Utorak, 01.07.2014.

20:00

Garancije ako Šešelj ispuni uslove

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za Vojislava Šešelja, ako se on obaveže da će poštovati sve uslove koje mu odredi sudsko veće Tribunala.

Izvor: B92

Garancije ako Šešelj ispuni uslove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

Sudbina je cudo

pre 9 godina

@(Sud izgubio!!!, 1. jul 2014 21:51)- Da evropski sud je bukvalno pukao na sudjenju Seselju i sad kako i uvek kada oni gube to nec da priznaju. Ali koja je to karma kad mora bas onaj kome zeli da se sveti da bas taj garantuje za njega.

rodoljub

pre 9 godina

Nisam verovao da u Srbiji ima toliko GLUPIH ljudi. Kao prvo moram da 'opravdam' sebe time što ću reći da NIKADA nisam glasao SRS ili Vojislava Šešelja, međutim, Vojislav Šešelj je SLOBODAN i NEVIN sve dok mu ne bude izrečena PRAVOSNAŽNA PRESUDA.Niko na SVETU nema pravo da Šešelju postavlja, BIlO kakve uslove SVE dok ne bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN. Da ovi naši nisu studirali NA MEGATRENDU znali bi da je svaki čovek NEVIN do PRAVOSNAŽNE PRESUDE.Zato, slagali se sa Šešeljom ili NE,on je NEVIN čovek i svako ograničenje njegove slobode kretanja, bilo bi KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA, koja važe u 'civilizovanom' svetu.Srbija, da je SLOBODNA država, odmah bi Šešelja pustila na SLOBODU, jer njemu nije DOKAZANA nikakva KRIVICA. Lično smatram da svaki čovek, kome se dokaže krivica, treba da odgovara za svoja (ne)dela, ali i obrnuto da svaki čovek, kome NIJE DOKAZANA KRIVICA , treba da bude pušten na slobodu.Zašto ljudi zaboravljaju da su i Orić i Haradinaj puštani na slobodu bez OGRANIČENJA, TO ISTO MORA DA VAŽI I ZA ŠEŠELJA. Pred Bogom i sudom svi bi trebali biti jednaki,u protivnom to se i nama može desiti.

Miljenko Sine

pre 9 godina

Vlada ne bi trebala da prihvati ovako nešto zarad toga da tribunal svede sve probleme na nju a da sa druge strane on nije ni zatražio od države niti želi da odglumi neku finoću. Njegovo izlaganje je odmah na svađu i pravljenje probleme, tako da mi se čini da jedini način da se on vrati ovde je da po zadatku pravi probleme trenutnoj vlasti i bude samo još jedan kamen spoticanja u radu. Dovoljno problema imamo u državi da bi sada doveli još jedan.

Vule

pre 9 godina

Svako normalan bi radovao što će posle više od jedne decenije moći da provodi vreme sa svojima najbližima, ali vojvoda želi haos i ucene.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pitam se sta ce vise Srbima Seselj kad u medjuvremenu imaju Emira "Nemanju" Kusturicu koji se za razliku od Seselja "izvandro slaze" i sa Vlastima Srbije i sa Miloradom Dodikom sa kojim Seselj najverovatnije nebi tako "harmonirao" kao Emir Nemanja Kusturica zbog Dodikove decenijske "bliskosti sa Borisom Tadicem"?

ni manje ni više...

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država i to će dokazati preuzimanjem i provođenjem onog što zahteva Hag. Trebalo bi to da poštuje i Šešelj ukoliko pristane na njihove uslove!

SNSovac

pre 9 godina

@Bojan, 2. jul 2014 10:10

U pravu si, ali ne u potpunosti. Tada smo bili protiv režima koji se zalago za istu politiku kao i mi danas, ali je nije sprovodio? Tačnije hteli su isto što i mi danas, ali nisu radili to jer su im malverzacije i novci bili slađi.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Radmila:Znaju oni da Šešelj neće poštovati njihove uslove , i zato i traže garanciju od Srbije da ona garantuje i vrši kontrolu njegovog ponašanja.Ovo je za Srbiju mač sa dve oštrice. Oko odbije da da garanciju , biće optužena od strane javnosti , ako bar da garanciju , onda će odmah doći u situaciju da ga mora uhapsiti jer ne poštuje zahteve Haga.

Kleopatra

pre 9 godina

@(lepa sela lepo gore, 2. jul 2014 09:39)
Nije ništa smešno, već je žalosno. Šešelj ako bude došao u Srbiju, praviće samo probleme i ništa više. Njega ne zanima ni njegova minorna stranka, ni njegova porodica, već samo želi da bude u centru pažnje i pravi probleme koji nam nikako nisu potrebni. Najbolje je da ostane tamo gde je bio svih ovih godina. Njemu više nikako nije mesto u politici, ta priča je završena pre mnogo godina...

Rascia

pre 9 godina

Ne razumem zasto advokat koji nije savetnik Vlade Srbije smatra da moze da kaze sta Vlada Srbije treba/ne treba odnosno mora/ne mora. Moze jedino da trazi od Vlade Srbije da razmatra treba-li ili mora-li. To je nepostovanje institucije Vlade Srbije, nepostovanje drzavnosti Republike Srbije. Vlada Srbije je zaduzena da razmatra i donese odluku sta Vlada Srbije, a sa time i Republika Srbija treba i mora.

Bobi

pre 9 godina

E moji botovi... ako već trolujete, ustanovite bar na nekom sastanku da ne budete kontradiktorni.
Trenutno ste u fazonu: Šešelj ništa ne može da uradi na političkoj sceni, i u isto vreme: nastao bi haos u zemlji povratkom Šešelja.

Ja naravno, Šešelju želim da se što pre vrati. Prvo zbog njegove porodice, a drugo, da bi razbucao Srpsku Patetičnu Stranku. Gnušam se države koja nije najoštrije protestvovala i povukla konkretne korake jer joj je državljanin 11 godina u pritvoru. Možete da pričate šta hoćete za Šešelja, ali da je suprotna situacija, on bi se borio za svakog našeg čoveka tamo, nezavisno od toga šta Šešelj mislio o toj individui.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Mirko:Aklo Šešelj odbije da mu Srbija daje bilo kakvu garanciju , onda to Srbija treba da poštuje , jer će na takav način izbeći svaku neprijatnost. Davati garanciji i odma posle toga ga hapsiti , ne bi bilo dobro.

Prle

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...
(Pedja, 2. jul 2014 06:32)

Radovao se i Toma (i to unapred), a verovatno i Aca (toga se ne sećam, ali da li možete da zamislite da je bilo drugačije).

Bojan

pre 9 godina

bez iznenadjenja
Vi sns-ovci nekome spocitavate nesto u vezi promene misljenja, pa Seselj vam je do juce bio predsednik stranke, e bre u crkvi, pred Bogom su mu se vasi Vucic i Nikolic i ostala sns kamarila kleli ma vernost, preko dvadeset godina ste sprovodili njegovu politiku, prozivali ste ljude da su izdajnici i strani placenici zbog politike koju sada sprovodite, shvatite svakog normalnog coveka raduje dolazak Seselja jer to je nada da ce i on i vi zavrsiti u blatu i mulju iz kog ste nastali.

Svetozar

pre 9 godina

Sasvim je normalno da su potrebne pismene garancije Seselja da ce da se ponasa kao civilizovan covek. Nisam siguran koliko je to izvodljivo posle svega sto smo imali prilike da vidimo iz najava radikala. Drzava definitivno treba da se ogradi od ponasanja takvog coveka.

lala nadnicar

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.
(Urban, 2. jul 2014 00:39)

A zlikovac Haradinaj moze jer je na Kosovu car posle oslobadjajuce presude, kada je 'dobio' garancije da se brani sa slobode sve je svedoke likvidirao i briselskog sporazuma, pa se on eto na Kosovu i Metohiji opametio; jedino ako mislis 'opametio' kao njegovi kumovi.

nisam T. Fila

pre 9 godina

Ne treba biti T.Fila...ovakav zaključak je nedvosmislen za svakoga ko sebe smatra ljudskim bićem (‚‚ima glavu‚‚)...e baš me interesuje kakva smo mi to zemlja ...patriote ? demokrate ? ili ‚‚psi‚‚ koji nepoštuju ni reč ni čoveka ... hoćemo li da se opet brukamo ili da pokažemo da smo ponosan narod i da nas nemože j.... kad ko stigne i kada mu se prohte ?! Bruka je njihova i to im treba reći otvoreno !!!

Romanija

pre 9 godina

@wishman:Ovo je specifična situacija. Ovde odluka Srbije je uslovljena od stava Haga. Ako Srbija ne bude dala garanciju ta će poštovati stavove Haga , onda se neće doneti odluka o privremenom pustanja Šešelja na slobodu.Ako Srbija bude dala onda ona mora i da ispoštuje stavove Haga , bez obzira što se sa tim stavovima Šešelj neće složiti.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Naravno da Srbija ne sme da se pridruži nezakonitim i varvarskim postupcima Haškog tribunala i nastavi kršenje osnovnih ljudskih prava gradjaninu Vojislavu Šešelju, primenjujući aršine i torture Haškog tribunala. Mi jesmo mala i siromašna država ali, daleko smo od inkvizicije kao načina deljenja pravde. Imam utisak da je i ova odluka Haškog tribunala, više odluka u svrhu prljave politike nego odluka neke sudske institucije koja je zadužena za zaštitu prava i sprovodjenje zakona. Ovo je scenario "Rambuje" samo u jednom manjem ali podmuklijem obimu. Srbija će biti kriva ako da garancije ali, isto tako i ako ih ne da?! U svakom slučaju Vojislav Šešelj nije osudjena ličnost, on je još uvek samo osumnjičeni, on ne mora da dokazuje svoju nevinost a, prava, posebno ona osnovna gradjanska prava, se ne oduzimaju na osnovu sumnje.

zanovetak27

pre 9 godina

(ana, 2. jul 2014 08:51)O kakvom postovanju ti govoris?Ti sa ovakvim recnikom i uoste komentarom?Uzas.Govori u svoje ime sta mozes da radis Sesenju.Slicnog ste recnika pa se "razumete".Srbiji on nije potreban i nece dobiti garancija ako se ne bude ponasao po pravilima a on je vise puta ta pravila odbacivao.Zakljucak izvedi sama Ana

Dana-Klek

pre 9 godina

@Imenjak: U ovom slučaju Srbija ne odlučuje da li je Šešelj nevin ili nije , niti to neko od Srbije traži. Od Srbije se traži da da garanciju , da će Šešelj poštovati uslove Haga , ukoliko ga puste na privremenu slobodu.

KUĆI

pre 9 godina

Neka šešelj dodje svojoj porodici i oporavi se od haške torture,mislim da je naučio životnu lekciju i da će čuvati svoje zdravlje i porodicu.

ceva

pre 9 godina

"Sve dok je u Srbiji budala, ja ne moram da brinem za svoju političku karijeru." Vojislav Šešelj, predsednik SRS i narodni poslanik, Borba, 18-19. jun 1994.

miona

pre 9 godina

Vlada, 1. jul 2014 23:05), Ehej, vec sve cesce nailzim na vestima bot napiso ovo, trol ono, lupio minusovom... Ma bas me briga ocu da citav misljenje naroda i svako ima pravo da s eizjasni a čitalpravo jed a čitalac prosudi šta je tačno!!Ako nemate šta danapišete pametno na ovu temu nemojte ni pisati!!!Ćutanje je zlato

Vladislav

pre 9 godina

Kada je covek toliko zrtvovao da bi pokazao da veruje, sve da je ono u sta
veruje najveca glupost mora mu se odati duboko postovanje ......
Od mene ga ima... sta god botovi pricali....

ana

pre 9 godina

Biće kako gospodin Šešelj hoće. Možete i vi gore (pogotovo) i mi dole da mu popušimo ono što on reče bez slova R. Poštovanje za nesalomivost.Ne može mu niko ništa.

