Sreda, 11.06.2014.

00:13

Vučić stigao u Berlin

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao u dvodnevnu posetu Berlinu, u okviru koje će se danas u 12 h sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Izvor: Beta

Vuèiæ stigao u Berlin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

petark

pre 9 godina

Mislim da je ovo velika cast i za vucica i za srbiju, nemacka je jedna od najjacih drzava u evropskoj uniji i svaka pomoc sa njihoce strane veoma znaci

Bolje grob nego rob

pre 9 godina

Vucic je pametan, nepopustljiv, a namazan. Takav na treba za ove prokletije Nemce, a i ostale zapadnjake. Sa njima samo ‘ lepa rec gvozdena vrata otvara’. A za poslusnost cemo tek da vidimo.

Gospodja Marta

pre 9 godina

Mi kao narod ne verujemo vise nikome. Ni ne trebamo. Mi samo treba da gledamo svoje interese i da mislimo na nasu buducnost.

Gorka istina

pre 9 godina

Mi smo narod koji se uvek daje drugima vise nego sebi. Vise se treudimo da se dokazemo pred drugima nego da ostvarimo svoje ciljeve i dokazemo se sebi.

HERMIONA

pre 9 godina

Taman kada je narod prihvatio da ne moze bez sveta I samostalno das mo bez icije pomoci samo pusta zemlja nadju se pojedinci koji ne znaju sta ce pa onda na sve nacine pokusavaju da okalju odno sto Vucic teskom mukom uradi.

Zika

pre 9 godina

Obzirom da je dočekan uz najveće državne počasti shvatili su Nemci, da bi Srbija mogla bti najvažniji njihov strateški partner na Balkanu, te da treba da iskoristi ovu posetu i dogovoriti se o nekim važnim pitanjima.

marmelada

pre 9 godina

Verujem da ce ovahj susret sa Merkelovom biti od velike vaznosti za Srbiju i da ce nam konacno uslediti bolji dani i bolja buducnost!

Brašnar

pre 9 godina

Drago mi je što je Vučićev boravak u Nemačkoj prošao odlično. Nadam se da će ovaj susret imati nekog uticaja na našu budućnost. Svaka podrška za ulazak Srbije u EU je dobrodošla.

neša012

pre 9 godina

Vučić je u Berlinu dočekan onako kako se dočekuju najviše državne ličnosti i predstavlja potvrdu da i sama nemačka mnogo očekuje od ove posete Vučića.nemačka je sigurno zainteresovana da dobije potvrde saglasnosti ove vlasti da će dosledno poštovati briselski sporazum i dalje raditi na normalizaciji odnosa sa prištinom i da Srbija dosledno primenju EU standarde i politiku unije kada se radi o spoljnoj politici.Srbija je pak jako zainteresovana i to će Vučić insistirati da dobije zvanično potvrdu veće ekonomske pomoći od same Nemačke i EU fondova gde Merkelova ima jak uticaj i da nemačka ne bude prepreka daljim EU integracijama Srbije.To znači obostrani dogovor i usaglašavanje stavova kod važnih pitanja spoljne politike.

Божидар

pre 9 godina

(Kika, 11. jun 2014 14:21)
Браво за коментар. Јединствена историјска прилика да се приближимо као партнер Немачкој, а да притом не нарушимо већ успостављене односе са Русијом. Битно је само не бити у политичкој равни против Русије и онда ће и Русија моћи да буде гарант Србији у њеним будућим односима са Немачком. Колико су повезани стратешки интереси Немачке са Русијом Русији. Отуда и непостојање притиска на Србију, већ је то све ето да споменемо.

Zimbabve

pre 9 godina

Imamo mi i jaku podrsku u Nemackoj preko naseg ambasadora Dejana Ilica,genija iz Varte koga Nemci izuzetno cene i postuju.Vucica takodje,ja ovde vidim veliki uspeh.

Stanoje Milivojevic

pre 9 godina

Pojedinci još uvek traže načine da sabotiraju rad vlade, iako je sve u interesu svih građana ove države. Ovo može biti samo još jedna od pozitivnih skretnica na putu ka EU.

Frajko

pre 9 godina

Nemačka je najvažnija zemlja u Evropi, mada smo mi mala zemlja za nju, mali partner da bi smo joj bili ali možemo da joj budemo saveznik, odnosno pouzdan partner, na čemu bi nam zavidele ostale zemlje u regionu.

goja

pre 9 godina

(miran je ko bubica, 11. jun 2014 08:08)
Ono zbog čega i ja Istoku, u na Zapadu poštuju Vučića je zato što ne obećava svetskim liderima ono što Srbija ne može da ispuni, ali ispunjava ono što obeća.

Mister Krcko

pre 9 godina

Od njih može puno toga da da se nauči uz to da se ne vrši slepo pripisivanje njihovih principa već da se određeni principi prilagode uslovima u našoj državi, u suprotnom nema pozitivnog aspekta.

AL-ALAGI

pre 9 godina

Nemacka je veoma bitan strateski partner hteo to neko priznati ili ne.Dok su DS-vlasti pokusavale da ostvare saradnju,u kojoj naravno nisu uspele,onda su svi potezi B.Tadica bili opravdani.Jedina nada u uspeh Srbije i njenog privrednog i ekonomskog razvoja je politika koju vodi premijer Vucic.Nemacke investicije i pomoc podrucjima ugrozenim poplavama od velikog su znacaja za nasu osiromasenu i DS-rezimom opljackanu drzavu.

istrajnox

pre 9 godina

Pohvale za stav i pravu orijentaciju premijera da se gleda u budućnost i razvijaju najbolji mogući politički, ekonomski i svaki drugi odnosi sa najmoćnijom zemljom EU. Ako se i na dalje zadrži jasna želja za saradnjom i odgovorni pristup u svemu što se dogovori, ne sumnjam da će odnosi Srbije i Nemačke biti mnogo bolji nego ranije i da će premijer istrajati na tom putu.

medicinar

pre 9 godina

To je garant sve dogovoreno.... Sta oni mogu da pričaju za sat vremena uz ručak realno....A kao najvažniji razgovor...smejurija teška zaluđuje se ovaj jadni narod nas

SofijaS

pre 9 godina

Srbiji će članstvo u Eu puno značiti u sprovođenju potrebnih pravnih i ekonomskih reformi i puno će značiti prihvatanje pravnih tekovina na kojima počiva Eu(aki komuniter).Podrška Nemačke na tok putu je ogromnog značaja.

spasoje

pre 9 godina

Merkelova je najvazniji politicar evropske unije i kada nas premijer dobije poziv od nje to ipak nesto znaci i pokazuje da se nesto dobro desava u nasim odnosima sa evropom.

Markoni

pre 9 godina

Nije realno očekivati da Srbija uvede sankcije Rusiji, kad je i gospođa Merkel na početku ukrajinske krize bila protiv toga. Nadam se samo da će ovaj susret biti iskren, prijateljski i bez uloga nadređenog i podređenog, kako je to možda nekada bio slučaj.

EU citizen^2

pre 9 godina

Saveznistvo i poverenje se sticu samo delima dok reci vetar nosi. Nazalost mi imamo mangupski mentalitet i rado podvaljujemo. Potrajati ce nekoliko generacija dok se mi promenimo ako se to ikada desi.

BUBICA

pre 9 godina

Najlepše smo živeli kada smo sa svima saradjivali i u tome i jeste tajna uspeha. Od susreta se očekuje podrška i pomoć Nemačke što naravno Vučić neće odbiti. Sigurno da i Nemačkoj odgovara stabilna Srbija.

Mario

pre 9 godina

kao ste se ono sprdali nama Hrvatima sa "Danke Deutschland"?

sve je to ljubomora i zavidnost. eto sad vam Vucic ponizno zeli da ostvari bar u pola takve odnose sa Njemackom ´kao sto ih ima Hrvatska.

i sve samo da bi nekako mogao u EU.

sto mu vise ne valja Putin i Evroazijska Unija?

e znam. jedno su price za domace upotrebu , a drugo je realnost.

Jel tako, dragi Srbi?
.

zoran

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.
(Beogradjanin, 11. jun 2014 11:32)

Ko bre govori bez lažnih obećanja, jesi ti normalan. Daklem vi me izluđujete više. Malo je mesta ovde ako krenem da nabrajam šta je sve obećao pa nije ispunio. Treba barem deset komentara da pošljem koliki je spisak od početka devedesetih do jutros. Laž, laž i samo laž...
O realnosti njegovog izražavanja nisam stručan. Treba psiholog a mislim da bi i psihijatar imao zanimljiv posao.

Deki

pre 9 godina

Ranije sam smatrao da treba da imamo dobre odnose sa svima a pogotovo EU, da nam je Nemacka jablizi saveznik, itd itd. Medjutim sada shvatam da nama nema spasa uz koga god smo I da nam niko ne moze pomoci do nas samoh I da je problem u tome sto smo mi kao narod losi I neposteni I neodgovorni ali ne zato sto smo Srbi vec zato sto nas nas sistem pusta da budemo losi. Niko ne odgovara ni za sta, eventualno neki dzeparos iz tramvaja dobije neku kaznicu. Elem, Vucic misli da ga Merkel "voli" medjutim Merkel je uvidela da ce od njega najlakse dobiti ono sto joj treba. A sta joj treba saznacemo uskoro. Za sve sto kazu da nam nije nametnuto kao uslov za ulazak u EU znacemo da je zaista stvarni uslov.

Sake

pre 9 godina

Dobro hocete li da izvestavate i kada ide u WC?
Kada ruca, uzina, ustaje? Brise nos?

Jutros Vucic danas u Berlinu, sada Vucic stigao u Berlin, posle ....

Qwerty

pre 9 godina

Konacno da jednom mi ne prkosimo i pravimo se najpametniji. Pogledajte Hrvate, nisu se posebno ulagivali, doduse par puta su pojeli nesto, ali su ostvarili svoje nacionalne interese. Hajde da jednom ne budemo najpametniji, najlepsi i najbolji i da zivimo u dosadnoj drzavi.

Sync

pre 9 godina

razmisljaj kako ces finansirati televiziju kuma basanovica kada das nemcima telekom, cisto sumnjam da ce dojce telekom davati pare sky+ tv, by the way, znas li da stotinak ljudi radi na crno kod kuma ti basanovica - mislim da tu nije bas po zakonu dosta toga, pa resavaj to

Bitno

pre 9 godina

I te kako smo svi svesni jacine Angele Merkel. Ne treba ignorisati njen uticaj u svetu. Vucic sada ima priliku da postane jedan od njenih jacih prijatelja, i to prijateljstvo svima nama moze mnogo da donese. Ocekujem naravno onekoji ce po tome da pljujuali to im je posao, ocigledno da ih neko za to placa.

Ljubisa

pre 9 godina

Kad god vidim ovog genetski modifikovanog radikala a jos vise kad cujem ili vidim nekoga koji se primaju na njegove ludosti i lazi,pocne u glavi da se vrti Corbina pesma'kako je lep biti glup'...

Aleksandra

pre 9 godina

Ipak je to čast kad on ide kod najuticajnije žene u Evropi. Ja sam za stvaranje veza đirom sveta. Treba biti dobar sa svakim. Takvi najbolje i prolaze u životu.

andrej

pre 9 godina

Bez obzira da li se volimo ili ne, jasno je da je svako partnerstvo isključivo iz interesa. Nikom ( pa ni njima) ne treba slepo verovati, ali oni su nam pružili ruku, pa zašto da je ne prihvatimo?

darko

pre 9 godina

Ovo je najvaznija diplomatska poseta za nasu zemlju koja moze da se dogodi jer je nasa teznja da postanemo punopravni clan eu,vaznija cak i od eventualne posete predsedniku SAD jer je Nemacka najvaznija i kljucna zemlja evropske unije i od njenog pristanka zavisi svaki korak nase zemlje ka toj zajednici...

