Nedelja, 15.06.2014.

08:49

Verbić:Očekivana ostavka Jovanovića

Srđan Verbić pozdravio odluku Miće Jovanovića da podnese ostavku na mesto rektora Univerziteta "Megatrend" istakavši da to smatra korektnim i očekivanim.

Izvor: B92

Verbiæ:Oèekivana ostavka Jovanoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Duka

pre 9 godina

Može biti da sam prešao Rubikon i postao paranoičan ali ja ovom pajacu ne verujem ni reč. Ni jednu jedinu. Pogotovo sada kad sam u TV prilogu čuo kako izgovara "Don'o sam doktorat a don'o sam i ...." Pa na tog čoveka ja ne bih ni bicikl naslonio.
Klasičan đilkoš.

Raja

pre 9 godina

Ministar bi sad trebao da ljubazno zamoli Micu i upita ga u svojstvu kog doktorata je bio mentor mladjanom naucniku Nebojisi. Ako je onaj iz Maribora (Kranja), onda je sve u redu i sve je legalno, pa mi mogla prica da se zavrsi na zadovljstvo svih upetljanih, ukljucujuci i svevisnjeg premijera.

BU!!! - Bolonja!

pre 9 godina

Nadam se da Ministar deli misljenje da bi trebali biti ponisteni doktorati svih koji nemaju objabljen rad u referentnom casopisu.

Veja

pre 9 godina

Posto je dao ostavku na sve univeritetske funkcije, bilo bi posteno da se svi master i doktorski radovi koji su odbranjeni sa doticnim u komisiji, ponovo pozovu na odbranu, sa novim clanovima komisije. Posteno, zar ne?

zan

pre 9 godina

Posto Jovanovic nece stici u Utisak, a i pripovedace svoje bajke kod poltrona Vucicevica, onda neka Olja dovede Nebojsu Stefanovica!
Sa njim jos nismo rascistili!

ns

pre 9 godina

Pa nije cudo sto je drzava dovedena ovde gde je sada. Pa Vas interesuje samo tudje dvoriste... Citam komentare i ne verujem... Bilo bi najbolje da ste Vi clanovi komisije na osnovnim, master i sto da ne doktorskim studijama, ali avaj...

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Šta sad? Skrenuli ste pažnju sa diplomiranih šešeljevaca i doktora šešeljizma, pa da zaboravimo lažne diplome i doktorate?
Najviši državni funkcioneri imaju lažne titule, i takvi treba da nam odlučuju o sudbini?
Šta je još lažno u ovom režimu?

Slox

pre 9 godina

Šta ti je čovek! Optužili ga neki da je lagao i da je nemoralan, a on iz moralnih razloga podnese ostavku... A našeg uvaženog ministra Stefanovića ni topom ne možeš izvući iz fotelje!!! U ''normalnijim'' državama bi svaki ministar već posle par sati dao ostavku samo ovde to ne dolazi u obzir! Nit' obraza, nit' morala... samo sujeta, ego i lopovluk na sve strane... bagro jedna...

Libero Boskan

pre 9 godina

Okrenite se oko sebe i vidite koliko imate diplomaca, magistara i doktora nauka. I svi nekako zavrsili te visoke skole u zadnjih par godina. I vi ste do sada cutali, a i dalje manje-vise cutite.
I onda cekate od jednog coveka, makar bio i ministar, da ispravlja sve sto je naopako, ono u cemu su ucestovale hiljade ljudi. Nece moci. Promenite sebe, postanite moralniji, uticite na okolinu.
Koliko sam razumeo, ministar je danas izmedju ostalog izjavio sledece, kada je upitan oko vracanja dostojanstva univerzitetima: "Ako ja lično izgubim svoje dostojanstvo, ko može da mi ga vrati? Pa samo ja lično, i to uz težak trud".
Za mene fenomenalna izjava, jos bih joj prosirio vazenje na svakodnevni zivot. Pokusajte da vratite sopstveno dostojanstvo, nece biti lako. Ne cekajte da to neko drugi uradi za vas, vi ste gospodari svoje sudbine.

vlada milić

pre 9 godina

(ves, 15. jun 2014 10:22)
za većinu i jeste " udjes, platiš , dobiješ diplomu i izadješ" ali priznajem za neke i nije tako . nekE to završe i ovako " udjes , odes kod Miće u kancelariju, rasiris ekstremitete , uzmeš diplomu i izadješ ali se ipak vraćaš s vremena na vreme da polegnes praksu "

