Subota, 14.06.2014.

14:18

Megatrend usvojio ostavku rektora

Savet Univerziteta "Megatrend" usvojio je danas ostavku rektora Miće Jovanovića i razrešio ga dužnosti, navodi se u saopštenju te ustanove.

Izvor: B92

Megatrend usvojio ostavku rektora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Gospodin Rektum podneo je ostavku samo dva dana posto je pronasao "svedoka" da je doktorirao.

A onda je tu negde izmedju Megatrenda i Gigaskandala projurio beli zec gledajuci u svoj dzepni sat. "Kasnim...strasno kasnim", rece z(v)ekan. "Gospodar Vucic bice besan k'o ris!".

Duka

pre 9 godina

Ne tvrdim da su svi državni sekretari kupili diplomu ali zahtevam da svaki koji jeste, bude otkriven i oteran bez mogućnosti ponovnog zaposlenja u javnom sektoru i to ni sa srednjom stručnom spremom.
Jel vama bre jasno koliko je teško živeti u zemlji koju vodi ovoliko gmizavih prevaranata. Ne zanima me ni čiji su niti od kada su. Samo ne dam da me jaše prevarantski polusvet. DOSTA!

Aleks

pre 9 godina

Cu se ovih dana od Gospodara da nece valjda da ponisti sve diplome sa Mega-sega zato sto rektor nema doktorat.
Pravi razlog je ustvari sto bi na taj nacin (ponistavanje diploma) ostao bez 90% svojih stranackih kadrova.
Tako uzivajte vi megasegasi dok ovi ne padnu sa vlasti. Ostali kukajte ako vam je lakse.

Nestaško

pre 9 godina

Veoma bi zanimljivo bilo da se odmota klupko pa da se vidi kako je baron Mićhauzen došao do prvih milijončića trgovinom fjučersima bakra, ili šta već, na berzi u Londonu.

Jelena

pre 9 godina

E, super. A sad da se ozbiljno razmotri njihov zahtev za akreditaciju i istovremeno da se vrati na temu u pitanju: "doktorat" Stefanovica "Dr." Nebojse.

branko

pre 9 godina

Procitah u jednom komentaru kako je g Jovanovic sam kriv za ovo sto ga je snaslo, ja mislim da nije vec da je poturen od stane SPS od nastanka Megatrenda preko koga je finansiran SPS.Mica nije mogao da istera iz svoje vile na Dedinju Mrkonjica iz razloga sto da nije bilo njega i SPS ne bi bilo ni Mice Jovanovica.

hhhh

pre 9 godina

ahhah zao mi je pacenika ,sto ce ziveti bolje za 7 dana kada prodje sve ovo. a jadnih ljudi se niko vise i ne seca iz poplava!gomila hipnotisanih glava ,ispranih mozgova koji zive u svom svetu i kako njihove diplome sa drugih fakulteta znace isto kao da su zavrsili sve skole ovog sveta. u normalnim ,uredjenim zemljama najbolji fakulteti su privatni i san svakog amerikanca je da studira na njima,a tamo idu samo odabrani.nas sistem je zastareo,tj uzasan,treba menjati iz korena i drzavne i privatne ,jer ovaj put nikuda ne vodi. I SVAKO KO HOCE DA UCI I CITA,TO MOZE DA URADI SAM,SVAKO IMA SVOJ IZBOR DA LI CE BITI GLUP ILI NE,A MOZE DA STUDIRA I PRIVATNI I DRZAVNI FAKULTET NISTA MU NE VREDI AKO NIJE CIST U GLAVI.

Win Win

pre 9 godina

"M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)"

Ako gospodin Jovanović pokaže sertifikat o stečenom doktorskom zvanju na Univerzitetu u Londonu, ja ću mu se izviniti.

Ako se to ne dogodi, a sva je prilika da neće, hoćete li se izviniti vi meni?

P.S. Pitanje je retoričko, znam da nećete.

igor mandić

pre 9 godina

Ministre proverite i Mićin doktorat u Sloveniji. Mića je navodno doktorirao u Sloveniji 1991. godine, a tada je u Sloveniji besneo rat. Kako to da Srbi hrle u Sloveniju da doktoriraju za vreme rata.Možda je usput dobio i medalju za hrabrost ili Karađorđevu zvezdu.

pravda za sve podjednaka ili?

pre 9 godina

A sta je sa diplomom i njegovim smenjivanjem Milana Jankovic gazde PKB? http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2162/Prenosimo/1434680/Kako+se+usavršavao+doktor+Janković.html?message=ok&noCnt=true#thanks

Simon

pre 9 godina

Ovo je ostavka iz nuzde jer se mnogi u Srbiji i oko nje pribojavaju daljeg ispitivanja diploma. Jer ako sa njim klupko pocne da se odmotava ima da bude kilomearsko. A dzabe se nadaju. Klupko je pocelo da se odmotava.Najgore ce proci kadrovi SPS i SNS ali ima i kod DS i NDS mnogi da se "iseljavaju" iz akademskih prostora.

Superhik

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)

Nećemo slati takve komentare, pošto je već dokazano da Mića laže. Ne treba on da pokazuje nikakvu "dokumentaciju" niti bilo šta treba da skuplja i prikuplja. Samo je bilo potrebno da pokaže ovo: http://www.pedroschwartz.com/dynamicdata/uploadImages/university%20of%20london%202.jpg
A toga NEMA. A nema zato što to ne postoji. Već dokazano. Žao mi je, ali više verujem svojim očima nego bilo kom drugom, a pogotovo Mići.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Dosta sa tim bacanjem prašine u oči. Tema nije bila šarlatan nego prevarant.
Da vas podsetimo.
Slučaj dr Stefanović.
Sve na otvoreno, pa ostavka pa da nastavimo dalje ili možda želite ceo taj prevarantski aparat da rastavimo? Podataka ima više nego dovoljno. Dakle?

Tihi Don

pre 9 godina

A sada ce te da napadnete , koga?
Ko je sledeci drugovi iz DS-a.
Dve greske ste vec napravili. Da li ste kao mali igrali " Viktorije" , znate ono tri korne penal.
U vasem slucaju treca greska i CAO. ZDRAVO. ZBOGOM.

