Ponedeljak, 16.06.2014.

16:38

Poziv Putinu da dođe u oktobru

Predsednik NIkolić uputiće zvaničan poziv ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da 20. oktobra prisustvuje svečanosti povodom 70 godina oslobođenja Beograda.

Izvor: Tanjug

Poziv Putinu da doðe u oktobru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Marinela

pre 9 godina

Dobro nam dosao najveci predsednice svih vremena.Nikolic je svestan da nas samo ruska podrska moze sacuvati od problema na balkanu.A ako Bog da saradjivacemo i sa Evropom..

Elaborat x

pre 9 godina

Bravo Nikolicu za poziv ovom velikom coveku,prvi puta ce doci kao predsednik kome treba da se pokloni ceo svet.Neka se vidi da mi ne krijemo prijateljstvo sa Rusijom i da se sa tim ne moze spekulisati.Postujemo da bi bili postovani.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@como: Niste gospodine upravu. Srbiji je prioritet EU , ali neće ni da zapostavlja odnose sa Rusijom.I na jednoj i na drugoj strani Srbija ima koristi i neće toga da se odrekne.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Iskreno se kao i mnogi gradjani Srbije nadam i radujem da ce Ruski predsednik Putin sa velikim zadovoljstvom prihvatiti poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolica da uvelica tako znacajan datum. Koliko vidim da su Rusi veoma dobro shvatili sa kakvim se pritiscima vrsi na nas kada je u pitanju Ukrajina poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i jos vise osnaziti i poboljsati.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Pa Rusi dobro poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i poboljsati.

Dama bez blama

pre 9 godina

S obzirom da je ovo godina jubileja, prava stvar je na jedan od njih dovesti i Putina. Sta se sve pokusava sa obelezavanjem godisnjice pocetka Prvog rata, ne skodi da i mi obelezimo nesto, gde ce doci Ruski predsednik.

Milos Veliki

pre 9 godina

Joj sto ce to da bude praznik. Voleo bih da se ozbiljnije isplanira dolazak , da mogu i ja , iz Valjeva, da dodjem i docekam Putina, a ne da gledam preko televizora, kao neki mucenik i da mi bude krivo sto nisam taj dan u Beogradu.

petak13

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića
(Veliki efendija, 17. jun 2014 09:29)
Protivnici trenutne politike Srbije i premijera Vučića i predsednika Nikolića će to protumačiti na svoj način kao što su već neki naveli da je jadan u klin a drugi u ploči i da postoji velika razlika u stavovima po mnogim pitanjima državne politike.A suština je u potpunoj saradnji i nadopunjavanju jedne zajedniče politike kako što pre i lakše doći do EU a pri tom ne izgubiti strateške prijatelje

jednostavno..

pre 9 godina

Sta reci nego jednostavno..Dobrodosao prijatelju!Ali to ne moraju odmah neki da shvate da sve druge ne smatramo prijateljima..Lepo je imati nekoliko pravih prijatelja.Sa nekoliko pravih prijatelja..se kaze bogat covek!Te tako i mi.

novicavg

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.
(Čika Šapke, 17. jun 2014 08:42)
Ako zavirimo u prošlost bila ona bliža ili ona daleka još od Karađorđa i ako znamo koje Srbiji raznim međudržavnim sporazumima garantova državnost onda m,oramo da znamo gde su nam istinski prijatelji bez obzira na trenutne probleme koji i jedni i drugi imamo.I Rusija kao velesila zbog Ukrajinske krize trpi na svojim plećima štetu i najmanje što očekuje da joj i malena i bratska Srbija zagorčava situaciju.

Veliki efendija

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića

opajdarica

pre 9 godina

Svi koji napadaju saradnju sa Rusijom kao nesto anticivilizacijsko mogli bi da procitaju i neke od clanaka Misela Fukoa u kojima govori da je okretanje ka istoku neminovnost i istorijska nuznost za citavu Evropu kako bi se oslobodila americke cizme. Pri tom, o tome ne pise neko ko je zatucani rusofil i ortodoksni vernik, vec covek koji je ateista, pripadnik LGBT populacije, doktor filozofije, politicki aktivista za prava marginalizovanih manjina, predavac na prestiznim univerzitetima...

novica952

pre 9 godina

Srbija ima pravo na svoj put u ovom politički podeljenom svetu gde su igre velikih sila primorale mnoge zemlje da se svrstavaju na jednu ili drugu stranu pa se i Srbija nalazi na nekoj raskrsnici na kojoj treba da definiše svoj put.Mislim da za sada to još nije toliko nužno i da predsednik Nikolić ovim pozivom Putinom pokušava da Srbiju nekako pozicionira u odnosu na svet i EU i da pokaže da se na ovu državu i njen politički kredibilitet mora računati.Neko će možda tražiti u ovom pozivu razloge neslaganja oko političkog puta premijera Vučića i predsednika Nikolića a ja mislim da i jedan i drugi rade u interesu Srbije i njenog dobrog pozicioniranja prvenstveno u Evropi

Čika Šapke

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.

Stefani Majer

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, pa bi tako trebalo i nastaviti, razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo se nadati boljoj budućnosti.

Petar

pre 9 godina

Putin je prijatelj srpskog naroda i dobrodošao je kod nas. Po svim pitanjima koji su značajni za Srbiju, Rusija je pružila punu podršku Srbiji. Vratili smo im korektnim stavom o ukrajinskoj krizi.

iki1004

pre 9 godina

Toma samo radi svoj posao i trudi se da nam obezbedi sto bolji zivot, bolji standarad a mi sami pokusavamo da ga saplete. Pustite coveka neka radi svoj posao nka pokaze sta zna.

Šizika

pre 9 godina

Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja jer je Putin državnik koji godinama uspešno vlada Rusijom. Najverovatnije je da će ovaj poziv biti i prihvaćen. Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što sprovode u delo svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu, i sa istokom i sa zapadom. Zato će Srbija imati bolju perspektivu za budućnost.

