Utorak, 24.06.2014.

18:17

Zašto su Kinder jaja samo san u SAD

Kazna za pokušaj "krijumčarenja" Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara - po jajetu.

Izvor: B92

Zašto su Kinder jaja samo san u SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

VesnaDC

pre 9 godina

Uopste nije tacno. Mozda nesto zvanicno palamude, inace kinder jaja se prodaju u ruskim prodavnicama hrane sirom Amerike, a kako ovde stizu ne znam.

justin

pre 9 godina

Sami prave Biznis org kriminalu..kao I prohibicija...Predlažem kao rešenje -Plastično jaje sa igračkom a unutra čokoladno jaje (bez igračke)-moguće da će ovako da savladaju gradivo pa za jedno stotinka godina postanu zreli I za parava KinderJaja.

Boban

pre 9 godina

Sećam se kad sam bio mali, ćale me pošalje u prodavnicu da kupim dva hleba i mleko, a za kusur neki slatkiš. Ja se vratim kući sa kinder jajetom i sa jednim hlebom :-)

Only_Facts

pre 9 godina

Evo ko zna nesto engleskog moze da procita na zvanicnoj stranici nadleznog organa u SAD
http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_107.html

XXX

pre 9 godina

Klasican mit koji B92 prenosi kao "proverenu informaciju". Kinder jaje ima da se kupi na dosta mesta u USA, narocito po kioscima koje drze stranci.

Dex Dejvid,

pre 9 godina

Tačno je da su Kinder jaja pasna za djecu i žalim što su Amerikanci ukinuli zabranu na uvoz Kinder jaja.No za djecu su mnogo opasnije jeftine kineske plišane igračke, jako loše utječu na disajne organe i na dječji organizam uopšte, a tek razni dodaci u vidu bonbica također mogu biti veoma opasni za djecu.Volio bih da na takve proizvode postoji enbargo na uvoz kod nas i u svakoj zemlji svijeta.No Američko licemjerje i povlaščeni položaj bogatih najbolje se ogleda u originalnim kineskim duvanskim proizvodima.I u vrijeme največe kubanske krize na Wall Street-u mogle su se kupiti najraviranije kubanske cigare, Cohiba što je starinski naziv za Cubu i Havana.Nisu ista pravila za bogate i siromašne čak ni u Americi koja drži do svog pravnog sistema.

branko

pre 9 godina

Ovo je djelimicno tacna prica. Necu da komentarisem dio koji se odnosi na Americki zakon, al Kinder jaja se mogu kupiti u prodavnicama koje prodaju internacionalne prehrambene proizvode.

Marija

pre 9 godina

Za kinder jaja ne znam ali sam sa Kube ulaskom u Ameriku imala sa sobom Kubanske cigare i takodje prijavila cariniku. Nikakvih problema nije bilo ali sam cula od americkog vodica da se pušenje Kubanske cigare u Floridi moze kazniti sa cak 12 godina zatvora.

kica

pre 9 godina

upravo sam primio 3 u paketu, u Kaliforniji, poslala tasta iz Beogtada za dete. ali, cinjenica je da su mi jednom na aerodromu konfiskovali! kaznu nisu naplatili, samo su oduzeli.

luki

pre 9 godina

za sve koji zive u us: pravite li razliku izmedju kinder joy i kinder surprise proizvoda kada tvrdite da se kinder jaja prodaju u americi?

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

@(saša, 24. jun 2014 21:31): Da li ti svarno verujes da bi neko, bilo to Rus ili "nas" covek, rizikovao svoj biznis zbog neke sitne zarade I drzao nesto za sta su kazne enormne? Originalna Kinder "jaja" mogu da se kupe legalno I ne drze ih "ispod tezge". :(

dzoni

pre 9 godina

Koga briga za ameriku..pre neki dan gledam bagerima ruse satore beskucnika i to van gradova..kazu jadnici to im bio jedini krov nad glavom al vlasti to ne zanimaju.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Код мене у Чикагу регуларно купујем к.јаје. Да ли сте проверили ову информацију?

kao losa kopija

pre 9 godina

Mozda fizicka lica ne smeju da unose kinder-jaja u Ameriku, ali ih u prodaji ima...
Mada ni kinder-jaja vise nisu k'o nekad - ukus je nesto drugaciji a igracke su katastrofa

Fica

pre 9 godina

To је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли.
(Nebeski narod)
A reci mi molim da li su Rusi bili sebicni kada su nama u najtezem istorijskom trenutku glasali za uvodjenje sankcija samo da bi sebi ovezbedili neki cef , otpis dugova i kreditnu pozajmicu? Da li su tako nesebicni Rusi ista nama poslali jedan jedini metak 90tih posto kazes da amerikanci svoje saveznike naoruzavaju ? Jeljcin nije proglasen za nikakvog izdajnika Rusije vec mu je Putin podigao spomenik i javno mu je uvek zahvalan sto je " u teskom trenutku za Rusiju znao da trguje tudjim interesima a za rusku korist ". A da li su zli kada su sa Hitlerom delili Poljsku npr? ili kada su okupirali Avganistan?

xRade

pre 9 godina

Cim se spomene Amerika odma komentari kako je to glupo sve sto ima veze sa njom. Mi Srbi narod NAJPAMETNIJI. Sve znamo kako treba i kako mora. Pa sta ako i nema?? To je da mala deca ne pojedu i umru. Sta je tu problem. Inace kinder Jajca ima da se kupe po radnjama sto drze Grci, Meksikanci...

