Utorak, 17.06.2014.

00:20

Lavrov se sastao sa Dačićem

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, koji je juče doputovao u dvodnevnu posetu Beogradu.

Izvor: B92

Lavrov se sastao sa Daèiæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Bata Kulić

pre 9 godina

Status povlašćene nacije i bescarinskih preferencijala u ekonomskoj sferi sa Ruskom federacijom nismo koristili do sada na pravi način iako sve velike evropske a i ostale zemlje se bore za rusko tržište mi se uporno sklanjamo pa se nadam da će ova a i neka naredna vlast imati više pameti.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Od ovog coveka se moze mnogo nauciti. Da je srece i pre bi politicari nejgovog kalibra dolazili u Srbiju, a ne da stalno mi trcimo njima. Sada nam dolaze i to je ogroman napredak, a koliko cujem i Putin ce nam doci uskoro.

Slavka NS

pre 9 godina

Ako želimo da nas drugi uvažavaju i poštuju moramo se jasno i otvoreno boriti za svoje interese. Niko ne voli mutne radnje. Rusija jasno podržava Srbiju na putu ka EU, to je za poštovanje i zato naši odnosi sa Rusijom će uvek biti na najvišem nivou.

prijatelj

pre 9 godina

Sta reci za ovakvu vest osim da je odlicna, za Lavrova se odlicno zna da je dugogodisnji uspesan politicar a ovom posetom jos vise se ucvrscuju poslovne i prijateljske veze Srbije i Rusije. Samo treba nastaviti ovim putem saradnje dve zemlje.

sve sam VAM rekao

pre 9 godina

Neutralnost Srbije na čemu potenciraju Vučić i Nikolić,e ovde se ona oslikava.Pogledajte tu su svi veliki svetski igrači koji nas danas žele u svom timu.Mudrost i veština diplomatije koju nam danas prezentuju Vučić i Nikolić samo dobrog mogu doneti Srbiji,zato ne treba nam bar sada i bar u ovome trvenja naša.Ko je protiv ovakvog stava vlade taj sigurno ne misli dobro ni ovom narodu ni ovoj zemlji.

Filipo

pre 9 godina

Vide se pomaci ove vlade i insistiranje premijera na neutralnoj diplomatiji. Nadam se da ce odrzati ovaj kurs koliko god je moguce i konanco ostvariti rezultate u pogledu investicija i trgovine.

Milica011

pre 9 godina

Svaka zemlja mora imati svoje državne interese za koje se zalaže.U ovom slučaju interes Srbije je punopravno članstvo u EU i dobri odnosi sa bratskom nam Rusijom.

casica

pre 9 godina

Rusija i Srbija su sustinski povezane zemlje u smislu da su veoma dobri i prijatelji i poslovni saradnici. Poseta ministra Lavrova se samo jos jedan korak u nastavku odlicne saradnje dve zemlje.

AVAX

pre 9 godina

veoma ziva diplomatija premijera Vucica poslednjih nedelja.prima goste i odlazi u goste u veoma jake i mocne zemlje sveta.svakako se vidi da Srbija ima jasan spoljnopoliticki plan.

corona

pre 9 godina

Sve ovo lično mene čini veoma ispunjenom. Volim što nas odjednom posle svog onog sivila opet ima u javnosti, što se spominje ime naše zemlje sa više poštovanja. Voleli mi ovu Vladu ili ne činjenica je da svi cene njenog Premijera.

recept

pre 9 godina

Rusija je Srbiji potvrdjeno proveren i pouzdan i prijatelj i poslovni saradnik. Danasnji razgovor ministra Lavrova je samo jos jedan dokaz pomenutog. Saradnja dve zemlje i treba da se nastavi ovako pozitivnim tokom.

Deky

pre 9 godina

Nisu Rusi naivni, da ne znaju da u ovom delu Evrope imaju samo nas za iskrene prijatelje i nije ministar Lavrov slučajno ovde, odmah posle naše posete Nemakoj. Samo neka se proširuje trgovinsko-ekonomska saradnja i eto novih radnih mesta.

avion

pre 9 godina

Oko dolaska ministra Lavrova u Beograd ne treba mnogo polemisati, zna se da je on visoko cenjen politicar, nasim drzavnicima i drzavi je cast sto nas je posetio. Takodje, dalji planovi Srbije i Rusije su veoma znacajni za obe zemlje.

reformator

pre 9 godina

Zaista sjajna vest povodom boravka Sergeja Lavrova u Beogradu i sastanka sa nasim drzavnicima i predsednikom Nikolicem. Od Rusije se moze mnogo nauciti po pitanjima razvoja drzave, saradnje sa drugim zemljama, a takodje ce i Rusija pomoci Srbiji po pitanju sprovodjenja planova oko reformi nase zemlje.

mare

pre 9 godina

Lavrov nam iznosi svoju verziju, Bajden i EU ekipa ubeđuju da je njihov stav jedino logično viđenje, a videćete sve se vrti oko nastavka izgradnje Južnog toka. Ko bude kontrolisao protog gasa kroz EU, taj će ubuduće imati najveći uticaj. Izgleda da je došao trenutak da možemo da iskoristimo naš geografski položaj, odigrajte pametno da i mi jednom imamo koristi od njihovog rivalstva.

Truman

pre 9 godina

Drago mi je što je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom. Nadam se da ćemo taj odnos nastaviti da razvijamo. Sa druge strane, uz podršku Nemačke, imamo mnogo veće šanse za ulazak Srbije u EU. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Jami

pre 9 godina

Pored odrzavanja dobrih odnosa sa clanicama EU, ne smemo zaboravoti ni na nama prijateljsku zemlju Rusiju. Velika politicka aktivnost nase vlade, pokazuje da je Srbija i te kako bitna, kako za jedne tako i druge.

Roach

pre 9 godina

Po pitanju krize u Ukrajini mi imamo principijelan stav. Suviše smo mala država da odlučujemo o velikim stvarima. Rusija u potpunosti razume naš diplomatski položaj i našu doslednost istoj.
Elem, takvim našim ponašanjem u mešunarodnoj politici , ne možemo nikada i nikome nauditi. Da je tako, potvrđuje nedavna poseta našeg premijera Nemačkoj.

Dzoni #

pre 9 godina

Rusija je nas znacajan ekonomsko-trgovinski partner, tako da ova poseta dolazi u pravi cas, kako bi se razmenili stavovi oko juznog toka i oko nastale situacije oko Ukrajine.

ana nis

pre 9 godina

Dolazak Ruskog ministra diplomatije u Srbiju je veoma znacajan za nasu zemlju, kako zbog produbljivanja medjusobne saradnje tako i zbog podrske Rusije nasem ubrzanom putu prikljucivanju EU.

Joja rf

pre 9 godina

Odnosi sa Rusijom moraju ici dosta bolje jer ne smemo zanemariti cinjenicu da veliko rusko trziste moze da odkupi sve sto se proizvede kod nas ,takodje juzni tok je velika investicija ,a zasto se jos ne bi neke kompanije ukljucili da investiraju kod nas ,mislim da moramo vise da saradjujemo i da probleme koji su se pojavili treba zajednicki da resavamo.

radojica ki

pre 9 godina

Srbija je u poslednje vreme bila u teskoj poziciji jer su sukobi u Ukrajini zakoplikovali odnose i terali su nas da se odlucimo da li smo za EU ili da uvedemo sankcije Rusiji ,na svu srecu odigrali smo pametno i zadrzali smo se po strani i nismo se umesali u sukobe velikih sila.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Spasavaj nas majko Rusijo od nas samih, izdajnici kolo zaigraše gde god se okreneš, dušmani i istoriju i budućnost žele da nam pišu!
Ne dozvoli majko Rusijo da se Srbija odeli od tebe!
Ne dozvoli da nas izdaja gurne EU-aždaji!