Borka

pre 9 godina

Pa mi imozemo da se pohvalimo premijerom i predsednikom, jer sve sto rade , za razliku od njihovih predhodnika rade za dobrobit naroda. Neki zaboravljaju da su pocetak ekonomskih reformi odlozeni zbog nevidjene poplave. Saniranje je jako bitno kako bi se ljudima obezbedio krov nad glavom. Ako smo mogli da cekamo trinaet godina i i,vise strpite se jos malo . Vucic je nesto obecao i to ce da ispuni.

Snezana

pre 9 godina

Srbija sa Nemackom i Rusijom kakava kombinacija, kakvi dobri partneri! Sklad odnosa sa ovakvim silama samo dobro moze da nam donese, a ovi srbomrsci sto to zele da omalovaze, ne treba komentaristi!

Tihi Don

pre 9 godina

Zvao bi Toma i Engleze, i Francuze i one preko bare,al bombardovali moj Beograd i 41. i 43. i 44. i 99.
a da ih neko ( Njemci) pusti oni bi i danas.

Agata Kristi

pre 9 godina

@(Milan, 16. jun 2014 22:58)
Ko su botovi po Vama? Ljudi koji podržavaju aktuelnu vlast, zar ne? Ja nisam član nijedne stranke, ali ne mogu da razumem kako možete da vredjate nekoga ko nije Vaš politički istomišljenik. Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja, jer je Putin neko ko uspešno godinama vlada Rusijom. Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose.

LOVAC

pre 9 godina

Najverovatnije da će ovaj poziv biti i prihvaćen.Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što u delo provode svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu.I sa istokom i sa zapadom što će nam siguran sam otvoriti neke nove puteve i bolju perspektivu za budućnost.

Blago nama

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.
(miki, 16. jun 2014 21:45)

Bicemo razvijeni kao i tadzikistan,uzbekistan,turkmenistan,kazahstan,mongolija,rusija,belorusija,iran i sevena koreja. (da se razumemo u zemljama kao sto su indija i rusija,svi znamo kolika je kupovna moc i koliki je stepen korupcije)
Ma bre kad nam skoci kupovna moc.Ma kakva Poljska ceska slovacka austrija nemacka njihova kupovna moc nije ni jedna desetina od one u tadzikistanu na primer.
A i demokratija i gradjanske slobode u tim zemljama su na zavidnom nivou.
Na pr. U tadzkistanu mozes da istices svoju nacionalnu etnicku sexualnu i bilo koju drugu pripadnost.U rusiji obozavaju strance.....Pa kad nam tek ukinu vize,pa kad budem otisao u kazahstan.Tamo da osnujem porodicu i organizujem zivot.*

ma bre cekaj sta ja ovde pricam......


*tipicno razmisljanje polupismenog prosecnog coveka u srbiji.

Milan

pre 9 godina

Ovo je strašno Botovi u transu. A možda i autobotovi ili scripte koju prave za SNS. Jao kako su nam dobri i pametni premijer i predsednik...jao već imamo jasnu politiku prema svetu a i u unutrašnjoj politici i ekonomiji vidi se veliki korak. Krenuše fabrike, izvoz puca a pomoć iz inostranstva ne treba

erih maria remark

pre 9 godina

"Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima."
(LUCIJA NIS, 16. jun 2014 19:57)

E moja Lucija, koliko malo poznajes istoriju...
Rusima je to bilo juzno krilo nadiranja prema Berlinu. Oni bi tu protutnjali sa Titom ili bez njega, sasvim svejedno!
Bilo bi dobro da si slusala neku sedu glavu, narocito zensku, kako su se ponasali i sta su sve radili ruski vojnici "oslobodioci" prolazeci kroz bivsu Jugoslaviju.
Nemacki gradjani su se predavali americkim vojnicima jer su culi a neki i doziveli divljanja ruskih vojnika "oslobodilaca".
Pitaj poljake kako su prosli sa njima, i na pocetku i na kraju WWII...
Pozdrav Lucija i moli boga da te nikada Rus ne oslobadja!

MinaS

pre 9 godina

Rusija je velika sila, veliko trziste, velike mogucnosti, a uostalom,mi smo prijateljski narodi oduvek ...Dobro je imati prijatelje i u Rusiji i u EU!

nesa

pre 9 godina

Vladimir Putin, jedan je od najvecih ako ne i najveci svetski drzavnik danasnice. Covek koji je podigao Rusiju sa kolena...Od takvih treba da ucimo, a ne samo od MMF-a i ostale bolumente koja od nas pravi ekonomsku koloniju i rezervoar jeftine radne snage...

ward

pre 9 godina

Pa jedino Rusi i zasluzuju da prisustvuju obelezavanju oslobodjenja, jer su jedini u njegovom oslobadjanju i ucestvovali...za razliku od drugih "saveznika" koji skoro sravnise glavni grad sa bombardovanjem...

como

pre 9 godina

Ja to tumacim ovako: EU nas zeza oko primanja-neprimanja, uslova onih ovih. Sada SNS vodi politiku vruce-hladno. Namestaju Lavrova i Putina kao odmazdu ne bi li EU pozurila sa primanjem Srbije u EU bez daljih uslova i po brzom postupku. Naravno, ja vidim bojazan EU i NATO da im se usred Unije nalazi proruska teritorija sa eventualnom vojnom snagom. Tako da Vucic-Toma igraju dobru igru.

miki

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.

Bell

pre 9 godina

Rusi su i ucestvovali u oslobadjanju Beograda tako da bi i trebao da na taj dan bude prisutan njihov predstavnik, a ko ce biti bolji gost od Putina?