Aleksandar

pre 9 godina

To su stare vesti, prošle godine su ukinuli tu zabranu:
http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/us-ban-of-kinder-eggs-cracked-at-last-8539723.html

Bilo bi lepo kada bi redakcije medija prvo proveravale vesti pre objave, manje bi se brukali.

Aleksa

pre 9 godina

Kakva izmisljotina! Kinder jaja cete naci u piljarnicama u svim vecim gradovima. Mislim, koga ovde briga za Kinder jaja. Ako se malo potrudite mozete naci sta god vam zatreba.

saša

pre 9 godina

Za ove iz SAD-a: možda vi kupujete Kinder jaja, ali samo u ruskim, ili našim prodavnicama. Ameri su pre dve godine dozvolili uvoz sličnom proizvodu, gde se žuto plastično jaje vidi kad odmotate, na polovini. Original Ferrero Kinder jaja su zabranjena, definitivno. Imaš google, lepo proveri.

b

pre 9 godina

Dotle kod nas na grani, ako si običan sledi teško maltretiranje, ako daš evro najlepši si, a ako nosiš belo rampa je podignuta za proletanje...

Sale

pre 9 godina

A sta je ovo http://www.walmart.com/browse/sports-outdoors/rifles/4125_546956_1107532_1225336_1225338/?_refineresult=true&povid=cat1107532-env538992-moduleB082813-lLinkFC1Firearms

Laza

pre 9 godina

Sto se tice Kinder jaja mislim da su zabranjena jer je bilo slucajeva da su se deca davila sitnim delovima igracaka. U Americi nisam vidjao Kinder jaja, ali sam vidjao vrlo slicna druge marke koja se mogu kupiti u prodavnicama gde se prodaje roba iz bivse Juge. Mozda pojedinci ne mogu da unesu Absint u Ameriku, ali mislim da to ne vazi za firme. Moze se kupiti u mnogim prodavnicama alkoholnih pica ili popiti koji u mnogim barovima.

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

Amerika verovatno ima po neki glup zakon ali ih oni ipak, u najvecoj meri, postuju sto za Srbiju ne može da se kaže. Zato nemojmo da im se smejemo jer smo mi, možda, poslednji koji na to imamo pravo. :( Ova vest o Kinder jajima nije tacna.

Achitwn

pre 9 godina

Kinder jaje opasno ali zato svaki balavac koji ima ličnu kartu može uz pomoć iste da kupi raketni bacač u obližnjoj radnji.
(Nenad-EU, 24. jun 2014 18:29)

Pricas gluposti prijatelju. A pored toga ne znam ko to ima vise oruzja ameri ili mi. Doduse nama pucaljke i ne trbaju, latimo se mi i ladnog oruzja. A sto se tice kinder jaja, suvise cesto su ih mala deca gutala i ovo je predrostroznost.

EuroBalkanac

pre 9 godina

hahaha, Wallmart ne prodaje kinderjaja ali možete npr. kupiti bilo koju municiju za pištolje i puške pa čak i oružje sko se ne varam.

Neobavesteni

pre 9 godina

Ja sam pre nedelju dana poneo 5-6 kinder jaja ne znajuci za ovo, cak kad su me pitali na pretresu da li imam nesto jestivo u koferu, rekao sam samo kinder jaja i pustili su me. Tako da ili info nije bas tacan ili sam imao srece da ne ostanem bez 15-ak hiljada $

Grunf

pre 9 godina

Eto ameri ne smeju da kupuju kinder jaja.Stariji se sećaju povećeg spiska šta sve mi nismo smeli da uneseno u zemlju.Farmerke:Levis,Rifle,Lee Cooper,kožne jakne,bunde,starke.Mogao si da uneseš box cigareta i flašu pića,i koliko ono beše 1kg.kafe alvorada ako se dobro sećam dok smo kupovali kafu na tačkice.Doduše nama nisu objašnjavali da rajsfešlusom možeš da se povrediš i da je bunda pretopla što ne prija stanovnicima ovog podneblja.Mi smo još tada znali da cigarete i piće nisu zdravi.Šta će nam kafa.Tako i oni.Ima igračkicu i ne može.Ako hoćeš čokoladu kupi čokoladu,ako ti treba igračka idi i kupi igračku.E šta u onu plastiku možeš da uguraš imesto igračke je drugo pitanje.I mi smo nosili ispod Sportove majice s onim velikim zvezdicama po 10 majci La costa iz Trsta pa bilo skupo pa onda u Instanbul a krokodil znate koliki je bio deco moja.Kad razjapi usta na majci ako staviš prst oće i da ujede.Ih bre kad smo mi te pošalice sa carinom prošli.Tebi skida majice a ovamo tone droge prolaze bez problema.Vlast je vlast ,zakon je zakon.Mora da se poštuje.ha ha

