Ponedeljak, 09.06.2014.

10:47

Naša politika - da budemo uz Berlin

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred posetu Berlinu da Srbija želi da bude pouzdan saveznik Nemačke.

Izvor: Tanjug

Naša politika - da budemo uz Berlin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

petark

pre 9 godina

Nemacka je jedna od najjacih zemalja u evropskoj uniji, i jako dobro je biti njen saveznik...a mislim da ce oni znati da se oduze za sve to

Neka to bude ,,politika,,

pre 9 godina

@(McKifla, 9.jun 2014 15:22)- Bilo bi nam najpametnije sam o da se mi smeskamo Merkelovoj da se ne zameramo toj nesreci i i ostati pri svome sto se tice Rusije, ne zamerati se Rusima ( isto sto radi i Nemacka), a tajno za Evroazijom planove ostvarivati.

vgrad

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.
(Mackica, 9. jun 2014 20:05)
Naravno Vučić vučiće ne ide tamo na dvodnevni vašar nego da sa Merekelovom,Štanmajerom i ostalim nemačkim parlamentarcima a naročito sa privrednicima da pokuša da ugovori Srpsko nemački forum za kraj juna.Traba nam Nemačka pomoć a još više iskustva kako do privrednog i ekonomskog buma.

Melenta

pre 9 godina

Odlčina ideja našeg premijera. Polako Nemci i Rusi prave novi savez naspram dominacije Amerikanaca preko Britanaca i trule evropske Unije.

Moler

pre 9 godina

Cela Evropa prati Nemacku i tesno saradjuju medjusobno, a neke od tih zemalja su mnogo dalje od Nemacke nego Srbija. Nama je pametno i korisno da saradjujemo i da budemo deo te EU jer od naseg inata se ne zivi.

Samo vas gledam

pre 9 godina

S obzirom da se Srbija opredelila za evropski put normalno je da odrzava dobre kontakte i koristi iskustva zemlje u kojoj postoji red.

Filipa

pre 9 godina

Nisam pristalica svega sto predlozi vlada, ali sto se tice Berlina, i te saradnje, mislim da nam je to potrebno i da cemo od toga imati dosta koristi.

klosar72

pre 9 godina

"Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.
(PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU, 9. jun 2014 21:48)"

A onda je mrmot uvio čokoladu u foliju ubijajući se od smeha.

Zadnji put kad je ceo svet "bio protiv nas" i usput nas i bombardovao, Vučić je bio ministar, a Nikolić podpredsednik Vlade.

Nakon što ih je narod najurio, "ceo svet više nije bio protiv nas".

Ali, srediće Vučko to, nema sumnje, već je počeo da turira...

Simaj

pre 9 godina

Ako Nemačka zaista planira da joj budemo siguran poslovni partner, onda mora da nam dostavi neku svoju tehnologiju kako bismo mogli malo bolje da privređujemo nalik na njih, obzirom da jesu vredan narod.

Merlinka

pre 9 godina

Da budemo realni niko se nije trudio i održavao i razvijao dobre odnose ne samo sa Nemačkom već generalno sa zemljama u Evropi i svetu. A ako budemo imali dobru saradnju sa svima imaćemo veće povlastice u mnogim zemljama i privući ćemo više investitora, a neki su već dosta uložili u stare i pokrenuli nove kompanije. Tako da je saradnja definitivno jako bitna za razvoj ekonomije i industrije.

gimnazijalac

pre 9 godina

(Nije nam svraka mozak popila., 9. jun 2014 20:39)
Istini za volju, ni pokojni premijer nije bio pionir u gradjenju spoljne politike naslanjajuci se na Nemacku kao evropsku silu. Ucili smo lepo iz istorije u osnovnoj i srednjoj da su Obrenovici upravo gradeci dobre odnose sa Nemackom od Srbije stvorili modernu, prosperitetnu i stabilnu drzavu koja je dugo zivela u miru.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 9 godina

Dolaskom nove vlasti na celo Srbiji, stvari su se pocele pomerati na bolje. Konacno se stvari pomeraju sa mrtve tacke do koje su nas doveli neki bivsi u vlasti koji su gledali samo svoje licni interes i nista vise od toga. Njihova rec data je bila za za gradjane lazna nada. Gradjani sada mogu da odahnu jer imaju vlast koja se postuje, data rec se drzi. Aleksandar Vucic je politicar kome se veruje, uvazava i postuje kako u EU tako i u svetu. Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.

petak13

pre 9 godina

Nije Merkelova prosecan birac u Srbiji pa da ti poveruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljak e, 9. jun 2014 20:40)
Ja ipak mislim da Merkelova dobro procenjuje Vučićeve pozicije i zove ga kao lidera Srvije koji je dobio podršku naroda kao na narodnom referendumu, dobio blanko popunjen obrazac birača da vodi Srbiju upravo tamo gde trebe i prema berlinu i prema Moskvi a što da ne i prema vašinktonu kada za to dođe vreme.

jelen

pre 9 godina

Nas ekonomski sitem je planski urusavan poslednjih godina vladavine zute vlasti. Bez pomoci superiirnedrzave poput Nemacke planovi za revitalizaciju ekonomskog sistema ne bi imali realne sanse!

Amstel

pre 9 godina

To je i jedina ispravna spoljna politika ali ko je tome najviše doprineo nego Aleksandar Vučić ili možda mislite da ste vi iz DS-a dok ste još bili na vlasti?

Nije nam svraka mozak popila.

pre 9 godina

Političko približavanje Srbije Nemačkoj nije preterano sporna, ali nije ni neka nova ideja sadašnjeg "genijalnog" vođe. Nije nova čak ni u novijoj političkoj istoriji - nju je U MNOGO DOSTOJANSTVENIJOJ FORMI zagovarao Zoran Đinđić... ali on tada beše "izdajnik" i "nemački špijun" i "sve najgore". I ko ga je zasipao tim pogrdama? Gle čuda, naš današnji "genijalni" vođa, tadašnji "dirthmouth" jednog još genijalnijeg genijalnog vođe, i najvećeg velikog vojvode!

Mackica

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

Dobra vest za Srbiju je da je EU otvorila vrata zapadnom Balkanu. I tu je uloga Nemacke IZUZETNO bitna.

A to sve nema veze sa Vucicem, on je samo figura koja je sticajem okolnosti i naivnoscu naseg naroda predsednik nase vlade (jos neko vreme).

focus

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

Mario

pre 9 godina

" "Srbija se ne stidi svoje prošlosti, već se ponosi", poručio je Vučić, napomenuvši da je Srbija u svetu poznata ne samo po Novaku Đokoviću, već i da je svojevrsni šampion u broju ratova." Jel se to ponosite i sa devedesetima..
" dodavši da bi svako želeo da bude prijatelj i saveznik Nemačke."
Da danas bi baš svako želio postati prijatelj i saveznik Njemačke dobro je to rekao.

Branko

pre 9 godina

E sada će trolovi da nam pričaju o istoriji kao da mi ne znamo ali kakve veze sad imaju ratovi iz prošlosti sa sadašnjom situacijom.Mi smo mala zemlja i moramo koristiti ovakve prilike da imamo što bolje odnose sa najmoćnijim državama sveta.

mariana

pre 9 godina

Merkel i evropski zvanicnici cene datu rec i izvrsavanje onoga sto je obecano. Zbog toga premijer Vucic ima sve veci kredibilitet u Evropi i svetu. U nasem je interesu da imamo snaznog saveznika kao sto je Nemacka, da jacamo ekomomske i politicke odnose.

Bilo bi smesno

pre 9 godina

@(IDemo Dalje, 9. jun 2014 17:23) – Nece dobiti od Nemacke kritike sto nismo Rusima uveli sankcije, jer ni sama Namacka im nije uvela sankcije, vec je jedina bila protiv i javno izjavila da ne zeli da ugrozava svoje ekonomske interese sa Rusijom.

spasenija kolcek

pre 9 godina

Vremena su se promenila, gospodo... Promenili smo se mi, promenile nam se životne i svake druge okolnosti... promenio se svet... ko će ustvari da bude prorok? Ko je pametan - neće... već će promišljati, imati ličnu etiku i voleće ovaj narod... i opet, zadrhtaće kada donese odluku...

vecina je polupismena

pre 9 godina

Hoce i zna Vucic i nas petina normalnih u Srb.
sta cemo sa ostalima, komunjarama,rusofilima,polusvetom?
Pa dve trecine gastosa u Nemackoj kad dodju merdzama na odmor i razmile se po selima, pljuju tu istu Nemacku i zapad i velicaju Putina,Slobu,Tita i inacenje svetu. A kad mu kazes dodji u Srbiju ili idi u Rusiju, pita te dal si normalan??
Tolika kolicina gluposti..nezamislivo.
Kako mrzis nesto gde zelis da zivis i radis!?
Dzabe Vucic kad presedava ogranicenom narodu.

Najbolje

pre 9 godina

@(Nika, 9. jun 2014 18:20)- Mozda je za sada pametna ova nasa politika, da budemo neopredeljeni, ali ni da se previse ne obecavamo ni jednima ni drugima. Stvari u Evropi i svetu menjaju brzinom svetlosti, najbolje je posmatrati jos neko vreme.

Tomislav

pre 9 godina

@(Miki, 9. jun 2014 19:00)
A kakve veze Rusija ima sa našom željom da razvijemo dobre odnose sa Nemačkom ne radimo mi to jer njih volimo nego iz interesa a i poznat je naš stav što se tiče sankcija i on se neće menjati.

Tešović Gojko-Kula

pre 9 godina

Srbija uz Nemačku!!!!
Može Vučiću,a izvinjenje onim ljudima koje ste početkom 90- tih nazivali fašistima ,stranim plaćenicima,kolaboracionistima.
A izvinjenje onim građanima kojima ste pojeli sve te godine.
Vučiću Aleksandre to je ispravna politika, ali kada budeš kretao put Berlina uputi javno izvinjenje svima onima koje si vređao ,a danas upravo tvrdiš ono što su Ti građani govorili 90-tih.
Srbi u Nemcima mogu imati istinskog prijatelja,pitanje je koliko smo pametni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grof

pre 9 godina

Koliko glupih komentara na temu proslosti! Zar je takva glupost zavladala da ne shvatate da preci NISU uzalud ginuli? Jedno je nacisticka Nemacka pod koju da smo pali danas bi pricali nemacki,a drugo danasnja Nemacka.Zar Srbi nikad nece umeti da saradjuju sa bivsim neprijateljima,da shvate da nije 1941 ili 1914? Sto rece neko gledaj Nemce i Francuze ili Japan i Amere bivsi neprijatelji a danas saradnja na svim poljima,svakako uz postovanje proslosti.Pa i Rusi i Nemci danas saradjuju,samo mi moramo da zivimo u proslosti, zaneseni pricama o srpskim vitezovima i pravoslavlju,za koje je vecina cula kad se raspala Juga? Aman,medju narodima nema ljubavi,ima samo interesa,i ovo moze i ne mora da bude korisno za nas,sacekajte pa cemo videti.A ne mislite da su Rusi i Kinezi bolji prema malima od EU! Kina ovih dana uveliko maltretira Vijetnam,a setite su Gruzije 2008!!! Ista situacija sa nama 99te. Deo zali otcepljenje,umesa se sila i napravi haos pod izgovorom zastite stanovnistva i gotovo. Ne dao Bog da Rusima zatreba deo Srbije, inace cemo se Amera i EU secati sa najvecom nostalgijom i simpatijama.

nikola drezgić

pre 9 godina

Kad vidim ko je protiv Vučića,odmah stajem na njegovu stranu! Koliko god da je loš! Još kad vidim da su se ovi DS botovi probudili iz višegodišnje hibernacije...

sumorni

pre 9 godina

"A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava.
(Snap, 9. jun 2014 17:29)"

Šališ se?

Mislim, ozbiljno ne znaš? Ili samo nisi uspevao da skineš pogled sa zgodnih Rusa?

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/313060/nemacki-spasioci-najveca-nagrada-su-nam-osmesi-obrenovcana.html

Slavko

pre 9 godina

@ (Snap, 9. jun 2014 17:29)
Informišite se malo pomogli su i Nemci ovo je ogromna šansa za nas u to nema sumnje i moramo je iskoristiti da razvijemo što bolje odnose.

Vujaklija

pre 9 godina

@nesa, 9. jun 2014 12:00

Hajde lepo da se odvojimo od sveta i zivimo u drustvenom mraku kao i do sada, vecito istrzani na istok i zapad. Trolovi smorili ste. Jako je vazno imati dobre diplomatske odnose, ali vi nista ne znate o tome jer piskarate po naredjenju, uopste ne razmisljajuci.

Istoriju citaj izmedju redova

pre 9 godina

@(ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Prvo, da je bilo vise pameti i da tadasnji politicari nisu bili instruisani engleskom obavestajnom sluzbom, II svetski rat je mogao sasvim lepo da prodje i bez nas i bez bratoubilackog rata na balkanu (mislim BRAVO za nas, ali smo mogli kao Svajcarska ili Turska). Drugo, Nemacka i Japan su porazene u WWII i gde su sada. Trece, drago mi je da imamo pragmaticnog politicara za predsednika Vlade a jos mi je draze da covek ZNA kad treba i STA da kaze, a da Srbija od toga ima koristi a ne glad, stradanja i rat.

sumorni

pre 9 godina

"Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.
(mary, 9. jun 2014 17:23)"

Zaista? To su sjajne vesti.

Verujem da ti je to javila Angela lično.

Jesi prenela premijeru svoja saznanja?

Ili, jesi preneo premijeru svoja saznanja?

P.S. A što ne radite nešto korisno od svog života?

jovan

pre 9 godina

Kako ste to zamislili da Nemacka uopste zeli \"pouzdanog partnera\" koji ima na snazi medijski teror, falsifikovanje diploma na svim nivoima o cemu se vi izjasnjavate odista kafanskim recnikom \"Tisina tamo, rec da nisam cuo\",\"Ovo je najgluplji komentar koji sam cuo\" ili \"OEBS laze\"? Ovde vas ceka niz pitanja koja ostavljate bez odgovora u nadi da ce vetar da ih oduva. U tom slucaju neko mora da vas izvesti da se grdno varate. Vasu poorodicu ne dira ni narod Srbije ni OEBS. To ste dakle izmislili. OEBS nije uvredio Srbiju niti srpski narod, vec je prozvao vas kao Premijera i vasu vladu. Dakle i to ste izmislili. O rezultaima i toku razgovora sa Angelom Merkel cemo se sami informisati necemo cekati vase informere i informatore. Najposle da se na sve sto se dosle dogodilo u ovih nekoliko dana, pravite Tosa, kao da se nista, ama bas nista nije dogodilo, cekaju oci i usi naroda i EK, razume se. Sa svime time se morate suociti Vucicu u cilju nase i vase buducnosti.

Nika

pre 9 godina

@(tako, 9. jun 2014 11:55

Ovde se ne radi o Berlinu ili Moskvi kao dva opticaja. Narod bira i zapad i istok. Nismo mi tako velika i uticajna drzava da mozemo birati pomoc ili stajati sami.

Pragma

pre 9 godina

@(šumadinac, 9. jun 2014 12:30)
Jeste malo mucno podsecanje ali masis poentu. Nije poenta u tome da li su Nemci dobri, lepi ili kakvi god, vec da li mi kao drzava mozemo od jedne Nemacke DANAS i u buducnosti da imamo korist kao drzava. Vucicu je cilj da sa drzavom od koje mnogo zavisi u EU napravi prijateljski odnos, jer ako je stratesko opredeljenje Srbije EU onda nam na putu tamo, Nemacka treba kao prijatelj.

Zwerko

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu dok su sa SNS-om kao stozerom ove Vlade postignuti znacajni rezultati u pogledu produbljivanja i odnosa sa zapadnim zemljama kao i regionalnih odnosa i sve ide u pravcu izgradnja jake i odgovorne Srbije u regionu.

Snap

pre 9 godina

A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava. Gde je sada pomoć da se pomogne porodicama koje nemaju krova nad glavom? Ako zovu samo da pričaju o Rusiji i Ukrajni samo treba dase kaže "Rusi nam pomogli, ta to im hvala. Ukrajinci sa svojim problemom sami neka izađu na kraj kao što se i Srbija još uvek trudi"

Danny`s

pre 9 godina

Ja mislim da u Srbiji pre svega treba objasniti nekim ljudima sta znaci biti neciji saveznik.Ljudi, nije to kapitulacija.Zar ne shvatate da nama trebaju takve zemlje kao sto je Nemacka, ako mozemo da izvucemo bilo sta pozitivno iz saradnje sa njima, pa bilo da je u pitanju novac ili savet.Mnogima se ne svidja sta su radili ranije, ali cekajte,pokusavamo da zivimo u savremenom svetu a ne u 1941.godini.Dajte, trgnite se malo.Trebaju nam strane firme da bar malo povratimo privredu u zivot

Svasta

pre 9 godina

Teme o kojima će biti govoreno su poznate, ali kojim tonom, e to je pitanje... Nadam se da će Vučko imati čvrst stav i da će se ponašati onako kako se u Srbiji ponaša, kao pravi vodja koji zahteva pažnju i pošlušnost

TOMAŠEVIĆ

pre 9 godina

Samo jaka Nemačka može najbolje pomoći srpsku privredu i njen oporavak. Reč nemačke u svetu, a naročito u Evropi otvara ili zatvara mnoga vrata za nas. Zato je bitno razumeti Vučića i njegove napore za oporavak i razvoj Srbije.

Overlord

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"
Znači, pre 70-80 godina Srbija je trebala da bude saveznik Nemačke? Je l' trebalo možda i na Moskvu i Staljingrad da šaljemo vojsku? Ili bi bilo dovoljno da smo poslali samo u Normandiju, pošto ne volimo ni Engleze ni Amerikance?

IDemo Dalje

pre 9 godina

Ma Vučić je pozvan da dobije kritike zbog toga što nije "Rusiji zaprećeno sankcijama". Neka je on počastvovan ali definitivno tamo treba otići pažljivo i pripremljeno....

mary

pre 9 godina

Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.

VLA

pre 9 godina

Merkelova predstavklja Nemačku a Vučko Srbiju... Dve ličnosti na sličnim pozicijama ali sa mnogo nepravilnim razmerom snaga... Sad treba držati do svoje reči i Srbiju predstsvljati podignute glave, a ne kao ranije, savijenih ledja i da trpimo sve što njih nabacuju...

get real

pre 9 godina

Po naslovu taman pomislih, evo nakon 25 godina Srbi se (ili bar politicka elita) napokon opametise i shvatise kako stvari stoje. A ona procitam neke komentare... vekovni neprijatelji, istorijske nepravde, bombardovanja i genocidi, 4. rajh itd... Dajte ljudi preselite se u 1389. i sjasite vise sa tim pricama. Dosadili ste i Bogu i narodu. Godina je 2014. Sta ocete? Da Svabe kroje svoju i EU politiku prema tamo nekim srpskim frustracijama zbog politika koje su dozivjele totalni debakl ili zbog nekih svojih propalih politika od prije 70 ili 100 godina? Srbija se saginjati nece i ti fazoni? Haha... dajte molim Vas ne brukajte se vise.

Sword

pre 9 godina

Vučić podjednako mudro vodi i unutrašnju i spoljnu politiku. Mora se priznati da nismo odavno imali tako odmerenog političara koji je toliko poštovan u međunarodnoj zajednici.

McKifla

pre 9 godina

Moj stari je cesto govorio, sine budi svoj al gledaj sta rade pametni ljudi.
Ne moras biti uz nekog, kopirati ga, uvlaciti mu se u zadnjicu i moliti ga za milostinju da bi opstao i sam bio uspesan. Treba sam da se brines o sebi gledajuci ponekad i na dobre stvari koje rade drugi ljudi.

Pametnjaković

pre 9 godina

"To će, kako je rekao, biti velika pomoć i podrška Vlade Srbije."

Mmmmm, pre bih rekao da su to pare od donacija svih ljudi koji ne samo da nisu iz Vlade Srbije nego nemaju nikakve veze sa njima. Kititi se tuđim perjem nije lepo, to jeste uobičajena strategija svih političkih partija Srbije i njihovih parazita po javnom sektoru, ali sa tim ipak treba prestati.

Prota Mateja

pre 9 godina

Srbija ranije nije znala da bude saveznik Nemacke, rece Vucic!??? Na koje vreme li je mislio Vucic, 1914 ili 1941-u. Ovo vise nije ni smesno koliko je zalosno.

demokratskacenzura

pre 9 godina

Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesrećei.

Arcibald Rajs 1928

Moka

pre 9 godina

To sto zelimo da budemo ravnopravan partner Nemackoj ne znaci okupaciju. Kada ce ovaj narod vise da se opameti? Prema pojedincima i njihovim shvatanjima za nas bi najbolje bilo da se vratimo sto godina unazad. Vucicu puno posla te ceka. Da bi razvio Srbiju moras prvo da radis na promeni svesti mnogih ljudi. Ja znam da si ti uporan covek i da ces uspeti u svemu.

andrej

pre 9 godina

Podržavam put ka EU jer je to (izgleda) jedini način da se pomerimo sa mrtve tačke. Sa druge strane tamo se ne dobija ništa na lepe oči, pa razmislite gospodo šta će vam Merkelova tražiti zauzvrat.

JohnyJ

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme. (Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)

O, Isuse! Grckoj je stvarno super od tih milijardi nemacke "pomoci", dug sve veci, BDP sve manji, narod sve siromasniji, uskoro i neka ostrva verovatno idu na dobos, no valjda je i to deo plana. Nema sta, stvarno super recept.

A o nasoj naivi da ne govorim. ZASTO bi nas IKO pomagao i gledao da nam bude bolje?! U se i u svoje kljuse, i srediti ovu drzavu i spreciti kradju i reket. E, ali to ova nasa politicka "elita" nema nameru, sve su to politicke sponzoruse, a da li su ruske, nemacke, ili americke meni iskreno sve jedno. Menjati to do besvesti dok ne nadjemo nekoga ko gleda NAS interes i zemlju, kao sto Nemci biraju Angelu Merkel zato sto onagleda NJIHOV (i naravno ne nas, okanimo se vec jednom takvih iluzija).

Neki drugi Igor II

pre 9 godina

...

Neki se boje Nemacke dominacije na ekonomskom trzistu u Srbiji. Zbog cega? Zato sto ne zele trzisnu utakmicu nego vise zele tavorenje i tapkanje u mestu.

Svet danasnjice nije od juce. Sve se menja, fleksibilnost, brzina i kvalitet se ocekuju, ne ucmalost i pozivanje na beneficije iz proslosti. Niko ne zabranjuje Srbima da sami plasiraju svoju robu na svetsko trziste. Ali sa nemcima je bolje, zasto? Zato sto oni imaju kupce u celoj Evropi, Americi, arapskim zemljama, Brazilu, Rusiji, Argentini, Kini, Indiji svugde.

Koliko nemaca zive u Americi, Brazilu, Argentini, Paragvaju, Cileu van Nemacke ... to su konzumenti koji znaju i zele nemacki kvalitet robe. Ti standardi su svugde poznati, zasto ne sa nemackom saradjivati?

Zato sto smo u ratovima bili na razlicitim stranama? Pa to trebao biti prvi argument za ruse da ne saradjuju sa nemcima. Ali su oni opak pametniji od Srba i zele prikljucak svetu a ne samoizolaciju.

centar moci

pre 9 godina

Nemacka je je politicka i ekonomska velesila u Evropi zato tu zemlju valja imati za prijatelja, a nikako za neprijatelja, valjda smo tu lekciju do sad naucili.Kakav je odnos Nemacke prema Srbiji takav isti takav odnos mozemo ocekivati i od drugih clanica EU , zato pamet u glavu, samo mekano- diplomatski.

Tara

pre 9 godina

Održavanje dobrih spoljno-političkih odnosa sa silama poput Nemačke može uvek da doprinese prosperitetu, povećavaju se mogućnosti za stvaranje novih partnerstava i privlačenje investitora.

Xepoj

pre 9 godina

Kad god je Srbija bila saveznik Nemacke ,razvijala se ,modernizovala i tehnoloski napredovala a i ekonomski,nadam se da je ovo iskreno opredeljenje i da se nece pojaviti opet nekakvi placeni britanski agenti tipa izdajnik Simovic i kominterna koji ce sve uraditi da nas okrenu protiv nemaca,jer je 27. mart velika bruka i sramota za nas kao narod a jos veca bruka je sto i danas taj dan slavimo a to je dan kada smo pogazili datu rec i izigrali medjunarodni dogovor.

zoro

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!
(Жиле, 9. jun 2014 14:35)
Oćeš, oćeš, videćeš da oćeš:)

domacin

pre 9 godina

Masala, da se konacno pobratimo i sa bracu Nemci.
Komsije Hrvati da kumuju, Slovenci da nas podrze sa jos neku filijalu njihove bofl robe u Srbiji, Bugari da definitivno zaustave Juzni tok, Rumuni da nas podsete da treba odma da uvedemo sankcije Rusima, Madzari da naprave brzu prugu do Budimpeste a Grci uz pomoc bracu Kinezi da nam naprave recni kanal do Soluna, da pravimo Poljske autobus sa logom Mercedesa. Sve ovo naravno pod dirigentskom palicom velikog vodje uz bliske konsultacije sa bracu Nemci.

