Četvrtak, 12.06.2014.

11:27

Vučić: Nema novih uslova Nemačke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na kraju dvodnevne posete Berlinu, istakao je da nije bilo nikakvih novih uslova Nemačke.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Nema novih uslova Nemaèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Jovana

pre 9 godina

Umesto svi da budemo zadovoljni posetom Nemackoj i podrsci koju nam pruzaju,javljaju se neki koji kritikuju bez ikakvog valjanog razloga a sve sa ciljem da omalovaze uspeh politike Vucica!Mislim da bi smo se trebali sloziti oko nekih bitnih stvari i pokazati jedinstvo jer je to u interesu gradjana a ne sve politizovati i umanjivati znacaj ove posete!Da je bilo koji drugi politicar uspeo da dobije ovakvu jaku podrsku Nemacke podrzao bih ga jer nam to odgovara i zato mislim da ovoga puta svi treba da podrzimo Vucica!

Daredevil

pre 9 godina

Najbitnije je da pažljivo, dobro i pametno radimo na ekonomskim reformama kako bi se osetilo znatno poboljšanje, a čim ekonomsko tržište bude jako i stabilno strani investitori će mnogo više ulagati i imaćemo bolju saradnju sa njima.

Tanja1

pre 9 godina

Nadam se da ce nova vlada doneti boljitku nase drzave,otvaranju novih radnih mesta i pruzanju lakseg i sigurnijeg zivota za nasu decu.Da ce E vropa uvideti da je nasa zemlja puna plodnih njiva ,radnog naroda koji je spreman casno i posteno raditi.............

LinaL

pre 9 godina

(Mile JNA, 12. jun 2014 19:36)
Znaci to kad zelimo biti u dobrim odnosima sa svima i kad vodimo pametnu politiku, se podvodi pod "ljubiti noge". Sta treba raditi, ratovati, biti u sukobu sa onima koji su u svakom smislu jaci od nas? Dosta nam je toga bilo u proslosti.

ретрорефлексија

pre 9 godina

Без нових условљавања је само још један доказа да је Србија на правом и добром путу и да нам остаје само да се настави са темељним приступом свим реформама као што је до сада рађено и зато све похвале за премијера и његов добро изабран тим владе који нас предводи.

puna_podrška_za_dobro_pozicioniranje_nase_zemlje

pre 9 godina

Svojim odnosom i postupanjem prema preuzetim obavezama u poslednje vreme, Srbija je značajno podigla svoj ugled u međunarodnoj zajednici. Premijer od prvog dana dobro odredio interese Srbije i u tom smislu popravlja i razvija dobre odnose sa svim najvažnijim zemljama u regionu i svetu.

Milena Anusic

pre 9 godina

Da smo se odgovorno ponasali ranije prema sebi i drugima ne bi ovoliko propali niti bi ikad imali ikakve uslove od sveta.

Raco andjelic

pre 9 godina

Ako se budemo odgovorno ponasali i sprovodili reforme drustva i primenjivali iskustva drugih drzava ima sanse da za koju godinu vidimo svetlo na kraju tunela, nema nikakvih uslova za nas od drugih mi sami sebi pravimo problem

joja rf

pre 9 godina

Mi smo dugo godina vodili pogresnu politiku i zato nas je svet uslovljavao a li izgleda da smo nesto ipak naucili iz svojih gresaka i sad smo dosta pametniji u pitanju vanjske politike.

Mimo vranjes

pre 9 godina

Samo konkretnim potezima i reformama celog drustva Srbija moze napred ,Nemacka je nas prijatelj i njihova pomoc ce nam dosta znaciti na putu ka EU.

desimiRBuk

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo preporuka da se nastavi jednako marljivo, odgovorno i posveceno. Pohvale za do sada ucinjeno, nikakva nova uslovljavanja. Drago mi je zbog toga, jer je potvrda da se radi kako treba i da to primecuju svi, pa i Nemacka.

lolita

pre 9 godina

Sam docek, a potom i rezultati razgovora ne sumnjivo pokazuju da se stav prema Srbiji menja i da od njih imamo veliku podrsku u svakom pogledu.

sve pohvale

pre 9 godina

Normalno je da pripreme za posetu takvog nivoa nose sa sobom visoku dozu nelagode i treme, mnogo nezgodnih pitanja i pominjanja neugodnih tema i zahteva.Izgleda da je to ovaj put izostalo!

kaćanin

pre 9 godina

(Rdule, 12. jun 2014 18:57)
Da se trolovi pitaju Kosovo ni sigurno bilo priznato, ali pošto o tome ne odlučuju Trolovi, već Vučić i Nikolić, od priznanja nezavisnosti Kosova nema ništa, i takav uslov pred Srbiju Nemačka i neće postaviti, jer se odgovor Vučića u Nikolića na takav zahtev zna unapred.

Tanja

pre 9 godina

Dosad smo u odnosima sa Nemackom bili u podredjenom polozaju i ispunjavali smo svaki njihov zahtev ali sada je doslo do promene i Nemacka je shvatila da takva politika vise ne moze da prodje kod ove vlasti i zato je spustila loptu i zeli sa Srbijom partnerski odnos na jednakim osnovama!Nema vise "mi zahtevamo",",mi uslovljavamo" nego se odnos sada gradi na ravnopravnoj saradnji i uz dogovor sa nama!

helen

pre 9 godina

(bojan, 12. jun 2014 15:47)
Gluposti, niko od nas ne trazi da priznamo nezavisno Kosovo.Moramo u datoj situaciji isposlovati najbolje uslove za zivot naseg naroda tamo, a to mozemo postici jednimo pregovorima.

ТЕСЛАСУ

pre 9 godina

Нена нових услова зато шро су демократе испуниле раније и што није тражено.

i tako to....

pre 9 godina

Kad je Tajci [sic!] pevala Danke Dojcland pre 20 godina mi smo se smejali.Posle toga smo plakali 20 godina. Trebalo nam je puno vremena da naucimo pesmicu

mrki

pre 9 godina

Nema novih uslova Nemacke, ali su stari toliko zahtevni da ce i Aleksandar veliki izgubiti bitku zbog njih. Iako bi Vucic rado dao jos nesto od drzavne teritorije Nemcima, ali oni nece pa nece.

