Sreda, 11.06.2014.

17:09

Ministarstvo se ne bavi pojedincima

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio da nije posao ministarstva da se bavi pojedinačnim slučajevima bilo da je reč o žalbi na nekog direktora ili na doktorat.

Izvor: B92

Ministarstvo se ne bavi pojedincima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 9 godina

"Čemu nam služe komisije za akreditaciju, čemu služe univerziteti, senati, rektorati, šta se tamo dešava? Svako treba da radi ono što mu je posao.
A šta da se radi ako je i Rektor stekao doktorat na sumnjiv način?

Tihokapelnik

pre 9 godina

,,Ministarstvo pravde ne treba da rešava pojedinačne tužbe za ubistvo.''
,,Ministarstvo spoljnih poslova ne treba da rešava pojedinačne diplomatske skandale.''
,,Ministarstvo za energetiku ne treba da rešava eksplozije pojedinačne elektrane.''

Ovo se piše samo od sebe! :-D

Kvazimoodo

pre 9 godina

MInistre, da bi Vi poceli "sistemski da resavate problem" kako ste se izjasnili, Vi morate da isterate na cistac sve optuzbe vezane za MegaSegaBleja univerzitet. Ovo nije tek bilo koji slucaj na koji bi trebalo da reaguju institucije. Pa Vi ako ovo ne razjasnite onda sve ode dodjavola i nema nikakve nade za skolstvo u Srbiji. Ovo je primer na kome se lomi sve vezano za fakultete u Srbiji.
A taj vas sef kabineta bi trebalo da se nauci lepom ponasanju. Koja je to izjava "mozete da me mrzite". Sto bi iko ikog trebalo da mrzi.
I iznecu jedno krajnje licno misljenje i bojazan. Mislim da ste obican pion u necijim rukama i da nijednu odluku necete doneti licno vec na neciju inicijativu. Mica upravlja svime jer je svoje "studente" infiltrirao svugde. Tesko je sad tu hobotnicu ocistiti.
Nema mesta optimizmu.

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Bilo bi postenije da odmah kaze da nije on kriv sto je ministar doticnog ministarstva, krivi su oni sto su ga tu gde jeste postavili.

Miloš

pre 9 godina

Izvinite svi, ali ja za ovo ne krivim ministra, ni šefa kabineta, nego novinare. Umesto što uvek dolaze nepripremljeni na KZN, bez ikakvog znanja o temi o kojoj treba da se razgovara, mogli bi da pronađu kičmu i da više nijedan novinar ne dođe na bilo kakav "event" ili konferenciju Ministarstva prosvete dok ne dobiju izvinjenje ministra, ostavku ovog "mene mrzite" lika i KZN posvećenu temi o kojoj ministar nije hteo da govori. Da vidite kako bi promenili ploču. Ali, ovde je novinarstvo kao profesija potpuno devalvirano...

Natasa

pre 9 godina

Možda bi trebalo, ministre. Ovo nije slučaj "nekog pojedinca", to je tvoj kolega, a vi ste vlast, trebalo bi da budete elita a ne dno. Samo ne zaboravi, proći će i ovo ministrovanje, biće te sramota jednog dana. Stidećeš se pred kolegama, pred studentima, pred porodicom, jednoga dana će tvoja deca biti studenti, hoćeš da ih upišeš na Megatrend da bi završili fax, magistrirali i doktorirali za 6 godina?

spasimo nauku?

pre 9 godina

Verbic sam sebe demantuje. Ne bavi se pojedinacnim slucajevima, a sastaje se sa direktorima osnovnih skola pojedinacno. Sto se tice Nemanje,tuzno je jer je on jedan od clanove,ako ne i vodja, pokreta spasimo nauku i da nije na ovoj poziciji sad,protest bi napravio zbog plagijata. A ovako, u retorici moze da sebe opravda. Nemanja nadam se da citas ovo,ali niste na dobrom putu! Ignorosanjem i bezanjem od odgovornosti nista necete uraditi. A mozda, vi i niste za ozbiljno obrazovanje i nauku? Mozda su Festival nauke i Petnica vas maximum? Da se razumemo, ni jedna od te dve institucije nema ni ozbiljna istrazivanja niti se odnose se na obrazovanje za svu nasu decu. Drzi te do sebe. Ovako ste,pa isto kao oni,a suprotni od onoga sto ste se zalagali.

alek

pre 9 godina

Sto bi rekao Drug Premijer....
Necu vise ni rec da cujem!

