Petak, 04.07.2014.

07:40

"Ne krijemo od Rusa da hoćemo u EU"

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić izjavio za "Večernje novosti" da Srbija "ni pred Rusima, niti pred bilo kim" ne krije da se nalazi na evropskom putu.

Izvor: Tanjug

"Ne krijemo od Rusa da hoæemo u EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

184 Komentari

Sortiraj po:

Hazarder

pre 9 godina

Dok smo krili šta hoćemo, ako smo to ikada i znali, ceo svet je bio protiv nas, a sada kada otvoreno svim govorimo koji stav zastupamo svi su počeli da nas poštuju. Enigme nema, idemo iskreno i rezultat neće izostati.

MARAJA

pre 9 godina

Ukoliko se Srbija ne bi jasno izjasnila povod ovakko konplikovane geopoliticke situacije niko nas ne bi shvatio ozbiljno I ne bi uopste zeleli da investiraju u zemlju koja je na stajklenim nogama I koja funkcionise kako vetar duva.

CARAPA

pre 9 godina

Nama najvise odgovara da budemo u dobrim odnosima I sa isttokom I sa zapadom jer zavisimo I od jednih I od drugih, tako da nikakvi pritisci I manipulacije ne dolaZe u obzir.

HULIO

pre 9 godina

Nema tu sta da se krije ili laze, Srbija kao suverena I nezavisna drzava ima svoj stav koga se cvrsto drzi kao I cilj koji zeli da ostvari.

Mari

pre 9 godina

I Tusija i Bemacka da moguce je samo balns i spoljnoj politici i jasni ciljevi koje svima govori premijer dakle nema skrivenih rukavica kada je rec o strateskim spoljinim ciljevima.

Kiklop

pre 9 godina

Eto, postali smo iskreni ali i dosledni u svojoj spoljnoj politici a vratilo nam se uvažavanjem i sa istoka i sa zapada. Taj kurs ne treba menjati.

Graje

pre 9 godina

Podržavam svaki stav Aleksandra Vučića da ništa ne krija ni od koga i da bude iskren prema svim državama na svetu. Srbiji su potrebni strateški partneri a danas je najveći strateški partner Rusija koja će raditi na izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.Svi znamo da Srbija teži da uđe u EU, zbog svojih interesa i pokretanje privrede, proizvodnje i industrije. Vidimo koliko ova vlast ima problema, da donese zakone koje će biti u skladu sa EU.

Žika

pre 9 godina

Srbija se nalazi na evropskom putu i sa njega ne sme da skrene. Moramo sarađivati i sa istokom i sa zapadom, nikako ili jedno ili drugo.

Vlada

pre 9 godina

Rusija i EU su nasi prioriteti moramo nastaviti sa reformama i priblizavanjem EU ali moramo i ostati dobri prijatelji sa uvek iskrenim prijateljima

Makarije

pre 9 godina

Rusija zeli jaku i reformisanu Srbiju, Rusija ulaze i u drzave EU i onde gde im se isplati njihov kapital ce ici, takodje ce ici i u Srbiju ako im stvroimo takve uslove da mogu da investiraju i budu sigurni.

Daba86

pre 9 godina

Vučić je još jednom opravdao poverenje gradjana koje mu je ukazano-o katastrofalnim poplavama će biti reč u Francuskoj. Balansiranje izmedju Rusije i EU je za sada najbolje rešenje za Srbiju,i Vučić je to prepoznao i primenio.

Hajabusa

pre 9 godina

I zašto bi krili rusi znaju da ulazak Srbije u EU neće promeniti prijateljske odnose sa njima i da je to korisno za našu zemlju jer je Srbija spona izmedju istoka i zapada

dex

pre 9 godina

U svakom slucaju bitno je da se pre svega gleda interes nase zemlje, a sto se tice saradnje sa Rusijom, ona se nikad nije dovodila u pitanje da napomenem samo jzuni tok koji je od krucialnog znacaja za nasu zemlju.

očekivanox

pre 9 godina

Očekujem da premijer nakon Francuske i u Rusiji pokrene i završi važna pitanja za srpsku privredu i ekonomiju, pre svega u vezi cene i načina transporta gasa, kao i druga pitanja u vezi veće robnu i privrednu razmenu.

Милош

pre 9 godina

Зашто у Србији до сада већ није одржан референдум да би се коначно знао одговор да ли су грађани Србије за улазак у ЕУ?

Jovicsrb

pre 9 godina

Iskren i posten odnos prema svima je ono sto radi ova vlada na celu sa Vucicem i to je dobro. Samo tako mozemo ocekivati da nas drugi cene.

Vuja

pre 9 godina

@ Aman manite se tih Rusa nista kroz istoriju dobro od njih nismo dobili. Njihova podrska nas je kostala i previse.
(Whiplash, 4. jul 2014 10:05)

Izgleda da su ti prihvatljiviji osiromašeni uranijum i bombe od Blera i Merkelovih sunarodnika, mazohisto!

Dino

pre 9 godina

Vucic se ne boji da iznese nas stav prema Rusiji,a jos je i postignuto da se u Francuskoj rasprauplja o poplavama i nesreci koja nas je zadesila. Sada se zna za Srbiju u Svetu,zahvaljujuci Vucicu i njegovoj diplomatiji.

boki

pre 9 godina

Srbija želi biti punopravni član EU, ali istovremeno ima potpisanu Deklaracijuo starteškom partnesrtvu sa Ruskom Federacijom, što osstavlja prostor za dalje unapređenje međusobnih odnosa

balkanac

pre 9 godina

I EU i Rusi, sto da ne, mozemo mi imati vise prijatelja.
(Leonardo, 4. jul 2014 14:59)
Što rekao narod - nebo visoko, zemlja tvrda a Rusija "preko devet gora"!

coneBoj

pre 9 godina

Ne znam ko se jos, osim zlih jezika raduje "podeli", odnosno uslovljavanjima s bilo koje strane i ucenama.Srbija je uspeli da postane "spona" izmedju EU i Rusije.Koliko zelimo i uspesno se krecemo ka EU, toliko nas i Rusija ceni i postuje i mi nase prijateljstvo necemo narusiti, niti to Rusija zeli i ako zna nas put.

osmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom,Britanijom,Francuskom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Mi od Rusa mozemo imati samo podrsku uvek smo je i imali , svesni su oni koliko bi nam clanstvo u Eu oporavilo privredu , koliko bi ljudi naslo stalan posao , tako da nas oni nece sputava ti na tom putu ......

BillyTheKid

pre 9 godina

Srbija je prvi put u novijoj istoriji izgradila sebi poziciju da ne zavisi od trenutnog raspoloženja bilo koje druge države, i to je jedan od najvećih dosadašnjih uspeha aktuelne vlade, obzirom da od raspada SFRJ to niko nije uspeo da postigne.

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Rusija je svesna koliko bi nam clanstvo u Eu popravilo trenutnu situaciju i resilo brojne probleme , nece nam oni stajati na tom put , izgradnja juznog toka nece zbog toga biti narusena .....

jedan,goran

pre 9 godina

Svesni su Rusi koliko bi nam clanstvo u Eu znacilo za oporavak privrede i smanjene trenutne nezaposlenosti , nasi odnosi nece biti naruseni zbog toga ......

Glavni arhivator

pre 9 godina

Srbija mora da vodi transparentnu i iskrenu politiku, bez lazi i malverzacija, to je jedini nacin da zadrzimo postovanje i ugled koji smo za kratko vreme uspeli da steknemo, sa Rusima imamo tradicionalno dobre odnose i tu se nista ne menja, nas put ka Evropi nece uticati na te odnose, saradnju mozemo da nastavimo i ako budemo jednog dana clanica EU.

osmehtastine

pre 9 godina

Vucic je odlicno prosao u Francuskoj imamo njihovu podrsku , odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

jedangoranboric

pre 9 godina

Nas put je jasan a to je clanstvo u Eu , Rusija ce nas podzati na tom putu jer su svesni sta to zbnaci za nasu privredu izgradnja juznog toka nece piti narusena nasim clanstvom u Eu ....

jedanosmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

jedan,goran

pre 9 godina

Rusija ce nas uvek podrzavati na putu ka evrointegracijama , svesni su koliko nam to znaci nasi odnosi zbog toga nece biti naruseni,…..

helen

pre 9 godina

Takav iskren odnos je najproduktivniji.Rusi znaju da zelimo da udjemo u EU, ali i da imamo dobre odnose sa njima.I Evropa zna da ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji.

agronom milan napusten slucaj

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost .Rusija ce nas podrzati na tom putu i izgradnja juznog toka nece biti narusena nasim clanstvom u Eu........

Obren Obrež

pre 9 godina

Konačno Srbija jasno zna šta hoće, a šta neće, a na ono što je za Srbiju neprihvatljivo Vučić ne pristaje ni po koju cenu, a to očigledno cene i poštuju svetski lideri.

Milicica

pre 9 godina

Znaju Rusi nas stav prema Evropi i prema njima. Bitno je da budemo iskreni, a ne da jedno pricamo, a drugo radimo, kao sto je bilo predhodnih godina.

Duško Krtola

pre 9 godina

Nije mala stvar ući u EU, prosto su sada kriterijumi pooštreni da se ne bi ponavljale Grčka ili Hrvatska, a sa uređenom državom svako hoće da sarađuje.

ŠahiSta

pre 9 godina

Svaka država ima pravo da bira svoj put kojim će ići,pa tako i Srbija.Vučić će naravno odagnati bojazan Rusije da će time Srbija ući u konfrontaciju sa interesima Rusije,tj. da će stati na stranu zapada.

МаСвеЈеТоУреду

pre 9 godina

Него шта ћемо са наметима?
1.прошле године 20% поскупљење струје
2. порез на имовину 80%
3. ауто осигурање 45%
Како ће народ да се одбрани од извршитеља?

Tiho Zbori

pre 9 godina

Sagledavajući okolnosti i trenutnu situaciju, Rusija jeste naš prijatelj i naravno da treba i ubuduće da sarađujemo. Sa druge starne naš cilj je ulazak u EU i mislim da bi nas i Rusija podržala u tome.

Voja

pre 9 godina

Pa, moramo jasno držati do svojih stavova i principa ukoliko želimo igde. Strah od Rusije i Putina je bespotreban, za Rusiju nas vežu istorija, kultura, pismo, religija, sve to treba negovati. Ali, ne smemo zaboraviti da smo deo Evrope i da se ne možemo razvijati izolovano od sveta.

Valter

pre 9 godina

Treba da nastavimo putem koji je premijer trasirao i da sarađujemo sa svima koji sa nama žele da sarađuju, a u osnovi toga je naravno uzajamno poštovanje.

zozana

pre 9 godina

Svakako da ćemo održati dobre odnose sa bratskim narodom ali svoju politiku kreiramo u saglasnosti sa Evropskom unijom i mislim da su to pokazale i posete Nemačkoj i Francuskoj.

