Utorak, 17.06.2014.

09:06

Večeras koncert sastava Iron Maiden

Izvor: B92

Veèeras koncert sastava Iron Maiden IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 9 godina

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...
(c!, 17. jun 2014 16:58)

Moja 'razmišljanja i pogledi' su mizerija za tebe, a tvoja su za celo čovečanstvo. Pa ti vidi.

milanče

pre 9 godina

@whiplash

Bravo za set listu. 100% identična!

Bravo i za 7th son.... He has the power to heal, he has the gift of the second sight, he is the chosen one....

Nikola

pre 9 godina

@021
Ne branim ja organizatore, oni rade da zarade, a ne da naprave humanitarni događaj. Isto kao što ti i ja i svi ostali ovde svaki dan idemo na posao da bismo na kraju dobili platu, a ne da bi nam bilo toplo oko srca jer smo uradili nešto. Zato su i priče "nema tu rock and rolla, to su sve pare" potpuno besmislene. Mogli su maideni da sviraju u Ruskin Armsu krajem sedamdesetih jer su taman toliko publike imali. Danas pune stadione i sportske dvorane i to je to. Uspeli su u svom poslu i tu su već tri decenije. Ko hoće dublju filozofiju, nek traži alternativne mlade nade koje drže koncerte za džabe (dok se ne probiju dovoljno da mogu da zarade), a ko hoće da se provede, kupi kartu za koncert i ode da uživa. A onaj kome je karta 25% od plate, pa taj o maidenima i ne razmišlja već ima mnogo ozbiljnije probleme u životu. I mercedes je skup pa ga ne kupuje onaj ko za njega nema para, ali niko ne kaže "u bre, pa to je mojih 100 plata, to mora jeftinije". Ima jeftinije, ali nije mercedes...

Reptil

pre 9 godina

Vise vrijedi EKV nego ovi psihopati koji urlaju do iznemoglosti. Normalno anglosaksoni sve prodaju. Mi konzumiramo jer oni kazu da je dobro. Beckham isto, masu lijepih igraca ali englez kao nr 1. Parfemi,carape,cipele itd sve njegove marke. Zasto vise nemamo grupa kao AZRA,EKV, Bijelo dugme ? Cijela regija EX YU republike nista se ne proizvodi ni muzika.
Pozdrav iz Hrvatske.

GvozdenaMica

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav
(Iron Man, 17. jun 2014 12:27)

... a na Rock im Park u N je bilo BOLI GLAVA!!!!!

x

pre 9 godina

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.(Bojan, 17. jun 2014 13:37)

Druže, u pravu si. Živim blizu Ušća i muka mi je od toga. Ali, ovo je ozbiljan bend čiji koncert će biti gotov u 23h. Neće biti buka celu noć. Zapravo, neće biti buka uopšte. Ono što Maiden radi nije buka!

c!

pre 9 godina

@
(Nemanja, 17. jun 2014 14:56)

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...

kawasaki3p

pre 9 godina

Ko je god poceo svirat neki instrument od bubnja do gitare,sve i da ih ne slušaš maideni su nezaobilazni i tako već desetljećima.Na stranu satriani vai vinie moore eric johnson zakk wylde i ostali virtuozi ... murray i adrian smith su obiljezili 20 to stoljece.Dobar provod uz maidene zelim

Гервасијус

pre 9 godina

О вечерашњем концерту могу да кажем само две речи:
Ј Е Д В А Ч Е К А М !
:)

021's

pre 9 godina

Tacno je da je cena najniza na turneji al nema potrebe da branite organizatore.Bio sam prosle godine na koncertu u Pragu na novom stadionu Slavije i cena je bila 35-36 evra a ovde je 3500.Znaci razlika je minimalna.A BG i Prag,nazalost ko nebo i zemlja pa bi samim tim zakup nekog prostora a samim tim i cena karte trebali biti osetno manji.Taj dan u Pragu ceo dan 40 stepeni,kako smo usli na stadion nevidjeno nevreme,pljusak,haos i odlozen pocetak.Naravno Maideni legende,kao i uvek odlicni,Bruce pozdravio ekipu iz Srbije u prvim redovima.Jedino je glupo sto se sve zna unapred,svaki koncert je isti,set lista,efekti itd ali od toga se pored youtube-a izgleda ne moze pobeci.I za kraj ljudi,nema potrebe da svi slikate i snimate svojim mobilnim,uzivajte u koncertu a ne u snimanju,ionako ce to biti snimljeno mnogo kvalitetnije pa cete moci da gledate po netu.Ziveli

Darko

pre 9 godina

Smorena-od-svega-i-svacega, 17. jun 2014 14:25)
Moze biti ;)
Kako god, haj da se vidimo veceras na kalisu, obecavam da ces promeniti nadimak ;)

Smorena-od-svega-i-svacega

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)
(Darko, 17. jun 2014 13:31)


Pa, ko kaze da nije pubertet, samo te malo sporije prolazi :D Saaaaalim se...

Cvele

pre 9 godina

Ne slusam IM vec dugo ali kapa dole tom veeeelikom bendu a bogami i njihovim fanovima, ako hocete da osetite ljubav idite veceras na Kalis.

