Ponedeljak, 30.06.2014.

11:49

Nećemo izneveriti nemačke partnere

Srbija želi da bude iskren i otvoren partner međunarodnoj zajednici, čineći sve što obeća i namerava da obavi svoje zadatke na putu ka EU, izjavio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Neæemo izneveriti nemaèke partnere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

montecarlo

pre 9 godina

Očigledno čim pročitaju i čuju reč Vučić njima se oduzme moć rauđivanja i odmah kao po komadi okreću istu priču sa unapred uvrđenim ciljem a to je na svaki način pokazati nesposobnost vlade i Vučića. I neke mogu da razumem da su nezadovoljni , svi nikada ne mogu biti spremni da prihvate promene ali da od svoje zaslepljenosti nekom idejom ne vide da je ovo veliki iskorak za državu u kojoj žive, to zaista pokazuje da pragovi prihvatanje političke realnosti vrlo diskutabilni.

Gospodar svemira

pre 9 godina

Može se reći da je ključni faktor koji nam je doneo priznanje u svetskim krugovima je doslednost u aktivnostima koji se tiču dogovora sa EU.

Mnemozina

pre 9 godina

Aleksandru Vučiću samo treba dozvoliti da posao odradi kako treba, i pružiti šansu da sprovede reforme do kraja.Aleksandar Vučić se odlično dosetio da potraži pomoć od nemačkih kancelara i privrednika da bi reforme sproveo kako treba. Srbija je predstavila na forumu, svoje planove u sprovođenju reformi, a za uzvrat je dobila odgovarajuće savete kako da u što kraćem usvoji zakone EU.

Anastasija

pre 9 godina

Svakog dana je sve jasnije da je prethodna vlast vodila I te kako pogresnu politiku I u pogresnom smeru, vazno je da su gradjani u poslednjem trenutku reagovali I promenili sudbinu ove zemlje tako da je se makla sa mrtve tacke na kojoj se nalazila jako dugo.

MARUSKA

pre 9 godina

Sa Nemackom mora samo posteno bez sakrivanja realne slike u zemlji jer jedino tako cemo imati njihovu neophodnu podrsku I iskustvo u sprovodjenju reformi I konacnog dovodjenja pravnog sistema na nivo kakav zasluzujemo I konacno da budemo pravna drzava u pravom smislu te reci.

krle - dron

pre 9 godina

U svakom slucaju premijeru treba pozeleti dobar novi pocetak i treba ga apsolutno podrzati u tome jer srbija se posle 12-godisnje pljackaske apokalipse kriminalnih dosovaca dize kao fenix iz pepela,to nimalo nije lako svestan je on dobro toga ali on je to sam izabrao da izadje kao pobednik sa stitom ili da zavrsi na njemu,pomoc naroda ce sigurno imati jer narod nema kud nego da se ovaj CEMER zute zabokrecine menja.Najtezi njegov problem nisu investicije nego pravosudje koje je jedna okostala talibanski uredjena institucija sa dogmom kriminalnih boljsevika o dubokom dzepu,teza je sada situacija u pravosudju kada je narod u pitanju nego u vreme inkvizicije,gradjani su uzasno ponizeni u montiranim procesima,ljudska prava im se gaze na najprimitivniji nacin,kada su sudovi na lokalu u pitanju tamo vlada prava bolest od nemorala prema gradjanima.Agencija za istrazivanja iz belgije GAL- konstatovala je da se u nekom pancevu i pirotu proganjaju citave porodice u sudovima,da im se oduzimaju pasosi po 10-godina i da su procesi i dalje u toku iako nepostoji niti jedan DE FACTO dokaz za njih od strane bahatih tuzilaca.Dali misli premijer da ce neki nemac doci u neko pancevo da investira u fabriku a da ga potom boljevicki tuzioci driluju i objasnjavaju kakva su evropska nacela o ljudskim pravima,NARAVNO DA NECE.To je glavni problem srbije i TU NAM EVROPA MORA POMOCI MAXIMALNO inace niti ce premijer moci da odrzi rec niti ce srbija krenuti putem civilizacije.

Matija Soskic

pre 9 godina

Da Vucic radi onoliko koliko govori, Srbija bi imala sanse da ubrzo pristigne Nemacku u svom ekonomskom razvoju. da nevolja bude jos veca d njegove izjave medijima cesto podlezu onoj narodnoj "Lupa k'o Maksim po diviziji".

Lola N.

pre 9 godina

"Srbija vraća kući u srce Evrope", vreme nam je, zamislite nas kao Evropljane, ja taj san još od 2000-te sanjam, u pravu ste uskladiti jedinstvo prema spoljnoj politici i težnji da svi postanemo deo EU, ne radi EU, već nas samih, to znači kako ste rekli : "uskladiti ono što mislimo, govorimo i radimo", koliko je to teško, videćemo...

Милан Радован

pre 9 godina

@(Ana Marija, 30. jun 2014 21:38)
"...ako to znači bolji život za sve građane."
Еее, добра моја Ана Марија... Већ 14 дугих година тонемо и пропадамо све дубље уз свесрдну "помоћ" ЕУ, испуњавајући апсолутно све њихове захтеве...
Па колико година је потребно и теби и осталим добрим и наивним душама да видите куда идемо ?

MILISAVX

pre 9 godina

Pa zar je tako tesko ziveti, raditi, radovati se…toliko zla u ovim komentarima….a treba samo misliti o zivotu I radu…Vucicu bori se za zivot ovog naroda jer zato si dobio mandat…a ovi, pas laje, vetar nosi!

MASINICA

pre 9 godina

Objektivno receno u celoj ovoj prici oko poboljsanja odnosa sa Nemackom najbolja stvar po Srbiju je ta sto su oni duboko ubedjeni da je Srbija cvrsto resila da krene napred ka boljem zivotu, da je spremna da ono sto se dogovori to i da postuje.Nemacka ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jacanje medjusobnih odnosa moze doneti toliko neophodnu promenu naseg stava prema obavezama i reformama uopste. Zato se iskreno radujem kao i vecina gradjana Srbije da za nas konacno dolaze bolji dani, da ce nam buducnost biti daleko bolja od danasnje stvarnosti, ali moramo da budemo pametni i slozni. Zato i podrzavam stav i energiju Aleksandra Vucic da ti odnosi jacaju iz dana u dan.

StraleB

pre 9 godina

Poenta je sto se trudimo da to budemo, nas radi.Prepoznali su i Evropa i svet da se Srbija promenila i da dogovoreno ispunjava, da ima i potencijala i volje da odgovornim radom odrzava imidž pouzdanog partnera.

МИЛАН

pre 9 godina

Немачки партнери нам требају како , би сарадњу са Србијом склопили добар бизнис.

oDAx

pre 9 godina

U celoj priči poboljšanja odnosa sa Nemačkom najbolja stvar po Srbiju je ta što postavljеni standardi i način dostizanja istih apsolutno idu u korist našoj zеmlji i društvu. Nemci ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jačanje međusobnih odnosa može doneti toliko neophodnu promenu našeg stava prema obavezama i reformama uopšte. Zato se radujem i podržavam stav i energiju premijera da ti odnosi jačaju iz dana u dan.

Ana Marija

pre 9 godina

Hteli mi da priznamo to ili ne, Nemačka vuče konce u EU i Nemačka nam je potrebna kao partner. Ja sam za maksimalnu saradnju ako to znači bolji život za sve građane.

fiona

pre 9 godina

Naravno da nećemo i ne smemo izneveriti, jer je to naša budućnost, to je šansa da nam bude bolje!!!Bilo bi glupo ovakvu priliku prpoustiti!!

osnova

pre 9 godina

Ovo treba da bude osnova i glavna stvar našeg partnerstva sa Nemačkom. Odgovorno, transpratentno i produktivno, sve ono što Srbija nije imala ranije u odnosu sa međunarodnim partnerima i investitorima, a sada želi da postavi kao model i standard života i poslovanja.

Jole

pre 9 godina

Za Srbiju je bitno da sve sto radi , radi prvenstveno zbog sebe. Nadamo se nastavku dobrih odnosa sa Nemackom , dolasku njihovih investitora.

sven

pre 9 godina

Srbija ce vredno da radi na stvaranju poivoljnih uslova za ulaganje,izmedu ostalog iz Nemacke.Privrednici su istakli da ima napretka u Srbiji,ali jos cemo morati da radim.Izmedju ostaog je vazno da sto pre donesemo moderniji Zakon o radu.

guja

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla! (Bulevarac!, 30. jun 2014 14:56)


....zaista bih želeo da upoznam gospodina koji je ovo napisao. Mogu misliti kako se administratori valjaju od smeha dok im stižu ovakvi komentari. Mislio sam da su vrhunac reklame o praškovima za pranje, sa mikro-kristalima koji su 28% bolji od svih ostalih zajedno. Ali nije tako. Život je čudo, kakva iznenađenja donosi. Mislim da ću početi da prepisujem ove postove i jednog dana objaviti knjigu. Prvo vest, pa hvalospevi. Red kupus - red meso. Ljudi, ovo je istorija. Ovo je genijalno. Ovo je prevazišlo spinove CNN-a i BBC-a. Ovo će se izčavati na fakultetima.