Nebeski narod

pre 9 godina

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.
(mare, 24. jun 2014 19:10)

Иронично или не, све оно што је нама било забрањено као држави и народу 1999. сада је Украјини дозвољено (гранатирање градова, убијање цивила, слање страних плаћеника). Нама је наређено да се одкренемо Косова, а њима грчевито покушавају да поврате Крим. Нама су због тога свега увели санкције, а Украјини уместо санкција шаљу паре, оружје и људство. Мени сада није јасно шта из твог заједљивог, подругљивог и ниског коментара није тачно? Све си лепо рекао, али ти мислиш да је то смешно. Није. Све је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли. Не сви, то би било непромишљено рећи, али ови што нас убијају и муче - јесу. Сви.

Alex

pre 9 godina

Kinder jaja zabranjena za prodaju u Americi?! Steta sto ove budale kod mene u Bostonu to ne znaju pa moja deca potrosise gomilu para kupujuci ih. Malo bolje istrazite pre nego objavite ovakve clanke

Sasa

pre 9 godina

Ima ih pretezno u manjim prodavnicama ciji su vlasnici imigranti a da ih nadjes u velikim marketima kao npr. Wallmart nema a isti taj Wallmart ih prodaje u Kanadi

USA

pre 9 godina

(Milosav, 24. jun 2014 18:48)
u Kaliforniji mozemo da kupimo deci kinder jaja: World Market lanac prodavnica, North Produce lanac prodavnica ...

Dusan SF

pre 9 godina

Istina je, sanjao sam kinder jaja pre neki dan, ali nije ostalo samo na tome, otisao sam iza coska i kupio dva.

Nije ovaj clanak bas skroz tacan...

mare

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)
(Budimir Trajković, 24. jun 2014 18:38)

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.

Igor

pre 9 godina

To ti je kad neki idiotski zakon zaborave da ukinu. Pa eto ti u Japanu upropastise Hentai zbog zakona koji ne dozvlojava prikazivanje ili crtanje pojedinih delova polnih organa (ja mislim da su taj zakon zapatili za vreme americke okupacije nakon WW2). Tako su dosli u situaciju da scene silovanja nisu problem, decija pornografija nije problem, ali zato ko ne precrta polni organ krsi zakon.

ohohooooo...!!!

pre 9 godina

60000 jaja X 2500& = 150000000(sto pedeset MILIONA) US dolara!!!!
Nije lose za budzet. Ja da sam kojim slucajem poleteo za USA mozda bih gadno na...b'o ! Kad dolazim u Srbiju, ponesem uvek nekoliko, to je deci bas lepo zadovoljstvo.

huevo niño

pre 9 godina

Zivim u Americi i uprkos ove zabrane redovno kupujem kinder jaja deci, tako da nemojte verovati bas svemu. Kinder jaja necete naci u velikim lancima i supermarketima ali male privatne prodavnice ih drze. Inace glavi razlog zabrane je "choking hazard" tj. sitni plasticni delovi igracaka koji se nalaze u kinder jajima koje dete moze staviti u usta i ugusiti se.

Budimir Trajković

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)

Budimir Trajković

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)

mare

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)
(Budimir Trajković, 24. jun 2014 18:38)

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.

huevo niño

pre 9 godina

Zivim u Americi i uprkos ove zabrane redovno kupujem kinder jaja deci, tako da nemojte verovati bas svemu. Kinder jaja necete naci u velikim lancima i supermarketima ali male privatne prodavnice ih drze. Inace glavi razlog zabrane je "choking hazard" tj. sitni plasticni delovi igracaka koji se nalaze u kinder jajima koje dete moze staviti u usta i ugusiti se.

Grunf

pre 9 godina

Eto ameri ne smeju da kupuju kinder jaja.Stariji se sećaju povećeg spiska šta sve mi nismo smeli da uneseno u zemlju.Farmerke:Levis,Rifle,Lee Cooper,kožne jakne,bunde,starke.Mogao si da uneseš box cigareta i flašu pića,i koliko ono beše 1kg.kafe alvorada ako se dobro sećam dok smo kupovali kafu na tačkice.Doduše nama nisu objašnjavali da rajsfešlusom možeš da se povrediš i da je bunda pretopla što ne prija stanovnicima ovog podneblja.Mi smo još tada znali da cigarete i piće nisu zdravi.Šta će nam kafa.Tako i oni.Ima igračkicu i ne može.Ako hoćeš čokoladu kupi čokoladu,ako ti treba igračka idi i kupi igračku.E šta u onu plastiku možeš da uguraš imesto igračke je drugo pitanje.I mi smo nosili ispod Sportove majice s onim velikim zvezdicama po 10 majci La costa iz Trsta pa bilo skupo pa onda u Instanbul a krokodil znate koliki je bio deco moja.Kad razjapi usta na majci ako staviš prst oće i da ujede.Ih bre kad smo mi te pošalice sa carinom prošli.Tebi skida majice a ovamo tone droge prolaze bez problema.Vlast je vlast ,zakon je zakon.Mora da se poštuje.ha ha

Aleksandar

pre 9 godina

To su stare vesti, prošle godine su ukinuli tu zabranu:
http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/us-ban-of-kinder-eggs-cracked-at-last-8539723.html

Bilo bi lepo kada bi redakcije medija prvo proveravale vesti pre objave, manje bi se brukali.

