Nedelja, 29.06.2014.

08:15

"Znamo gde nismo obavili posao"

Mi znamo gde nismo obavili svoj posao kako treba, a Barozo je svoje primedbe izneo na prijatan način, rekao je premijer Vučić nakon sastanka sa predsednikom EK.

Izvor: B92

"Znamo gde nismo obavili posao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

montecarlo

pre 9 godina

Tačno tako i vidimo da se evropski stav o Srbiji menja, svaki dan po jedan pomak ali u na duže staze EU i međunarodna zajednica uviđa da je Srbija osnova stabilnosti zapadnog balkana i da bez političke stabilne i ekonomske razvoje Srbije Evropa nije završila svoj zadatak na ovom delu Evrope.Delom njihov interes za Srbiju znamo a delom verovatno ne jer EU zajednički i svaka zemlja članica ovog saveza ima neke sopstvene prioritete prema Srbiji.

tableta

pre 9 godina

EU veoma dobro zna da Srbija cini sve sto je u njenoj moci na putu ka prikljucenju istoj, pa shodno tome realno sagledava pozitivne ucinke, a takodje i sta treba popraviti u sprovodjenju zadataka koji su zacrtani Srbiji kako bi u sto skorijem periodu postala punopravni clan iste. Treba se nadati da ce planirani zadaci biti sto bolje ispunjeni.

cesalj

pre 9 godina

Sve aktivnosti vezane za napredovanje Srbije ka EU treba realno sagledavati i utvrditi sta je do sada dobro uradjeno a sta treba popraviti. Toga je Srbija svesna i ocekuje od evropskih predstavnika da joj prilikom ocenjivanja situacije daju objektivnu ocenu, sto je Barozo i uradio.

carinik

pre 9 godina

Srbija je svojim pozitivnim ucincima u sferama borbe protiv korupcije i kriminala kao i nastojanjem dovodjenja stranih investitora radi poboljsanja stanja u privatnom sektoru, time i smanjenja nezaposlenosti, napravila dobre korake ka EU. Cinjenica koje je i sama svesna jeste da jos mnogo toga treba da ucini kroz reforme, sto ce sigurno i sprovesti na najbolji moguci nacin.

Bg_Valther

pre 9 godina

Mogu li novinari da skeniraju i objave taj papir, koji se verovatno zeleni od obavljenog posla?

Kao i taj papir i mi se zelenimo od muke, crvenimo od sramote ko nas predstavlja i žutimo opet od muke!

despotovic87

pre 9 godina

Veoma pozitivan gest od strane Evropske komisije je i informacija o dodatnoj pomoci od 30 miliona eura iz IPA fondova radi pomoci Srbiji oko sanacije od posledica poplave. U poseti Zoze Manuela Baroza Srbija vidi interesovanje EU kao i njenu podrsku Srbiji na putu ka istoj, sto nasoj drzavi veoma znaci.

jasmina87

pre 9 godina

Srbija je vise nego ikada sve bliza pridruzenju EU, naravno zahvaljujuci sadasnjoj Vladi ciji program reformi drzave treba da povede drzavu u bolju buducnost, a samim tim i da dovede do boljeg standarda gradjana Srbije, smanjenju nezaposlenosti, jos vecoj borbi protiv kriminala i korupcije, a uspesno sprovodjenje svega navedenog je brzi put ka EU. To je naveo i predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo.

no one

pre 9 godina

Jedino ste super uradili je sa KiM,tu ste sve podpisali i predali sto se
moglo,tako da tu tacku mozemo vise da izbrisemo! Svaka vam cast,proklinjali
ste predhodnike,a sami ste najgore za Srbiju,Srbe na KiM ucinili.
Jedino "pozitivno",ulazite u istoriju kao neko ko je izdao,i tu ne mozete
da se spasite!

frula

pre 9 godina

Ocene koje nam je dao predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo su prihvatljive s obzirom koliko Srbija jos treba da sprovede aktivnosti povodom pridruzenja EU. Cak stavise mozda smo i sami prema sebi prestrogi prema pitanjima vezanim za EU, a Barozo nam je to predocio na blazi nacin.

reformator

pre 9 godina

Srbija je mala i ne bas razvijena zemlja ali za nekoliko poslednjih godina, na osnovu svojih sprovedenih aktivnosti postala je veoma postovana u zemljama Evrope i sveta, iz cega proizilazi i cinjenica da je moguce da u najskorijoj buducnosti postanemo clan EU. Vlada Srbije cini sve po tom pitanju, pocev od reformi koje ce biti teske ali i vredne napora i truda.

telefon

pre 9 godina

Zna se da Srbija treba jos mnogo toga da ucini na putu ka prikljucenju EU, sama je svesna toga. Vazno je da EU zna da ce nasa drzava uciniti sve napore kako bi ispunila sve uslove potrebne radi pristupa istoj. Takodje treba dodati da je ova Vlada do sada najbliza sto se tice uvodjenja Srbije u EU.

Đovani dos Santos

pre 9 godina

Dobro je da se poglavlja po poglavlja otvaraju i da nam se ukazuje na stvari koje treba da popravljamo. Tako se stvaraju preduslovi da kada budemo ulazili zapravo predstavljamo prednost, a nikako problem.

Mikika

pre 9 godina

Mnogo znači što je Vučić na čelu Vlade, drugačiji je odnos odma, znaju ljudi na čemu su, znaju da je rečeno i urađeno. Naravno da će isticati naš profesionalizam onda.

ratko mladenovic

pre 9 godina

citajuci ove " telegrame podrske " i hvalospeve o tome kako je veliki vodja puno uradio, moram da konstatujem da sem toga sto je prakticno priznao kosovo briselskim sporazumom (zbog toga ga ljubi i barozo i merkelova) nista drugo nije uradio.A sada bih voleo da neko od ovih ljubljaca dupeta dragog nam premijera dokaze da nam nije :
1) povecan pdv
2) poskupela struja
3)duplirani porez na imovinu
4) duplirano obavezno osiguranje automobila
a da jeste :
1) resena afera glasackih listica (pomocu koje bogami dobise izbore)
2) ukinuta tv pretplata (obecanje coveka koji kaze da drzi rec)
3) ukinut bus plus (privatna firma dragana djilasa,kako je govorila ova gromada od premijera)
4) osudjen neki tajkun,setite se samo kako su hapseni i dulic i miskovic pljuvani i razvlaceni po svim medijima i onda nista
Doktorate , aflatoksine, pozivanje na informativne da i ne spominjemo.

stepenik

pre 9 godina

Jos jedna veoma dobra osobina sadasnje Vlade je da tacno zna sta je dobro sprovela do sada po pitanju reformi u Srbiji, time i malim korakom ka EU, a zna i sta jos treba sprovesti, a realno je da jos mnogo planova treba sprovesti u cilju razvoja drzave a time i ubrzanju pridruzenja EU.

izvor

pre 9 godina

Sama Barozova poseta srpskim drzavnicima i predsedniku Nikolicu predstavlja pozitivan znak da Srbija ima male pomake ka EU. Tacno je da jos mnogo stvari treba postici, to se zna i podrazumeva, ali nam je Barozo dao pozitivne signale da nastavimo jos bolje i jace pa cemo postici zeljeni cilj, a to je ulazak Srbije u EU.

ANA NIS

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 29. jun 2014 17:56)
A kakve veze ima tvoj komentar sa navedenim clankom? Cula sam da DS ima neke trolove koji pisu gluposti koje nemaju veze sa tekstom, i sada sam se uverila da postoje.

ima razlike

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
Da iznosi na isti nacin kao ti Vucicu ne bi izdrzao ni 1/10 mandata.U svetu je jako bitno da je politicar pre svega vaspitan, da uvazava svoje saradnike i sagovornike, da ne histerise na konferencijama za stampu i da sve radi timski.
Ti ni jednu od tih karakteristika nazalost ne posedujes i zato prolazis samo kod primitivnog, neobrazovanog sveta uli kod saradnika koji su na vlasti iskljucivo tvojom voljom a ne na osnovu svog znanja i strucnosti.

Aca

pre 9 godina

Velike MISLI BOTOVA će nas potpuno zaglupiti. Evo samo nekih od njih:

Evropski put je utkan zahvaljujući naporima ove i prethodne vlade, a pre svega premijera Vučića.
(Valderama, 29. jun 2014 17:37)
Sve cestitke Vucicu!!!
(Freedom, 29. jun 2014 16:44)
Što ne znači da ga nećemo obaviti, već je BGD na vodi velika prilika.
(Jovan Makić, 29. jun 2014 16:07)
Ko nece sa nama i svim gradjanima Srbije na celu sa premijerom Vucicem i predsednikom Nikolicem svom silom u EU, neka napusti prostoriju!
(Truman, 29. jun 2014 15:43)
Vucic je odlican pokazatelj da sigurno ulazimo u EU... Neznam kakav mozak treba da imas pa da neshvatas tako nesto, zaista.
(Dragan83, 29. jun 2014 15:35)
Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.
(vule 011, 29. jun 2014 15:15)
Nadamo se brozom ulasku u Evropsku uniju, kao i boljem zivotu kada postanemo clanica EU.
(Tasaa, 29. jun 2014 14:29
Barozo je izuzetno bitan čovek u EU politici , njega imati na svojoj strani je kao završiti pola posla.
(Atinac, 29. jun 2014 14:20)
Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU
(Majstor Bob, 29. jun 2014 14:14)...

MNOGO STE SMEŠNI I PROVIDNI!!!

IZVINITE!

pre 9 godina

Jao nastupa samouverenosti i pred drugima i pred svojim narodom. Najbolje da im se izvini sto nas biju. Ovakvim stavom i odsustvom ponosa i marketinga nikad nam nece biti bolje.

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

Rečiti

pre 9 godina

Samokritika i produktivno prihvatanje kritike jesu preduslovi za posvećen i ozbiljan rad. Da bi Vlada mogla imati jasan pravac delovanja ka EU mora znati šta je u dosadašnjem radu dobro, a šta loše. Značajno je što je Vučić toga svestan i o tome želi da govori.

boris

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
=========================================

Koja je razlika kako/na koji nacin neko nesta kaze ako je u oba slucaja epilog isti ??

Naprimer, meni zena moze reci: "Mrzim te. Idi u p.m. Razvodimo se"
ili
"Ljubavi, razvodimo se"

A oba slucaja eplog je isti i zove se RAZVOD BRAKA

premijeru, kako postavljate državne sekretare

pre 9 godina

Ministri su političke figure, državni sekretari moraju da se biraju putem konkursa. Kada je u mandatu prethodne Vlade, na mesto državnog sekratara, u ministarstu pravosuđa postavljen moj sugrađanin, a nakon toga je postavljen u UO PA, bilo je jasno da pravosuđe ostaje u glibu. Državni sekretari u ministrstvima su ponovo postavljena, a ne izabrana lica...

Zorna

pre 9 godina

Zaštita životne sredine kažeš . Ne mogu da se setim koji ministar je bio zadužen za taj resor 2012-2014 . Da nije možda svestrana Zorana !

Grunf

pre 9 godina

"Znamo gde nismo obavili posao".Ako znate kao što tvrdite i trudite se da pokažete da sve znate zašto onda ova Vlada RS zajedno sa Premijerom RS ne podnese ostavku.Dakle ništa niste uradili kao i oni iz 1990,pa do sada.Tu Srbija ima kontinuitet.Jedino je pozitivo za ove 24 god. što je sadašnji Premijer rekao da zna gde Vlada nije obavila posao.To je veliki napredak.U kom segmentu sistema funkcionisanja jedne zemlje je išta uradjeno.Šta je to uradjeno od opšteg interesa.Sve je poskupelo,plate sve manje,nezaposlenost raste.Iz oblasti energetike smo dobili novi dizajn računa i još jednog podizvodjača EPS-a ne bi li se neko zaposlio.Pohapsšeno puno osudjen njiko i nikome nije dokazana krivica.Ni danas ne znam da li je Grom I i Grom II najuspešnija akcija i najtajnija.Da li je nadjeno toliko droge da se snabde Meksiko ili kako sad čujemo koji dekagram ili Meksikanci batalili drogu.U vladi sede Ministri koji šutiraju novinare i čak neće da plate kaznu jer ne znaju latinicu.Postoji sumnja u legalnost stečenih diploma od samog Predsednika države pa evo nam i Ministra policije.Smenjuje se direktor RHMS jer upozorenja niko nije čitao.Beograd nikada prljaviji nije bio.Divlja gradnja cveta na sve strane.I dalje bi da flertujemo sa EU,Rusijom,Kinom,Emiratima Amerikom itd.Još nemamo jasnu politiku kuda idemo kojim putem što je i logično jer puteve nemamo ali putarinu plaćamo.Beogradu ne treba BUS plus i metro pa nam sada treba.I još mnogo toga.Da li zaista znamo gde nije obavljen posao.

Sosa ti do nosa

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?

Zivot pise drame

pre 9 godina

"Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi."

Uz zvuke lagane muzike, nezno ga je pomilovao po kosi, toplo pogledao svojim tamnim ocima, i pazljivo, veoma pazljivo...
...uputio po neku kritiku.

Kojesta

pre 9 godina

Danasnja EU politika stvara politicku elitu i samo izmisljaju kojekakve krize kako bi sto vise smanjili ljudima plate..politicari imaju sve i svasta a narod prosi.Ja mislim sve dok bude EU narod ce da zivi losije.Koliko se samo daje u EU kasu a da narod nema pojma zasto i svake godine im treba sve vise i vise.Ako Engleska stvarno bude izasla iz EU mislim da ce se EU ubrzo i raspasti.

Djordje

pre 9 godina

Ovo je treca tvoja vlada Vucicu. Pravosudje si hvalio na sva usta i Selakovica, a rezultati jako losi. Ekonomiju si prepustio Dinkicevim kadrovima iako u svojim redovima imas dobrih ljudi za to koji ne mogu da se vide od nesposobnih kadrova koji su te okruzili i ne daju ti da vidis dalje od njih. Osvesti se Vucicu i proberi najbolje ljude iz stranke, jer ih sigurno ima i videces rezultate.

Onan

pre 9 godina

Od kada je sveta i veka, Gospodar Vučić je najsvetlija zvezda na politickom nebu Srbije. Svaki narod na svetu samo pozeleti moze da ima takvog vodju. Kakva je to samo moralna i intelektualna gromada! Ogromna nam je čas ziveti u njegovoj eri.

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

Drago

pre 9 godina

Kakav lider. Juce u Visegradu. Danas Barozo. Za neki dan zakon o radu. Ja sam te glasao,mislio sam borba protiv korupcije i stranackog zaposljavanja, neznajuci sta nas ceka.