Aleksandar

pre 9 godina

Najteže od svega mi pada kada se složim sa mišljenjem DS-a. Ovo će biti treći put da Švabe pobegnu iz Srbije glavom bez obzira, sa jedinom razlikom što smo ih 1918 i 1945 oterali puškama a sada će ih naši razni doktori, masteri i vojvode ostaviti praznih džepova. Neće čak imati ni za kartu nazad. A da budemo pošteni, kome je Nemac doneo dobro?

Keops

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je opredeljena napretku, i članstvu u uniji, i saradnja, ne samo sa Nemačkom, već je važno saradjivati i sa zemljama u celom svetu.

zoran

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

BOT, tebi samo petokraka nedostaje. Javi se svom komesaru po ispisanom postu da te pomiluje po glavi.

Danny`s

pre 9 godina

Srbija je uvek bila i ostace strateski jako bitna zemlja u Evropi, a mi konacno imamo vladu koja tu vaznost shvata i pokusava da je iskoristi na pravi nacin.Nemacka je jedna od najbitnijih zemalja sa kojima treba uspostaviti saradnju i na tome se uveliko i radi.Naravno da treba uvesti i odredjene izmene u zakonima, ali vidim da su nasi celnici toga svesni i da ce se to sve brzo regulisati

Rodja

pre 9 godina

@učo
Kakvo zapinjanje za Nemce? Pa za koga da zapne? Ti predlažeš Hr? Pa jedino Neci imaju keša za ulaganja naravno na obostranom interesu. A Hr će mo zaobići pogotovu ako smo u dobrim odnosima sa Nemcima.

Kolega

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

Care, građani Srbije NE moraju verovati u novu vladu. Građani Srbije moraju verovati svojim očima.

Dejan

pre 9 godina

Nemacka nema sta da pregovara ni sa Vucicem ni sa bilo kim iz Srbije jer ne kroje oni svoju politiku u skladu sa srpskim interesima vec nemackim. Sve te price kako ce doci milijarde investicija samo odmazu vladajucim strankama. Odmagale su Tadicu dok ga nisu srusile i odmazu sadasnjim vlastima dok ih ne sruse ili se ne opamete i ne shvate da je prica jedno, a realnost drugo. Da ne budem lose shvacen, nemam nista protiv sns-a ili sps-a, ali bi trebalo da vise uce na greskama ds-a i da stave rampu na experte g17 koji opet dobijaju najvece pozicije u ekonomiji i finansijama, a pogled u frizider vecine gradjana govori kako stoji ekonomoja nakon g17 i ds-a.

marija

pre 9 godina

"Novi početak je zato što znam da su mnoge zemlje site naše priče u kojoj jedno govorimo i drugo radimo. Novi početak je da ono što govorimo i uradimo, mislimo. To je novi početak u odnosima Srbije i svih ostalih u svetu", objasnio je Vučić moto skupa čiji su organizatori Foruma Srbija Nemačka i nemački Savet za spoljnu politiku.

Ti to tracaris Srbiju po svetu na najgori moguci nacin???
Srbija je uvek bila nepostena, i sad ces nas ti nauciti postenju...???
Kako te nije sramota?
Postenjacino iz 90ih, svasta sebi dozvoljavas.
Ti i Toma biste streljali Tadica da je onda uradio sa KiM ono sto ste vi.

Branko

pre 9 godina

Spoljna politika se formira prema ekonomskom interesu, sa privlacenjem investicija Srbija ce istovremeno popravljati politicki polozaj u svetu, bilo koja zemlja ce lobirati za Srbiju ukoliko ima investiran kapital u nasoj zemlju.

Bea

pre 9 godina

Dobro je to što su srpsko-nemački odnosi dobri i što srpska politika konačno uspeva da nađe balans između interesa evropskih zemalja i interesa svojih građana.

monopol

pre 9 godina

Pa ne mogu da verujem da ovi isprani mozgovi SNS-ovaca mogu da lupe 150 minusa na nečiju ispravnu dilemu "...... da ne izneverimo Nemačku kao što ona nije nas '14, '41, '99....", pa zar SNS podržava bombardovanje Srbije? Joj da vas Šeki čuje .....

Odium

pre 9 godina

Poštovani premijer pomera granice, taman kad smo mislili da podaništvo naših dragih žutih političara nema granice,kad ono Vučić ih nadmašio. Samo tako nastavite za dobrobit ovog naroda,ako iko ostane.

Dragoljub 5.0

pre 9 godina

Hvala dragom Aleksandru Vučiću što je uspeo da podigne našu zemlju u nebesa i još malo pa izjednači sa svim svetskim velikim silama. Uspeo je da popravi odnose koje je prošla vlast dovede na samo dno. Uskoro ćemo doći na nivo koji naša zemlja zaslužuje. Moja žena stalno pali sveću za zdravlje Aleksandru i ja joj obavezno kažem da treba to što češće da radi kako bi On živeo što duže jer je to jedini način da se ponovo uzdignemo kao nacija. Uskoro najverovatnije do 2016 svima će biti bolje pa će i oni iz DS da shvate da je On najveći sin naših majki. Svaka sreća i sve najbolje svima.

Truman

pre 9 godina

Neophodno je za Srbiju da razvija dobre odnose sa stranim zemljama. Treba razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo napredovati. Uz podršku stranih zemalja, takođe imamo mnogo veće šanse da postanemo deo Evropske unije, a to nam je definitivno prioritet.

Šizika

pre 9 godina

Podrška Nemačke kao vodeće ekonomske sile u Evropi je veoma bitna za ulazak Srbije u EU. Zadatak ove vlade je da pokaže da je Srbija pouzdan partner, a kada se to dogodi, to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

Duka

pre 9 godina

Ovaj kao da polaže zakletvu titovih pionira "... biću marljiv i odan..." Koga bre to zanima?
Njima treba kompetentan sagovornik koji ne laže čim zine.

višex

pre 9 godina

odnosi sa Nemačkom popravljaju i konačno da Nemci u nama vide partnera koji želi da sarađuje i napreduje na polju ekonomije, privrede i prava. Pohvale za ovakvu vrstu nastupa i želja da ih bude što više.

Bob Rock

pre 9 godina

Nemacka nama partner? Nama partner moze da bude samo neko ko je iste snage kao i mi sami. Ovo sto prica ovaj demagog i populista je cisto samoreklamiranje. Njemu je Angela Merkel sefica, a ne partner.

smiljka

pre 9 godina

Put ka EU nam je sad potpuno otvoren i mislim da nas nista ne moze pokolebati da kroz taj put i ne prodjemo,a to pre svega zahvaljujuci Vucicu i njegovom doslednom radu.

zoro

pre 9 godina

Neznam dali je ovo bitna tema za vecinu gradjana koji su pod "rafalom" novih poskupljenja i nameta? Mi smo svoju ekonomiju brutalno opljackali i unistili, za razliku od preozbiljne Nemacke. Samo naivan moze da poveruje da ovkvi mozimo biti i kalfe kod gazde? Pre cemo biti kmetovi kod feuda.

Bulevarac!

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla!

Dosledan

pre 9 godina

Upravo praksa da se u Briselu obećava jedno a u Beogradu radi drugo koštala je, između ostalog Tadićevu stranku gubitka vlasti i poverenja Brisela!

Atinac

pre 9 godina

Shvatio je Vučić da ako želimo u EU onda moramo ispoštovati sve do kraja i ne samo Nemačku nego sve ostale članice.
Mada je očigledno da nekima ovde to još uvek slabo dopire do mozga.

Mile

pre 9 godina

Nemci su poznazti da poštuju disciplinu tako da sa njima treba biti realan što se dogovora tiče. U predhodnom periodu smo dosta stvai obećavali, a nismo uspunjavali...

testing1231

pre 9 godina

Sad vidim nekima ne odgovaraju ni Nemci, ranije nisu Rusi, Amerikanci su neprihvatljivi dok postoje, ima li bilo ko da vama odgovara na ovom svetu.

Nikola

pre 9 godina

Znam te Nemacke partnere. Recimo u firmi IGB Automotive radi se u tri smene i prima radnike non stop. Plata minimalac 20000-25000 kako ko. To su ti strani partneri. Dal je to adekvatna plata i za rad od 23-07. Postoji norma zbog koje i stalno primaju radnike jer ih dosta odustane.

Zoran021

pre 9 godina

Podržavam napore predsednika vlade u pridobijanju nemačkog tržišta za srpske proizvode čime ćemo znatno povećati naš izvozni suficit u zemlje srednje Evrope!

smajli

pre 9 godina

Iznevereni i pronevereni smo odavno... A za to ko lezi na robiji... ? Unistenu drzavu u svakom pogledu ko zeli u EU...? To je prazna prica za naivan narod, koja odgovara proslim a i ovim politicarima da bi imali podrsku da ostanu na vlasti, za uzvrat ce im dati sve sto zatraze... Dok im se interesi poklapaju njima lepo... A narod Srbije da radi robovski za minimalac sa kojim ne moze da plati dazbine... ? Dokle vise... ?

anticenzura

pre 9 godina

@Biba

Divan komentar!!!
Da li mozes jos koji tako vrstan da postujes? Divan komentar jedne zene u dobu pred sam pocetak menopauze, koja se takodje izvrsno razume u spoljnopoliticke ciljeve Nemacke,ali sa velikim razumevanjem mesta Srbije u odnosima sa velikim partnerom.
Ali iznenadJen sam i sa vrhunskim razumevnjem pozicije naseg dragog premijera.
Boze daj nam vise ovako dubokoumnorazumnihdalekovidecih komentara!