Sramota Vebicu, da imas imalo dostojanstva podneo bi ostavku ili trazio da Stefanovic podnese ostavku.
Mozda bi u tom slucaju tvoje ime ostalo upamceno.
Ovako.... bices samo krpa kojom ce, kad tad, isti ti koje branis obrisati pod.
Stidi se!

jovan

pre 9 godina

Kako te nije sramota da se zavitlavas sa javnoscu mladicu? kakav dovraga pojedinac? U pitanju je ministar u vladi. U pitanju je jedan privatan fakultet koji prihoduje a ciji direktor i vlasnik nema dokaze o svojome doktoratu? Ti izgleda ne shvatas koje je to skandalozna tema ili si doveden na funkciju da se pravis lud i da sve nas pravis ludima. za ovo si takodje i ti jednako odgovoran kao i vinovnici najveceg skandala obrazovnih parainstitucija u Srbiji. I neces proci tako jeftino, budi siguran u to.

Prof.

pre 9 godina

Ministar ocigledno ne zna sta je posao njegovog minitarstva. Ministarstvo prosvete organizuje rad i kontrolu obrazovnog sistema, tako da ono mora da proverava sve zalbe koje se odnose na direktore, profesore itd. To ministarstvo inace redovno radi i gradjani stalno upucuju zalbe.

Ministar ocigledno smatra da je dovoljno da on ima viziju, a da ce neko drugi da organizuje i kontrolise prosvetni sistem. To jednostavno znaci da ovaj ministar ne samo da nece nista da resi, vec ce da doprinese jos vecem haosu.

Zbog ideje da se ne mesa u svoj posao ( a i ocigledne nesposobnosti da odgovori na postavljena pitanja novinara), ministar Verbic bi morao da podnese ostavku. Nema potrebe da Srbija gubi vreme sa njim, treba da se resavaju konkretna pitanja.

Pera

pre 9 godina

E moj Verbicu, ako si toliko principijelan, onda si morao nakon ispada svog sefa koji je resio da se bavi pojedinacnim slucajem (i koji se uvek bavi pojedinacnim sluicajevima) da podneses ostavku.

Ovako, Verbic je preposten, njegov politicki otac nije, njegov sef kabineta nije. Ne moze to tako.


Usput Verbicu, ni jedan SNS glasac i ljubitelj dela i lika gospodara Vucica nema pojma ko si ti, koji su tvoji kvaliteti i sta ti uopste radis u Vladi. I niko od njih nikada nece stati da te zastiti kada dodje oluja.

Sutra, kad te Vucic pusti niz vodu niko nece znati da si otsao. Gde ces onda, pljunuo si u lice akademskom u zemlji, a za inostranstvo si mator.


I na kraju, sta ima jedan ministar Verbic da se sastaje sa nekim pojednacnim direktorima skola. Po Verbicu, postoje nadlezne institucije koje sluze za to, a ministarstvo to nije.

I samo te cekam kad budes resio da se slikas sa pojedincima koji donesu medalje sa olimpijada iz matematike, fizike i sl.

Matora Budala

pre 9 godina

Gospodin "ministar" je, sudeći po njegovoj izjavi i načina na koji rezonuje, sasvim očigledno pripadnik onog dela srpske populacije, koji jeste pismen (ume da čita), ali mu nikad nije jasno to što je pročitao...
Sumnjam da bi mu bilo šta postalo jasnije, kada bi mu neko nacrtao, ali je to sasvim u duhu naprednog trenda, koji je zahvatio ovo društvo!
Nadam se da ćemo nekako preživeti, njegovo (njihovo) poimanje sprovođenja vlasti, a da će svi "zaslužni" kad-tad doći pred lice pravde, da odgovore na neka zanimljiva pitanja...

nasa posla

pre 9 godina

Meni je bilo zanimljivo kada je Vucic rekao da je obrazlozenje plagijata bilo 'glupo', ali jos zanimljivije je da je u istoj recenici rekao da se i ministar Verbic sa tim slozio.
Naravno od Verbica ni reci da li se jeste ili nije slozio

Duka

pre 9 godina

Gospodine ministre, Vi ste pravi dokaz da je inteligencija višeslojna. Kako, po Vašem mišljenju, Vi stojite sa socijalnom inteligencijom?