Mordor

pre 9 godina

Velika čast i privilegija za premijera jedne male države. Prepoznali su momenat kada nam je podrška neophodna i mogu slobodno reći da su prepoznali jednog vrednog i poštenog čoveka koji drži svoju reč.

Duško

pre 9 godina

@ (Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Čovek se promenio nikako vam to ne ulazi u glavu i na izborima dobio ogromnu podršku građana za ovo što radi a ovo je ogromna čast i privilegija biti u prisustvu najmoćnije žene sveta.Znate kako kažu čovek se uči dok je živ i drago mi je da su promenili politiku jer on je jedini koji može da pokrene ovu zemlju.

Dz.M.Kejnz!

pre 9 godina

Nemacka i Ruska ruka pozdravljace se na Balkanu, u Srbiji. Da je to tako, pokazuje i strateski polozoaj srbije kao glavne logisticke tacke izmedju Evrope, Azije i Afrike. Nemacka privreda 2/3 svoje ukupne proizvodnje izvozi u Rusiju, da bi ona toliko proizvodila, neophodni su joj energenti... Ovo je konacno pravi istorijski potez.

Dzonko

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo ok da su ovo bar spomenuli pre izbora kao strateski plan stranke i buduce vlade. Ali ne, tad ne bi dobili pola sadasnjih mandata.

zabluda

pre 9 godina

@(Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)
Nista Nemci ne poklanjaju nikom,sve sto urade prvo gledaju koju dobit ce izvuci iz toga a onda sve ostalo....

Жиле

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!

Ex sns

pre 9 godina

Ja se slazem.
Ali to podrazumeva da gradimo iste standarde kao sto ih imaju u Nemackoj a ne kao sto ih imaju u Rusiji recimo.
To dalje znaci da ako je neko plagijatom dosao do titule da mora da da ostavku,ako je neko u 62. g dosao do mastera mora da da oatavku jer cela drzava zna da mu je to poklonjeno,ako je neko zavrsio Visu skolu a predstavlja se da je Dr.nauka,taj mora u zatvor i da mu se off shor Univerzitet zatvori !

slavonska lola

pre 9 godina

HA HA HA ... ali mi u biti i nije smiješno, da ste se sjetit bar malo ranije možda bi bili svi jedna država i daleko napredniji od jedne poljske ili čeho-slovačke.

igor

pre 9 godina

Pogledajte samo nemačku ekonomiju i sasvim je jasno zašto treba da budemo uz berlin. Jedina ekonomija EU koja krizu nije ni osetila.
(hulk, 9. jun 2014 12:21)

Nemacka ekonomije je jedina koja nije u krizi zato sto unistava ekonomije drugih zemalja i preuzima trziste,to su uradili u Spaniji i Portugalu,sve male privrednike su unistili,sve vece su kupili i divota,ne prizvodis nista,sve uvozis i uzimas nove kredite da bi i dalje uvozio...ako na to pristanemo,bicemo nadnicari na svojim njivama

Vlajko

pre 9 godina

Gledajući realno ovo je potpuno očekivan stav i ja ga podržavam. Voleli ili ne Nemce, oni su prvi među jednakima u EU, mnogo se pitaju i smatram da treba da gradimo budućnost sa njima.

Vrapce

pre 9 godina

Smejem se. Ostaci opozicije mogu da pricaju sta hoce ali sam siguran da se šefovi opozicije sada češkaju po glavi i razmišljaju, možda smo i mi mogli da radimo sve ovo što radi Vučić, pa bili smo na vlasti 12 godina. Hehehe

diogen

pre 9 godina

inace, odo ja sa vaseg sajta, poslednje uporiste u kom covek moze normalno da komentarise i komunicira, ali jednosatvno nemam vise snage da prelazim more narucenih komentara botova. Zao mi je, ali nemam vise trunke zivaca. Do sada sam vas branio ali vise nemam snage, ostavljam vas na milost i nemilost ovih #%/)&#*. deda i ja sada idemo po burek, pivo, jogurt, a vi vidite sta cete.

PoeticGenius

pre 9 godina

Kao i obicno, antievropski komentari dolaze od ljudi koji su toliko istančanog otpora oblicima prosvećenosti da čak ne veruju ni u znakove interpunkcije. Ili možda usavršavaju tehniku pisanja toka svesti, nisam pametan...

Цвркут

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!

bolje grob nego BOT!

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.
(Kotur, 9. jun 2014 11:59)

U Evropi da budes lider? a najsiromasniji si u Evropi? zdravstvo kasni za Albanijom 10ak godina? strogo čuvani testovi male mature se iznose u grudnjacima? predsednik diplomirao nedelju dana pred stupanje na funkciju? ministar policije za dan pise doktorat? najgluplji i najprimitiviji na najvisim funkcijama? Mislim da Evropa jedva ceka takve LIDERE!

Serbin

pre 9 godina

Jel se neko seća Zorana Đinđića? Fini jedan čika što nam je napravio najtešnje veze s Nemačkom ikada, a bio je večiti izdajnik i strani plaćenik. Pitajte samo Vučića i Tomu.

nevenkaTOm

pre 9 godina

Ovaj poziv Merkelove je upravo potvrda da se u Srbiji vanreddnim parlamentarnim izborima promenila i svest naseg naroda te da smo svi spremni za znacajne promene na bolje, tako da nas treba i podrzati i Nemacka je voljna da to uradi.

Srbija 12 points

pre 9 godina

Povremeno se pojavi politicar koji ukapira kako stvari u svetskoj politici funkcionisu i kako Srbija kao mala drzava na Balkanu treba da se ponasa.

festina

pre 9 godina

Lider SNSa je danasnju Srbiju na medjunarodnom planu predstavio u mnogo boljem svetlu nego sto je to bio slucaj ranijih godina. Sa velikom dozom sakmokriticnosti i bez osvrta na neke dogadjaje iz prethodnih decenija koje su se uvek provlacile, Aleksandar Vucic je nacinio prve bitne pomake a pruzena podrska na minulim zborima ce mu biti jos veci podstrek da nastavi zapoceto. Pospesivanje saradnje sa ekonomski superiornom zemljom poput Nemacke stvara kvalitetniju poslovnu atmosferu za inostrane investitore!

obi van

pre 9 godina

Prekid odnosa sa Rusijom će Srbiju dovesti do bankrota a onda će nas EU zavlačiti da ne možemo ući još 15 godina dok ne oporavimo ekonomiju. Ne može tu Vučić ništa jer bi prošao kao Januković da im se suprotstavi.Ovo što se dešava oko slobode medija i ministra policije je samo znak upozorenja. Imaju oni svoje majdanovce svuda. Mislim da nama u novom svjetskom poretku nije namjenjena nikakva uloga osim da budemo nešto kao indijanaci u rezervatu.

Anoniman

pre 9 godina

A jel se iko od vas zapitao koliko kosta podrska Nemacke?Mislite da se ta podrska zaradjuje recima?U ovom svetu nema nista besplatno pogotovo ne podrska jedne velike sile.Mene interesuje,koliko ili kako ce to da nas kosta?

Pr0-live

pre 9 godina

Za ljude koji ne znaju o cemu se ovde radi, pogledajte u atlas ekonomske kompleksnosti. Citajuci Vuciceve a i Daciceve izjave ovo mi lici na to da hocemo da uvedemo sankcije Rusiji. Posto je Rusija nas 3. najveci izvozni partner od kog uzmemo preko milijardu svake godine to znaci da cemo UCI U BANKROT OSIM AKO EU NB NADJE NACIN DA NAM TO KOMPENZUJE !!!

Dok sam mislio da bi trebalo da pozurimo u EU mi smo stajali, sad kada zurimo ja bih voleo da stojimo, eh sta da se radi.

80s boy

pre 9 godina

Realno Nemacka je najaca u ovom delu sveta i Srbija treba da bude uz nju a,ne protiv nje kako smo do sada radili u svojoj istoriji sa tragicnim posledicama.Vucic vodi realnu politiku koja moze da sacuva zemlju i obezbedi neki napredak.Ovi sto pominju velike reci kao ponos,dostojanstvo, cast nemaju nikakvu odgovornost prema zemlji i narodu.Sta ce te reci da vrede ako zbog pogresne politicke orjentacije Srbija i njeni gradjani pocnu da zive jos losije zbog nekih sankcija ili izolacja ili ratova.Setite se devedesetih koliko smo skupo placali reci:"Srbija se saginjati nece".Sloba se nije saginjao al zato gradjani bogami jesu.

Joza

pre 9 godina

Naša politika treba da bude bliska Berlinu i ja tu nemam više nikakvu dilemu. To je najjača ekonomska sila EU, to može biti ključan investitor i ključna podrška.

Crni Gruja

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme.

Milos

pre 9 godina

Uf cim sam video naslov ... nisam ni procitao tekst uzeo sam da komentarisem iako to ne cinim nikad ... :), samo cu jedno reci: "Srbiji je mesto u Evropi gde se inace i nalazi geografski ...". Znam da se neki nece sloziti sa ovim mojim stavom, znam da postoji jak antievropski lobi u Srbiji, svestan sam da i taj antievropski lobi ne misli nista lose Srbiji kao sto ni ja i mnogi koji su orijentisani ka Evropi ne misle lose vec naprotiv ... sve najbolje ... :)

mando

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!
(Цвркут, 09. jun 2014 13:00)

Biti uz njih i kopirati njihov nacin rada i morala je dovoljno za pocetak. Treba puno vremena da prodje da Srpskom mozgu prorade celije da bi bili slicni Nemcima.
Nebitno ko vodi ovu zemlju vec kako vodi, a posebno ako zele ispraviti oni koji su do ovoga i doveli. realno gledano, oni koji su trebali da vode nas mnogo ranije ovim putem su vec usr... pa sada nek se oporave prvo.

Boranija

pre 9 godina

Drago mi je što se razvijaju odnosi Srbije i Nemačke. To će nam definitivno povećati šanse za ulazak u EU. Podrška Nemačke je od izuzetne važnosti za to.

Nena petrov

pre 9 godina

Izrael je malena drzava - bas kao i mi ; Jevreji su svuda po svetu razasuti - bas kao i Srbi , ne pristaju nikad na ucene ... BAS KAO I MI ...

moj hobi

pre 9 godina

A ljudi k'o ljudi, odmah misle o nacistickoj Nemackoj. Ko je ovde spominjao naciste bre? Cinjenica je da nikada nismo bili prijatelji ni sa jednom verzijom Nemacke, pa ni sa onom nacistickom. Tako da izjava da nikada nismo znali da budemo prijatelji, stoji.

boris

pre 9 godina

da je CEDA to izjavio bio bi izdajnik...a vucic je sad drzavnik....pa bili bi mi uz nemacku jos pre 20 god da nije vase politike,,,,,ovaj nas zavitlava .....

макиша

pre 9 godina

Гледам сви пљују Немачку, а најрадије би тамо побегли да живе. Лицемера колко хоћеш. А да не споменем људе који и даље живе у рату који је био пре 70 година. Не браним Вучића, ал тако су и Павла напали због пакта, па нас је то коштало 2 милиона мртвих у Југославији тадашњој... Ако може Русија да сарађује економски са Немцима, поред онолико жртава у 2.с.рату може и Србија. Нисмо ми неки битан фактор да можемо да бирамо!
Изађите више из прошлости!!!

Panto

pre 9 godina

Nemacka ima najjacu privredu u Evropi a uprkos ekonomskoj krizi i dalje se razvija , tako da mozemo mnogo toga da ucimo od njih u borbi za bolju i jacu privredu.

realan

pre 9 godina

Jedino sto ce doci iz Nemacke je gomila laznih azilanata svih bivsih republika koji ce biti proterani u drzavu pravnu naslednicu SFRJ i SRJ..tj. Srbiju.

Psycho

pre 9 godina

Gospode Boze sta rade ovi SNS botovi. Molio bih sve ljude dobre volje da ako kojim slucajem poznaju nekog od SNS botova, da pokusaju te ljude da izvedu na pravi put. Malo je nas koji vidimo sta se desava, i za ono sto nam predstoji, trebace nam svaki covek.

dejavu

pre 9 godina

Strateški cilj moraju biti zemlje Balkana i što tešnja ekonomska unija sa njima .
Ovako rasparčani i razjedinjeni nikada nećemo ništa predstavljati u evropi ,a o nekakvom blagostanju možemo da sanjamo i narednih 30 godina.
Berlin može da zanima eventualno to da li će biti još sukoba i ratova,ali očekivanja da će oni brinuti o tome da li je naš dohodak po stanovniku 1000 ili 50000eura...su smešna.
Uostalom sadašnje stanje (EU države) Hrvatske kao katoličke zemlje i uz navodno konstantnu podršku zapada 25 godina je najbolji primer !

Zagreb

pre 9 godina

Srbi su nacija opsjednuta prijateljstvima , braćom i pozitivnim/negativnim utiscima iz vana. Ne znam što vas to toliko opterećuje. Srdačan pozdrav.

raskoljnikov

pre 9 godina

@ (popeye, 9. jun 2014 11:57)
Nema tu šta da se razmišlja nama su potrebni oni a ne mi njima i što imamo bolje odnose sa Nemačkom to bolje po nas po svim pitanjima lakše će da se sporazumevamo i da sarađujemo a brojne su oblasti gde možemo ostvariti odličnu saradnju na obostranu korist.Treba što bolje iskoristiti ovu priliku.

Bogdan

pre 9 godina

@ (ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Šta je bilo u prošlosti nećemo zaboraviti ali se sada moramo fokusirati na buduću saradnju po toj vašoj logici ni Nemačka i Francuska ne bi trebalo da razgovaraju međusobno a imaju odličnu saradnju i ostvaruju ogromne prihode zahvaljujući toj saradnji.Dakle naš cilj su što bolji odnosi sa Nemačkom ne zato što ih mnogo volimo nego radi interesa a možemo mnogo naučiti od njih.

dragan

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.
(Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Naravno da zaslužujete, dobili smo kako ste glasali.

Pre pet godina

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.

Kurir

pre 9 godina

Zeli dobro svom narodu?? Predpostavljam da ne racunas da je njegov narod u Obrenovcu. Posto je tamo sve zabranjeno i cenzurisano a ako mi neko ne veruje slobodno moze da se zaputi tamo . Do tamo ima samo pola sata voznje od Beograda da vidite sta je 90 posto sredjenog Obrenovca.

majdaMM

pre 9 godina

prva zvanicna poseta i to nakon toliko godina da se Srbiji uputi poziv za zvanicnu posetu, jeste potvrda rada i priznavanje rezultata rada, kako Vucica, tako i vlade koja je uspela da dokaze kako se prava slka o Srbiji moze evropi i svetu pokazati iskljucivo odgovorrnim vodjenjem ove zemlje.

Pedja

pre 9 godina

Ovo je pokojni Zoran Djindjic pricao i u praksi sprovodio pre 10 i kusur godina.
Neki, vidim tek ovih dana, posle 10-12 godina su to shvatili.
Svakako, bolje ikada nego nikada.

orangutan

pre 9 godina

Kamo lepe srece da se i Slobo Milosevic ovako ponasao kako se sada ponasa Vucic,sigurno bismo mnogo bolje prosli nego sto jesmo,i sigurno da ne bi bili bombardovani.

Sloga

pre 9 godina

Podrzavam ovo u potpunosti.Vucic je jednostavno covek koji zeli dobro svom narodu i drzavi i svim silama se trudi da dovede ovu zmelju u red. Ja se nadam da ce u ovome i uspeti s’ obzirom koliko se trudi i koliko ga postuju.

dragan

pre 9 godina

Srbija ne zeli da bude saveznik Nemacke.Mozemo mi da saradjujemo na raznim poljima ali reci saveznik za nekog ko je direktno ili indirektno kriv za preko 2 miliona srba poginulih u svetskim ratovima je suludo.Mada za mnogo premijerovih izrecenih stvari u skorije vreme se moze reci da su sulude

Kurir

pre 9 godina

Jos jedna mirna nedelja sa žuticom u Obrenovcu i gladnim narodom bez kuca koji se pozivaju da se vrate... Sram vas bilo sve koji polemisete o postenju bilo kog politicara, sramota me je jer sam gradjanin ove lazne zemlje pune moralista. Kada cete shvatiti da je njima biti politicar...

bk

pre 9 godina

Jeste da "malkice" kasni za onima koje je nazivao i smatrao ih "izdajnicima i stranim placenicima", jedno 10 godina za Cedom a
25 za Djindjicem, ipak je nekako prevalio preko jezika sta je za nas mudro i pametno.. Vrlo dobro, za pohvalu,jeste da sa tim nema veze ni on ni drzava ali primecujem da i pescanik od danas radi,glancamo se, spremamo se za najvise pocasti , nece imati sta bitno da mu zamere ,bice ovo jedna mirna nedelja!

prokletnici

pre 9 godina

Nisam neki ljubimac trenutnog premijera(da me pogresno ne shvatite ne volim politicare uopsteno) a jos sam manje ljubitelj Nemaca.Emotivno sam rusofil,ali ako zelim da budem realan,od Nemaca nema boljeg saveznika.Ne mislim na grubo saveznistvo kako neki pokusavaju da pokazu saradnju .Necemo saveznicki u rat,nego mislim da nam Nemci mogu najvise pomoci u ekonomiji,a i najodaniji su ako stite vase politicke odluke.

Malisan

pre 9 godina

Moram ispraviti ovde Vucica, ne slazem se da Srbija nije umela da se potrudi i bude saveznik Nemacke koja je vele sila da tako kazemo, vec mislim da ljudi koji su ranije vodili Srbiju nisu umeli ili nisu jednostavn hteli da se potrude oko toga.

napokon

pre 9 godina

da čujemo nešto pametno nakon stotina godina gluposti. nemci svoje saveznike poštuju do kraja a ne kao neki koji nas gurnu u najcrnje nesrece radi svojih sebicnih ciljeva (npr englezi)
sreca je evrope sto ima nemacku.
veliki narod koji je sposoban da prizna svoje greseke i uci na njima.
ko bi reko da ce se u srbiji, ovakvoj kakva je, pojaviti naslednik djindjica.
ne sumnjam da vucic ima iskrene namere.
da li ce uspeti - to je drugo pitanje (pogotovo sa krimi-"patriotskim" balastom i azijatskim mentalitetom).

boki

pre 9 godina

Ravnopravni partneri nikad ne mozemo da budemo oni u ovom slucaju nemacka ima iskljucivo jedan interes a to je jevtina radna snaga i drzavne resorse od vrednosti.

adam

pre 9 godina

Pitanje je koliko je ta politika održiva jer Vučic već sad ima jake otpore unutar samog SNSa i vlade koju je formirao. Male su šanse da bilo ko sa trunkom mozga i profesionalnog dostojanstva trpi njegove nastupe besa i nevaspitanje. Čak i onaj uzak krug ljudi koji je bio sposoban i rešen da radi u njegovoj vladi polako se distancira pre svega od njegovog ponašanja a kasnije i od njegovih dela. Sistem kome odgovara ovaj haos privremeno će se pritajiti i samlece ga kad mu krene na gore, kad mu Rusija konačno okrene leđa a EU partneri povećaju pritisak.

Sale, pravi Aleksandar, ne neki Vucic

pre 9 godina

Od srca bih zeleo sad i da nam Rusija okrene ledja i da ove beskicmenjake Brisel nastavi da jase kao i one prethodne...

vitez koja

pre 9 godina

I treba da budemo saveznici Nemačke, to je najjača ekonomska sila u Evropi i od njih samo možemo da učimo i napredujemo. Vredan, disciplinovan narod, sa kojima kroz istoriju i nismo baš bili u dobrim odnosima, ali je sasvim u redu da se to sada promeni.

šumadinac

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke što Srbija ranije nije znala,i nije umela"!!!
Gospodine predsedniče Vlade, jedan od učesnika emisije Utisak nedelje sinoć je rekao da ste Vi "očito izgubili kompas". I sa žaljenjem ,moram priznati da se sa tom ocenom potpuno slažem,a to što kažem - SA ŽALJENJEM - je zbog toga što sam za SNS glasao!
G.Vučiću,niko pametan nije protiv saradnje, razumevanja,ali elementarna obaveza državnika( a Vi ste po funkciji to) je da neguje čast,dostojanstvo, ,poštovanje,ali i samopoštovanje svog naroda. Ovakve izjave govore da ste Vi skloni "ulaženja pod tudje skute"(lično),a za narod - boli Vas uvo kako reče sinoć gospodja Smajlović kod Olje Bećković.
Ko to nije umeo,nije znao?...Ko je izazvao Prvi rat,ko je izazvao Drugi rat, koliko je srpskih žrtava palo, o tome svedoče kragujevačke Šumarice, humke krag.gimnazijalaca,malih čistača obuće, svedoči Kraljevo...Ko je u NATO agresiji bombardovao na Svete Trojice(u ove dane) most u Varvarinu, kada je ubijena najbolja balkanska matematičarsa , 16- godišnja Sanja!Nemački bombarder sa nemačkim pilotom-ubicom! Ko je reketirao voz u Grdelici,opet nemačka posada aviona.I sad Vaša konstatacija - "Srbija nije umela"...To je,ipak, previše g. predsedniče Vlade. Očekujem kada se vratite iz Berlina da nam kažete kako ćemo uvesti sankcije Rusiji, kako ćemo prodati EPS Nemcima, kako ćemo TV Nova( nemački vlasnik- trgovac oružjem,)dati frekvenciju...

АбаДон

pre 9 godina

Јуче се вратих са КиМ. Оно је параван држава, само кулисе и лутке које промичу земљом без да остављају трага постојања. Надреална слика. Слика државе која нема споменика, гробаља, знакова живота сим онога што су Срби оставили. Макар у развалинама, сваки камен више вреди од алабастер квази државе! Оно тамо може да се реши за 3 дана. Али...

Ствар друга. И као таква држава, она ће трајати дуже од Србије. У то ме уверава Вучић сваки даном.
Када је Србин био пријатељ своме тиранину? Када му се толико умиљавао, што га овај више газио? Незапамћено.

Није нова ствар, томе нас учи историја која се понавља, да смо се о Русе окористили само када је требало да гину за нас, а своју понизност (мада никад овакву!) показивали Бечу и германској раси.

Овај човек нас води у највећа понижења у нашој историји.

Radoje

pre 9 godina

Kakvo god ja misljenje imao o njemu i njegovoj politici, moram priznati da nije mala stvar kad te zvanicno ugosti trenutno najjaci politicar u EU. To ipak salje neku poruku.

novica952

pre 9 godina

Za Srbiju je vrlo važno da bude partner sa Nemačkom i to pouzdani partner kako kaže premijer Vučić jer svojih reči i dela ne treba da se stidimo ali datu reč moramo do kraja da održaimo da bi i od drugih mogli to isto da tražimo.nama je izuzetno važno da dugogodišnje odnose sa nemačkom koji su bila na nekom mirovanju podignemo na najveći mogući nivo, da zainteresujemo nemačke investitore za Srbije i da im pružimo uveravanja da je Srbija stabilna zemlje koja čuva stabilnost zapadnog blakana i na koju se neizostavno mora računati o svim događaćima vezanih za Balkan.-Vućić će u toku juna i jula meseca imati veliku diplomatsku ofanzivu sve sa ciljem poboljšanja imidža Srbije.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Zašto budućem savezniku Srbije , Nemačkoj ne odgovara da i preko Srbije stiže ruski gas "južnim tokom" ?Koja su to pravila koja dozvoljavaju Nemačkoj da napravi gasovod ka rusima ,samostalno ,ispod mora au isto vreme to nije dozvoljeno Bugarskoj i Srbiji ?

milan1989g

pre 9 godina

Pa ako smo se vec odlucili da tezimo ka EU,onda nam nema boljeg saveznika od Nemacke,koja vodi glavnu rec u Evropi u svakom smislu,tako da je podrska Merkelove mozda i od presudnog znacaja.

nesa

pre 9 godina

sad si nas prosvetlio...Svaciji ces saveznik ti da budes i sve ces uraditi samo da ti sto duze duvaju u ledja i drze tebe i tvoju klapu na vlasti u ovoj napacenoj zemlji.