Pastir

pre 9 godina

Dva coveka koja su urusili srpsku kulturu i obrazovanje i osakatili generacije su Mica Jovanovic i Zeljko Mitrovic!!! Pravda za Srbiju

doktorske diplome na kilo

pre 9 godina

Naravno, bolje je pustiti Micu niz vodu nego nastaviti dalje talasanje. Ko zna kave avetinje bi mogle iskociti is barustine srpskog visokog obrazovanja. Ministar se brze bolje vratio natrag u misju rupu umesto da sad ozbiljno pocne proces preispitivanja visokog skolstva. Nauka je proces neprekidnog kriticnog preispitivanja usvojenih "istina" i vrednosti i ovaj primer jasno pokazuje kakvi su nasi naucnici, cast malobrojnim izuzecima. Zar neko moze da veruje da je sa ovakvim mentorom i profesorom Stefanovicev plagijat samo slucajnost? Ja bih se mogao kladiti da i kad su plagirali nisu bili originalni i kada bi se proverile teze i ostalih Micinih doktoranata, pogotovo onih iz javne sfere, nasli bi slicne plagirane citate. Problem je i sto je nasa akademska zajednica mala, svi se medjusobno poznaju i ne bi rado javno isli jedni protiv drugih. Nije slucajnost sto su nasi naucnici u inostranstu a ne ovi domaci otkrili prevare. Megatrend jeste samo vrh ledenog brega i dosta blata se valja i u okrilju drzavnih fakulteta, ali gde naci toliko Don Kihota da se bori protiv ovoliko vetrenjaca?

Arsin po potrebi

pre 9 godina

Pratim svu ovu ujdurmu od prvog napisa - momenta i nisam komentarisao (Ni ovako javno, ni privatno). Jednostavno, ima mnogo "rupa" u svemu ovome - od Stefanovicevog doktorata do ove ostavke. Tesko je u svemu tome imati jednu posve jasnu sliku. Ipak, cini mi se da me sve vise zaokuplja misao da se IMA COVEK za mesto Mice Jovanovica. Kako drugacije objasniti cinjenicu da se predsednik Vlade i ministri ODMAH svrstavaju iza prvog policajca drzave i zaklinju se u NJEGOVO postenje, pa, se, onda, bezrezervno "bacaju kamenom" na Jovanovica?

Za tvrdnju da je doktorat prvog policajca drzave plagijat kaze se da je glupa, a za tvrdnju da Jovanovic nije doktorirao ne kazu nista, vec je oberucke prihvataju.

Dosta je nejasno (ili, mozda, jeste?) kako niko od vladinih komentatora ne shvata da posredno, ipak, ljuljaju tlo ispod Stefanovica, jer mu je Jovanovic bio mentor. Vrlog nam policajcau.

zoran

pre 9 godina

Teško da će taj još koji put u životu prenoćiti u Srbiji. Teško... Da sam na njegovom mestu samo bi poručio:"Do viđenje čobančine nema više j****ine".

Što je drskija prevara to je veća šansa da će proći. (Uhvati me ako možeš, Lionardo Di Kaprio i Tom Henks)

Pravda za radnike Kolubare Usluga

pre 9 godina

Prvo je otkazao učešće na RTS-u, a evo danas i u Utisku nedelje. Nemam više ništa da kažem. Sve je jasno kao dan!

Dare

pre 9 godina

Ministar prosvete nije "zatražio Jovanovićevu ostavku", nego je "pozvao Jovanovića da objasni činjenicu da nije doktorirao na pomenutoj ustanovi ili da podnese ostavku".
To nikako nije isto.

Marko

pre 9 godina

Ovakva smejurija je moguca samo kod nas. Covek je profesionalni prevarant. Samo sto je u svoju prevaru uvukao i mnoge politicare, starlete i druge javne licnosti. Znam da o coveku ne treba suditi po izgledu, ali njemu ni milioni ne mogu da poprave imidz piljara ili sibicara.
PS. Hocemo krivicnu odgovornost clanova akreditacione komisije koja je Megatrendu dala dozvolu za rad. I naravno ostavku dr Nese.

Ibica

pre 9 godina

Nema boljeg dokaza da ovaj covek nukad nije doktorirao (ni u Londonu, ni nigde) od njegovih prica o dokumentaciji, svedocima, VHS kasetama, umrlim clanovima komisije itd. Ovo u Kranju je mozda neko drugi uradio umesto njega. On jednostavno nema pojma kako ceo proces treba da izgleda i onda izbacuje kojekakve gluposti kojima je navikao da zasenjuje prostotu.

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da činjenica da je rektor bio čovek koji je doktorirao na mafijaškom samoupravljanju i komunizmu koji i dan danas uništavaju Srbiju dovoljno govori i o samom Megatrendu, a i o celom sistemu koji je kao rak metastazirao po celoj Srbiji. Mi svi koji nismo njihovi, a u većini smo, treba da budemo hemoterapija za tu boleštinu.

ja

pre 9 godina

Mica je prevarant svetskog formata o kome ce se jednog dana snimati filmovi,problem su ovi intelektualci koji rade na Megatrendu, takvi tipovi koji su se prodali za malo para su najvece zlo Srbije

ili metla ili se ugušismo

pre 9 godina

Pa trebali ste da vam Lepi Mića dođe iz Londona(ako je tamo) i da donese "orginal" doktorat, da se poSAVETujete šta dalje da se radi. Do juče ste mu se uvlačili u d..., a sad po naredbi nekoga sa vlasti "usvajate" njegovu ostavku. Voleo bih znati vaša imena i vaše titule koje nisu bile sposobne da razgraniče doktorsko znanje i demagogiju prevaranta sa par stručnih fraza. Bre, mnogo smr....
Ovaj prevarantski lobi sa privatnih Univerziteta zagadio je i državne. Koliko tamo tek ima nedodrljivih hoštaplera koji se ponašaju kao da im je to "babovina" pa zapošljavaju na raznim katedrama svoje šćeri i sinove. To treba itekako pročešljati i časnim profesorima dati prostor da dođu do izražaja u onom časnom, ljudskom, stručnom i moralnom smislu
Apelujem na te časne profesore koji nemaju nikakvih mrlja da dignu glas i da krenu u akciju ako ovoj državi misle dobro

dr

pre 9 godina

I ovo je kraj drame. Niti će se dalje govoriti o ovome, niti će rektor izneti dokaze u najavljivani ponedeljak... a Mega će nastaviti sa radom po istom principu.