Branko

pre 9 godina

Mozda gresim, ali cini mi se da je isto to Ministarstvo dodelilo akreditaciju Megatrend univerziztetu? Kako je odjednom postalo nenadlezno za desavanja na fakultetima Megatrend univerziteta?

Bolje se vrati u Petnicu

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama.
Pa nije ministarstvo centar za obuku pa da se ministar pola godine uhodava i uci sta mu je posao.

Vesna Stojković-Perić

pre 9 godina

Bojim se da se novi ministar Verbić debelo zamerio delu javnosti time što neće da "zauzme stranu". Ima rezona u tome što kaže da Ministarstvo treba stvari da rešava sistemski. Ako ćemo pošteno, kada se Vučić bavi pojedinostima i pojedincima, onda mu se prigovara uz tvrdnju da moramo da jačamo institucije. Ne bih ja Verbića olako osudila (i napala) zbog ove izjave, odnosno, odsustva "zauzimanja strane", jer, hajde da se ne lažemo, od njega se upravo to traži. Medjutim, oko akreditacije za Megatrend, e tu bi Ministarstvo apsolutno moralo da se umeša.

cica

pre 9 godina

ovaj slučaj je otkrio da je ministarstvo loše radilo. diskreditovan je akreditovani fakultet čime je diskreditovana institucija nadležna za izdavanje akreditacije, pokazani su propusti ili u domenu akreditacionih kriterijuma, ili u njihovoj proveri i kontroli ispunjenosti. diskreditovan je i fpn jer njihova profesorka svedoči o nižem kvalitetu naših disertacija. iznete su ozbiljne sumnje da sistem ne funkcioniše a za to je odgovorno ministarstvo uz saučestvovanje pojedinih fakulteta i pojedinaca. ovde mnogi treba da odgovaraju

crni domino

pre 9 godina

Znaci i vi ste gospodine Verbicu clan Vlade Srbije koju zovemo Vlada sprdnje!
Sram vas bilo Ministre, branite Tomu, Velju, Stefanovica - otpad drzavni!
I vi ste sprdnja kada takve branite...

Вељо

pre 9 godina

У складу са оном њиховом често понављаном "мантром" да су они задужени и одговорни за "све и за ништа"- па када дођу у ситуацију да се фотографишу за дневне новине сви су ту, али када треба да решите било који конкретан проблем нико није надлежан...

Ministar za neobrazovanje

pre 9 godina

A koga treba da zabrine poplava nepismenih "doktora", cistacicu u ministarstvu ili ovu sramotu od ministra. Treba biti veliki poltron pa da se pravis naivan kao da je sve uredu!

Branko

pre 9 godina

Mozda gresim, ali cini mi se da je isto to Ministarstvo dodelilo akreditaciju Megatrend univerziztetu? Kako je odjednom postalo nenadlezno za desavanja na fakultetima Megatrend univerziteta?

Ministar za neobrazovanje

pre 9 godina

A koga treba da zabrine poplava nepismenih "doktora", cistacicu u ministarstvu ili ovu sramotu od ministra. Treba biti veliki poltron pa da se pravis naivan kao da je sve uredu!

Pera

pre 9 godina

E moj Verbicu, ako si toliko principijelan, onda si morao nakon ispada svog sefa koji je resio da se bavi pojedinacnim slucajem (i koji se uvek bavi pojedinacnim sluicajevima) da podneses ostavku.

Ovako, Verbic je preposten, njegov politicki otac nije, njegov sef kabineta nije. Ne moze to tako.


Usput Verbicu, ni jedan SNS glasac i ljubitelj dela i lika gospodara Vucica nema pojma ko si ti, koji su tvoji kvaliteti i sta ti uopste radis u Vladi. I niko od njih nikada nece stati da te zastiti kada dodje oluja.