Nemanja

pre 9 godina

Gde ovde vidite pravoslavlje ili katolicizam? Pa sami pricaju o zveri 666 ?
Sto ne naprave koncert u Saudijskoj ?
(reptil, 17. jun 2014 12:48)

I pravoslavlje i katolicizam i satanizam - sve ista sorta bajki za budale. Sve te budalaštine zajedno ne vrede koliko jedan koncert Mejdena. A kad smo već na temi, što ti ne bi išao u Saudijsku, jeste pogrešna religije, ali mentalni sklopi ti je isti. Up the Irons!

Ado G2

pre 9 godina

Računica: karta 3500 dinara i još da popiješ i pojedeš nešto...oko 5,000 treba. To je nekom 25% plate.
(računica, 17. jun 2014 13:58)

druže, tako ako gledaš sve, kroz pare, pa za šta radiš onda? za šta živiš onda? jedni su mejdeni, to je doživljaj koji vredi platiti. klinac od 15 godina koji odvaja pare od uzine da bi išao je to shvatio, a ti nisi. prodje ti život radeći, vreme je za malo R&R.

Kiza

pre 9 godina

Od 1981. ih gledam i ni jedanput nisam preskocio njihov koncer u Beogradu. Dokle god me zdravlje bude sluzilo gledacu ih pa makar imao i 100 gidina.

Bojan

pre 9 godina

DoSta više sa koncertima na javnim površinama koji se prave jedino zbog ličnih profita u prodaji piva: gomila štandova, niti jedan fiskalni račun, neplaćen PDV, neplaćen bilo koji proez - osim takse za štand + džepsovi dodatka.

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.

ajme

pre 9 godina

Saldzo, rokenrol je prestao biti rokenrol, kada se sve svelo na pare. Tako je umro i pank u Novom Sadu. Nemoj se ljutiti, ali meni nije rokenrol kada se vrti oko para. Naravno da cu sa setom da pricam o tome kako si nekad mogao i dzabe da ides na Exit koji traje mesec dana gde bendovi dolaze zbog publike, manje zbog novca i gde je sve to ipak intimnije i romanticnije, ako mogu tako da kazem. Ali to je ono sto je ranije stvarno bilo, a danas je stvarno cesto samo u vezi para. Hiperprodukcija, hiperkonzumerizma, hipergeneracije. Kao sto rekoh, ne napadam, pa se ne ljutite, samo konstatujem. Ali nije mali jedini fan i to sto je morao da steka od uzine i gladuje da bi bio u fan pitu (kako to VIP zvuci, nikako mi se ne uklapa u poentu roka). Kao sto vidimo, ni ti rok bendovi te ne gledaju isto, vec koliko das za upad. Inace, ja sam prestao i peperse da zovem rok bendom, on je za mene boy-band otkad je rekao da ga malo boli grlo pa moraju ranije da zavrse koncert. Malo mi to premekana fora za rokera, ocekujem nekog ko ima malo vise zivota u sebi da moze da izdrzi malo vetra. Zadnji put na Suicidal Tendencies (crossover hardcore) krene sutka, povucem nekog lika u masu (ko nekad), on se uplakan vratio pita sto sam istegao novu maju. Otisao sam posle toga na latino jer je na latinu bio veci hc od Explosive-a izgleda. Nije vise ko nekad, to je postalo malo onako softy, nema thrash-a, samo glamur. :) Sva sreca pa sam video vecinu koje sam zeleo pre tog novog mentalnog glam-talasa.

Aleksandar

pre 9 godina

@Nesa

Prica covek koji nije ni procitao njihove pesme. Alo bre Satana i satanizam ne postoje. To je izmisljotina ljudskig roda, gde je covek sam Satana.

Nikola

pre 9 godina

Uvek sam obožavao ove što filozofiraju o cenama karata. Koncert nije socijalna pomoć i košta koliko košta. Izvođači imaju tarifu za koju sviraju, a na organizatoru je da obezbedi sponzore i obori cenu karte. Ovakav koncert spada u velike koncerte i cena od 40€ za fan pit je sasvim očekivana, a ko misli da se takav koncert može organizovati za manje novca, uvek može da sačeka sledeću turneju i da ih dovede za 200din.

NemanjaBB

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...
(Maiden forever, 17. jun 2014 10:46)

Naježio sam se...rispekta

Darko

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)

Whiplash

pre 9 godina

Evo setliste za večeras:

Doctor Doctor
Rising Mercury
Moonchild
Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Wrathchild
Fear of the Dark
Iron Maiden

BIS:

Churchill's Speech
Aces High
The Evil That Men Do
Sanctuary


UP THE IRONS!!!!!!!!!

Iron Man

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav

djo

pre 9 godina

Prošli put mi se ćerka rađala pa sam morao da odlučim kom ću događaju pristustvovati. Naravno, ćera je ćera, a Maideni su došli ponovo, sada ćera i ja 5 godina kasnije zajedno idemo.
Nadam se da mi se danas ne rađa neko novo dete :)

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Pukao sam 6000 za Metallicu i nije mi zao.
Nezaboravan trenutak u mom zivotu.
Opet utorak, opet me nema sutra na poslu.

