Aktuelno

Utorak, 10.06.2014.

08:40

Kineski fenomen koji je nadmašio Apple osvaja svet

Izvor: Dnevnik.hr

Kineski fenomen koji je nadmašio Apple osvaja svet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

slavisa

pre 9 godina

Posedujem xiaomi mi2, to je uredjaj koji je iste specifikacije kao i nexus4 ali je izisao godinu dana ranije. Ustvari je jos bolji od nexus 4 jer je manji.
Odlicno me sluzi, super izrada, podrsaka na zavidnom nivou,jest da je nema na xda, ali je ima oficijalno na cyanogemod-u, i jos nekim ROMovima. Sve u svemu odlican telefon za malo novca, ja ga narucio sa zvanicnog sajta za 290 eur, zajedno sa dhl transportiom, i stigao mi za 4 dana

Cooper

pre 9 godina

@Ado G2

Ako si zaista gledao MI3 telefon, onda treba da znas da on nije "pristojan za siroke narodne mase u Kini", nego da jede i taj tvoj G2 i S5, a o lepoti UI ne treba uopste trositi reci.

Ado G2

pre 9 godina

CEO za Xiaomi (čita se sijaomi), izjavio je da ih ne nazivamo kineskim Eplom. To ih vredja. Gledao sam Mi3 fon, nije zapravo tako loš. ima sve što treba. jedino mi neobičan bio slot za celu sd karticu, veliku, sa onim većim delom. inače za široke kineske narodne mase, sasvim dovoljno i pristojno. naravno da će da prodaju više od epla, pa Kina je to. prodas dovoljno uređaja samo u jednoj provinciji i već imaš koliko i eplova u usa.

Swedenonline

pre 9 godina

Svedska firma koja posluje vec godinama ga prodaje za 320€. Naravno, garancija od 12 meseci.

http://www.tabletkungen.se/xiaomi-mi3.html

Ukoliko ih kontaktirate, verujem da bi poslali i za Srbiju. Naravno, tada je roba export izvan EU, te se svedski PDV skida sa 20% off, te je tada 64€ jeftiniji. Dakle, oko 260€ bi bila cena.

Ko voli, nek proba...

niko

pre 9 godina

Miloše nisi rekao koji note si uzeo.. Ja sam miui na note 1 koristio 5 meseci pa prešao na kitkat, čisto da znaš da imaš za note 1 mešavinu miui sistema sa TouchWiz aplikacijama.. Tako da možeš da koristiš sve pogodnosti sPen-a..

Zvezdara

pre 9 godina

@Njegos mozes naruciti sa ebay pandawill, aliexpres,dx ima dosta tih sajtova a mozes i kod nas po oglasima ali to ti ne bih preporucio jer su im marze skoro 100%, mnogo je isplativije naruciti direktno iz Kine

Swedenonline

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.
(Ivan Fallbrook, 10. jun 2014 16:47)

A sto bi se kopirala Nokia? Huawei uskoro izbacuje dual OS , WP8 i KitKat u jednom uredjaju. Dual boot nije nov, novo je da izlazi na trziste. Ako bude a nema razloga da nebude nesto na bazi P7, sta Nokia ima tu da trazi?

Po pitanju Xiaomi, u Svedskoj njihova zverka kosta 300€ sto je jako niska cena, P7, novi Huawei kosta 380€ i to je takodje nisko u poredjenju sa otimacinama "onih odozgo", dok P7 definitivno takodje pripada vrhu. Huawei ima samo problem jer nemajunsvoj soft development vec uoravo Xiaomi radi za njih!

