Petak, 20.06.2014.

08:45

Ko je favorit Vlade za Telekom?

Dojče telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija, piše Blic i dodaje da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija "favorit" srpske vlade.

Izvor: Tanjug

Ko je favorit Vlade za Telekom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

mag

pre 9 godina

Jel to beše ono "bakino srebro" koje ne sme (nikada) da se prodaje?
Ma kakva baba,kakvi bakrači-sve je na prodaju.Srbija for sale!

operater

pre 9 godina

Mislite da će privatizacija da reši problem?
Pa što Dojče telekom nije privatan, kad je to problem?


A mislite da će svi problemi biti rešeni kad se proda Telekom?

Evo kod nas u Telenoru sve super, za šefa doš'o čovek preko veze, koji ima neki privatan fakultet, nema čovek pojma o životu, a kamoli telekomunikacijama, a on zadužen za naručivanje opreme!!!
I on ima platu veću nego inženjeri sa 7-8 godina iskustva, koji su završili ETF i slične fakultete??? Ali, čovek ima rodbinske veze, i ko te pita čija je firma kad mu je tata/ujak/teča na nekoj visokoj poziciji u firmi.

Koliko je čovek smotan pokazuje činjenica da je poručio ormane iz Kine koji su veće visine nego što je plafon, pa smo morali da ih kratimo!


Eto, tako bi to bilo u Telekomu, opet bi se zaposlili pojedinci preko veze, naravno zaposlili bi i deo sposobnih sa znanjem jer mora neko i da radi da bi firma funkcionisala, ali bi opet bilo smotanih i nesposobnih.

Džaba i nemci da kupe naš Telekom, kad bi samo direktor bio nemac, a ostalo bi opet bili naši ljudi.
A srbin, i kad je sposoban i ima znanje, uglavnom izgubi kontrolu nad sobom kad mu se dozvoli da šefuje...


Bolje je da dovedu 10 japanaca i 10 kineza i daju im po polovinu firme na upravljanje, pa neka se takmiče ko je bolji, da vidite koliki će profit firme da bude...

slavko tadic

pre 9 godina

narode toliko nas mazu sa laznim informacijama da smo i poceli da verujemo u te gluposti????procene su tako smesne i neistine da niko nevidi cinjenice!!!sbb je pre par meseci prodat za 1.7milijardi dolara ili1.33milijarde evra i to 750hiljada korisnika samo u srbiji!!!a telekom ima 11.4miliona korisnika u 3 drzave j to je 15.46puta vise korisnika i to za maltene iste pare????pa sto beze svi od te berze i trgivune akcija vec vise od 2godine kad nevredi nista a u okolnkm zemljama su akcije bike preko 1000evra po kamadu!!!sto nekazu to novinari i neiskopaju a to su surove cinjenice????dajte ga na berzu lopovcine

2 losa resenja a treceg nema

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?
(Vlada, 20. jun 2014 13:03)
Kupili jesmo, ali ne kesom vec kreditima koji nisu vraceni. Tako da te desetine i stotine miliona ne oduzimas od 1.4 milijarde vec DODAJES

Vlada

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?

istina&pravda

pre 9 godina

zabrani poslovanje vipu i telenoru, telekom ce da procvea .Samo da je nas i da drzava zaradi pare od toga a ne neki tamo
(rex, 20. jun 2014 09:52)

Ja mislim da bi bilo dobro da tebe otpuste sa radnog mesta i odmah bi jedan nezaposlen mogao da se zaposli i da izdrzava svoju porodicu... Sta mislis??? Gospode Boze Savaote!!! Kakvu logiku ti imas. :))))

Vlada komunista

pre 9 godina

Izveštaj iz prve ruke: zaboravite kako izgleda internet jer kao da ga više neće biti. Skype i ostale video pozive zaboravite, zaboravite skidanje filmova makar ono bilo i preko plaćenih servisa kao što je Rapid.
Mnogo bolje rešenje je pokloniti Telekom norveškom Telenoru (bukvalno). Deuche Telekom je nešto kao VIP i što se tiče cena i usluga. Proučavao sam njihov internet u Hrvatskoj, moj sud je da su oni 5-10 godina tehnološki iza Telekoma.

djura

pre 9 godina

da se proda i sta posle toga , izbori i nikom ni dlaka sa glave nece da fali a gde je tu zaposljavanje ?drugo lupaju gluposti o procenjenoj vrednosti ,pa telekom nema nekretninu svoju a mesecno za najam ide koliko hoces tako da nikada necemo saznati da je prodat za sicu .samo napred unisti sve u srbiji zarad provizije i svog dzepa .umesto na berzu pa da vidis koliko vredi .ma nema sekiracije sve ce prodati narode moj

vlada

pre 9 godina

Čitam već duže vesti o telekomu. Svi veliki analitičari, eksperti se slazu da se cena oko 1,4 milijarde. Niko da pomene, ali niko, da je pre par godina telekom kupio telekom republike srpske za 700 mil. eur. Poseduje i mobilnu mrezu u cg koja ne vredi manje od 50 miliona nikako, sto znaci da mi deo telekoma u srbiji u stvari prodajemo za 650 miliona, slicno kao nis. Gde je mozak ?

mare

pre 9 godina

@djuro

Javna preduzeća su partijski plen. Te bajke o tome kako mi sami možemo da kvalitetno upravljamo EPS-om ne piju vodu. Jer, kad e nešto partijski plen na odgovarajuće funkcije dolaze nesposobni polizičari. Ja ne znam koji je interes građana da EPS ostane u vlasništvu države ako godišnje pravi gubitak od 4 milijarde? Ne verujem da bi ''Dojče telekom'' tolerisao i nastavio istim putem, jer gazda u kući je gazda, i garantujem ti da bi za godinu dana napravili profitabilnim EPS. Pa tamo čistačica ima 70,000 dinara platu skoro ko lekar, gde to ima?