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Malo je drzava u Svetu koje kao Srbija imaju toliko "strateski partnera" razasutih sirom "vascelog Sveta" !
Sa Rusijom Srbija ima toliko toga "zajednickog" da prosto ni sama ne zna odakle pre da pocne da "realizuje" sve te "zajednicke strateske ciljeve", sa Rusijom nad kojom su se sankcije zapada nadvile kao "Demoklesov Mac" !
Americki Shef Diplomatije Gosp. Bajden Premijeru Srbije Gosp. Aleksandru Vucicu (skoro na kraju njegovog mandata) upucuje cestitke na izboru za Premijera Srbije uz poruku da se "raduje" saradnji sa njim k'o malo dete "sarenoj zveckici" !
A tek Nemacka i njeno "partnerstvo" sa Srbijom koje je zahvaljujuci "poverenju" koje je u Nemackoj "stekao" Aleksandar Vucic prilikom svoje nedavne posete svom "strateskom partneru" u EU, to je vec prica za sebe !
Nikada u poslednjih "rekao bih" 100 godina Srbija nije imala tako dobar odnos sa Nemackom koja iskazuje "visok stepen razumevanja" za stav Srbije prema krizi u Ukrajini i njenom "nezameranju Rusiji" kojoj ne zeli uvoditi sankcije kao sto cini EU, sto Nemacku pa tako i citavu Evropsku Zajednicu "navodi" na to da na stav Srbije prema Rusiji gledaju "blagonaklono" i sa "izvesnom zavisnoscu" sto i sami nisu bili tako "dosetljivi i promucurni" kao Vlast Srbije !
Nazalost i pored toliko "ukazane paznje i ljubavi prema Srbiji" od "rekao bih" njenih "partnera iz vascelog Sveta" Srbija i dalje "TONE K'O DZULE" a to me "navodi" da pomislim da tu "NESTO NIJE U REDU" ?
Srbija se "zamrsila k'o pile u kucini" ?

LJUBINKAS

pre 9 godina

@Lovro:

Te priglavke su odavno trebalo da budu pletene i sto sarenije, pa bi danas ziveli puno bolje! Veliki politicari su veliki ako u vrtlogu vremena svoj narod vode da bude sto bogatiji, prosperitetniji i veci, a ne siromasniji i brojcano sve manji i manji...Rusi kao prijatelji to shvataju!!!

ma.v.-düsseldorf

pre 9 godina

Svi ovi "HVALOPEVCI" ,otidzite malo iz svojih kuca i upoznajte prvo
svoju zemlju.Vidit cete mnogo.mnogo siromastva !!!
Nista bolje nije u Rusiji !!!

Mirkonija

pre 9 godina

Nista ovde nema nejasno. Lavrov radi na poboljsanju odnosa koji su i sada dobri. Vlast ne radi na tome da sa Rusijom ne saradjue , cak naprotiv. Suprotnu pricu propagira DS.

namigusa

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.

Pera

pre 9 godina

Sta smo mi to dobro imali od SPS "bratstva" sa Rusijom?

Unistili su nas devedesetih, opljackali na svim nivoima, materijalno i duhovno, onda nam je nato bombardovao drzavu a SPS-ovci su se devedesetih ionako finansijksi obezbedili da prezime vladavinu zutih ili prikrivenih zutih. Za to vreme oni koji su bili suvise losi devedesetih su zbrisali u Rusiju, sto nisu izrucili Marka i Miru? Karic? Kakvo je to bratstvo? Dobili NIS na poklon i imamo najskuplji gas u Evropi. Sve vreme smo im izigravali kojekakvu odstupnicu. U drugom svetskom ratu nahuskase zatucan narod oni i Englezi pa Nemci nase ljude streljase da bi manje udarali po njima.

Neka mi neko navede jednu jedinu dobru stvar koju nam je donelo bratstvo SPS-a sa Rusijom?

Ne kazem ja da su losi ALI mi smo njih ZADUZILI svojim delima!

GagY

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.
(namigusa, 17. jun 2014 10:18)

Dovoljno je pogledati u svoj novčanik, pa će svaki stanovnik Srbije osetiti dobrobit koju mu je omogućio gospodin Vučić.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 9 godina

Ne razumem zašto toliko negativnih komentara da ne kažem neku oštriju reč? Pa šta je sporno ako Rusi budu manjinski partner EPS-u? Prodali smo sva preduzeća za šerpu ribe i došli smo do bankrota. Država je toliko osiromašila da nema kapitala u nove investicije i razvoj državnih preduzeća kao što su EPS i Telekom. Svakim danom gube korak sa tehnologijom i konkurencijom. Zar treba da i dalje čuvamo mitska preduzeća i da propadaju ili da se krene napred?!?!

ququ

pre 9 godina

Vecina rusofila nikad nije procitala ni jedno delo ruske literature, nije videla ni jednu sliku ni izlozbu ruskih genijalnih slikara, nije prisustvovala ni jednoj muzickoj ili teatarskoj predstavi ruskih genijalaca. Cajkovski, Rubinstajn, Prokofijev, Musorgski... itd, oni vama sigurno paraju usi, ali Lavrov je za vas pojac, sa umilnim nacionalistickim tonalitetima. Rusofili, nije samo Lavrov Rusija. Ucite o rusiji da biste je jos vise voleli. Ovako vi volite samo pradedovske mitove, s kolena na koleno. Tuga ziva s vama!

Duško Sušić

pre 9 godina

@Fedor:Srbija će uvek poštovati svoje prijatelje , i bez razlike na razne pritiske uspeli smo da se udupremo i ne podržimo sankcije EU prema Rusiji.Naravno da će tako biti i u buduće.

Helios

pre 9 godina

Ova poseta Ruskog diplomate je znak da Rusija poštuje naš stav o Ukrajini, i da će se saradnja dveju država nesmetano odvijati i u budućnoti. Naš put ka EU je realnost, ali ujedno dobri odnosi Srbije i Rusije, koji imaju dugu tradiciju, se neće narušiti.

beba

pre 9 godina

Deklaracija o strateškom parnerstvu obavezuje rukovodstva dve države da maksimalno pojačaju sardanju na svim nivoima društveno - političkog života

Jevrem Big

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati.

morska zvezda

pre 9 godina

Saradnja sa Rusijom postoji odavno a sa zapadom se tek stvara. I trebamo raditi na unapređenju odnosa jer ono što su stvarali naši pradedovi ne smemo kvariti.

Mirkonija

pre 9 godina

Jasno je da je Lavrom dosao sa dobrom, pozitivnom namerom . Njegova poseta je takodje dokaz da odnosi sa nasom drzavom pretenduju da budu jos i bolji. Vucic i Nikolic ce se svakako zalagati za to.

NEVENKAS

pre 9 godina

Rusija je velika I prijateljska zezemlja I morala bi tako I da se ponasa narocito kada je ekonomija u pitanju. Koliko je ovde Rusa investitora? Koliko ih je otvorilo fabrika namenski za izvoz u veliku Rusiju? O tome treba I Nikolic I Vucic da razgovaraju sa Lavrovim!!!

toncita

pre 9 godina

Rusija je dokazan prijatelj Srbije, odnosi izmedju dve drzave su dobri i osamo ih treba produbljivati ne zalazeci u idnose Rusije i ostatka sveta, nas trea da interesuje njihov odnos prema nama, ostalo ne treba da bude nasa stvar, a posebno ne neko mesanje.