Ali

pre 9 godina

@Njegose
Jedna rec: aliexpress.com
Isporuka je dve nedelje do dva meseca. Ovo brze ako ide iz Hong-Konga ili Singapura, a ono sporije ako je preko Kineske poste.

milos

pre 9 godina

dve godine sam koristio Miui Rom na Galaxy s3 ... predobro radi, mnogo je zanimljiviji od oficielnog roma ' uzeo sam Note , i mislim da cu ga i tu instalirati ~ Miui je Zakon

EU Citizen

pre 9 godina

Već neko vreme pratim šta radi Xiaomi, i kako se razvija MIUI (za mene lično je najinteresantniji Red Mi Note phablet koji je izašao pre par meseci, ali više u perspektivi, to jeast, neki hipotetični, dosta pojačani model, nego aktuelno), i mogu samo da kažem da, ako u sledeće dve-tri godine pazarim neki drugi telefon osim Samsungovog flagshipa, to će po svoj prilici biti LG ili Xiaomi, iako bi i Huawei ili Lenovo mogli da iznenade. Žao mi je što je moj nekadašnji apsolutni favorit, HTC, čije sam telefone koristio godinama u doba WindowsMobile OS-a, što se mene tiče, praktično ispao iz trke, ali šta da se radi, život je surov, prežaliću naročito pošto će me zapar meseci već tešiti Note 4... :)))

Morpheus

pre 9 godina

@Zvezdara, svaki telefon zvanično podržan od MIUI tima dobija update jednom sedmično, uvek petkom. Postoje nezvanične verzije za neke uređaje, koje developer-i ponekad neredovno ažuriraju, ali zvanične verzije su redovne. Inače, nove verzije izlaze svaki dan od utorka do petka, ali su te dnevne verzije dostupne samo članovima beta tima, krajnji korisnici dobijaju update poslednjeg dana tog ciklusa. Uskoro treba da se pojavi MIUI v6.

pera

pre 9 godina

pazi ovi samsung botovi što se raduju! koliko život treba da ti bude prazan da ga popunjavaš mržnjom prema firmi čije proizvode i ne koristiš? hoće li odogovoriti neki bot? ili bar nek kaže sumu koju uzima za propagandu?

Ivan Fallbrook

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.

crnifeniks

pre 9 godina

ja koristim lenovo p780 a pre njega sam koristio s3.Prezadovoljan sam telefonom,mnogo brze I stabilnije radi nego s3 sa na koji sam bio stavio cm rom.

neutralni felsh

pre 9 godina

respekt. da roknu dobar logo i da ulaze u fer dilove operaterima (ili je ovo drugo nonsens, barem u mz tojest mojoj zemlji srbiji) i napravice mini revoluciju. ne budze os tupim fabric vidzetima, i sto je najbitnije, ne vrljaju se cenama - kockasti su misticni i nabudzeni corovima ram-ima i sl... uz to bonus target zone: prestige snob model za srednju klasu geekova i interesovalaca. future is shine :)

Koja

pre 9 godina

Ovi su telefoni vec 2 godine hit u kini. Imao sam priliku da vidim od prijateja taj tefon koji kostao oko 400e. IMali su displaje i grafiku daleko isped Iphone. Sada verovatno da su otisli daleko i nadam se da ce nadmasiti iphone i osvojiti veliki deo svetskog trzista. Lenovo telefoni su takodje veliko ime koje je velika pretnja Samsung-u i iphone-u.
Oni jednostavno zele da pobede velike marke dok su zemlje evrope samo posmatraci u glupi korisnici.

