Utorak, 10.06.2014.

09:02

Polovnjaci skuplji, državi još više

Ove godine se očekuje uvoz oko 100.000 polovnih vozila u Srbiju, a država će od toga naplatiti dobar iznos za budžet.

Izvor: Novosti

Polovnjaci skuplji, državi još više IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

amos

pre 9 godina

preporucujem BOJKOT! Evo sad ce leto, hajde da niko ne kupi auto od 1. jula do avgusta! Niko. Pa da vidimo kakva ce onda biti pravila...

vosa

pre 9 godina

... obrni okreni prevrni izvrni gradjanin uvek gubitnik... kad sve to vec mora platiti .. neka uplati te gluposti i vozi miško ...zasto da lezi na carini i da ga slepuju ... glupostima nikad kraja.

Aleksandar

pre 9 godina

za (igor, 10. jun 2014 14:56)

Vaš komentar jasno govori o tome koliko ste pogrešno razmišljali.
Zašto bi zabranili uvoz, prodaju i kupovinu polovnih vozila?
Da bi uvoznici imali monopol?
Te dve stvari su u suprotnosti sa principima slobodne ekonomije i dovodi do poremećaja na tržištu - npr.polovni automobili postaju skupi i koštaju više nego što vrede.
Vi ili nikada niste servisirali auto kod ovlašćenog dilera ili ste sami uvoznik novih kola.

Zašto ograničavati ljudima mogućnost da kupe sebi pristojan auto?

Ako ste mislili zbog toga što se uvoze krševi i koji se sumnivo prerađuju (kilometraža, oštećenja i sl) - to već treba država da se stara - uvođenjem kontrole (provera stanja na ulasku u zemlju), zabranom uvoza oštećenih vozila u cilju da se podigne kvalitet vozila u saobraćaju.
Ali onda dolazimo do osnovnog problema: kako da očekujemo od korumpirane, nesposobne i bezglave (bez ikakvog plana i strategije) države da uradi nešto kako valja?

Buda Baba

pre 9 godina

Prijatelj mi drzi autoplac i kuka kao nikad,da je prodaja totalno zamrla.Na lageru mu vec duze vreme stoje automobili koje je uvezao jos prosle godine,tako da na novi uvoz ni ne razmislja.
Znam da je takva situacija i na ostalim placevima,jer,dovoljno je otici na sajt Polovni automobili,i videti da se jedni isti automobili mesecima prodaju.

Nasa vlast ocigledno ne shvata da je 90% Srbije puka sirotinja,da je auto od 1500-2500 evra za ogromnu vecinu realnost.
Onih 10% lovarnih,svakako ce voziti nove automobile,tako da je ova mera potpun promasaj!

stručnjak

pre 9 godina

"Sada je omogućeno da odmah platite carinu pa da posle obavljate pregled." - A pregled su kao fol uveli zbog bezbednosti. Pa kad su se preračunali, onda nije bitna bezbednost nego prvo daj pare a posle za bezbednost opet daj pare.

Replay

pre 9 godina

(Nenad, 10. jun 2014 10:10)

Ne budi smesan, pa imas automobila koliko hoces 50k eura i vise polovnih na oglasima koliko hoces. Zaboravio si da ima novih automobila od 50k pa na gore koliko hoces. :)

Bojan

pre 9 godina

Kakva je ovo prevara! Narod jedini gubi u ovoj jednacini, a lopovska drzava i bogati vlasnici salona dobijaju. Ali nece ni oni dugo. Sve je povezano, ne mozes uzeti sav novac od gradjana i nadati se da ce privreda da funkcionise. Da je neko od njih bar malo igrao SimCity video bi sta se desi kad zategnes porez do kraja.

Lik

pre 9 godina

"...Zato je preporuka kupcima da kupuju vozila koja su prošla kompletnu proceduru."

Prava preporuka kupcima bila bi da SVI kao jedan obustave kupovinu tih vozila, ne mora dugo, bilo bi dovoljno par meseci.

Naravno, to bi mogao da uradi svestan narod koji shvata da je zapravo moć u njegovim rukama. Pošto mi nismo od tih onda nikom ništa, plaćajte i dalje.