Rdule

pre 9 godina

A samo sveobuhvatna normalizacija(priznavanje)odnosa sa Kosovom. To ne smes covece da zaboravis. Ubrzo ce biti uslov i da udjemo prvo u NATO, lupimo sankcije Rusiji i tako dalje...

Marina

pre 9 godina

Vidim da trolove ova poseta mnogo boli. Ne cudi me kada znam sa kakvim je utiscima Angela Merkil napustila Beograd 2011. Ne mogu da verujem da nekima smetaju nemacke investicije u Srbiji, kao i to sto Srbija posle najvazniji partner Nemacke na Balkanu.

Aleks

pre 9 godina

Najzad je Nemacka iskreno,prijateljski stala uz Srbiju i pruzila joj jaku podrsku i politicku i ekonomsku a kod nas se samo javljaju nekakvi kriticari kojima ni to ne odgovara i to samo zato sto je razlog Nemacke podrske Srbiji-Vucic!Razumem da ga neki ne vole ali trebalo bi da ga postuju jer je jedini nas drzavnik koji je uspostavio vrlo bliske odnose i sa Evropom i sa Rusijom i sa Amerikom i Arapima i Kinezima...i od toga mozemo samo da prosperiramo i da iskoristimo njihove investicije u nasu zemlju i zato ne stoje kritike na njegov racun jer se pokazao daleko bolje od svojih prethodnika!

Fantom

pre 9 godina

Drago mi je što je Nemačka uz nas i što smo na pravom putu ka napretku. Ovo je definitivno dokaz da nismo sami u svetu. Zajedno ćemo postići mnogo toga.

komsija

pre 9 godina

Kada kazes da nema novih uslova, postoji opasnost za nesporazum i to zavisno od tacke referencije. Ako mislis na kratko vreme dobijas utisak da Nemacka ne uslavlja prijem Srbije priznavanjem Kosova, ali ako mislis na duze staze gde nemacki politicari(ukljucujuci i Merkelu) vec objasnili da prijem Srbije u EU je uslovno sa prijem Kosova u EU, onda stvarno nema novih uslova. Pitanje je sta Vucic misli o priznavanju Kosova. On ne govori otvoreno jer na oba slucaja ce pogresiti. Ako kaze da nece, Nemacka ce razmisljati da Srbija ne zeli da bude clan EU. Ako kaze da hoce, imatce problema u Srbiji. Sve to nije njihova greska, ali uopsta greska Srbije od momenat da Srpski Narod verovao da Milosevic pobedio NATO-om. Ponekad ja razmisljam da srpski politicari veze noge Srpskog Naroda da bi imali razlog da drugima objasne da evo ne mozemo brze...

za_bolje

pre 9 godina

Svojim odnosom prema preuzetim obavezama, sa jasnim ciljem šta mora da se uradi i gde Srbija treba da bude, izborili smo se za mnogo bolji položaj i odnos većine zemalja u svetu, pa tako i Nemačke. Čestitke premijeru na uspešnoj poseti i na do sada iskazanoj energiji u reformama.

ko jel ja

pre 9 godina

to sto se kancelarki super vule svideo i kao predsednik i kao muskarac, apsolutno podrzavam. ako ce srbija profitirati a da ja to primetim sa manje rupa po gradu i autoputevima po srbiji. samo napred vule. ako ne, nista zato, svakako necu izaci na izbore kao ni na jedne do sada. svi su politucari losi da losiji ne mogu biti.

BOT, SevenOfTwoHundred

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću! Navijam za Srbiju (pošto rezervnu domovinu nemam), navijam za Vas i pitam se odakle vam toliko snage i živaca? Ubeđen sam da će Srbija pobediti.

Jagoda

pre 9 godina

Ko god je sa Nemačkom bio saveznik poslednjih 20 godina, dobro je prošao. Odičan je potez ovo savezništvo, konačno verujem da nismo daleko od EU!

Segatrend

pre 9 godina

Zar nije Angela rekla da Nemačka ima konkretna očekivanja od Srbije koja se tiču pravne države, pitanja Kosova i privrednog usaglašavanja.
Meni se ipak čini da to jesu neki uslovi. A možda neko na sve ovo gleda kao na "istorijski" razgovor bez ikakvih obaveza da se sasluša sagovornik.
Uostalom, u nerednim mesecima ćemo i videti kojih to novih uslova "nije" bilo.

Nesvrstani

pre 9 godina

Rekose da je ovo prva poseta na najvisem nivou u poslednjih 100 god. Pa skoro je emitovan dokumentarac o putovanju kralja pred 2. svetski rat gde ga je Hitler primio uz najvece pocasti i vojnu paradu,sto je govorilo o tome koliko ga je uvazavao. Ubrzo posle toga nas je pregazio,prijateljski.E sad ,mozda kralj ovima ne spada u visoke drzavnike.

NN

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo sto mi nikada necemo ispuniti ni sve stare uslove koje nam je Nemacka postavila, a to je bese neki vid potpisanog sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom. Da li mislite da ce to postpisati Nikolic ako dobije drugi mandat da vlada od 2016 do 2020, a bese po Vucicu bi mogli da udjemo u EU 2020 a da zavrsimo pregovore i zatvorima poglavlja bese do 2018 godine.

AstonMartin

pre 9 godina

Poslovično oprezni Nemci primećuju napredak u odgovornosti i sprovođenju planiranih reformi, pa više ne uslovljavaju. Dobra polazna osnova za dalju saradnju sa Nemačkom kao najjačom zemljom EU.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kada vidite da je neko požrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i države, takvog čoveka ne treba da uslovljavate.

Nikola-Tesla

pre 9 godina

Upravo zahvaljujući Vučiću, prema Srbiji više niko ne vodi politiku uslovljavanja, konačno postajemo partneri sa najjačima u Evropi!

jovanka

pre 9 godina

Srpsko - nemacki odnosi u proslosti i treba da ostanu u proslosti. Nemacka politika i privreda je najvaznija u evropi. A Srbija je danas mala siromasna i opljackana zemlja, i zato nam treba za potporu jaka drzava sa jakom enomijom kao sto je Nemacka da bi postepeno izasli iz ovog bednog stanja.

