Nedelja, 29.06.2014.

14:31

BG: Odluke o prevozu nisu ni donete

Grad Beograd saopštio je da nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu.

Izvor: B92

BG: Odluke o prevozu nisu ni donete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Gradjevinac

pre 9 godina

Toliko zaposlenih u skupstini grada, sekretarica, raznih cinovnika, sefova, nacelnika.... besposlicari, pa neka prebrojavaju

Marko, Beograd

pre 9 godina

"...preduzeli smo niz mera od promena u upravljanju GSP-om"
Da li te mere obuhvataju i uvođenje reda vožnje autobusa koji će biti postavljen po stajalištima i kog će gradski prevoznik imati obavezu da se pridržava?

"Fokusirani smo na vraćanje sistema Bus plus u vlasništvo grada"
Sistem Bus plus nikada nije bio u vlasništvu grada da bi se tamo vratio. U pitanju je sistem čije je korišćenje grad od početka plaćao privatnom konzorcijumu.

"na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem..."
Kakva je onda uloga Direkcije za javni prevoz?

"...kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji"
No comment. Brojanje putnika se obavljalo sto puta do sada. Samo neko treba i da obradi te podatke, a ne da broje radi brojanja.

Sve u svemu, demagogija bez da se išta konkretno kaže, kao što se od uspešnog srpskog političara i očekuje. A što se tiče demanta o donošenju odluke - niko nije ni rekao da je takva odluka doneta, već da će biti doneta. A to nisu demantovali.

Inače, ja se lično zalažem za bojkot do promene. Ne samo kada je javni prevoz u pitanju, već bilo koji pokušaj legalne pljačke. Samo što su Srbi tako složni da je takav način borbe ovde unapred osuđen na propast.

I za kraj: kakva je alternativa beogradskom javnom prevozu kad je taksi 5 puta skuplji nego u ostatku Srbije (bez ikakvog opravdanog razloga)?

Milos

pre 9 godina

Ja brojao putnike u GSP-u kao brucos preko studentske zadruge od Oktobra do Decembra 2001. Ucestvovalo je jedno 50 studenata. Akcija je bila vrlo dobro organizovana i sveobuhvatana - bile su pokrivene i sve prigradske linije.
Satnica je bila oko 80din neto tj. moglo se dnevno zaraditi 15eur (1eur=60din), sto je bila veoma lepa cifra (mesecna stanarina u domu 2000din.

Zakljucujem da smo "dzaba krecili" ili bi mozda doticnog "Kostunicu" mogao neko i da obavesti.

Bu

pre 9 godina

Odluke nisu donete, sto ne znaci da nece biti donete. Lepo u prvobitnom tekstu se kaze da od jeseni mozemo da ocekujemo pocetak promena, znaci ima vremena da se donesu odluke, dok se svi vrate sa odmora prvo :)

KIKI11

pre 9 godina

Nije vam bio Tadic dobar, nije vam bio Djilas dobar bili su to tajkuni nista nisu radili. A sada kukate da se vrate narode i vi ne znate sta hocete ovi rade punom parom, ali ne u korist naroda.

ice9

pre 9 godina

Beograd koji ima priblizno 1.5 miliona stanovnika, od toga pola miliona bagre koja ne zna gde se baca djubre, nema makat jednu liniju metroa a isti cak nije ni u planu kolko ja vidim, ne znam sta da kazem sem da je to jadno i tuzno.

јсо

pre 9 godina

Мени страна фирма даје 2000 динара месечно за маркицу. Кажу у њиховој држави однос плате и цене карте је такав да би у Србији цена карте требала да буде 2000 динара за запослене. За незапослене и студенте 1000. За све који су прешли 65 година бесплатан превоз. Да ова власт има више смисла за економију схватила би да увођењем наплате преко епс бројила за све породице са пребивалиштем у Београду би имали десетоструку наплату, уштедела би на кондуктерима а сви би се возили срећни и радосни јер не би имали страх од кондуктера, јурњаве за картама, апаратима, гужве ... Послушајте народ некад. Погледајте многе европске градове па ми реците да то није могуће?

Milisav

pre 9 godina

Verovaću vam kada ta Jasmina, što je dala tu "nesmotrenu" izjavu, bude smenjena iz Gradskog veća. Ovako, njena izjava će ostati samo probni balon.

lavi

pre 9 godina

O kakvom brojanju putnika pricate kad imate elektronsko ocitavanje karata?
Softver belezi svakog putnika u svakom autobusu; brucos na ETF-u ce vam napraviti aplikaciju za brojanje putnika ako je vec nemate.

Sync

pre 9 godina

hahaha pogrešno interpretiran, uvek prvo objave šta će uraditi pa onda isti dan koriguju svoje odluke pošto redovno nalecu na oštru kritiku javnosti koja se nikako ne kosi sa procentualnom podrškom koju su dobili - malo smo zbunjeni, ha radikali?

milan, bgd

pre 9 godina

"Beograd -- Grad Beograd saopštio je da nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu."

nije doneta odluka, ali se opipava puls gradjana, da se vidi dokle smeju da seku prava i obaveze korisnika prevoza. redovno placam mesecnu, isplati mi se, ali ako nastave da ugrozavaju i to, prestacu, idem peske bar dok ne dodje jesen, ionako su smanjili plate kod mene u firmi.

Dozirano!

pre 9 godina

Nisu donete?
Verovatno i nisu, ali je zato namerno pustena buva u narod da bi se videle reakcije, pa da se onda na osnovu toga raja oglobi taman do mere koja nece izazvati opste proteste i bojkot.
Oprobani komunjarski recept na koji su srpske ovce vec navikle.

killa

pre 9 godina

Znaci nista od reformi, gsp ce i dalje da dere grad da bi se odrzao rejting vlasti, a potomci gradjana ce jednog dana otplacivati dug...

velko

pre 9 godina

У Бечу можете купити по повлашћеној цени дневну, дводневну, недељну и месечну карту. Пуна су вам уста Европе. Па будите онда Европа!

...

pre 9 godina

kako mogu da kazu da brojanja putnika nikada nije bilo, licno sam bio u autobusima u kojima su postojali ljudi koji su brojali putnike.. a bitno da je za sad doneta odluka da se na nekim vozilima poskida klima, da bi se manje trosilo gorivo..

ivan

pre 9 godina

Uvesti taksu za prevoz po svakom zaposlenom u Beograd a sa druge strane uvesti da se koriscenje prevoza ne placa.Siguran sam da bi se prihod povecao a i rashod bi se smanjio jer bi se smanjila birokratija,izbacio bus plus,kontrolori otpustili...