Ras

pre 9 godina

Naravno! Ti si, Vučiću, najveći nemački podržavalac i partner. A znamo da je Nemačka uvek vodila računa o interesima Srbije. Hail to stupidity! Jedina tuga je što između tebe, Tadića, Dačića i Čedomira Jovanovića zaista nema nikakve razlike. Prosto, ne zna se ko je u tom društvu najveći podržavalac. Ali, zato se zna kome je najbliži saradnik plagirao diplomu...

NokiJa

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.
(Biba, 30. jun 2014 12:24)

Al ste overklokovali ove botove,ima da se sprze procesori u glavama;)

p.s. Pravi naslov bi trebao da glasi: NECEMO IZNEVERITI NASE NALOGODAVCE IZ NEMACKE!

Bački BUDA

pre 9 godina

Zanimljiva su razmišljanja ,neprijatelja izlaska Srbije u svet.
Svet prave konkurencije u kojoj je važno davati prave argumente da bi prosperirali.
Obećano ostvariti ,željeno zaslužiti.

Natalija

pre 9 godina

Podrška Nemačke je veoma bitna za ulazak u EU. A kad ova vlada pokaže da je Srbija pouzdan partner to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

dex

pre 9 godina

Pre svega je jako bitno da Nemacka podrzava Srbiju i njene napore kako bi usla u EU jednostavno ta saradnja mora biti obostrana ako bude tako speh je zagarantovan.

loki

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

milan

pre 9 godina

Dva predsednika jedan vlade drugi države iz iste partije sa istim korenima ali dva različita stava kada se Evrope tiče, jedan hoće sve da ispuni da bi postigli cilj a drugi se diči da imamo samo 50% ispunjenih obaveza a ostalo je razlika između nas i Evrope. Tako ne možemo nigde ako Vučić hoće siguran i jasan put mora da se pobrine za to druge mu nema koliko god da mu je neko politički otac.

ja drzava

pre 9 godina

nemci su nemci zato sto predstavljaju sistem a ne licni nastup i percepciju, dragi covece ne mozes nikog razocarati, imas uslove, ne ispunis ispadas iz igre i tu nema nista licno...ja to sam drzava, kritika mene napad na srbiju itd su samo manifestacije nase zajednicke nemale patologije

Ja.bre

pre 9 godina

Kao sto se pre pocetka WW1 govorilo da se politika Austro-Ugarske krojila u Berlinu tako se sada moze reci da se sada politika Srbije kroji u Berlinu. Ili je mozda bolje reci da kao sto su srpski knezovi isli na poklonjenje sultanu tako sada Vucic malo malo pa ode u Berlin po nova uputstva. Necemo postati ruska gubernija ali zato zudimo da postanemo nemacka kolonija.

Biba

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.

Жиле

pre 9 godina

Докле ћемо више да слушамо ову бесмислену агенду? Четрнаест година Србија лута и пропада по беспућима "пута који нема алтернативу", причају се бајке и замлаћује народ. Ако овако наставимо, за деценију или две, нећемо ни постојати као држава. Србија без слободе и самосталности није наша држава, нити је земља наших предака.

Licem u Lice

pre 9 godina

To je nesto sto vec odavno nije praksa skoro nigde , ali mi zelimo da se vratimo korenima i postovanju tradicionalnih vrednosti i motiva i da o nekim naizgled formalnim a ustvari bitnim pitanjima mozemo sa stranim partnerima pregovarati sto konkretnije i transparentnije

guja

pre 9 godina

Drugovenčani, britanska obaveštajna služba neće blagonaklono gledati na šurovanje s Nemcima. Mnogo si se zapetljao. Nisi kapacitet za te igre. Dao si dinar da uđeš u kolo, a da izađeš daćeš Telekom, EPS i Borski rudnik. Ali nije ti to deda ostavio. Misli o tome.

milos minic

pre 9 godina

Samo cete izneveriti srpske penzionere i smanjiti im penzije ?
Iako ste dan uoči izbora rekli " I sada vam odgovorno tvrdim, u vaš džep niko ne sme dirati, vaše penzije niko neće smanjivati. One su ionako male i bedne" .

Ja sam

pre 9 godina

Vucic ne moze toliko toga da obeca koliko mu njegovi glasaci mogu verovati.
I samo zbog njih, glasaca, on mi poklanja sve veca i lepsa obecanja.
Ovi u Evropi su malo drugaciji, konkretniji, teritorijalniji, kosovskiji.

oklagija trol

pre 9 godina

Koji prijatelji, koji partneri? Ja se najiskrenije plasim ovih poseta Nemackoj jer je dobro poznata Nemacka politika, kome nije jasno da se ovde nesto debelo zakuvalo taj nema dve ciste u glavi. Priznanje kosova je vec izdejstvovano, sta li im je sad na pameti ko ce mu ga znati.

upornost i doslednost

pre 9 godina

Da bi smo i dalje imali vrzlo znaacajnu podrsku Nemacke potrebno je da pokazemo doslednost i upornost u sprovodjenju zacrtanog - reformi, borbi protiv korupcije i kriminala.

Dovla

pre 9 godina

Zakon o radu, kamen spoticanja za strane a i domace investitore, samo najkvalikofaniji mogu da rade za platu od 200e i da dobiju otkaz kad gazda pozeli!!! Ma sta mi naprica ccccc...

Truman

pre 9 godina

Neophodno je za Srbiju da razvija dobre odnose sa stranim zemljama. Treba razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo napredovati. Uz podršku stranih zemalja, takođe imamo mnogo veće šanse da postanemo deo Evropske unije, a to nam je definitivno prioritet.

Rodja

pre 9 godina

@učo
Kakvo zapinjanje za Nemce? Pa za koga da zapne? Ti predlažeš Hr? Pa jedino Neci imaju keša za ulaganja naravno na obostranom interesu. A Hr će mo zaobići pogotovu ako smo u dobrim odnosima sa Nemcima.

Dosledan

pre 9 godina

Upravo praksa da se u Briselu obećava jedno a u Beogradu radi drugo koštala je, između ostalog Tadićevu stranku gubitka vlasti i poverenja Brisela!

Bulevarac!

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla!

Atinac

pre 9 godina

Shvatio je Vučić da ako želimo u EU onda moramo ispoštovati sve do kraja i ne samo Nemačku nego sve ostale članice.
Mada je očigledno da nekima ovde to još uvek slabo dopire do mozga.

Branko

pre 9 godina

Spoljna politika se formira prema ekonomskom interesu, sa privlacenjem investicija Srbija ce istovremeno popravljati politicki polozaj u svetu, bilo koja zemlja ce lobirati za Srbiju ukoliko ima investiran kapital u nasoj zemlju.

smiljka

pre 9 godina

Put ka EU nam je sad potpuno otvoren i mislim da nas nista ne moze pokolebati da kroz taj put i ne prodjemo,a to pre svega zahvaljujuci Vucicu i njegovom doslednom radu.

Šizika

pre 9 godina

Podrška Nemačke kao vodeće ekonomske sile u Evropi je veoma bitna za ulazak Srbije u EU. Zadatak ove vlade je da pokaže da je Srbija pouzdan partner, a kada se to dogodi, to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

Bea

pre 9 godina

Dobro je to što su srpsko-nemački odnosi dobri i što srpska politika konačno uspeva da nađe balans između interesa evropskih zemalja i interesa svojih građana.

višex

pre 9 godina

odnosi sa Nemačkom popravljaju i konačno da Nemci u nama vide partnera koji želi da sarađuje i napreduje na polju ekonomije, privrede i prava. Pohvale za ovakvu vrstu nastupa i želja da ih bude što više.

upornost i doslednost

pre 9 godina

Da bi smo i dalje imali vrzlo znaacajnu podrsku Nemacke potrebno je da pokazemo doslednost i upornost u sprovodjenju zacrtanog - reformi, borbi protiv korupcije i kriminala.

Biba

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.

testing1231

pre 9 godina

Sad vidim nekima ne odgovaraju ni Nemci, ranije nisu Rusi, Amerikanci su neprihvatljivi dok postoje, ima li bilo ko da vama odgovara na ovom svetu.