Marko

pre 9 godina

Bio sam 1978.na Hipodromu dok je pevao Paul D'Anno,bio je to nazalost los koncert zbog tadasnjeg organizatora koji je "cuvao"ozvucenje za Bijelo Dugme,pa su Maiden-ima stalno "krcali'i "crkavali"zvucnici.Steta sto D'Anno ne peva vise,bolji je od Bruce-a

Saldzo

pre 9 godina

A cena karte prava sitnica. Nema veze, veći broj pravih obožavalaca će ih slušati sa zidina...
(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Hoces da znas sta je pravi obozavalac? Petnaestogodisnji klinac Luka iz mog komsiluka koji mesecima nije kupovao uzinu da bi skupio novac za fan pit. I on ce veceras biti u prvim redovima, ja cu ga voziti na koncert i vratiti kuci da se ne cima prevozom, bice mi vrlo drago. Na zidinama ce biti filozofi i pametnjakovici koji svemu vole da nadju zamerku, koji ce radije popiti pivo na klupi nego kupiti kartu za svirku ili koncert, koji misle da su najpametniji na svetu i koji su jedan od razloga zasto je rokenrol u ovoj zemlji na tako niskim granama.

Maiden forever

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...

Maja M

pre 9 godina

pa dobro dosli mejdeniiiiiiii!!!!!!!! aaaaaa jedva cekam, samo da ne padne neka kisa. veceras jedino moze da 'pada' dobar zvuk Harris Smith Murray! Up the irons (necu da gledm setlistu nema moje hallowed be thy name, i jos jedno 5 naj, ali nema veze, antologijske su tu i necu da se smaram listom ko voli muziku voli svaku stvar). Joj kad krene McBrain da cepa one bubnjeve. Bruce aaaa jezim se

Aleksandar

pre 9 godina

Ja sam jedared sanjao da letim redovnom linijom i da se sa spikera čuje: "Good day, ladies and gentlemen; your captain Bruce Dickinson speaking..." :D

E to bi bio dan! Nego pošto dolaze iz Bugarske, je l' se pojavio čuveni Trajkov na sceni da najavi: A sega, Železno momičence i pesenta "Begaj kam brdišta."?

Mane

pre 9 godina

Zidine se zatvaraju od 17h radi bezbednosti. Neće biti gledanja sa zidina. Samo još fali da se ljudi gore izlažu i ovako nebezbednim zidinama.

Maiden Kid

pre 9 godina

Bio sam kao klinac na njihovim koncertima tokom 80-tih i svaki put sam bio kao zacaran. Danas, oko 30 godina kasnije i mnogo odgledanih koncerata svih zanrova, svugde po Svetu, pouzdano mogu reci da Maideni stvarno znaju svoj posao... Zato, ko moze nek ne propusti, ostace mu u lepom secanju....

kile

pre 9 godina

Slusao sam ih u subotu na novarocku i bili su dobri. Bruce se jos drzi. Ali Ghost su me skroz odusevili. Ceo taj satanisticki fazon im je prilicno zabavan a dobro su zvucali i imaju jako dobre pesme. Sve im se savrseno uklapa.

Jedino me zanima kako ce bogomoljci da reaguju kad cuju "Hail Satan" ili "Lucifer, we are here!"... hehe...

Saldzo

pre 9 godina

A cena karte prava sitnica. Nema veze, veći broj pravih obožavalaca će ih slušati sa zidina...
(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Hoces da znas sta je pravi obozavalac? Petnaestogodisnji klinac Luka iz mog komsiluka koji mesecima nije kupovao uzinu da bi skupio novac za fan pit. I on ce veceras biti u prvim redovima, ja cu ga voziti na koncert i vratiti kuci da se ne cima prevozom, bice mi vrlo drago. Na zidinama ce biti filozofi i pametnjakovici koji svemu vole da nadju zamerku, koji ce radije popiti pivo na klupi nego kupiti kartu za svirku ili koncert, koji misle da su najpametniji na svetu i koji su jedan od razloga zasto je rokenrol u ovoj zemlji na tako niskim granama.

Maiden forever

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...

Aleksandar

pre 9 godina

Ja sam jedared sanjao da letim redovnom linijom i da se sa spikera čuje: "Good day, ladies and gentlemen; your captain Bruce Dickinson speaking..." :D

E to bi bio dan! Nego pošto dolaze iz Bugarske, je l' se pojavio čuveni Trajkov na sceni da najavi: A sega, Železno momičence i pesenta "Begaj kam brdišta."?

Maiden Kid

pre 9 godina

Bio sam kao klinac na njihovim koncertima tokom 80-tih i svaki put sam bio kao zacaran. Danas, oko 30 godina kasnije i mnogo odgledanih koncerata svih zanrova, svugde po Svetu, pouzdano mogu reci da Maideni stvarno znaju svoj posao... Zato, ko moze nek ne propusti, ostace mu u lepom secanju....

Ado G2

pre 9 godina

Računica: karta 3500 dinara i još da popiješ i pojedeš nešto...oko 5,000 treba. To je nekom 25% plate.
(računica, 17. jun 2014 13:58)

druže, tako ako gledaš sve, kroz pare, pa za šta radiš onda? za šta živiš onda? jedni su mejdeni, to je doživljaj koji vredi platiti. klinac od 15 godina koji odvaja pare od uzine da bi išao je to shvatio, a ti nisi. prodje ti život radeći, vreme je za malo R&R.