Seka

pre 9 godina

Konacno vesti iz inostranstva sa pozitivnom ocenom, red je da ne postavljaju uslove i puste nas da se konsolidujemo malo, bar sto se ekonomije tice

Alex

pre 9 godina

Znaju oni dobro ko smo mi Vucicu,pricas lepe price za nas u Srbiji,kao da ce Nemci sada da nam daju par miliona investicija i da ce sve biti sjajno,covece ovde imas posla,dozvoljavas uslovljavanje samim tim sto govoris da Nemacka nema vise uslova,cujes li ti sebe Vucicu?a sns botovi malo se bolje potrudite sa tim tekstovima

Welington

pre 9 godina

Nisam politički opredeljen ali objektivno mi je drago što ulazimo u savezništvo sa Nemcima, mislim da nam mogu biti od izuzetne pomoći na evropskom putu.

Suki

pre 9 godina

Ne znam sta bi mogli novo od nas da traze, osim da uredimo drzavu, sto moramo i bez njihovih sugestija. Kad vec ovi prethodni nisu nista po tom pitanju uradili.

ljubica

pre 9 godina

(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)

A tebi kanda je zao sto nema jos najmanje 35 novih uslova?. Pusti stranacku osrascenost ona se ne jede, radi se o nasoj zajednickoj i jedinoj zemlji. Svima mora da bude u interesu da krenemo putem oporavka.

Bar tako izgleda

pre 9 godina

@(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)- To je ralativno staro nije nista novo, a Evropska tj. Nemacka politika se polako udaljava od rigorozne Americke politike, vec gleda svoja posla i po prvi put ne zeli da se kaci sa Rusuma niti Nemacka, niti Francuska, nit Britanija, pa i za nas je sa takvom evropskom politikom sada svetlija buducnost.

Truman

pre 9 godina

Podrška Nemačke nam je veoma bitna za ulazak u EU. Takođe, dobijamo sve više nemačkih investitora, što će definitivno umanjiti nezaposlenost u Srbiji. Na dobrom smo putu ka napretku.

Taktika zapadne politike

pre 9 godina

@(novicavg, 12. jun 2014 11:53) – I ja sam iznenadjena da nije bilo nikakvih uslova, ali se bojim da je to jer su culi izjave nasih zvanicnika koje su odlucne vezano za Rusiju, ia i u vezi Kosova su nas za sada ostavili, da nas malo opuste, pohvale kako bismo bili odmorni kada se jos vise priblizimo E.U. da nam bude mrsko posle svega da odbijemo taj uslov i da nas to vrati uanzad.

novicavg

pre 9 godina

Ono šro smo se pribojavili nije se desilo ili bar ne za sada i pominjanje čuvenih sedam uslova Nemačke oko Kosova koje je još davno formulsao namački parlamentarac Šokenholf za sada ostaje negde u fijokama Nemačkog Bundestaga.Srbija može da bude zadovoljna posetom i da prilikom realizacije ove posete bar u državničkom delu nije bilo novih uslova sem onih što je sam premijer Vučić izneo a to je nastavak dijaloga sa prištinom i pored najavljenih otvaranja poglavlja on je zatražio da se otvori i poglavlje 32 koje reguliše finansijsku disciplinu jer upravo radimo na setu zakonskih rešenja iz te oblasti.Vreme koje dolazi pokazaće delotvornost ove posete i njene krajnje domete.

milan1989g

pre 9 godina

Prvi put da se neki nas drzavnik vraca iz ovako bitne posete a da je dobio samo reci hvale i podrske,bez novih uslovljavanja koja se kasnije samo produbljuju,mozda smo konacno krenuli u pravom smeru,vreme ce pokazati.

Boban

pre 9 godina

Kada vidite da je neko pozrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i drzave, takvog coveka ne treba da uslovljavate. Posle drugo vremena imamo vlast koja brine o nasim interesima.

savkec

pre 9 godina

U prethodne dve godine, koliko je na vlasti, Vučić je pokazao da je krajnje korektan političar, ali da se "jezikom ucena" sa Vučićem ne može razgovarati.

milan1989g

pre 9 godina

Prvi put da se neki nas drzavnik vraca iz ovako bitne posete a da je dobio samo reci hvale i podrske,bez novih uslovljavanja koja se kasnije samo produbljuju,mozda smo konacno krenuli u pravom smeru,vreme ce pokazati.

Aleks

pre 9 godina

Najzad je Nemacka iskreno,prijateljski stala uz Srbiju i pruzila joj jaku podrsku i politicku i ekonomsku a kod nas se samo javljaju nekakvi kriticari kojima ni to ne odgovara i to samo zato sto je razlog Nemacke podrske Srbiji-Vucic!Razumem da ga neki ne vole ali trebalo bi da ga postuju jer je jedini nas drzavnik koji je uspostavio vrlo bliske odnose i sa Evropom i sa Rusijom i sa Amerikom i Arapima i Kinezima...i od toga mozemo samo da prosperiramo i da iskoristimo njihove investicije u nasu zemlju i zato ne stoje kritike na njegov racun jer se pokazao daleko bolje od svojih prethodnika!

Fantom

pre 9 godina

Drago mi je što je Nemačka uz nas i što smo na pravom putu ka napretku. Ovo je definitivno dokaz da nismo sami u svetu. Zajedno ćemo postići mnogo toga.

helen

pre 9 godina

(bojan, 12. jun 2014 15:47)
Gluposti, niko od nas ne trazi da priznamo nezavisno Kosovo.Moramo u datoj situaciji isposlovati najbolje uslove za zivot naseg naroda tamo, a to mozemo postici jednimo pregovorima.

kaćanin

pre 9 godina

(Rdule, 12. jun 2014 18:57)
Da se trolovi pitaju Kosovo ni sigurno bilo priznato, ali pošto o tome ne odlučuju Trolovi, već Vučić i Nikolić, od priznanja nezavisnosti Kosova nema ništa, i takav uslov pred Srbiju Nemačka i neće postaviti, jer se odgovor Vučića u Nikolića na takav zahtev zna unapred.