Detelina

pre 9 godina

Nikada ne treba zapostavaljati prijatelje, ali isto tako prijatelji moraju znati da smo mi suverena država koja ima pravo da sama bira svoj put i da taj put za njih nije štetan, čak naprotiv.

Ivan

pre 9 godina

Vlada ima jasan stav i dosledan svojim ciljevima.
(lavirint, 4. jul 2014 12:19)

Gde nalazite ove statuse, na twitteru? Znam da si bot ali... jesi ti normalan??

darko88

pre 9 godina

Nasi gradjani su na predjasnjim izborima jasno glasali za opciju koja se zalaze za eu,tako da je politika nase vlade prakticnno postovanje njihove volje...

levac

pre 9 godina

Treba I mi da donesemo zakon o zabrani donjeg vesa od sintetike, da nesme da se psuje I razne gluposti da bi bili sa njima.Da licimo na jednu tako naprednu, civilizovanu umobolnu zemlju.

Brane

pre 9 godina

Ne znam ko je jadniji da li ove priucene demokrate iz nazadnjaka ili njihovi prethodnici uvlake zute ili pak ovi botovi koji ostavljaju komentare podrske velikom vodji a prevashodno vizionaru Aci kome ja Od milošte volim da tepam buzla

Simče

pre 9 godina

Koliko je samo ovaj čovek dosadan.
(mrzim demagogiju, 4. jul 2014 09:28)

Možda bi bilo "zabavnije" vratiti se u devedesete, biti bombardovan,...? Najbolje je biti otvoren i sarađivati sa svima, pa će i ekonomija početi da nam se oporavlja.

spasoje

pre 9 godina

Nasa vlada treba da ostane cvrsta pri svom stavu da je eu jedini put,jer to je ono sto odgovara interesima nasih gradjana,ne mozemo brinuti o ruskim....

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Vucicu, ti si covece opsednut evropom..postajes dosadan nista ne radis i samo dajes neka obecanja u koja ni sam ne verujes.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (Nenad bgd, 4. jul 2014 10:41)
Ludilo je to sto takvi kao vi ne shvatate u kolikoj krizi je nasa zemlja, mora da vam je bas dobro i da imate dobra primanja i da ne vidite ovoliku bedu.....

Dilthas

pre 9 godina

Zasto bi smo i krili, Rusi su nasi prijatelji i bili smo vise nego fer prema njima, stav smo zauzeli od pocetka situacije u Ukrajini i od pocetka je dato do znanja svima da zelimo u EU.

Biljana

pre 9 godina

Održavanje dobrhi odnosa sa Rusijom je najbolje za Srbiju. Naš status je takav da dozvoljava da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da ne uvodimo sankcije Rusiji.

dno-dna

pre 9 godina

Ne krijemo od Rusa - da hocemo u nedodjiju? Ovakva krimogena, siromasna, nezaposlena, partiska, tajkunska, sa diplomskom i ostalim mnogobrojnim mafijama kome trebamo? A ponajmanje EU?

Adam Lalana

pre 9 godina

Kada smo jasni i odlučni onda tu nema prostora za nekakvo muljanje, previranje i slično. Tako je kako je i onaj ko nam se predstavlja kao prijatelj trebalo bi to da poštuje.

Gandalf

pre 9 godina

Rusi nemaju razloga da se ljute jer i oni od našeg članstva mogu imati koristi s obzirom na bliske odnose koje smo uspostavili s njima kao i činjenica da kompanije njihove posluju kod nas i imaće pristup eu tržištu.

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi od Rusije krili da želimo da pristupimo EU. Srbija ima jasan cilj i čvrst stav za pristupanje EU, da bi u budućnosti omogućili bolji život našoj deci.

B

pre 9 godina

@veronika

1.Rusija vam nije nikada pomogla a prodali ste sve njima za jefitno i nista ste dobili za uzvrat nit politicku potporu niti novce, kredite itd..A jos platite najskuplje cijene plina rusima u cjeloj EU. Gdje je vam bratsvo?

2. Vi ste zaokruzeni od NATO i EU zemlje i niste ni blizu rusije geografriski i tako vam saveznistvo sa Rusima nece nista dobro donjeti jel Rusi nemoze nista u NATO i EU sferu/zonu kao sto NATO i EU nemoze nista u UKR. Sta mislis da ce Rusija vam izgradit srbiju i napravit nju u neku silu? Sanjaj malo vise

3. Ne pricaj u nase ime jel EU i NATO je sve pozitivno donjelo Hrvatskoj. Imamo bolji svjetski ugled, Hrvatska i Hrvati su sve vise i vise poznatiji u svijetu, dovelo se reda u drzavi nakon sto se uvelo Europske zakone, Hrvatska moze se bez problema uskladiti i udruziti sa druge Europske i NATO zemlje u medunarodni projektima, mozemo brzje doc do fondova, Otvorilo se trziste sa 500 miljona stanovnika gdje moze Hrvatska izvozit svoje proizvode pa i ojacati brendove i kvalitetu te proizvode. Hrvati moze bez problema putovati kroz cijeloj EU pa cak i kroz SAD i Kanadi.

ZiZu

pre 9 godina

Predanom borbom i velicanstvenim radom nas velicanstveni premijer doveo je do toga da se ime nase zemle izgovara sa uvazavanjem. On i njegova naprdenjačka stranka učinili su nas sve ponosnim.

Neko

pre 9 godina

Srbija se mora zrtvovati i uci u EU i Rusi to znaju jer Srbija kao clanica EU ce imati proruski karakter u EU .Naravno nama to ne odggovara kao narodu drazi bi nam bio savez sa Rusima ali daj sta das kad se vise ne moze.

Lelisa

pre 9 godina

Lepo je sto iskreno kaze pred svetom sta zelimo kao zemlja i koje sui nam namere,bez laganja i zavitlavanja i obecavanja na sve strane.Samo tako nas ostali mogu shvatiti ozbiljno.

GoceD

pre 9 godina

Mislim da i ne treba ni od koga da krijemo koje su nam namere da želimo evropski put, a s druge strane nemože se ništa kriti i da hoćemo. Sa svima treba da sarađujemo.

idi mi dodjimi

pre 9 godina

Svi trce ali ne sprintaju kao i Ikea koja dolazi zadnjih deset godina najnovije doci ce za dve godine e tako isvi drugi oce unedodjiju samo. Bolje da obnovimo ono nase sto je propalo pa sami da se uzdignemo a ne da prosimo od drigih a ti kad vide da sami hocemo nesto da uradimo onda ce i sami doci.

Sofija O22

pre 9 godina

Sa današnjim Srbijom su i Zapad i Istok načisto, jer i Vučić i Nikolić u svakoj prilici iznose potpuno jasan stav, da Srbija ide ka EU, ali bez narušavanja odnosa sa Rusijom, i očigledno je da Vučić i Nikolić od tog stava neće odstupiti ni po koju cenu.

Fjodor

pre 9 godina

U poslednje 2 nedelje pregovarano je sa Nemackom, Rusijom, Francuskom pa cak I sa SAD u pismenoj formi, odavno Srbija nije izazivala toliko interesovanje kod velikih sila.

Branislav

pre 9 godina

Ovom posetom Francuskoj, premijer je otvorio vrata buduce privredne saradnje izmedju dve drzava, gde ima mnogo mogucnosti koje treba iskoristiti.

МишаБГ

pre 9 godina

Мислим да треба чинити оно што је у овом тренутку најбоље по нас, а то је свакако одржавање добрих и пријатељских односа и са Руском Федерацијом и са земљама ЕУ.

bob

pre 9 godina

umesli ti nesto konkretno da radis osim setnje evropom?propali smo skroz,radi nesto kad si se vec dohvatio premijerske stolice ako umes,a ako ne daj ostavku nije sramota

Bambi

pre 9 godina

Srbiji je pomoć država kao što je Francuska neophodna i nadam se da će ova poseta ubrzo dati pozitivne rezultate kako bi se ovima nevernima i zajedljivima dokazalo da smo u pravu bili kad smo svoj glas na izborima dali ovim ljudima...A što se tiče Rusije ništa ne treba da krijemo jer ne radimo ništa loše samo želimo da pokušamo da nam bude bolje..dosta je bilo laži i skrivanja istina...

kontrapunkt

pre 9 godina

Ništa nama Rusi nisu pružili da bi se pravdali njima. Samo su nam kupili NIS za džabe, a sad hoće i EPS. Amerikanci su šiptarima napravili državu. E to su prijatelji. A Rusi nam upute nekoliko lepih reči i mnogi ovde odmah doživljavaju orgazam zbog toga.

niki

pre 9 godina

Ma pusti pricu bre,duzan si 300 miliona za gas i o tome ima da pricas sa njima da vide ljudi kada ces platiti jer i nas je uhvatio ovaj Ukrajinski sindrom,gas djabe a puna usta Evrope.

sasa

pre 9 godina

Vucicu ne moze da se sedi na dve stolice? To je poslo za rukom Titu ali je tada bila drugacoja situacija u svetu. Medjutim, tebi sporo dolazi iz d.... u glavu tako ces to svatiti kroz 20godina kao sto si nakon 20godina shvatio da Evropa nema alternativu i da je Djindjic bio u pravu.

...

pre 9 godina

Rusiji odgovaara da Srbija bude spona izmedju njih i EU.
(saglasni, 4. jul 2014 08:54)

Pitanje je odgovara li to EU? Odgovara li EU sjedenje na 2 stolice?

Zuki

pre 9 godina

"To je važno da bi se znalo šta je Srbiju pogodilo", rekao je Vučić za "Novosti".

Srbiju je najteze pogodila lopovsko-neznalicka koalicija SNS-SPS-JUL, kao i 90-ih. Od toga nema gore katastrofe.

besna glista

pre 9 godina

Mi vec evo 14 godina kao nesto hocemo u EU pa se nismo makli ni milimetar. Mi isto tako hocemo i s Rusima pa evo nikakve koristi ni od toga. Gospoda Djindjici, Kostunice, Tadici, Dacici, Vucici i ostali dolaze i prolaze, a nama opet isto, da ne kazem gore. Hocemo li sada konacno da pogledamo istini u oci i shvatimo da problem nije u vlasti vec u samom narodu?

jadna nam majka!!!

pre 9 godina

Konačno premijer koji shvata da nam trebaju svačije pare.
(Dragan Belić, 4. jul 2014 08:45)

A kako bi bilo da imamo Premijera koji shvata da su nam potrebne NASE PARE, zaradjene postenim radom i pametnim rukovodjenjem ekonomijom i industrijom???

A ne ovaj koga hvalis, koji samo zna da spletkari i trazi milostinju, a nije sposoban jedan dinar da zaradi!!!

saki

pre 9 godina

Pre neki dan,dok si bio u Nemackoj, receno ti je da od ulaska u EU, nema nista pre 2020. god. A i tad je pitanje da li ce biti ista. Znamo mi da od toga nema nista, jednostavno nas nece u toj uniji,ne trebamo im, ali eto, ta prica o Evropi i dalje prolazi,i dalje nam se mazu oci.

