Sreda, 18.06.2014.

18:02

Dvougao: Da li je Endi favorit za titulu?

Najveći teniski turnir na svetu počinje za samo nekoliko dana, a i ovoga puta donosi nam mnogo nepoznanica.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Dvougao: Da li je Endi favorit za titulu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. (imanje, 19. jun 2014 22:07)

1) Izvinjavam se sto se, nepozvan, mesam u tudju diskusiju. 2a) Otkud sad to da je "deplasirano i pomalo neukusno" komentarisati tuđe komentare!? Ko je proglasio to pravilo? Gde to pise? (Osim na pravilima B92, ali i tamo pise da "nije dozvoljeno", a ne da je "deplasirano i pomalo neukusno"; samo, pusti to sta tamo pise - sta tamo sve ne pise...) 2b) Pa upravo ti* si to prvi uradio-la! (Da dosolim - tipicno za zene.) Pri tom, u tvom komentaru nije bilo niceg drugog, osim uvreda. 3) Ako je "uvreda ili pogresna informacija" (sto bi, dakle, opravdalo komentar komentara) bila njegova sumnja, ili ispoljena rezerva, u zenstvenost Amélie Mauresmo (ili barem "onakvu" zenstvenost...), pa, tu istu sumnju su svojevremeno bile iskazale Martina Hingis i Lindsay Davenport. 4) Ne persiram, jer na Internetu vazi drugacija etiketa i *to* je "deplasirano i pomalo neukusno". Ovde ne komuniciraju egoi, nego stavovi i misli (ili prostakluci). Za mene si ti korisnik s nickom "imanje" i apsolutno me ne zanima je li za tastaturom sedeo-la nekakva Marija, nekakva Stanija, Kraljica Elizabeta, Clint Eastwood, ili Paja Patak. Ovo su reci koje se obracaju recima, tekstom na tekst. Nista licno. Zaboravi na autorska prava!

Dermendziev

pre 9 godina

"Ako me pitate" dali je Mari favorit bez ikakve pre(dra)sude kazem veliko NE.Sto iz trenutne forme,sto iz minulog rada(duga),sto iz moralnih obaveza prema coveku iz njegove polovine,mislim da se nece desiti njegov ponovni trijumf.

Ko ce biti pobednik,po meni, dosta je neizvestno,kao sto je i izvestno da finalist nece biti Nadal,jer do Federera koga jedino moze pobediti na ovoj podlozi od ozbiljnijih favorita,doci i nece.

Raduje,posle duge pauze,pojava na ovom forumu jedne od legendi ovoga foruma @Dylan Doga.

Pozdrav!

imanje

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. Čitajući vaš komentar stiče se utisak da je duboko smislen pa mi nije jasno šta će vam uopšte onaj prvi deo, sem da im malo posolite ili pokažete svoju intelektualnu veličinu. Hvala vam što ste mi se obratili kao da smo bliski, postoje ljudi, verujte, koji se mogu upoznati i rukopisom. Priznajem, moja domovina je Srbija, to ste pogodili. Molim uredništvo da zbog dobrog ukusa objavi ovaj komentar. Pozdrav.

znanje-imanje

pre 9 godina

@imanje - od tvog komentara shvatio sam samo da o ženama pojma nemam. Pa dobro, šta da se radi, ne možemo svi sve znati.
Ja sam, očigledno, pohvalio i nadovezao se na 2 od 3 komentatora. A najzanimljiviji komentar Preda sam takođe pohvalio, samo sam konstatovao da je tema odnosno čitav svežanj tema prekomplikovan i izvan okvira date vesti. Inače je u tenisu posebno intenzivno gender pitanje pa još isprepletano sa političkom korektnošću i raznim što osetljivostima a još više prisutnim agresijama. I jedino sam izrazio čuđenje jer se čini kao da, iz nekog - straha? - i započinjanje takve teme nikako ne osvane u komentarima ili (mi) ne bude objavljeno na B92.
Centar mog komentara, mislio sam očit, bio je fizički problem prenaprezanja igrača. Gle, odmah kasnije vest - Novak opet ima problem sa zglobom...
Dakle nakon pohvale/nadovezivanja na 3 komentatora i gde se o ženama nisam izražavo ni na kakav način uopšte - ti si zaključio ono što jesi. Mogu samo reći da mi je drago, zbog tebe, ti imaš prirodne predispozicije da lakše podneseš našu domovinu Srbiju.

imanje

pre 9 godina

(znanje-imanje, 19. jun 2014 13:08)
Prataći komentare na ovom sajtu primećujem da postoji jedan tip komentatora koji vole da pametuju o svemu i svačemu a onako uzgred i o tenisu.Sačekaju lepo da ljudi kažu šta misle a onda im saspu u lice onako po spisku.Vidim da tenis poznaješ, možda ga i igraš iz fotelje, ali o ženama definitivno pojma nemaš.Zašto bi uopšte ljude čije si komentare zaskočio zanimalo tvoje mišljenje.Pusti ljude neka misle šta hoće. Mislim da ni moj komentar neće objaviti ali ja rekoh šta rekoh. Pozdrav.

Milosav Jovandić

pre 9 godina

Čitam ove komentare, bezimenih tensiksih eksperata, kako jasno i autoritativno izostavljaju Rafaela Nadala kada govore o favoritima za osvajanje Vimbldona.
Čovek je Broj Jedan, osvojio je pre para dana Rolan Garos, ima 14 gren slem titula, desetine rekorda, jedan od tri najbolja igrača svih vremena, ima 28 godina. Na Vimbldonu igrao 5 finala i osvojio dve titule.
Stvarno ne znam kako bi on mogao biti bar ravnopravan favorit pored Marija i Djokovića.
Ne trudite se sa minusima, ja navijam za Novaka Djokovića, bezrezervno, do daske.

hawkeye

pre 9 godina

Nadal može da bude opasan samo ako uđe u sledeći tjedan kada su uslovi više nalik šljaci,Mari mi je nepoznanica ali iskreno sumnjam da može do kraja,Rođer može svakog da pobedi na travi ali 7 zaredom više mislim da ne,Raonić može da bude opasan,ali ako gledamo konstantnost na GS poslednjih godina realno je najveći favorit Nole,pa i vreme bi bilo da uzme GS,srećno !

Dylan Dog

pre 9 godina

Favorit? Svakako - ne. Da li može do titule? Da, ali pod određenim okolnostima.
Endi je pre teniser koji reaguje na nametnutu situaciju na terenu, no teniser koji kreira svoj scenario. Otuda ima izuzetne pasinge, sjajnu kratku dijagonalu iz kontre, najbolji je kada je u neverovatno jakom ritmu potrebno držati loptu u igri itd. Dakle, on je po svojoj prirodi - definicija PASIVNOG tenisera. Ovde se pominje termin defanzivan, što smatram nekorektnom terminologijom, iako je Mari izuzetan kada je u defanzivnoj poziciji, iz koje jednim udarcem može da pređe u ofanzivnu.
Što se tiče permanentnog potenciranja trave kao njegove omiljene podloge - cela stvar je pre medijski prenaduvana, no što je on zaista toliko kvalitetan na toj podlozi. U suprotnom bi osvojio bar jedan "normalan" WB, a ne bi čekao Novaka, koji je i tada morao da se povuče 3 m iza osnovne linije kako bi Škot mogao da igra agresivnije i obraduje Britaniju.
U mentalnom aspektu, Endi je za klasu ispod RF, RN i NĐ, jer bi u da nije tako prelamao i dobijao tesne mečeve sa njima.. Njegov izuzetno negativan govor tela uspeo je da donekle minimizira vojnički disciplinovan Lendl. Međutim, "glava" i dalje ostaje Marijev okidač za put bez povratka.
Teniski oporavak od nedavne povrede, promena trenera, nezadovoljavajuća konzistentnost forme i predugi padovi u toku meča jesu ozbiljne prepreke koje Endi mora da prevaziđe ako misli da nešto ozbiljnije napravi na WB.

Uzdravlje!