Tanja

pre 9 godina

Dosad smo u odnosima sa Nemackom bili u podredjenom polozaju i ispunjavali smo svaki njihov zahtev ali sada je doslo do promene i Nemacka je shvatila da takva politika vise ne moze da prodje kod ove vlasti i zato je spustila loptu i zeli sa Srbijom partnerski odnos na jednakim osnovama!Nema vise "mi zahtevamo",",mi uslovljavamo" nego se odnos sada gradi na ravnopravnoj saradnji i uz dogovor sa nama!

desimiRBuk

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo preporuka da se nastavi jednako marljivo, odgovorno i posveceno. Pohvale za do sada ucinjeno, nikakva nova uslovljavanja. Drago mi je zbog toga, jer je potvrda da se radi kako treba i da to primecuju svi, pa i Nemacka.

lolita

pre 9 godina

Sam docek, a potom i rezultati razgovora ne sumnjivo pokazuju da se stav prema Srbiji menja i da od njih imamo veliku podrsku u svakom pogledu.

sve pohvale

pre 9 godina

Normalno je da pripreme za posetu takvog nivoa nose sa sobom visoku dozu nelagode i treme, mnogo nezgodnih pitanja i pominjanja neugodnih tema i zahteva.Izgleda da je to ovaj put izostalo!

i tako to....

pre 9 godina

Kad je Tajci [sic!] pevala Danke Dojcland pre 20 godina mi smo se smejali.Posle toga smo plakali 20 godina. Trebalo nam je puno vremena da naucimo pesmicu

Marina

pre 9 godina

Vidim da trolove ova poseta mnogo boli. Ne cudi me kada znam sa kakvim je utiscima Angela Merkil napustila Beograd 2011. Ne mogu da verujem da nekima smetaju nemacke investicije u Srbiji, kao i to sto Srbija posle najvazniji partner Nemacke na Balkanu.

Jagoda

pre 9 godina

Ko god je sa Nemačkom bio saveznik poslednjih 20 godina, dobro je prošao. Odičan je potez ovo savezništvo, konačno verujem da nismo daleko od EU!

Boban

pre 9 godina

Kada vidite da je neko pozrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i drzave, takvog coveka ne treba da uslovljavate. Posle drugo vremena imamo vlast koja brine o nasim interesima.

ТЕСЛАСУ

pre 9 godina

Нена нових услова зато шро су демократе испуниле раније и што није тражено.

savkec

pre 9 godina

U prethodne dve godine, koliko je na vlasti, Vučić je pokazao da je krajnje korektan političar, ali da se "jezikom ucena" sa Vučićem ne može razgovarati.

za_bolje

pre 9 godina

Svojim odnosom prema preuzetim obavezama, sa jasnim ciljem šta mora da se uradi i gde Srbija treba da bude, izborili smo se za mnogo bolji položaj i odnos većine zemalja u svetu, pa tako i Nemačke. Čestitke premijeru na uspešnoj poseti i na do sada iskazanoj energiji u reformama.

Seka

pre 9 godina

Konacno vesti iz inostranstva sa pozitivnom ocenom, red je da ne postavljaju uslove i puste nas da se konsolidujemo malo, bar sto se ekonomije tice

ljubica

pre 9 godina

(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)

A tebi kanda je zao sto nema jos najmanje 35 novih uslova?. Pusti stranacku osrascenost ona se ne jede, radi se o nasoj zajednickoj i jedinoj zemlji. Svima mora da bude u interesu da krenemo putem oporavka.

jovanka

pre 9 godina

Srpsko - nemacki odnosi u proslosti i treba da ostanu u proslosti. Nemacka politika i privreda je najvaznija u evropi. A Srbija je danas mala siromasna i opljackana zemlja, i zato nam treba za potporu jaka drzava sa jakom enomijom kao sto je Nemacka da bi postepeno izasli iz ovog bednog stanja.

Bar tako izgleda

pre 9 godina

@(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)- To je ralativno staro nije nista novo, a Evropska tj. Nemacka politika se polako udaljava od rigorozne Americke politike, vec gleda svoja posla i po prvi put ne zeli da se kaci sa Rusuma niti Nemacka, niti Francuska, nit Britanija, pa i za nas je sa takvom evropskom politikom sada svetlija buducnost.

puna_podrška_za_dobro_pozicioniranje_nase_zemlje

pre 9 godina

Svojim odnosom i postupanjem prema preuzetim obavezama u poslednje vreme, Srbija je značajno podigla svoj ugled u međunarodnoj zajednici. Premijer od prvog dana dobro odredio interese Srbije i u tom smislu popravlja i razvija dobre odnose sa svim najvažnijim zemljama u regionu i svetu.

Nikola-Tesla

pre 9 godina

Upravo zahvaljujući Vučiću, prema Srbiji više niko ne vodi politiku uslovljavanja, konačno postajemo partneri sa najjačima u Evropi!

Truman

pre 9 godina

Podrška Nemačke nam je veoma bitna za ulazak u EU. Takođe, dobijamo sve više nemačkih investitora, što će definitivno umanjiti nezaposlenost u Srbiji. Na dobrom smo putu ka napretku.

Welington

pre 9 godina

Nisam politički opredeljen ali objektivno mi je drago što ulazimo u savezništvo sa Nemcima, mislim da nam mogu biti od izuzetne pomoći na evropskom putu.

novicavg

pre 9 godina

Ono šro smo se pribojavili nije se desilo ili bar ne za sada i pominjanje čuvenih sedam uslova Nemačke oko Kosova koje je još davno formulsao namački parlamentarac Šokenholf za sada ostaje negde u fijokama Nemačkog Bundestaga.Srbija može da bude zadovoljna posetom i da prilikom realizacije ove posete bar u državničkom delu nije bilo novih uslova sem onih što je sam premijer Vučić izneo a to je nastavak dijaloga sa prištinom i pored najavljenih otvaranja poglavlja on je zatražio da se otvori i poglavlje 32 koje reguliše finansijsku disciplinu jer upravo radimo na setu zakonskih rešenja iz te oblasti.Vreme koje dolazi pokazaće delotvornost ove posete i njene krajnje domete.