Proka

pre 9 godina

Ako je država primorala uvoznike da carine po katalogu AMSS ako taj katalog priznaje poreska uprava, onda bi trebalo i osiguranja da prihvate katalog, jer stvarno nije fer da se katalog primenjuje ili ne primenjuje kako kome odgovara. A najviše me od sveka zanima AMSS OSIGURANJE dal priznaje katalog AMSS pri ispalti štete, do bi bila dobra tema za nekog novinara.

igor

pre 9 godina

Treba zabraniti uvoz polovnih uglavnom krseva. Ko nema para za nov auto (vec od 8000 evra za 4 vrata) ne treba ni da vozi! Dozvoliti jedino prodaju domacih polovnjaka samo zato jer nema druge za njih.

Ex sns

pre 9 godina

Ovaj nakaradni rezim sve cini da onemoguci rad privatnika,da im zagorca zivot,a posredno sve cini da oteza kupovinu gradjanima jer kad vozila.poskupe to cini ljudima problem. Sa druge strane su gradjanima napravili cirkus po policijskim stanicama gde se danima ceka uspravno na 30+ C u mimohodu radi registracije koja je veoma skupa,tako da nemam nista dobro da napisem za ovaj nakaradni rezim,napisao nih svasta,ali ostacu pristojan da me ne bi mozda privodili posle...

Srbin

pre 9 godina

Bice manje kupovine, manje ce se prodati goriva, manje na putarinama manje za registraciju.... Ovi nasi ekonomisti su mnogo jaki, to pokazuje i budzet!

Cane

pre 9 godina

Moj primer.
Ušao sam sa autom u Srbiju 8.5.14.
Platio sve što treba i ne treba.Za carinu i sve ostalo.....
I onda bam , jutros sam dobio tablice i privremenu saobraćaju.


Takva ažurnost i brzina naših institucija je pravo čudo.
Koga briga što to traje po mesec dana?

solar

pre 9 godina

Nema šta, genijalnost isijava iz naprednjačkih planova za punjenje budžeta.
Sledi porez na plaćanje poreza, rampe na ulazu u prodavnicu i radno mesto, jer ko radi i ima para za prodavnicu ima i za još jedan namet. Na kraju će ukinuti plate i novac uopšte, Pol Pot stajl, mogućnosti su neograničene!
Da su Turci bili ovako napredni, oterali bi ih preci nekih 400 godina ranije.

DRZAVA

pre 9 godina

Uzimam koliko mi treba jer imam svoje troskove i i davim se. Znam da nisi odusevljen(a) ali ne mozes nista jer ja sam tvoja drzava i nemoj imati drugu drzavu osim mene. Druge drzave daju bolje uslove za zaradjivanje pa samim tim i oporezivabnje ali i one "udaraju" po dzepu i veruj mi nemaju previse osecaja. U medjuvremenu, ako bas nemas kintu, idi peske, uzmi bus, taksi, bices zdraviji, ziveces duze, neces zagadjivati okolinu a deci ces priustiti vise voca i povrca, kad ne trosis na benzin.
Priznajem, bez puno paznje, sa malo odgovornosti ali sa puno LJUBAVI,
tvoja drzava.

MIX

pre 9 godina

Ima li kraja birokratiji u Srbiji...Ukoliko je vozilo bilo registrovano u bilo kojoj clanici EU u momentu kupovine nema potrebe...ponavljam nema potrebe da se radi provera bezbednosti jer je ona vec uradjena po standardu koji je ispod naseg....ali naravno neko ubire monopolski profit...I ono sto je najsmensnije a to je kada udjemo u EU ovo prestaje...pa ko je ovde glup...umesto da usaglasavate procedure vi ih opstruirate...ah da zaboravio sam pare koje ubirete...imam jos samo jedan komentar SRAM VAS BILO

Kiza

pre 9 godina

Neka uvedu i onaj cuveni porez na mobilne telefone.Tako ce isto dobro napuniti budzet.
(dzordz, 10. jun 2014 09:41)

Secam se kao juce da je bilo, iako je proteklo 16 godina, kako je sadasnji premijer zdusno propagirao porez na mobilne telefone. " Ko ima para za racun, ima i za porez.", rece tada mlada nada.

Nikola

pre 9 godina

kad drzava udari porez na automobile od 6k+ evra koje obicno uvoze,podignu se cene i na najeftinije automobile do 1k eura koji nemaju veze sa ovim uvoznicima...znaci ovo je cisto udaranje na sirotinju.

4g5tjh

pre 9 godina

"I tu bi država morala da nađe neku meru da ne bude isto opterećen onaj ko je kupio vozilo od dve-tri hiljade evra i onaj ko pazari polovnjaka od 50 hiljada evra, kaže Radić."