Marko

pre 9 godina

Pritom svaki posao otaljavaju i povrsno rade. Obratite samo paznju na ove stranacke komentare, s koliko nezainteresovanosti i neozbiljnosti u pristupu poslu ih pisu ovi botovi. Uzas jedan. Nadam se da im neko ocenjuje ove komentare jer s ovakvim trudom ne zasluzuju nikakvu nagradu.

nirvana

pre 9 godina

Vuce samo napred Vi to mozete obezbedi deci normalno odrastanje mladima posao zato i donosis zakon o radu nema vise igle u dvoristima i wc-ima noza ceka nas svetla buducnost, Bg na vodi ...

bićeš manji od makovog zrna

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?
A, šta misliš .....?
Biće tu iznošenja prlajvog veša još od tvog najranijeg detinjstva. Misli malo i tome? Tvoj Guru tvoja bivša savest!

milenko

pre 9 godina

Pobogu ljudi pa imate li vi i trunku morala kad ostavljate shablon komentare i svaki taj ide u prulig Vucicu i ima isti broj pluseva, pa zar je moguce da ste toliko zastranili i ne shvatate beznacajnost vaseg posla?!

Milan Krstic

pre 9 godina

Ekonomsku krizu nisu napravili radnici a sto se tice radnih navika one su uvek bile tu...i ruzno je da se popusta onima koji su na sumnjive nacine dosli do kapitala te se sada isti tu ljudi pojavljuju kao ugledni gradjani koji traze veca prava za svoj kapital a ne za radnike...ovde su debelo pomesani loncici i na zalost sve ce se slomiti na onima koji su to najmanje zasluzili a to su radnici...kada neko sedi visoko ne moze videti tacno sta se desava dole a sve ovo sto trenutno rade je samo u interesu kapitala...

Hal9000

pre 9 godina

Botovi su izuzetno uporni. Predlazem B92 da uvede novu anti spam politiku. Postavite neki jednostavni matematicki problem u formi za komentar (ovo vec postoji na nekim sajtovima). Ne mora nista specijno. Recimo sistem jadnacina sa tri nepoznate. Ovo automatski eliminse 90% botova.

Никола

pre 9 godina

Не могу да верујем да неки посао нисмо урадили. Ако је тако, онда си ме не мало разочарао.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Znamo i mi gde niste obavili posao. Ne znamo gde jeste.
Kada bi se izvozili populizam i demagogija, prenemaganje i glumatanje, produktivnijeg režima ne bi bilo.

vule 011

pre 9 godina

Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.

nemanja

pre 9 godina

Jadni botici, cak i nedeljom u punom sastavu :(
Lep je dan, prosetajte malo, nakupite energiju, sutra ce vec vasi opet neku glupost da naprave pa cete opet morati da ih pravdate i lupate minuse.
Dzaba ovde pisete sami sa sobom, niko vas ne cita sem par nas kod kojih samo postizete kontraefekat.

Natalija

pre 9 godina

Poseta predsednika EK je veoma značajna, a imajući u vidu i njegovu izjavu da pregovori o pristupanju EU teku glatko, kao i da je komisija bila impresionirana profesionalizmom i angažovanjem naših zvaničnika, po meni je samo još jedan dokaz da imamo jaku i sposobnu vladu.

Zoran, ali original

pre 9 godina

Kad država meni prizna 6god staža koji mi je ukrala i 500.000 din koje mi duguje, verovacu da smo bliži EU. Do tada "tajnovenčani" moze da dovodi i Kurtu i Murtu. Sve sami bivši koji ne odlučuju nibo čemu. Sta Sigal kaže, jel ulazimo u EU?

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da se Barozo zeza, pošto je politika takva, vrlo često se ne govori ono što se misli, već potpuno suprotno.

A ako neko očekuje da će članstvo u EU da znači velike pare, onda se vara, jer se za 4-6 godina može svašta dogoditi i to na gore, ne samo kod nas već i u EU.

zak

pre 9 godina

"Dolazi Barozo da pripreti da se ne gradi Juzni tok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje, 29. jun 2014 12:52) "
-------------------

Zaista me neki komentariu kao ovaj oduseve

Mozemo mi izgraditi 100 Juznih tokova kroz Srbiju, ali KAKVA KORIST ako Bugarska ne izgardi jedan??
Jer gas prvo mora proci kroz Bugarsku da bi dosao do Srbije

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ponovo on o cinjenici da cekamo da nam padne s neba. Ko Vucicu ceka ko? Ja sigurno ne i milioni drugih gradjana u Srbiji koji nismo ni u jednoj partiji i ne grebemo se ni o koga. To ako tvoji partijski drugovi cine ne prenosi na nas. Moji roditelji su sami izgradili kucu u kojoj zivimo i ako su ceo radni vek proveli u prosveti a ti i tebi slicni ste dobijali drzavne stanove ili kupovali privatne a da nemate dana radnog staza. Znaci nekima je ipak padalo s neba.

Sandokan

pre 9 godina

Treba mi jos da gulimo da bi "primirisali" eu.Najpre da damo tzv. Kosovu stolicu u UN,zatim da se odreknemo RS a bice tu jos nekih "malih" uslova.Idemo 3,2,1 krenite da lupate minuse,botici.Da ne zivim ovde,po vasim pisaniju,pomislio bi da su Vucic I sns unapredili Srbiju za 200%.Kukala nam majka sa ovakvom vlascu...

pošteno

pre 9 godina

Siguran sam da je odnos prema Rusiji, Ukrajini i "Južnom toku",uz naravno - Kosovo, što se u izveštaju pominje onako uzgred, centralna stvar zašto je Barozo došao u BGD. To se može čitati i izmedju redova,jer sigurno je da EU ništa više ne interesuje,nego da ,konkretno mislim na Baroza, kontrira svemu što je rusko,ili što je na pozicijama da nećemo pšriznati Kosovo.Dakle, nema foliranja, nismo mi gradjani toliko plitiki da ne znamo suštinu njegovog dolaska.A to što g. premijer nesvesno izjavom da je to što traži izgovorio "mnogo prijatnije" otkriva čitavu situaciju i strah cele vlade - kako će Barozo se ponašati .Dajte,molim vas, Bugarima, članovima EU, je zabranio Južni tok, nama očito diplomatskim rečnikom (kad bi smo se zekili) rekao da nema politike ulaska u EU,bez odricanja od Rusije , i da sa Kosovom treba sve uraditi što praktično afirmiše Prištinu kao državu,a većina je tako uredjana,a posle - ko te pita da li si priznao ili ne. Garantujem da je i pitanje stolice Prištine bilo u paketu razgovora.Zato transparentno recite narodu: to i to se traži, takav ćemo status imati ako ikada u udjemu u EU i slično..

Jole

pre 9 godina

Treba nam objektivnost i iskrena ruka koja ce nas uvesti u EU jer iz aviona se vidi da smo dosta toga zapoceli ali smo malo i nemocni finansijski.

Igor Gavran

pre 9 godina

Da preformulisem

"Srbija jeste ozbiljno i duboko posvećena demagogiji i laznim obecanjima koji treba ne samo da održe vlast i armiju poslusnih parazita u dobroj formi već i da im napuni dzepove novcem od kredita i poreza"

Prosecan Srbin je cudo, vise veruje onome sto mu se servira nego onome sto mu oci i prazan stomak govore. A da je dobro - nije, po svim parametrima nikad gore...

Milan1989

pre 9 godina

Prvo pohvale i podrska Nemacke kao vodece sile EU,odnosno Angele Merkel,sada Baroza,da li ovo znaci da konacno krecemo pravim putem,videcemo..

dejan

pre 9 godina

dobro je da je vucic proevropski orijentisan. to mi ipak pruza kakvu takvu sigurnost spram onoga kakav je bio ranije. definitivno politika konflikta i teranja inata moze samo da vodi u propast. samo da je malo manje progona neistomisljenika, malo manje demagogije i mnogo vise hrabrosti da se zaista promeni nesto, i zaista sprovede nesto i bio bi odlican... al ajde, i ovo sad mu je dovoljno za prolaz kod mene..

Napredak

pre 9 godina

Verovatno cemo dobiti odgovor na sledeca pitanja:
1. Zašto je porez na imovinu povećan 80-100% ?
2. Da li je standard gradjanima povećan 80-100 %. Ja sam 100% siguran da nije?!
3. Da li je infrastruktura poboljšana 80-100 (100% sam siguran da nije)?
4. Da li nivo buke i zagadjenje može smanjiti porez na imovinu?
5. Da li ukoliko su gradjani opljackani (obijanje stana, kuce i sl.) a policija ne resi problem, gradjani imaju pravo na smanjenje poreza ili olaksice?
6. Da li imam pravo na umanjenje poreza ukoliko mi ispisuju grafiti po zgradi?
7. Zasto je javnim preduzecima dozvoljena kupovina automobila koja nisu u skladu sa standardom gradjana?
8. Zašto cene rastu kada je zvanicna stopa inflacije za 2013 2.2%?

srečko

pre 9 godina

EU integracije Srbije su stale! Barozo dolazi da se pozdravi sa šefovima država Zapadnog Balkana, ovo je jedna kurtoazna i protokolarna poseta. Nijedno novo poglavlje neće biti otvoreno do proleća 2015 i pitanje je da li će se i tada otvoriti i to je činjenica. Srbija opet stoji i to samo zahvaljujući nesposobnosti partije na vlasti.

Sloba

pre 9 godina

Posecuje Beograd i Tiranu, prestonice veoma slicnih zemalja po standardu gradjana. S tim sto ova drga napreduje a Srbija propada od 1989 godine i tesko je naci goru sitiaciju od nase u Evropi. Hvalospevi vlasti pokazuju i ogromno moralno posrnuce nacije. Toga vise nigde u normalnom svetu nema osim u Severnoj Koreji i Srbiji.

Zoran

pre 9 godina

Srbija treba da " otvori poglavlja " koja joj zadaju Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija . To su jedini realni i stvarni uslovi za pristupanje EU . Bilo bi ih zanimljivo prezentovati građanima Srbije . Čuj birokrata Barozo . Ukratko , priznavanje Kosova , najšira moguća autonomija Vojvodine i Raške oblasti , ustavne reforme u BiH , prestanak saradnje sa Rusijom i članstvo u NATO . To su uslovi USA i UK .

mitar

pre 9 godina

Samo EU može da nas spase od ovih nesposobnih lopova i kriminalaca iz SNS i da spreči Vučića da proda Srbiju domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima

nismo ti tako pametni

pre 9 godina

Mi koji ne obozavamo i srcem i dusom lik i delo A.Vucica nismo tako pametni.
Ali kad su to pa odnosi sa EU bili zadnjih godina pa tako losi.
Zuti lopovi su dobili clanstvo bez da im daju Kosovo na tacni, kao ovi tajnovitim Briselskim sporazumom koji tumace kako njima odgovara, a ne onakakav kakav jeste.
Sve sto je uslo od ivesticija iz EU opet zuti lopovi doveli, a tvoj omiljeni Vodja poklonio Arapima JAT, dao ispod cene hotel na Kopaoniku koji je srusen i nista se vise ne dogadja, poklonice im citavu obalu Save do samog centra grada i sta je jos uradio.Ah, da izvini, renovirao zgradu Geozavoda.
Sutra ide u Berlin da predstavi svoje reforme Kori Udovicki i Vujovicu.

Majstor Bob

pre 9 godina

Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU

Konstantin25

pre 9 godina

Nasi zvanicnici nisu svesni koliki pritisak ce tek da im bude zbog lude zamisli da mogu da izvedu politiku i Rusija i EU. Sedenje na dve stolice ne znam kome je dobro donelo. Neka vise preseku na cijoj su strani jer cemo ako ovako nastavimo da budemo gubitnici na obe.

stankaFR

pre 9 godina

Podrška i jeste za očekivanje, sve do sada je za pohvalu, rezultati postignuti za kratko veme govore da smo odgovorni, namere da se istraje u posvećenom radu i reformama, pokazuju da smo ozbiljni, pouzdani i zemlja koja koliko zaslužuje da bude članica, toliko da smo i zemlja koju bi svi želeli s ovakvim imidžom za članicu.

petar popović

pre 9 godina

Nezabeleženo je u istoriji pregovora sa EU da jedna zemlja nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje 16 meseci po otpočinjanju pregovora kao što će to biti slučaj sa Srbijom

milan

pre 9 godina

Vučiću šta si očekivao od Baroza nego kulturnu učtivost. Mi ni ne očekujemo od tebe da nama kažeš sve barem ne ono što bi uticalo na tvoj tj. vaš ugled u vlasti.

pera ložač

pre 9 godina

Ja to vidim ovako...dve godine slušamo priču kako Vučić neviđeno mnogo radi,kako ne spava,prima infuziju,pada u nesvest,ne jede,vodu ne pije...e sad ajde da vidimo koloiko to Vučić radi uzmimo npr datume od,od 26.07 do 30.07.2014
26.07 Vučić je otišao u Obrenovac i odradio je fotosešn za Pink i Informer ispred porušenih kuća sa uplakanim narodom koji neće dobiti 250.000din koje im je Vučić obećao,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
27.07 se sastao sa Arapinom u zgradi Geozavoda i opet je odradio fotosešn ispred makete,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
28.07 Vučić je otišao u Andrić grad na novi fotosešn,potom su Vučić,Kusturica i svita otišli u vožnju brodom po Drini, na ručak i večeru
29.07 dolazi Barozo,odradiće fotosešn,posle Vučić,Barozo i svita idu na ručak i večeru
30.07 Vučić ide u Nemačku,avionom o trošku poreskih obveznika sa svitom od 80 ljudi,kao na neku konferenciju gde će on kao tu nešto da priča,da odradi fotosešn,obeća novih 10.000 radnih mesta koje će otvoriti neka neimenovana firma iz Nemačke,potom će Vučić i svita otići na ručak i večeru

Bosko

pre 9 godina

Ovo postade bot-forum omladine Sns-a... Ali komentari su im zesci, vidi se da izlaze iz zajednickog izvora, tj. pera. Uzas, ko da smo u Nemackoj 30-ih godina proslog veka.

KarBan

pre 9 godina

Ovaj barozo beznacajan lik, klasican birokrata koji nije izabran od strane naroda, nego zivi na grbaci poreznika....to jabolje objasnjava nadzej farage....

London 94

pre 9 godina

Gos. Barozo sad znamo sta treba uraditi, ali je problem u tome sto su nas ometali sa istoka. Bas kao Ukrainu.
A sad je veoma tesko ispuniti uslove reformi. Duboko smo zaglibili I to za veoma dugo. "Golo duplo"....