Darko

pre 9 godina

Prvo, Mareja su Englezi prošle godine pred turnir bukvalno "silovali",oko titule i svega, 76 godina itd ,Peri...sve to je pratio i Novak,koji je sa njim prijatelj već 15 godina i kolega...samo neko ko ne razume gestikulaciju i uopšte ponašanje čoveka u bilo kakvim situacijama može da lupi da Novak nije namerno poklonio GS Mareju i da ga je ovaj nadigrao na terenu...pogledajte meč još jednom pa recite...da ne kažem da je Novak do finala gazio kao valjak sve pred sobom ,a da je u finalu imao stav na terenu tipa "e,al će Mare da bude srećan i njegova mama i đevojka i Britanija, baš će biti lepo"...ko Ferdinand pred cvećem...pa pogledajte zadnji gem,vidi se iz aviona da Nole čeka da ovaj ubode i završi već jednom...kad mu je čestitao, mimika lica,Novaka,je govorila ",eto Mare sad si miran neko vreme,uživaj"...ko sve navedeno, nije video i primetio..neka gleda Srpski fudbal...tamo se to za lovu radi...ovde je bilo iz čistog drugarstva i sažaljenja za svog prijatelja koji evidentno pati i trpi brutalni pritisak cele nacije...verovatno ste i svi vi to nekad učinili za svog bližnjeg...ono kao kad dete pustite da pobedi u nekoj igri u uživate u njegovoj sreći...da je neko malo više ušao u temu, verovatno bi Nole bio kažnjen...da je...

Petronije

pre 9 godina

Mislim da Mari, kako neko reče, ima šansu, jedino ako od velikih bude igrao u funalu sa Noletom, jer Nole je pao na mentalnom planu. Ono što ga je pre krasilo, sada ga spoštiče, kao da ne veruje da je on, ipak, trenutno, NAJBOLJI NA SVETU! Beker je OK, sve je ok, jedina Noletova greška je što više ne sarađuje sa onim docom, mislim da mu je prezime Čatojević, jer taj ima neka znanja koja većina nema...Ali ostaje nam da se nadamo da će najbolji prevazići slabost koja je karaktersitčna za nas sa ovih prostora.

Krug 2

pre 9 godina

Samo ko nece da vidi jasno je kao dan da je Novak prosle godine prepustio titulu Endiju.Najveci turnir u istoriji, Englezi bez titule nekoliko decenija.Da nije bilo Noletovog poklona ko zna koliko bi decenija jos proslo.Kad god je trebalo pomoci Englezima tu su Srbi da pomognu.

nikako

pre 9 godina

Velika bi šteta bila za tenis da ovaj teniser koji svojom igrom smara,osvoji još neki put Wimbldon ,ili bilo koji drugi GS.Samo Novak, koji se u finalnom meču na Wimbldonu trudio da lopticu češće izbaci u aut,nego u teten,zna zašto je Endiju poklonio titulu.Uostalom i britanski pojedini sportski novinari su se lani usudili reći da sumnjanju u regularnost finalnog meča.

znanje-imanje

pre 9 godina

Za promenu eto zanimljivih komentara.
Pre svega @Predo "Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta"
O ovome se može diskutovati ali na mnogo strana; čudi me da takav komentar prođe cenzuru B92 koja je po ovom pitaju i rigidna i panična.
@sasa "mislim da je Nole pustion Murray-a"
Možemo se samo nadati da je tako - i to za N miliona!
Ali " Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa" pogađa u centar - pre svega imenom @Teško za prognozu
Osnovna osobina (pada) tenisa zadnjih par sezona je izakanost top-igrača. Zlo obaveznog non-stop igranja pogoršano je 25 sekundi pravilom. Na premor još veći zamor a uz to nedovoljno vreme za povratak zglobnih fluida. Na to, nakon 2011e, sve češće uvođenje i težih i od reketa manje odskačućih loptica. Katastrofa! Odoše svi u povrede a nivo tenisa opade, kao i Novakova dominacija.
Sada i top4 igrača mogu da izgube ako neko privremeno bljesne, kao Vavrinka, jer em odigra vrhunski em nije izakan kao oni. Čim veže par turnira i taj neko nužno padne. Žreb top16 čine: Janovič, Gulbis, Dimitrov, Isner, Raonić uz dovoljno iskusne Tsongu i Berdiha. Svaki pomenuti jeste tanak i lujka ali dovoljno ih je da neki servisom makne od sebe boljeg ili da jedan ode veoma daleko. Ko izvuče Hasa ili Čilića rano ima problem a par kola kasnije ima poklon itd. Zaista je nepredvidljivo u obe konkurencije. Žreb a posebno njegova dinamika biće možda presudni.

Boki

pre 9 godina

Jos nesto...ne mogu da verujem da pojedini komentatori tipuju na Federera.
Ovaj covek je obelezio jednu era,ali je njegova karijera definitivo na zalasku.Siguran sam da je,sto se tice GS,rekao svoju poslednju rec.Pretpostavljam da sada odradjuje sponzorske ugovore,inace bi se vec povukao i sa pravom uzivao u penziji.

Иван

pre 9 godina

Не треба га искључити унапред, али Мари је у доста тешкој позицији. Она медијска бука која га је пратила и која је прошла једнако му је и одмагала и помагала: осим што му је стварала притисак, она га је и носила у мечевима против тенисера из другог ешалона, Ферера, Вавринке, Бердиха итд. Сад је с тим готово, Шкот више није баук за такве играче, и настави ли у овом смеру у којем је у 2014, све ће се теже пробијати до завршница и сусрета с "великом тројком". Њему је овај Вимблдон и те како важан. Нема више "Фред Пери" притиска, али има "Енди Мари" притиска: изгуби ли релативно рано у Лондону, он ће испасти из најбољих 10, налетаће на Рафу, Новака и Роџера већ у осмини финала, ако га дотле не избаце Кеи, Милош, Томаш, Давид, Стен, Делпо... Тек онда ће бити тешко вратити се. Сад је срећан што се за Вимблдон носиоци одређују по другачијем систему, но следеће године можда ни ту привилегију више неће имати. А то му је најбоља подлога.

Gajetano

pre 9 godina

Ako mene pitate nije, favoriti su pre svega Novak pa onda Federer. Cak bi se usudio dati prednost jos nekima pre Endija, npr. Raonicu ako nastavi da servira kao na nekoliko prethodnih turnira. Cudna su mi bila dva poslednja Vimbldona:

2012: MAESTRO OSVAJA 7. PUT, izjednacava Samprasov rekord i izbija na vrh liste igraca po broju nedelja provedenih na 1. mestu. U polufinalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. To bese jedini GS sto ga je osvojio od januara 2010 do danas.

2013: MAREJ POSTAJE PRVI BRITANAC POSLE 77 GODINA KOJI OSVAJA W. Sa njegovog puta sklanjaju se redom Nadal, Federer, Conga... U finalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. Citiram dragog komentatora sa ovog sajta (prepoznace se): "... gdje je onda problem? Kod Novaka izgleda samo onda kad drugi, preko njega, treba da ispunjavaju svoje snove, kao da ih on ne sanja. Svi Novakovi sumnjivi veliki porazi su toliko očito »zgodni« za sve upletene da čovjek ne povjeruje. Kao ono,što veća, očitnija laž, prije joj se vjeruje."

Valjda ce Novak na ovom W. dosanjati svoj san, ili bolje receno - valjda mu nece smetati ovaj put.

Pozdrav,

BM

pre 9 godina

R128 Benjamin Becker (GER) 92 W
R64 Yen-Hsun Lu (TPE) 75 W
R32 Tommy Robredo (ESP) 29 W
R16 Mikhail Youzhny (RUS) 26 W
Q Fernando Verdasco (ESP) 54 W
S Jerzy Janowicz (POL) 22 W
W Novak Djokovic (SRB) 1 W

Evo ga proslogodisnji put Mareja do finala... niko cak ni iz top 20 do finala. I tu umalo nije izgubio od Verdaska. Igrao je njegovu standardnu traljavu igru, dovukao se do finala, a onda je Nole poklonio titulu ( da li namerno ili slucajno necu da ulazim, uglavnom odigrao je ocajno, da li je blokada od finala, ne znam jer je ceo turnir igrao sasvim dobro, jos sa poboljsanom servom bio je favorit, a onda kompletni raspad u finalu). Sta ce uraditi na WB ne znam, nekako mi postalo skroz normalno da stigne do finala i onda izgubi tamo kao da nikad reket nije uhvatio u ruke pre toga. Finale mi se cini jedino moze da dobije, ako nisu u njemu Federer, Mareij ili Nadal ( cak mislim da najvece sanse ima protiv Nadala). Od Federera ima neki strah, kako izadje na teren ukoci se. Mareju poklanja GS (US i WB). Garantujem da Marej ne bi nikad osvojio GS da nije igrao protiv Noleta u finalu. Nadala realno dere, samo sto u bitnim mecevima sam sebe unisti. Eto moze u finalu da dobije Wawrinku. Evo sa kim je nole igrao prosle godine na WB.
R128 Florian Mayer (GER) 34
R64 Bobby Reynolds (USA) 156 W 7-6(2), 6-3, 6-1 Stats
R32 Jeremy Chardy (FRA) 25
R16 Tommy Haas (GER) 13
Q Tomas Berdych (CZE) 6
S Juan Martin Del Potro (ARG) 8
F Andy Murray (GBR) 2

