Utorak, 24.06.2014.

10:17

"Niko nema deficit kao Srbija"

Poplave nisu opravdanje da se nešto ne uradi, već bi trebalo da budu podstrek, Srbija ima deficit kao niko na svetu, kaže Vladimir Vučković iz Fiskalnog saveta.

Izvor: B92

"Niko nema deficit kao Srbija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

e tugo

pre 9 godina

Od kad su za savjetnike vlade Srbije dosli Franco Frattini i Dominique Strauss-Kahn njihovim djelovanjem srbija je odvedena u duznicko ropstvo.
Ovu dvojicu odma smjenit dok ne naprave jos vecu stetu, a ostaviti domacim strucnjacima, patriotama da rijese probleme koje su ovaj dvojac ostavlja iza sebe.Srbiji treba vlada nacionaln socijalistickog jedinstva a ne strani hostapleri da vode ovaj napacen, od svijeta izdan i zaboravljen narod.

Zivio drug vucic, tlo pod njegovim nogama se zlati od prolivenoga znoja ovog borca za srbiju, za srpstvo. Budimo mu vjecno zahvalni.

nikola

pre 9 godina

jos sam davno ukazivao na ovo...ne mozes da smanjis plate, povecas poreze a da u budzetu ocekujes isti ptiliv, to samo zena s bradom moze! A deficit ce do rebalansa biti toliki da ce za glavu da se hvataju...

Silvester

pre 9 godina

Srbi imaju DESET puta manju platu od vodećih EU država i jednake cene osnovnih životnih potrepština sa Evropom. Čak i mnogo veće, jer su robe i usluge daleko nekvalitetnije od evropskih. Pa neka je i viškova zaposlenih na sve strane, sa jednom normalnom evropskom platom ova zemlja izdržava DESETORO zaposlenih građana i njihovih porodica!!??? I ovi političari, sa platama 3-30 puta većim od proseka nas godinama ubeđuju kako ni to nije realno, i kako smo džabalebaroši, kako ni to nismo zaslužili??? Marš napolje, bando pokvarena!

mixer

pre 9 godina

Pa g-dine Vučiću angažujte stručnjake ,ako ih u-opšte imate,i via Medveđa..eno kažu da dole ima nalazište bakra i zlata samo tako. I da uživamo. Pošalji tešku mehanizaciju,i zakopajte u zemlju. A ne Beograd na vodi i koješta! Uzeće nam Albanci rude... ALO BRE!!!!

pera ložač

pre 9 godina

Vučić o deficitu: Imamo najveći deficit na svetu! Opet smo najbolji na svetu! To je još jedan dokaz uspešnosti ove vlade!
ah botovima stvarno moraš sve da crtaš...
1.) Zašto
2.) je
3.) deficit
4.) budžeta
5.) 8,9%
6.) BDP
7.) a
8.) krenuli
9.) smo
10.) svom
11.) snagom
12.) u
13.) reforme?

solunac

pre 9 godina

evo ih soroševci iz fiskalnog saveta se javljaju svaki drugi dan i pričaju o smanjenju plata i penzija linearno dok se gospodin sa svojih 166.000 dinara neto plate koju mu daje država uživa i nema nista pametnije da kaze naprimer kako da se pokrene trosenje novca ili da se pokrene privreda i ekonomija ili da se recimo smanje velike plate kao što je njegova bar ispod 100.000, napraviće od srbije vijetnam sa svojim lazima i demagogijom.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Doktor Nele, ljubi ga majka, počeo, uradio i odbranio disertaciju za samo godinu dana... čovek za primer. PPV a sada Premijer, polivalentni supermen, ima ga i tamo gde ga nema, bez njega niko ništa niti može niti sme da uradi, u narodu poznat kao Bog i batina... Gospodar Vučić.
Tu su mašne tu su tašne, nova odela svaki dan, putovanja, avioni, kamioni, autobusi za GSP i potucanja po svetu "...lubim ruke, a naročito noge... udelite sirotinji..."!!! Dramske pauze, zamišljeni pogledi, izmišljene afere... sve je to naša realnost + beznađe jer ovi na vlasti NISU NIKAD I NIGDE UČILI DA RADE POSAO IZ OPISA NJIHOVOG RADNOG MESTA. NIKAD ŽUTU BANKU NISU ZARADILI, A TROŠE KAO PIJANI MORNARI I NIKAD NAM SA NJIMA NE MOŽE BITI BOLJE... nama a ni botovima (njih još više lažu):

moje ime

pre 9 godina

Srbija bi ako ne racunamo rezultate FIAT-a sve vreme bila u recesiji.

Dakle, jos od svetske krize, ne bismo nijednog trenutka izasli iz recesije.
Imali smo taj skok izvoza u cemu je doprineo FIAT, ali sta dalje?

FIAT nece vise proizvoditi ove nego prethodne godine. Niti ce u narednih 5 godina proizvoditi vise nego 2013. godine. Veliko je pitanje da li ce neko od nasih proizvodjaca poceti da proizvodi neke od komponenata za FIAT. Tu bismo mogli da napravimo jos neki rezultat, ali taj rast nece biti veliki i nece moci da kompenzuje pad ostatka privrede.

Sledi nam neminovno pad potrosnje zbog fiskalne konsolidacije ili jos gore zbog krize javnog duga.
Ako uzmemo za ozbiljno izjavu da je nasa granica prakticno dug od 80%, mozemo da zakljucimo da imamo rok do negde 2016. godine.