Ajzenhauer

pre 9 godina

Iz ovih komentara mogu da zaključim jedino da nemate predstavu šta za Srbiju znači priključenje EU. Ako već spominjete Rumuniju, onda malo prodjite tom zemljom, na sve strane ćete videti gradjevinske mašine, radi se na infrastrukturi, a sve to se gradi iz fondova EU. Nisu samo fondovi i pare u pitanju, standardi života u EU su najbolji na svetu, prihvatanjem tih standarda svoj život ćemo učiniti kvalitetnijim u svakom smislu.

Crnokosa

pre 9 godina

@ (Djordje, 29. jun 2014 12:52)
Ako nemate šta pametno da napišete, onda bolje nemojte pisati. Barozo dolazi u Srbiju po drugi put u svojstvu predsednika Evropske komisije,i to je siguran znak da pregovori ka pristupanju Srbije EU idu u pozitivnom smeru.

Truman

pre 9 godina

Ovim susretom će se Srbiji sigurno poboljšati šansa za ulazak u EU. Očigledno je da je Barozo uz nas. Uz njegovu podršku smo sigurno bliže ka ostvarenju tog cilja.

uzas

pre 9 godina

Cini mi se da vise od pola Srbije ne radi nista,jedino sto se moze videti da su u stanju da mole bilo koga kako bi usli u EU,mislite da ce te sa ulaskom u EU imati mnogo vise nego sto sad imate...pa mi smo smesan narod!Jel mislite da cete moci da nadjete posao na zapad?pa oni vise neznaju sta ce sa svoima na biro za zapsljavanje,i na tom polju nemamo sanse,ili ce da prosimo kao Rumuni i Bugari?

gradjanin

pre 9 godina

@nesa,
"Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU"
Mislis li da se to "desi" zahvaljujuci nekim molebanima i visim silama ili da cemo mi to nasim rukama i umom stvoriti?

Alala

pre 9 godina

Najvažnije da Aleksandar Vučić ima punu podršku sprovođenja reformi. Aleksandar Vučić je jedini koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Prvi reformator je upravo Aleksandar vučića i moramo ga sačuvati. Građani od Baroza očekuju da ga zaštiti i da mu daju odrešene ruke za sprovođenje reforme, jer je Srbija poznata da je svakog političara koji je počeo sa reformama ubila. Nadam se da će Barozo njega sačuvati i da će lobirati za ekonomski prosparitet i razvoj Srbije, i da će svet zaista omogućiti da se Srbija izbori protiv kriminala i korupcije. Građani od Baroza očekuju punu podršku rada Vlade.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

To sto cemo spoljnu politiku uskladiti sa izjavama EU , to ne znaci da ce neko da nas tera da uvedemo Rusiji sankcije, to je jasno receno vise puta, sa svih strana.

Misa99

pre 9 godina

Srbija je istrasirala put ka Evropi I sa tog puta ne smemo skrenuti. Najbitnije je da sprovedemo refoirme do kraja I to pre svega zbog nas samih. Zakone uskladiti sa Evropskim ali da to nikako ne bude puko prepisivanje njihovih zakona. Ruka je pruzena sa obe strane ostaje nam da uz mnogo rada i pametne politike ostvarimo svoj cilj.

lesa

pre 9 godina

Samo ako gospodin Junker dođe u Srbiju, može se smatrati da EU misli ozbiljno o nama. A ovi odlazeći, zalazeći, istrošeni, na kraju mandata, pred smenom, po meni ne maju više nikakvu snagu, niti značaj. Srbija treba da čeka Junkera, da vidi šta joj se sprema, šta je u obavezi, koliko još da se sagne, popusti, odustane, ne bi li postala "punopravni" član EU...

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Gospodine Barozo, dobrodosli u Srbiju, nadamo se Vasoj pomoci i podrsci da Srbija sto pre postane punopravni clan EU, kao uredjena zemlja Evrope, gde i pripada.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo sto kaze da moramo da uskladimo politike, to je i kljucno sto nismo do sad zavrsili taj put i sto nismo clanica, jer nasi politicari, koji su nas vodili u predhodnim mandatima , izgleda, nisu imale nameru da se uskladjuju sa Evropom, jer to znaci da ce se kradja i pljacka naroda smanjiti ili pak zaustaviti nacisto. Sada me raduje da smo resili da menjamo svest i da time zaustavimo kradju sopstevene imovine, jer neko je ovo krvlju platio, a deca kradu svoju majku Srbiju. Dobili ste mandat, sad ostro.

nesa

pre 9 godina

Ko je Borozo? Raspitajte se malo.Da li takav covek moze doprineti boljitku srbije. Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU.

ZA- DOGOVOR- POTREBNO - DVOJE

pre 9 godina

Bez ikakve dileme i sumnje kada je ulazak Srbije u EU je potpuno jasna, to je cilj koji je postavljen i on se mora izvrsiti naravno sto pre. Da bi se to i ostvarilo potrebno je izvrsiti reforme i izazovi koji stoje pred Srbijom na putu ka EU,u senci normalizacije odnosa Kosova i Srbije.Gospodin Barozo je jos jednom podvukao da normalizacija odnosa Srbije i Kosova ostaje od kljucne vaznosti. Da je srpske vlada i te kako svesna da ce napredak u vladavini prava i postovanja osnovnih prava biti odlucujuci da bi pristupni proces napredovao stabilnim tempom. Naravno da je Srbija spremna na ove oklnosti, ali takodje EU mora kontrolisati i ponasanje Pristine, za saradnju je uvek potrebno dve strane.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Prevod: zaustavljaj ODMAH Juzni Tok inace ce Toni Bler i Bil Klinton ponovo da vas posete, a Obama da vam ponovo posalje poplave.

Covek ocigledno ne zna da je na ovim prostorima raja imuna na ucene.

Goran

pre 9 godina

Mi želimo sa svima da sarađujemo ali je naš strateški cilj EU i svi to znaju postigli smo dobre rezultate za kratko vreme i ove poruke podrške su nam jasan signal da se što više potrudimo kako bi što pre postali član EU.

Darko1

pre 9 godina

Stav vlade Srbije je jasan tj. politika je jasna i više nije dvosmislena. Ili dajte konkretnu podršku ili zabadava nećemo biti slepi pobornici nekih utopija.

Lukijan

pre 9 godina

Reforme koje je zapocela vlada Srbije dovodi nas sve blize datumu kada ce Srbija postati deo EU. Lepo je cuti kad predsednik Evropske komisije kaze da je Srbija znacajna zemlja EU i da je ostvarila ogroman napredak u evropskim integracijama.

waters

pre 9 godina

Južni tok,tačnije energetska stabilnost je važnija od ovih pregovora,koji mogu trajati večno.Na osnovu odluka Brisela oko Južnog toka može se videti koliko unija vodi računa o svojim malim članicama(Bugarska,Mađarska...).Zna se čiji se interesi štite u Briselu.Barozo je jedan od glavnih krivaca za ovo stanje.

NenaTOM

pre 9 godina

Podrška je zaslužena, pohvale takođe i bez obzira što će posetiti i ostale zemlje u regionu, nekako se naslućuje da su svi vrlo prijatno iznenadjeni napretkom koji je Srbija učinila za kratki vremenski period, te to i zaslužuje jasnu podršku, koju i premijer očekuje.

tenor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Posetu predsednika evropske komisije treba iskoristiti za dobijanje jasne podrske daljem ubrzanju puta Srbije i siguran sam da ce ga drzavni vrh ubediti u odlucnost Srbije u sprovodjenju reformi i drugih zakona uskladjenih sa Evropskim koje trebamo usvojiti.

Ride

pre 9 godina

Postigli smo velike rezultate u prethodnom periodu jasno svima stavili do znanja da je naš cilj EU pokazali da smo pouzdan partner na Balkanu i očekujem da nas pohvale i da nam pruže podršku u daljem procesu integracija.

Boro9

pre 9 godina

Vučić je i dosada jasno govorio svim međunarodnom činiocima stavove Srbije i držao se onoga što kaže. E sad to što su do sada političari na vrhuu jedno radili drugo obećavali, a treće mislili je druga stvar.

jaran

pre 9 godina

Srbija je potpuno jasna u svom opredeljenju, a to je EU, ali taj put nije ni malo lak i naravno da nam treba podrska,zato su ovakve posete uvek od velikog znacaja za Srbiju.

iq120

pre 9 godina

"Rezultat toga je da smo počeli skrining za 18 poglavlja - što je više od polovine od svih 35 poglavlja - pri čemu su za 12 poglavlja završeni i eksplanatorni i bilateralni skrininzi", podsetio je Barozo, rekavši da je Komisija bila impresionirana "visokim nivoom profesionalizma i angažovanja srpskih zvaničnika".

Ovo je za pohvalu, iako nisam za eu.

nnd

pre 9 godina

Veliki je problem to sto nasa drzava samo formalno ide ka EU... Nikada nije postojala realna politicka zelja da se menja sama srz nase drzave, da se iskorene korupcija, nepotizam, uvede red u finansije, reformise skolstvo I zdravstvo.. A to su stvari koje moramo da menjamo radi sebe, jer i ako ikada udjemo u EU ovakvi, sve sto cemo dobiti je odliv stanovnostva...

Ruka

pre 9 godina

Naša politika je jasna mi želimo u EU i dosta toga smo uradili u prethodnom periodu i dobro je što imamo podršku najviših Evropskih zvaničnika

Crnokosa

pre 9 godina

@ (Djordje, 29. jun 2014 12:52)
Ako nemate šta pametno da napišete, onda bolje nemojte pisati. Barozo dolazi u Srbiju po drugi put u svojstvu predsednika Evropske komisije,i to je siguran znak da pregovori ka pristupanju Srbije EU idu u pozitivnom smeru.

Ajzenhauer

pre 9 godina

Iz ovih komentara mogu da zaključim jedino da nemate predstavu šta za Srbiju znači priključenje EU. Ako već spominjete Rumuniju, onda malo prodjite tom zemljom, na sve strane ćete videti gradjevinske mašine, radi se na infrastrukturi, a sve to se gradi iz fondova EU. Nisu samo fondovi i pare u pitanju, standardi života u EU su najbolji na svetu, prihvatanjem tih standarda svoj život ćemo učiniti kvalitetnijim u svakom smislu.

Truman

pre 9 godina

Ovim susretom će se Srbiji sigurno poboljšati šansa za ulazak u EU. Očigledno je da je Barozo uz nas. Uz njegovu podršku smo sigurno bliže ka ostvarenju tog cilja.

vule 011

pre 9 godina

Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.

Natalija

pre 9 godina

Poseta predsednika EK je veoma značajna, a imajući u vidu i njegovu izjavu da pregovori o pristupanju EU teku glatko, kao i da je komisija bila impresionirana profesionalizmom i angažovanjem naših zvaničnika, po meni je samo još jedan dokaz da imamo jaku i sposobnu vladu.

stankaFR

pre 9 godina

Podrška i jeste za očekivanje, sve do sada je za pohvalu, rezultati postignuti za kratko veme govore da smo odgovorni, namere da se istraje u posvećenom radu i reformama, pokazuju da smo ozbiljni, pouzdani i zemlja koja koliko zaslužuje da bude članica, toliko da smo i zemlja koju bi svi želeli s ovakvim imidžom za članicu.

Majstor Bob

pre 9 godina

Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU

Ruka

pre 9 godina

Naša politika je jasna mi želimo u EU i dosta toga smo uradili u prethodnom periodu i dobro je što imamo podršku najviših Evropskih zvaničnika

ANA NIS

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 29. jun 2014 17:56)
A kakve veze ima tvoj komentar sa navedenim clankom? Cula sam da DS ima neke trolove koji pisu gluposti koje nemaju veze sa tekstom, i sada sam se uverila da postoje.

telefon

pre 9 godina

Zna se da Srbija treba jos mnogo toga da ucini na putu ka prikljucenju EU, sama je svesna toga. Vazno je da EU zna da ce nasa drzava uciniti sve napore kako bi ispunila sve uslove potrebne radi pristupa istoj. Takodje treba dodati da je ova Vlada do sada najbliza sto se tice uvodjenja Srbije u EU.

frula

pre 9 godina

Ocene koje nam je dao predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo su prihvatljive s obzirom koliko Srbija jos treba da sprovede aktivnosti povodom pridruzenja EU. Cak stavise mozda smo i sami prema sebi prestrogi prema pitanjima vezanim za EU, a Barozo nam je to predocio na blazi nacin.

reformator

pre 9 godina

Srbija je mala i ne bas razvijena zemlja ali za nekoliko poslednjih godina, na osnovu svojih sprovedenih aktivnosti postala je veoma postovana u zemljama Evrope i sveta, iz cega proizilazi i cinjenica da je moguce da u najskorijoj buducnosti postanemo clan EU. Vlada Srbije cini sve po tom pitanju, pocev od reformi koje ce biti teske ali i vredne napora i truda.

carinik

pre 9 godina

Srbija je svojim pozitivnim ucincima u sferama borbe protiv korupcije i kriminala kao i nastojanjem dovodjenja stranih investitora radi poboljsanja stanja u privatnom sektoru, time i smanjenja nezaposlenosti, napravila dobre korake ka EU. Cinjenica koje je i sama svesna jeste da jos mnogo toga treba da ucini kroz reforme, sto ce sigurno i sprovesti na najbolji moguci nacin.

Misa99

pre 9 godina

Srbija je istrasirala put ka Evropi I sa tog puta ne smemo skrenuti. Najbitnije je da sprovedemo refoirme do kraja I to pre svega zbog nas samih. Zakone uskladiti sa Evropskim ali da to nikako ne bude puko prepisivanje njihovih zakona. Ruka je pruzena sa obe strane ostaje nam da uz mnogo rada i pametne politike ostvarimo svoj cilj.

Ride

pre 9 godina

Postigli smo velike rezultate u prethodnom periodu jasno svima stavili do znanja da je naš cilj EU pokazali da smo pouzdan partner na Balkanu i očekujem da nas pohvale i da nam pruže podršku u daljem procesu integracija.

jasmina87

pre 9 godina

Srbija je vise nego ikada sve bliza pridruzenju EU, naravno zahvaljujuci sadasnjoj Vladi ciji program reformi drzave treba da povede drzavu u bolju buducnost, a samim tim i da dovede do boljeg standarda gradjana Srbije, smanjenju nezaposlenosti, jos vecoj borbi protiv kriminala i korupcije, a uspesno sprovodjenje svega navedenog je brzi put ka EU. To je naveo i predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo.

stepenik

pre 9 godina

Jos jedna veoma dobra osobina sadasnje Vlade je da tacno zna sta je dobro sprovela do sada po pitanju reformi u Srbiji, time i malim korakom ka EU, a zna i sta jos treba sprovesti, a realno je da jos mnogo planova treba sprovesti u cilju razvoja drzave a time i ubrzanju pridruzenja EU.

