Ponedeljak, 09.06.2014.

09:43

Pet puta više komunalnih policajaca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je Komunalnu policiju i poručio da će se broj pripadnika ove službe povećati.

Izvor: Tanjug

Pet puta više komunalnih policajaca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

kvazikomunalci

pre 9 godina

Najgore je sto od tih komunalaca nema nikakve koristi. U Surcinu svako vece cim padne mrak nesnosan dim prekriva veliki deo naselja, sve do jutarnjih sati. To se godinama dogadja. Prijavljivano tim tzv komunalcima, nista nije reseno, trujemo se dok ne pocrkamo. Katastrofa, ti komunacli su bacene pare jer ne donose ni korist koja nam je neophodna- (iole) cist vazduh.

svasta.

pre 9 godina

Super. Otimajte od uciteljica, lekara i policajaca za ljude u crnim uniformama. Samo napred. Svaja cast, i cestitke, i onima koji su izasli na izbore, i onima koji nisu, a najvise zutacima koji su ove porodili.

mima

pre 9 godina

ukinuli ste za porodilje ukinuli knjige za decu a zaposljavate nekakvu svoju policiju?za to imate para? narod ce vas pamtiti kao najgore ikada.

povećati efikasnost rada postojećeg kadra

pre 9 godina

Gradske vlasti bi trebalo da kroz bolje zakone i propise učine rad komunalne policije, inspekcija i drugih službi efikasnijim. Evo jednog primera gde komunalna inspekcija interveniše zbog preglasne muzike (koju vlasnik antenskih sistema za internet i televiziju i njegovi radnici koriste da po celu noć maltretiraju stanare na višim spratovima koji se protive postavljanju emisionih antena). Komunalna policija u ovakvim slučajevima ima veoma mala ovlašćenja i na licu mesta može samo da naplati kaznu od nekih 2000 RSD (što je neznatan iznos u odnosu na profit koji taj vlasnik ima), a ako se ne otvore vrata komunalnoj policiji, piše se prijava koja se prosleđuje komunalnoj inspekciji opštine, gde zbog korupcije efekat po prijavi izostaje, a maltretiranje stanara se nastavlja bez ikakvih posledica po siledžija. Posebna je priča kad se izbegava primanje poziva, što svakako treba da se efikasnije reši. U ovakvim slučajevima gde se radnja ponavlja, treba da se uključi i policija i da se pozovu prestupnici na razgovor, a ukoliko dalje nastave sa uznemiravanjima, to očigledno da njihova reakcija nije normalna, pa je potrebno da se uključi i psihijatrijski tretman.
Gradska vlast takođe treba da stvori mehanizme za pooštravanje kontrole predmeta u inspekcijama gde je najviše korupcije (naročito u opštinama).
Novo zapošljavanje neće uticati na efikasnost službi, ukoliko su ovlašćenja mala i ako ne postoji kontrola rada.

Čika Miloje, pozdrav iz Vranja

pre 9 godina

U vranju ih ima ko žutih mrava. Komunalna policija i komunalna inspekcija su u istoj zgradi. Zapošljavaju više neradnika i parazita nego sve ostale institucije zajedno. Živim u zgradi preko puta njih i svaki dan ih gledam. Po ceo dan piju kafe, puše cigarete, na jednoj terasi po 10 njih, kikoću se, i pravo da vam kažem ne može da se diše od njih. Toliko galame da mi dođe da zovem policiju da ih smiri.

salender

pre 9 godina

naravno, ali zato ste zabranili primanje med sestara-tehnicara. Pa tako jedna radi na njih 20 u smeni (mislim na bolnice) . Nije samo stvar u tome sto ona riknjava, najžalije od svega je što pacijent ne može imati adekvatnu uslugu zbog malog broja osoblja. Ali to naravno nikoga ne zanima. Jer država od njih nema profit, ali od komunalaca se nada da ce imati, tako što će visiti po gradskim autobisima i legitimisati svakog putnika koji nema kartu , treba se plaćati karta,ali trebalo bi i cena iste biti razumnija (s' obzirom na plate gradjana). Plate padaju, političari se nadaju da će još pasti, da će moći da skrešu još koji dinar od plata. A i trude se na sve moguće načine da što više novca izvade iz naših džepova na razne načine, plačanjem kojekakvih taksi koje samo kod nas postoje , uvodjenjem administracije ili povećanjem iste, pa tako i pored plaćanja taksi, ti još i gubiš dragoceno vreme zbog ft1p (fali ti jedan papir)... Kako stoje stvari nadu u bolje sutra ovde gubim svakim danom. Ne bih voleo da odem iz ove zemlje, ali moraću , jer život će nam proći u čekanju boljeg sutra, koje kao nikada neće doći.

mira

pre 9 godina

Mnogo jeftinije i efikasnije je da kao svuda u modernim gradovima postave KAMERE! Lepo te uslikaju kada pravis glupost, platis odgovarajucu kaznu i gotovo. A ne da izdrzavas gomilu policajaca koji jure samo sitnu raju, a oni sa dzipovima nepoznatog porekla se bahate na sve strane.

Goran

pre 9 godina

Ako ce vec da trose pare, bolje da popune redove u policiji sa osobljem kojem su platili naprednu obuku, a da ostatak iskoriste da poboljsaju opremljenost policije generalno. Sramota je da oni koji sluze MUP-u, a zaista im sluze - oni ne rade, nemaju makar osnovne potrebe zadovoljene. Kakva je to normalna drzava u kojoj policajac mora da krpi svoje ciple milion puta na sopstvenu ruku, da ne bi ulicom isao pocepan.

kritika

pre 9 godina

kako radi taj fantomski organ:

covek se parkira u sred parka na TRI dana, pozovem, kazu nisu nadlezni, sto su doduse rekli u supu vracar, kao i u parking servisu. na kraju je ispalo da je nadlezna komunalna inspekcija pri opstini koja radi posao umesto njih.

hostel registrovao kafanu kao klub i radi do 4 u praksi dokle hoce. Remecenje javnog reda i mira, komunalna izlazi i treba im sat vremena za razdraljinu od 1 km udaljenosti, prodju pored, ne izadju iz kola i pitaju pijanog gosta koji povraca ispred, je l ima ovde neke buke, on obrise ust ai kaze nema, a ovi odu.