Pedja

pre 9 godina

Hehehe... kada je nemački telekom preuzeo hrvatski u njemu je radilo 11400 ljudi. U 11 godina taj broj je sveden na oko 2800. Cene usluga i dalje vrlo visoke a kvaliteta ni blizu one u Nemačkoj. Al su ovi naši zapeli prodati, pa prodati...

ImaIme

pre 9 godina

Bice isto kao i sa NIS-om: otpuštanja,reorganizacija,sistematizacija,amortizacija,jer Telekom pojede državu.Samo ne znam koju ćete kobilu prodati kad i EPS ode,da bi popunili rupu do rupe u budžetu kao da smo na mesecu.

Marko

pre 9 godina

PRE prodaje TREBA ODVOJITI LAST MILE/LOCAL LOOP (infrastrukturu od centrale do korisnika, taj poslednji kilometar kablova koji sve nas spaja sa centralom) u posebno preduzece, i to NIKAKO NE PRODAVATI, vec iznajmljivati SVIM ZAINTERESOVANIM KOMPANIJAMA. Ako se taj resurs proda, ovde nece biti razvoja telekomunikacija ceo naredni vek. To je srce monopola i na tome treba raditi JUCE. Ciji god da je Telekom, ako zadrzimo last mile i stimulisemo konkurenciju, ima nade.

Aca

pre 9 godina

2011. godine Telekom je bio procenjen na 1,4 milijarde evra! Ali, od tada je u ovu kompaniju uloženo još barem 500.000 evra! Gde je to isparilo?

Deni

pre 9 godina

Ovo je stara prica. Dojce bi VOLEO da kupi I Telekom u Srbiji, ali ako se to dogodi, bice za
daleko manji iznos para, nego sto bi to platila
kompanija koja uopste nije prisutna na trzistu regije

NekoIzMase

pre 9 godina

1.4 milijarde za firmu koja ostvaruje profit od 200tinak miliona ??? I to pored nesposobnog stranačkog rukovodstva i lezilebovića

Firme koja ima najveći tržišni udeo u Srbiji, i značajne tržišne udele u BiH i Crnoj Gori ....

A rusofobi kukali da je NIS jeftino prodat. Ovo će verovatno sa oduševljenjem dočekati (50% NIS 400 miliona, 50% Telekoma 700 miliona) ... A poslovanje kompanija u trenutku prodaje, nebo i zemlja ...

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Pravi radikali nemaju nikakve veze za ovima na vlasti. Gadi mi se kad neko to spomene. Pravi radikal se nece prodati nikada, zato nas je EU unistila. Radikala u skupstini Srbije nema, takodje nema ni opozicije, svi su podjednako isti i svima u skupstini je cilj ulazak u EU iako to narod Srbije ne zeli. Kako Merkelova izdiktira tako ce i biti, ko god da bude na vlasti morace da je slusa, sem Seselja.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ne znam otkud to da neko može biti favorit ili da se protežira za kupovinu bilo čega, a kamo li za nešto što se ni u snu ne sme prodati. Na stranu to što onog ko proda Telekom treba STRELJATI, zajedno s onim ko proda EPS, ali prodaja se vrši onome ko ponudi najbolje uslove, bio to Deutsche Telekom, bio Marko, Janko ili neko treći.

Penzioner Telekom-a

pre 9 godina

Pod hitno privatizacija Telekoma, dosta vise sa pricama o porodicnom blagu i strateskim glupostima.
Gomila partijskih nesposobnih direktora, njihovih pomocnika, rukovodilaca sluzbi, sektora, direkcija, sefova i zamenika sefova.....
More pogresno rasporedjenih radnika ciji je ucinak ravan katastrofi, armija zaposlenih inzinjera, skupe radne snage koji ne znaju sta ima je posao, koji dolaze na posao po platu a nivo kvaliteta usluga je katastrofalno los. Krenite malo po srbiji pa proverite kako radi mreza i internet. Gradjani su taoci jedne firme kao sto je nekad bila Zastava iz Kragujevca.
Generacije i generacije su gradile tu kompaniju ciji je sunovrat zapoceo pocetkom 2000-ih god.
Ako skoro nedodje ozbiljan poslodavac i ekonomista, Telekom ce ostati samo u pricama i anegdotama.

qwerty

pre 9 godina

Ja kao gradjanin ove zemlje hocu referendum da li hocemo da se proda telekom I EPS ili ne. Mi smo ih osnovali mi I imamo pravo da se izjasnimo sta zelimo, a ne tu neki... da odlucuju sta treba. I svim snagama protiv lopovluka I da se ovaj narod vec jednom ujedini oko svog interesa!

van sebe

pre 9 godina

Ako se dobro secam SNS je podigao optuznicu protiv Vlade Mirka Cvetkovica povodom namere da proda Telekom. Voleo bih da znam dokle se stiglo sa tim slucajem!

Cadjave fasade i RUGLO

pre 9 godina

Ne znam ko je "FAVORIT" i jedva cekam da neka velikakompanija koja bude na taj nacin IZGUBILA na namestenom tenderu=TUZI vladu Srbije nego pogldajte ovu zgradu koliko je prljava i cadjava!

Marx

pre 9 godina

DT je favorit među kojim kandidatima na TENDERU?

Ne znam šta je bilo u Hrvatskoj, ali će sigurno biti otpuštanja radnika. Kao i u svim javnim preduzećima ima ih više no što je potrebno, ali ih ima i manjak tamo gde se radi. Primer GSP: imaju 1000 radnika viška, a imaju manjak vozača.