Mikika

pre 9 godina

Mnogo znači što je Vučić na čelu Vlade, drugačiji je odnos odma, znaju ljudi na čemu su, znaju da je rečeno i urađeno. Naravno da će isticati naš profesionalizam onda.

despotovic87

pre 9 godina

Veoma pozitivan gest od strane Evropske komisije je i informacija o dodatnoj pomoci od 30 miliona eura iz IPA fondova radi pomoci Srbiji oko sanacije od posledica poplave. U poseti Zoze Manuela Baroza Srbija vidi interesovanje EU kao i njenu podrsku Srbiji na putu ka istoj, sto nasoj drzavi veoma znaci.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

To sto cemo spoljnu politiku uskladiti sa izjavama EU , to ne znaci da ce neko da nas tera da uvedemo Rusiji sankcije, to je jasno receno vise puta, sa svih strana.

izvor

pre 9 godina

Sama Barozova poseta srpskim drzavnicima i predsedniku Nikolicu predstavlja pozitivan znak da Srbija ima male pomake ka EU. Tacno je da jos mnogo stvari treba postici, to se zna i podrazumeva, ali nam je Barozo dao pozitivne signale da nastavimo jos bolje i jace pa cemo postici zeljeni cilj, a to je ulazak Srbije u EU.

Rečiti

pre 9 godina

Samokritika i produktivno prihvatanje kritike jesu preduslovi za posvećen i ozbiljan rad. Da bi Vlada mogla imati jasan pravac delovanja ka EU mora znati šta je u dosadašnjem radu dobro, a šta loše. Značajno je što je Vučić toga svestan i o tome želi da govori.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Posetu predsednika evropske komisije treba iskoristiti za dobijanje jasne podrske daljem ubrzanju puta Srbije i siguran sam da ce ga drzavni vrh ubediti u odlucnost Srbije u sprovodjenju reformi i drugih zakona uskladjenih sa Evropskim koje trebamo usvojiti.

nnd

pre 9 godina

Veliki je problem to sto nasa drzava samo formalno ide ka EU... Nikada nije postojala realna politicka zelja da se menja sama srz nase drzave, da se iskorene korupcija, nepotizam, uvede red u finansije, reformise skolstvo I zdravstvo.. A to su stvari koje moramo da menjamo radi sebe, jer i ako ikada udjemo u EU ovakvi, sve sto cemo dobiti je odliv stanovnostva...

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

Đovani dos Santos

pre 9 godina

Dobro je da se poglavlja po poglavlja otvaraju i da nam se ukazuje na stvari koje treba da popravljamo. Tako se stvaraju preduslovi da kada budemo ulazili zapravo predstavljamo prednost, a nikako problem.

NenaTOM

pre 9 godina

Podrška je zaslužena, pohvale takođe i bez obzira što će posetiti i ostale zemlje u regionu, nekako se naslućuje da su svi vrlo prijatno iznenadjeni napretkom koji je Srbija učinila za kratki vremenski period, te to i zaslužuje jasnu podršku, koju i premijer očekuje.

Boro9

pre 9 godina

Vučić je i dosada jasno govorio svim međunarodnom činiocima stavove Srbije i držao se onoga što kaže. E sad to što su do sada političari na vrhuu jedno radili drugo obećavali, a treće mislili je druga stvar.

Lukijan

pre 9 godina

Reforme koje je zapocela vlada Srbije dovodi nas sve blize datumu kada ce Srbija postati deo EU. Lepo je cuti kad predsednik Evropske komisije kaze da je Srbija znacajna zemlja EU i da je ostvarila ogroman napredak u evropskim integracijama.

iq120

pre 9 godina

"Rezultat toga je da smo počeli skrining za 18 poglavlja - što je više od polovine od svih 35 poglavlja - pri čemu su za 12 poglavlja završeni i eksplanatorni i bilateralni skrininzi", podsetio je Barozo, rekavši da je Komisija bila impresionirana "visokim nivoom profesionalizma i angažovanja srpskih zvaničnika".

Ovo je za pohvalu, iako nisam za eu.

Jole

pre 9 godina

Treba nam objektivnost i iskrena ruka koja ce nas uvesti u EU jer iz aviona se vidi da smo dosta toga zapoceli ali smo malo i nemocni finansijski.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo sto kaze da moramo da uskladimo politike, to je i kljucno sto nismo do sad zavrsili taj put i sto nismo clanica, jer nasi politicari, koji su nas vodili u predhodnim mandatima , izgleda, nisu imale nameru da se uskladjuju sa Evropom, jer to znaci da ce se kradja i pljacka naroda smanjiti ili pak zaustaviti nacisto. Sada me raduje da smo resili da menjamo svest i da time zaustavimo kradju sopstevene imovine, jer neko je ovo krvlju platio, a deca kradu svoju majku Srbiju. Dobili ste mandat, sad ostro.

zak

pre 9 godina

"Dolazi Barozo da pripreti da se ne gradi Juzni tok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje, 29. jun 2014 12:52) "
-------------------

Zaista me neki komentariu kao ovaj oduseve

Mozemo mi izgraditi 100 Juznih tokova kroz Srbiju, ali KAKVA KORIST ako Bugarska ne izgardi jedan??
Jer gas prvo mora proci kroz Bugarsku da bi dosao do Srbije

Hal9000

pre 9 godina

Botovi su izuzetno uporni. Predlazem B92 da uvede novu anti spam politiku. Postavite neki jednostavni matematicki problem u formi za komentar (ovo vec postoji na nekim sajtovima). Ne mora nista specijno. Recimo sistem jadnacina sa tri nepoznate. Ovo automatski eliminse 90% botova.

Darko1

pre 9 godina

Stav vlade Srbije je jasan tj. politika je jasna i više nije dvosmislena. Ili dajte konkretnu podršku ili zabadava nećemo biti slepi pobornici nekih utopija.

jaran

pre 9 godina

Srbija je potpuno jasna u svom opredeljenju, a to je EU, ali taj put nije ni malo lak i naravno da nam treba podrska,zato su ovakve posete uvek od velikog znacaja za Srbiju.

gradjanin

pre 9 godina

@nesa,
"Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU"
Mislis li da se to "desi" zahvaljujuci nekim molebanima i visim silama ili da cemo mi to nasim rukama i umom stvoriti?

tenor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

Goran

pre 9 godina

Mi želimo sa svima da sarađujemo ali je naš strateški cilj EU i svi to znaju postigli smo dobre rezultate za kratko vreme i ove poruke podrške su nam jasan signal da se što više potrudimo kako bi što pre postali član EU.

ZA- DOGOVOR- POTREBNO - DVOJE

pre 9 godina

Bez ikakve dileme i sumnje kada je ulazak Srbije u EU je potpuno jasna, to je cilj koji je postavljen i on se mora izvrsiti naravno sto pre. Da bi se to i ostvarilo potrebno je izvrsiti reforme i izazovi koji stoje pred Srbijom na putu ka EU,u senci normalizacije odnosa Kosova i Srbije.Gospodin Barozo je jos jednom podvukao da normalizacija odnosa Srbije i Kosova ostaje od kljucne vaznosti. Da je srpske vlada i te kako svesna da ce napredak u vladavini prava i postovanja osnovnih prava biti odlucujuci da bi pristupni proces napredovao stabilnim tempom. Naravno da je Srbija spremna na ove oklnosti, ali takodje EU mora kontrolisati i ponasanje Pristine, za saradnju je uvek potrebno dve strane.

KarBan

pre 9 godina

Ovaj barozo beznacajan lik, klasican birokrata koji nije izabran od strane naroda, nego zivi na grbaci poreznika....to jabolje objasnjava nadzej farage....

Milan1989

pre 9 godina

Prvo pohvale i podrska Nemacke kao vodece sile EU,odnosno Angele Merkel,sada Baroza,da li ovo znaci da konacno krecemo pravim putem,videcemo..

Igor Gavran

pre 9 godina

Da preformulisem

"Srbija jeste ozbiljno i duboko posvećena demagogiji i laznim obecanjima koji treba ne samo da održe vlast i armiju poslusnih parazita u dobroj formi već i da im napuni dzepove novcem od kredita i poreza"

Prosecan Srbin je cudo, vise veruje onome sto mu se servira nego onome sto mu oci i prazan stomak govore. A da je dobro - nije, po svim parametrima nikad gore...

Sandokan

pre 9 godina

Treba mi jos da gulimo da bi "primirisali" eu.Najpre da damo tzv. Kosovu stolicu u UN,zatim da se odreknemo RS a bice tu jos nekih "malih" uslova.Idemo 3,2,1 krenite da lupate minuse,botici.Da ne zivim ovde,po vasim pisaniju,pomislio bi da su Vucic I sns unapredili Srbiju za 200%.Kukala nam majka sa ovakvom vlascu...

nemanja

pre 9 godina

Jadni botici, cak i nedeljom u punom sastavu :(
Lep je dan, prosetajte malo, nakupite energiju, sutra ce vec vasi opet neku glupost da naprave pa cete opet morati da ih pravdate i lupate minuse.
Dzaba ovde pisete sami sa sobom, niko vas ne cita sem par nas kod kojih samo postizete kontraefekat.

Bosko

pre 9 godina

Ovo postade bot-forum omladine Sns-a... Ali komentari su im zesci, vidi se da izlaze iz zajednickog izvora, tj. pera. Uzas, ko da smo u Nemackoj 30-ih godina proslog veka.

uzas

pre 9 godina

Cini mi se da vise od pola Srbije ne radi nista,jedino sto se moze videti da su u stanju da mole bilo koga kako bi usli u EU,mislite da ce te sa ulaskom u EU imati mnogo vise nego sto sad imate...pa mi smo smesan narod!Jel mislite da cete moci da nadjete posao na zapad?pa oni vise neznaju sta ce sa svoima na biro za zapsljavanje,i na tom polju nemamo sanse,ili ce da prosimo kao Rumuni i Bugari?

pera ložač

pre 9 godina

Ja to vidim ovako...dve godine slušamo priču kako Vučić neviđeno mnogo radi,kako ne spava,prima infuziju,pada u nesvest,ne jede,vodu ne pije...e sad ajde da vidimo koloiko to Vučić radi uzmimo npr datume od,od 26.07 do 30.07.2014
26.07 Vučić je otišao u Obrenovac i odradio je fotosešn za Pink i Informer ispred porušenih kuća sa uplakanim narodom koji neće dobiti 250.000din koje im je Vučić obećao,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
27.07 se sastao sa Arapinom u zgradi Geozavoda i opet je odradio fotosešn ispred makete,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
28.07 Vučić je otišao u Andrić grad na novi fotosešn,potom su Vučić,Kusturica i svita otišli u vožnju brodom po Drini, na ručak i večeru
29.07 dolazi Barozo,odradiće fotosešn,posle Vučić,Barozo i svita idu na ručak i večeru
30.07 Vučić ide u Nemačku,avionom o trošku poreskih obveznika sa svitom od 80 ljudi,kao na neku konferenciju gde će on kao tu nešto da priča,da odradi fotosešn,obeća novih 10.000 radnih mesta koje će otvoriti neka neimenovana firma iz Nemačke,potom će Vučić i svita otići na ručak i večeru

Zivot pise drame

pre 9 godina

"Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi."

Uz zvuke lagane muzike, nezno ga je pomilovao po kosi, toplo pogledao svojim tamnim ocima, i pazljivo, veoma pazljivo...
...uputio po neku kritiku.

Napredak

pre 9 godina

Verovatno cemo dobiti odgovor na sledeca pitanja:
1. Zašto je porez na imovinu povećan 80-100% ?
2. Da li je standard gradjanima povećan 80-100 %. Ja sam 100% siguran da nije?!
3. Da li je infrastruktura poboljšana 80-100 (100% sam siguran da nije)?
4. Da li nivo buke i zagadjenje može smanjiti porez na imovinu?
5. Da li ukoliko su gradjani opljackani (obijanje stana, kuce i sl.) a policija ne resi problem, gradjani imaju pravo na smanjenje poreza ili olaksice?
6. Da li imam pravo na umanjenje poreza ukoliko mi ispisuju grafiti po zgradi?
7. Zasto je javnim preduzecima dozvoljena kupovina automobila koja nisu u skladu sa standardom gradjana?
8. Zašto cene rastu kada je zvanicna stopa inflacije za 2013 2.2%?

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Prevod: zaustavljaj ODMAH Juzni Tok inace ce Toni Bler i Bil Klinton ponovo da vas posete, a Obama da vam ponovo posalje poplave.

Covek ocigledno ne zna da je na ovim prostorima raja imuna na ucene.

London 94

pre 9 godina

Gos. Barozo sad znamo sta treba uraditi, ali je problem u tome sto su nas ometali sa istoka. Bas kao Ukrainu.
A sad je veoma tesko ispuniti uslove reformi. Duboko smo zaglibili I to za veoma dugo. "Golo duplo"....

Aca

pre 9 godina

Velike MISLI BOTOVA će nas potpuno zaglupiti. Evo samo nekih od njih:

Evropski put je utkan zahvaljujući naporima ove i prethodne vlade, a pre svega premijera Vučića.
(Valderama, 29. jun 2014 17:37)
Sve cestitke Vucicu!!!
(Freedom, 29. jun 2014 16:44)
Što ne znači da ga nećemo obaviti, već je BGD na vodi velika prilika.
(Jovan Makić, 29. jun 2014 16:07)
Ko nece sa nama i svim gradjanima Srbije na celu sa premijerom Vucicem i predsednikom Nikolicem svom silom u EU, neka napusti prostoriju!
(Truman, 29. jun 2014 15:43)
Vucic je odlican pokazatelj da sigurno ulazimo u EU... Neznam kakav mozak treba da imas pa da neshvatas tako nesto, zaista.
(Dragan83, 29. jun 2014 15:35)
Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.
(vule 011, 29. jun 2014 15:15)
Nadamo se brozom ulasku u Evropsku uniju, kao i boljem zivotu kada postanemo clanica EU.
(Tasaa, 29. jun 2014 14:29
Barozo je izuzetno bitan čovek u EU politici , njega imati na svojoj strani je kao završiti pola posla.
(Atinac, 29. jun 2014 14:20)
Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU
(Majstor Bob, 29. jun 2014 14:14)...