E to je komnalna policja kojoj trebaju dodatni ljudi. Majko mila.

NikolaD

pre 9 godina

Pa necu valjda da budem aktivista pet godina za dzabe, od vrata do vrata, subote, nedelje, naradio sam se za 5 ljudi.
Dobro su se setili!

Dragan

pre 9 godina

Kad cu da procitam nesto korisnije i bolje?Na primer pet puta vise radnika u proizvodnji,pet puta manje nezaposlenih,pet puta povecan izvoz,pet puta uvecan standard gradjana itd itd,ovo sto se sad da primetiti je represija i samo represija u vestackom punjenju budzeta preko ovakvih ili slicnih sluzbi koji se finansiraju od realnog sektora u ovoj zemlji!!!!!

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da treba vise komunalnih policajaca iz razloga sto ce Beograd biti mnogo cistiji i uredjenji grad. Realno 300 policajaca ne moze "pokriti" ceo grad.

maxy

pre 9 godina

Kada će komunalna policija početi da radi svoj posao? Lepo da sednu u automobil i umesto što odu na ćevape i pečenje, mogu da patroliraju gradom, opominju i pišu kazne onima koji uzurpiraju javne površine, od zelenih površina prave deponije, otpad sa gradilišta raznose na sve strane, ne suzbijaju ambroziju i sl. Neka se malo manu uličnih prodavaca i počnu da zavode red i na drugim mestima.
Shvatam ja da ste pretežno angažovali partijski kadar za ove poslove, ali pošto već primaju platu, mogli bi nešto i da rade.

Vojislav Todorović, Beograd

pre 9 godina

Da li to znači da centar Beograda više neće izgledati kao jalija? Da u parkovima nove klupe neće odmah biti iškrabane, a kandelabri izlepljeni oglasima kao seoske bandere? Da li to znači da sveže okrečene fasade zakonom zaštićenih zgrada neće biti ispisane "patriotskim" porukama likova koji pojma nemaju ni gde su, ni šta i koliko vredi u Beogradu? Ili će, možda, komunalci da služe umesto ridžovana, što je najverovatniji razlog povećanja njihovog broja...

Vox populi

pre 9 godina

Samo bi bilo dobro da gradonačelnik prethodno pronađe odgovarajuću zgradu gde će ih smestiti, zajedno sa voznim parkom. Ko živi u neposrednom susedstvu sedišta KP, zna o čemu se radi jer ih svakodnevno, naročito nedeljom, u rane jutarnje sate budi buka koju stvaraju pripadnici ove službe. Vozni park im se nalazi tik ispod prozora susednih stambenih zgrada a blokiraju još najmanje 15 mesta za parkiranje u dve ulice koja bi građani koji mogli da koriste jer plaćaju tu obavezu Parking servisu a moraju svakog dana da kruže okolnim ulicama da pronađu mesto za svoj automobil.

Кривокапић

pre 9 godina

Ово су твоје идеје? Још више полиције? Београд није овако лоше изгледао још од 1995. После Ђиласовог незнања, долази СНС дилетантизам.

Pera

pre 9 godina

Po kom osnovu komunalci privode gradjane???

Pa oni nemaju skole za to niti poznaju zakone!

Meni je nekakav momak u komunalnoj uniformi hteo da pise kaznu za propisno zaustavljanje sa moje strane, preko 5m od raskrsnice, ne postoji znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje i imao sam sva cetiri ukljucena i parkiran uz ivicu. Dok su oni njihov dzip parkirali na ulaz u garazu gde jasno stoji znak da je zabranjeno i zaustavljanje i zasao covek meni da pise kaznu a ja se zadrzao ispod minuta na toj lokaciji. Na moju salvu pravila sa kojima sam ga upoznao samo mi je rekao " da me pusta".

Dejca

pre 9 godina

Kad im je prošle godine prošao reatest za gas oni sad mogu da nam rade šta hoće, niko se nebuni.
Po stoti put kažem pravićemo mi Miloševića od blata.

Nick_Cave

pre 9 godina

To je to,osim drzavnih sluzbenika,bice nam potrrebno jos vise ljudi koji nemaju tacan opis posla,ne odgovaraju za svoj rad i uzivaju u lebu bez motike.
Tuga od drzave :(

Banda Korumpirana

pre 9 godina

Deset puta vise pasa lutalica u svim gradovima (narocito u smederevu)
Naravno njih nije briga za to, bitno je da setkaju parkom i kao drze javni red i mir.
I naravno proganjaju seljake koji posteno prodaju jaja tresnje i jagode.I to malo leba im otimaju.

Najjace mi je bilo setam ja parkom preko puta 10-ak pasa lutalica bacaju smece iz kanti i laju,a komunalna prolazi pored mene caskajuci medjusobno,a sto nam grad lici na deponiju to je nebitno.Bitno je da plata tece!

ivan

pre 9 godina

Diletant. Za veća ovlašćenja ne treba da pita MUP, već Ustav. A odgovor je tu jasan. Ja u stvari i ne znam kako iko može da preuzme bilo koji deo iz nadležnosti policije.

Aleksandar

pre 9 godina

Kad je Đilas stvorio ovu takozvanu komunalnu policiju, iliti agenciju za zaposljavanje stranacke vojske nazivali su ga 'Đitler'. Jer ih je uveo da bi povećao profit bus plusa. To je, pored bus plusa, bio glavni adut naprednjaka protiv Đitlera. A sada ovi manijaci planiraju da dovedu 5 PUTA više komunalne policije, da im prošire ovlašćenja, a bus plusu samo da promene ime. Da ne govorim o ukidanju socijalnih davanja i bahatosti. Možda tako mogu da mrače i oblače po ostatku Srbije, ali su u Bg-u pukli na narednim izborima. Kako stvari stoje za sada- Đitlera ćemo od blata praviti. Sad but true.