Jadac

pre 9 godina

Zasto mislite da botovi nisu bili na zadatku jutros? Jasno je svima kad se nesto forsira, a kada se nesto proverava. Nema boljeg istrazivanja trzista.

ksenija

pre 9 godina

Brojanje putnika je vrseno u pocetku, pa su se bunili oni koji imaju mesecne karte, zasto moraju da ih validiraju. I sad je nova vlast otkrila Ameriku, oni ce da nas broje. I osim toga prethodna vlast je zaposlila jako mnogo novih ljudi, jer su prihodi porasli kad smo mi poceli vise da kupujemo karte. Nova vlast ce sve to da otpusti, jer nema vise kontrolora i niko ne kupuje karte.

andrijano

pre 9 godina

ja nemam vise problema sa gsp...peske,kolima a najvise biciklom.em je zdravo em je kvalitetnije.pa nek vam drugi placaju pojedinacne karte preko 70 dinara i nocnu voznju 150 dinara.

gile

pre 9 godina

Nezaposleni gradjanine jos uvek ces to biti ako se malo ne potrudis,vec po ceo dan tipkas po tastaturi i ostavljas blago receno neozbiljne komentare.Ja kao vozac imam 60000 platu i dva meseca beneficije godisnje.Platu posteno zaradim,nikome nista nisam ukrao,pogotovo ne radno mesto.I tako vec 21 godinu(bez benificije),a za koji mesec punim tek 40.Ako smatras da je lako raditi kao vozac u javnom gradskom prevozu,a imas D kategoriju javi se na konkurs za vozaca autobusa, koji je otvoren u GSP-u.Veoma brzo bi se pokajao zbog ovakvog komentara.

Sinisa

pre 9 godina

Imam jedan problem! Ne znam kako cu na posao? Istice mi registracija, nemam para da je produzim, a i da imam, nemam za gorivo jer imam 12 km do posla. Do posla imam 3 prevoza, nemam para ni za karte,a ni za mesecnu. Jos kad poskupe.. Imam bajs, ali je sav rasturen.. Ljudi, kako cu do posla??

Draganac

pre 9 godina

Ne menjaju sistem: objave, demantuju, pa nas "prijatno iznenade". Do 101 i nazad. E, glupavi narode - pamtite li šta su sve obećavali, a vidite li šta su uradili? Ništa, pardon jesu - zadužili su nas još malo....

Sinisa

pre 9 godina

Imam resenje! Vratiti GSP da naplacuje karte, tj da sistem busplus bude njihov sto je i logicno. Nigde u svetu privatna firma ne naplacuje gsp. Vlast nas smatra glupima cim su tako nesto uradili. To je isto kao kad bi neko od nas bio vlasnik samo kasa u velikim trgovinskim lancima, a tim istim lancima davao samo 5% od prodaje njihove robe...
Prosto receno, apeks i busplus su makroi GSP-a!!

mic4o

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem formiranje cena na osnovu necijeg primanja.
Jer sutra cu onda ja da platih hleb u prodavnici 300 dinara samo zato sto zaradjujem 3 prosecne plate? ja za to nisam ni ucio niti se trudio.

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Kada bi cena prevoza bila realnih 2000 dinara za zaposlene, 1000 dinara za penzionere i studente (ova cena je sada aktuelna ali uskoro neće biti), mogli biste osetiti bar 25% povećanje prodaje karata. Ovako, sa 3500 dinara, možete samo da maštate o tome da ću platiti prevoz (o visini plate neću ni reči).

Javni prevoz je socijalna kategorija, upamtite, ne luksuz i privilegija.

zluradi

pre 9 godina

Ma u ovom gradu bi sve propalo da niste dosli VI sa vasim SUPERHIK metodama: otimajte siromasnima i dajte bogatima!Ukinuli ste sva socijalna davanja, nabili suficit gradkog budzeta na 4.000.000.000,00, ali i to nije dosta, mora jos da se strpne: malo je to za plate NOVIH 4000 komunalnih policajaca (citaj nezaposlenih botova).

Cile

pre 9 godina

To se u političkom životu zove "probni balon". Prvo se vest koja nije povoljna objavi a zatim se kao demantuje. Tako se ispipa puls plebsa, pa se u odnosu na reagovanja formira konačna odluka. Garantovano da će konačno rešenje biti vrlo slično, ako ne i jednako, ovom što smo danas pročitali.

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Samo da ne bude da od 1.januara 2015 karta za jednu voznju bude okruglo 100 dinara umesto 73 dinara, ipak treba platiti silne novozaposlene kontrolore sa ovlascenjima komunalne policije koje je najavio grad preko medija pre neki mesec (da ce iz apexa da predju 300 kontrolora pod okrilje grada i da se planira zaposljavanje jos 150 do 300 novih) i stotine i hiljade novih komunalnih policajaca cim se izmeni zakon koji grad predlaze, jer navodno vec sada po ovom zakonu da imamo 1 komunalnog policajca na 5000 stanovnika mi imamo bese manjak od tog broja a plus ako se usvoji predlog grada da umesto na 5000 to bude na 1000 stanovika onda cemo imati veliki broj novo zaposlenih sa velikim platama i sigurnim poslom do odlaska u penziju .

ice9

pre 9 godina

Bitno da ste objavili vest, samo vi dizete tenziju, a ako bude tako sa kartama svi bre na ulicu, dosta je maltretiranja, pomrecemo bre od stresa svi aman!

ima li spasa ?

pre 9 godina

lopovska vlast ... prvo objava pa onda su to dezinformacije ... pa kao to ce samo biti u buducnosti da bi onda to i uveli za malo vremena ... nikad ni za koga nisam glasao ali cu na iduce izbore izaci samo da vi ne budete na vlasti ... treba ns sve u hag poslati jer smo ovce za sisanje ...

Vasilije

pre 9 godina

I vi ste (B92) odmah negde zaturili prethodnu, alarmantnu vest!? Steta, bila je to dobra vreca za udaranje, praznjenje. Bogami i korisna Vlasti.

Pametnjaković

pre 9 godina

"...ali da je tačno da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku sitiaciju u javnom prevozu kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća."

Kako objasniti glupim političarima i državnim službenicima, koji donose odluke, da povećanje cene karata ne znači i povećanje prihoda, baš naprotiv. I šta nam je taj vaš "revolucionarni sistem kontrole za 21 vek" doneo osim povećanih troškova? Iako druge zemlje nisu lideri kao što smo mi i nemaju ništa "revolucionarno" u gradskom prevozu, njihovi gradski prevozi funkcionišu normalno i daleko bolje od našeg liderskog.

Jelena

pre 9 godina

Ja mislim da i mi koji ne koristimo javni prevoz treba da ga plaćamo. To mi deluje kao napredna ideja. Setimo se Vučićevog predloga za oporezovanje starijih od 27 godina koji nemaju decu.

milan

pre 9 godina

Pustile informaciju da bi ispipali javno mnjenje pa kada ste videli da se raja buni ispada da je čitav paket pogrešna interpretacija, gospodo to su jeftini trikovi i pokazuju samo kako ste vi naivni pa mislite i mi ćemo tome nasesti. Ni u jednoj svetskoj metropoli gradski prevozi ne rade u plusu i zavise od subvencija a vi bi preko leđa građana da oslobodite za druge avanturističke investicije novac i naravno uvek gradite vaše "uspehe" na navodnim kiksovima prethodnika bez da vi neke rezultate imate koje možete prezentirati.