Vizija

pre 9 godina

Iz ličnog iskustva mogu kazati da se zaista radi o vrhunskim uređajima.
Fan sam Apple uređaja i iPhone je bio moj izbor broj 1 od prvog do četvrtog iPhone modela. Poslije sam koristio HTC One i ne mogu se mnogo požaliti i na taj uređaj. A onda sam odlučio poručiti Xiaomi mi2s. Mi3 nisam htjeo jer više težim uređajima za upravljanje jednom rukom. Nakon 3 mjeseca korištenja mogu samo reci da iz dana u dan sve vise me osvaja ovaj brend. Bezbroj sitnih inovativnih I jako korisnih detalja, sedmični update, vrhunske performance (moj model na antutu je pokazao preko 28000 bodova), fleksibilno kućište, dodatna baterija od 3100mah samo su neki od detalja koji su meni lično dovoljni bili da mogu reci da bolji telefon do sada nisam koristio. Radi besprijekorno a za one kojima je i to važno, dolazi u multilingual varijanti, uz srpski i hrvatski jezik i niti jedna kineska aplikacija nije došla na mom uređaju jer one za EU tržište posebno prilagode. Naravno uz sve to bitno je spomenuti i cloud servis koji je gotovo identičan onom od Apple-a. Raspisah se ja. Ali eto ako nekom zatreba i nečije lično iskustvo nadam se da biti dovoljno gore napisano. Lijep pozdrav.

gvozdeni kancelar

pre 9 godina

ma oni mogu da prodaju u kini
fazon kupujmo domace
i normalno da ce imati veci broj prodatuh komada
ali na svetskom nivou
nemaju sta da traze

Su

pre 9 godina

Pa koliko to zalet hvataju za medjunarodno trziste. Kad sam hteo da uzmem s3 pre dve godine oni najavljivali cudo m2 cekao i nisam docekao uzeo sam s3. Prosle godine sam ponovo gledao m3 i na kraju uzeo G2 i kasnike ga menjao za note3. Tesko dostupni kod nas, nema delova (staklo, ekran). Dosta aplikacija su im na kineskom. A da ih hvale da su dobri i azurni to jesu.

Radoznali Perica

pre 9 godina

' Međutim, jedna relativno nepoznata kineska kompanija '

Nepoznata je samo onima koje ne zanima IT svet. Dovoljno je odraditi jedan AnTuTu benchmark i biti upoznat sa vrhom tabele. Ova kompanija pravi najpouzdanije kineske modele, reko bi čak bolje od lenovo flagship modela mada ne smem da tvrdim jer nisam koristio nijedan. Karakteristično za njih je da su uglavnom sa MIUI... definitivno nebi žalio pare ali njihovi top modeli daleko da su samo 200e, generalno im telefoni jesu jeftiniji ali kvalitet mora da se plati bez obzira na proizvodnju u kini.

Zvezdara

pre 9 godina

Xiaomi je najvise popularan zbog Miui rom-a imaju update skoro svake nedelje na svom premijum telefonu mi3, a na ostalim redje. U Kini postoji jos kvalitetnih proizvodjaca koji su cak i jeftiniji poput Jiayu, Zopo, Thl, Meizu. Ja imam kineski telefon malo je zezutno izgovoriti ime, ali je bolji i od 3 puta skupljih sa zvucnijim imenom.

Vizija

pre 9 godina

Iz ličnog iskustva mogu kazati da se zaista radi o vrhunskim uređajima.
Fan sam Apple uređaja i iPhone je bio moj izbor broj 1 od prvog do četvrtog iPhone modela. Poslije sam koristio HTC One i ne mogu se mnogo požaliti i na taj uređaj. A onda sam odlučio poručiti Xiaomi mi2s. Mi3 nisam htjeo jer više težim uređajima za upravljanje jednom rukom. Nakon 3 mjeseca korištenja mogu samo reci da iz dana u dan sve vise me osvaja ovaj brend. Bezbroj sitnih inovativnih I jako korisnih detalja, sedmični update, vrhunske performance (moj model na antutu je pokazao preko 28000 bodova), fleksibilno kućište, dodatna baterija od 3100mah samo su neki od detalja koji su meni lično dovoljni bili da mogu reci da bolji telefon do sada nisam koristio. Radi besprijekorno a za one kojima je i to važno, dolazi u multilingual varijanti, uz srpski i hrvatski jezik i niti jedna kineska aplikacija nije došla na mom uređaju jer one za EU tržište posebno prilagode. Naravno uz sve to bitno je spomenuti i cloud servis koji je gotovo identičan onom od Apple-a. Raspisah se ja. Ali eto ako nekom zatreba i nečije lično iskustvo nadam se da biti dovoljno gore napisano. Lijep pozdrav.