Nebeski narod

pre 9 godina

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.
(mare, 24. jun 2014 19:10)

Иронично или не, све оно што је нама било забрањено као држави и народу 1999. сада је Украјини дозвољено (гранатирање градова, убијање цивила, слање страних плаћеника). Нама је наређено да се одкренемо Косова, а њима грчевито покушавају да поврате Крим. Нама су због тога свега увели санкције, а Украјини уместо санкција шаљу паре, оружје и људство. Мени сада није јасно шта из твог заједљивог, подругљивог и ниског коментара није тачно? Све си лепо рекао, али ти мислиш да је то смешно. Није. Све је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли. Не сви, то би било непромишљено рећи, али ови што нас убијају и муче - јесу. Сви.

Neobavesteni

pre 9 godina

Ja sam pre nedelju dana poneo 5-6 kinder jaja ne znajuci za ovo, cak kad su me pitali na pretresu da li imam nesto jestivo u koferu, rekao sam samo kinder jaja i pustili su me. Tako da ili info nije bas tacan ili sam imao srece da ne ostanem bez 15-ak hiljada $

Sasa

pre 9 godina

Ima ih pretezno u manjim prodavnicama ciji su vlasnici imigranti a da ih nadjes u velikim marketima kao npr. Wallmart nema a isti taj Wallmart ih prodaje u Kanadi

USA

pre 9 godina

(Milosav, 24. jun 2014 18:48)
u Kaliforniji mozemo da kupimo deci kinder jaja: World Market lanac prodavnica, North Produce lanac prodavnica ...

EuroBalkanac

pre 9 godina

hahaha, Wallmart ne prodaje kinderjaja ali možete npr. kupiti bilo koju municiju za pištolje i puške pa čak i oružje sko se ne varam.

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

Amerika verovatno ima po neki glup zakon ali ih oni ipak, u najvecoj meri, postuju sto za Srbiju ne može da se kaže. Zato nemojmo da im se smejemo jer smo mi, možda, poslednji koji na to imamo pravo. :( Ova vest o Kinder jajima nije tacna.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Код мене у Чикагу регуларно купујем к.јаје. Да ли сте проверили ову информацију?

Dusan SF

pre 9 godina

Istina je, sanjao sam kinder jaja pre neki dan, ali nije ostalo samo na tome, otisao sam iza coska i kupio dva.

Nije ovaj clanak bas skroz tacan...

kao losa kopija

pre 9 godina

Mozda fizicka lica ne smeju da unose kinder-jaja u Ameriku, ali ih u prodaji ima...
Mada ni kinder-jaja vise nisu k'o nekad - ukus je nesto drugaciji a igracke su katastrofa

Aleksa

pre 9 godina

Kakva izmisljotina! Kinder jaja cete naci u piljarnicama u svim vecim gradovima. Mislim, koga ovde briga za Kinder jaja. Ako se malo potrudite mozete naci sta god vam zatreba.

Fica

pre 9 godina

To је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли.
(Nebeski narod)
A reci mi molim da li su Rusi bili sebicni kada su nama u najtezem istorijskom trenutku glasali za uvodjenje sankcija samo da bi sebi ovezbedili neki cef , otpis dugova i kreditnu pozajmicu? Da li su tako nesebicni Rusi ista nama poslali jedan jedini metak 90tih posto kazes da amerikanci svoje saveznike naoruzavaju ? Jeljcin nije proglasen za nikakvog izdajnika Rusije vec mu je Putin podigao spomenik i javno mu je uvek zahvalan sto je " u teskom trenutku za Rusiju znao da trguje tudjim interesima a za rusku korist ". A da li su zli kada su sa Hitlerom delili Poljsku npr? ili kada su okupirali Avganistan?

Igor

pre 9 godina

To ti je kad neki idiotski zakon zaborave da ukinu. Pa eto ti u Japanu upropastise Hentai zbog zakona koji ne dozvlojava prikazivanje ili crtanje pojedinih delova polnih organa (ja mislim da su taj zakon zapatili za vreme americke okupacije nakon WW2). Tako su dosli u situaciju da scene silovanja nisu problem, decija pornografija nije problem, ali zato ko ne precrta polni organ krsi zakon.