Nemanja

pre 9 godina

Gde ovde vidite pravoslavlje ili katolicizam? Pa sami pricaju o zveri 666 ?
Sto ne naprave koncert u Saudijskoj ?
(reptil, 17. jun 2014 12:48)

I pravoslavlje i katolicizam i satanizam - sve ista sorta bajki za budale. Sve te budalaštine zajedno ne vrede koliko jedan koncert Mejdena. A kad smo već na temi, što ti ne bi išao u Saudijsku, jeste pogrešna religije, ali mentalni sklopi ti je isti. Up the Irons!

NemanjaBB

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...
(Maiden forever, 17. jun 2014 10:46)

Naježio sam se...rispekta

Maja M

pre 9 godina

pa dobro dosli mejdeniiiiiiii!!!!!!!! aaaaaa jedva cekam, samo da ne padne neka kisa. veceras jedino moze da 'pada' dobar zvuk Harris Smith Murray! Up the irons (necu da gledm setlistu nema moje hallowed be thy name, i jos jedno 5 naj, ali nema veze, antologijske su tu i necu da se smaram listom ko voli muziku voli svaku stvar). Joj kad krene McBrain da cepa one bubnjeve. Bruce aaaa jezim se

Mane

pre 9 godina

Zidine se zatvaraju od 17h radi bezbednosti. Neće biti gledanja sa zidina. Samo još fali da se ljudi gore izlažu i ovako nebezbednim zidinama.

Darko

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)

Nikola

pre 9 godina

Uvek sam obožavao ove što filozofiraju o cenama karata. Koncert nije socijalna pomoć i košta koliko košta. Izvođači imaju tarifu za koju sviraju, a na organizatoru je da obezbedi sponzore i obori cenu karte. Ovakav koncert spada u velike koncerte i cena od 40€ za fan pit je sasvim očekivana, a ko misli da se takav koncert može organizovati za manje novca, uvek može da sačeka sledeću turneju i da ih dovede za 200din.

kile

pre 9 godina

Slusao sam ih u subotu na novarocku i bili su dobri. Bruce se jos drzi. Ali Ghost su me skroz odusevili. Ceo taj satanisticki fazon im je prilicno zabavan a dobro su zvucali i imaju jako dobre pesme. Sve im se savrseno uklapa.

Jedino me zanima kako ce bogomoljci da reaguju kad cuju "Hail Satan" ili "Lucifer, we are here!"... hehe...

djo

pre 9 godina

Prošli put mi se ćerka rađala pa sam morao da odlučim kom ću događaju pristustvovati. Naravno, ćera je ćera, a Maideni su došli ponovo, sada ćera i ja 5 godina kasnije zajedno idemo.
Nadam se da mi se danas ne rađa neko novo dete :)

Aleksandar

pre 9 godina

@Nesa

Prica covek koji nije ni procitao njihove pesme. Alo bre Satana i satanizam ne postoje. To je izmisljotina ljudskig roda, gde je covek sam Satana.

Kiza

pre 9 godina

Od 1981. ih gledam i ni jedanput nisam preskocio njihov koncer u Beogradu. Dokle god me zdravlje bude sluzilo gledacu ih pa makar imao i 100 gidina.

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Pukao sam 6000 za Metallicu i nije mi zao.
Nezaboravan trenutak u mom zivotu.
Opet utorak, opet me nema sutra na poslu.

Whiplash

pre 9 godina

Evo setliste za večeras:

Doctor Doctor
Rising Mercury
Moonchild
Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Wrathchild
Fear of the Dark
Iron Maiden

BIS:

Churchill's Speech
Aces High
The Evil That Men Do
Sanctuary


UP THE IRONS!!!!!!!!!

x

pre 9 godina

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.(Bojan, 17. jun 2014 13:37)

Druže, u pravu si. Živim blizu Ušća i muka mi je od toga. Ali, ovo je ozbiljan bend čiji koncert će biti gotov u 23h. Neće biti buka celu noć. Zapravo, neće biti buka uopšte. Ono što Maiden radi nije buka!

021's

pre 9 godina

Tacno je da je cena najniza na turneji al nema potrebe da branite organizatore.Bio sam prosle godine na koncertu u Pragu na novom stadionu Slavije i cena je bila 35-36 evra a ovde je 3500.Znaci razlika je minimalna.A BG i Prag,nazalost ko nebo i zemlja pa bi samim tim zakup nekog prostora a samim tim i cena karte trebali biti osetno manji.Taj dan u Pragu ceo dan 40 stepeni,kako smo usli na stadion nevidjeno nevreme,pljusak,haos i odlozen pocetak.Naravno Maideni legende,kao i uvek odlicni,Bruce pozdravio ekipu iz Srbije u prvim redovima.Jedino je glupo sto se sve zna unapred,svaki koncert je isti,set lista,efekti itd ali od toga se pored youtube-a izgleda ne moze pobeci.I za kraj ljudi,nema potrebe da svi slikate i snimate svojim mobilnim,uzivajte u koncertu a ne u snimanju,ionako ce to biti snimljeno mnogo kvalitetnije pa cete moci da gledate po netu.Ziveli

Cvele

pre 9 godina

Ne slusam IM vec dugo ali kapa dole tom veeeelikom bendu a bogami i njihovim fanovima, ako hocete da osetite ljubav idite veceras na Kalis.