Medjutim, niko ne zna da li ce do bankrota doci i ranije. Kada dug bude recimo 70%.

Vec na kraju ove godine, dug ce biti preko 70% i to uz prodaju Telekoma. Sledece godine ocekujem prodaju EPS-a. Medjutim, ako ne bude nikakvih promena, fiskalni deficit ce sledece godine ostati na 10% GDP-a.

Dakle, vec pocetkom 2016. ocekujem da dug dodje do oko 80% GDP-a. Ako dodje do krize javnog duga i do naglih rezanja, GDP ce naglo pasti, a dug ce u relativnom smislu skociti makar za 20%(na 100%). Ako dodamo da ce 2016. krenuti da raste centralna stopa ECB-a, mozemo ocekivati monetarni udar i devalvaciju za 20 do 40%. To bi dovelo nas dug na 120 do 140% GDP-a.

genije

pre 9 godina

@(Ekonomskireset, 24. jun 2014 12:01)
Niko nije zaboravio 90-te, nemaju ljudi ovde baš pileći mozak.
Ratovi i sankcije su možda mogli da se izbegnu a možda i ne (vidimo primere Libije, Iraka, Egipta a sada Ukrajine, Sirije itd - kad neko "veliki" reši da u nekoj zemlji bude rata - njega bude šta god ti uradio).
Sa druge strane lopovluk i temeljno razaranje već isprebijane ekonomije od 2000-te na ovamo je itekako moglo da se izbegne!

DSS je otišao u zaborav zbog lošeg vodjenja države (a imali su veliku podršku u jednom momentu).
DS odlazi u zaborav iz istog razloga.
Ko onda preostaje? Pored Radulovića za kog "navijam" ostaju ovi baksuzi koji su mnogima ostali kao poslednji izbor i kojima su mnogi delimično progledali kroz prste zbog onoga što sam opisao u prvoj rečenici...
Imaju šansu i ako je i oni prokockaju (a sva je prilika da će biti tako) mene je strah jer mi jednostavno nemamo više koga da biramo (khm Radulović? :) )...

Revolucija? Ne! 5-og oktobra smo imali koga da "dovedemo" na vlast (i debelo se za**bali) a sad možemo samo da skinemo ove i ne dovedemo NIKOG na vlast = anarhija i još gori raspad sistema...

Namazimo se i uzivajmo

pre 9 godina

Sloba stvorio tajkune, dosmanlije zatrle ono malo privrede i sve rasprodase u savezu sa tajkunima, i postadosmo robovi domace i strane vlastele, robovi u svojoj zemlji.

Sve to ne bi bilo cudno da narod koji kuka sve to sam nije glasao, i, i dalje glasa.
Prema tome, sve ide po zeljenom planu i programu.
Siromastvo je super, i ne treba nam funcionalna drzava sa ciljem i interesima.

anonimus

pre 9 godina

polovično si u pravu. jedna informacija. još dok je Tito bio živ, nama je EU nudila direktno članstvo bez peripetija. postojao je samo jedan uslov: da Tito dozvoli višestranački sistem u SFRJ. Tito je to odbio rekavši da bi onda "šakali rasturili državu..". Nažalost, bio je u pravu. Da je znao šta će se dešavati 10 godina posle njegove smrti, možda bi drugačiju odluku doneo.

Igor Gavran

pre 9 godina

Gledam broj pluseva i minusa na clancima koji kritikuju vlast. Broj pozitivnih ocena varira, a broj negativnih je kod svih zakucan na oko 150. E moja Srbijo medju ostrascenim stranckim kadrovima... Ova zemlja se raspada, za vreme bombardovanja smo imali neku nadu da ce biti bolje, ovo sada je strasno! Totalna apatija, odsustvo elementarne logike u narodu. Pametni su otisli odavno...

Dr

pre 9 godina

Ranije je bilo lose, ali od kad su Vucic & Co. dosli na vlast pre dve i po godine nase propadanje je dramaticno ubrzano. Brod nezadrzivo tone i treba ga sto pre napustiti. Svi koji imaju sanse da odu u inostranstvo neka to odmah ucine. Ja idem za 3 nedelje. Ovde situacije nece NIKADA biti normalna. Zavrsio sam fakutet pre 7 godina i nemam posao. Svi kazu: "Moras da se aktiviras", sto znaci da se uclanim u neku od stranaka na vlasti. Neka hvala. U Norveskoj me hoce i bez clanstva u stranci. Samo da polozim ispit za jezik i PALIM!

Ekonomskireset

pre 9 godina

Muka mi je vise od ovih sto kukaju kako je sve pocelo od 5. Oktobra. Jel to neka amnezija? Primarna emisija i stampanje novca bez pokrica je bila osnovna ekonomska poluga vlasti SPS i njihovih satelita,najvece propsast je bila u vreme kadfa su na vlasti bili ovi sadasnji, samo se njima ne zamera sto su bivsi!?Dal je moguce da smo toliko skloni zaboravu i da prihvatamo njihovu mantru kako su svi problemi poceli sa 5.tim oktobrom. Taj dan je nasvetliji datum u novijoj srpskoj istoriji i nikada necemo dozvoliti da se to blati. Slabosti i problema je bilo, ali to nije uporedivo sa ratovima, sankcijama, demonstracijama, kradjom izbora, ubistivma politickih protivnika, kradjom zajma za preporod Srbije, kradjom stare devizne stednje, decijih dodataka, nije bilo goroiva na pumpama, nije bilo lekova, nije bilo ulja, kafe, medicinskih preparata i td, itd...,to se jednostavo ne MOZE porediti niti zaboraviti. A sad imamo razne Vuline, Stefanovice, Gojkovicke,Rističeviće, jel to prava slika Srbije= ,...zalosna nam majka.