NemanjaBB

pre 9 godina

Tacno se vidi da mu nisu odvezane ruke. Samo se setite svakog prvog oktobra ko sve iz vrha politike bude na prvom predavanju na Megableji. Dacic je bio prosli put

sasa jokic

pre 9 godina

Mica bolje da se ne vraca. Neka mu tamo dolaze silikonke, ima dva aviona, prevoz nije problem.
Jedino me brine da ministru prosvete nije problem sto rektor vara sa doktoratom, jer kaze ipak ima jedan? Toliko i o njemu....

ves

pre 9 godina

Mene samo čudi dan neki koji zgražavajući se nad tuđim nedelom, ne vide svoj bezobrazluk. Otkud nekima uopšte ideja da se ispiti na Megatrendu izgledaju ovako: "uđeš, platiš i gotovo". To je težak oblik klevete koja je takođe krivično delo. Ispiti su javni, to jest, svako im može prisustvovati. A tek kad se javi oni koji tvrde kako su studirali osam godina i s mukom spremali svaki ispit, čoveku dođe da se rasplače jer u ovoj državi se neki hvale kako su večiti studenti. Pa ako se neko mučio spremajući svoje ispite, onda je valjda nagrađen znanjem što bi trebalo da ga čini srećnim jer ima ljubavi i prema znanju i prema struci.Šta ga briga ko je kakvo znanje pokupio drugde. A ako nije srećan , onda je valjda svestan da je takvo studiranje besmislica jer znanje ispari odmah posle ispita, a ostaje sećanje na mučno bubanje mrskog gradiva samo zbog ocene i diplome. Ali neki umesto da priznaju suštinu, imaju potrebu da sebi dižu cenu ponižavajući druge.Eto takvo shvatanje diploma i studiranja je problem našeg školstva, a ne privatni fakulteti kojih ima u svakoj zemlji, ovakvih ili onakvih.

jovan

pre 9 godina

Verbicu, dajte procitajte jos jedared sta ste izvoleli izjaviti, da Jovanovic, sad posto ima jedan (koji?) doktorat moze da nastavi bez obzira sto je lagao i obmanjivao i akademssku javnost i sve gradjane Srbije!! Da li je to normalno Verbicu? Osim toga ovde je pitanje kako u vladi ministar policije ima plagitrani doktorat. O tome niste ni reci progovorili. Javnost ceka odgovore, to niposto nemojte da zaboravite ni vi ni vas kolega ministar niti Premijer.

oklagija

pre 9 godina

Ljudi ne smemo zaboraviti Nebojsu Stefanovica, uvek cu ga pominjati pa makar i ovako na komentarima dok se to ne rascisti. I samo da iznesem jedno zapazanje, ukoliko se mi dvoumimo da li je neko doktorirao ili nije onda budite sigurni da nije. Pravi doktor kad progovori odmah se vidi ko je i sta je, isto vazi i za lazne. pozz.

Grand Paradiso

pre 9 godina

Sta bi sa doktoratima ministra Stefanovica,Sapica,Jorgovanke,...nije Mica jedini.Mica i njemu slicni su "iskolovali" kadrove za sve politicke partije u Srbiji.Sta bi sa predsednikovom diplomom,Veljinom magistraturom,...Na oosnovu svega vidjenog pod znakom pitanja su sve zvanja koja su sticana za vreme bavljenja politikom a narocito koja su stecena dok su doticni bili na vlasti.Podjednaku odgovornost imaju sve vlasti u ovoj tuznoj drzavi,dakle i sadasnja i bivsa vlast.

C kafa

pre 9 godina

A što je on uopšte podneo ostavku ako je "pronašao" taj čuveni doktorat u Londonu ?
Ako si čist kao što tvrdiš,nema tog čoveka ni institucije koja može da te natera da podneseš ostavku.
Biće ipak da ti nešto muljaš Druže Mićo.

sve naopako

pre 9 godina

Moze i dalje da bude mentor jer ima jedan doktorat?!Ovaj covek je ocito prevarant, i ja bih dovela u pitanje istinitost svega sve sto je vezano za njega. Mada i ovo lazno.predstavljanje je sasvim dovoljno da bude iskljucen iz akademske zajednice zauvek i u svakom smislu.

dule89

pre 9 godina

Megatrend je institucija za pojedine državne fakultete!
a Vas Verbicu ćemo videti nakon male mature, šta ste postigli! Čisto sumnjam u vaš uspeh!
Okomili ste se na Miću sada, i bacate senku za svoj neuspeh!
Živeo MEGATREND!

iii

pre 9 godina

Pre svega bih pohvalila Verbica, svi se bave Micom Megatrendom a ja bih samo rekla za ministra da se odlicno snalazi i nije bas ni lako sa ovakvima kao sto je Micko, samo napred Srdjo, nisi dzabe tu gde si! Prvi i pravi Vucicev izbor...