WN

pre 9 godina

Imam par slika dragih nam komunalaca koji se vozikaju bez pojasa...a na pitanje zasto se ne vezuju, dobih odgovor da ih ometa u radu!!!! Na kraju me je jedan od njih legitimisao kao sumnjivo lice...Vrištanje od smeha

nebojsa bg

pre 9 godina

i ja cu kao beogradjanin da se zapitam kao I vecina komentatora-cemu opste sluzi ta komunalna policija?ja ih samo vidjam kako prolaze kolima.NIKADA,slovima I brojem,ih nisam video pored neke pijace,pored nekog kvara na putu,pukle cevi,itd,itd..samo prolaze po dvojica u onim belim Mazdama.

AndnjelkoS

pre 9 godina

Nasem se narodu definitivno ne moze udovoljiti! Kada nema dovoljno komunalnih policajaca, onda eto ne rade nista (iz razloga sto ih nema dovoljno), kada neko predlozi da se taj broj poveca , radi poboljsanja efikasnosti rada, onda eto ospemo paljbu jer svi sve rade "protiv" nas! Ne vidim kakve zavere se traze u tome sto bi grad imao veci broj komunalnih policajaca koji ce samim tim sto ih ima vise biti dostupniji i efikasniji!!!!

milan26

pre 9 godina

Znaci jos veci udar na gradski budzet koji je satro "prazan"! Pogasili ste razne pomoci najugrozenijim, kancelariju za malade... a za nove lezilebovice ima mesta! Vrlo je prost odgovor, treba zaposliti svoje glasace i poslusnike, bilo im je obecano u kampanji jer su bili verni i vredni tokom tih izbornih dana, pa da se oduze ljudima, tako to ide! Sramota! Ali sta drugo ocekivati od Malog! Realno!

talas

pre 9 godina

Jesu li to oni koji stoje parkirani pored Dejtonke i jedan cita novine u sluzbenim kolima a drugi legitimise ljude koji nemaju kartu u autobusu. I kad ih covek pita, zasto se ne parkiraju 50 metara dalje, jer tako daju los primer narusavanja komunalnog reda bahato odgovaraju da su na zadatku.

Đole

pre 9 godina

"Gradonačelnik Beograda se zahvalio pripadnicima Komunalne policije na angažovanosti tokom poplava jer su pomagali kako u prihvatnim centrima"

Pomagali? Pomagali?? Lično sam bio u Areni i PIM Krnjača gde su komunalci "pomagali" tako što su stajali ispred i pušili cigare dok su volonteri radili. Ako bi nam nešto i zatrebalo i mi se obratili njima, odgovor je bio znan "nemam pojma, ne zanima me, neću". Tako su oni pomagali. Tako inače rade svoj posao.

Nikad više đubreta po ulicama, nikad više prosjačenja, nikad više nelegalnog parkiranja. Svaki dan staro đubre oko Cvetkove pijace (ne buvljak, nego đubre), po podu se prodaje sve i svašta pocepano, izgleda gore nego Zimbabve. A da ne pričam na šta sve to liči nakon što "prodavci" završe "radni dan". A nijednog komunalca na vidiku.

SRAMOTA.

Jel to ta racionalizacija, Mali? Jel to taj vaš sjajan program za Beograd, Vučiću? Ukinuli ste subvencije onima kojima je najpotrebnije, kancelariju za mlade, prevoz je na staklenim nogama, a vi zapošljavate još 1000 komunalaca, sigurno vaših partijskih kadrova. Vi ste najveća sramota koja se desila ovom gradu.

jovan

pre 9 godina

ovde se radi o tome po principu uzmi ili ostavi,celoj komunalnoj policiji se smanjuje plata u proseku za 50% pa ce imati oko 30 hilada,a od onih drugih 50% se primaju novi policajci stranacki vojnici i u medije se izlazi kako se smanjuje nezaposlenost,slicno je uradjeno na aerodromu

Stefke

pre 9 godina

Čitaj pažljivo, "i vozila za vanredne situacije", znači blindirana i interventna vozila, šira ovlašćenja da hapse i privode su skoro uveli, još im fale samo duge cevi, i eto privatne sns vojske finansirane našim parama. Setite se ludila 1933, do 1939 je već sve bilo mnogo jasnije da ne kažem transparentnije, 1945 su nestali tj. njihova ideologija nije nestala, prešla je preko okeana i postala demokratija na njihov nuklearni način.

Milentije

pre 9 godina

Ako komsijino kuce kaki u hodniku zgrade, i ako ja zamolim komsiju da povede racuna i da obrise iza kuceta, i ako on kaze da ga je bas briga, i ako ja to prijavim komunalnoj policiji i ako ona to ne resi bez video snimka kuceta koje vrsi nuzdu... Oostavljam pitanje cemu to zapravo sluzi?

Bane

pre 9 godina

Postoji jednostavno rešenje bez dodatnog zapošljavanja - preraspodela zaposlenih. Iz svih javnih službi (opštine, ministarstva, javna preduzeća, agencije i sl.) gde postoji višak zaposlenih, potrebno je deo zaposlenih prebaciti u komunalnu policiju. Naplatom mandatnih kazni nelegalnim uličnim prodavcima punili bi budžet grada i zaradili svoju platu, a borba protiv sive ekonomije bila bi efikasnija.

norrin.radd

pre 9 godina

Komunalana policija ne treba efikasnije da "posluje" nego treba da efikasnije da radi! Pa nije to preduzece za punjenje budzeta i vasih dzepova vec servis grada i gradjana.
Povecanjem broja cete sigurno povecati "poslovanje" ali red, mir i sigurnost tesko...

kraja

pre 9 godina

...nema para za penzionere, decu, porodilje, subvencije za sirotinju...
...ima za hiljade novih policajaca koji nemaju pojma sta im je u opisu posla...
...samo napred vucicu, sam sebe ces srusiti...

naprednjak

pre 9 godina

nema para za trudnice i svratišta za siročad,a ima za nepotrebnu komunalnu policiju?!Ko će to da plati i zašto se nagomilava administracija uprkos zabranama?