Licem u Lice

pre 9 godina

To je nesto sto vec odavno nije praksa skoro nigde , ali mi zelimo da se vratimo korenima i postovanju tradicionalnih vrednosti i motiva i da o nekim naizgled formalnim a ustvari bitnim pitanjima mozemo sa stranim partnerima pregovarati sto konkretnije i transparentnije

loki

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

Danny`s

pre 9 godina

Srbija je uvek bila i ostace strateski jako bitna zemlja u Evropi, a mi konacno imamo vladu koja tu vaznost shvata i pokusava da je iskoristi na pravi nacin.Nemacka je jedna od najbitnijih zemalja sa kojima treba uspostaviti saradnju i na tome se uveliko i radi.Naravno da treba uvesti i odredjene izmene u zakonima, ali vidim da su nasi celnici toga svesni i da ce se to sve brzo regulisati

Keops

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je opredeljena napretku, i članstvu u uniji, i saradnja, ne samo sa Nemačkom, već je važno saradjivati i sa zemljama u celom svetu.

sven

pre 9 godina

Srbija ce vredno da radi na stvaranju poivoljnih uslova za ulaganje,izmedu ostalog iz Nemacke.Privrednici su istakli da ima napretka u Srbiji,ali jos cemo morati da radim.Izmedju ostaog je vazno da sto pre donesemo moderniji Zakon o radu.

Mile

pre 9 godina

Nemci su poznazti da poštuju disciplinu tako da sa njima treba biti realan što se dogovora tiče. U predhodnom periodu smo dosta stvai obećavali, a nismo uspunjavali...

dex

pre 9 godina

Pre svega je jako bitno da Nemacka podrzava Srbiju i njene napore kako bi usla u EU jednostavno ta saradnja mora biti obostrana ako bude tako speh je zagarantovan.

Ja sam

pre 9 godina

Vucic ne moze toliko toga da obeca koliko mu njegovi glasaci mogu verovati.
I samo zbog njih, glasaca, on mi poklanja sve veca i lepsa obecanja.
Ovi u Evropi su malo drugaciji, konkretniji, teritorijalniji, kosovskiji.

Жиле

pre 9 godina

Докле ћемо више да слушамо ову бесмислену агенду? Четрнаест година Србија лута и пропада по беспућима "пута који нема алтернативу", причају се бајке и замлаћује народ. Ако овако наставимо, за деценију или две, нећемо ни постојати као држава. Србија без слободе и самосталности није наша држава, нити је земља наших предака.

StraleB

pre 9 godina

Poenta je sto se trudimo da to budemo, nas radi.Prepoznali su i Evropa i svet da se Srbija promenila i da dogovoreno ispunjava, da ima i potencijala i volje da odgovornim radom odrzava imidž pouzdanog partnera.

oklagija trol

pre 9 godina

Koji prijatelji, koji partneri? Ja se najiskrenije plasim ovih poseta Nemackoj jer je dobro poznata Nemacka politika, kome nije jasno da se ovde nesto debelo zakuvalo taj nema dve ciste u glavi. Priznanje kosova je vec izdejstvovano, sta li im je sad na pameti ko ce mu ga znati.

anticenzura

pre 9 godina

@Biba

Divan komentar!!!
Da li mozes jos koji tako vrstan da postujes? Divan komentar jedne zene u dobu pred sam pocetak menopauze, koja se takodje izvrsno razume u spoljnopoliticke ciljeve Nemacke,ali sa velikim razumevanjem mesta Srbije u odnosima sa velikim partnerom.
Ali iznenadJen sam i sa vrhunskim razumevnjem pozicije naseg dragog premijera.
Boze daj nam vise ovako dubokoumnorazumnihdalekovidecih komentara!

oDAx

pre 9 godina

U celoj priči poboljšanja odnosa sa Nemačkom najbolja stvar po Srbiju je ta što postavljеni standardi i način dostizanja istih apsolutno idu u korist našoj zеmlji i društvu. Nemci ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jačanje međusobnih odnosa može doneti toliko neophodnu promenu našeg stava prema obavezama i reformama uopšte. Zato se radujem i podržavam stav i energiju premijera da ti odnosi jačaju iz dana u dan.

guja

pre 9 godina

Drugovenčani, britanska obaveštajna služba neće blagonaklono gledati na šurovanje s Nemcima. Mnogo si se zapetljao. Nisi kapacitet za te igre. Dao si dinar da uđeš u kolo, a da izađeš daćeš Telekom, EPS i Borski rudnik. Ali nije ti to deda ostavio. Misli o tome.

fiona

pre 9 godina

Naravno da nećemo i ne smemo izneveriti, jer je to naša budućnost, to je šansa da nam bude bolje!!!Bilo bi glupo ovakvu priliku prpoustiti!!

Ana Marija

pre 9 godina

Hteli mi da priznamo to ili ne, Nemačka vuče konce u EU i Nemačka nam je potrebna kao partner. Ja sam za maksimalnu saradnju ako to znači bolji život za sve građane.

milos minic

pre 9 godina

Samo cete izneveriti srpske penzionere i smanjiti im penzije ?
Iako ste dan uoči izbora rekli " I sada vam odgovorno tvrdim, u vaš džep niko ne sme dirati, vaše penzije niko neće smanjivati. One su ionako male i bedne" .

osnova

pre 9 godina

Ovo treba da bude osnova i glavna stvar našeg partnerstva sa Nemačkom. Odgovorno, transpratentno i produktivno, sve ono što Srbija nije imala ranije u odnosu sa međunarodnim partnerima i investitorima, a sada želi da postavi kao model i standard života i poslovanja.

Nikola

pre 9 godina

Znam te Nemacke partnere. Recimo u firmi IGB Automotive radi se u tri smene i prima radnike non stop. Plata minimalac 20000-25000 kako ko. To su ti strani partneri. Dal je to adekvatna plata i za rad od 23-07. Postoji norma zbog koje i stalno primaju radnike jer ih dosta odustane.

NokiJa

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.
(Biba, 30. jun 2014 12:24)

Al ste overklokovali ove botove,ima da se sprze procesori u glavama;)

p.s. Pravi naslov bi trebao da glasi: NECEMO IZNEVERITI NASE NALOGODAVCE IZ NEMACKE!

Ras

pre 9 godina

Naravno! Ti si, Vučiću, najveći nemački podržavalac i partner. A znamo da je Nemačka uvek vodila računa o interesima Srbije. Hail to stupidity! Jedina tuga je što između tebe, Tadića, Dačića i Čedomira Jovanovića zaista nema nikakve razlike. Prosto, ne zna se ko je u tom društvu najveći podržavalac. Ali, zato se zna kome je najbliži saradnik plagirao diplomu...

Ja.bre

pre 9 godina

Kao sto se pre pocetka WW1 govorilo da se politika Austro-Ugarske krojila u Berlinu tako se sada moze reci da se sada politika Srbije kroji u Berlinu. Ili je mozda bolje reci da kao sto su srpski knezovi isli na poklonjenje sultanu tako sada Vucic malo malo pa ode u Berlin po nova uputstva. Necemo postati ruska gubernija ali zato zudimo da postanemo nemacka kolonija.

smajli

pre 9 godina

Iznevereni i pronevereni smo odavno... A za to ko lezi na robiji... ? Unistenu drzavu u svakom pogledu ko zeli u EU...? To je prazna prica za naivan narod, koja odgovara proslim a i ovim politicarima da bi imali podrsku da ostanu na vlasti, za uzvrat ce im dati sve sto zatraze... Dok im se interesi poklapaju njima lepo... A narod Srbije da radi robovski za minimalac sa kojim ne moze da plati dazbine... ? Dokle vise... ?

Dovla

pre 9 godina

Zakon o radu, kamen spoticanja za strane a i domace investitore, samo najkvalikofaniji mogu da rade za platu od 200e i da dobiju otkaz kad gazda pozeli!!! Ma sta mi naprica ccccc...

ja drzava

pre 9 godina

nemci su nemci zato sto predstavljaju sistem a ne licni nastup i percepciju, dragi covece ne mozes nikog razocarati, imas uslove, ne ispunis ispadas iz igre i tu nema nista licno...ja to sam drzava, kritika mene napad na srbiju itd su samo manifestacije nase zajednicke nemale patologije

zoran

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

BOT, tebi samo petokraka nedostaje. Javi se svom komesaru po ispisanom postu da te pomiluje po glavi.

marija

pre 9 godina

"Novi početak je zato što znam da su mnoge zemlje site naše priče u kojoj jedno govorimo i drugo radimo. Novi početak je da ono što govorimo i uradimo, mislimo. To je novi početak u odnosima Srbije i svih ostalih u svetu", objasnio je Vučić moto skupa čiji su organizatori Foruma Srbija Nemačka i nemački Savet za spoljnu politiku.

Ti to tracaris Srbiju po svetu na najgori moguci nacin???
Srbija je uvek bila nepostena, i sad ces nas ti nauciti postenju...???
Kako te nije sramota?
Postenjacino iz 90ih, svasta sebi dozvoljavas.
Ti i Toma biste streljali Tadica da je onda uradio sa KiM ono sto ste vi.

Kolega

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

Care, građani Srbije NE moraju verovati u novu vladu. Građani Srbije moraju verovati svojim očima.

milan

pre 9 godina

Dva predsednika jedan vlade drugi države iz iste partije sa istim korenima ali dva različita stava kada se Evrope tiče, jedan hoće sve da ispuni da bi postigli cilj a drugi se diči da imamo samo 50% ispunjenih obaveza a ostalo je razlika između nas i Evrope. Tako ne možemo nigde ako Vučić hoće siguran i jasan put mora da se pobrine za to druge mu nema koliko god da mu je neko politički otac.