Sutra, kad te Vucic pusti niz vodu niko nece znati da si otsao. Gde ces onda, pljunuo si u lice akademskom u zemlji, a za inostranstvo si mator.


I na kraju, sta ima jedan ministar Verbic da se sastaje sa nekim pojednacnim direktorima skola. Po Verbicu, postoje nadlezne institucije koje sluze za to, a ministarstvo to nije.

I samo te cekam kad budes resio da se slikas sa pojedincima koji donesu medalje sa olimpijada iz matematike, fizike i sl.

crni domino

pre 9 godina

Znaci i vi ste gospodine Verbicu clan Vlade Srbije koju zovemo Vlada sprdnje!
Sram vas bilo Ministre, branite Tomu, Velju, Stefanovica - otpad drzavni!
I vi ste sprdnja kada takve branite...

Duka

pre 9 godina

Gospodine ministre, Vi ste pravi dokaz da je inteligencija višeslojna. Kako, po Vašem mišljenju, Vi stojite sa socijalnom inteligencijom?

nasa posla

pre 9 godina

Meni je bilo zanimljivo kada je Vucic rekao da je obrazlozenje plagijata bilo 'glupo', ali jos zanimljivije je da je u istoj recenici rekao da se i ministar Verbic sa tim slozio.
Naravno od Verbica ni reci da li se jeste ili nije slozio

Вељо

pre 9 godina

У складу са оном њиховом често понављаном "мантром" да су они задужени и одговорни за "све и за ништа"- па када дођу у ситуацију да се фотографишу за дневне новине сви су ту, али када треба да решите било који конкретан проблем нико није надлежан...

Bolje se vrati u Petnicu

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama.
Pa nije ministarstvo centar za obuku pa da se ministar pola godine uhodava i uci sta mu je posao.

Matora Budala

pre 9 godina

Gospodin "ministar" je, sudeći po njegovoj izjavi i načina na koji rezonuje, sasvim očigledno pripadnik onog dela srpske populacije, koji jeste pismen (ume da čita), ali mu nikad nije jasno to što je pročitao...
Sumnjam da bi mu bilo šta postalo jasnije, kada bi mu neko nacrtao, ali je to sasvim u duhu naprednog trenda, koji je zahvatio ovo društvo!
Nadam se da ćemo nekako preživeti, njegovo (njihovo) poimanje sprovođenja vlasti, a da će svi "zaslužni" kad-tad doći pred lice pravde, da odgovore na neka zanimljiva pitanja...

cica

pre 9 godina

ovaj slučaj je otkrio da je ministarstvo loše radilo. diskreditovan je akreditovani fakultet čime je diskreditovana institucija nadležna za izdavanje akreditacije, pokazani su propusti ili u domenu akreditacionih kriterijuma, ili u njihovoj proveri i kontroli ispunjenosti. diskreditovan je i fpn jer njihova profesorka svedoči o nižem kvalitetu naših disertacija. iznete su ozbiljne sumnje da sistem ne funkcioniše a za to je odgovorno ministarstvo uz saučestvovanje pojedinih fakulteta i pojedinaca. ovde mnogi treba da odgovaraju

alek

pre 9 godina

Sto bi rekao Drug Premijer....
Necu vise ni rec da cujem!

Sramota Vebicu, da imas imalo dostojanstva podneo bi ostavku ili trazio da Stefanovic podnese ostavku.
Mozda bi u tom slucaju tvoje ime ostalo upamceno.
Ovako.... bices samo krpa kojom ce, kad tad, isti ti koje branis obrisati pod.
Stidi se!

jovan

pre 9 godina

Kako te nije sramota da se zavitlavas sa javnoscu mladicu? kakav dovraga pojedinac? U pitanju je ministar u vladi. U pitanju je jedan privatan fakultet koji prihoduje a ciji direktor i vlasnik nema dokaze o svojome doktoratu? Ti izgleda ne shvatas koje je to skandalozna tema ili si doveden na funkciju da se pravis lud i da sve nas pravis ludima. za ovo si takodje i ti jednako odgovoran kao i vinovnici najveceg skandala obrazovnih parainstitucija u Srbiji. I neces proci tako jeftino, budi siguran u to.