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Sto se tice plata, ako se ne varam vozaci imaju plate od cini 50 tak hiljada dinara mesecno, a koju strucnu spremu ima vecina njih i jos ako se ne varam imaju beneficirani radni staz.

ana, beograd

pre 9 godina

I vi biste da brojite putnike bus-plusom? :) Pa kako cete to da uradite? Putnici overavaju karte samo pri ulasku tako da nema sanse da saznate kakvo je pravo stanje ukoliko niko ne overava kartu pri izlasku iz vozila.
I vasi prethodnici su hteli isto pa nikako nije moglo :)
Zaista je smesno to sto ne umete ovo da resite kako valja.
Izvedite ljude na teren i pogledajte pravo stanje - posle to analizirajte pa delujte u skladu sa rezultatima analize. Sve ostalo je veoma neozbiljno.

Deja Vu

pre 9 godina

Ovo je probni balon. Cena prevoza neće se pivećavati, ali ćete za iste pare dobiti manje. Nije šija nego vrat. A onda nakon nekog vremena stići će od istih najava, poskupeće ali ćete zato moći da se vozite po sadašnjim uslovima. To je do sada već više puta rađeno. Proveren već viđen način za poskupljenje prevoza. Ali ne treba zaboraviti da će kad tad biti opet izbori!

Gradjanka

pre 9 godina

Pa gospodo ta Gospodja jasmina Milosevic je iz vaseg tima vi ste je tu postavili. Nije predsednik mog kucnog saveta.Kako je mogla ovo da izjavi? Nego mislim da je sve to tacno i da ste gradjane prestonice hteli da stavite pred svrsen cin. Dosta je vadjenja na prethodnu vlast. Koliko vidim nista se nije ni nagore i na nabolje promenilo od prosle vlasti do sadasnje. GSP se nije urusio.Druga je stvar sto vi necete da date zute banke u GSP osim po naredbi da se kupe Ikarbusovi autobusi. Ne zanmajavajte bnas vise sa Beogradom na vodi i ne otimajte pare gradjana beograda za uredjenje gradskog zemljista koje ce AV da pokloni prevarantima iz emirata

zabrinuta

pre 9 godina

Isto je bilo i sa TV-e pretplatom nedavno. Neko je požurio, slučajno ili namerno, da iznese ono što nam se sprema :( Odavno smo shvatili kako funkcioniše ova vlast i sad smo sigurni da će biti onako kako smo pročitali u prvom tekstu, jer ovaj novi je samo smirivanje javnosti pred donošenje konačne odluke.

OjsOjs

pre 9 godina

Posteno govoreci, pustili ste vi jutros probni balon sa ovom temom i kad ste videli kakva je reakcija naroda (treba smo procitati komentare na portalima koji su preneli ovu vest), brze bolje ste izleteli sa pompeznim demantijem! Tri dana ce te sada morati da demantujete ovu vest, a i gradonacelnik licno ce morati da se oglasi negirajuci ovu vest na sva usta i tvrdeci kako je to smisljeni napad spoljnog i unutrasnjeg neprijatelja....
Kazite posteno da je tvrdo burazere, TVRDO!

BB

pre 9 godina

Ja se jedino ne slazem da se npr svi osnovci voze besplatno bez obzira na imovinsko stanje roditelja ( a onda povika na neke od istih tih roditelae sto decu voze u skupocenim automobilima a placaju malu cenu vrtica tj obdanista) i sto se penzioneri preko 65 godina starosti voze za 407 dinara godisnje bez obzira na visinu penzije, pa se tako voze isto neko ko prima 15,30,45 i vise hiljada dinara, a npr neko ko radi kod privatnika za 20 hiljada dinara mora da plati prevoz od 3200 dinara mesecno za zaposlene a nebuloza je npr da nezaposleni na godisnjem nivou placaju prevoz 33 puta skuplje od penzionera jer oni placaju 1120 dinara mesecno a mnogi nemaju pravo ni na novcanu nadoknadu od NSZ a ni pravo na socijalnu pomoc. I treba uvesti da se 13 ta penzija deli tj da se gleda cenzus po clanu domacinstva. Da neko ne dobije 20000 dinara u 4 rate ( toliko neko radi u Beogradu mesecno kod privatnika) a da npr zivi sa supruznikom koji npr do 20000 (pa i on dobija isto tu 13 tu penziju) ili preko 20 tak i vise hijada dinara, a na istoj npr adresi im zive i deca koja su u radnom odnosu i primaju plate od 20 tak i vise hiljada dinara. A da npr 13 tu penziju ne moze da dobije neko ko npr zivi sa jednim nezaposlenim detetom a ima penziju od 25000 dinara. Znaci oni imaju 12500 po clanu i nemaju pravo na to, a npr neko ima mesecne prihode od 60000 dinara (npr 2 penzije do 20 hiljada i dete platu u istom inznosu) i oni ostavaruju pravo na bese dve 13 te penzije od 20000 dinara u 4 rate.

N.beograđanin

pre 9 godina

Šta pogrešno interpretiran ceo intervju? Da li vi ljudi shvatate da ovde postoje i oni koji imaju malo više inteligencije od vašeg prosečnog birača?

N.beograđanin

pre 9 godina

Šta pogrešno interpretiran ceo intervju? Da li vi ljudi shvatate da ovde postoje i oni koji imaju malo više inteligencije od vašeg prosečnog birača?

Cile

pre 9 godina

To se u političkom životu zove "probni balon". Prvo se vest koja nije povoljna objavi a zatim se kao demantuje. Tako se ispipa puls plebsa, pa se u odnosu na reagovanja formira konačna odluka. Garantovano da će konačno rešenje biti vrlo slično, ako ne i jednako, ovom što smo danas pročitali.

Jelena

pre 9 godina

Ja mislim da i mi koji ne koristimo javni prevoz treba da ga plaćamo. To mi deluje kao napredna ideja. Setimo se Vučićevog predloga za oporezovanje starijih od 27 godina koji nemaju decu.

OjsOjs

pre 9 godina

Posteno govoreci, pustili ste vi jutros probni balon sa ovom temom i kad ste videli kakva je reakcija naroda (treba smo procitati komentare na portalima koji su preneli ovu vest), brze bolje ste izleteli sa pompeznim demantijem! Tri dana ce te sada morati da demantujete ovu vest, a i gradonacelnik licno ce morati da se oglasi negirajuci ovu vest na sva usta i tvrdeci kako je to smisljeni napad spoljnog i unutrasnjeg neprijatelja....
Kazite posteno da je tvrdo burazere, TVRDO!

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Kada bi cena prevoza bila realnih 2000 dinara za zaposlene, 1000 dinara za penzionere i studente (ova cena je sada aktuelna ali uskoro neće biti), mogli biste osetiti bar 25% povećanje prodaje karata. Ovako, sa 3500 dinara, možete samo da maštate o tome da ću platiti prevoz (o visini plate neću ni reči).

Javni prevoz je socijalna kategorija, upamtite, ne luksuz i privilegija.