Mislim,

pre 9 godina

A zašto bi smo krili da hocemo u EU? Ko su rusi da nama diriguju šta smemo a šta ne. I usput kada se razgovara sa rusima treba tražiti nazad sve što je naše, naftne resurse, gasna polja. Sramota je za jednu veliku zemlju da ovako iscrpljuje "malog prijatelja-brata". Pa mi nismo bili u sastavu SSSR, i nikad ne cemo!

nebojša

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj .Srbija nastavlja put evrointegracija i nastavlja da ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijiom jer takvom politikom svi imaju koristi Srbija, Rusuja i EU.

kuku

pre 9 godina

" ....Takodje, važno nam je da9 dodju "Vinči" i "Alstom". Reč je o najmoćnijim francuskim kompanijama. Blizu smo razgovora o tome da raspišemo tendere", rekao je premijer."
A zašto tako jakim francuskim kompanijama uslovljavati tender, a arapima davati bez tendera? Kako to? Što bi rek'o Zoki Radmilović:"...ili svi u nošu, ili svi iza kuće"!

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Kakvu to EU pominje ovaj lik kad je ceo svoj zivot bio protiv nje. Da li je i vama to malo cudno ili je normalno da se ovaj za samo 2-3 godine ovako naglo promeni? Bio je protiv svega sto su radile prethodne vlade a sad ovaj to isto radi, samo mnogo gore.

Све тајне су скривене! И тајне љубави!

pre 9 godina

Браво ППВ!
Пардон, премијеру!
Само отвореним картама!
Али зато НАТО ни мајци, ни оцу!

antiprotivan

pre 9 godina

Napravite referendum za ulazak u EU? Pre toga omogućite slobodnu medijsku kampanju onima koji se protive ulasku u EU. Neka se iznesu objektivni podaci o "prednostima" članstva.

Slobica

pre 9 godina

Docice u BEOGRAD ... A sta je sa nasim juznim sunarodnicima ? Nis,Vranje,Pirot,Leskovac... Ja ne znam kako ti ljudi uspevaju da prezive, kad i mi beogradjani grcamo !!! Na kolenima smo bukvalno !!!

veronika subs

pre 9 godina

Postovani gosp. Vucic , postovani narode Srbije

Pa zar vi sada tako da govorite. Pogledajte vase nastupe i izjave od pre nekoliko godina 8 koji su sad zabranjeni da se prikazuju 9 ??? sta ste onda govorili. Takve klevete i takvi napadi na EU i optuzbe na racun tadasnje Vlade Srbije koja je htela clanstvo u EU a gle sada ste se promenili. U pitanju su licni interesi bili. Pa da sam ja tako govorila i nastupala u mojoj firmi nikada ne bih ni prismrdila vise toj organizaciji a vi sad lepo izigravate spasitelja Srbije.U najmanju ruku sramotno i nedolicno ponasanje. koje mogu da imaju samo oni ljudi koji su bezkrupulozni i gledaju samo svoje interese u ovom slucaju da se dokopaju vlasti. A shvatite jedno bez RUSA smo nula . Kome je EU stvarno pomogao ??? Pogledajte Rumune, Poljake, Hrvate pa i Slovence po svim statistikama ziveli su bolje pre ulaska u EU.
Ako izigrate Ruse jos jednom nema vise povratka ostacemo siroce zapada da nas uslovljavaju svaki dan ( kao i do sada ) sa novim i novim uslovima i nikad kraja. Mozda ce za vas gosp. Vucic biti bolje ali Srbiji bez Rusije moze biti samo gore. Nemoj te nas voditi opet u novu krizu, objasnite narodu da zna sta ga ceka od EU koje su povoljnosti a koje obaveze pa da se vidi sta mi to dobijamo a sta gubimo bez Rusije.

MrkDjok

pre 9 godina

Rusi su i pomenuli da PODRZAVAJU ulazak Srbije u EU, jos pre 2-3 godine.

Inace, tada cemo izgubiti pravo da bez carine izvozimo na trziste Rusije.
Da li je to nas interes?

majstor Zivota

pre 9 godina

ahaha,kakva izjava....a Rusi ne umeju da citaju vesti, pa ne bi videli vasa stremljenja i izjave za EU...Od ove izjave moze taaaako dobar strip Somborac da napravi....

BRKA - TRANS

pre 9 godina

Gospodo Demokrate ostavite sve Vase ideje po strani za neko drugo vreme. Svoju sansu ste uispustili niko Vam nije kriv zbog toga. Sto kad ste odlucivali i bili nosilac i stub vlasti, niste nista pokusali da uradite korisno za drzavu. Sadasnja vlast pravi kopno na moru i zidaju, a vi ste se tek sada setili da kao nesto kazete, da se pravite pametni. Ili planirate jedno 5 komisija sa mnogo clanova pod kako Vi to volete da kazete da bude transparentno naravno bez Vasih apanaza.

Istorija

pre 9 godina

A amanet Svetog Save i Svetog Petra Cetinjskog i mnogih, mnogih pokolenja Srba stradalih za borbu za slobodu. EU je Vavilonska kula,pobuna protiv Boga, ko to shvata, shvatiće i pogubnost puta ka ovoj prokletoj tvorevini...
Opomenite se.

Zika

pre 9 godina

Dokle bre sa tim pametnim pravnickim forama. Jake si ti skole pravno-prevaranstske zavrsio. Znaju oni dobro sta ti zelis, koliko si pametan, sta mozes I gde ces da zavrsis ti, a gde Srbija. Sto je babi milo to joj se I snilo.

iggy

pre 9 godina

Aleksandar Vucic ponovo pokazuje da je odlucan da se suoci sa svim problemima i u potpunosti ga podrzavam....au, ne vredi, ne bih mogao ni da trolujem kao bot

aca

pre 9 godina

I sad i sam AV veruje da je rekao nesto pametno. Pa delovanje Vlade prethodne 2 godine, pa predizborno gakanje pa posle izbora da EU nema alternativu i da su van parlamenta sve partije i gradjani koje ne zele u EU dovoljni bi bili i Kisnom coveku da zakljuci sta hocete. A Rusi bi znali da si samo jednosm sapnuo svojoj zeni u poverenju da hoces u EU. Samo jedini problem po gradjane Srbije je sto nasa vlast hoce po mogucnosti u pristupne fondove jer su zuti iscrpili izgleda druge izvore a opet ako moze ne bismo otvarali poglavlja o pravima coveka, transparentnosti procedura i trosenja drzavnog novca itd. Po tome su svi politicari jedinstveni da nece u EU.

Halford

pre 9 godina

A koju drugu alternativu mi imamo ? Okruzeni sa EU i NATO, da li postoji drugi put ? Zelite ponovo sankcije i bombardovanja ? Oni su jaki, mi smo mali i slabi. Probali smo vec da im se odupremo, znamo kako se zavrsilo.

AAF

pre 9 godina

Trenutak istine-da li ce Srbija u ovom II Hladnom ratu imati polozaj Albanije u I Hladnom ratu(izolacija sto se EU tica a prijateljstvo sa dalekom Rusijom)ili ce nastaviti EU putem?

Halford

pre 9 godina

A koju drugu alternativu mi imamo ? Okruzeni sa EU i NATO, da li postoji drugi put ? Zelite ponovo sankcije i bombardovanja ? Oni su jaki, mi smo mali i slabi. Probali smo vec da im se odupremo, znamo kako se zavrsilo.

kontrapunkt

pre 9 godina

Ništa nama Rusi nisu pružili da bi se pravdali njima. Samo su nam kupili NIS za džabe, a sad hoće i EPS. Amerikanci su šiptarima napravili državu. E to su prijatelji. A Rusi nam upute nekoliko lepih reči i mnogi ovde odmah doživljavaju orgazam zbog toga.

Obren Obrež

pre 9 godina

Konačno Srbija jasno zna šta hoće, a šta neće, a na ono što je za Srbiju neprihvatljivo Vučić ne pristaje ni po koju cenu, a to očigledno cene i poštuju svetski lideri.

očekivanox

pre 9 godina

Očekujem da premijer nakon Francuske i u Rusiji pokrene i završi važna pitanja za srpsku privredu i ekonomiju, pre svega u vezi cene i načina transporta gasa, kao i druga pitanja u vezi veće robnu i privrednu razmenu.

dex

pre 9 godina

U svakom slucaju bitno je da se pre svega gleda interes nase zemlje, a sto se tice saradnje sa Rusijom, ona se nikad nije dovodila u pitanje da napomenem samo jzuni tok koji je od krucialnog znacaja za nasu zemlju.

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi od Rusije krili da želimo da pristupimo EU. Srbija ima jasan cilj i čvrst stav za pristupanje EU, da bi u budućnosti omogućili bolji život našoj deci.

GoceD

pre 9 godina

Mislim da i ne treba ni od koga da krijemo koje su nam namere da želimo evropski put, a s druge strane nemože se ništa kriti i da hoćemo. Sa svima treba da sarađujemo.

Lelisa

pre 9 godina

Lepo je sto iskreno kaze pred svetom sta zelimo kao zemlja i koje sui nam namere,bez laganja i zavitlavanja i obecavanja na sve strane.Samo tako nas ostali mogu shvatiti ozbiljno.

МишаБГ

pre 9 godina

Мислим да треба чинити оно што је у овом тренутку најбоље по нас, а то је свакако одржавање добрих и пријатељских односа и са Руском Федерацијом и са земљама ЕУ.

Hajabusa

pre 9 godina

I zašto bi krili rusi znaju da ulazak Srbije u EU neće promeniti prijateljske odnose sa njima i da je to korisno za našu zemlju jer je Srbija spona izmedju istoka i zapada

nebojša

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj .Srbija nastavlja put evrointegracija i nastavlja da ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijiom jer takvom politikom svi imaju koristi Srbija, Rusuja i EU.