Otpor

pre 9 godina

Nema loših učenika, ima samo loših učitelja. E, jedino ako učenik ne postane ministar, onda je država u problemu. Jer loš đak donosi loše odluke kako u privatnom životu tako i na poslu. Počinje da se druži sa svakojakim šljamom, odaje se porocima, počinje da laže, a ko laže taj i krade, i tako iz problema u problem.
Ali ako čovek prizna da ima problem, (nemora drugima, neka prizna sebi), onda ima šanse za rehabilitaciju i izlečenje. Ovako.. Ma samo da nepočne da se drogira, ipak policija ima pristup svim tim silnim zaplenjenim narkoticima. Brinem se za sina Nebojšu...

Stojan

pre 9 godina

Nije tačno da ne može da se osporava mentorstvo na doktorskim studijama. Prvo, da li su doktorske studije pravilno akreditovane. Drugo, da li je mentor zadovoljavao uslov kompetentnosti. Treće, da li je mentor imao potrebne radove iz oblasti iz koje je kandidat radio doktorsku disertaciju. Dovoljno je traženo, odnosno standarde za akreditaciju, uporediti sa faktičkim stanjem. Nedopustivo je da ministar nije u ovo upućen!

PhD

pre 9 godina

Ministar nije u pravu! Da je samo doktorat potrban uslov za mentorstvo prilikom izrade doktorske disertacije, onda bi faktički svi oni koji su doktorirali na Megatrendu mogli biti u ulozi mentora.

nesa

pre 9 godina

Vesta obmana vrha vlasti.Vlast se obrušila na Micu i njega ce da zrtvuju da bi se Stefanovic izvukao. Taj doktorat iz maribora je kao Gengulin doktorat iz ,,male krsne,,.

Kata

pre 9 godina

Da li je proveren i doktorat iz Kranja, s obzirom na manir Jovanovica da lazira ,,,takodje proveriti i doktorat Jorgovanke Tabakovic, jer je i on pod znakom pitanja.Ono, kada pogledas, vecina vladajuce strukture ima sumnjivo obrazovanje , pa bi to bio veliki posao, a malo koristi,,,,

boki

pre 9 godina

A sad će Jovanović da donese dokaze i dovede svedoka koji se baš njega seća od pre 30 i kusur godina i naravno pravo u Tešku reč da dokaže da neki preko njega u stvari ruše vladu (Zoran Živković sa 2 poslanika ), sad i Olja i ko zna ko još.
Engleska je ozbiljna država sa ozbiljnim obrazovnim sistemom i ako ga nema u registrima doktoranata, čak i da nije ni prijavljivan da polaze, onda je to tako , nikakvi papiri ne mogu biti jači od zvaničnog dokumenta koji je ministarstvo dobilo opet zvaničnim putem.
To mahanje papirima je viš smešno kao i to koliki značaj pojedinci pridaju sami sebi.

djuro

pre 9 godina

ja ovo stvarno ne razumem

kao nema veze ima jedan doktorat

u kom svetu mi to zivimo, kao nema veze sto si malo lagao i pravio nas idiotima, imas jedan dr. pa nastavi

posto Stefanovic mora da odbrani svoj dr. onda cemo Mici sve oprostiti

nemam sta da kazem, samo MUUUUUUK!!!!!!!!!

djuro

pre 9 godina

ja ovo stvarno ne razumem

kao nema veze ima jedan doktorat

u kom svetu mi to zivimo, kao nema veze sto si malo lagao i pravio nas idiotima, imas jedan dr. pa nastavi

posto Stefanovic mora da odbrani svoj dr. onda cemo Mici sve oprostiti

nemam sta da kazem, samo MUUUUUUK!!!!!!!!!

boki

pre 9 godina

A sad će Jovanović da donese dokaze i dovede svedoka koji se baš njega seća od pre 30 i kusur godina i naravno pravo u Tešku reč da dokaže da neki preko njega u stvari ruše vladu (Zoran Živković sa 2 poslanika ), sad i Olja i ko zna ko još.
Engleska je ozbiljna država sa ozbiljnim obrazovnim sistemom i ako ga nema u registrima doktoranata, čak i da nije ni prijavljivan da polaze, onda je to tako , nikakvi papiri ne mogu biti jači od zvaničnog dokumenta koji je ministarstvo dobilo opet zvaničnim putem.
To mahanje papirima je viš smešno kao i to koliki značaj pojedinci pridaju sami sebi.

nesa

pre 9 godina

Vesta obmana vrha vlasti.Vlast se obrušila na Micu i njega ce da zrtvuju da bi se Stefanovic izvukao. Taj doktorat iz maribora je kao Gengulin doktorat iz ,,male krsne,,.

oklagija

pre 9 godina

Ljudi ne smemo zaboraviti Nebojsu Stefanovica, uvek cu ga pominjati pa makar i ovako na komentarima dok se to ne rascisti. I samo da iznesem jedno zapazanje, ukoliko se mi dvoumimo da li je neko doktorirao ili nije onda budite sigurni da nije. Pravi doktor kad progovori odmah se vidi ko je i sta je, isto vazi i za lazne. pozz.