Teško za prognozu

pre 9 godina

Bliži sam ovome što piše Đukić. Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa, nema one odlučnosti i upornosti. Njegova igra se bazirala na besprekornoj fizičkoj spremi i snazi, sada kao da ne može da pruži fizički maksimum jer negde u glavi ima rezervu prema leđima. Trebalo bi da sve to prođe i da on dođe na svoje, da se potpuno oporavi, ali za sada ne izgleda da je spreman za W. .. Jedno, ali vredno olakšanje koje ima je to da sada neće imati pritisak publike, po prvi put na W. PS- fakat je da ima igru za travu- dobar slajs kojim menja ritam i jak servis..

Boki

pre 9 godina

Hahaha....dalje od naslova necu ni da citam.Ako je Endi favorit za titult,onda sam ja Deda Mraz.Da nije bilo Novaka ne bi on ni u snu video GS.Decko se posle WB i AO ispuvao,naplatio je to bolje od svih i sad igra...kako igra.Nesto poput Vavrinke.Dakle,nema sanse....

Vaše ime

pre 9 godina

Naravno da je branilac uvek favorit.
Prošle godine je isto bio van priče, i svi su govorili ma gde će kilavi Mari da uzme Wim. On ipak uze svoj 2 GS.
Očigledno da mu ide sve bolje na travi.
Možda je Nole malo popustio u Finalu sam zna zašto, ali do Finala Mari je sve kosio. Znači Nole i Mari su glavni favoriti. Odmah posle njih ja bi stavio Federera. Njemu je to zadnja šansa za još jedan GS, plus Rafa mu se bliži a njemu to nije svejedno, svi oni sanjaju da budu najbolji, da se ne lažemo.
Na 4 mestu je Rafa kao favorit. Jer mislim da Novak ma u kakvoj da je krizi ne mo
e da 2 puta za redom izgubi Finale GS i to od Nadala, sad još na travi.
Videli smo kako je 2013 igrao posle poraza na GS u Americi.
Osvojio je sve živo i Nadala zgazio 2 puta.
A Mari je tu, uvek nezgodan, i Federer koji iako u godinama ipak je za travu što i Nadal za šljaku.
Ipak, Novak mora da prelomi. Danas je nakompletniji igrač ali snaga i kondicija moraju da se pojačaju i niko mu neće moći ništa.
Ovako, imamo uskoro tenisera broj 1 koji nije osvojio GS trofej već...17, 18 meseci.

Milentije

pre 9 godina

Po mom misljenju favoriti su Mari, Vavrinka i Federer. Nadal se ne snalazi na travi, Đoković je mentalno blokiran, a istali su preslabi i za iznenađenje.

Predo

pre 9 godina

Koliko god trapavo izgledao i koliko god ne voleli njegov stil, Marej je odličan teniser, koji zna i ima sve, a na ovoj podlozi je odrastao. Međutim, u svojoj glavi on je defanzivac, mada ima sve što je potrebno z ajednog ofanzivnog igrača, i ta igra, sa puno prebacivanja i kad nema potrebe, je dovela do povreda.
Ono prošle godine je bio projekat i sve je žrtvovano radi toga. Tu je bio i Lendl.
Mnogi se smiju njegovoj odluci da angažuje Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta. Jedino je pitanje šta može Andija da nauči neko ko je igrao na WTA turu.
Što se Novaka tiče, on će biti favorit u svakom meču, osim sa Federerom i Marejem, a tu bi trebalo da bude 50-50, jer su ova dvojica ipak izraziti igrači za travnatu podlogu, ali je Novak ubojitiji na travi nego i 2011, barem kao teniser, a samopouzdanje mu je na malo nižem nivou nego tada.
Zaključak je: Mnogo stvari zavisi i od sklopa okolnosti, od protivnika, zdravlja, raspoloženja toga dana, pa i vremenskih uslova, koji su bili odlučujući faktor na RG, a ovde utiču da li se igra na otvorenom ili pod krovom.

mattko

pre 9 godina

Endiju je prosle godine "dodeljena" titula kao prvom Brotancu posle mnogo godina. Tako nesto nece se desiti dva puta uzastopce, iako Britanci ni ovog puta nece propustiti da otvore put svom igracu koliko god je po njihovim merilima to u granicama fer-pleja!
Favorit je Novak.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ma kakav Endi
Ako se ne susretnu u polifinalu onda je finale Djokovic-Federer
Onda ce Novak da blokira u glavi I Roger osvaja

Toliko, pametovanje ostavljam poznavaocima iz prethodnih komentara sve ove godine

sasa

pre 9 godina

Mozete da se ne slazete sa mnom,ali ja nekako gledam Novaka malo drugacije,nakon proslogodisnjeg Wimbledona...Jednostavno,mislim da je Nole pustion Murray-a...Zbog cega?Ne znam,ali garantujem da ga je pustio tj dozvolio mu da ga pobedi...

Nole,nemoj da se ponovi ove godine,nego uzmi titulu :)

mattko

pre 9 godina

Endiju je prosle godine "dodeljena" titula kao prvom Brotancu posle mnogo godina. Tako nesto nece se desiti dva puta uzastopce, iako Britanci ni ovog puta nece propustiti da otvore put svom igracu koliko god je po njihovim merilima to u granicama fer-pleja!
Favorit je Novak.

Gajetano

pre 9 godina

Ako mene pitate nije, favoriti su pre svega Novak pa onda Federer. Cak bi se usudio dati prednost jos nekima pre Endija, npr. Raonicu ako nastavi da servira kao na nekoliko prethodnih turnira. Cudna su mi bila dva poslednja Vimbldona:

2012: MAESTRO OSVAJA 7. PUT, izjednacava Samprasov rekord i izbija na vrh liste igraca po broju nedelja provedenih na 1. mestu. U polufinalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. To bese jedini GS sto ga je osvojio od januara 2010 do danas.

2013: MAREJ POSTAJE PRVI BRITANAC POSLE 77 GODINA KOJI OSVAJA W. Sa njegovog puta sklanjaju se redom Nadal, Federer, Conga... U finalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. Citiram dragog komentatora sa ovog sajta (prepoznace se): "... gdje je onda problem? Kod Novaka izgleda samo onda kad drugi, preko njega, treba da ispunjavaju svoje snove, kao da ih on ne sanja. Svi Novakovi sumnjivi veliki porazi su toliko očito »zgodni« za sve upletene da čovjek ne povjeruje. Kao ono,što veća, očitnija laž, prije joj se vjeruje."

Valjda ce Novak na ovom W. dosanjati svoj san, ili bolje receno - valjda mu nece smetati ovaj put.

Pozdrav,

Boki

pre 9 godina

Hahaha....dalje od naslova necu ni da citam.Ako je Endi favorit za titult,onda sam ja Deda Mraz.Da nije bilo Novaka ne bi on ni u snu video GS.Decko se posle WB i AO ispuvao,naplatio je to bolje od svih i sad igra...kako igra.Nesto poput Vavrinke.Dakle,nema sanse....

Milentije

pre 9 godina

Po mom misljenju favoriti su Mari, Vavrinka i Federer. Nadal se ne snalazi na travi, Đoković je mentalno blokiran, a istali su preslabi i za iznenađenje.

sasa

pre 9 godina

Mozete da se ne slazete sa mnom,ali ja nekako gledam Novaka malo drugacije,nakon proslogodisnjeg Wimbledona...Jednostavno,mislim da je Nole pustion Murray-a...Zbog cega?Ne znam,ali garantujem da ga je pustio tj dozvolio mu da ga pobedi...