Neko

pre 9 godina

Srbija se mora zrtvovati i uci u EU i Rusi to znaju jer Srbija kao clanica EU ce imati proruski karakter u EU .Naravno nama to ne odggovara kao narodu drazi bi nam bio savez sa Rusima ali daj sta das kad se vise ne moze.

jedanosmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

BillyTheKid

pre 9 godina

Srbija je prvi put u novijoj istoriji izgradila sebi poziciju da ne zavisi od trenutnog raspoloženja bilo koje druge države, i to je jedan od najvećih dosadašnjih uspeha aktuelne vlade, obzirom da od raspada SFRJ to niko nije uspeo da postigne.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (Nenad bgd, 4. jul 2014 10:41)
Ludilo je to sto takvi kao vi ne shvatate u kolikoj krizi je nasa zemlja, mora da vam je bas dobro i da imate dobra primanja i da ne vidite ovoliku bedu.....

osmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom,Britanijom,Francuskom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

Glavni arhivator

pre 9 godina

Srbija mora da vodi transparentnu i iskrenu politiku, bez lazi i malverzacija, to je jedini nacin da zadrzimo postovanje i ugled koji smo za kratko vreme uspeli da steknemo, sa Rusima imamo tradicionalno dobre odnose i tu se nista ne menja, nas put ka Evropi nece uticati na te odnose, saradnju mozemo da nastavimo i ako budemo jednog dana clanica EU.

osmehtastine

pre 9 godina

Vucic je odlicno prosao u Francuskoj imamo njihovu podrsku , odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

Daba86

pre 9 godina

Vučić je još jednom opravdao poverenje gradjana koje mu je ukazano-o katastrofalnim poplavama će biti reč u Francuskoj. Balansiranje izmedju Rusije i EU je za sada najbolje rešenje za Srbiju,i Vučić je to prepoznao i primenio.

ZiZu

pre 9 godina

Predanom borbom i velicanstvenim radom nas velicanstveni premijer doveo je do toga da se ime nase zemle izgovara sa uvazavanjem. On i njegova naprdenjačka stranka učinili su nas sve ponosnim.

Fjodor

pre 9 godina

U poslednje 2 nedelje pregovarano je sa Nemackom, Rusijom, Francuskom pa cak I sa SAD u pismenoj formi, odavno Srbija nije izazivala toliko interesovanje kod velikih sila.

spasoje

pre 9 godina

Nasa vlada treba da ostane cvrsta pri svom stavu da je eu jedini put,jer to je ono sto odgovara interesima nasih gradjana,ne mozemo brinuti o ruskim....

Dilthas

pre 9 godina

Zasto bi smo i krili, Rusi su nasi prijatelji i bili smo vise nego fer prema njima, stav smo zauzeli od pocetka situacije u Ukrajini i od pocetka je dato do znanja svima da zelimo u EU.

Branislav

pre 9 godina

Ovom posetom Francuskoj, premijer je otvorio vrata buduce privredne saradnje izmedju dve drzava, gde ima mnogo mogucnosti koje treba iskoristiti.

Biljana

pre 9 godina

Održavanje dobrhi odnosa sa Rusijom je najbolje za Srbiju. Naš status je takav da dozvoljava da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da ne uvodimo sankcije Rusiji.

Gandalf

pre 9 godina

Rusi nemaju razloga da se ljute jer i oni od našeg članstva mogu imati koristi s obzirom na bliske odnose koje smo uspostavili s njima kao i činjenica da kompanije njihove posluju kod nas i imaće pristup eu tržištu.

darko88

pre 9 godina

Nasi gradjani su na predjasnjim izborima jasno glasali za opciju koja se zalaze za eu,tako da je politika nase vlade prakticnno postovanje njihove volje...

Bambi

pre 9 godina

Srbiji je pomoć država kao što je Francuska neophodna i nadam se da će ova poseta ubrzo dati pozitivne rezultate kako bi se ovima nevernima i zajedljivima dokazalo da smo u pravu bili kad smo svoj glas na izborima dali ovim ljudima...A što se tiče Rusije ništa ne treba da krijemo jer ne radimo ništa loše samo želimo da pokušamo da nam bude bolje..dosta je bilo laži i skrivanja istina...

coneBoj

pre 9 godina

Ne znam ko se jos, osim zlih jezika raduje "podeli", odnosno uslovljavanjima s bilo koje strane i ucenama.Srbija je uspeli da postane "spona" izmedju EU i Rusije.Koliko zelimo i uspesno se krecemo ka EU, toliko nas i Rusija ceni i postuje i mi nase prijateljstvo necemo narusiti, niti to Rusija zeli i ako zna nas put.

BRKA - TRANS

pre 9 godina

Gospodo Demokrate ostavite sve Vase ideje po strani za neko drugo vreme. Svoju sansu ste uispustili niko Vam nije kriv zbog toga. Sto kad ste odlucivali i bili nosilac i stub vlasti, niste nista pokusali da uradite korisno za drzavu. Sadasnja vlast pravi kopno na moru i zidaju, a vi ste se tek sada setili da kao nesto kazete, da se pravite pametni. Ili planirate jedno 5 komisija sa mnogo clanova pod kako Vi to volete da kazete da bude transparentno naravno bez Vasih apanaza.

Sofija O22

pre 9 godina

Sa današnjim Srbijom su i Zapad i Istok načisto, jer i Vučić i Nikolić u svakoj prilici iznose potpuno jasan stav, da Srbija ide ka EU, ali bez narušavanja odnosa sa Rusijom, i očigledno je da Vučić i Nikolić od tog stava neće odstupiti ni po koju cenu.

Simče

pre 9 godina

Koliko je samo ovaj čovek dosadan.
(mrzim demagogiju, 4. jul 2014 09:28)

Možda bi bilo "zabavnije" vratiti se u devedesete, biti bombardovan,...? Najbolje je biti otvoren i sarađivati sa svima, pa će i ekonomija početi da nam se oporavlja.

Adam Lalana

pre 9 godina

Kada smo jasni i odlučni onda tu nema prostora za nekakvo muljanje, previranje i slično. Tako je kako je i onaj ko nam se predstavlja kao prijatelj trebalo bi to da poštuje.

Mislim,

pre 9 godina

A zašto bi smo krili da hocemo u EU? Ko su rusi da nama diriguju šta smemo a šta ne. I usput kada se razgovara sa rusima treba tražiti nazad sve što je naše, naftne resurse, gasna polja. Sramota je za jednu veliku zemlju da ovako iscrpljuje "malog prijatelja-brata". Pa mi nismo bili u sastavu SSSR, i nikad ne cemo!

Dino

pre 9 godina

Vucic se ne boji da iznese nas stav prema Rusiji,a jos je i postignuto da se u Francuskoj rasprauplja o poplavama i nesreci koja nas je zadesila. Sada se zna za Srbiju u Svetu,zahvaljujuci Vucicu i njegovoj diplomatiji.

zozana

pre 9 godina

Svakako da ćemo održati dobre odnose sa bratskim narodom ali svoju politiku kreiramo u saglasnosti sa Evropskom unijom i mislim da su to pokazale i posete Nemačkoj i Francuskoj.

Jovicsrb

pre 9 godina

Iskren i posten odnos prema svima je ono sto radi ova vlada na celu sa Vucicem i to je dobro. Samo tako mozemo ocekivati da nas drugi cene.

boki

pre 9 godina

Srbija želi biti punopravni član EU, ali istovremeno ima potpisanu Deklaracijuo starteškom partnesrtvu sa Ruskom Federacijom, što osstavlja prostor za dalje unapređenje međusobnih odnosa

Tiho Zbori

pre 9 godina

Sagledavajući okolnosti i trenutnu situaciju, Rusija jeste naš prijatelj i naravno da treba i ubuduće da sarađujemo. Sa druge starne naš cilj je ulazak u EU i mislim da bi nas i Rusija podržala u tome.

Detelina

pre 9 godina

Nikada ne treba zapostavaljati prijatelje, ali isto tako prijatelji moraju znati da smo mi suverena država koja ima pravo da sama bira svoj put i da taj put za njih nije štetan, čak naprotiv.

Duško Krtola

pre 9 godina

Nije mala stvar ući u EU, prosto su sada kriterijumi pooštreni da se ne bi ponavljale Grčka ili Hrvatska, a sa uređenom državom svako hoće da sarađuje.

ŠahiSta

pre 9 godina

Svaka država ima pravo da bira svoj put kojim će ići,pa tako i Srbija.Vučić će naravno odagnati bojazan Rusije da će time Srbija ući u konfrontaciju sa interesima Rusije,tj. da će stati na stranu zapada.

agronom milan napusten slucaj

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost .Rusija ce nas podrzati na tom putu i izgradnja juznog toka nece biti narusena nasim clanstvom u Eu........

balkanac

pre 9 godina

I EU i Rusi, sto da ne, mozemo mi imati vise prijatelja.
(Leonardo, 4. jul 2014 14:59)
Što rekao narod - nebo visoko, zemlja tvrda a Rusija "preko devet gora"!

helen

pre 9 godina

Takav iskren odnos je najproduktivniji.Rusi znaju da zelimo da udjemo u EU, ali i da imamo dobre odnose sa njima.I Evropa zna da ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji.

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Mi od Rusa mozemo imati samo podrsku uvek smo je i imali , svesni su oni koliko bi nam clanstvo u Eu oporavilo privredu , koliko bi ljudi naslo stalan posao , tako da nas oni nece sputava ti na tom putu ......

Valter

pre 9 godina

Treba da nastavimo putem koji je premijer trasirao i da sarađujemo sa svima koji sa nama žele da sarađuju, a u osnovi toga je naravno uzajamno poštovanje.

Voja

pre 9 godina

Pa, moramo jasno držati do svojih stavova i principa ukoliko želimo igde. Strah od Rusije i Putina je bespotreban, za Rusiju nas vežu istorija, kultura, pismo, religija, sve to treba negovati. Ali, ne smemo zaboraviti da smo deo Evrope i da se ne možemo razvijati izolovano od sveta.

jedangoranboric

pre 9 godina

Nas put je jasan a to je clanstvo u Eu , Rusija ce nas podzati na tom putu jer su svesni sta to zbnaci za nasu privredu izgradnja juznog toka nece piti narusena nasim clanstvom u Eu ....

jedan,goran

pre 9 godina

Rusija ce nas uvek podrzavati na putu ka evrointegracijama , svesni su koliko nam to znaci nasi odnosi zbog toga nece biti naruseni,…..

jedan,goran

pre 9 godina

Svesni su Rusi koliko bi nam clanstvo u Eu znacilo za oporavak privrede i smanjene trenutne nezaposlenosti , nasi odnosi nece biti naruseni zbog toga ......

Milicica

pre 9 godina

Znaju Rusi nas stav prema Evropi i prema njima. Bitno je da budemo iskreni, a ne da jedno pricamo, a drugo radimo, kao sto je bilo predhodnih godina.

B

pre 9 godina

@veronika

1.Rusija vam nije nikada pomogla a prodali ste sve njima za jefitno i nista ste dobili za uzvrat nit politicku potporu niti novce, kredite itd..A jos platite najskuplje cijene plina rusima u cjeloj EU. Gdje je vam bratsvo?