Vesna Stojković-Perić

pre 9 godina

Bojim se da se novi ministar Verbić debelo zamerio delu javnosti time što neće da "zauzme stranu". Ima rezona u tome što kaže da Ministarstvo treba stvari da rešava sistemski. Ako ćemo pošteno, kada se Vučić bavi pojedinostima i pojedincima, onda mu se prigovara uz tvrdnju da moramo da jačamo institucije. Ne bih ja Verbića olako osudila (i napala) zbog ove izjave, odnosno, odsustva "zauzimanja strane", jer, hajde da se ne lažemo, od njega se upravo to traži. Medjutim, oko akreditacije za Megatrend, e tu bi Ministarstvo apsolutno moralo da se umeša.

spasimo nauku?

pre 9 godina

Verbic sam sebe demantuje. Ne bavi se pojedinacnim slucajevima, a sastaje se sa direktorima osnovnih skola pojedinacno. Sto se tice Nemanje,tuzno je jer je on jedan od clanove,ako ne i vodja, pokreta spasimo nauku i da nije na ovoj poziciji sad,protest bi napravio zbog plagijata. A ovako, u retorici moze da sebe opravda. Nemanja nadam se da citas ovo,ali niste na dobrom putu! Ignorosanjem i bezanjem od odgovornosti nista necete uraditi. A mozda, vi i niste za ozbiljno obrazovanje i nauku? Mozda su Festival nauke i Petnica vas maximum? Da se razumemo, ni jedna od te dve institucije nema ni ozbiljna istrazivanja niti se odnose se na obrazovanje za svu nasu decu. Drzi te do sebe. Ovako ste,pa isto kao oni,a suprotni od onoga sto ste se zalagali.

Prof.

pre 9 godina

Ministar ocigledno ne zna sta je posao njegovog minitarstva. Ministarstvo prosvete organizuje rad i kontrolu obrazovnog sistema, tako da ono mora da proverava sve zalbe koje se odnose na direktore, profesore itd. To ministarstvo inace redovno radi i gradjani stalno upucuju zalbe.

Ministar ocigledno smatra da je dovoljno da on ima viziju, a da ce neko drugi da organizuje i kontrolise prosvetni sistem. To jednostavno znaci da ovaj ministar ne samo da nece nista da resi, vec ce da doprinese jos vecem haosu.

Zbog ideje da se ne mesa u svoj posao ( a i ocigledne nesposobnosti da odgovori na postavljena pitanja novinara), ministar Verbic bi morao da podnese ostavku. Nema potrebe da Srbija gubi vreme sa njim, treba da se resavaju konkretna pitanja.

Tihokapelnik

pre 9 godina

,,Ministarstvo pravde ne treba da rešava pojedinačne tužbe za ubistvo.''
,,Ministarstvo spoljnih poslova ne treba da rešava pojedinačne diplomatske skandale.''
,,Ministarstvo za energetiku ne treba da rešava eksplozije pojedinačne elektrane.''

Ovo se piše samo od sebe! :-D

Natasa

pre 9 godina

Možda bi trebalo, ministre. Ovo nije slučaj "nekog pojedinca", to je tvoj kolega, a vi ste vlast, trebalo bi da budete elita a ne dno. Samo ne zaboravi, proći će i ovo ministrovanje, biće te sramota jednog dana. Stidećeš se pred kolegama, pred studentima, pred porodicom, jednoga dana će tvoja deca biti studenti, hoćeš da ih upišeš na Megatrend da bi završili fax, magistrirali i doktorirali za 6 godina?

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Bilo bi postenije da odmah kaze da nije on kriv sto je ministar doticnog ministarstva, krivi su oni sto su ga tu gde jeste postavili.

Kvazimoodo

pre 9 godina

MInistre, da bi Vi poceli "sistemski da resavate problem" kako ste se izjasnili, Vi morate da isterate na cistac sve optuzbe vezane za MegaSegaBleja univerzitet. Ovo nije tek bilo koji slucaj na koji bi trebalo da reaguju institucije. Pa Vi ako ovo ne razjasnite onda sve ode dodjavola i nema nikakve nade za skolstvo u Srbiji. Ovo je primer na kome se lomi sve vezano za fakultete u Srbiji.
A taj vas sef kabineta bi trebalo da se nauci lepom ponasanju. Koja je to izjava "mozete da me mrzite". Sto bi iko ikog trebalo da mrzi.
I iznecu jedno krajnje licno misljenje i bojazan. Mislim da ste obican pion u necijim rukama i da nijednu odluku necete doneti licno vec na neciju inicijativu. Mica upravlja svime jer je svoje "studente" infiltrirao svugde. Tesko je sad tu hobotnicu ocistiti.
Nema mesta optimizmu.