BG

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod! (SAŠA FRANKFURT, 11. jun 2014 11:10)

Samo ti filozofiraj iz Frankfurt a. Main.
Zasto se ne vratis u Srbiju ako ti je sve tako dobro ovde?
Ako osecas da se klima ovde poboljsava i da ima buducnosti ovde, dodji, ne pricaj prazne price!

verbatim

pre 9 godina

Sad ako ne dovede neke investitore, ko zna kako ćemo. Sad možemo samo od rada da živimo, jer kedita više nema. A opšte poznato je da se u našoj zemlji stranci bolje ophode prema našoj radnoj snazi, nego naši preduzetnici i privatnici.

w.

pre 9 godina

Pitam se da li je Vucic poneo neku slamku da moze da dise jer ej izgleda resio da se ucepi bas duboko. I sve bi to bilo u redu i ovo uvlacenje Nemcima i ovo nudjenje sebe na tacni samo kada bi Srbija od toga imala neke koristi. Ali nece, Nemce iskljucivo zanimaju njihovi interesi u vezi legalizacije albanske naci-krimi tvorevine na Kosovu, zanimaju ih da dobiju jeftino nesto sto je strateski vazno u Srbiji kao sto je elektroprivreda a da li ce se stanje u Srbiji promeniti na bolje ili da li ce Srbija u EU za 10 ili 100 godina ih zanima kao lanjski sneg. Na zalost, jeftino cemo se prodati.

anja vanja

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja želi da rešava svoje probleme, ne ulazi u sukobe sa bilo kim u regionu i svetu i okreće se svojoj evropskoj budućnosti i prosperitetu svog naroda koji sada konačno vidi svetliju budućnost!

Zmago

pre 9 godina

Procitajte samo komentare na tekst u Kuriru. Ili jedna osoba pise sve ili su odredjeni gradjani Srbije lobotomisani. Otkad je Nemacka "prijatelj" Srbiji?

Dejan

pre 9 godina

Što bi moj đedo rekao, još od daaavne '90-te, na svaku vest u kojoj se najavljuje odlazak nekog našeg guzonje u stranu zemlju "O'šo čovek po svoje mišljenje!"

Miloš

pre 9 godina

Srbija se suštinski nikada promeniti neće....to se i kroz istoriju može videti a delimično i kroz komentare...mada nisu komentari Srbija.

Beogradjanin

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod!

pink Flojd...

pre 9 godina

Plašim se da su očekivanja mnogo veće od onog što možemo očekivati nakon prvog susreta našeg premijera i nemačke kancelarke! Dovoljno je da to bude jš jedna "cigla u zidu" građevine koju je Vlada Srbije počela da gradi!

Maja852

pre 9 godina

Srbija treba da ima dobre odnose ne samo sa Nemackom vec i sa ostalim zemljama.Investiranjem stranih zemalja pomoci ce da se nasa zemlja ekonomski oporavi.Vucic ide putem koji ce pomoci nasem narodu i poboljsati mu standard.

Mali

pre 9 godina

Citam ovde sve sami stranacki komentari, najvise botova.Svakako najvaznija poseta u zadnjih par god.Neko napisa prodace Kosovo i EPS...Kosovo je prodato jos davno a to ste trebali Miru i komplet milosevice da pitate jer oni znaju odg.Uglavnom navikli ste da zivite u bedi i siromastvu a meni je opet dobro jer sam pobegao iz zemlje.No voleo bih i vi da docekate bolje sutra a ne da se vracate u 90'te.

Markoo

pre 9 godina

Sta ocekuje Njemacka: 1. Da se nastave pregovori sa Kosovom i daljnja normalizacija i na kraju priznanja Kosova koje sad vec i drzava. Pa nece vise da placaju svojih 2000 vojnika dole, to im pare idu iz budzeta, to ih samo zanima 2. Oce da Srbija stavi sankcije Rusima i zaustavi gradnju Juznog toka, tako ce EU da pritisnu Ruse a to ih sve tripuje USA. Sve je to zbog krize u Ukrajini gdje Rusi tamo ladno ispod stola sve rade, nista direktno, a Krim pa to je volja naroda. 3. Da Njemacku zanima Srbija u EU i da smo mi neki prijatelji, odavna bi nas ona primila i radila na tome, onako samo mi forsiramo a njima dobro doslo pa njihove uvjete nam davaju da ispunjavamo, a mi vjerujemo. Sta ocekuje Srbija: 1. Samo pomoc i da se ogrebe, to smo mi, ali neide to tako lako kod Njemca radnika ...

zlo i naopako

pre 9 godina

Vučiću, samo memoj da nas izdaš i prodaš Nemcima. Mi smo uvek bili ponosan narod, doduše malo smo posrnuli ali da se to ispraviti. Samo ne potpisuj neki sramni pakt!

Fabijan

pre 9 godina

Ipak smatram da ni Vučić ni celi politički establišment u Srbiji nisu iskreni. Oni jednostavno nisu iskreno pro zapadno orentisani. Niti je celokupno većina srpskog naroda okrenuta Zapadu. Daleko od tog. Pa to se vidi I iz komentara ovde I svih drugih medija.

mari

pre 9 godina

Ova poseta je od istorijskog znacaja za Srbiju, jer mnogi problemi koji cekaju Srbiju u buducnosti mogu biti laksi, ako imamo podrsku Nemacke, zato treba zaboraviti na politicku orjentaciju i misliti na buducnost Srbije.

Balkanska Kolumbija

pre 9 godina

U svim medijima se samo priča o Vucicevoj poseti Berlinu.....kada je poleteo....kada se oblačio....kada je stigao....kao da će Angela Merkel sve probleme da reši...a dobiće samo nove zadatke.... samo da se skrene pažnja sa doktorata i Mice koji je iskolovao pola vlade .....Obrenovac i poplave više niko i ne pominje.....

mario

pre 9 godina

"dodao da neku vrstu skepse i podozrivog odnosa prema Srbiji i danas oseća kod dela nemačkih parlamentaraca, "zaduženih za pronalaženje, po svaku cenu, samo lošeg" Pa kad nikad niste bili saveznik Njemačke niti pouzdan partner i kad ovo pročitaju onda čete se opet čuditi kako vas mrzi ceo svet.
Zna se ko je na ovim prostorima pouzdan saveznik Njemčke i na koga tu može računati.

Crnotravac

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

woah

pre 9 godina

Objasni im, Vučiću, s kim ti hoćeš, a s kim nećeš da se družiš i ko te dira i ko laže. Neka te tvoje podele imaju u glavi, ako hoće da razgovaraju sa tobom.

Inspektor Boki

pre 9 godina

Nimalo čudno, Srbi i Srbija nikada nisu uživali veliku popularnost i naklonost nemačkog naroda i drzave...

Bili smo nepouzdan partner i nismo umeli da budemo saveznik... izjavio je Vuciv.


Nadam se da je gospodinu Vucicu sada lakse kada se izvinio nemcima sto smo ih a zbog nase nepouzdanosti kao saveznika primorali da pobiju onoliko ljudi u Srbiji u prvom i drugom Svetskom ratu.

NAS - LEPI- GRAD - BEOGRAD

pre 9 godina

Svakako da drzava nece niti ima pravo da bilo ko drzavu predstavlja u medjunarodnim odnosima ima pravo da zaboravi proslost. Proslost svakako da necemo zaboraviti, ali takodje moramo biti svesni cinjenice da ta ista proslost ne sme biti prepreka da u novonastaloj situaciji nasoj drzavi podignemo kredibilitet na medjunarodnom planu. Jer kada se pogleda posle koliko godina je usledio poziv jednog zvanicnika Nemacke nasem nekom drzavniku. Ono sto smo proziveli je kobna greska bivsih vlasti koji su zanemarili nas geopoliticki polozaj. Zivot tece dalje mi moramo voditi racuna o nasim danasnjim interesima.

Leksa

pre 9 godina

Ni ovo uljagivanje nije dobra taktika prema Nemcima, jer ako sebe nipodastavas i podcenjujes, onda nisi ni vredan da te tretiram kao nekoga ko je vredan paznje i uvazavanja. Tada na tebe gledam sa visine kao nekog manje vrednog od sebe. Odnos prema tebi postaje kao odnos, ako ne prema slugi, onda bar kao prema vazalu, koji mora bez pogovora da slusa sta ti naredim.
Pravi odnos prema Nemackoj ima priblizno isto velika Ceska, prema kojoj Nemci imaju mnogo vise razloga da budu ljuti i osvetoljubivi, nego prema jednoj Srbiji. Istina Cesi nisu protiv njih ratovali, ali su im onda kad su Nemci bili jedini put na kolenima (1945.god.), uboli noz u ledja time sto su najurili 3 miliona Nemaca iz Ceske (cuveni Benesovi dekreti), izbrisali zauvek Sudetsku oblast Nemacke sa mape Evrope, i time za svagda resili svoj problem sa manjinama.
Posle pada komunistickog bloka, svi su ocekivali da ce Nemci pokrenuti to pitanje, i ucenjivati Cehe na putu ka EU. Ali to se nije desilo iako je bilo pokusaja, iz jednog prostog razloga sto su ceski politicari (narocito premijer Vaclav Klaus), Nemcima jasno stavili do znanja da su Benesovi dekreti za njih nedodirljivi. I Nemci su shvatili da ovakvi Cesi nisu "maciji kasalj", i odustali su od ucenjivanja Sudetskim pitanjem.
Naravoucenije: Ceni i postuj sebe, da bi te i drugi cenili i postovali!

SMAJLI

pre 9 godina

Ovo je istorijska poseta nekog srpskog premijera, od neprocenjive vaznosti za buducnost ove zemlje. Ako je Vucic bude iskoristio u smislu da pridobije Nemacku za saveznistvo sa Srbijom, ovu zemlju cekaju bolji dani.

ehej

pre 9 godina

dokle ce ovi ljudi odusevljeno da lupetaju i veruje im li ko
zivim van Srbije i svi nam se smeju na svemu ovome
alo bre ljudi i mnogo zesce drzave od Srb idu kod Merkel po packe a vi se lozite da ce sad Vucic "njoj da pokaze" i eto lova ima samo da parada na nebeski narod...

cicko

pre 9 godina

"Zato, ako ništa drugo, sasvim je izvesno da ono što obećamo, ili kažemo da ćemo da učinimo, to zaista i uradimo, a u lice, jasno i bez uvijanja moramo da kažemo šta je ono što nismo u stanju da napravimo. "

zamena teza

pre 9 godina

Niti se Merkelova bavi investicijama i raspolaze tudjim kapitalom, niti je Vucic adekvatna osoba za komercijalne poslove.Ovde se u Nemackoj zna ko sta radi.Nemaju oni Seika UAE i Seika od Srbije.
Uslove Nermacke vec znaju i vrapci na grani u ovoj zemlji.Obecanja se ne broje, samo rezulatati.

daddy

pre 9 godina

Bez obzira na ove trolovske komentare ovo je veliki dan za Srbiju velika čast i prilika da Premijer iznese naše stavove o mnogim pitanjima i šansa da se razviju još bolji odnosi.

mare

pre 9 godina

Ne zaboravi Vučko da je njihov odnos prema Ukrajini i Rusima isključivo zbog interesa i da će ostati takav sve dok imaju interesa. I ako te tapše po ramenu, ne radi jer te voli nego zato što od toga ima neke koristi. Pamet u glavu i dupe uza zid kada pregovaraš sa njima. Podržavaće te sve dok im trebaš!

maratonac

pre 9 godina

Što bi Vučić rekao"ovako glupe izjave odavno nisam čuo"
Većini naroda i vlasti nije trebalo DVADESET GODINA da shvati stvarnost u svetu.
Nadam se da će za par meseci isti narod prepoznati diletantizam i nedržavničko ponašanje koje za cilj ima ličnu popularnost uz cenu propasti Srbije

darijaa

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe. U to vreme, konstatujue Vučić, nismo imali saveznike, jer ih nismo ni tražili, a nikoga nismo ni slušali."
Ovo je objašnjenje mnogima koji Vučića vezuju za lošu politiku 90ih god. Situacija, okolnosti su se potpuno promenile, Vučić koliko vidim ima drugu viziju, svaki njegov kontakt, posebno ovaj sa gđom.Merkel mnogo obećava. Dobri politički, ekonomski...odnosi znače dolazak nemačkih privrednika u Srbiju i stvaranje uslova za nova radna mesta što je najvažnije.

zoran

pre 9 godina

Tandrrčak, tandrrčak...

E moji Radikali i ostali isti! Vi mislili lako ćete, jel'? E nećete lako...

Zoran Đinđić hteo sa Nemcima, a vi ga optužiste da je izdajnik, pa ste ga roknuli, a vi ispadoste gori.

milan1989g

pre 9 godina

Ovaj sastanak ce odrediti mnogo toga,pre svega brzinu pristupanja EU,Nemacka je drzava koja vodi glavnu rec u Evropi tako da bi bilo od izuzetnog znacaja ukoliko uspemo da dobijemo njihovu podrsku,ovaj sastanak je sansa da se to uradi.

jubilarac

pre 9 godina

Trebalo bi preneti gospodji Merkel a to i naglasiti da si ti prvi premjer koji posle sto godina posecuje Nemacku, a to je vrlo vazno jer tek sada ispisujemo nove stranice istorije koju ce nam u celosti prenositi pink.