2. Vi ste zaokruzeni od NATO i EU zemlje i niste ni blizu rusije geografriski i tako vam saveznistvo sa Rusima nece nista dobro donjeti jel Rusi nemoze nista u NATO i EU sferu/zonu kao sto NATO i EU nemoze nista u UKR. Sta mislis da ce Rusija vam izgradit srbiju i napravit nju u neku silu? Sanjaj malo vise

3. Ne pricaj u nase ime jel EU i NATO je sve pozitivno donjelo Hrvatskoj. Imamo bolji svjetski ugled, Hrvatska i Hrvati su sve vise i vise poznatiji u svijetu, dovelo se reda u drzavi nakon sto se uvelo Europske zakone, Hrvatska moze se bez problema uskladiti i udruziti sa druge Europske i NATO zemlje u medunarodni projektima, mozemo brzje doc do fondova, Otvorilo se trziste sa 500 miljona stanovnika gdje moze Hrvatska izvozit svoje proizvode pa i ojacati brendove i kvalitetu te proizvode. Hrvati moze bez problema putovati kroz cijeloj EU pa cak i kroz SAD i Kanadi.

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Rusija je svesna koliko bi nam clanstvo u Eu popravilo trenutnu situaciju i resilo brojne probleme , nece nam oni stajati na tom put , izgradnja juznog toka nece zbog toga biti narusena .....

Slobica

pre 9 godina

Docice u BEOGRAD ... A sta je sa nasim juznim sunarodnicima ? Nis,Vranje,Pirot,Leskovac... Ja ne znam kako ti ljudi uspevaju da prezive, kad i mi beogradjani grcamo !!! Na kolenima smo bukvalno !!!

Zika

pre 9 godina

Dokle bre sa tim pametnim pravnickim forama. Jake si ti skole pravno-prevaranstske zavrsio. Znaju oni dobro sta ti zelis, koliko si pametan, sta mozes I gde ces da zavrsis ti, a gde Srbija. Sto je babi milo to joj se I snilo.

iggy

pre 9 godina

Aleksandar Vucic ponovo pokazuje da je odlucan da se suoci sa svim problemima i u potpunosti ga podrzavam....au, ne vredi, ne bih mogao ni da trolujem kao bot

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Kakvu to EU pominje ovaj lik kad je ceo svoj zivot bio protiv nje. Da li je i vama to malo cudno ili je normalno da se ovaj za samo 2-3 godine ovako naglo promeni? Bio je protiv svega sto su radile prethodne vlade a sad ovaj to isto radi, samo mnogo gore.

majstor Zivota

pre 9 godina

ahaha,kakva izjava....a Rusi ne umeju da citaju vesti, pa ne bi videli vasa stremljenja i izjave za EU...Od ove izjave moze taaaako dobar strip Somborac da napravi....

antiprotivan

pre 9 godina

Napravite referendum za ulazak u EU? Pre toga omogućite slobodnu medijsku kampanju onima koji se protive ulasku u EU. Neka se iznesu objektivni podaci o "prednostima" članstva.

veronika subs

pre 9 godina

Postovani gosp. Vucic , postovani narode Srbije

Pa zar vi sada tako da govorite. Pogledajte vase nastupe i izjave od pre nekoliko godina 8 koji su sad zabranjeni da se prikazuju 9 ??? sta ste onda govorili. Takve klevete i takvi napadi na EU i optuzbe na racun tadasnje Vlade Srbije koja je htela clanstvo u EU a gle sada ste se promenili. U pitanju su licni interesi bili. Pa da sam ja tako govorila i nastupala u mojoj firmi nikada ne bih ni prismrdila vise toj organizaciji a vi sad lepo izigravate spasitelja Srbije.U najmanju ruku sramotno i nedolicno ponasanje. koje mogu da imaju samo oni ljudi koji su bezkrupulozni i gledaju samo svoje interese u ovom slucaju da se dokopaju vlasti. A shvatite jedno bez RUSA smo nula . Kome je EU stvarno pomogao ??? Pogledajte Rumune, Poljake, Hrvate pa i Slovence po svim statistikama ziveli su bolje pre ulaska u EU.
Ako izigrate Ruse jos jednom nema vise povratka ostacemo siroce zapada da nas uslovljavaju svaki dan ( kao i do sada ) sa novim i novim uslovima i nikad kraja. Mozda ce za vas gosp. Vucic biti bolje ali Srbiji bez Rusije moze biti samo gore. Nemoj te nas voditi opet u novu krizu, objasnite narodu da zna sta ga ceka od EU koje su povoljnosti a koje obaveze pa da se vidi sta mi to dobijamo a sta gubimo bez Rusije.

Zuki

pre 9 godina

"To je važno da bi se znalo šta je Srbiju pogodilo", rekao je Vučić za "Novosti".

Srbiju je najteze pogodila lopovsko-neznalicka koalicija SNS-SPS-JUL, kao i 90-ih. Od toga nema gore katastrofe.

jadna nam majka!!!

pre 9 godina

Konačno premijer koji shvata da nam trebaju svačije pare.
(Dragan Belić, 4. jul 2014 08:45)

A kako bi bilo da imamo Premijera koji shvata da su nam potrebne NASE PARE, zaradjene postenim radom i pametnim rukovodjenjem ekonomijom i industrijom???

A ne ovaj koga hvalis, koji samo zna da spletkari i trazi milostinju, a nije sposoban jedan dinar da zaradi!!!

Istorija

pre 9 godina

A amanet Svetog Save i Svetog Petra Cetinjskog i mnogih, mnogih pokolenja Srba stradalih za borbu za slobodu. EU je Vavilonska kula,pobuna protiv Boga, ko to shvata, shvatiće i pogubnost puta ka ovoj prokletoj tvorevini...
Opomenite se.

aca

pre 9 godina

I sad i sam AV veruje da je rekao nesto pametno. Pa delovanje Vlade prethodne 2 godine, pa predizborno gakanje pa posle izbora da EU nema alternativu i da su van parlamenta sve partije i gradjani koje ne zele u EU dovoljni bi bili i Kisnom coveku da zakljuci sta hocete. A Rusi bi znali da si samo jednosm sapnuo svojoj zeni u poverenju da hoces u EU. Samo jedini problem po gradjane Srbije je sto nasa vlast hoce po mogucnosti u pristupne fondove jer su zuti iscrpili izgleda druge izvore a opet ako moze ne bismo otvarali poglavlja o pravima coveka, transparentnosti procedura i trosenja drzavnog novca itd. Po tome su svi politicari jedinstveni da nece u EU.

MrkDjok

pre 9 godina

Rusi su i pomenuli da PODRZAVAJU ulazak Srbije u EU, jos pre 2-3 godine.

Inace, tada cemo izgubiti pravo da bez carine izvozimo na trziste Rusije.
Da li je to nas interes?

kuku

pre 9 godina

" ....Takodje, važno nam je da9 dodju "Vinči" i "Alstom". Reč je o najmoćnijim francuskim kompanijama. Blizu smo razgovora o tome da raspišemo tendere", rekao je premijer."
A zašto tako jakim francuskim kompanijama uslovljavati tender, a arapima davati bez tendera? Kako to? Što bi rek'o Zoki Radmilović:"...ili svi u nošu, ili svi iza kuće"!

niki

pre 9 godina

Ma pusti pricu bre,duzan si 300 miliona za gas i o tome ima da pricas sa njima da vide ljudi kada ces platiti jer i nas je uhvatio ovaj Ukrajinski sindrom,gas djabe a puna usta Evrope.

Све тајне су скривене! И тајне љубави!

pre 9 godina

Браво ППВ!
Пардон, премијеру!
Само отвореним картама!
Али зато НАТО ни мајци, ни оцу!

AAF

pre 9 godina

Trenutak istine-da li ce Srbija u ovom II Hladnom ratu imati polozaj Albanije u I Hladnom ratu(izolacija sto se EU tica a prijateljstvo sa dalekom Rusijom)ili ce nastaviti EU putem?

sasa

pre 9 godina

Vucicu ne moze da se sedi na dve stolice? To je poslo za rukom Titu ali je tada bila drugacoja situacija u svetu. Medjutim, tebi sporo dolazi iz d.... u glavu tako ces to svatiti kroz 20godina kao sto si nakon 20godina shvatio da Evropa nema alternativu i da je Djindjic bio u pravu.

...

pre 9 godina

Rusiji odgovaara da Srbija bude spona izmedju njih i EU.
(saglasni, 4. jul 2014 08:54)

Pitanje je odgovara li to EU? Odgovara li EU sjedenje na 2 stolice?

saki

pre 9 godina

Pre neki dan,dok si bio u Nemackoj, receno ti je da od ulaska u EU, nema nista pre 2020. god. A i tad je pitanje da li ce biti ista. Znamo mi da od toga nema nista, jednostavno nas nece u toj uniji,ne trebamo im, ali eto, ta prica o Evropi i dalje prolazi,i dalje nam se mazu oci.

besna glista

pre 9 godina

Mi vec evo 14 godina kao nesto hocemo u EU pa se nismo makli ni milimetar. Mi isto tako hocemo i s Rusima pa evo nikakve koristi ni od toga. Gospoda Djindjici, Kostunice, Tadici, Dacici, Vucici i ostali dolaze i prolaze, a nama opet isto, da ne kazem gore. Hocemo li sada konacno da pogledamo istini u oci i shvatimo da problem nije u vlasti vec u samom narodu?

МаСвеЈеТоУреду

pre 9 godina

Него шта ћемо са наметима?
1.прошле године 20% поскупљење струје
2. порез на имовину 80%
3. ауто осигурање 45%
Како ће народ да се одбрани од извршитеља?

bob

pre 9 godina

umesli ti nesto konkretno da radis osim setnje evropom?propali smo skroz,radi nesto kad si se vec dohvatio premijerske stolice ako umes,a ako ne daj ostavku nije sramota

Brane

pre 9 godina

Ne znam ko je jadniji da li ove priucene demokrate iz nazadnjaka ili njihovi prethodnici uvlake zute ili pak ovi botovi koji ostavljaju komentare podrske velikom vodji a prevashodno vizionaru Aci kome ja Od milošte volim da tepam buzla

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Vucicu, ti si covece opsednut evropom..postajes dosadan nista ne radis i samo dajes neka obecanja u koja ni sam ne verujes.

Ivan

pre 9 godina

Vlada ima jasan stav i dosledan svojim ciljevima.
(lavirint, 4. jul 2014 12:19)

Gde nalazite ove statuse, na twitteru? Znam da si bot ali... jesi ti normalan??

levac

pre 9 godina

Treba I mi da donesemo zakon o zabrani donjeg vesa od sintetike, da nesme da se psuje I razne gluposti da bi bili sa njima.Da licimo na jednu tako naprednu, civilizovanu umobolnu zemlju.

idi mi dodjimi

pre 9 godina

Svi trce ali ne sprintaju kao i Ikea koja dolazi zadnjih deset godina najnovije doci ce za dve godine e tako isvi drugi oce unedodjiju samo. Bolje da obnovimo ono nase sto je propalo pa sami da se uzdignemo a ne da prosimo od drigih a ti kad vide da sami hocemo nesto da uradimo onda ce i sami doci.

dno-dna

pre 9 godina

Ne krijemo od Rusa - da hocemo u nedodjiju? Ovakva krimogena, siromasna, nezaposlena, partiska, tajkunska, sa diplomskom i ostalim mnogobrojnim mafijama kome trebamo? A ponajmanje EU?