Гервасијус

pre 9 godina

О вечерашњем концерту могу да кажем само две речи:
Ј Е Д В А Ч Е К А М !
:)

Nikola

pre 9 godina

@021
Ne branim ja organizatore, oni rade da zarade, a ne da naprave humanitarni događaj. Isto kao što ti i ja i svi ostali ovde svaki dan idemo na posao da bismo na kraju dobili platu, a ne da bi nam bilo toplo oko srca jer smo uradili nešto. Zato su i priče "nema tu rock and rolla, to su sve pare" potpuno besmislene. Mogli su maideni da sviraju u Ruskin Armsu krajem sedamdesetih jer su taman toliko publike imali. Danas pune stadione i sportske dvorane i to je to. Uspeli su u svom poslu i tu su već tri decenije. Ko hoće dublju filozofiju, nek traži alternativne mlade nade koje drže koncerte za džabe (dok se ne probiju dovoljno da mogu da zarade), a ko hoće da se provede, kupi kartu za koncert i ode da uživa. A onaj kome je karta 25% od plate, pa taj o maidenima i ne razmišlja već ima mnogo ozbiljnije probleme u životu. I mercedes je skup pa ga ne kupuje onaj ko za njega nema para, ali niko ne kaže "u bre, pa to je mojih 100 plata, to mora jeftinije". Ima jeftinije, ali nije mercedes...

Smorena-od-svega-i-svacega

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)
(Darko, 17. jun 2014 13:31)


Pa, ko kaze da nije pubertet, samo te malo sporije prolazi :D Saaaaalim se...

Iron Man

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav

kawasaki3p

pre 9 godina

Ko je god poceo svirat neki instrument od bubnja do gitare,sve i da ih ne slušaš maideni su nezaobilazni i tako već desetljećima.Na stranu satriani vai vinie moore eric johnson zakk wylde i ostali virtuozi ... murray i adrian smith su obiljezili 20 to stoljece.Dobar provod uz maidene zelim

ajme

pre 9 godina

Saldzo, rokenrol je prestao biti rokenrol, kada se sve svelo na pare. Tako je umro i pank u Novom Sadu. Nemoj se ljutiti, ali meni nije rokenrol kada se vrti oko para. Naravno da cu sa setom da pricam o tome kako si nekad mogao i dzabe da ides na Exit koji traje mesec dana gde bendovi dolaze zbog publike, manje zbog novca i gde je sve to ipak intimnije i romanticnije, ako mogu tako da kazem. Ali to je ono sto je ranije stvarno bilo, a danas je stvarno cesto samo u vezi para. Hiperprodukcija, hiperkonzumerizma, hipergeneracije. Kao sto rekoh, ne napadam, pa se ne ljutite, samo konstatujem. Ali nije mali jedini fan i to sto je morao da steka od uzine i gladuje da bi bio u fan pitu (kako to VIP zvuci, nikako mi se ne uklapa u poentu roka). Kao sto vidimo, ni ti rok bendovi te ne gledaju isto, vec koliko das za upad. Inace, ja sam prestao i peperse da zovem rok bendom, on je za mene boy-band otkad je rekao da ga malo boli grlo pa moraju ranije da zavrse koncert. Malo mi to premekana fora za rokera, ocekujem nekog ko ima malo vise zivota u sebi da moze da izdrzi malo vetra. Zadnji put na Suicidal Tendencies (crossover hardcore) krene sutka, povucem nekog lika u masu (ko nekad), on se uplakan vratio pita sto sam istegao novu maju. Otisao sam posle toga na latino jer je na latinu bio veci hc od Explosive-a izgleda. Nije vise ko nekad, to je postalo malo onako softy, nema thrash-a, samo glamur. :) Sva sreca pa sam video vecinu koje sam zeleo pre tog novog mentalnog glam-talasa.

Darko

pre 9 godina

Smorena-od-svega-i-svacega, 17. jun 2014 14:25)
Moze biti ;)
Kako god, haj da se vidimo veceras na kalisu, obecavam da ces promeniti nadimak ;)

GvozdenaMica

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav
(Iron Man, 17. jun 2014 12:27)

... a na Rock im Park u N je bilo BOLI GLAVA!!!!!

Marko

pre 9 godina

Bio sam 1978.na Hipodromu dok je pevao Paul D'Anno,bio je to nazalost los koncert zbog tadasnjeg organizatora koji je "cuvao"ozvucenje za Bijelo Dugme,pa su Maiden-ima stalno "krcali'i "crkavali"zvucnici.Steta sto D'Anno ne peva vise,bolji je od Bruce-a

Bojan

pre 9 godina

DoSta više sa koncertima na javnim površinama koji se prave jedino zbog ličnih profita u prodaji piva: gomila štandova, niti jedan fiskalni račun, neplaćen PDV, neplaćen bilo koji proez - osim takse za štand + džepsovi dodatka.

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.