AlekS

pre 9 godina

" Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše Blic. "

Samo 1,4 milijarde za nasu najuspesniju firmu ? A da su Rusi slucajno ponudili tu cenu ovde bi se vec javljali "obavesteni" sa procenom od 4-5-6-10 milijardi evra.

Del Imano

pre 9 godina

Dojče Telekom u okruženju posluje krajnje neokolonijalistički.
Raspitajte se malo o primeru Hrvatskog Telekoma kako je prošao, šta je ostalo Hrvatskoj a šta je uzeo Dojče i koliko je radnika ostalo bez posla.....

građanin ozlojeđeni

pre 9 godina

Stvarno dosta više priča o tome da Telekom ne može da prati i izdrži konkurenciju.Pa ko o tome priča,koji stručnjaci, ko vrši analize razvoja, tržišta, trendove u svetu-naši stranački stručnjaci!!!
Mani te se više ćorava posla gospodo neznalice,pogledajte podatke ko sa čim raspolaže u Srbiji, dajte svim kompanijama iste uslove i da za sve važe isti zakoni,postavite stručne a ne a kadrovski postavljene ljude,koji nemaju pojma o telekomunikacijama (isto radite kao SPS,DSS,DS), i videćete ko ne može da izdrži trku na tržištu, ko će imati više prihoda i od čega će građani Srbije imati više koristi.
A šta ćete posle, kada se proda,kada se pare skokaju zbog budžetske rupe? Ako ima neko pametniji neka se javi i napiše predloge,pomogne vam, ne trujte više narod glupim pričama i demagogijom,bilo je i previše!!!!!
Sve pare koje eventualno budemo uzeli potrošićemo za par meseci,t.j.,već su potrošene a DT će za 2-3 godine izvući sav uloženi novac i posle će se puniti budžet Bundes republike a mi ćemo se oprostiti i od ovih 200-300 miliona eura što se sliva godišne od telekoma a da ne govorimo o isplati penzija i ostalih davanja što se mesečno izdvajaju.
Ugasićemo, polako ali sigurno.

Petar

pre 9 godina

Procena vrednosti iz 2011 ali sada je 2014 jel ovi normalni.

A svabe kupe nas telekom, niko ne prica da ce automacki postati vlasnici i mtel u CG i Bosni.

Gde je Telekom Srbija ako se ne varam 100% vlasnik

popeye

pre 9 godina

Распитајте се колика је цена њихових услуга у Хрватској и ЦГ (продаја само "у пакету", 30-40еур), и колико су људи тамо отпустили.
Гласали сте тако, сад гледајте и трпите...

Marko

pre 9 godina

Telekom je uspesna firma.Kada bi naplatio sve svoje usluge drzavnim organima bilo bi jos vise novca,kada bi prestao da finansira ono sto mu politicari narede i kada bi otpustio one koji samo sede i nista ne rade bio bi jos uspesniji.Ali mi imamo jos malo da prodamo a to je telekom,posta,puteve,aerodrom i onda cemo moci samo da prodajemo .........

samo napredno

pre 9 godina

oni prethodni su bar tender organizovali, pa se niko nije javio, tj. samo su se austrijanci javili, a ovi imaju svoje "favorite", ko ce da se mlati sa tenderima

djuro

pre 9 godina

ja i dalje tvrdim da sposoban menadzment moze odlicno da vodi ovu firmu i da pravi dobar profit i da Telekom bude konkurentan

problem je sto ljudi koji vode drzavu nemaju pojma o biznisu, nikada nisu radili i nemaju nikakvo iskustvo, zato ovako pricaju glupe price

samo da se uvede odgovornost za rad, ali na svim nivoima drzave

najlakse je sve prodati, pare potrositi i sta onda??????

djuro

pre 9 godina

ja i dalje tvrdim da sposoban menadzment moze odlicno da vodi ovu firmu i da pravi dobar profit i da Telekom bude konkurentan

problem je sto ljudi koji vode drzavu nemaju pojma o biznisu, nikada nisu radili i nemaju nikakvo iskustvo, zato ovako pricaju glupe price

samo da se uvede odgovornost za rad, ali na svim nivoima drzave

najlakse je sve prodati, pare potrositi i sta onda??????

samo napredno

pre 9 godina

oni prethodni su bar tender organizovali, pa se niko nije javio, tj. samo su se austrijanci javili, a ovi imaju svoje "favorite", ko ce da se mlati sa tenderima

građanin ozlojeđeni

pre 9 godina

Stvarno dosta više priča o tome da Telekom ne može da prati i izdrži konkurenciju.Pa ko o tome priča,koji stručnjaci, ko vrši analize razvoja, tržišta, trendove u svetu-naši stranački stručnjaci!!!
Mani te se više ćorava posla gospodo neznalice,pogledajte podatke ko sa čim raspolaže u Srbiji, dajte svim kompanijama iste uslove i da za sve važe isti zakoni,postavite stručne a ne a kadrovski postavljene ljude,koji nemaju pojma o telekomunikacijama (isto radite kao SPS,DSS,DS), i videćete ko ne može da izdrži trku na tržištu, ko će imati više prihoda i od čega će građani Srbije imati više koristi.
A šta ćete posle, kada se proda,kada se pare skokaju zbog budžetske rupe? Ako ima neko pametniji neka se javi i napiše predloge,pomogne vam, ne trujte više narod glupim pričama i demagogijom,bilo je i previše!!!!!
Sve pare koje eventualno budemo uzeli potrošićemo za par meseci,t.j.,već su potrošene a DT će za 2-3 godine izvući sav uloženi novac i posle će se puniti budžet Bundes republike a mi ćemo se oprostiti i od ovih 200-300 miliona eura što se sliva godišne od telekoma a da ne govorimo o isplati penzija i ostalih davanja što se mesečno izdvajaju.
Ugasićemo, polako ali sigurno.

popeye

pre 9 godina

Распитајте се колика је цена њихових услуга у Хрватској и ЦГ (продаја само "у пакету", 30-40еур), и колико су људи тамо отпустили.
Гласали сте тако, сад гледајте и трпите...