Prijatelj

pre 9 godina

Treba da budemo saveznici. Svi koji su protiv saveznistva sa Nemcima su zatocenici proslosti... Uzmimo primer saveznistva Nemacke i Francuske, ili SAD-a i Japana... Imaju debele povode da ne budu saveznici, ali su na vreme shvatili da to nikuda ne vodi. I pogledajte danas u kako uredjin zemljama zive

Adams

pre 9 godina

Biti Angelin prijatelj danas, je cast, privilegija, sreca. Ona moze mnogo da pomogne na svakom polju i treba to iskoristiti. Treba to stalno imati na umu. Dokle god da je ona jedan od njjacih ljudi cak u svetu treba je imati uz sebe .

Smesko

pre 9 godina

Vucic je pravi covek za premijera, od kad je on dosao na vlast od tad svi dolaze u Srbiju posecuju je, interesuju se za saradnju, a i svi redom toliko pstuju Vucica da sui promenili misljenje sto se Srbije tice.

Victory

pre 9 godina

Što bolja saradnja sa Nemcima biće i veće podrška na evropskom putu, biće više investicija, a i bićemo sigurniji. Ništa ja sporno ne vidim u ovoj izjavi i konačno da je neko realan.

meka

pre 9 godina

@ (matrix, 9. jun 2014 12:03)
Mi i treba sa svima da sarađujemo to je naš interes pa šta je tu čudno tako sve velike sile rade za šta ga sad napadate da li znate troline.

Лима

pre 9 godina

То можеш у своје име да кажеш, победио си са Томом на изборима јер се народ уплашио Бориса да ће под утицајем Немачке да преда Космет. Међутим Борис је за вас бар искрен човек, па чак и поштењачина. Ви сте "Тишина тамо!" ..само добар стручњак за маркетинг.

dauda

pre 9 godina

Apsolutno i bezrezervno podržavam ovakav stav premijera, sa njima treba da imamo najbolje moguće odnose i koliko kod je više moguće privučemo nemačkih investitora.

Mirko P

pre 9 godina

Kume hocemo u 20 marki da ce Vucko da se vrati sa sankcijama Rusiji??? :)
I molim Vuciceve partijske pijuncice da komentare na drustvenim mrezama prepuste DRUSTVU.

ovce!

pre 9 godina

poslusne ovce , eto to smo!
prodace zemlju nemcima, jer takav je nalog iz berlina!

ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da ovaj vucic donosi bilo kakve odluke. SVE RADI SAM, NIKOGA NISTA NE PITA, da li je to zato sto ne postoji neko strucniji u vladi, ili zato sto jednostavno njega ne zanima da li iko ima ista da kaze??

n

pre 9 godina

Aman vise, preseli se u tu Njemacku, kad vec ne mozes bez nje. Od kad si dosao na vlast, spopali te Njemci, covijece pa ti si premijer Srbije, valjda je red da te spopadne Srbija. Daj prekini vise sa tim laznim dobro-susjedskim odnosima, laznim prijateljima, laznim hvalosjevima o idealnoj vlasti...ma nismo svi slabovidi,pitanje je kad ce ti to neko I u lice reci. I ne glumataj vise "BOZANSTVO", spusti se malo nize, pa ces da vidis da je I tvoj put kojim nas vodis stramputica. Koci BOZE, lakse malo.

brost

pre 9 godina

"Niko ne može dva gospodara služiti:jer ili će jednoga mrzeti, a drugoga ljubiti; ili će se jednoga držati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i mamonu"

Teska srca ovo kazem ali...

pre 9 godina

Bravo Vucicu. Konacno neko da zna skim je dobro biti dobar. Dosta je inata zbog kog smo sve siromasniji i siromasniji. KO ovo ne shvata taj nije normalan ili mrzi svoju zemlju zarad sitnih politickih poena.

dekoBUk

pre 9 godina

Nemacka, jedna od glavnih pri odlucivanju za ulazak u EU ovim pozivom u zvanicnu posetu, potvrdjuje da ceni sav ulozen napor da se u Srbiji pocne sa reformama, potvrdjuje da odgovornost je jedino sto se jednako ceni u svim zemljama i da od nacina na koji nas premijer predstavlja, takvo se i misljenje o nama formira.Zahvaljujuci Vucicu, shvataju da smo pouzdani parneri, a pomoc koju ce pruziti za poplavljena podrucja, gotovo da znaci i da nas smatraju ravnopravno sa clanicama EU .

gameiro

pre 9 godina

Ne bih se bavio novinskim špekulacijama i naslovima o tome kako će da nam postavljaju raznorazne uslove. Verujem da je ova poseta pre svega poruka ohrabrenja.

bolje som nego rob!

pre 9 godina

Nasa politika je da uvek kasnimo! Odmah nakon pada Berlinskog zida je trebalo biti blizak sa Nemackom, jer su tad bili najmoćniji, a mi smo to propustili na svoju stetu, a sada kada je u Evrozoni kriza mi hoćemo sa njima u kolo. Izdadosmo Kosovo da se umilimo Nemačkoj, a došlo je vreme kada su Rusi najmoćniji i najuticajniji. Dakle mi (ili nasi političari doktori nauka) jednostavno ne umemo da ocenimo trenutak, pa okrećemo leđa Rusiji! Kada na zimu Rusi zavrnu gas Nemačkoj zanima me kako ćemo profitirati od bliskosti sa Nemcima. Možda nas budu grejali zagrljajem..ili mi njih?

Milos

pre 9 godina

Apsolutno sam spreman da takvu politiku i podrzim. Samo ne znam sta ce mu ove cenzure i gluposti koje pravi i on i ljudi oko njega, to ga vuce dole, iako ima ozbiljnu sansu i snagu da napravi nesto od ove zemlje.

my way

pre 9 godina

Eh, knez Pavle potpisao da nismo protiv Berlina, ni bilo koga drugog, pa ga proglasili izdajnikom. Koliko bi samo zivota bilo sacuvano i plus koliko bi u svakom pogledu jaca i postovanija drzava i narod bili, tuga...

Филидор

pre 9 godina

Одлично размишлјанје нашег премијера. Србији треба мир, сарадња са светски економским моћним државама каква је данас Немачка.

professoe

pre 9 godina

Ljudi nisam Rusofil... ali nama je buducnost u Evroaziskoj uniji. EU je brod koji tone... Oni traze robove... a Srbija i njena privdreda je idealna za to. Pogledajte Rumuniji,Bugsrsku... ne mogu glavu da dignu. ko je posetio ove dve zemlje razumece o cemu pricam. I dosta vise price o toj Evropi i partnerstvu sa Nemackom... oni nam nikad nisu nista dobro doneli. A kad god su mogli iskoriscavali su sve do kraja.

Bogi

pre 9 godina

@ (n, 9. jun 2014 12:04)
On baš zbog toga i pokušava da se što više približi Nemačkoj jer od njih najviše zavisi naš put ka EU gleda pre svega Srbiju.A i da smo malo nalik njima danas bi živeli mnogo bolje svakako možemo mnogo naučiti i treba iskoristiti ovu veliku priliku da što brže napredujemo i razvijamo se kao država i društvo.

aleksa

pre 9 godina

Neka neko pošalje "voždu" primerak knjige "Čujte, Srbi" R.A. Rajsa. I neka dobro obrati pažnju na to šta je Nemac govorio o svojim Nemcima. I koliko je za Srbiju pogubno približavanje Nemačkoj.

Tibor / vrsac

pre 9 godina

Nemam pojma, nisam dovoljno pametan ali, ovaj covjek je ili apsolutni genije ili totalni idiot!? U svakom slucaju videt cemo. Ali opet, nije mi jasno zasto se eksperimentise sa EU zajednicom koja je i sama u ekonomskom i politickom haosu gde samo njemacka ima koristi, i gde se prave nacionalni referendumi o izdvajanju iz te zajednice, a da se azijskoj uniji ne daje nikakav znacaj iako je mnogo bolja i zdravija politicka, istorijska i ekonomska investicija koja bi nam obezbedila suverenost i izlaz na mnogo vece trziste i ekonomsku i politicku stabilnost u sledecih par stotina godina!? Ukratko, zasto se vise vjeruje njemackim bankarima i svakojakim geo-politickim mutljadjijama a tradicionalnim prijateljima i pravim i prirodnim saveznicima ne?!

Čiča Gliša

pre 9 godina

Hrabo. Podržavam! Mali smo da se večito suprotstavljamo, konfrontiramo i sukobljavamo. Poštujem što je izrečeno i što se konačno ne govori jedno izvan zemlje a drugo u unutrašnjoj politici. Nije u Srbiji baš popularno izneti ovakav stav ali je tačan i koristan po našu državu. Daj da jednom budemo racionalni i vodimo računa o svojim interesima. Ne slažem se sa Vučićem u mnogo stvari ali u ovoj ga podržavam. Nadam se da u EU i Nemačkoj shvataju koliko je Srbiji potrebna pomoć i koliko je narod propatio zadnjih 25 godina.

baštovan

pre 9 godina

Ljudi dajte budite dobri sa svima. Nemojte ići kontru i svađati se. Kad god se svađamo, dobijemo bombu. Samo lepo i civilizovano sa tim Berlinom. pa hoćemo i mi da se oprasimo jednom. Da nam upadne kašika u med. Samo se smešite i klimajte glavom.

Tehnopolis

pre 9 godina

Srbija je dosta uradili kada je reč o integracijama, što je prepoznato medju zemljama članica, ali put je još dug, do samog članstva. Poziv zvaničnog Berlin svakako je ohrabrujuć, i naša je obaveza da se svima predstavimo kao ozbiljna država, koja svim silama radi na oporavku privrede, i podizanju standarda gradjana.

expert

pre 9 godina

Ključno pitanje je - da li Nemačka želi da bude saveznik nama? Drugo ključno pitanje je - šta će Amerika, čiji je Nemačka vazal, reći na "savezništvo" Nemačke i Srbije?

Mario

pre 9 godina

" Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred posetu Berlinu da Srbija želi da bude pouzdan saveznik Nemačke."
A kada je to Srbija bila saveznik Njemačke? nije bila nikada i sada bi vi bili saveznik kada vam treba zbog ulaska u EU.. ko je na ovim prostorima bio pouzdan saveznik njemačke to se zna i to u onim najgorim i najtežim vremenima..
A znamo i što je premijer pričao protiv Njemačke nije nas neke napustilo pamćenje.

kale

pre 9 godina

Maksimalno podržavam premijera u nastojanjima da poboljša odnose sa Nemačkom. Tu je naša šansa i ekonomska i kao podrška na evropskom putu.

Student 021

pre 9 godina

Konačno neko javno da stane i kaže da treba da budemo uz Berlin i da je ključ uspeha dobri odnosi sa njima. Šta tu ima loše?! Imamo, naravno, mi prijatelja i na istoku i među afričkim zemljama, ali naše mesto jeste u EU.

diogen

pre 9 godina

Vidim da bi se botovi uneredili i po grobovima nasih dedova zarad Vucica. Treba bre da vas je sramota, po nasoj istoriji bi se da ne kazem sta, poltroni najobicniji. Samo napred, izadjite i recite kako smo trebali sa nemackom da budemo saveznici i u prvom i drugom svetskom ratu, samo kazite. Cisto da vidim reakciju drzave a i najveceg broja onih koji su i glasali za SNS - panzionera, pardon - penzionera.

Bob Rock

pre 9 godina

Toliko smo zaduzeni da moramo da radimo sta nam kazu. Nema tu prijateljstva dragi moji Naprednjaci. Biti prijatelj i neciji sluga, nije isto. Kosovu je dat legitimitet izborima koje je podrzao premijer. To je prvi zadatak koji je uspesno odradio. Drugi zadatak je okretanje ledja Rusiji. To je ova najava. Nista vise. Ako mi neko kaze da Vucic nema izbora i da mora da radi tako. ne mora. Moze jednostavno da podnese ostavku. Ili da okrene ledja Nemackoj i EU i da se okrene oporavku Srpske ekonomije na pravi nacin. A ne sminkanjem postojeceg katastrofalnog sistema koji unistava selo i malu privredu, a postice korupciju i sivu ekonomiju. Na zalost, on je zeljan moci i vlasti, i sigurno to nece uraditi.

radivoje88

pre 9 godina

Vucic je svestan koliko bi nasoj zemlji znacilo da jedna takva sila kakava je Nemacka ima lepo misljenje o nama i da to moze samo jos vise u buducnosti da nam koristi.

MileCacak

pre 9 godina

Zamislite koliko je šizofrena situacija da se Srbija gura da bude saveznik(a znajuci odnos snaga nas i Nemacke, to znaci poslusnik i sluga) zemlji koja je jedan od glavnih zastupnika nezavisnosti Kosova, podsecam vas, po Ustavu i UN jos uvek dela nase teritorije. Nemamo vise ni kicmu, ni dostojanstvo. Jos zamera kako ranije nismo znali da budemo saveznici Nemacke. Jel u II svetskom ratu? kad je Nemacka pocinila najvece zlo u istoriji covecanstva. Stvarno nismo znali da izaberemo... Lepo je rekla Merkelova Tadicu kad je odbio njene zahteve o promeni svesti naroda i ukidanju instutucija Srbije na Kosovu tj. poslednjeg elementa drzavnosti koji smo imali- ako neces ti, ima ko hoce. I tako su iz Brisela cestitali pobedu Tomi Nikolicu 2h pre zatvaranja birackih mesta. Slucajno?

baneKG

pre 9 godina

Vucic zeli da ova zemlja bude najbolja u regionu, i u tome moze uspeti smao ako se udruzi sa ovako jakim zemljama kao sto je Nemacka. Mislim da ako to uspe bice nam mngo bolje kako politicki tako i ekonomski.

Tugomir

pre 9 godina

ovo jeste naš najvažniji cilj možemo mnogo naučiti od Nemačke i ovu posetu treba iskoristiti da se ostvare dobri kontakti sa najvišim Nemačkim rukovodstvom i da se otvoreno popriča o svim temama i da se približe stavovi.

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

na zalost, ne pita se nemacka vec amerika. nemacka je jos uvek u vazalnom odnosu i ameri joj kroje spoljnu politiku. lepo je ovo sto vucic prica, samo, ako pogledamo u proslost, svaki nas politicar, drzavnik, kralj - koji se okrenuo ka dojcu bio je ubijen. englezima a ni rusima takvo prijateljstvo nije odgovaralo i svaki put su uspeli da osujete srpsko-nemacko saveznistvo i prijateljstvo. a nas i nemce vezuje mnogo toga i mnogo vise nego sa rusima. sa rujama nas vezuje religija i nista vise a sa nemcima od gena do gramatike i jezika. usput, i ta religija koje se drzimo kao pijan plota nam je nametnuta i nista nam dobro nije donela. da smo ostali katolici verujem da bi danas bili mnogo veci i mnogo jaci.

Stanko

pre 9 godina

Па то смо могли и 41-ве уместо да се ложимо на слогане енглеске обавештајне службе " Боље гроб него роб".
Било би сада много више Срба. Сви савезници Немачке из рата добро пролазе, чак и јадне Руминија и Бугарска.
Држали смо главу доле 500 година под Турцима, ово је ипак боља варијанта. Дај шта даш, немамо ми избора.

el grande milovan

pre 9 godina

Ovo je svakako privilegija za premijera, teško da se ovako nešto slično dešavalao u novijoj istoriji. Još jedan bitan pokazatelj da smo na pravom putu i da Vlada na čelu sa premijerom Vučićem radi ozbiljan posao.

Kotur

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.

popeye

pre 9 godina

А зашто, јел Берлин можда наш савезник на Космету, у Рашкој и у Војводини?!
Да размислимо мало онда о тим савезницима!?

ЛанеБг

pre 9 godina

... "da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"!?? Nije umela? Ne radi se tu o umecu Vucicu, vec o elementarnom dostojanstvu drzave, branili smo se od agresora. Boze, kakva je sramota ova izjava. Ispada da svi nasi preci, koji su ginuli braneci ovu zemlju od nemcke cizme, "nisu znali i umeli da se ponasaju", jel?

ЛанеБг

pre 9 godina

... "da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"!?? Nije umela? Ne radi se tu o umecu Vucicu, vec o elementarnom dostojanstvu drzave, branili smo se od agresora. Boze, kakva je sramota ova izjava. Ispada da svi nasi preci, koji su ginuli braneci ovu zemlju od nemcke cizme, "nisu znali i umeli da se ponasaju", jel?

Pre pet godina

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.

my way

pre 9 godina

Eh, knez Pavle potpisao da nismo protiv Berlina, ni bilo koga drugog, pa ga proglasili izdajnikom. Koliko bi samo zivota bilo sacuvano i plus koliko bi u svakom pogledu jaca i postovanija drzava i narod bili, tuga...

orangutan

pre 9 godina

Kamo lepe srece da se i Slobo Milosevic ovako ponasao kako se sada ponasa Vucic,sigurno bismo mnogo bolje prosli nego sto jesmo,i sigurno da ne bi bili bombardovani.

popeye

pre 9 godina

А зашто, јел Берлин можда наш савезник на Космету, у Рашкој и у Војводини?!
Да размислимо мало онда о тим савезницима!?

n

pre 9 godina

Aman vise, preseli se u tu Njemacku, kad vec ne mozes bez nje. Od kad si dosao na vlast, spopali te Njemci, covijece pa ti si premijer Srbije, valjda je red da te spopadne Srbija. Daj prekini vise sa tim laznim dobro-susjedskim odnosima, laznim prijateljima, laznim hvalosjevima o idealnoj vlasti...ma nismo svi slabovidi,pitanje je kad ce ti to neko I u lice reci. I ne glumataj vise "BOZANSTVO", spusti se malo nize, pa ces da vidis da je I tvoj put kojim nas vodis stramputica. Koci BOZE, lakse malo.

Joza

pre 9 godina

Naša politika treba da bude bliska Berlinu i ja tu nemam više nikakvu dilemu. To je najjača ekonomska sila EU, to može biti ključan investitor i ključna podrška.

milan1989g

pre 9 godina

Pa ako smo se vec odlucili da tezimo ka EU,onda nam nema boljeg saveznika od Nemacke,koja vodi glavnu rec u Evropi u svakom smislu,tako da je podrska Merkelove mozda i od presudnog znacaja.

макиша

pre 9 godina

Гледам сви пљују Немачку, а најрадије би тамо побегли да живе. Лицемера колко хоћеш. А да не споменем људе који и даље живе у рату који је био пре 70 година. Не браним Вучића, ал тако су и Павла напали због пакта, па нас је то коштало 2 милиона мртвих у Југославији тадашњој... Ако може Русија да сарађује економски са Немцима, поред онолико жртава у 2.с.рату може и Србија. Нисмо ми неки битан фактор да можемо да бирамо!
Изађите више из прошлости!!!

Sloga

pre 9 godina

Podrzavam ovo u potpunosti.Vucic je jednostavno covek koji zeli dobro svom narodu i drzavi i svim silama se trudi da dovede ovu zmelju u red. Ja se nadam da ce u ovome i uspeti s’ obzirom koliko se trudi i koliko ga postuju.

radivoje88

pre 9 godina

Vucic je svestan koliko bi nasoj zemlji znacilo da jedna takva sila kakava je Nemacka ima lepo misljenje o nama i da to moze samo jos vise u buducnosti da nam koristi.

Vrapce

pre 9 godina

Smejem se. Ostaci opozicije mogu da pricaju sta hoce ali sam siguran da se šefovi opozicije sada češkaju po glavi i razmišljaju, možda smo i mi mogli da radimo sve ovo što radi Vučić, pa bili smo na vlasti 12 godina. Hehehe

Bogdan

pre 9 godina

@ (ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Šta je bilo u prošlosti nećemo zaboraviti ali se sada moramo fokusirati na buduću saradnju po toj vašoj logici ni Nemačka i Francuska ne bi trebalo da razgovaraju međusobno a imaju odličnu saradnju i ostvaruju ogromne prihode zahvaljujući toj saradnji.Dakle naš cilj su što bolji odnosi sa Nemačkom ne zato što ih mnogo volimo nego radi interesa a možemo mnogo naučiti od njih.

Victory

pre 9 godina

Što bolja saradnja sa Nemcima biće i veće podrška na evropskom putu, biće više investicija, a i bićemo sigurniji. Ništa ja sporno ne vidim u ovoj izjavi i konačno da je neko realan.

Čiča Gliša

pre 9 godina

Hrabo. Podržavam! Mali smo da se večito suprotstavljamo, konfrontiramo i sukobljavamo. Poštujem što je izrečeno i što se konačno ne govori jedno izvan zemlje a drugo u unutrašnjoj politici. Nije u Srbiji baš popularno izneti ovakav stav ali je tačan i koristan po našu državu. Daj da jednom budemo racionalni i vodimo računa o svojim interesima. Ne slažem se sa Vučićem u mnogo stvari ali u ovoj ga podržavam. Nadam se da u EU i Nemačkoj shvataju koliko je Srbiji potrebna pomoć i koliko je narod propatio zadnjih 25 godina.

Филидор

pre 9 godina

Одлично размишлјанје нашег премијера. Србији треба мир, сарадња са светски економским моћним државама каква је данас Немачка.

Srbija 12 points

pre 9 godina

Povremeno se pojavi politicar koji ukapira kako stvari u svetskoj politici funkcionisu i kako Srbija kao mala drzava na Balkanu treba da se ponasa.

mando

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!
(Цвркут, 09. jun 2014 13:00)

Biti uz njih i kopirati njihov nacin rada i morala je dovoljno za pocetak. Treba puno vremena da prodje da Srpskom mozgu prorade celije da bi bili slicni Nemcima.
Nebitno ko vodi ovu zemlju vec kako vodi, a posebno ako zele ispraviti oni koji su do ovoga i doveli. realno gledano, oni koji su trebali da vode nas mnogo ranije ovim putem su vec usr... pa sada nek se oporave prvo.

moj hobi

pre 9 godina

A ljudi k'o ljudi, odmah misle o nacistickoj Nemackoj. Ko je ovde spominjao naciste bre? Cinjenica je da nikada nismo bili prijatelji ni sa jednom verzijom Nemacke, pa ni sa onom nacistickom. Tako da izjava da nikada nismo znali da budemo prijatelji, stoji.

raskoljnikov

pre 9 godina

@ (popeye, 9. jun 2014 11:57)
Nema tu šta da se razmišlja nama su potrebni oni a ne mi njima i što imamo bolje odnose sa Nemačkom to bolje po nas po svim pitanjima lakše će da se sporazumevamo i da sarađujemo a brojne su oblasti gde možemo ostvariti odličnu saradnju na obostranu korist.Treba što bolje iskoristiti ovu priliku.

Boranija

pre 9 godina

Drago mi je što se razvijaju odnosi Srbije i Nemačke. To će nam definitivno povećati šanse za ulazak u EU. Podrška Nemačke je od izuzetne važnosti za to.

andrej

pre 9 godina

Podržavam put ka EU jer je to (izgleda) jedini način da se pomerimo sa mrtve tačke. Sa druge strane tamo se ne dobija ništa na lepe oči, pa razmislite gospodo šta će vam Merkelova tražiti zauzvrat.

Panto

pre 9 godina

Nemacka ima najjacu privredu u Evropi a uprkos ekonomskoj krizi i dalje se razvija , tako da mozemo mnogo toga da ucimo od njih u borbi za bolju i jacu privredu.

festina

pre 9 godina

Lider SNSa je danasnju Srbiju na medjunarodnom planu predstavio u mnogo boljem svetlu nego sto je to bio slucaj ranijih godina. Sa velikom dozom sakmokriticnosti i bez osvrta na neke dogadjaje iz prethodnih decenija koje su se uvek provlacile, Aleksandar Vucic je nacinio prve bitne pomake a pruzena podrska na minulim zborima ce mu biti jos veci podstrek da nastavi zapoceto. Pospesivanje saradnje sa ekonomski superiornom zemljom poput Nemacke stvara kvalitetniju poslovnu atmosferu za inostrane investitore!

Vlajko

pre 9 godina

Gledajući realno ovo je potpuno očekivan stav i ja ga podržavam. Voleli ili ne Nemce, oni su prvi među jednakima u EU, mnogo se pitaju i smatram da treba da gradimo budućnost sa njima.

centar moci

pre 9 godina

Nemacka je je politicka i ekonomska velesila u Evropi zato tu zemlju valja imati za prijatelja, a nikako za neprijatelja, valjda smo tu lekciju do sad naucili.Kakav je odnos Nemacke prema Srbiji takav isti takav odnos mozemo ocekivati i od drugih clanica EU , zato pamet u glavu, samo mekano- diplomatski.

Tugomir

pre 9 godina

ovo jeste naš najvažniji cilj možemo mnogo naučiti od Nemačke i ovu posetu treba iskoristiti da se ostvare dobri kontakti sa najvišim Nemačkim rukovodstvom i da se otvoreno popriča o svim temama i da se približe stavovi.