Deja Vu

pre 9 godina

Ovo je probni balon. Cena prevoza neće se pivećavati, ali ćete za iste pare dobiti manje. Nije šija nego vrat. A onda nakon nekog vremena stići će od istih najava, poskupeće ali ćete zato moći da se vozite po sadašnjim uslovima. To je do sada već više puta rađeno. Proveren već viđen način za poskupljenje prevoza. Ali ne treba zaboraviti da će kad tad biti opet izbori!

zluradi

pre 9 godina

Ma u ovom gradu bi sve propalo da niste dosli VI sa vasim SUPERHIK metodama: otimajte siromasnima i dajte bogatima!Ukinuli ste sva socijalna davanja, nabili suficit gradkog budzeta na 4.000.000.000,00, ali i to nije dosta, mora jos da se strpne: malo je to za plate NOVIH 4000 komunalnih policajaca (citaj nezaposlenih botova).

milan

pre 9 godina

Pustile informaciju da bi ispipali javno mnjenje pa kada ste videli da se raja buni ispada da je čitav paket pogrešna interpretacija, gospodo to su jeftini trikovi i pokazuju samo kako ste vi naivni pa mislite i mi ćemo tome nasesti. Ni u jednoj svetskoj metropoli gradski prevozi ne rade u plusu i zavise od subvencija a vi bi preko leđa građana da oslobodite za druge avanturističke investicije novac i naravno uvek gradite vaše "uspehe" na navodnim kiksovima prethodnika bez da vi neke rezultate imate koje možete prezentirati.

ima li spasa ?

pre 9 godina

lopovska vlast ... prvo objava pa onda su to dezinformacije ... pa kao to ce samo biti u buducnosti da bi onda to i uveli za malo vremena ... nikad ni za koga nisam glasao ali cu na iduce izbore izaci samo da vi ne budete na vlasti ... treba ns sve u hag poslati jer smo ovce za sisanje ...

Gradjanka

pre 9 godina

Pa gospodo ta Gospodja jasmina Milosevic je iz vaseg tima vi ste je tu postavili. Nije predsednik mog kucnog saveta.Kako je mogla ovo da izjavi? Nego mislim da je sve to tacno i da ste gradjane prestonice hteli da stavite pred svrsen cin. Dosta je vadjenja na prethodnu vlast. Koliko vidim nista se nije ni nagore i na nabolje promenilo od prosle vlasti do sadasnje. GSP se nije urusio.Druga je stvar sto vi necete da date zute banke u GSP osim po naredbi da se kupe Ikarbusovi autobusi. Ne zanmajavajte bnas vise sa Beogradom na vodi i ne otimajte pare gradjana beograda za uredjenje gradskog zemljista koje ce AV da pokloni prevarantima iz emirata

Draganac

pre 9 godina

Ne menjaju sistem: objave, demantuju, pa nas "prijatno iznenade". Do 101 i nazad. E, glupavi narode - pamtite li šta su sve obećavali, a vidite li šta su uradili? Ništa, pardon jesu - zadužili su nas još malo....

Pametnjaković

pre 9 godina

"...ali da je tačno da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku sitiaciju u javnom prevozu kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća."

Kako objasniti glupim političarima i državnim službenicima, koji donose odluke, da povećanje cene karata ne znači i povećanje prihoda, baš naprotiv. I šta nam je taj vaš "revolucionarni sistem kontrole za 21 vek" doneo osim povećanih troškova? Iako druge zemlje nisu lideri kao što smo mi i nemaju ništa "revolucionarno" u gradskom prevozu, njihovi gradski prevozi funkcionišu normalno i daleko bolje od našeg liderskog.

mic4o

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem formiranje cena na osnovu necijeg primanja.
Jer sutra cu onda ja da platih hleb u prodavnici 300 dinara samo zato sto zaradjujem 3 prosecne plate? ja za to nisam ni ucio niti se trudio.

zabrinuta

pre 9 godina

Isto je bilo i sa TV-e pretplatom nedavno. Neko je požurio, slučajno ili namerno, da iznese ono što nam se sprema :( Odavno smo shvatili kako funkcioniše ova vlast i sad smo sigurni da će biti onako kako smo pročitali u prvom tekstu, jer ovaj novi je samo smirivanje javnosti pred donošenje konačne odluke.

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Samo da ne bude da od 1.januara 2015 karta za jednu voznju bude okruglo 100 dinara umesto 73 dinara, ipak treba platiti silne novozaposlene kontrolore sa ovlascenjima komunalne policije koje je najavio grad preko medija pre neki mesec (da ce iz apexa da predju 300 kontrolora pod okrilje grada i da se planira zaposljavanje jos 150 do 300 novih) i stotine i hiljade novih komunalnih policajaca cim se izmeni zakon koji grad predlaze, jer navodno vec sada po ovom zakonu da imamo 1 komunalnog policajca na 5000 stanovnika mi imamo bese manjak od tog broja a plus ako se usvoji predlog grada da umesto na 5000 to bude na 1000 stanovika onda cemo imati veliki broj novo zaposlenih sa velikim platama i sigurnim poslom do odlaska u penziju .

Sinisa

pre 9 godina

Imam jedan problem! Ne znam kako cu na posao? Istice mi registracija, nemam para da je produzim, a i da imam, nemam za gorivo jer imam 12 km do posla. Do posla imam 3 prevoza, nemam para ni za karte,a ni za mesecnu. Jos kad poskupe.. Imam bajs, ali je sav rasturen.. Ljudi, kako cu do posla??

Jadac

pre 9 godina

Zasto mislite da botovi nisu bili na zadatku jutros? Jasno je svima kad se nesto forsira, a kada se nesto proverava. Nema boljeg istrazivanja trzista.

gile

pre 9 godina

Nezaposleni gradjanine jos uvek ces to biti ako se malo ne potrudis,vec po ceo dan tipkas po tastaturi i ostavljas blago receno neozbiljne komentare.Ja kao vozac imam 60000 platu i dva meseca beneficije godisnje.Platu posteno zaradim,nikome nista nisam ukrao,pogotovo ne radno mesto.I tako vec 21 godinu(bez benificije),a za koji mesec punim tek 40.Ako smatras da je lako raditi kao vozac u javnom gradskom prevozu,a imas D kategoriju javi se na konkurs za vozaca autobusa, koji je otvoren u GSP-u.Veoma brzo bi se pokajao zbog ovakvog komentara.

Vasilije

pre 9 godina

I vi ste (B92) odmah negde zaturili prethodnu, alarmantnu vest!? Steta, bila je to dobra vreca za udaranje, praznjenje. Bogami i korisna Vlasti.

andrijano

pre 9 godina

ja nemam vise problema sa gsp...peske,kolima a najvise biciklom.em je zdravo em je kvalitetnije.pa nek vam drugi placaju pojedinacne karte preko 70 dinara i nocnu voznju 150 dinara.

ksenija

pre 9 godina

Brojanje putnika je vrseno u pocetku, pa su se bunili oni koji imaju mesecne karte, zasto moraju da ih validiraju. I sad je nova vlast otkrila Ameriku, oni ce da nas broje. I osim toga prethodna vlast je zaposlila jako mnogo novih ljudi, jer su prihodi porasli kad smo mi poceli vise da kupujemo karte. Nova vlast ce sve to da otpusti, jer nema vise kontrolora i niko ne kupuje karte.

velko

pre 9 godina

У Бечу можете купити по повлашћеној цени дневну, дводневну, недељну и месечну карту. Пуна су вам уста Европе. Па будите онда Европа!

ice9

pre 9 godina

Bitno da ste objavili vest, samo vi dizete tenziju, a ako bude tako sa kartama svi bre na ulicu, dosta je maltretiranja, pomrecemo bre od stresa svi aman!