AstonMartin

pre 9 godina

Poslovično oprezni Nemci primećuju napredak u odgovornosti i sprovođenju planiranih reformi, pa više ne uslovljavaju. Dobra polazna osnova za dalju saradnju sa Nemačkom kao najjačom zemljom EU.

Suki

pre 9 godina

Ne znam sta bi mogli novo od nas da traze, osim da uredimo drzavu, sto moramo i bez njihovih sugestija. Kad vec ovi prethodni nisu nista po tom pitanju uradili.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kada vidite da je neko požrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i države, takvog čoveka ne treba da uslovljavate.

Alex

pre 9 godina

Znaju oni dobro ko smo mi Vucicu,pricas lepe price za nas u Srbiji,kao da ce Nemci sada da nam daju par miliona investicija i da ce sve biti sjajno,covece ovde imas posla,dozvoljavas uslovljavanje samim tim sto govoris da Nemacka nema vise uslova,cujes li ti sebe Vucicu?a sns botovi malo se bolje potrudite sa tim tekstovima

NN

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo sto mi nikada necemo ispuniti ni sve stare uslove koje nam je Nemacka postavila, a to je bese neki vid potpisanog sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom. Da li mislite da ce to postpisati Nikolic ako dobije drugi mandat da vlada od 2016 do 2020, a bese po Vucicu bi mogli da udjemo u EU 2020 a da zavrsimo pregovore i zatvorima poglavlja bese do 2018 godine.

Taktika zapadne politike

pre 9 godina

@(novicavg, 12. jun 2014 11:53) – I ja sam iznenadjena da nije bilo nikakvih uslova, ali se bojim da je to jer su culi izjave nasih zvanicnika koje su odlucne vezano za Rusiju, ia i u vezi Kosova su nas za sada ostavili, da nas malo opuste, pohvale kako bismo bili odmorni kada se jos vise priblizimo E.U. da nam bude mrsko posle svega da odbijemo taj uslov i da nas to vrati uanzad.

Segatrend

pre 9 godina

Zar nije Angela rekla da Nemačka ima konkretna očekivanja od Srbije koja se tiču pravne države, pitanja Kosova i privrednog usaglašavanja.
Meni se ipak čini da to jesu neki uslovi. A možda neko na sve ovo gleda kao na "istorijski" razgovor bez ikakvih obaveza da se sasluša sagovornik.
Uostalom, u nerednim mesecima ćemo i videti kojih to novih uslova "nije" bilo.

Nesvrstani

pre 9 godina

Rekose da je ovo prva poseta na najvisem nivou u poslednjih 100 god. Pa skoro je emitovan dokumentarac o putovanju kralja pred 2. svetski rat gde ga je Hitler primio uz najvece pocasti i vojnu paradu,sto je govorilo o tome koliko ga je uvazavao. Ubrzo posle toga nas je pregazio,prijateljski.E sad ,mozda kralj ovima ne spada u visoke drzavnike.

komsija

pre 9 godina

Kada kazes da nema novih uslova, postoji opasnost za nesporazum i to zavisno od tacke referencije. Ako mislis na kratko vreme dobijas utisak da Nemacka ne uslavlja prijem Srbije priznavanjem Kosova, ali ako mislis na duze staze gde nemacki politicari(ukljucujuci i Merkelu) vec objasnili da prijem Srbije u EU je uslovno sa prijem Kosova u EU, onda stvarno nema novih uslova. Pitanje je sta Vucic misli o priznavanju Kosova. On ne govori otvoreno jer na oba slucaja ce pogresiti. Ako kaze da nece, Nemacka ce razmisljati da Srbija ne zeli da bude clan EU. Ako kaze da hoce, imatce problema u Srbiji. Sve to nije njihova greska, ali uopsta greska Srbije od momenat da Srpski Narod verovao da Milosevic pobedio NATO-om. Ponekad ja razmisljam da srpski politicari veze noge Srpskog Naroda da bi imali razlog da drugima objasne da evo ne mozemo brze...

mrki

pre 9 godina

Nema novih uslova Nemacke, ali su stari toliko zahtevni da ce i Aleksandar veliki izgubiti bitku zbog njih. Iako bi Vucic rado dao jos nesto od drzavne teritorije Nemcima, ali oni nece pa nece.

ko jel ja

pre 9 godina

to sto se kancelarki super vule svideo i kao predsednik i kao muskarac, apsolutno podrzavam. ako ce srbija profitirati a da ja to primetim sa manje rupa po gradu i autoputevima po srbiji. samo napred vule. ako ne, nista zato, svakako necu izaci na izbore kao ni na jedne do sada. svi su politucari losi da losiji ne mogu biti.

Rdule

pre 9 godina

A samo sveobuhvatna normalizacija(priznavanje)odnosa sa Kosovom. To ne smes covece da zaboravis. Ubrzo ce biti uslov i da udjemo prvo u NATO, lupimo sankcije Rusiji i tako dalje...

BOT, SevenOfTwoHundred

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću! Navijam za Srbiju (pošto rezervnu domovinu nemam), navijam za Vas i pitam se odakle vam toliko snage i živaca? Ubeđen sam da će Srbija pobediti.

Raco andjelic

pre 9 godina

Ako se budemo odgovorno ponasali i sprovodili reforme drustva i primenjivali iskustva drugih drzava ima sanse da za koju godinu vidimo svetlo na kraju tunela, nema nikakvih uslova za nas od drugih mi sami sebi pravimo problem

joja rf

pre 9 godina

Mi smo dugo godina vodili pogresnu politiku i zato nas je svet uslovljavao a li izgleda da smo nesto ipak naucili iz svojih gresaka i sad smo dosta pametniji u pitanju vanjske politike.

Mimo vranjes

pre 9 godina

Samo konkretnim potezima i reformama celog drustva Srbija moze napred ,Nemacka je nas prijatelj i njihova pomoc ce nam dosta znaciti na putu ka EU.

Milena Anusic

pre 9 godina

Da smo se odgovorno ponasali ranije prema sebi i drugima ne bi ovoliko propali niti bi ikad imali ikakve uslove od sveta.