Reptil

pre 9 godina

Vise vrijedi EKV nego ovi psihopati koji urlaju do iznemoglosti. Normalno anglosaksoni sve prodaju. Mi konzumiramo jer oni kazu da je dobro. Beckham isto, masu lijepih igraca ali englez kao nr 1. Parfemi,carape,cipele itd sve njegove marke. Zasto vise nemamo grupa kao AZRA,EKV, Bijelo dugme ? Cijela regija EX YU republike nista se ne proizvodi ni muzika.
Pozdrav iz Hrvatske.

Nemanja

pre 9 godina

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...
(c!, 17. jun 2014 16:58)

Moja 'razmišljanja i pogledi' su mizerija za tebe, a tvoja su za celo čovečanstvo. Pa ti vidi.

milanče

pre 9 godina

@whiplash

Bravo za set listu. 100% identična!

Bravo i za 7th son.... He has the power to heal, he has the gift of the second sight, he is the chosen one....

c!

pre 9 godina

@
(Nemanja, 17. jun 2014 14:56)

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...

Bojan

pre 9 godina

DoSta više sa koncertima na javnim površinama koji se prave jedino zbog ličnih profita u prodaji piva: gomila štandova, niti jedan fiskalni račun, neplaćen PDV, neplaćen bilo koji proez - osim takse za štand + džepsovi dodatka.

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.

Reptil

pre 9 godina

Vise vrijedi EKV nego ovi psihopati koji urlaju do iznemoglosti. Normalno anglosaksoni sve prodaju. Mi konzumiramo jer oni kazu da je dobro. Beckham isto, masu lijepih igraca ali englez kao nr 1. Parfemi,carape,cipele itd sve njegove marke. Zasto vise nemamo grupa kao AZRA,EKV, Bijelo dugme ? Cijela regija EX YU republike nista se ne proizvodi ni muzika.
Pozdrav iz Hrvatske.

kile

pre 9 godina

Slusao sam ih u subotu na novarocku i bili su dobri. Bruce se jos drzi. Ali Ghost su me skroz odusevili. Ceo taj satanisticki fazon im je prilicno zabavan a dobro su zvucali i imaju jako dobre pesme. Sve im se savrseno uklapa.

Jedino me zanima kako ce bogomoljci da reaguju kad cuju "Hail Satan" ili "Lucifer, we are here!"... hehe...

Marko

pre 9 godina

Bio sam 1978.na Hipodromu dok je pevao Paul D'Anno,bio je to nazalost los koncert zbog tadasnjeg organizatora koji je "cuvao"ozvucenje za Bijelo Dugme,pa su Maiden-ima stalno "krcali'i "crkavali"zvucnici.Steta sto D'Anno ne peva vise,bolji je od Bruce-a

ajme

pre 9 godina

Saldzo, rokenrol je prestao biti rokenrol, kada se sve svelo na pare. Tako je umro i pank u Novom Sadu. Nemoj se ljutiti, ali meni nije rokenrol kada se vrti oko para. Naravno da cu sa setom da pricam o tome kako si nekad mogao i dzabe da ides na Exit koji traje mesec dana gde bendovi dolaze zbog publike, manje zbog novca i gde je sve to ipak intimnije i romanticnije, ako mogu tako da kazem. Ali to je ono sto je ranije stvarno bilo, a danas je stvarno cesto samo u vezi para. Hiperprodukcija, hiperkonzumerizma, hipergeneracije. Kao sto rekoh, ne napadam, pa se ne ljutite, samo konstatujem. Ali nije mali jedini fan i to sto je morao da steka od uzine i gladuje da bi bio u fan pitu (kako to VIP zvuci, nikako mi se ne uklapa u poentu roka). Kao sto vidimo, ni ti rok bendovi te ne gledaju isto, vec koliko das za upad. Inace, ja sam prestao i peperse da zovem rok bendom, on je za mene boy-band otkad je rekao da ga malo boli grlo pa moraju ranije da zavrse koncert. Malo mi to premekana fora za rokera, ocekujem nekog ko ima malo vise zivota u sebi da moze da izdrzi malo vetra. Zadnji put na Suicidal Tendencies (crossover hardcore) krene sutka, povucem nekog lika u masu (ko nekad), on se uplakan vratio pita sto sam istegao novu maju. Otisao sam posle toga na latino jer je na latinu bio veci hc od Explosive-a izgleda. Nije vise ko nekad, to je postalo malo onako softy, nema thrash-a, samo glamur. :) Sva sreca pa sam video vecinu koje sam zeleo pre tog novog mentalnog glam-talasa.

Saldzo

pre 9 godina

A cena karte prava sitnica. Nema veze, veći broj pravih obožavalaca će ih slušati sa zidina...
(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Hoces da znas sta je pravi obozavalac? Petnaestogodisnji klinac Luka iz mog komsiluka koji mesecima nije kupovao uzinu da bi skupio novac za fan pit. I on ce veceras biti u prvim redovima, ja cu ga voziti na koncert i vratiti kuci da se ne cima prevozom, bice mi vrlo drago. Na zidinama ce biti filozofi i pametnjakovici koji svemu vole da nadju zamerku, koji ce radije popiti pivo na klupi nego kupiti kartu za svirku ili koncert, koji misle da su najpametniji na svetu i koji su jedan od razloga zasto je rokenrol u ovoj zemlji na tako niskim granama.