Mislim stvarno ...

pre 9 godina

Meni ovde stvarno ništa nije jasno. Vlada može da garanruje samo da će se pridržavati sopstvenih zakona. Sve preko toga je najblaže rečeno nepristojno tražiti.

Šešalja drže 10+ godina u pritvoru. O kvalitetu optužbi dovoljno govori činjenca da se on odrekao svoje odbrane, odnosno odbrana nije izvela niti jednog svedoka niti je započeta, a oni se muče da slože presudu.

Sva odlaganja nastala su zbog samog suda i kršenja sopstvenih pravila. Prvo, par godina do podizanja optužnice(!), zatim mesecima odbijanje prava Šešelju da se sam brani koje mu je vraćeno, a najzad zbog sumnje u pristrasnost jednog od troje sudija koju su tela tog kvazi suda prihvatila.

I umesto da Vlada stane iza principa, ovde se poput loših đaka hvata za nemušte izgovore...

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

I očekivala se ovakva odluka vlade. Ona u pozadini nosi sve karakteristike mraka, straha, panike i nečovečnosti. Dolazak Šešelja bi ogolio neke likove do kraja. Niko od vodećih političara nema ni ljudski, ni moralni, ni intelektualni potencijal da parira Haškom zatvoreniku. Nikada nisam podržavao politiku radikala, ali Šešelj je posebna figura. Dosledan, principijelan, inteligentan, rečit, drzak, u duši potpuno oslobodjen, da zgromi ove novokomponovane zapadne marionete. Najnoviji nastup Vučića u Nemačkoj nije bio ništa drugo nego verzija "Danke Dojčland"... Šta će drugi narodi pomisliti na ovakav stav vlade, koja se odriče svog čoveka, pa kakav god on bio. Hrvati se tako srčano bore čak i za dokazane zločince, da se vrate kući. Ispoljavaju zavidan nacionalni ponos. A, ovde se radi o neosudjenom čoveku, o sužnju koji više od 11 godina neopravdano robuje u belom svetu. Ovo nije ništa drugo do odluka dvojice, dva čoveka koji se kriju iza vlade Srbije. Ovo, što je zvanični stav vlade nijedan normalan čovek u Srbiji ne prihvata.I ovo je najbolji dokaz koliko je vlasti dato jednom čoveku u ruke i koliko se on ili dvojica njih ponašaju kao samodršci. No, prodati kuma i skratiti ga za glavu- zar je to nešto novo u Srbiji???!!!

Srdjan Bg

pre 9 godina

Dacemo garancije,ali molimo vas nepustajte ga nikako zakukase Toma i Supermen u glas i nastavise svojim uobicajenim aktivnostima,dodelom ordenja pravljenjem rakije i spasavanjem covecanstva .

lili

pre 9 godina

(Mirko, 1. jul 2014 23:52), ako je ovo igra koju igra Vlada sRBIJE, neka Šelj kao jedna intelektualac je odiga u svoju korist!!Pa ko bi garantovao za čveka kojis e izjasnio da neće poštovati nijedno pravilo!??

MaksaBwe

pre 9 godina

Tomo, kojekude, pošaljider kuma u Radovanjski lug da prenoći pod Onim hrastom... Znaš ti dobro pod kojim..
(zaluđeni, 1. jul 2014 22:15)

Jos i da se zakunu da Seselju nece nista, pred onom istom ikonom nad kojom su se krsteci se, zaklinjali da nece dozovliti da Kosovo bude ''otrgnuto iz Srpskih nedara''... Kad moze kum kuma kod ovih radikala (ukljucujuci i Draskovica), sto ne bi i bivseg kuma...

Gavra

pre 9 godina

Srbija mora da štiti svakog državljanina Srbije , ma ko on bio . Hteo on da pristine ili ne na neke uslov Republika Srbija mora da garantuje za svog državljanina .

Pedja

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...

Nešo

pre 9 godina

@Prosrpska:Teško je ovde doneti odluku da obadve strane budu zadovoljne.Najbolje bi bilo da se Šešelj izjasni da će poštovati zahteve Haga , i onda da Srbija da garanciju.Svaka druga odluka bi bila problematična.

Boško

pre 9 godina

Nadam se da će pre svih Šešelj za sebe garantovati da će poštovati uslove koje postavlja Hag. To je prvi i jedini uslov koji država može imati prema Šešelju. Ako on to ne poštije, kako država može da izda garanciju? U Srbiji je bilo dosta cirkusa, vreme haosa, namernog izazivanja incidenata je, valjda, prošlo.

Lola77

pre 9 godina

Seselj je za sebe uzeo ulogu mucenika. Narod to voli ovde: mucenike. Prihvati li Vlada njegove uslove, (koje jos moze samo da postavlja slobodan covek, a ne zaboravimo da je Seselj osumnjiceni ratni zlocinac i proces protiv njega jos uvek traje), razbila bi se o pretecu anarhiju. Sav dosadasnji potitivni rad vlade pao bi u vodu. Ne verujem da vecina gradjana zeli vracanje na mitigizam gazimestanluka. A Seselj to jedino zna. Kreativno on nikad nista nije ponudio.

Lazo

pre 9 godina

Moj savjet Vladi Srbije:
-Da bi ispunila uslove Haga predlazem da od iste ustanove zatraze da pobije kolac na sred Seseljove kuce I pripne ga debelim celicnim lancem!

#vladimir0710

pre 9 godina

Verujem da će uslovi biti civilizovani. Važno je da konačno bude sa suprugom i decom, jer su se poželeli kućne atmosfere. Uostalom, deca imaju pravo na prisustvo oba roditelja.

Ja se nicega ne plasim

pre 9 godina

Da se nisu malo uplasili naprednjaci. I ja bi se uplasio da sam nekada bio radikal. Ovako, ahahaah, bas me briga, da ne kazem da me malo boli onaj deo tela na kome sedim. Ijaaao, Acoooooooooo...

Bojan

pre 9 godina

Meni su već dojadile priče o Šešelju. Kao da mediji nemaju o čemu da izveštavaju, pa od njega prave medijsku zvezdu. Ima ova država mnogo većih problema.

Stanko

pre 9 godina

Oni kojima je do juče smetalo emitovanje Šešeljevog suđenja, danas likuju zbog njegovog puštanja jer očajnički veruju da njegovo puštanje može da oslabi SNS. Licemerno nema šta, ali i jadno.

Aca šmeker

pre 9 godina

Jasno je da ga puštaju kako bi preko njega pokušali da destabiliziju Srbiju, jer Amerikancima ne odgovara jaka vlada i jak premijer koji imaju ogromnu podršku građana i koji bez straha zastupaju srpske interese. Posebno ih žulja ekspanzija Srbije na međunarodnom planu i odlična saradnja Srbije sa najmoćnijim evropskim zemljama i Rusijom.

Darko

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa Filom. Jos jedan pokazatelj da Haag nije sud nego jedan politicki tribunal za unistavanje pojedinih naroda. Vlada Srbije nece Seselja nazad, boje se i onda znaci da ova demokratija koju mi danas imamo nije nikakva demokratija. Nisam ni za Seselja ni za bilo kog drugog politicara ali ovo sto se radi njemu je stvarno neljudski!

helen

pre 9 godina

Hag stavlja u nezgodnu poziciju Srbiju,traze da se daju garancije a sam im optuzenik ne pristaje na uslove.Vlada se dobro ogradila trazeci da Seselj u pravnoj formi obeca da ce postovati uslove.

kurs

pre 9 godina

Ne znam sta mi je gore ovo sto Seselj i njegovi sledbenici izjavljuju ili neskrivena radost u demokratskim redovima, a do juce su pljuvali po SNS-u, kao o neoradikalima.

epilog

pre 9 godina

Suma sumarum, njemu nisu nasli krivicno delo koje su mu tuzioci namenili pa ne moze da dobije dovoljno veliku kaznu da bi iz pritvora u Hagu bio poslat u neki zatvor.
E, sad, ako njemu nisu mogli da nadju navodno krivicno delo kako su onda mogli to isto da nadju Slobi?

Dzoni #

pre 9 godina

@ (kimi, 1. jul 2014 22:57)
Zasto bi trebalo da ih bude sramota, pa, ako neko treba da se stidi to je Seselj.Ovakvim ponasanjem izdao je i svoj narod i svoju porodicu.

kobricca

pre 9 godina

Hag ne zna više šta će sa Šešeljem, zato ga pušta na slobodu u nadi da pravi nered u Srbiji. To im je u interesu, misleći da će na taj način destabilizovati Srbiju, pre svega vladu, usporiti promene, zaustaviti napredak...Ovu poslasticu neće okusisti, jer Srbiji je i previše huškača i onih koji zele da je unište, unazade.

Iskustvo

pre 9 godina

(Radmila, 01. jul 2014 23:59) valjda im je Šešelj kec u rukavu... On će pričati gluposti, a oni će na CNN odmah da krenu Srbe da porede sa nacističkom Nemačkom iz Drugog Sv. rata i eto ti sankcija, ucenjivanja...

Urban

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.

wishman

pre 9 godina

Srbija samo treba postupi u skladu sa svojim zakonima i procedurama,nikakve posebne zelje Seselja ali ni Haskog suda ne treba ispunjavati...

Vlada

pre 9 godina

Vidim da botovi svaki pozitivan komentar o Šešelju "čašćavaju" minusima. Nije mi jasno, kako ova elitna grupacija (mislim na botove) zna da li njihov veliki vođa ove nedelje voli ili ne voli Šekija. Možda su ove nedelje opet kumovi i drugari!? Mišljenje velikog vođe je vrlo prevrtljivo. Danas misli i govori jedno, a sutra već nešto sasvim suprotno. Ne bi me začudilo da se sutra pojavi sa onim čuvenim bedžom ...

Radmila

pre 9 godina

Postavlja se pitanje zbog cega je tribunal u Hagu postavio uslove za Seselja, kad zna da ih on nece ispuniti, jer su ga valjda za sve ove godine upoznali ?

Prosrpska

pre 9 godina

U pravu ste, vlada Srbije je ispunila sve zahteve i naloge zapada!
(otus, 1. jul 2014 23:21)
Mislim da niste realni. Ova Vlada radi sve sto je u najboljem interesu svoga naroda i tako ce sigurno postupiti i u Seseljevom slucaju. Siguran sam da ce Vlada doneti najbolju mogucu odluku i po Seselja a i po celu Srbiju.