Radoznali Perica

pre 9 godina

' Međutim, jedna relativno nepoznata kineska kompanija '

Nepoznata je samo onima koje ne zanima IT svet. Dovoljno je odraditi jedan AnTuTu benchmark i biti upoznat sa vrhom tabele. Ova kompanija pravi najpouzdanije kineske modele, reko bi čak bolje od lenovo flagship modela mada ne smem da tvrdim jer nisam koristio nijedan. Karakteristično za njih je da su uglavnom sa MIUI... definitivno nebi žalio pare ali njihovi top modeli daleko da su samo 200e, generalno im telefoni jesu jeftiniji ali kvalitet mora da se plati bez obzira na proizvodnju u kini.

Koja

pre 9 godina

Ovi su telefoni vec 2 godine hit u kini. Imao sam priliku da vidim od prijateja taj tefon koji kostao oko 400e. IMali su displaje i grafiku daleko isped Iphone. Sada verovatno da su otisli daleko i nadam se da ce nadmasiti iphone i osvojiti veliki deo svetskog trzista. Lenovo telefoni su takodje veliko ime koje je velika pretnja Samsung-u i iphone-u.
Oni jednostavno zele da pobede velike marke dok su zemlje evrope samo posmatraci u glupi korisnici.

Zvezdara

pre 9 godina

Xiaomi je najvise popularan zbog Miui rom-a imaju update skoro svake nedelje na svom premijum telefonu mi3, a na ostalim redje. U Kini postoji jos kvalitetnih proizvodjaca koji su cak i jeftiniji poput Jiayu, Zopo, Thl, Meizu. Ja imam kineski telefon malo je zezutno izgovoriti ime, ali je bolji i od 3 puta skupljih sa zvucnijim imenom.

Su

pre 9 godina

Pa koliko to zalet hvataju za medjunarodno trziste. Kad sam hteo da uzmem s3 pre dve godine oni najavljivali cudo m2 cekao i nisam docekao uzeo sam s3. Prosle godine sam ponovo gledao m3 i na kraju uzeo G2 i kasnike ga menjao za note3. Tesko dostupni kod nas, nema delova (staklo, ekran). Dosta aplikacija su im na kineskom. A da ih hvale da su dobri i azurni to jesu.

neutralni felsh

pre 9 godina

respekt. da roknu dobar logo i da ulaze u fer dilove operaterima (ili je ovo drugo nonsens, barem u mz tojest mojoj zemlji srbiji) i napravice mini revoluciju. ne budze os tupim fabric vidzetima, i sto je najbitnije, ne vrljaju se cenama - kockasti su misticni i nabudzeni corovima ram-ima i sl... uz to bonus target zone: prestige snob model za srednju klasu geekova i interesovalaca. future is shine :)

gvozdeni kancelar

pre 9 godina

ma oni mogu da prodaju u kini
fazon kupujmo domace
i normalno da ce imati veci broj prodatuh komada
ali na svetskom nivou
nemaju sta da traze

pera

pre 9 godina

pazi ovi samsung botovi što se raduju! koliko život treba da ti bude prazan da ga popunjavaš mržnjom prema firmi čije proizvode i ne koristiš? hoće li odogovoriti neki bot? ili bar nek kaže sumu koju uzima za propagandu?