Grand Paradiso

pre 9 godina

Sta bi sa doktoratima ministra Stefanovica,Sapica,Jorgovanke,...nije Mica jedini.Mica i njemu slicni su "iskolovali" kadrove za sve politicke partije u Srbiji.Sta bi sa predsednikovom diplomom,Veljinom magistraturom,...Na oosnovu svega vidjenog pod znakom pitanja su sve zvanja koja su sticana za vreme bavljenja politikom a narocito koja su stecena dok su doticni bili na vlasti.Podjednaku odgovornost imaju sve vlasti u ovoj tuznoj drzavi,dakle i sadasnja i bivsa vlast.

jovan

pre 9 godina

Verbicu, dajte procitajte jos jedared sta ste izvoleli izjaviti, da Jovanovic, sad posto ima jedan (koji?) doktorat moze da nastavi bez obzira sto je lagao i obmanjivao i akademssku javnost i sve gradjane Srbije!! Da li je to normalno Verbicu? Osim toga ovde je pitanje kako u vladi ministar policije ima plagitrani doktorat. O tome niste ni reci progovorili. Javnost ceka odgovore, to niposto nemojte da zaboravite ni vi ni vas kolega ministar niti Premijer.

Kata

pre 9 godina

Da li je proveren i doktorat iz Kranja, s obzirom na manir Jovanovica da lazira ,,,takodje proveriti i doktorat Jorgovanke Tabakovic, jer je i on pod znakom pitanja.Ono, kada pogledas, vecina vladajuce strukture ima sumnjivo obrazovanje , pa bi to bio veliki posao, a malo koristi,,,,

sve naopako

pre 9 godina

Moze i dalje da bude mentor jer ima jedan doktorat?!Ovaj covek je ocito prevarant, i ja bih dovela u pitanje istinitost svega sve sto je vezano za njega. Mada i ovo lazno.predstavljanje je sasvim dovoljno da bude iskljucen iz akademske zajednice zauvek i u svakom smislu.

Stojan

pre 9 godina

Nije tačno da ne može da se osporava mentorstvo na doktorskim studijama. Prvo, da li su doktorske studije pravilno akreditovane. Drugo, da li je mentor zadovoljavao uslov kompetentnosti. Treće, da li je mentor imao potrebne radove iz oblasti iz koje je kandidat radio doktorsku disertaciju. Dovoljno je traženo, odnosno standarde za akreditaciju, uporediti sa faktičkim stanjem. Nedopustivo je da ministar nije u ovo upućen!

sasa jokic

pre 9 godina

Mica bolje da se ne vraca. Neka mu tamo dolaze silikonke, ima dva aviona, prevoz nije problem.
Jedino me brine da ministru prosvete nije problem sto rektor vara sa doktoratom, jer kaze ipak ima jedan? Toliko i o njemu....

PhD

pre 9 godina

Ministar nije u pravu! Da je samo doktorat potrban uslov za mentorstvo prilikom izrade doktorske disertacije, onda bi faktički svi oni koji su doktorirali na Megatrendu mogli biti u ulozi mentora.

C kafa

pre 9 godina

A što je on uopšte podneo ostavku ako je "pronašao" taj čuveni doktorat u Londonu ?
Ako si čist kao što tvrdiš,nema tog čoveka ni institucije koja može da te natera da podneseš ostavku.
Biće ipak da ti nešto muljaš Druže Mićo.

Otpor

pre 9 godina

Nema loših učenika, ima samo loših učitelja. E, jedino ako učenik ne postane ministar, onda je država u problemu. Jer loš đak donosi loše odluke kako u privatnom životu tako i na poslu. Počinje da se druži sa svakojakim šljamom, odaje se porocima, počinje da laže, a ko laže taj i krade, i tako iz problema u problem.
Ali ako čovek prizna da ima problem, (nemora drugima, neka prizna sebi), onda ima šanse za rehabilitaciju i izlečenje. Ovako.. Ma samo da nepočne da se drogira, ipak policija ima pristup svim tim silnim zaplenjenim narkoticima. Brinem se za sina Nebojšu...