Objasnjenje

pre 9 godina

G.Vuckovicu da vam ja objasnim:
1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli.
2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu.
3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama.
4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije.
5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali.
6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija.
7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju.
8. Niko nikad nije odgovarao.
Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio.

seljak e

pre 9 godina

@ 1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli. 2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu. 3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama. 4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije. 5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali. 6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija. 7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju. 8. Niko nikad nije odgovarao. Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio. (Objasnjenje, 24. jun 2014 11:19)

daleko od toga da su problemi poceli 5. oktobra. Mnogo ranije pokradeno je sve sto je moglo da se pokrade, a drzava vec vise od deceniju ne moze da stane na noge. Da nije bilo Miloseviceve politike devedesetih, mi bi odavno bili clanovi EU. Ziveli bi normalnim zivotom i ne bi citali ovako ruzne vesti.

Gradjanka

pre 9 godina

A u petak svecano otvaranje projekta Beograd na vodi.Prvo cirkus oko policije paonda okoprojekta da se ne bi gradjani zamajavali oko sve losijeg zivota. Pitam se sta je sledece

prevaranti

pre 9 godina

Taj rast izvoza je beznacajna stvar jer je to rast izvoza stranih firmi od koga mi fakticki nemamo nikakvu korist. Mi tim firmama cak placamo. Mi placamo Boschu 23 000 evra po zaposlenom da napravi fabriku u Pecincima, a onda ce oni da izvoze, mi od toga nikakve koristi nemamo a nama ce da pricaju kako "nama" raste izvoz.

svetla buducnost

pre 9 godina

Na pitanje kod koga ta svest treba da sazri, on odgovara - na mestu gde se donose odluke u Vladi.

Nasa Vlada je jedan covek, svi znate ko, ali ne moze da se koncentise jer mora konstantno da se brani od nevidljivih neprijatelja, mora da pravi makete kula i gradova, mora da brani svoje pulene od kritika, mora da koristi "prvi asov", da dodaje pakete sa vodom za poplavljeno stanovnistvo, a i poneko cebe...!!!

Pa kako onda da radi i svoj posao mucenik??? Kako???

dejan

pre 9 godina

Koji stabilan kurs kada je podigao cene,poreze,svašta nešto....eto to je inflacija,a to što se zove hiljadu dinara a vredi realno trećinu u odnosu na period pod žutima,to je pitanje ratne mornarice?A da,žuti su lopovi a ovi su domaćinska vlast,ahahahaha!

Vladimir

pre 9 godina

Rezultati rada vlade,privredna aktivnost nula.Zamajavaju narod jefinim pričama,jurenjem nekih kriminalaca a realno zemlja pred bankrotom,ne rade ništa,a i šta da rade,jel ima tamo neki koji zna svoj posao,koji nije kupio diplomu i koji je u vlasti zbog Srbije a ne zbog sebe.

PatriJota

pre 9 godina

I onda kazu da niucemu nismo LIDERI regiona, EU i celog sveta??? Samo polako, ovo je tek pocetak radikalske Megatrend vladavine??? Ako ostanu jos neko vreme tek cete videti kako izgleda dno dna, beda, beznadje a na kraju i gradjanski rat???

Vladimir

pre 9 godina

Rezultati rada vlade,privredna aktivnost nula.Zamajavaju narod jefinim pričama,jurenjem nekih kriminalaca a realno zemlja pred bankrotom,ne rade ništa,a i šta da rade,jel ima tamo neki koji zna svoj posao,koji nije kupio diplomu i koji je u vlasti zbog Srbije a ne zbog sebe.

Objasnjenje

pre 9 godina

G.Vuckovicu da vam ja objasnim:
1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli.
2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu.
3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama.
4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije.
5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali.
6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija.
7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju.
8. Niko nikad nije odgovarao.
Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio.

dejan

pre 9 godina

Koji stabilan kurs kada je podigao cene,poreze,svašta nešto....eto to je inflacija,a to što se zove hiljadu dinara a vredi realno trećinu u odnosu na period pod žutima,to je pitanje ratne mornarice?A da,žuti su lopovi a ovi su domaćinska vlast,ahahahaha!

Igor Gavran

pre 9 godina

Gledam broj pluseva i minusa na clancima koji kritikuju vlast. Broj pozitivnih ocena varira, a broj negativnih je kod svih zakucan na oko 150. E moja Srbijo medju ostrascenim stranckim kadrovima... Ova zemlja se raspada, za vreme bombardovanja smo imali neku nadu da ce biti bolje, ovo sada je strasno! Totalna apatija, odsustvo elementarne logike u narodu. Pametni su otisli odavno...

svetla buducnost

pre 9 godina

Na pitanje kod koga ta svest treba da sazri, on odgovara - na mestu gde se donose odluke u Vladi.

Nasa Vlada je jedan covek, svi znate ko, ali ne moze da se koncentise jer mora konstantno da se brani od nevidljivih neprijatelja, mora da pravi makete kula i gradova, mora da brani svoje pulene od kritika, mora da koristi "prvi asov", da dodaje pakete sa vodom za poplavljeno stanovnistvo, a i poneko cebe...!!!