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

marsupilami

pre 9 godina

Mene interesuje sta je tacno posao komunalne policije? Da li je to reagovanje po prijavi buke u toku noci? Posto ja cesto trpim buku u toku noci iz neidentifikovanih izvora iz pravca reke, a zivim na Vracaru. Zvuci cudno, znam. U subotu je recimo buka trajala do pola 6 izjutra, a tuce kao da bubnji ispred zgrade. Kad pozovem komunalnu podmevaju se, posto ne mogu da kazem odakle buka dopire. Naravno, nemoguce je da je samo ja cujem, kako li je tek onima koji zive blizu tog izvora? Cini mi se da moj slucaj nije usamljen https://www.facebook.com/pages/Beogra%C4%91ani-protiv-no%C4%87ne-buke/119908701409975 .
Mozda je posao komunalne policije ukazivanje na problem, ako ne uklanjanje, dzipova i drugih velikih automobila koji zauzimaju trotoare sirom Vracara? Mada mi ne deluje tako, posto prolaze pored njih ne reagujuci. Valjda se plaze vlasnika i njihove reakcije, sta li ?!
Ili su mozda oni zaduzeni samo za uklanjanje prodavaca koji jedva spajaju kraj s krajem prodajuci sitnice oko pijaca?

Modesty

pre 9 godina

Ako budu nastavili da kažnjavaju cvećarke i besomučno proveravaju da li kučići imaju čip, dok, bar po Dorćolu, muzika trešti do jutra, roštilj smrdi od sabajle, a besni automobili se parkiraju s obe strane kolovoza... bolje da ih nema uopšte.

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

Bojan

pre 9 godina

Super, evo uhllebljenja za SNS partijase. Najbolje bi bilo da bude na 1 zaposlenog, 1 komunalni policajac i 1 penzioner. Onda bi imali podrsku i preko 50%.

Nikola

pre 9 godina

A onda cete da smanjujete plate u javnom sektoru i penzionerima... Da ovi sto nemaju nista da rade imaju platu i voze se po ulicama puni kompleksa...
BTW. Radim kod privatnika i od moje plate se odbija da se njima neradnicima da!!!

Sale

pre 9 godina

Zar vrhovni vodja nije rekao da nema zaposljavanja u javnom sektoru? Ja sam nesto tako cuo. A i ne znam koja je svrha komunalnoj policiji i ovako nista ne rade.

Vladimir

pre 9 godina

A ovamo si ukinuo sva davanja trudnicama! Sram da te bude Sinisa Mali! Ocigledno je u pitanju uhlebljenje SNS pristalica na nas racun....

vaga na 2

pre 9 godina

Trebao je reci "Mi zelimo da zaposlimo svoje botove, jeste da za trudnice, penzionere i socijalne slucajeve nemamo para ali za botove ce biti."

vaga na 2

pre 9 godina

Trebao je reci "Mi zelimo da zaposlimo svoje botove, jeste da za trudnice, penzionere i socijalne slucajeve nemamo para ali za botove ce biti."

Sale

pre 9 godina

Zar vrhovni vodja nije rekao da nema zaposljavanja u javnom sektoru? Ja sam nesto tako cuo. A i ne znam koja je svrha komunalnoj policiji i ovako nista ne rade.

Đole

pre 9 godina

"Gradonačelnik Beograda se zahvalio pripadnicima Komunalne policije na angažovanosti tokom poplava jer su pomagali kako u prihvatnim centrima"

Pomagali? Pomagali?? Lično sam bio u Areni i PIM Krnjača gde su komunalci "pomagali" tako što su stajali ispred i pušili cigare dok su volonteri radili. Ako bi nam nešto i zatrebalo i mi se obratili njima, odgovor je bio znan "nemam pojma, ne zanima me, neću". Tako su oni pomagali. Tako inače rade svoj posao.

Nikad više đubreta po ulicama, nikad više prosjačenja, nikad više nelegalnog parkiranja. Svaki dan staro đubre oko Cvetkove pijace (ne buvljak, nego đubre), po podu se prodaje sve i svašta pocepano, izgleda gore nego Zimbabve. A da ne pričam na šta sve to liči nakon što "prodavci" završe "radni dan". A nijednog komunalca na vidiku.

SRAMOTA.

Jel to ta racionalizacija, Mali? Jel to taj vaš sjajan program za Beograd, Vučiću? Ukinuli ste subvencije onima kojima je najpotrebnije, kancelariju za mlade, prevoz je na staklenim nogama, a vi zapošljavate još 1000 komunalaca, sigurno vaših partijskih kadrova. Vi ste najveća sramota koja se desila ovom gradu.

Modesty

pre 9 godina

Ako budu nastavili da kažnjavaju cvećarke i besomučno proveravaju da li kučići imaju čip, dok, bar po Dorćolu, muzika trešti do jutra, roštilj smrdi od sabajle, a besni automobili se parkiraju s obe strane kolovoza... bolje da ih nema uopšte.

Vladimir

pre 9 godina

A ovamo si ukinuo sva davanja trudnicama! Sram da te bude Sinisa Mali! Ocigledno je u pitanju uhlebljenje SNS pristalica na nas racun....

kraja

pre 9 godina

...nema para za penzionere, decu, porodilje, subvencije za sirotinju...
...ima za hiljade novih policajaca koji nemaju pojma sta im je u opisu posla...
...samo napred vucicu, sam sebe ces srusiti...

WN

pre 9 godina

Imam par slika dragih nam komunalaca koji se vozikaju bez pojasa...a na pitanje zasto se ne vezuju, dobih odgovor da ih ometa u radu!!!! Na kraju me je jedan od njih legitimisao kao sumnjivo lice...Vrištanje od smeha

Nikola

pre 9 godina

A onda cete da smanjujete plate u javnom sektoru i penzionerima... Da ovi sto nemaju nista da rade imaju platu i voze se po ulicama puni kompleksa...
BTW. Radim kod privatnika i od moje plate se odbija da se njima neradnicima da!!!

talas

pre 9 godina

Jesu li to oni koji stoje parkirani pored Dejtonke i jedan cita novine u sluzbenim kolima a drugi legitimise ljude koji nemaju kartu u autobusu. I kad ih covek pita, zasto se ne parkiraju 50 metara dalje, jer tako daju los primer narusavanja komunalnog reda bahato odgovaraju da su na zadatku.