Petar

pre 9 godina

Procena vrednosti iz 2011 ali sada je 2014 jel ovi normalni.

A svabe kupe nas telekom, niko ne prica da ce automacki postati vlasnici i mtel u CG i Bosni.

Gde je Telekom Srbija ako se ne varam 100% vlasnik

Del Imano

pre 9 godina

Dojče Telekom u okruženju posluje krajnje neokolonijalistički.
Raspitajte se malo o primeru Hrvatskog Telekoma kako je prošao, šta je ostalo Hrvatskoj a šta je uzeo Dojče i koliko je radnika ostalo bez posla.....

Marko

pre 9 godina

Telekom je uspesna firma.Kada bi naplatio sve svoje usluge drzavnim organima bilo bi jos vise novca,kada bi prestao da finansira ono sto mu politicari narede i kada bi otpustio one koji samo sede i nista ne rade bio bi jos uspesniji.Ali mi imamo jos malo da prodamo a to je telekom,posta,puteve,aerodrom i onda cemo moci samo da prodajemo .........

AlekS

pre 9 godina

" Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše Blic. "

Samo 1,4 milijarde za nasu najuspesniju firmu ? A da su Rusi slucajno ponudili tu cenu ovde bi se vec javljali "obavesteni" sa procenom od 4-5-6-10 milijardi evra.

Marx

pre 9 godina

DT je favorit među kojim kandidatima na TENDERU?

Ne znam šta je bilo u Hrvatskoj, ali će sigurno biti otpuštanja radnika. Kao i u svim javnim preduzećima ima ih više no što je potrebno, ali ih ima i manjak tamo gde se radi. Primer GSP: imaju 1000 radnika viška, a imaju manjak vozača.

Cadjave fasade i RUGLO

pre 9 godina

Ne znam ko je "FAVORIT" i jedva cekam da neka velikakompanija koja bude na taj nacin IZGUBILA na namestenom tenderu=TUZI vladu Srbije nego pogldajte ovu zgradu koliko je prljava i cadjava!

van sebe

pre 9 godina

Ako se dobro secam SNS je podigao optuznicu protiv Vlade Mirka Cvetkovica povodom namere da proda Telekom. Voleo bih da znam dokle se stiglo sa tim slucajem!

Pedja

pre 9 godina

Hehehe... kada je nemački telekom preuzeo hrvatski u njemu je radilo 11400 ljudi. U 11 godina taj broj je sveden na oko 2800. Cene usluga i dalje vrlo visoke a kvaliteta ni blizu one u Nemačkoj. Al su ovi naši zapeli prodati, pa prodati...

qwerty

pre 9 godina

Ja kao gradjanin ove zemlje hocu referendum da li hocemo da se proda telekom I EPS ili ne. Mi smo ih osnovali mi I imamo pravo da se izjasnimo sta zelimo, a ne tu neki... da odlucuju sta treba. I svim snagama protiv lopovluka I da se ovaj narod vec jednom ujedini oko svog interesa!

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ne znam otkud to da neko može biti favorit ili da se protežira za kupovinu bilo čega, a kamo li za nešto što se ni u snu ne sme prodati. Na stranu to što onog ko proda Telekom treba STRELJATI, zajedno s onim ko proda EPS, ali prodaja se vrši onome ko ponudi najbolje uslove, bio to Deutsche Telekom, bio Marko, Janko ili neko treći.

Marko

pre 9 godina

PRE prodaje TREBA ODVOJITI LAST MILE/LOCAL LOOP (infrastrukturu od centrale do korisnika, taj poslednji kilometar kablova koji sve nas spaja sa centralom) u posebno preduzece, i to NIKAKO NE PRODAVATI, vec iznajmljivati SVIM ZAINTERESOVANIM KOMPANIJAMA. Ako se taj resurs proda, ovde nece biti razvoja telekomunikacija ceo naredni vek. To je srce monopola i na tome treba raditi JUCE. Ciji god da je Telekom, ako zadrzimo last mile i stimulisemo konkurenciju, ima nade.

Aca

pre 9 godina

2011. godine Telekom je bio procenjen na 1,4 milijarde evra! Ali, od tada je u ovu kompaniju uloženo još barem 500.000 evra! Gde je to isparilo?

ImaIme

pre 9 godina

Bice isto kao i sa NIS-om: otpuštanja,reorganizacija,sistematizacija,amortizacija,jer Telekom pojede državu.Samo ne znam koju ćete kobilu prodati kad i EPS ode,da bi popunili rupu do rupe u budžetu kao da smo na mesecu.

djura

pre 9 godina

da se proda i sta posle toga , izbori i nikom ni dlaka sa glave nece da fali a gde je tu zaposljavanje ?drugo lupaju gluposti o procenjenoj vrednosti ,pa telekom nema nekretninu svoju a mesecno za najam ide koliko hoces tako da nikada necemo saznati da je prodat za sicu .samo napred unisti sve u srbiji zarad provizije i svog dzepa .umesto na berzu pa da vidis koliko vredi .ma nema sekiracije sve ce prodati narode moj

NekoIzMase

pre 9 godina

1.4 milijarde za firmu koja ostvaruje profit od 200tinak miliona ??? I to pored nesposobnog stranačkog rukovodstva i lezilebovića

Firme koja ima najveći tržišni udeo u Srbiji, i značajne tržišne udele u BiH i Crnoj Gori ....