MNOGO STE SMEŠNI I PROVIDNI!!!

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Znamo i mi gde niste obavili posao. Ne znamo gde jeste.
Kada bi se izvozili populizam i demagogija, prenemaganje i glumatanje, produktivnijeg režima ne bi bilo.

milenko

pre 9 godina

Pobogu ljudi pa imate li vi i trunku morala kad ostavljate shablon komentare i svaki taj ide u prulig Vucicu i ima isti broj pluseva, pa zar je moguce da ste toliko zastranili i ne shvatate beznacajnost vaseg posla?!

lesa

pre 9 godina

Samo ako gospodin Junker dođe u Srbiju, može se smatrati da EU misli ozbiljno o nama. A ovi odlazeći, zalazeći, istrošeni, na kraju mandata, pred smenom, po meni ne maju više nikakvu snagu, niti značaj. Srbija treba da čeka Junkera, da vidi šta joj se sprema, šta je u obavezi, koliko još da se sagne, popusti, odustane, ne bi li postala "punopravni" član EU...

pošteno

pre 9 godina

Siguran sam da je odnos prema Rusiji, Ukrajini i "Južnom toku",uz naravno - Kosovo, što se u izveštaju pominje onako uzgred, centralna stvar zašto je Barozo došao u BGD. To se može čitati i izmedju redova,jer sigurno je da EU ništa više ne interesuje,nego da ,konkretno mislim na Baroza, kontrira svemu što je rusko,ili što je na pozicijama da nećemo pšriznati Kosovo.Dakle, nema foliranja, nismo mi gradjani toliko plitiki da ne znamo suštinu njegovog dolaska.A to što g. premijer nesvesno izjavom da je to što traži izgovorio "mnogo prijatnije" otkriva čitavu situaciju i strah cele vlade - kako će Barozo se ponašati .Dajte,molim vas, Bugarima, članovima EU, je zabranio Južni tok, nama očito diplomatskim rečnikom (kad bi smo se zekili) rekao da nema politike ulaska u EU,bez odricanja od Rusije , i da sa Kosovom treba sve uraditi što praktično afirmiše Prištinu kao državu,a većina je tako uredjana,a posle - ko te pita da li si priznao ili ne. Garantujem da je i pitanje stolice Prištine bilo u paketu razgovora.Zato transparentno recite narodu: to i to se traži, takav ćemo status imati ako ikada u udjemu u EU i slično..

nesa

pre 9 godina

Ko je Borozo? Raspitajte se malo.Da li takav covek moze doprineti boljitku srbije. Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU.

Zoran, ali original

pre 9 godina

Kad država meni prizna 6god staža koji mi je ukrala i 500.000 din koje mi duguje, verovacu da smo bliži EU. Do tada "tajnovenčani" moze da dovodi i Kurtu i Murtu. Sve sami bivši koji ne odlučuju nibo čemu. Sta Sigal kaže, jel ulazimo u EU?

boris

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
=========================================

Koja je razlika kako/na koji nacin neko nesta kaze ako je u oba slucaja epilog isti ??

Naprimer, meni zena moze reci: "Mrzim te. Idi u p.m. Razvodimo se"
ili
"Ljubavi, razvodimo se"

A oba slucaja eplog je isti i zove se RAZVOD BRAKA

Drago

pre 9 godina

Kakav lider. Juce u Visegradu. Danas Barozo. Za neki dan zakon o radu. Ja sam te glasao,mislio sam borba protiv korupcije i stranackog zaposljavanja, neznajuci sta nas ceka.

Sosa ti do nosa

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?

Onan

pre 9 godina

Od kada je sveta i veka, Gospodar Vučić je najsvetlija zvezda na politickom nebu Srbije. Svaki narod na svetu samo pozeleti moze da ima takvog vodju. Kakva je to samo moralna i intelektualna gromada! Ogromna nam je čas ziveti u njegovoj eri.

ratko mladenovic

pre 9 godina

citajuci ove " telegrame podrske " i hvalospeve o tome kako je veliki vodja puno uradio, moram da konstatujem da sem toga sto je prakticno priznao kosovo briselskim sporazumom (zbog toga ga ljubi i barozo i merkelova) nista drugo nije uradio.A sada bih voleo da neko od ovih ljubljaca dupeta dragog nam premijera dokaze da nam nije :
1) povecan pdv
2) poskupela struja
3)duplirani porez na imovinu
4) duplirano obavezno osiguranje automobila
a da jeste :
1) resena afera glasackih listica (pomocu koje bogami dobise izbore)
2) ukinuta tv pretplata (obecanje coveka koji kaze da drzi rec)
3) ukinut bus plus (privatna firma dragana djilasa,kako je govorila ova gromada od premijera)
4) osudjen neki tajkun,setite se samo kako su hapseni i dulic i miskovic pljuvani i razvlaceni po svim medijima i onda nista
Doktorate , aflatoksine, pozivanje na informativne da i ne spominjemo.

Никола

pre 9 godina

Не могу да верујем да неки посао нисмо урадили. Ако је тако, онда си ме не мало разочарао.

waters

pre 9 godina

Južni tok,tačnije energetska stabilnost je važnija od ovih pregovora,koji mogu trajati večno.Na osnovu odluka Brisela oko Južnog toka može se videti koliko unija vodi računa o svojim malim članicama(Bugarska,Mađarska...).Zna se čiji se interesi štite u Briselu.Barozo je jedan od glavnih krivaca za ovo stanje.

Sloba

pre 9 godina

Posecuje Beograd i Tiranu, prestonice veoma slicnih zemalja po standardu gradjana. S tim sto ova drga napreduje a Srbija propada od 1989 godine i tesko je naci goru sitiaciju od nase u Evropi. Hvalospevi vlasti pokazuju i ogromno moralno posrnuce nacije. Toga vise nigde u normalnom svetu nema osim u Severnoj Koreji i Srbiji.

bićeš manji od makovog zrna

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?
A, šta misliš .....?
Biće tu iznošenja prlajvog veša još od tvog najranijeg detinjstva. Misli malo i tome? Tvoj Guru tvoja bivša savest!

Grunf

pre 9 godina

"Znamo gde nismo obavili posao".Ako znate kao što tvrdite i trudite se da pokažete da sve znate zašto onda ova Vlada RS zajedno sa Premijerom RS ne podnese ostavku.Dakle ništa niste uradili kao i oni iz 1990,pa do sada.Tu Srbija ima kontinuitet.Jedino je pozitivo za ove 24 god. što je sadašnji Premijer rekao da zna gde Vlada nije obavila posao.To je veliki napredak.U kom segmentu sistema funkcionisanja jedne zemlje je išta uradjeno.Šta je to uradjeno od opšteg interesa.Sve je poskupelo,plate sve manje,nezaposlenost raste.Iz oblasti energetike smo dobili novi dizajn računa i još jednog podizvodjača EPS-a ne bi li se neko zaposlio.Pohapsšeno puno osudjen njiko i nikome nije dokazana krivica.Ni danas ne znam da li je Grom I i Grom II najuspešnija akcija i najtajnija.Da li je nadjeno toliko droge da se snabde Meksiko ili kako sad čujemo koji dekagram ili Meksikanci batalili drogu.U vladi sede Ministri koji šutiraju novinare i čak neće da plate kaznu jer ne znaju latinicu.Postoji sumnja u legalnost stečenih diploma od samog Predsednika države pa evo nam i Ministra policije.Smenjuje se direktor RHMS jer upozorenja niko nije čitao.Beograd nikada prljaviji nije bio.Divlja gradnja cveta na sve strane.I dalje bi da flertujemo sa EU,Rusijom,Kinom,Emiratima Amerikom itd.Još nemamo jasnu politiku kuda idemo kojim putem što je i logično jer puteve nemamo ali putarinu plaćamo.Beogradu ne treba BUS plus i metro pa nam sada treba.I još mnogo toga.Da li zaista znamo gde nije obavljen posao.

nismo ti tako pametni

pre 9 godina

Mi koji ne obozavamo i srcem i dusom lik i delo A.Vucica nismo tako pametni.
Ali kad su to pa odnosi sa EU bili zadnjih godina pa tako losi.
Zuti lopovi su dobili clanstvo bez da im daju Kosovo na tacni, kao ovi tajnovitim Briselskim sporazumom koji tumace kako njima odgovara, a ne onakakav kakav jeste.
Sve sto je uslo od ivesticija iz EU opet zuti lopovi doveli, a tvoj omiljeni Vodja poklonio Arapima JAT, dao ispod cene hotel na Kopaoniku koji je srusen i nista se vise ne dogadja, poklonice im citavu obalu Save do samog centra grada i sta je jos uradio.Ah, da izvini, renovirao zgradu Geozavoda.
Sutra ide u Berlin da predstavi svoje reforme Kori Udovicki i Vujovicu.

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da se Barozo zeza, pošto je politika takva, vrlo često se ne govori ono što se misli, već potpuno suprotno.

A ako neko očekuje da će članstvo u EU da znači velike pare, onda se vara, jer se za 4-6 godina može svašta dogoditi i to na gore, ne samo kod nas već i u EU.

petar popović

pre 9 godina

Nezabeleženo je u istoriji pregovora sa EU da jedna zemlja nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje 16 meseci po otpočinjanju pregovora kao što će to biti slučaj sa Srbijom

srečko

pre 9 godina

EU integracije Srbije su stale! Barozo dolazi da se pozdravi sa šefovima država Zapadnog Balkana, ovo je jedna kurtoazna i protokolarna poseta. Nijedno novo poglavlje neće biti otvoreno do proleća 2015 i pitanje je da li će se i tada otvoriti i to je činjenica. Srbija opet stoji i to samo zahvaljujući nesposobnosti partije na vlasti.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ponovo on o cinjenici da cekamo da nam padne s neba. Ko Vucicu ceka ko? Ja sigurno ne i milioni drugih gradjana u Srbiji koji nismo ni u jednoj partiji i ne grebemo se ni o koga. To ako tvoji partijski drugovi cine ne prenosi na nas. Moji roditelji su sami izgradili kucu u kojoj zivimo i ako su ceo radni vek proveli u prosveti a ti i tebi slicni ste dobijali drzavne stanove ili kupovali privatne a da nemate dana radnog staza. Znaci nekima je ipak padalo s neba.

milan

pre 9 godina

Vučiću šta si očekivao od Baroza nego kulturnu učtivost. Mi ni ne očekujemo od tebe da nama kažeš sve barem ne ono što bi uticalo na tvoj tj. vaš ugled u vlasti.

ima razlike

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
Da iznosi na isti nacin kao ti Vucicu ne bi izdrzao ni 1/10 mandata.U svetu je jako bitno da je politicar pre svega vaspitan, da uvazava svoje saradnike i sagovornike, da ne histerise na konferencijama za stampu i da sve radi timski.
Ti ni jednu od tih karakteristika nazalost ne posedujes i zato prolazis samo kod primitivnog, neobrazovanog sveta uli kod saradnika koji su na vlasti iskljucivo tvojom voljom a ne na osnovu svog znanja i strucnosti.

Zorna

pre 9 godina

Zaštita životne sredine kažeš . Ne mogu da se setim koji ministar je bio zadužen za taj resor 2012-2014 . Da nije možda svestrana Zorana !

mitar

pre 9 godina

Samo EU može da nas spase od ovih nesposobnih lopova i kriminalaca iz SNS i da spreči Vučića da proda Srbiju domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima

Marko

pre 9 godina

Pritom svaki posao otaljavaju i povrsno rade. Obratite samo paznju na ove stranacke komentare, s koliko nezainteresovanosti i neozbiljnosti u pristupu poslu ih pisu ovi botovi. Uzas jedan. Nadam se da im neko ocenjuje ove komentare jer s ovakvim trudom ne zasluzuju nikakvu nagradu.

Zoran

pre 9 godina

Srbija treba da " otvori poglavlja " koja joj zadaju Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija . To su jedini realni i stvarni uslovi za pristupanje EU . Bilo bi ih zanimljivo prezentovati građanima Srbije . Čuj birokrata Barozo . Ukratko , priznavanje Kosova , najšira moguća autonomija Vojvodine i Raške oblasti , ustavne reforme u BiH , prestanak saradnje sa Rusijom i članstvo u NATO . To su uslovi USA i UK .

Milan Krstic

pre 9 godina

Ekonomsku krizu nisu napravili radnici a sto se tice radnih navika one su uvek bile tu...i ruzno je da se popusta onima koji su na sumnjive nacine dosli do kapitala te se sada isti tu ljudi pojavljuju kao ugledni gradjani koji traze veca prava za svoj kapital a ne za radnike...ovde su debelo pomesani loncici i na zalost sve ce se slomiti na onima koji su to najmanje zasluzili a to su radnici...kada neko sedi visoko ne moze videti tacno sta se desava dole a sve ovo sto trenutno rade je samo u interesu kapitala...

IZVINITE!

pre 9 godina

Jao nastupa samouverenosti i pred drugima i pred svojim narodom. Najbolje da im se izvini sto nas biju. Ovakvim stavom i odsustvom ponosa i marketinga nikad nam nece biti bolje.

Konstantin25

pre 9 godina

Nasi zvanicnici nisu svesni koliki pritisak ce tek da im bude zbog lude zamisli da mogu da izvedu politiku i Rusija i EU. Sedenje na dve stolice ne znam kome je dobro donelo. Neka vise preseku na cijoj su strani jer cemo ako ovako nastavimo da budemo gubitnici na obe.

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Gospodine Barozo, dobrodosli u Srbiju, nadamo se Vasoj pomoci i podrsci da Srbija sto pre postane punopravni clan EU, kao uredjena zemlja Evrope, gde i pripada.

Djordje

pre 9 godina

Ovo je treca tvoja vlada Vucicu. Pravosudje si hvalio na sva usta i Selakovica, a rezultati jako losi. Ekonomiju si prepustio Dinkicevim kadrovima iako u svojim redovima imas dobrih ljudi za to koji ne mogu da se vide od nesposobnih kadrova koji su te okruzili i ne daju ti da vidis dalje od njih. Osvesti se Vucicu i proberi najbolje ljude iz stranke, jer ih sigurno ima i videces rezultate.

Kojesta

pre 9 godina

Danasnja EU politika stvara politicku elitu i samo izmisljaju kojekakve krize kako bi sto vise smanjili ljudima plate..politicari imaju sve i svasta a narod prosi.Ja mislim sve dok bude EU narod ce da zivi losije.Koliko se samo daje u EU kasu a da narod nema pojma zasto i svake godine im treba sve vise i vise.Ako Engleska stvarno bude izasla iz EU mislim da ce se EU ubrzo i raspasti.