Kondura

pre 9 godina

Sada kada procitamo ovakav tekst koji dolazi od strane Lavrova...volela bih da vidim komentar zutih , ali funkcionera. Oni govore o tome da Rusija nama okrece ledja. Niti Rusija nama ne okrece ledja niti mi Rusiji.

jeca

pre 9 godina

Uspostavljanje saradnje i odrzavanje odnosa iz godine u godinu na polju ekonomije i bileteralnih odnosa je veoma bitan faktor za obe zemlje pogotovo za Srbiju. Vodjenjem politike, balansiranja izmedju zemalja s razlicitom politikom, do sad smo uspeli da odrzimo ravnotezu, samo tako nastaviti!

nevenkaT

pre 9 godina

Ne može naše prijateljstvo ništa narušii, niti može iko ičim da nas uslovljava, a ova poseta je dokaz tome i očekujem kao rezultat ove posete napređenju političke saradnje i ekonomske saradnja koja i te kako postupno jača.

Mara

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusija ceni stav Srbije prema uvodjenju sankcija i planira da ima tako pouzdanog partnera. Sa druge strane, u ekonomsko- trgovinskom smislu, Srbija ima sta da ponudi Rusiji i to treba iskoristiti.

Lovro

pre 9 godina

Politika srbije sve vise lici na pletenje sarenih priglavaka. Konsekventnost i stabilnost u spoljnoj politici se neocrtava. Malo smo zapadno, malo juzno, pa istocno, te severno. Vrludanje bez kompasa. Otuda i ova pompa oko Lavrova. Medjutim, poseta Lavrova je u momentu zauzimanja cilja ka EU je samo navodjenje naseg broda u plicak, u nasukavanje.

Grba

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati. Lavrov svojim prisustvom to potvrdjuje.

Kikirez

pre 9 godina

Ruska Federacija je veoma zanimljivo tržište za našu privredu. Specijalni ekonomski savez Rusije i Srbije daju ogromni potencijal ekonomske saradnje. Prijateljski odnosi državnika dveju zemalja daje mi nadu da ćemo se iz ove ekonomske bule, u koju smo namerno dovedeni, relativno brzo izvući.

Satara

pre 9 godina

Poseta gospodina Lavrova je jos jedan dokaz koliko je sada Srbija postala iskren partner u odnosima sa svetom.Saradnja sa Rusijom nikada nije bila bolja,a istovremeno i saradnja sa EU napreduje.Mesta za dalji napredak svakako ima.

Marija

pre 9 godina

Trgovina sa Rusijom u ovom trenutku predstavlja veliku šansu za nas, obzirom na to da je Rusija zabranila uvoz neke robe iz zemalja EU, a mi možemo da je izvozima. Takođe, naši proizvodi su veoma cenjeni na njihovom tržištu i smatram da to treba maksimalno iskoristiti. Jedno od pitanja koje treba rešavati jeste pitanje isporuke gasa jer nam "zavrtanje slavine" Ukrajini može stvoriti problem predstojeće zime.

dtrateGija

pre 9 godina

Sigurno da je poseta Lavrova novi uvod u još dublju saradnju Srbije i Rusije.Rusija podržava principijelni stav Srbije da neće raditi ništa na štetu odnosa između Srbije i Rusije.Što je tiče Južnog toka sigurno je da će se nastaviti sa njegovom izgradnjom,jer je to u interesu cele EU.U ovoj priči Amerika ostaje sama čak su i njeni Evropski saveznici protiv daljih obustava radova na gasnim kanalima za snabdevanje EU jeftinijim energentima.

Miloš

pre 9 godina

Nije čest slučaj da Lavrov negde dva dana boravi. Očigledno da Rusija ceni postupak Srbije, kad su sankcije prema njima u pitanju. Rusija jeste za nas važan partner, naša podrška kad je Kosovo u pitanju.

Sudski izvršitelj

pre 9 godina

Naši odnosi nisu nikada bili bolji. Imamo prijatelje na istoku i zapadu kao na severu i jugu. Baš onako kako je najavio sadašnji predsednik Srbije.

Fedor

pre 9 godina

Rusija svakako treba da bude strateški partner naše zemlje. Politika koju vodi premijer je prilično mudra i drago mi je što se suprotstavlja uvođenju sankcija Rusiji, nadam se da će ostati dosledan.

Ekonomista

pre 9 godina

Dobro je sto u razgovorima sa svim svetskim zvanicnicima centralno mesto zauzima trgovinsko-ekonomska saradnja. Najavljenim ekonomskim reformama Vlade Srbija ce postati podrucje na koje ce se sliti dosta sredstava u vidu direktnih stranih investicija jer nam na ruku ide i geografski polozaj nase zemlje. Mislim da konacno dolaze bolji dani za Srbiju.

Deky

pre 9 godina

Nisu Rusi naivni, da ne znaju da u ovom delu Evrope imaju samo nas za iskrene prijatelje i nije ministar Lavrov slučajno ovde, odmah posle naše posete Nemakoj. Samo neka se proširuje trgovinsko-ekonomska saradnja i eto novih radnih mesta.

avion

pre 9 godina

Oko dolaska ministra Lavrova u Beograd ne treba mnogo polemisati, zna se da je on visoko cenjen politicar, nasim drzavnicima i drzavi je cast sto nas je posetio. Takodje, dalji planovi Srbije i Rusije su veoma znacajni za obe zemlje.

reformator

pre 9 godina

Zaista sjajna vest povodom boravka Sergeja Lavrova u Beogradu i sastanka sa nasim drzavnicima i predsednikom Nikolicem. Od Rusije se moze mnogo nauciti po pitanjima razvoja drzave, saradnje sa drugim zemljama, a takodje ce i Rusija pomoci Srbiji po pitanju sprovodjenja planova oko reformi nase zemlje.

corona

pre 9 godina

Sve ovo lično mene čini veoma ispunjenom. Volim što nas odjednom posle svog onog sivila opet ima u javnosti, što se spominje ime naše zemlje sa više poštovanja. Voleli mi ovu Vladu ili ne činjenica je da svi cene njenog Premijera.

recept

pre 9 godina

Rusija je Srbiji potvrdjeno proveren i pouzdan i prijatelj i poslovni saradnik. Danasnji razgovor ministra Lavrova je samo jos jedan dokaz pomenutog. Saradnja dve zemlje i treba da se nastavi ovako pozitivnim tokom.

Ekonomista

pre 9 godina

Dobro je sto u razgovorima sa svim svetskim zvanicnicima centralno mesto zauzima trgovinsko-ekonomska saradnja. Najavljenim ekonomskim reformama Vlade Srbija ce postati podrucje na koje ce se sliti dosta sredstava u vidu direktnih stranih investicija jer nam na ruku ide i geografski polozaj nase zemlje. Mislim da konacno dolaze bolji dani za Srbiju.

casica

pre 9 godina

Rusija i Srbija su sustinski povezane zemlje u smislu da su veoma dobri i prijatelji i poslovni saradnici. Poseta ministra Lavrova se samo jos jedan korak u nastavku odlicne saradnje dve zemlje.

Joja rf

pre 9 godina

Odnosi sa Rusijom moraju ici dosta bolje jer ne smemo zanemariti cinjenicu da veliko rusko trziste moze da odkupi sve sto se proizvede kod nas ,takodje juzni tok je velika investicija ,a zasto se jos ne bi neke kompanije ukljucili da investiraju kod nas ,mislim da moramo vise da saradjujemo i da probleme koji su se pojavili treba zajednicki da resavamo.