...

pre 9 godina

kako mogu da kazu da brojanja putnika nikada nije bilo, licno sam bio u autobusima u kojima su postojali ljudi koji su brojali putnike.. a bitno da je za sad doneta odluka da se na nekim vozilima poskida klima, da bi se manje trosilo gorivo..

ana, beograd

pre 9 godina

I vi biste da brojite putnike bus-plusom? :) Pa kako cete to da uradite? Putnici overavaju karte samo pri ulasku tako da nema sanse da saznate kakvo je pravo stanje ukoliko niko ne overava kartu pri izlasku iz vozila.
I vasi prethodnici su hteli isto pa nikako nije moglo :)
Zaista je smesno to sto ne umete ovo da resite kako valja.
Izvedite ljude na teren i pogledajte pravo stanje - posle to analizirajte pa delujte u skladu sa rezultatima analize. Sve ostalo je veoma neozbiljno.

Sinisa

pre 9 godina

Imam resenje! Vratiti GSP da naplacuje karte, tj da sistem busplus bude njihov sto je i logicno. Nigde u svetu privatna firma ne naplacuje gsp. Vlast nas smatra glupima cim su tako nesto uradili. To je isto kao kad bi neko od nas bio vlasnik samo kasa u velikim trgovinskim lancima, a tim istim lancima davao samo 5% od prodaje njihove robe...
Prosto receno, apeks i busplus su makroi GSP-a!!

ivan

pre 9 godina

Uvesti taksu za prevoz po svakom zaposlenom u Beograd a sa druge strane uvesti da se koriscenje prevoza ne placa.Siguran sam da bi se prihod povecao a i rashod bi se smanjio jer bi se smanjila birokratija,izbacio bus plus,kontrolori otpustili...

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Sto se tice plata, ako se ne varam vozaci imaju plate od cini 50 tak hiljada dinara mesecno, a koju strucnu spremu ima vecina njih i jos ako se ne varam imaju beneficirani radni staz.

BB

pre 9 godina

Ja se jedino ne slazem da se npr svi osnovci voze besplatno bez obzira na imovinsko stanje roditelja ( a onda povika na neke od istih tih roditelae sto decu voze u skupocenim automobilima a placaju malu cenu vrtica tj obdanista) i sto se penzioneri preko 65 godina starosti voze za 407 dinara godisnje bez obzira na visinu penzije, pa se tako voze isto neko ko prima 15,30,45 i vise hiljada dinara, a npr neko ko radi kod privatnika za 20 hiljada dinara mora da plati prevoz od 3200 dinara mesecno za zaposlene a nebuloza je npr da nezaposleni na godisnjem nivou placaju prevoz 33 puta skuplje od penzionera jer oni placaju 1120 dinara mesecno a mnogi nemaju pravo ni na novcanu nadoknadu od NSZ a ni pravo na socijalnu pomoc. I treba uvesti da se 13 ta penzija deli tj da se gleda cenzus po clanu domacinstva. Da neko ne dobije 20000 dinara u 4 rate ( toliko neko radi u Beogradu mesecno kod privatnika) a da npr zivi sa supruznikom koji npr do 20000 (pa i on dobija isto tu 13 tu penziju) ili preko 20 tak i vise hijada dinara, a na istoj npr adresi im zive i deca koja su u radnom odnosu i primaju plate od 20 tak i vise hiljada dinara. A da npr 13 tu penziju ne moze da dobije neko ko npr zivi sa jednim nezaposlenim detetom a ima penziju od 25000 dinara. Znaci oni imaju 12500 po clanu i nemaju pravo na to, a npr neko ima mesecne prihode od 60000 dinara (npr 2 penzije do 20 hiljada i dete platu u istom inznosu) i oni ostavaruju pravo na bese dve 13 te penzije od 20000 dinara u 4 rate.

lavi

pre 9 godina

O kakvom brojanju putnika pricate kad imate elektronsko ocitavanje karata?
Softver belezi svakog putnika u svakom autobusu; brucos na ETF-u ce vam napraviti aplikaciju za brojanje putnika ako je vec nemate.

Milisav

pre 9 godina

Verovaću vam kada ta Jasmina, što je dala tu "nesmotrenu" izjavu, bude smenjena iz Gradskog veća. Ovako, njena izjava će ostati samo probni balon.

јсо

pre 9 godina

Мени страна фирма даје 2000 динара месечно за маркицу. Кажу у њиховој држави однос плате и цене карте је такав да би у Србији цена карте требала да буде 2000 динара за запослене. За незапослене и студенте 1000. За све који су прешли 65 година бесплатан превоз. Да ова власт има више смисла за економију схватила би да увођењем наплате преко епс бројила за све породице са пребивалиштем у Београду би имали десетоструку наплату, уштедела би на кондуктерима а сви би се возили срећни и радосни јер не би имали страх од кондуктера, јурњаве за картама, апаратима, гужве ... Послушајте народ некад. Погледајте многе европске градове па ми реците да то није могуће?

ice9

pre 9 godina

Beograd koji ima priblizno 1.5 miliona stanovnika, od toga pola miliona bagre koja ne zna gde se baca djubre, nema makat jednu liniju metroa a isti cak nije ni u planu kolko ja vidim, ne znam sta da kazem sem da je to jadno i tuzno.

KIKI11

pre 9 godina

Nije vam bio Tadic dobar, nije vam bio Djilas dobar bili su to tajkuni nista nisu radili. A sada kukate da se vrate narode i vi ne znate sta hocete ovi rade punom parom, ali ne u korist naroda.

milan, bgd

pre 9 godina

"Beograd -- Grad Beograd saopštio je da nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu."

nije doneta odluka, ali se opipava puls gradjana, da se vidi dokle smeju da seku prava i obaveze korisnika prevoza. redovno placam mesecnu, isplati mi se, ali ako nastave da ugrozavaju i to, prestacu, idem peske bar dok ne dodje jesen, ionako su smanjili plate kod mene u firmi.

Sync

pre 9 godina

hahaha pogrešno interpretiran, uvek prvo objave šta će uraditi pa onda isti dan koriguju svoje odluke pošto redovno nalecu na oštru kritiku javnosti koja se nikako ne kosi sa procentualnom podrškom koju su dobili - malo smo zbunjeni, ha radikali?

Bu

pre 9 godina

Odluke nisu donete, sto ne znaci da nece biti donete. Lepo u prvobitnom tekstu se kaze da od jeseni mozemo da ocekujemo pocetak promena, znaci ima vremena da se donesu odluke, dok se svi vrate sa odmora prvo :)

Dozirano!

pre 9 godina

Nisu donete?
Verovatno i nisu, ali je zato namerno pustena buva u narod da bi se videle reakcije, pa da se onda na osnovu toga raja oglobi taman do mere koja nece izazvati opste proteste i bojkot.
Oprobani komunjarski recept na koji su srpske ovce vec navikle.

killa

pre 9 godina

Znaci nista od reformi, gsp ce i dalje da dere grad da bi se odrzao rejting vlasti, a potomci gradjana ce jednog dana otplacivati dug...