On ljude ostavlja baz reci

pre 9 godina

@(od istine, 1. jul 2014 22:03) – Narod se zgrozava nad ozlojacenim karakterom i licnoscu doticnog i morbidnim izjavama pretnji o deci one dvojice.

od istine

pre 9 godina

CEKAJ STAAANIII ako mislite da je dr vojislav seselj proslost cemu polemika i tolika halabuka minusi ovo ono znaci daj te ga na slobodu ispunite mu zahteve koje trazi neka se bavi politikom u cemu je problem po vama svakako nece dobiti tamo neke izbore cemu panika molim vas i vi iz sns i vi demonkrate pardon demokrate ne vidim u cemu je problem cemu strah

Aca

pre 9 godina

Koja igra reči! Prvo, Šešelj ne želi nikakve garancije vlade Srbije, a drugo, što se "trpate" da date garancije kada mu u slučaju dogovora nikakve garancije nisu potrebne, a pogotovo ne garancije vlade Srbije!!!

Dule

pre 9 godina

Kako je većina zlobna zbog, eventualnog, Šešeljevog povratka! Da li Hrvati ili Albanci sa KiM imaju takav odnos prema svojim sugrađanima!? Sram da vas bude! SLOBODA ŠEŠELJU!!!

Shone

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...
(darko88, 1. jul 2014 20:42)
Он проблеме држави и нема намеру да прави. Сигурно неће бежати или учинити било шта друго што би могло да нашкоди држави. На крају крајева, и сам је прихватио услов да након пуштања неће напуштати Србију.

Дакле, држави неће правити проблеме али ће зато направити проблеме онима који су на власти и који мисле да су они држава (па тако испада да ако је неко против власти тај је одмах и против државе). Свака његова изјава за медије, сваки интервју, на крају крајева свако појављивање на улици ће бити проблем за екипу са власти. И треба да буде, боље нису ни заслужили!

Beli

pre 9 godina

Umesto da se vrati na slobodu, svojoj porodici i deci, on će da stvara počitički haos, ali kada bolje razmislim kolika mu je mizerna podrškam, neće puno toga promeniti.

nikola

pre 9 godina

Seselj je za zivota postao legenda...pravi Srbin. On je jedna od svetlijih tacaka u zadnje vreme. Njega mogu i da ubiju ali njegova dela ce ostati zauvek, umesto da ga kazni haski "sud" ga je ucinio besmrtni. Ziv mi bio vojvodo!

Славољуб

pre 9 godina

Врло мудро решење, а можда чак и једино могуће. Ако хоће напоље нек се договори. Свима нам је јасно како би се Шешељ понашао, чак шта више, рекао је да никакве услове које би му наметнули не би поштовао. Колико год он тамо предуго седео, ипак нема довољно раѕлога да се Србија коцка са ово мало угледа што има и да гарантује за нешто што је извесно да се неће догодити.

Goran

pre 9 godina

Iz jednog zatvora u drugi. Pa ni veca budala od Seselja ne bi pristala na to. Znaci ostaje i dalje u hagu. Ocito je da ni u hagu a ni Srbiji ne znaju sta da urade sa Seseljom. Obe strane ce biti prezadovoljne ako umre.

Simke83

pre 9 godina

Ne bih im bio u kozi. Kako neko da garantuje za njega, kada u startu kaze da se nece pridrzavati uslova?! Pa bar zbog svoje dece...Ne vredi.

stevan krajnovic

pre 9 godina

nisam seseljov pristalica ali mu skidam kapu za hrabrost nije zasluzio uslove isto kao i srbija pred evropom ko misli dobro srbiji drzavi treba konacno da pomisli na slogu mir za sve gradjane po pravdi boga

MIRO LJ.

pre 9 godina

Privremena sloboda nije da te ko kofer strpaju u avion sapolicijskom pratnjom,da sletiš u surčin gdje te domaća žandarmerija ubaci u blindirani kombi ko vreću krompira. Onda te uz zvuk sirena i do zuba naoružanom pšratnjom dovezu pred kuću u Zemunu,gdje čamiš čekajući ili smrt ilihaške crvenocrne mundire da te pozovu nazad...,a onda opet Jovo nanovo. "Hvala" vam na takvoj slobodi gospodo moderniinkvizitori.

boris

pre 9 godina

Hiopteticki:
Seselj se obaveze/potpise i dodje u Srbiju.
A zamislimo da Seselj trazi prijenm kod predsednika drzave ??
Ili tokom boravka u beogradu prekrsi potpisano [recimo daje interviju u svojoj kuci ne izlazi iz nje] i vlada, tj. pravosudje i policija su primorani da 'stisnu zube', usudi se' uhapse ga sa namerom da ga vrate u Hag Jer to je posao policije i pravosudja Srbije kao clanice UN, odnosno necve niko doci iz Haga i hapsiti ga
A to dali ce biti nereda tokom hapsenja Seselja ce biti pokazatelj dali predsednik vlade Vucic ima potpunu kontrolu nad situacijom.

bivsi

pre 9 godina

Dal se u Seseljevom slucaju radi o privremenom pustanju na slobodu ili o kucnom pritvoru?
te dve stvari su razlicite, znate, pa bi bilo lepo jasno naglasiti da su se dosadasnji optuzeni privremeno pustali na slobodu uz delimicno ogranicavanje kretanja i obavezu da se redovno javljaju u MUP, kao i obavezu da se na poziv tribunala jave nazad u Seveningen.

kumčići i kumovi tako to ne ide

pre 9 godina

Pa kako to da postavljate uslove bivšem idejnom VODJI i rodonačelniku vaših nacionalističkih ciljeva i ideja?
Značili to da ne verujete bivšem kumu?

Cvetak zanovetak

pre 9 godina

Pa čovek se,veoma jasno i veoma glasno, izjasnio da NEĆE pasti ispod granice koja bi ugrozila njegovo elementarno ljudsko dostojanstvo ; neće ni NARUKVICE ni NANOGICE - pa nije on "cvetak zanovetak" pa da nosi "nanogicu "
ON je DOKTOR PRAVNIH NAUKA (PRAVI doktor, BEZ plagijata- kakvi su, trenutno, "u modi".

xxx

pre 9 godina

Znači ne date garancije, sramota. Srpski državljanin preko deset godina u pritvoru bez ikakve presude, makar i prvostepene, a Vladu Srbije baš briga.

Danny`s

pre 9 godina

Ma kakve garancije? Seselj ocekuje da ga vlada podrzi a da kad dodje u Srbiju dize frku kako bi vlast ispala kriva.To je sve lepo osmisljen plan zapada kao i onaj 5.oktobra.Onaj ih je kostao 5 miliona $ a ovaj verovatno nista.Seselj ce to besplatno da im odradi.Svi znamo da im ne odgovara nas stav prema Rusiji i to je sada kamen spoticanja

darko88

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...

zoran

pre 9 godina

Da li su se dogovorili ko ce ga cekati na aerodromu?
Koji ce ga docekati evropejac?Toma Nikolic ili Aca Vucic?
Hoce li ga docekati sa pesmom,Spremte se,spremte se cetnici?

dvds

pre 9 godina

Šešelju je najbolje da fiktivno pristane na uslove. To mu je jedina šansa da za života vidi verne mu kumove oči u oči, a onda pričaće se dugo.
Šta god da im se desi zaslužili su. Nikad nisam bio za Šešelja, ali kumovi su mu dno ljudske egziszencije, kvazi premijer i kvazi predsednik kvazi zemlje.

KLOVER

pre 9 godina

Do juce su vasi mentori slali Srbe u Haski tribunal,a danas vas uce suprotnom,da branite one koje ste osudjivalii koje ste nazivali ratnim-huskacima.Radikalne promene su se desile u DS-u.

vlada

pre 9 godina

u moje selo kazu: "brigo moja predji na drugoga". u prevodu nece da daju garancije jer on nece da postuje. pitam se od kad treba covek u pritvoru da daje garancije da ce da bude dobar. nekako mi ne ide jedno s drugim

zoran

pre 9 godina

Da li su se dogovorili ko ce ga cekati na aerodromu?
Koji ce ga docekati evropejac?Toma Nikolic ili Aca Vucic?
Hoce li ga docekati sa pesmom,Spremte se,spremte se cetnici?

kumčići i kumovi tako to ne ide

pre 9 godina

Pa kako to da postavljate uslove bivšem idejnom VODJI i rodonačelniku vaših nacionalističkih ciljeva i ideja?
Značili to da ne verujete bivšem kumu?

xxx

pre 9 godina

Znači ne date garancije, sramota. Srpski državljanin preko deset godina u pritvoru bez ikakve presude, makar i prvostepene, a Vladu Srbije baš briga.

dvds

pre 9 godina

Šešelju je najbolje da fiktivno pristane na uslove. To mu je jedina šansa da za života vidi verne mu kumove oči u oči, a onda pričaće se dugo.
Šta god da im se desi zaslužili su. Nikad nisam bio za Šešelja, ali kumovi su mu dno ljudske egziszencije, kvazi premijer i kvazi predsednik kvazi zemlje.

Cvetak zanovetak

pre 9 godina

Pa čovek se,veoma jasno i veoma glasno, izjasnio da NEĆE pasti ispod granice koja bi ugrozila njegovo elementarno ljudsko dostojanstvo ; neće ni NARUKVICE ni NANOGICE - pa nije on "cvetak zanovetak" pa da nosi "nanogicu "
ON je DOKTOR PRAVNIH NAUKA (PRAVI doktor, BEZ plagijata- kakvi su, trenutno, "u modi".

Aca

pre 9 godina

Koja igra reči! Prvo, Šešelj ne želi nikakve garancije vlade Srbije, a drugo, što se "trpate" da date garancije kada mu u slučaju dogovora nikakve garancije nisu potrebne, a pogotovo ne garancije vlade Srbije!!!

Danny`s

pre 9 godina

Ma kakve garancije? Seselj ocekuje da ga vlada podrzi a da kad dodje u Srbiju dize frku kako bi vlast ispala kriva.To je sve lepo osmisljen plan zapada kao i onaj 5.oktobra.Onaj ih je kostao 5 miliona $ a ovaj verovatno nista.Seselj ce to besplatno da im odradi.Svi znamo da im ne odgovara nas stav prema Rusiji i to je sada kamen spoticanja

Prosrpska

pre 9 godina

U pravu ste, vlada Srbije je ispunila sve zahteve i naloge zapada!
(otus, 1. jul 2014 23:21)
Mislim da niste realni. Ova Vlada radi sve sto je u najboljem interesu svoga naroda i tako ce sigurno postupiti i u Seseljevom slucaju. Siguran sam da ce Vlada doneti najbolju mogucu odluku i po Seselja a i po celu Srbiju.

Dule

pre 9 godina

Kako je većina zlobna zbog, eventualnog, Šešeljevog povratka! Da li Hrvati ili Albanci sa KiM imaju takav odnos prema svojim sugrađanima!? Sram da vas bude! SLOBODA ŠEŠELJU!!!

wishman

pre 9 godina

Srbija samo treba postupi u skladu sa svojim zakonima i procedurama,nikakve posebne zelje Seselja ali ni Haskog suda ne treba ispunjavati...

Simke83

pre 9 godina

Ne bih im bio u kozi. Kako neko da garantuje za njega, kada u startu kaze da se nece pridrzavati uslova?! Pa bar zbog svoje dece...Ne vredi.

Vlada

pre 9 godina

Vidim da botovi svaki pozitivan komentar o Šešelju "čašćavaju" minusima. Nije mi jasno, kako ova elitna grupacija (mislim na botove) zna da li njihov veliki vođa ove nedelje voli ili ne voli Šekija. Možda su ove nedelje opet kumovi i drugari!? Mišljenje velikog vođe je vrlo prevrtljivo. Danas misli i govori jedno, a sutra već nešto sasvim suprotno. Ne bi me začudilo da se sutra pojavi sa onim čuvenim bedžom ...