Aleksandar

pre 9 godina

Kad je Đilas stvorio ovu takozvanu komunalnu policiju, iliti agenciju za zaposljavanje stranacke vojske nazivali su ga 'Đitler'. Jer ih je uveo da bi povećao profit bus plusa. To je, pored bus plusa, bio glavni adut naprednjaka protiv Đitlera. A sada ovi manijaci planiraju da dovedu 5 PUTA više komunalne policije, da im prošire ovlašćenja, a bus plusu samo da promene ime. Da ne govorim o ukidanju socijalnih davanja i bahatosti. Možda tako mogu da mrače i oblače po ostatku Srbije, ali su u Bg-u pukli na narednim izborima. Kako stvari stoje za sada- Đitlera ćemo od blata praviti. Sad but true.

milan26

pre 9 godina

Znaci jos veci udar na gradski budzet koji je satro "prazan"! Pogasili ste razne pomoci najugrozenijim, kancelariju za malade... a za nove lezilebovice ima mesta! Vrlo je prost odgovor, treba zaposliti svoje glasace i poslusnike, bilo im je obecano u kampanji jer su bili verni i vredni tokom tih izbornih dana, pa da se oduze ljudima, tako to ide! Sramota! Ali sta drugo ocekivati od Malog! Realno!

naprednjak

pre 9 godina

nema para za trudnice i svratišta za siročad,a ima za nepotrebnu komunalnu policiju?!Ko će to da plati i zašto se nagomilava administracija uprkos zabranama?

norrin.radd

pre 9 godina

Komunalana policija ne treba efikasnije da "posluje" nego treba da efikasnije da radi! Pa nije to preduzece za punjenje budzeta i vasih dzepova vec servis grada i gradjana.
Povecanjem broja cete sigurno povecati "poslovanje" ali red, mir i sigurnost tesko...

Stefke

pre 9 godina

Čitaj pažljivo, "i vozila za vanredne situacije", znači blindirana i interventna vozila, šira ovlašćenja da hapse i privode su skoro uveli, još im fale samo duge cevi, i eto privatne sns vojske finansirane našim parama. Setite se ludila 1933, do 1939 je već sve bilo mnogo jasnije da ne kažem transparentnije, 1945 su nestali tj. njihova ideologija nije nestala, prešla je preko okeana i postala demokratija na njihov nuklearni način.

Bojan

pre 9 godina

Super, evo uhllebljenja za SNS partijase. Najbolje bi bilo da bude na 1 zaposlenog, 1 komunalni policajac i 1 penzioner. Onda bi imali podrsku i preko 50%.

marsupilami

pre 9 godina

Mene interesuje sta je tacno posao komunalne policije? Da li je to reagovanje po prijavi buke u toku noci? Posto ja cesto trpim buku u toku noci iz neidentifikovanih izvora iz pravca reke, a zivim na Vracaru. Zvuci cudno, znam. U subotu je recimo buka trajala do pola 6 izjutra, a tuce kao da bubnji ispred zgrade. Kad pozovem komunalnu podmevaju se, posto ne mogu da kazem odakle buka dopire. Naravno, nemoguce je da je samo ja cujem, kako li je tek onima koji zive blizu tog izvora? Cini mi se da moj slucaj nije usamljen https://www.facebook.com/pages/Beogra%C4%91ani-protiv-no%C4%87ne-buke/119908701409975 .
Mozda je posao komunalne policije ukazivanje na problem, ako ne uklanjanje, dzipova i drugih velikih automobila koji zauzimaju trotoare sirom Vracara? Mada mi ne deluje tako, posto prolaze pored njih ne reagujuci. Valjda se plaze vlasnika i njihove reakcije, sta li ?!
Ili su mozda oni zaduzeni samo za uklanjanje prodavaca koji jedva spajaju kraj s krajem prodajuci sitnice oko pijaca?

Nick_Cave

pre 9 godina

To je to,osim drzavnih sluzbenika,bice nam potrrebno jos vise ljudi koji nemaju tacan opis posla,ne odgovaraju za svoj rad i uzivaju u lebu bez motike.
Tuga od drzave :(

nebojsa bg

pre 9 godina

i ja cu kao beogradjanin da se zapitam kao I vecina komentatora-cemu opste sluzi ta komunalna policija?ja ih samo vidjam kako prolaze kolima.NIKADA,slovima I brojem,ih nisam video pored neke pijace,pored nekog kvara na putu,pukle cevi,itd,itd..samo prolaze po dvojica u onim belim Mazdama.

ivan

pre 9 godina

Diletant. Za veća ovlašćenja ne treba da pita MUP, već Ustav. A odgovor je tu jasan. Ja u stvari i ne znam kako iko može da preuzme bilo koji deo iz nadležnosti policije.

Milentije

pre 9 godina

Ako komsijino kuce kaki u hodniku zgrade, i ako ja zamolim komsiju da povede racuna i da obrise iza kuceta, i ako on kaze da ga je bas briga, i ako ja to prijavim komunalnoj policiji i ako ona to ne resi bez video snimka kuceta koje vrsi nuzdu... Oostavljam pitanje cemu to zapravo sluzi?

Кривокапић

pre 9 godina

Ово су твоје идеје? Још више полиције? Београд није овако лоше изгледао још од 1995. После Ђиласовог незнања, долази СНС дилетантизам.

Banda Korumpirana

pre 9 godina

Deset puta vise pasa lutalica u svim gradovima (narocito u smederevu)
Naravno njih nije briga za to, bitno je da setkaju parkom i kao drze javni red i mir.
I naravno proganjaju seljake koji posteno prodaju jaja tresnje i jagode.I to malo leba im otimaju.

Najjace mi je bilo setam ja parkom preko puta 10-ak pasa lutalica bacaju smece iz kanti i laju,a komunalna prolazi pored mene caskajuci medjusobno,a sto nam grad lici na deponiju to je nebitno.Bitno je da plata tece!

jovan

pre 9 godina

ovde se radi o tome po principu uzmi ili ostavi,celoj komunalnoj policiji se smanjuje plata u proseku za 50% pa ce imati oko 30 hilada,a od onih drugih 50% se primaju novi policajci stranacki vojnici i u medije se izlazi kako se smanjuje nezaposlenost,slicno je uradjeno na aerodromu

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

maxy

pre 9 godina

Kada će komunalna policija početi da radi svoj posao? Lepo da sednu u automobil i umesto što odu na ćevape i pečenje, mogu da patroliraju gradom, opominju i pišu kazne onima koji uzurpiraju javne površine, od zelenih površina prave deponije, otpad sa gradilišta raznose na sve strane, ne suzbijaju ambroziju i sl. Neka se malo manu uličnih prodavaca i počnu da zavode red i na drugim mestima.
Shvatam ja da ste pretežno angažovali partijski kadar za ove poslove, ali pošto već primaju platu, mogli bi nešto i da rade.