Čaj od nane

pre 9 godina

Otišao podvijenog repa i manji od makovog zrna, ali će zato, kad se vrati, biti "kako sam joj samo drsko odbrusio, sva se tresla"... i druge bajke.

Ime

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe"

Ja ne mogu da verujem sta on govori? Ljudi jel vi vidite koliko je on lud?

MiRis

pre 9 godina

Mozda ce Angela Merkel smoci petlju da mu kaze neke stvari koje niko drugi na kugli zemaljskoj ne bi smeo, parafraziram, da kaze njemu, Aleksandru Vucicu.

Sercan

pre 9 godina

Ako je premijer tamo radi uspostavljanja čvrstih odnosa sa Nemačkom, podržavam ga 100%.
Ako je pozvan na "seču knezova" onda smo ježa u ledja.
P.S. Radim dosta sa Nemcima i oni sa nama vole da posluju. Na desetine mesta sam čuo, od njih lično.

bob rock

pre 9 godina

Drugim recima, priznacu Kosovo. Uvescu sankcije Rusiji. Samo da ostanem premijer. Dacu vam i eps. I telekom, ako treba. Ma, guzu cu da vam dam...

adam

pre 9 godina

Ovaj neće dobaciti do kraja jeseni! Evo novih izbora. Sad ce da ode ponovo tamo da nešto slaže a onda da dodje ovde i shvati da to ne može da uradi. Onda će Toma da mudruje kako je tako i Djindjic pre nego što je počeo da sepa i Srbija može komotno da se pozdravi sa reformama.

zajko

pre 9 godina

Od Vucica se ocekuje da konacno sa svojih putovanja dodje kuci sa potpisanim komercijalnim ugovorima koji bi doneli ekonomsku korist Srbiji. Potovanje na putovanje izjalovljene zelje i ambicije. I ova danasnja poseta bice samo primanje lekcija za buduci smer zemlje. Mozada i nije lose za nas, primanje lekcija, ali konacno bismo trebali da vidimo efaekat ove Vlade. Za sada je izostao. Nezaposlenost i ekonomija su tu gde ih je ova Vlada zatekla, ako nisu i losiji.

google

pre 9 godina

Držimo ti palčeve da dobro prodješ.Jer mislim da ćeš sa osmehom stići u Nemačku,ali vratićeš se za ozbiljnim izrazom lica...Srećno!

mad

pre 9 godina

Čovek je izbaksuzirao poplave sa onim "Beograd na vodi", daj Bože da ne zaratimo sa Nemačkom zbog onog njegovog "Tišina tamo gospodine", Angela nije navikla na takav ton.

Iv

pre 9 godina

A, puno mi je pozdravi.
Reci: narod nikakav - nista oko poplava ne uradise. Da se drzava nije stisla, pukli bi.
Reci takodje: skolstvo nam prslo, moramo doktore da stancujemo, ipak nije red da ministri nemaju titule ispred imena.
Uz to dodaj: neki oebs nas ne postuje kolko li da smo neka somalija, sta li. Ni da se izvine nece, pa kakvi su to ljudi - a fino sam im to molbom zahtijevao.
Napomeni joj svakako: evo s kosovskim cu premijerom da se sastanem, fin neki cova, kolko cujem.
I, prije poslednjeg: ne zaboravi da napomenes nezaboravnu voznju helikopterom, dozivljaj je to, mnogo zabavniji od onih snijeznih smetova.
A poslednje, naravno: napravi par dramskih pauza s facom jedne umiljate zivotinje i pitaj je da li bi mogla nesto da ti uradi i progura te na neki njihov fdu, cuo sam da je u bonu bas dobar!
I, za mene je pozdravi opet!

Zole

pre 9 godina

Srbija ne treba biti pouzdan saveznik Nemacke vec pouzdan partner. Partnerstvo se zasniva na obostranom poverenju i uzajamnom postovanju partnera.

Jeste

pre 9 godina

Samo da se zna:

Nemacka je jedina zemlja koja zahteva da se u Ukrajini ispita sve sto se desilo na Majdanu i da se stvori zajednicko resenje sa Rusima. Amerikanci, Englezi i Poljaci ( i svi koji rade za USA- Turci, Albanci, Milo, ) bivsi istocni blok, to ne zele, a Evropska Unija je slaba, jer nema vodju. Francuska je slaba, a Nemacka ne zeli da bude lider zbog teske proslosti i Nacizma, koji je uzgred budireceno zajedno sa logorima i ciscenjem ljudi kao ideja nastao u Londonu, kao i komunizam.
Nemacki brod vrlo pazljivo menja kurs, a kako stvari stoje sa Amerikom , sve vise se okrece ka Rusiji. Vucicu zelim da dobro smisli sta cemo, samo je zalosno sto po mojoj proceni radi za one sto ne zele da imamo jaku drzavu. Vratiti vojsku, privredu iznutra ne investicijama, i upristojiti narod , sve to moze kroz 10 godina. Sledi igra katolika protestanata luteranaca kalvinista, kao i onih koji imaju moc , kao sto je uvek i bilo , a iz sveg srca zelim da se Nemci i Rusi spoje, doci ce i Francuzi i Italijani, i onda opet nanovo.

Kalifornija

pre 9 godina

Jadni narode Srbije za koga li si glasao,kolektivno se ubij, nista bolje ni ne zasluzujes...Da jedan Vucic "vedri i oblaci" u svim segmentima srpske svakodnevnice i predstavlja Srbiju u svetu,eeeejjj..

Ljubinko

pre 9 godina

Pre 10+ godina je dr Djindjica nazivao nemackim placenikom. Danas ide u istu tu Nemacku po instrukcije. Jos jedna u nizu kontradiktornosti kod starog radikala... i da, pozdrav za botove!

Ekonomista

pre 9 godina

Mislim da nam ova poseta sa ekonomskog aspekta moze doneti mnogo koristi. Nase delegacija ce imati priliku da Nemackim kompanijama predstavi poslovni ambijent Srbije i da ih upozna sa novim Zakonom o radu koji ce ovih dana biti donet a koji ce u mnogome doprineti vecem privlacenju stranih investicija jer se njime ruse barijere koje su investitore plasile.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Za mene ovaj odlazak Vucica znaci puno jer mi daje nadu da cu i ja jednom posetiti Berlin kao turista.Kamo srece da su i neki moji prijatelji otisli samo kao turisti a ne trbuhom za kruhom.

Ivan

pre 9 godina

E, sada ovako... Slusaj sta ti kazem, a posle ajde malo dole kod ovih mojih iz MIP-a da ti kazu gde da se parkiras sa tom tvojom Srbijicom. Hvala na paznji i razumevanju, Nemacka je uvek tu gde znate da jeste, a vi gledajte gde cete!

r3st4rt

pre 9 godina

Drugovi novinari, dosadiste vise s ovim!!
Ovo je N-ta vest da ce njih dvoje da se sretnu i podele obrok.
Ali ne vidim sta je to toliko bitno za nas? Ide covek da mu teta ocita bukvicu.
Stavovi obe strane su vec poznati..samo ce da ih ponove i nista novo nece da se desi.

Luchadores

pre 9 godina

"Argentina’s national football team is to be investigated by Fifa after players posed with a banner declaring that “Las Malvinas son Argentinas” (“The Falklands are Argentinian”).
The message was displayed for the cameras ahead of a World Cup warm-up friendly against Slovenia on Saturday, with just one week to go before the team’s opening match in Brazil.
It is often unfurled before Argentina play international matches, and apparently indicates the players’ support of the country’s claims to sovereignty over the islands, which have been ruled by Britain since 1833."

Las Malvinas son Argentinas! Kosovo je Srbija!
Za Kralja i Otadzbinu, sloboda ili smrt!

milan

pre 9 godina

mnogo lepo gospodine i ako vas nisam gotivio u opste ali sad?ja se samo bojim srpskog inata mnogi Srbi kobejagi patriote da ali za svoj dzep pa tako i prodaja eps-a nemislim daj Boze uspesno da predje preko bine samo ti Srbi patrioti oni ce i vas skalpirati akoim zlatnu koku uzmete tu Srbi ne svi ali pojedini glavu ima da skinu samo svoj plackaski mentalitet ako pokusate da im promenite!!SRECNO VUCKO STARI VUCE!!!

Ljubinko

pre 9 godina

Pre 10+ godina je dr Djindjica nazivao nemackim placenikom. Danas ide u istu tu Nemacku po instrukcije. Jos jedna u nizu kontradiktornosti kod starog radikala... i da, pozdrav za botove!

Iv

pre 9 godina

A, puno mi je pozdravi.
Reci: narod nikakav - nista oko poplava ne uradise. Da se drzava nije stisla, pukli bi.
Reci takodje: skolstvo nam prslo, moramo doktore da stancujemo, ipak nije red da ministri nemaju titule ispred imena.
Uz to dodaj: neki oebs nas ne postuje kolko li da smo neka somalija, sta li. Ni da se izvine nece, pa kakvi su to ljudi - a fino sam im to molbom zahtijevao.
Napomeni joj svakako: evo s kosovskim cu premijerom da se sastanem, fin neki cova, kolko cujem.
I, prije poslednjeg: ne zaboravi da napomenes nezaboravnu voznju helikopterom, dozivljaj je to, mnogo zabavniji od onih snijeznih smetova.
A poslednje, naravno: napravi par dramskih pauza s facom jedne umiljate zivotinje i pitaj je da li bi mogla nesto da ti uradi i progura te na neki njihov fdu, cuo sam da je u bonu bas dobar!
I, za mene je pozdravi opet!

bob rock

pre 9 godina

Drugim recima, priznacu Kosovo. Uvescu sankcije Rusiji. Samo da ostanem premijer. Dacu vam i eps. I telekom, ako treba. Ma, guzu cu da vam dam...

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Za mene ovaj odlazak Vucica znaci puno jer mi daje nadu da cu i ja jednom posetiti Berlin kao turista.Kamo srece da su i neki moji prijatelji otisli samo kao turisti a ne trbuhom za kruhom.

mad

pre 9 godina

Čovek je izbaksuzirao poplave sa onim "Beograd na vodi", daj Bože da ne zaratimo sa Nemačkom zbog onog njegovog "Tišina tamo gospodine", Angela nije navikla na takav ton.

Ekonomista

pre 9 godina

Mislim da nam ova poseta sa ekonomskog aspekta moze doneti mnogo koristi. Nase delegacija ce imati priliku da Nemackim kompanijama predstavi poslovni ambijent Srbije i da ih upozna sa novim Zakonom o radu koji ce ovih dana biti donet a koji ce u mnogome doprineti vecem privlacenju stranih investicija jer se njime ruse barijere koje su investitore plasile.

darijaa

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe. U to vreme, konstatujue Vučić, nismo imali saveznike, jer ih nismo ni tražili, a nikoga nismo ni slušali."
Ovo je objašnjenje mnogima koji Vučića vezuju za lošu politiku 90ih god. Situacija, okolnosti su se potpuno promenile, Vučić koliko vidim ima drugu viziju, svaki njegov kontakt, posebno ovaj sa gđom.Merkel mnogo obećava. Dobri politički, ekonomski...odnosi znače dolazak nemačkih privrednika u Srbiju i stvaranje uslova za nova radna mesta što je najvažnije.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod!

milan1989g

pre 9 godina

Ovaj sastanak ce odrediti mnogo toga,pre svega brzinu pristupanja EU,Nemacka je drzava koja vodi glavnu rec u Evropi tako da bi bilo od izuzetnog znacaja ukoliko uspemo da dobijemo njihovu podrsku,ovaj sastanak je sansa da se to uradi.

Crnotravac

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

Beogradjanin

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.

Qwerty

pre 9 godina

Konacno da jednom mi ne prkosimo i pravimo se najpametniji. Pogledajte Hrvate, nisu se posebno ulagivali, doduse par puta su pojeli nesto, ali su ostvarili svoje nacionalne interese. Hajde da jednom ne budemo najpametniji, najlepsi i najbolji i da zivimo u dosadnoj drzavi.