KLOVER

pre 9 godina

Do juce su vasi mentori slali Srbe u Haski tribunal,a danas vas uce suprotnom,da branite one koje ste osudjivalii koje ste nazivali ratnim-huskacima.Radikalne promene su se desile u DS-u.

On ljude ostavlja baz reci

pre 9 godina

@(od istine, 1. jul 2014 22:03) – Narod se zgrozava nad ozlojacenim karakterom i licnoscu doticnog i morbidnim izjavama pretnji o deci one dvojice.

od istine

pre 9 godina

CEKAJ STAAANIII ako mislite da je dr vojislav seselj proslost cemu polemika i tolika halabuka minusi ovo ono znaci daj te ga na slobodu ispunite mu zahteve koje trazi neka se bavi politikom u cemu je problem po vama svakako nece dobiti tamo neke izbore cemu panika molim vas i vi iz sns i vi demonkrate pardon demokrate ne vidim u cemu je problem cemu strah

Beli

pre 9 godina

Umesto da se vrati na slobodu, svojoj porodici i deci, on će da stvara počitički haos, ali kada bolje razmislim kolika mu je mizerna podrškam, neće puno toga promeniti.

Shone

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...
(darko88, 1. jul 2014 20:42)
Он проблеме држави и нема намеру да прави. Сигурно неће бежати или учинити било шта друго што би могло да нашкоди држави. На крају крајева, и сам је прихватио услов да након пуштања неће напуштати Србију.

Дакле, држави неће правити проблеме али ће зато направити проблеме онима који су на власти и који мисле да су они држава (па тако испада да ако је неко против власти тај је одмах и против државе). Свака његова изјава за медије, сваки интервју, на крају крајева свако појављивање на улици ће бити проблем за екипу са власти. И треба да буде, боље нису ни заслужили!

Славољуб

pre 9 godina

Врло мудро решење, а можда чак и једино могуће. Ако хоће напоље нек се договори. Свима нам је јасно како би се Шешељ понашао, чак шта више, рекао је да никакве услове које би му наметнули не би поштовао. Колико год он тамо предуго седео, ипак нема довољно раѕлога да се Србија коцка са ово мало угледа што има и да гарантује за нешто што је извесно да се неће догодити.

MIRO LJ.

pre 9 godina

Privremena sloboda nije da te ko kofer strpaju u avion sapolicijskom pratnjom,da sletiš u surčin gdje te domaća žandarmerija ubaci u blindirani kombi ko vreću krompira. Onda te uz zvuk sirena i do zuba naoružanom pšratnjom dovezu pred kuću u Zemunu,gdje čamiš čekajući ili smrt ilihaške crvenocrne mundire da te pozovu nazad...,a onda opet Jovo nanovo. "Hvala" vam na takvoj slobodi gospodo moderniinkvizitori.

Radmila

pre 9 godina

Postavlja se pitanje zbog cega je tribunal u Hagu postavio uslove za Seselja, kad zna da ih on nece ispuniti, jer su ga valjda za sve ove godine upoznali ?

nikola

pre 9 godina

Seselj je za zivota postao legenda...pravi Srbin. On je jedna od svetlijih tacaka u zadnje vreme. Njega mogu i da ubiju ali njegova dela ce ostati zauvek, umesto da ga kazni haski "sud" ga je ucinio besmrtni. Ziv mi bio vojvodo!

miona

pre 9 godina

Vlada, 1. jul 2014 23:05), Ehej, vec sve cesce nailzim na vestima bot napiso ovo, trol ono, lupio minusovom... Ma bas me briga ocu da citav misljenje naroda i svako ima pravo da s eizjasni a čitalpravo jed a čitalac prosudi šta je tačno!!Ako nemate šta danapišete pametno na ovu temu nemojte ni pisati!!!Ćutanje je zlato

Gavra

pre 9 godina

Srbija mora da štiti svakog državljanina Srbije , ma ko on bio . Hteo on da pristine ili ne na neke uslov Republika Srbija mora da garantuje za svog državljanina .

Pedja

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Mirko:Aklo Šešelj odbije da mu Srbija daje bilo kakvu garanciju , onda to Srbija treba da poštuje , jer će na takav način izbeći svaku neprijatnost. Davati garanciji i odma posle toga ga hapsiti , ne bi bilo dobro.

lili

pre 9 godina

(Mirko, 1. jul 2014 23:52), ako je ovo igra koju igra Vlada sRBIJE, neka Šelj kao jedna intelektualac je odiga u svoju korist!!Pa ko bi garantovao za čveka kojis e izjasnio da neće poštovati nijedno pravilo!??

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Naravno da Srbija ne sme da se pridruži nezakonitim i varvarskim postupcima Haškog tribunala i nastavi kršenje osnovnih ljudskih prava gradjaninu Vojislavu Šešelju, primenjujući aršine i torture Haškog tribunala. Mi jesmo mala i siromašna država ali, daleko smo od inkvizicije kao načina deljenja pravde. Imam utisak da je i ova odluka Haškog tribunala, više odluka u svrhu prljave politike nego odluka neke sudske institucije koja je zadužena za zaštitu prava i sprovodjenje zakona. Ovo je scenario "Rambuje" samo u jednom manjem ali podmuklijem obimu. Srbija će biti kriva ako da garancije ali, isto tako i ako ih ne da?! U svakom slučaju Vojislav Šešelj nije osudjena ličnost, on je još uvek samo osumnjičeni, on ne mora da dokazuje svoju nevinost a, prava, posebno ona osnovna gradjanska prava, se ne oduzimaju na osnovu sumnje.

Goran

pre 9 godina

Iz jednog zatvora u drugi. Pa ni veca budala od Seselja ne bi pristala na to. Znaci ostaje i dalje u hagu. Ocito je da ni u hagu a ni Srbiji ne znaju sta da urade sa Seseljom. Obe strane ce biti prezadovoljne ako umre.

#vladimir0710

pre 9 godina

Verujem da će uslovi biti civilizovani. Važno je da konačno bude sa suprugom i decom, jer su se poželeli kućne atmosfere. Uostalom, deca imaju pravo na prisustvo oba roditelja.

Iskustvo

pre 9 godina

(Radmila, 01. jul 2014 23:59) valjda im je Šešelj kec u rukavu... On će pričati gluposti, a oni će na CNN odmah da krenu Srbe da porede sa nacističkom Nemačkom iz Drugog Sv. rata i eto ti sankcija, ucenjivanja...

Lola77

pre 9 godina

Seselj je za sebe uzeo ulogu mucenika. Narod to voli ovde: mucenike. Prihvati li Vlada njegove uslove, (koje jos moze samo da postavlja slobodan covek, a ne zaboravimo da je Seselj osumnjiceni ratni zlocinac i proces protiv njega jos uvek traje), razbila bi se o pretecu anarhiju. Sav dosadasnji potitivni rad vlade pao bi u vodu. Ne verujem da vecina gradjana zeli vracanje na mitigizam gazimestanluka. A Seselj to jedino zna. Kreativno on nikad nista nije ponudio.

Dzoni #

pre 9 godina

@ (kimi, 1. jul 2014 22:57)
Zasto bi trebalo da ih bude sramota, pa, ako neko treba da se stidi to je Seselj.Ovakvim ponasanjem izdao je i svoj narod i svoju porodicu.

Svetozar

pre 9 godina

Sasvim je normalno da su potrebne pismene garancije Seselja da ce da se ponasa kao civilizovan covek. Nisam siguran koliko je to izvodljivo posle svega sto smo imali prilike da vidimo iz najava radikala. Drzava definitivno treba da se ogradi od ponasanja takvog coveka.

Dana-Klek

pre 9 godina

@Imenjak: U ovom slučaju Srbija ne odlučuje da li je Šešelj nevin ili nije , niti to neko od Srbije traži. Od Srbije se traži da da garanciju , da će Šešelj poštovati uslove Haga , ukoliko ga puste na privremenu slobodu.

ni manje ni više...

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država i to će dokazati preuzimanjem i provođenjem onog što zahteva Hag. Trebalo bi to da poštuje i Šešelj ukoliko pristane na njihove uslove!

stevan krajnovic

pre 9 godina

nisam seseljov pristalica ali mu skidam kapu za hrabrost nije zasluzio uslove isto kao i srbija pred evropom ko misli dobro srbiji drzavi treba konacno da pomisli na slogu mir za sve gradjane po pravdi boga

Stanko

pre 9 godina

Oni kojima je do juče smetalo emitovanje Šešeljevog suđenja, danas likuju zbog njegovog puštanja jer očajnički veruju da njegovo puštanje može da oslabi SNS. Licemerno nema šta, ali i jadno.

Nešo

pre 9 godina

@Prosrpska:Teško je ovde doneti odluku da obadve strane budu zadovoljne.Najbolje bi bilo da se Šešelj izjasni da će poštovati zahteve Haga , i onda da Srbija da garanciju.Svaka druga odluka bi bila problematična.

zanovetak27

pre 9 godina

(ana, 2. jul 2014 08:51)O kakvom postovanju ti govoris?Ti sa ovakvim recnikom i uoste komentarom?Uzas.Govori u svoje ime sta mozes da radis Sesenju.Slicnog ste recnika pa se "razumete".Srbiji on nije potreban i nece dobiti garancija ako se ne bude ponasao po pravilima a on je vise puta ta pravila odbacivao.Zakljucak izvedi sama Ana

Vule

pre 9 godina

Svako normalan bi radovao što će posle više od jedne decenije moći da provodi vreme sa svojima najbližima, ali vojvoda želi haos i ucene.

helen

pre 9 godina

Hag stavlja u nezgodnu poziciju Srbiju,traze da se daju garancije a sam im optuzenik ne pristaje na uslove.Vlada se dobro ogradila trazeci da Seselj u pravnoj formi obeca da ce postovati uslove.

Bojan

pre 9 godina

Meni su već dojadile priče o Šešelju. Kao da mediji nemaju o čemu da izveštavaju, pa od njega prave medijsku zvezdu. Ima ova država mnogo većih problema.

Aca šmeker

pre 9 godina

Jasno je da ga puštaju kako bi preko njega pokušali da destabiliziju Srbiju, jer Amerikancima ne odgovara jaka vlada i jak premijer koji imaju ogromnu podršku građana i koji bez straha zastupaju srpske interese. Posebno ih žulja ekspanzija Srbije na međunarodnom planu i odlična saradnja Srbije sa najmoćnijim evropskim zemljama i Rusijom.