Sasha

pre 9 godina

a super, neka dođe u oktobru, ali sa čitavom ruskom armijom, jer ćemo posle te posete, a verovatno i već nakon ove bombastične najave, ponovo početi dobijati batine od Zapada.
Uz ovoliki poltronski poriv naših rusofila prema licemernom i sračunatom Kremlju, nemamo ama baš nikakve šanse da očuvamo nacionalnu državu, u ovakvom okruženju.
Al' nema veze - sećaće se prognanici u rasejanju kako su Toma i Irinej za života imali sa kim da slave.

miki

pre 9 godina

Minuse udaraju botovi SNS-a po nalogu sefa svoje partije i onog sadiste od premijera. Odlicno su ga evropeizovali i indoktrinirali Britanci... Pouvaljivali su svoju bulumentu sirom javnog sektora, a sad prodaju maglu o blagodetima grinfild investicija, eu, zapadu itd...Vidimo na primerima Rumuna, Bugara, Hrvata itd da su se bas usrecili... Podrska snagama za cvrscu saradnju sa Ruskom federacijom!

Rade

pre 9 godina

Beograd su oslobodili Titovi partizani uz pomoć jedinica Crvene Armije, tačnije ukrajinskih vojnika. Ovo se ne uklapa u teze dezurnih rusofila, po kome su Ukrajinci redom bili fašisti. Proverite u pauzi izmedju dva komentara.

Novak

pre 9 godina

Slusaj ovog, sto zovu spijuna... Alo Ameri celi svet spijuniraju... Uostalom dobro je imati sa svima dobre odnose, nema veze da li je na istoku ili zapadu! Neka nas posle Putina poseti i Obama, nemam nista protiv!

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima.

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

Kamičak

pre 9 godina

Koje oslobodjenje? Komunisticki okupatori smenili fasisticke. U Srbiji jos uvek nema slobode.
(Iza brda, 16. jun 2014 17:18)

Да, да, а биће слобода када ви љотићевци дођете на власт?

DaniloBg

pre 9 godina

Bravo! Oslobodjenje Beograda je bila maestralna vojna operacija udruzenih snaga Crvene amije i jugoslovenskih partizanskih jedinica. I taj dogadjaj treba da se slavi! Sramota je sto komandant Peko Dapcevic nema ni jednu ulicu u gradu koji treba da mu bude zahvalan. A jos veca sramota je sto je ulica Marsala Tolbuhina preimenovana!

glas razuma

pre 9 godina

Izgleda je Toma jutros ustao i odlucio da napravi svecanost. Jel nasa drzava sposobna da organizuje svecanost tog nivoa za nas ovako kratko vreme.....koga su jos zvali od drzavnika... opet situacija app.

nesa

pre 9 godina

Lepo je gajiti dobre odnose sa velikom Rusijom.Ne treba samo smetnuti s uma neuracunljivost njienih vladara.Ravnopravni partner nemozemo biti a mladji brat mora da pretrpi po neku cvrgu.Opasno je kad stariji upotrebi pesnicu

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Bravo,sjajna ideja! Tog 20. oktobra kopnene snage SSSR-a i JNA su oslobodile Beograd od vojske nacističke Nemačke! Pre toga su zapadni "saveznici", tokom 1943. i 1944, "dobro pripremili teren" bombardovanjem isključivo srpskih gradova ( Niš, Kragujevac, Novi Sad,Podgorica, Kruševac,Smederevo, Banja Luka..), uglavnom civilnih ciljeva. Poginulo je najmanje 6.000 ljudi civila ( više nego duplo u odnosu na 6. april 1941), a Nemačkih vojnika 200-300!O svemu se dogovorili sa Vrhovnim Štabom JNA!
Link:http://www.ninicninic.com/tekstovi/saveznicko-bombardovanje-srbije-u-drugom-svetskom-ratu

Cica Maca

pre 9 godina

Srbija i Rusija imaju interese zajednickog napretka,ekonomske povezanosti i mira i stabilnosti u regionu.Odakle vam ideja da Srbija moze sama to da radi.

Cica Maca

pre 9 godina

Srbija i Rusija imaju interese zajednickog napretka,ekonomske povezanosti i mira i stabilnosti u regionu.Odakle vam ideja da Srbija moze sama to da radi.

nesa

pre 9 godina

Lepo je gajiti dobre odnose sa velikom Rusijom.Ne treba samo smetnuti s uma neuracunljivost njienih vladara.Ravnopravni partner nemozemo biti a mladji brat mora da pretrpi po neku cvrgu.Opasno je kad stariji upotrebi pesnicu

DaniloBg

pre 9 godina

Bravo! Oslobodjenje Beograda je bila maestralna vojna operacija udruzenih snaga Crvene amije i jugoslovenskih partizanskih jedinica. I taj dogadjaj treba da se slavi! Sramota je sto komandant Peko Dapcevic nema ni jednu ulicu u gradu koji treba da mu bude zahvalan. A jos veca sramota je sto je ulica Marsala Tolbuhina preimenovana!

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

nesa

pre 9 godina

Vladimir Putin, jedan je od najvecih ako ne i najveci svetski drzavnik danasnice. Covek koji je podigao Rusiju sa kolena...Od takvih treba da ucimo, a ne samo od MMF-a i ostale bolumente koja od nas pravi ekonomsku koloniju i rezervoar jeftine radne snage...

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima.

Novak

pre 9 godina

Slusaj ovog, sto zovu spijuna... Alo Ameri celi svet spijuniraju... Uostalom dobro je imati sa svima dobre odnose, nema veze da li je na istoku ili zapadu! Neka nas posle Putina poseti i Obama, nemam nista protiv!

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

LOVAC

pre 9 godina

Najverovatnije da će ovaj poziv biti i prihvaćen.Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što u delo provode svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu.I sa istokom i sa zapadom što će nam siguran sam otvoriti neke nove puteve i bolju perspektivu za budućnost.

miki

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.

MinaS

pre 9 godina

Rusija je velika sila, veliko trziste, velike mogucnosti, a uostalom,mi smo prijateljski narodi oduvek ...Dobro je imati prijatelje i u Rusiji i u EU!

ward

pre 9 godina

Pa jedino Rusi i zasluzuju da prisustvuju obelezavanju oslobodjenja, jer su jedini u njegovom oslobadjanju i ucestvovali...za razliku od drugih "saveznika" koji skoro sravnise glavni grad sa bombardovanjem...