Bg_Valther

pre 9 godina

Mogu li novinari da skeniraju i objave taj papir, koji se verovatno zeleni od obavljenog posla?

Kao i taj papir i mi se zelenimo od muke, crvenimo od sramote ko nas predstavlja i žutimo opet od muke!

premijeru, kako postavljate državne sekretare

pre 9 godina

Ministri su političke figure, državni sekretari moraju da se biraju putem konkursa. Kada je u mandatu prethodne Vlade, na mesto državnog sekratara, u ministarstu pravosuđa postavljen moj sugrađanin, a nakon toga je postavljen u UO PA, bilo je jasno da pravosuđe ostaje u glibu. Državni sekretari u ministrstvima su ponovo postavljena, a ne izabrana lica...

no one

pre 9 godina

Jedino ste super uradili je sa KiM,tu ste sve podpisali i predali sto se
moglo,tako da tu tacku mozemo vise da izbrisemo! Svaka vam cast,proklinjali
ste predhodnike,a sami ste najgore za Srbiju,Srbe na KiM ucinili.
Jedino "pozitivno",ulazite u istoriju kao neko ko je izdao,i tu ne mozete
da se spasite!

Alala

pre 9 godina

Najvažnije da Aleksandar Vučić ima punu podršku sprovođenja reformi. Aleksandar Vučić je jedini koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Prvi reformator je upravo Aleksandar vučića i moramo ga sačuvati. Građani od Baroza očekuju da ga zaštiti i da mu daju odrešene ruke za sprovođenje reforme, jer je Srbija poznata da je svakog političara koji je počeo sa reformama ubila. Nadam se da će Barozo njega sačuvati i da će lobirati za ekonomski prosparitet i razvoj Srbije, i da će svet zaista omogućiti da se Srbija izbori protiv kriminala i korupcije. Građani od Baroza očekuju punu podršku rada Vlade.

nirvana

pre 9 godina

Vuce samo napred Vi to mozete obezbedi deci normalno odrastanje mladima posao zato i donosis zakon o radu nema vise igle u dvoristima i wc-ima noza ceka nas svetla buducnost, Bg na vodi ...

dejan

pre 9 godina

dobro je da je vucic proevropski orijentisan. to mi ipak pruza kakvu takvu sigurnost spram onoga kakav je bio ranije. definitivno politika konflikta i teranja inata moze samo da vodi u propast. samo da je malo manje progona neistomisljenika, malo manje demagogije i mnogo vise hrabrosti da se zaista promeni nesto, i zaista sprovede nesto i bio bi odlican... al ajde, i ovo sad mu je dovoljno za prolaz kod mene..

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

cesalj

pre 9 godina

Sve aktivnosti vezane za napredovanje Srbije ka EU treba realno sagledavati i utvrditi sta je do sada dobro uradjeno a sta treba popraviti. Toga je Srbija svesna i ocekuje od evropskih predstavnika da joj prilikom ocenjivanja situacije daju objektivnu ocenu, sto je Barozo i uradio.

tableta

pre 9 godina

EU veoma dobro zna da Srbija cini sve sto je u njenoj moci na putu ka prikljucenju istoj, pa shodno tome realno sagledava pozitivne ucinke, a takodje i sta treba popraviti u sprovodjenju zadataka koji su zacrtani Srbiji kako bi u sto skorijem periodu postala punopravni clan iste. Treba se nadati da ce planirani zadaci biti sto bolje ispunjeni.

montecarlo

pre 9 godina

Tačno tako i vidimo da se evropski stav o Srbiji menja, svaki dan po jedan pomak ali u na duže staze EU i međunarodna zajednica uviđa da je Srbija osnova stabilnosti zapadnog balkana i da bez političke stabilne i ekonomske razvoje Srbije Evropa nije završila svoj zadatak na ovom delu Evrope.Delom njihov interes za Srbiju znamo a delom verovatno ne jer EU zajednički i svaka zemlja članica ovog saveza ima neke sopstvene prioritete prema Srbiji.

Onan

pre 9 godina

Od kada je sveta i veka, Gospodar Vučić je najsvetlija zvezda na politickom nebu Srbije. Svaki narod na svetu samo pozeleti moze da ima takvog vodju. Kakva je to samo moralna i intelektualna gromada! Ogromna nam je čas ziveti u njegovoj eri.

Crnokosa

pre 9 godina

@ (Djordje, 29. jun 2014 12:52)
Ako nemate šta pametno da napišete, onda bolje nemojte pisati. Barozo dolazi u Srbiju po drugi put u svojstvu predsednika Evropske komisije,i to je siguran znak da pregovori ka pristupanju Srbije EU idu u pozitivnom smeru.

London 94

pre 9 godina

Gos. Barozo sad znamo sta treba uraditi, ali je problem u tome sto su nas ometali sa istoka. Bas kao Ukrainu.
A sad je veoma tesko ispuniti uslove reformi. Duboko smo zaglibili I to za veoma dugo. "Golo duplo"....

Srbin iz Srbije

pre 9 godina

Gospodine Barozo, dobrodosli u Srbiju, nadamo se Vasoj pomoci i podrsci da Srbija sto pre postane punopravni clan EU, kao uredjena zemlja Evrope, gde i pripada.

KarBan

pre 9 godina

Ovaj barozo beznacajan lik, klasican birokrata koji nije izabran od strane naroda, nego zivi na grbaci poreznika....to jabolje objasnjava nadzej farage....

Truman

pre 9 godina

Ovim susretom će se Srbiji sigurno poboljšati šansa za ulazak u EU. Očigledno je da je Barozo uz nas. Uz njegovu podršku smo sigurno bliže ka ostvarenju tog cilja.

uzas

pre 9 godina

Cini mi se da vise od pola Srbije ne radi nista,jedino sto se moze videti da su u stanju da mole bilo koga kako bi usli u EU,mislite da ce te sa ulaskom u EU imati mnogo vise nego sto sad imate...pa mi smo smesan narod!Jel mislite da cete moci da nadjete posao na zapad?pa oni vise neznaju sta ce sa svoima na biro za zapsljavanje,i na tom polju nemamo sanse,ili ce da prosimo kao Rumuni i Bugari?

mitar

pre 9 godina

Samo EU može da nas spase od ovih nesposobnih lopova i kriminalaca iz SNS i da spreči Vučića da proda Srbiju domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima

pošteno

pre 9 godina

Siguran sam da je odnos prema Rusiji, Ukrajini i "Južnom toku",uz naravno - Kosovo, što se u izveštaju pominje onako uzgred, centralna stvar zašto je Barozo došao u BGD. To se može čitati i izmedju redova,jer sigurno je da EU ništa više ne interesuje,nego da ,konkretno mislim na Baroza, kontrira svemu što je rusko,ili što je na pozicijama da nećemo pšriznati Kosovo.Dakle, nema foliranja, nismo mi gradjani toliko plitiki da ne znamo suštinu njegovog dolaska.A to što g. premijer nesvesno izjavom da je to što traži izgovorio "mnogo prijatnije" otkriva čitavu situaciju i strah cele vlade - kako će Barozo se ponašati .Dajte,molim vas, Bugarima, članovima EU, je zabranio Južni tok, nama očito diplomatskim rečnikom (kad bi smo se zekili) rekao da nema politike ulaska u EU,bez odricanja od Rusije , i da sa Kosovom treba sve uraditi što praktično afirmiše Prištinu kao državu,a većina je tako uredjana,a posle - ko te pita da li si priznao ili ne. Garantujem da je i pitanje stolice Prištine bilo u paketu razgovora.Zato transparentno recite narodu: to i to se traži, takav ćemo status imati ako ikada u udjemu u EU i slično..

Konstantin25

pre 9 godina

Nasi zvanicnici nisu svesni koliki pritisak ce tek da im bude zbog lude zamisli da mogu da izvedu politiku i Rusija i EU. Sedenje na dve stolice ne znam kome je dobro donelo. Neka vise preseku na cijoj su strani jer cemo ako ovako nastavimo da budemo gubitnici na obe.

Sandokan

pre 9 godina

Treba mi jos da gulimo da bi "primirisali" eu.Najpre da damo tzv. Kosovu stolicu u UN,zatim da se odreknemo RS a bice tu jos nekih "malih" uslova.Idemo 3,2,1 krenite da lupate minuse,botici.Da ne zivim ovde,po vasim pisaniju,pomislio bi da su Vucic I sns unapredili Srbiju za 200%.Kukala nam majka sa ovakvom vlascu...

Bosko

pre 9 godina

Ovo postade bot-forum omladine Sns-a... Ali komentari su im zesci, vidi se da izlaze iz zajednickog izvora, tj. pera. Uzas, ko da smo u Nemackoj 30-ih godina proslog veka.

milan

pre 9 godina

Vučiću šta si očekivao od Baroza nego kulturnu učtivost. Mi ni ne očekujemo od tebe da nama kažeš sve barem ne ono što bi uticalo na tvoj tj. vaš ugled u vlasti.

Zoran, ali original

pre 9 godina

Kad država meni prizna 6god staža koji mi je ukrala i 500.000 din koje mi duguje, verovacu da smo bliži EU. Do tada "tajnovenčani" moze da dovodi i Kurtu i Murtu. Sve sami bivši koji ne odlučuju nibo čemu. Sta Sigal kaže, jel ulazimo u EU?

Zoran

pre 9 godina

Srbija treba da " otvori poglavlja " koja joj zadaju Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija . To su jedini realni i stvarni uslovi za pristupanje EU . Bilo bi ih zanimljivo prezentovati građanima Srbije . Čuj birokrata Barozo . Ukratko , priznavanje Kosova , najšira moguća autonomija Vojvodine i Raške oblasti , ustavne reforme u BiH , prestanak saradnje sa Rusijom i članstvo u NATO . To su uslovi USA i UK .

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ponovo on o cinjenici da cekamo da nam padne s neba. Ko Vucicu ceka ko? Ja sigurno ne i milioni drugih gradjana u Srbiji koji nismo ni u jednoj partiji i ne grebemo se ni o koga. To ako tvoji partijski drugovi cine ne prenosi na nas. Moji roditelji su sami izgradili kucu u kojoj zivimo i ako su ceo radni vek proveli u prosveti a ti i tebi slicni ste dobijali drzavne stanove ili kupovali privatne a da nemate dana radnog staza. Znaci nekima je ipak padalo s neba.

nemanja

pre 9 godina

Jadni botici, cak i nedeljom u punom sastavu :(
Lep je dan, prosetajte malo, nakupite energiju, sutra ce vec vasi opet neku glupost da naprave pa cete opet morati da ih pravdate i lupate minuse.
Dzaba ovde pisete sami sa sobom, niko vas ne cita sem par nas kod kojih samo postizete kontraefekat.

Sloba

pre 9 godina

Posecuje Beograd i Tiranu, prestonice veoma slicnih zemalja po standardu gradjana. S tim sto ova drga napreduje a Srbija propada od 1989 godine i tesko je naci goru sitiaciju od nase u Evropi. Hvalospevi vlasti pokazuju i ogromno moralno posrnuce nacije. Toga vise nigde u normalnom svetu nema osim u Severnoj Koreji i Srbiji.

Napredak

pre 9 godina

Verovatno cemo dobiti odgovor na sledeca pitanja:
1. Zašto je porez na imovinu povećan 80-100% ?
2. Da li je standard gradjanima povećan 80-100 %. Ja sam 100% siguran da nije?!
3. Da li je infrastruktura poboljšana 80-100 (100% sam siguran da nije)?
4. Da li nivo buke i zagadjenje može smanjiti porez na imovinu?
5. Da li ukoliko su gradjani opljackani (obijanje stana, kuce i sl.) a policija ne resi problem, gradjani imaju pravo na smanjenje poreza ili olaksice?
6. Da li imam pravo na umanjenje poreza ukoliko mi ispisuju grafiti po zgradi?
7. Zasto je javnim preduzecima dozvoljena kupovina automobila koja nisu u skladu sa standardom gradjana?
8. Zašto cene rastu kada je zvanicna stopa inflacije za 2013 2.2%?

petar popović

pre 9 godina

Nezabeleženo je u istoriji pregovora sa EU da jedna zemlja nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje 16 meseci po otpočinjanju pregovora kao što će to biti slučaj sa Srbijom

pera ložač

pre 9 godina

Ja to vidim ovako...dve godine slušamo priču kako Vučić neviđeno mnogo radi,kako ne spava,prima infuziju,pada u nesvest,ne jede,vodu ne pije...e sad ajde da vidimo koloiko to Vučić radi uzmimo npr datume od,od 26.07 do 30.07.2014
26.07 Vučić je otišao u Obrenovac i odradio je fotosešn za Pink i Informer ispred porušenih kuća sa uplakanim narodom koji neće dobiti 250.000din koje im je Vučić obećao,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
27.07 se sastao sa Arapinom u zgradi Geozavoda i opet je odradio fotosešn ispred makete,potom su Vučić i svita otišli na ručak i večeru,
28.07 Vučić je otišao u Andrić grad na novi fotosešn,potom su Vučić,Kusturica i svita otišli u vožnju brodom po Drini, na ručak i večeru
29.07 dolazi Barozo,odradiće fotosešn,posle Vučić,Barozo i svita idu na ručak i večeru
30.07 Vučić ide u Nemačku,avionom o trošku poreskih obveznika sa svitom od 80 ljudi,kao na neku konferenciju gde će on kao tu nešto da priča,da odradi fotosešn,obeća novih 10.000 radnih mesta koje će otvoriti neka neimenovana firma iz Nemačke,potom će Vučić i svita otići na ručak i večeru

srečko

pre 9 godina

EU integracije Srbije su stale! Barozo dolazi da se pozdravi sa šefovima država Zapadnog Balkana, ovo je jedna kurtoazna i protokolarna poseta. Nijedno novo poglavlje neće biti otvoreno do proleća 2015 i pitanje je da li će se i tada otvoriti i to je činjenica. Srbija opet stoji i to samo zahvaljujući nesposobnosti partije na vlasti.