Alan Ford

pre 9 godina

Mića očigledno živi u paralalnoj realnosti. Ovo je najbolji dokaz kako 1000 puta ponovljena laž postaje istina. On je toliko godina sve oko sebe uveravao da ima doktorat, da je na kraju i sam poverovao u to. I sada mu je stvarnost razvalila šamarčinu, samo izgleda da toga još nije svestan, a verovatno i ne može da bude svestan. Takvi ljudi svaku kritiku doživljavaju lično, a umesto odgovora na njih prelaze u ad hominem napade (nazovi naučnici, instruirani, ne može đačić da ocenjuje profesora)

Piirocanac

pre 9 godina

Zamiislite rektora 'fakulteta', doktora nauka, koji 31 godiinu nema valjan dokaz o doktoratu, a kojii se pri tome, kako sam rece, moze dobitii za 40 miin.
Zamiislite dokjtora nauka koji nakon 'dobijanja' doktorata u Londonu, odlazi po jos jedan doktorat na istureno odeljenje mariborskog univerziteta u Kranju.
Neko je jedanput napisao: NE VREDJA ME STO ME LAZES, NEGO STO MISLlS DA TI VERUJEM.

Posmatrač, NL

pre 9 godina

Čoveče bestidni, najbolje bi ti bilo da ćutiš i ne oglašavaš se više ni po kojem pitanju. Prihvati svoju sramotu i ćuti. Sam si kriv za sve što ti se dešava, idi i uživaj u parama koje si namlatio i prestani da praviš cirkus od sebe.

Marko

pre 9 godina

MEGATREND и сви остали шљамови оваквог вида факултета су срамота за ову нашу јадну и напаћену државу. Сви знају да се тај MEGATREND искључиво парама завршава, диплома нема никаквог значаја, а млате паре професори и политичари јер ето, ДС им је то омогућио. Није проблем само Мића Јовановић, проблем је постојање тог факултета које треба законом забранити. Сви ти силни менаџери што завршише факултет, видим сви цветају од посла. Лопови им узели паре а дали им могућност да се запосле...?

Да се ја питам, ја би рођаци прво похапсио шљам ДСа који је све ове ''законске'' пљачке омогућио па онда сву осталу багру ставио у затвор.

Само, не би било лоше ни кад би СНС престао да запошљава необразове, контам ја да се нема поверења у многе, али не мора баш свако да улази у њихов састав.

П.С. Министар Вербић, извади ту минђушу немој да се брукаш. Буди деци пример...

Cira

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?

SM

pre 9 godina

Prosto neverovatno koliko je diploma olako steceneo na Megatrendu, dok su uz ogromne napore sticane diplome na drzavnim fakultetima, recimo Pravnom u Bgd, Nakon toga se desi da pravnik Megatrenda ima bolju vezu, a logicno i vece pare, pa pre nadje posa, narocito u drzavnim firmama, a kvalitetu i merenju znanja je izlisno i govoriti. Da li se srame svrseni studenti Megatrend univerziteta, i da li je sramota bivseg ministra prosvete, koji je predavao na ovom CUVENOM univerzitetu?

paralaza

pre 9 godina

Tip uporno tvrdi da ima dokaze i da ima disertaciju sa LSE i ipak daje ostavku…mada se vraca za dva tri dana sa stotinu dokaza da je on u pravu????? Kakav apsurdni scenario! Zasto je uoste odlazio u London, disertacija je njegov prvi naucni rad, tako reci ulaznica u svijek nauke…valjda je ima medju svojim naucnim radovima, prvijenac se ne zaboravlja…hmmm kojim naucnim radovima he he he he…Jel taj tip objavljivao neke naucne radove za tih 30tak godina ili to ide po formuli kolokviro-diplomiro-doktoriro-penzionioro.
Mislim da je cijeli sou pokusaj ovog pajaca da se izvce iz guzve. Ocigledno je pocelo da se trese i on je zbrisao iz zemlje dok se ne smiri. U Srbiji mozda zavrsis u zatvoru, mozda u vladi..nikad se ne zna. Dakle sklonio se i pusta lakmus papirice da ispita situaciju-sta misli vrh vlasti? zato izjavljuje te bombice-Ovo je napad na mene a i na drzavni vrh! Njega zanima sta ce reci drzavni vrh-hoce li ga braniti. Istovremeno diskretno porucuje da zna nesto o drzavnom vrhu-pobogu on ih je "izskolovao". Zbog toga je pametnije takodje da nije u Srbiji-jer ako se vrh okrene protiv njega..brrrrr…gore je nego kad se novinari nakace..novinari uniste cast a vlast unisti bubrege a cesto i ostatak tela.
Ukratko - kloaka. Lazna drzava u Srbiji sa laznim rektorom na laznom univerzitetu koji ima lazna odjeljenja po cijelom svijetu...

Piirocanac

pre 9 godina

Zamiislite rektora 'fakulteta', doktora nauka, koji 31 godiinu nema valjan dokaz o doktoratu, a kojii se pri tome, kako sam rece, moze dobitii za 40 miin.
Zamiislite dokjtora nauka koji nakon 'dobijanja' doktorata u Londonu, odlazi po jos jedan doktorat na istureno odeljenje mariborskog univerziteta u Kranju.
Neko je jedanput napisao: NE VREDJA ME STO ME LAZES, NEGO STO MISLlS DA TI VERUJEM.

Posmatrač, NL

pre 9 godina

Čoveče bestidni, najbolje bi ti bilo da ćutiš i ne oglašavaš se više ni po kojem pitanju. Prihvati svoju sramotu i ćuti. Sam si kriv za sve što ti se dešava, idi i uživaj u parama koje si namlatio i prestani da praviš cirkus od sebe.

Ibica

pre 9 godina

Nema boljeg dokaza da ovaj covek nukad nije doktorirao (ni u Londonu, ni nigde) od njegovih prica o dokumentaciji, svedocima, VHS kasetama, umrlim clanovima komisije itd. Ovo u Kranju je mozda neko drugi uradio umesto njega. On jednostavno nema pojma kako ceo proces treba da izgleda i onda izbacuje kojekakve gluposti kojima je navikao da zasenjuje prostotu.