A rusofobi kukali da je NIS jeftino prodat. Ovo će verovatno sa oduševljenjem dočekati (50% NIS 400 miliona, 50% Telekoma 700 miliona) ... A poslovanje kompanija u trenutku prodaje, nebo i zemlja ...

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Pravi radikali nemaju nikakve veze za ovima na vlasti. Gadi mi se kad neko to spomene. Pravi radikal se nece prodati nikada, zato nas je EU unistila. Radikala u skupstini Srbije nema, takodje nema ni opozicije, svi su podjednako isti i svima u skupstini je cilj ulazak u EU iako to narod Srbije ne zeli. Kako Merkelova izdiktira tako ce i biti, ko god da bude na vlasti morace da je slusa, sem Seselja.

Deni

pre 9 godina

Ovo je stara prica. Dojce bi VOLEO da kupi I Telekom u Srbiji, ali ako se to dogodi, bice za
daleko manji iznos para, nego sto bi to platila
kompanija koja uopste nije prisutna na trzistu regije

mare

pre 9 godina

@djuro

Javna preduzeća su partijski plen. Te bajke o tome kako mi sami možemo da kvalitetno upravljamo EPS-om ne piju vodu. Jer, kad e nešto partijski plen na odgovarajuće funkcije dolaze nesposobni polizičari. Ja ne znam koji je interes građana da EPS ostane u vlasništvu države ako godišnje pravi gubitak od 4 milijarde? Ne verujem da bi ''Dojče telekom'' tolerisao i nastavio istim putem, jer gazda u kući je gazda, i garantujem ti da bi za godinu dana napravili profitabilnim EPS. Pa tamo čistačica ima 70,000 dinara platu skoro ko lekar, gde to ima?

vlada

pre 9 godina

Čitam već duže vesti o telekomu. Svi veliki analitičari, eksperti se slazu da se cena oko 1,4 milijarde. Niko da pomene, ali niko, da je pre par godina telekom kupio telekom republike srpske za 700 mil. eur. Poseduje i mobilnu mrezu u cg koja ne vredi manje od 50 miliona nikako, sto znaci da mi deo telekoma u srbiji u stvari prodajemo za 650 miliona, slicno kao nis. Gde je mozak ?

Penzioner Telekom-a

pre 9 godina

Pod hitno privatizacija Telekoma, dosta vise sa pricama o porodicnom blagu i strateskim glupostima.
Gomila partijskih nesposobnih direktora, njihovih pomocnika, rukovodilaca sluzbi, sektora, direkcija, sefova i zamenika sefova.....
More pogresno rasporedjenih radnika ciji je ucinak ravan katastrofi, armija zaposlenih inzinjera, skupe radne snage koji ne znaju sta ima je posao, koji dolaze na posao po platu a nivo kvaliteta usluga je katastrofalno los. Krenite malo po srbiji pa proverite kako radi mreza i internet. Gradjani su taoci jedne firme kao sto je nekad bila Zastava iz Kragujevca.
Generacije i generacije su gradile tu kompaniju ciji je sunovrat zapoceo pocetkom 2000-ih god.
Ako skoro nedodje ozbiljan poslodavac i ekonomista, Telekom ce ostati samo u pricama i anegdotama.

Vlada

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?

Vlada komunista

pre 9 godina

Izveštaj iz prve ruke: zaboravite kako izgleda internet jer kao da ga više neće biti. Skype i ostale video pozive zaboravite, zaboravite skidanje filmova makar ono bilo i preko plaćenih servisa kao što je Rapid.
Mnogo bolje rešenje je pokloniti Telekom norveškom Telenoru (bukvalno). Deuche Telekom je nešto kao VIP i što se tiče cena i usluga. Proučavao sam njihov internet u Hrvatskoj, moj sud je da su oni 5-10 godina tehnološki iza Telekoma.

istina&pravda

pre 9 godina

zabrani poslovanje vipu i telenoru, telekom ce da procvea .Samo da je nas i da drzava zaradi pare od toga a ne neki tamo
(rex, 20. jun 2014 09:52)

Ja mislim da bi bilo dobro da tebe otpuste sa radnog mesta i odmah bi jedan nezaposlen mogao da se zaposli i da izdrzava svoju porodicu... Sta mislis??? Gospode Boze Savaote!!! Kakvu logiku ti imas. :))))

slavko tadic

pre 9 godina

narode toliko nas mazu sa laznim informacijama da smo i poceli da verujemo u te gluposti????procene su tako smesne i neistine da niko nevidi cinjenice!!!sbb je pre par meseci prodat za 1.7milijardi dolara ili1.33milijarde evra i to 750hiljada korisnika samo u srbiji!!!a telekom ima 11.4miliona korisnika u 3 drzave j to je 15.46puta vise korisnika i to za maltene iste pare????pa sto beze svi od te berze i trgivune akcija vec vise od 2godine kad nevredi nista a u okolnkm zemljama su akcije bike preko 1000evra po kamadu!!!sto nekazu to novinari i neiskopaju a to su surove cinjenice????dajte ga na berzu lopovcine

operater

pre 9 godina

Mislite da će privatizacija da reši problem?
Pa što Dojče telekom nije privatan, kad je to problem?


A mislite da će svi problemi biti rešeni kad se proda Telekom?