Branko

pre 9 godina

"Čemu nam služe komisije za akreditaciju, čemu služe univerziteti, senati, rektorati, šta se tamo dešava? Svako treba da radi ono što mu je posao.
A šta da se radi ako je i Rektor stekao doktorat na sumnjiv način?

Miloš

pre 9 godina

Izvinite svi, ali ja za ovo ne krivim ministra, ni šefa kabineta, nego novinare. Umesto što uvek dolaze nepripremljeni na KZN, bez ikakvog znanja o temi o kojoj treba da se razgovara, mogli bi da pronađu kičmu i da više nijedan novinar ne dođe na bilo kakav "event" ili konferenciju Ministarstva prosvete dok ne dobiju izvinjenje ministra, ostavku ovog "mene mrzite" lika i KZN posvećenu temi o kojoj ministar nije hteo da govori. Da vidite kako bi promenili ploču. Ali, ovde je novinarstvo kao profesija potpuno devalvirano...

Vesna Stojković-Perić

pre 9 godina

Bojim se da se novi ministar Verbić debelo zamerio delu javnosti time što neće da "zauzme stranu". Ima rezona u tome što kaže da Ministarstvo treba stvari da rešava sistemski. Ako ćemo pošteno, kada se Vučić bavi pojedinostima i pojedincima, onda mu se prigovara uz tvrdnju da moramo da jačamo institucije. Ne bih ja Verbića olako osudila (i napala) zbog ove izjave, odnosno, odsustva "zauzimanja strane", jer, hajde da se ne lažemo, od njega se upravo to traži. Medjutim, oko akreditacije za Megatrend, e tu bi Ministarstvo apsolutno moralo da se umeša.

Matora Budala

pre 9 godina

Gospodin "ministar" je, sudeći po njegovoj izjavi i načina na koji rezonuje, sasvim očigledno pripadnik onog dela srpske populacije, koji jeste pismen (ume da čita), ali mu nikad nije jasno to što je pročitao...
Sumnjam da bi mu bilo šta postalo jasnije, kada bi mu neko nacrtao, ali je to sasvim u duhu naprednog trenda, koji je zahvatio ovo društvo!
Nadam se da ćemo nekako preživeti, njegovo (njihovo) poimanje sprovođenja vlasti, a da će svi "zaslužni" kad-tad doći pred lice pravde, da odgovore na neka zanimljiva pitanja...

Branko

pre 9 godina

Mozda gresim, ali cini mi se da je isto to Ministarstvo dodelilo akreditaciju Megatrend univerziztetu? Kako je odjednom postalo nenadlezno za desavanja na fakultetima Megatrend univerziteta?

Bolje se vrati u Petnicu

pre 9 godina

Oj Srbijo medj' sljivama.
Pa nije ministarstvo centar za obuku pa da se ministar pola godine uhodava i uci sta mu je posao.

Ministar za neobrazovanje

pre 9 godina

A koga treba da zabrine poplava nepismenih "doktora", cistacicu u ministarstvu ili ovu sramotu od ministra. Treba biti veliki poltron pa da se pravis naivan kao da je sve uredu!

nasa posla

pre 9 godina

Meni je bilo zanimljivo kada je Vucic rekao da je obrazlozenje plagijata bilo 'glupo', ali jos zanimljivije je da je u istoj recenici rekao da se i ministar Verbic sa tim slozio.
Naravno od Verbica ni reci da li se jeste ili nije slozio

Pera

pre 9 godina

E moj Verbicu, ako si toliko principijelan, onda si morao nakon ispada svog sefa koji je resio da se bavi pojedinacnim slucajem (i koji se uvek bavi pojedinacnim sluicajevima) da podneses ostavku.