Dare

pre 9 godina

Ministar prosvete nije "zatražio Jovanovićevu ostavku", nego je "pozvao Jovanovića da objasni činjenicu da nije doktorirao na pomenutoj ustanovi ili da podnese ostavku".
To nikako nije isto.

paralaza

pre 9 godina

Tip uporno tvrdi da ima dokaze i da ima disertaciju sa LSE i ipak daje ostavku…mada se vraca za dva tri dana sa stotinu dokaza da je on u pravu????? Kakav apsurdni scenario! Zasto je uoste odlazio u London, disertacija je njegov prvi naucni rad, tako reci ulaznica u svijek nauke…valjda je ima medju svojim naucnim radovima, prvijenac se ne zaboravlja…hmmm kojim naucnim radovima he he he he…Jel taj tip objavljivao neke naucne radove za tih 30tak godina ili to ide po formuli kolokviro-diplomiro-doktoriro-penzionioro.
Mislim da je cijeli sou pokusaj ovog pajaca da se izvce iz guzve. Ocigledno je pocelo da se trese i on je zbrisao iz zemlje dok se ne smiri. U Srbiji mozda zavrsis u zatvoru, mozda u vladi..nikad se ne zna. Dakle sklonio se i pusta lakmus papirice da ispita situaciju-sta misli vrh vlasti? zato izjavljuje te bombice-Ovo je napad na mene a i na drzavni vrh! Njega zanima sta ce reci drzavni vrh-hoce li ga braniti. Istovremeno diskretno porucuje da zna nesto o drzavnom vrhu-pobogu on ih je "izskolovao". Zbog toga je pametnije takodje da nije u Srbiji-jer ako se vrh okrene protiv njega..brrrrr…gore je nego kad se novinari nakace..novinari uniste cast a vlast unisti bubrege a cesto i ostatak tela.
Ukratko - kloaka. Lazna drzava u Srbiji sa laznim rektorom na laznom univerzitetu koji ima lazna odjeljenja po cijelom svijetu...

Marko

pre 9 godina

Ovakva smejurija je moguca samo kod nas. Covek je profesionalni prevarant. Samo sto je u svoju prevaru uvukao i mnoge politicare, starlete i druge javne licnosti. Znam da o coveku ne treba suditi po izgledu, ali njemu ni milioni ne mogu da poprave imidz piljara ili sibicara.
PS. Hocemo krivicnu odgovornost clanova akreditacione komisije koja je Megatrendu dala dozvolu za rad. I naravno ostavku dr Nese.

ili metla ili se ugušismo

pre 9 godina

Pa trebali ste da vam Lepi Mića dođe iz Londona(ako je tamo) i da donese "orginal" doktorat, da se poSAVETujete šta dalje da se radi. Do juče ste mu se uvlačili u d..., a sad po naredbi nekoga sa vlasti "usvajate" njegovu ostavku. Voleo bih znati vaša imena i vaše titule koje nisu bile sposobne da razgraniče doktorsko znanje i demagogiju prevaranta sa par stručnih fraza. Bre, mnogo smr....
Ovaj prevarantski lobi sa privatnih Univerziteta zagadio je i državne. Koliko tamo tek ima nedodrljivih hoštaplera koji se ponašaju kao da im je to "babovina" pa zapošljavaju na raznim katedrama svoje šćeri i sinove. To treba itekako pročešljati i časnim profesorima dati prostor da dođu do izražaja u onom časnom, ljudskom, stručnom i moralnom smislu
Apelujem na te časne profesore koji nemaju nikakvih mrlja da dignu glas i da krenu u akciju ako ovoj državi misle dobro

dr

pre 9 godina

I ovo je kraj drame. Niti će se dalje govoriti o ovome, niti će rektor izneti dokaze u najavljivani ponedeljak... a Mega će nastaviti sa radom po istom principu.

zoran

pre 9 godina

Teško da će taj još koji put u životu prenoćiti u Srbiji. Teško... Da sam na njegovom mestu samo bi poručio:"Do viđenje čobančine nema više j****ine".

Što je drskija prevara to je veća šansa da će proći. (Uhvati me ako možeš, Lionardo Di Kaprio i Tom Henks)

Alan Ford

pre 9 godina

Mića očigledno živi u paralalnoj realnosti. Ovo je najbolji dokaz kako 1000 puta ponovljena laž postaje istina. On je toliko godina sve oko sebe uveravao da ima doktorat, da je na kraju i sam poverovao u to. I sada mu je stvarnost razvalila šamarčinu, samo izgleda da toga još nije svestan, a verovatno i ne može da bude svestan. Takvi ljudi svaku kritiku doživljavaju lično, a umesto odgovora na njih prelaze u ad hominem napade (nazovi naučnici, instruirani, ne može đačić da ocenjuje profesora)

SM

pre 9 godina

Prosto neverovatno koliko je diploma olako steceneo na Megatrendu, dok su uz ogromne napore sticane diplome na drzavnim fakultetima, recimo Pravnom u Bgd, Nakon toga se desi da pravnik Megatrenda ima bolju vezu, a logicno i vece pare, pa pre nadje posa, narocito u drzavnim firmama, a kvalitetu i merenju znanja je izlisno i govoriti. Da li se srame svrseni studenti Megatrend univerziteta, i da li je sramota bivseg ministra prosvete, koji je predavao na ovom CUVENOM univerzitetu?

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da činjenica da je rektor bio čovek koji je doktorirao na mafijaškom samoupravljanju i komunizmu koji i dan danas uništavaju Srbiju dovoljno govori i o samom Megatrendu, a i o celom sistemu koji je kao rak metastazirao po celoj Srbiji. Mi svi koji nismo njihovi, a u većini smo, treba da budemo hemoterapija za tu boleštinu.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Dosta sa tim bacanjem prašine u oči. Tema nije bila šarlatan nego prevarant.
Da vas podsetimo.
Slučaj dr Stefanović.
Sve na otvoreno, pa ostavka pa da nastavimo dalje ili možda želite ceo taj prevarantski aparat da rastavimo? Podataka ima više nego dovoljno. Dakle?

Pastir

pre 9 godina

Dva coveka koja su urusili srpsku kulturu i obrazovanje i osakatili generacije su Mica Jovanovic i Zeljko Mitrovic!!! Pravda za Srbiju

igor mandić

pre 9 godina

Ministre proverite i Mićin doktorat u Sloveniji. Mića je navodno doktorirao u Sloveniji 1991. godine, a tada je u Sloveniji besneo rat. Kako to da Srbi hrle u Sloveniju da doktoriraju za vreme rata.Možda je usput dobio i medalju za hrabrost ili Karađorđevu zvezdu.