Kalifornija

pre 9 godina

Jadni narode Srbije za koga li si glasao,kolektivno se ubij, nista bolje ni ne zasluzujes...Da jedan Vucic "vedri i oblaci" u svim segmentima srpske svakodnevnice i predstavlja Srbiju u svetu,eeeejjj..

mari

pre 9 godina

Ova poseta je od istorijskog znacaja za Srbiju, jer mnogi problemi koji cekaju Srbiju u buducnosti mogu biti laksi, ako imamo podrsku Nemacke, zato treba zaboraviti na politicku orjentaciju i misliti na buducnost Srbije.

daddy

pre 9 godina

Bez obzira na ove trolovske komentare ovo je veliki dan za Srbiju velika čast i prilika da Premijer iznese naše stavove o mnogim pitanjima i šansa da se razviju još bolji odnosi.

andrej

pre 9 godina

Bez obzira da li se volimo ili ne, jasno je da je svako partnerstvo isključivo iz interesa. Nikom ( pa ni njima) ne treba slepo verovati, ali oni su nam pružili ruku, pa zašto da je ne prihvatimo?

Maja852

pre 9 godina

Srbija treba da ima dobre odnose ne samo sa Nemackom vec i sa ostalim zemljama.Investiranjem stranih zemalja pomoci ce da se nasa zemlja ekonomski oporavi.Vucic ide putem koji ce pomoci nasem narodu i poboljsati mu standard.

Bitno

pre 9 godina

I te kako smo svi svesni jacine Angele Merkel. Ne treba ignorisati njen uticaj u svetu. Vucic sada ima priliku da postane jedan od njenih jacih prijatelja, i to prijateljstvo svima nama moze mnogo da donese. Ocekujem naravno onekoji ce po tome da pljujuali to im je posao, ocigledno da ih neko za to placa.

AL-ALAGI

pre 9 godina

Nemacka je veoma bitan strateski partner hteo to neko priznati ili ne.Dok su DS-vlasti pokusavale da ostvare saradnju,u kojoj naravno nisu uspele,onda su svi potezi B.Tadica bili opravdani.Jedina nada u uspeh Srbije i njenog privrednog i ekonomskog razvoja je politika koju vodi premijer Vucic.Nemacke investicije i pomoc podrucjima ugrozenim poplavama od velikog su znacaja za nasu osiromasenu i DS-rezimom opljackanu drzavu.

SMAJLI

pre 9 godina

Ovo je istorijska poseta nekog srpskog premijera, od neprocenjive vaznosti za buducnost ove zemlje. Ako je Vucic bude iskoristio u smislu da pridobije Nemacku za saveznistvo sa Srbijom, ovu zemlju cekaju bolji dani.

cicko

pre 9 godina

"Zato, ako ništa drugo, sasvim je izvesno da ono što obećamo, ili kažemo da ćemo da učinimo, to zaista i uradimo, a u lice, jasno i bez uvijanja moramo da kažemo šta je ono što nismo u stanju da napravimo. "

SofijaS

pre 9 godina

Srbiji će članstvo u Eu puno značiti u sprovođenju potrebnih pravnih i ekonomskih reformi i puno će značiti prihvatanje pravnih tekovina na kojima počiva Eu(aki komuniter).Podrška Nemačke na tok putu je ogromnog značaja.

marmelada

pre 9 godina

Verujem da ce ovahj susret sa Merkelovom biti od velike vaznosti za Srbiju i da ce nam konacno uslediti bolji dani i bolja buducnost!

MiRis

pre 9 godina

Mozda ce Angela Merkel smoci petlju da mu kaze neke stvari koje niko drugi na kugli zemaljskoj ne bi smeo, parafraziram, da kaze njemu, Aleksandru Vucicu.

pink Flojd...

pre 9 godina

Plašim se da su očekivanja mnogo veće od onog što možemo očekivati nakon prvog susreta našeg premijera i nemačke kancelarke! Dovoljno je da to bude jš jedna "cigla u zidu" građevine koju je Vlada Srbije počela da gradi!

EU citizen^2

pre 9 godina

Saveznistvo i poverenje se sticu samo delima dok reci vetar nosi. Nazalost mi imamo mangupski mentalitet i rado podvaljujemo. Potrajati ce nekoliko generacija dok se mi promenimo ako se to ikada desi.

NAS - LEPI- GRAD - BEOGRAD

pre 9 godina

Svakako da drzava nece niti ima pravo da bilo ko drzavu predstavlja u medjunarodnim odnosima ima pravo da zaboravi proslost. Proslost svakako da necemo zaboraviti, ali takodje moramo biti svesni cinjenice da ta ista proslost ne sme biti prepreka da u novonastaloj situaciji nasoj drzavi podignemo kredibilitet na medjunarodnom planu. Jer kada se pogleda posle koliko godina je usledio poziv jednog zvanicnika Nemacke nasem nekom drzavniku. Ono sto smo proziveli je kobna greska bivsih vlasti koji su zanemarili nas geopoliticki polozaj. Zivot tece dalje mi moramo voditi racuna o nasim danasnjim interesima.

verbatim

pre 9 godina

Sad ako ne dovede neke investitore, ko zna kako ćemo. Sad možemo samo od rada da živimo, jer kedita više nema. A opšte poznato je da se u našoj zemlji stranci bolje ophode prema našoj radnoj snazi, nego naši preduzetnici i privatnici.

istrajnox

pre 9 godina

Pohvale za stav i pravu orijentaciju premijera da se gleda u budućnost i razvijaju najbolji mogući politički, ekonomski i svaki drugi odnosi sa najmoćnijom zemljom EU. Ako se i na dalje zadrži jasna želja za saradnjom i odgovorni pristup u svemu što se dogovori, ne sumnjam da će odnosi Srbije i Nemačke biti mnogo bolji nego ranije i da će premijer istrajati na tom putu.

Aleksandra

pre 9 godina

Ipak je to čast kad on ide kod najuticajnije žene u Evropi. Ja sam za stvaranje veza đirom sveta. Treba biti dobar sa svakim. Takvi najbolje i prolaze u životu.

Markoni

pre 9 godina

Nije realno očekivati da Srbija uvede sankcije Rusiji, kad je i gospođa Merkel na početku ukrajinske krize bila protiv toga. Nadam se samo da će ovaj susret biti iskren, prijateljski i bez uloga nadređenog i podređenog, kako je to možda nekada bio slučaj.

anja vanja

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja želi da rešava svoje probleme, ne ulazi u sukobe sa bilo kim u regionu i svetu i okreće se svojoj evropskoj budućnosti i prosperitetu svog naroda koji sada konačno vidi svetliju budućnost!

BUBICA

pre 9 godina

Najlepše smo živeli kada smo sa svima saradjivali i u tome i jeste tajna uspeha. Od susreta se očekuje podrška i pomoć Nemačke što naravno Vučić neće odbiti. Sigurno da i Nemačkoj odgovara stabilna Srbija.

darko

pre 9 godina

Ovo je najvaznija diplomatska poseta za nasu zemlju koja moze da se dogodi jer je nasa teznja da postanemo punopravni clan eu,vaznija cak i od eventualne posete predsedniku SAD jer je Nemacka najvaznija i kljucna zemlja evropske unije i od njenog pristanka zavisi svaki korak nase zemlje ka toj zajednici...

spasoje

pre 9 godina

Merkelova je najvazniji politicar evropske unije i kada nas premijer dobije poziv od nje to ipak nesto znaci i pokazuje da se nesto dobro desava u nasim odnosima sa evropom.

Brašnar

pre 9 godina

Drago mi je što je Vučićev boravak u Nemačkoj prošao odlično. Nadam se da će ovaj susret imati nekog uticaja na našu budućnost. Svaka podrška za ulazak Srbije u EU je dobrodošla.

Zimbabve

pre 9 godina

Imamo mi i jaku podrsku u Nemackoj preko naseg ambasadora Dejana Ilica,genija iz Varte koga Nemci izuzetno cene i postuju.Vucica takodje,ja ovde vidim veliki uspeh.

adam

pre 9 godina

Ovaj neće dobaciti do kraja jeseni! Evo novih izbora. Sad ce da ode ponovo tamo da nešto slaže a onda da dodje ovde i shvati da to ne može da uradi. Onda će Toma da mudruje kako je tako i Djindjic pre nego što je počeo da sepa i Srbija može komotno da se pozdravi sa reformama.

Stanoje Milivojevic

pre 9 godina

Pojedinci još uvek traže načine da sabotiraju rad vlade, iako je sve u interesu svih građana ove države. Ovo može biti samo još jedna od pozitivnih skretnica na putu ka EU.

neša012

pre 9 godina

Vučić je u Berlinu dočekan onako kako se dočekuju najviše državne ličnosti i predstavlja potvrdu da i sama nemačka mnogo očekuje od ove posete Vučića.nemačka je sigurno zainteresovana da dobije potvrde saglasnosti ove vlasti da će dosledno poštovati briselski sporazum i dalje raditi na normalizaciji odnosa sa prištinom i da Srbija dosledno primenju EU standarde i politiku unije kada se radi o spoljnoj politici.Srbija je pak jako zainteresovana i to će Vučić insistirati da dobije zvanično potvrdu veće ekonomske pomoći od same Nemačke i EU fondova gde Merkelova ima jak uticaj i da nemačka ne bude prepreka daljim EU integracijama Srbije.To znači obostrani dogovor i usaglašavanje stavova kod važnih pitanja spoljne politike.

Божидар

pre 9 godina

(Kika, 11. jun 2014 14:21)
Браво за коментар. Јединствена историјска прилика да се приближимо као партнер Немачкој, а да притом не нарушимо већ успостављене односе са Русијом. Битно је само не бити у политичкој равни против Русије и онда ће и Русија моћи да буде гарант Србији у њеним будућим односима са Немачком. Колико су повезани стратешки интереси Немачке са Русијом Русији. Отуда и непостојање притиска на Србију, већ је то све ето да споменемо.

zajko

pre 9 godina

Od Vucica se ocekuje da konacno sa svojih putovanja dodje kuci sa potpisanim komercijalnim ugovorima koji bi doneli ekonomsku korist Srbiji. Potovanje na putovanje izjalovljene zelje i ambicije. I ova danasnja poseta bice samo primanje lekcija za buduci smer zemlje. Mozada i nije lose za nas, primanje lekcija, ali konacno bismo trebali da vidimo efaekat ove Vlade. Za sada je izostao. Nezaposlenost i ekonomija su tu gde ih je ova Vlada zatekla, ako nisu i losiji.

r3st4rt

pre 9 godina

Drugovi novinari, dosadiste vise s ovim!!
Ovo je N-ta vest da ce njih dvoje da se sretnu i podele obrok.
Ali ne vidim sta je to toliko bitno za nas? Ide covek da mu teta ocita bukvicu.
Stavovi obe strane su vec poznati..samo ce da ih ponove i nista novo nece da se desi.

goja

pre 9 godina

(miran je ko bubica, 11. jun 2014 08:08)
Ono zbog čega i ja Istoku, u na Zapadu poštuju Vučića je zato što ne obećava svetskim liderima ono što Srbija ne može da ispuni, ali ispunjava ono što obeća.

Frajko

pre 9 godina

Nemačka je najvažnija zemlja u Evropi, mada smo mi mala zemlja za nju, mali partner da bi smo joj bili ali možemo da joj budemo saveznik, odnosno pouzdan partner, na čemu bi nam zavidele ostale zemlje u regionu.

Mister Krcko

pre 9 godina

Od njih može puno toga da da se nauči uz to da se ne vrši slepo pripisivanje njihovih principa već da se određeni principi prilagode uslovima u našoj državi, u suprotnom nema pozitivnog aspekta.

Ime

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe"

Ja ne mogu da verujem sta on govori? Ljudi jel vi vidite koliko je on lud?

zoran

pre 9 godina

Tandrrčak, tandrrčak...

E moji Radikali i ostali isti! Vi mislili lako ćete, jel'? E nećete lako...

Zoran Đinđić hteo sa Nemcima, a vi ga optužiste da je izdajnik, pa ste ga roknuli, a vi ispadoste gori.

google

pre 9 godina

Držimo ti palčeve da dobro prodješ.Jer mislim da ćeš sa osmehom stići u Nemačku,ali vratićeš se za ozbiljnim izrazom lica...Srećno!

Čaj od nane

pre 9 godina

Otišao podvijenog repa i manji od makovog zrna, ali će zato, kad se vrati, biti "kako sam joj samo drsko odbrusio, sva se tresla"... i druge bajke.

Ivan

pre 9 godina

E, sada ovako... Slusaj sta ti kazem, a posle ajde malo dole kod ovih mojih iz MIP-a da ti kazu gde da se parkiras sa tom tvojom Srbijicom. Hvala na paznji i razumevanju, Nemacka je uvek tu gde znate da jeste, a vi gledajte gde cete!

Sercan

pre 9 godina

Ako je premijer tamo radi uspostavljanja čvrstih odnosa sa Nemačkom, podržavam ga 100%.
Ako je pozvan na "seču knezova" onda smo ježa u ledja.
P.S. Radim dosta sa Nemcima i oni sa nama vole da posluju. Na desetine mesta sam čuo, od njih lično.