Pa kako onda da radi i svoj posao mucenik??? Kako???

Gradjanka

pre 9 godina

A u petak svecano otvaranje projekta Beograd na vodi.Prvo cirkus oko policije paonda okoprojekta da se ne bi gradjani zamajavali oko sve losijeg zivota. Pitam se sta je sledece

Ekonomskireset

pre 9 godina

Muka mi je vise od ovih sto kukaju kako je sve pocelo od 5. Oktobra. Jel to neka amnezija? Primarna emisija i stampanje novca bez pokrica je bila osnovna ekonomska poluga vlasti SPS i njihovih satelita,najvece propsast je bila u vreme kadfa su na vlasti bili ovi sadasnji, samo se njima ne zamera sto su bivsi!?Dal je moguce da smo toliko skloni zaboravu i da prihvatamo njihovu mantru kako su svi problemi poceli sa 5.tim oktobrom. Taj dan je nasvetliji datum u novijoj srpskoj istoriji i nikada necemo dozvoliti da se to blati. Slabosti i problema je bilo, ali to nije uporedivo sa ratovima, sankcijama, demonstracijama, kradjom izbora, ubistivma politickih protivnika, kradjom zajma za preporod Srbije, kradjom stare devizne stednje, decijih dodataka, nije bilo goroiva na pumpama, nije bilo lekova, nije bilo ulja, kafe, medicinskih preparata i td, itd...,to se jednostavo ne MOZE porediti niti zaboraviti. A sad imamo razne Vuline, Stefanovice, Gojkovicke,Rističeviće, jel to prava slika Srbije= ,...zalosna nam majka.

prevaranti

pre 9 godina

Taj rast izvoza je beznacajna stvar jer je to rast izvoza stranih firmi od koga mi fakticki nemamo nikakvu korist. Mi tim firmama cak placamo. Mi placamo Boschu 23 000 evra po zaposlenom da napravi fabriku u Pecincima, a onda ce oni da izvoze, mi od toga nikakve koristi nemamo a nama ce da pricaju kako "nama" raste izvoz.

PatriJota

pre 9 godina

I onda kazu da niucemu nismo LIDERI regiona, EU i celog sveta??? Samo polako, ovo je tek pocetak radikalske Megatrend vladavine??? Ako ostanu jos neko vreme tek cete videti kako izgleda dno dna, beda, beznadje a na kraju i gradjanski rat???

Dr

pre 9 godina

Ranije je bilo lose, ali od kad su Vucic & Co. dosli na vlast pre dve i po godine nase propadanje je dramaticno ubrzano. Brod nezadrzivo tone i treba ga sto pre napustiti. Svi koji imaju sanse da odu u inostranstvo neka to odmah ucine. Ja idem za 3 nedelje. Ovde situacije nece NIKADA biti normalna. Zavrsio sam fakutet pre 7 godina i nemam posao. Svi kazu: "Moras da se aktiviras", sto znaci da se uclanim u neku od stranaka na vlasti. Neka hvala. U Norveskoj me hoce i bez clanstva u stranci. Samo da polozim ispit za jezik i PALIM!

seljak e

pre 9 godina

@ 1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli. 2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu. 3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama. 4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije. 5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali. 6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija. 7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju. 8. Niko nikad nije odgovarao. Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio. (Objasnjenje, 24. jun 2014 11:19)

daleko od toga da su problemi poceli 5. oktobra. Mnogo ranije pokradeno je sve sto je moglo da se pokrade, a drzava vec vise od deceniju ne moze da stane na noge. Da nije bilo Miloseviceve politike devedesetih, mi bi odavno bili clanovi EU. Ziveli bi normalnim zivotom i ne bi citali ovako ruzne vesti.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Doktor Nele, ljubi ga majka, počeo, uradio i odbranio disertaciju za samo godinu dana... čovek za primer. PPV a sada Premijer, polivalentni supermen, ima ga i tamo gde ga nema, bez njega niko ništa niti može niti sme da uradi, u narodu poznat kao Bog i batina... Gospodar Vučić.
Tu su mašne tu su tašne, nova odela svaki dan, putovanja, avioni, kamioni, autobusi za GSP i potucanja po svetu "...lubim ruke, a naročito noge... udelite sirotinji..."!!! Dramske pauze, zamišljeni pogledi, izmišljene afere... sve je to naša realnost + beznađe jer ovi na vlasti NISU NIKAD I NIGDE UČILI DA RADE POSAO IZ OPISA NJIHOVOG RADNOG MESTA. NIKAD ŽUTU BANKU NISU ZARADILI, A TROŠE KAO PIJANI MORNARI I NIKAD NAM SA NJIMA NE MOŽE BITI BOLJE... nama a ni botovima (njih još više lažu):

genije

pre 9 godina

@(Ekonomskireset, 24. jun 2014 12:01)
Niko nije zaboravio 90-te, nemaju ljudi ovde baš pileći mozak.
Ratovi i sankcije su možda mogli da se izbegnu a možda i ne (vidimo primere Libije, Iraka, Egipta a sada Ukrajine, Sirije itd - kad neko "veliki" reši da u nekoj zemlji bude rata - njega bude šta god ti uradio).
Sa druge strane lopovluk i temeljno razaranje već isprebijane ekonomije od 2000-te na ovamo je itekako moglo da se izbegne!