Nole,nemoj da se ponovi ove godine,nego uzmi titulu :)

BM

pre 9 godina

R128 Benjamin Becker (GER) 92 W
R64 Yen-Hsun Lu (TPE) 75 W
R32 Tommy Robredo (ESP) 29 W
R16 Mikhail Youzhny (RUS) 26 W
Q Fernando Verdasco (ESP) 54 W
S Jerzy Janowicz (POL) 22 W
W Novak Djokovic (SRB) 1 W

Evo ga proslogodisnji put Mareja do finala... niko cak ni iz top 20 do finala. I tu umalo nije izgubio od Verdaska. Igrao je njegovu standardnu traljavu igru, dovukao se do finala, a onda je Nole poklonio titulu ( da li namerno ili slucajno necu da ulazim, uglavnom odigrao je ocajno, da li je blokada od finala, ne znam jer je ceo turnir igrao sasvim dobro, jos sa poboljsanom servom bio je favorit, a onda kompletni raspad u finalu). Sta ce uraditi na WB ne znam, nekako mi postalo skroz normalno da stigne do finala i onda izgubi tamo kao da nikad reket nije uhvatio u ruke pre toga. Finale mi se cini jedino moze da dobije, ako nisu u njemu Federer, Mareij ili Nadal ( cak mislim da najvece sanse ima protiv Nadala). Od Federera ima neki strah, kako izadje na teren ukoci se. Mareju poklanja GS (US i WB). Garantujem da Marej ne bi nikad osvojio GS da nije igrao protiv Noleta u finalu. Nadala realno dere, samo sto u bitnim mecevima sam sebe unisti. Eto moze u finalu da dobije Wawrinku. Evo sa kim je nole igrao prosle godine na WB.
R128 Florian Mayer (GER) 34
R64 Bobby Reynolds (USA) 156 W 7-6(2), 6-3, 6-1 Stats
R32 Jeremy Chardy (FRA) 25
R16 Tommy Haas (GER) 13
Q Tomas Berdych (CZE) 6
S Juan Martin Del Potro (ARG) 8
F Andy Murray (GBR) 2

Vaše ime

pre 9 godina

Naravno da je branilac uvek favorit.
Prošle godine je isto bio van priče, i svi su govorili ma gde će kilavi Mari da uzme Wim. On ipak uze svoj 2 GS.
Očigledno da mu ide sve bolje na travi.
Možda je Nole malo popustio u Finalu sam zna zašto, ali do Finala Mari je sve kosio. Znači Nole i Mari su glavni favoriti. Odmah posle njih ja bi stavio Federera. Njemu je to zadnja šansa za još jedan GS, plus Rafa mu se bliži a njemu to nije svejedno, svi oni sanjaju da budu najbolji, da se ne lažemo.
Na 4 mestu je Rafa kao favorit. Jer mislim da Novak ma u kakvoj da je krizi ne mo
e da 2 puta za redom izgubi Finale GS i to od Nadala, sad još na travi.
Videli smo kako je 2013 igrao posle poraza na GS u Americi.
Osvojio je sve živo i Nadala zgazio 2 puta.
A Mari je tu, uvek nezgodan, i Federer koji iako u godinama ipak je za travu što i Nadal za šljaku.
Ipak, Novak mora da prelomi. Danas je nakompletniji igrač ali snaga i kondicija moraju da se pojačaju i niko mu neće moći ništa.
Ovako, imamo uskoro tenisera broj 1 koji nije osvojio GS trofej već...17, 18 meseci.

Predo

pre 9 godina

Koliko god trapavo izgledao i koliko god ne voleli njegov stil, Marej je odličan teniser, koji zna i ima sve, a na ovoj podlozi je odrastao. Međutim, u svojoj glavi on je defanzivac, mada ima sve što je potrebno z ajednog ofanzivnog igrača, i ta igra, sa puno prebacivanja i kad nema potrebe, je dovela do povreda.
Ono prošle godine je bio projekat i sve je žrtvovano radi toga. Tu je bio i Lendl.
Mnogi se smiju njegovoj odluci da angažuje Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta. Jedino je pitanje šta može Andija da nauči neko ko je igrao na WTA turu.
Što se Novaka tiče, on će biti favorit u svakom meču, osim sa Federerom i Marejem, a tu bi trebalo da bude 50-50, jer su ova dvojica ipak izraziti igrači za travnatu podlogu, ali je Novak ubojitiji na travi nego i 2011, barem kao teniser, a samopouzdanje mu je na malo nižem nivou nego tada.
Zaključak je: Mnogo stvari zavisi i od sklopa okolnosti, od protivnika, zdravlja, raspoloženja toga dana, pa i vremenskih uslova, koji su bili odlučujući faktor na RG, a ovde utiču da li se igra na otvorenom ili pod krovom.

Dylan Dog

pre 9 godina

Favorit? Svakako - ne. Da li može do titule? Da, ali pod određenim okolnostima.
Endi je pre teniser koji reaguje na nametnutu situaciju na terenu, no teniser koji kreira svoj scenario. Otuda ima izuzetne pasinge, sjajnu kratku dijagonalu iz kontre, najbolji je kada je u neverovatno jakom ritmu potrebno držati loptu u igri itd. Dakle, on je po svojoj prirodi - definicija PASIVNOG tenisera. Ovde se pominje termin defanzivan, što smatram nekorektnom terminologijom, iako je Mari izuzetan kada je u defanzivnoj poziciji, iz koje jednim udarcem može da pređe u ofanzivnu.
Što se tiče permanentnog potenciranja trave kao njegove omiljene podloge - cela stvar je pre medijski prenaduvana, no što je on zaista toliko kvalitetan na toj podlozi. U suprotnom bi osvojio bar jedan "normalan" WB, a ne bi čekao Novaka, koji je i tada morao da se povuče 3 m iza osnovne linije kako bi Škot mogao da igra agresivnije i obraduje Britaniju.
U mentalnom aspektu, Endi je za klasu ispod RF, RN i NĐ, jer bi u da nije tako prelamao i dobijao tesne mečeve sa njima.. Njegov izuzetno negativan govor tela uspeo je da donekle minimizira vojnički disciplinovan Lendl. Međutim, "glava" i dalje ostaje Marijev okidač za put bez povratka.
Teniski oporavak od nedavne povrede, promena trenera, nezadovoljavajuća konzistentnost forme i predugi padovi u toku meča jesu ozbiljne prepreke koje Endi mora da prevaziđe ako misli da nešto ozbiljnije napravi na WB.

Uzdravlje!

Krug 2

pre 9 godina

Samo ko nece da vidi jasno je kao dan da je Novak prosle godine prepustio titulu Endiju.Najveci turnir u istoriji, Englezi bez titule nekoliko decenija.Da nije bilo Noletovog poklona ko zna koliko bi decenija jos proslo.Kad god je trebalo pomoci Englezima tu su Srbi da pomognu.

nikako

pre 9 godina

Velika bi šteta bila za tenis da ovaj teniser koji svojom igrom smara,osvoji još neki put Wimbldon ,ili bilo koji drugi GS.Samo Novak, koji se u finalnom meču na Wimbldonu trudio da lopticu češće izbaci u aut,nego u teten,zna zašto je Endiju poklonio titulu.Uostalom i britanski pojedini sportski novinari su se lani usudili reći da sumnjanju u regularnost finalnog meča.

Milosav Jovandić

pre 9 godina

Čitam ove komentare, bezimenih tensiksih eksperata, kako jasno i autoritativno izostavljaju Rafaela Nadala kada govore o favoritima za osvajanje Vimbldona.
Čovek je Broj Jedan, osvojio je pre para dana Rolan Garos, ima 14 gren slem titula, desetine rekorda, jedan od tri najbolja igrača svih vremena, ima 28 godina. Na Vimbldonu igrao 5 finala i osvojio dve titule.
Stvarno ne znam kako bi on mogao biti bar ravnopravan favorit pored Marija i Djokovića.
Ne trudite se sa minusima, ja navijam za Novaka Djokovića, bezrezervno, do daske.