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

Pera

pre 9 godina

Po kom osnovu komunalci privode gradjane???

Pa oni nemaju skole za to niti poznaju zakone!

Meni je nekakav momak u komunalnoj uniformi hteo da pise kaznu za propisno zaustavljanje sa moje strane, preko 5m od raskrsnice, ne postoji znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje i imao sam sva cetiri ukljucena i parkiran uz ivicu. Dok su oni njihov dzip parkirali na ulaz u garazu gde jasno stoji znak da je zabranjeno i zaustavljanje i zasao covek meni da pise kaznu a ja se zadrzao ispod minuta na toj lokaciji. Na moju salvu pravila sa kojima sam ga upoznao samo mi je rekao " da me pusta".

Dragan

pre 9 godina

Kad cu da procitam nesto korisnije i bolje?Na primer pet puta vise radnika u proizvodnji,pet puta manje nezaposlenih,pet puta povecan izvoz,pet puta uvecan standard gradjana itd itd,ovo sto se sad da primetiti je represija i samo represija u vestackom punjenju budzeta preko ovakvih ili slicnih sluzbi koji se finansiraju od realnog sektora u ovoj zemlji!!!!!

Bane

pre 9 godina

Postoji jednostavno rešenje bez dodatnog zapošljavanja - preraspodela zaposlenih. Iz svih javnih službi (opštine, ministarstva, javna preduzeća, agencije i sl.) gde postoji višak zaposlenih, potrebno je deo zaposlenih prebaciti u komunalnu policiju. Naplatom mandatnih kazni nelegalnim uličnim prodavcima punili bi budžet grada i zaradili svoju platu, a borba protiv sive ekonomije bila bi efikasnija.

Vox populi

pre 9 godina

Samo bi bilo dobro da gradonačelnik prethodno pronađe odgovarajuću zgradu gde će ih smestiti, zajedno sa voznim parkom. Ko živi u neposrednom susedstvu sedišta KP, zna o čemu se radi jer ih svakodnevno, naročito nedeljom, u rane jutarnje sate budi buka koju stvaraju pripadnici ove službe. Vozni park im se nalazi tik ispod prozora susednih stambenih zgrada a blokiraju još najmanje 15 mesta za parkiranje u dve ulice koja bi građani koji mogli da koriste jer plaćaju tu obavezu Parking servisu a moraju svakog dana da kruže okolnim ulicama da pronađu mesto za svoj automobil.

Dejca

pre 9 godina

Kad im je prošle godine prošao reatest za gas oni sad mogu da nam rade šta hoće, niko se nebuni.
Po stoti put kažem pravićemo mi Miloševića od blata.

kritika

pre 9 godina

kako radi taj fantomski organ:

covek se parkira u sred parka na TRI dana, pozovem, kazu nisu nadlezni, sto su doduse rekli u supu vracar, kao i u parking servisu. na kraju je ispalo da je nadlezna komunalna inspekcija pri opstini koja radi posao umesto njih.

hostel registrovao kafanu kao klub i radi do 4 u praksi dokle hoce. Remecenje javnog reda i mira, komunalna izlazi i treba im sat vremena za razdraljinu od 1 km udaljenosti, prodju pored, ne izadju iz kola i pitaju pijanog gosta koji povraca ispred, je l ima ovde neke buke, on obrise ust ai kaze nema, a ovi odu.

E to je komnalna policja kojoj trebaju dodatni ljudi. Majko mila.

Čika Miloje, pozdrav iz Vranja

pre 9 godina

U vranju ih ima ko žutih mrava. Komunalna policija i komunalna inspekcija su u istoj zgradi. Zapošljavaju više neradnika i parazita nego sve ostale institucije zajedno. Živim u zgradi preko puta njih i svaki dan ih gledam. Po ceo dan piju kafe, puše cigarete, na jednoj terasi po 10 njih, kikoću se, i pravo da vam kažem ne može da se diše od njih. Toliko galame da mi dođe da zovem policiju da ih smiri.

salender

pre 9 godina

naravno, ali zato ste zabranili primanje med sestara-tehnicara. Pa tako jedna radi na njih 20 u smeni (mislim na bolnice) . Nije samo stvar u tome sto ona riknjava, najžalije od svega je što pacijent ne može imati adekvatnu uslugu zbog malog broja osoblja. Ali to naravno nikoga ne zanima. Jer država od njih nema profit, ali od komunalaca se nada da ce imati, tako što će visiti po gradskim autobisima i legitimisati svakog putnika koji nema kartu , treba se plaćati karta,ali trebalo bi i cena iste biti razumnija (s' obzirom na plate gradjana). Plate padaju, političari se nadaju da će još pasti, da će moći da skrešu još koji dinar od plata. A i trude se na sve moguće načine da što više novca izvade iz naših džepova na razne načine, plačanjem kojekakvih taksi koje samo kod nas postoje , uvodjenjem administracije ili povećanjem iste, pa tako i pored plaćanja taksi, ti još i gubiš dragoceno vreme zbog ft1p (fali ti jedan papir)... Kako stoje stvari nadu u bolje sutra ovde gubim svakim danom. Ne bih voleo da odem iz ove zemlje, ali moraću , jer život će nam proći u čekanju boljeg sutra, koje kao nikada neće doći.

mira

pre 9 godina

Mnogo jeftinije i efikasnije je da kao svuda u modernim gradovima postave KAMERE! Lepo te uslikaju kada pravis glupost, platis odgovarajucu kaznu i gotovo. A ne da izdrzavas gomilu policajaca koji jure samo sitnu raju, a oni sa dzipovima nepoznatog porekla se bahate na sve strane.

mima

pre 9 godina

ukinuli ste za porodilje ukinuli knjige za decu a zaposljavate nekakvu svoju policiju?za to imate para? narod ce vas pamtiti kao najgore ikada.

NikolaD

pre 9 godina

Pa necu valjda da budem aktivista pet godina za dzabe, od vrata do vrata, subote, nedelje, naradio sam se za 5 ljudi.
Dobro su se setili!