DSS je otišao u zaborav zbog lošeg vodjenja države (a imali su veliku podršku u jednom momentu).
DS odlazi u zaborav iz istog razloga.
Ko onda preostaje? Pored Radulovića za kog "navijam" ostaju ovi baksuzi koji su mnogima ostali kao poslednji izbor i kojima su mnogi delimično progledali kroz prste zbog onoga što sam opisao u prvoj rečenici...
Imaju šansu i ako je i oni prokockaju (a sva je prilika da će biti tako) mene je strah jer mi jednostavno nemamo više koga da biramo (khm Radulović? :) )...

Revolucija? Ne! 5-og oktobra smo imali koga da "dovedemo" na vlast (i debelo se za**bali) a sad možemo samo da skinemo ove i ne dovedemo NIKOG na vlast = anarhija i još gori raspad sistema...

anonimus

pre 9 godina

polovično si u pravu. jedna informacija. još dok je Tito bio živ, nama je EU nudila direktno članstvo bez peripetija. postojao je samo jedan uslov: da Tito dozvoli višestranački sistem u SFRJ. Tito je to odbio rekavši da bi onda "šakali rasturili državu..". Nažalost, bio je u pravu. Da je znao šta će se dešavati 10 godina posle njegove smrti, možda bi drugačiju odluku doneo.

moje ime

pre 9 godina

Srbija bi ako ne racunamo rezultate FIAT-a sve vreme bila u recesiji.

Dakle, jos od svetske krize, ne bismo nijednog trenutka izasli iz recesije.
Imali smo taj skok izvoza u cemu je doprineo FIAT, ali sta dalje?

FIAT nece vise proizvoditi ove nego prethodne godine. Niti ce u narednih 5 godina proizvoditi vise nego 2013. godine. Veliko je pitanje da li ce neko od nasih proizvodjaca poceti da proizvodi neke od komponenata za FIAT. Tu bismo mogli da napravimo jos neki rezultat, ali taj rast nece biti veliki i nece moci da kompenzuje pad ostatka privrede.

Sledi nam neminovno pad potrosnje zbog fiskalne konsolidacije ili jos gore zbog krize javnog duga.
Ako uzmemo za ozbiljno izjavu da je nasa granica prakticno dug od 80%, mozemo da zakljucimo da imamo rok do negde 2016. godine.

Medjutim, niko ne zna da li ce do bankrota doci i ranije. Kada dug bude recimo 70%.

Vec na kraju ove godine, dug ce biti preko 70% i to uz prodaju Telekoma. Sledece godine ocekujem prodaju EPS-a. Medjutim, ako ne bude nikakvih promena, fiskalni deficit ce sledece godine ostati na 10% GDP-a.

Dakle, vec pocetkom 2016. ocekujem da dug dodje do oko 80% GDP-a. Ako dodje do krize javnog duga i do naglih rezanja, GDP ce naglo pasti, a dug ce u relativnom smislu skociti makar za 20%(na 100%). Ako dodamo da ce 2016. krenuti da raste centralna stopa ECB-a, mozemo ocekivati monetarni udar i devalvaciju za 20 do 40%. To bi dovelo nas dug na 120 do 140% GDP-a.

Namazimo se i uzivajmo

pre 9 godina

Sloba stvorio tajkune, dosmanlije zatrle ono malo privrede i sve rasprodase u savezu sa tajkunima, i postadosmo robovi domace i strane vlastele, robovi u svojoj zemlji.

Sve to ne bi bilo cudno da narod koji kuka sve to sam nije glasao, i, i dalje glasa.
Prema tome, sve ide po zeljenom planu i programu.
Siromastvo je super, i ne treba nam funcionalna drzava sa ciljem i interesima.

pera ložač

pre 9 godina

Vučić o deficitu: Imamo najveći deficit na svetu! Opet smo najbolji na svetu! To je još jedan dokaz uspešnosti ove vlade!
ah botovima stvarno moraš sve da crtaš...
1.) Zašto
2.) je
3.) deficit
4.) budžeta
5.) 8,9%
6.) BDP
7.) a
8.) krenuli
9.) smo
10.) svom
11.) snagom
12.) u
13.) reforme?

Silvester

pre 9 godina

Srbi imaju DESET puta manju platu od vodećih EU država i jednake cene osnovnih životnih potrepština sa Evropom. Čak i mnogo veće, jer su robe i usluge daleko nekvalitetnije od evropskih. Pa neka je i viškova zaposlenih na sve strane, sa jednom normalnom evropskom platom ova zemlja izdržava DESETORO zaposlenih građana i njihovih porodica!!??? I ovi političari, sa platama 3-30 puta većim od proseka nas godinama ubeđuju kako ni to nije realno, i kako smo džabalebaroši, kako ni to nismo zaslužili??? Marš napolje, bando pokvarena!

nikola

pre 9 godina

jos sam davno ukazivao na ovo...ne mozes da smanjis plate, povecas poreze a da u budzetu ocekujes isti ptiliv, to samo zena s bradom moze! A deficit ce do rebalansa biti toliki da ce za glavu da se hvataju...

mixer

pre 9 godina

Pa g-dine Vučiću angažujte stručnjake ,ako ih u-opšte imate,i via Medveđa..eno kažu da dole ima nalazište bakra i zlata samo tako. I da uživamo. Pošalji tešku mehanizaciju,i zakopajte u zemlju. A ne Beograd na vodi i koješta! Uzeće nam Albanci rude... ALO BRE!!!!