Boško

pre 9 godina

Nadam se da će pre svih Šešelj za sebe garantovati da će poštovati uslove koje postavlja Hag. To je prvi i jedini uslov koji država može imati prema Šešelju. Ako on to ne poštije, kako država može da izda garanciju? U Srbiji je bilo dosta cirkusa, vreme haosa, namernog izazivanja incidenata je, valjda, prošlo.

bivsi

pre 9 godina

Dal se u Seseljevom slucaju radi o privremenom pustanju na slobodu ili o kucnom pritvoru?
te dve stvari su razlicite, znate, pa bi bilo lepo jasno naglasiti da su se dosadasnji optuzeni privremeno pustali na slobodu uz delimicno ogranicavanje kretanja i obavezu da se redovno javljaju u MUP, kao i obavezu da se na poziv tribunala jave nazad u Seveningen.

boris

pre 9 godina

Hiopteticki:
Seselj se obaveze/potpise i dodje u Srbiju.
A zamislimo da Seselj trazi prijenm kod predsednika drzave ??
Ili tokom boravka u beogradu prekrsi potpisano [recimo daje interviju u svojoj kuci ne izlazi iz nje] i vlada, tj. pravosudje i policija su primorani da 'stisnu zube', usudi se' uhapse ga sa namerom da ga vrate u Hag Jer to je posao policije i pravosudja Srbije kao clanice UN, odnosno necve niko doci iz Haga i hapsiti ga
A to dali ce biti nereda tokom hapsenja Seselja ce biti pokazatelj dali predsednik vlade Vucic ima potpunu kontrolu nad situacijom.

darko88

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...

vlada

pre 9 godina

u moje selo kazu: "brigo moja predji na drugoga". u prevodu nece da daju garancije jer on nece da postuje. pitam se od kad treba covek u pritvoru da daje garancije da ce da bude dobar. nekako mi ne ide jedno s drugim

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Radmila:Znaju oni da Šešelj neće poštovati njihove uslove , i zato i traže garanciju od Srbije da ona garantuje i vrši kontrolu njegovog ponašanja.Ovo je za Srbiju mač sa dve oštrice. Oko odbije da da garanciju , biće optužena od strane javnosti , ako bar da garanciju , onda će odmah doći u situaciju da ga mora uhapsiti jer ne poštuje zahteve Haga.

Mislim stvarno ...

pre 9 godina

Meni ovde stvarno ništa nije jasno. Vlada može da garanruje samo da će se pridržavati sopstvenih zakona. Sve preko toga je najblaže rečeno nepristojno tražiti.

Šešalja drže 10+ godina u pritvoru. O kvalitetu optužbi dovoljno govori činjenca da se on odrekao svoje odbrane, odnosno odbrana nije izvela niti jednog svedoka niti je započeta, a oni se muče da slože presudu.

Sva odlaganja nastala su zbog samog suda i kršenja sopstvenih pravila. Prvo, par godina do podizanja optužnice(!), zatim mesecima odbijanje prava Šešelju da se sam brani koje mu je vraćeno, a najzad zbog sumnje u pristrasnost jednog od troje sudija koju su tela tog kvazi suda prihvatila.

I umesto da Vlada stane iza principa, ovde se poput loših đaka hvata za nemušte izgovore...

ana

pre 9 godina

Biće kako gospodin Šešelj hoće. Možete i vi gore (pogotovo) i mi dole da mu popušimo ono što on reče bez slova R. Poštovanje za nesalomivost.Ne može mu niko ništa.

Vladislav

pre 9 godina

Kada je covek toliko zrtvovao da bi pokazao da veruje, sve da je ono u sta
veruje najveca glupost mora mu se odati duboko postovanje ......
Od mene ga ima... sta god botovi pricali....

ceva

pre 9 godina

"Sve dok je u Srbiji budala, ja ne moram da brinem za svoju političku karijeru." Vojislav Šešelj, predsednik SRS i narodni poslanik, Borba, 18-19. jun 1994.

Srdjan Bg

pre 9 godina

Dacemo garancije,ali molimo vas nepustajte ga nikako zakukase Toma i Supermen u glas i nastavise svojim uobicajenim aktivnostima,dodelom ordenja pravljenjem rakije i spasavanjem covecanstva .

MaksaBwe

pre 9 godina

Tomo, kojekude, pošaljider kuma u Radovanjski lug da prenoći pod Onim hrastom... Znaš ti dobro pod kojim..
(zaluđeni, 1. jul 2014 22:15)

Jos i da se zakunu da Seselju nece nista, pred onom istom ikonom nad kojom su se krsteci se, zaklinjali da nece dozovliti da Kosovo bude ''otrgnuto iz Srpskih nedara''... Kad moze kum kuma kod ovih radikala (ukljucujuci i Draskovica), sto ne bi i bivseg kuma...

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

I očekivala se ovakva odluka vlade. Ona u pozadini nosi sve karakteristike mraka, straha, panike i nečovečnosti. Dolazak Šešelja bi ogolio neke likove do kraja. Niko od vodećih političara nema ni ljudski, ni moralni, ni intelektualni potencijal da parira Haškom zatvoreniku. Nikada nisam podržavao politiku radikala, ali Šešelj je posebna figura. Dosledan, principijelan, inteligentan, rečit, drzak, u duši potpuno oslobodjen, da zgromi ove novokomponovane zapadne marionete. Najnoviji nastup Vučića u Nemačkoj nije bio ništa drugo nego verzija "Danke Dojčland"... Šta će drugi narodi pomisliti na ovakav stav vlade, koja se odriče svog čoveka, pa kakav god on bio. Hrvati se tako srčano bore čak i za dokazane zločince, da se vrate kući. Ispoljavaju zavidan nacionalni ponos. A, ovde se radi o neosudjenom čoveku, o sužnju koji više od 11 godina neopravdano robuje u belom svetu. Ovo nije ništa drugo do odluka dvojice, dva čoveka koji se kriju iza vlade Srbije. Ovo, što je zvanični stav vlade nijedan normalan čovek u Srbiji ne prihvata.I ovo je najbolji dokaz koliko je vlasti dato jednom čoveku u ruke i koliko se on ili dvojica njih ponašaju kao samodršci. No, prodati kuma i skratiti ga za glavu- zar je to nešto novo u Srbiji???!!!

Bobi

pre 9 godina

E moji botovi... ako već trolujete, ustanovite bar na nekom sastanku da ne budete kontradiktorni.
Trenutno ste u fazonu: Šešelj ništa ne može da uradi na političkoj sceni, i u isto vreme: nastao bi haos u zemlji povratkom Šešelja.

Ja naravno, Šešelju želim da se što pre vrati. Prvo zbog njegove porodice, a drugo, da bi razbucao Srpsku Patetičnu Stranku. Gnušam se države koja nije najoštrije protestvovala i povukla konkretne korake jer joj je državljanin 11 godina u pritvoru. Možete da pričate šta hoćete za Šešelja, ali da je suprotna situacija, on bi se borio za svakog našeg čoveka tamo, nezavisno od toga šta Šešelj mislio o toj individui.

Darko

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa Filom. Jos jedan pokazatelj da Haag nije sud nego jedan politicki tribunal za unistavanje pojedinih naroda. Vlada Srbije nece Seselja nazad, boje se i onda znaci da ova demokratija koju mi danas imamo nije nikakva demokratija. Nisam ni za Seselja ni za bilo kog drugog politicara ali ovo sto se radi njemu je stvarno neljudski!

Ja se nicega ne plasim

pre 9 godina

Da se nisu malo uplasili naprednjaci. I ja bi se uplasio da sam nekada bio radikal. Ovako, ahahaah, bas me briga, da ne kazem da me malo boli onaj deo tela na kome sedim. Ijaaao, Acoooooooooo...

Bojan

pre 9 godina

bez iznenadjenja
Vi sns-ovci nekome spocitavate nesto u vezi promene misljenja, pa Seselj vam je do juce bio predsednik stranke, e bre u crkvi, pred Bogom su mu se vasi Vucic i Nikolic i ostala sns kamarila kleli ma vernost, preko dvadeset godina ste sprovodili njegovu politiku, prozivali ste ljude da su izdajnici i strani placenici zbog politike koju sada sprovodite, shvatite svakog normalnog coveka raduje dolazak Seselja jer to je nada da ce i on i vi zavrsiti u blatu i mulju iz kog ste nastali.

epilog

pre 9 godina

Suma sumarum, njemu nisu nasli krivicno delo koje su mu tuzioci namenili pa ne moze da dobije dovoljno veliku kaznu da bi iz pritvora u Hagu bio poslat u neki zatvor.
E, sad, ako njemu nisu mogli da nadju navodno krivicno delo kako su onda mogli to isto da nadju Slobi?

Prle

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...
(Pedja, 2. jul 2014 06:32)

Radovao se i Toma (i to unapred), a verovatno i Aca (toga se ne sećam, ali da li možete da zamislite da je bilo drugačije).

lala nadnicar

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.
(Urban, 2. jul 2014 00:39)

A zlikovac Haradinaj moze jer je na Kosovu car posle oslobadjajuce presude, kada je 'dobio' garancije da se brani sa slobode sve je svedoke likvidirao i briselskog sporazuma, pa se on eto na Kosovu i Metohiji opametio; jedino ako mislis 'opametio' kao njegovi kumovi.

rodoljub

pre 9 godina

Nisam verovao da u Srbiji ima toliko GLUPIH ljudi. Kao prvo moram da 'opravdam' sebe time što ću reći da NIKADA nisam glasao SRS ili Vojislava Šešelja, međutim, Vojislav Šešelj je SLOBODAN i NEVIN sve dok mu ne bude izrečena PRAVOSNAŽNA PRESUDA.Niko na SVETU nema pravo da Šešelju postavlja, BIlO kakve uslove SVE dok ne bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN. Da ovi naši nisu studirali NA MEGATRENDU znali bi da je svaki čovek NEVIN do PRAVOSNAŽNE PRESUDE.Zato, slagali se sa Šešeljom ili NE,on je NEVIN čovek i svako ograničenje njegove slobode kretanja, bilo bi KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA, koja važe u 'civilizovanom' svetu.Srbija, da je SLOBODNA država, odmah bi Šešelja pustila na SLOBODU, jer njemu nije DOKAZANA nikakva KRIVICA. Lično smatram da svaki čovek, kome se dokaže krivica, treba da odgovara za svoja (ne)dela, ali i obrnuto da svaki čovek, kome NIJE DOKAZANA KRIVICA , treba da bude pušten na slobodu.Zašto ljudi zaboravljaju da su i Orić i Haradinaj puštani na slobodu bez OGRANIČENJA, TO ISTO MORA DA VAŽI I ZA ŠEŠELJA. Pred Bogom i sudom svi bi trebali biti jednaki,u protivnom to se i nama može desiti.

KUĆI

pre 9 godina

Neka šešelj dodje svojoj porodici i oporavi se od haške torture,mislim da je naučio životnu lekciju i da će čuvati svoje zdravlje i porodicu.

nisam T. Fila

pre 9 godina

Ne treba biti T.Fila...ovakav zaključak je nedvosmislen za svakoga ko sebe smatra ljudskim bićem (‚‚ima glavu‚‚)...e baš me interesuje kakva smo mi to zemlja ...patriote ? demokrate ? ili ‚‚psi‚‚ koji nepoštuju ni reč ni čoveka ... hoćemo li da se opet brukamo ili da pokažemo da smo ponosan narod i da nas nemože j.... kad ko stigne i kada mu se prohte ?! Bruka je njihova i to im treba reći otvoreno !!!

Lazo

pre 9 godina

Moj savjet Vladi Srbije:
-Da bi ispunila uslove Haga predlazem da od iste ustanove zatraze da pobije kolac na sred Seseljove kuce I pripne ga debelim celicnim lancem!

Sudbina je cudo

pre 9 godina

@(Sud izgubio!!!, 1. jul 2014 21:51)- Da evropski sud je bukvalno pukao na sudjenju Seselju i sad kako i uvek kada oni gube to nec da priznaju. Ali koja je to karma kad mora bas onaj kome zeli da se sveti da bas taj garantuje za njega.