Balkanska Kolumbija

pre 9 godina

U svim medijima se samo priča o Vucicevoj poseti Berlinu.....kada je poleteo....kada se oblačio....kada je stigao....kao da će Angela Merkel sve probleme da reši...a dobiće samo nove zadatke.... samo da se skrene pažnja sa doktorata i Mice koji je iskolovao pola vlade .....Obrenovac i poplave više niko i ne pominje.....

ehej

pre 9 godina

dokle ce ovi ljudi odusevljeno da lupetaju i veruje im li ko
zivim van Srbije i svi nam se smeju na svemu ovome
alo bre ljudi i mnogo zesce drzave od Srb idu kod Merkel po packe a vi se lozite da ce sad Vucic "njoj da pokaze" i eto lova ima samo da parada na nebeski narod...

Dejan

pre 9 godina

Što bi moj đedo rekao, još od daaavne '90-te, na svaku vest u kojoj se najavljuje odlazak nekog našeg guzonje u stranu zemlju "O'šo čovek po svoje mišljenje!"

Zole

pre 9 godina

Srbija ne treba biti pouzdan saveznik Nemacke vec pouzdan partner. Partnerstvo se zasniva na obostranom poverenju i uzajamnom postovanju partnera.

Jeste

pre 9 godina

Samo da se zna:

Nemacka je jedina zemlja koja zahteva da se u Ukrajini ispita sve sto se desilo na Majdanu i da se stvori zajednicko resenje sa Rusima. Amerikanci, Englezi i Poljaci ( i svi koji rade za USA- Turci, Albanci, Milo, ) bivsi istocni blok, to ne zele, a Evropska Unija je slaba, jer nema vodju. Francuska je slaba, a Nemacka ne zeli da bude lider zbog teske proslosti i Nacizma, koji je uzgred budireceno zajedno sa logorima i ciscenjem ljudi kao ideja nastao u Londonu, kao i komunizam.
Nemacki brod vrlo pazljivo menja kurs, a kako stvari stoje sa Amerikom , sve vise se okrece ka Rusiji. Vucicu zelim da dobro smisli sta cemo, samo je zalosno sto po mojoj proceni radi za one sto ne zele da imamo jaku drzavu. Vratiti vojsku, privredu iznutra ne investicijama, i upristojiti narod , sve to moze kroz 10 godina. Sledi igra katolika protestanata luteranaca kalvinista, kao i onih koji imaju moc , kao sto je uvek i bilo , a iz sveg srca zelim da se Nemci i Rusi spoje, doci ce i Francuzi i Italijani, i onda opet nanovo.

Fabijan

pre 9 godina

Ipak smatram da ni Vučić ni celi politički establišment u Srbiji nisu iskreni. Oni jednostavno nisu iskreno pro zapadno orentisani. Niti je celokupno većina srpskog naroda okrenuta Zapadu. Daleko od tog. Pa to se vidi I iz komentara ovde I svih drugih medija.

zoran

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.
(Beogradjanin, 11. jun 2014 11:32)

Ko bre govori bez lažnih obećanja, jesi ti normalan. Daklem vi me izluđujete više. Malo je mesta ovde ako krenem da nabrajam šta je sve obećao pa nije ispunio. Treba barem deset komentara da pošljem koliki je spisak od početka devedesetih do jutros. Laž, laž i samo laž...
O realnosti njegovog izražavanja nisam stručan. Treba psiholog a mislim da bi i psihijatar imao zanimljiv posao.

Inspektor Boki

pre 9 godina

Nimalo čudno, Srbi i Srbija nikada nisu uživali veliku popularnost i naklonost nemačkog naroda i drzave...

Bili smo nepouzdan partner i nismo umeli da budemo saveznik... izjavio je Vuciv.


Nadam se da je gospodinu Vucicu sada lakse kada se izvinio nemcima sto smo ih a zbog nase nepouzdanosti kao saveznika primorali da pobiju onoliko ljudi u Srbiji u prvom i drugom Svetskom ratu.

Miloš

pre 9 godina

Srbija se suštinski nikada promeniti neće....to se i kroz istoriju može videti a delimično i kroz komentare...mada nisu komentari Srbija.

jubilarac

pre 9 godina

Trebalo bi preneti gospodji Merkel a to i naglasiti da si ti prvi premjer koji posle sto godina posecuje Nemacku, a to je vrlo vazno jer tek sada ispisujemo nove stranice istorije koju ce nam u celosti prenositi pink.

maratonac

pre 9 godina

Što bi Vučić rekao"ovako glupe izjave odavno nisam čuo"
Većini naroda i vlasti nije trebalo DVADESET GODINA da shvati stvarnost u svetu.
Nadam se da će za par meseci isti narod prepoznati diletantizam i nedržavničko ponašanje koje za cilj ima ličnu popularnost uz cenu propasti Srbije

Mali

pre 9 godina

Citam ovde sve sami stranacki komentari, najvise botova.Svakako najvaznija poseta u zadnjih par god.Neko napisa prodace Kosovo i EPS...Kosovo je prodato jos davno a to ste trebali Miru i komplet milosevice da pitate jer oni znaju odg.Uglavnom navikli ste da zivite u bedi i siromastvu a meni je opet dobro jer sam pobegao iz zemlje.No voleo bih i vi da docekate bolje sutra a ne da se vracate u 90'te.

Leksa

pre 9 godina

Ni ovo uljagivanje nije dobra taktika prema Nemcima, jer ako sebe nipodastavas i podcenjujes, onda nisi ni vredan da te tretiram kao nekoga ko je vredan paznje i uvazavanja. Tada na tebe gledam sa visine kao nekog manje vrednog od sebe. Odnos prema tebi postaje kao odnos, ako ne prema slugi, onda bar kao prema vazalu, koji mora bez pogovora da slusa sta ti naredim.
Pravi odnos prema Nemackoj ima priblizno isto velika Ceska, prema kojoj Nemci imaju mnogo vise razloga da budu ljuti i osvetoljubivi, nego prema jednoj Srbiji. Istina Cesi nisu protiv njih ratovali, ali su im onda kad su Nemci bili jedini put na kolenima (1945.god.), uboli noz u ledja time sto su najurili 3 miliona Nemaca iz Ceske (cuveni Benesovi dekreti), izbrisali zauvek Sudetsku oblast Nemacke sa mape Evrope, i time za svagda resili svoj problem sa manjinama.
Posle pada komunistickog bloka, svi su ocekivali da ce Nemci pokrenuti to pitanje, i ucenjivati Cehe na putu ka EU. Ali to se nije desilo iako je bilo pokusaja, iz jednog prostog razloga sto su ceski politicari (narocito premijer Vaclav Klaus), Nemcima jasno stavili do znanja da su Benesovi dekreti za njih nedodirljivi. I Nemci su shvatili da ovakvi Cesi nisu "maciji kasalj", i odustali su od ucenjivanja Sudetskim pitanjem.
Naravoucenije: Ceni i postuj sebe, da bi te i drugi cenili i postovali!

Markoo

pre 9 godina

Sta ocekuje Njemacka: 1. Da se nastave pregovori sa Kosovom i daljnja normalizacija i na kraju priznanja Kosova koje sad vec i drzava. Pa nece vise da placaju svojih 2000 vojnika dole, to im pare idu iz budzeta, to ih samo zanima 2. Oce da Srbija stavi sankcije Rusima i zaustavi gradnju Juznog toka, tako ce EU da pritisnu Ruse a to ih sve tripuje USA. Sve je to zbog krize u Ukrajini gdje Rusi tamo ladno ispod stola sve rade, nista direktno, a Krim pa to je volja naroda. 3. Da Njemacku zanima Srbija u EU i da smo mi neki prijatelji, odavna bi nas ona primila i radila na tome, onako samo mi forsiramo a njima dobro doslo pa njihove uvjete nam davaju da ispunjavamo, a mi vjerujemo. Sta ocekuje Srbija: 1. Samo pomoc i da se ogrebe, to smo mi, ali neide to tako lako kod Njemca radnika ...

Luchadores

pre 9 godina

"Argentina’s national football team is to be investigated by Fifa after players posed with a banner declaring that “Las Malvinas son Argentinas” (“The Falklands are Argentinian”).
The message was displayed for the cameras ahead of a World Cup warm-up friendly against Slovenia on Saturday, with just one week to go before the team’s opening match in Brazil.
It is often unfurled before Argentina play international matches, and apparently indicates the players’ support of the country’s claims to sovereignty over the islands, which have been ruled by Britain since 1833."

Las Malvinas son Argentinas! Kosovo je Srbija!
Za Kralja i Otadzbinu, sloboda ili smrt!

zamena teza

pre 9 godina

Niti se Merkelova bavi investicijama i raspolaze tudjim kapitalom, niti je Vucic adekvatna osoba za komercijalne poslove.Ovde se u Nemackoj zna ko sta radi.Nemaju oni Seika UAE i Seika od Srbije.
Uslove Nermacke vec znaju i vrapci na grani u ovoj zemlji.Obecanja se ne broje, samo rezulatati.

woah

pre 9 godina

Objasni im, Vučiću, s kim ti hoćeš, a s kim nećeš da se družiš i ko te dira i ko laže. Neka te tvoje podele imaju u glavi, ako hoće da razgovaraju sa tobom.

zlo i naopako

pre 9 godina

Vučiću, samo memoj da nas izdaš i prodaš Nemcima. Mi smo uvek bili ponosan narod, doduše malo smo posrnuli ali da se to ispraviti. Samo ne potpisuj neki sramni pakt!

mare

pre 9 godina

Ne zaboravi Vučko da je njihov odnos prema Ukrajini i Rusima isključivo zbog interesa i da će ostati takav sve dok imaju interesa. I ako te tapše po ramenu, ne radi jer te voli nego zato što od toga ima neke koristi. Pamet u glavu i dupe uza zid kada pregovaraš sa njima. Podržavaće te sve dok im trebaš!

Ljubisa

pre 9 godina

Kad god vidim ovog genetski modifikovanog radikala a jos vise kad cujem ili vidim nekoga koji se primaju na njegove ludosti i lazi,pocne u glavi da se vrti Corbina pesma'kako je lep biti glup'...

Mario

pre 9 godina

kao ste se ono sprdali nama Hrvatima sa "Danke Deutschland"?

sve je to ljubomora i zavidnost. eto sad vam Vucic ponizno zeli da ostvari bar u pola takve odnose sa Njemackom ´kao sto ih ima Hrvatska.

i sve samo da bi nekako mogao u EU.

sto mu vise ne valja Putin i Evroazijska Unija?

e znam. jedno su price za domace upotrebu , a drugo je realnost.

Jel tako, dragi Srbi?
.

Sake

pre 9 godina

Dobro hocete li da izvestavate i kada ide u WC?
Kada ruca, uzina, ustaje? Brise nos?

Jutros Vucic danas u Berlinu, sada Vucic stigao u Berlin, posle ....

milan

pre 9 godina

mnogo lepo gospodine i ako vas nisam gotivio u opste ali sad?ja se samo bojim srpskog inata mnogi Srbi kobejagi patriote da ali za svoj dzep pa tako i prodaja eps-a nemislim daj Boze uspesno da predje preko bine samo ti Srbi patrioti oni ce i vas skalpirati akoim zlatnu koku uzmete tu Srbi ne svi ali pojedini glavu ima da skinu samo svoj plackaski mentalitet ako pokusate da im promenite!!SRECNO VUCKO STARI VUCE!!!

Sync

pre 9 godina

razmisljaj kako ces finansirati televiziju kuma basanovica kada das nemcima telekom, cisto sumnjam da ce dojce telekom davati pare sky+ tv, by the way, znas li da stotinak ljudi radi na crno kod kuma ti basanovica - mislim da tu nije bas po zakonu dosta toga, pa resavaj to

Zmago

pre 9 godina

Procitajte samo komentare na tekst u Kuriru. Ili jedna osoba pise sve ili su odredjeni gradjani Srbije lobotomisani. Otkad je Nemacka "prijatelj" Srbiji?

mario

pre 9 godina

"dodao da neku vrstu skepse i podozrivog odnosa prema Srbiji i danas oseća kod dela nemačkih parlamentaraca, "zaduženih za pronalaženje, po svaku cenu, samo lošeg" Pa kad nikad niste bili saveznik Njemačke niti pouzdan partner i kad ovo pročitaju onda čete se opet čuditi kako vas mrzi ceo svet.
Zna se ko je na ovim prostorima pouzdan saveznik Njemčke i na koga tu može računati.