Tanja1

pre 9 godina

Nadam se da ce nova vlada doneti boljitku nase drzave,otvaranju novih radnih mesta i pruzanju lakseg i sigurnijeg zivota za nasu decu.Da ce E vropa uvideti da je nasa zemlja puna plodnih njiva ,radnog naroda koji je spreman casno i posteno raditi.............

Jovana

pre 9 godina

Umesto svi da budemo zadovoljni posetom Nemackoj i podrsci koju nam pruzaju,javljaju se neki koji kritikuju bez ikakvog valjanog razloga a sve sa ciljem da omalovaze uspeh politike Vucica!Mislim da bi smo se trebali sloziti oko nekih bitnih stvari i pokazati jedinstvo jer je to u interesu gradjana a ne sve politizovati i umanjivati znacaj ove posete!Da je bilo koji drugi politicar uspeo da dobije ovakvu jaku podrsku Nemacke podrzao bih ga jer nam to odgovara i zato mislim da ovoga puta svi treba da podrzimo Vucica!

LinaL

pre 9 godina

(Mile JNA, 12. jun 2014 19:36)
Znaci to kad zelimo biti u dobrim odnosima sa svima i kad vodimo pametnu politiku, se podvodi pod "ljubiti noge". Sta treba raditi, ratovati, biti u sukobu sa onima koji su u svakom smislu jaci od nas? Dosta nam je toga bilo u proslosti.

ретрорефлексија

pre 9 godina

Без нових условљавања је само још један доказа да је Србија на правом и добром путу и да нам остаје само да се настави са темељним приступом свим реформама као што је до сада рађено и зато све похвале за премијера и његов добро изабран тим владе који нас предводи.

Daredevil

pre 9 godina

Najbitnije je da pažljivo, dobro i pametno radimo na ekonomskim reformama kako bi se osetilo znatno poboljšanje, a čim ekonomsko tržište bude jako i stabilno strani investitori će mnogo više ulagati i imaćemo bolju saradnju sa njima.

komsija

pre 9 godina

Kada kazes da nema novih uslova, postoji opasnost za nesporazum i to zavisno od tacke referencije. Ako mislis na kratko vreme dobijas utisak da Nemacka ne uslavlja prijem Srbije priznavanjem Kosova, ali ako mislis na duze staze gde nemacki politicari(ukljucujuci i Merkelu) vec objasnili da prijem Srbije u EU je uslovno sa prijem Kosova u EU, onda stvarno nema novih uslova. Pitanje je sta Vucic misli o priznavanju Kosova. On ne govori otvoreno jer na oba slucaja ce pogresiti. Ako kaze da nece, Nemacka ce razmisljati da Srbija ne zeli da bude clan EU. Ako kaze da hoce, imatce problema u Srbiji. Sve to nije njihova greska, ali uopsta greska Srbije od momenat da Srpski Narod verovao da Milosevic pobedio NATO-om. Ponekad ja razmisljam da srpski politicari veze noge Srpskog Naroda da bi imali razlog da drugima objasne da evo ne mozemo brze...

ko jel ja

pre 9 godina

to sto se kancelarki super vule svideo i kao predsednik i kao muskarac, apsolutno podrzavam. ako ce srbija profitirati a da ja to primetim sa manje rupa po gradu i autoputevima po srbiji. samo napred vule. ako ne, nista zato, svakako necu izaci na izbore kao ni na jedne do sada. svi su politucari losi da losiji ne mogu biti.

mrki

pre 9 godina

Nema novih uslova Nemacke, ali su stari toliko zahtevni da ce i Aleksandar veliki izgubiti bitku zbog njih. Iako bi Vucic rado dao jos nesto od drzavne teritorije Nemcima, ali oni nece pa nece.

BOT, SevenOfTwoHundred

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću! Navijam za Srbiju (pošto rezervnu domovinu nemam), navijam za Vas i pitam se odakle vam toliko snage i živaca? Ubeđen sam da će Srbija pobediti.

milan1989g

pre 9 godina

Prvi put da se neki nas drzavnik vraca iz ovako bitne posete a da je dobio samo reci hvale i podrske,bez novih uslovljavanja koja se kasnije samo produbljuju,mozda smo konacno krenuli u pravom smeru,vreme ce pokazati.

NN

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo sto mi nikada necemo ispuniti ni sve stare uslove koje nam je Nemacka postavila, a to je bese neki vid potpisanog sporazuma o dobrosusedskim odnosima sa Kosovom. Da li mislite da ce to postpisati Nikolic ako dobije drugi mandat da vlada od 2016 do 2020, a bese po Vucicu bi mogli da udjemo u EU 2020 a da zavrsimo pregovore i zatvorima poglavlja bese do 2018 godine.

Segatrend

pre 9 godina

Zar nije Angela rekla da Nemačka ima konkretna očekivanja od Srbije koja se tiču pravne države, pitanja Kosova i privrednog usaglašavanja.
Meni se ipak čini da to jesu neki uslovi. A možda neko na sve ovo gleda kao na "istorijski" razgovor bez ikakvih obaveza da se sasluša sagovornik.
Uostalom, u nerednim mesecima ćemo i videti kojih to novih uslova "nije" bilo.

Nesvrstani

pre 9 godina

Rekose da je ovo prva poseta na najvisem nivou u poslednjih 100 god. Pa skoro je emitovan dokumentarac o putovanju kralja pred 2. svetski rat gde ga je Hitler primio uz najvece pocasti i vojnu paradu,sto je govorilo o tome koliko ga je uvazavao. Ubrzo posle toga nas je pregazio,prijateljski.E sad ,mozda kralj ovima ne spada u visoke drzavnike.

Taktika zapadne politike

pre 9 godina

@(novicavg, 12. jun 2014 11:53) – I ja sam iznenadjena da nije bilo nikakvih uslova, ali se bojim da je to jer su culi izjave nasih zvanicnika koje su odlucne vezano za Rusiju, ia i u vezi Kosova su nas za sada ostavili, da nas malo opuste, pohvale kako bismo bili odmorni kada se jos vise priblizimo E.U. da nam bude mrsko posle svega da odbijemo taj uslov i da nas to vrati uanzad.