AVAX

pre 9 godina

veoma ziva diplomatija premijera Vucica poslednjih nedelja.prima goste i odlazi u goste u veoma jake i mocne zemlje sveta.svakako se vidi da Srbija ima jasan spoljnopoliticki plan.

Milica011

pre 9 godina

Svaka zemlja mora imati svoje državne interese za koje se zalaže.U ovom slučaju interes Srbije je punopravno članstvo u EU i dobri odnosi sa bratskom nam Rusijom.

Truman

pre 9 godina

Drago mi je što je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom. Nadam se da ćemo taj odnos nastaviti da razvijamo. Sa druge strane, uz podršku Nemačke, imamo mnogo veće šanse za ulazak Srbije u EU. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Filipo

pre 9 godina

Vide se pomaci ove vlade i insistiranje premijera na neutralnoj diplomatiji. Nadam se da ce odrzati ovaj kurs koliko god je moguce i konanco ostvariti rezultate u pogledu investicija i trgovine.

prijatelj

pre 9 godina

Sta reci za ovakvu vest osim da je odlicna, za Lavrova se odlicno zna da je dugogodisnji uspesan politicar a ovom posetom jos vise se ucvrscuju poslovne i prijateljske veze Srbije i Rusije. Samo treba nastaviti ovim putem saradnje dve zemlje.

mare

pre 9 godina

Lavrov nam iznosi svoju verziju, Bajden i EU ekipa ubeđuju da je njihov stav jedino logično viđenje, a videćete sve se vrti oko nastavka izgradnje Južnog toka. Ko bude kontrolisao protog gasa kroz EU, taj će ubuduće imati najveći uticaj. Izgleda da je došao trenutak da možemo da iskoristimo naš geografski položaj, odigrajte pametno da i mi jednom imamo koristi od njihovog rivalstva.

morska zvezda

pre 9 godina

Saradnja sa Rusijom postoji odavno a sa zapadom se tek stvara. I trebamo raditi na unapređenju odnosa jer ono što su stvarali naši pradedovi ne smemo kvariti.

sve sam VAM rekao

pre 9 godina

Neutralnost Srbije na čemu potenciraju Vučić i Nikolić,e ovde se ona oslikava.Pogledajte tu su svi veliki svetski igrači koji nas danas žele u svom timu.Mudrost i veština diplomatije koju nam danas prezentuju Vučić i Nikolić samo dobrog mogu doneti Srbiji,zato ne treba nam bar sada i bar u ovome trvenja naša.Ko je protiv ovakvog stava vlade taj sigurno ne misli dobro ni ovom narodu ni ovoj zemlji.

Slavka NS

pre 9 godina

Ako želimo da nas drugi uvažavaju i poštuju moramo se jasno i otvoreno boriti za svoje interese. Niko ne voli mutne radnje. Rusija jasno podržava Srbiju na putu ka EU, to je za poštovanje i zato naši odnosi sa Rusijom će uvek biti na najvišem nivou.

Dzoni #

pre 9 godina

Rusija je nas znacajan ekonomsko-trgovinski partner, tako da ova poseta dolazi u pravi cas, kako bi se razmenili stavovi oko juznog toka i oko nastale situacije oko Ukrajine.

dtrateGija

pre 9 godina

Sigurno da je poseta Lavrova novi uvod u još dublju saradnju Srbije i Rusije.Rusija podržava principijelni stav Srbije da neće raditi ništa na štetu odnosa između Srbije i Rusije.Što je tiče Južnog toka sigurno je da će se nastaviti sa njegovom izgradnjom,jer je to u interesu cele EU.U ovoj priči Amerika ostaje sama čak su i njeni Evropski saveznici protiv daljih obustava radova na gasnim kanalima za snabdevanje EU jeftinijim energentima.

Miloš

pre 9 godina

Nije čest slučaj da Lavrov negde dva dana boravi. Očigledno da Rusija ceni postupak Srbije, kad su sankcije prema njima u pitanju. Rusija jeste za nas važan partner, naša podrška kad je Kosovo u pitanju.

ququ

pre 9 godina

Vecina rusofila nikad nije procitala ni jedno delo ruske literature, nije videla ni jednu sliku ni izlozbu ruskih genijalnih slikara, nije prisustvovala ni jednoj muzickoj ili teatarskoj predstavi ruskih genijalaca. Cajkovski, Rubinstajn, Prokofijev, Musorgski... itd, oni vama sigurno paraju usi, ali Lavrov je za vas pojac, sa umilnim nacionalistickim tonalitetima. Rusofili, nije samo Lavrov Rusija. Ucite o rusiji da biste je jos vise voleli. Ovako vi volite samo pradedovske mitove, s kolena na koleno. Tuga ziva s vama!

radojica ki

pre 9 godina

Srbija je u poslednje vreme bila u teskoj poziciji jer su sukobi u Ukrajini zakoplikovali odnose i terali su nas da se odlucimo da li smo za EU ili da uvedemo sankcije Rusiji ,na svu srecu odigrali smo pametno i zadrzali smo se po strani i nismo se umesali u sukobe velikih sila.

Jevrem Big

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 9 godina

Ne razumem zašto toliko negativnih komentara da ne kažem neku oštriju reč? Pa šta je sporno ako Rusi budu manjinski partner EPS-u? Prodali smo sva preduzeća za šerpu ribe i došli smo do bankrota. Država je toliko osiromašila da nema kapitala u nove investicije i razvoj državnih preduzeća kao što su EPS i Telekom. Svakim danom gube korak sa tehnologijom i konkurencijom. Zar treba da i dalje čuvamo mitska preduzeća i da propadaju ili da se krene napred?!?!

Mirkonija

pre 9 godina

Nista ovde nema nejasno. Lavrov radi na poboljsanju odnosa koji su i sada dobri. Vlast ne radi na tome da sa Rusijom ne saradjue , cak naprotiv. Suprotnu pricu propagira DS.

Pera

pre 9 godina

Sta smo mi to dobro imali od SPS "bratstva" sa Rusijom?

Unistili su nas devedesetih, opljackali na svim nivoima, materijalno i duhovno, onda nam je nato bombardovao drzavu a SPS-ovci su se devedesetih ionako finansijksi obezbedili da prezime vladavinu zutih ili prikrivenih zutih. Za to vreme oni koji su bili suvise losi devedesetih su zbrisali u Rusiju, sto nisu izrucili Marka i Miru? Karic? Kakvo je to bratstvo? Dobili NIS na poklon i imamo najskuplji gas u Evropi. Sve vreme smo im izigravali kojekakvu odstupnicu. U drugom svetskom ratu nahuskase zatucan narod oni i Englezi pa Nemci nase ljude streljase da bi manje udarali po njima.

Neka mi neko navede jednu jedinu dobru stvar koju nam je donelo bratstvo SPS-a sa Rusijom?

Ne kazem ja da su losi ALI mi smo njih ZADUZILI svojim delima!

Duško Sušić

pre 9 godina

@Fedor:Srbija će uvek poštovati svoje prijatelje , i bez razlike na razne pritiske uspeli smo da se udupremo i ne podržimo sankcije EU prema Rusiji.Naravno da će tako biti i u buduće.

beba

pre 9 godina

Deklaracija o strateškom parnerstvu obavezuje rukovodstva dve države da maksimalno pojačaju sardanju na svim nivoima društveno - političkog života

Fedor

pre 9 godina

Rusija svakako treba da bude strateški partner naše zemlje. Politika koju vodi premijer je prilično mudra i drago mi je što se suprotstavlja uvođenju sankcija Rusiji, nadam se da će ostati dosledan.