Maiden forever

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...

Nemanja

pre 9 godina

Gde ovde vidite pravoslavlje ili katolicizam? Pa sami pricaju o zveri 666 ?
Sto ne naprave koncert u Saudijskoj ?
(reptil, 17. jun 2014 12:48)

I pravoslavlje i katolicizam i satanizam - sve ista sorta bajki za budale. Sve te budalaštine zajedno ne vrede koliko jedan koncert Mejdena. A kad smo već na temi, što ti ne bi išao u Saudijsku, jeste pogrešna religije, ali mentalni sklopi ti je isti. Up the Irons!

Maja M

pre 9 godina

pa dobro dosli mejdeniiiiiiii!!!!!!!! aaaaaa jedva cekam, samo da ne padne neka kisa. veceras jedino moze da 'pada' dobar zvuk Harris Smith Murray! Up the irons (necu da gledm setlistu nema moje hallowed be thy name, i jos jedno 5 naj, ali nema veze, antologijske su tu i necu da se smaram listom ko voli muziku voli svaku stvar). Joj kad krene McBrain da cepa one bubnjeve. Bruce aaaa jezim se

Mane

pre 9 godina

Zidine se zatvaraju od 17h radi bezbednosti. Neće biti gledanja sa zidina. Samo još fali da se ljudi gore izlažu i ovako nebezbednim zidinama.

Aleksandar

pre 9 godina

Ja sam jedared sanjao da letim redovnom linijom i da se sa spikera čuje: "Good day, ladies and gentlemen; your captain Bruce Dickinson speaking..." :D

E to bi bio dan! Nego pošto dolaze iz Bugarske, je l' se pojavio čuveni Trajkov na sceni da najavi: A sega, Železno momičence i pesenta "Begaj kam brdišta."?

Aleksandar

pre 9 godina

@Nesa

Prica covek koji nije ni procitao njihove pesme. Alo bre Satana i satanizam ne postoje. To je izmisljotina ljudskig roda, gde je covek sam Satana.

021's

pre 9 godina

Tacno je da je cena najniza na turneji al nema potrebe da branite organizatore.Bio sam prosle godine na koncertu u Pragu na novom stadionu Slavije i cena je bila 35-36 evra a ovde je 3500.Znaci razlika je minimalna.A BG i Prag,nazalost ko nebo i zemlja pa bi samim tim zakup nekog prostora a samim tim i cena karte trebali biti osetno manji.Taj dan u Pragu ceo dan 40 stepeni,kako smo usli na stadion nevidjeno nevreme,pljusak,haos i odlozen pocetak.Naravno Maideni legende,kao i uvek odlicni,Bruce pozdravio ekipu iz Srbije u prvim redovima.Jedino je glupo sto se sve zna unapred,svaki koncert je isti,set lista,efekti itd ali od toga se pored youtube-a izgleda ne moze pobeci.I za kraj ljudi,nema potrebe da svi slikate i snimate svojim mobilnim,uzivajte u koncertu a ne u snimanju,ionako ce to biti snimljeno mnogo kvalitetnije pa cete moci da gledate po netu.Ziveli

Maiden Kid

pre 9 godina

Bio sam kao klinac na njihovim koncertima tokom 80-tih i svaki put sam bio kao zacaran. Danas, oko 30 godina kasnije i mnogo odgledanih koncerata svih zanrova, svugde po Svetu, pouzdano mogu reci da Maideni stvarno znaju svoj posao... Zato, ko moze nek ne propusti, ostace mu u lepom secanju....

djo

pre 9 godina

Prošli put mi se ćerka rađala pa sam morao da odlučim kom ću događaju pristustvovati. Naravno, ćera je ćera, a Maideni su došli ponovo, sada ćera i ja 5 godina kasnije zajedno idemo.
Nadam se da mi se danas ne rađa neko novo dete :)

Darko

pre 9 godina

Smorena-od-svega-i-svacega, 17. jun 2014 14:25)
Moze biti ;)
Kako god, haj da se vidimo veceras na kalisu, obecavam da ces promeniti nadimak ;)

x

pre 9 godina

Postoji Arena, pa koncerte tamo. A ako baš insistiraju na livadi, eno livada oko Beograda onoliko. Nema ptorebe da se u centru grtada, ispod prozora građana pravi haos i buka.(Bojan, 17. jun 2014 13:37)

Druže, u pravu si. Živim blizu Ušća i muka mi je od toga. Ali, ovo je ozbiljan bend čiji koncert će biti gotov u 23h. Neće biti buka celu noć. Zapravo, neće biti buka uopšte. Ono što Maiden radi nije buka!

c!

pre 9 godina

@
(Nemanja, 17. jun 2014 14:56)

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...

Mister G (SNS BOT)

pre 9 godina

(Scele, 17. jun 2014 09:26)

Pukao sam 6000 za Metallicu i nije mi zao.
Nezaboravan trenutak u mom zivotu.
Opet utorak, opet me nema sutra na poslu.

Iron Man

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav

Kiza

pre 9 godina

Od 1981. ih gledam i ni jedanput nisam preskocio njihov koncer u Beogradu. Dokle god me zdravlje bude sluzilo gledacu ih pa makar imao i 100 gidina.