Bell

pre 9 godina

Rusi su i ucestvovali u oslobadjanju Beograda tako da bi i trebao da na taj dan bude prisutan njihov predstavnik, a ko ce biti bolji gost od Putina?

como

pre 9 godina

Ja to tumacim ovako: EU nas zeza oko primanja-neprimanja, uslova onih ovih. Sada SNS vodi politiku vruce-hladno. Namestaju Lavrova i Putina kao odmazdu ne bi li EU pozurila sa primanjem Srbije u EU bez daljih uslova i po brzom postupku. Naravno, ja vidim bojazan EU i NATO da im se usred Unije nalazi proruska teritorija sa eventualnom vojnom snagom. Tako da Vucic-Toma igraju dobru igru.

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Bravo,sjajna ideja! Tog 20. oktobra kopnene snage SSSR-a i JNA su oslobodile Beograd od vojske nacističke Nemačke! Pre toga su zapadni "saveznici", tokom 1943. i 1944, "dobro pripremili teren" bombardovanjem isključivo srpskih gradova ( Niš, Kragujevac, Novi Sad,Podgorica, Kruševac,Smederevo, Banja Luka..), uglavnom civilnih ciljeva. Poginulo je najmanje 6.000 ljudi civila ( više nego duplo u odnosu na 6. april 1941), a Nemačkih vojnika 200-300!O svemu se dogovorili sa Vrhovnim Štabom JNA!
Link:http://www.ninicninic.com/tekstovi/saveznicko-bombardovanje-srbije-u-drugom-svetskom-ratu

Kamičak

pre 9 godina

Koje oslobodjenje? Komunisticki okupatori smenili fasisticke. U Srbiji jos uvek nema slobode.
(Iza brda, 16. jun 2014 17:18)

Да, да, а биће слобода када ви љотићевци дођете на власт?

glas razuma

pre 9 godina

Izgleda je Toma jutros ustao i odlucio da napravi svecanost. Jel nasa drzava sposobna da organizuje svecanost tog nivoa za nas ovako kratko vreme.....koga su jos zvali od drzavnika... opet situacija app.

erih maria remark

pre 9 godina

"Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima."
(LUCIJA NIS, 16. jun 2014 19:57)

E moja Lucija, koliko malo poznajes istoriju...
Rusima je to bilo juzno krilo nadiranja prema Berlinu. Oni bi tu protutnjali sa Titom ili bez njega, sasvim svejedno!
Bilo bi dobro da si slusala neku sedu glavu, narocito zensku, kako su se ponasali i sta su sve radili ruski vojnici "oslobodioci" prolazeci kroz bivsu Jugoslaviju.
Nemacki gradjani su se predavali americkim vojnicima jer su culi a neki i doziveli divljanja ruskih vojnika "oslobodilaca".
Pitaj poljake kako su prosli sa njima, i na pocetku i na kraju WWII...
Pozdrav Lucija i moli boga da te nikada Rus ne oslobadja!

miki

pre 9 godina

Minuse udaraju botovi SNS-a po nalogu sefa svoje partije i onog sadiste od premijera. Odlicno su ga evropeizovali i indoktrinirali Britanci... Pouvaljivali su svoju bulumentu sirom javnog sektora, a sad prodaju maglu o blagodetima grinfild investicija, eu, zapadu itd...Vidimo na primerima Rumuna, Bugara, Hrvata itd da su se bas usrecili... Podrska snagama za cvrscu saradnju sa Ruskom federacijom!

Rade

pre 9 godina

Beograd su oslobodili Titovi partizani uz pomoć jedinica Crvene Armije, tačnije ukrajinskih vojnika. Ovo se ne uklapa u teze dezurnih rusofila, po kome su Ukrajinci redom bili fašisti. Proverite u pauzi izmedju dva komentara.

Blago nama

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.
(miki, 16. jun 2014 21:45)

Bicemo razvijeni kao i tadzikistan,uzbekistan,turkmenistan,kazahstan,mongolija,rusija,belorusija,iran i sevena koreja. (da se razumemo u zemljama kao sto su indija i rusija,svi znamo kolika je kupovna moc i koliki je stepen korupcije)
Ma bre kad nam skoci kupovna moc.Ma kakva Poljska ceska slovacka austrija nemacka njihova kupovna moc nije ni jedna desetina od one u tadzikistanu na primer.
A i demokratija i gradjanske slobode u tim zemljama su na zavidnom nivou.
Na pr. U tadzkistanu mozes da istices svoju nacionalnu etnicku sexualnu i bilo koju drugu pripadnost.U rusiji obozavaju strance.....Pa kad nam tek ukinu vize,pa kad budem otisao u kazahstan.Tamo da osnujem porodicu i organizujem zivot.*

ma bre cekaj sta ja ovde pricam......


*tipicno razmisljanje polupismenog prosecnog coveka u srbiji.

Sasha

pre 9 godina

a super, neka dođe u oktobru, ali sa čitavom ruskom armijom, jer ćemo posle te posete, a verovatno i već nakon ove bombastične najave, ponovo početi dobijati batine od Zapada.
Uz ovoliki poltronski poriv naših rusofila prema licemernom i sračunatom Kremlju, nemamo ama baš nikakve šanse da očuvamo nacionalnu državu, u ovakvom okruženju.
Al' nema veze - sećaće se prognanici u rasejanju kako su Toma i Irinej za života imali sa kim da slave.

Milan

pre 9 godina

Ovo je strašno Botovi u transu. A možda i autobotovi ili scripte koju prave za SNS. Jao kako su nam dobri i pametni premijer i predsednik...jao već imamo jasnu politiku prema svetu a i u unutrašnjoj politici i ekonomiji vidi se veliki korak. Krenuše fabrike, izvoz puca a pomoć iz inostranstva ne treba

Agata Kristi

pre 9 godina

@(Milan, 16. jun 2014 22:58)
Ko su botovi po Vama? Ljudi koji podržavaju aktuelnu vlast, zar ne? Ja nisam član nijedne stranke, ali ne mogu da razumem kako možete da vredjate nekoga ko nije Vaš politički istomišljenik. Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja, jer je Putin neko ko uspešno godinama vlada Rusijom. Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose.