Helios

pre 9 godina

Ova poseta Ruskog diplomate je znak da Rusija poštuje naš stav o Ukrajini, i da će se saradnja dveju država nesmetano odvijati i u budućnoti. Naš put ka EU je realnost, ali ujedno dobri odnosi Srbije i Rusije, koji imaju dugu tradiciju, se neće narušiti.

toncita

pre 9 godina

Rusija je dokazan prijatelj Srbije, odnosi izmedju dve drzave su dobri i osamo ih treba produbljivati ne zalazeci u idnose Rusije i ostatka sveta, nas trea da interesuje njihov odnos prema nama, ostalo ne treba da bude nasa stvar, a posebno ne neko mesanje.

Marija

pre 9 godina

Trgovina sa Rusijom u ovom trenutku predstavlja veliku šansu za nas, obzirom na to da je Rusija zabranila uvoz neke robe iz zemalja EU, a mi možemo da je izvozima. Takođe, naši proizvodi su veoma cenjeni na njihovom tržištu i smatram da to treba maksimalno iskoristiti. Jedno od pitanja koje treba rešavati jeste pitanje isporuke gasa jer nam "zavrtanje slavine" Ukrajini može stvoriti problem predstojeće zime.

Grba

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati. Lavrov svojim prisustvom to potvrdjuje.

Kikirez

pre 9 godina

Ruska Federacija je veoma zanimljivo tržište za našu privredu. Specijalni ekonomski savez Rusije i Srbije daju ogromni potencijal ekonomske saradnje. Prijateljski odnosi državnika dveju zemalja daje mi nadu da ćemo se iz ove ekonomske bule, u koju smo namerno dovedeni, relativno brzo izvući.

Roach

pre 9 godina

Po pitanju krize u Ukrajini mi imamo principijelan stav. Suviše smo mala država da odlučujemo o velikim stvarima. Rusija u potpunosti razume naš diplomatski položaj i našu doslednost istoj.
Elem, takvim našim ponašanjem u mešunarodnoj politici , ne možemo nikada i nikome nauditi. Da je tako, potvrđuje nedavna poseta našeg premijera Nemačkoj.

namigusa

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.

LJUBINKAS

pre 9 godina

@Lovro:

Te priglavke su odavno trebalo da budu pletene i sto sarenije, pa bi danas ziveli puno bolje! Veliki politicari su veliki ako u vrtlogu vremena svoj narod vode da bude sto bogatiji, prosperitetniji i veci, a ne siromasniji i brojcano sve manji i manji...Rusi kao prijatelji to shvataju!!!

Sudski izvršitelj

pre 9 godina

Naši odnosi nisu nikada bili bolji. Imamo prijatelje na istoku i zapadu kao na severu i jugu. Baš onako kako je najavio sadašnji predsednik Srbije.

jeca

pre 9 godina

Uspostavljanje saradnje i odrzavanje odnosa iz godine u godinu na polju ekonomije i bileteralnih odnosa je veoma bitan faktor za obe zemlje pogotovo za Srbiju. Vodjenjem politike, balansiranja izmedju zemalja s razlicitom politikom, do sad smo uspeli da odrzimo ravnotezu, samo tako nastaviti!

ana nis

pre 9 godina

Dolazak Ruskog ministra diplomatije u Srbiju je veoma znacajan za nasu zemlju, kako zbog produbljivanja medjusobne saradnje tako i zbog podrske Rusije nasem ubrzanom putu prikljucivanju EU.

Mirkonija

pre 9 godina

Jasno je da je Lavrom dosao sa dobrom, pozitivnom namerom . Njegova poseta je takodje dokaz da odnosi sa nasom drzavom pretenduju da budu jos i bolji. Vucic i Nikolic ce se svakako zalagati za to.

Jami

pre 9 godina

Pored odrzavanja dobrih odnosa sa clanicama EU, ne smemo zaboravoti ni na nama prijateljsku zemlju Rusiju. Velika politicka aktivnost nase vlade, pokazuje da je Srbija i te kako bitna, kako za jedne tako i druge.

Mara

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusija ceni stav Srbije prema uvodjenju sankcija i planira da ima tako pouzdanog partnera. Sa druge strane, u ekonomsko- trgovinskom smislu, Srbija ima sta da ponudi Rusiji i to treba iskoristiti.

Kondura

pre 9 godina

Sada kada procitamo ovakav tekst koji dolazi od strane Lavrova...volela bih da vidim komentar zutih , ali funkcionera. Oni govore o tome da Rusija nama okrece ledja. Niti Rusija nama ne okrece ledja niti mi Rusiji.

nevenkaT

pre 9 godina

Ne može naše prijateljstvo ništa narušii, niti može iko ičim da nas uslovljava, a ova poseta je dokaz tome i očekujem kao rezultat ove posete napređenju političke saradnje i ekonomske saradnja koja i te kako postupno jača.

Satara

pre 9 godina

Poseta gospodina Lavrova je jos jedan dokaz koliko je sada Srbija postala iskren partner u odnosima sa svetom.Saradnja sa Rusijom nikada nije bila bolja,a istovremeno i saradnja sa EU napreduje.Mesta za dalji napredak svakako ima.

Lovro

pre 9 godina

Politika srbije sve vise lici na pletenje sarenih priglavaka. Konsekventnost i stabilnost u spoljnoj politici se neocrtava. Malo smo zapadno, malo juzno, pa istocno, te severno. Vrludanje bez kompasa. Otuda i ova pompa oko Lavrova. Medjutim, poseta Lavrova je u momentu zauzimanja cilja ka EU je samo navodjenje naseg broda u plicak, u nasukavanje.

ma.v.-düsseldorf

pre 9 godina

Svi ovi "HVALOPEVCI" ,otidzite malo iz svojih kuca i upoznajte prvo
svoju zemlju.Vidit cete mnogo.mnogo siromastva !!!
Nista bolje nije u Rusiji !!!

GagY

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.
(namigusa, 17. jun 2014 10:18)

Dovoljno je pogledati u svoj novčanik, pa će svaki stanovnik Srbije osetiti dobrobit koju mu je omogućio gospodin Vučić.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Malo je drzava u Svetu koje kao Srbija imaju toliko "strateski partnera" razasutih sirom "vascelog Sveta" !
Sa Rusijom Srbija ima toliko toga "zajednickog" da prosto ni sama ne zna odakle pre da pocne da "realizuje" sve te "zajednicke strateske ciljeve", sa Rusijom nad kojom su se sankcije zapada nadvile kao "Demoklesov Mac" !
Americki Shef Diplomatije Gosp. Bajden Premijeru Srbije Gosp. Aleksandru Vucicu (skoro na kraju njegovog mandata) upucuje cestitke na izboru za Premijera Srbije uz poruku da se "raduje" saradnji sa njim k'o malo dete "sarenoj zveckici" !
A tek Nemacka i njeno "partnerstvo" sa Srbijom koje je zahvaljujuci "poverenju" koje je u Nemackoj "stekao" Aleksandar Vucic prilikom svoje nedavne posete svom "strateskom partneru" u EU, to je vec prica za sebe !
Nikada u poslednjih "rekao bih" 100 godina Srbija nije imala tako dobar odnos sa Nemackom koja iskazuje "visok stepen razumevanja" za stav Srbije prema krizi u Ukrajini i njenom "nezameranju Rusiji" kojoj ne zeli uvoditi sankcije kao sto cini EU, sto Nemacku pa tako i citavu Evropsku Zajednicu "navodi" na to da na stav Srbije prema Rusiji gledaju "blagonaklono" i sa "izvesnom zavisnoscu" sto i sami nisu bili tako "dosetljivi i promucurni" kao Vlast Srbije !
Nazalost i pored toliko "ukazane paznje i ljubavi prema Srbiji" od "rekao bih" njenih "partnera iz vascelog Sveta" Srbija i dalje "TONE K'O DZULE" a to me "navodi" da pomislim da tu "NESTO NIJE U REDU" ?
Srbija se "zamrsila k'o pile u kucini" ?