Kleopatra

pre 9 godina

@(lepa sela lepo gore, 2. jul 2014 09:39)
Nije ništa smešno, već je žalosno. Šešelj ako bude došao u Srbiju, praviće samo probleme i ništa više. Njega ne zanima ni njegova minorna stranka, ni njegova porodica, već samo želi da bude u centru pažnje i pravi probleme koji nam nikako nisu potrebni. Najbolje je da ostane tamo gde je bio svih ovih godina. Njemu više nikako nije mesto u politici, ta priča je završena pre mnogo godina...

kobricca

pre 9 godina

Hag ne zna više šta će sa Šešeljem, zato ga pušta na slobodu u nadi da pravi nered u Srbiji. To im je u interesu, misleći da će na taj način destabilizovati Srbiju, pre svega vladu, usporiti promene, zaustaviti napredak...Ovu poslasticu neće okusisti, jer Srbiji je i previše huškača i onih koji zele da je unište, unazade.

Romanija

pre 9 godina

@wishman:Ovo je specifična situacija. Ovde odluka Srbije je uslovljena od stava Haga. Ako Srbija ne bude dala garanciju ta će poštovati stavove Haga , onda se neće doneti odluka o privremenom pustanja Šešelja na slobodu.Ako Srbija bude dala onda ona mora i da ispoštuje stavove Haga , bez obzira što se sa tim stavovima Šešelj neće složiti.

Rascia

pre 9 godina

Ne razumem zasto advokat koji nije savetnik Vlade Srbije smatra da moze da kaze sta Vlada Srbije treba/ne treba odnosno mora/ne mora. Moze jedino da trazi od Vlade Srbije da razmatra treba-li ili mora-li. To je nepostovanje institucije Vlade Srbije, nepostovanje drzavnosti Republike Srbije. Vlada Srbije je zaduzena da razmatra i donese odluku sta Vlada Srbije, a sa time i Republika Srbija treba i mora.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pitam se sta ce vise Srbima Seselj kad u medjuvremenu imaju Emira "Nemanju" Kusturicu koji se za razliku od Seselja "izvandro slaze" i sa Vlastima Srbije i sa Miloradom Dodikom sa kojim Seselj najverovatnije nebi tako "harmonirao" kao Emir Nemanja Kusturica zbog Dodikove decenijske "bliskosti sa Borisom Tadicem"?

SNSovac

pre 9 godina

@Bojan, 2. jul 2014 10:10

U pravu si, ali ne u potpunosti. Tada smo bili protiv režima koji se zalago za istu politiku kao i mi danas, ali je nije sprovodio? Tačnije hteli su isto što i mi danas, ali nisu radili to jer su im malverzacije i novci bili slađi.

Miljenko Sine

pre 9 godina

Vlada ne bi trebala da prihvati ovako nešto zarad toga da tribunal svede sve probleme na nju a da sa druge strane on nije ni zatražio od države niti želi da odglumi neku finoću. Njegovo izlaganje je odmah na svađu i pravljenje probleme, tako da mi se čini da jedini način da se on vrati ovde je da po zadatku pravi probleme trenutnoj vlasti i bude samo još jedan kamen spoticanja u radu. Dovoljno problema imamo u državi da bi sada doveli još jedan.

kurs

pre 9 godina

Ne znam sta mi je gore ovo sto Seselj i njegovi sledbenici izjavljuju ili neskrivena radost u demokratskim redovima, a do juce su pljuvali po SNS-u, kao o neoradikalima.

Urban

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.

darko88

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...

Dule

pre 9 godina

Kako je većina zlobna zbog, eventualnog, Šešeljevog povratka! Da li Hrvati ili Albanci sa KiM imaju takav odnos prema svojim sugrađanima!? Sram da vas bude! SLOBODA ŠEŠELJU!!!

Shone

pre 9 godina

Seselj ne treba da bude tretiran kao poseban slucaj,prema njemu se treba ophoditi kao prema svakom haskom optuzeniku do sada,ne treba dozvoliti da pravi probleme nasoj drzavi...
(darko88, 1. jul 2014 20:42)
Он проблеме држави и нема намеру да прави. Сигурно неће бежати или учинити било шта друго што би могло да нашкоди држави. На крају крајева, и сам је прихватио услов да након пуштања неће напуштати Србију.

Дакле, држави неће правити проблеме али ће зато направити проблеме онима који су на власти и који мисле да су они држава (па тако испада да ако је неко против власти тај је одмах и против државе). Свака његова изјава за медије, сваки интервју, на крају крајева свако појављивање на улици ће бити проблем за екипу са власти. И треба да буде, боље нису ни заслужили!

od istine

pre 9 godina

CEKAJ STAAANIII ako mislite da je dr vojislav seselj proslost cemu polemika i tolika halabuka minusi ovo ono znaci daj te ga na slobodu ispunite mu zahteve koje trazi neka se bavi politikom u cemu je problem po vama svakako nece dobiti tamo neke izbore cemu panika molim vas i vi iz sns i vi demonkrate pardon demokrate ne vidim u cemu je problem cemu strah

Prosrpska

pre 9 godina

U pravu ste, vlada Srbije je ispunila sve zahteve i naloge zapada!
(otus, 1. jul 2014 23:21)
Mislim da niste realni. Ova Vlada radi sve sto je u najboljem interesu svoga naroda i tako ce sigurno postupiti i u Seseljevom slucaju. Siguran sam da ce Vlada doneti najbolju mogucu odluku i po Seselja a i po celu Srbiju.

xxx

pre 9 godina

Znači ne date garancije, sramota. Srpski državljanin preko deset godina u pritvoru bez ikakve presude, makar i prvostepene, a Vladu Srbije baš briga.

Cvetak zanovetak

pre 9 godina

Pa čovek se,veoma jasno i veoma glasno, izjasnio da NEĆE pasti ispod granice koja bi ugrozila njegovo elementarno ljudsko dostojanstvo ; neće ni NARUKVICE ni NANOGICE - pa nije on "cvetak zanovetak" pa da nosi "nanogicu "
ON je DOKTOR PRAVNIH NAUKA (PRAVI doktor, BEZ plagijata- kakvi su, trenutno, "u modi".

kumčići i kumovi tako to ne ide

pre 9 godina

Pa kako to da postavljate uslove bivšem idejnom VODJI i rodonačelniku vaših nacionalističkih ciljeva i ideja?
Značili to da ne verujete bivšem kumu?

zoran

pre 9 godina

Da li su se dogovorili ko ce ga cekati na aerodromu?
Koji ce ga docekati evropejac?Toma Nikolic ili Aca Vucic?
Hoce li ga docekati sa pesmom,Spremte se,spremte se cetnici?

nikola

pre 9 godina

Seselj je za zivota postao legenda...pravi Srbin. On je jedna od svetlijih tacaka u zadnje vreme. Njega mogu i da ubiju ali njegova dela ce ostati zauvek, umesto da ga kazni haski "sud" ga je ucinio besmrtni. Ziv mi bio vojvodo!

dvds

pre 9 godina

Šešelju je najbolje da fiktivno pristane na uslove. To mu je jedina šansa da za života vidi verne mu kumove oči u oči, a onda pričaće se dugo.
Šta god da im se desi zaslužili su. Nikad nisam bio za Šešelja, ali kumovi su mu dno ljudske egziszencije, kvazi premijer i kvazi predsednik kvazi zemlje.

stevan krajnovic

pre 9 godina

nisam seseljov pristalica ali mu skidam kapu za hrabrost nije zasluzio uslove isto kao i srbija pred evropom ko misli dobro srbiji drzavi treba konacno da pomisli na slogu mir za sve gradjane po pravdi boga

boris

pre 9 godina

Hiopteticki:
Seselj se obaveze/potpise i dodje u Srbiju.
A zamislimo da Seselj trazi prijenm kod predsednika drzave ??
Ili tokom boravka u beogradu prekrsi potpisano [recimo daje interviju u svojoj kuci ne izlazi iz nje] i vlada, tj. pravosudje i policija su primorani da 'stisnu zube', usudi se' uhapse ga sa namerom da ga vrate u Hag Jer to je posao policije i pravosudja Srbije kao clanice UN, odnosno necve niko doci iz Haga i hapsiti ga
A to dali ce biti nereda tokom hapsenja Seselja ce biti pokazatelj dali predsednik vlade Vucic ima potpunu kontrolu nad situacijom.

Vlada

pre 9 godina

Vidim da botovi svaki pozitivan komentar o Šešelju "čašćavaju" minusima. Nije mi jasno, kako ova elitna grupacija (mislim na botove) zna da li njihov veliki vođa ove nedelje voli ili ne voli Šekija. Možda su ove nedelje opet kumovi i drugari!? Mišljenje velikog vođe je vrlo prevrtljivo. Danas misli i govori jedno, a sutra već nešto sasvim suprotno. Ne bi me začudilo da se sutra pojavi sa onim čuvenim bedžom ...

MIRO LJ.

pre 9 godina

Privremena sloboda nije da te ko kofer strpaju u avion sapolicijskom pratnjom,da sletiš u surčin gdje te domaća žandarmerija ubaci u blindirani kombi ko vreću krompira. Onda te uz zvuk sirena i do zuba naoružanom pšratnjom dovezu pred kuću u Zemunu,gdje čamiš čekajući ili smrt ilihaške crvenocrne mundire da te pozovu nazad...,a onda opet Jovo nanovo. "Hvala" vam na takvoj slobodi gospodo moderniinkvizitori.

bivsi

pre 9 godina

Dal se u Seseljevom slucaju radi o privremenom pustanju na slobodu ili o kucnom pritvoru?
te dve stvari su razlicite, znate, pa bi bilo lepo jasno naglasiti da su se dosadasnji optuzeni privremeno pustali na slobodu uz delimicno ogranicavanje kretanja i obavezu da se redovno javljaju u MUP, kao i obavezu da se na poziv tribunala jave nazad u Seveningen.

vlada

pre 9 godina

u moje selo kazu: "brigo moja predji na drugoga". u prevodu nece da daju garancije jer on nece da postuje. pitam se od kad treba covek u pritvoru da daje garancije da ce da bude dobar. nekako mi ne ide jedno s drugim

kobricca

pre 9 godina

Hag ne zna više šta će sa Šešeljem, zato ga pušta na slobodu u nadi da pravi nered u Srbiji. To im je u interesu, misleći da će na taj način destabilizovati Srbiju, pre svega vladu, usporiti promene, zaustaviti napredak...Ovu poslasticu neće okusisti, jer Srbiji je i previše huškača i onih koji zele da je unište, unazade.

Goran

pre 9 godina

Iz jednog zatvora u drugi. Pa ni veca budala od Seselja ne bi pristala na to. Znaci ostaje i dalje u hagu. Ocito je da ni u hagu a ni Srbiji ne znaju sta da urade sa Seseljom. Obe strane ce biti prezadovoljne ako umre.

kurs

pre 9 godina

Ne znam sta mi je gore ovo sto Seselj i njegovi sledbenici izjavljuju ili neskrivena radost u demokratskim redovima, a do juce su pljuvali po SNS-u, kao o neoradikalima.