Moka

pre 9 godina

To sto zelimo da budemo ravnopravan partner Nemackoj ne znaci okupaciju. Kada ce ovaj narod vise da se opameti? Prema pojedincima i njihovim shvatanjima za nas bi najbolje bilo da se vratimo sto godina unazad. Vucicu puno posla te ceka. Da bi razvio Srbiju moras prvo da radis na promeni svesti mnogih ljudi. Ja znam da si ti uporan covek i da ces uspeti u svemu.

Цвркут

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!

nevenkaTOm

pre 9 godina

Ovaj poziv Merkelove je upravo potvrda da se u Srbiji vanreddnim parlamentarnim izborima promenila i svest naseg naroda te da smo svi spremni za znacajne promene na bolje, tako da nas treba i podrzati i Nemacka je voljna da to uradi.

Tara

pre 9 godina

Održavanje dobrih spoljno-političkih odnosa sa silama poput Nemačke može uvek da doprinese prosperitetu, povećavaju se mogućnosti za stvaranje novih partnerstava i privlačenje investitora.

kale

pre 9 godina

Maksimalno podržavam premijera u nastojanjima da poboljša odnose sa Nemačkom. Tu je naša šansa i ekonomska i kao podrška na evropskom putu.

Bogi

pre 9 godina

@ (n, 9. jun 2014 12:04)
On baš zbog toga i pokušava da se što više približi Nemačkoj jer od njih najviše zavisi naš put ka EU gleda pre svega Srbiju.A i da smo malo nalik njima danas bi živeli mnogo bolje svakako možemo mnogo naučiti i treba iskoristiti ovu veliku priliku da što brže napredujemo i razvijamo se kao država i društvo.

nesa

pre 9 godina

sad si nas prosvetlio...Svaciji ces saveznik ti da budes i sve ces uraditi samo da ti sto duze duvaju u ledja i drze tebe i tvoju klapu na vlasti u ovoj napacenoj zemlji.

el grande milovan

pre 9 godina

Ovo je svakako privilegija za premijera, teško da se ovako nešto slično dešavalao u novijoj istoriji. Još jedan bitan pokazatelj da smo na pravom putu i da Vlada na čelu sa premijerom Vučićem radi ozbiljan posao.

novica952

pre 9 godina

Za Srbiju je vrlo važno da bude partner sa Nemačkom i to pouzdani partner kako kaže premijer Vučić jer svojih reči i dela ne treba da se stidimo ali datu reč moramo do kraja da održaimo da bi i od drugih mogli to isto da tražimo.nama je izuzetno važno da dugogodišnje odnose sa nemačkom koji su bila na nekom mirovanju podignemo na najveći mogući nivo, da zainteresujemo nemačke investitore za Srbije i da im pružimo uveravanja da je Srbija stabilna zemlje koja čuva stabilnost zapadnog blakana i na koju se neizostavno mora računati o svim događaćima vezanih za Balkan.-Vućić će u toku juna i jula meseca imati veliku diplomatsku ofanzivu sve sa ciljem poboljšanja imidža Srbije.

Neki drugi Igor II

pre 9 godina

...

Neki se boje Nemacke dominacije na ekonomskom trzistu u Srbiji. Zbog cega? Zato sto ne zele trzisnu utakmicu nego vise zele tavorenje i tapkanje u mestu.

Svet danasnjice nije od juce. Sve se menja, fleksibilnost, brzina i kvalitet se ocekuju, ne ucmalost i pozivanje na beneficije iz proslosti. Niko ne zabranjuje Srbima da sami plasiraju svoju robu na svetsko trziste. Ali sa nemcima je bolje, zasto? Zato sto oni imaju kupce u celoj Evropi, Americi, arapskim zemljama, Brazilu, Rusiji, Argentini, Kini, Indiji svugde.

Koliko nemaca zive u Americi, Brazilu, Argentini, Paragvaju, Cileu van Nemacke ... to su konzumenti koji znaju i zele nemacki kvalitet robe. Ti standardi su svugde poznati, zasto ne sa nemackom saradjivati?

Zato sto smo u ratovima bili na razlicitim stranama? Pa to trebao biti prvi argument za ruse da ne saradjuju sa nemcima. Ali su oni opak pametniji od Srba i zele prikljucak svetu a ne samoizolaciju.

Slavko

pre 9 godina

@ (Snap, 9. jun 2014 17:29)
Informišite se malo pomogli su i Nemci ovo je ogromna šansa za nas u to nema sumnje i moramo je iskoristiti da razvijemo što bolje odnose.

Sword

pre 9 godina

Vučić podjednako mudro vodi i unutrašnju i spoljnu politiku. Mora se priznati da nismo odavno imali tako odmerenog političara koji je toliko poštovan u međunarodnoj zajednici.

get real

pre 9 godina

Po naslovu taman pomislih, evo nakon 25 godina Srbi se (ili bar politicka elita) napokon opametise i shvatise kako stvari stoje. A ona procitam neke komentare... vekovni neprijatelji, istorijske nepravde, bombardovanja i genocidi, 4. rajh itd... Dajte ljudi preselite se u 1389. i sjasite vise sa tim pricama. Dosadili ste i Bogu i narodu. Godina je 2014. Sta ocete? Da Svabe kroje svoju i EU politiku prema tamo nekim srpskim frustracijama zbog politika koje su dozivjele totalni debakl ili zbog nekih svojih propalih politika od prije 70 ili 100 godina? Srbija se saginjati nece i ti fazoni? Haha... dajte molim Vas ne brukajte se vise.

Adams

pre 9 godina

Biti Angelin prijatelj danas, je cast, privilegija, sreca. Ona moze mnogo da pomogne na svakom polju i treba to iskoristiti. Treba to stalno imati na umu. Dokle god da je ona jedan od njjacih ljudi cak u svetu treba je imati uz sebe .

dauda

pre 9 godina

Apsolutno i bezrezervno podržavam ovakav stav premijera, sa njima treba da imamo najbolje moguće odnose i koliko kod je više moguće privučemo nemačkih investitora.

Kotur

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.

Duško

pre 9 godina

@ (Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Čovek se promenio nikako vam to ne ulazi u glavu i na izborima dobio ogromnu podršku građana za ovo što radi a ovo je ogromna čast i privilegija biti u prisustvu najmoćnije žene sveta.Znate kako kažu čovek se uči dok je živ i drago mi je da su promenili politiku jer on je jedini koji može da pokrene ovu zemlju.

Dz.M.Kejnz!

pre 9 godina

Nemacka i Ruska ruka pozdravljace se na Balkanu, u Srbiji. Da je to tako, pokazuje i strateski polozoaj srbije kao glavne logisticke tacke izmedju Evrope, Azije i Afrike. Nemacka privreda 2/3 svoje ukupne proizvodnje izvozi u Rusiju, da bi ona toliko proizvodila, neophodni su joj energenti... Ovo je konacno pravi istorijski potez.

Mordor

pre 9 godina

Velika čast i privilegija za premijera jedne male države. Prepoznali su momenat kada nam je podrška neophodna i mogu slobodno reći da su prepoznali jednog vrednog i poštenog čoveka koji drži svoju reč.

jelen

pre 9 godina

Nas ekonomski sitem je planski urusavan poslednjih godina vladavine zute vlasti. Bez pomoci superiirnedrzave poput Nemacke planovi za revitalizaciju ekonomskog sistema ne bi imali realne sanse!

Mario

pre 9 godina

" "Srbija se ne stidi svoje prošlosti, već se ponosi", poručio je Vučić, napomenuvši da je Srbija u svetu poznata ne samo po Novaku Đokoviću, već i da je svojevrsni šampion u broju ratova." Jel se to ponosite i sa devedesetima..
" dodavši da bi svako želeo da bude prijatelj i saveznik Nemačke."
Da danas bi baš svako želio postati prijatelj i saveznik Njemačke dobro je to rekao.

dekoBUk

pre 9 godina

Nemacka, jedna od glavnih pri odlucivanju za ulazak u EU ovim pozivom u zvanicnu posetu, potvrdjuje da ceni sav ulozen napor da se u Srbiji pocne sa reformama, potvrdjuje da odgovornost je jedino sto se jednako ceni u svim zemljama i da od nacina na koji nas premijer predstavlja, takvo se i misljenje o nama formira.Zahvaljujuci Vucicu, shvataju da smo pouzdani parneri, a pomoc koju ce pruziti za poplavljena podrucja, gotovo da znaci i da nas smatraju ravnopravno sa clanicama EU .

Student 021

pre 9 godina

Konačno neko javno da stane i kaže da treba da budemo uz Berlin i da je ključ uspeha dobri odnosi sa njima. Šta tu ima loše?! Imamo, naravno, mi prijatelja i na istoku i među afričkim zemljama, ali naše mesto jeste u EU.

focus

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

šumadinac

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke što Srbija ranije nije znala,i nije umela"!!!
Gospodine predsedniče Vlade, jedan od učesnika emisije Utisak nedelje sinoć je rekao da ste Vi "očito izgubili kompas". I sa žaljenjem ,moram priznati da se sa tom ocenom potpuno slažem,a to što kažem - SA ŽALJENJEM - je zbog toga što sam za SNS glasao!
G.Vučiću,niko pametan nije protiv saradnje, razumevanja,ali elementarna obaveza državnika( a Vi ste po funkciji to) je da neguje čast,dostojanstvo, ,poštovanje,ali i samopoštovanje svog naroda. Ovakve izjave govore da ste Vi skloni "ulaženja pod tudje skute"(lično),a za narod - boli Vas uvo kako reče sinoć gospodja Smajlović kod Olje Bećković.
Ko to nije umeo,nije znao?...Ko je izazvao Prvi rat,ko je izazvao Drugi rat, koliko je srpskih žrtava palo, o tome svedoče kragujevačke Šumarice, humke krag.gimnazijalaca,malih čistača obuće, svedoči Kraljevo...Ko je u NATO agresiji bombardovao na Svete Trojice(u ove dane) most u Varvarinu, kada je ubijena najbolja balkanska matematičarsa , 16- godišnja Sanja!Nemački bombarder sa nemačkim pilotom-ubicom! Ko je reketirao voz u Grdelici,opet nemačka posada aviona.I sad Vaša konstatacija - "Srbija nije umela"...To je,ipak, previše g. predsedniče Vlade. Očekujem kada se vratite iz Berlina da nam kažete kako ćemo uvesti sankcije Rusiji, kako ćemo prodati EPS Nemcima, kako ćemo TV Nova( nemački vlasnik- trgovac oružjem,)dati frekvenciju...

Vujaklija

pre 9 godina

@nesa, 9. jun 2014 12:00

Hajde lepo da se odvojimo od sveta i zivimo u drustvenom mraku kao i do sada, vecito istrzani na istok i zapad. Trolovi smorili ste. Jako je vazno imati dobre diplomatske odnose, ali vi nista ne znate o tome jer piskarate po naredjenju, uopste ne razmisljajuci.

Serbin

pre 9 godina

Jel se neko seća Zorana Đinđića? Fini jedan čika što nam je napravio najtešnje veze s Nemačkom ikada, a bio je večiti izdajnik i strani plaćenik. Pitajte samo Vučića i Tomu.

Filipa

pre 9 godina

Nisam pristalica svega sto predlozi vlada, ali sto se tice Berlina, i te saradnje, mislim da nam je to potrebno i da cemo od toga imati dosta koristi.

Moler

pre 9 godina

Cela Evropa prati Nemacku i tesno saradjuju medjusobno, a neke od tih zemalja su mnogo dalje od Nemacke nego Srbija. Nama je pametno i korisno da saradjujemo i da budemo deo te EU jer od naseg inata se ne zivi.

Grof

pre 9 godina

Koliko glupih komentara na temu proslosti! Zar je takva glupost zavladala da ne shvatate da preci NISU uzalud ginuli? Jedno je nacisticka Nemacka pod koju da smo pali danas bi pricali nemacki,a drugo danasnja Nemacka.Zar Srbi nikad nece umeti da saradjuju sa bivsim neprijateljima,da shvate da nije 1941 ili 1914? Sto rece neko gledaj Nemce i Francuze ili Japan i Amere bivsi neprijatelji a danas saradnja na svim poljima,svakako uz postovanje proslosti.Pa i Rusi i Nemci danas saradjuju,samo mi moramo da zivimo u proslosti, zaneseni pricama o srpskim vitezovima i pravoslavlju,za koje je vecina cula kad se raspala Juga? Aman,medju narodima nema ljubavi,ima samo interesa,i ovo moze i ne mora da bude korisno za nas,sacekajte pa cemo videti.A ne mislite da su Rusi i Kinezi bolji prema malima od EU! Kina ovih dana uveliko maltretira Vijetnam,a setite su Gruzije 2008!!! Ista situacija sa nama 99te. Deo zali otcepljenje,umesa se sila i napravi haos pod izgovorom zastite stanovnistva i gotovo. Ne dao Bog da Rusima zatreba deo Srbije, inace cemo se Amera i EU secati sa najvecom nostalgijom i simpatijama.

Radoje

pre 9 godina

Kakvo god ja misljenje imao o njemu i njegovoj politici, moram priznati da nije mala stvar kad te zvanicno ugosti trenutno najjaci politicar u EU. To ipak salje neku poruku.

АбаДон

pre 9 godina

Јуче се вратих са КиМ. Оно је параван држава, само кулисе и лутке које промичу земљом без да остављају трага постојања. Надреална слика. Слика државе која нема споменика, гробаља, знакова живота сим онога што су Срби оставили. Макар у развалинама, сваки камен више вреди од алабастер квази државе! Оно тамо може да се реши за 3 дана. Али...

Ствар друга. И као таква држава, она ће трајати дуже од Србије. У то ме уверава Вучић сваки даном.
Када је Србин био пријатељ своме тиранину? Када му се толико умиљавао, што га овај више газио? Незапамћено.

Није нова ствар, томе нас учи историја која се понавља, да смо се о Русе окористили само када је требало да гину за нас, а своју понизност (мада никад овакву!) показивали Бечу и германској раси.

Овај човек нас води у највећа понижења у нашој историји.

prokletnici

pre 9 godina

Nisam neki ljubimac trenutnog premijera(da me pogresno ne shvatite ne volim politicare uopsteno) a jos sam manje ljubitelj Nemaca.Emotivno sam rusofil,ali ako zelim da budem realan,od Nemaca nema boljeg saveznika.Ne mislim na grubo saveznistvo kako neki pokusavaju da pokazu saradnju .Necemo saveznicki u rat,nego mislim da nam Nemci mogu najvise pomoci u ekonomiji,a i najodaniji su ako stite vase politicke odluke.

Branko

pre 9 godina

E sada će trolovi da nam pričaju o istoriji kao da mi ne znamo ali kakve veze sad imaju ratovi iz prošlosti sa sadašnjom situacijom.Mi smo mala zemlja i moramo koristiti ovakve prilike da imamo što bolje odnose sa najmoćnijim državama sveta.

Tehnopolis

pre 9 godina

Srbija je dosta uradili kada je reč o integracijama, što je prepoznato medju zemljama članica, ali put je još dug, do samog članstva. Poziv zvaničnog Berlin svakako je ohrabrujuć, i naša je obaveza da se svima predstavimo kao ozbiljna država, koja svim silama radi na oporavku privrede, i podizanju standarda gradjana.

dragan

pre 9 godina

Srbija ne zeli da bude saveznik Nemacke.Mozemo mi da saradjujemo na raznim poljima ali reci saveznik za nekog ko je direktno ili indirektno kriv za preko 2 miliona srba poginulih u svetskim ratovima je suludo.Mada za mnogo premijerovih izrecenih stvari u skorije vreme se moze reci da su sulude

mary

pre 9 godina

Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.

Smesko

pre 9 godina

Vucic je pravi covek za premijera, od kad je on dosao na vlast od tad svi dolaze u Srbiju posecuju je, interesuju se za saradnju, a i svi redom toliko pstuju Vucica da sui promenili misljenje sto se Srbije tice.

Pragma

pre 9 godina

@(šumadinac, 9. jun 2014 12:30)
Jeste malo mucno podsecanje ali masis poentu. Nije poenta u tome da li su Nemci dobri, lepi ili kakvi god, vec da li mi kao drzava mozemo od jedne Nemacke DANAS i u buducnosti da imamo korist kao drzava. Vucicu je cilj da sa drzavom od koje mnogo zavisi u EU napravi prijateljski odnos, jer ako je stratesko opredeljenje Srbije EU onda nam na putu tamo, Nemacka treba kao prijatelj.

majdaMM

pre 9 godina

prva zvanicna poseta i to nakon toliko godina da se Srbiji uputi poziv za zvanicnu posetu, jeste potvrda rada i priznavanje rezultata rada, kako Vucica, tako i vlade koja je uspela da dokaze kako se prava slka o Srbiji moze evropi i svetu pokazati iskljucivo odgovorrnim vodjenjem ove zemlje.

gameiro

pre 9 godina

Ne bih se bavio novinskim špekulacijama i naslovima o tome kako će da nam postavljaju raznorazne uslove. Verujem da je ova poseta pre svega poruka ohrabrenja.

Danny`s

pre 9 godina

Ja mislim da u Srbiji pre svega treba objasniti nekim ljudima sta znaci biti neciji saveznik.Ljudi, nije to kapitulacija.Zar ne shvatate da nama trebaju takve zemlje kao sto je Nemacka, ako mozemo da izvucemo bilo sta pozitivno iz saradnje sa njima, pa bilo da je u pitanju novac ili savet.Mnogima se ne svidja sta su radili ranije, ali cekajte,pokusavamo da zivimo u savremenom svetu a ne u 1941.godini.Dajte, trgnite se malo.Trebaju nam strane firme da bar malo povratimo privredu u zivot

nikola drezgić

pre 9 godina

Kad vidim ko je protiv Vučića,odmah stajem na njegovu stranu! Koliko god da je loš! Još kad vidim da su se ovi DS botovi probudili iz višegodišnje hibernacije...

Amstel

pre 9 godina

To je i jedina ispravna spoljna politika ali ko je tome najviše doprineo nego Aleksandar Vučić ili možda mislite da ste vi iz DS-a dok ste još bili na vlasti?

Samo vas gledam

pre 9 godina

S obzirom da se Srbija opredelila za evropski put normalno je da odrzava dobre kontakte i koristi iskustva zemlje u kojoj postoji red.

baštovan

pre 9 godina

Ljudi dajte budite dobri sa svima. Nemojte ići kontru i svađati se. Kad god se svađamo, dobijemo bombu. Samo lepo i civilizovano sa tim Berlinom. pa hoćemo i mi da se oprasimo jednom. Da nam upadne kašika u med. Samo se smešite i klimajte glavom.

Zwerko

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu dok su sa SNS-om kao stozerom ove Vlade postignuti znacajni rezultati u pogledu produbljivanja i odnosa sa zapadnim zemljama kao i regionalnih odnosa i sve ide u pravcu izgradnja jake i odgovorne Srbije u regionu.

Mario

pre 9 godina

" Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred posetu Berlinu da Srbija želi da bude pouzdan saveznik Nemačke."
A kada je to Srbija bila saveznik Njemačke? nije bila nikada i sada bi vi bili saveznik kada vam treba zbog ulaska u EU.. ko je na ovim prostorima bio pouzdan saveznik njemačke to se zna i to u onim najgorim i najtežim vremenima..
A znamo i što je premijer pričao protiv Njemačke nije nas neke napustilo pamćenje.

Melenta

pre 9 godina

Odlčina ideja našeg premijera. Polako Nemci i Rusi prave novi savez naspram dominacije Amerikanaca preko Britanaca i trule evropske Unije.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 9 godina

Dolaskom nove vlasti na celo Srbiji, stvari su se pocele pomerati na bolje. Konacno se stvari pomeraju sa mrtve tacke do koje su nas doveli neki bivsi u vlasti koji su gledali samo svoje licni interes i nista vise od toga. Njihova rec data je bila za za gradjane lazna nada. Gradjani sada mogu da odahnu jer imaju vlast koja se postuje, data rec se drzi. Aleksandar Vucic je politicar kome se veruje, uvazava i postuje kako u EU tako i u svetu. Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.

petak13

pre 9 godina

Nije Merkelova prosecan birac u Srbiji pa da ti poveruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljak e, 9. jun 2014 20:40)
Ja ipak mislim da Merkelova dobro procenjuje Vučićeve pozicije i zove ga kao lidera Srvije koji je dobio podršku naroda kao na narodnom referendumu, dobio blanko popunjen obrazac birača da vodi Srbiju upravo tamo gde trebe i prema berlinu i prema Moskvi a što da ne i prema vašinktonu kada za to dođe vreme.

meka

pre 9 godina

@ (matrix, 9. jun 2014 12:03)
Mi i treba sa svima da sarađujemo to je naš interes pa šta je tu čudno tako sve velike sile rade za šta ga sad napadate da li znate troline.

Svasta

pre 9 godina

Teme o kojima će biti govoreno su poznate, ali kojim tonom, e to je pitanje... Nadam se da će Vučko imati čvrst stav i da će se ponašati onako kako se u Srbiji ponaša, kao pravi vodja koji zahteva pažnju i pošlušnost

Milos

pre 9 godina

Uf cim sam video naslov ... nisam ni procitao tekst uzeo sam da komentarisem iako to ne cinim nikad ... :), samo cu jedno reci: "Srbiji je mesto u Evropi gde se inace i nalazi geografski ...". Znam da se neki nece sloziti sa ovim mojim stavom, znam da postoji jak antievropski lobi u Srbiji, svestan sam da i taj antievropski lobi ne misli nista lose Srbiji kao sto ni ja i mnogi koji su orijentisani ka Evropi ne misle lose vec naprotiv ... sve najbolje ... :)

VLA

pre 9 godina

Merkelova predstavklja Nemačku a Vučko Srbiju... Dve ličnosti na sličnim pozicijama ali sa mnogo nepravilnim razmerom snaga... Sad treba držati do svoje reči i Srbiju predstsvljati podignute glave, a ne kao ranije, savijenih ledja i da trpimo sve što njih nabacuju...

baneKG

pre 9 godina

Vucic zeli da ova zemlja bude najbolja u regionu, i u tome moze uspeti smao ako se udruzi sa ovako jakim zemljama kao sto je Nemacka. Mislim da ako to uspe bice nam mngo bolje kako politicki tako i ekonomski.

Лима

pre 9 godina

То можеш у своје име да кажеш, победио си са Томом на изборима јер се народ уплашио Бориса да ће под утицајем Немачке да преда Космет. Међутим Борис је за вас бар искрен човек, па чак и поштењачина. Ви сте "Тишина тамо!" ..само добар стручњак за маркетинг.

aleksa

pre 9 godina

Neka neko pošalje "voždu" primerak knjige "Čujte, Srbi" R.A. Rajsa. I neka dobro obrati pažnju na to šta je Nemac govorio o svojim Nemcima. I koliko je za Srbiju pogubno približavanje Nemačkoj.

adam

pre 9 godina

Pitanje je koliko je ta politika održiva jer Vučic već sad ima jake otpore unutar samog SNSa i vlade koju je formirao. Male su šanse da bilo ko sa trunkom mozga i profesionalnog dostojanstva trpi njegove nastupe besa i nevaspitanje. Čak i onaj uzak krug ljudi koji je bio sposoban i rešen da radi u njegovoj vladi polako se distancira pre svega od njegovog ponašanja a kasnije i od njegovih dela. Sistem kome odgovara ovaj haos privremeno će se pritajiti i samlece ga kad mu krene na gore, kad mu Rusija konačno okrene leđa a EU partneri povećaju pritisak.

Sale, pravi Aleksandar, ne neki Vucic

pre 9 godina

Od srca bih zeleo sad i da nam Rusija okrene ledja i da ove beskicmenjake Brisel nastavi da jase kao i one prethodne...

professoe

pre 9 godina

Ljudi nisam Rusofil... ali nama je buducnost u Evroaziskoj uniji. EU je brod koji tone... Oni traze robove... a Srbija i njena privdreda je idealna za to. Pogledajte Rumuniji,Bugsrsku... ne mogu glavu da dignu. ko je posetio ove dve zemlje razumece o cemu pricam. I dosta vise price o toj Evropi i partnerstvu sa Nemackom... oni nam nikad nisu nista dobro doneli. A kad god su mogli iskoriscavali su sve do kraja.

Pedja

pre 9 godina

Ovo je pokojni Zoran Djindjic pricao i u praksi sprovodio pre 10 i kusur godina.
Neki, vidim tek ovih dana, posle 10-12 godina su to shvatili.
Svakako, bolje ikada nego nikada.

Merlinka

pre 9 godina

Da budemo realni niko se nije trudio i održavao i razvijao dobre odnose ne samo sa Nemačkom već generalno sa zemljama u Evropi i svetu. A ako budemo imali dobru saradnju sa svima imaćemo veće povlastice u mnogim zemljama i privući ćemo više investitora, a neki su već dosta uložili u stare i pokrenuli nove kompanije. Tako da je saradnja definitivno jako bitna za razvoj ekonomije i industrije.

boris

pre 9 godina

da je CEDA to izjavio bio bi izdajnik...a vucic je sad drzavnik....pa bili bi mi uz nemacku jos pre 20 god da nije vase politike,,,,,ovaj nas zavitlava .....