A sta mislite da drzava primeni isto neki logicniji princip i za registraciju vozila?
Auto od 50 000e ima manju registraciju od onog od 1000e , gde je tu logika poreza na luksuz ?

meeskec

pre 9 godina

Pričaju neke bajke kako ovo rade zbog nas, zbog naroda, da bi vozili bolje polovnjake, a kilometrazu niko ne pominje, vraćanje i ostale gluposti...zameniće oni tih par spona koje su crkle, staviti polovne kočnice samo da prodju tu inspekciju ili će jednostavno tutnuti nekom neki evro u džep, i opet, država u plusu, mi u minusu i okreni obrni opet smo mi ti koji sve plaćamo, ne uvoznici, oni nece smanjiti svoju maržu to je sigurno.

Jovan

pre 9 godina

Nece drzava zaraditi ni jedan dinar vise nego cemo mi tj. glupi narod voziti jos starije i neispravnije automobile a posle cemo pricati kako treba povecati bezbednost u saobracaju da bi se smanjio broj nastradalih. Srecom, kako radimo, ubrzo nas nece ni biti pa necemo morati da gutamo razna nebulozna objasnjenja ovih strucnjaka.

zoran

pre 9 godina

Onaj koji pazari polovnjaka od 50 000 evra ne bi mogao da ga registruje ako ne pokaže potvrdu da je platio porezu na prihode. Tako se puni budžet. Gledam ošišane na nulu kako voze takva kola. Odakle im novac? Industrijalci ili droga? A država ćuti i opterećuje ove što jedva skupe 2-3 hiljade evra!

Nebojsa

pre 9 godina

Za nase uslove i potrebe imamo previse automobila. Evo ja sad u 10:31 sedim na terasi u prigradskom naselju i ispred zgrade ima samo 2 slobodna parking mesta. Vozila koja gotovo svakodnevno stoje su cisto bacene pare iz zemlje umesto da su ljudi pokusavali nesto da rade oni su pare dali na vozila koja sad propadaju.

SPIDER

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo, vozilo se prvo carini, a onda ide na pregled u agenciju i ako prodje dobije potvrdu, ako ne prodje, ne dobije potvrdu, ali u svakom slucaju ide u dalju prodaju. A kupcima se savetuje da kupuju kola koja imaju i potvrdu?
Mozda ipak nisam dobro razumeo, mada kod nas je sve moguce...

100 hiljada milijardi i jedan evro

pre 9 godina

sns sa vučićem na čelu je najgora prevara ikad koja nas je zadesila. slamanje kičme običnog građanina. popunajvanje budžeta će se uskoro vršiti od kuće do kuće sa onim komunalnim policajcima.

Pera

pre 9 godina

Devedesete!

Pozdravljam zabranu uvoza krseva ali ovo je ogranicavanje nasih sloboda!

Da oni zaista zele nesto da urade uveli bi red u tehnicke preglede pa napaljeni klinci ne bi mogli da registruju need for speed isciganisane kante od automobila sa kojekakvim fenjerima i na svim tim kaznama bi mogli napuniti budzet. Ovako opet po ko zna koji put udaraju po postenima, uskracivanje sloboda uslovno receno oni pune budzet.

100 hiljada milijardi i jedan evro

pre 9 godina

sns sa vučićem na čelu je najgora prevara ikad koja nas je zadesila. slamanje kičme običnog građanina. popunajvanje budžeta će se uskoro vršiti od kuće do kuće sa onim komunalnim policajcima.

zoran

pre 9 godina

Onaj koji pazari polovnjaka od 50 000 evra ne bi mogao da ga registruje ako ne pokaže potvrdu da je platio porezu na prihode. Tako se puni budžet. Gledam ošišane na nulu kako voze takva kola. Odakle im novac? Industrijalci ili droga? A država ćuti i opterećuje ove što jedva skupe 2-3 hiljade evra!

Kiza

pre 9 godina

Neka uvedu i onaj cuveni porez na mobilne telefone.Tako ce isto dobro napuniti budzet.
(dzordz, 10. jun 2014 09:41)

Secam se kao juce da je bilo, iako je proteklo 16 godina, kako je sadasnji premijer zdusno propagirao porez na mobilne telefone. " Ko ima para za racun, ima i za porez.", rece tada mlada nada.