Alex

pre 9 godina

Kinder jaja zabranjena za prodaju u Americi?! Steta sto ove budale kod mene u Bostonu to ne znaju pa moja deca potrosise gomilu para kupujuci ih. Malo bolje istrazite pre nego objavite ovakve clanke

luki

pre 9 godina

za sve koji zive u us: pravite li razliku izmedju kinder joy i kinder surprise proizvoda kada tvrdite da se kinder jaja prodaju u americi?

branko

pre 9 godina

Ovo je djelimicno tacna prica. Necu da komentarisem dio koji se odnosi na Americki zakon, al Kinder jaja se mogu kupiti u prodavnicama koje prodaju internacionalne prehrambene proizvode.

xRade

pre 9 godina

Cim se spomene Amerika odma komentari kako je to glupo sve sto ima veze sa njom. Mi Srbi narod NAJPAMETNIJI. Sve znamo kako treba i kako mora. Pa sta ako i nema?? To je da mala deca ne pojedu i umru. Sta je tu problem. Inace kinder Jajca ima da se kupe po radnjama sto drze Grci, Meksikanci...

Achitwn

pre 9 godina

Kinder jaje opasno ali zato svaki balavac koji ima ličnu kartu može uz pomoć iste da kupi raketni bacač u obližnjoj radnji.
(Nenad-EU, 24. jun 2014 18:29)

Pricas gluposti prijatelju. A pored toga ne znam ko to ima vise oruzja ameri ili mi. Doduse nama pucaljke i ne trbaju, latimo se mi i ladnog oruzja. A sto se tice kinder jaja, suvise cesto su ih mala deca gutala i ovo je predrostroznost.

ohohooooo...!!!

pre 9 godina

60000 jaja X 2500& = 150000000(sto pedeset MILIONA) US dolara!!!!
Nije lose za budzet. Ja da sam kojim slucajem poleteo za USA mozda bih gadno na...b'o ! Kad dolazim u Srbiju, ponesem uvek nekoliko, to je deci bas lepo zadovoljstvo.

kica

pre 9 godina

upravo sam primio 3 u paketu, u Kaliforniji, poslala tasta iz Beogtada za dete. ali, cinjenica je da su mi jednom na aerodromu konfiskovali! kaznu nisu naplatili, samo su oduzeli.

saša

pre 9 godina

Za ove iz SAD-a: možda vi kupujete Kinder jaja, ali samo u ruskim, ili našim prodavnicama. Ameri su pre dve godine dozvolili uvoz sličnom proizvodu, gde se žuto plastično jaje vidi kad odmotate, na polovini. Original Ferrero Kinder jaja su zabranjena, definitivno. Imaš google, lepo proveri.

Dex Dejvid,

pre 9 godina

Tačno je da su Kinder jaja pasna za djecu i žalim što su Amerikanci ukinuli zabranu na uvoz Kinder jaja.No za djecu su mnogo opasnije jeftine kineske plišane igračke, jako loše utječu na disajne organe i na dječji organizam uopšte, a tek razni dodaci u vidu bonbica također mogu biti veoma opasni za djecu.Volio bih da na takve proizvode postoji enbargo na uvoz kod nas i u svakoj zemlji svijeta.No Američko licemjerje i povlaščeni položaj bogatih najbolje se ogleda u originalnim kineskim duvanskim proizvodima.I u vrijeme največe kubanske krize na Wall Street-u mogle su se kupiti najraviranije kubanske cigare, Cohiba što je starinski naziv za Cubu i Havana.Nisu ista pravila za bogate i siromašne čak ni u Americi koja drži do svog pravnog sistema.

Marija

pre 9 godina

Za kinder jaja ne znam ali sam sa Kube ulaskom u Ameriku imala sa sobom Kubanske cigare i takodje prijavila cariniku. Nikakvih problema nije bilo ali sam cula od americkog vodica da se pušenje Kubanske cigare u Floridi moze kazniti sa cak 12 godina zatvora.

Laza

pre 9 godina

Sto se tice Kinder jaja mislim da su zabranjena jer je bilo slucajeva da su se deca davila sitnim delovima igracaka. U Americi nisam vidjao Kinder jaja, ali sam vidjao vrlo slicna druge marke koja se mogu kupiti u prodavnicama gde se prodaje roba iz bivse Juge. Mozda pojedinci ne mogu da unesu Absint u Ameriku, ali mislim da to ne vazi za firme. Moze se kupiti u mnogim prodavnicama alkoholnih pica ili popiti koji u mnogim barovima.

b

pre 9 godina

Dotle kod nas na grani, ako si običan sledi teško maltretiranje, ako daš evro najlepši si, a ako nosiš belo rampa je podignuta za proletanje...

XXX

pre 9 godina

Klasican mit koji B92 prenosi kao "proverenu informaciju". Kinder jaje ima da se kupi na dosta mesta u USA, narocito po kioscima koje drze stranci.

Sale

pre 9 godina

A sta je ovo http://www.walmart.com/browse/sports-outdoors/rifles/4125_546956_1107532_1225336_1225338/?_refineresult=true&povid=cat1107532-env538992-moduleB082813-lLinkFC1Firearms

dzoni

pre 9 godina

Koga briga za ameriku..pre neki dan gledam bagerima ruse satore beskucnika i to van gradova..kazu jadnici to im bio jedini krov nad glavom al vlasti to ne zanimaju.