Milos

pre 9 godina

Ja brojao putnike u GSP-u kao brucos preko studentske zadruge od Oktobra do Decembra 2001. Ucestvovalo je jedno 50 studenata. Akcija je bila vrlo dobro organizovana i sveobuhvatana - bile su pokrivene i sve prigradske linije.
Satnica je bila oko 80din neto tj. moglo se dnevno zaraditi 15eur (1eur=60din), sto je bila veoma lepa cifra (mesecna stanarina u domu 2000din.

Zakljucujem da smo "dzaba krecili" ili bi mozda doticnog "Kostunicu" mogao neko i da obavesti.

Marko, Beograd

pre 9 godina

"...preduzeli smo niz mera od promena u upravljanju GSP-om"
Da li te mere obuhvataju i uvođenje reda vožnje autobusa koji će biti postavljen po stajalištima i kog će gradski prevoznik imati obavezu da se pridržava?

"Fokusirani smo na vraćanje sistema Bus plus u vlasništvo grada"
Sistem Bus plus nikada nije bio u vlasništvu grada da bi se tamo vratio. U pitanju je sistem čije je korišćenje grad od početka plaćao privatnom konzorcijumu.

"na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem..."
Kakva je onda uloga Direkcije za javni prevoz?

"...kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji"
No comment. Brojanje putnika se obavljalo sto puta do sada. Samo neko treba i da obradi te podatke, a ne da broje radi brojanja.

Sve u svemu, demagogija bez da se išta konkretno kaže, kao što se od uspešnog srpskog političara i očekuje. A što se tiče demanta o donošenju odluke - niko nije ni rekao da je takva odluka doneta, već da će biti doneta. A to nisu demantovali.

Inače, ja se lično zalažem za bojkot do promene. Ne samo kada je javni prevoz u pitanju, već bilo koji pokušaj legalne pljačke. Samo što su Srbi tako složni da je takav način borbe ovde unapred osuđen na propast.

I za kraj: kakva je alternativa beogradskom javnom prevozu kad je taksi 5 puta skuplji nego u ostatku Srbije (bez ikakvog opravdanog razloga)?

Gradjevinac

pre 9 godina

Toliko zaposlenih u skupstini grada, sekretarica, raznih cinovnika, sefova, nacelnika.... besposlicari, pa neka prebrojavaju

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Sto se tice plata, ako se ne varam vozaci imaju plate od cini 50 tak hiljada dinara mesecno, a koju strucnu spremu ima vecina njih i jos ako se ne varam imaju beneficirani radni staz.

BB

pre 9 godina

Ja se jedino ne slazem da se npr svi osnovci voze besplatno bez obzira na imovinsko stanje roditelja ( a onda povika na neke od istih tih roditelae sto decu voze u skupocenim automobilima a placaju malu cenu vrtica tj obdanista) i sto se penzioneri preko 65 godina starosti voze za 407 dinara godisnje bez obzira na visinu penzije, pa se tako voze isto neko ko prima 15,30,45 i vise hiljada dinara, a npr neko ko radi kod privatnika za 20 hiljada dinara mora da plati prevoz od 3200 dinara mesecno za zaposlene a nebuloza je npr da nezaposleni na godisnjem nivou placaju prevoz 33 puta skuplje od penzionera jer oni placaju 1120 dinara mesecno a mnogi nemaju pravo ni na novcanu nadoknadu od NSZ a ni pravo na socijalnu pomoc. I treba uvesti da se 13 ta penzija deli tj da se gleda cenzus po clanu domacinstva. Da neko ne dobije 20000 dinara u 4 rate ( toliko neko radi u Beogradu mesecno kod privatnika) a da npr zivi sa supruznikom koji npr do 20000 (pa i on dobija isto tu 13 tu penziju) ili preko 20 tak i vise hijada dinara, a na istoj npr adresi im zive i deca koja su u radnom odnosu i primaju plate od 20 tak i vise hiljada dinara. A da npr 13 tu penziju ne moze da dobije neko ko npr zivi sa jednim nezaposlenim detetom a ima penziju od 25000 dinara. Znaci oni imaju 12500 po clanu i nemaju pravo na to, a npr neko ima mesecne prihode od 60000 dinara (npr 2 penzije do 20 hiljada i dete platu u istom inznosu) i oni ostavaruju pravo na bese dve 13 te penzije od 20000 dinara u 4 rate.

ivan

pre 9 godina

Uvesti taksu za prevoz po svakom zaposlenom u Beograd a sa druge strane uvesti da se koriscenje prevoza ne placa.Siguran sam da bi se prihod povecao a i rashod bi se smanjio jer bi se smanjila birokratija,izbacio bus plus,kontrolori otpustili...

Sinisa

pre 9 godina

Imam resenje! Vratiti GSP da naplacuje karte, tj da sistem busplus bude njihov sto je i logicno. Nigde u svetu privatna firma ne naplacuje gsp. Vlast nas smatra glupima cim su tako nesto uradili. To je isto kao kad bi neko od nas bio vlasnik samo kasa u velikim trgovinskim lancima, a tim istim lancima davao samo 5% od prodaje njihove robe...
Prosto receno, apeks i busplus su makroi GSP-a!!

gile

pre 9 godina

Nezaposleni gradjanine jos uvek ces to biti ako se malo ne potrudis,vec po ceo dan tipkas po tastaturi i ostavljas blago receno neozbiljne komentare.Ja kao vozac imam 60000 platu i dva meseca beneficije godisnje.Platu posteno zaradim,nikome nista nisam ukrao,pogotovo ne radno mesto.I tako vec 21 godinu(bez benificije),a za koji mesec punim tek 40.Ako smatras da je lako raditi kao vozac u javnom gradskom prevozu,a imas D kategoriju javi se na konkurs za vozaca autobusa, koji je otvoren u GSP-u.Veoma brzo bi se pokajao zbog ovakvog komentara.

Sinisa

pre 9 godina

Imam jedan problem! Ne znam kako cu na posao? Istice mi registracija, nemam para da je produzim, a i da imam, nemam za gorivo jer imam 12 km do posla. Do posla imam 3 prevoza, nemam para ni za karte,a ni za mesecnu. Jos kad poskupe.. Imam bajs, ali je sav rasturen.. Ljudi, kako cu do posla??

Jovan Nikolić

pre 9 godina

Kada bi cena prevoza bila realnih 2000 dinara za zaposlene, 1000 dinara za penzionere i studente (ova cena je sada aktuelna ali uskoro neće biti), mogli biste osetiti bar 25% povećanje prodaje karata. Ovako, sa 3500 dinara, možete samo da maštate o tome da ću platiti prevoz (o visini plate neću ni reči).

Javni prevoz je socijalna kategorija, upamtite, ne luksuz i privilegija.

andrijano

pre 9 godina

ja nemam vise problema sa gsp...peske,kolima a najvise biciklom.em je zdravo em je kvalitetnije.pa nek vam drugi placaju pojedinacne karte preko 70 dinara i nocnu voznju 150 dinara.