BG

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod! (SAŠA FRANKFURT, 11. jun 2014 11:10)

Samo ti filozofiraj iz Frankfurt a. Main.
Zasto se ne vratis u Srbiju ako ti je sve tako dobro ovde?
Ako osecas da se klima ovde poboljsava i da ima buducnosti ovde, dodji, ne pricaj prazne price!

Deki

pre 9 godina

Ranije sam smatrao da treba da imamo dobre odnose sa svima a pogotovo EU, da nam je Nemacka jablizi saveznik, itd itd. Medjutim sada shvatam da nama nema spasa uz koga god smo I da nam niko ne moze pomoci do nas samoh I da je problem u tome sto smo mi kao narod losi I neposteni I neodgovorni ali ne zato sto smo Srbi vec zato sto nas nas sistem pusta da budemo losi. Niko ne odgovara ni za sta, eventualno neki dzeparos iz tramvaja dobije neku kaznicu. Elem, Vucic misli da ga Merkel "voli" medjutim Merkel je uvidela da ce od njega najlakse dobiti ono sto joj treba. A sta joj treba saznacemo uskoro. Za sve sto kazu da nam nije nametnuto kao uslov za ulazak u EU znacemo da je zaista stvarni uslov.

w.

pre 9 godina

Pitam se da li je Vucic poneo neku slamku da moze da dise jer ej izgleda resio da se ucepi bas duboko. I sve bi to bilo u redu i ovo uvlacenje Nemcima i ovo nudjenje sebe na tacni samo kada bi Srbija od toga imala neke koristi. Ali nece, Nemce iskljucivo zanimaju njihovi interesi u vezi legalizacije albanske naci-krimi tvorevine na Kosovu, zanimaju ih da dobiju jeftino nesto sto je strateski vazno u Srbiji kao sto je elektroprivreda a da li ce se stanje u Srbiji promeniti na bolje ili da li ce Srbija u EU za 10 ili 100 godina ih zanima kao lanjski sneg. Na zalost, jeftino cemo se prodati.

medicinar

pre 9 godina

To je garant sve dogovoreno.... Sta oni mogu da pričaju za sat vremena uz ručak realno....A kao najvažniji razgovor...smejurija teška zaluđuje se ovaj jadni narod nas

Gorka istina

pre 9 godina

Mi smo narod koji se uvek daje drugima vise nego sebi. Vise se treudimo da se dokazemo pred drugima nego da ostvarimo svoje ciljeve i dokazemo se sebi.

Gospodja Marta

pre 9 godina

Mi kao narod ne verujemo vise nikome. Ni ne trebamo. Mi samo treba da gledamo svoje interese i da mislimo na nasu buducnost.

Bolje grob nego rob

pre 9 godina

Vucic je pametan, nepopustljiv, a namazan. Takav na treba za ove prokletije Nemce, a i ostale zapadnjake. Sa njima samo ‘ lepa rec gvozdena vrata otvara’. A za poslusnost cemo tek da vidimo.

Zika

pre 9 godina

Obzirom da je dočekan uz najveće državne počasti shvatili su Nemci, da bi Srbija mogla bti najvažniji njihov strateški partner na Balkanu, te da treba da iskoristi ovu posetu i dogovoriti se o nekim važnim pitanjima.

HERMIONA

pre 9 godina

Taman kada je narod prihvatio da ne moze bez sveta I samostalno das mo bez icije pomoci samo pusta zemlja nadju se pojedinci koji ne znaju sta ce pa onda na sve nacine pokusavaju da okalju odno sto Vucic teskom mukom uradi.

petark

pre 9 godina

Mislim da je ovo velika cast i za vucica i za srbiju, nemacka je jedna od najjacih drzava u evropskoj uniji i svaka pomoc sa njihoce strane veoma znaci

Ljubinko

pre 9 godina

Pre 10+ godina je dr Djindjica nazivao nemackim placenikom. Danas ide u istu tu Nemacku po instrukcije. Jos jedna u nizu kontradiktornosti kod starog radikala... i da, pozdrav za botove!

milan

pre 9 godina

mnogo lepo gospodine i ako vas nisam gotivio u opste ali sad?ja se samo bojim srpskog inata mnogi Srbi kobejagi patriote da ali za svoj dzep pa tako i prodaja eps-a nemislim daj Boze uspesno da predje preko bine samo ti Srbi patrioti oni ce i vas skalpirati akoim zlatnu koku uzmete tu Srbi ne svi ali pojedini glavu ima da skinu samo svoj plackaski mentalitet ako pokusate da im promenite!!SRECNO VUCKO STARI VUCE!!!

zoran

pre 9 godina

Tandrrčak, tandrrčak...

E moji Radikali i ostali isti! Vi mislili lako ćete, jel'? E nećete lako...

Zoran Đinđić hteo sa Nemcima, a vi ga optužiste da je izdajnik, pa ste ga roknuli, a vi ispadoste gori.

zajko

pre 9 godina

Od Vucica se ocekuje da konacno sa svojih putovanja dodje kuci sa potpisanim komercijalnim ugovorima koji bi doneli ekonomsku korist Srbiji. Potovanje na putovanje izjalovljene zelje i ambicije. I ova danasnja poseta bice samo primanje lekcija za buduci smer zemlje. Mozada i nije lose za nas, primanje lekcija, ali konacno bismo trebali da vidimo efaekat ove Vlade. Za sada je izostao. Nezaposlenost i ekonomija su tu gde ih je ova Vlada zatekla, ako nisu i losiji.

Iv

pre 9 godina

A, puno mi je pozdravi.
Reci: narod nikakav - nista oko poplava ne uradise. Da se drzava nije stisla, pukli bi.
Reci takodje: skolstvo nam prslo, moramo doktore da stancujemo, ipak nije red da ministri nemaju titule ispred imena.
Uz to dodaj: neki oebs nas ne postuje kolko li da smo neka somalija, sta li. Ni da se izvine nece, pa kakvi su to ljudi - a fino sam im to molbom zahtijevao.
Napomeni joj svakako: evo s kosovskim cu premijerom da se sastanem, fin neki cova, kolko cujem.
I, prije poslednjeg: ne zaboravi da napomenes nezaboravnu voznju helikopterom, dozivljaj je to, mnogo zabavniji od onih snijeznih smetova.
A poslednje, naravno: napravi par dramskih pauza s facom jedne umiljate zivotinje i pitaj je da li bi mogla nesto da ti uradi i progura te na neki njihov fdu, cuo sam da je u bonu bas dobar!
I, za mene je pozdravi opet!

Ivan

pre 9 godina

E, sada ovako... Slusaj sta ti kazem, a posle ajde malo dole kod ovih mojih iz MIP-a da ti kazu gde da se parkiras sa tom tvojom Srbijicom. Hvala na paznji i razumevanju, Nemacka je uvek tu gde znate da jeste, a vi gledajte gde cete!

bob rock

pre 9 godina

Drugim recima, priznacu Kosovo. Uvescu sankcije Rusiji. Samo da ostanem premijer. Dacu vam i eps. I telekom, ako treba. Ma, guzu cu da vam dam...

jubilarac

pre 9 godina

Trebalo bi preneti gospodji Merkel a to i naglasiti da si ti prvi premjer koji posle sto godina posecuje Nemacku, a to je vrlo vazno jer tek sada ispisujemo nove stranice istorije koju ce nam u celosti prenositi pink.

zlo i naopako

pre 9 godina

Vučiću, samo memoj da nas izdaš i prodaš Nemcima. Mi smo uvek bili ponosan narod, doduše malo smo posrnuli ali da se to ispraviti. Samo ne potpisuj neki sramni pakt!

r3st4rt

pre 9 godina

Drugovi novinari, dosadiste vise s ovim!!
Ovo je N-ta vest da ce njih dvoje da se sretnu i podele obrok.
Ali ne vidim sta je to toliko bitno za nas? Ide covek da mu teta ocita bukvicu.
Stavovi obe strane su vec poznati..samo ce da ih ponove i nista novo nece da se desi.

Sercan

pre 9 godina

Ako je premijer tamo radi uspostavljanja čvrstih odnosa sa Nemačkom, podržavam ga 100%.
Ako je pozvan na "seču knezova" onda smo ježa u ledja.
P.S. Radim dosta sa Nemcima i oni sa nama vole da posluju. Na desetine mesta sam čuo, od njih lično.

Kalifornija

pre 9 godina

Jadni narode Srbije za koga li si glasao,kolektivno se ubij, nista bolje ni ne zasluzujes...Da jedan Vucic "vedri i oblaci" u svim segmentima srpske svakodnevnice i predstavlja Srbiju u svetu,eeeejjj..

Zole

pre 9 godina

Srbija ne treba biti pouzdan saveznik Nemacke vec pouzdan partner. Partnerstvo se zasniva na obostranom poverenju i uzajamnom postovanju partnera.

adam

pre 9 godina

Ovaj neće dobaciti do kraja jeseni! Evo novih izbora. Sad ce da ode ponovo tamo da nešto slaže a onda da dodje ovde i shvati da to ne može da uradi. Onda će Toma da mudruje kako je tako i Djindjic pre nego što je počeo da sepa i Srbija može komotno da se pozdravi sa reformama.

Jeste

pre 9 godina

Samo da se zna:

Nemacka je jedina zemlja koja zahteva da se u Ukrajini ispita sve sto se desilo na Majdanu i da se stvori zajednicko resenje sa Rusima. Amerikanci, Englezi i Poljaci ( i svi koji rade za USA- Turci, Albanci, Milo, ) bivsi istocni blok, to ne zele, a Evropska Unija je slaba, jer nema vodju. Francuska je slaba, a Nemacka ne zeli da bude lider zbog teske proslosti i Nacizma, koji je uzgred budireceno zajedno sa logorima i ciscenjem ljudi kao ideja nastao u Londonu, kao i komunizam.
Nemacki brod vrlo pazljivo menja kurs, a kako stvari stoje sa Amerikom , sve vise se okrece ka Rusiji. Vucicu zelim da dobro smisli sta cemo, samo je zalosno sto po mojoj proceni radi za one sto ne zele da imamo jaku drzavu. Vratiti vojsku, privredu iznutra ne investicijama, i upristojiti narod , sve to moze kroz 10 godina. Sledi igra katolika protestanata luteranaca kalvinista, kao i onih koji imaju moc , kao sto je uvek i bilo , a iz sveg srca zelim da se Nemci i Rusi spoje, doci ce i Francuzi i Italijani, i onda opet nanovo.

mad

pre 9 godina

Čovek je izbaksuzirao poplave sa onim "Beograd na vodi", daj Bože da ne zaratimo sa Nemačkom zbog onog njegovog "Tišina tamo gospodine", Angela nije navikla na takav ton.

Leksa

pre 9 godina

Ni ovo uljagivanje nije dobra taktika prema Nemcima, jer ako sebe nipodastavas i podcenjujes, onda nisi ni vredan da te tretiram kao nekoga ko je vredan paznje i uvazavanja. Tada na tebe gledam sa visine kao nekog manje vrednog od sebe. Odnos prema tebi postaje kao odnos, ako ne prema slugi, onda bar kao prema vazalu, koji mora bez pogovora da slusa sta ti naredim.
Pravi odnos prema Nemackoj ima priblizno isto velika Ceska, prema kojoj Nemci imaju mnogo vise razloga da budu ljuti i osvetoljubivi, nego prema jednoj Srbiji. Istina Cesi nisu protiv njih ratovali, ali su im onda kad su Nemci bili jedini put na kolenima (1945.god.), uboli noz u ledja time sto su najurili 3 miliona Nemaca iz Ceske (cuveni Benesovi dekreti), izbrisali zauvek Sudetsku oblast Nemacke sa mape Evrope, i time za svagda resili svoj problem sa manjinama.
Posle pada komunistickog bloka, svi su ocekivali da ce Nemci pokrenuti to pitanje, i ucenjivati Cehe na putu ka EU. Ali to se nije desilo iako je bilo pokusaja, iz jednog prostog razloga sto su ceski politicari (narocito premijer Vaclav Klaus), Nemcima jasno stavili do znanja da su Benesovi dekreti za njih nedodirljivi. I Nemci su shvatili da ovakvi Cesi nisu "maciji kasalj", i odustali su od ucenjivanja Sudetskim pitanjem.
Naravoucenije: Ceni i postuj sebe, da bi te i drugi cenili i postovali!

mario

pre 9 godina

"dodao da neku vrstu skepse i podozrivog odnosa prema Srbiji i danas oseća kod dela nemačkih parlamentaraca, "zaduženih za pronalaženje, po svaku cenu, samo lošeg" Pa kad nikad niste bili saveznik Njemačke niti pouzdan partner i kad ovo pročitaju onda čete se opet čuditi kako vas mrzi ceo svet.
Zna se ko je na ovim prostorima pouzdan saveznik Njemčke i na koga tu može računati.

google

pre 9 godina

Držimo ti palčeve da dobro prodješ.Jer mislim da ćeš sa osmehom stići u Nemačku,ali vratićeš se za ozbiljnim izrazom lica...Srećno!