Slox

pre 9 godina

Šta ti je čovek! Optužili ga neki da je lagao i da je nemoralan, a on iz moralnih razloga podnese ostavku... A našeg uvaženog ministra Stefanovića ni topom ne možeš izvući iz fotelje!!! U ''normalnijim'' državama bi svaki ministar već posle par sati dao ostavku samo ovde to ne dolazi u obzir! Nit' obraza, nit' morala... samo sujeta, ego i lopovluk na sve strane... bagro jedna...

vlada milić

pre 9 godina

(ves, 15. jun 2014 10:22)
za većinu i jeste " udjes, platiš , dobiješ diplomu i izadješ" ali priznajem za neke i nije tako . nekE to završe i ovako " udjes , odes kod Miće u kancelariju, rasiris ekstremitete , uzmeš diplomu i izadješ ali se ipak vraćaš s vremena na vreme da polegnes praksu "

NemanjaBB

pre 9 godina

Tacno se vidi da mu nisu odvezane ruke. Samo se setite svakog prvog oktobra ko sve iz vrha politike bude na prvom predavanju na Megableji. Dacic je bio prosli put

dule89

pre 9 godina

Megatrend je institucija za pojedine državne fakultete!
a Vas Verbicu ćemo videti nakon male mature, šta ste postigli! Čisto sumnjam u vaš uspeh!
Okomili ste se na Miću sada, i bacate senku za svoj neuspeh!
Živeo MEGATREND!

ves

pre 9 godina

Mene samo čudi dan neki koji zgražavajući se nad tuđim nedelom, ne vide svoj bezobrazluk. Otkud nekima uopšte ideja da se ispiti na Megatrendu izgledaju ovako: "uđeš, platiš i gotovo". To je težak oblik klevete koja je takođe krivično delo. Ispiti su javni, to jest, svako im može prisustvovati. A tek kad se javi oni koji tvrde kako su studirali osam godina i s mukom spremali svaki ispit, čoveku dođe da se rasplače jer u ovoj državi se neki hvale kako su večiti studenti. Pa ako se neko mučio spremajući svoje ispite, onda je valjda nagrađen znanjem što bi trebalo da ga čini srećnim jer ima ljubavi i prema znanju i prema struci.Šta ga briga ko je kakvo znanje pokupio drugde. A ako nije srećan , onda je valjda svestan da je takvo studiranje besmislica jer znanje ispari odmah posle ispita, a ostaje sećanje na mučno bubanje mrskog gradiva samo zbog ocene i diplome. Ali neki umesto da priznaju suštinu, imaju potrebu da sebi dižu cenu ponižavajući druge.Eto takvo shvatanje diploma i studiranja je problem našeg školstva, a ne privatni fakulteti kojih ima u svakoj zemlji, ovakvih ili onakvih.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Šta sad? Skrenuli ste pažnju sa diplomiranih šešeljevaca i doktora šešeljizma, pa da zaboravimo lažne diplome i doktorate?
Najviši državni funkcioneri imaju lažne titule, i takvi treba da nam odlučuju o sudbini?
Šta je još lažno u ovom režimu?

zan

pre 9 godina

Posto Jovanovic nece stici u Utisak, a i pripovedace svoje bajke kod poltrona Vucicevica, onda neka Olja dovede Nebojsu Stefanovica!
Sa njim jos nismo rascistili!

Libero Boskan

pre 9 godina

Okrenite se oko sebe i vidite koliko imate diplomaca, magistara i doktora nauka. I svi nekako zavrsili te visoke skole u zadnjih par godina. I vi ste do sada cutali, a i dalje manje-vise cutite.
I onda cekate od jednog coveka, makar bio i ministar, da ispravlja sve sto je naopako, ono u cemu su ucestovale hiljade ljudi. Nece moci. Promenite sebe, postanite moralniji, uticite na okolinu.
Koliko sam razumeo, ministar je danas izmedju ostalog izjavio sledece, kada je upitan oko vracanja dostojanstva univerzitetima: "Ako ja lično izgubim svoje dostojanstvo, ko može da mi ga vrati? Pa samo ja lično, i to uz težak trud".
Za mene fenomenalna izjava, jos bih joj prosirio vazenje na svakodnevni zivot. Pokusajte da vratite sopstveno dostojanstvo, nece biti lako. Ne cekajte da to neko drugi uradi za vas, vi ste gospodari svoje sudbine.

iii

pre 9 godina

Pre svega bih pohvalila Verbica, svi se bave Micom Megatrendom a ja bih samo rekla za ministra da se odlicno snalazi i nije bas ni lako sa ovakvima kao sto je Micko, samo napred Srdjo, nisi dzabe tu gde si! Prvi i pravi Vucicev izbor...