Иван

pre 9 godina

Не треба га искључити унапред, али Мари је у доста тешкој позицији. Она медијска бука која га је пратила и која је прошла једнако му је и одмагала и помагала: осим што му је стварала притисак, она га је и носила у мечевима против тенисера из другог ешалона, Ферера, Вавринке, Бердиха итд. Сад је с тим готово, Шкот више није баук за такве играче, и настави ли у овом смеру у којем је у 2014, све ће се теже пробијати до завршница и сусрета с "великом тројком". Њему је овај Вимблдон и те како важан. Нема више "Фред Пери" притиска, али има "Енди Мари" притиска: изгуби ли релативно рано у Лондону, он ће испасти из најбољих 10, налетаће на Рафу, Новака и Роџера већ у осмини финала, ако га дотле не избаце Кеи, Милош, Томаш, Давид, Стен, Делпо... Тек онда ће бити тешко вратити се. Сад је срећан што се за Вимблдон носиоци одређују по другачијем систему, но следеће године можда ни ту привилегију више неће имати. А то му је најбоља подлога.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ma kakav Endi
Ako se ne susretnu u polifinalu onda je finale Djokovic-Federer
Onda ce Novak da blokira u glavi I Roger osvaja

Toliko, pametovanje ostavljam poznavaocima iz prethodnih komentara sve ove godine

hawkeye

pre 9 godina

Nadal može da bude opasan samo ako uđe u sledeći tjedan kada su uslovi više nalik šljaci,Mari mi je nepoznanica ali iskreno sumnjam da može do kraja,Rođer može svakog da pobedi na travi ali 7 zaredom više mislim da ne,Raonić može da bude opasan,ali ako gledamo konstantnost na GS poslednjih godina realno je najveći favorit Nole,pa i vreme bi bilo da uzme GS,srećno !

Darko

pre 9 godina

Prvo, Mareja su Englezi prošle godine pred turnir bukvalno "silovali",oko titule i svega, 76 godina itd ,Peri...sve to je pratio i Novak,koji je sa njim prijatelj već 15 godina i kolega...samo neko ko ne razume gestikulaciju i uopšte ponašanje čoveka u bilo kakvim situacijama može da lupi da Novak nije namerno poklonio GS Mareju i da ga je ovaj nadigrao na terenu...pogledajte meč još jednom pa recite...da ne kažem da je Novak do finala gazio kao valjak sve pred sobom ,a da je u finalu imao stav na terenu tipa "e,al će Mare da bude srećan i njegova mama i đevojka i Britanija, baš će biti lepo"...ko Ferdinand pred cvećem...pa pogledajte zadnji gem,vidi se iz aviona da Nole čeka da ovaj ubode i završi već jednom...kad mu je čestitao, mimika lica,Novaka,je govorila ",eto Mare sad si miran neko vreme,uživaj"...ko sve navedeno, nije video i primetio..neka gleda Srpski fudbal...tamo se to za lovu radi...ovde je bilo iz čistog drugarstva i sažaljenja za svog prijatelja koji evidentno pati i trpi brutalni pritisak cele nacije...verovatno ste i svi vi to nekad učinili za svog bližnjeg...ono kao kad dete pustite da pobedi u nekoj igri u uživate u njegovoj sreći...da je neko malo više ušao u temu, verovatno bi Nole bio kažnjen...da je...

Teško za prognozu

pre 9 godina

Bliži sam ovome što piše Đukić. Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa, nema one odlučnosti i upornosti. Njegova igra se bazirala na besprekornoj fizičkoj spremi i snazi, sada kao da ne može da pruži fizički maksimum jer negde u glavi ima rezervu prema leđima. Trebalo bi da sve to prođe i da on dođe na svoje, da se potpuno oporavi, ali za sada ne izgleda da je spreman za W. .. Jedno, ali vredno olakšanje koje ima je to da sada neće imati pritisak publike, po prvi put na W. PS- fakat je da ima igru za travu- dobar slajs kojim menja ritam i jak servis..

Boki

pre 9 godina

Jos nesto...ne mogu da verujem da pojedini komentatori tipuju na Federera.
Ovaj covek je obelezio jednu era,ali je njegova karijera definitivo na zalasku.Siguran sam da je,sto se tice GS,rekao svoju poslednju rec.Pretpostavljam da sada odradjuje sponzorske ugovore,inace bi se vec povukao i sa pravom uzivao u penziji.

Petronije

pre 9 godina

Mislim da Mari, kako neko reče, ima šansu, jedino ako od velikih bude igrao u funalu sa Noletom, jer Nole je pao na mentalnom planu. Ono što ga je pre krasilo, sada ga spoštiče, kao da ne veruje da je on, ipak, trenutno, NAJBOLJI NA SVETU! Beker je OK, sve je ok, jedina Noletova greška je što više ne sarađuje sa onim docom, mislim da mu je prezime Čatojević, jer taj ima neka znanja koja većina nema...Ali ostaje nam da se nadamo da će najbolji prevazići slabost koja je karaktersitčna za nas sa ovih prostora.

znanje-imanje

pre 9 godina

@imanje - od tvog komentara shvatio sam samo da o ženama pojma nemam. Pa dobro, šta da se radi, ne možemo svi sve znati.
Ja sam, očigledno, pohvalio i nadovezao se na 2 od 3 komentatora. A najzanimljiviji komentar Preda sam takođe pohvalio, samo sam konstatovao da je tema odnosno čitav svežanj tema prekomplikovan i izvan okvira date vesti. Inače je u tenisu posebno intenzivno gender pitanje pa još isprepletano sa političkom korektnošću i raznim što osetljivostima a još više prisutnim agresijama. I jedino sam izrazio čuđenje jer se čini kao da, iz nekog - straha? - i započinjanje takve teme nikako ne osvane u komentarima ili (mi) ne bude objavljeno na B92.
Centar mog komentara, mislio sam očit, bio je fizički problem prenaprezanja igrača. Gle, odmah kasnije vest - Novak opet ima problem sa zglobom...
Dakle nakon pohvale/nadovezivanja na 3 komentatora i gde se o ženama nisam izražavo ni na kakav način uopšte - ti si zaključio ono što jesi. Mogu samo reći da mi je drago, zbog tebe, ti imaš prirodne predispozicije da lakše podneseš našu domovinu Srbiju.

znanje-imanje

pre 9 godina

Za promenu eto zanimljivih komentara.
Pre svega @Predo "Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta"
O ovome se može diskutovati ali na mnogo strana; čudi me da takav komentar prođe cenzuru B92 koja je po ovom pitaju i rigidna i panična.
@sasa "mislim da je Nole pustion Murray-a"
Možemo se samo nadati da je tako - i to za N miliona!
Ali " Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa" pogađa u centar - pre svega imenom @Teško za prognozu
Osnovna osobina (pada) tenisa zadnjih par sezona je izakanost top-igrača. Zlo obaveznog non-stop igranja pogoršano je 25 sekundi pravilom. Na premor još veći zamor a uz to nedovoljno vreme za povratak zglobnih fluida. Na to, nakon 2011e, sve češće uvođenje i težih i od reketa manje odskačućih loptica. Katastrofa! Odoše svi u povrede a nivo tenisa opade, kao i Novakova dominacija.
Sada i top4 igrača mogu da izgube ako neko privremeno bljesne, kao Vavrinka, jer em odigra vrhunski em nije izakan kao oni. Čim veže par turnira i taj neko nužno padne. Žreb top16 čine: Janovič, Gulbis, Dimitrov, Isner, Raonić uz dovoljno iskusne Tsongu i Berdiha. Svaki pomenuti jeste tanak i lujka ali dovoljno ih je da neki servisom makne od sebe boljeg ili da jedan ode veoma daleko. Ko izvuče Hasa ili Čilića rano ima problem a par kola kasnije ima poklon itd. Zaista je nepredvidljivo u obe konkurencije. Žreb a posebno njegova dinamika biće možda presudni.

Dermendziev

pre 9 godina

"Ako me pitate" dali je Mari favorit bez ikakve pre(dra)sude kazem veliko NE.Sto iz trenutne forme,sto iz minulog rada(duga),sto iz moralnih obaveza prema coveku iz njegove polovine,mislim da se nece desiti njegov ponovni trijumf.

Ko ce biti pobednik,po meni, dosta je neizvestno,kao sto je i izvestno da finalist nece biti Nadal,jer do Federera koga jedino moze pobediti na ovoj podlozi od ozbiljnijih favorita,doci i nece.

Raduje,posle duge pauze,pojava na ovom forumu jedne od legendi ovoga foruma @Dylan Doga.