Alex

pre 9 godina

Znaju oni dobro ko smo mi Vucicu,pricas lepe price za nas u Srbiji,kao da ce Nemci sada da nam daju par miliona investicija i da ce sve biti sjajno,covece ovde imas posla,dozvoljavas uslovljavanje samim tim sto govoris da Nemacka nema vise uslova,cujes li ti sebe Vucicu?a sns botovi malo se bolje potrudite sa tim tekstovima

Rdule

pre 9 godina

A samo sveobuhvatna normalizacija(priznavanje)odnosa sa Kosovom. To ne smes covece da zaboravis. Ubrzo ce biti uslov i da udjemo prvo u NATO, lupimo sankcije Rusiji i tako dalje...

savkec

pre 9 godina

U prethodne dve godine, koliko je na vlasti, Vučić je pokazao da je krajnje korektan političar, ali da se "jezikom ucena" sa Vučićem ne može razgovarati.

Boban

pre 9 godina

Kada vidite da je neko pozrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i drzave, takvog coveka ne treba da uslovljavate. Posle drugo vremena imamo vlast koja brine o nasim interesima.

Seka

pre 9 godina

Konacno vesti iz inostranstva sa pozitivnom ocenom, red je da ne postavljaju uslove i puste nas da se konsolidujemo malo, bar sto se ekonomije tice

Nikola-Tesla

pre 9 godina

Upravo zahvaljujući Vučiću, prema Srbiji više niko ne vodi politiku uslovljavanja, konačno postajemo partneri sa najjačima u Evropi!

novicavg

pre 9 godina

Ono šro smo se pribojavili nije se desilo ili bar ne za sada i pominjanje čuvenih sedam uslova Nemačke oko Kosova koje je još davno formulsao namački parlamentarac Šokenholf za sada ostaje negde u fijokama Nemačkog Bundestaga.Srbija može da bude zadovoljna posetom i da prilikom realizacije ove posete bar u državničkom delu nije bilo novih uslova sem onih što je sam premijer Vučić izneo a to je nastavak dijaloga sa prištinom i pored najavljenih otvaranja poglavlja on je zatražio da se otvori i poglavlje 32 koje reguliše finansijsku disciplinu jer upravo radimo na setu zakonskih rešenja iz te oblasti.Vreme koje dolazi pokazaće delotvornost ove posete i njene krajnje domete.

куче драгољупче

pre 9 godina

Kada vidite da je neko požrtvovan, odgovoran i iskren, da sve radi u interesu svog naroda i države, takvog čoveka ne treba da uslovljavate.

Welington

pre 9 godina

Nisam politički opredeljen ali objektivno mi je drago što ulazimo u savezništvo sa Nemcima, mislim da nam mogu biti od izuzetne pomoći na evropskom putu.

Jagoda

pre 9 godina

Ko god je sa Nemačkom bio saveznik poslednjih 20 godina, dobro je prošao. Odičan je potez ovo savezništvo, konačno verujem da nismo daleko od EU!

Truman

pre 9 godina

Podrška Nemačke nam je veoma bitna za ulazak u EU. Takođe, dobijamo sve više nemačkih investitora, što će definitivno umanjiti nezaposlenost u Srbiji. Na dobrom smo putu ka napretku.

AstonMartin

pre 9 godina

Poslovično oprezni Nemci primećuju napredak u odgovornosti i sprovođenju planiranih reformi, pa više ne uslovljavaju. Dobra polazna osnova za dalju saradnju sa Nemačkom kao najjačom zemljom EU.

jovanka

pre 9 godina

Srpsko - nemacki odnosi u proslosti i treba da ostanu u proslosti. Nemacka politika i privreda je najvaznija u evropi. A Srbija je danas mala siromasna i opljackana zemlja, i zato nam treba za potporu jaka drzava sa jakom enomijom kao sto je Nemacka da bi postepeno izasli iz ovog bednog stanja.

Bar tako izgleda

pre 9 godina

@(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)- To je ralativno staro nije nista novo, a Evropska tj. Nemacka politika se polako udaljava od rigorozne Americke politike, vec gleda svoja posla i po prvi put ne zeli da se kaci sa Rusuma niti Nemacka, niti Francuska, nit Britanija, pa i za nas je sa takvom evropskom politikom sada svetlija buducnost.

Suki

pre 9 godina

Ne znam sta bi mogli novo od nas da traze, osim da uredimo drzavu, sto moramo i bez njihovih sugestija. Kad vec ovi prethodni nisu nista po tom pitanju uradili.

ljubica

pre 9 godina

(Mirko P, 12. jun 2014 11:41)

A tebi kanda je zao sto nema jos najmanje 35 novih uslova?. Pusti stranacku osrascenost ona se ne jede, radi se o nasoj zajednickoj i jedinoj zemlji. Svima mora da bude u interesu da krenemo putem oporavka.

Aleks

pre 9 godina

Najzad je Nemacka iskreno,prijateljski stala uz Srbiju i pruzila joj jaku podrsku i politicku i ekonomsku a kod nas se samo javljaju nekakvi kriticari kojima ni to ne odgovara i to samo zato sto je razlog Nemacke podrske Srbiji-Vucic!Razumem da ga neki ne vole ali trebalo bi da ga postuju jer je jedini nas drzavnik koji je uspostavio vrlo bliske odnose i sa Evropom i sa Rusijom i sa Amerikom i Arapima i Kinezima...i od toga mozemo samo da prosperiramo i da iskoristimo njihove investicije u nasu zemlju i zato ne stoje kritike na njegov racun jer se pokazao daleko bolje od svojih prethodnika!

Fantom

pre 9 godina

Drago mi je što je Nemačka uz nas i što smo na pravom putu ka napretku. Ovo je definitivno dokaz da nismo sami u svetu. Zajedno ćemo postići mnogo toga.

za_bolje

pre 9 godina

Svojim odnosom prema preuzetim obavezama, sa jasnim ciljem šta mora da se uradi i gde Srbija treba da bude, izborili smo se za mnogo bolji položaj i odnos većine zemalja u svetu, pa tako i Nemačke. Čestitke premijeru na uspešnoj poseti i na do sada iskazanoj energiji u reformama.