Alala

pre 9 godina

Najvažnije da Aleksandar Vučić ima punu podršku sprovođenja reformi. Aleksandar Vučić je jedini koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Prvi reformator je upravo Aleksandar vučića i moramo ga sačuvati. Građani od Baroza očekuju da ga zaštiti i da mu daju odrešene ruke za sprovođenje reforme, jer je Srbija poznata da je svakog političara koji je počeo sa reformama ubila. Nadam se da će Barozo njega sačuvati i da će lobirati za ekonomski prosparitet i razvoj Srbije, i da će svet zaista omogućiti da se Srbija izbori protiv kriminala i korupcije. Građani od Baroza očekuju punu podršku rada Vlade.

nismo ti tako pametni

pre 9 godina

Mi koji ne obozavamo i srcem i dusom lik i delo A.Vucica nismo tako pametni.
Ali kad su to pa odnosi sa EU bili zadnjih godina pa tako losi.
Zuti lopovi su dobili clanstvo bez da im daju Kosovo na tacni, kao ovi tajnovitim Briselskim sporazumom koji tumace kako njima odgovara, a ne onakakav kakav jeste.
Sve sto je uslo od ivesticija iz EU opet zuti lopovi doveli, a tvoj omiljeni Vodja poklonio Arapima JAT, dao ispod cene hotel na Kopaoniku koji je srusen i nista se vise ne dogadja, poklonice im citavu obalu Save do samog centra grada i sta je jos uradio.Ah, da izvini, renovirao zgradu Geozavoda.
Sutra ide u Berlin da predstavi svoje reforme Kori Udovicki i Vujovicu.

Ruka

pre 9 godina

Naša politika je jasna mi želimo u EU i dosta toga smo uradili u prethodnom periodu i dobro je što imamo podršku najviših Evropskih zvaničnika

nirvana

pre 9 godina

Vuce samo napred Vi to mozete obezbedi deci normalno odrastanje mladima posao zato i donosis zakon o radu nema vise igle u dvoristima i wc-ima noza ceka nas svetla buducnost, Bg na vodi ...

Kojesta

pre 9 godina

Danasnja EU politika stvara politicku elitu i samo izmisljaju kojekakve krize kako bi sto vise smanjili ljudima plate..politicari imaju sve i svasta a narod prosi.Ja mislim sve dok bude EU narod ce da zivi losije.Koliko se samo daje u EU kasu a da narod nema pojma zasto i svake godine im treba sve vise i vise.Ako Engleska stvarno bude izasla iz EU mislim da ce se EU ubrzo i raspasti.

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da se Barozo zeza, pošto je politika takva, vrlo često se ne govori ono što se misli, već potpuno suprotno.

A ako neko očekuje da će članstvo u EU da znači velike pare, onda se vara, jer se za 4-6 godina može svašta dogoditi i to na gore, ne samo kod nas već i u EU.

Никола

pre 9 godina

Не могу да верујем да неки посао нисмо урадили. Ако је тако, онда си ме не мало разочарао.

Aca

pre 9 godina

Velike MISLI BOTOVA će nas potpuno zaglupiti. Evo samo nekih od njih:

Evropski put je utkan zahvaljujući naporima ove i prethodne vlade, a pre svega premijera Vučića.
(Valderama, 29. jun 2014 17:37)
Sve cestitke Vucicu!!!
(Freedom, 29. jun 2014 16:44)
Što ne znači da ga nećemo obaviti, već je BGD na vodi velika prilika.
(Jovan Makić, 29. jun 2014 16:07)
Ko nece sa nama i svim gradjanima Srbije na celu sa premijerom Vucicem i predsednikom Nikolicem svom silom u EU, neka napusti prostoriju!
(Truman, 29. jun 2014 15:43)
Vucic je odlican pokazatelj da sigurno ulazimo u EU... Neznam kakav mozak treba da imas pa da neshvatas tako nesto, zaista.
(Dragan83, 29. jun 2014 15:35)
Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.
(vule 011, 29. jun 2014 15:15)
Nadamo se brozom ulasku u Evropsku uniju, kao i boljem zivotu kada postanemo clanica EU.
(Tasaa, 29. jun 2014 14:29
Barozo je izuzetno bitan čovek u EU politici , njega imati na svojoj strani je kao završiti pola posla.
(Atinac, 29. jun 2014 14:20)
Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU
(Majstor Bob, 29. jun 2014 14:14)...

MNOGO STE SMEŠNI I PROVIDNI!!!

milenko

pre 9 godina

Pobogu ljudi pa imate li vi i trunku morala kad ostavljate shablon komentare i svaki taj ide u prulig Vucicu i ima isti broj pluseva, pa zar je moguce da ste toliko zastranili i ne shvatate beznacajnost vaseg posla?!

Igor Gavran

pre 9 godina

Da preformulisem

"Srbija jeste ozbiljno i duboko posvećena demagogiji i laznim obecanjima koji treba ne samo da održe vlast i armiju poslusnih parazita u dobroj formi već i da im napuni dzepove novcem od kredita i poreza"

Prosecan Srbin je cudo, vise veruje onome sto mu se servira nego onome sto mu oci i prazan stomak govore. A da je dobro - nije, po svim parametrima nikad gore...

lesa

pre 9 godina

Samo ako gospodin Junker dođe u Srbiju, može se smatrati da EU misli ozbiljno o nama. A ovi odlazeći, zalazeći, istrošeni, na kraju mandata, pred smenom, po meni ne maju više nikakvu snagu, niti značaj. Srbija treba da čeka Junkera, da vidi šta joj se sprema, šta je u obavezi, koliko još da se sagne, popusti, odustane, ne bi li postala "punopravni" član EU...

Marko

pre 9 godina

Pritom svaki posao otaljavaju i povrsno rade. Obratite samo paznju na ove stranacke komentare, s koliko nezainteresovanosti i neozbiljnosti u pristupu poslu ih pisu ovi botovi. Uzas jedan. Nadam se da im neko ocenjuje ove komentare jer s ovakvim trudom ne zasluzuju nikakvu nagradu.

ima razlike

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
Da iznosi na isti nacin kao ti Vucicu ne bi izdrzao ni 1/10 mandata.U svetu je jako bitno da je politicar pre svega vaspitan, da uvazava svoje saradnike i sagovornike, da ne histerise na konferencijama za stampu i da sve radi timski.
Ti ni jednu od tih karakteristika nazalost ne posedujes i zato prolazis samo kod primitivnog, neobrazovanog sveta uli kod saradnika koji su na vlasti iskljucivo tvojom voljom a ne na osnovu svog znanja i strucnosti.

bićeš manji od makovog zrna

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?
A, šta misliš .....?
Biće tu iznošenja prlajvog veša još od tvog najranijeg detinjstva. Misli malo i tome? Tvoj Guru tvoja bivša savest!

IZVINITE!

pre 9 godina

Jao nastupa samouverenosti i pred drugima i pred svojim narodom. Najbolje da im se izvini sto nas biju. Ovakvim stavom i odsustvom ponosa i marketinga nikad nam nece biti bolje.

nesa

pre 9 godina

Ko je Borozo? Raspitajte se malo.Da li takav covek moze doprineti boljitku srbije. Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Znamo i mi gde niste obavili posao. Ne znamo gde jeste.
Kada bi se izvozili populizam i demagogija, prenemaganje i glumatanje, produktivnijeg režima ne bi bilo.

Sosa ti do nosa

pre 9 godina

Šta će da ti kaže tvoj Bivši Guru Šešelj kad bude došao iz Haga na tu konstataciju iz naslova:
"Znamo gde nismo obavili posao....!?

Drago

pre 9 godina

Kakav lider. Juce u Visegradu. Danas Barozo. Za neki dan zakon o radu. Ja sam te glasao,mislio sam borba protiv korupcije i stranackog zaposljavanja, neznajuci sta nas ceka.

ratko mladenovic

pre 9 godina

citajuci ove " telegrame podrske " i hvalospeve o tome kako je veliki vodja puno uradio, moram da konstatujem da sem toga sto je prakticno priznao kosovo briselskim sporazumom (zbog toga ga ljubi i barozo i merkelova) nista drugo nije uradio.A sada bih voleo da neko od ovih ljubljaca dupeta dragog nam premijera dokaze da nam nije :
1) povecan pdv
2) poskupela struja
3)duplirani porez na imovinu
4) duplirano obavezno osiguranje automobila
a da jeste :
1) resena afera glasackih listica (pomocu koje bogami dobise izbore)
2) ukinuta tv pretplata (obecanje coveka koji kaze da drzi rec)
3) ukinut bus plus (privatna firma dragana djilasa,kako je govorila ova gromada od premijera)
4) osudjen neki tajkun,setite se samo kako su hapseni i dulic i miskovic pljuvani i razvlaceni po svim medijima i onda nista
Doktorate , aflatoksine, pozivanje na informativne da i ne spominjemo.

Hal9000

pre 9 godina

Botovi su izuzetno uporni. Predlazem B92 da uvede novu anti spam politiku. Postavite neki jednostavni matematicki problem u formi za komentar (ovo vec postoji na nekim sajtovima). Ne mora nista specijno. Recimo sistem jadnacina sa tri nepoznate. Ovo automatski eliminse 90% botova.

Bg_Valther

pre 9 godina

Mogu li novinari da skeniraju i objave taj papir, koji se verovatno zeleni od obavljenog posla?

Kao i taj papir i mi se zelenimo od muke, crvenimo od sramote ko nas predstavlja i žutimo opet od muke!

Zivot pise drame

pre 9 godina

"Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi."

Uz zvuke lagane muzike, nezno ga je pomilovao po kosi, toplo pogledao svojim tamnim ocima, i pazljivo, veoma pazljivo...
...uputio po neku kritiku.

Zorna

pre 9 godina

Zaštita životne sredine kažeš . Ne mogu da se setim koji ministar je bio zadužen za taj resor 2012-2014 . Da nije možda svestrana Zorana !

Grunf

pre 9 godina

"Znamo gde nismo obavili posao".Ako znate kao što tvrdite i trudite se da pokažete da sve znate zašto onda ova Vlada RS zajedno sa Premijerom RS ne podnese ostavku.Dakle ništa niste uradili kao i oni iz 1990,pa do sada.Tu Srbija ima kontinuitet.Jedino je pozitivo za ove 24 god. što je sadašnji Premijer rekao da zna gde Vlada nije obavila posao.To je veliki napredak.U kom segmentu sistema funkcionisanja jedne zemlje je išta uradjeno.Šta je to uradjeno od opšteg interesa.Sve je poskupelo,plate sve manje,nezaposlenost raste.Iz oblasti energetike smo dobili novi dizajn računa i još jednog podizvodjača EPS-a ne bi li se neko zaposlio.Pohapsšeno puno osudjen njiko i nikome nije dokazana krivica.Ni danas ne znam da li je Grom I i Grom II najuspešnija akcija i najtajnija.Da li je nadjeno toliko droge da se snabde Meksiko ili kako sad čujemo koji dekagram ili Meksikanci batalili drogu.U vladi sede Ministri koji šutiraju novinare i čak neće da plate kaznu jer ne znaju latinicu.Postoji sumnja u legalnost stečenih diploma od samog Predsednika države pa evo nam i Ministra policije.Smenjuje se direktor RHMS jer upozorenja niko nije čitao.Beograd nikada prljaviji nije bio.Divlja gradnja cveta na sve strane.I dalje bi da flertujemo sa EU,Rusijom,Kinom,Emiratima Amerikom itd.Još nemamo jasnu politiku kuda idemo kojim putem što je i logično jer puteve nemamo ali putarinu plaćamo.Beogradu ne treba BUS plus i metro pa nam sada treba.I još mnogo toga.Da li zaista znamo gde nije obavljen posao.

dejan

pre 9 godina

dobro je da je vucic proevropski orijentisan. to mi ipak pruza kakvu takvu sigurnost spram onoga kakav je bio ranije. definitivno politika konflikta i teranja inata moze samo da vodi u propast. samo da je malo manje progona neistomisljenika, malo manje demagogije i mnogo vise hrabrosti da se zaista promeni nesto, i zaista sprovede nesto i bio bi odlican... al ajde, i ovo sad mu je dovoljno za prolaz kod mene..

waters

pre 9 godina

Južni tok,tačnije energetska stabilnost je važnija od ovih pregovora,koji mogu trajati večno.Na osnovu odluka Brisela oko Južnog toka može se videti koliko unija vodi računa o svojim malim članicama(Bugarska,Mađarska...).Zna se čiji se interesi štite u Briselu.Barozo je jedan od glavnih krivaca za ovo stanje.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Prevod: zaustavljaj ODMAH Juzni Tok inace ce Toni Bler i Bil Klinton ponovo da vas posete, a Obama da vam ponovo posalje poplave.

Covek ocigledno ne zna da je na ovim prostorima raja imuna na ucene.

Ride

pre 9 godina

Postigli smo velike rezultate u prethodnom periodu jasno svima stavili do znanja da je naš cilj EU pokazali da smo pouzdan partner na Balkanu i očekujem da nas pohvale i da nam pruže podršku u daljem procesu integracija.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Posetu predsednika evropske komisije treba iskoristiti za dobijanje jasne podrske daljem ubrzanju puta Srbije i siguran sam da ce ga drzavni vrh ubediti u odlucnost Srbije u sprovodjenju reformi i drugih zakona uskladjenih sa Evropskim koje trebamo usvojiti.

Milan1989

pre 9 godina

Prvo pohvale i podrska Nemacke kao vodece sile EU,odnosno Angele Merkel,sada Baroza,da li ovo znaci da konacno krecemo pravim putem,videcemo..

NenaTOM

pre 9 godina

Podrška je zaslužena, pohvale takođe i bez obzira što će posetiti i ostale zemlje u regionu, nekako se naslućuje da su svi vrlo prijatno iznenadjeni napretkom koji je Srbija učinila za kratki vremenski period, te to i zaslužuje jasnu podršku, koju i premijer očekuje.

Natalija

pre 9 godina

Poseta predsednika EK je veoma značajna, a imajući u vidu i njegovu izjavu da pregovori o pristupanju EU teku glatko, kao i da je komisija bila impresionirana profesionalizmom i angažovanjem naših zvaničnika, po meni je samo još jedan dokaz da imamo jaku i sposobnu vladu.

Misa99

pre 9 godina

Srbija je istrasirala put ka Evropi I sa tog puta ne smemo skrenuti. Najbitnije je da sprovedemo refoirme do kraja I to pre svega zbog nas samih. Zakone uskladiti sa Evropskim ali da to nikako ne bude puko prepisivanje njihovih zakona. Ruka je pruzena sa obe strane ostaje nam da uz mnogo rada i pametne politike ostvarimo svoj cilj.

iq120

pre 9 godina

"Rezultat toga je da smo počeli skrining za 18 poglavlja - što je više od polovine od svih 35 poglavlja - pri čemu su za 12 poglavlja završeni i eksplanatorni i bilateralni skrininzi", podsetio je Barozo, rekavši da je Komisija bila impresionirana "visokim nivoom profesionalizma i angažovanja srpskih zvaničnika".

Ovo je za pohvalu, iako nisam za eu.