Jovan

pre 9 godina

Nece drzava zaraditi ni jedan dinar vise nego cemo mi tj. glupi narod voziti jos starije i neispravnije automobile a posle cemo pricati kako treba povecati bezbednost u saobracaju da bi se smanjio broj nastradalih. Srecom, kako radimo, ubrzo nas nece ni biti pa necemo morati da gutamo razna nebulozna objasnjenja ovih strucnjaka.

MIX

pre 9 godina

Ima li kraja birokratiji u Srbiji...Ukoliko je vozilo bilo registrovano u bilo kojoj clanici EU u momentu kupovine nema potrebe...ponavljam nema potrebe da se radi provera bezbednosti jer je ona vec uradjena po standardu koji je ispod naseg....ali naravno neko ubire monopolski profit...I ono sto je najsmensnije a to je kada udjemo u EU ovo prestaje...pa ko je ovde glup...umesto da usaglasavate procedure vi ih opstruirate...ah da zaboravio sam pare koje ubirete...imam jos samo jedan komentar SRAM VAS BILO

Pera

pre 9 godina

Devedesete!

Pozdravljam zabranu uvoza krseva ali ovo je ogranicavanje nasih sloboda!

Da oni zaista zele nesto da urade uveli bi red u tehnicke preglede pa napaljeni klinci ne bi mogli da registruju need for speed isciganisane kante od automobila sa kojekakvim fenjerima i na svim tim kaznama bi mogli napuniti budzet. Ovako opet po ko zna koji put udaraju po postenima, uskracivanje sloboda uslovno receno oni pune budzet.

SPIDER

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo, vozilo se prvo carini, a onda ide na pregled u agenciju i ako prodje dobije potvrdu, ako ne prodje, ne dobije potvrdu, ali u svakom slucaju ide u dalju prodaju. A kupcima se savetuje da kupuju kola koja imaju i potvrdu?
Mozda ipak nisam dobro razumeo, mada kod nas je sve moguce...

DRZAVA

pre 9 godina

Uzimam koliko mi treba jer imam svoje troskove i i davim se. Znam da nisi odusevljen(a) ali ne mozes nista jer ja sam tvoja drzava i nemoj imati drugu drzavu osim mene. Druge drzave daju bolje uslove za zaradjivanje pa samim tim i oporezivabnje ali i one "udaraju" po dzepu i veruj mi nemaju previse osecaja. U medjuvremenu, ako bas nemas kintu, idi peske, uzmi bus, taksi, bices zdraviji, ziveces duze, neces zagadjivati okolinu a deci ces priustiti vise voca i povrca, kad ne trosis na benzin.
Priznajem, bez puno paznje, sa malo odgovornosti ali sa puno LJUBAVI,
tvoja drzava.

Lik

pre 9 godina

"...Zato je preporuka kupcima da kupuju vozila koja su prošla kompletnu proceduru."

Prava preporuka kupcima bila bi da SVI kao jedan obustave kupovinu tih vozila, ne mora dugo, bilo bi dovoljno par meseci.

Naravno, to bi mogao da uradi svestan narod koji shvata da je zapravo moć u njegovim rukama. Pošto mi nismo od tih onda nikom ništa, plaćajte i dalje.

4g5tjh

pre 9 godina

"I tu bi država morala da nađe neku meru da ne bude isto opterećen onaj ko je kupio vozilo od dve-tri hiljade evra i onaj ko pazari polovnjaka od 50 hiljada evra, kaže Radić."

A sta mislite da drzava primeni isto neki logicniji princip i za registraciju vozila?
Auto od 50 000e ima manju registraciju od onog od 1000e , gde je tu logika poreza na luksuz ?

solar

pre 9 godina

Nema šta, genijalnost isijava iz naprednjačkih planova za punjenje budžeta.
Sledi porez na plaćanje poreza, rampe na ulazu u prodavnicu i radno mesto, jer ko radi i ima para za prodavnicu ima i za još jedan namet. Na kraju će ukinuti plate i novac uopšte, Pol Pot stajl, mogućnosti su neograničene!
Da su Turci bili ovako napredni, oterali bi ih preci nekih 400 godina ranije.

meeskec

pre 9 godina

Pričaju neke bajke kako ovo rade zbog nas, zbog naroda, da bi vozili bolje polovnjake, a kilometrazu niko ne pominje, vraćanje i ostale gluposti...zameniće oni tih par spona koje su crkle, staviti polovne kočnice samo da prodju tu inspekciju ili će jednostavno tutnuti nekom neki evro u džep, i opet, država u plusu, mi u minusu i okreni obrni opet smo mi ti koji sve plaćamo, ne uvoznici, oni nece smanjiti svoju maržu to je sigurno.