TOMAŠEVIĆ

pre 9 godina

Samo jaka Nemačka može najbolje pomoći srpsku privredu i njen oporavak. Reč nemačke u svetu, a naročito u Evropi otvara ili zatvara mnoga vrata za nas. Zato je bitno razumeti Vučića i njegove napore za oporavak i razvoj Srbije.

bk

pre 9 godina

Jeste da "malkice" kasni za onima koje je nazivao i smatrao ih "izdajnicima i stranim placenicima", jedno 10 godina za Cedom a
25 za Djindjicem, ipak je nekako prevalio preko jezika sta je za nas mudro i pametno.. Vrlo dobro, za pohvalu,jeste da sa tim nema veze ni on ni drzava ali primecujem da i pescanik od danas radi,glancamo se, spremamo se za najvise pocasti , nece imati sta bitno da mu zamere ,bice ovo jedna mirna nedelja!

expert

pre 9 godina

Ključno pitanje je - da li Nemačka želi da bude saveznik nama? Drugo ključno pitanje je - šta će Amerika, čiji je Nemačka vazal, reći na "savezništvo" Nemačke i Srbije?

Psycho

pre 9 godina

Gospode Boze sta rade ovi SNS botovi. Molio bih sve ljude dobre volje da ako kojim slucajem poznaju nekog od SNS botova, da pokusaju te ljude da izvedu na pravi put. Malo je nas koji vidimo sta se desava, i za ono sto nam predstoji, trebace nam svaki covek.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Zašto budućem savezniku Srbije , Nemačkoj ne odgovara da i preko Srbije stiže ruski gas "južnim tokom" ?Koja su to pravila koja dozvoljavaju Nemačkoj da napravi gasovod ka rusima ,samostalno ,ispod mora au isto vreme to nije dozvoljeno Bugarskoj i Srbiji ?

Bob Rock

pre 9 godina

Toliko smo zaduzeni da moramo da radimo sta nam kazu. Nema tu prijateljstva dragi moji Naprednjaci. Biti prijatelj i neciji sluga, nije isto. Kosovu je dat legitimitet izborima koje je podrzao premijer. To je prvi zadatak koji je uspesno odradio. Drugi zadatak je okretanje ledja Rusiji. To je ova najava. Nista vise. Ako mi neko kaze da Vucic nema izbora i da mora da radi tako. ne mora. Moze jednostavno da podnese ostavku. Ili da okrene ledja Nemackoj i EU i da se okrene oporavku Srpske ekonomije na pravi nacin. A ne sminkanjem postojeceg katastrofalnog sistema koji unistava selo i malu privredu, a postice korupciju i sivu ekonomiju. Na zalost, on je zeljan moci i vlasti, i sigurno to nece uraditi.

Xepoj

pre 9 godina

Kad god je Srbija bila saveznik Nemacke ,razvijala se ,modernizovala i tehnoloski napredovala a i ekonomski,nadam se da je ovo iskreno opredeljenje i da se nece pojaviti opet nekakvi placeni britanski agenti tipa izdajnik Simovic i kominterna koji ce sve uraditi da nas okrenu protiv nemaca,jer je 27. mart velika bruka i sramota za nas kao narod a jos veca bruka je sto i danas taj dan slavimo a to je dan kada smo pogazili datu rec i izigrali medjunarodni dogovor.

Crni Gruja

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme.

brost

pre 9 godina

"Niko ne može dva gospodara služiti:jer ili će jednoga mrzeti, a drugoga ljubiti; ili će se jednoga držati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i mamonu"

boki

pre 9 godina

Ravnopravni partneri nikad ne mozemo da budemo oni u ovom slucaju nemacka ima iskljucivo jedan interes a to je jevtina radna snaga i drzavne resorse od vrednosti.

Anoniman

pre 9 godina

A jel se iko od vas zapitao koliko kosta podrska Nemacke?Mislite da se ta podrska zaradjuje recima?U ovom svetu nema nista besplatno pogotovo ne podrska jedne velike sile.Mene interesuje,koliko ili kako ce to da nas kosta?

Pr0-live

pre 9 godina

Za ljude koji ne znaju o cemu se ovde radi, pogledajte u atlas ekonomske kompleksnosti. Citajuci Vuciceve a i Daciceve izjave ovo mi lici na to da hocemo da uvedemo sankcije Rusiji. Posto je Rusija nas 3. najveci izvozni partner od kog uzmemo preko milijardu svake godine to znaci da cemo UCI U BANKROT OSIM AKO EU NB NADJE NACIN DA NAM TO KOMPENZUJE !!!

Dok sam mislio da bi trebalo da pozurimo u EU mi smo stajali, sad kada zurimo ja bih voleo da stojimo, eh sta da se radi.

igor

pre 9 godina

Pogledajte samo nemačku ekonomiju i sasvim je jasno zašto treba da budemo uz berlin. Jedina ekonomija EU koja krizu nije ni osetila.
(hulk, 9. jun 2014 12:21)

Nemacka ekonomije je jedina koja nije u krizi zato sto unistava ekonomije drugih zemalja i preuzima trziste,to su uradili u Spaniji i Portugalu,sve male privrednike su unistili,sve vece su kupili i divota,ne prizvodis nista,sve uvozis i uzimas nove kredite da bi i dalje uvozio...ako na to pristanemo,bicemo nadnicari na svojim njivama

Simaj

pre 9 godina

Ako Nemačka zaista planira da joj budemo siguran poslovni partner, onda mora da nam dostavi neku svoju tehnologiju kako bismo mogli malo bolje da privređujemo nalik na njih, obzirom da jesu vredan narod.

bolje grob nego BOT!

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.
(Kotur, 9. jun 2014 11:59)

U Evropi da budes lider? a najsiromasniji si u Evropi? zdravstvo kasni za Albanijom 10ak godina? strogo čuvani testovi male mature se iznose u grudnjacima? predsednik diplomirao nedelju dana pred stupanje na funkciju? ministar policije za dan pise doktorat? najgluplji i najprimitiviji na najvisim funkcijama? Mislim da Evropa jedva ceka takve LIDERE!

dragan

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.
(Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Naravno da zaslužujete, dobili smo kako ste glasali.

diogen

pre 9 godina

inace, odo ja sa vaseg sajta, poslednje uporiste u kom covek moze normalno da komentarise i komunicira, ali jednosatvno nemam vise snage da prelazim more narucenih komentara botova. Zao mi je, ali nemam vise trunke zivaca. Do sada sam vas branio ali vise nemam snage, ostavljam vas na milost i nemilost ovih #%/)&#*. deda i ja sada idemo po burek, pivo, jogurt, a vi vidite sta cete.

obi van

pre 9 godina

Prekid odnosa sa Rusijom će Srbiju dovesti do bankrota a onda će nas EU zavlačiti da ne možemo ući još 15 godina dok ne oporavimo ekonomiju. Ne može tu Vučić ništa jer bi prošao kao Januković da im se suprotstavi.Ovo što se dešava oko slobode medija i ministra policije je samo znak upozorenja. Imaju oni svoje majdanovce svuda. Mislim da nama u novom svjetskom poretku nije namjenjena nikakva uloga osim da budemo nešto kao indijanaci u rezervatu.

Zagreb

pre 9 godina

Srbi su nacija opsjednuta prijateljstvima , braćom i pozitivnim/negativnim utiscima iz vana. Ne znam što vas to toliko opterećuje. Srdačan pozdrav.

gimnazijalac

pre 9 godina

(Nije nam svraka mozak popila., 9. jun 2014 20:39)
Istini za volju, ni pokojni premijer nije bio pionir u gradjenju spoljne politike naslanjajuci se na Nemacku kao evropsku silu. Ucili smo lepo iz istorije u osnovnoj i srednjoj da su Obrenovici upravo gradeci dobre odnose sa Nemackom od Srbije stvorili modernu, prosperitetnu i stabilnu drzavu koja je dugo zivela u miru.

Stanko

pre 9 godina

Па то смо могли и 41-ве уместо да се ложимо на слогане енглеске обавештајне службе " Боље гроб него роб".
Било би сада много више Срба. Сви савезници Немачке из рата добро пролазе, чак и јадне Руминија и Бугарска.
Држали смо главу доле 500 година под Турцима, ово је ипак боља варијанта. Дај шта даш, немамо ми избора.

domacin

pre 9 godina

Masala, da se konacno pobratimo i sa bracu Nemci.
Komsije Hrvati da kumuju, Slovenci da nas podrze sa jos neku filijalu njihove bofl robe u Srbiji, Bugari da definitivno zaustave Juzni tok, Rumuni da nas podsete da treba odma da uvedemo sankcije Rusima, Madzari da naprave brzu prugu do Budimpeste a Grci uz pomoc bracu Kinezi da nam naprave recni kanal do Soluna, da pravimo Poljske autobus sa logom Mercedesa. Sve ovo naravno pod dirigentskom palicom velikog vodje uz bliske konsultacije sa bracu Nemci.

realan

pre 9 godina

Jedino sto ce doci iz Nemacke je gomila laznih azilanata svih bivsih republika koji ce biti proterani u drzavu pravnu naslednicu SFRJ i SRJ..tj. Srbiju.

zoro

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!
(Жиле, 9. jun 2014 14:35)
Oćeš, oćeš, videćeš da oćeš:)

Mirko P

pre 9 godina

Kume hocemo u 20 marki da ce Vucko da se vrati sa sankcijama Rusiji??? :)
I molim Vuciceve partijske pijuncice da komentare na drustvenim mrezama prepuste DRUSTVU.

MileCacak

pre 9 godina

Zamislite koliko je šizofrena situacija da se Srbija gura da bude saveznik(a znajuci odnos snaga nas i Nemacke, to znaci poslusnik i sluga) zemlji koja je jedan od glavnih zastupnika nezavisnosti Kosova, podsecam vas, po Ustavu i UN jos uvek dela nase teritorije. Nemamo vise ni kicmu, ni dostojanstvo. Jos zamera kako ranije nismo znali da budemo saveznici Nemacke. Jel u II svetskom ratu? kad je Nemacka pocinila najvece zlo u istoriji covecanstva. Stvarno nismo znali da izaberemo... Lepo je rekla Merkelova Tadicu kad je odbio njene zahteve o promeni svesti naroda i ukidanju instutucija Srbije na Kosovu tj. poslednjeg elementa drzavnosti koji smo imali- ako neces ti, ima ko hoce. I tako su iz Brisela cestitali pobedu Tomi Nikolicu 2h pre zatvaranja birackih mesta. Slucajno?

Prota Mateja

pre 9 godina

Srbija ranije nije znala da bude saveznik Nemacke, rece Vucic!??? Na koje vreme li je mislio Vucic, 1914 ili 1941-u. Ovo vise nije ni smesno koliko je zalosno.

diogen

pre 9 godina

Vidim da bi se botovi uneredili i po grobovima nasih dedova zarad Vucica. Treba bre da vas je sramota, po nasoj istoriji bi se da ne kazem sta, poltroni najobicniji. Samo napred, izadjite i recite kako smo trebali sa nemackom da budemo saveznici i u prvom i drugom svetskom ratu, samo kazite. Cisto da vidim reakciju drzave a i najveceg broja onih koji su i glasali za SNS - panzionera, pardon - penzionera.

McKifla

pre 9 godina

Moj stari je cesto govorio, sine budi svoj al gledaj sta rade pametni ljudi.
Ne moras biti uz nekog, kopirati ga, uvlaciti mu se u zadnjicu i moliti ga za milostinju da bi opstao i sam bio uspesan. Treba sam da se brines o sebi gledajuci ponekad i na dobre stvari koje rade drugi ljudi.

Жиле

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!

Prijatelj

pre 9 godina

Treba da budemo saveznici. Svi koji su protiv saveznistva sa Nemcima su zatocenici proslosti... Uzmimo primer saveznistva Nemacke i Francuske, ili SAD-a i Japana... Imaju debele povode da ne budu saveznici, ali su na vreme shvatili da to nikuda ne vodi. I pogledajte danas u kako uredjin zemljama zive

Milos

pre 9 godina

Apsolutno sam spreman da takvu politiku i podrzim. Samo ne znam sta ce mu ove cenzure i gluposti koje pravi i on i ljudi oko njega, to ga vuce dole, iako ima ozbiljnu sansu i snagu da napravi nesto od ove zemlje.

ovce!

pre 9 godina

poslusne ovce , eto to smo!
prodace zemlju nemcima, jer takav je nalog iz berlina!

ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da ovaj vucic donosi bilo kakve odluke. SVE RADI SAM, NIKOGA NISTA NE PITA, da li je to zato sto ne postoji neko strucniji u vladi, ili zato sto jednostavno njega ne zanima da li iko ima ista da kaze??

PoeticGenius

pre 9 godina

Kao i obicno, antievropski komentari dolaze od ljudi koji su toliko istančanog otpora oblicima prosvećenosti da čak ne veruju ni u znakove interpunkcije. Ili možda usavršavaju tehniku pisanja toka svesti, nisam pametan...

demokratskacenzura

pre 9 godina

Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesrećei.

Arcibald Rajs 1928

Overlord

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"
Znači, pre 70-80 godina Srbija je trebala da bude saveznik Nemačke? Je l' trebalo možda i na Moskvu i Staljingrad da šaljemo vojsku? Ili bi bilo dovoljno da smo poslali samo u Normandiju, pošto ne volimo ni Engleze ni Amerikance?

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

Dobra vest za Srbiju je da je EU otvorila vrata zapadnom Balkanu. I tu je uloga Nemacke IZUZETNO bitna.

A to sve nema veze sa Vucicem, on je samo figura koja je sticajem okolnosti i naivnoscu naseg naroda predsednik nase vlade (jos neko vreme).

80s boy

pre 9 godina

Realno Nemacka je najaca u ovom delu sveta i Srbija treba da bude uz nju a,ne protiv nje kako smo do sada radili u svojoj istoriji sa tragicnim posledicama.Vucic vodi realnu politiku koja moze da sacuva zemlju i obezbedi neki napredak.Ovi sto pominju velike reci kao ponos,dostojanstvo, cast nemaju nikakvu odgovornost prema zemlji i narodu.Sta ce te reci da vrede ako zbog pogresne politicke orjentacije Srbija i njeni gradjani pocnu da zive jos losije zbog nekih sankcija ili izolacja ili ratova.Setite se devedesetih koliko smo skupo placali reci:"Srbija se saginjati nece".Sloba se nije saginjao al zato gradjani bogami jesu.

Tešović Gojko-Kula

pre 9 godina

Srbija uz Nemačku!!!!
Može Vučiću,a izvinjenje onim ljudima koje ste početkom 90- tih nazivali fašistima ,stranim plaćenicima,kolaboracionistima.
A izvinjenje onim građanima kojima ste pojeli sve te godine.
Vučiću Aleksandre to je ispravna politika, ali kada budeš kretao put Berlina uputi javno izvinjenje svima onima koje si vređao ,a danas upravo tvrdiš ono što su Ti građani govorili 90-tih.
Srbi u Nemcima mogu imati istinskog prijatelja,pitanje je koliko smo pametni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

napokon

pre 9 godina

da čujemo nešto pametno nakon stotina godina gluposti. nemci svoje saveznike poštuju do kraja a ne kao neki koji nas gurnu u najcrnje nesrece radi svojih sebicnih ciljeva (npr englezi)
sreca je evrope sto ima nemacku.
veliki narod koji je sposoban da prizna svoje greseke i uci na njima.
ko bi reko da ce se u srbiji, ovakvoj kakva je, pojaviti naslednik djindjica.
ne sumnjam da vucic ima iskrene namere.
da li ce uspeti - to je drugo pitanje (pogotovo sa krimi-"patriotskim" balastom i azijatskim mentalitetom).

Kurir

pre 9 godina

Zeli dobro svom narodu?? Predpostavljam da ne racunas da je njegov narod u Obrenovcu. Posto je tamo sve zabranjeno i cenzurisano a ako mi neko ne veruje slobodno moze da se zaputi tamo . Do tamo ima samo pola sata voznje od Beograda da vidite sta je 90 posto sredjenog Obrenovca.

Nije nam svraka mozak popila.

pre 9 godina

Političko približavanje Srbije Nemačkoj nije preterano sporna, ali nije ni neka nova ideja sadašnjeg "genijalnog" vođe. Nije nova čak ni u novijoj političkoj istoriji - nju je U MNOGO DOSTOJANSTVENIJOJ FORMI zagovarao Zoran Đinđić... ali on tada beše "izdajnik" i "nemački špijun" i "sve najgore". I ko ga je zasipao tim pogrdama? Gle čuda, naš današnji "genijalni" vođa, tadašnji "dirthmouth" jednog još genijalnijeg genijalnog vođe, i najvećeg velikog vojvode!

Teska srca ovo kazem ali...

pre 9 godina

Bravo Vucicu. Konacno neko da zna skim je dobro biti dobar. Dosta je inata zbog kog smo sve siromasniji i siromasniji. KO ovo ne shvata taj nije normalan ili mrzi svoju zemlju zarad sitnih politickih poena.

Kurir

pre 9 godina

Jos jedna mirna nedelja sa žuticom u Obrenovcu i gladnim narodom bez kuca koji se pozivaju da se vrate... Sram vas bilo sve koji polemisete o postenju bilo kog politicara, sramota me je jer sam gradjanin ove lazne zemlje pune moralista. Kada cete shvatiti da je njima biti politicar...

bolje som nego rob!

pre 9 godina

Nasa politika je da uvek kasnimo! Odmah nakon pada Berlinskog zida je trebalo biti blizak sa Nemackom, jer su tad bili najmoćniji, a mi smo to propustili na svoju stetu, a sada kada je u Evrozoni kriza mi hoćemo sa njima u kolo. Izdadosmo Kosovo da se umilimo Nemačkoj, a došlo je vreme kada su Rusi najmoćniji i najuticajniji. Dakle mi (ili nasi političari doktori nauka) jednostavno ne umemo da ocenimo trenutak, pa okrećemo leđa Rusiji! Kada na zimu Rusi zavrnu gas Nemačkoj zanima me kako ćemo profitirati od bliskosti sa Nemcima. Možda nas budu grejali zagrljajem..ili mi njih?

JohnyJ

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme. (Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)

O, Isuse! Grckoj je stvarno super od tih milijardi nemacke "pomoci", dug sve veci, BDP sve manji, narod sve siromasniji, uskoro i neka ostrva verovatno idu na dobos, no valjda je i to deo plana. Nema sta, stvarno super recept.

A o nasoj naivi da ne govorim. ZASTO bi nas IKO pomagao i gledao da nam bude bolje?! U se i u svoje kljuse, i srediti ovu drzavu i spreciti kradju i reket. E, ali to ova nasa politicka "elita" nema nameru, sve su to politicke sponzoruse, a da li su ruske, nemacke, ili americke meni iskreno sve jedno. Menjati to do besvesti dok ne nadjemo nekoga ko gleda NAS interes i zemlju, kao sto Nemci biraju Angelu Merkel zato sto onagleda NJIHOV (i naravno ne nas, okanimo se vec jednom takvih iluzija).

Tibor / vrsac

pre 9 godina

Nemam pojma, nisam dovoljno pametan ali, ovaj covjek je ili apsolutni genije ili totalni idiot!? U svakom slucaju videt cemo. Ali opet, nije mi jasno zasto se eksperimentise sa EU zajednicom koja je i sama u ekonomskom i politickom haosu gde samo njemacka ima koristi, i gde se prave nacionalni referendumi o izdvajanju iz te zajednice, a da se azijskoj uniji ne daje nikakav znacaj iako je mnogo bolja i zdravija politicka, istorijska i ekonomska investicija koja bi nam obezbedila suverenost i izlaz na mnogo vece trziste i ekonomsku i politicku stabilnost u sledecih par stotina godina!? Ukratko, zasto se vise vjeruje njemackim bankarima i svakojakim geo-politickim mutljadjijama a tradicionalnim prijateljima i pravim i prirodnim saveznicima ne?!

zabluda

pre 9 godina

@(Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)
Nista Nemci ne poklanjaju nikom,sve sto urade prvo gledaju koju dobit ce izvuci iz toga a onda sve ostalo....

sumorni

pre 9 godina

"Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.
(mary, 9. jun 2014 17:23)"

Zaista? To su sjajne vesti.

Verujem da ti je to javila Angela lično.

Jesi prenela premijeru svoja saznanja?

Ili, jesi preneo premijeru svoja saznanja?

P.S. A što ne radite nešto korisno od svog života?

vitez koja

pre 9 godina

I treba da budemo saveznici Nemačke, to je najjača ekonomska sila u Evropi i od njih samo možemo da učimo i napredujemo. Vredan, disciplinovan narod, sa kojima kroz istoriju i nismo baš bili u dobrim odnosima, ali je sasvim u redu da se to sada promeni.

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

na zalost, ne pita se nemacka vec amerika. nemacka je jos uvek u vazalnom odnosu i ameri joj kroje spoljnu politiku. lepo je ovo sto vucic prica, samo, ako pogledamo u proslost, svaki nas politicar, drzavnik, kralj - koji se okrenuo ka dojcu bio je ubijen. englezima a ni rusima takvo prijateljstvo nije odgovaralo i svaki put su uspeli da osujete srpsko-nemacko saveznistvo i prijateljstvo. a nas i nemce vezuje mnogo toga i mnogo vise nego sa rusima. sa rujama nas vezuje religija i nista vise a sa nemcima od gena do gramatike i jezika. usput, i ta religija koje se drzimo kao pijan plota nam je nametnuta i nista nam dobro nije donela. da smo ostali katolici verujem da bi danas bili mnogo veci i mnogo jaci.

jovan

pre 9 godina

Kako ste to zamislili da Nemacka uopste zeli \"pouzdanog partnera\" koji ima na snazi medijski teror, falsifikovanje diploma na svim nivoima o cemu se vi izjasnjavate odista kafanskim recnikom \"Tisina tamo, rec da nisam cuo\",\"Ovo je najgluplji komentar koji sam cuo\" ili \"OEBS laze\"? Ovde vas ceka niz pitanja koja ostavljate bez odgovora u nadi da ce vetar da ih oduva. U tom slucaju neko mora da vas izvesti da se grdno varate. Vasu poorodicu ne dira ni narod Srbije ni OEBS. To ste dakle izmislili. OEBS nije uvredio Srbiju niti srpski narod, vec je prozvao vas kao Premijera i vasu vladu. Dakle i to ste izmislili. O rezultaima i toku razgovora sa Angelom Merkel cemo se sami informisati necemo cekati vase informere i informatore. Najposle da se na sve sto se dosle dogodilo u ovih nekoliko dana, pravite Tosa, kao da se nista, ama bas nista nije dogodilo, cekaju oci i usi naroda i EK, razume se. Sa svime time se morate suociti Vucicu u cilju nase i vase buducnosti.

dejavu

pre 9 godina

Strateški cilj moraju biti zemlje Balkana i što tešnja ekonomska unija sa njima .
Ovako rasparčani i razjedinjeni nikada nećemo ništa predstavljati u evropi ,a o nekakvom blagostanju možemo da sanjamo i narednih 30 godina.
Berlin može da zanima eventualno to da li će biti još sukoba i ratova,ali očekivanja da će oni brinuti o tome da li je naš dohodak po stanovniku 1000 ili 50000eura...su smešna.
Uostalom sadašnje stanje (EU države) Hrvatske kao katoličke zemlje i uz navodno konstantnu podršku zapada 25 godina je najbolji primer !

Ex sns

pre 9 godina

Ja se slazem.
Ali to podrazumeva da gradimo iste standarde kao sto ih imaju u Nemackoj a ne kao sto ih imaju u Rusiji recimo.
To dalje znaci da ako je neko plagijatom dosao do titule da mora da da ostavku,ako je neko u 62. g dosao do mastera mora da da oatavku jer cela drzava zna da mu je to poklonjeno,ako je neko zavrsio Visu skolu a predstavlja se da je Dr.nauka,taj mora u zatvor i da mu se off shor Univerzitet zatvori !

Dzonko

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo ok da su ovo bar spomenuli pre izbora kao strateski plan stranke i buduce vlade. Ali ne, tad ne bi dobili pola sadasnjih mandata.

slavonska lola

pre 9 godina

HA HA HA ... ali mi u biti i nije smiješno, da ste se sjetit bar malo ranije možda bi bili svi jedna država i daleko napredniji od jedne poljske ili čeho-slovačke.

sumorni

pre 9 godina

"A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava.
(Snap, 9. jun 2014 17:29)"

Šališ se?

Mislim, ozbiljno ne znaš? Ili samo nisi uspevao da skineš pogled sa zgodnih Rusa?