solunac

pre 9 godina

evo ih soroševci iz fiskalnog saveta se javljaju svaki drugi dan i pričaju o smanjenju plata i penzija linearno dok se gospodin sa svojih 166.000 dinara neto plate koju mu daje država uživa i nema nista pametnije da kaze naprimer kako da se pokrene trosenje novca ili da se pokrene privreda i ekonomija ili da se recimo smanje velike plate kao što je njegova bar ispod 100.000, napraviće od srbije vijetnam sa svojim lazima i demagogijom.

e tugo

pre 9 godina

Od kad su za savjetnike vlade Srbije dosli Franco Frattini i Dominique Strauss-Kahn njihovim djelovanjem srbija je odvedena u duznicko ropstvo.
Ovu dvojicu odma smjenit dok ne naprave jos vecu stetu, a ostaviti domacim strucnjacima, patriotama da rijese probleme koje su ovaj dvojac ostavlja iza sebe.Srbiji treba vlada nacionaln socijalistickog jedinstva a ne strani hostapleri da vode ovaj napacen, od svijeta izdan i zaboravljen narod.

Zivio drug vucic, tlo pod njegovim nogama se zlati od prolivenoga znoja ovog borca za srbiju, za srpstvo. Budimo mu vjecno zahvalni.

solunac

pre 9 godina

evo ih soroševci iz fiskalnog saveta se javljaju svaki drugi dan i pričaju o smanjenju plata i penzija linearno dok se gospodin sa svojih 166.000 dinara neto plate koju mu daje država uživa i nema nista pametnije da kaze naprimer kako da se pokrene trosenje novca ili da se pokrene privreda i ekonomija ili da se recimo smanje velike plate kao što je njegova bar ispod 100.000, napraviće od srbije vijetnam sa svojim lazima i demagogijom.

dejan

pre 9 godina

Koji stabilan kurs kada je podigao cene,poreze,svašta nešto....eto to je inflacija,a to što se zove hiljadu dinara a vredi realno trećinu u odnosu na period pod žutima,to je pitanje ratne mornarice?A da,žuti su lopovi a ovi su domaćinska vlast,ahahahaha!

prevaranti

pre 9 godina

Taj rast izvoza je beznacajna stvar jer je to rast izvoza stranih firmi od koga mi fakticki nemamo nikakvu korist. Mi tim firmama cak placamo. Mi placamo Boschu 23 000 evra po zaposlenom da napravi fabriku u Pecincima, a onda ce oni da izvoze, mi od toga nikakve koristi nemamo a nama ce da pricaju kako "nama" raste izvoz.

Vladimir

pre 9 godina

Rezultati rada vlade,privredna aktivnost nula.Zamajavaju narod jefinim pričama,jurenjem nekih kriminalaca a realno zemlja pred bankrotom,ne rade ništa,a i šta da rade,jel ima tamo neki koji zna svoj posao,koji nije kupio diplomu i koji je u vlasti zbog Srbije a ne zbog sebe.

moje ime

pre 9 godina

Srbija bi ako ne racunamo rezultate FIAT-a sve vreme bila u recesiji.

Dakle, jos od svetske krize, ne bismo nijednog trenutka izasli iz recesije.
Imali smo taj skok izvoza u cemu je doprineo FIAT, ali sta dalje?

FIAT nece vise proizvoditi ove nego prethodne godine. Niti ce u narednih 5 godina proizvoditi vise nego 2013. godine. Veliko je pitanje da li ce neko od nasih proizvodjaca poceti da proizvodi neke od komponenata za FIAT. Tu bismo mogli da napravimo jos neki rezultat, ali taj rast nece biti veliki i nece moci da kompenzuje pad ostatka privrede.

Sledi nam neminovno pad potrosnje zbog fiskalne konsolidacije ili jos gore zbog krize javnog duga.
Ako uzmemo za ozbiljno izjavu da je nasa granica prakticno dug od 80%, mozemo da zakljucimo da imamo rok do negde 2016. godine.

Medjutim, niko ne zna da li ce do bankrota doci i ranije. Kada dug bude recimo 70%.

Vec na kraju ove godine, dug ce biti preko 70% i to uz prodaju Telekoma. Sledece godine ocekujem prodaju EPS-a. Medjutim, ako ne bude nikakvih promena, fiskalni deficit ce sledece godine ostati na 10% GDP-a.

Dakle, vec pocetkom 2016. ocekujem da dug dodje do oko 80% GDP-a. Ako dodje do krize javnog duga i do naglih rezanja, GDP ce naglo pasti, a dug ce u relativnom smislu skociti makar za 20%(na 100%). Ako dodamo da ce 2016. krenuti da raste centralna stopa ECB-a, mozemo ocekivati monetarni udar i devalvaciju za 20 do 40%. To bi dovelo nas dug na 120 do 140% GDP-a.