Darko

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)

Ado G2

pre 9 godina

Računica: karta 3500 dinara i još da popiješ i pojedeš nešto...oko 5,000 treba. To je nekom 25% plate.
(računica, 17. jun 2014 13:58)

druže, tako ako gledaš sve, kroz pare, pa za šta radiš onda? za šta živiš onda? jedni su mejdeni, to je doživljaj koji vredi platiti. klinac od 15 godina koji odvaja pare od uzine da bi išao je to shvatio, a ti nisi. prodje ti život radeći, vreme je za malo R&R.

Smorena-od-svega-i-svacega

pre 9 godina

Prvi put 1984-te na sajmu, danas, trideset godina posle na kalisu (izmedju x-puta kojekuda). A rekli su mi 1984-te da je to samo pubertet, da ce brzo da me prodje :)
(Darko, 17. jun 2014 13:31)


Pa, ko kaze da nije pubertet, samo te malo sporije prolazi :D Saaaaalim se...

Cvele

pre 9 godina

Ne slusam IM vec dugo ali kapa dole tom veeeelikom bendu a bogami i njihovim fanovima, ako hocete da osetite ljubav idite veceras na Kalis.

Гервасијус

pre 9 godina

О вечерашњем концерту могу да кажем само две речи:
Ј Е Д В А Ч Е К А М !
:)

Nemanja

pre 9 godina

E moj rodjace slavnog imena, tvoja razmisljanja i pogledi su jednom recju-mizerija. Kada bi samo znao, kolika...
(c!, 17. jun 2014 16:58)

Moja 'razmišljanja i pogledi' su mizerija za tebe, a tvoja su za celo čovečanstvo. Pa ti vidi.

Whiplash

pre 9 godina

Evo setliste za večeras:

Doctor Doctor
Rising Mercury
Moonchild
Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Wrathchild
Fear of the Dark
Iron Maiden

BIS:

Churchill's Speech
Aces High
The Evil That Men Do
Sanctuary


UP THE IRONS!!!!!!!!!

Nikola

pre 9 godina

Uvek sam obožavao ove što filozofiraju o cenama karata. Koncert nije socijalna pomoć i košta koliko košta. Izvođači imaju tarifu za koju sviraju, a na organizatoru je da obezbedi sponzore i obori cenu karte. Ovakav koncert spada u velike koncerte i cena od 40€ za fan pit je sasvim očekivana, a ko misli da se takav koncert može organizovati za manje novca, uvek može da sačeka sledeću turneju i da ih dovede za 200din.

NemanjaBB

pre 9 godina

Dva puta sam ih gledao sa društvom. Dva puta sa suprugom i klincem. Večeras ću ih gledati sa suprugom, sinom, snajkom i unukom. I biće to poslednji koncert na koji sam išao.
So it shall be written and so it shall be done ...
(Maiden forever, 17. jun 2014 10:46)

Naježio sam se...rispekta

Nikola

pre 9 godina

@021
Ne branim ja organizatore, oni rade da zarade, a ne da naprave humanitarni događaj. Isto kao što ti i ja i svi ostali ovde svaki dan idemo na posao da bismo na kraju dobili platu, a ne da bi nam bilo toplo oko srca jer smo uradili nešto. Zato su i priče "nema tu rock and rolla, to su sve pare" potpuno besmislene. Mogli su maideni da sviraju u Ruskin Armsu krajem sedamdesetih jer su taman toliko publike imali. Danas pune stadione i sportske dvorane i to je to. Uspeli su u svom poslu i tu su već tri decenije. Ko hoće dublju filozofiju, nek traži alternativne mlade nade koje drže koncerte za džabe (dok se ne probiju dovoljno da mogu da zarade), a ko hoće da se provede, kupi kartu za koncert i ode da uživa. A onaj kome je karta 25% od plate, pa taj o maidenima i ne razmišlja već ima mnogo ozbiljnije probleme u životu. I mercedes je skup pa ga ne kupuje onaj ko za njega nema para, ali niko ne kaže "u bre, pa to je mojih 100 plata, to mora jeftinije". Ima jeftinije, ali nije mercedes...

kawasaki3p

pre 9 godina

Ko je god poceo svirat neki instrument od bubnja do gitare,sve i da ih ne slušaš maideni su nezaobilazni i tako već desetljećima.Na stranu satriani vai vinie moore eric johnson zakk wylde i ostali virtuozi ... murray i adrian smith su obiljezili 20 to stoljece.Dobar provod uz maidene zelim

GvozdenaMica

pre 9 godina

Slusao sam ih na Rock am Ring prosle nedelje u DE, bili su fantasticni. Tehnicki su savrseno otsvirali, ali kontakt sa publikom...hmmm. Nazalost su "fanovi" bili prilicno ramnodusni na sve njihove hitove, sta znam...onako, bez nekih emocija. Iskreno verujem da ce u BG biti sasvim drugacije. Pozdrav
(Iron Man, 17. jun 2014 12:27)

... a na Rock im Park u N je bilo BOLI GLAVA!!!!!

milanče

pre 9 godina

@whiplash

Bravo za set listu. 100% identična!

Bravo i za 7th son.... He has the power to heal, he has the gift of the second sight, he is the chosen one....