Danny`s

pre 9 godina

Ma kakve garancije? Seselj ocekuje da ga vlada podrzi a da kad dodje u Srbiju dize frku kako bi vlast ispala kriva.To je sve lepo osmisljen plan zapada kao i onaj 5.oktobra.Onaj ih je kostao 5 miliona $ a ovaj verovatno nista.Seselj ce to besplatno da im odradi.Svi znamo da im ne odgovara nas stav prema Rusiji i to je sada kamen spoticanja

Bojan

pre 9 godina

bez iznenadjenja
Vi sns-ovci nekome spocitavate nesto u vezi promene misljenja, pa Seselj vam je do juce bio predsednik stranke, e bre u crkvi, pred Bogom su mu se vasi Vucic i Nikolic i ostala sns kamarila kleli ma vernost, preko dvadeset godina ste sprovodili njegovu politiku, prozivali ste ljude da su izdajnici i strani placenici zbog politike koju sada sprovodite, shvatite svakog normalnog coveka raduje dolazak Seselja jer to je nada da ce i on i vi zavrsiti u blatu i mulju iz kog ste nastali.

Prle

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...
(Pedja, 2. jul 2014 06:32)

Radovao se i Toma (i to unapred), a verovatno i Aca (toga se ne sećam, ali da li možete da zamislite da je bilo drugačije).

Bobi

pre 9 godina

E moji botovi... ako već trolujete, ustanovite bar na nekom sastanku da ne budete kontradiktorni.
Trenutno ste u fazonu: Šešelj ništa ne može da uradi na političkoj sceni, i u isto vreme: nastao bi haos u zemlji povratkom Šešelja.

Ja naravno, Šešelju želim da se što pre vrati. Prvo zbog njegove porodice, a drugo, da bi razbucao Srpsku Patetičnu Stranku. Gnušam se države koja nije najoštrije protestvovala i povukla konkretne korake jer joj je državljanin 11 godina u pritvoru. Možete da pričate šta hoćete za Šešelja, ali da je suprotna situacija, on bi se borio za svakog našeg čoveka tamo, nezavisno od toga šta Šešelj mislio o toj individui.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Pitam se sta ce vise Srbima Seselj kad u medjuvremenu imaju Emira "Nemanju" Kusturicu koji se za razliku od Seselja "izvandro slaze" i sa Vlastima Srbije i sa Miloradom Dodikom sa kojim Seselj najverovatnije nebi tako "harmonirao" kao Emir Nemanja Kusturica zbog Dodikove decenijske "bliskosti sa Borisom Tadicem"?

Romanija

pre 9 godina

@wishman:Ovo je specifična situacija. Ovde odluka Srbije je uslovljena od stava Haga. Ako Srbija ne bude dala garanciju ta će poštovati stavove Haga , onda se neće doneti odluka o privremenom pustanja Šešelja na slobodu.Ako Srbija bude dala onda ona mora i da ispoštuje stavove Haga , bez obzira što se sa tim stavovima Šešelj neće složiti.

MaksaBwe

pre 9 godina

Tomo, kojekude, pošaljider kuma u Radovanjski lug da prenoći pod Onim hrastom... Znaš ti dobro pod kojim..
(zaluđeni, 1. jul 2014 22:15)

Jos i da se zakunu da Seselju nece nista, pred onom istom ikonom nad kojom su se krsteci se, zaklinjali da nece dozovliti da Kosovo bude ''otrgnuto iz Srpskih nedara''... Kad moze kum kuma kod ovih radikala (ukljucujuci i Draskovica), sto ne bi i bivseg kuma...

Srdjan Bg

pre 9 godina

Dacemo garancije,ali molimo vas nepustajte ga nikako zakukase Toma i Supermen u glas i nastavise svojim uobicajenim aktivnostima,dodelom ordenja pravljenjem rakije i spasavanjem covecanstva .

Rascia

pre 9 godina

Ne razumem zasto advokat koji nije savetnik Vlade Srbije smatra da moze da kaze sta Vlada Srbije treba/ne treba odnosno mora/ne mora. Moze jedino da trazi od Vlade Srbije da razmatra treba-li ili mora-li. To je nepostovanje institucije Vlade Srbije, nepostovanje drzavnosti Republike Srbije. Vlada Srbije je zaduzena da razmatra i donese odluku sta Vlada Srbije, a sa time i Republika Srbija treba i mora.

nisam T. Fila

pre 9 godina

Ne treba biti T.Fila...ovakav zaključak je nedvosmislen za svakoga ko sebe smatra ljudskim bićem (‚‚ima glavu‚‚)...e baš me interesuje kakva smo mi to zemlja ...patriote ? demokrate ? ili ‚‚psi‚‚ koji nepoštuju ni reč ni čoveka ... hoćemo li da se opet brukamo ili da pokažemo da smo ponosan narod i da nas nemože j.... kad ko stigne i kada mu se prohte ?! Bruka je njihova i to im treba reći otvoreno !!!

lala nadnicar

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.
(Urban, 2. jul 2014 00:39)

A zlikovac Haradinaj moze jer je na Kosovu car posle oslobadjajuce presude, kada je 'dobio' garancije da se brani sa slobode sve je svedoke likvidirao i briselskog sporazuma, pa se on eto na Kosovu i Metohiji opametio; jedino ako mislis 'opametio' kao njegovi kumovi.

Zoran D Nikolić

pre 9 godina

I očekivala se ovakva odluka vlade. Ona u pozadini nosi sve karakteristike mraka, straha, panike i nečovečnosti. Dolazak Šešelja bi ogolio neke likove do kraja. Niko od vodećih političara nema ni ljudski, ni moralni, ni intelektualni potencijal da parira Haškom zatvoreniku. Nikada nisam podržavao politiku radikala, ali Šešelj je posebna figura. Dosledan, principijelan, inteligentan, rečit, drzak, u duši potpuno oslobodjen, da zgromi ove novokomponovane zapadne marionete. Najnoviji nastup Vučića u Nemačkoj nije bio ništa drugo nego verzija "Danke Dojčland"... Šta će drugi narodi pomisliti na ovakav stav vlade, koja se odriče svog čoveka, pa kakav god on bio. Hrvati se tako srčano bore čak i za dokazane zločince, da se vrate kući. Ispoljavaju zavidan nacionalni ponos. A, ovde se radi o neosudjenom čoveku, o sužnju koji više od 11 godina neopravdano robuje u belom svetu. Ovo nije ništa drugo do odluka dvojice, dva čoveka koji se kriju iza vlade Srbije. Ovo, što je zvanični stav vlade nijedan normalan čovek u Srbiji ne prihvata.I ovo je najbolji dokaz koliko je vlasti dato jednom čoveku u ruke i koliko se on ili dvojica njih ponašaju kao samodršci. No, prodati kuma i skratiti ga za glavu- zar je to nešto novo u Srbiji???!!!

Beli

pre 9 godina

Umesto da se vrati na slobodu, svojoj porodici i deci, on će da stvara počitički haos, ali kada bolje razmislim kolika mu je mizerna podrškam, neće puno toga promeniti.

Ja se nicega ne plasim

pre 9 godina

Da se nisu malo uplasili naprednjaci. I ja bi se uplasio da sam nekada bio radikal. Ovako, ahahaah, bas me briga, da ne kazem da me malo boli onaj deo tela na kome sedim. Ijaaao, Acoooooooooo...

Darko

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa Filom. Jos jedan pokazatelj da Haag nije sud nego jedan politicki tribunal za unistavanje pojedinih naroda. Vlada Srbije nece Seselja nazad, boje se i onda znaci da ova demokratija koju mi danas imamo nije nikakva demokratija. Nisam ni za Seselja ni za bilo kog drugog politicara ali ovo sto se radi njemu je stvarno neljudski!

SNSovac

pre 9 godina

@Bojan, 2. jul 2014 10:10

U pravu si, ali ne u potpunosti. Tada smo bili protiv režima koji se zalago za istu politiku kao i mi danas, ali je nije sprovodio? Tačnije hteli su isto što i mi danas, ali nisu radili to jer su im malverzacije i novci bili slađi.

Славољуб

pre 9 godina

Врло мудро решење, а можда чак и једино могуће. Ако хоће напоље нек се договори. Свима нам је јасно како би се Шешељ понашао, чак шта више, рекао је да никакве услове које би му наметнули не би поштовао. Колико год он тамо предуго седео, ипак нема довољно раѕлога да се Србија коцка са ово мало угледа што има и да гарантује за нешто што је извесно да се неће догодити.

On ljude ostavlja baz reci

pre 9 godina

@(od istine, 1. jul 2014 22:03) – Narod se zgrozava nad ozlojacenim karakterom i licnoscu doticnog i morbidnim izjavama pretnji o deci one dvojice.

Simke83

pre 9 godina

Ne bih im bio u kozi. Kako neko da garantuje za njega, kada u startu kaze da se nece pridrzavati uslova?! Pa bar zbog svoje dece...Ne vredi.

KLOVER

pre 9 godina

Do juce su vasi mentori slali Srbe u Haski tribunal,a danas vas uce suprotnom,da branite one koje ste osudjivalii koje ste nazivali ratnim-huskacima.Radikalne promene su se desile u DS-u.

wishman

pre 9 godina

Srbija samo treba postupi u skladu sa svojim zakonima i procedurama,nikakve posebne zelje Seselja ali ni Haskog suda ne treba ispunjavati...

Pedja

pre 9 godina

Kao da su svi na B92 zaboravili koliko se Seselj radovao ubistvu premijera Djindjica... Prosto ne verujem da se neko normalan raduje njegovom dolasku. Taj covek ne nosi nista dobro bilo kome...

Dzoni #

pre 9 godina

@ (kimi, 1. jul 2014 22:57)
Zasto bi trebalo da ih bude sramota, pa, ako neko treba da se stidi to je Seselj.Ovakvim ponasanjem izdao je i svoj narod i svoju porodicu.

Aca šmeker

pre 9 godina

Jasno je da ga puštaju kako bi preko njega pokušali da destabiliziju Srbiju, jer Amerikancima ne odgovara jaka vlada i jak premijer koji imaju ogromnu podršku građana i koji bez straha zastupaju srpske interese. Posebno ih žulja ekspanzija Srbije na međunarodnom planu i odlična saradnja Srbije sa najmoćnijim evropskim zemljama i Rusijom.

Iskustvo

pre 9 godina

(Radmila, 01. jul 2014 23:59) valjda im je Šešelj kec u rukavu... On će pričati gluposti, a oni će na CNN odmah da krenu Srbe da porede sa nacističkom Nemačkom iz Drugog Sv. rata i eto ti sankcija, ucenjivanja...

KUĆI

pre 9 godina

Neka šešelj dodje svojoj porodici i oporavi se od haške torture,mislim da je naučio životnu lekciju i da će čuvati svoje zdravlje i porodicu.

Aca

pre 9 godina

Koja igra reči! Prvo, Šešelj ne želi nikakve garancije vlade Srbije, a drugo, što se "trpate" da date garancije kada mu u slučaju dogovora nikakve garancije nisu potrebne, a pogotovo ne garancije vlade Srbije!!!

Urban

pre 9 godina

Niko nije protiv toga da se Šešelj vrati u Srbiju. Ipak, bilo bi najbolje da se više ne bavi politikom. To ga je i dovelo do Haga. Nadam se da se ovo vreme opametio.

Stanko

pre 9 godina

Oni kojima je do juče smetalo emitovanje Šešeljevog suđenja, danas likuju zbog njegovog puštanja jer očajnički veruju da njegovo puštanje može da oslabi SNS. Licemerno nema šta, ali i jadno.

