širom Evrope.

Dobro obavešten izvor

pre 9 godina

Potencijali ekonomske saradnje sa Rusima su ogromni. Na žalost, sistemska korupcija u Srbiji ograničava dalja ulaganja (ne samo ruskih kompanija). Dobar primer je šikaniranje moćnog ruskog investicionog fonda Zaab koji je pre skoro tri godine probno uložio preko jedan milion evra u Vodu Vrnjci. U tom periodu, poznati srpski tajkun koji je većinski vlasnik Vrnjaca učinio je sve da korumpira privredne sudove i regulatorna tela tako da, što je apsurdno, Zaab koji je suvlasnik Vode Vrnjci sa preko 20% akcija ne može da stekne uvid u poslovanje firme a do skoro su mu bile i blokirane sve akcije na Berzi, uz smehotresno obrazloženje Suda u Kraljevu. Profit kompanije se i dalje nezakonito izvlači na Kipar preko transfernih cena vezanih firmi, manjinski akcionari su potpuno obespravljeni, država je zakinuta za ogroman porez na profit, radnici primaju male plate, lokalna samouprava nema nikakvu korist od Vrnjaca a firma tone (tržišno učešće je skoro prepolovljeno u odnosu na 2012. godinu). Eto prilike za Vučića da preseče sistemsku korupciju i širom otvori vrata (ne samo ruskim) investitorima. Time bi se otvorio i najkvalitetniji kanal za investiranje, Beogradska Berza, koja tavori upravo zbog ovakvih slučajeva sistemske korupcije.

Kajsija

pre 9 godina

Lepo i sa njihove strane,stvarno dokaz koliko je to dobro prijateljstvo izmedju nas.Uveren sam da ce jos vise ulagati i da ce nam jos vise dati.

Pauk

pre 9 godina

Drago mi je sto se ova vlada sve vise i vise trudi da poboljsa odnose sa Rusijom,nadam se da ce stvari biti bolje u buducnosti i da cemo naci balans izmedju Rusije i Eu.

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi Moskva bila nezadovoljna. Srbija ima čvrst stav što se tiče Ukrajine, kao i čvrst stav da neće uvesti sankcije Rusiji. Rusija i Srbija su uvek održavale prijateljske odnose i nema razloga da tako i ne ostane.

Soterija

pre 9 godina

Rusija i Srbija uvek moraju da imaju pozitivne stavove jedne prema drugoj. Drago mi je da Srbija i Rusija moraju da rade na jačanju ekonomije, privrede i proizvodnje. Rusija mora početi sa izgradnjom " Južnog toka". Putin je rekao šta je mislio, napredak sradanje sa Rusijom od velikog značaja za našu državu. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, i za situaciju u Ukrajni krivi su ukarjinci.Ne vidim uopšte problem zašto da se uvede sankciji Rusiji kada su ukrajinci krivi za rat u Ukrajni. Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svih država na svetu. Krim je uvek bila i biće Ruska teritorija.

kalina

pre 9 godina

Dobar odnos sa svima je najbolja solucija!1Od svadja i ratova nema ništa dobro!!Mi u EU moramo, to je naša budućnost a Ne vidim što bi to nekome smetalo ili remetilo odnose!1Vučić je pokaozao da je to moguće i tako je najbolje!!!

krokodil

pre 9 godina

Ne samo Rusija,nego i mi gradjani smo zadovoljni ovim stavom. Ne treba ulaziti u sukobe,ni sa kim,jer nam to na putu ekonomskih reformi najmanje treba.

Никола

pre 9 godina

Србија треба да што више руских инвеститора привуче.Они су на западу најпожељнији инвеститори само ми се нешто гадимо.

Mirce

pre 9 godina

Srbija ima jasan i nedvosmislen stav da Rusiju smatra tradicionalnim prijateljem ali da je jedan od glavnih ciljeva punopravno članstvo od Eu , ali mislim da Rusija pored iskrenosti koju treba ceniti i sama treba podržavati Srbiju na putu prema Eu što je i u njenom interesu.

Markec78

pre 9 godina

Trebamo ostati nautralni pošto je to u najboljem interesu Srbije. Očekujem podršku Rusije u sprovođenju ekonomskih reformi i podršku evropskom putu Srbije i isto tako očekujem unapređenje ekonomske saradnje i nove investicije.

Vlada

pre 9 godina

Dobro je i korisno sto Vlada veoma posvecuje paznju na saradnju sa Rusijom. U ovom konkretnom slucaju Juznog toka ce se to i pokazati, jer cemo imati visestruku korist.

TashaBg

pre 9 godina

Ovakav spoljnopolitički stav po pitanju situacije i dešavanja u Ukrajini je u ovom trenutku najbolji moguć po nas. Neutralni smo i ne zameramo se nikome.

mika

pre 9 godina

Politika premijera je do sada dala najvise pozitivnih rezultata. Saradnja sa Rusijom se mora negovati, kao i cilj da sto pre budemo clanica EU.

Hajabusa

pre 9 godina

Spoljna politika Premijera je jako korisna jer u ovakvoj situaciji je najbolje ostati neutralan mali smo mi da bi nekoga osudjivali ili nekome poput rusi uvodili sankcije

jahta

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

Balija

pre 9 godina

Srbija u potpunosti mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom. Međusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog značaja za naš ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.

МИЛАН

pre 9 godina

Москва похвалила Србију ставом јер решава све питања економије до до хуманитарства

TRESNJIN - CVET

pre 9 godina

Srbija se u potpunosti opredelila i mora da nastavi sa razvojem dobrih odnosa sa Rusijom, iz mnogo razloga. Kao prvo radi se o nasem dugogodisnjem prijateljima, koji su uvek bili sa nama, kada nam je bilo najteze. Medjusobna saradnja dve zemlje je od izuzetnog znacaja za nas ekonomski oporavak. Po pitanju Ukrajine, treba da nastavimo da se ponasamo kao do sada definitivno moramo ostati neutralni. Ne smemo kvariti odnos Srbije i Rusije.Problemi oko Ukrajine ce se resiti i bez uplitanja Srbije u to resenje, ipak smo mi mala zemlja da odlucujemo o tako velikom problemu.