Pozdrav!

imanje

pre 9 godina

(znanje-imanje, 19. jun 2014 13:08)
Prataći komentare na ovom sajtu primećujem da postoji jedan tip komentatora koji vole da pametuju o svemu i svačemu a onako uzgred i o tenisu.Sačekaju lepo da ljudi kažu šta misle a onda im saspu u lice onako po spisku.Vidim da tenis poznaješ, možda ga i igraš iz fotelje, ali o ženama definitivno pojma nemaš.Zašto bi uopšte ljude čije si komentare zaskočio zanimalo tvoje mišljenje.Pusti ljude neka misle šta hoće. Mislim da ni moj komentar neće objaviti ali ja rekoh šta rekoh. Pozdrav.

imanje

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. Čitajući vaš komentar stiče se utisak da je duboko smislen pa mi nije jasno šta će vam uopšte onaj prvi deo, sem da im malo posolite ili pokažete svoju intelektualnu veličinu. Hvala vam što ste mi se obratili kao da smo bliski, postoje ljudi, verujte, koji se mogu upoznati i rukopisom. Priznajem, moja domovina je Srbija, to ste pogodili. Molim uredništvo da zbog dobrog ukusa objavi ovaj komentar. Pozdrav.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. (imanje, 19. jun 2014 22:07)

1) Izvinjavam se sto se, nepozvan, mesam u tudju diskusiju. 2a) Otkud sad to da je "deplasirano i pomalo neukusno" komentarisati tuđe komentare!? Ko je proglasio to pravilo? Gde to pise? (Osim na pravilima B92, ali i tamo pise da "nije dozvoljeno", a ne da je "deplasirano i pomalo neukusno"; samo, pusti to sta tamo pise - sta tamo sve ne pise...) 2b) Pa upravo ti* si to prvi uradio-la! (Da dosolim - tipicno za zene.) Pri tom, u tvom komentaru nije bilo niceg drugog, osim uvreda. 3) Ako je "uvreda ili pogresna informacija" (sto bi, dakle, opravdalo komentar komentara) bila njegova sumnja, ili ispoljena rezerva, u zenstvenost Amélie Mauresmo (ili barem "onakvu" zenstvenost...), pa, tu istu sumnju su svojevremeno bile iskazale Martina Hingis i Lindsay Davenport. 4) Ne persiram, jer na Internetu vazi drugacija etiketa i *to* je "deplasirano i pomalo neukusno". Ovde ne komuniciraju egoi, nego stavovi i misli (ili prostakluci). Za mene si ti korisnik s nickom "imanje" i apsolutno me ne zanima je li za tastaturom sedeo-la nekakva Marija, nekakva Stanija, Kraljica Elizabeta, Clint Eastwood, ili Paja Patak. Ovo su reci koje se obracaju recima, tekstom na tekst. Nista licno. Zaboravi na autorska prava!

Milentije

pre 9 godina

Po mom misljenju favoriti su Mari, Vavrinka i Federer. Nadal se ne snalazi na travi, Đoković je mentalno blokiran, a istali su preslabi i za iznenađenje.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ma kakav Endi
Ako se ne susretnu u polifinalu onda je finale Djokovic-Federer
Onda ce Novak da blokira u glavi I Roger osvaja

Toliko, pametovanje ostavljam poznavaocima iz prethodnih komentara sve ove godine

mattko

pre 9 godina

Endiju je prosle godine "dodeljena" titula kao prvom Brotancu posle mnogo godina. Tako nesto nece se desiti dva puta uzastopce, iako Britanci ni ovog puta nece propustiti da otvore put svom igracu koliko god je po njihovim merilima to u granicama fer-pleja!
Favorit je Novak.

Krug 2

pre 9 godina

Samo ko nece da vidi jasno je kao dan da je Novak prosle godine prepustio titulu Endiju.Najveci turnir u istoriji, Englezi bez titule nekoliko decenija.Da nije bilo Noletovog poklona ko zna koliko bi decenija jos proslo.Kad god je trebalo pomoci Englezima tu su Srbi da pomognu.

Darko

pre 9 godina

Prvo, Mareja su Englezi prošle godine pred turnir bukvalno "silovali",oko titule i svega, 76 godina itd ,Peri...sve to je pratio i Novak,koji je sa njim prijatelj već 15 godina i kolega...samo neko ko ne razume gestikulaciju i uopšte ponašanje čoveka u bilo kakvim situacijama može da lupi da Novak nije namerno poklonio GS Mareju i da ga je ovaj nadigrao na terenu...pogledajte meč još jednom pa recite...da ne kažem da je Novak do finala gazio kao valjak sve pred sobom ,a da je u finalu imao stav na terenu tipa "e,al će Mare da bude srećan i njegova mama i đevojka i Britanija, baš će biti lepo"...ko Ferdinand pred cvećem...pa pogledajte zadnji gem,vidi se iz aviona da Nole čeka da ovaj ubode i završi već jednom...kad mu je čestitao, mimika lica,Novaka,je govorila ",eto Mare sad si miran neko vreme,uživaj"...ko sve navedeno, nije video i primetio..neka gleda Srpski fudbal...tamo se to za lovu radi...ovde je bilo iz čistog drugarstva i sažaljenja za svog prijatelja koji evidentno pati i trpi brutalni pritisak cele nacije...verovatno ste i svi vi to nekad učinili za svog bližnjeg...ono kao kad dete pustite da pobedi u nekoj igri u uživate u njegovoj sreći...da je neko malo više ušao u temu, verovatno bi Nole bio kažnjen...da je...

Boki

pre 9 godina

Hahaha....dalje od naslova necu ni da citam.Ako je Endi favorit za titult,onda sam ja Deda Mraz.Da nije bilo Novaka ne bi on ni u snu video GS.Decko se posle WB i AO ispuvao,naplatio je to bolje od svih i sad igra...kako igra.Nesto poput Vavrinke.Dakle,nema sanse....

sasa

pre 9 godina

Mozete da se ne slazete sa mnom,ali ja nekako gledam Novaka malo drugacije,nakon proslogodisnjeg Wimbledona...Jednostavno,mislim da je Nole pustion Murray-a...Zbog cega?Ne znam,ali garantujem da ga je pustio tj dozvolio mu da ga pobedi...

Nole,nemoj da se ponovi ove godine,nego uzmi titulu :)

znanje-imanje

pre 9 godina

Za promenu eto zanimljivih komentara.
Pre svega @Predo "Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta"
O ovome se može diskutovati ali na mnogo strana; čudi me da takav komentar prođe cenzuru B92 koja je po ovom pitaju i rigidna i panična.
@sasa "mislim da je Nole pustion Murray-a"
Možemo se samo nadati da je tako - i to za N miliona!
Ali " Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa" pogađa u centar - pre svega imenom @Teško za prognozu
Osnovna osobina (pada) tenisa zadnjih par sezona je izakanost top-igrača. Zlo obaveznog non-stop igranja pogoršano je 25 sekundi pravilom. Na premor još veći zamor a uz to nedovoljno vreme za povratak zglobnih fluida. Na to, nakon 2011e, sve češće uvođenje i težih i od reketa manje odskačućih loptica. Katastrofa! Odoše svi u povrede a nivo tenisa opade, kao i Novakova dominacija.
Sada i top4 igrača mogu da izgube ako neko privremeno bljesne, kao Vavrinka, jer em odigra vrhunski em nije izakan kao oni. Čim veže par turnira i taj neko nužno padne. Žreb top16 čine: Janovič, Gulbis, Dimitrov, Isner, Raonić uz dovoljno iskusne Tsongu i Berdiha. Svaki pomenuti jeste tanak i lujka ali dovoljno ih je da neki servisom makne od sebe boljeg ili da jedan ode veoma daleko. Ko izvuče Hasa ili Čilića rano ima problem a par kola kasnije ima poklon itd. Zaista je nepredvidljivo u obe konkurencije. Žreb a posebno njegova dinamika biće možda presudni.

Vaše ime

pre 9 godina

Naravno da je branilac uvek favorit.
Prošle godine je isto bio van priče, i svi su govorili ma gde će kilavi Mari da uzme Wim. On ipak uze svoj 2 GS.
Očigledno da mu ide sve bolje na travi.
Možda je Nole malo popustio u Finalu sam zna zašto, ali do Finala Mari je sve kosio. Znači Nole i Mari su glavni favoriti. Odmah posle njih ja bi stavio Federera. Njemu je to zadnja šansa za još jedan GS, plus Rafa mu se bliži a njemu to nije svejedno, svi oni sanjaju da budu najbolji, da se ne lažemo.
Na 4 mestu je Rafa kao favorit. Jer mislim da Novak ma u kakvoj da je krizi ne mo
e da 2 puta za redom izgubi Finale GS i to od Nadala, sad još na travi.
Videli smo kako je 2013 igrao posle poraza na GS u Americi.
Osvojio je sve živo i Nadala zgazio 2 puta.
A Mari je tu, uvek nezgodan, i Federer koji iako u godinama ipak je za travu što i Nadal za šljaku.
Ipak, Novak mora da prelomi. Danas je nakompletniji igrač ali snaga i kondicija moraju da se pojačaju i niko mu neće moći ništa.
Ovako, imamo uskoro tenisera broj 1 koji nije osvojio GS trofej već...17, 18 meseci.