Lola77

pre 9 godina

Seselj je za sebe uzeo ulogu mucenika. Narod to voli ovde: mucenike. Prihvati li Vlada njegove uslove, (koje jos moze samo da postavlja slobodan covek, a ne zaboravimo da je Seselj osumnjiceni ratni zlocinac i proces protiv njega jos uvek traje), razbila bi se o pretecu anarhiju. Sav dosadasnji potitivni rad vlade pao bi u vodu. Ne verujem da vecina gradjana zeli vracanje na mitigizam gazimestanluka. A Seselj to jedino zna. Kreativno on nikad nista nije ponudio.

ana

pre 9 godina

Biće kako gospodin Šešelj hoće. Možete i vi gore (pogotovo) i mi dole da mu popušimo ono što on reče bez slova R. Poštovanje za nesalomivost.Ne može mu niko ništa.

Bojan

pre 9 godina

Meni su već dojadile priče o Šešelju. Kao da mediji nemaju o čemu da izveštavaju, pa od njega prave medijsku zvezdu. Ima ova država mnogo većih problema.

Boško

pre 9 godina

Nadam se da će pre svih Šešelj za sebe garantovati da će poštovati uslove koje postavlja Hag. To je prvi i jedini uslov koji država može imati prema Šešelju. Ako on to ne poštije, kako država može da izda garanciju? U Srbiji je bilo dosta cirkusa, vreme haosa, namernog izazivanja incidenata je, valjda, prošlo.

Radmila

pre 9 godina

Postavlja se pitanje zbog cega je tribunal u Hagu postavio uslove za Seselja, kad zna da ih on nece ispuniti, jer su ga valjda za sve ove godine upoznali ?

lili

pre 9 godina

(Mirko, 1. jul 2014 23:52), ako je ovo igra koju igra Vlada sRBIJE, neka Šelj kao jedna intelektualac je odiga u svoju korist!!Pa ko bi garantovao za čveka kojis e izjasnio da neće poštovati nijedno pravilo!??

Vule

pre 9 godina

Svako normalan bi radovao što će posle više od jedne decenije moći da provodi vreme sa svojima najbližima, ali vojvoda želi haos i ucene.

helen

pre 9 godina

Hag stavlja u nezgodnu poziciju Srbiju,traze da se daju garancije a sam im optuzenik ne pristaje na uslove.Vlada se dobro ogradila trazeci da Seselj u pravnoj formi obeca da ce postovati uslove.

Svetozar

pre 9 godina

Sasvim je normalno da su potrebne pismene garancije Seselja da ce da se ponasa kao civilizovan covek. Nisam siguran koliko je to izvodljivo posle svega sto smo imali prilike da vidimo iz najava radikala. Drzava definitivno treba da se ogradi od ponasanja takvog coveka.

ni manje ni više...

pre 9 godina

Srbija je ozbiljna država i to će dokazati preuzimanjem i provođenjem onog što zahteva Hag. Trebalo bi to da poštuje i Šešelj ukoliko pristane na njihove uslove!

Lazo

pre 9 godina

Moj savjet Vladi Srbije:
-Da bi ispunila uslove Haga predlazem da od iste ustanove zatraze da pobije kolac na sred Seseljove kuce I pripne ga debelim celicnim lancem!

Nešo

pre 9 godina

@Prosrpska:Teško je ovde doneti odluku da obadve strane budu zadovoljne.Najbolje bi bilo da se Šešelj izjasni da će poštovati zahteve Haga , i onda da Srbija da garanciju.Svaka druga odluka bi bila problematična.

Vladislav

pre 9 godina

Kada je covek toliko zrtvovao da bi pokazao da veruje, sve da je ono u sta
veruje najveca glupost mora mu se odati duboko postovanje ......
Od mene ga ima... sta god botovi pricali....

Kleopatra

pre 9 godina

@(lepa sela lepo gore, 2. jul 2014 09:39)
Nije ništa smešno, već je žalosno. Šešelj ako bude došao u Srbiju, praviće samo probleme i ništa više. Njega ne zanima ni njegova minorna stranka, ni njegova porodica, već samo želi da bude u centru pažnje i pravi probleme koji nam nikako nisu potrebni. Najbolje je da ostane tamo gde je bio svih ovih godina. Njemu više nikako nije mesto u politici, ta priča je završena pre mnogo godina...

epilog

pre 9 godina

Suma sumarum, njemu nisu nasli krivicno delo koje su mu tuzioci namenili pa ne moze da dobije dovoljno veliku kaznu da bi iz pritvora u Hagu bio poslat u neki zatvor.
E, sad, ako njemu nisu mogli da nadju navodno krivicno delo kako su onda mogli to isto da nadju Slobi?

Mislim stvarno ...

pre 9 godina

Meni ovde stvarno ništa nije jasno. Vlada može da garanruje samo da će se pridržavati sopstvenih zakona. Sve preko toga je najblaže rečeno nepristojno tražiti.

Šešalja drže 10+ godina u pritvoru. O kvalitetu optužbi dovoljno govori činjenca da se on odrekao svoje odbrane, odnosno odbrana nije izvela niti jednog svedoka niti je započeta, a oni se muče da slože presudu.

Sva odlaganja nastala su zbog samog suda i kršenja sopstvenih pravila. Prvo, par godina do podizanja optužnice(!), zatim mesecima odbijanje prava Šešelju da se sam brani koje mu je vraćeno, a najzad zbog sumnje u pristrasnost jednog od troje sudija koju su tela tog kvazi suda prihvatila.

I umesto da Vlada stane iza principa, ovde se poput loših đaka hvata za nemušte izgovore...

miona

pre 9 godina

Vlada, 1. jul 2014 23:05), Ehej, vec sve cesce nailzim na vestima bot napiso ovo, trol ono, lupio minusovom... Ma bas me briga ocu da citav misljenje naroda i svako ima pravo da s eizjasni a čitalpravo jed a čitalac prosudi šta je tačno!!Ako nemate šta danapišete pametno na ovu temu nemojte ni pisati!!!Ćutanje je zlato

#vladimir0710

pre 9 godina

Verujem da će uslovi biti civilizovani. Važno je da konačno bude sa suprugom i decom, jer su se poželeli kućne atmosfere. Uostalom, deca imaju pravo na prisustvo oba roditelja.

ceva

pre 9 godina

"Sve dok je u Srbiji budala, ja ne moram da brinem za svoju političku karijeru." Vojislav Šešelj, predsednik SRS i narodni poslanik, Borba, 18-19. jun 1994.

zanovetak27

pre 9 godina

(ana, 2. jul 2014 08:51)O kakvom postovanju ti govoris?Ti sa ovakvim recnikom i uoste komentarom?Uzas.Govori u svoje ime sta mozes da radis Sesenju.Slicnog ste recnika pa se "razumete".Srbiji on nije potreban i nece dobiti garancija ako se ne bude ponasao po pravilima a on je vise puta ta pravila odbacivao.Zakljucak izvedi sama Ana

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Mirko:Aklo Šešelj odbije da mu Srbija daje bilo kakvu garanciju , onda to Srbija treba da poštuje , jer će na takav način izbeći svaku neprijatnost. Davati garanciji i odma posle toga ga hapsiti , ne bi bilo dobro.

Miljenko Sine

pre 9 godina

Vlada ne bi trebala da prihvati ovako nešto zarad toga da tribunal svede sve probleme na nju a da sa druge strane on nije ni zatražio od države niti želi da odglumi neku finoću. Njegovo izlaganje je odmah na svađu i pravljenje probleme, tako da mi se čini da jedini način da se on vrati ovde je da po zadatku pravi probleme trenutnoj vlasti i bude samo još jedan kamen spoticanja u radu. Dovoljno problema imamo u državi da bi sada doveli još jedan.

Gavra

pre 9 godina

Srbija mora da štiti svakog državljanina Srbije , ma ko on bio . Hteo on da pristine ili ne na neke uslov Republika Srbija mora da garantuje za svog državljanina .

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Naravno da Srbija ne sme da se pridruži nezakonitim i varvarskim postupcima Haškog tribunala i nastavi kršenje osnovnih ljudskih prava gradjaninu Vojislavu Šešelju, primenjujući aršine i torture Haškog tribunala. Mi jesmo mala i siromašna država ali, daleko smo od inkvizicije kao načina deljenja pravde. Imam utisak da je i ova odluka Haškog tribunala, više odluka u svrhu prljave politike nego odluka neke sudske institucije koja je zadužena za zaštitu prava i sprovodjenje zakona. Ovo je scenario "Rambuje" samo u jednom manjem ali podmuklijem obimu. Srbija će biti kriva ako da garancije ali, isto tako i ako ih ne da?! U svakom slučaju Vojislav Šešelj nije osudjena ličnost, on je još uvek samo osumnjičeni, on ne mora da dokazuje svoju nevinost a, prava, posebno ona osnovna gradjanska prava, se ne oduzimaju na osnovu sumnje.

Dana-Klek

pre 9 godina

@Imenjak: U ovom slučaju Srbija ne odlučuje da li je Šešelj nevin ili nije , niti to neko od Srbije traži. Od Srbije se traži da da garanciju , da će Šešelj poštovati uslove Haga , ukoliko ga puste na privremenu slobodu.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Radmila:Znaju oni da Šešelj neće poštovati njihove uslove , i zato i traže garanciju od Srbije da ona garantuje i vrši kontrolu njegovog ponašanja.Ovo je za Srbiju mač sa dve oštrice. Oko odbije da da garanciju , biće optužena od strane javnosti , ako bar da garanciju , onda će odmah doći u situaciju da ga mora uhapsiti jer ne poštuje zahteve Haga.

rodoljub

pre 9 godina

Nisam verovao da u Srbiji ima toliko GLUPIH ljudi. Kao prvo moram da 'opravdam' sebe time što ću reći da NIKADA nisam glasao SRS ili Vojislava Šešelja, međutim, Vojislav Šešelj je SLOBODAN i NEVIN sve dok mu ne bude izrečena PRAVOSNAŽNA PRESUDA.Niko na SVETU nema pravo da Šešelju postavlja, BIlO kakve uslove SVE dok ne bude PRAVOSNAŽNO OSUĐEN. Da ovi naši nisu studirali NA MEGATRENDU znali bi da je svaki čovek NEVIN do PRAVOSNAŽNE PRESUDE.Zato, slagali se sa Šešeljom ili NE,on je NEVIN čovek i svako ograničenje njegove slobode kretanja, bilo bi KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA, koja važe u 'civilizovanom' svetu.Srbija, da je SLOBODNA država, odmah bi Šešelja pustila na SLOBODU, jer njemu nije DOKAZANA nikakva KRIVICA. Lično smatram da svaki čovek, kome se dokaže krivica, treba da odgovara za svoja (ne)dela, ali i obrnuto da svaki čovek, kome NIJE DOKAZANA KRIVICA , treba da bude pušten na slobodu.Zašto ljudi zaboravljaju da su i Orić i Haradinaj puštani na slobodu bez OGRANIČENJA, TO ISTO MORA DA VAŽI I ZA ŠEŠELJA. Pred Bogom i sudom svi bi trebali biti jednaki,u protivnom to se i nama može desiti.

Sudbina je cudo

pre 9 godina

@(Sud izgubio!!!, 1. jul 2014 21:51)- Da evropski sud je bukvalno pukao na sudjenju Seselju i sad kako i uvek kada oni gube to nec da priznaju. Ali koja je to karma kad mora bas onaj kome zeli da se sveti da bas taj garantuje za njega.