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/313060/nemacki-spasioci-najveca-nagrada-su-nam-osmesi-obrenovcana.html

vecina je polupismena

pre 9 godina

Hoce i zna Vucic i nas petina normalnih u Srb.
sta cemo sa ostalima, komunjarama,rusofilima,polusvetom?
Pa dve trecine gastosa u Nemackoj kad dodju merdzama na odmor i razmile se po selima, pljuju tu istu Nemacku i zapad i velicaju Putina,Slobu,Tita i inacenje svetu. A kad mu kazes dodji u Srbiju ili idi u Rusiju, pita te dal si normalan??
Tolika kolicina gluposti..nezamislivo.
Kako mrzis nesto gde zelis da zivis i radis!?
Dzabe Vucic kad presedava ogranicenom narodu.

Pametnjaković

pre 9 godina

"To će, kako je rekao, biti velika pomoć i podrška Vlade Srbije."

Mmmmm, pre bih rekao da su to pare od donacija svih ljudi koji ne samo da nisu iz Vlade Srbije nego nemaju nikakve veze sa njima. Kititi se tuđim perjem nije lepo, to jeste uobičajena strategija svih političkih partija Srbije i njihovih parazita po javnom sektoru, ali sa tim ipak treba prestati.

Snap

pre 9 godina

A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava. Gde je sada pomoć da se pomogne porodicama koje nemaju krova nad glavom? Ako zovu samo da pričaju o Rusiji i Ukrajni samo treba dase kaže "Rusi nam pomogli, ta to im hvala. Ukrajinci sa svojim problemom sami neka izađu na kraj kao što se i Srbija još uvek trudi"

Malisan

pre 9 godina

Moram ispraviti ovde Vucica, ne slazem se da Srbija nije umela da se potrudi i bude saveznik Nemacke koja je vele sila da tako kazemo, vec mislim da ljudi koji su ranije vodili Srbiju nisu umeli ili nisu jednostavn hteli da se potrude oko toga.

IDemo Dalje

pre 9 godina

Ma Vučić je pozvan da dobije kritike zbog toga što nije "Rusiji zaprećeno sankcijama". Neka je on počastvovan ali definitivno tamo treba otići pažljivo i pripremljeno....

Bilo bi smesno

pre 9 godina

@(IDemo Dalje, 9. jun 2014 17:23) – Nece dobiti od Nemacke kritike sto nismo Rusima uveli sankcije, jer ni sama Namacka im nije uvela sankcije, vec je jedina bila protiv i javno izjavila da ne zeli da ugrozava svoje ekonomske interese sa Rusijom.

Nika

pre 9 godina

@(tako, 9. jun 2014 11:55

Ovde se ne radi o Berlinu ili Moskvi kao dva opticaja. Narod bira i zapad i istok. Nismo mi tako velika i uticajna drzava da mozemo birati pomoc ili stajati sami.

spasenija kolcek

pre 9 godina

Vremena su se promenila, gospodo... Promenili smo se mi, promenile nam se životne i svake druge okolnosti... promenio se svet... ko će ustvari da bude prorok? Ko je pametan - neće... već će promišljati, imati ličnu etiku i voleće ovaj narod... i opet, zadrhtaće kada donese odluku...

Tomislav

pre 9 godina

@(Miki, 9. jun 2014 19:00)
A kakve veze Rusija ima sa našom željom da razvijemo dobre odnose sa Nemačkom ne radimo mi to jer njih volimo nego iz interesa a i poznat je naš stav što se tiče sankcija i on se neće menjati.

klosar72

pre 9 godina

"Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.
(PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU, 9. jun 2014 21:48)"

A onda je mrmot uvio čokoladu u foliju ubijajući se od smeha.

Zadnji put kad je ceo svet "bio protiv nas" i usput nas i bombardovao, Vučić je bio ministar, a Nikolić podpredsednik Vlade.

Nakon što ih je narod najurio, "ceo svet više nije bio protiv nas".

Ali, srediće Vučko to, nema sumnje, već je počeo da turira...

Nena petrov

pre 9 godina

Izrael je malena drzava - bas kao i mi ; Jevreji su svuda po svetu razasuti - bas kao i Srbi , ne pristaju nikad na ucene ... BAS KAO I MI ...

Istoriju citaj izmedju redova

pre 9 godina

@(ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Prvo, da je bilo vise pameti i da tadasnji politicari nisu bili instruisani engleskom obavestajnom sluzbom, II svetski rat je mogao sasvim lepo da prodje i bez nas i bez bratoubilackog rata na balkanu (mislim BRAVO za nas, ali smo mogli kao Svajcarska ili Turska). Drugo, Nemacka i Japan su porazene u WWII i gde su sada. Trece, drago mi je da imamo pragmaticnog politicara za predsednika Vlade a jos mi je draze da covek ZNA kad treba i STA da kaze, a da Srbija od toga ima koristi a ne glad, stradanja i rat.

mariana

pre 9 godina

Merkel i evropski zvanicnici cene datu rec i izvrsavanje onoga sto je obecano. Zbog toga premijer Vucic ima sve veci kredibilitet u Evropi i svetu. U nasem je interesu da imamo snaznog saveznika kao sto je Nemacka, da jacamo ekomomske i politicke odnose.

Najbolje

pre 9 godina

@(Nika, 9. jun 2014 18:20)- Mozda je za sada pametna ova nasa politika, da budemo neopredeljeni, ali ni da se previse ne obecavamo ni jednima ni drugima. Stvari u Evropi i svetu menjaju brzinom svetlosti, najbolje je posmatrati jos neko vreme.

Mackica

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.

Neka to bude ,,politika,,

pre 9 godina

@(McKifla, 9.jun 2014 15:22)- Bilo bi nam najpametnije sam o da se mi smeskamo Merkelovoj da se ne zameramo toj nesreci i i ostati pri svome sto se tice Rusije, ne zamerati se Rusima ( isto sto radi i Nemacka), a tajno za Evroazijom planove ostvarivati.

vgrad

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.
(Mackica, 9. jun 2014 20:05)
Naravno Vučić vučiće ne ide tamo na dvodnevni vašar nego da sa Merekelovom,Štanmajerom i ostalim nemačkim parlamentarcima a naročito sa privrednicima da pokuša da ugovori Srpsko nemački forum za kraj juna.Traba nam Nemačka pomoć a još više iskustva kako do privrednog i ekonomskog buma.

petark

pre 9 godina

Nemacka je jedna od najjacih zemalja u evropskoj uniji, i jako dobro je biti njen saveznik...a mislim da ce oni znati da se oduze za sve to

Crni Gruja

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme.

Kotur

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.

popeye

pre 9 godina

А зашто, јел Берлин можда наш савезник на Космету, у Рашкој и у Војводини?!
Да размислимо мало онда о тим савезницима!?

80s boy

pre 9 godina

Realno Nemacka je najaca u ovom delu sveta i Srbija treba da bude uz nju a,ne protiv nje kako smo do sada radili u svojoj istoriji sa tragicnim posledicama.Vucic vodi realnu politiku koja moze da sacuva zemlju i obezbedi neki napredak.Ovi sto pominju velike reci kao ponos,dostojanstvo, cast nemaju nikakvu odgovornost prema zemlji i narodu.Sta ce te reci da vrede ako zbog pogresne politicke orjentacije Srbija i njeni gradjani pocnu da zive jos losije zbog nekih sankcija ili izolacja ili ratova.Setite se devedesetih koliko smo skupo placali reci:"Srbija se saginjati nece".Sloba se nije saginjao al zato gradjani bogami jesu.

professoe

pre 9 godina

Ljudi nisam Rusofil... ali nama je buducnost u Evroaziskoj uniji. EU je brod koji tone... Oni traze robove... a Srbija i njena privdreda je idealna za to. Pogledajte Rumuniji,Bugsrsku... ne mogu glavu da dignu. ko je posetio ove dve zemlje razumece o cemu pricam. I dosta vise price o toj Evropi i partnerstvu sa Nemackom... oni nam nikad nisu nista dobro doneli. A kad god su mogli iskoriscavali su sve do kraja.

АбаДон

pre 9 godina

Јуче се вратих са КиМ. Оно је параван држава, само кулисе и лутке које промичу земљом без да остављају трага постојања. Надреална слика. Слика државе која нема споменика, гробаља, знакова живота сим онога што су Срби оставили. Макар у развалинама, сваки камен више вреди од алабастер квази државе! Оно тамо може да се реши за 3 дана. Али...

Ствар друга. И као таква држава, она ће трајати дуже од Србије. У то ме уверава Вучић сваки даном.
Када је Србин био пријатељ своме тиранину? Када му се толико умиљавао, што га овај више газио? Незапамћено.

Није нова ствар, томе нас учи историја која се понавља, да смо се о Русе окористили само када је требало да гину за нас, а своју понизност (мада никад овакву!) показивали Бечу и германској раси.

Овај човек нас води у највећа понижења у нашој историји.

ЛанеБг

pre 9 godina

... "da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"!?? Nije umela? Ne radi se tu o umecu Vucicu, vec o elementarnom dostojanstvu drzave, branili smo se od agresora. Boze, kakva je sramota ova izjava. Ispada da svi nasi preci, koji su ginuli braneci ovu zemlju od nemcke cizme, "nisu znali i umeli da se ponasaju", jel?

dragan

pre 9 godina

Srbija ne zeli da bude saveznik Nemacke.Mozemo mi da saradjujemo na raznim poljima ali reci saveznik za nekog ko je direktno ili indirektno kriv za preko 2 miliona srba poginulih u svetskim ratovima je suludo.Mada za mnogo premijerovih izrecenih stvari u skorije vreme se moze reci da su sulude

bk

pre 9 godina

Jeste da "malkice" kasni za onima koje je nazivao i smatrao ih "izdajnicima i stranim placenicima", jedno 10 godina za Cedom a
25 za Djindjicem, ipak je nekako prevalio preko jezika sta je za nas mudro i pametno.. Vrlo dobro, za pohvalu,jeste da sa tim nema veze ni on ni drzava ali primecujem da i pescanik od danas radi,glancamo se, spremamo se za najvise pocasti , nece imati sta bitno da mu zamere ,bice ovo jedna mirna nedelja!

baneKG

pre 9 godina

Vucic zeli da ova zemlja bude najbolja u regionu, i u tome moze uspeti smao ako se udruzi sa ovako jakim zemljama kao sto je Nemacka. Mislim da ako to uspe bice nam mngo bolje kako politicki tako i ekonomski.

Prijatelj

pre 9 godina

Treba da budemo saveznici. Svi koji su protiv saveznistva sa Nemcima su zatocenici proslosti... Uzmimo primer saveznistva Nemacke i Francuske, ili SAD-a i Japana... Imaju debele povode da ne budu saveznici, ali su na vreme shvatili da to nikuda ne vodi. I pogledajte danas u kako uredjin zemljama zive

Adams

pre 9 godina

Biti Angelin prijatelj danas, je cast, privilegija, sreca. Ona moze mnogo da pomogne na svakom polju i treba to iskoristiti. Treba to stalno imati na umu. Dokle god da je ona jedan od njjacih ljudi cak u svetu treba je imati uz sebe .

expert

pre 9 godina

Ključno pitanje je - da li Nemačka želi da bude saveznik nama? Drugo ključno pitanje je - šta će Amerika, čiji je Nemačka vazal, reći na "savezništvo" Nemačke i Srbije?

Anoniman

pre 9 godina

A jel se iko od vas zapitao koliko kosta podrska Nemacke?Mislite da se ta podrska zaradjuje recima?U ovom svetu nema nista besplatno pogotovo ne podrska jedne velike sile.Mene interesuje,koliko ili kako ce to da nas kosta?

Nena petrov

pre 9 godina

Izrael je malena drzava - bas kao i mi ; Jevreji su svuda po svetu razasuti - bas kao i Srbi , ne pristaju nikad na ucene ... BAS KAO I MI ...

igor

pre 9 godina

Pogledajte samo nemačku ekonomiju i sasvim je jasno zašto treba da budemo uz berlin. Jedina ekonomija EU koja krizu nije ni osetila.
(hulk, 9. jun 2014 12:21)

Nemacka ekonomije je jedina koja nije u krizi zato sto unistava ekonomije drugih zemalja i preuzima trziste,to su uradili u Spaniji i Portugalu,sve male privrednike su unistili,sve vece su kupili i divota,ne prizvodis nista,sve uvozis i uzimas nove kredite da bi i dalje uvozio...ako na to pristanemo,bicemo nadnicari na svojim njivama

Pr0-live

pre 9 godina

Za ljude koji ne znaju o cemu se ovde radi, pogledajte u atlas ekonomske kompleksnosti. Citajuci Vuciceve a i Daciceve izjave ovo mi lici na to da hocemo da uvedemo sankcije Rusiji. Posto je Rusija nas 3. najveci izvozni partner od kog uzmemo preko milijardu svake godine to znaci da cemo UCI U BANKROT OSIM AKO EU NB NADJE NACIN DA NAM TO KOMPENZUJE !!!

Dok sam mislio da bi trebalo da pozurimo u EU mi smo stajali, sad kada zurimo ja bih voleo da stojimo, eh sta da se radi.

Sale, pravi Aleksandar, ne neki Vucic

pre 9 godina

Od srca bih zeleo sad i da nam Rusija okrene ledja i da ove beskicmenjake Brisel nastavi da jase kao i one prethodne...

šumadinac

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke što Srbija ranije nije znala,i nije umela"!!!
Gospodine predsedniče Vlade, jedan od učesnika emisije Utisak nedelje sinoć je rekao da ste Vi "očito izgubili kompas". I sa žaljenjem ,moram priznati da se sa tom ocenom potpuno slažem,a to što kažem - SA ŽALJENJEM - je zbog toga što sam za SNS glasao!
G.Vučiću,niko pametan nije protiv saradnje, razumevanja,ali elementarna obaveza državnika( a Vi ste po funkciji to) je da neguje čast,dostojanstvo, ,poštovanje,ali i samopoštovanje svog naroda. Ovakve izjave govore da ste Vi skloni "ulaženja pod tudje skute"(lično),a za narod - boli Vas uvo kako reče sinoć gospodja Smajlović kod Olje Bećković.
Ko to nije umeo,nije znao?...Ko je izazvao Prvi rat,ko je izazvao Drugi rat, koliko je srpskih žrtava palo, o tome svedoče kragujevačke Šumarice, humke krag.gimnazijalaca,malih čistača obuće, svedoči Kraljevo...Ko je u NATO agresiji bombardovao na Svete Trojice(u ove dane) most u Varvarinu, kada je ubijena najbolja balkanska matematičarsa , 16- godišnja Sanja!Nemački bombarder sa nemačkim pilotom-ubicom! Ko je reketirao voz u Grdelici,opet nemačka posada aviona.I sad Vaša konstatacija - "Srbija nije umela"...To je,ipak, previše g. predsedniče Vlade. Očekujem kada se vratite iz Berlina da nam kažete kako ćemo uvesti sankcije Rusiji, kako ćemo prodati EPS Nemcima, kako ćemo TV Nova( nemački vlasnik- trgovac oružjem,)dati frekvenciju...

obi van

pre 9 godina

Prekid odnosa sa Rusijom će Srbiju dovesti do bankrota a onda će nas EU zavlačiti da ne možemo ući još 15 godina dok ne oporavimo ekonomiju. Ne može tu Vučić ništa jer bi prošao kao Januković da im se suprotstavi.Ovo što se dešava oko slobode medija i ministra policije je samo znak upozorenja. Imaju oni svoje majdanovce svuda. Mislim da nama u novom svjetskom poretku nije namjenjena nikakva uloga osim da budemo nešto kao indijanaci u rezervatu.

bolje som nego rob!

pre 9 godina

Nasa politika je da uvek kasnimo! Odmah nakon pada Berlinskog zida je trebalo biti blizak sa Nemackom, jer su tad bili najmoćniji, a mi smo to propustili na svoju stetu, a sada kada je u Evrozoni kriza mi hoćemo sa njima u kolo. Izdadosmo Kosovo da se umilimo Nemačkoj, a došlo je vreme kada su Rusi najmoćniji i najuticajniji. Dakle mi (ili nasi političari doktori nauka) jednostavno ne umemo da ocenimo trenutak, pa okrećemo leđa Rusiji! Kada na zimu Rusi zavrnu gas Nemačkoj zanima me kako ćemo profitirati od bliskosti sa Nemcima. Možda nas budu grejali zagrljajem..ili mi njih?

Mario

pre 9 godina

" Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je pred posetu Berlinu da Srbija želi da bude pouzdan saveznik Nemačke."
A kada je to Srbija bila saveznik Njemačke? nije bila nikada i sada bi vi bili saveznik kada vam treba zbog ulaska u EU.. ko je na ovim prostorima bio pouzdan saveznik njemačke to se zna i to u onim najgorim i najtežim vremenima..
A znamo i što je premijer pričao protiv Njemačke nije nas neke napustilo pamćenje.

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

na zalost, ne pita se nemacka vec amerika. nemacka je jos uvek u vazalnom odnosu i ameri joj kroje spoljnu politiku. lepo je ovo sto vucic prica, samo, ako pogledamo u proslost, svaki nas politicar, drzavnik, kralj - koji se okrenuo ka dojcu bio je ubijen. englezima a ni rusima takvo prijateljstvo nije odgovaralo i svaki put su uspeli da osujete srpsko-nemacko saveznistvo i prijateljstvo. a nas i nemce vezuje mnogo toga i mnogo vise nego sa rusima. sa rujama nas vezuje religija i nista vise a sa nemcima od gena do gramatike i jezika. usput, i ta religija koje se drzimo kao pijan plota nam je nametnuta i nista nam dobro nije donela. da smo ostali katolici verujem da bi danas bili mnogo veci i mnogo jaci.

Serbin

pre 9 godina

Jel se neko seća Zorana Đinđića? Fini jedan čika što nam je napravio najtešnje veze s Nemačkom ikada, a bio je večiti izdajnik i strani plaćenik. Pitajte samo Vučića i Tomu.

realan

pre 9 godina

Jedino sto ce doci iz Nemacke je gomila laznih azilanata svih bivsih republika koji ce biti proterani u drzavu pravnu naslednicu SFRJ i SRJ..tj. Srbiju.

boris

pre 9 godina

da je CEDA to izjavio bio bi izdajnik...a vucic je sad drzavnik....pa bili bi mi uz nemacku jos pre 20 god da nije vase politike,,,,,ovaj nas zavitlava .....

Zagreb

pre 9 godina

Srbi su nacija opsjednuta prijateljstvima , braćom i pozitivnim/negativnim utiscima iz vana. Ne znam što vas to toliko opterećuje. Srdačan pozdrav.

zabluda

pre 9 godina

@(Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)
Nista Nemci ne poklanjaju nikom,sve sto urade prvo gledaju koju dobit ce izvuci iz toga a onda sve ostalo....

dragan

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.
(Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Naravno da zaslužujete, dobili smo kako ste glasali.

dejavu

pre 9 godina

Strateški cilj moraju biti zemlje Balkana i što tešnja ekonomska unija sa njima .
Ovako rasparčani i razjedinjeni nikada nećemo ništa predstavljati u evropi ,a o nekakvom blagostanju možemo da sanjamo i narednih 30 godina.
Berlin može da zanima eventualno to da li će biti još sukoba i ratova,ali očekivanja da će oni brinuti o tome da li je naš dohodak po stanovniku 1000 ili 50000eura...su smešna.
Uostalom sadašnje stanje (EU države) Hrvatske kao katoličke zemlje i uz navodno konstantnu podršku zapada 25 godina je najbolji primer !

Mirko P

pre 9 godina

Kume hocemo u 20 marki da ce Vucko da se vrati sa sankcijama Rusiji??? :)
I molim Vuciceve partijske pijuncice da komentare na drustvenim mrezama prepuste DRUSTVU.

Kurir

pre 9 godina

Zeli dobro svom narodu?? Predpostavljam da ne racunas da je njegov narod u Obrenovcu. Posto je tamo sve zabranjeno i cenzurisano a ako mi neko ne veruje slobodno moze da se zaputi tamo . Do tamo ima samo pola sata voznje od Beograda da vidite sta je 90 posto sredjenog Obrenovca.

diogen

pre 9 godina

inace, odo ja sa vaseg sajta, poslednje uporiste u kom covek moze normalno da komentarise i komunicira, ali jednosatvno nemam vise snage da prelazim more narucenih komentara botova. Zao mi je, ali nemam vise trunke zivaca. Do sada sam vas branio ali vise nemam snage, ostavljam vas na milost i nemilost ovih #%/)&#*. deda i ja sada idemo po burek, pivo, jogurt, a vi vidite sta cete.

Psycho

pre 9 godina

Gospode Boze sta rade ovi SNS botovi. Molio bih sve ljude dobre volje da ako kojim slucajem poznaju nekog od SNS botova, da pokusaju te ljude da izvedu na pravi put. Malo je nas koji vidimo sta se desava, i za ono sto nam predstoji, trebace nam svaki covek.

ovce!

pre 9 godina

poslusne ovce , eto to smo!
prodace zemlju nemcima, jer takav je nalog iz berlina!

ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da ovaj vucic donosi bilo kakve odluke. SVE RADI SAM, NIKOGA NISTA NE PITA, da li je to zato sto ne postoji neko strucniji u vladi, ili zato sto jednostavno njega ne zanima da li iko ima ista da kaze??

bolje grob nego BOT!

pre 9 godina

Apsolutno se slazem. Dobro da je neko shvatio nase visevekovno stradanje, uek skoro na pogresnoj strani. Vreme je da nam prijatelji budu cak i Nemci. Merkelova vidi u Vucicu nekog ko moze malo da prodrma Evropu, nekog ko moze da bude cak i lider. treba to iskoristiti, tim vise sto barijera sa Vuciceve strane ne postoji.
(Kotur, 9. jun 2014 11:59)

U Evropi da budes lider? a najsiromasniji si u Evropi? zdravstvo kasni za Albanijom 10ak godina? strogo čuvani testovi male mature se iznose u grudnjacima? predsednik diplomirao nedelju dana pred stupanje na funkciju? ministar policije za dan pise doktorat? najgluplji i najprimitiviji na najvisim funkcijama? Mislim da Evropa jedva ceka takve LIDERE!

diogen

pre 9 godina

Vidim da bi se botovi uneredili i po grobovima nasih dedova zarad Vucica. Treba bre da vas je sramota, po nasoj istoriji bi se da ne kazem sta, poltroni najobicniji. Samo napred, izadjite i recite kako smo trebali sa nemackom da budemo saveznici i u prvom i drugom svetskom ratu, samo kazite. Cisto da vidim reakciju drzave a i najveceg broja onih koji su i glasali za SNS - panzionera, pardon - penzionera.

Tibor / vrsac

pre 9 godina

Nemam pojma, nisam dovoljno pametan ali, ovaj covjek je ili apsolutni genije ili totalni idiot!? U svakom slucaju videt cemo. Ali opet, nije mi jasno zasto se eksperimentise sa EU zajednicom koja je i sama u ekonomskom i politickom haosu gde samo njemacka ima koristi, i gde se prave nacionalni referendumi o izdvajanju iz te zajednice, a da se azijskoj uniji ne daje nikakav znacaj iako je mnogo bolja i zdravija politicka, istorijska i ekonomska investicija koja bi nam obezbedila suverenost i izlaz na mnogo vece trziste i ekonomsku i politicku stabilnost u sledecih par stotina godina!? Ukratko, zasto se vise vjeruje njemackim bankarima i svakojakim geo-politickim mutljadjijama a tradicionalnim prijateljima i pravim i prirodnim saveznicima ne?!

Kurir

pre 9 godina

Jos jedna mirna nedelja sa žuticom u Obrenovcu i gladnim narodom bez kuca koji se pozivaju da se vrate... Sram vas bilo sve koji polemisete o postenju bilo kog politicara, sramota me je jer sam gradjanin ove lazne zemlje pune moralista. Kada cete shvatiti da je njima biti politicar...

MileCacak

pre 9 godina

Zamislite koliko je šizofrena situacija da se Srbija gura da bude saveznik(a znajuci odnos snaga nas i Nemacke, to znaci poslusnik i sluga) zemlji koja je jedan od glavnih zastupnika nezavisnosti Kosova, podsecam vas, po Ustavu i UN jos uvek dela nase teritorije. Nemamo vise ni kicmu, ni dostojanstvo. Jos zamera kako ranije nismo znali da budemo saveznici Nemacke. Jel u II svetskom ratu? kad je Nemacka pocinila najvece zlo u istoriji covecanstva. Stvarno nismo znali da izaberemo... Lepo je rekla Merkelova Tadicu kad je odbio njene zahteve o promeni svesti naroda i ukidanju instutucija Srbije na Kosovu tj. poslednjeg elementa drzavnosti koji smo imali- ako neces ti, ima ko hoce. I tako su iz Brisela cestitali pobedu Tomi Nikolicu 2h pre zatvaranja birackih mesta. Slucajno?