Vuja

pre 9 godina

@ Aman manite se tih Rusa nista kroz istoriju dobro od njih nismo dobili. Njihova podrska nas je kostala i previse.
(Whiplash, 4. jul 2014 10:05)

Izgleda da su ti prihvatljiviji osiromašeni uranijum i bombe od Blera i Merkelovih sunarodnika, mazohisto!

Милош

pre 9 godina

Зашто у Србији до сада већ није одржан референдум да би се коначно знао одговор да ли су грађани Србије за улазак у ЕУ?

Makarije

pre 9 godina

Rusija zeli jaku i reformisanu Srbiju, Rusija ulaze i u drzave EU i onde gde im se isplati njihov kapital ce ici, takodje ce ici i u Srbiju ako im stvroimo takve uslove da mogu da investiraju i budu sigurni.

Žika

pre 9 godina

Srbija se nalazi na evropskom putu i sa njega ne sme da skrene. Moramo sarađivati i sa istokom i sa zapadom, nikako ili jedno ili drugo.

Graje

pre 9 godina

Podržavam svaki stav Aleksandra Vučića da ništa ne krija ni od koga i da bude iskren prema svim državama na svetu. Srbiji su potrebni strateški partneri a danas je najveći strateški partner Rusija koja će raditi na izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.Svi znamo da Srbija teži da uđe u EU, zbog svojih interesa i pokretanje privrede, proizvodnje i industrije. Vidimo koliko ova vlast ima problema, da donese zakone koje će biti u skladu sa EU.

Vlada

pre 9 godina

Rusija i EU su nasi prioriteti moramo nastaviti sa reformama i priblizavanjem EU ali moramo i ostati dobri prijatelji sa uvek iskrenim prijateljima

Kiklop

pre 9 godina

Eto, postali smo iskreni ali i dosledni u svojoj spoljnoj politici a vratilo nam se uvažavanjem i sa istoka i sa zapada. Taj kurs ne treba menjati.

Mari

pre 9 godina

I Tusija i Bemacka da moguce je samo balns i spoljnoj politici i jasni ciljevi koje svima govori premijer dakle nema skrivenih rukavica kada je rec o strateskim spoljinim ciljevima.

HULIO

pre 9 godina

Nema tu sta da se krije ili laze, Srbija kao suverena I nezavisna drzava ima svoj stav koga se cvrsto drzi kao I cilj koji zeli da ostvari.

MARAJA

pre 9 godina

Ukoliko se Srbija ne bi jasno izjasnila povod ovakko konplikovane geopoliticke situacije niko nas ne bi shvatio ozbiljno I ne bi uopste zeleli da investiraju u zemlju koja je na stajklenim nogama I koja funkcionise kako vetar duva.

CARAPA

pre 9 godina

Nama najvise odgovara da budemo u dobrim odnosima I sa isttokom I sa zapadom jer zavisimo I od jednih I od drugih, tako da nikakvi pritisci I manipulacije ne dolaZe u obzir.

Hazarder

pre 9 godina

Dok smo krili šta hoćemo, ako smo to ikada i znali, ceo svet je bio protiv nas, a sada kada otvoreno svim govorimo koji stav zastupamo svi su počeli da nas poštuju. Enigme nema, idemo iskreno i rezultat neće izostati.

Istorija

pre 9 godina

A amanet Svetog Save i Svetog Petra Cetinjskog i mnogih, mnogih pokolenja Srba stradalih za borbu za slobodu. EU je Vavilonska kula,pobuna protiv Boga, ko to shvata, shvatiće i pogubnost puta ka ovoj prokletoj tvorevini...
Opomenite se.

veronika subs

pre 9 godina

Postovani gosp. Vucic , postovani narode Srbije

Pa zar vi sada tako da govorite. Pogledajte vase nastupe i izjave od pre nekoliko godina 8 koji su sad zabranjeni da se prikazuju 9 ??? sta ste onda govorili. Takve klevete i takvi napadi na EU i optuzbe na racun tadasnje Vlade Srbije koja je htela clanstvo u EU a gle sada ste se promenili. U pitanju su licni interesi bili. Pa da sam ja tako govorila i nastupala u mojoj firmi nikada ne bih ni prismrdila vise toj organizaciji a vi sad lepo izigravate spasitelja Srbije.U najmanju ruku sramotno i nedolicno ponasanje. koje mogu da imaju samo oni ljudi koji su bezkrupulozni i gledaju samo svoje interese u ovom slucaju da se dokopaju vlasti. A shvatite jedno bez RUSA smo nula . Kome je EU stvarno pomogao ??? Pogledajte Rumune, Poljake, Hrvate pa i Slovence po svim statistikama ziveli su bolje pre ulaska u EU.
Ako izigrate Ruse jos jednom nema vise povratka ostacemo siroce zapada da nas uslovljavaju svaki dan ( kao i do sada ) sa novim i novim uslovima i nikad kraja. Mozda ce za vas gosp. Vucic biti bolje ali Srbiji bez Rusije moze biti samo gore. Nemoj te nas voditi opet u novu krizu, objasnite narodu da zna sta ga ceka od EU koje su povoljnosti a koje obaveze pa da se vidi sta mi to dobijamo a sta gubimo bez Rusije.

Све тајне су скривене! И тајне љубави!

pre 9 godina

Браво ППВ!
Пардон, премијеру!
Само отвореним картама!
Али зато НАТО ни мајци, ни оцу!

AAF

pre 9 godina

Trenutak istine-da li ce Srbija u ovom II Hladnom ratu imati polozaj Albanije u I Hladnom ratu(izolacija sto se EU tica a prijateljstvo sa dalekom Rusijom)ili ce nastaviti EU putem?

saki

pre 9 godina

Pre neki dan,dok si bio u Nemackoj, receno ti je da od ulaska u EU, nema nista pre 2020. god. A i tad je pitanje da li ce biti ista. Znamo mi da od toga nema nista, jednostavno nas nece u toj uniji,ne trebamo im, ali eto, ta prica o Evropi i dalje prolazi,i dalje nam se mazu oci.

besna glista

pre 9 godina

Mi vec evo 14 godina kao nesto hocemo u EU pa se nismo makli ni milimetar. Mi isto tako hocemo i s Rusima pa evo nikakve koristi ni od toga. Gospoda Djindjici, Kostunice, Tadici, Dacici, Vucici i ostali dolaze i prolaze, a nama opet isto, da ne kazem gore. Hocemo li sada konacno da pogledamo istini u oci i shvatimo da problem nije u vlasti vec u samom narodu?

niki

pre 9 godina

Ma pusti pricu bre,duzan si 300 miliona za gas i o tome ima da pricas sa njima da vide ljudi kada ces platiti jer i nas je uhvatio ovaj Ukrajinski sindrom,gas djabe a puna usta Evrope.

bob

pre 9 godina

umesli ti nesto konkretno da radis osim setnje evropom?propali smo skroz,radi nesto kad si se vec dohvatio premijerske stolice ako umes,a ako ne daj ostavku nije sramota

©©©©©©©©©©©©©©©©©©

pre 9 godina

Vucicu, ti si covece opsednut evropom..postajes dosadan nista ne radis i samo dajes neka obecanja u koja ni sam ne verujes.

dno-dna

pre 9 godina

Ne krijemo od Rusa - da hocemo u nedodjiju? Ovakva krimogena, siromasna, nezaposlena, partiska, tajkunska, sa diplomskom i ostalim mnogobrojnim mafijama kome trebamo? A ponajmanje EU?

levac

pre 9 godina

Treba I mi da donesemo zakon o zabrani donjeg vesa od sintetike, da nesme da se psuje I razne gluposti da bi bili sa njima.Da licimo na jednu tako naprednu, civilizovanu umobolnu zemlju.

Zika

pre 9 godina

Dokle bre sa tim pametnim pravnickim forama. Jake si ti skole pravno-prevaranstske zavrsio. Znaju oni dobro sta ti zelis, koliko si pametan, sta mozes I gde ces da zavrsis ti, a gde Srbija. Sto je babi milo to joj se I snilo.

jadna nam majka!!!

pre 9 godina

Konačno premijer koji shvata da nam trebaju svačije pare.
(Dragan Belić, 4. jul 2014 08:45)

A kako bi bilo da imamo Premijera koji shvata da su nam potrebne NASE PARE, zaradjene postenim radom i pametnim rukovodjenjem ekonomijom i industrijom???

A ne ovaj koga hvalis, koji samo zna da spletkari i trazi milostinju, a nije sposoban jedan dinar da zaradi!!!

...

pre 9 godina

Rusiji odgovaara da Srbija bude spona izmedju njih i EU.
(saglasni, 4. jul 2014 08:54)

Pitanje je odgovara li to EU? Odgovara li EU sjedenje na 2 stolice?

Slobica

pre 9 godina

Docice u BEOGRAD ... A sta je sa nasim juznim sunarodnicima ? Nis,Vranje,Pirot,Leskovac... Ja ne znam kako ti ljudi uspevaju da prezive, kad i mi beogradjani grcamo !!! Na kolenima smo bukvalno !!!

majstor Zivota

pre 9 godina

ahaha,kakva izjava....a Rusi ne umeju da citaju vesti, pa ne bi videli vasa stremljenja i izjave za EU...Od ove izjave moze taaaako dobar strip Somborac da napravi....

Zuki

pre 9 godina

"To je važno da bi se znalo šta je Srbiju pogodilo", rekao je Vučić za "Novosti".

Srbiju je najteze pogodila lopovsko-neznalicka koalicija SNS-SPS-JUL, kao i 90-ih. Od toga nema gore katastrofe.

kuku

pre 9 godina

" ....Takodje, važno nam je da9 dodju "Vinči" i "Alstom". Reč je o najmoćnijim francuskim kompanijama. Blizu smo razgovora o tome da raspišemo tendere", rekao je premijer."
A zašto tako jakim francuskim kompanijama uslovljavati tender, a arapima davati bez tendera? Kako to? Što bi rek'o Zoki Radmilović:"...ili svi u nošu, ili svi iza kuće"!

idi mi dodjimi

pre 9 godina

Svi trce ali ne sprintaju kao i Ikea koja dolazi zadnjih deset godina najnovije doci ce za dve godine e tako isvi drugi oce unedodjiju samo. Bolje da obnovimo ono nase sto je propalo pa sami da se uzdignemo a ne da prosimo od drigih a ti kad vide da sami hocemo nesto da uradimo onda ce i sami doci.

antiprotivan

pre 9 godina

Napravite referendum za ulazak u EU? Pre toga omogućite slobodnu medijsku kampanju onima koji se protive ulasku u EU. Neka se iznesu objektivni podaci o "prednostima" članstva.

sasa

pre 9 godina

Vucicu ne moze da se sedi na dve stolice? To je poslo za rukom Titu ali je tada bila drugacoja situacija u svetu. Medjutim, tebi sporo dolazi iz d.... u glavu tako ces to svatiti kroz 20godina kao sto si nakon 20godina shvatio da Evropa nema alternativu i da je Djindjic bio u pravu.