Tihi Don

pre 9 godina

Zvao bi Toma i Engleze, i Francuze i one preko bare,al bombardovali moj Beograd i 41. i 43. i 44. i 99.
a da ih neko ( Njemci) pusti oni bi i danas.

Šizika

pre 9 godina

Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja jer je Putin državnik koji godinama uspešno vlada Rusijom. Najverovatnije je da će ovaj poziv biti i prihvaćen. Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što sprovode u delo svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu, i sa istokom i sa zapadom. Zato će Srbija imati bolju perspektivu za budućnost.

iki1004

pre 9 godina

Toma samo radi svoj posao i trudi se da nam obezbedi sto bolji zivot, bolji standarad a mi sami pokusavamo da ga saplete. Pustite coveka neka radi svoj posao nka pokaze sta zna.

Petar

pre 9 godina

Putin je prijatelj srpskog naroda i dobrodošao je kod nas. Po svim pitanjima koji su značajni za Srbiju, Rusija je pružila punu podršku Srbiji. Vratili smo im korektnim stavom o ukrajinskoj krizi.

Borka

pre 9 godina

Pa mi imozemo da se pohvalimo premijerom i predsednikom, jer sve sto rade , za razliku od njihovih predhodnika rade za dobrobit naroda. Neki zaboravljaju da su pocetak ekonomskih reformi odlozeni zbog nevidjene poplave. Saniranje je jako bitno kako bi se ljudima obezbedio krov nad glavom. Ako smo mogli da cekamo trinaet godina i i,vise strpite se jos malo . Vucic je nesto obecao i to ce da ispuni.

Snezana

pre 9 godina

Srbija sa Nemackom i Rusijom kakava kombinacija, kakvi dobri partneri! Sklad odnosa sa ovakvim silama samo dobro moze da nam donese, a ovi srbomrsci sto to zele da omalovaze, ne treba komentaristi!

Stefani Majer

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, pa bi tako trebalo i nastaviti, razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo se nadati boljoj budućnosti.

opajdarica

pre 9 godina

Svi koji napadaju saradnju sa Rusijom kao nesto anticivilizacijsko mogli bi da procitaju i neke od clanaka Misela Fukoa u kojima govori da je okretanje ka istoku neminovnost i istorijska nuznost za citavu Evropu kako bi se oslobodila americke cizme. Pri tom, o tome ne pise neko ko je zatucani rusofil i ortodoksni vernik, vec covek koji je ateista, pripadnik LGBT populacije, doktor filozofije, politicki aktivista za prava marginalizovanih manjina, predavac na prestiznim univerzitetima...

Čika Šapke

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.

Veliki efendija

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića

novica952

pre 9 godina

Srbija ima pravo na svoj put u ovom politički podeljenom svetu gde su igre velikih sila primorale mnoge zemlje da se svrstavaju na jednu ili drugu stranu pa se i Srbija nalazi na nekoj raskrsnici na kojoj treba da definiše svoj put.Mislim da za sada to još nije toliko nužno i da predsednik Nikolić ovim pozivom Putinom pokušava da Srbiju nekako pozicionira u odnosu na svet i EU i da pokaže da se na ovu državu i njen politički kredibilitet mora računati.Neko će možda tražiti u ovom pozivu razloge neslaganja oko političkog puta premijera Vučića i predsednika Nikolića a ja mislim da i jedan i drugi rade u interesu Srbije i njenog dobrog pozicioniranja prvenstveno u Evropi

novicavg

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.
(Čika Šapke, 17. jun 2014 08:42)
Ako zavirimo u prošlost bila ona bliža ili ona daleka još od Karađorđa i ako znamo koje Srbiji raznim međudržavnim sporazumima garantova državnost onda m,oramo da znamo gde su nam istinski prijatelji bez obzira na trenutne probleme koji i jedni i drugi imamo.I Rusija kao velesila zbog Ukrajinske krize trpi na svojim plećima štetu i najmanje što očekuje da joj i malena i bratska Srbija zagorčava situaciju.

Milos Veliki

pre 9 godina

Joj sto ce to da bude praznik. Voleo bih da se ozbiljnije isplanira dolazak , da mogu i ja , iz Valjeva, da dodjem i docekam Putina, a ne da gledam preko televizora, kao neki mucenik i da mi bude krivo sto nisam taj dan u Beogradu.

petak13

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića
(Veliki efendija, 17. jun 2014 09:29)
Protivnici trenutne politike Srbije i premijera Vučića i predsednika Nikolića će to protumačiti na svoj način kao što su već neki naveli da je jadan u klin a drugi u ploči i da postoji velika razlika u stavovima po mnogim pitanjima državne politike.A suština je u potpunoj saradnji i nadopunjavanju jedne zajedniče politike kako što pre i lakše doći do EU a pri tom ne izgubiti strateške prijatelje

jednostavno..

pre 9 godina

Sta reci nego jednostavno..Dobrodosao prijatelju!Ali to ne moraju odmah neki da shvate da sve druge ne smatramo prijateljima..Lepo je imati nekoliko pravih prijatelja.Sa nekoliko pravih prijatelja..se kaze bogat covek!Te tako i mi.

Dama bez blama

pre 9 godina

S obzirom da je ovo godina jubileja, prava stvar je na jedan od njih dovesti i Putina. Sta se sve pokusava sa obelezavanjem godisnjice pocetka Prvog rata, ne skodi da i mi obelezimo nesto, gde ce doci Ruski predsednik.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Pa Rusi dobro poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i poboljsati.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Iskreno se kao i mnogi gradjani Srbije nadam i radujem da ce Ruski predsednik Putin sa velikim zadovoljstvom prihvatiti poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolica da uvelica tako znacajan datum. Koliko vidim da su Rusi veoma dobro shvatili sa kakvim se pritiscima vrsi na nas kada je u pitanju Ukrajina poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i jos vise osnaziti i poboljsati.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@como: Niste gospodine upravu. Srbiji je prioritet EU , ali neće ni da zapostavlja odnose sa Rusijom.I na jednoj i na drugoj strani Srbija ima koristi i neće toga da se odrekne.