Fabijan

pre 9 godina

Ipak smatram da ni Vučić ni celi politički establišment u Srbiji nisu iskreni. Oni jednostavno nisu iskreno pro zapadno orentisani. Niti je celokupno većina srpskog naroda okrenuta Zapadu. Daleko od tog. Pa to se vidi I iz komentara ovde I svih drugih medija.

MiRis

pre 9 godina

Mozda ce Angela Merkel smoci petlju da mu kaze neke stvari koje niko drugi na kugli zemaljskoj ne bi smeo, parafraziram, da kaze njemu, Aleksandru Vucicu.

woah

pre 9 godina

Objasni im, Vučiću, s kim ti hoćeš, a s kim nećeš da se družiš i ko te dira i ko laže. Neka te tvoje podele imaju u glavi, ako hoće da razgovaraju sa tobom.

Balkanska Kolumbija

pre 9 godina

U svim medijima se samo priča o Vucicevoj poseti Berlinu.....kada je poleteo....kada se oblačio....kada je stigao....kao da će Angela Merkel sve probleme da reši...a dobiće samo nove zadatke.... samo da se skrene pažnja sa doktorata i Mice koji je iskolovao pola vlade .....Obrenovac i poplave više niko i ne pominje.....

mare

pre 9 godina

Ne zaboravi Vučko da je njihov odnos prema Ukrajini i Rusima isključivo zbog interesa i da će ostati takav sve dok imaju interesa. I ako te tapše po ramenu, ne radi jer te voli nego zato što od toga ima neke koristi. Pamet u glavu i dupe uza zid kada pregovaraš sa njima. Podržavaće te sve dok im trebaš!

Ljubisa

pre 9 godina

Kad god vidim ovog genetski modifikovanog radikala a jos vise kad cujem ili vidim nekoga koji se primaju na njegove ludosti i lazi,pocne u glavi da se vrti Corbina pesma'kako je lep biti glup'...

Deki

pre 9 godina

Ranije sam smatrao da treba da imamo dobre odnose sa svima a pogotovo EU, da nam je Nemacka jablizi saveznik, itd itd. Medjutim sada shvatam da nama nema spasa uz koga god smo I da nam niko ne moze pomoci do nas samoh I da je problem u tome sto smo mi kao narod losi I neposteni I neodgovorni ali ne zato sto smo Srbi vec zato sto nas nas sistem pusta da budemo losi. Niko ne odgovara ni za sta, eventualno neki dzeparos iz tramvaja dobije neku kaznicu. Elem, Vucic misli da ga Merkel "voli" medjutim Merkel je uvidela da ce od njega najlakse dobiti ono sto joj treba. A sta joj treba saznacemo uskoro. Za sve sto kazu da nam nije nametnuto kao uslov za ulazak u EU znacemo da je zaista stvarni uslov.

BG

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod! (SAŠA FRANKFURT, 11. jun 2014 11:10)

Samo ti filozofiraj iz Frankfurt a. Main.
Zasto se ne vratis u Srbiju ako ti je sve tako dobro ovde?
Ako osecas da se klima ovde poboljsava i da ima buducnosti ovde, dodji, ne pricaj prazne price!

Mario

pre 9 godina

kao ste se ono sprdali nama Hrvatima sa "Danke Deutschland"?

sve je to ljubomora i zavidnost. eto sad vam Vucic ponizno zeli da ostvari bar u pola takve odnose sa Njemackom ´kao sto ih ima Hrvatska.

i sve samo da bi nekako mogao u EU.

sto mu vise ne valja Putin i Evroazijska Unija?

e znam. jedno su price za domace upotrebu , a drugo je realnost.

Jel tako, dragi Srbi?
.

Sync

pre 9 godina

razmisljaj kako ces finansirati televiziju kuma basanovica kada das nemcima telekom, cisto sumnjam da ce dojce telekom davati pare sky+ tv, by the way, znas li da stotinak ljudi radi na crno kod kuma ti basanovica - mislim da tu nije bas po zakonu dosta toga, pa resavaj to

w.

pre 9 godina

Pitam se da li je Vucic poneo neku slamku da moze da dise jer ej izgleda resio da se ucepi bas duboko. I sve bi to bilo u redu i ovo uvlacenje Nemcima i ovo nudjenje sebe na tacni samo kada bi Srbija od toga imala neke koristi. Ali nece, Nemce iskljucivo zanimaju njihovi interesi u vezi legalizacije albanske naci-krimi tvorevine na Kosovu, zanimaju ih da dobiju jeftino nesto sto je strateski vazno u Srbiji kao sto je elektroprivreda a da li ce se stanje u Srbiji promeniti na bolje ili da li ce Srbija u EU za 10 ili 100 godina ih zanima kao lanjski sneg. Na zalost, jeftino cemo se prodati.

Ime

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe"

Ja ne mogu da verujem sta on govori? Ljudi jel vi vidite koliko je on lud?

ehej

pre 9 godina

dokle ce ovi ljudi odusevljeno da lupetaju i veruje im li ko
zivim van Srbije i svi nam se smeju na svemu ovome
alo bre ljudi i mnogo zesce drzave od Srb idu kod Merkel po packe a vi se lozite da ce sad Vucic "njoj da pokaze" i eto lova ima samo da parada na nebeski narod...

maratonac

pre 9 godina

Što bi Vučić rekao"ovako glupe izjave odavno nisam čuo"
Većini naroda i vlasti nije trebalo DVADESET GODINA da shvati stvarnost u svetu.
Nadam se da će za par meseci isti narod prepoznati diletantizam i nedržavničko ponašanje koje za cilj ima ličnu popularnost uz cenu propasti Srbije

medicinar

pre 9 godina

To je garant sve dogovoreno.... Sta oni mogu da pričaju za sat vremena uz ručak realno....A kao najvažniji razgovor...smejurija teška zaluđuje se ovaj jadni narod nas

Markoo

pre 9 godina

Sta ocekuje Njemacka: 1. Da se nastave pregovori sa Kosovom i daljnja normalizacija i na kraju priznanja Kosova koje sad vec i drzava. Pa nece vise da placaju svojih 2000 vojnika dole, to im pare idu iz budzeta, to ih samo zanima 2. Oce da Srbija stavi sankcije Rusima i zaustavi gradnju Juznog toka, tako ce EU da pritisnu Ruse a to ih sve tripuje USA. Sve je to zbog krize u Ukrajini gdje Rusi tamo ladno ispod stola sve rade, nista direktno, a Krim pa to je volja naroda. 3. Da Njemacku zanima Srbija u EU i da smo mi neki prijatelji, odavna bi nas ona primila i radila na tome, onako samo mi forsiramo a njima dobro doslo pa njihove uvjete nam davaju da ispunjavamo, a mi vjerujemo. Sta ocekuje Srbija: 1. Samo pomoc i da se ogrebe, to smo mi, ali neide to tako lako kod Njemca radnika ...

Miloš

pre 9 godina

Srbija se suštinski nikada promeniti neće....to se i kroz istoriju može videti a delimično i kroz komentare...mada nisu komentari Srbija.

Ekonomista

pre 9 godina

Mislim da nam ova poseta sa ekonomskog aspekta moze doneti mnogo koristi. Nase delegacija ce imati priliku da Nemackim kompanijama predstavi poslovni ambijent Srbije i da ih upozna sa novim Zakonom o radu koji ce ovih dana biti donet a koji ce u mnogome doprineti vecem privlacenju stranih investicija jer se njime ruse barijere koje su investitore plasile.

Inspektor Boki

pre 9 godina

Nimalo čudno, Srbi i Srbija nikada nisu uživali veliku popularnost i naklonost nemačkog naroda i drzave...

Bili smo nepouzdan partner i nismo umeli da budemo saveznik... izjavio je Vuciv.


Nadam se da je gospodinu Vucicu sada lakse kada se izvinio nemcima sto smo ih a zbog nase nepouzdanosti kao saveznika primorali da pobiju onoliko ljudi u Srbiji u prvom i drugom Svetskom ratu.

Dejan

pre 9 godina

Što bi moj đedo rekao, još od daaavne '90-te, na svaku vest u kojoj se najavljuje odlazak nekog našeg guzonje u stranu zemlju "O'šo čovek po svoje mišljenje!"

zamena teza

pre 9 godina

Niti se Merkelova bavi investicijama i raspolaze tudjim kapitalom, niti je Vucic adekvatna osoba za komercijalne poslove.Ovde se u Nemackoj zna ko sta radi.Nemaju oni Seika UAE i Seika od Srbije.
Uslove Nermacke vec znaju i vrapci na grani u ovoj zemlji.Obecanja se ne broje, samo rezulatati.

Zmago

pre 9 godina

Procitajte samo komentare na tekst u Kuriru. Ili jedna osoba pise sve ili su odredjeni gradjani Srbije lobotomisani. Otkad je Nemacka "prijatelj" Srbiji?

Sake

pre 9 godina

Dobro hocete li da izvestavate i kada ide u WC?
Kada ruca, uzina, ustaje? Brise nos?

Jutros Vucic danas u Berlinu, sada Vucic stigao u Berlin, posle ....

zoran

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.
(Beogradjanin, 11. jun 2014 11:32)

Ko bre govori bez lažnih obećanja, jesi ti normalan. Daklem vi me izluđujete više. Malo je mesta ovde ako krenem da nabrajam šta je sve obećao pa nije ispunio. Treba barem deset komentara da pošljem koliki je spisak od početka devedesetih do jutros. Laž, laž i samo laž...
O realnosti njegovog izražavanja nisam stručan. Treba psiholog a mislim da bi i psihijatar imao zanimljiv posao.

LUCIJA NIS

pre 9 godina

Za mene ovaj odlazak Vucica znaci puno jer mi daje nadu da cu i ja jednom posetiti Berlin kao turista.Kamo srece da su i neki moji prijatelji otisli samo kao turisti a ne trbuhom za kruhom.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne razumem ove ljude koji se "kao čude", što je rekao za 90-te godine, te non stop pljuju po njemu. On je bar priznao i radi dosta po pitanju Srbije, a za neke je i lud. Za nas očigledno nije niko dovoljno dobar, ni Merkel, Putin i Obama zajedno ne bi mogli da nam pomognu kakav smo mi narod!

darijaa

pre 9 godina

"On je priznao da Srbija i njeni političari, uključujući i njega samog, devedesetih godina prošlog veka nisu dobro razumeli svet oko sebe, kao ni sopstvene potrebe. U to vreme, konstatujue Vučić, nismo imali saveznike, jer ih nismo ni tražili, a nikoga nismo ni slušali."
Ovo je objašnjenje mnogima koji Vučića vezuju za lošu politiku 90ih god. Situacija, okolnosti su se potpuno promenile, Vučić koliko vidim ima drugu viziju, svaki njegov kontakt, posebno ovaj sa gđom.Merkel mnogo obećava. Dobri politički, ekonomski...odnosi znače dolazak nemačkih privrednika u Srbiju i stvaranje uslova za nova radna mesta što je najvažnije.

milan1989g

pre 9 godina

Ovaj sastanak ce odrediti mnogo toga,pre svega brzinu pristupanja EU,Nemacka je drzava koja vodi glavnu rec u Evropi tako da bi bilo od izuzetnog znacaja ukoliko uspemo da dobijemo njihovu podrsku,ovaj sastanak je sansa da se to uradi.

Luchadores

pre 9 godina

"Argentina’s national football team is to be investigated by Fifa after players posed with a banner declaring that “Las Malvinas son Argentinas” (“The Falklands are Argentinian”).
The message was displayed for the cameras ahead of a World Cup warm-up friendly against Slovenia on Saturday, with just one week to go before the team’s opening match in Brazil.
It is often unfurled before Argentina play international matches, and apparently indicates the players’ support of the country’s claims to sovereignty over the islands, which have been ruled by Britain since 1833."

Las Malvinas son Argentinas! Kosovo je Srbija!
Za Kralja i Otadzbinu, sloboda ili smrt!