N.beograđanin

pre 9 godina

Šta pogrešno interpretiran ceo intervju? Da li vi ljudi shvatate da ovde postoje i oni koji imaju malo više inteligencije od vašeg prosečnog birača?

Pametnjaković

pre 9 godina

"...ali da je tačno da je nova gradska uprava zatekla veoma tešku sitiaciju u javnom prevozu kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća."

Kako objasniti glupim političarima i državnim službenicima, koji donose odluke, da povećanje cene karata ne znači i povećanje prihoda, baš naprotiv. I šta nam je taj vaš "revolucionarni sistem kontrole za 21 vek" doneo osim povećanih troškova? Iako druge zemlje nisu lideri kao što smo mi i nemaju ništa "revolucionarno" u gradskom prevozu, njihovi gradski prevozi funkcionišu normalno i daleko bolje od našeg liderskog.

mic4o

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem formiranje cena na osnovu necijeg primanja.
Jer sutra cu onda ja da platih hleb u prodavnici 300 dinara samo zato sto zaradjujem 3 prosecne plate? ja za to nisam ni ucio niti se trudio.

ana, beograd

pre 9 godina

I vi biste da brojite putnike bus-plusom? :) Pa kako cete to da uradite? Putnici overavaju karte samo pri ulasku tako da nema sanse da saznate kakvo je pravo stanje ukoliko niko ne overava kartu pri izlasku iz vozila.
I vasi prethodnici su hteli isto pa nikako nije moglo :)
Zaista je smesno to sto ne umete ovo da resite kako valja.
Izvedite ljude na teren i pogledajte pravo stanje - posle to analizirajte pa delujte u skladu sa rezultatima analize. Sve ostalo je veoma neozbiljno.

ksenija

pre 9 godina

Brojanje putnika je vrseno u pocetku, pa su se bunili oni koji imaju mesecne karte, zasto moraju da ih validiraju. I sad je nova vlast otkrila Ameriku, oni ce da nas broje. I osim toga prethodna vlast je zaposlila jako mnogo novih ljudi, jer su prihodi porasli kad smo mi poceli vise da kupujemo karte. Nova vlast ce sve to da otpusti, jer nema vise kontrolora i niko ne kupuje karte.

Jelena

pre 9 godina

Ja mislim da i mi koji ne koristimo javni prevoz treba da ga plaćamo. To mi deluje kao napredna ideja. Setimo se Vučićevog predloga za oporezovanje starijih od 27 godina koji nemaju decu.

...

pre 9 godina

kako mogu da kazu da brojanja putnika nikada nije bilo, licno sam bio u autobusima u kojima su postojali ljudi koji su brojali putnike.. a bitno da je za sad doneta odluka da se na nekim vozilima poskida klima, da bi se manje trosilo gorivo..

KIKI11

pre 9 godina

Nije vam bio Tadic dobar, nije vam bio Djilas dobar bili su to tajkuni nista nisu radili. A sada kukate da se vrate narode i vi ne znate sta hocete ovi rade punom parom, ali ne u korist naroda.

Deja Vu

pre 9 godina

Ovo je probni balon. Cena prevoza neće se pivećavati, ali ćete za iste pare dobiti manje. Nije šija nego vrat. A onda nakon nekog vremena stići će od istih najava, poskupeće ali ćete zato moći da se vozite po sadašnjim uslovima. To je do sada već više puta rađeno. Proveren već viđen način za poskupljenje prevoza. Ali ne treba zaboraviti da će kad tad biti opet izbori!

Vasilije

pre 9 godina

I vi ste (B92) odmah negde zaturili prethodnu, alarmantnu vest!? Steta, bila je to dobra vreca za udaranje, praznjenje. Bogami i korisna Vlasti.

killa

pre 9 godina

Znaci nista od reformi, gsp ce i dalje da dere grad da bi se odrzao rejting vlasti, a potomci gradjana ce jednog dana otplacivati dug...

milan

pre 9 godina

Pustile informaciju da bi ispipali javno mnjenje pa kada ste videli da se raja buni ispada da je čitav paket pogrešna interpretacija, gospodo to su jeftini trikovi i pokazuju samo kako ste vi naivni pa mislite i mi ćemo tome nasesti. Ni u jednoj svetskoj metropoli gradski prevozi ne rade u plusu i zavise od subvencija a vi bi preko leđa građana da oslobodite za druge avanturističke investicije novac i naravno uvek gradite vaše "uspehe" na navodnim kiksovima prethodnika bez da vi neke rezultate imate koje možete prezentirati.

OjsOjs

pre 9 godina

Posteno govoreci, pustili ste vi jutros probni balon sa ovom temom i kad ste videli kakva je reakcija naroda (treba smo procitati komentare na portalima koji su preneli ovu vest), brze bolje ste izleteli sa pompeznim demantijem! Tri dana ce te sada morati da demantujete ovu vest, a i gradonacelnik licno ce morati da se oglasi negirajuci ovu vest na sva usta i tvrdeci kako je to smisljeni napad spoljnog i unutrasnjeg neprijatelja....
Kazite posteno da je tvrdo burazere, TVRDO!

ima li spasa ?

pre 9 godina

lopovska vlast ... prvo objava pa onda su to dezinformacije ... pa kao to ce samo biti u buducnosti da bi onda to i uveli za malo vremena ... nikad ni za koga nisam glasao ali cu na iduce izbore izaci samo da vi ne budete na vlasti ... treba ns sve u hag poslati jer smo ovce za sisanje ...

Cile

pre 9 godina

To se u političkom životu zove "probni balon". Prvo se vest koja nije povoljna objavi a zatim se kao demantuje. Tako se ispipa puls plebsa, pa se u odnosu na reagovanja formira konačna odluka. Garantovano da će konačno rešenje biti vrlo slično, ako ne i jednako, ovom što smo danas pročitali.

ice9

pre 9 godina

Bitno da ste objavili vest, samo vi dizete tenziju, a ako bude tako sa kartama svi bre na ulicu, dosta je maltretiranja, pomrecemo bre od stresa svi aman!

Gradjanka

pre 9 godina

Pa gospodo ta Gospodja jasmina Milosevic je iz vaseg tima vi ste je tu postavili. Nije predsednik mog kucnog saveta.Kako je mogla ovo da izjavi? Nego mislim da je sve to tacno i da ste gradjane prestonice hteli da stavite pred svrsen cin. Dosta je vadjenja na prethodnu vlast. Koliko vidim nista se nije ni nagore i na nabolje promenilo od prosle vlasti do sadasnje. GSP se nije urusio.Druga je stvar sto vi necete da date zute banke u GSP osim po naredbi da se kupe Ikarbusovi autobusi. Ne zanmajavajte bnas vise sa Beogradom na vodi i ne otimajte pare gradjana beograda za uredjenje gradskog zemljista koje ce AV da pokloni prevarantima iz emirata

јсо

pre 9 godina

Мени страна фирма даје 2000 динара месечно за маркицу. Кажу у њиховој држави однос плате и цене карте је такав да би у Србији цена карте требала да буде 2000 динара за запослене. За незапослене и студенте 1000. За све који су прешли 65 година бесплатан превоз. Да ова власт има више смисла за економију схватила би да увођењем наплате преко епс бројила за све породице са пребивалиштем у Београду би имали десетоструку наплату, уштедела би на кондуктерима а сви би се возили срећни и радосни јер не би имали страх од кондуктера, јурњаве за картама, апаратима, гужве ... Послушајте народ некад. Погледајте многе европске градове па ми реците да то није могуће?

zabrinuta

pre 9 godina

Isto je bilo i sa TV-e pretplatom nedavno. Neko je požurio, slučajno ili namerno, da iznese ono što nam se sprema :( Odavno smo shvatili kako funkcioniše ova vlast i sad smo sigurni da će biti onako kako smo pročitali u prvom tekstu, jer ovaj novi je samo smirivanje javnosti pred donošenje konačne odluke.