Boki

pre 9 godina

Jos nesto...ne mogu da verujem da pojedini komentatori tipuju na Federera.
Ovaj covek je obelezio jednu era,ali je njegova karijera definitivo na zalasku.Siguran sam da je,sto se tice GS,rekao svoju poslednju rec.Pretpostavljam da sada odradjuje sponzorske ugovore,inace bi se vec povukao i sa pravom uzivao u penziji.

nikako

pre 9 godina

Velika bi šteta bila za tenis da ovaj teniser koji svojom igrom smara,osvoji još neki put Wimbldon ,ili bilo koji drugi GS.Samo Novak, koji se u finalnom meču na Wimbldonu trudio da lopticu češće izbaci u aut,nego u teten,zna zašto je Endiju poklonio titulu.Uostalom i britanski pojedini sportski novinari su se lani usudili reći da sumnjanju u regularnost finalnog meča.

Gajetano

pre 9 godina

Ako mene pitate nije, favoriti su pre svega Novak pa onda Federer. Cak bi se usudio dati prednost jos nekima pre Endija, npr. Raonicu ako nastavi da servira kao na nekoliko prethodnih turnira. Cudna su mi bila dva poslednja Vimbldona:

2012: MAESTRO OSVAJA 7. PUT, izjednacava Samprasov rekord i izbija na vrh liste igraca po broju nedelja provedenih na 1. mestu. U polufinalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. To bese jedini GS sto ga je osvojio od januara 2010 do danas.

2013: MAREJ POSTAJE PRVI BRITANAC POSLE 77 GODINA KOJI OSVAJA W. Sa njegovog puta sklanjaju se redom Nadal, Federer, Conga... U finalu dobija indisponiranog Novaka sa 3:0. Citiram dragog komentatora sa ovog sajta (prepoznace se): "... gdje je onda problem? Kod Novaka izgleda samo onda kad drugi, preko njega, treba da ispunjavaju svoje snove, kao da ih on ne sanja. Svi Novakovi sumnjivi veliki porazi su toliko očito »zgodni« za sve upletene da čovjek ne povjeruje. Kao ono,što veća, očitnija laž, prije joj se vjeruje."

Valjda ce Novak na ovom W. dosanjati svoj san, ili bolje receno - valjda mu nece smetati ovaj put.

Pozdrav,

Predo

pre 9 godina

Koliko god trapavo izgledao i koliko god ne voleli njegov stil, Marej je odličan teniser, koji zna i ima sve, a na ovoj podlozi je odrastao. Međutim, u svojoj glavi on je defanzivac, mada ima sve što je potrebno z ajednog ofanzivnog igrača, i ta igra, sa puno prebacivanja i kad nema potrebe, je dovela do povreda.
Ono prošle godine je bio projekat i sve je žrtvovano radi toga. Tu je bio i Lendl.
Mnogi se smiju njegovoj odluci da angažuje Morezmo. Ona ipak nije u potpunosti žena, barem ne onakva kakva je Andijeva verenica Kim Sirs, i može stvari sagledati sa oba aspekta. Jedino je pitanje šta može Andija da nauči neko ko je igrao na WTA turu.
Što se Novaka tiče, on će biti favorit u svakom meču, osim sa Federerom i Marejem, a tu bi trebalo da bude 50-50, jer su ova dvojica ipak izraziti igrači za travnatu podlogu, ali je Novak ubojitiji na travi nego i 2011, barem kao teniser, a samopouzdanje mu je na malo nižem nivou nego tada.
Zaključak je: Mnogo stvari zavisi i od sklopa okolnosti, od protivnika, zdravlja, raspoloženja toga dana, pa i vremenskih uslova, koji su bili odlučujući faktor na RG, a ovde utiču da li se igra na otvorenom ili pod krovom.

Milosav Jovandić

pre 9 godina

Čitam ove komentare, bezimenih tensiksih eksperata, kako jasno i autoritativno izostavljaju Rafaela Nadala kada govore o favoritima za osvajanje Vimbldona.
Čovek je Broj Jedan, osvojio je pre para dana Rolan Garos, ima 14 gren slem titula, desetine rekorda, jedan od tri najbolja igrača svih vremena, ima 28 godina. Na Vimbldonu igrao 5 finala i osvojio dve titule.
Stvarno ne znam kako bi on mogao biti bar ravnopravan favorit pored Marija i Djokovića.
Ne trudite se sa minusima, ja navijam za Novaka Djokovića, bezrezervno, do daske.

imanje

pre 9 godina

(znanje-imanje, 19. jun 2014 13:08)
Prataći komentare na ovom sajtu primećujem da postoji jedan tip komentatora koji vole da pametuju o svemu i svačemu a onako uzgred i o tenisu.Sačekaju lepo da ljudi kažu šta misle a onda im saspu u lice onako po spisku.Vidim da tenis poznaješ, možda ga i igraš iz fotelje, ali o ženama definitivno pojma nemaš.Zašto bi uopšte ljude čije si komentare zaskočio zanimalo tvoje mišljenje.Pusti ljude neka misle šta hoće. Mislim da ni moj komentar neće objaviti ali ja rekoh šta rekoh. Pozdrav.

Petronije

pre 9 godina

Mislim da Mari, kako neko reče, ima šansu, jedino ako od velikih bude igrao u funalu sa Noletom, jer Nole je pao na mentalnom planu. Ono što ga je pre krasilo, sada ga spoštiče, kao da ne veruje da je on, ipak, trenutno, NAJBOLJI NA SVETU! Beker je OK, sve je ok, jedina Noletova greška je što više ne sarađuje sa onim docom, mislim da mu je prezime Čatojević, jer taj ima neka znanja koja većina nema...Ali ostaje nam da se nadamo da će najbolji prevazići slabost koja je karaktersitčna za nas sa ovih prostora.

hawkeye

pre 9 godina

Nadal može da bude opasan samo ako uđe u sledeći tjedan kada su uslovi više nalik šljaci,Mari mi je nepoznanica ali iskreno sumnjam da može do kraja,Rođer može svakog da pobedi na travi ali 7 zaredom više mislim da ne,Raonić može da bude opasan,ali ako gledamo konstantnost na GS poslednjih godina realno je najveći favorit Nole,pa i vreme bi bilo da uzme GS,srećno !

Dylan Dog

pre 9 godina

Favorit? Svakako - ne. Da li može do titule? Da, ali pod određenim okolnostima.
Endi je pre teniser koji reaguje na nametnutu situaciju na terenu, no teniser koji kreira svoj scenario. Otuda ima izuzetne pasinge, sjajnu kratku dijagonalu iz kontre, najbolji je kada je u neverovatno jakom ritmu potrebno držati loptu u igri itd. Dakle, on je po svojoj prirodi - definicija PASIVNOG tenisera. Ovde se pominje termin defanzivan, što smatram nekorektnom terminologijom, iako je Mari izuzetan kada je u defanzivnoj poziciji, iz koje jednim udarcem može da pređe u ofanzivnu.
Što se tiče permanentnog potenciranja trave kao njegove omiljene podloge - cela stvar je pre medijski prenaduvana, no što je on zaista toliko kvalitetan na toj podlozi. U suprotnom bi osvojio bar jedan "normalan" WB, a ne bi čekao Novaka, koji je i tada morao da se povuče 3 m iza osnovne linije kako bi Škot mogao da igra agresivnije i obraduje Britaniju.
U mentalnom aspektu, Endi je za klasu ispod RF, RN i NĐ, jer bi u da nije tako prelamao i dobijao tesne mečeve sa njima.. Njegov izuzetno negativan govor tela uspeo je da donekle minimizira vojnički disciplinovan Lendl. Međutim, "glava" i dalje ostaje Marijev okidač za put bez povratka.
Teniski oporavak od nedavne povrede, promena trenera, nezadovoljavajuća konzistentnost forme i predugi padovi u toku meča jesu ozbiljne prepreke koje Endi mora da prevaziđe ako misli da nešto ozbiljnije napravi na WB.