Veja

pre 9 godina

Posto je dao ostavku na sve univeritetske funkcije, bilo bi posteno da se svi master i doktorski radovi koji su odbranjeni sa doticnim u komisiji, ponovo pozovu na odbranu, sa novim clanovima komisije. Posteno, zar ne?

ns

pre 9 godina

Pa nije cudo sto je drzava dovedena ovde gde je sada. Pa Vas interesuje samo tudje dvoriste... Citam komentare i ne verujem... Bilo bi najbolje da ste Vi clanovi komisije na osnovnim, master i sto da ne doktorskim studijama, ali avaj...

BU!!! - Bolonja!

pre 9 godina

Nadam se da Ministar deli misljenje da bi trebali biti ponisteni doktorati svih koji nemaju objabljen rad u referentnom casopisu.

Raja

pre 9 godina

Ministar bi sad trebao da ljubazno zamoli Micu i upita ga u svojstvu kog doktorata je bio mentor mladjanom naucniku Nebojisi. Ako je onaj iz Maribora (Kranja), onda je sve u redu i sve je legalno, pa mi mogla prica da se zavrsi na zadovljstvo svih upetljanih, ukljucujuci i svevisnjeg premijera.

Duka

pre 9 godina

Može biti da sam prešao Rubikon i postao paranoičan ali ja ovom pajacu ne verujem ni reč. Ni jednu jedinu. Pogotovo sada kad sam u TV prilogu čuo kako izgovara "Don'o sam doktorat a don'o sam i ...." Pa na tog čoveka ja ne bih ni bicikl naslonio.
Klasičan đilkoš.

dule89

pre 9 godina

Megatrend je institucija za pojedine državne fakultete!
a Vas Verbicu ćemo videti nakon male mature, šta ste postigli! Čisto sumnjam u vaš uspeh!
Okomili ste se na Miću sada, i bacate senku za svoj neuspeh!
Živeo MEGATREND!

ves

pre 9 godina

Mene samo čudi dan neki koji zgražavajući se nad tuđim nedelom, ne vide svoj bezobrazluk. Otkud nekima uopšte ideja da se ispiti na Megatrendu izgledaju ovako: "uđeš, platiš i gotovo". To je težak oblik klevete koja je takođe krivično delo. Ispiti su javni, to jest, svako im može prisustvovati. A tek kad se javi oni koji tvrde kako su studirali osam godina i s mukom spremali svaki ispit, čoveku dođe da se rasplače jer u ovoj državi se neki hvale kako su večiti studenti. Pa ako se neko mučio spremajući svoje ispite, onda je valjda nagrađen znanjem što bi trebalo da ga čini srećnim jer ima ljubavi i prema znanju i prema struci.Šta ga briga ko je kakvo znanje pokupio drugde. A ako nije srećan , onda je valjda svestan da je takvo studiranje besmislica jer znanje ispari odmah posle ispita, a ostaje sećanje na mučno bubanje mrskog gradiva samo zbog ocene i diplome. Ali neki umesto da priznaju suštinu, imaju potrebu da sebi dižu cenu ponižavajući druge.Eto takvo shvatanje diploma i studiranja je problem našeg školstva, a ne privatni fakulteti kojih ima u svakoj zemlji, ovakvih ili onakvih.

iii

pre 9 godina

Pre svega bih pohvalila Verbica, svi se bave Micom Megatrendom a ja bih samo rekla za ministra da se odlicno snalazi i nije bas ni lako sa ovakvima kao sto je Micko, samo napred Srdjo, nisi dzabe tu gde si! Prvi i pravi Vucicev izbor...

ns

pre 9 godina

Pa nije cudo sto je drzava dovedena ovde gde je sada. Pa Vas interesuje samo tudje dvoriste... Citam komentare i ne verujem... Bilo bi najbolje da ste Vi clanovi komisije na osnovnim, master i sto da ne doktorskim studijama, ali avaj...

jovan

pre 9 godina

Verbicu, dajte procitajte jos jedared sta ste izvoleli izjaviti, da Jovanovic, sad posto ima jedan (koji?) doktorat moze da nastavi bez obzira sto je lagao i obmanjivao i akademssku javnost i sve gradjane Srbije!! Da li je to normalno Verbicu? Osim toga ovde je pitanje kako u vladi ministar policije ima plagitrani doktorat. O tome niste ni reci progovorili. Javnost ceka odgovore, to niposto nemojte da zaboravite ni vi ni vas kolega ministar niti Premijer.