NEVENKAS

pre 9 godina

Rusija je velika I prijateljska zezemlja I morala bi tako I da se ponasa narocito kada je ekonomija u pitanju. Koliko je ovde Rusa investitora? Koliko ih je otvorilo fabrika namenski za izvoz u veliku Rusiju? O tome treba I Nikolic I Vucic da razgovaraju sa Lavrovim!!!

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Spasavaj nas majko Rusijo od nas samih, izdajnici kolo zaigraše gde god se okreneš, dušmani i istoriju i budućnost žele da nam pišu!
Ne dozvoli majko Rusijo da se Srbija odeli od tebe!
Ne dozvoli da nas izdaja gurne EU-aždaji!

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Od ovog coveka se moze mnogo nauciti. Da je srece i pre bi politicari nejgovog kalibra dolazili u Srbiju, a ne da stalno mi trcimo njima. Sada nam dolaze i to je ogroman napredak, a koliko cujem i Putin ce nam doci uskoro.

Bata Kulić

pre 9 godina

Status povlašćene nacije i bescarinskih preferencijala u ekonomskoj sferi sa Ruskom federacijom nismo koristili do sada na pravi način iako sve velike evropske a i ostale zemlje se bore za rusko tržište mi se uporno sklanjamo pa se nadam da će ova a i neka naredna vlast imati više pameti.

GagY

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.
(namigusa, 17. jun 2014 10:18)

Dovoljno je pogledati u svoj novčanik, pa će svaki stanovnik Srbije osetiti dobrobit koju mu je omogućio gospodin Vučić.

Bucko razmisljam

pre 9 godina

Malo je drzava u Svetu koje kao Srbija imaju toliko "strateski partnera" razasutih sirom "vascelog Sveta" !
Sa Rusijom Srbija ima toliko toga "zajednickog" da prosto ni sama ne zna odakle pre da pocne da "realizuje" sve te "zajednicke strateske ciljeve", sa Rusijom nad kojom su se sankcije zapada nadvile kao "Demoklesov Mac" !
Americki Shef Diplomatije Gosp. Bajden Premijeru Srbije Gosp. Aleksandru Vucicu (skoro na kraju njegovog mandata) upucuje cestitke na izboru za Premijera Srbije uz poruku da se "raduje" saradnji sa njim k'o malo dete "sarenoj zveckici" !
A tek Nemacka i njeno "partnerstvo" sa Srbijom koje je zahvaljujuci "poverenju" koje je u Nemackoj "stekao" Aleksandar Vucic prilikom svoje nedavne posete svom "strateskom partneru" u EU, to je vec prica za sebe !
Nikada u poslednjih "rekao bih" 100 godina Srbija nije imala tako dobar odnos sa Nemackom koja iskazuje "visok stepen razumevanja" za stav Srbije prema krizi u Ukrajini i njenom "nezameranju Rusiji" kojoj ne zeli uvoditi sankcije kao sto cini EU, sto Nemacku pa tako i citavu Evropsku Zajednicu "navodi" na to da na stav Srbije prema Rusiji gledaju "blagonaklono" i sa "izvesnom zavisnoscu" sto i sami nisu bili tako "dosetljivi i promucurni" kao Vlast Srbije !
Nazalost i pored toliko "ukazane paznje i ljubavi prema Srbiji" od "rekao bih" njenih "partnera iz vascelog Sveta" Srbija i dalje "TONE K'O DZULE" a to me "navodi" da pomislim da tu "NESTO NIJE U REDU" ?
Srbija se "zamrsila k'o pile u kucini" ?

Joja rf

pre 9 godina

Odnosi sa Rusijom moraju ici dosta bolje jer ne smemo zanemariti cinjenicu da veliko rusko trziste moze da odkupi sve sto se proizvede kod nas ,takodje juzni tok je velika investicija ,a zasto se jos ne bi neke kompanije ukljucili da investiraju kod nas ,mislim da moramo vise da saradjujemo i da probleme koji su se pojavili treba zajednicki da resavamo.

ma.v.-düsseldorf

pre 9 godina

Svi ovi "HVALOPEVCI" ,otidzite malo iz svojih kuca i upoznajte prvo
svoju zemlju.Vidit cete mnogo.mnogo siromastva !!!
Nista bolje nije u Rusiji !!!

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Spasavaj nas majko Rusijo od nas samih, izdajnici kolo zaigraše gde god se okreneš, dušmani i istoriju i budućnost žele da nam pišu!
Ne dozvoli majko Rusijo da se Srbija odeli od tebe!
Ne dozvoli da nas izdaja gurne EU-aždaji!

Lovro

pre 9 godina

Politika srbije sve vise lici na pletenje sarenih priglavaka. Konsekventnost i stabilnost u spoljnoj politici se neocrtava. Malo smo zapadno, malo juzno, pa istocno, te severno. Vrludanje bez kompasa. Otuda i ova pompa oko Lavrova. Medjutim, poseta Lavrova je u momentu zauzimanja cilja ka EU je samo navodjenje naseg broda u plicak, u nasukavanje.

NEVENKAS

pre 9 godina

Rusija je velika I prijateljska zezemlja I morala bi tako I da se ponasa narocito kada je ekonomija u pitanju. Koliko je ovde Rusa investitora? Koliko ih je otvorilo fabrika namenski za izvoz u veliku Rusiju? O tome treba I Nikolic I Vucic da razgovaraju sa Lavrovim!!!

Ekonomista

pre 9 godina

Dobro je sto u razgovorima sa svim svetskim zvanicnicima centralno mesto zauzima trgovinsko-ekonomska saradnja. Najavljenim ekonomskim reformama Vlade Srbija ce postati podrucje na koje ce se sliti dosta sredstava u vidu direktnih stranih investicija jer nam na ruku ide i geografski polozaj nase zemlje. Mislim da konacno dolaze bolji dani za Srbiju.

dtrateGija

pre 9 godina

Sigurno da je poseta Lavrova novi uvod u još dublju saradnju Srbije i Rusije.Rusija podržava principijelni stav Srbije da neće raditi ništa na štetu odnosa između Srbije i Rusije.Što je tiče Južnog toka sigurno je da će se nastaviti sa njegovom izgradnjom,jer je to u interesu cele EU.U ovoj priči Amerika ostaje sama čak su i njeni Evropski saveznici protiv daljih obustava radova na gasnim kanalima za snabdevanje EU jeftinijim energentima.

Miloš

pre 9 godina

Nije čest slučaj da Lavrov negde dva dana boravi. Očigledno da Rusija ceni postupak Srbije, kad su sankcije prema njima u pitanju. Rusija jeste za nas važan partner, naša podrška kad je Kosovo u pitanju.