Aleks

pre 9 godina

Cu se ovih dana od Gospodara da nece valjda da ponisti sve diplome sa Mega-sega zato sto rektor nema doktorat.
Pravi razlog je ustvari sto bi na taj nacin (ponistavanje diploma) ostao bez 90% svojih stranackih kadrova.
Tako uzivajte vi megasegasi dok ovi ne padnu sa vlasti. Ostali kukajte ako vam je lakse.

doktorske diplome na kilo

pre 9 godina

Naravno, bolje je pustiti Micu niz vodu nego nastaviti dalje talasanje. Ko zna kave avetinje bi mogle iskociti is barustine srpskog visokog obrazovanja. Ministar se brze bolje vratio natrag u misju rupu umesto da sad ozbiljno pocne proces preispitivanja visokog skolstva. Nauka je proces neprekidnog kriticnog preispitivanja usvojenih "istina" i vrednosti i ovaj primer jasno pokazuje kakvi su nasi naucnici, cast malobrojnim izuzecima. Zar neko moze da veruje da je sa ovakvim mentorom i profesorom Stefanovicev plagijat samo slucajnost? Ja bih se mogao kladiti da i kad su plagirali nisu bili originalni i kada bi se proverile teze i ostalih Micinih doktoranata, pogotovo onih iz javne sfere, nasli bi slicne plagirane citate. Problem je i sto je nasa akademska zajednica mala, svi se medjusobno poznaju i ne bi rado javno isli jedni protiv drugih. Nije slucajnost sto su nasi naucnici u inostranstu a ne ovi domaci otkrili prevare. Megatrend jeste samo vrh ledenog brega i dosta blata se valja i u okrilju drzavnih fakulteta, ali gde naci toliko Don Kihota da se bori protiv ovoliko vetrenjaca?

Duka

pre 9 godina

Ne tvrdim da su svi državni sekretari kupili diplomu ali zahtevam da svaki koji jeste, bude otkriven i oteran bez mogućnosti ponovnog zaposlenja u javnom sektoru i to ni sa srednjom stručnom spremom.
Jel vama bre jasno koliko je teško živeti u zemlji koju vodi ovoliko gmizavih prevaranata. Ne zanima me ni čiji su niti od kada su. Samo ne dam da me jaše prevarantski polusvet. DOSTA!

ja

pre 9 godina

Mica je prevarant svetskog formata o kome ce se jednog dana snimati filmovi,problem su ovi intelektualci koji rade na Megatrendu, takvi tipovi koji su se prodali za malo para su najvece zlo Srbije

Superhik

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)

Nećemo slati takve komentare, pošto je već dokazano da Mića laže. Ne treba on da pokazuje nikakvu "dokumentaciju" niti bilo šta treba da skuplja i prikuplja. Samo je bilo potrebno da pokaže ovo: http://www.pedroschwartz.com/dynamicdata/uploadImages/university%20of%20london%202.jpg
A toga NEMA. A nema zato što to ne postoji. Već dokazano. Žao mi je, ali više verujem svojim očima nego bilo kom drugom, a pogotovo Mići.

Win Win

pre 9 godina

"M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)"

Ako gospodin Jovanović pokaže sertifikat o stečenom doktorskom zvanju na Univerzitetu u Londonu, ja ću mu se izviniti.

Ako se to ne dogodi, a sva je prilika da neće, hoćete li se izviniti vi meni?

P.S. Pitanje je retoričko, znam da nećete.

Pravda za radnike Kolubare Usluga

pre 9 godina

Prvo je otkazao učešće na RTS-u, a evo danas i u Utisku nedelje. Nemam više ništa da kažem. Sve je jasno kao dan!

Simon

pre 9 godina

Ovo je ostavka iz nuzde jer se mnogi u Srbiji i oko nje pribojavaju daljeg ispitivanja diploma. Jer ako sa njim klupko pocne da se odmotava ima da bude kilomearsko. A dzabe se nadaju. Klupko je pocelo da se odmotava.Najgore ce proci kadrovi SPS i SNS ali ima i kod DS i NDS mnogi da se "iseljavaju" iz akademskih prostora.

Arsin po potrebi

pre 9 godina

Pratim svu ovu ujdurmu od prvog napisa - momenta i nisam komentarisao (Ni ovako javno, ni privatno). Jednostavno, ima mnogo "rupa" u svemu ovome - od Stefanovicevog doktorata do ove ostavke. Tesko je u svemu tome imati jednu posve jasnu sliku. Ipak, cini mi se da me sve vise zaokuplja misao da se IMA COVEK za mesto Mice Jovanovica. Kako drugacije objasniti cinjenicu da se predsednik Vlade i ministri ODMAH svrstavaju iza prvog policajca drzave i zaklinju se u NJEGOVO postenje, pa, se, onda, bezrezervno "bacaju kamenom" na Jovanovica?

Za tvrdnju da je doktorat prvog policajca drzave plagijat kaze se da je glupa, a za tvrdnju da Jovanovic nije doktorirao ne kazu nista, vec je oberucke prihvataju.

Dosta je nejasno (ili, mozda, jeste?) kako niko od vladinih komentatora ne shvata da posredno, ipak, ljuljaju tlo ispod Stefanovica, jer mu je Jovanovic bio mentor. Vrlog nam policajcau.

Cira

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?

Jelena

pre 9 godina

E, super. A sad da se ozbiljno razmotri njihov zahtev za akreditaciju i istovremeno da se vrati na temu u pitanju: "doktorat" Stefanovica "Dr." Nebojse.

branko

pre 9 godina

Procitah u jednom komentaru kako je g Jovanovic sam kriv za ovo sto ga je snaslo, ja mislim da nije vec da je poturen od stane SPS od nastanka Megatrenda preko koga je finansiran SPS.Mica nije mogao da istera iz svoje vile na Dedinju Mrkonjica iz razloga sto da nije bilo njega i SPS ne bi bilo ni Mice Jovanovica.

Nestaško

pre 9 godina

Veoma bi zanimljivo bilo da se odmota klupko pa da se vidi kako je baron Mićhauzen došao do prvih milijončića trgovinom fjučersima bakra, ili šta već, na berzi u Londonu.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Gospodin Rektum podneo je ostavku samo dva dana posto je pronasao "svedoka" da je doktorirao.

A onda je tu negde izmedju Megatrenda i Gigaskandala projurio beli zec gledajuci u svoj dzepni sat. "Kasnim...strasno kasnim", rece z(v)ekan. "Gospodar Vucic bice besan k'o ris!".

Marko

pre 9 godina

MEGATREND и сви остали шљамови оваквог вида факултета су срамота за ову нашу јадну и напаћену државу. Сви знају да се тај MEGATREND искључиво парама завршава, диплома нема никаквог значаја, а млате паре професори и политичари јер ето, ДС им је то омогућио. Није проблем само Мића Јовановић, проблем је постојање тог факултета које треба законом забранити. Сви ти силни менаџери што завршише факултет, видим сви цветају од посла. Лопови им узели паре а дали им могућност да се запосле...?