Boban

pre 9 godina

Sećam se kad sam bio mali, ćale me pošalje u prodavnicu da kupim dva hleba i mleko, a za kusur neki slatkiš. Ja se vratim kući sa kinder jajetom i sa jednim hlebom :-)

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

@(saša, 24. jun 2014 21:31): Da li ti svarno verujes da bi neko, bilo to Rus ili "nas" covek, rizikovao svoj biznis zbog neke sitne zarade I drzao nesto za sta su kazne enormne? Originalna Kinder "jaja" mogu da se kupe legalno I ne drze ih "ispod tezge". :(

Only_Facts

pre 9 godina

Evo ko zna nesto engleskog moze da procita na zvanicnoj stranici nadleznog organa u SAD
http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_107.html

justin

pre 9 godina

Sami prave Biznis org kriminalu..kao I prohibicija...Predlažem kao rešenje -Plastično jaje sa igračkom a unutra čokoladno jaje (bez igračke)-moguće da će ovako da savladaju gradivo pa za jedno stotinka godina postanu zreli I za parava KinderJaja.

VesnaDC

pre 9 godina

Uopste nije tacno. Mozda nesto zvanicno palamude, inace kinder jaja se prodaju u ruskim prodavnicama hrane sirom Amerike, a kako ovde stizu ne znam.

mare

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)
(Budimir Trajković, 24. jun 2014 18:38)

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.

Budimir Trajković

pre 9 godina

Ма разумљиво је то. Па код њих би се и одрасли гушили пластиком, без упутства за употребу :-)

Nebeski narod

pre 9 godina

Hahahaha, jeste, zbog toga jadni glupi Amerikanci vladaju svetom. A mi, nebeski narod, vecito trpimo nepravedne i nicim izazvane sankcije. ;) A deca umeju da nam jedu kinder jaja.
(mare, 24. jun 2014 19:10)

Иронично или не, све оно што је нама било забрањено као држави и народу 1999. сада је Украјини дозвољено (гранатирање градова, убијање цивила, слање страних плаћеника). Нама је наређено да се одкренемо Косова, а њима грчевито покушавају да поврате Крим. Нама су због тога свега увели санкције, а Украјини уместо санкција шаљу паре, оружје и људство. Мени сада није јасно шта из твог заједљивог, подругљивог и ниског коментара није тачно? Све си лепо рекао, али ти мислиш да је то смешно. Није. Све је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли. Не сви, то би било непромишљено рећи, али ови што нас убијају и муче - јесу. Сви.

Achitwn

pre 9 godina

Kinder jaje opasno ali zato svaki balavac koji ima ličnu kartu može uz pomoć iste da kupi raketni bacač u obližnjoj radnji.
(Nenad-EU, 24. jun 2014 18:29)

Pricas gluposti prijatelju. A pored toga ne znam ko to ima vise oruzja ameri ili mi. Doduse nama pucaljke i ne trbaju, latimo se mi i ladnog oruzja. A sto se tice kinder jaja, suvise cesto su ih mala deca gutala i ovo je predrostroznost.

Fica

pre 9 godina

To је истина, осим да су Американци глупи. Они су само себични и зли.
(Nebeski narod)
A reci mi molim da li su Rusi bili sebicni kada su nama u najtezem istorijskom trenutku glasali za uvodjenje sankcija samo da bi sebi ovezbedili neki cef , otpis dugova i kreditnu pozajmicu? Da li su tako nesebicni Rusi ista nama poslali jedan jedini metak 90tih posto kazes da amerikanci svoje saveznike naoruzavaju ? Jeljcin nije proglasen za nikakvog izdajnika Rusije vec mu je Putin podigao spomenik i javno mu je uvek zahvalan sto je " u teskom trenutku za Rusiju znao da trguje tudjim interesima a za rusku korist ". A da li su zli kada su sa Hitlerom delili Poljsku npr? ili kada su okupirali Avganistan?

dzoni

pre 9 godina

Koga briga za ameriku..pre neki dan gledam bagerima ruse satore beskucnika i to van gradova..kazu jadnici to im bio jedini krov nad glavom al vlasti to ne zanimaju.

Dex Dejvid,

pre 9 godina

Tačno je da su Kinder jaja pasna za djecu i žalim što su Amerikanci ukinuli zabranu na uvoz Kinder jaja.No za djecu su mnogo opasnije jeftine kineske plišane igračke, jako loše utječu na disajne organe i na dječji organizam uopšte, a tek razni dodaci u vidu bonbica također mogu biti veoma opasni za djecu.Volio bih da na takve proizvode postoji enbargo na uvoz kod nas i u svakoj zemlji svijeta.No Američko licemjerje i povlaščeni položaj bogatih najbolje se ogleda u originalnim kineskim duvanskim proizvodima.I u vrijeme največe kubanske krize na Wall Street-u mogle su se kupiti najraviranije kubanske cigare, Cohiba što je starinski naziv za Cubu i Havana.Nisu ista pravila za bogate i siromašne čak ni u Americi koja drži do svog pravnog sistema.