Morpheus

pre 9 godina

@Zvezdara, svaki telefon zvanično podržan od MIUI tima dobija update jednom sedmično, uvek petkom. Postoje nezvanične verzije za neke uređaje, koje developer-i ponekad neredovno ažuriraju, ali zvanične verzije su redovne. Inače, nove verzije izlaze svaki dan od utorka do petka, ali su te dnevne verzije dostupne samo članovima beta tima, krajnji korisnici dobijaju update poslednjeg dana tog ciklusa. Uskoro treba da se pojavi MIUI v6.

milos

pre 9 godina

dve godine sam koristio Miui Rom na Galaxy s3 ... predobro radi, mnogo je zanimljiviji od oficielnog roma ' uzeo sam Note , i mislim da cu ga i tu instalirati ~ Miui je Zakon

EU Citizen

pre 9 godina

Već neko vreme pratim šta radi Xiaomi, i kako se razvija MIUI (za mene lično je najinteresantniji Red Mi Note phablet koji je izašao pre par meseci, ali više u perspektivi, to jeast, neki hipotetični, dosta pojačani model, nego aktuelno), i mogu samo da kažem da, ako u sledeće dve-tri godine pazarim neki drugi telefon osim Samsungovog flagshipa, to će po svoj prilici biti LG ili Xiaomi, iako bi i Huawei ili Lenovo mogli da iznenade. Žao mi je što je moj nekadašnji apsolutni favorit, HTC, čije sam telefone koristio godinama u doba WindowsMobile OS-a, što se mene tiče, praktično ispao iz trke, ali šta da se radi, život je surov, prežaliću naročito pošto će me zapar meseci već tešiti Note 4... :)))

crnifeniks

pre 9 godina

ja koristim lenovo p780 a pre njega sam koristio s3.Prezadovoljan sam telefonom,mnogo brze I stabilnije radi nego s3 sa na koji sam bio stavio cm rom.

Ado G2

pre 9 godina

CEO za Xiaomi (čita se sijaomi), izjavio je da ih ne nazivamo kineskim Eplom. To ih vredja. Gledao sam Mi3 fon, nije zapravo tako loš. ima sve što treba. jedino mi neobičan bio slot za celu sd karticu, veliku, sa onim većim delom. inače za široke kineske narodne mase, sasvim dovoljno i pristojno. naravno da će da prodaju više od epla, pa Kina je to. prodas dovoljno uređaja samo u jednoj provinciji i već imaš koliko i eplova u usa.

Swedenonline

pre 9 godina

Svedska firma koja posluje vec godinama ga prodaje za 320€. Naravno, garancija od 12 meseci.

http://www.tabletkungen.se/xiaomi-mi3.html

Ukoliko ih kontaktirate, verujem da bi poslali i za Srbiju. Naravno, tada je roba export izvan EU, te se svedski PDV skida sa 20% off, te je tada 64€ jeftiniji. Dakle, oko 260€ bi bila cena.

Ko voli, nek proba...

Cooper

pre 9 godina

@Ado G2

Ako si zaista gledao MI3 telefon, onda treba da znas da on nije "pristojan za siroke narodne mase u Kini", nego da jede i taj tvoj G2 i S5, a o lepoti UI ne treba uopste trositi reci.

Swedenonline

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.
(Ivan Fallbrook, 10. jun 2014 16:47)

A sto bi se kopirala Nokia? Huawei uskoro izbacuje dual OS , WP8 i KitKat u jednom uredjaju. Dual boot nije nov, novo je da izlazi na trziste. Ako bude a nema razloga da nebude nesto na bazi P7, sta Nokia ima tu da trazi?

Po pitanju Xiaomi, u Svedskoj njihova zverka kosta 300€ sto je jako niska cena, P7, novi Huawei kosta 380€ i to je takodje nisko u poredjenju sa otimacinama "onih odozgo", dok P7 definitivno takodje pripada vrhu. Huawei ima samo problem jer nemajunsvoj soft development vec uoravo Xiaomi radi za njih!

Ali

pre 9 godina

@Njegose
Jedna rec: aliexpress.com
Isporuka je dve nedelje do dva meseca. Ovo brze ako ide iz Hong-Konga ili Singapura, a ono sporije ako je preko Kineske poste.