Uzdravlje!

imanje

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. Čitajući vaš komentar stiče se utisak da je duboko smislen pa mi nije jasno šta će vam uopšte onaj prvi deo, sem da im malo posolite ili pokažete svoju intelektualnu veličinu. Hvala vam što ste mi se obratili kao da smo bliski, postoje ljudi, verujte, koji se mogu upoznati i rukopisom. Priznajem, moja domovina je Srbija, to ste pogodili. Molim uredništvo da zbog dobrog ukusa objavi ovaj komentar. Pozdrav.

Иван

pre 9 godina

Не треба га искључити унапред, али Мари је у доста тешкој позицији. Она медијска бука која га је пратила и која је прошла једнако му је и одмагала и помагала: осим што му је стварала притисак, она га је и носила у мечевима против тенисера из другог ешалона, Ферера, Вавринке, Бердиха итд. Сад је с тим готово, Шкот више није баук за такве играче, и настави ли у овом смеру у којем је у 2014, све ће се теже пробијати до завршница и сусрета с "великом тројком". Њему је овај Вимблдон и те како важан. Нема више "Фред Пери" притиска, али има "Енди Мари" притиска: изгуби ли релативно рано у Лондону, он ће испасти из најбољих 10, налетаће на Рафу, Новака и Роџера већ у осмини финала, ако га дотле не избаце Кеи, Милош, Томаш, Давид, Стен, Делпо... Тек онда ће бити тешко вратити се. Сад је срећан што се за Вимблдон носиоци одређују по другачијем систему, но следеће године можда ни ту привилегију више неће имати. А то му је најбоља подлога.

BM

pre 9 godina

R128 Benjamin Becker (GER) 92 W
R64 Yen-Hsun Lu (TPE) 75 W
R32 Tommy Robredo (ESP) 29 W
R16 Mikhail Youzhny (RUS) 26 W
Q Fernando Verdasco (ESP) 54 W
S Jerzy Janowicz (POL) 22 W
W Novak Djokovic (SRB) 1 W

Evo ga proslogodisnji put Mareja do finala... niko cak ni iz top 20 do finala. I tu umalo nije izgubio od Verdaska. Igrao je njegovu standardnu traljavu igru, dovukao se do finala, a onda je Nole poklonio titulu ( da li namerno ili slucajno necu da ulazim, uglavnom odigrao je ocajno, da li je blokada od finala, ne znam jer je ceo turnir igrao sasvim dobro, jos sa poboljsanom servom bio je favorit, a onda kompletni raspad u finalu). Sta ce uraditi na WB ne znam, nekako mi postalo skroz normalno da stigne do finala i onda izgubi tamo kao da nikad reket nije uhvatio u ruke pre toga. Finale mi se cini jedino moze da dobije, ako nisu u njemu Federer, Mareij ili Nadal ( cak mislim da najvece sanse ima protiv Nadala). Od Federera ima neki strah, kako izadje na teren ukoci se. Mareju poklanja GS (US i WB). Garantujem da Marej ne bi nikad osvojio GS da nije igrao protiv Noleta u finalu. Nadala realno dere, samo sto u bitnim mecevima sam sebe unisti. Eto moze u finalu da dobije Wawrinku. Evo sa kim je nole igrao prosle godine na WB.
R128 Florian Mayer (GER) 34
R64 Bobby Reynolds (USA) 156 W 7-6(2), 6-3, 6-1 Stats
R32 Jeremy Chardy (FRA) 25
R16 Tommy Haas (GER) 13
Q Tomas Berdych (CZE) 6
S Juan Martin Del Potro (ARG) 8
F Andy Murray (GBR) 2

Teško za prognozu

pre 9 godina

Bliži sam ovome što piše Đukić. Endi deluje nekako mlako otkad se vratio od povrede leđa, nema one odlučnosti i upornosti. Njegova igra se bazirala na besprekornoj fizičkoj spremi i snazi, sada kao da ne može da pruži fizički maksimum jer negde u glavi ima rezervu prema leđima. Trebalo bi da sve to prođe i da on dođe na svoje, da se potpuno oporavi, ali za sada ne izgleda da je spreman za W. .. Jedno, ali vredno olakšanje koje ima je to da sada neće imati pritisak publike, po prvi put na W. PS- fakat je da ima igru za travu- dobar slajs kojim menja ritam i jak servis..

znanje-imanje

pre 9 godina

@imanje - od tvog komentara shvatio sam samo da o ženama pojma nemam. Pa dobro, šta da se radi, ne možemo svi sve znati.
Ja sam, očigledno, pohvalio i nadovezao se na 2 od 3 komentatora. A najzanimljiviji komentar Preda sam takođe pohvalio, samo sam konstatovao da je tema odnosno čitav svežanj tema prekomplikovan i izvan okvira date vesti. Inače je u tenisu posebno intenzivno gender pitanje pa još isprepletano sa političkom korektnošću i raznim što osetljivostima a još više prisutnim agresijama. I jedino sam izrazio čuđenje jer se čini kao da, iz nekog - straha? - i započinjanje takve teme nikako ne osvane u komentarima ili (mi) ne bude objavljeno na B92.
Centar mog komentara, mislio sam očit, bio je fizički problem prenaprezanja igrača. Gle, odmah kasnije vest - Novak opet ima problem sa zglobom...
Dakle nakon pohvale/nadovezivanja na 3 komentatora i gde se o ženama nisam izražavo ni na kakav način uopšte - ti si zaključio ono što jesi. Mogu samo reći da mi je drago, zbog tebe, ti imaš prirodne predispozicije da lakše podneseš našu domovinu Srbiju.

Dermendziev

pre 9 godina

"Ako me pitate" dali je Mari favorit bez ikakve pre(dra)sude kazem veliko NE.Sto iz trenutne forme,sto iz minulog rada(duga),sto iz moralnih obaveza prema coveku iz njegove polovine,mislim da se nece desiti njegov ponovni trijumf.

Ko ce biti pobednik,po meni, dosta je neizvestno,kao sto je i izvestno da finalist nece biti Nadal,jer do Federera koga jedino moze pobediti na ovoj podlozi od ozbiljnijih favorita,doci i nece.

Raduje,posle duge pauze,pojava na ovom forumu jedne od legendi ovoga foruma @Dylan Doga.

Pozdrav!

nisam ja, ja je

pre 9 godina

Ako malo bolje analizirate svoj komentar o ženama ste se ipak izjasnili, bar na posredan način. Mislim da je stvarno deplasirano i pomalo neukusno komentarisati tuđe komentare ukoliko se ne radi o pogrešnim informacijama i uvredama. (imanje, 19. jun 2014 22:07)

1) Izvinjavam se sto se, nepozvan, mesam u tudju diskusiju. 2a) Otkud sad to da je "deplasirano i pomalo neukusno" komentarisati tuđe komentare!? Ko je proglasio to pravilo? Gde to pise? (Osim na pravilima B92, ali i tamo pise da "nije dozvoljeno", a ne da je "deplasirano i pomalo neukusno"; samo, pusti to sta tamo pise - sta tamo sve ne pise...) 2b) Pa upravo ti* si to prvi uradio-la! (Da dosolim - tipicno za zene.) Pri tom, u tvom komentaru nije bilo niceg drugog, osim uvreda. 3) Ako je "uvreda ili pogresna informacija" (sto bi, dakle, opravdalo komentar komentara) bila njegova sumnja, ili ispoljena rezerva, u zenstvenost Amélie Mauresmo (ili barem "onakvu" zenstvenost...), pa, tu istu sumnju su svojevremeno bile iskazale Martina Hingis i Lindsay Davenport. 4) Ne persiram, jer na Internetu vazi drugacija etiketa i *to* je "deplasirano i pomalo neukusno". Ovde ne komuniciraju egoi, nego stavovi i misli (ili prostakluci). Za mene si ti korisnik s nickom "imanje" i apsolutno me ne zanima je li za tastaturom sedeo-la nekakva Marija, nekakva Stanija, Kraljica Elizabeta, Clint Eastwood, ili Paja Patak. Ovo su reci koje se obracaju recima, tekstom na tekst. Nista licno. Zaboravi na autorska prava!