Pametnjaković

pre 9 godina

"To će, kako je rekao, biti velika pomoć i podrška Vlade Srbije."

Mmmmm, pre bih rekao da su to pare od donacija svih ljudi koji ne samo da nisu iz Vlade Srbije nego nemaju nikakve veze sa njima. Kititi se tuđim perjem nije lepo, to jeste uobičajena strategija svih političkih partija Srbije i njihovih parazita po javnom sektoru, ali sa tim ipak treba prestati.

Milos

pre 9 godina

Apsolutno sam spreman da takvu politiku i podrzim. Samo ne znam sta ce mu ove cenzure i gluposti koje pravi i on i ljudi oko njega, to ga vuce dole, iako ima ozbiljnu sansu i snagu da napravi nesto od ove zemlje.

Лима

pre 9 godina

То можеш у своје име да кажеш, победио си са Томом на изборима јер се народ уплашио Бориса да ће под утицајем Немачке да преда Космет. Међутим Борис је за вас бар искрен човек, па чак и поштењачина. Ви сте "Тишина тамо!" ..само добар стручњак за маркетинг.

Xepoj

pre 9 godina

Kad god je Srbija bila saveznik Nemacke ,razvijala se ,modernizovala i tehnoloski napredovala a i ekonomski,nadam se da je ovo iskreno opredeljenje i da se nece pojaviti opet nekakvi placeni britanski agenti tipa izdajnik Simovic i kominterna koji ce sve uraditi da nas okrenu protiv nemaca,jer je 27. mart velika bruka i sramota za nas kao narod a jos veca bruka je sto i danas taj dan slavimo a to je dan kada smo pogazili datu rec i izigrali medjunarodni dogovor.

JohnyJ

pre 9 godina

Vucicu, molim te slusaj Merkelovu, radi sve sto ti kaze i svima ce nam biti bolje. Zaboravi na nase lazno dostojanstvo i ostale gluposti. Pa uostalom mi smo prosjaci a ne oni. Oni mogu da pomognu nama a ne mi njima. Samo koliko su milijardi evra poklonili Grckoj. Pa da mi dobijemo samo 10% od te sume mogli bi da se izvadimo bar na neko vreme. Od Rusije nismo dobili nista. Samo su nam oteli NIS za dj i to je sve od te saradnje. Od Nemaca samo dobijamo i drzimo se njih. Zaboravimo najzad Ruse. Samo ce nas uvaliti u probleme. (Crni Gruja, 9. jun 2014 13:48)

O, Isuse! Grckoj je stvarno super od tih milijardi nemacke "pomoci", dug sve veci, BDP sve manji, narod sve siromasniji, uskoro i neka ostrva verovatno idu na dobos, no valjda je i to deo plana. Nema sta, stvarno super recept.

A o nasoj naivi da ne govorim. ZASTO bi nas IKO pomagao i gledao da nam bude bolje?! U se i u svoje kljuse, i srediti ovu drzavu i spreciti kradju i reket. E, ali to ova nasa politicka "elita" nema nameru, sve su to politicke sponzoruse, a da li su ruske, nemacke, ili americke meni iskreno sve jedno. Menjati to do besvesti dok ne nadjemo nekoga ko gleda NAS interes i zemlju, kao sto Nemci biraju Angelu Merkel zato sto onagleda NJIHOV (i naravno ne nas, okanimo se vec jednom takvih iluzija).

demokratskacenzura

pre 9 godina

Ali, ako vaši upravljači i njihova svita rado ćuše nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije, i to bez vašeg protivljenja, sve svoje osmehe zadržavaju za vaše neprijatelje. Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesrećei.

Arcibald Rajs 1928

Prota Mateja

pre 9 godina

Srbija ranije nije znala da bude saveznik Nemacke, rece Vucic!??? Na koje vreme li je mislio Vucic, 1914 ili 1941-u. Ovo vise nije ni smesno koliko je zalosno.

Teska srca ovo kazem ali...

pre 9 godina

Bravo Vucicu. Konacno neko da zna skim je dobro biti dobar. Dosta je inata zbog kog smo sve siromasniji i siromasniji. KO ovo ne shvata taj nije normalan ili mrzi svoju zemlju zarad sitnih politickih poena.

orangutan

pre 9 godina

Kamo lepe srece da se i Slobo Milosevic ovako ponasao kako se sada ponasa Vucic,sigurno bismo mnogo bolje prosli nego sto jesmo,i sigurno da ne bi bili bombardovani.

Sloga

pre 9 godina

Podrzavam ovo u potpunosti.Vucic je jednostavno covek koji zeli dobro svom narodu i drzavi i svim silama se trudi da dovede ovu zmelju u red. Ja se nadam da ce u ovome i uspeti s’ obzirom koliko se trudi i koliko ga postuju.

zoro

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!
(Жиле, 9. jun 2014 14:35)
Oćeš, oćeš, videćeš da oćeš:)

Overlord

pre 9 godina

"da bude saveznik Nemačke, što ranije Srbija nije umela i nije znala"
Znači, pre 70-80 godina Srbija je trebala da bude saveznik Nemačke? Je l' trebalo možda i na Moskvu i Staljingrad da šaljemo vojsku? Ili bi bilo dovoljno da smo poslali samo u Normandiju, pošto ne volimo ni Engleze ni Amerikance?

n

pre 9 godina

Aman vise, preseli se u tu Njemacku, kad vec ne mozes bez nje. Od kad si dosao na vlast, spopali te Njemci, covijece pa ti si premijer Srbije, valjda je red da te spopadne Srbija. Daj prekini vise sa tim laznim dobro-susjedskim odnosima, laznim prijateljima, laznim hvalosjevima o idealnoj vlasti...ma nismo svi slabovidi,pitanje je kad ce ti to neko I u lice reci. I ne glumataj vise "BOZANSTVO", spusti se malo nize, pa ces da vidis da je I tvoj put kojim nas vodis stramputica. Koci BOZE, lakse malo.

Жиле

pre 9 godina

Ја нећу уз Берлин, а већина људи које познајем размишља на идентичан начин. Хоћемо своју државу, нећемо окупацију и слугерањство!

Stanko

pre 9 godina

Па то смо могли и 41-ве уместо да се ложимо на слогане енглеске обавештајне службе " Боље гроб него роб".
Било би сада много више Срба. Сви савезници Немачке из рата добро пролазе, чак и јадне Руминија и Бугарска.
Држали смо главу доле 500 година под Турцима, ово је ипак боља варијанта. Дај шта даш, немамо ми избора.

napokon

pre 9 godina

da čujemo nešto pametno nakon stotina godina gluposti. nemci svoje saveznike poštuju do kraja a ne kao neki koji nas gurnu u najcrnje nesrece radi svojih sebicnih ciljeva (npr englezi)
sreca je evrope sto ima nemacku.
veliki narod koji je sposoban da prizna svoje greseke i uci na njima.
ko bi reko da ce se u srbiji, ovakvoj kakva je, pojaviti naslednik djindjica.
ne sumnjam da vucic ima iskrene namere.
da li ce uspeti - to je drugo pitanje (pogotovo sa krimi-"patriotskim" balastom i azijatskim mentalitetom).

slavonska lola

pre 9 godina

HA HA HA ... ali mi u biti i nije smiješno, da ste se sjetit bar malo ranije možda bi bili svi jedna država i daleko napredniji od jedne poljske ili čeho-slovačke.

Ex sns

pre 9 godina

Ja se slazem.
Ali to podrazumeva da gradimo iste standarde kao sto ih imaju u Nemackoj a ne kao sto ih imaju u Rusiji recimo.
To dalje znaci da ako je neko plagijatom dosao do titule da mora da da ostavku,ako je neko u 62. g dosao do mastera mora da da oatavku jer cela drzava zna da mu je to poklonjeno,ako je neko zavrsio Visu skolu a predstavlja se da je Dr.nauka,taj mora u zatvor i da mu se off shor Univerzitet zatvori !

Nika

pre 9 godina

@(tako, 9. jun 2014 11:55

Ovde se ne radi o Berlinu ili Moskvi kao dva opticaja. Narod bira i zapad i istok. Nismo mi tako velika i uticajna drzava da mozemo birati pomoc ili stajati sami.

Mackica

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.

Smesko

pre 9 godina

Vucic je pravi covek za premijera, od kad je on dosao na vlast od tad svi dolaze u Srbiju posecuju je, interesuju se za saradnju, a i svi redom toliko pstuju Vucica da sui promenili misljenje sto se Srbije tice.

Malisan

pre 9 godina

Moram ispraviti ovde Vucica, ne slazem se da Srbija nije umela da se potrudi i bude saveznik Nemacke koja je vele sila da tako kazemo, vec mislim da ljudi koji su ranije vodili Srbiju nisu umeli ili nisu jednostavn hteli da se potrude oko toga.

McKifla

pre 9 godina

Moj stari je cesto govorio, sine budi svoj al gledaj sta rade pametni ljudi.
Ne moras biti uz nekog, kopirati ga, uvlaciti mu se u zadnjicu i moliti ga za milostinju da bi opstao i sam bio uspesan. Treba sam da se brines o sebi gledajuci ponekad i na dobre stvari koje rade drugi ljudi.

domacin

pre 9 godina

Masala, da se konacno pobratimo i sa bracu Nemci.
Komsije Hrvati da kumuju, Slovenci da nas podrze sa jos neku filijalu njihove bofl robe u Srbiji, Bugari da definitivno zaustave Juzni tok, Rumuni da nas podsete da treba odma da uvedemo sankcije Rusima, Madzari da naprave brzu prugu do Budimpeste a Grci uz pomoc bracu Kinezi da nam naprave recni kanal do Soluna, da pravimo Poljske autobus sa logom Mercedesa. Sve ovo naravno pod dirigentskom palicom velikog vodje uz bliske konsultacije sa bracu Nemci.

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

Dobra vest za Srbiju je da je EU otvorila vrata zapadnom Balkanu. I tu je uloga Nemacke IZUZETNO bitna.

A to sve nema veze sa Vucicem, on je samo figura koja je sticajem okolnosti i naivnoscu naseg naroda predsednik nase vlade (jos neko vreme).

Dzonko

pre 9 godina

Sve bi ovo bilo ok da su ovo bar spomenuli pre izbora kao strateski plan stranke i buduce vlade. Ali ne, tad ne bi dobili pola sadasnjih mandata.

vitez koja

pre 9 godina

I treba da budemo saveznici Nemačke, to je najjača ekonomska sila u Evropi i od njih samo možemo da učimo i napredujemo. Vredan, disciplinovan narod, sa kojima kroz istoriju i nismo baš bili u dobrim odnosima, ali je sasvim u redu da se to sada promeni.

IDemo Dalje

pre 9 godina

Ma Vučić je pozvan da dobije kritike zbog toga što nije "Rusiji zaprećeno sankcijama". Neka je on počastvovan ali definitivno tamo treba otići pažljivo i pripremljeno....

Pedja

pre 9 godina

Ovo je pokojni Zoran Djindjic pricao i u praksi sprovodio pre 10 i kusur godina.
Neki, vidim tek ovih dana, posle 10-12 godina su to shvatili.
Svakako, bolje ikada nego nikada.

jovan

pre 9 godina

Kako ste to zamislili da Nemacka uopste zeli \"pouzdanog partnera\" koji ima na snazi medijski teror, falsifikovanje diploma na svim nivoima o cemu se vi izjasnjavate odista kafanskim recnikom \"Tisina tamo, rec da nisam cuo\",\"Ovo je najgluplji komentar koji sam cuo\" ili \"OEBS laze\"? Ovde vas ceka niz pitanja koja ostavljate bez odgovora u nadi da ce vetar da ih oduva. U tom slucaju neko mora da vas izvesti da se grdno varate. Vasu poorodicu ne dira ni narod Srbije ni OEBS. To ste dakle izmislili. OEBS nije uvredio Srbiju niti srpski narod, vec je prozvao vas kao Premijera i vasu vladu. Dakle i to ste izmislili. O rezultaima i toku razgovora sa Angelom Merkel cemo se sami informisati necemo cekati vase informere i informatore. Najposle da se na sve sto se dosle dogodilo u ovih nekoliko dana, pravite Tosa, kao da se nista, ama bas nista nije dogodilo, cekaju oci i usi naroda i EK, razume se. Sa svime time se morate suociti Vucicu u cilju nase i vase buducnosti.

aleksa

pre 9 godina

Neka neko pošalje "voždu" primerak knjige "Čujte, Srbi" R.A. Rajsa. I neka dobro obrati pažnju na to šta je Nemac govorio o svojim Nemcima. I koliko je za Srbiju pogubno približavanje Nemačkoj.

PoeticGenius

pre 9 godina

Kao i obicno, antievropski komentari dolaze od ljudi koji su toliko istančanog otpora oblicima prosvećenosti da čak ne veruju ni u znakove interpunkcije. Ili možda usavršavaju tehniku pisanja toka svesti, nisam pametan...

klosar72

pre 9 godina

"Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.
(PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU, 9. jun 2014 21:48)"

A onda je mrmot uvio čokoladu u foliju ubijajući se od smeha.

Zadnji put kad je ceo svet "bio protiv nas" i usput nas i bombardovao, Vučić je bio ministar, a Nikolić podpredsednik Vlade.

Nakon što ih je narod najurio, "ceo svet više nije bio protiv nas".

Ali, srediće Vučko to, nema sumnje, već je počeo da turira...

Bob Rock

pre 9 godina

Toliko smo zaduzeni da moramo da radimo sta nam kazu. Nema tu prijateljstva dragi moji Naprednjaci. Biti prijatelj i neciji sluga, nije isto. Kosovu je dat legitimitet izborima koje je podrzao premijer. To je prvi zadatak koji je uspesno odradio. Drugi zadatak je okretanje ledja Rusiji. To je ova najava. Nista vise. Ako mi neko kaze da Vucic nema izbora i da mora da radi tako. ne mora. Moze jednostavno da podnese ostavku. Ili da okrene ledja Nemackoj i EU i da se okrene oporavku Srpske ekonomije na pravi nacin. A ne sminkanjem postojeceg katastrofalnog sistema koji unistava selo i malu privredu, a postice korupciju i sivu ekonomiju. Na zalost, on je zeljan moci i vlasti, i sigurno to nece uraditi.

Tehnopolis

pre 9 godina

Srbija je dosta uradili kada je reč o integracijama, što je prepoznato medju zemljama članica, ali put je još dug, do samog članstva. Poziv zvaničnog Berlin svakako je ohrabrujuć, i naša je obaveza da se svima predstavimo kao ozbiljna država, koja svim silama radi na oporavku privrede, i podizanju standarda gradjana.

Tešović Gojko-Kula

pre 9 godina

Srbija uz Nemačku!!!!
Može Vučiću,a izvinjenje onim ljudima koje ste početkom 90- tih nazivali fašistima ,stranim plaćenicima,kolaboracionistima.
A izvinjenje onim građanima kojima ste pojeli sve te godine.
Vučiću Aleksandre to je ispravna politika, ali kada budeš kretao put Berlina uputi javno izvinjenje svima onima koje si vređao ,a danas upravo tvrdiš ono što su Ti građani govorili 90-tih.
Srbi u Nemcima mogu imati istinskog prijatelja,pitanje je koliko smo pametni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tomislav

pre 9 godina

@(Miki, 9. jun 2014 19:00)
A kakve veze Rusija ima sa našom željom da razvijemo dobre odnose sa Nemačkom ne radimo mi to jer njih volimo nego iz interesa a i poznat je naš stav što se tiče sankcija i on se neće menjati.

boki

pre 9 godina

Ravnopravni partneri nikad ne mozemo da budemo oni u ovom slucaju nemacka ima iskljucivo jedan interes a to je jevtina radna snaga i drzavne resorse od vrednosti.

Филидор

pre 9 godina

Одлично размишлјанје нашег премијера. Србији треба мир, сарадња са светски економским моћним државама каква је данас Немачка.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Zašto budućem savezniku Srbije , Nemačkoj ne odgovara da i preko Srbije stiže ruski gas "južnim tokom" ?Koja su to pravila koja dozvoljavaju Nemačkoj da napravi gasovod ka rusima ,samostalno ,ispod mora au isto vreme to nije dozvoljeno Bugarskoj i Srbiji ?

brost

pre 9 godina

"Niko ne može dva gospodara služiti:jer ili će jednoga mrzeti, a drugoga ljubiti; ili će se jednoga držati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i mamonu"

Snap

pre 9 godina

A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava. Gde je sada pomoć da se pomogne porodicama koje nemaju krova nad glavom? Ako zovu samo da pričaju o Rusiji i Ukrajni samo treba dase kaže "Rusi nam pomogli, ta to im hvala. Ukrajinci sa svojim problemom sami neka izađu na kraj kao što se i Srbija još uvek trudi"

Pre pet godina

pre 9 godina

E da mi je neko rekao pre deset godina šta će se sve ovde dešavati, kako će ljudi promeniti dresove i kako će svi sve zaboraviti, ne bih mu verovao. Zaslužujemo ovo.

nesa

pre 9 godina

sad si nas prosvetlio...Svaciji ces saveznik ti da budes i sve ces uraditi samo da ti sto duze duvaju u ledja i drze tebe i tvoju klapu na vlasti u ovoj napacenoj zemlji.

sumorni

pre 9 godina

"Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.
(mary, 9. jun 2014 17:23)"

Zaista? To su sjajne vesti.

Verujem da ti je to javila Angela lično.

Jesi prenela premijeru svoja saznanja?

Ili, jesi preneo premijeru svoja saznanja?

P.S. A što ne radite nešto korisno od svog života?

vecina je polupismena

pre 9 godina

Hoce i zna Vucic i nas petina normalnih u Srb.
sta cemo sa ostalima, komunjarama,rusofilima,polusvetom?
Pa dve trecine gastosa u Nemackoj kad dodju merdzama na odmor i razmile se po selima, pljuju tu istu Nemacku i zapad i velicaju Putina,Slobu,Tita i inacenje svetu. A kad mu kazes dodji u Srbiju ili idi u Rusiju, pita te dal si normalan??
Tolika kolicina gluposti..nezamislivo.
Kako mrzis nesto gde zelis da zivis i radis!?
Dzabe Vucic kad presedava ogranicenom narodu.

dauda

pre 9 godina

Apsolutno i bezrezervno podržavam ovakav stav premijera, sa njima treba da imamo najbolje moguće odnose i koliko kod je više moguće privučemo nemačkih investitora.

Joza

pre 9 godina

Naša politika treba da bude bliska Berlinu i ja tu nemam više nikakvu dilemu. To je najjača ekonomska sila EU, to može biti ključan investitor i ključna podrška.

Nije nam svraka mozak popila.

pre 9 godina

Političko približavanje Srbije Nemačkoj nije preterano sporna, ali nije ni neka nova ideja sadašnjeg "genijalnog" vođe. Nije nova čak ni u novijoj političkoj istoriji - nju je U MNOGO DOSTOJANSTVENIJOJ FORMI zagovarao Zoran Đinđić... ali on tada beše "izdajnik" i "nemački špijun" i "sve najgore". I ko ga je zasipao tim pogrdama? Gle čuda, naš današnji "genijalni" vođa, tadašnji "dirthmouth" jednog još genijalnijeg genijalnog vođe, i najvećeg velikog vojvode!

spasenija kolcek

pre 9 godina

Vremena su se promenila, gospodo... Promenili smo se mi, promenile nam se životne i svake druge okolnosti... promenio se svet... ko će ustvari da bude prorok? Ko je pametan - neće... već će promišljati, imati ličnu etiku i voleće ovaj narod... i opet, zadrhtaće kada donese odluku...

radivoje88

pre 9 godina

Vucic je svestan koliko bi nasoj zemlji znacilo da jedna takva sila kakava je Nemacka ima lepo misljenje o nama i da to moze samo jos vise u buducnosti da nam koristi.

majdaMM

pre 9 godina

prva zvanicna poseta i to nakon toliko godina da se Srbiji uputi poziv za zvanicnu posetu, jeste potvrda rada i priznavanje rezultata rada, kako Vucica, tako i vlade koja je uspela da dokaze kako se prava slka o Srbiji moze evropi i svetu pokazati iskljucivo odgovorrnim vodjenjem ove zemlje.

Bilo bi smesno

pre 9 godina

@(IDemo Dalje, 9. jun 2014 17:23) – Nece dobiti od Nemacke kritike sto nismo Rusima uveli sankcije, jer ni sama Namacka im nije uvela sankcije, vec je jedina bila protiv i javno izjavila da ne zeli da ugrozava svoje ekonomske interese sa Rusijom.

Radoje

pre 9 godina

Kakvo god ja misljenje imao o njemu i njegovoj politici, moram priznati da nije mala stvar kad te zvanicno ugosti trenutno najjaci politicar u EU. To ipak salje neku poruku.

mariana

pre 9 godina

Merkel i evropski zvanicnici cene datu rec i izvrsavanje onoga sto je obecano. Zbog toga premijer Vucic ima sve veci kredibilitet u Evropi i svetu. U nasem je interesu da imamo snaznog saveznika kao sto je Nemacka, da jacamo ekomomske i politicke odnose.

my way

pre 9 godina

Eh, knez Pavle potpisao da nismo protiv Berlina, ni bilo koga drugog, pa ga proglasili izdajnikom. Koliko bi samo zivota bilo sacuvano i plus koliko bi u svakom pogledu jaca i postovanija drzava i narod bili, tuga...

Čiča Gliša

pre 9 godina

Hrabo. Podržavam! Mali smo da se večito suprotstavljamo, konfrontiramo i sukobljavamo. Poštujem što je izrečeno i što se konačno ne govori jedno izvan zemlje a drugo u unutrašnjoj politici. Nije u Srbiji baš popularno izneti ovakav stav ali je tačan i koristan po našu državu. Daj da jednom budemo racionalni i vodimo računa o svojim interesima. Ne slažem se sa Vučićem u mnogo stvari ali u ovoj ga podržavam. Nadam se da u EU i Nemačkoj shvataju koliko je Srbiji potrebna pomoć i koliko je narod propatio zadnjih 25 godina.

festina

pre 9 godina

Lider SNSa je danasnju Srbiju na medjunarodnom planu predstavio u mnogo boljem svetlu nego sto je to bio slucaj ranijih godina. Sa velikom dozom sakmokriticnosti i bez osvrta na neke dogadjaje iz prethodnih decenija koje su se uvek provlacile, Aleksandar Vucic je nacinio prve bitne pomake a pruzena podrska na minulim zborima ce mu biti jos veci podstrek da nastavi zapoceto. Pospesivanje saradnje sa ekonomski superiornom zemljom poput Nemacke stvara kvalitetniju poslovnu atmosferu za inostrane investitore!

Najbolje

pre 9 godina

@(Nika, 9. jun 2014 18:20)- Mozda je za sada pametna ova nasa politika, da budemo neopredeljeni, ali ni da se previse ne obecavamo ni jednima ni drugima. Stvari u Evropi i svetu menjaju brzinom svetlosti, najbolje je posmatrati jos neko vreme.

milan1989g

pre 9 godina

Pa ako smo se vec odlucili da tezimo ka EU,onda nam nema boljeg saveznika od Nemacke,koja vodi glavnu rec u Evropi u svakom smislu,tako da je podrska Merkelove mozda i od presudnog znacaja.

Victory

pre 9 godina

Što bolja saradnja sa Nemcima biće i veće podrška na evropskom putu, biće više investicija, a i bićemo sigurniji. Ništa ja sporno ne vidim u ovoj izjavi i konačno da je neko realan.

Student 021

pre 9 godina

Konačno neko javno da stane i kaže da treba da budemo uz Berlin i da je ključ uspeha dobri odnosi sa njima. Šta tu ima loše?! Imamo, naravno, mi prijatelja i na istoku i među afričkim zemljama, ali naše mesto jeste u EU.