Vojislav Todorović, Beograd

pre 9 godina

Da li to znači da centar Beograda više neće izgledati kao jalija? Da u parkovima nove klupe neće odmah biti iškrabane, a kandelabri izlepljeni oglasima kao seoske bandere? Da li to znači da sveže okrečene fasade zakonom zaštićenih zgrada neće biti ispisane "patriotskim" porukama likova koji pojma nemaju ni gde su, ni šta i koliko vredi u Beogradu? Ili će, možda, komunalci da služe umesto ridžovana, što je najverovatniji razlog povećanja njihovog broja...

Goran

pre 9 godina

Ako ce vec da trose pare, bolje da popune redove u policiji sa osobljem kojem su platili naprednu obuku, a da ostatak iskoriste da poboljsaju opremljenost policije generalno. Sramota je da oni koji sluze MUP-u, a zaista im sluze - oni ne rade, nemaju makar osnovne potrebe zadovoljene. Kakva je to normalna drzava u kojoj policajac mora da krpi svoje ciple milion puta na sopstvenu ruku, da ne bi ulicom isao pocepan.

povećati efikasnost rada postojećeg kadra

pre 9 godina

Gradske vlasti bi trebalo da kroz bolje zakone i propise učine rad komunalne policije, inspekcija i drugih službi efikasnijim. Evo jednog primera gde komunalna inspekcija interveniše zbog preglasne muzike (koju vlasnik antenskih sistema za internet i televiziju i njegovi radnici koriste da po celu noć maltretiraju stanare na višim spratovima koji se protive postavljanju emisionih antena). Komunalna policija u ovakvim slučajevima ima veoma mala ovlašćenja i na licu mesta može samo da naplati kaznu od nekih 2000 RSD (što je neznatan iznos u odnosu na profit koji taj vlasnik ima), a ako se ne otvore vrata komunalnoj policiji, piše se prijava koja se prosleđuje komunalnoj inspekciji opštine, gde zbog korupcije efekat po prijavi izostaje, a maltretiranje stanara se nastavlja bez ikakvih posledica po siledžija. Posebna je priča kad se izbegava primanje poziva, što svakako treba da se efikasnije reši. U ovakvim slučajevima gde se radnja ponavlja, treba da se uključi i policija i da se pozovu prestupnici na razgovor, a ukoliko dalje nastave sa uznemiravanjima, to očigledno da njihova reakcija nije normalna, pa je potrebno da se uključi i psihijatrijski tretman.
Gradska vlast takođe treba da stvori mehanizme za pooštravanje kontrole predmeta u inspekcijama gde je najviše korupcije (naročito u opštinama).
Novo zapošljavanje neće uticati na efikasnost službi, ukoliko su ovlašćenja mala i ako ne postoji kontrola rada.

svasta.

pre 9 godina

Super. Otimajte od uciteljica, lekara i policajaca za ljude u crnim uniformama. Samo napred. Svaja cast, i cestitke, i onima koji su izasli na izbore, i onima koji nisu, a najvise zutacima koji su ove porodili.

AndnjelkoS

pre 9 godina

Nasem se narodu definitivno ne moze udovoljiti! Kada nema dovoljno komunalnih policajaca, onda eto ne rade nista (iz razloga sto ih nema dovoljno), kada neko predlozi da se taj broj poveca , radi poboljsanja efikasnosti rada, onda eto ospemo paljbu jer svi sve rade "protiv" nas! Ne vidim kakve zavere se traze u tome sto bi grad imao veci broj komunalnih policajaca koji ce samim tim sto ih ima vise biti dostupniji i efikasniji!!!!

kvazikomunalci

pre 9 godina

Najgore je sto od tih komunalaca nema nikakve koristi. U Surcinu svako vece cim padne mrak nesnosan dim prekriva veliki deo naselja, sve do jutarnjih sati. To se godinama dogadja. Prijavljivano tim tzv komunalcima, nista nije reseno, trujemo se dok ne pocrkamo. Katastrofa, ti komunacli su bacene pare jer ne donose ni korist koja nam je neophodna- (iole) cist vazduh.

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da treba vise komunalnih policajaca iz razloga sto ce Beograd biti mnogo cistiji i uredjenji grad. Realno 300 policajaca ne moze "pokriti" ceo grad.

AndnjelkoS

pre 9 godina

Nasem se narodu definitivno ne moze udovoljiti! Kada nema dovoljno komunalnih policajaca, onda eto ne rade nista (iz razloga sto ih nema dovoljno), kada neko predlozi da se taj broj poveca , radi poboljsanja efikasnosti rada, onda eto ospemo paljbu jer svi sve rade "protiv" nas! Ne vidim kakve zavere se traze u tome sto bi grad imao veci broj komunalnih policajaca koji ce samim tim sto ih ima vise biti dostupniji i efikasniji!!!!

Homo politicus

pre 9 godina

Naravno da treba vise komunalnih policajaca iz razloga sto ce Beograd biti mnogo cistiji i uredjenji grad. Realno 300 policajaca ne moze "pokriti" ceo grad.

Bane

pre 9 godina

Postoji jednostavno rešenje bez dodatnog zapošljavanja - preraspodela zaposlenih. Iz svih javnih službi (opštine, ministarstva, javna preduzeća, agencije i sl.) gde postoji višak zaposlenih, potrebno je deo zaposlenih prebaciti u komunalnu policiju. Naplatom mandatnih kazni nelegalnim uličnim prodavcima punili bi budžet grada i zaradili svoju platu, a borba protiv sive ekonomije bila bi efikasnija.

Dejca

pre 9 godina

Kad im je prošle godine prošao reatest za gas oni sad mogu da nam rade šta hoće, niko se nebuni.
Po stoti put kažem pravićemo mi Miloševića od blata.

Stefke

pre 9 godina

Čitaj pažljivo, "i vozila za vanredne situacije", znači blindirana i interventna vozila, šira ovlašćenja da hapse i privode su skoro uveli, još im fale samo duge cevi, i eto privatne sns vojske finansirane našim parama. Setite se ludila 1933, do 1939 je već sve bilo mnogo jasnije da ne kažem transparentnije, 1945 su nestali tj. njihova ideologija nije nestala, prešla je preko okeana i postala demokratija na njihov nuklearni način.

vaga na 2

pre 9 godina

Trebao je reci "Mi zelimo da zaposlimo svoje botove, jeste da za trudnice, penzionere i socijalne slucajeve nemamo para ali za botove ce biti."