Igor Gavran

pre 9 godina

Gledam broj pluseva i minusa na clancima koji kritikuju vlast. Broj pozitivnih ocena varira, a broj negativnih je kod svih zakucan na oko 150. E moja Srbijo medju ostrascenim stranckim kadrovima... Ova zemlja se raspada, za vreme bombardovanja smo imali neku nadu da ce biti bolje, ovo sada je strasno! Totalna apatija, odsustvo elementarne logike u narodu. Pametni su otisli odavno...

seljak e

pre 9 godina

@ 1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli. 2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu. 3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama. 4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije. 5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali. 6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija. 7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju. 8. Niko nikad nije odgovarao. Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio. (Objasnjenje, 24. jun 2014 11:19)

daleko od toga da su problemi poceli 5. oktobra. Mnogo ranije pokradeno je sve sto je moglo da se pokrade, a drzava vec vise od deceniju ne moze da stane na noge. Da nije bilo Miloseviceve politike devedesetih, mi bi odavno bili clanovi EU. Ziveli bi normalnim zivotom i ne bi citali ovako ruzne vesti.

Rajko od Rasine

pre 9 godina

Doktor Nele, ljubi ga majka, počeo, uradio i odbranio disertaciju za samo godinu dana... čovek za primer. PPV a sada Premijer, polivalentni supermen, ima ga i tamo gde ga nema, bez njega niko ništa niti može niti sme da uradi, u narodu poznat kao Bog i batina... Gospodar Vučić.
Tu su mašne tu su tašne, nova odela svaki dan, putovanja, avioni, kamioni, autobusi za GSP i potucanja po svetu "...lubim ruke, a naročito noge... udelite sirotinji..."!!! Dramske pauze, zamišljeni pogledi, izmišljene afere... sve je to naša realnost + beznađe jer ovi na vlasti NISU NIKAD I NIGDE UČILI DA RADE POSAO IZ OPISA NJIHOVOG RADNOG MESTA. NIKAD ŽUTU BANKU NISU ZARADILI, A TROŠE KAO PIJANI MORNARI I NIKAD NAM SA NJIMA NE MOŽE BITI BOLJE... nama a ni botovima (njih još više lažu):

PatriJota

pre 9 godina

I onda kazu da niucemu nismo LIDERI regiona, EU i celog sveta??? Samo polako, ovo je tek pocetak radikalske Megatrend vladavine??? Ako ostanu jos neko vreme tek cete videti kako izgleda dno dna, beda, beznadje a na kraju i gradjanski rat???

Ekonomskireset

pre 9 godina

Muka mi je vise od ovih sto kukaju kako je sve pocelo od 5. Oktobra. Jel to neka amnezija? Primarna emisija i stampanje novca bez pokrica je bila osnovna ekonomska poluga vlasti SPS i njihovih satelita,najvece propsast je bila u vreme kadfa su na vlasti bili ovi sadasnji, samo se njima ne zamera sto su bivsi!?Dal je moguce da smo toliko skloni zaboravu i da prihvatamo njihovu mantru kako su svi problemi poceli sa 5.tim oktobrom. Taj dan je nasvetliji datum u novijoj srpskoj istoriji i nikada necemo dozvoliti da se to blati. Slabosti i problema je bilo, ali to nije uporedivo sa ratovima, sankcijama, demonstracijama, kradjom izbora, ubistivma politickih protivnika, kradjom zajma za preporod Srbije, kradjom stare devizne stednje, decijih dodataka, nije bilo goroiva na pumpama, nije bilo lekova, nije bilo ulja, kafe, medicinskih preparata i td, itd...,to se jednostavo ne MOZE porediti niti zaboraviti. A sad imamo razne Vuline, Stefanovice, Gojkovicke,Rističeviće, jel to prava slika Srbije= ,...zalosna nam majka.

svetla buducnost

pre 9 godina

Na pitanje kod koga ta svest treba da sazri, on odgovara - na mestu gde se donose odluke u Vladi.

Nasa Vlada je jedan covek, svi znate ko, ali ne moze da se koncentise jer mora konstantno da se brani od nevidljivih neprijatelja, mora da pravi makete kula i gradova, mora da brani svoje pulene od kritika, mora da koristi "prvi asov", da dodaje pakete sa vodom za poplavljeno stanovnistvo, a i poneko cebe...!!!

Pa kako onda da radi i svoj posao mucenik??? Kako???

Gradjanka

pre 9 godina

A u petak svecano otvaranje projekta Beograd na vodi.Prvo cirkus oko policije paonda okoprojekta da se ne bi gradjani zamajavali oko sve losijeg zivota. Pitam se sta je sledece

Silvester

pre 9 godina

Srbi imaju DESET puta manju platu od vodećih EU država i jednake cene osnovnih životnih potrepština sa Evropom. Čak i mnogo veće, jer su robe i usluge daleko nekvalitetnije od evropskih. Pa neka je i viškova zaposlenih na sve strane, sa jednom normalnom evropskom platom ova zemlja izdržava DESETORO zaposlenih građana i njihovih porodica!!??? I ovi političari, sa platama 3-30 puta većim od proseka nas godinama ubeđuju kako ni to nije realno, i kako smo džabalebaroši, kako ni to nismo zaslužili??? Marš napolje, bando pokvarena!

nikola

pre 9 godina

jos sam davno ukazivao na ovo...ne mozes da smanjis plate, povecas poreze a da u budzetu ocekujes isti ptiliv, to samo zena s bradom moze! A deficit ce do rebalansa biti toliki da ce za glavu da se hvataju...

pera ložač

pre 9 godina

Vučić o deficitu: Imamo najveći deficit na svetu! Opet smo najbolji na svetu! To je još jedan dokaz uspešnosti ove vlade!
ah botovima stvarno moraš sve da crtaš...
1.) Zašto
2.) je
3.) deficit
4.) budžeta
5.) 8,9%
6.) BDP
7.) a
8.) krenuli
9.) smo
10.) svom
11.) snagom
12.) u
13.) reforme?