Да се ја питам, ја би рођаци прво похапсио шљам ДСа који је све ове ''законске'' пљачке омогућио па онда сву осталу багру ставио у затвор.

Само, не би било лоше ни кад би СНС престао да запошљава необразове, контам ја да се нема поверења у многе, али не мора баш свако да улази у њихов састав.

П.С. Министар Вербић, извади ту минђушу немој да се брукаш. Буди деци пример...

pravda za sve podjednaka ili?

pre 9 godina

A sta je sa diplomom i njegovim smenjivanjem Milana Jankovic gazde PKB? http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2162/Prenosimo/1434680/Kako+se+usavršavao+doktor+Janković.html?message=ok&noCnt=true#thanks

hhhh

pre 9 godina

ahhah zao mi je pacenika ,sto ce ziveti bolje za 7 dana kada prodje sve ovo. a jadnih ljudi se niko vise i ne seca iz poplava!gomila hipnotisanih glava ,ispranih mozgova koji zive u svom svetu i kako njihove diplome sa drugih fakulteta znace isto kao da su zavrsili sve skole ovog sveta. u normalnim ,uredjenim zemljama najbolji fakulteti su privatni i san svakog amerikanca je da studira na njima,a tamo idu samo odabrani.nas sistem je zastareo,tj uzasan,treba menjati iz korena i drzavne i privatne ,jer ovaj put nikuda ne vodi. I SVAKO KO HOCE DA UCI I CITA,TO MOZE DA URADI SAM,SVAKO IMA SVOJ IZBOR DA LI CE BITI GLUP ILI NE,A MOZE DA STUDIRA I PRIVATNI I DRZAVNI FAKULTET NISTA MU NE VREDI AKO NIJE CIST U GLAVI.

Tihi Don

pre 9 godina

A sada ce te da napadnete , koga?
Ko je sledeci drugovi iz DS-a.
Dve greske ste vec napravili. Da li ste kao mali igrali " Viktorije" , znate ono tri korne penal.
U vasem slucaju treca greska i CAO. ZDRAVO. ZBOGOM.

Cira

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?

SM

pre 9 godina

Prosto neverovatno koliko je diploma olako steceneo na Megatrendu, dok su uz ogromne napore sticane diplome na drzavnim fakultetima, recimo Pravnom u Bgd, Nakon toga se desi da pravnik Megatrenda ima bolju vezu, a logicno i vece pare, pa pre nadje posa, narocito u drzavnim firmama, a kvalitetu i merenju znanja je izlisno i govoriti. Da li se srame svrseni studenti Megatrend univerziteta, i da li je sramota bivseg ministra prosvete, koji je predavao na ovom CUVENOM univerzitetu?

Tihi Don

pre 9 godina

A sada ce te da napadnete , koga?
Ko je sledeci drugovi iz DS-a.
Dve greske ste vec napravili. Da li ste kao mali igrali " Viktorije" , znate ono tri korne penal.
U vasem slucaju treca greska i CAO. ZDRAVO. ZBOGOM.

Posmatrač, NL

pre 9 godina

Čoveče bestidni, najbolje bi ti bilo da ćutiš i ne oglašavaš se više ni po kojem pitanju. Prihvati svoju sramotu i ćuti. Sam si kriv za sve što ti se dešava, idi i uživaj u parama koje si namlatio i prestani da praviš cirkus od sebe.

Pametnjaković

pre 9 godina

Mislim da činjenica da je rektor bio čovek koji je doktorirao na mafijaškom samoupravljanju i komunizmu koji i dan danas uništavaju Srbiju dovoljno govori i o samom Megatrendu, a i o celom sistemu koji je kao rak metastazirao po celoj Srbiji. Mi svi koji nismo njihovi, a u većini smo, treba da budemo hemoterapija za tu boleštinu.

Piirocanac

pre 9 godina

Zamiislite rektora 'fakulteta', doktora nauka, koji 31 godiinu nema valjan dokaz o doktoratu, a kojii se pri tome, kako sam rece, moze dobitii za 40 miin.
Zamiislite dokjtora nauka koji nakon 'dobijanja' doktorata u Londonu, odlazi po jos jedan doktorat na istureno odeljenje mariborskog univerziteta u Kranju.
Neko je jedanput napisao: NE VREDJA ME STO ME LAZES, NEGO STO MISLlS DA TI VERUJEM.

Dare

pre 9 godina

Ministar prosvete nije "zatražio Jovanovićevu ostavku", nego je "pozvao Jovanovića da objasni činjenicu da nije doktorirao na pomenutoj ustanovi ili da podnese ostavku".
To nikako nije isto.

Alan Ford

pre 9 godina

Mića očigledno živi u paralalnoj realnosti. Ovo je najbolji dokaz kako 1000 puta ponovljena laž postaje istina. On je toliko godina sve oko sebe uveravao da ima doktorat, da je na kraju i sam poverovao u to. I sada mu je stvarnost razvalila šamarčinu, samo izgleda da toga još nije svestan, a verovatno i ne može da bude svestan. Takvi ljudi svaku kritiku doživljavaju lično, a umesto odgovora na njih prelaze u ad hominem napade (nazovi naučnici, instruirani, ne može đačić da ocenjuje profesora)

Marko

pre 9 godina

MEGATREND и сви остали шљамови оваквог вида факултета су срамота за ову нашу јадну и напаћену државу. Сви знају да се тај MEGATREND искључиво парама завршава, диплома нема никаквог значаја, а млате паре професори и политичари јер ето, ДС им је то омогућио. Није проблем само Мића Јовановић, проблем је постојање тог факултета које треба законом забранити. Сви ти силни менаџери што завршише факултет, видим сви цветају од посла. Лопови им узели паре а дали им могућност да се запосле...?

Да се ја питам, ја би рођаци прво похапсио шљам ДСа који је све ове ''законске'' пљачке омогућио па онда сву осталу багру ставио у затвор.

Само, не би било лоше ни кад би СНС престао да запошљава необразове, контам ја да се нема поверења у многе, али не мора баш свако да улази у њихов састав.