Zvezdara

pre 9 godina

@Njegos mozes naruciti sa ebay pandawill, aliexpres,dx ima dosta tih sajtova a mozes i kod nas po oglasima ali to ti ne bih preporucio jer su im marze skoro 100%, mnogo je isplativije naruciti direktno iz Kine

Ivan Fallbrook

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.

niko

pre 9 godina

Miloše nisi rekao koji note si uzeo.. Ja sam miui na note 1 koristio 5 meseci pa prešao na kitkat, čisto da znaš da imaš za note 1 mešavinu miui sistema sa TouchWiz aplikacijama.. Tako da možeš da koristiš sve pogodnosti sPen-a..

slavisa

pre 9 godina

Posedujem xiaomi mi2, to je uredjaj koji je iste specifikacije kao i nexus4 ali je izisao godinu dana ranije. Ustvari je jos bolji od nexus 4 jer je manji.
Odlicno me sluzi, super izrada, podrsaka na zavidnom nivou,jest da je nema na xda, ali je ima oficijalno na cyanogemod-u, i jos nekim ROMovima. Sve u svemu odlican telefon za malo novca, ja ga narucio sa zvanicnog sajta za 290 eur, zajedno sa dhl transportiom, i stigao mi za 4 dana

gvozdeni kancelar

pre 9 godina

ma oni mogu da prodaju u kini
fazon kupujmo domace
i normalno da ce imati veci broj prodatuh komada
ali na svetskom nivou
nemaju sta da traze

pera

pre 9 godina

pazi ovi samsung botovi što se raduju! koliko život treba da ti bude prazan da ga popunjavaš mržnjom prema firmi čije proizvode i ne koristiš? hoće li odogovoriti neki bot? ili bar nek kaže sumu koju uzima za propagandu?

EU Citizen

pre 9 godina

Već neko vreme pratim šta radi Xiaomi, i kako se razvija MIUI (za mene lično je najinteresantniji Red Mi Note phablet koji je izašao pre par meseci, ali više u perspektivi, to jeast, neki hipotetični, dosta pojačani model, nego aktuelno), i mogu samo da kažem da, ako u sledeće dve-tri godine pazarim neki drugi telefon osim Samsungovog flagshipa, to će po svoj prilici biti LG ili Xiaomi, iako bi i Huawei ili Lenovo mogli da iznenade. Žao mi je što je moj nekadašnji apsolutni favorit, HTC, čije sam telefone koristio godinama u doba WindowsMobile OS-a, što se mene tiče, praktično ispao iz trke, ali šta da se radi, život je surov, prežaliću naročito pošto će me zapar meseci već tešiti Note 4... :)))

Koja

pre 9 godina

Ovi su telefoni vec 2 godine hit u kini. Imao sam priliku da vidim od prijateja taj tefon koji kostao oko 400e. IMali su displaje i grafiku daleko isped Iphone. Sada verovatno da su otisli daleko i nadam se da ce nadmasiti iphone i osvojiti veliki deo svetskog trzista. Lenovo telefoni su takodje veliko ime koje je velika pretnja Samsung-u i iphone-u.
Oni jednostavno zele da pobede velike marke dok su zemlje evrope samo posmatraci u glupi korisnici.

Ivan Fallbrook

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.

neutralni felsh

pre 9 godina

respekt. da roknu dobar logo i da ulaze u fer dilove operaterima (ili je ovo drugo nonsens, barem u mz tojest mojoj zemlji srbiji) i napravice mini revoluciju. ne budze os tupim fabric vidzetima, i sto je najbitnije, ne vrljaju se cenama - kockasti su misticni i nabudzeni corovima ram-ima i sl... uz to bonus target zone: prestige snob model za srednju klasu geekova i interesovalaca. future is shine :)

Su

pre 9 godina

Pa koliko to zalet hvataju za medjunarodno trziste. Kad sam hteo da uzmem s3 pre dve godine oni najavljivali cudo m2 cekao i nisam docekao uzeo sam s3. Prosle godine sam ponovo gledao m3 i na kraju uzeo G2 i kasnike ga menjao za note3. Tesko dostupni kod nas, nema delova (staklo, ekran). Dosta aplikacija su im na kineskom. A da ih hvale da su dobri i azurni to jesu.