Bob Rock

pre 9 godina

Nemacka nama partner? Nama partner moze da bude samo neko ko je iste snage kao i mi sami. Ovo sto prica ovaj demagog i populista je cisto samoreklamiranje. Njemu je Angela Merkel sefica, a ne partner.

monopol

pre 9 godina

Pa ne mogu da verujem da ovi isprani mozgovi SNS-ovaca mogu da lupe 150 minusa na nečiju ispravnu dilemu "...... da ne izneverimo Nemačku kao što ona nije nas '14, '41, '99....", pa zar SNS podržava bombardovanje Srbije? Joj da vas Šeki čuje .....

Odium

pre 9 godina

Poštovani premijer pomera granice, taman kad smo mislili da podaništvo naših dragih žutih političara nema granice,kad ono Vučić ih nadmašio. Samo tako nastavite za dobrobit ovog naroda,ako iko ostane.

Duka

pre 9 godina

Ovaj kao da polaže zakletvu titovih pionira "... biću marljiv i odan..." Koga bre to zanima?
Njima treba kompetentan sagovornik koji ne laže čim zine.

zoro

pre 9 godina

Neznam dali je ovo bitna tema za vecinu gradjana koji su pod "rafalom" novih poskupljenja i nameta? Mi smo svoju ekonomiju brutalno opljackali i unistili, za razliku od preozbiljne Nemacke. Samo naivan moze da poveruje da ovkvi mozimo biti i kalfe kod gazde? Pre cemo biti kmetovi kod feuda.

Dragoljub 5.0

pre 9 godina

Hvala dragom Aleksandru Vučiću što je uspeo da podigne našu zemlju u nebesa i još malo pa izjednači sa svim svetskim velikim silama. Uspeo je da popravi odnose koje je prošla vlast dovede na samo dno. Uskoro ćemo doći na nivo koji naša zemlja zaslužuje. Moja žena stalno pali sveću za zdravlje Aleksandru i ja joj obavezno kažem da treba to što češće da radi kako bi On živeo što duže jer je to jedini način da se ponovo uzdignemo kao nacija. Uskoro najverovatnije do 2016 svima će biti bolje pa će i oni iz DS da shvate da je On najveći sin naših majki. Svaka sreća i sve najbolje svima.

Dejan

pre 9 godina

Nemacka nema sta da pregovara ni sa Vucicem ni sa bilo kim iz Srbije jer ne kroje oni svoju politiku u skladu sa srpskim interesima vec nemackim. Sve te price kako ce doci milijarde investicija samo odmazu vladajucim strankama. Odmagale su Tadicu dok ga nisu srusile i odmazu sadasnjim vlastima dok ih ne sruse ili se ne opamete i ne shvate da je prica jedno, a realnost drugo. Da ne budem lose shvacen, nemam nista protiv sns-a ili sps-a, ali bi trebalo da vise uce na greskama ds-a i da stave rampu na experte g17 koji opet dobijaju najvece pozicije u ekonomiji i finansijama, a pogled u frizider vecine gradjana govori kako stoji ekonomoja nakon g17 i ds-a.

Bački BUDA

pre 9 godina

Zanimljiva su razmišljanja ,neprijatelja izlaska Srbije u svet.
Svet prave konkurencije u kojoj je važno davati prave argumente da bi prosperirali.
Obećano ostvariti ,željeno zaslužiti.

Natalija

pre 9 godina

Podrška Nemačke je veoma bitna za ulazak u EU. A kad ova vlada pokaže da je Srbija pouzdan partner to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

Zoran021

pre 9 godina

Podržavam napore predsednika vlade u pridobijanju nemačkog tržišta za srpske proizvode čime ćemo znatno povećati naš izvozni suficit u zemlje srednje Evrope!

guja

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla! (Bulevarac!, 30. jun 2014 14:56)


....zaista bih želeo da upoznam gospodina koji je ovo napisao. Mogu misliti kako se administratori valjaju od smeha dok im stižu ovakvi komentari. Mislio sam da su vrhunac reklame o praškovima za pranje, sa mikro-kristalima koji su 28% bolji od svih ostalih zajedno. Ali nije tako. Život je čudo, kakva iznenađenja donosi. Mislim da ću početi da prepisujem ove postove i jednog dana objaviti knjigu. Prvo vest, pa hvalospevi. Red kupus - red meso. Ljudi, ovo je istorija. Ovo je genijalno. Ovo je prevazišlo spinove CNN-a i BBC-a. Ovo će se izčavati na fakultetima.

Aleksandar

pre 9 godina

Najteže od svega mi pada kada se složim sa mišljenjem DS-a. Ovo će biti treći put da Švabe pobegnu iz Srbije glavom bez obzira, sa jedinom razlikom što smo ih 1918 i 1945 oterali puškama a sada će ih naši razni doktori, masteri i vojvode ostaviti praznih džepova. Neće čak imati ni za kartu nazad. A da budemo pošteni, kome je Nemac doneo dobro?

Matija Soskic

pre 9 godina

Da Vucic radi onoliko koliko govori, Srbija bi imala sanse da ubrzo pristigne Nemacku u svom ekonomskom razvoju. da nevolja bude jos veca d njegove izjave medijima cesto podlezu onoj narodnoj "Lupa k'o Maksim po diviziji".

Милан Радован

pre 9 godina

@(Ana Marija, 30. jun 2014 21:38)
"...ako to znači bolji život za sve građane."
Еее, добра моја Ана Марија... Већ 14 дугих година тонемо и пропадамо све дубље уз свесрдну "помоћ" ЕУ, испуњавајући апсолутно све њихове захтеве...
Па колико година је потребно и теби и осталим добрим и наивним душама да видите куда идемо ?

MILISAVX

pre 9 godina

Pa zar je tako tesko ziveti, raditi, radovati se…toliko zla u ovim komentarima….a treba samo misliti o zivotu I radu…Vucicu bori se za zivot ovog naroda jer zato si dobio mandat…a ovi, pas laje, vetar nosi!

MASINICA

pre 9 godina

Objektivno receno u celoj ovoj prici oko poboljsanja odnosa sa Nemackom najbolja stvar po Srbiju je ta sto su oni duboko ubedjeni da je Srbija cvrsto resila da krene napred ka boljem zivotu, da je spremna da ono sto se dogovori to i da postuje.Nemacka ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jacanje medjusobnih odnosa moze doneti toliko neophodnu promenu naseg stava prema obavezama i reformama uopste. Zato se iskreno radujem kao i vecina gradjana Srbije da za nas konacno dolaze bolji dani, da ce nam buducnost biti daleko bolja od danasnje stvarnosti, ali moramo da budemo pametni i slozni. Zato i podrzavam stav i energiju Aleksandra Vucic da ti odnosi jacaju iz dana u dan.

krle - dron

pre 9 godina

U svakom slucaju premijeru treba pozeleti dobar novi pocetak i treba ga apsolutno podrzati u tome jer srbija se posle 12-godisnje pljackaske apokalipse kriminalnih dosovaca dize kao fenix iz pepela,to nimalo nije lako svestan je on dobro toga ali on je to sam izabrao da izadje kao pobednik sa stitom ili da zavrsi na njemu,pomoc naroda ce sigurno imati jer narod nema kud nego da se ovaj CEMER zute zabokrecine menja.Najtezi njegov problem nisu investicije nego pravosudje koje je jedna okostala talibanski uredjena institucija sa dogmom kriminalnih boljsevika o dubokom dzepu,teza je sada situacija u pravosudju kada je narod u pitanju nego u vreme inkvizicije,gradjani su uzasno ponizeni u montiranim procesima,ljudska prava im se gaze na najprimitivniji nacin,kada su sudovi na lokalu u pitanju tamo vlada prava bolest od nemorala prema gradjanima.Agencija za istrazivanja iz belgije GAL- konstatovala je da se u nekom pancevu i pirotu proganjaju citave porodice u sudovima,da im se oduzimaju pasosi po 10-godina i da su procesi i dalje u toku iako nepostoji niti jedan DE FACTO dokaz za njih od strane bahatih tuzilaca.Dali misli premijer da ce neki nemac doci u neko pancevo da investira u fabriku a da ga potom boljevicki tuzioci driluju i objasnjavaju kakva su evropska nacela o ljudskim pravima,NARAVNO DA NECE.To je glavni problem srbije i TU NAM EVROPA MORA POMOCI MAXIMALNO inace niti ce premijer moci da odrzi rec niti ce srbija krenuti putem civilizacije.

Mnemozina

pre 9 godina

Aleksandru Vučiću samo treba dozvoliti da posao odradi kako treba, i pružiti šansu da sprovede reforme do kraja.Aleksandar Vučić se odlično dosetio da potraži pomoć od nemačkih kancelara i privrednika da bi reforme sproveo kako treba. Srbija je predstavila na forumu, svoje planove u sprovođenju reformi, a za uzvrat je dobila odgovarajuće savete kako da u što kraćem usvoji zakone EU.