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Kakvu to EU pominje ovaj lik kad je ceo svoj zivot bio protiv nje. Da li je i vama to malo cudno ili je normalno da se ovaj za samo 2-3 godine ovako naglo promeni? Bio je protiv svega sto su radile prethodne vlade a sad ovaj to isto radi, samo mnogo gore.

Brane

pre 9 godina

Ne znam ko je jadniji da li ove priucene demokrate iz nazadnjaka ili njihovi prethodnici uvlake zute ili pak ovi botovi koji ostavljaju komentare podrske velikom vodji a prevashodno vizionaru Aci kome ja Od milošte volim da tepam buzla

Vuja

pre 9 godina

@ Aman manite se tih Rusa nista kroz istoriju dobro od njih nismo dobili. Njihova podrska nas je kostala i previse.
(Whiplash, 4. jul 2014 10:05)

Izgleda da su ti prihvatljiviji osiromašeni uranijum i bombe od Blera i Merkelovih sunarodnika, mazohisto!

Милош

pre 9 godina

Зашто у Србији до сада већ није одржан референдум да би се коначно знао одговор да ли су грађани Србије за улазак у ЕУ?

MrkDjok

pre 9 godina

Rusi su i pomenuli da PODRZAVAJU ulazak Srbije u EU, jos pre 2-3 godine.

Inace, tada cemo izgubiti pravo da bez carine izvozimo na trziste Rusije.
Da li je to nas interes?

iggy

pre 9 godina

Aleksandar Vucic ponovo pokazuje da je odlucan da se suoci sa svim problemima i u potpunosti ga podrzavam....au, ne vredi, ne bih mogao ni da trolujem kao bot

aca

pre 9 godina

I sad i sam AV veruje da je rekao nesto pametno. Pa delovanje Vlade prethodne 2 godine, pa predizborno gakanje pa posle izbora da EU nema alternativu i da su van parlamenta sve partije i gradjani koje ne zele u EU dovoljni bi bili i Kisnom coveku da zakljuci sta hocete. A Rusi bi znali da si samo jednosm sapnuo svojoj zeni u poverenju da hoces u EU. Samo jedini problem po gradjane Srbije je sto nasa vlast hoce po mogucnosti u pristupne fondove jer su zuti iscrpili izgleda druge izvore a opet ako moze ne bismo otvarali poglavlja o pravima coveka, transparentnosti procedura i trosenja drzavnog novca itd. Po tome su svi politicari jedinstveni da nece u EU.

МаСвеЈеТоУреду

pre 9 godina

Него шта ћемо са наметима?
1.прошле године 20% поскупљење струје
2. порез на имовину 80%
3. ауто осигурање 45%
Како ће народ да се одбрани од извршитеља?

BRKA - TRANS

pre 9 godina

Gospodo Demokrate ostavite sve Vase ideje po strani za neko drugo vreme. Svoju sansu ste uispustili niko Vam nije kriv zbog toga. Sto kad ste odlucivali i bili nosilac i stub vlasti, niste nista pokusali da uradite korisno za drzavu. Sadasnja vlast pravi kopno na moru i zidaju, a vi ste se tek sada setili da kao nesto kazete, da se pravite pametni. Ili planirate jedno 5 komisija sa mnogo clanova pod kako Vi to volete da kazete da bude transparentno naravno bez Vasih apanaza.

Ivan

pre 9 godina

Vlada ima jasan stav i dosledan svojim ciljevima.
(lavirint, 4. jul 2014 12:19)

Gde nalazite ove statuse, na twitteru? Znam da si bot ali... jesi ti normalan??

Halford

pre 9 godina

A koju drugu alternativu mi imamo ? Okruzeni sa EU i NATO, da li postoji drugi put ? Zelite ponovo sankcije i bombardovanja ? Oni su jaki, mi smo mali i slabi. Probali smo vec da im se odupremo, znamo kako se zavrsilo.

Branislav

pre 9 godina

Ovom posetom Francuskoj, premijer je otvorio vrata buduce privredne saradnje izmedju dve drzava, gde ima mnogo mogucnosti koje treba iskoristiti.

ZiZu

pre 9 godina

Predanom borbom i velicanstvenim radom nas velicanstveni premijer doveo je do toga da se ime nase zemle izgovara sa uvazavanjem. On i njegova naprdenjačka stranka učinili su nas sve ponosnim.

nebojša

pre 9 godina

Rusija je Srbiji veliki prijatelj .Srbija nastavlja put evrointegracija i nastavlja da ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijiom jer takvom politikom svi imaju koristi Srbija, Rusuja i EU.

kontrapunkt

pre 9 godina

Ništa nama Rusi nisu pružili da bi se pravdali njima. Samo su nam kupili NIS za džabe, a sad hoće i EPS. Amerikanci su šiptarima napravili državu. E to su prijatelji. A Rusi nam upute nekoliko lepih reči i mnogi ovde odmah doživljavaju orgazam zbog toga.

Bambi

pre 9 godina

Srbiji je pomoć država kao što je Francuska neophodna i nadam se da će ova poseta ubrzo dati pozitivne rezultate kako bi se ovima nevernima i zajedljivima dokazalo da smo u pravu bili kad smo svoj glas na izborima dali ovim ljudima...A što se tiče Rusije ništa ne treba da krijemo jer ne radimo ništa loše samo želimo da pokušamo da nam bude bolje..dosta je bilo laži i skrivanja istina...

Mislim,

pre 9 godina

A zašto bi smo krili da hocemo u EU? Ko su rusi da nama diriguju šta smemo a šta ne. I usput kada se razgovara sa rusima treba tražiti nazad sve što je naše, naftne resurse, gasna polja. Sramota je za jednu veliku zemlju da ovako iscrpljuje "malog prijatelja-brata". Pa mi nismo bili u sastavu SSSR, i nikad ne cemo!

Obren Obrež

pre 9 godina

Konačno Srbija jasno zna šta hoće, a šta neće, a na ono što je za Srbiju neprihvatljivo Vučić ne pristaje ni po koju cenu, a to očigledno cene i poštuju svetski lideri.

Simče

pre 9 godina

Koliko je samo ovaj čovek dosadan.
(mrzim demagogiju, 4. jul 2014 09:28)

Možda bi bilo "zabavnije" vratiti se u devedesete, biti bombardovan,...? Najbolje je biti otvoren i sarađivati sa svima, pa će i ekonomija početi da nam se oporavlja.

Crnokosa

pre 9 godina

Ne vidim razlog zašto bi od Rusije krili da želimo da pristupimo EU. Srbija ima jasan cilj i čvrst stav za pristupanje EU, da bi u budućnosti omogućili bolji život našoj deci.

Fjodor

pre 9 godina

U poslednje 2 nedelje pregovarano je sa Nemackom, Rusijom, Francuskom pa cak I sa SAD u pismenoj formi, odavno Srbija nije izazivala toliko interesovanje kod velikih sila.

GoceD

pre 9 godina

Mislim da i ne treba ni od koga da krijemo koje su nam namere da želimo evropski put, a s druge strane nemože se ništa kriti i da hoćemo. Sa svima treba da sarađujemo.

Neko

pre 9 godina

Srbija se mora zrtvovati i uci u EU i Rusi to znaju jer Srbija kao clanica EU ce imati proruski karakter u EU .Naravno nama to ne odggovara kao narodu drazi bi nam bio savez sa Rusima ali daj sta das kad se vise ne moze.

B

pre 9 godina

@veronika

1.Rusija vam nije nikada pomogla a prodali ste sve njima za jefitno i nista ste dobili za uzvrat nit politicku potporu niti novce, kredite itd..A jos platite najskuplje cijene plina rusima u cjeloj EU. Gdje je vam bratsvo?

2. Vi ste zaokruzeni od NATO i EU zemlje i niste ni blizu rusije geografriski i tako vam saveznistvo sa Rusima nece nista dobro donjeti jel Rusi nemoze nista u NATO i EU sferu/zonu kao sto NATO i EU nemoze nista u UKR. Sta mislis da ce Rusija vam izgradit srbiju i napravit nju u neku silu? Sanjaj malo vise

3. Ne pricaj u nase ime jel EU i NATO je sve pozitivno donjelo Hrvatskoj. Imamo bolji svjetski ugled, Hrvatska i Hrvati su sve vise i vise poznatiji u svijetu, dovelo se reda u drzavi nakon sto se uvelo Europske zakone, Hrvatska moze se bez problema uskladiti i udruziti sa druge Europske i NATO zemlje u medunarodni projektima, mozemo brzje doc do fondova, Otvorilo se trziste sa 500 miljona stanovnika gdje moze Hrvatska izvozit svoje proizvode pa i ojacati brendove i kvalitetu te proizvode. Hrvati moze bez problema putovati kroz cijeloj EU pa cak i kroz SAD i Kanadi.

Sofija O22

pre 9 godina

Sa današnjim Srbijom su i Zapad i Istok načisto, jer i Vučić i Nikolić u svakoj prilici iznose potpuno jasan stav, da Srbija ide ka EU, ali bez narušavanja odnosa sa Rusijom, i očigledno je da Vučić i Nikolić od tog stava neće odstupiti ni po koju cenu.

Milicica

pre 9 godina

Znaju Rusi nas stav prema Evropi i prema njima. Bitno je da budemo iskreni, a ne da jedno pricamo, a drugo radimo, kao sto je bilo predhodnih godina.

Lelisa

pre 9 godina

Lepo je sto iskreno kaze pred svetom sta zelimo kao zemlja i koje sui nam namere,bez laganja i zavitlavanja i obecavanja na sve strane.Samo tako nas ostali mogu shvatiti ozbiljno.

darko88

pre 9 godina

Nasi gradjani su na predjasnjim izborima jasno glasali za opciju koja se zalaze za eu,tako da je politika nase vlade prakticnno postovanje njihove volje...

Detelina

pre 9 godina

Nikada ne treba zapostavaljati prijatelje, ali isto tako prijatelji moraju znati da smo mi suverena država koja ima pravo da sama bira svoj put i da taj put za njih nije štetan, čak naprotiv.

Gandalf

pre 9 godina

Rusi nemaju razloga da se ljute jer i oni od našeg članstva mogu imati koristi s obzirom na bliske odnose koje smo uspostavili s njima kao i činjenica da kompanije njihove posluju kod nas i imaće pristup eu tržištu.

МишаБГ

pre 9 godina

Мислим да треба чинити оно што је у овом тренутку најбоље по нас, а то је свакако одржавање добрих и пријатељских односа и са Руском Федерацијом и са земљама ЕУ.