mixer

pre 9 godina

Pa g-dine Vučiću angažujte stručnjake ,ako ih u-opšte imate,i via Medveđa..eno kažu da dole ima nalazište bakra i zlata samo tako. I da uživamo. Pošalji tešku mehanizaciju,i zakopajte u zemlju. A ne Beograd na vodi i koješta! Uzeće nam Albanci rude... ALO BRE!!!!

genije

pre 9 godina

@(Ekonomskireset, 24. jun 2014 12:01)
Niko nije zaboravio 90-te, nemaju ljudi ovde baš pileći mozak.
Ratovi i sankcije su možda mogli da se izbegnu a možda i ne (vidimo primere Libije, Iraka, Egipta a sada Ukrajine, Sirije itd - kad neko "veliki" reši da u nekoj zemlji bude rata - njega bude šta god ti uradio).
Sa druge strane lopovluk i temeljno razaranje već isprebijane ekonomije od 2000-te na ovamo je itekako moglo da se izbegne!

DSS je otišao u zaborav zbog lošeg vodjenja države (a imali su veliku podršku u jednom momentu).
DS odlazi u zaborav iz istog razloga.
Ko onda preostaje? Pored Radulovića za kog "navijam" ostaju ovi baksuzi koji su mnogima ostali kao poslednji izbor i kojima su mnogi delimično progledali kroz prste zbog onoga što sam opisao u prvoj rečenici...
Imaju šansu i ako je i oni prokockaju (a sva je prilika da će biti tako) mene je strah jer mi jednostavno nemamo više koga da biramo (khm Radulović? :) )...

Revolucija? Ne! 5-og oktobra smo imali koga da "dovedemo" na vlast (i debelo se za**bali) a sad možemo samo da skinemo ove i ne dovedemo NIKOG na vlast = anarhija i još gori raspad sistema...

anonimus

pre 9 godina

polovično si u pravu. jedna informacija. još dok je Tito bio živ, nama je EU nudila direktno članstvo bez peripetija. postojao je samo jedan uslov: da Tito dozvoli višestranački sistem u SFRJ. Tito je to odbio rekavši da bi onda "šakali rasturili državu..". Nažalost, bio je u pravu. Da je znao šta će se dešavati 10 godina posle njegove smrti, možda bi drugačiju odluku doneo.

Dr

pre 9 godina

Ranije je bilo lose, ali od kad su Vucic & Co. dosli na vlast pre dve i po godine nase propadanje je dramaticno ubrzano. Brod nezadrzivo tone i treba ga sto pre napustiti. Svi koji imaju sanse da odu u inostranstvo neka to odmah ucine. Ja idem za 3 nedelje. Ovde situacije nece NIKADA biti normalna. Zavrsio sam fakutet pre 7 godina i nemam posao. Svi kazu: "Moras da se aktiviras", sto znaci da se uclanim u neku od stranaka na vlasti. Neka hvala. U Norveskoj me hoce i bez clanstva u stranci. Samo da polozim ispit za jezik i PALIM!

Namazimo se i uzivajmo

pre 9 godina

Sloba stvorio tajkune, dosmanlije zatrle ono malo privrede i sve rasprodase u savezu sa tajkunima, i postadosmo robovi domace i strane vlastele, robovi u svojoj zemlji.

Sve to ne bi bilo cudno da narod koji kuka sve to sam nije glasao, i, i dalje glasa.
Prema tome, sve ide po zeljenom planu i programu.
Siromastvo je super, i ne treba nam funcionalna drzava sa ciljem i interesima.

Objasnjenje

pre 9 godina

G.Vuckovicu da vam ja objasnim:
1. 5. oktobra su dosli na vlast oni koji su prvo morali da vrate dug onima koji su ih doveli.
2. Zatim su se diletanti dohvatili privatizacije koju danas svi pominju kao nesto najgore izvedeno na svetu.
3. Prodavalo se kaubojima koji nisu bili u stanju da prebroje kusur od hleba i sve sto su kupovali ,kupovali su sumnjivim parama.
4. Nisu ni bili zainteresovani da bilo sta ozive,nego da kupe prostor na kojem je bilo neko preduzece kako bi to preprodali kasnije.
5. Drugu taktiku sem prodaje i "dovodjenja stranih investitora" niste ni imali.
6. Kad se to ukapirali onda su svi u glas kukali kako je lose i pogresno izvedena privatizacija.
7. Oni na vlasti su kao gubari ocistili ovu zemlju.
8. Niko nikad nije odgovarao.
Pa sta cete vise? Neka ostali dodaju nesto ako sam preskocio.

e tugo

pre 9 godina

Od kad su za savjetnike vlade Srbije dosli Franco Frattini i Dominique Strauss-Kahn njihovim djelovanjem srbija je odvedena u duznicko ropstvo.
Ovu dvojicu odma smjenit dok ne naprave jos vecu stetu, a ostaviti domacim strucnjacima, patriotama da rijese probleme koje su ovaj dvojac ostavlja iza sebe.Srbiji treba vlada nacionaln socijalistickog jedinstva a ne strani hostapleri da vode ovaj napacen, od svijeta izdan i zaboravljen narod.

Zivio drug vucic, tlo pod njegovim nogama se zlati od prolivenoga znoja ovog borca za srbiju, za srpstvo. Budimo mu vjecno zahvalni.