boki

pre 9 godina

A sad će Jovanović da donese dokaze i dovede svedoka koji se baš njega seća od pre 30 i kusur godina i naravno pravo u Tešku reč da dokaže da neki preko njega u stvari ruše vladu (Zoran Živković sa 2 poslanika ), sad i Olja i ko zna ko još.
Engleska je ozbiljna država sa ozbiljnim obrazovnim sistemom i ako ga nema u registrima doktoranata, čak i da nije ni prijavljivan da polaze, onda je to tako , nikakvi papiri ne mogu biti jači od zvaničnog dokumenta koji je ministarstvo dobilo opet zvaničnim putem.
To mahanje papirima je viš smešno kao i to koliki značaj pojedinci pridaju sami sebi.

oklagija

pre 9 godina

Ljudi ne smemo zaboraviti Nebojsu Stefanovica, uvek cu ga pominjati pa makar i ovako na komentarima dok se to ne rascisti. I samo da iznesem jedno zapazanje, ukoliko se mi dvoumimo da li je neko doktorirao ili nije onda budite sigurni da nije. Pravi doktor kad progovori odmah se vidi ko je i sta je, isto vazi i za lazne. pozz.

djuro

pre 9 godina

ja ovo stvarno ne razumem

kao nema veze ima jedan doktorat

u kom svetu mi to zivimo, kao nema veze sto si malo lagao i pravio nas idiotima, imas jedan dr. pa nastavi

posto Stefanovic mora da odbrani svoj dr. onda cemo Mici sve oprostiti

nemam sta da kazem, samo MUUUUUUK!!!!!!!!!

Otpor

pre 9 godina

Nema loših učenika, ima samo loših učitelja. E, jedino ako učenik ne postane ministar, onda je država u problemu. Jer loš đak donosi loše odluke kako u privatnom životu tako i na poslu. Počinje da se druži sa svakojakim šljamom, odaje se porocima, počinje da laže, a ko laže taj i krade, i tako iz problema u problem.
Ali ako čovek prizna da ima problem, (nemora drugima, neka prizna sebi), onda ima šanse za rehabilitaciju i izlečenje. Ovako.. Ma samo da nepočne da se drogira, ipak policija ima pristup svim tim silnim zaplenjenim narkoticima. Brinem se za sina Nebojšu...

sve naopako

pre 9 godina

Moze i dalje da bude mentor jer ima jedan doktorat?!Ovaj covek je ocito prevarant, i ja bih dovela u pitanje istinitost svega sve sto je vezano za njega. Mada i ovo lazno.predstavljanje je sasvim dovoljno da bude iskljucen iz akademske zajednice zauvek i u svakom smislu.

nesa

pre 9 godina

Vesta obmana vrha vlasti.Vlast se obrušila na Micu i njega ce da zrtvuju da bi se Stefanovic izvukao. Taj doktorat iz maribora je kao Gengulin doktorat iz ,,male krsne,,.

Libero Boskan

pre 9 godina

Okrenite se oko sebe i vidite koliko imate diplomaca, magistara i doktora nauka. I svi nekako zavrsili te visoke skole u zadnjih par godina. I vi ste do sada cutali, a i dalje manje-vise cutite.
I onda cekate od jednog coveka, makar bio i ministar, da ispravlja sve sto je naopako, ono u cemu su ucestovale hiljade ljudi. Nece moci. Promenite sebe, postanite moralniji, uticite na okolinu.
Koliko sam razumeo, ministar je danas izmedju ostalog izjavio sledece, kada je upitan oko vracanja dostojanstva univerzitetima: "Ako ja lično izgubim svoje dostojanstvo, ko može da mi ga vrati? Pa samo ja lično, i to uz težak trud".
Za mene fenomenalna izjava, jos bih joj prosirio vazenje na svakodnevni zivot. Pokusajte da vratite sopstveno dostojanstvo, nece biti lako. Ne cekajte da to neko drugi uradi za vas, vi ste gospodari svoje sudbine.

Grand Paradiso

pre 9 godina

Sta bi sa doktoratima ministra Stefanovica,Sapica,Jorgovanke,...nije Mica jedini.Mica i njemu slicni su "iskolovali" kadrove za sve politicke partije u Srbiji.Sta bi sa predsednikovom diplomom,Veljinom magistraturom,...Na oosnovu svega vidjenog pod znakom pitanja su sve zvanja koja su sticana za vreme bavljenja politikom a narocito koja su stecena dok su doticni bili na vlasti.Podjednaku odgovornost imaju sve vlasti u ovoj tuznoj drzavi,dakle i sadasnja i bivsa vlast.