Evo kod nas u Telenoru sve super, za šefa doš'o čovek preko veze, koji ima neki privatan fakultet, nema čovek pojma o životu, a kamoli telekomunikacijama, a on zadužen za naručivanje opreme!!!
I on ima platu veću nego inženjeri sa 7-8 godina iskustva, koji su završili ETF i slične fakultete??? Ali, čovek ima rodbinske veze, i ko te pita čija je firma kad mu je tata/ujak/teča na nekoj visokoj poziciji u firmi.

Koliko je čovek smotan pokazuje činjenica da je poručio ormane iz Kine koji su veće visine nego što je plafon, pa smo morali da ih kratimo!


Eto, tako bi to bilo u Telekomu, opet bi se zaposlili pojedinci preko veze, naravno zaposlili bi i deo sposobnih sa znanjem jer mora neko i da radi da bi firma funkcionisala, ali bi opet bilo smotanih i nesposobnih.

Džaba i nemci da kupe naš Telekom, kad bi samo direktor bio nemac, a ostalo bi opet bili naši ljudi.
A srbin, i kad je sposoban i ima znanje, uglavnom izgubi kontrolu nad sobom kad mu se dozvoli da šefuje...


Bolje je da dovedu 10 japanaca i 10 kineza i daju im po polovinu firme na upravljanje, pa neka se takmiče ko je bolji, da vidite koliki će profit firme da bude...

mag

pre 9 godina

Jel to beše ono "bakino srebro" koje ne sme (nikada) da se prodaje?
Ma kakva baba,kakvi bakrači-sve je na prodaju.Srbija for sale!

2 losa resenja a treceg nema

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?
(Vlada, 20. jun 2014 13:03)
Kupili jesmo, ali ne kesom vec kreditima koji nisu vraceni. Tako da te desetine i stotine miliona ne oduzimas od 1.4 milijarde vec DODAJES

Penzioner Telekom-a

pre 9 godina

Pod hitno privatizacija Telekoma, dosta vise sa pricama o porodicnom blagu i strateskim glupostima.
Gomila partijskih nesposobnih direktora, njihovih pomocnika, rukovodilaca sluzbi, sektora, direkcija, sefova i zamenika sefova.....
More pogresno rasporedjenih radnika ciji je ucinak ravan katastrofi, armija zaposlenih inzinjera, skupe radne snage koji ne znaju sta ima je posao, koji dolaze na posao po platu a nivo kvaliteta usluga je katastrofalno los. Krenite malo po srbiji pa proverite kako radi mreza i internet. Gradjani su taoci jedne firme kao sto je nekad bila Zastava iz Kragujevca.
Generacije i generacije su gradile tu kompaniju ciji je sunovrat zapoceo pocetkom 2000-ih god.
Ako skoro nedodje ozbiljan poslodavac i ekonomista, Telekom ce ostati samo u pricama i anegdotama.

AlekS

pre 9 godina

" Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše Blic. "

Samo 1,4 milijarde za nasu najuspesniju firmu ? A da su Rusi slucajno ponudili tu cenu ovde bi se vec javljali "obavesteni" sa procenom od 4-5-6-10 milijardi evra.

mare

pre 9 godina

@djuro

Javna preduzeća su partijski plen. Te bajke o tome kako mi sami možemo da kvalitetno upravljamo EPS-om ne piju vodu. Jer, kad e nešto partijski plen na odgovarajuće funkcije dolaze nesposobni polizičari. Ja ne znam koji je interes građana da EPS ostane u vlasništvu države ako godišnje pravi gubitak od 4 milijarde? Ne verujem da bi ''Dojče telekom'' tolerisao i nastavio istim putem, jer gazda u kući je gazda, i garantujem ti da bi za godinu dana napravili profitabilnim EPS. Pa tamo čistačica ima 70,000 dinara platu skoro ko lekar, gde to ima?

popeye

pre 9 godina

Распитајте се колика је цена њихових услуга у Хрватској и ЦГ (продаја само "у пакету", 30-40еур), и колико су људи тамо отпустили.
Гласали сте тако, сад гледајте и трпите...

Del Imano

pre 9 godina

Dojče Telekom u okruženju posluje krajnje neokolonijalistički.
Raspitajte se malo o primeru Hrvatskog Telekoma kako je prošao, šta je ostalo Hrvatskoj a šta je uzeo Dojče i koliko je radnika ostalo bez posla.....

djuro

pre 9 godina

ja i dalje tvrdim da sposoban menadzment moze odlicno da vodi ovu firmu i da pravi dobar profit i da Telekom bude konkurentan

problem je sto ljudi koji vode drzavu nemaju pojma o biznisu, nikada nisu radili i nemaju nikakvo iskustvo, zato ovako pricaju glupe price

samo da se uvede odgovornost za rad, ali na svim nivoima drzave

najlakse je sve prodati, pare potrositi i sta onda??????

2 losa resenja a treceg nema

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?
(Vlada, 20. jun 2014 13:03)
Kupili jesmo, ali ne kesom vec kreditima koji nisu vraceni. Tako da te desetine i stotine miliona ne oduzimas od 1.4 milijarde vec DODAJES

Pedja

pre 9 godina

Hehehe... kada je nemački telekom preuzeo hrvatski u njemu je radilo 11400 ljudi. U 11 godina taj broj je sveden na oko 2800. Cene usluga i dalje vrlo visoke a kvaliteta ni blizu one u Nemačkoj. Al su ovi naši zapeli prodati, pa prodati...