Fedor

pre 9 godina

Rusija svakako treba da bude strateški partner naše zemlje. Politika koju vodi premijer je prilično mudra i drago mi je što se suprotstavlja uvođenju sankcija Rusiji, nadam se da će ostati dosledan.

Marija

pre 9 godina

Trgovina sa Rusijom u ovom trenutku predstavlja veliku šansu za nas, obzirom na to da je Rusija zabranila uvoz neke robe iz zemalja EU, a mi možemo da je izvozima. Takođe, naši proizvodi su veoma cenjeni na njihovom tržištu i smatram da to treba maksimalno iskoristiti. Jedno od pitanja koje treba rešavati jeste pitanje isporuke gasa jer nam "zavrtanje slavine" Ukrajini može stvoriti problem predstojeće zime.

Sudski izvršitelj

pre 9 godina

Naši odnosi nisu nikada bili bolji. Imamo prijatelje na istoku i zapadu kao na severu i jugu. Baš onako kako je najavio sadašnji predsednik Srbije.

Kikirez

pre 9 godina

Ruska Federacija je veoma zanimljivo tržište za našu privredu. Specijalni ekonomski savez Rusije i Srbije daju ogromni potencijal ekonomske saradnje. Prijateljski odnosi državnika dveju zemalja daje mi nadu da ćemo se iz ove ekonomske bule, u koju smo namerno dovedeni, relativno brzo izvući.

nevenkaT

pre 9 godina

Ne može naše prijateljstvo ništa narušii, niti može iko ičim da nas uslovljava, a ova poseta je dokaz tome i očekujem kao rezultat ove posete napređenju političke saradnje i ekonomske saradnja koja i te kako postupno jača.

namigusa

pre 9 godina

Drago mi je sto se svaki dan pojavi zvanicno neko ko govori o Vucicu sa najpozitivnijim mogucim recima . To samo govori da opozicija samo govori lazi kada prica o tome da Vucic ne radi u nasu dobrobit. Vucic radi u skladu sa zakonom, sa svetom i sa EU. Vucic ne uvodi sankcije Rusiji i priznaje integritet Ukrajine.

jeca

pre 9 godina

Uspostavljanje saradnje i odrzavanje odnosa iz godine u godinu na polju ekonomije i bileteralnih odnosa je veoma bitan faktor za obe zemlje pogotovo za Srbiju. Vodjenjem politike, balansiranja izmedju zemalja s razlicitom politikom, do sad smo uspeli da odrzimo ravnotezu, samo tako nastaviti!

Kondura

pre 9 godina

Sada kada procitamo ovakav tekst koji dolazi od strane Lavrova...volela bih da vidim komentar zutih , ali funkcionera. Oni govore o tome da Rusija nama okrece ledja. Niti Rusija nama ne okrece ledja niti mi Rusiji.

Mirkonija

pre 9 godina

Nista ovde nema nejasno. Lavrov radi na poboljsanju odnosa koji su i sada dobri. Vlast ne radi na tome da sa Rusijom ne saradjue , cak naprotiv. Suprotnu pricu propagira DS.

Mirkonija

pre 9 godina

Jasno je da je Lavrom dosao sa dobrom, pozitivnom namerom . Njegova poseta je takodje dokaz da odnosi sa nasom drzavom pretenduju da budu jos i bolji. Vucic i Nikolic ce se svakako zalagati za to.

Mara

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusija ceni stav Srbije prema uvodjenju sankcija i planira da ima tako pouzdanog partnera. Sa druge strane, u ekonomsko- trgovinskom smislu, Srbija ima sta da ponudi Rusiji i to treba iskoristiti.

Jevrem Big

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati.

Satara

pre 9 godina

Poseta gospodina Lavrova je jos jedan dokaz koliko je sada Srbija postala iskren partner u odnosima sa svetom.Saradnja sa Rusijom nikada nije bila bolja,a istovremeno i saradnja sa EU napreduje.Mesta za dalji napredak svakako ima.

beba

pre 9 godina

Deklaracija o strateškom parnerstvu obavezuje rukovodstva dve države da maksimalno pojačaju sardanju na svim nivoima društveno - političkog života

Grba

pre 9 godina

Ukrajina je Kosovo u ovom slucaju i ne mozemo a da ne priznamo njen integritet. Rusija je nasa prijateljaski nastrojena drzava i tako ce i ostati. Lavrov svojim prisustvom to potvrdjuje.

Duško Sušić

pre 9 godina

@Fedor:Srbija će uvek poštovati svoje prijatelje , i bez razlike na razne pritiske uspeli smo da se udupremo i ne podržimo sankcije EU prema Rusiji.Naravno da će tako biti i u buduće.

morska zvezda

pre 9 godina

Saradnja sa Rusijom postoji odavno a sa zapadom se tek stvara. I trebamo raditi na unapređenju odnosa jer ono što su stvarali naši pradedovi ne smemo kvariti.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 9 godina

Ne razumem zašto toliko negativnih komentara da ne kažem neku oštriju reč? Pa šta je sporno ako Rusi budu manjinski partner EPS-u? Prodali smo sva preduzeća za šerpu ribe i došli smo do bankrota. Država je toliko osiromašila da nema kapitala u nove investicije i razvoj državnih preduzeća kao što su EPS i Telekom. Svakim danom gube korak sa tehnologijom i konkurencijom. Zar treba da i dalje čuvamo mitska preduzeća i da propadaju ili da se krene napred?!?!

ququ

pre 9 godina

Vecina rusofila nikad nije procitala ni jedno delo ruske literature, nije videla ni jednu sliku ni izlozbu ruskih genijalnih slikara, nije prisustvovala ni jednoj muzickoj ili teatarskoj predstavi ruskih genijalaca. Cajkovski, Rubinstajn, Prokofijev, Musorgski... itd, oni vama sigurno paraju usi, ali Lavrov je za vas pojac, sa umilnim nacionalistickim tonalitetima. Rusofili, nije samo Lavrov Rusija. Ucite o rusiji da biste je jos vise voleli. Ovako vi volite samo pradedovske mitove, s kolena na koleno. Tuga ziva s vama!

Pera

pre 9 godina

Sta smo mi to dobro imali od SPS "bratstva" sa Rusijom?

Unistili su nas devedesetih, opljackali na svim nivoima, materijalno i duhovno, onda nam je nato bombardovao drzavu a SPS-ovci su se devedesetih ionako finansijksi obezbedili da prezime vladavinu zutih ili prikrivenih zutih. Za to vreme oni koji su bili suvise losi devedesetih su zbrisali u Rusiju, sto nisu izrucili Marka i Miru? Karic? Kakvo je to bratstvo? Dobili NIS na poklon i imamo najskuplji gas u Evropi. Sve vreme smo im izigravali kojekakvu odstupnicu. U drugom svetskom ratu nahuskase zatucan narod oni i Englezi pa Nemci nase ljude streljase da bi manje udarali po njima.

Neka mi neko navede jednu jedinu dobru stvar koju nam je donelo bratstvo SPS-a sa Rusijom?

Ne kazem ja da su losi ALI mi smo njih ZADUZILI svojim delima!

ana nis

pre 9 godina

Dolazak Ruskog ministra diplomatije u Srbiju je veoma znacajan za nasu zemlju, kako zbog produbljivanja medjusobne saradnje tako i zbog podrske Rusije nasem ubrzanom putu prikljucivanju EU.