Jole

pre 9 godina

Za Srbiju je bitno da sve sto radi , radi prvenstveno zbog sebe. Nadamo se nastavku dobrih odnosa sa Nemackom , dolasku njihovih investitora.

МИЛАН

pre 9 godina

Немачки партнери нам требају како , би сарадњу са Србијом склопили добар бизнис.

Lola N.

pre 9 godina

"Srbija vraća kući u srce Evrope", vreme nam je, zamislite nas kao Evropljane, ja taj san još od 2000-te sanjam, u pravu ste uskladiti jedinstvo prema spoljnoj politici i težnji da svi postanemo deo EU, ne radi EU, već nas samih, to znači kako ste rekli : "uskladiti ono što mislimo, govorimo i radimo", koliko je to teško, videćemo...

Anastasija

pre 9 godina

Svakog dana je sve jasnije da je prethodna vlast vodila I te kako pogresnu politiku I u pogresnom smeru, vazno je da su gradjani u poslednjem trenutku reagovali I promenili sudbinu ove zemlje tako da je se makla sa mrtve tacke na kojoj se nalazila jako dugo.

MARUSKA

pre 9 godina

Sa Nemackom mora samo posteno bez sakrivanja realne slike u zemlji jer jedino tako cemo imati njihovu neophodnu podrsku I iskustvo u sprovodjenju reformi I konacnog dovodjenja pravnog sistema na nivo kakav zasluzujemo I konacno da budemo pravna drzava u pravom smislu te reci.

Gospodar svemira

pre 9 godina

Može se reći da je ključni faktor koji nam je doneo priznanje u svetskim krugovima je doslednost u aktivnostima koji se tiču dogovora sa EU.

montecarlo

pre 9 godina

Očigledno čim pročitaju i čuju reč Vučić njima se oduzme moć rauđivanja i odmah kao po komadi okreću istu priču sa unapred uvrđenim ciljem a to je na svaki način pokazati nesposobnost vlade i Vučića. I neke mogu da razumem da su nezadovoljni , svi nikada ne mogu biti spremni da prihvate promene ali da od svoje zaslepljenosti nekom idejom ne vide da je ovo veliki iskorak za državu u kojoj žive, to zaista pokazuje da pragovi prihvatanje političke realnosti vrlo diskutabilni.

Dejan

pre 9 godina

Nemacka nema sta da pregovara ni sa Vucicem ni sa bilo kim iz Srbije jer ne kroje oni svoju politiku u skladu sa srpskim interesima vec nemackim. Sve te price kako ce doci milijarde investicija samo odmazu vladajucim strankama. Odmagale su Tadicu dok ga nisu srusile i odmazu sadasnjim vlastima dok ih ne sruse ili se ne opamete i ne shvate da je prica jedno, a realnost drugo. Da ne budem lose shvacen, nemam nista protiv sns-a ili sps-a, ali bi trebalo da vise uce na greskama ds-a i da stave rampu na experte g17 koji opet dobijaju najvece pozicije u ekonomiji i finansijama, a pogled u frizider vecine gradjana govori kako stoji ekonomoja nakon g17 i ds-a.

Kolega

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

Care, građani Srbije NE moraju verovati u novu vladu. Građani Srbije moraju verovati svojim očima.

Zoran021

pre 9 godina

Podržavam napore predsednika vlade u pridobijanju nemačkog tržišta za srpske proizvode čime ćemo znatno povećati naš izvozni suficit u zemlje srednje Evrope!

zoran

pre 9 godina

Građani Srbije moraju verovati u novu vladu i njen program. Težak period sledi pred nama koji moramo zajednički prebroditi.
(car, 30. jun 2014 17:22)

BOT, tebi samo petokraka nedostaje. Javi se svom komesaru po ispisanom postu da te pomiluje po glavi.

Bob Rock

pre 9 godina

Nemacka nama partner? Nama partner moze da bude samo neko ko je iste snage kao i mi sami. Ovo sto prica ovaj demagog i populista je cisto samoreklamiranje. Njemu je Angela Merkel sefica, a ne partner.

Odium

pre 9 godina

Poštovani premijer pomera granice, taman kad smo mislili da podaništvo naših dragih žutih političara nema granice,kad ono Vučić ih nadmašio. Samo tako nastavite za dobrobit ovog naroda,ako iko ostane.

marija

pre 9 godina

"Novi početak je zato što znam da su mnoge zemlje site naše priče u kojoj jedno govorimo i drugo radimo. Novi početak je da ono što govorimo i uradimo, mislimo. To je novi početak u odnosima Srbije i svih ostalih u svetu", objasnio je Vučić moto skupa čiji su organizatori Foruma Srbija Nemačka i nemački Savet za spoljnu politiku.

Ti to tracaris Srbiju po svetu na najgori moguci nacin???
Srbija je uvek bila nepostena, i sad ces nas ti nauciti postenju...???
Kako te nije sramota?
Postenjacino iz 90ih, svasta sebi dozvoljavas.
Ti i Toma biste streljali Tadica da je onda uradio sa KiM ono sto ste vi.

Duka

pre 9 godina

Ovaj kao da polaže zakletvu titovih pionira "... biću marljiv i odan..." Koga bre to zanima?
Njima treba kompetentan sagovornik koji ne laže čim zine.

zoro

pre 9 godina

Neznam dali je ovo bitna tema za vecinu gradjana koji su pod "rafalom" novih poskupljenja i nameta? Mi smo svoju ekonomiju brutalno opljackali i unistili, za razliku od preozbiljne Nemacke. Samo naivan moze da poveruje da ovkvi mozimo biti i kalfe kod gazde? Pre cemo biti kmetovi kod feuda.

Biba

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.

Dragoljub 5.0

pre 9 godina

Hvala dragom Aleksandru Vučiću što je uspeo da podigne našu zemlju u nebesa i još malo pa izjednači sa svim svetskim velikim silama. Uspeo je da popravi odnose koje je prošla vlast dovede na samo dno. Uskoro ćemo doći na nivo koji naša zemlja zaslužuje. Moja žena stalno pali sveću za zdravlje Aleksandru i ja joj obavezno kažem da treba to što češće da radi kako bi On živeo što duže jer je to jedini način da se ponovo uzdignemo kao nacija. Uskoro najverovatnije do 2016 svima će biti bolje pa će i oni iz DS da shvate da je On najveći sin naših majki. Svaka sreća i sve najbolje svima.

monopol

pre 9 godina

Pa ne mogu da verujem da ovi isprani mozgovi SNS-ovaca mogu da lupe 150 minusa na nečiju ispravnu dilemu "...... da ne izneverimo Nemačku kao što ona nije nas '14, '41, '99....", pa zar SNS podržava bombardovanje Srbije? Joj da vas Šeki čuje .....

anticenzura

pre 9 godina

@Biba

Divan komentar!!!
Da li mozes jos koji tako vrstan da postujes? Divan komentar jedne zene u dobu pred sam pocetak menopauze, koja se takodje izvrsno razume u spoljnopoliticke ciljeve Nemacke,ali sa velikim razumevanjem mesta Srbije u odnosima sa velikim partnerom.
Ali iznenadJen sam i sa vrhunskim razumevnjem pozicije naseg dragog premijera.
Boze daj nam vise ovako dubokoumnorazumnihdalekovidecih komentara!

milos minic

pre 9 godina

Samo cete izneveriti srpske penzionere i smanjiti im penzije ?
Iako ste dan uoči izbora rekli " I sada vam odgovorno tvrdim, u vaš džep niko ne sme dirati, vaše penzije niko neće smanjivati. One su ionako male i bedne" .

Жиле

pre 9 godina

Докле ћемо више да слушамо ову бесмислену агенду? Четрнаест година Србија лута и пропада по беспућима "пута који нема алтернативу", причају се бајке и замлаћује народ. Ако овако наставимо, за деценију или две, нећемо ни постојати као држава. Србија без слободе и самосталности није наша држава, нити је земља наших предака.

Nikola

pre 9 godina

Znam te Nemacke partnere. Recimo u firmi IGB Automotive radi se u tri smene i prima radnike non stop. Plata minimalac 20000-25000 kako ko. To su ti strani partneri. Dal je to adekvatna plata i za rad od 23-07. Postoji norma zbog koje i stalno primaju radnike jer ih dosta odustane.

guja

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla! (Bulevarac!, 30. jun 2014 14:56)


....zaista bih želeo da upoznam gospodina koji je ovo napisao. Mogu misliti kako se administratori valjaju od smeha dok im stižu ovakvi komentari. Mislio sam da su vrhunac reklame o praškovima za pranje, sa mikro-kristalima koji su 28% bolji od svih ostalih zajedno. Ali nije tako. Život je čudo, kakva iznenađenja donosi. Mislim da ću početi da prepisujem ove postove i jednog dana objaviti knjigu. Prvo vest, pa hvalospevi. Red kupus - red meso. Ljudi, ovo je istorija. Ovo je genijalno. Ovo je prevazišlo spinove CNN-a i BBC-a. Ovo će se izčavati na fakultetima.