Cane

pre 9 godina

Moj primer.
Ušao sam sa autom u Srbiju 8.5.14.
Platio sve što treba i ne treba.Za carinu i sve ostalo.....
I onda bam , jutros sam dobio tablice i privremenu saobraćaju.


Takva ažurnost i brzina naših institucija je pravo čudo.
Koga briga što to traje po mesec dana?

Srbin

pre 9 godina

Bice manje kupovine, manje ce se prodati goriva, manje na putarinama manje za registraciju.... Ovi nasi ekonomisti su mnogo jaki, to pokazuje i budzet!

Nikola

pre 9 godina

kad drzava udari porez na automobile od 6k+ evra koje obicno uvoze,podignu se cene i na najeftinije automobile do 1k eura koji nemaju veze sa ovim uvoznicima...znaci ovo je cisto udaranje na sirotinju.

Proka

pre 9 godina

Ako je država primorala uvoznike da carine po katalogu AMSS ako taj katalog priznaje poreska uprava, onda bi trebalo i osiguranja da prihvate katalog, jer stvarno nije fer da se katalog primenjuje ili ne primenjuje kako kome odgovara. A najviše me od sveka zanima AMSS OSIGURANJE dal priznaje katalog AMSS pri ispalti štete, do bi bila dobra tema za nekog novinara.

Ex sns

pre 9 godina

Ovaj nakaradni rezim sve cini da onemoguci rad privatnika,da im zagorca zivot,a posredno sve cini da oteza kupovinu gradjanima jer kad vozila.poskupe to cini ljudima problem. Sa druge strane su gradjanima napravili cirkus po policijskim stanicama gde se danima ceka uspravno na 30+ C u mimohodu radi registracije koja je veoma skupa,tako da nemam nista dobro da napisem za ovaj nakaradni rezim,napisao nih svasta,ali ostacu pristojan da me ne bi mozda privodili posle...

Aleksandar

pre 9 godina

za (igor, 10. jun 2014 14:56)

Vaš komentar jasno govori o tome koliko ste pogrešno razmišljali.
Zašto bi zabranili uvoz, prodaju i kupovinu polovnih vozila?
Da bi uvoznici imali monopol?
Te dve stvari su u suprotnosti sa principima slobodne ekonomije i dovodi do poremećaja na tržištu - npr.polovni automobili postaju skupi i koštaju više nego što vrede.
Vi ili nikada niste servisirali auto kod ovlašćenog dilera ili ste sami uvoznik novih kola.

Zašto ograničavati ljudima mogućnost da kupe sebi pristojan auto?

Ako ste mislili zbog toga što se uvoze krševi i koji se sumnivo prerađuju (kilometraža, oštećenja i sl) - to već treba država da se stara - uvođenjem kontrole (provera stanja na ulasku u zemlju), zabranom uvoza oštećenih vozila u cilju da se podigne kvalitet vozila u saobraćaju.
Ali onda dolazimo do osnovnog problema: kako da očekujemo od korumpirane, nesposobne i bezglave (bez ikakvog plana i strategije) države da uradi nešto kako valja?

stručnjak

pre 9 godina

"Sada je omogućeno da odmah platite carinu pa da posle obavljate pregled." - A pregled su kao fol uveli zbog bezbednosti. Pa kad su se preračunali, onda nije bitna bezbednost nego prvo daj pare a posle za bezbednost opet daj pare.

Nebojsa

pre 9 godina

Za nase uslove i potrebe imamo previse automobila. Evo ja sad u 10:31 sedim na terasi u prigradskom naselju i ispred zgrade ima samo 2 slobodna parking mesta. Vozila koja gotovo svakodnevno stoje su cisto bacene pare iz zemlje umesto da su ljudi pokusavali nesto da rade oni su pare dali na vozila koja sad propadaju.

Bojan

pre 9 godina

Kakva je ovo prevara! Narod jedini gubi u ovoj jednacini, a lopovska drzava i bogati vlasnici salona dobijaju. Ali nece ni oni dugo. Sve je povezano, ne mozes uzeti sav novac od gradjana i nadati se da ce privreda da funkcionise. Da je neko od njih bar malo igrao SimCity video bi sta se desi kad zategnes porez do kraja.