Grunf

pre 9 godina

Eto ameri ne smeju da kupuju kinder jaja.Stariji se sećaju povećeg spiska šta sve mi nismo smeli da uneseno u zemlju.Farmerke:Levis,Rifle,Lee Cooper,kožne jakne,bunde,starke.Mogao si da uneseš box cigareta i flašu pića,i koliko ono beše 1kg.kafe alvorada ako se dobro sećam dok smo kupovali kafu na tačkice.Doduše nama nisu objašnjavali da rajsfešlusom možeš da se povrediš i da je bunda pretopla što ne prija stanovnicima ovog podneblja.Mi smo još tada znali da cigarete i piće nisu zdravi.Šta će nam kafa.Tako i oni.Ima igračkicu i ne može.Ako hoćeš čokoladu kupi čokoladu,ako ti treba igračka idi i kupi igračku.E šta u onu plastiku možeš da uguraš imesto igračke je drugo pitanje.I mi smo nosili ispod Sportove majice s onim velikim zvezdicama po 10 majci La costa iz Trsta pa bilo skupo pa onda u Instanbul a krokodil znate koliki je bio deco moja.Kad razjapi usta na majci ako staviš prst oće i da ujede.Ih bre kad smo mi te pošalice sa carinom prošli.Tebi skida majice a ovamo tone droge prolaze bez problema.Vlast je vlast ,zakon je zakon.Mora da se poštuje.ha ha

Aleksa

pre 9 godina

Kakva izmisljotina! Kinder jaja cete naci u piljarnicama u svim vecim gradovima. Mislim, koga ovde briga za Kinder jaja. Ako se malo potrudite mozete naci sta god vam zatreba.

EuroBalkanac

pre 9 godina

hahaha, Wallmart ne prodaje kinderjaja ali možete npr. kupiti bilo koju municiju za pištolje i puške pa čak i oružje sko se ne varam.

Neobavesteni

pre 9 godina

Ja sam pre nedelju dana poneo 5-6 kinder jaja ne znajuci za ovo, cak kad su me pitali na pretresu da li imam nesto jestivo u koferu, rekao sam samo kinder jaja i pustili su me. Tako da ili info nije bas tacan ili sam imao srece da ne ostanem bez 15-ak hiljada $

xRade

pre 9 godina

Cim se spomene Amerika odma komentari kako je to glupo sve sto ima veze sa njom. Mi Srbi narod NAJPAMETNIJI. Sve znamo kako treba i kako mora. Pa sta ako i nema?? To je da mala deca ne pojedu i umru. Sta je tu problem. Inace kinder Jajca ima da se kupe po radnjama sto drze Grci, Meksikanci...

huevo niño

pre 9 godina

Zivim u Americi i uprkos ove zabrane redovno kupujem kinder jaja deci, tako da nemojte verovati bas svemu. Kinder jaja necete naci u velikim lancima i supermarketima ali male privatne prodavnice ih drze. Inace glavi razlog zabrane je "choking hazard" tj. sitni plasticni delovi igracaka koji se nalaze u kinder jajima koje dete moze staviti u usta i ugusiti se.

Sale

pre 9 godina

A sta je ovo http://www.walmart.com/browse/sports-outdoors/rifles/4125_546956_1107532_1225336_1225338/?_refineresult=true&povid=cat1107532-env538992-moduleB082813-lLinkFC1Firearms

kao losa kopija

pre 9 godina

Mozda fizicka lica ne smeju da unose kinder-jaja u Ameriku, ali ih u prodaji ima...
Mada ni kinder-jaja vise nisu k'o nekad - ukus je nesto drugaciji a igracke su katastrofa

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

Amerika verovatno ima po neki glup zakon ali ih oni ipak, u najvecoj meri, postuju sto za Srbiju ne može da se kaže. Zato nemojmo da im se smejemo jer smo mi, možda, poslednji koji na to imamo pravo. :( Ova vest o Kinder jajima nije tacna.

Igor

pre 9 godina

To ti je kad neki idiotski zakon zaborave da ukinu. Pa eto ti u Japanu upropastise Hentai zbog zakona koji ne dozvlojava prikazivanje ili crtanje pojedinih delova polnih organa (ja mislim da su taj zakon zapatili za vreme americke okupacije nakon WW2). Tako su dosli u situaciju da scene silovanja nisu problem, decija pornografija nije problem, ali zato ko ne precrta polni organ krsi zakon.

saša

pre 9 godina

Za ove iz SAD-a: možda vi kupujete Kinder jaja, ali samo u ruskim, ili našim prodavnicama. Ameri su pre dve godine dozvolili uvoz sličnom proizvodu, gde se žuto plastično jaje vidi kad odmotate, na polovini. Original Ferrero Kinder jaja su zabranjena, definitivno. Imaš google, lepo proveri.

ohohooooo...!!!

pre 9 godina

60000 jaja X 2500& = 150000000(sto pedeset MILIONA) US dolara!!!!
Nije lose za budzet. Ja da sam kojim slucajem poleteo za USA mozda bih gadno na...b'o ! Kad dolazim u Srbiju, ponesem uvek nekoliko, to je deci bas lepo zadovoljstvo.