Crnotravac

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

Beogradjanin

pre 9 godina

Slazem se da nas nisu cenili do sada zbog nase neiskrenosti. Kod Vucica mi se dopada sto govori realno i iskreno, bez laznih obecanja i mislim da je to kljuc njegove popularnosti kako u nasoj drzavi tako i u inostranstvu.

daddy

pre 9 godina

Bez obzira na ove trolovske komentare ovo je veliki dan za Srbiju velika čast i prilika da Premijer iznese naše stavove o mnogim pitanjima i šansa da se razviju još bolji odnosi.

mari

pre 9 godina

Ova poseta je od istorijskog znacaja za Srbiju, jer mnogi problemi koji cekaju Srbiju u buducnosti mogu biti laksi, ako imamo podrsku Nemacke, zato treba zaboraviti na politicku orjentaciju i misliti na buducnost Srbije.

Maja852

pre 9 godina

Srbija treba da ima dobre odnose ne samo sa Nemackom vec i sa ostalim zemljama.Investiranjem stranih zemalja pomoci ce da se nasa zemlja ekonomski oporavi.Vucic ide putem koji ce pomoci nasem narodu i poboljsati mu standard.

SMAJLI

pre 9 godina

Ovo je istorijska poseta nekog srpskog premijera, od neprocenjive vaznosti za buducnost ove zemlje. Ako je Vucic bude iskoristio u smislu da pridobije Nemacku za saveznistvo sa Srbijom, ovu zemlju cekaju bolji dani.

Mali

pre 9 godina

Citam ovde sve sami stranacki komentari, najvise botova.Svakako najvaznija poseta u zadnjih par god.Neko napisa prodace Kosovo i EPS...Kosovo je prodato jos davno a to ste trebali Miru i komplet milosevice da pitate jer oni znaju odg.Uglavnom navikli ste da zivite u bedi i siromastvu a meni je opet dobro jer sam pobegao iz zemlje.No voleo bih i vi da docekate bolje sutra a ne da se vracate u 90'te.

pink Flojd...

pre 9 godina

Plašim se da su očekivanja mnogo veće od onog što možemo očekivati nakon prvog susreta našeg premijera i nemačke kancelarke! Dovoljno je da to bude jš jedna "cigla u zidu" građevine koju je Vlada Srbije počela da gradi!

cicko

pre 9 godina

"Zato, ako ništa drugo, sasvim je izvesno da ono što obećamo, ili kažemo da ćemo da učinimo, to zaista i uradimo, a u lice, jasno i bez uvijanja moramo da kažemo šta je ono što nismo u stanju da napravimo. "

NAS - LEPI- GRAD - BEOGRAD

pre 9 godina

Svakako da drzava nece niti ima pravo da bilo ko drzavu predstavlja u medjunarodnim odnosima ima pravo da zaboravi proslost. Proslost svakako da necemo zaboraviti, ali takodje moramo biti svesni cinjenice da ta ista proslost ne sme biti prepreka da u novonastaloj situaciji nasoj drzavi podignemo kredibilitet na medjunarodnom planu. Jer kada se pogleda posle koliko godina je usledio poziv jednog zvanicnika Nemacke nasem nekom drzavniku. Ono sto smo proziveli je kobna greska bivsih vlasti koji su zanemarili nas geopoliticki polozaj. Zivot tece dalje mi moramo voditi racuna o nasim danasnjim interesima.

Bitno

pre 9 godina

I te kako smo svi svesni jacine Angele Merkel. Ne treba ignorisati njen uticaj u svetu. Vucic sada ima priliku da postane jedan od njenih jacih prijatelja, i to prijateljstvo svima nama moze mnogo da donese. Ocekujem naravno onekoji ce po tome da pljujuali to im je posao, ocigledno da ih neko za to placa.

Aleksandra

pre 9 godina

Ipak je to čast kad on ide kod najuticajnije žene u Evropi. Ja sam za stvaranje veza đirom sveta. Treba biti dobar sa svakim. Takvi najbolje i prolaze u životu.

Qwerty

pre 9 godina

Konacno da jednom mi ne prkosimo i pravimo se najpametniji. Pogledajte Hrvate, nisu se posebno ulagivali, doduse par puta su pojeli nesto, ali su ostvarili svoje nacionalne interese. Hajde da jednom ne budemo najpametniji, najlepsi i najbolji i da zivimo u dosadnoj drzavi.

anja vanja

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja želi da rešava svoje probleme, ne ulazi u sukobe sa bilo kim u regionu i svetu i okreće se svojoj evropskoj budućnosti i prosperitetu svog naroda koji sada konačno vidi svetliju budućnost!

spasoje

pre 9 godina

Merkelova je najvazniji politicar evropske unije i kada nas premijer dobije poziv od nje to ipak nesto znaci i pokazuje da se nesto dobro desava u nasim odnosima sa evropom.

verbatim

pre 9 godina

Sad ako ne dovede neke investitore, ko zna kako ćemo. Sad možemo samo od rada da živimo, jer kedita više nema. A opšte poznato je da se u našoj zemlji stranci bolje ophode prema našoj radnoj snazi, nego naši preduzetnici i privatnici.

andrej

pre 9 godina

Bez obzira da li se volimo ili ne, jasno je da je svako partnerstvo isključivo iz interesa. Nikom ( pa ni njima) ne treba slepo verovati, ali oni su nam pružili ruku, pa zašto da je ne prihvatimo?

darko

pre 9 godina

Ovo je najvaznija diplomatska poseta za nasu zemlju koja moze da se dogodi jer je nasa teznja da postanemo punopravni clan eu,vaznija cak i od eventualne posete predsedniku SAD jer je Nemacka najvaznija i kljucna zemlja evropske unije i od njenog pristanka zavisi svaki korak nase zemlje ka toj zajednici...

Markoni

pre 9 godina

Nije realno očekivati da Srbija uvede sankcije Rusiji, kad je i gospođa Merkel na početku ukrajinske krize bila protiv toga. Nadam se samo da će ovaj susret biti iskren, prijateljski i bez uloga nadređenog i podređenog, kako je to možda nekada bio slučaj.

Čaj od nane

pre 9 godina

Otišao podvijenog repa i manji od makovog zrna, ali će zato, kad se vrati, biti "kako sam joj samo drsko odbrusio, sva se tresla"... i druge bajke.

AL-ALAGI

pre 9 godina

Nemacka je veoma bitan strateski partner hteo to neko priznati ili ne.Dok su DS-vlasti pokusavale da ostvare saradnju,u kojoj naravno nisu uspele,onda su svi potezi B.Tadica bili opravdani.Jedina nada u uspeh Srbije i njenog privrednog i ekonomskog razvoja je politika koju vodi premijer Vucic.Nemacke investicije i pomoc podrucjima ugrozenim poplavama od velikog su znacaja za nasu osiromasenu i DS-rezimom opljackanu drzavu.

marmelada

pre 9 godina

Verujem da ce ovahj susret sa Merkelovom biti od velike vaznosti za Srbiju i da ce nam konacno uslediti bolji dani i bolja buducnost!

BUBICA

pre 9 godina

Najlepše smo živeli kada smo sa svima saradjivali i u tome i jeste tajna uspeha. Od susreta se očekuje podrška i pomoć Nemačke što naravno Vučić neće odbiti. Sigurno da i Nemačkoj odgovara stabilna Srbija.

SofijaS

pre 9 godina

Srbiji će članstvo u Eu puno značiti u sprovođenju potrebnih pravnih i ekonomskih reformi i puno će značiti prihvatanje pravnih tekovina na kojima počiva Eu(aki komuniter).Podrška Nemačke na tok putu je ogromnog značaja.

Zimbabve

pre 9 godina

Imamo mi i jaku podrsku u Nemackoj preko naseg ambasadora Dejana Ilica,genija iz Varte koga Nemci izuzetno cene i postuju.Vucica takodje,ja ovde vidim veliki uspeh.

Stanoje Milivojevic

pre 9 godina

Pojedinci još uvek traže načine da sabotiraju rad vlade, iako je sve u interesu svih građana ove države. Ovo može biti samo još jedna od pozitivnih skretnica na putu ka EU.

Божидар

pre 9 godina

(Kika, 11. jun 2014 14:21)
Браво за коментар. Јединствена историјска прилика да се приближимо као партнер Немачкој, а да притом не нарушимо већ успостављене односе са Русијом. Битно је само не бити у политичкој равни против Русије и онда ће и Русија моћи да буде гарант Србији у њеним будућим односима са Немачком. Колико су повезани стратешки интереси Немачке са Русијом Русији. Отуда и непостојање притиска на Србију, већ је то све ето да споменемо.

Brašnar

pre 9 godina

Drago mi je što je Vučićev boravak u Nemačkoj prošao odlično. Nadam se da će ovaj susret imati nekog uticaja na našu budućnost. Svaka podrška za ulazak Srbije u EU je dobrodošla.

EU citizen^2

pre 9 godina

Saveznistvo i poverenje se sticu samo delima dok reci vetar nosi. Nazalost mi imamo mangupski mentalitet i rado podvaljujemo. Potrajati ce nekoliko generacija dok se mi promenimo ako se to ikada desi.

istrajnox

pre 9 godina

Pohvale za stav i pravu orijentaciju premijera da se gleda u budućnost i razvijaju najbolji mogući politički, ekonomski i svaki drugi odnosi sa najmoćnijom zemljom EU. Ako se i na dalje zadrži jasna želja za saradnjom i odgovorni pristup u svemu što se dogovori, ne sumnjam da će odnosi Srbije i Nemačke biti mnogo bolji nego ranije i da će premijer istrajati na tom putu.

Mister Krcko

pre 9 godina

Od njih može puno toga da da se nauči uz to da se ne vrši slepo pripisivanje njihovih principa već da se određeni principi prilagode uslovima u našoj državi, u suprotnom nema pozitivnog aspekta.

goja

pre 9 godina

(miran je ko bubica, 11. jun 2014 08:08)
Ono zbog čega i ja Istoku, u na Zapadu poštuju Vučića je zato što ne obećava svetskim liderima ono što Srbija ne može da ispuni, ali ispunjava ono što obeća.

neša012

pre 9 godina

Vučić je u Berlinu dočekan onako kako se dočekuju najviše državne ličnosti i predstavlja potvrdu da i sama nemačka mnogo očekuje od ove posete Vučića.nemačka je sigurno zainteresovana da dobije potvrde saglasnosti ove vlasti da će dosledno poštovati briselski sporazum i dalje raditi na normalizaciji odnosa sa prištinom i da Srbija dosledno primenju EU standarde i politiku unije kada se radi o spoljnoj politici.Srbija je pak jako zainteresovana i to će Vučić insistirati da dobije zvanično potvrdu veće ekonomske pomoći od same Nemačke i EU fondova gde Merkelova ima jak uticaj i da nemačka ne bude prepreka daljim EU integracijama Srbije.To znači obostrani dogovor i usaglašavanje stavova kod važnih pitanja spoljne politike.

Bolje grob nego rob

pre 9 godina

Vucic je pametan, nepopustljiv, a namazan. Takav na treba za ove prokletije Nemce, a i ostale zapadnjake. Sa njima samo ‘ lepa rec gvozdena vrata otvara’. A za poslusnost cemo tek da vidimo.

petark

pre 9 godina

Mislim da je ovo velika cast i za vucica i za srbiju, nemacka je jedna od najjacih drzava u evropskoj uniji i svaka pomoc sa njihoce strane veoma znaci

Frajko

pre 9 godina

Nemačka je najvažnija zemlja u Evropi, mada smo mi mala zemlja za nju, mali partner da bi smo joj bili ali možemo da joj budemo saveznik, odnosno pouzdan partner, na čemu bi nam zavidele ostale zemlje u regionu.

Zika

pre 9 godina

Obzirom da je dočekan uz najveće državne počasti shvatili su Nemci, da bi Srbija mogla bti najvažniji njihov strateški partner na Balkanu, te da treba da iskoristi ovu posetu i dogovoriti se o nekim važnim pitanjima.

HERMIONA

pre 9 godina

Taman kada je narod prihvatio da ne moze bez sveta I samostalno das mo bez icije pomoci samo pusta zemlja nadju se pojedinci koji ne znaju sta ce pa onda na sve nacine pokusavaju da okalju odno sto Vucic teskom mukom uradi.

Gorka istina

pre 9 godina

Mi smo narod koji se uvek daje drugima vise nego sebi. Vise se treudimo da se dokazemo pred drugima nego da ostvarimo svoje ciljeve i dokazemo se sebi.

Gospodja Marta

pre 9 godina

Mi kao narod ne verujemo vise nikome. Ni ne trebamo. Mi samo treba da gledamo svoje interese i da mislimo na nasu buducnost.