Replay

pre 9 godina

(Nenad, 10. jun 2014 10:10)

Ne budi smesan, pa imas automobila koliko hoces 50k eura i vise polovnih na oglasima koliko hoces. Zaboravio si da ima novih automobila od 50k pa na gore koliko hoces. :)

Buda Baba

pre 9 godina

Prijatelj mi drzi autoplac i kuka kao nikad,da je prodaja totalno zamrla.Na lageru mu vec duze vreme stoje automobili koje je uvezao jos prosle godine,tako da na novi uvoz ni ne razmislja.
Znam da je takva situacija i na ostalim placevima,jer,dovoljno je otici na sajt Polovni automobili,i videti da se jedni isti automobili mesecima prodaju.

Nasa vlast ocigledno ne shvata da je 90% Srbije puka sirotinja,da je auto od 1500-2500 evra za ogromnu vecinu realnost.
Onih 10% lovarnih,svakako ce voziti nove automobile,tako da je ova mera potpun promasaj!

vosa

pre 9 godina

... obrni okreni prevrni izvrni gradjanin uvek gubitnik... kad sve to vec mora platiti .. neka uplati te gluposti i vozi miško ...zasto da lezi na carini i da ga slepuju ... glupostima nikad kraja.

igor

pre 9 godina

Treba zabraniti uvoz polovnih uglavnom krseva. Ko nema para za nov auto (vec od 8000 evra za 4 vrata) ne treba ni da vozi! Dozvoliti jedino prodaju domacih polovnjaka samo zato jer nema druge za njih.

amos

pre 9 godina

preporucujem BOJKOT! Evo sad ce leto, hajde da niko ne kupi auto od 1. jula do avgusta! Niko. Pa da vidimo kakva ce onda biti pravila...

igor

pre 9 godina

Treba zabraniti uvoz polovnih uglavnom krseva. Ko nema para za nov auto (vec od 8000 evra za 4 vrata) ne treba ni da vozi! Dozvoliti jedino prodaju domacih polovnjaka samo zato jer nema druge za njih.

Nebojsa

pre 9 godina

Za nase uslove i potrebe imamo previse automobila. Evo ja sad u 10:31 sedim na terasi u prigradskom naselju i ispred zgrade ima samo 2 slobodna parking mesta. Vozila koja gotovo svakodnevno stoje su cisto bacene pare iz zemlje umesto da su ljudi pokusavali nesto da rade oni su pare dali na vozila koja sad propadaju.

DRZAVA

pre 9 godina

Uzimam koliko mi treba jer imam svoje troskove i i davim se. Znam da nisi odusevljen(a) ali ne mozes nista jer ja sam tvoja drzava i nemoj imati drugu drzavu osim mene. Druge drzave daju bolje uslove za zaradjivanje pa samim tim i oporezivabnje ali i one "udaraju" po dzepu i veruj mi nemaju previse osecaja. U medjuvremenu, ako bas nemas kintu, idi peske, uzmi bus, taksi, bices zdraviji, ziveces duze, neces zagadjivati okolinu a deci ces priustiti vise voca i povrca, kad ne trosis na benzin.
Priznajem, bez puno paznje, sa malo odgovornosti ali sa puno LJUBAVI,
tvoja drzava.

4g5tjh

pre 9 godina

"I tu bi država morala da nađe neku meru da ne bude isto opterećen onaj ko je kupio vozilo od dve-tri hiljade evra i onaj ko pazari polovnjaka od 50 hiljada evra, kaže Radić."

A sta mislite da drzava primeni isto neki logicniji princip i za registraciju vozila?
Auto od 50 000e ima manju registraciju od onog od 1000e , gde je tu logika poreza na luksuz ?

100 hiljada milijardi i jedan evro

pre 9 godina

sns sa vučićem na čelu je najgora prevara ikad koja nas je zadesila. slamanje kičme običnog građanina. popunajvanje budžeta će se uskoro vršiti od kuće do kuće sa onim komunalnim policajcima.

Pera

pre 9 godina

Devedesete!

Pozdravljam zabranu uvoza krseva ali ovo je ogranicavanje nasih sloboda!

Da oni zaista zele nesto da urade uveli bi red u tehnicke preglede pa napaljeni klinci ne bi mogli da registruju need for speed isciganisane kante od automobila sa kojekakvim fenjerima i na svim tim kaznama bi mogli napuniti budzet. Ovako opet po ko zna koji put udaraju po postenima, uskracivanje sloboda uslovno receno oni pune budzet.