Ja sam

pre 9 godina

Vucic ne moze toliko toga da obeca koliko mu njegovi glasaci mogu verovati.
I samo zbog njih, glasaca, on mi poklanja sve veca i lepsa obecanja.
Ovi u Evropi su malo drugaciji, konkretniji, teritorijalniji, kosovskiji.

guja

pre 9 godina

Drugovenčani, britanska obaveštajna služba neće blagonaklono gledati na šurovanje s Nemcima. Mnogo si se zapetljao. Nisi kapacitet za te igre. Dao si dinar da uđeš u kolo, a da izađeš daćeš Telekom, EPS i Borski rudnik. Ali nije ti to deda ostavio. Misli o tome.

ja drzava

pre 9 godina

nemci su nemci zato sto predstavljaju sistem a ne licni nastup i percepciju, dragi covece ne mozes nikog razocarati, imas uslove, ne ispunis ispadas iz igre i tu nema nista licno...ja to sam drzava, kritika mene napad na srbiju itd su samo manifestacije nase zajednicke nemale patologije

NokiJa

pre 9 godina

Poseta premijera Vučića Berlinu pokazuje da je Nemačka odabrala Srbiju za partnera u realizaciji spoljnopolitičkog cilja. Takav odnos Srbiji donosi nova radna mesta i najsavremenije tehnologije, ali i otvara vrata za budućnost u kojoj neće biti nametanja uslova na način na koji je to činjeno u prošlosti.
(Biba, 30. jun 2014 12:24)

Al ste overklokovali ove botove,ima da se sprze procesori u glavama;)

p.s. Pravi naslov bi trebao da glasi: NECEMO IZNEVERITI NASE NALOGODAVCE IZ NEMACKE!

milan

pre 9 godina

Dva predsednika jedan vlade drugi države iz iste partije sa istim korenima ali dva različita stava kada se Evrope tiče, jedan hoće sve da ispuni da bi postigli cilj a drugi se diči da imamo samo 50% ispunjenih obaveza a ostalo je razlika između nas i Evrope. Tako ne možemo nigde ako Vučić hoće siguran i jasan put mora da se pobrine za to druge mu nema koliko god da mu je neko politički otac.

Dovla

pre 9 godina

Zakon o radu, kamen spoticanja za strane a i domace investitore, samo najkvalikofaniji mogu da rade za platu od 200e i da dobiju otkaz kad gazda pozeli!!! Ma sta mi naprica ccccc...

Ja.bre

pre 9 godina

Kao sto se pre pocetka WW1 govorilo da se politika Austro-Ugarske krojila u Berlinu tako se sada moze reci da se sada politika Srbije kroji u Berlinu. Ili je mozda bolje reci da kao sto su srpski knezovi isli na poklonjenje sultanu tako sada Vucic malo malo pa ode u Berlin po nova uputstva. Necemo postati ruska gubernija ali zato zudimo da postanemo nemacka kolonija.

Aleksandar

pre 9 godina

Najteže od svega mi pada kada se složim sa mišljenjem DS-a. Ovo će biti treći put da Švabe pobegnu iz Srbije glavom bez obzira, sa jedinom razlikom što smo ih 1918 i 1945 oterali puškama a sada će ih naši razni doktori, masteri i vojvode ostaviti praznih džepova. Neće čak imati ni za kartu nazad. A da budemo pošteni, kome je Nemac doneo dobro?

oklagija trol

pre 9 godina

Koji prijatelji, koji partneri? Ja se najiskrenije plasim ovih poseta Nemackoj jer je dobro poznata Nemacka politika, kome nije jasno da se ovde nesto debelo zakuvalo taj nema dve ciste u glavi. Priznanje kosova je vec izdejstvovano, sta li im je sad na pameti ko ce mu ga znati.

smajli

pre 9 godina

Iznevereni i pronevereni smo odavno... A za to ko lezi na robiji... ? Unistenu drzavu u svakom pogledu ko zeli u EU...? To je prazna prica za naivan narod, koja odgovara proslim a i ovim politicarima da bi imali podrsku da ostanu na vlasti, za uzvrat ce im dati sve sto zatraze... Dok im se interesi poklapaju njima lepo... A narod Srbije da radi robovski za minimalac sa kojim ne moze da plati dazbine... ? Dokle vise... ?

Милан Радован

pre 9 godina

@(Ana Marija, 30. jun 2014 21:38)
"...ako to znači bolji život za sve građane."
Еее, добра моја Ана Марија... Већ 14 дугих година тонемо и пропадамо све дубље уз свесрдну "помоћ" ЕУ, испуњавајући апсолутно све њихове захтеве...
Па колико година је потребно и теби и осталим добрим и наивним душама да видите куда идемо ?

Ras

pre 9 godina

Naravno! Ti si, Vučiću, najveći nemački podržavalac i partner. A znamo da je Nemačka uvek vodila računa o interesima Srbije. Hail to stupidity! Jedina tuga je što između tebe, Tadića, Dačića i Čedomira Jovanovića zaista nema nikakve razlike. Prosto, ne zna se ko je u tom društvu najveći podržavalac. Ali, zato se zna kome je najbliži saradnik plagirao diplomu...

upornost i doslednost

pre 9 godina

Da bi smo i dalje imali vrzlo znaacajnu podrsku Nemacke potrebno je da pokazemo doslednost i upornost u sprovodjenju zacrtanog - reformi, borbi protiv korupcije i kriminala.

Natalija

pre 9 godina

Podrška Nemačke je veoma bitna za ulazak u EU. A kad ova vlada pokaže da je Srbija pouzdan partner to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

loki

pre 9 godina

Potpuno odogovorna i realna konstatacija, ako uzmemo u obzir nas geopoliticki polozaj. Mnogo vece nterese imamo ulaskom u EU i zbog problematicnog pitanja Kosova jer je mirovna misija direktno pod njihovim patronatom!

Licem u Lice

pre 9 godina

To je nesto sto vec odavno nije praksa skoro nigde , ali mi zelimo da se vratimo korenima i postovanju tradicionalnih vrednosti i motiva i da o nekim naizgled formalnim a ustvari bitnim pitanjima mozemo sa stranim partnerima pregovarati sto konkretnije i transparentnije

testing1231

pre 9 godina

Sad vidim nekima ne odgovaraju ni Nemci, ranije nisu Rusi, Amerikanci su neprihvatljivi dok postoje, ima li bilo ko da vama odgovara na ovom svetu.

dex

pre 9 godina

Pre svega je jako bitno da Nemacka podrzava Srbiju i njene napore kako bi usla u EU jednostavno ta saradnja mora biti obostrana ako bude tako speh je zagarantovan.

Mile

pre 9 godina

Nemci su poznazti da poštuju disciplinu tako da sa njima treba biti realan što se dogovora tiče. U predhodnom periodu smo dosta stvai obećavali, a nismo uspunjavali...

Bea

pre 9 godina

Dobro je to što su srpsko-nemački odnosi dobri i što srpska politika konačno uspeva da nađe balans između interesa evropskih zemalja i interesa svojih građana.

višex

pre 9 godina

odnosi sa Nemačkom popravljaju i konačno da Nemci u nama vide partnera koji želi da sarađuje i napreduje na polju ekonomije, privrede i prava. Pohvale za ovakvu vrstu nastupa i želja da ih bude što više.

Bulevarac!

pre 9 godina

Realno izneveriti Nemacke bankare znaci izneveriti kompletnu modernu ekonomiju i globalno trziste. To bi bila najveca tragedija. Kada konacno imamo ispruzenu Nemacku ruku, treba se prihvatiti posla!

Truman

pre 9 godina

Neophodno je za Srbiju da razvija dobre odnose sa stranim zemljama. Treba razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo napredovati. Uz podršku stranih zemalja, takođe imamo mnogo veće šanse da postanemo deo Evropske unije, a to nam je definitivno prioritet.

Šizika

pre 9 godina

Podrška Nemačke kao vodeće ekonomske sile u Evropi je veoma bitna za ulazak Srbije u EU. Zadatak ove vlade je da pokaže da je Srbija pouzdan partner, a kada se to dogodi, to će prepoznati ne samo Nemačka već i druge države.

Branko

pre 9 godina

Spoljna politika se formira prema ekonomskom interesu, sa privlacenjem investicija Srbija ce istovremeno popravljati politicki polozaj u svetu, bilo koja zemlja ce lobirati za Srbiju ukoliko ima investiran kapital u nasoj zemlju.

Bački BUDA

pre 9 godina

Zanimljiva su razmišljanja ,neprijatelja izlaska Srbije u svet.
Svet prave konkurencije u kojoj je važno davati prave argumente da bi prosperirali.
Obećano ostvariti ,željeno zaslužiti.

Rodja

pre 9 godina

@učo
Kakvo zapinjanje za Nemce? Pa za koga da zapne? Ti predlažeš Hr? Pa jedino Neci imaju keša za ulaganja naravno na obostranom interesu. A Hr će mo zaobići pogotovu ako smo u dobrim odnosima sa Nemcima.

smiljka

pre 9 godina

Put ka EU nam je sad potpuno otvoren i mislim da nas nista ne moze pokolebati da kroz taj put i ne prodjemo,a to pre svega zahvaljujuci Vucicu i njegovom doslednom radu.