Truman

pre 9 godina

Drago mi je što je Srbija u dobrim odnosima sa Rusijom. Nadam se da ćemo taj odnos nastaviti da razvijamo. Sa druge strane, uz podršku Nemačke, imamo mnogo veće šanse za ulazak Srbije u EU. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

toncita

pre 9 godina

Rusija je dokazan prijatelj Srbije, odnosi izmedju dve drzave su dobri i osamo ih treba produbljivati ne zalazeci u idnose Rusije i ostatka sveta, nas trea da interesuje njihov odnos prema nama, ostalo ne treba da bude nasa stvar, a posebno ne neko mesanje.

Helios

pre 9 godina

Ova poseta Ruskog diplomate je znak da Rusija poštuje naš stav o Ukrajini, i da će se saradnja dveju država nesmetano odvijati i u budućnoti. Naš put ka EU je realnost, ali ujedno dobri odnosi Srbije i Rusije, koji imaju dugu tradiciju, se neće narušiti.

radojica ki

pre 9 godina

Srbija je u poslednje vreme bila u teskoj poziciji jer su sukobi u Ukrajini zakoplikovali odnose i terali su nas da se odlucimo da li smo za EU ili da uvedemo sankcije Rusiji ,na svu srecu odigrali smo pametno i zadrzali smo se po strani i nismo se umesali u sukobe velikih sila.

Dzoni #

pre 9 godina

Rusija je nas znacajan ekonomsko-trgovinski partner, tako da ova poseta dolazi u pravi cas, kako bi se razmenili stavovi oko juznog toka i oko nastale situacije oko Ukrajine.

mare

pre 9 godina

Lavrov nam iznosi svoju verziju, Bajden i EU ekipa ubeđuju da je njihov stav jedino logično viđenje, a videćete sve se vrti oko nastavka izgradnje Južnog toka. Ko bude kontrolisao protog gasa kroz EU, taj će ubuduće imati najveći uticaj. Izgleda da je došao trenutak da možemo da iskoristimo naš geografski položaj, odigrajte pametno da i mi jednom imamo koristi od njihovog rivalstva.

LJUBINKAS

pre 9 godina

@Lovro:

Te priglavke su odavno trebalo da budu pletene i sto sarenije, pa bi danas ziveli puno bolje! Veliki politicari su veliki ako u vrtlogu vremena svoj narod vode da bude sto bogatiji, prosperitetniji i veci, a ne siromasniji i brojcano sve manji i manji...Rusi kao prijatelji to shvataju!!!

Jami

pre 9 godina

Pored odrzavanja dobrih odnosa sa clanicama EU, ne smemo zaboravoti ni na nama prijateljsku zemlju Rusiju. Velika politicka aktivnost nase vlade, pokazuje da je Srbija i te kako bitna, kako za jedne tako i druge.

Roach

pre 9 godina

Po pitanju krize u Ukrajini mi imamo principijelan stav. Suviše smo mala država da odlučujemo o velikim stvarima. Rusija u potpunosti razume naš diplomatski položaj i našu doslednost istoj.
Elem, takvim našim ponašanjem u mešunarodnoj politici , ne možemo nikada i nikome nauditi. Da je tako, potvrđuje nedavna poseta našeg premijera Nemačkoj.

sve sam VAM rekao

pre 9 godina

Neutralnost Srbije na čemu potenciraju Vučić i Nikolić,e ovde se ona oslikava.Pogledajte tu su svi veliki svetski igrači koji nas danas žele u svom timu.Mudrost i veština diplomatije koju nam danas prezentuju Vučić i Nikolić samo dobrog mogu doneti Srbiji,zato ne treba nam bar sada i bar u ovome trvenja naša.Ko je protiv ovakvog stava vlade taj sigurno ne misli dobro ni ovom narodu ni ovoj zemlji.

casica

pre 9 godina

Rusija i Srbija su sustinski povezane zemlje u smislu da su veoma dobri i prijatelji i poslovni saradnici. Poseta ministra Lavrova se samo jos jedan korak u nastavku odlicne saradnje dve zemlje.

Milica011

pre 9 godina

Svaka zemlja mora imati svoje državne interese za koje se zalaže.U ovom slučaju interes Srbije je punopravno članstvo u EU i dobri odnosi sa bratskom nam Rusijom.

prijatelj

pre 9 godina

Sta reci za ovakvu vest osim da je odlicna, za Lavrova se odlicno zna da je dugogodisnji uspesan politicar a ovom posetom jos vise se ucvrscuju poslovne i prijateljske veze Srbije i Rusije. Samo treba nastaviti ovim putem saradnje dve zemlje.

Slavka NS

pre 9 godina

Ako želimo da nas drugi uvažavaju i poštuju moramo se jasno i otvoreno boriti za svoje interese. Niko ne voli mutne radnje. Rusija jasno podržava Srbiju na putu ka EU, to je za poštovanje i zato naši odnosi sa Rusijom će uvek biti na najvišem nivou.

Deky

pre 9 godina

Nisu Rusi naivni, da ne znaju da u ovom delu Evrope imaju samo nas za iskrene prijatelje i nije ministar Lavrov slučajno ovde, odmah posle naše posete Nemakoj. Samo neka se proširuje trgovinsko-ekonomska saradnja i eto novih radnih mesta.

avion

pre 9 godina

Oko dolaska ministra Lavrova u Beograd ne treba mnogo polemisati, zna se da je on visoko cenjen politicar, nasim drzavnicima i drzavi je cast sto nas je posetio. Takodje, dalji planovi Srbije i Rusije su veoma znacajni za obe zemlje.

reformator

pre 9 godina

Zaista sjajna vest povodom boravka Sergeja Lavrova u Beogradu i sastanka sa nasim drzavnicima i predsednikom Nikolicem. Od Rusije se moze mnogo nauciti po pitanjima razvoja drzave, saradnje sa drugim zemljama, a takodje ce i Rusija pomoci Srbiji po pitanju sprovodjenja planova oko reformi nase zemlje.

recept

pre 9 godina

Rusija je Srbiji potvrdjeno proveren i pouzdan i prijatelj i poslovni saradnik. Danasnji razgovor ministra Lavrova je samo jos jedan dokaz pomenutog. Saradnja dve zemlje i treba da se nastavi ovako pozitivnim tokom.

corona

pre 9 godina

Sve ovo lično mene čini veoma ispunjenom. Volim što nas odjednom posle svog onog sivila opet ima u javnosti, što se spominje ime naše zemlje sa više poštovanja. Voleli mi ovu Vladu ili ne činjenica je da svi cene njenog Premijera.

AVAX

pre 9 godina

veoma ziva diplomatija premijera Vucica poslednjih nedelja.prima goste i odlazi u goste u veoma jake i mocne zemlje sveta.svakako se vidi da Srbija ima jasan spoljnopoliticki plan.

Filipo

pre 9 godina

Vide se pomaci ove vlade i insistiranje premijera na neutralnoj diplomatiji. Nadam se da ce odrzati ovaj kurs koliko god je moguce i konanco ostvariti rezultate u pogledu investicija i trgovine.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Od ovog coveka se moze mnogo nauciti. Da je srece i pre bi politicari nejgovog kalibra dolazili u Srbiju, a ne da stalno mi trcimo njima. Sada nam dolaze i to je ogroman napredak, a koliko cujem i Putin ce nam doci uskoro.

Bata Kulić

pre 9 godina

Status povlašćene nacije i bescarinskih preferencijala u ekonomskoj sferi sa Ruskom federacijom nismo koristili do sada na pravi način iako sve velike evropske a i ostale zemlje se bore za rusko tržište mi se uporno sklanjamo pa se nadam da će ova a i neka naredna vlast imati više pameti.