П.С. Министар Вербић, извади ту минђушу немој да се брукаш. Буди деци пример...

dr

pre 9 godina

I ovo je kraj drame. Niti će se dalje govoriti o ovome, niti će rektor izneti dokaze u najavljivani ponedeljak... a Mega će nastaviti sa radom po istom principu.

hhhh

pre 9 godina

ahhah zao mi je pacenika ,sto ce ziveti bolje za 7 dana kada prodje sve ovo. a jadnih ljudi se niko vise i ne seca iz poplava!gomila hipnotisanih glava ,ispranih mozgova koji zive u svom svetu i kako njihove diplome sa drugih fakulteta znace isto kao da su zavrsili sve skole ovog sveta. u normalnim ,uredjenim zemljama najbolji fakulteti su privatni i san svakog amerikanca je da studira na njima,a tamo idu samo odabrani.nas sistem je zastareo,tj uzasan,treba menjati iz korena i drzavne i privatne ,jer ovaj put nikuda ne vodi. I SVAKO KO HOCE DA UCI I CITA,TO MOZE DA URADI SAM,SVAKO IMA SVOJ IZBOR DA LI CE BITI GLUP ILI NE,A MOZE DA STUDIRA I PRIVATNI I DRZAVNI FAKULTET NISTA MU NE VREDI AKO NIJE CIST U GLAVI.

zoran

pre 9 godina

Teško da će taj još koji put u životu prenoćiti u Srbiji. Teško... Da sam na njegovom mestu samo bi poručio:"Do viđenje čobančine nema više j****ine".

Što je drskija prevara to je veća šansa da će proći. (Uhvati me ako možeš, Lionardo Di Kaprio i Tom Henks)

Ibica

pre 9 godina

Nema boljeg dokaza da ovaj covek nukad nije doktorirao (ni u Londonu, ni nigde) od njegovih prica o dokumentaciji, svedocima, VHS kasetama, umrlim clanovima komisije itd. Ovo u Kranju je mozda neko drugi uradio umesto njega. On jednostavno nema pojma kako ceo proces treba da izgleda i onda izbacuje kojekakve gluposti kojima je navikao da zasenjuje prostotu.

ili metla ili se ugušismo

pre 9 godina

Pa trebali ste da vam Lepi Mića dođe iz Londona(ako je tamo) i da donese "orginal" doktorat, da se poSAVETujete šta dalje da se radi. Do juče ste mu se uvlačili u d..., a sad po naredbi nekoga sa vlasti "usvajate" njegovu ostavku. Voleo bih znati vaša imena i vaše titule koje nisu bile sposobne da razgraniče doktorsko znanje i demagogiju prevaranta sa par stručnih fraza. Bre, mnogo smr....
Ovaj prevarantski lobi sa privatnih Univerziteta zagadio je i državne. Koliko tamo tek ima nedodrljivih hoštaplera koji se ponašaju kao da im je to "babovina" pa zapošljavaju na raznim katedrama svoje šćeri i sinove. To treba itekako pročešljati i časnim profesorima dati prostor da dođu do izražaja u onom časnom, ljudskom, stručnom i moralnom smislu
Apelujem na te časne profesore koji nemaju nikakvih mrlja da dignu glas i da krenu u akciju ako ovoj državi misle dobro

paralaza

pre 9 godina

Tip uporno tvrdi da ima dokaze i da ima disertaciju sa LSE i ipak daje ostavku…mada se vraca za dva tri dana sa stotinu dokaza da je on u pravu????? Kakav apsurdni scenario! Zasto je uoste odlazio u London, disertacija je njegov prvi naucni rad, tako reci ulaznica u svijek nauke…valjda je ima medju svojim naucnim radovima, prvijenac se ne zaboravlja…hmmm kojim naucnim radovima he he he he…Jel taj tip objavljivao neke naucne radove za tih 30tak godina ili to ide po formuli kolokviro-diplomiro-doktoriro-penzionioro.
Mislim da je cijeli sou pokusaj ovog pajaca da se izvce iz guzve. Ocigledno je pocelo da se trese i on je zbrisao iz zemlje dok se ne smiri. U Srbiji mozda zavrsis u zatvoru, mozda u vladi..nikad se ne zna. Dakle sklonio se i pusta lakmus papirice da ispita situaciju-sta misli vrh vlasti? zato izjavljuje te bombice-Ovo je napad na mene a i na drzavni vrh! Njega zanima sta ce reci drzavni vrh-hoce li ga braniti. Istovremeno diskretno porucuje da zna nesto o drzavnom vrhu-pobogu on ih je "izskolovao". Zbog toga je pametnije takodje da nije u Srbiji-jer ako se vrh okrene protiv njega..brrrrr…gore je nego kad se novinari nakace..novinari uniste cast a vlast unisti bubrege a cesto i ostatak tela.
Ukratko - kloaka. Lazna drzava u Srbiji sa laznim rektorom na laznom univerzitetu koji ima lazna odjeljenja po cijelom svijetu...

Marko

pre 9 godina

Ovakva smejurija je moguca samo kod nas. Covek je profesionalni prevarant. Samo sto je u svoju prevaru uvukao i mnoge politicare, starlete i druge javne licnosti. Znam da o coveku ne treba suditi po izgledu, ali njemu ni milioni ne mogu da poprave imidz piljara ili sibicara.
PS. Hocemo krivicnu odgovornost clanova akreditacione komisije koja je Megatrendu dala dozvolu za rad. I naravno ostavku dr Nese.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Gospodin Rektum podneo je ostavku samo dva dana posto je pronasao "svedoka" da je doktorirao.

A onda je tu negde izmedju Megatrenda i Gigaskandala projurio beli zec gledajuci u svoj dzepni sat. "Kasnim...strasno kasnim", rece z(v)ekan. "Gospodar Vucic bice besan k'o ris!".

ja

pre 9 godina

Mica je prevarant svetskog formata o kome ce se jednog dana snimati filmovi,problem su ovi intelektualci koji rade na Megatrendu, takvi tipovi koji su se prodali za malo para su najvece zlo Srbije

Pravda za radnike Kolubare Usluga

pre 9 godina

Prvo je otkazao učešće na RTS-u, a evo danas i u Utisku nedelje. Nemam više ništa da kažem. Sve je jasno kao dan!

Win Win

pre 9 godina

"M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)"

Ako gospodin Jovanović pokaže sertifikat o stečenom doktorskom zvanju na Univerzitetu u Londonu, ja ću mu se izviniti.

Ako se to ne dogodi, a sva je prilika da neće, hoćete li se izviniti vi meni?

P.S. Pitanje je retoričko, znam da nećete.