građanin ozlojeđeni

pre 9 godina

Stvarno dosta više priča o tome da Telekom ne može da prati i izdrži konkurenciju.Pa ko o tome priča,koji stručnjaci, ko vrši analize razvoja, tržišta, trendove u svetu-naši stranački stručnjaci!!!
Mani te se više ćorava posla gospodo neznalice,pogledajte podatke ko sa čim raspolaže u Srbiji, dajte svim kompanijama iste uslove i da za sve važe isti zakoni,postavite stručne a ne a kadrovski postavljene ljude,koji nemaju pojma o telekomunikacijama (isto radite kao SPS,DSS,DS), i videćete ko ne može da izdrži trku na tržištu, ko će imati više prihoda i od čega će građani Srbije imati više koristi.
A šta ćete posle, kada se proda,kada se pare skokaju zbog budžetske rupe? Ako ima neko pametniji neka se javi i napiše predloge,pomogne vam, ne trujte više narod glupim pričama i demagogijom,bilo je i previše!!!!!
Sve pare koje eventualno budemo uzeli potrošićemo za par meseci,t.j.,već su potrošene a DT će za 2-3 godine izvući sav uloženi novac i posle će se puniti budžet Bundes republike a mi ćemo se oprostiti i od ovih 200-300 miliona eura što se sliva godišne od telekoma a da ne govorimo o isplati penzija i ostalih davanja što se mesečno izdvajaju.
Ugasićemo, polako ali sigurno.

Petar

pre 9 godina

Procena vrednosti iz 2011 ali sada je 2014 jel ovi normalni.

A svabe kupe nas telekom, niko ne prica da ce automacki postati vlasnici i mtel u CG i Bosni.

Gde je Telekom Srbija ako se ne varam 100% vlasnik

Marko

pre 9 godina

Telekom je uspesna firma.Kada bi naplatio sve svoje usluge drzavnim organima bilo bi jos vise novca,kada bi prestao da finansira ono sto mu politicari narede i kada bi otpustio one koji samo sede i nista ne rade bio bi jos uspesniji.Ali mi imamo jos malo da prodamo a to je telekom,posta,puteve,aerodrom i onda cemo moci samo da prodajemo .........

Kosmetski Tigar

pre 9 godina

Pravi radikali nemaju nikakve veze za ovima na vlasti. Gadi mi se kad neko to spomene. Pravi radikal se nece prodati nikada, zato nas je EU unistila. Radikala u skupstini Srbije nema, takodje nema ni opozicije, svi su podjednako isti i svima u skupstini je cilj ulazak u EU iako to narod Srbije ne zeli. Kako Merkelova izdiktira tako ce i biti, ko god da bude na vlasti morace da je slusa, sem Seselja.

NekoIzMase

pre 9 godina

1.4 milijarde za firmu koja ostvaruje profit od 200tinak miliona ??? I to pored nesposobnog stranačkog rukovodstva i lezilebovića

Firme koja ima najveći tržišni udeo u Srbiji, i značajne tržišne udele u BiH i Crnoj Gori ....

A rusofobi kukali da je NIS jeftino prodat. Ovo će verovatno sa oduševljenjem dočekati (50% NIS 400 miliona, 50% Telekoma 700 miliona) ... A poslovanje kompanija u trenutku prodaje, nebo i zemlja ...

ImaIme

pre 9 godina

Bice isto kao i sa NIS-om: otpuštanja,reorganizacija,sistematizacija,amortizacija,jer Telekom pojede državu.Samo ne znam koju ćete kobilu prodati kad i EPS ode,da bi popunili rupu do rupe u budžetu kao da smo na mesecu.

samo napredno

pre 9 godina

oni prethodni su bar tender organizovali, pa se niko nije javio, tj. samo su se austrijanci javili, a ovi imaju svoje "favorite", ko ce da se mlati sa tenderima

Marx

pre 9 godina

DT je favorit među kojim kandidatima na TENDERU?

Ne znam šta je bilo u Hrvatskoj, ali će sigurno biti otpuštanja radnika. Kao i u svim javnim preduzećima ima ih više no što je potrebno, ali ih ima i manjak tamo gde se radi. Primer GSP: imaju 1000 radnika viška, a imaju manjak vozača.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Ne znam otkud to da neko može biti favorit ili da se protežira za kupovinu bilo čega, a kamo li za nešto što se ni u snu ne sme prodati. Na stranu to što onog ko proda Telekom treba STRELJATI, zajedno s onim ko proda EPS, ali prodaja se vrši onome ko ponudi najbolje uslove, bio to Deutsche Telekom, bio Marko, Janko ili neko treći.

Vlada komunista

pre 9 godina

Izveštaj iz prve ruke: zaboravite kako izgleda internet jer kao da ga više neće biti. Skype i ostale video pozive zaboravite, zaboravite skidanje filmova makar ono bilo i preko plaćenih servisa kao što je Rapid.
Mnogo bolje rešenje je pokloniti Telekom norveškom Telenoru (bukvalno). Deuche Telekom je nešto kao VIP i što se tiče cena i usluga. Proučavao sam njihov internet u Hrvatskoj, moj sud je da su oni 5-10 godina tehnološki iza Telekoma.

Cadjave fasade i RUGLO

pre 9 godina

Ne znam ko je "FAVORIT" i jedva cekam da neka velikakompanija koja bude na taj nacin IZGUBILA na namestenom tenderu=TUZI vladu Srbije nego pogldajte ovu zgradu koliko je prljava i cadjava!

Marko

pre 9 godina

PRE prodaje TREBA ODVOJITI LAST MILE/LOCAL LOOP (infrastrukturu od centrale do korisnika, taj poslednji kilometar kablova koji sve nas spaja sa centralom) u posebno preduzece, i to NIKAKO NE PRODAVATI, vec iznajmljivati SVIM ZAINTERESOVANIM KOMPANIJAMA. Ako se taj resurs proda, ovde nece biti razvoja telekomunikacija ceo naredni vek. To je srce monopola i na tome treba raditi JUCE. Ciji god da je Telekom, ako zadrzimo last mile i stimulisemo konkurenciju, ima nade.