XXX

pre 9 godina

Klasican mit koji B92 prenosi kao "proverenu informaciju". Kinder jaje ima da se kupi na dosta mesta u USA, narocito po kioscima koje drze stranci.

Dusan SF

pre 9 godina

Istina je, sanjao sam kinder jaja pre neki dan, ali nije ostalo samo na tome, otisao sam iza coska i kupio dva.

Nije ovaj clanak bas skroz tacan...

Alex

pre 9 godina

Kinder jaja zabranjena za prodaju u Americi?! Steta sto ove budale kod mene u Bostonu to ne znaju pa moja deca potrosise gomilu para kupujuci ih. Malo bolje istrazite pre nego objavite ovakve clanke

Aleksandar

pre 9 godina

To su stare vesti, prošle godine su ukinuli tu zabranu:
http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/us-ban-of-kinder-eggs-cracked-at-last-8539723.html

Bilo bi lepo kada bi redakcije medija prvo proveravale vesti pre objave, manje bi se brukali.

USA

pre 9 godina

(Milosav, 24. jun 2014 18:48)
u Kaliforniji mozemo da kupimo deci kinder jaja: World Market lanac prodavnica, North Produce lanac prodavnica ...

Sasa

pre 9 godina

Ima ih pretezno u manjim prodavnicama ciji su vlasnici imigranti a da ih nadjes u velikim marketima kao npr. Wallmart nema a isti taj Wallmart ih prodaje u Kanadi

b

pre 9 godina

Dotle kod nas na grani, ako si običan sledi teško maltretiranje, ako daš evro najlepši si, a ako nosiš belo rampa je podignuta za proletanje...

Mоје мишљење

pre 9 godina

Код мене у Чикагу регуларно купујем к.јаје. Да ли сте проверили ову информацију?

Tri karte za Hollywood

pre 9 godina

@(saša, 24. jun 2014 21:31): Da li ti svarno verujes da bi neko, bilo to Rus ili "nas" covek, rizikovao svoj biznis zbog neke sitne zarade I drzao nesto za sta su kazne enormne? Originalna Kinder "jaja" mogu da se kupe legalno I ne drze ih "ispod tezge". :(

Marija

pre 9 godina

Za kinder jaja ne znam ali sam sa Kube ulaskom u Ameriku imala sa sobom Kubanske cigare i takodje prijavila cariniku. Nikakvih problema nije bilo ali sam cula od americkog vodica da se pušenje Kubanske cigare u Floridi moze kazniti sa cak 12 godina zatvora.

branko

pre 9 godina

Ovo je djelimicno tacna prica. Necu da komentarisem dio koji se odnosi na Americki zakon, al Kinder jaja se mogu kupiti u prodavnicama koje prodaju internacionalne prehrambene proizvode.

kica

pre 9 godina

upravo sam primio 3 u paketu, u Kaliforniji, poslala tasta iz Beogtada za dete. ali, cinjenica je da su mi jednom na aerodromu konfiskovali! kaznu nisu naplatili, samo su oduzeli.

Only_Facts

pre 9 godina

Evo ko zna nesto engleskog moze da procita na zvanicnoj stranici nadleznog organa u SAD
http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_107.html

luki

pre 9 godina

za sve koji zive u us: pravite li razliku izmedju kinder joy i kinder surprise proizvoda kada tvrdite da se kinder jaja prodaju u americi?

justin

pre 9 godina

Sami prave Biznis org kriminalu..kao I prohibicija...Predlažem kao rešenje -Plastično jaje sa igračkom a unutra čokoladno jaje (bez igračke)-moguće da će ovako da savladaju gradivo pa za jedno stotinka godina postanu zreli I za parava KinderJaja.

Laza

pre 9 godina

Sto se tice Kinder jaja mislim da su zabranjena jer je bilo slucajeva da su se deca davila sitnim delovima igracaka. U Americi nisam vidjao Kinder jaja, ali sam vidjao vrlo slicna druge marke koja se mogu kupiti u prodavnicama gde se prodaje roba iz bivse Juge. Mozda pojedinci ne mogu da unesu Absint u Ameriku, ali mislim da to ne vazi za firme. Moze se kupiti u mnogim prodavnicama alkoholnih pica ili popiti koji u mnogim barovima.

Boban

pre 9 godina

Sećam se kad sam bio mali, ćale me pošalje u prodavnicu da kupim dva hleba i mleko, a za kusur neki slatkiš. Ja se vratim kući sa kinder jajetom i sa jednim hlebom :-)

VesnaDC

pre 9 godina

Uopste nije tacno. Mozda nesto zvanicno palamude, inace kinder jaja se prodaju u ruskim prodavnicama hrane sirom Amerike, a kako ovde stizu ne znam.