Ovako, Verbic je preposten, njegov politicki otac nije, njegov sef kabineta nije. Ne moze to tako.


Usput Verbicu, ni jedan SNS glasac i ljubitelj dela i lika gospodara Vucica nema pojma ko si ti, koji su tvoji kvaliteti i sta ti uopste radis u Vladi. I niko od njih nikada nece stati da te zastiti kada dodje oluja.

Sutra, kad te Vucic pusti niz vodu niko nece znati da si otsao. Gde ces onda, pljunuo si u lice akademskom u zemlji, a za inostranstvo si mator.


I na kraju, sta ima jedan ministar Verbic da se sastaje sa nekim pojednacnim direktorima skola. Po Verbicu, postoje nadlezne institucije koje sluze za to, a ministarstvo to nije.

I samo te cekam kad budes resio da se slikas sa pojedincima koji donesu medalje sa olimpijada iz matematike, fizike i sl.

crni domino

pre 9 godina

Znaci i vi ste gospodine Verbicu clan Vlade Srbije koju zovemo Vlada sprdnje!
Sram vas bilo Ministre, branite Tomu, Velju, Stefanovica - otpad drzavni!
I vi ste sprdnja kada takve branite...

cica

pre 9 godina

ovaj slučaj je otkrio da je ministarstvo loše radilo. diskreditovan je akreditovani fakultet čime je diskreditovana institucija nadležna za izdavanje akreditacije, pokazani su propusti ili u domenu akreditacionih kriterijuma, ili u njihovoj proveri i kontroli ispunjenosti. diskreditovan je i fpn jer njihova profesorka svedoči o nižem kvalitetu naših disertacija. iznete su ozbiljne sumnje da sistem ne funkcioniše a za to je odgovorno ministarstvo uz saučestvovanje pojedinih fakulteta i pojedinaca. ovde mnogi treba da odgovaraju

Duka

pre 9 godina

Gospodine ministre, Vi ste pravi dokaz da je inteligencija višeslojna. Kako, po Vašem mišljenju, Vi stojite sa socijalnom inteligencijom?

Вељо

pre 9 godina

У складу са оном њиховом често понављаном "мантром" да су они задужени и одговорни за "све и за ништа"- па када дођу у ситуацију да се фотографишу за дневне новине сви су ту, али када треба да решите било који конкретан проблем нико није надлежан...

Prof.

pre 9 godina

Ministar ocigledno ne zna sta je posao njegovog minitarstva. Ministarstvo prosvete organizuje rad i kontrolu obrazovnog sistema, tako da ono mora da proverava sve zalbe koje se odnose na direktore, profesore itd. To ministarstvo inace redovno radi i gradjani stalno upucuju zalbe.

Ministar ocigledno smatra da je dovoljno da on ima viziju, a da ce neko drugi da organizuje i kontrolise prosvetni sistem. To jednostavno znaci da ovaj ministar ne samo da nece nista da resi, vec ce da doprinese jos vecem haosu.

Zbog ideje da se ne mesa u svoj posao ( a i ocigledne nesposobnosti da odgovori na postavljena pitanja novinara), ministar Verbic bi morao da podnese ostavku. Nema potrebe da Srbija gubi vreme sa njim, treba da se resavaju konkretna pitanja.

alek

pre 9 godina

Sto bi rekao Drug Premijer....
Necu vise ni rec da cujem!

Sramota Vebicu, da imas imalo dostojanstva podneo bi ostavku ili trazio da Stefanovic podnese ostavku.
Mozda bi u tom slucaju tvoje ime ostalo upamceno.
Ovako.... bices samo krpa kojom ce, kad tad, isti ti koje branis obrisati pod.
Stidi se!

spasimo nauku?

pre 9 godina

Verbic sam sebe demantuje. Ne bavi se pojedinacnim slucajevima, a sastaje se sa direktorima osnovnih skola pojedinacno. Sto se tice Nemanje,tuzno je jer je on jedan od clanove,ako ne i vodja, pokreta spasimo nauku i da nije na ovoj poziciji sad,protest bi napravio zbog plagijata. A ovako, u retorici moze da sebe opravda. Nemanja nadam se da citas ovo,ali niste na dobrom putu! Ignorosanjem i bezanjem od odgovornosti nista necete uraditi. A mozda, vi i niste za ozbiljno obrazovanje i nauku? Mozda su Festival nauke i Petnica vas maximum? Da se razumemo, ni jedna od te dve institucije nema ni ozbiljna istrazivanja niti se odnose se na obrazovanje za svu nasu decu. Drzi te do sebe. Ovako ste,pa isto kao oni,a suprotni od onoga sto ste se zalagali.