PhD

pre 9 godina

Ministar nije u pravu! Da je samo doktorat potrban uslov za mentorstvo prilikom izrade doktorske disertacije, onda bi faktički svi oni koji su doktorirali na Megatrendu mogli biti u ulozi mentora.

sasa jokic

pre 9 godina

Mica bolje da se ne vraca. Neka mu tamo dolaze silikonke, ima dva aviona, prevoz nije problem.
Jedino me brine da ministru prosvete nije problem sto rektor vara sa doktoratom, jer kaze ipak ima jedan? Toliko i o njemu....

Stojan

pre 9 godina

Nije tačno da ne može da se osporava mentorstvo na doktorskim studijama. Prvo, da li su doktorske studije pravilno akreditovane. Drugo, da li je mentor zadovoljavao uslov kompetentnosti. Treće, da li je mentor imao potrebne radove iz oblasti iz koje je kandidat radio doktorsku disertaciju. Dovoljno je traženo, odnosno standarde za akreditaciju, uporediti sa faktičkim stanjem. Nedopustivo je da ministar nije u ovo upućen!

vlada milić

pre 9 godina

(ves, 15. jun 2014 10:22)
za većinu i jeste " udjes, platiš , dobiješ diplomu i izadješ" ali priznajem za neke i nije tako . nekE to završe i ovako " udjes , odes kod Miće u kancelariju, rasiris ekstremitete , uzmeš diplomu i izadješ ali se ipak vraćaš s vremena na vreme da polegnes praksu "

Kata

pre 9 godina

Da li je proveren i doktorat iz Kranja, s obzirom na manir Jovanovica da lazira ,,,takodje proveriti i doktorat Jorgovanke Tabakovic, jer je i on pod znakom pitanja.Ono, kada pogledas, vecina vladajuce strukture ima sumnjivo obrazovanje , pa bi to bio veliki posao, a malo koristi,,,,

C kafa

pre 9 godina

A što je on uopšte podneo ostavku ako je "pronašao" taj čuveni doktorat u Londonu ?
Ako si čist kao što tvrdiš,nema tog čoveka ni institucije koja može da te natera da podneseš ostavku.
Biće ipak da ti nešto muljaš Druže Mićo.

Slox

pre 9 godina

Šta ti je čovek! Optužili ga neki da je lagao i da je nemoralan, a on iz moralnih razloga podnese ostavku... A našeg uvaženog ministra Stefanovića ni topom ne možeš izvući iz fotelje!!! U ''normalnijim'' državama bi svaki ministar već posle par sati dao ostavku samo ovde to ne dolazi u obzir! Nit' obraza, nit' morala... samo sujeta, ego i lopovluk na sve strane... bagro jedna...

NemanjaBB

pre 9 godina

Tacno se vidi da mu nisu odvezane ruke. Samo se setite svakog prvog oktobra ko sve iz vrha politike bude na prvom predavanju na Megableji. Dacic je bio prosli put

Veja

pre 9 godina

Posto je dao ostavku na sve univeritetske funkcije, bilo bi posteno da se svi master i doktorski radovi koji su odbranjeni sa doticnim u komisiji, ponovo pozovu na odbranu, sa novim clanovima komisije. Posteno, zar ne?

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Šta sad? Skrenuli ste pažnju sa diplomiranih šešeljevaca i doktora šešeljizma, pa da zaboravimo lažne diplome i doktorate?
Najviši državni funkcioneri imaju lažne titule, i takvi treba da nam odlučuju o sudbini?
Šta je još lažno u ovom režimu?

zan

pre 9 godina

Posto Jovanovic nece stici u Utisak, a i pripovedace svoje bajke kod poltrona Vucicevica, onda neka Olja dovede Nebojsu Stefanovica!
Sa njim jos nismo rascistili!

Duka

pre 9 godina

Može biti da sam prešao Rubikon i postao paranoičan ali ja ovom pajacu ne verujem ni reč. Ni jednu jedinu. Pogotovo sada kad sam u TV prilogu čuo kako izgovara "Don'o sam doktorat a don'o sam i ...." Pa na tog čoveka ja ne bih ni bicikl naslonio.
Klasičan đilkoš.

BU!!! - Bolonja!

pre 9 godina

Nadam se da Ministar deli misljenje da bi trebali biti ponisteni doktorati svih koji nemaju objabljen rad u referentnom casopisu.

Raja

pre 9 godina

Ministar bi sad trebao da ljubazno zamoli Micu i upita ga u svojstvu kog doktorata je bio mentor mladjanom naucniku Nebojisi. Ako je onaj iz Maribora (Kranja), onda je sve u redu i sve je legalno, pa mi mogla prica da se zavrsi na zadovljstvo svih upetljanih, ukljucujuci i svevisnjeg premijera.