Zvezdara

pre 9 godina

Xiaomi je najvise popularan zbog Miui rom-a imaju update skoro svake nedelje na svom premijum telefonu mi3, a na ostalim redje. U Kini postoji jos kvalitetnih proizvodjaca koji su cak i jeftiniji poput Jiayu, Zopo, Thl, Meizu. Ja imam kineski telefon malo je zezutno izgovoriti ime, ali je bolji i od 3 puta skupljih sa zvucnijim imenom.

Vizija

pre 9 godina

Iz ličnog iskustva mogu kazati da se zaista radi o vrhunskim uređajima.
Fan sam Apple uređaja i iPhone je bio moj izbor broj 1 od prvog do četvrtog iPhone modela. Poslije sam koristio HTC One i ne mogu se mnogo požaliti i na taj uređaj. A onda sam odlučio poručiti Xiaomi mi2s. Mi3 nisam htjeo jer više težim uređajima za upravljanje jednom rukom. Nakon 3 mjeseca korištenja mogu samo reci da iz dana u dan sve vise me osvaja ovaj brend. Bezbroj sitnih inovativnih I jako korisnih detalja, sedmični update, vrhunske performance (moj model na antutu je pokazao preko 28000 bodova), fleksibilno kućište, dodatna baterija od 3100mah samo su neki od detalja koji su meni lično dovoljni bili da mogu reci da bolji telefon do sada nisam koristio. Radi besprijekorno a za one kojima je i to važno, dolazi u multilingual varijanti, uz srpski i hrvatski jezik i niti jedna kineska aplikacija nije došla na mom uređaju jer one za EU tržište posebno prilagode. Naravno uz sve to bitno je spomenuti i cloud servis koji je gotovo identičan onom od Apple-a. Raspisah se ja. Ali eto ako nekom zatreba i nečije lično iskustvo nadam se da biti dovoljno gore napisano. Lijep pozdrav.

Ado G2

pre 9 godina

CEO za Xiaomi (čita se sijaomi), izjavio je da ih ne nazivamo kineskim Eplom. To ih vredja. Gledao sam Mi3 fon, nije zapravo tako loš. ima sve što treba. jedino mi neobičan bio slot za celu sd karticu, veliku, sa onim većim delom. inače za široke kineske narodne mase, sasvim dovoljno i pristojno. naravno da će da prodaju više od epla, pa Kina je to. prodas dovoljno uređaja samo u jednoj provinciji i već imaš koliko i eplova u usa.

Radoznali Perica

pre 9 godina

' Međutim, jedna relativno nepoznata kineska kompanija '

Nepoznata je samo onima koje ne zanima IT svet. Dovoljno je odraditi jedan AnTuTu benchmark i biti upoznat sa vrhom tabele. Ova kompanija pravi najpouzdanije kineske modele, reko bi čak bolje od lenovo flagship modela mada ne smem da tvrdim jer nisam koristio nijedan. Karakteristično za njih je da su uglavnom sa MIUI... definitivno nebi žalio pare ali njihovi top modeli daleko da su samo 200e, generalno im telefoni jesu jeftiniji ali kvalitet mora da se plati bez obzira na proizvodnju u kini.

crnifeniks

pre 9 godina

ja koristim lenovo p780 a pre njega sam koristio s3.Prezadovoljan sam telefonom,mnogo brze I stabilnije radi nego s3 sa na koji sam bio stavio cm rom.

Swedenonline

pre 9 godina

Svedska firma koja posluje vec godinama ga prodaje za 320€. Naravno, garancija od 12 meseci.

http://www.tabletkungen.se/xiaomi-mi3.html

Ukoliko ih kontaktirate, verujem da bi poslali i za Srbiju. Naravno, tada je roba export izvan EU, te se svedski PDV skida sa 20% off, te je tada 64€ jeftiniji. Dakle, oko 260€ bi bila cena.