Marinela

pre 9 godina

Dobro nam dosao najveci predsednice svih vremena.Nikolic je svestan da nas samo ruska podrska moze sacuvati od problema na balkanu.A ako Bog da saradjivacemo i sa Evropom..

Elaborat x

pre 9 godina

Bravo Nikolicu za poziv ovom velikom coveku,prvi puta ce doci kao predsednik kome treba da se pokloni ceo svet.Neka se vidi da mi ne krijemo prijateljstvo sa Rusijom i da se sa tim ne moze spekulisati.Postujemo da bi bili postovani.

miki

pre 9 godina

Minuse udaraju botovi SNS-a po nalogu sefa svoje partije i onog sadiste od premijera. Odlicno su ga evropeizovali i indoktrinirali Britanci... Pouvaljivali su svoju bulumentu sirom javnog sektora, a sad prodaju maglu o blagodetima grinfild investicija, eu, zapadu itd...Vidimo na primerima Rumuna, Bugara, Hrvata itd da su se bas usrecili... Podrska snagama za cvrscu saradnju sa Ruskom federacijom!

Sasha

pre 9 godina

a super, neka dođe u oktobru, ali sa čitavom ruskom armijom, jer ćemo posle te posete, a verovatno i već nakon ove bombastične najave, ponovo početi dobijati batine od Zapada.
Uz ovoliki poltronski poriv naših rusofila prema licemernom i sračunatom Kremlju, nemamo ama baš nikakve šanse da očuvamo nacionalnu državu, u ovakvom okruženju.
Al' nema veze - sećaće se prognanici u rasejanju kako su Toma i Irinej za života imali sa kim da slave.

glas razuma

pre 9 godina

Izgleda je Toma jutros ustao i odlucio da napravi svecanost. Jel nasa drzava sposobna da organizuje svecanost tog nivoa za nas ovako kratko vreme.....koga su jos zvali od drzavnika... opet situacija app.

Kamičak

pre 9 godina

Koje oslobodjenje? Komunisticki okupatori smenili fasisticke. U Srbiji jos uvek nema slobode.
(Iza brda, 16. jun 2014 17:18)

Да, да, а биће слобода када ви љотићевци дођете на власт?

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Bravo,sjajna ideja! Tog 20. oktobra kopnene snage SSSR-a i JNA su oslobodile Beograd od vojske nacističke Nemačke! Pre toga su zapadni "saveznici", tokom 1943. i 1944, "dobro pripremili teren" bombardovanjem isključivo srpskih gradova ( Niš, Kragujevac, Novi Sad,Podgorica, Kruševac,Smederevo, Banja Luka..), uglavnom civilnih ciljeva. Poginulo je najmanje 6.000 ljudi civila ( više nego duplo u odnosu na 6. april 1941), a Nemačkih vojnika 200-300!O svemu se dogovorili sa Vrhovnim Štabom JNA!
Link:http://www.ninicninic.com/tekstovi/saveznicko-bombardovanje-srbije-u-drugom-svetskom-ratu

Rade

pre 9 godina

Beograd su oslobodili Titovi partizani uz pomoć jedinica Crvene Armije, tačnije ukrajinskih vojnika. Ovo se ne uklapa u teze dezurnih rusofila, po kome su Ukrajinci redom bili fašisti. Proverite u pauzi izmedju dva komentara.

nesa

pre 9 godina

Lepo je gajiti dobre odnose sa velikom Rusijom.Ne treba samo smetnuti s uma neuracunljivost njienih vladara.Ravnopravni partner nemozemo biti a mladji brat mora da pretrpi po neku cvrgu.Opasno je kad stariji upotrebi pesnicu

Cica Maca

pre 9 godina

Srbija i Rusija imaju interese zajednickog napretka,ekonomske povezanosti i mira i stabilnosti u regionu.Odakle vam ideja da Srbija moze sama to da radi.

DaniloBg

pre 9 godina

Bravo! Oslobodjenje Beograda je bila maestralna vojna operacija udruzenih snaga Crvene amije i jugoslovenskih partizanskih jedinica. I taj dogadjaj treba da se slavi! Sramota je sto komandant Peko Dapcevic nema ni jednu ulicu u gradu koji treba da mu bude zahvalan. A jos veca sramota je sto je ulica Marsala Tolbuhina preimenovana!

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

rosic nenad,bg

pre 9 godina

Ja sam sa sto tesnju saradnju Srbije sa bratskom Rusijom!
Ali ne razumem zasto ste mi udarili tolike minuse u donjem komentaru?!
Pa i vrapci znaju da je Beograd oslobodila JNA z ogromnu pomoc Crvene Armije SSSR-a, dok su nam takozvani saveznici Britanija i USA bombardovali iskljucivo gradove sa srpskim zivljem i tokom 1943-1944. poubijali oko 6000 civila, a da je nemacka vojska imala samo neznatne gubitke. Sta nije jasno, ili netacno?

erih maria remark

pre 9 godina

"Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima."
(LUCIJA NIS, 16. jun 2014 19:57)

E moja Lucija, koliko malo poznajes istoriju...
Rusima je to bilo juzno krilo nadiranja prema Berlinu. Oni bi tu protutnjali sa Titom ili bez njega, sasvim svejedno!
Bilo bi dobro da si slusala neku sedu glavu, narocito zensku, kako su se ponasali i sta su sve radili ruski vojnici "oslobodioci" prolazeci kroz bivsu Jugoslaviju.
Nemacki gradjani su se predavali americkim vojnicima jer su culi a neki i doziveli divljanja ruskih vojnika "oslobodilaca".
Pitaj poljake kako su prosli sa njima, i na pocetku i na kraju WWII...
Pozdrav Lucija i moli boga da te nikada Rus ne oslobadja!

nesa

pre 9 godina

Vladimir Putin, jedan je od najvecih ako ne i najveci svetski drzavnik danasnice. Covek koji je podigao Rusiju sa kolena...Od takvih treba da ucimo, a ne samo od MMF-a i ostale bolumente koja od nas pravi ekonomsku koloniju i rezervoar jeftine radne snage...