Miloš

pre 9 godina

Izvinite svi, ali ja za ovo ne krivim ministra, ni šefa kabineta, nego novinare. Umesto što uvek dolaze nepripremljeni na KZN, bez ikakvog znanja o temi o kojoj treba da se razgovara, mogli bi da pronađu kičmu i da više nijedan novinar ne dođe na bilo kakav "event" ili konferenciju Ministarstva prosvete dok ne dobiju izvinjenje ministra, ostavku ovog "mene mrzite" lika i KZN posvećenu temi o kojoj ministar nije hteo da govori. Da vidite kako bi promenili ploču. Ali, ovde je novinarstvo kao profesija potpuno devalvirano...

jovan

pre 9 godina

Kako te nije sramota da se zavitlavas sa javnoscu mladicu? kakav dovraga pojedinac? U pitanju je ministar u vladi. U pitanju je jedan privatan fakultet koji prihoduje a ciji direktor i vlasnik nema dokaze o svojome doktoratu? Ti izgleda ne shvatas koje je to skandalozna tema ili si doveden na funkciju da se pravis lud i da sve nas pravis ludima. za ovo si takodje i ti jednako odgovoran kao i vinovnici najveceg skandala obrazovnih parainstitucija u Srbiji. I neces proci tako jeftino, budi siguran u to.

Natasa

pre 9 godina

Možda bi trebalo, ministre. Ovo nije slučaj "nekog pojedinca", to je tvoj kolega, a vi ste vlast, trebalo bi da budete elita a ne dno. Samo ne zaboravi, proći će i ovo ministrovanje, biće te sramota jednog dana. Stidećeš se pred kolegama, pred studentima, pred porodicom, jednoga dana će tvoja deca biti studenti, hoćeš da ih upišeš na Megatrend da bi završili fax, magistrirali i doktorirali za 6 godina?

Zivota Zivotic

pre 9 godina

Bilo bi postenije da odmah kaze da nije on kriv sto je ministar doticnog ministarstva, krivi su oni sto su ga tu gde jeste postavili.

Kvazimoodo

pre 9 godina

MInistre, da bi Vi poceli "sistemski da resavate problem" kako ste se izjasnili, Vi morate da isterate na cistac sve optuzbe vezane za MegaSegaBleja univerzitet. Ovo nije tek bilo koji slucaj na koji bi trebalo da reaguju institucije. Pa Vi ako ovo ne razjasnite onda sve ode dodjavola i nema nikakve nade za skolstvo u Srbiji. Ovo je primer na kome se lomi sve vezano za fakultete u Srbiji.
A taj vas sef kabineta bi trebalo da se nauci lepom ponasanju. Koja je to izjava "mozete da me mrzite". Sto bi iko ikog trebalo da mrzi.
I iznecu jedno krajnje licno misljenje i bojazan. Mislim da ste obican pion u necijim rukama i da nijednu odluku necete doneti licno vec na neciju inicijativu. Mica upravlja svime jer je svoje "studente" infiltrirao svugde. Tesko je sad tu hobotnicu ocistiti.
Nema mesta optimizmu.

Tihokapelnik

pre 9 godina

,,Ministarstvo pravde ne treba da rešava pojedinačne tužbe za ubistvo.''
,,Ministarstvo spoljnih poslova ne treba da rešava pojedinačne diplomatske skandale.''
,,Ministarstvo za energetiku ne treba da rešava eksplozije pojedinačne elektrane.''

Ovo se piše samo od sebe! :-D

Branko

pre 9 godina

"Čemu nam služe komisije za akreditaciju, čemu služe univerziteti, senati, rektorati, šta se tamo dešava? Svako treba da radi ono što mu je posao.
A šta da se radi ako je i Rektor stekao doktorat na sumnjiv način?