Atinac

pre 9 godina

Shvatio je Vučić da ako želimo u EU onda moramo ispoštovati sve do kraja i ne samo Nemačku nego sve ostale članice.
Mada je očigledno da nekima ovde to još uvek slabo dopire do mozga.

Dosledan

pre 9 godina

Upravo praksa da se u Briselu obećava jedno a u Beogradu radi drugo koštala je, između ostalog Tadićevu stranku gubitka vlasti i poverenja Brisela!

MILISAVX

pre 9 godina

Pa zar je tako tesko ziveti, raditi, radovati se…toliko zla u ovim komentarima….a treba samo misliti o zivotu I radu…Vucicu bori se za zivot ovog naroda jer zato si dobio mandat…a ovi, pas laje, vetar nosi!

МИЛАН

pre 9 godina

Немачки партнери нам требају како , би сарадњу са Србијом склопили добар бизнис.

Keops

pre 9 godina

Srbija je pokazala da je opredeljena napretku, i članstvu u uniji, i saradnja, ne samo sa Nemačkom, već je važno saradjivati i sa zemljama u celom svetu.

osnova

pre 9 godina

Ovo treba da bude osnova i glavna stvar našeg partnerstva sa Nemačkom. Odgovorno, transpratentno i produktivno, sve ono što Srbija nije imala ranije u odnosu sa međunarodnim partnerima i investitorima, a sada želi da postavi kao model i standard života i poslovanja.

Lola N.

pre 9 godina

"Srbija vraća kući u srce Evrope", vreme nam je, zamislite nas kao Evropljane, ja taj san još od 2000-te sanjam, u pravu ste uskladiti jedinstvo prema spoljnoj politici i težnji da svi postanemo deo EU, ne radi EU, već nas samih, to znači kako ste rekli : "uskladiti ono što mislimo, govorimo i radimo", koliko je to teško, videćemo...

Danny`s

pre 9 godina

Srbija je uvek bila i ostace strateski jako bitna zemlja u Evropi, a mi konacno imamo vladu koja tu vaznost shvata i pokusava da je iskoristi na pravi nacin.Nemacka je jedna od najbitnijih zemalja sa kojima treba uspostaviti saradnju i na tome se uveliko i radi.Naravno da treba uvesti i odredjene izmene u zakonima, ali vidim da su nasi celnici toga svesni i da ce se to sve brzo regulisati

sven

pre 9 godina

Srbija ce vredno da radi na stvaranju poivoljnih uslova za ulaganje,izmedu ostalog iz Nemacke.Privrednici su istakli da ima napretka u Srbiji,ali jos cemo morati da radim.Izmedju ostaog je vazno da sto pre donesemo moderniji Zakon o radu.

Jole

pre 9 godina

Za Srbiju je bitno da sve sto radi , radi prvenstveno zbog sebe. Nadamo se nastavku dobrih odnosa sa Nemackom , dolasku njihovih investitora.

fiona

pre 9 godina

Naravno da nećemo i ne smemo izneveriti, jer je to naša budućnost, to je šansa da nam bude bolje!!!Bilo bi glupo ovakvu priliku prpoustiti!!

oDAx

pre 9 godina

U celoj priči poboljšanja odnosa sa Nemačkom najbolja stvar po Srbiju je ta što postavljеni standardi i način dostizanja istih apsolutno idu u korist našoj zеmlji i društvu. Nemci ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jačanje međusobnih odnosa može doneti toliko neophodnu promenu našeg stava prema obavezama i reformama uopšte. Zato se radujem i podržavam stav i energiju premijera da ti odnosi jačaju iz dana u dan.

Ana Marija

pre 9 godina

Hteli mi da priznamo to ili ne, Nemačka vuče konce u EU i Nemačka nam je potrebna kao partner. Ja sam za maksimalnu saradnju ako to znači bolji život za sve građane.

StraleB

pre 9 godina

Poenta je sto se trudimo da to budemo, nas radi.Prepoznali su i Evropa i svet da se Srbija promenila i da dogovoreno ispunjava, da ima i potencijala i volje da odgovornim radom odrzava imidž pouzdanog partnera.

krle - dron

pre 9 godina

U svakom slucaju premijeru treba pozeleti dobar novi pocetak i treba ga apsolutno podrzati u tome jer srbija se posle 12-godisnje pljackaske apokalipse kriminalnih dosovaca dize kao fenix iz pepela,to nimalo nije lako svestan je on dobro toga ali on je to sam izabrao da izadje kao pobednik sa stitom ili da zavrsi na njemu,pomoc naroda ce sigurno imati jer narod nema kud nego da se ovaj CEMER zute zabokrecine menja.Najtezi njegov problem nisu investicije nego pravosudje koje je jedna okostala talibanski uredjena institucija sa dogmom kriminalnih boljsevika o dubokom dzepu,teza je sada situacija u pravosudju kada je narod u pitanju nego u vreme inkvizicije,gradjani su uzasno ponizeni u montiranim procesima,ljudska prava im se gaze na najprimitivniji nacin,kada su sudovi na lokalu u pitanju tamo vlada prava bolest od nemorala prema gradjanima.Agencija za istrazivanja iz belgije GAL- konstatovala je da se u nekom pancevu i pirotu proganjaju citave porodice u sudovima,da im se oduzimaju pasosi po 10-godina i da su procesi i dalje u toku iako nepostoji niti jedan DE FACTO dokaz za njih od strane bahatih tuzilaca.Dali misli premijer da ce neki nemac doci u neko pancevo da investira u fabriku a da ga potom boljevicki tuzioci driluju i objasnjavaju kakva su evropska nacela o ljudskim pravima,NARAVNO DA NECE.To je glavni problem srbije i TU NAM EVROPA MORA POMOCI MAXIMALNO inace niti ce premijer moci da odrzi rec niti ce srbija krenuti putem civilizacije.

MASINICA

pre 9 godina

Objektivno receno u celoj ovoj prici oko poboljsanja odnosa sa Nemackom najbolja stvar po Srbiju je ta sto su oni duboko ubedjeni da je Srbija cvrsto resila da krene napred ka boljem zivotu, da je spremna da ono sto se dogovori to i da postuje.Nemacka ne vole neodgovornost i traljavost i zato mislim da jacanje medjusobnih odnosa moze doneti toliko neophodnu promenu naseg stava prema obavezama i reformama uopste. Zato se iskreno radujem kao i vecina gradjana Srbije da za nas konacno dolaze bolji dani, da ce nam buducnost biti daleko bolja od danasnje stvarnosti, ali moramo da budemo pametni i slozni. Zato i podrzavam stav i energiju Aleksandra Vucic da ti odnosi jacaju iz dana u dan.

Matija Soskic

pre 9 godina

Da Vucic radi onoliko koliko govori, Srbija bi imala sanse da ubrzo pristigne Nemacku u svom ekonomskom razvoju. da nevolja bude jos veca d njegove izjave medijima cesto podlezu onoj narodnoj "Lupa k'o Maksim po diviziji".

Anastasija

pre 9 godina

Svakog dana je sve jasnije da je prethodna vlast vodila I te kako pogresnu politiku I u pogresnom smeru, vazno je da su gradjani u poslednjem trenutku reagovali I promenili sudbinu ove zemlje tako da je se makla sa mrtve tacke na kojoj se nalazila jako dugo.

MARUSKA

pre 9 godina

Sa Nemackom mora samo posteno bez sakrivanja realne slike u zemlji jer jedino tako cemo imati njihovu neophodnu podrsku I iskustvo u sprovodjenju reformi I konacnog dovodjenja pravnog sistema na nivo kakav zasluzujemo I konacno da budemo pravna drzava u pravom smislu te reci.

Mnemozina

pre 9 godina

Aleksandru Vučiću samo treba dozvoliti da posao odradi kako treba, i pružiti šansu da sprovede reforme do kraja.Aleksandar Vučić se odlično dosetio da potraži pomoć od nemačkih kancelara i privrednika da bi reforme sproveo kako treba. Srbija je predstavila na forumu, svoje planove u sprovođenju reformi, a za uzvrat je dobila odgovarajuće savete kako da u što kraćem usvoji zakone EU.

Gospodar svemira

pre 9 godina

Može se reći da je ključni faktor koji nam je doneo priznanje u svetskim krugovima je doslednost u aktivnostima koji se tiču dogovora sa EU.

montecarlo

pre 9 godina

Očigledno čim pročitaju i čuju reč Vučić njima se oduzme moć rauđivanja i odmah kao po komadi okreću istu priču sa unapred uvrđenim ciljem a to je na svaki način pokazati nesposobnost vlade i Vučića. I neke mogu da razumem da su nezadovoljni , svi nikada ne mogu biti spremni da prihvate promene ali da od svoje zaslepljenosti nekom idejom ne vide da je ovo veliki iskorak za državu u kojoj žive, to zaista pokazuje da pragovi prihvatanje političke realnosti vrlo diskutabilni.