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Zemlja koja je ucestvovala u oslobodjenju Beograda sa oko 1000 poginulih pripadnika Crvene Armije zasluzuje da bude deo ceremonije i da bude nas gost kao nas veliki ekonomski partner i saveznik u mnogim ratovima.

LOVAC

pre 9 godina

Najverovatnije da će ovaj poziv biti i prihvaćen.Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što u delo provode svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu.I sa istokom i sa zapadom što će nam siguran sam otvoriti neke nove puteve i bolju perspektivu za budućnost.

MinaS

pre 9 godina

Rusija je velika sila, veliko trziste, velike mogucnosti, a uostalom,mi smo prijateljski narodi oduvek ...Dobro je imati prijatelje i u Rusiji i u EU!

miki

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.

Novak

pre 9 godina

Slusaj ovog, sto zovu spijuna... Alo Ameri celi svet spijuniraju... Uostalom dobro je imati sa svima dobre odnose, nema veze da li je na istoku ili zapadu! Neka nas posle Putina poseti i Obama, nemam nista protiv!

ward

pre 9 godina

Pa jedino Rusi i zasluzuju da prisustvuju obelezavanju oslobodjenja, jer su jedini u njegovom oslobadjanju i ucestvovali...za razliku od drugih "saveznika" koji skoro sravnise glavni grad sa bombardovanjem...

Tihi Don

pre 9 godina

Zvao bi Toma i Engleze, i Francuze i one preko bare,al bombardovali moj Beograd i 41. i 43. i 44. i 99.
a da ih neko ( Njemci) pusti oni bi i danas.

Bell

pre 9 godina

Rusi su i ucestvovali u oslobadjanju Beograda tako da bi i trebao da na taj dan bude prisutan njihov predstavnik, a ko ce biti bolji gost od Putina?

como

pre 9 godina

Ja to tumacim ovako: EU nas zeza oko primanja-neprimanja, uslova onih ovih. Sada SNS vodi politiku vruce-hladno. Namestaju Lavrova i Putina kao odmazdu ne bi li EU pozurila sa primanjem Srbije u EU bez daljih uslova i po brzom postupku. Naravno, ja vidim bojazan EU i NATO da im se usred Unije nalazi proruska teritorija sa eventualnom vojnom snagom. Tako da Vucic-Toma igraju dobru igru.

Agata Kristi

pre 9 godina

@(Milan, 16. jun 2014 22:58)
Ko su botovi po Vama? Ljudi koji podržavaju aktuelnu vlast, zar ne? Ja nisam član nijedne stranke, ali ne mogu da razumem kako možete da vredjate nekoga ko nije Vaš politički istomišljenik. Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja, jer je Putin neko ko uspešno godinama vlada Rusijom. Rusija i Srbija su uvek imale prijateljske odnose.

Blago nama

pre 9 godina

Evro-Azijska Ekonomska zajednica...ekonomsko privredni progres se uveliko seli u azijsko-tihookeanski region. U tom pravcu treba gledati, naravno u ekonomskom smislu. EU slabi i stari sve vise...to je realnost. Period progresa s pocetka 90 tih je zavrsen za EU.
(miki, 16. jun 2014 21:45)

Bicemo razvijeni kao i tadzikistan,uzbekistan,turkmenistan,kazahstan,mongolija,rusija,belorusija,iran i sevena koreja. (da se razumemo u zemljama kao sto su indija i rusija,svi znamo kolika je kupovna moc i koliki je stepen korupcije)
Ma bre kad nam skoci kupovna moc.Ma kakva Poljska ceska slovacka austrija nemacka njihova kupovna moc nije ni jedna desetina od one u tadzikistanu na primer.
A i demokratija i gradjanske slobode u tim zemljama su na zavidnom nivou.
Na pr. U tadzkistanu mozes da istices svoju nacionalnu etnicku sexualnu i bilo koju drugu pripadnost.U rusiji obozavaju strance.....Pa kad nam tek ukinu vize,pa kad budem otisao u kazahstan.Tamo da osnujem porodicu i organizujem zivot.*

ma bre cekaj sta ja ovde pricam......


*tipicno razmisljanje polupismenog prosecnog coveka u srbiji.

Milan

pre 9 godina

Ovo je strašno Botovi u transu. A možda i autobotovi ili scripte koju prave za SNS. Jao kako su nam dobri i pametni premijer i predsednik...jao već imamo jasnu politiku prema svetu a i u unutrašnjoj politici i ekonomiji vidi se veliki korak. Krenuše fabrike, izvoz puca a pomoć iz inostranstva ne treba

Čika Šapke

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.

Šizika

pre 9 godina

Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja jer je Putin državnik koji godinama uspešno vlada Rusijom. Najverovatnije je da će ovaj poziv biti i prihvaćen. Svaka čast i predsedniku Nikoliću i premijeru Vučiću što sprovode u delo svoju proklamovanu politiku da će sarađivati sa svima u svetu, i sa istokom i sa zapadom. Zato će Srbija imati bolju perspektivu za budućnost.

iki1004

pre 9 godina

Toma samo radi svoj posao i trudi se da nam obezbedi sto bolji zivot, bolji standarad a mi sami pokusavamo da ga saplete. Pustite coveka neka radi svoj posao nka pokaze sta zna.