Majstor Bob

pre 9 godina

Politika koju vodi Premijer je dovela do sve većeg broja poseta Evropskih zvaničnika našoj zemlji i to pokazuje da smo sve bliži EU

Lukijan

pre 9 godina

Reforme koje je zapocela vlada Srbije dovodi nas sve blize datumu kada ce Srbija postati deo EU. Lepo je cuti kad predsednik Evropske komisije kaze da je Srbija znacajna zemlja EU i da je ostvarila ogroman napredak u evropskim integracijama.

Jole

pre 9 godina

Treba nam objektivnost i iskrena ruka koja ce nas uvesti u EU jer iz aviona se vidi da smo dosta toga zapoceli ali smo malo i nemocni finansijski.

vule 011

pre 9 godina

Tesko je doneti sve neophodne zakone i regulative u kratkom vremenskom periodu.Morace vlada i parlament puno da rade da bi se svi zakoni doneli u najkracem mogucem roku.Ali alternativa ne postoji zato puna podrska u priblizavanju EU.

Boro9

pre 9 godina

Vučić je i dosada jasno govorio svim međunarodnom činiocima stavove Srbije i držao se onoga što kaže. E sad to što su do sada političari na vrhuu jedno radili drugo obećavali, a treće mislili je druga stvar.

tenor

pre 9 godina

Ako realno sagledamo postojecu situaciju u nasoj zemlji vise nego jasno mozemo zakljuciti da bez kvalitatuvne podrske zemalja clanica EU nemamo velike sanse za prosperitet i ekonomsku stabilnost! Iz tog razloga je nas premijer svu energiju usmerio ka ucvrscivanju odnosa i energicnijoj saradnji!

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

To sto cemo spoljnu politiku uskladiti sa izjavama EU , to ne znaci da ce neko da nas tera da uvedemo Rusiji sankcije, to je jasno receno vise puta, sa svih strana.

jaran

pre 9 godina

Srbija je potpuno jasna u svom opredeljenju, a to je EU, ali taj put nije ni malo lak i naravno da nam treba podrska,zato su ovakve posete uvek od velikog znacaja za Srbiju.

Goran

pre 9 godina

Mi želimo sa svima da sarađujemo ali je naš strateški cilj EU i svi to znaju postigli smo dobre rezultate za kratko vreme i ove poruke podrške su nam jasan signal da se što više potrudimo kako bi što pre postali član EU.

Darko1

pre 9 godina

Stav vlade Srbije je jasan tj. politika je jasna i više nije dvosmislena. Ili dajte konkretnu podršku ili zabadava nećemo biti slepi pobornici nekih utopija.

ZA- DOGOVOR- POTREBNO - DVOJE

pre 9 godina

Bez ikakve dileme i sumnje kada je ulazak Srbije u EU je potpuno jasna, to je cilj koji je postavljen i on se mora izvrsiti naravno sto pre. Da bi se to i ostvarilo potrebno je izvrsiti reforme i izazovi koji stoje pred Srbijom na putu ka EU,u senci normalizacije odnosa Kosova i Srbije.Gospodin Barozo je jos jednom podvukao da normalizacija odnosa Srbije i Kosova ostaje od kljucne vaznosti. Da je srpske vlada i te kako svesna da ce napredak u vladavini prava i postovanja osnovnih prava biti odlucujuci da bi pristupni proces napredovao stabilnim tempom. Naravno da je Srbija spremna na ove oklnosti, ali takodje EU mora kontrolisati i ponasanje Pristine, za saradnju je uvek potrebno dve strane.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo sto kaze da moramo da uskladimo politike, to je i kljucno sto nismo do sad zavrsili taj put i sto nismo clanica, jer nasi politicari, koji su nas vodili u predhodnim mandatima , izgleda, nisu imale nameru da se uskladjuju sa Evropom, jer to znaci da ce se kradja i pljacka naroda smanjiti ili pak zaustaviti nacisto. Sada me raduje da smo resili da menjamo svest i da time zaustavimo kradju sopstevene imovine, jer neko je ovo krvlju platio, a deca kradu svoju majku Srbiju. Dobili ste mandat, sad ostro.

Ajzenhauer

pre 9 godina

Iz ovih komentara mogu da zaključim jedino da nemate predstavu šta za Srbiju znači priključenje EU. Ako već spominjete Rumuniju, onda malo prodjite tom zemljom, na sve strane ćete videti gradjevinske mašine, radi se na infrastrukturi, a sve to se gradi iz fondova EU. Nisu samo fondovi i pare u pitanju, standardi života u EU su najbolji na svetu, prihvatanjem tih standarda svoj život ćemo učiniti kvalitetnijim u svakom smislu.

nnd

pre 9 godina

Veliki je problem to sto nasa drzava samo formalno ide ka EU... Nikada nije postojala realna politicka zelja da se menja sama srz nase drzave, da se iskorene korupcija, nepotizam, uvede red u finansije, reformise skolstvo I zdravstvo.. A to su stvari koje moramo da menjamo radi sebe, jer i ako ikada udjemo u EU ovakvi, sve sto cemo dobiti je odliv stanovnostva...

stankaFR

pre 9 godina

Podrška i jeste za očekivanje, sve do sada je za pohvalu, rezultati postignuti za kratko veme govore da smo odgovorni, namere da se istraje u posvećenom radu i reformama, pokazuju da smo ozbiljni, pouzdani i zemlja koja koliko zaslužuje da bude članica, toliko da smo i zemlja koju bi svi želeli s ovakvim imidžom za članicu.

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

Mikika

pre 9 godina

Mnogo znači što je Vučić na čelu Vlade, drugačiji je odnos odma, znaju ljudi na čemu su, znaju da je rečeno i urađeno. Naravno da će isticati naš profesionalizam onda.

Ana NS

pre 9 godina

Objektivnost je potrebna, jer samo ako možemo da sagledamo rezultate svoga rada na takav način, bićemo poštovani i u svetu, a premijer pokazuje da to razume.

Đovani dos Santos

pre 9 godina

Dobro je da se poglavlja po poglavlja otvaraju i da nam se ukazuje na stvari koje treba da popravljamo. Tako se stvaraju preduslovi da kada budemo ulazili zapravo predstavljamo prednost, a nikako problem.

Rečiti

pre 9 godina

Samokritika i produktivno prihvatanje kritike jesu preduslovi za posvećen i ozbiljan rad. Da bi Vlada mogla imati jasan pravac delovanja ka EU mora znati šta je u dosadašnjem radu dobro, a šta loše. Značajno je što je Vučić toga svestan i o tome želi da govori.

stepenik

pre 9 godina

Jos jedna veoma dobra osobina sadasnje Vlade je da tacno zna sta je dobro sprovela do sada po pitanju reformi u Srbiji, time i malim korakom ka EU, a zna i sta jos treba sprovesti, a realno je da jos mnogo planova treba sprovesti u cilju razvoja drzave a time i ubrzanju pridruzenja EU.

ANA NIS

pre 9 godina

@ (Suvereni demokrata, 29. jun 2014 17:56)
A kakve veze ima tvoj komentar sa navedenim clankom? Cula sam da DS ima neke trolove koji pisu gluposti koje nemaju veze sa tekstom, i sada sam se uverila da postoje.

izvor

pre 9 godina

Sama Barozova poseta srpskim drzavnicima i predsedniku Nikolicu predstavlja pozitivan znak da Srbija ima male pomake ka EU. Tacno je da jos mnogo stvari treba postici, to se zna i podrazumeva, ali nam je Barozo dao pozitivne signale da nastavimo jos bolje i jace pa cemo postici zeljeni cilj, a to je ulazak Srbije u EU.

gradjanin

pre 9 godina

@nesa,
"Srbija moderna i bogata drzava. To mora da bude cilj. Dok se to ne desi,nema sta da trazimo u EU"
Mislis li da se to "desi" zahvaljujuci nekim molebanima i visim silama ili da cemo mi to nasim rukama i umom stvoriti?

despotovic87

pre 9 godina

Veoma pozitivan gest od strane Evropske komisije je i informacija o dodatnoj pomoci od 30 miliona eura iz IPA fondova radi pomoci Srbiji oko sanacije od posledica poplave. U poseti Zoze Manuela Baroza Srbija vidi interesovanje EU kao i njenu podrsku Srbiji na putu ka istoj, sto nasoj drzavi veoma znaci.

carinik

pre 9 godina

Srbija je svojim pozitivnim ucincima u sferama borbe protiv korupcije i kriminala kao i nastojanjem dovodjenja stranih investitora radi poboljsanja stanja u privatnom sektoru, time i smanjenja nezaposlenosti, napravila dobre korake ka EU. Cinjenica koje je i sama svesna jeste da jos mnogo toga treba da ucini kroz reforme, sto ce sigurno i sprovesti na najbolji moguci nacin.

zak

pre 9 godina

"Dolazi Barozo da pripreti da se ne gradi Juzni tok.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djordje, 29. jun 2014 12:52) "
-------------------

Zaista me neki komentariu kao ovaj oduseve

Mozemo mi izgraditi 100 Juznih tokova kroz Srbiju, ali KAKVA KORIST ako Bugarska ne izgardi jedan??
Jer gas prvo mora proci kroz Bugarsku da bi dosao do Srbije

reformator

pre 9 godina

Srbija je mala i ne bas razvijena zemlja ali za nekoliko poslednjih godina, na osnovu svojih sprovedenih aktivnosti postala je veoma postovana u zemljama Evrope i sveta, iz cega proizilazi i cinjenica da je moguce da u najskorijoj buducnosti postanemo clan EU. Vlada Srbije cini sve po tom pitanju, pocev od reformi koje ce biti teske ali i vredne napora i truda.

jasmina87

pre 9 godina

Srbija je vise nego ikada sve bliza pridruzenju EU, naravno zahvaljujuci sadasnjoj Vladi ciji program reformi drzave treba da povede drzavu u bolju buducnost, a samim tim i da dovede do boljeg standarda gradjana Srbije, smanjenju nezaposlenosti, jos vecoj borbi protiv kriminala i korupcije, a uspesno sprovodjenje svega navedenog je brzi put ka EU. To je naveo i predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo.

telefon

pre 9 godina

Zna se da Srbija treba jos mnogo toga da ucini na putu ka prikljucenju EU, sama je svesna toga. Vazno je da EU zna da ce nasa drzava uciniti sve napore kako bi ispunila sve uslove potrebne radi pristupa istoj. Takodje treba dodati da je ova Vlada do sada najbliza sto se tice uvodjenja Srbije u EU.

frula

pre 9 godina

Ocene koje nam je dao predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Barozo su prihvatljive s obzirom koliko Srbija jos treba da sprovede aktivnosti povodom pridruzenja EU. Cak stavise mozda smo i sami prema sebi prestrogi prema pitanjima vezanim za EU, a Barozo nam je to predocio na blazi nacin.

Djordje

pre 9 godina

Ovo je treca tvoja vlada Vucicu. Pravosudje si hvalio na sva usta i Selakovica, a rezultati jako losi. Ekonomiju si prepustio Dinkicevim kadrovima iako u svojim redovima imas dobrih ljudi za to koji ne mogu da se vide od nesposobnih kadrova koji su te okruzili i ne daju ti da vidis dalje od njih. Osvesti se Vucicu i proberi najbolje ljude iz stranke, jer ih sigurno ima i videces rezultate.

Milan Krstic

pre 9 godina

Ekonomsku krizu nisu napravili radnici a sto se tice radnih navika one su uvek bile tu...i ruzno je da se popusta onima koji su na sumnjive nacine dosli do kapitala te se sada isti tu ljudi pojavljuju kao ugledni gradjani koji traze veca prava za svoj kapital a ne za radnike...ovde su debelo pomesani loncici i na zalost sve ce se slomiti na onima koji su to najmanje zasluzili a to su radnici...kada neko sedi visoko ne moze videti tacno sta se desava dole a sve ovo sto trenutno rade je samo u interesu kapitala...

no one

pre 9 godina

Jedino ste super uradili je sa KiM,tu ste sve podpisali i predali sto se
moglo,tako da tu tacku mozemo vise da izbrisemo! Svaka vam cast,proklinjali
ste predhodnike,a sami ste najgore za Srbiju,Srbe na KiM ucinili.
Jedino "pozitivno",ulazite u istoriju kao neko ko je izdao,i tu ne mozete
da se spasite!

cesalj

pre 9 godina

Sve aktivnosti vezane za napredovanje Srbije ka EU treba realno sagledavati i utvrditi sta je do sada dobro uradjeno a sta treba popraviti. Toga je Srbija svesna i ocekuje od evropskih predstavnika da joj prilikom ocenjivanja situacije daju objektivnu ocenu, sto je Barozo i uradio.

tableta

pre 9 godina

EU veoma dobro zna da Srbija cini sve sto je u njenoj moci na putu ka prikljucenju istoj, pa shodno tome realno sagledava pozitivne ucinke, a takodje i sta treba popraviti u sprovodjenju zadataka koji su zacrtani Srbiji kako bi u sto skorijem periodu postala punopravni clan iste. Treba se nadati da ce planirani zadaci biti sto bolje ispunjeni.

boris

pre 9 godina

""Barozo je svoje primedbe izneo "na prijatan način, mnogo prijatniji" nego što ih, kako je premijer naveo, on sam iznosi." "
=========================================

Koja je razlika kako/na koji nacin neko nesta kaze ako je u oba slucaja epilog isti ??

Naprimer, meni zena moze reci: "Mrzim te. Idi u p.m. Razvodimo se"
ili
"Ljubavi, razvodimo se"

A oba slucaja eplog je isti i zove se RAZVOD BRAKA

premijeru, kako postavljate državne sekretare

pre 9 godina

Ministri su političke figure, državni sekretari moraju da se biraju putem konkursa. Kada je u mandatu prethodne Vlade, na mesto državnog sekratara, u ministarstu pravosuđa postavljen moj sugrađanin, a nakon toga je postavljen u UO PA, bilo je jasno da pravosuđe ostaje u glibu. Državni sekretari u ministrstvima su ponovo postavljena, a ne izabrana lica...

montecarlo

pre 9 godina

Tačno tako i vidimo da se evropski stav o Srbiji menja, svaki dan po jedan pomak ali u na duže staze EU i međunarodna zajednica uviđa da je Srbija osnova stabilnosti zapadnog balkana i da bez političke stabilne i ekonomske razvoje Srbije Evropa nije završila svoj zadatak na ovom delu Evrope.Delom njihov interes za Srbiju znamo a delom verovatno ne jer EU zajednički i svaka zemlja članica ovog saveza ima neke sopstvene prioritete prema Srbiji.