Ko voli, nek proba...

Ali

pre 9 godina

@Njegose
Jedna rec: aliexpress.com
Isporuka je dve nedelje do dva meseca. Ovo brze ako ide iz Hong-Konga ili Singapura, a ono sporije ako je preko Kineske poste.

Morpheus

pre 9 godina

@Zvezdara, svaki telefon zvanično podržan od MIUI tima dobija update jednom sedmično, uvek petkom. Postoje nezvanične verzije za neke uređaje, koje developer-i ponekad neredovno ažuriraju, ali zvanične verzije su redovne. Inače, nove verzije izlaze svaki dan od utorka do petka, ali su te dnevne verzije dostupne samo članovima beta tima, krajnji korisnici dobijaju update poslednjeg dana tog ciklusa. Uskoro treba da se pojavi MIUI v6.

milos

pre 9 godina

dve godine sam koristio Miui Rom na Galaxy s3 ... predobro radi, mnogo je zanimljiviji od oficielnog roma ' uzeo sam Note , i mislim da cu ga i tu instalirati ~ Miui je Zakon

Swedenonline

pre 9 godina

A kakva je tek identicna kineska kopija Nokije Lumie 920 sa sve WP8. O tome se jos cuti. Imaju je kineski dobavljaci i prodavci ali se jos uvek nije rasprostranila na zapadnom trzistu. I to cemo uskoro gledati. Identican telefon jedino mu fali Nokijin logo.
(Ivan Fallbrook, 10. jun 2014 16:47)

A sto bi se kopirala Nokia? Huawei uskoro izbacuje dual OS , WP8 i KitKat u jednom uredjaju. Dual boot nije nov, novo je da izlazi na trziste. Ako bude a nema razloga da nebude nesto na bazi P7, sta Nokia ima tu da trazi?

Po pitanju Xiaomi, u Svedskoj njihova zverka kosta 300€ sto je jako niska cena, P7, novi Huawei kosta 380€ i to je takodje nisko u poredjenju sa otimacinama "onih odozgo", dok P7 definitivno takodje pripada vrhu. Huawei ima samo problem jer nemajunsvoj soft development vec uoravo Xiaomi radi za njih!

Zvezdara

pre 9 godina

@Njegos mozes naruciti sa ebay pandawill, aliexpres,dx ima dosta tih sajtova a mozes i kod nas po oglasima ali to ti ne bih preporucio jer su im marze skoro 100%, mnogo je isplativije naruciti direktno iz Kine

niko

pre 9 godina

Miloše nisi rekao koji note si uzeo.. Ja sam miui na note 1 koristio 5 meseci pa prešao na kitkat, čisto da znaš da imaš za note 1 mešavinu miui sistema sa TouchWiz aplikacijama.. Tako da možeš da koristiš sve pogodnosti sPen-a..

Cooper

pre 9 godina

@Ado G2

Ako si zaista gledao MI3 telefon, onda treba da znas da on nije "pristojan za siroke narodne mase u Kini", nego da jede i taj tvoj G2 i S5, a o lepoti UI ne treba uopste trositi reci.

slavisa

pre 9 godina

Posedujem xiaomi mi2, to je uredjaj koji je iste specifikacije kao i nexus4 ali je izisao godinu dana ranije. Ustvari je jos bolji od nexus 4 jer je manji.
Odlicno me sluzi, super izrada, podrsaka na zavidnom nivou,jest da je nema na xda, ali je ima oficijalno na cyanogemod-u, i jos nekim ROMovima. Sve u svemu odlican telefon za malo novca, ja ga narucio sa zvanicnog sajta za 290 eur, zajedno sa dhl transportiom, i stigao mi za 4 dana