Superhik

pre 9 godina

M.Jovanocić, trvrdi da je poseduje dokumentaciju koja potvrđuje njegove tvrdnje. Da li ćete, ako se pokaže da je u pravu, slati kometare sa IZVINITE. To bi bilo ne samo moralno,već i elementarna kultura.Da li je vi posedujete?
(Cira, 14. jun 2014 15:45)

Nećemo slati takve komentare, pošto je već dokazano da Mića laže. Ne treba on da pokazuje nikakvu "dokumentaciju" niti bilo šta treba da skuplja i prikuplja. Samo je bilo potrebno da pokaže ovo: http://www.pedroschwartz.com/dynamicdata/uploadImages/university%20of%20london%202.jpg
A toga NEMA. A nema zato što to ne postoji. Već dokazano. Žao mi je, ali više verujem svojim očima nego bilo kom drugom, a pogotovo Mići.

pravda za sve podjednaka ili?

pre 9 godina

A sta je sa diplomom i njegovim smenjivanjem Milana Jankovic gazde PKB? http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2162/Prenosimo/1434680/Kako+se+usavršavao+doktor+Janković.html?message=ok&noCnt=true#thanks

branko

pre 9 godina

Procitah u jednom komentaru kako je g Jovanovic sam kriv za ovo sto ga je snaslo, ja mislim da nije vec da je poturen od stane SPS od nastanka Megatrenda preko koga je finansiran SPS.Mica nije mogao da istera iz svoje vile na Dedinju Mrkonjica iz razloga sto da nije bilo njega i SPS ne bi bilo ni Mice Jovanovica.

Jelena

pre 9 godina

E, super. A sad da se ozbiljno razmotri njihov zahtev za akreditaciju i istovremeno da se vrati na temu u pitanju: "doktorat" Stefanovica "Dr." Nebojse.

Arsin po potrebi

pre 9 godina

Pratim svu ovu ujdurmu od prvog napisa - momenta i nisam komentarisao (Ni ovako javno, ni privatno). Jednostavno, ima mnogo "rupa" u svemu ovome - od Stefanovicevog doktorata do ove ostavke. Tesko je u svemu tome imati jednu posve jasnu sliku. Ipak, cini mi se da me sve vise zaokuplja misao da se IMA COVEK za mesto Mice Jovanovica. Kako drugacije objasniti cinjenicu da se predsednik Vlade i ministri ODMAH svrstavaju iza prvog policajca drzave i zaklinju se u NJEGOVO postenje, pa, se, onda, bezrezervno "bacaju kamenom" na Jovanovica?

Za tvrdnju da je doktorat prvog policajca drzave plagijat kaze se da je glupa, a za tvrdnju da Jovanovic nije doktorirao ne kazu nista, vec je oberucke prihvataju.

Dosta je nejasno (ili, mozda, jeste?) kako niko od vladinih komentatora ne shvata da posredno, ipak, ljuljaju tlo ispod Stefanovica, jer mu je Jovanovic bio mentor. Vrlog nam policajcau.

Nestaško

pre 9 godina

Veoma bi zanimljivo bilo da se odmota klupko pa da se vidi kako je baron Mićhauzen došao do prvih milijončića trgovinom fjučersima bakra, ili šta već, na berzi u Londonu.

Pastir

pre 9 godina

Dva coveka koja su urusili srpsku kulturu i obrazovanje i osakatili generacije su Mica Jovanovic i Zeljko Mitrovic!!! Pravda za Srbiju

Simon

pre 9 godina

Ovo je ostavka iz nuzde jer se mnogi u Srbiji i oko nje pribojavaju daljeg ispitivanja diploma. Jer ako sa njim klupko pocne da se odmotava ima da bude kilomearsko. A dzabe se nadaju. Klupko je pocelo da se odmotava.Najgore ce proci kadrovi SPS i SNS ali ima i kod DS i NDS mnogi da se "iseljavaju" iz akademskih prostora.

doktorske diplome na kilo

pre 9 godina

Naravno, bolje je pustiti Micu niz vodu nego nastaviti dalje talasanje. Ko zna kave avetinje bi mogle iskociti is barustine srpskog visokog obrazovanja. Ministar se brze bolje vratio natrag u misju rupu umesto da sad ozbiljno pocne proces preispitivanja visokog skolstva. Nauka je proces neprekidnog kriticnog preispitivanja usvojenih "istina" i vrednosti i ovaj primer jasno pokazuje kakvi su nasi naucnici, cast malobrojnim izuzecima. Zar neko moze da veruje da je sa ovakvim mentorom i profesorom Stefanovicev plagijat samo slucajnost? Ja bih se mogao kladiti da i kad su plagirali nisu bili originalni i kada bi se proverile teze i ostalih Micinih doktoranata, pogotovo onih iz javne sfere, nasli bi slicne plagirane citate. Problem je i sto je nasa akademska zajednica mala, svi se medjusobno poznaju i ne bi rado javno isli jedni protiv drugih. Nije slucajnost sto su nasi naucnici u inostranstu a ne ovi domaci otkrili prevare. Megatrend jeste samo vrh ledenog brega i dosta blata se valja i u okrilju drzavnih fakulteta, ali gde naci toliko Don Kihota da se bori protiv ovoliko vetrenjaca?

igor mandić

pre 9 godina

Ministre proverite i Mićin doktorat u Sloveniji. Mića je navodno doktorirao u Sloveniji 1991. godine, a tada je u Sloveniji besneo rat. Kako to da Srbi hrle u Sloveniju da doktoriraju za vreme rata.Možda je usput dobio i medalju za hrabrost ili Karađorđevu zvezdu.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Dosta sa tim bacanjem prašine u oči. Tema nije bila šarlatan nego prevarant.
Da vas podsetimo.
Slučaj dr Stefanović.
Sve na otvoreno, pa ostavka pa da nastavimo dalje ili možda želite ceo taj prevarantski aparat da rastavimo? Podataka ima više nego dovoljno. Dakle?

Aleks

pre 9 godina

Cu se ovih dana od Gospodara da nece valjda da ponisti sve diplome sa Mega-sega zato sto rektor nema doktorat.
Pravi razlog je ustvari sto bi na taj nacin (ponistavanje diploma) ostao bez 90% svojih stranackih kadrova.
Tako uzivajte vi megasegasi dok ovi ne padnu sa vlasti. Ostali kukajte ako vam je lakse.

Duka

pre 9 godina

Ne tvrdim da su svi državni sekretari kupili diplomu ali zahtevam da svaki koji jeste, bude otkriven i oteran bez mogućnosti ponovnog zaposlenja u javnom sektoru i to ni sa srednjom stručnom spremom.
Jel vama bre jasno koliko je teško živeti u zemlji koju vodi ovoliko gmizavih prevaranata. Ne zanima me ni čiji su niti od kada su. Samo ne dam da me jaše prevarantski polusvet. DOSTA!