Kiza

pre 9 godina

Neka uvedu i onaj cuveni porez na mobilne telefone.Tako ce isto dobro napuniti budzet.
(dzordz, 10. jun 2014 09:41)

Secam se kao juce da je bilo, iako je proteklo 16 godina, kako je sadasnji premijer zdusno propagirao porez na mobilne telefone. " Ko ima para za racun, ima i za porez.", rece tada mlada nada.

Nikola

pre 9 godina

kad drzava udari porez na automobile od 6k+ evra koje obicno uvoze,podignu se cene i na najeftinije automobile do 1k eura koji nemaju veze sa ovim uvoznicima...znaci ovo je cisto udaranje na sirotinju.

zoran

pre 9 godina

Onaj koji pazari polovnjaka od 50 000 evra ne bi mogao da ga registruje ako ne pokaže potvrdu da je platio porezu na prihode. Tako se puni budžet. Gledam ošišane na nulu kako voze takva kola. Odakle im novac? Industrijalci ili droga? A država ćuti i opterećuje ove što jedva skupe 2-3 hiljade evra!

meeskec

pre 9 godina

Pričaju neke bajke kako ovo rade zbog nas, zbog naroda, da bi vozili bolje polovnjake, a kilometrazu niko ne pominje, vraćanje i ostale gluposti...zameniće oni tih par spona koje su crkle, staviti polovne kočnice samo da prodju tu inspekciju ili će jednostavno tutnuti nekom neki evro u džep, i opet, država u plusu, mi u minusu i okreni obrni opet smo mi ti koji sve plaćamo, ne uvoznici, oni nece smanjiti svoju maržu to je sigurno.

Jovan

pre 9 godina

Nece drzava zaraditi ni jedan dinar vise nego cemo mi tj. glupi narod voziti jos starije i neispravnije automobile a posle cemo pricati kako treba povecati bezbednost u saobracaju da bi se smanjio broj nastradalih. Srecom, kako radimo, ubrzo nas nece ni biti pa necemo morati da gutamo razna nebulozna objasnjenja ovih strucnjaka.

solar

pre 9 godina

Nema šta, genijalnost isijava iz naprednjačkih planova za punjenje budžeta.
Sledi porez na plaćanje poreza, rampe na ulazu u prodavnicu i radno mesto, jer ko radi i ima para za prodavnicu ima i za još jedan namet. Na kraju će ukinuti plate i novac uopšte, Pol Pot stajl, mogućnosti su neograničene!
Da su Turci bili ovako napredni, oterali bi ih preci nekih 400 godina ranije.

Lik

pre 9 godina

"...Zato je preporuka kupcima da kupuju vozila koja su prošla kompletnu proceduru."

Prava preporuka kupcima bila bi da SVI kao jedan obustave kupovinu tih vozila, ne mora dugo, bilo bi dovoljno par meseci.

Naravno, to bi mogao da uradi svestan narod koji shvata da je zapravo moć u njegovim rukama. Pošto mi nismo od tih onda nikom ništa, plaćajte i dalje.

SPIDER

pre 9 godina

Ako sam dobro razumeo, vozilo se prvo carini, a onda ide na pregled u agenciju i ako prodje dobije potvrdu, ako ne prodje, ne dobije potvrdu, ali u svakom slucaju ide u dalju prodaju. A kupcima se savetuje da kupuju kola koja imaju i potvrdu?
Mozda ipak nisam dobro razumeo, mada kod nas je sve moguce...

MIX

pre 9 godina

Ima li kraja birokratiji u Srbiji...Ukoliko je vozilo bilo registrovano u bilo kojoj clanici EU u momentu kupovine nema potrebe...ponavljam nema potrebe da se radi provera bezbednosti jer je ona vec uradjena po standardu koji je ispod naseg....ali naravno neko ubire monopolski profit...I ono sto je najsmensnije a to je kada udjemo u EU ovo prestaje...pa ko je ovde glup...umesto da usaglasavate procedure vi ih opstruirate...ah da zaboravio sam pare koje ubirete...imam jos samo jedan komentar SRAM VAS BILO

Ex sns

pre 9 godina

Ovaj nakaradni rezim sve cini da onemoguci rad privatnika,da im zagorca zivot,a posredno sve cini da oteza kupovinu gradjanima jer kad vozila.poskupe to cini ljudima problem. Sa druge strane su gradjanima napravili cirkus po policijskim stanicama gde se danima ceka uspravno na 30+ C u mimohodu radi registracije koja je veoma skupa,tako da nemam nista dobro da napisem za ovaj nakaradni rezim,napisao nih svasta,ali ostacu pristojan da me ne bi mozda privodili posle...