Nezaposleni gradjanin

pre 9 godina

Samo da ne bude da od 1.januara 2015 karta za jednu voznju bude okruglo 100 dinara umesto 73 dinara, ipak treba platiti silne novozaposlene kontrolore sa ovlascenjima komunalne policije koje je najavio grad preko medija pre neki mesec (da ce iz apexa da predju 300 kontrolora pod okrilje grada i da se planira zaposljavanje jos 150 do 300 novih) i stotine i hiljade novih komunalnih policajaca cim se izmeni zakon koji grad predlaze, jer navodno vec sada po ovom zakonu da imamo 1 komunalnog policajca na 5000 stanovnika mi imamo bese manjak od tog broja a plus ako se usvoji predlog grada da umesto na 5000 to bude na 1000 stanovika onda cemo imati veliki broj novo zaposlenih sa velikim platama i sigurnim poslom do odlaska u penziju .

zluradi

pre 9 godina

Ma u ovom gradu bi sve propalo da niste dosli VI sa vasim SUPERHIK metodama: otimajte siromasnima i dajte bogatima!Ukinuli ste sva socijalna davanja, nabili suficit gradkog budzeta na 4.000.000.000,00, ali i to nije dosta, mora jos da se strpne: malo je to za plate NOVIH 4000 komunalnih policajaca (citaj nezaposlenih botova).

Draganac

pre 9 godina

Ne menjaju sistem: objave, demantuju, pa nas "prijatno iznenade". Do 101 i nazad. E, glupavi narode - pamtite li šta su sve obećavali, a vidite li šta su uradili? Ništa, pardon jesu - zadužili su nas još malo....

Jadac

pre 9 godina

Zasto mislite da botovi nisu bili na zadatku jutros? Jasno je svima kad se nesto forsira, a kada se nesto proverava. Nema boljeg istrazivanja trzista.

velko

pre 9 godina

У Бечу можете купити по повлашћеној цени дневну, дводневну, недељну и месечну карту. Пуна су вам уста Европе. Па будите онда Европа!

ice9

pre 9 godina

Beograd koji ima priblizno 1.5 miliona stanovnika, od toga pola miliona bagre koja ne zna gde se baca djubre, nema makat jednu liniju metroa a isti cak nije ni u planu kolko ja vidim, ne znam sta da kazem sem da je to jadno i tuzno.

Dozirano!

pre 9 godina

Nisu donete?
Verovatno i nisu, ali je zato namerno pustena buva u narod da bi se videle reakcije, pa da se onda na osnovu toga raja oglobi taman do mere koja nece izazvati opste proteste i bojkot.
Oprobani komunjarski recept na koji su srpske ovce vec navikle.

milan, bgd

pre 9 godina

"Beograd -- Grad Beograd saopštio je da nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu."

nije doneta odluka, ali se opipava puls gradjana, da se vidi dokle smeju da seku prava i obaveze korisnika prevoza. redovno placam mesecnu, isplati mi se, ali ako nastave da ugrozavaju i to, prestacu, idem peske bar dok ne dodje jesen, ionako su smanjili plate kod mene u firmi.

Sync

pre 9 godina

hahaha pogrešno interpretiran, uvek prvo objave šta će uraditi pa onda isti dan koriguju svoje odluke pošto redovno nalecu na oštru kritiku javnosti koja se nikako ne kosi sa procentualnom podrškom koju su dobili - malo smo zbunjeni, ha radikali?

lavi

pre 9 godina

O kakvom brojanju putnika pricate kad imate elektronsko ocitavanje karata?
Softver belezi svakog putnika u svakom autobusu; brucos na ETF-u ce vam napraviti aplikaciju za brojanje putnika ako je vec nemate.

Milisav

pre 9 godina

Verovaću vam kada ta Jasmina, što je dala tu "nesmotrenu" izjavu, bude smenjena iz Gradskog veća. Ovako, njena izjava će ostati samo probni balon.

Bu

pre 9 godina

Odluke nisu donete, sto ne znaci da nece biti donete. Lepo u prvobitnom tekstu se kaze da od jeseni mozemo da ocekujemo pocetak promena, znaci ima vremena da se donesu odluke, dok se svi vrate sa odmora prvo :)

Milos

pre 9 godina

Ja brojao putnike u GSP-u kao brucos preko studentske zadruge od Oktobra do Decembra 2001. Ucestvovalo je jedno 50 studenata. Akcija je bila vrlo dobro organizovana i sveobuhvatana - bile su pokrivene i sve prigradske linije.
Satnica je bila oko 80din neto tj. moglo se dnevno zaraditi 15eur (1eur=60din), sto je bila veoma lepa cifra (mesecna stanarina u domu 2000din.

Zakljucujem da smo "dzaba krecili" ili bi mozda doticnog "Kostunicu" mogao neko i da obavesti.

Marko, Beograd

pre 9 godina

"...preduzeli smo niz mera od promena u upravljanju GSP-om"
Da li te mere obuhvataju i uvođenje reda vožnje autobusa koji će biti postavljen po stajalištima i kog će gradski prevoznik imati obavezu da se pridržava?

"Fokusirani smo na vraćanje sistema Bus plus u vlasništvo grada"
Sistem Bus plus nikada nije bio u vlasništvu grada da bi se tamo vratio. U pitanju je sistem čije je korišćenje grad od početka plaćao privatnom konzorcijumu.

"na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem..."
Kakva je onda uloga Direkcije za javni prevoz?

"...kao i na brojanje putnika koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji"
No comment. Brojanje putnika se obavljalo sto puta do sada. Samo neko treba i da obradi te podatke, a ne da broje radi brojanja.

Sve u svemu, demagogija bez da se išta konkretno kaže, kao što se od uspešnog srpskog političara i očekuje. A što se tiče demanta o donošenju odluke - niko nije ni rekao da je takva odluka doneta, već da će biti doneta. A to nisu demantovali.

Inače, ja se lično zalažem za bojkot do promene. Ne samo kada je javni prevoz u pitanju, već bilo koji pokušaj legalne pljačke. Samo što su Srbi tako složni da je takav način borbe ovde unapred osuđen na propast.

I za kraj: kakva je alternativa beogradskom javnom prevozu kad je taksi 5 puta skuplji nego u ostatku Srbije (bez ikakvog opravdanog razloga)?

Gradjevinac

pre 9 godina

Toliko zaposlenih u skupstini grada, sekretarica, raznih cinovnika, sefova, nacelnika.... besposlicari, pa neka prebrojavaju