Biljana

pre 9 godina

Održavanje dobrhi odnosa sa Rusijom je najbolje za Srbiju. Naš status je takav da dozvoljava da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da ne uvodimo sankcije Rusiji.

Adam Lalana

pre 9 godina

Kada smo jasni i odlučni onda tu nema prostora za nekakvo muljanje, previranje i slično. Tako je kako je i onaj ko nam se predstavlja kao prijatelj trebalo bi to da poštuje.

Duško Krtola

pre 9 godina

Nije mala stvar ući u EU, prosto su sada kriterijumi pooštreni da se ne bi ponavljale Grčka ili Hrvatska, a sa uređenom državom svako hoće da sarađuje.

jedan,goran

pre 9 godina

Rusija ce nas uvek podrzavati na putu ka evrointegracijama , svesni su koliko nam to znaci nasi odnosi zbog toga nece biti naruseni,…..

spasoje

pre 9 godina

Nasa vlada treba da ostane cvrsta pri svom stavu da je eu jedini put,jer to je ono sto odgovara interesima nasih gradjana,ne mozemo brinuti o ruskim....

zozana

pre 9 godina

Svakako da ćemo održati dobre odnose sa bratskim narodom ali svoju politiku kreiramo u saglasnosti sa Evropskom unijom i mislim da su to pokazale i posete Nemačkoj i Francuskoj.

helen

pre 9 godina

Takav iskren odnos je najproduktivniji.Rusi znaju da zelimo da udjemo u EU, ali i da imamo dobre odnose sa njima.I Evropa zna da ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji.

Dilthas

pre 9 godina

Zasto bi smo i krili, Rusi su nasi prijatelji i bili smo vise nego fer prema njima, stav smo zauzeli od pocetka situacije u Ukrajini i od pocetka je dato do znanja svima da zelimo u EU.

Valter

pre 9 godina

Treba da nastavimo putem koji je premijer trasirao i da sarađujemo sa svima koji sa nama žele da sarađuju, a u osnovi toga je naravno uzajamno poštovanje.

ŠahiSta

pre 9 godina

Svaka država ima pravo da bira svoj put kojim će ići,pa tako i Srbija.Vučić će naravno odagnati bojazan Rusije da će time Srbija ući u konfrontaciju sa interesima Rusije,tj. da će stati na stranu zapada.

Tiho Zbori

pre 9 godina

Sagledavajući okolnosti i trenutnu situaciju, Rusija jeste naš prijatelj i naravno da treba i ubuduće da sarađujemo. Sa druge starne naš cilj je ulazak u EU i mislim da bi nas i Rusija podržala u tome.

Voja

pre 9 godina

Pa, moramo jasno držati do svojih stavova i principa ukoliko želimo igde. Strah od Rusije i Putina je bespotreban, za Rusiju nas vežu istorija, kultura, pismo, religija, sve to treba negovati. Ali, ne smemo zaboraviti da smo deo Evrope i da se ne možemo razvijati izolovano od sveta.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Srbija mora da vodi transparentnu i iskrenu politiku, bez lazi i malverzacija, to je jedini nacin da zadrzimo postovanje i ugled koji smo za kratko vreme uspeli da steknemo, sa Rusima imamo tradicionalno dobre odnose i tu se nista ne menja, nas put ka Evropi nece uticati na te odnose, saradnju mozemo da nastavimo i ako budemo jednog dana clanica EU.

MAJDAN

pre 9 godina

@ (Nenad bgd, 4. jul 2014 10:41)
Ludilo je to sto takvi kao vi ne shvatate u kolikoj krizi je nasa zemlja, mora da vam je bas dobro i da imate dobra primanja i da ne vidite ovoliku bedu.....

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Mi od Rusa mozemo imati samo podrsku uvek smo je i imali , svesni su oni koliko bi nam clanstvo u Eu oporavilo privredu , koliko bi ljudi naslo stalan posao , tako da nas oni nece sputava ti na tom putu ......

jedan,goran

pre 9 godina

Svesni su Rusi koliko bi nam clanstvo u Eu znacilo za oporavak privrede i smanjene trenutne nezaposlenosti , nasi odnosi nece biti naruseni zbog toga ......

jedangoranboric

pre 9 godina

Nas put je jasan a to je clanstvo u Eu , Rusija ce nas podzati na tom putu jer su svesni sta to zbnaci za nasu privredu izgradnja juznog toka nece piti narusena nasim clanstvom u Eu ....

osmeh propalog agronoma

pre 9 godina

Rusija je svesna koliko bi nam clanstvo u Eu popravilo trenutnu situaciju i resilo brojne probleme , nece nam oni stajati na tom put , izgradnja juznog toka nece zbog toga biti narusena .....

osmehtastine

pre 9 godina

Vucic je odlicno prosao u Francuskoj imamo njihovu podrsku , odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

osmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom,Britanijom,Francuskom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

jedanosmeh13

pre 9 godina

Nasi odnosi sa Rusijom nikada nece biti naruseni , pozitivno je sto su odnosi sa Nemackom znacajno unapredjeni i sada imamo i njihovu podrsku idealno bi bilo da udjemo u Eu , a juzni tok prodje kroz Srbiju u tom slucaju smo zasticeni sa svih strana......

agronom milan napusten slucaj

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost .Rusija ce nas podrzati na tom putu i izgradnja juznog toka nece biti narusena nasim clanstvom u Eu........

BillyTheKid

pre 9 godina

Srbija je prvi put u novijoj istoriji izgradila sebi poziciju da ne zavisi od trenutnog raspoloženja bilo koje druge države, i to je jedan od najvećih dosadašnjih uspeha aktuelne vlade, obzirom da od raspada SFRJ to niko nije uspeo da postigne.

Dino

pre 9 godina

Vucic se ne boji da iznese nas stav prema Rusiji,a jos je i postignuto da se u Francuskoj rasprauplja o poplavama i nesreci koja nas je zadesila. Sada se zna za Srbiju u Svetu,zahvaljujuci Vucicu i njegovoj diplomatiji.

Jovicsrb

pre 9 godina

Iskren i posten odnos prema svima je ono sto radi ova vlada na celu sa Vucicem i to je dobro. Samo tako mozemo ocekivati da nas drugi cene.

Daba86

pre 9 godina

Vučić je još jednom opravdao poverenje gradjana koje mu je ukazano-o katastrofalnim poplavama će biti reč u Francuskoj. Balansiranje izmedju Rusije i EU je za sada najbolje rešenje za Srbiju,i Vučić je to prepoznao i primenio.

coneBoj

pre 9 godina

Ne znam ko se jos, osim zlih jezika raduje "podeli", odnosno uslovljavanjima s bilo koje strane i ucenama.Srbija je uspeli da postane "spona" izmedju EU i Rusije.Koliko zelimo i uspesno se krecemo ka EU, toliko nas i Rusija ceni i postuje i mi nase prijateljstvo necemo narusiti, niti to Rusija zeli i ako zna nas put.

balkanac

pre 9 godina

I EU i Rusi, sto da ne, mozemo mi imati vise prijatelja.
(Leonardo, 4. jul 2014 14:59)
Što rekao narod - nebo visoko, zemlja tvrda a Rusija "preko devet gora"!

boki

pre 9 godina

Srbija želi biti punopravni član EU, ali istovremeno ima potpisanu Deklaracijuo starteškom partnesrtvu sa Ruskom Federacijom, što osstavlja prostor za dalje unapređenje međusobnih odnosa

očekivanox

pre 9 godina

Očekujem da premijer nakon Francuske i u Rusiji pokrene i završi važna pitanja za srpsku privredu i ekonomiju, pre svega u vezi cene i načina transporta gasa, kao i druga pitanja u vezi veće robnu i privrednu razmenu.

dex

pre 9 godina

U svakom slucaju bitno je da se pre svega gleda interes nase zemlje, a sto se tice saradnje sa Rusijom, ona se nikad nije dovodila u pitanje da napomenem samo jzuni tok koji je od krucialnog znacaja za nasu zemlju.

Hajabusa

pre 9 godina

I zašto bi krili rusi znaju da ulazak Srbije u EU neće promeniti prijateljske odnose sa njima i da je to korisno za našu zemlju jer je Srbija spona izmedju istoka i zapada

Makarije

pre 9 godina

Rusija zeli jaku i reformisanu Srbiju, Rusija ulaze i u drzave EU i onde gde im se isplati njihov kapital ce ici, takodje ce ici i u Srbiju ako im stvroimo takve uslove da mogu da investiraju i budu sigurni.

Vlada

pre 9 godina

Rusija i EU su nasi prioriteti moramo nastaviti sa reformama i priblizavanjem EU ali moramo i ostati dobri prijatelji sa uvek iskrenim prijateljima

Žika

pre 9 godina

Srbija se nalazi na evropskom putu i sa njega ne sme da skrene. Moramo sarađivati i sa istokom i sa zapadom, nikako ili jedno ili drugo.

Graje

pre 9 godina

Podržavam svaki stav Aleksandra Vučića da ništa ne krija ni od koga i da bude iskren prema svim državama na svetu. Srbiji su potrebni strateški partneri a danas je najveći strateški partner Rusija koja će raditi na izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.Svi znamo da Srbija teži da uđe u EU, zbog svojih interesa i pokretanje privrede, proizvodnje i industrije. Vidimo koliko ova vlast ima problema, da donese zakone koje će biti u skladu sa EU.

Kiklop

pre 9 godina

Eto, postali smo iskreni ali i dosledni u svojoj spoljnoj politici a vratilo nam se uvažavanjem i sa istoka i sa zapada. Taj kurs ne treba menjati.

Mari

pre 9 godina

I Tusija i Bemacka da moguce je samo balns i spoljnoj politici i jasni ciljevi koje svima govori premijer dakle nema skrivenih rukavica kada je rec o strateskim spoljinim ciljevima.

HULIO

pre 9 godina

Nema tu sta da se krije ili laze, Srbija kao suverena I nezavisna drzava ima svoj stav koga se cvrsto drzi kao I cilj koji zeli da ostvari.

MARAJA

pre 9 godina

Ukoliko se Srbija ne bi jasno izjasnila povod ovakko konplikovane geopoliticke situacije niko nas ne bi shvatio ozbiljno I ne bi uopste zeleli da investiraju u zemlju koja je na stajklenim nogama I koja funkcionise kako vetar duva.

CARAPA

pre 9 godina

Nama najvise odgovara da budemo u dobrim odnosima I sa isttokom I sa zapadom jer zavisimo I od jednih I od drugih, tako da nikakvi pritisci I manipulacije ne dolaZe u obzir.

Hazarder

pre 9 godina

Dok smo krili šta hoćemo, ako smo to ikada i znali, ceo svet je bio protiv nas, a sada kada otvoreno svim govorimo koji stav zastupamo svi su počeli da nas poštuju. Enigme nema, idemo iskreno i rezultat neće izostati.