Deni

pre 9 godina

Ovo je stara prica. Dojce bi VOLEO da kupi I Telekom u Srbiji, ali ako se to dogodi, bice za
daleko manji iznos para, nego sto bi to platila
kompanija koja uopste nije prisutna na trzistu regije

qwerty

pre 9 godina

Ja kao gradjanin ove zemlje hocu referendum da li hocemo da se proda telekom I EPS ili ne. Mi smo ih osnovali mi I imamo pravo da se izjasnimo sta zelimo, a ne tu neki... da odlucuju sta treba. I svim snagama protiv lopovluka I da se ovaj narod vec jednom ujedini oko svog interesa!

Aca

pre 9 godina

2011. godine Telekom je bio procenjen na 1,4 milijarde evra! Ali, od tada je u ovu kompaniju uloženo još barem 500.000 evra! Gde je to isparilo?

djura

pre 9 godina

da se proda i sta posle toga , izbori i nikom ni dlaka sa glave nece da fali a gde je tu zaposljavanje ?drugo lupaju gluposti o procenjenoj vrednosti ,pa telekom nema nekretninu svoju a mesecno za najam ide koliko hoces tako da nikada necemo saznati da je prodat za sicu .samo napred unisti sve u srbiji zarad provizije i svog dzepa .umesto na berzu pa da vidis koliko vredi .ma nema sekiracije sve ce prodati narode moj

vlada

pre 9 godina

Čitam već duže vesti o telekomu. Svi veliki analitičari, eksperti se slazu da se cena oko 1,4 milijarde. Niko da pomene, ali niko, da je pre par godina telekom kupio telekom republike srpske za 700 mil. eur. Poseduje i mobilnu mrezu u cg koja ne vredi manje od 50 miliona nikako, sto znaci da mi deo telekoma u srbiji u stvari prodajemo za 650 miliona, slicno kao nis. Gde je mozak ?

istina&pravda

pre 9 godina

zabrani poslovanje vipu i telenoru, telekom ce da procvea .Samo da je nas i da drzava zaradi pare od toga a ne neki tamo
(rex, 20. jun 2014 09:52)

Ja mislim da bi bilo dobro da tebe otpuste sa radnog mesta i odmah bi jedan nezaposlen mogao da se zaposli i da izdrzava svoju porodicu... Sta mislis??? Gospode Boze Savaote!!! Kakvu logiku ti imas. :))))

operater

pre 9 godina

Mislite da će privatizacija da reši problem?
Pa što Dojče telekom nije privatan, kad je to problem?


A mislite da će svi problemi biti rešeni kad se proda Telekom?

Evo kod nas u Telenoru sve super, za šefa doš'o čovek preko veze, koji ima neki privatan fakultet, nema čovek pojma o životu, a kamoli telekomunikacijama, a on zadužen za naručivanje opreme!!!
I on ima platu veću nego inženjeri sa 7-8 godina iskustva, koji su završili ETF i slične fakultete??? Ali, čovek ima rodbinske veze, i ko te pita čija je firma kad mu je tata/ujak/teča na nekoj visokoj poziciji u firmi.

Koliko je čovek smotan pokazuje činjenica da je poručio ormane iz Kine koji su veće visine nego što je plafon, pa smo morali da ih kratimo!


Eto, tako bi to bilo u Telekomu, opet bi se zaposlili pojedinci preko veze, naravno zaposlili bi i deo sposobnih sa znanjem jer mora neko i da radi da bi firma funkcionisala, ali bi opet bilo smotanih i nesposobnih.

Džaba i nemci da kupe naš Telekom, kad bi samo direktor bio nemac, a ostalo bi opet bili naši ljudi.
A srbin, i kad je sposoban i ima znanje, uglavnom izgubi kontrolu nad sobom kad mu se dozvoli da šefuje...


Bolje je da dovedu 10 japanaca i 10 kineza i daju im po polovinu firme na upravljanje, pa neka se takmiče ko je bolji, da vidite koliki će profit firme da bude...

slavko tadic

pre 9 godina

narode toliko nas mazu sa laznim informacijama da smo i poceli da verujemo u te gluposti????procene su tako smesne i neistine da niko nevidi cinjenice!!!sbb je pre par meseci prodat za 1.7milijardi dolara ili1.33milijarde evra i to 750hiljada korisnika samo u srbiji!!!a telekom ima 11.4miliona korisnika u 3 drzave j to je 15.46puta vise korisnika i to za maltene iste pare????pa sto beze svi od te berze i trgivune akcija vec vise od 2godine kad nevredi nista a u okolnkm zemljama su akcije bike preko 1000evra po kamadu!!!sto nekazu to novinari i neiskopaju a to su surove cinjenice????dajte ga na berzu lopovcine

van sebe

pre 9 godina

Ako se dobro secam SNS je podigao optuznicu protiv Vlade Mirka Cvetkovica povodom namere da proda Telekom. Voleo bih da znam dokle se stiglo sa tim slucajem!

Vlada

pre 9 godina

Kupili smo Telekom Republike Srbske za 700 mil EUR,telekom poseduje 3. mrežu u CG koja vredi minimalno bar 50 miliona EUR i mi to sve zajedno prodajemo za 1,4 milijarde. Deo Telekoma u Srbiji sa svom infrastrukturom i fiksnom mrežom ispada da vredi 650 miliona EUR, što je manje nego Telekom Republike Srpske. To niko ne pominje. Da li smo svi zajedno jeli bunike?

mag

pre 9 godina

Jel to beše ono "bakino srebro" koje ne sme (nikada) da se prodaje?
Ma kakva baba,kakvi bakrači-sve je na prodaju.Srbija for sale!