Marina

pre 9 godina

Vidim da trolove ova poseta mnogo boli. Ne cudi me kada znam sa kakvim je utiscima Angela Merkil napustila Beograd 2011. Ne mogu da verujem da nekima smetaju nemacke investicije u Srbiji, kao i to sto Srbija posle najvazniji partner Nemacke na Balkanu.

ТЕСЛАСУ

pre 9 godina

Нена нових услова зато шро су демократе испуниле раније и што није тражено.

i tako to....

pre 9 godina

Kad je Tajci [sic!] pevala Danke Dojcland pre 20 godina mi smo se smejali.Posle toga smo plakali 20 godina. Trebalo nam je puno vremena da naucimo pesmicu

lolita

pre 9 godina

Sam docek, a potom i rezultati razgovora ne sumnjivo pokazuju da se stav prema Srbiji menja i da od njih imamo veliku podrsku u svakom pogledu.

desimiRBuk

pre 9 godina

Nema novih uslova, samo preporuka da se nastavi jednako marljivo, odgovorno i posveceno. Pohvale za do sada ucinjeno, nikakva nova uslovljavanja. Drago mi je zbog toga, jer je potvrda da se radi kako treba i da to primecuju svi, pa i Nemacka.

Tanja1

pre 9 godina

Nadam se da ce nova vlada doneti boljitku nase drzave,otvaranju novih radnih mesta i pruzanju lakseg i sigurnijeg zivota za nasu decu.Da ce E vropa uvideti da je nasa zemlja puna plodnih njiva ,radnog naroda koji je spreman casno i posteno raditi.............

Jovana

pre 9 godina

Umesto svi da budemo zadovoljni posetom Nemackoj i podrsci koju nam pruzaju,javljaju se neki koji kritikuju bez ikakvog valjanog razloga a sve sa ciljem da omalovaze uspeh politike Vucica!Mislim da bi smo se trebali sloziti oko nekih bitnih stvari i pokazati jedinstvo jer je to u interesu gradjana a ne sve politizovati i umanjivati znacaj ove posete!Da je bilo koji drugi politicar uspeo da dobije ovakvu jaku podrsku Nemacke podrzao bih ga jer nam to odgovara i zato mislim da ovoga puta svi treba da podrzimo Vucica!

helen

pre 9 godina

(bojan, 12. jun 2014 15:47)
Gluposti, niko od nas ne trazi da priznamo nezavisno Kosovo.Moramo u datoj situaciji isposlovati najbolje uslove za zivot naseg naroda tamo, a to mozemo postici jednimo pregovorima.

Tanja

pre 9 godina

Dosad smo u odnosima sa Nemackom bili u podredjenom polozaju i ispunjavali smo svaki njihov zahtev ali sada je doslo do promene i Nemacka je shvatila da takva politika vise ne moze da prodje kod ove vlasti i zato je spustila loptu i zeli sa Srbijom partnerski odnos na jednakim osnovama!Nema vise "mi zahtevamo",",mi uslovljavamo" nego se odnos sada gradi na ravnopravnoj saradnji i uz dogovor sa nama!

kaćanin

pre 9 godina

(Rdule, 12. jun 2014 18:57)
Da se trolovi pitaju Kosovo ni sigurno bilo priznato, ali pošto o tome ne odlučuju Trolovi, već Vučić i Nikolić, od priznanja nezavisnosti Kosova nema ništa, i takav uslov pred Srbiju Nemačka i neće postaviti, jer se odgovor Vučića u Nikolića na takav zahtev zna unapred.

sve pohvale

pre 9 godina

Normalno je da pripreme za posetu takvog nivoa nose sa sobom visoku dozu nelagode i treme, mnogo nezgodnih pitanja i pominjanja neugodnih tema i zahteva.Izgleda da je to ovaj put izostalo!

puna_podrška_za_dobro_pozicioniranje_nase_zemlje

pre 9 godina

Svojim odnosom i postupanjem prema preuzetim obavezama u poslednje vreme, Srbija je značajno podigla svoj ugled u međunarodnoj zajednici. Premijer od prvog dana dobro odredio interese Srbije i u tom smislu popravlja i razvija dobre odnose sa svim najvažnijim zemljama u regionu i svetu.

Raco andjelic

pre 9 godina

Ako se budemo odgovorno ponasali i sprovodili reforme drustva i primenjivali iskustva drugih drzava ima sanse da za koju godinu vidimo svetlo na kraju tunela, nema nikakvih uslova za nas od drugih mi sami sebi pravimo problem

joja rf

pre 9 godina

Mi smo dugo godina vodili pogresnu politiku i zato nas je svet uslovljavao a li izgleda da smo nesto ipak naucili iz svojih gresaka i sad smo dosta pametniji u pitanju vanjske politike.

Mimo vranjes

pre 9 godina

Samo konkretnim potezima i reformama celog drustva Srbija moze napred ,Nemacka je nas prijatelj i njihova pomoc ce nam dosta znaciti na putu ka EU.

Milena Anusic

pre 9 godina

Da smo se odgovorno ponasali ranije prema sebi i drugima ne bi ovoliko propali niti bi ikad imali ikakve uslove od sveta.

LinaL

pre 9 godina

(Mile JNA, 12. jun 2014 19:36)
Znaci to kad zelimo biti u dobrim odnosima sa svima i kad vodimo pametnu politiku, se podvodi pod "ljubiti noge". Sta treba raditi, ratovati, biti u sukobu sa onima koji su u svakom smislu jaci od nas? Dosta nam je toga bilo u proslosti.

ретрорефлексија

pre 9 godina

Без нових условљавања је само још један доказа да је Србија на правом и добром путу и да нам остаје само да се настави са темељним приступом свим реформама као што је до сада рађено и зато све похвале за премијера и његов добро изабран тим владе који нас предводи.

Daredevil

pre 9 godina

Najbitnije je da pažljivo, dobro i pametno radimo na ekonomskim reformama kako bi se osetilo znatno poboljšanje, a čim ekonomsko tržište bude jako i stabilno strani investitori će mnogo više ulagati i imaćemo bolju saradnju sa njima.