Petar

pre 9 godina

Putin je prijatelj srpskog naroda i dobrodošao je kod nas. Po svim pitanjima koji su značajni za Srbiju, Rusija je pružila punu podršku Srbiji. Vratili smo im korektnim stavom o ukrajinskoj krizi.

novica952

pre 9 godina

Srbija ima pravo na svoj put u ovom politički podeljenom svetu gde su igre velikih sila primorale mnoge zemlje da se svrstavaju na jednu ili drugu stranu pa se i Srbija nalazi na nekoj raskrsnici na kojoj treba da definiše svoj put.Mislim da za sada to još nije toliko nužno i da predsednik Nikolić ovim pozivom Putinom pokušava da Srbiju nekako pozicionira u odnosu na svet i EU i da pokaže da se na ovu državu i njen politički kredibilitet mora računati.Neko će možda tražiti u ovom pozivu razloge neslaganja oko političkog puta premijera Vučića i predsednika Nikolića a ja mislim da i jedan i drugi rade u interesu Srbije i njenog dobrog pozicioniranja prvenstveno u Evropi

Veliki efendija

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića

opajdarica

pre 9 godina

Svi koji napadaju saradnju sa Rusijom kao nesto anticivilizacijsko mogli bi da procitaju i neke od clanaka Misela Fukoa u kojima govori da je okretanje ka istoku neminovnost i istorijska nuznost za citavu Evropu kako bi se oslobodila americke cizme. Pri tom, o tome ne pise neko ko je zatucani rusofil i ortodoksni vernik, vec covek koji je ateista, pripadnik LGBT populacije, doktor filozofije, politicki aktivista za prava marginalizovanih manjina, predavac na prestiznim univerzitetima...

Borka

pre 9 godina

Pa mi imozemo da se pohvalimo premijerom i predsednikom, jer sve sto rade , za razliku od njihovih predhodnika rade za dobrobit naroda. Neki zaboravljaju da su pocetak ekonomskih reformi odlozeni zbog nevidjene poplave. Saniranje je jako bitno kako bi se ljudima obezbedio krov nad glavom. Ako smo mogli da cekamo trinaet godina i i,vise strpite se jos malo . Vucic je nesto obecao i to ce da ispuni.

Snezana

pre 9 godina

Srbija sa Nemackom i Rusijom kakava kombinacija, kakvi dobri partneri! Sklad odnosa sa ovakvim silama samo dobro moze da nam donese, a ovi srbomrsci sto to zele da omalovaze, ne treba komentaristi!

Stefani Majer

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bile u dobrim odnosima, pa bi tako trebalo i nastaviti, razvijati međusobnu saradnju, jer samo tako možemo se nadati boljoj budućnosti.

jednostavno..

pre 9 godina

Sta reci nego jednostavno..Dobrodosao prijatelju!Ali to ne moraju odmah neki da shvate da sve druge ne smatramo prijateljima..Lepo je imati nekoliko pravih prijatelja.Sa nekoliko pravih prijatelja..se kaze bogat covek!Te tako i mi.

Milos Veliki

pre 9 godina

Joj sto ce to da bude praznik. Voleo bih da se ozbiljnije isplanira dolazak , da mogu i ja , iz Valjeva, da dodjem i docekam Putina, a ne da gledam preko televizora, kao neki mucenik i da mi bude krivo sto nisam taj dan u Beogradu.

novicavg

pre 9 godina

Dva velika državnika. Jedan države koja je velesila i jedan predsednik ponosne države Srbije koja je mala. Susret dva velika prijatelja i dve bratske i prijateljske države.
(Čika Šapke, 17. jun 2014 08:42)
Ako zavirimo u prošlost bila ona bliža ili ona daleka još od Karađorđa i ako znamo koje Srbiji raznim međudržavnim sporazumima garantova državnost onda m,oramo da znamo gde su nam istinski prijatelji bez obzira na trenutne probleme koji i jedni i drugi imamo.I Rusija kao velesila zbog Ukrajinske krize trpi na svojim plećima štetu i najmanje što očekuje da joj i malena i bratska Srbija zagorčava situaciju.

Dama bez blama

pre 9 godina

S obzirom da je ovo godina jubileja, prava stvar je na jedan od njih dovesti i Putina. Sta se sve pokusava sa obelezavanjem godisnjice pocetka Prvog rata, ne skodi da i mi obelezimo nesto, gde ce doci Ruski predsednik.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Pa Rusi dobro poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i poboljsati.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 9 godina

Iskreno se kao i mnogi gradjani Srbije nadam i radujem da ce Ruski predsednik Putin sa velikim zadovoljstvom prihvatiti poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolica da uvelica tako znacajan datum. Koliko vidim da su Rusi veoma dobro shvatili sa kakvim se pritiscima vrsi na nas kada je u pitanju Ukrajina poznaju ovdasnju situaciju i sigurno shvataju da ova nasa trenutna politika nije protivna njihovim interesima i verujem da ce se i ulaganja nakon ove posete pojacati i saradnje dve bratske drzave ojacati i jos vise osnaziti i poboljsati.

petak13

pre 9 godina

Razgovori koji su preko potrebni. Razgovori sa iskrenim prijateljem Srbije. Odličan potez našeg predsednika Nikolića
(Veliki efendija, 17. jun 2014 09:29)
Protivnici trenutne politike Srbije i premijera Vučića i predsednika Nikolića će to protumačiti na svoj način kao što su već neki naveli da je jadan u klin a drugi u ploči i da postoji velika razlika u stavovima po mnogim pitanjima državne politike.A suština je u potpunoj saradnji i nadopunjavanju jedne zajedniče politike kako što pre i lakše doći do EU a pri tom ne izgubiti strateške prijatelje

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@como: Niste gospodine upravu. Srbiji je prioritet EU , ali neće ni da zapostavlja odnose sa Rusijom.I na jednoj i na drugoj strani Srbija ima koristi i neće toga da se odrekne.

Marinela

pre 9 godina

Dobro nam dosao najveci predsednice svih vremena.Nikolic je svestan da nas samo ruska podrska moze sacuvati od problema na balkanu.A ako Bog da saradjivacemo i sa Evropom..

Elaborat x

pre 9 godina

Bravo Nikolicu za poziv ovom velikom coveku,prvi puta ce doci kao predsednik kome treba da se pokloni ceo svet.Neka se vidi da mi ne krijemo prijateljstvo sa Rusijom i da se sa tim ne moze spekulisati.Postujemo da bi bili postovani.