VLA

pre 9 godina

Merkelova predstavklja Nemačku a Vučko Srbiju... Dve ličnosti na sličnim pozicijama ali sa mnogo nepravilnim razmerom snaga... Sad treba držati do svoje reči i Srbiju predstsvljati podignute glave, a ne kao ranije, savijenih ledja i da trpimo sve što njih nabacuju...

gameiro

pre 9 godina

Ne bih se bavio novinskim špekulacijama i naslovima o tome kako će da nam postavljaju raznorazne uslove. Verujem da je ova poseta pre svega poruka ohrabrenja.

prokletnici

pre 9 godina

Nisam neki ljubimac trenutnog premijera(da me pogresno ne shvatite ne volim politicare uopsteno) a jos sam manje ljubitelj Nemaca.Emotivno sam rusofil,ali ako zelim da budem realan,od Nemaca nema boljeg saveznika.Ne mislim na grubo saveznistvo kako neki pokusavaju da pokazu saradnju .Necemo saveznicki u rat,nego mislim da nam Nemci mogu najvise pomoci u ekonomiji,a i najodaniji su ako stite vase politicke odluke.

dekoBUk

pre 9 godina

Nemacka, jedna od glavnih pri odlucivanju za ulazak u EU ovim pozivom u zvanicnu posetu, potvrdjuje da ceni sav ulozen napor da se u Srbiji pocne sa reformama, potvrdjuje da odgovornost je jedino sto se jednako ceni u svim zemljama i da od nacina na koji nas premijer predstavlja, takvo se i misljenje o nama formira.Zahvaljujuci Vucicu, shvataju da smo pouzdani parneri, a pomoc koju ce pruziti za poplavljena podrucja, gotovo da znaci i da nas smatraju ravnopravno sa clanicama EU .

meka

pre 9 godina

@ (matrix, 9. jun 2014 12:03)
Mi i treba sa svima da sarađujemo to je naš interes pa šta je tu čudno tako sve velike sile rade za šta ga sad napadate da li znate troline.

Panto

pre 9 godina

Nemacka ima najjacu privredu u Evropi a uprkos ekonomskoj krizi i dalje se razvija , tako da mozemo mnogo toga da ucimo od njih u borbi za bolju i jacu privredu.

Цвркут

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!

Srbija 12 points

pre 9 godina

Povremeno se pojavi politicar koji ukapira kako stvari u svetskoj politici funkcionisu i kako Srbija kao mala drzava na Balkanu treba da se ponasa.

Bogi

pre 9 godina

@ (n, 9. jun 2014 12:04)
On baš zbog toga i pokušava da se što više približi Nemačkoj jer od njih najviše zavisi naš put ka EU gleda pre svega Srbiju.A i da smo malo nalik njima danas bi živeli mnogo bolje svakako možemo mnogo naučiti i treba iskoristiti ovu veliku priliku da što brže napredujemo i razvijamo se kao država i društvo.

Sword

pre 9 godina

Vučić podjednako mudro vodi i unutrašnju i spoljnu politiku. Mora se priznati da nismo odavno imali tako odmerenog političara koji je toliko poštovan u međunarodnoj zajednici.

Boranija

pre 9 godina

Drago mi je što se razvijaju odnosi Srbije i Nemačke. To će nam definitivno povećati šanse za ulazak u EU. Podrška Nemačke je od izuzetne važnosti za to.

mando

pre 9 godina

Драго ми је што Вучић има овакав став, он ће нас брзо одвести тамо где треба. Вучић има циљ да се удружимо са Немцима и постанемо земља слична њиховој!
(Цвркут, 09. jun 2014 13:00)

Biti uz njih i kopirati njihov nacin rada i morala je dovoljno za pocetak. Treba puno vremena da prodje da Srpskom mozgu prorade celije da bi bili slicni Nemcima.
Nebitno ko vodi ovu zemlju vec kako vodi, a posebno ako zele ispraviti oni koji su do ovoga i doveli. realno gledano, oni koji su trebali da vode nas mnogo ranije ovim putem su vec usr... pa sada nek se oporave prvo.

nevenkaTOm

pre 9 godina

Ovaj poziv Merkelove je upravo potvrda da se u Srbiji vanreddnim parlamentarnim izborima promenila i svest naseg naroda te da smo svi spremni za znacajne promene na bolje, tako da nas treba i podrzati i Nemacka je voljna da to uradi.

Tugomir

pre 9 godina

ovo jeste naš najvažniji cilj možemo mnogo naučiti od Nemačke i ovu posetu treba iskoristiti da se ostvare dobri kontakti sa najvišim Nemačkim rukovodstvom i da se otvoreno popriča o svim temama i da se približe stavovi.

макиша

pre 9 godina

Гледам сви пљују Немачку, а најрадије би тамо побегли да живе. Лицемера колко хоћеш. А да не споменем људе који и даље живе у рату који је био пре 70 година. Не браним Вучића, ал тако су и Павла напали због пакта, па нас је то коштало 2 милиона мртвих у Југославији тадашњој... Ако може Русија да сарађује економски са Немцима, поред онолико жртава у 2.с.рату може и Србија. Нисмо ми неки битан фактор да можемо да бирамо!
Изађите више из прошлости!!!

moj hobi

pre 9 godina

A ljudi k'o ljudi, odmah misle o nacistickoj Nemackoj. Ko je ovde spominjao naciste bre? Cinjenica je da nikada nismo bili prijatelji ni sa jednom verzijom Nemacke, pa ni sa onom nacistickom. Tako da izjava da nikada nismo znali da budemo prijatelji, stoji.

Bogdan

pre 9 godina

@ (ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Šta je bilo u prošlosti nećemo zaboraviti ali se sada moramo fokusirati na buduću saradnju po toj vašoj logici ni Nemačka i Francuska ne bi trebalo da razgovaraju međusobno a imaju odličnu saradnju i ostvaruju ogromne prihode zahvaljujući toj saradnji.Dakle naš cilj su što bolji odnosi sa Nemačkom ne zato što ih mnogo volimo nego radi interesa a možemo mnogo naučiti od njih.

Vrapce

pre 9 godina

Smejem se. Ostaci opozicije mogu da pricaju sta hoce ali sam siguran da se šefovi opozicije sada češkaju po glavi i razmišljaju, možda smo i mi mogli da radimo sve ovo što radi Vučić, pa bili smo na vlasti 12 godina. Hehehe

raskoljnikov

pre 9 godina

@ (popeye, 9. jun 2014 11:57)
Nema tu šta da se razmišlja nama su potrebni oni a ne mi njima i što imamo bolje odnose sa Nemačkom to bolje po nas po svim pitanjima lakše će da se sporazumevamo i da sarađujemo a brojne su oblasti gde možemo ostvariti odličnu saradnju na obostranu korist.Treba što bolje iskoristiti ovu priliku.

Duško

pre 9 godina

@ (Pre pet godina, 9. jun 2014 12:03)
Čovek se promenio nikako vam to ne ulazi u glavu i na izborima dobio ogromnu podršku građana za ovo što radi a ovo je ogromna čast i privilegija biti u prisustvu najmoćnije žene sveta.Znate kako kažu čovek se uči dok je živ i drago mi je da su promenili politiku jer on je jedini koji može da pokrene ovu zemlju.

kale

pre 9 godina

Maksimalno podržavam premijera u nastojanjima da poboljša odnose sa Nemačkom. Tu je naša šansa i ekonomska i kao podrška na evropskom putu.

get real

pre 9 godina

Po naslovu taman pomislih, evo nakon 25 godina Srbi se (ili bar politicka elita) napokon opametise i shvatise kako stvari stoje. A ona procitam neke komentare... vekovni neprijatelji, istorijske nepravde, bombardovanja i genocidi, 4. rajh itd... Dajte ljudi preselite se u 1389. i sjasite vise sa tim pricama. Dosadili ste i Bogu i narodu. Godina je 2014. Sta ocete? Da Svabe kroje svoju i EU politiku prema tamo nekim srpskim frustracijama zbog politika koje su dozivjele totalni debakl ili zbog nekih svojih propalih politika od prije 70 ili 100 godina? Srbija se saginjati nece i ti fazoni? Haha... dajte molim Vas ne brukajte se vise.

mary

pre 9 godina

Premijer je najavio dosta susreta sa evropskim zvanicnicima.Sigurno da je poseta Nemackoj od velikog znacaja za polozaj Srbije.Postoje ozbiljni izgledi da Srbija privuce jos nemackih investitora.

el grande milovan

pre 9 godina

Ovo je svakako privilegija za premijera, teško da se ovako nešto slično dešavalao u novijoj istoriji. Još jedan bitan pokazatelj da smo na pravom putu i da Vlada na čelu sa premijerom Vučićem radi ozbiljan posao.

TOMAŠEVIĆ

pre 9 godina

Samo jaka Nemačka može najbolje pomoći srpsku privredu i njen oporavak. Reč nemačke u svetu, a naročito u Evropi otvara ili zatvara mnoga vrata za nas. Zato je bitno razumeti Vučića i njegove napore za oporavak i razvoj Srbije.

Amstel

pre 9 godina

To je i jedina ispravna spoljna politika ali ko je tome najviše doprineo nego Aleksandar Vučić ili možda mislite da ste vi iz DS-a dok ste još bili na vlasti?

Mordor

pre 9 godina

Velika čast i privilegija za premijera jedne male države. Prepoznali su momenat kada nam je podrška neophodna i mogu slobodno reći da su prepoznali jednog vrednog i poštenog čoveka koji drži svoju reč.

nikola drezgić

pre 9 godina

Kad vidim ko je protiv Vučića,odmah stajem na njegovu stranu! Koliko god da je loš! Još kad vidim da su se ovi DS botovi probudili iz višegodišnje hibernacije...

Dz.M.Kejnz!

pre 9 godina

Nemacka i Ruska ruka pozdravljace se na Balkanu, u Srbiji. Da je to tako, pokazuje i strateski polozoaj srbije kao glavne logisticke tacke izmedju Evrope, Azije i Afrike. Nemacka privreda 2/3 svoje ukupne proizvodnje izvozi u Rusiju, da bi ona toliko proizvodila, neophodni su joj energenti... Ovo je konacno pravi istorijski potez.

jelen

pre 9 godina

Nas ekonomski sitem je planski urusavan poslednjih godina vladavine zute vlasti. Bez pomoci superiirnedrzave poput Nemacke planovi za revitalizaciju ekonomskog sistema ne bi imali realne sanse!

novica952

pre 9 godina

Za Srbiju je vrlo važno da bude partner sa Nemačkom i to pouzdani partner kako kaže premijer Vučić jer svojih reči i dela ne treba da se stidimo ali datu reč moramo do kraja da održaimo da bi i od drugih mogli to isto da tražimo.nama je izuzetno važno da dugogodišnje odnose sa nemačkom koji su bila na nekom mirovanju podignemo na najveći mogući nivo, da zainteresujemo nemačke investitore za Srbije i da im pružimo uveravanja da je Srbija stabilna zemlje koja čuva stabilnost zapadnog blakana i na koju se neizostavno mora računati o svim događaćima vezanih za Balkan.-Vućić će u toku juna i jula meseca imati veliku diplomatsku ofanzivu sve sa ciljem poboljšanja imidža Srbije.

baštovan

pre 9 godina

Ljudi dajte budite dobri sa svima. Nemojte ići kontru i svađati se. Kad god se svađamo, dobijemo bombu. Samo lepo i civilizovano sa tim Berlinom. pa hoćemo i mi da se oprasimo jednom. Da nam upadne kašika u med. Samo se smešite i klimajte glavom.

Danny`s

pre 9 godina

Ja mislim da u Srbiji pre svega treba objasniti nekim ljudima sta znaci biti neciji saveznik.Ljudi, nije to kapitulacija.Zar ne shvatate da nama trebaju takve zemlje kao sto je Nemacka, ako mozemo da izvucemo bilo sta pozitivno iz saradnje sa njima, pa bilo da je u pitanju novac ili savet.Mnogima se ne svidja sta su radili ranije, ali cekajte,pokusavamo da zivimo u savremenom svetu a ne u 1941.godini.Dajte, trgnite se malo.Trebaju nam strane firme da bar malo povratimo privredu u zivot

Svasta

pre 9 godina

Teme o kojima će biti govoreno su poznate, ali kojim tonom, e to je pitanje... Nadam se da će Vučko imati čvrst stav i da će se ponašati onako kako se u Srbiji ponaša, kao pravi vodja koji zahteva pažnju i pošlušnost

Zwerko

pre 9 godina

U Srbiji su svi bili jaki na recima, a malo ko na delu dok su sa SNS-om kao stozerom ove Vlade postignuti znacajni rezultati u pogledu produbljivanja i odnosa sa zapadnim zemljama kao i regionalnih odnosa i sve ide u pravcu izgradnja jake i odgovorne Srbije u regionu.

Moka

pre 9 godina

To sto zelimo da budemo ravnopravan partner Nemackoj ne znaci okupaciju. Kada ce ovaj narod vise da se opameti? Prema pojedincima i njihovim shvatanjima za nas bi najbolje bilo da se vratimo sto godina unazad. Vucicu puno posla te ceka. Da bi razvio Srbiju moras prvo da radis na promeni svesti mnogih ljudi. Ja znam da si ti uporan covek i da ces uspeti u svemu.

Branko

pre 9 godina

E sada će trolovi da nam pričaju o istoriji kao da mi ne znamo ali kakve veze sad imaju ratovi iz prošlosti sa sadašnjom situacijom.Mi smo mala zemlja i moramo koristiti ovakve prilike da imamo što bolje odnose sa najmoćnijim državama sveta.

Neki drugi Igor II

pre 9 godina

...

Neki se boje Nemacke dominacije na ekonomskom trzistu u Srbiji. Zbog cega? Zato sto ne zele trzisnu utakmicu nego vise zele tavorenje i tapkanje u mestu.

Svet danasnjice nije od juce. Sve se menja, fleksibilnost, brzina i kvalitet se ocekuju, ne ucmalost i pozivanje na beneficije iz proslosti. Niko ne zabranjuje Srbima da sami plasiraju svoju robu na svetsko trziste. Ali sa nemcima je bolje, zasto? Zato sto oni imaju kupce u celoj Evropi, Americi, arapskim zemljama, Brazilu, Rusiji, Argentini, Kini, Indiji svugde.

Koliko nemaca zive u Americi, Brazilu, Argentini, Paragvaju, Cileu van Nemacke ... to su konzumenti koji znaju i zele nemacki kvalitet robe. Ti standardi su svugde poznati, zasto ne sa nemackom saradjivati?

Zato sto smo u ratovima bili na razlicitim stranama? Pa to trebao biti prvi argument za ruse da ne saradjuju sa nemcima. Ali su oni opak pametniji od Srba i zele prikljucak svetu a ne samoizolaciju.

Milos

pre 9 godina

Uf cim sam video naslov ... nisam ni procitao tekst uzeo sam da komentarisem iako to ne cinim nikad ... :), samo cu jedno reci: "Srbiji je mesto u Evropi gde se inace i nalazi geografski ...". Znam da se neki nece sloziti sa ovim mojim stavom, znam da postoji jak antievropski lobi u Srbiji, svestan sam da i taj antievropski lobi ne misli nista lose Srbiji kao sto ni ja i mnogi koji su orijentisani ka Evropi ne misle lose vec naprotiv ... sve najbolje ... :)

Vlajko

pre 9 godina

Gledajući realno ovo je potpuno očekivan stav i ja ga podržavam. Voleli ili ne Nemce, oni su prvi među jednakima u EU, mnogo se pitaju i smatram da treba da gradimo budućnost sa njima.

Vujaklija

pre 9 godina

@nesa, 9. jun 2014 12:00

Hajde lepo da se odvojimo od sveta i zivimo u drustvenom mraku kao i do sada, vecito istrzani na istok i zapad. Trolovi smorili ste. Jako je vazno imati dobre diplomatske odnose, ali vi nista ne znate o tome jer piskarate po naredjenju, uopste ne razmisljajuci.

Merlinka

pre 9 godina

Da budemo realni niko se nije trudio i održavao i razvijao dobre odnose ne samo sa Nemačkom već generalno sa zemljama u Evropi i svetu. A ako budemo imali dobru saradnju sa svima imaćemo veće povlastice u mnogim zemljama i privući ćemo više investitora, a neki su već dosta uložili u stare i pokrenuli nove kompanije. Tako da je saradnja definitivno jako bitna za razvoj ekonomije i industrije.

centar moci

pre 9 godina

Nemacka je je politicka i ekonomska velesila u Evropi zato tu zemlju valja imati za prijatelja, a nikako za neprijatelja, valjda smo tu lekciju do sad naucili.Kakav je odnos Nemacke prema Srbiji takav isti takav odnos mozemo ocekivati i od drugih clanica EU , zato pamet u glavu, samo mekano- diplomatski.

Tara

pre 9 godina

Održavanje dobrih spoljno-političkih odnosa sa silama poput Nemačke može uvek da doprinese prosperitetu, povećavaju se mogućnosti za stvaranje novih partnerstava i privlačenje investitora.

Istoriju citaj izmedju redova

pre 9 godina

@(ЛанеБг, 9. jun 2014 11:59)
Prvo, da je bilo vise pameti i da tadasnji politicari nisu bili instruisani engleskom obavestajnom sluzbom, II svetski rat je mogao sasvim lepo da prodje i bez nas i bez bratoubilackog rata na balkanu (mislim BRAVO za nas, ali smo mogli kao Svajcarska ili Turska). Drugo, Nemacka i Japan su porazene u WWII i gde su sada. Trece, drago mi je da imamo pragmaticnog politicara za predsednika Vlade a jos mi je draze da covek ZNA kad treba i STA da kaze, a da Srbija od toga ima koristi a ne glad, stradanja i rat.

Grof

pre 9 godina

Koliko glupih komentara na temu proslosti! Zar je takva glupost zavladala da ne shvatate da preci NISU uzalud ginuli? Jedno je nacisticka Nemacka pod koju da smo pali danas bi pricali nemacki,a drugo danasnja Nemacka.Zar Srbi nikad nece umeti da saradjuju sa bivsim neprijateljima,da shvate da nije 1941 ili 1914? Sto rece neko gledaj Nemce i Francuze ili Japan i Amere bivsi neprijatelji a danas saradnja na svim poljima,svakako uz postovanje proslosti.Pa i Rusi i Nemci danas saradjuju,samo mi moramo da zivimo u proslosti, zaneseni pricama o srpskim vitezovima i pravoslavlju,za koje je vecina cula kad se raspala Juga? Aman,medju narodima nema ljubavi,ima samo interesa,i ovo moze i ne mora da bude korisno za nas,sacekajte pa cemo videti.A ne mislite da su Rusi i Kinezi bolji prema malima od EU! Kina ovih dana uveliko maltretira Vijetnam,a setite su Gruzije 2008!!! Ista situacija sa nama 99te. Deo zali otcepljenje,umesa se sila i napravi haos pod izgovorom zastite stanovnistva i gotovo. Ne dao Bog da Rusima zatreba deo Srbije, inace cemo se Amera i EU secati sa najvecom nostalgijom i simpatijama.

focus

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 9 godina

Dolaskom nove vlasti na celo Srbiji, stvari su se pocele pomerati na bolje. Konacno se stvari pomeraju sa mrtve tacke do koje su nas doveli neki bivsi u vlasti koji su gledali samo svoje licni interes i nista vise od toga. Njihova rec data je bila za za gradjane lazna nada. Gradjani sada mogu da odahnu jer imaju vlast koja se postuje, data rec se drzi. Aleksandar Vucic je politicar kome se veruje, uvazava i postuje kako u EU tako i u svetu. Gledano realno bilo mi je muka da gledam kako je ceo svet protiv nas zahvaljujuci rukovodstvu drzave, danas to ipak izgleda drugacije sto je za svaku pohvalu.

petak13

pre 9 godina

Nije Merkelova prosecan birac u Srbiji pa da ti poveruje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seljak e, 9. jun 2014 20:40)
Ja ipak mislim da Merkelova dobro procenjuje Vučićeve pozicije i zove ga kao lidera Srvije koji je dobio podršku naroda kao na narodnom referendumu, dobio blanko popunjen obrazac birača da vodi Srbiju upravo tamo gde trebe i prema berlinu i prema Moskvi a što da ne i prema vašinktonu kada za to dođe vreme.

andrej

pre 9 godina

Podržavam put ka EU jer je to (izgleda) jedini način da se pomerimo sa mrtve tačke. Sa druge strane tamo se ne dobija ništa na lepe oči, pa razmislite gospodo šta će vam Merkelova tražiti zauzvrat.

sumorni

pre 9 godina

"A gde su Nemci bili kad nam je trebala pomoć za vreme poplava.
(Snap, 9. jun 2014 17:29)"

Šališ se?

Mislim, ozbiljno ne znaš? Ili samo nisi uspevao da skineš pogled sa zgodnih Rusa?

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/313060/nemacki-spasioci-najveca-nagrada-su-nam-osmesi-obrenovcana.html

Slavko

pre 9 godina

@ (Snap, 9. jun 2014 17:29)
Informišite se malo pomogli su i Nemci ovo je ogromna šansa za nas u to nema sumnje i moramo je iskoristiti da razvijemo što bolje odnose.

adam

pre 9 godina

Pitanje je koliko je ta politika održiva jer Vučic već sad ima jake otpore unutar samog SNSa i vlade koju je formirao. Male su šanse da bilo ko sa trunkom mozga i profesionalnog dostojanstva trpi njegove nastupe besa i nevaspitanje. Čak i onaj uzak krug ljudi koji je bio sposoban i rešen da radi u njegovoj vladi polako se distancira pre svega od njegovog ponašanja a kasnije i od njegovih dela. Sistem kome odgovara ovaj haos privremeno će se pritajiti i samlece ga kad mu krene na gore, kad mu Rusija konačno okrene leđa a EU partneri povećaju pritisak.

Pragma

pre 9 godina

@(šumadinac, 9. jun 2014 12:30)
Jeste malo mucno podsecanje ali masis poentu. Nije poenta u tome da li su Nemci dobri, lepi ili kakvi god, vec da li mi kao drzava mozemo od jedne Nemacke DANAS i u buducnosti da imamo korist kao drzava. Vucicu je cilj da sa drzavom od koje mnogo zavisi u EU napravi prijateljski odnos, jer ako je stratesko opredeljenje Srbije EU onda nam na putu tamo, Nemacka treba kao prijatelj.

Samo vas gledam

pre 9 godina

S obzirom da se Srbija opredelila za evropski put normalno je da odrzava dobre kontakte i koristi iskustva zemlje u kojoj postoji red.

Simaj

pre 9 godina

Ako Nemačka zaista planira da joj budemo siguran poslovni partner, onda mora da nam dostavi neku svoju tehnologiju kako bismo mogli malo bolje da privređujemo nalik na njih, obzirom da jesu vredan narod.

Filipa

pre 9 godina

Nisam pristalica svega sto predlozi vlada, ali sto se tice Berlina, i te saradnje, mislim da nam je to potrebno i da cemo od toga imati dosta koristi.

Moler

pre 9 godina

Cela Evropa prati Nemacku i tesno saradjuju medjusobno, a neke od tih zemalja su mnogo dalje od Nemacke nego Srbija. Nama je pametno i korisno da saradjujemo i da budemo deo te EU jer od naseg inata se ne zivi.

gimnazijalac

pre 9 godina

(Nije nam svraka mozak popila., 9. jun 2014 20:39)
Istini za volju, ni pokojni premijer nije bio pionir u gradjenju spoljne politike naslanjajuci se na Nemacku kao evropsku silu. Ucili smo lepo iz istorije u osnovnoj i srednjoj da su Obrenovici upravo gradeci dobre odnose sa Nemackom od Srbije stvorili modernu, prosperitetnu i stabilnu drzavu koja je dugo zivela u miru.

Mario

pre 9 godina

" "Srbija se ne stidi svoje prošlosti, već se ponosi", poručio je Vučić, napomenuvši da je Srbija u svetu poznata ne samo po Novaku Đokoviću, već i da je svojevrsni šampion u broju ratova." Jel se to ponosite i sa devedesetima..
" dodavši da bi svako želeo da bude prijatelj i saveznik Nemačke."
Da danas bi baš svako želio postati prijatelj i saveznik Njemačke dobro je to rekao.

Melenta

pre 9 godina

Odlčina ideja našeg premijera. Polako Nemci i Rusi prave novi savez naspram dominacije Amerikanaca preko Britanaca i trule evropske Unije.

vgrad

pre 9 godina

Slazem se sa ovom Vucicevom konstatacijom svi bi potajno zeleli da su saveznici Nemacke koja je toliko jaka.A nadam se da ce Vucic uspeti u tome sto je zamislio.
(Mackica, 9. jun 2014 20:05)
Naravno Vučić vučiće ne ide tamo na dvodnevni vašar nego da sa Merekelovom,Štanmajerom i ostalim nemačkim parlamentarcima a naročito sa privrednicima da pokuša da ugovori Srpsko nemački forum za kraj juna.Traba nam Nemačka pomoć a još više iskustva kako do privrednog i ekonomskog buma.

petark

pre 9 godina

Nemacka je jedna od najjacih zemalja u evropskoj uniji, i jako dobro je biti njen saveznik...a mislim da ce oni znati da se oduze za sve to

Neka to bude ,,politika,,

pre 9 godina

@(McKifla, 9.jun 2014 15:22)- Bilo bi nam najpametnije sam o da se mi smeskamo Merkelovoj da se ne zameramo toj nesreci i i ostati pri svome sto se tice Rusije, ne zamerati se Rusima ( isto sto radi i Nemacka), a tajno za Evroazijom planove ostvarivati.