Buda Baba

pre 9 godina

Prijatelj mi drzi autoplac i kuka kao nikad,da je prodaja totalno zamrla.Na lageru mu vec duze vreme stoje automobili koje je uvezao jos prosle godine,tako da na novi uvoz ni ne razmislja.
Znam da je takva situacija i na ostalim placevima,jer,dovoljno je otici na sajt Polovni automobili,i videti da se jedni isti automobili mesecima prodaju.

Nasa vlast ocigledno ne shvata da je 90% Srbije puka sirotinja,da je auto od 1500-2500 evra za ogromnu vecinu realnost.
Onih 10% lovarnih,svakako ce voziti nove automobile,tako da je ova mera potpun promasaj!

Srbin

pre 9 godina

Bice manje kupovine, manje ce se prodati goriva, manje na putarinama manje za registraciju.... Ovi nasi ekonomisti su mnogo jaki, to pokazuje i budzet!

Bojan

pre 9 godina

Kakva je ovo prevara! Narod jedini gubi u ovoj jednacini, a lopovska drzava i bogati vlasnici salona dobijaju. Ali nece ni oni dugo. Sve je povezano, ne mozes uzeti sav novac od gradjana i nadati se da ce privreda da funkcionise. Da je neko od njih bar malo igrao SimCity video bi sta se desi kad zategnes porez do kraja.

Replay

pre 9 godina

(Nenad, 10. jun 2014 10:10)

Ne budi smesan, pa imas automobila koliko hoces 50k eura i vise polovnih na oglasima koliko hoces. Zaboravio si da ima novih automobila od 50k pa na gore koliko hoces. :)

Aleksandar

pre 9 godina

za (igor, 10. jun 2014 14:56)

Vaš komentar jasno govori o tome koliko ste pogrešno razmišljali.
Zašto bi zabranili uvoz, prodaju i kupovinu polovnih vozila?
Da bi uvoznici imali monopol?
Te dve stvari su u suprotnosti sa principima slobodne ekonomije i dovodi do poremećaja na tržištu - npr.polovni automobili postaju skupi i koštaju više nego što vrede.
Vi ili nikada niste servisirali auto kod ovlašćenog dilera ili ste sami uvoznik novih kola.

Zašto ograničavati ljudima mogućnost da kupe sebi pristojan auto?

Ako ste mislili zbog toga što se uvoze krševi i koji se sumnivo prerađuju (kilometraža, oštećenja i sl) - to već treba država da se stara - uvođenjem kontrole (provera stanja na ulasku u zemlju), zabranom uvoza oštećenih vozila u cilju da se podigne kvalitet vozila u saobraćaju.
Ali onda dolazimo do osnovnog problema: kako da očekujemo od korumpirane, nesposobne i bezglave (bez ikakvog plana i strategije) države da uradi nešto kako valja?

Cane

pre 9 godina

Moj primer.
Ušao sam sa autom u Srbiju 8.5.14.
Platio sve što treba i ne treba.Za carinu i sve ostalo.....
I onda bam , jutros sam dobio tablice i privremenu saobraćaju.


Takva ažurnost i brzina naših institucija je pravo čudo.
Koga briga što to traje po mesec dana?

Proka

pre 9 godina

Ako je država primorala uvoznike da carine po katalogu AMSS ako taj katalog priznaje poreska uprava, onda bi trebalo i osiguranja da prihvate katalog, jer stvarno nije fer da se katalog primenjuje ili ne primenjuje kako kome odgovara. A najviše me od sveka zanima AMSS OSIGURANJE dal priznaje katalog AMSS pri ispalti štete, do bi bila dobra tema za nekog novinara.

stručnjak

pre 9 godina

"Sada je omogućeno da odmah platite carinu pa da posle obavljate pregled." - A pregled su kao fol uveli zbog bezbednosti. Pa kad su se preračunali, onda nije bitna bezbednost nego prvo daj pare a posle za bezbednost opet daj pare.

vosa

pre 9 godina

... obrni okreni prevrni izvrni gradjanin uvek gubitnik... kad sve to vec mora platiti .. neka uplati te gluposti i vozi miško ...zasto da lezi na carini i da ga slepuju ... glupostima nikad kraja.

amos

pre 9 godina

preporucujem BOJKOT! Evo sad ce leto, hajde da niko ne kupi auto od 1. jula do avgusta! Niko. Pa da vidimo kakva ce onda biti pravila...