Pera

pre 9 godina

Po kom osnovu komunalci privode gradjane???

Pa oni nemaju skole za to niti poznaju zakone!

Meni je nekakav momak u komunalnoj uniformi hteo da pise kaznu za propisno zaustavljanje sa moje strane, preko 5m od raskrsnice, ne postoji znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje i imao sam sva cetiri ukljucena i parkiran uz ivicu. Dok su oni njihov dzip parkirali na ulaz u garazu gde jasno stoji znak da je zabranjeno i zaustavljanje i zasao covek meni da pise kaznu a ja se zadrzao ispod minuta na toj lokaciji. Na moju salvu pravila sa kojima sam ga upoznao samo mi je rekao " da me pusta".

Кривокапић

pre 9 godina

Ово су твоје идеје? Још више полиције? Београд није овако лоше изгледао још од 1995. После Ђиласовог незнања, долази СНС дилетантизам.

nebojsa bg

pre 9 godina

i ja cu kao beogradjanin da se zapitam kao I vecina komentatora-cemu opste sluzi ta komunalna policija?ja ih samo vidjam kako prolaze kolima.NIKADA,slovima I brojem,ih nisam video pored neke pijace,pored nekog kvara na putu,pukle cevi,itd,itd..samo prolaze po dvojica u onim belim Mazdama.

Vojislav Todorović, Beograd

pre 9 godina

Da li to znači da centar Beograda više neće izgledati kao jalija? Da u parkovima nove klupe neće odmah biti iškrabane, a kandelabri izlepljeni oglasima kao seoske bandere? Da li to znači da sveže okrečene fasade zakonom zaštićenih zgrada neće biti ispisane "patriotskim" porukama likova koji pojma nemaju ni gde su, ni šta i koliko vredi u Beogradu? Ili će, možda, komunalci da služe umesto ridžovana, što je najverovatniji razlog povećanja njihovog broja...

Goran

pre 9 godina

Ako ce vec da trose pare, bolje da popune redove u policiji sa osobljem kojem su platili naprednu obuku, a da ostatak iskoriste da poboljsaju opremljenost policije generalno. Sramota je da oni koji sluze MUP-u, a zaista im sluze - oni ne rade, nemaju makar osnovne potrebe zadovoljene. Kakva je to normalna drzava u kojoj policajac mora da krpi svoje ciple milion puta na sopstvenu ruku, da ne bi ulicom isao pocepan.

salender

pre 9 godina

naravno, ali zato ste zabranili primanje med sestara-tehnicara. Pa tako jedna radi na njih 20 u smeni (mislim na bolnice) . Nije samo stvar u tome sto ona riknjava, najžalije od svega je što pacijent ne može imati adekvatnu uslugu zbog malog broja osoblja. Ali to naravno nikoga ne zanima. Jer država od njih nema profit, ali od komunalaca se nada da ce imati, tako što će visiti po gradskim autobisima i legitimisati svakog putnika koji nema kartu , treba se plaćati karta,ali trebalo bi i cena iste biti razumnija (s' obzirom na plate gradjana). Plate padaju, političari se nadaju da će još pasti, da će moći da skrešu još koji dinar od plata. A i trude se na sve moguće načine da što više novca izvade iz naših džepova na razne načine, plačanjem kojekakvih taksi koje samo kod nas postoje , uvodjenjem administracije ili povećanjem iste, pa tako i pored plaćanja taksi, ti još i gubiš dragoceno vreme zbog ft1p (fali ti jedan papir)... Kako stoje stvari nadu u bolje sutra ovde gubim svakim danom. Ne bih voleo da odem iz ove zemlje, ali moraću , jer život će nam proći u čekanju boljeg sutra, koje kao nikada neće doći.

Sale

pre 9 godina

Zar vrhovni vodja nije rekao da nema zaposljavanja u javnom sektoru? Ja sam nesto tako cuo. A i ne znam koja je svrha komunalnoj policiji i ovako nista ne rade.

Vladimir

pre 9 godina

A ovamo si ukinuo sva davanja trudnicama! Sram da te bude Sinisa Mali! Ocigledno je u pitanju uhlebljenje SNS pristalica na nas racun....

Modesty

pre 9 godina

Ako budu nastavili da kažnjavaju cvećarke i besomučno proveravaju da li kučići imaju čip, dok, bar po Dorćolu, muzika trešti do jutra, roštilj smrdi od sabajle, a besni automobili se parkiraju s obe strane kolovoza... bolje da ih nema uopšte.

Nikola

pre 9 godina

A onda cete da smanjujete plate u javnom sektoru i penzionerima... Da ovi sto nemaju nista da rade imaju platu i voze se po ulicama puni kompleksa...
BTW. Radim kod privatnika i od moje plate se odbija da se njima neradnicima da!!!

ivan

pre 9 godina

Diletant. Za veća ovlašćenja ne treba da pita MUP, već Ustav. A odgovor je tu jasan. Ja u stvari i ne znam kako iko može da preuzme bilo koji deo iz nadležnosti policije.

WN

pre 9 godina

Imam par slika dragih nam komunalaca koji se vozikaju bez pojasa...a na pitanje zasto se ne vezuju, dobih odgovor da ih ometa u radu!!!! Na kraju me je jedan od njih legitimisao kao sumnjivo lice...Vrištanje od smeha

Aleksandar

pre 9 godina

Kad je Đilas stvorio ovu takozvanu komunalnu policiju, iliti agenciju za zaposljavanje stranacke vojske nazivali su ga 'Đitler'. Jer ih je uveo da bi povećao profit bus plusa. To je, pored bus plusa, bio glavni adut naprednjaka protiv Đitlera. A sada ovi manijaci planiraju da dovedu 5 PUTA više komunalne policije, da im prošire ovlašćenja, a bus plusu samo da promene ime. Da ne govorim o ukidanju socijalnih davanja i bahatosti. Možda tako mogu da mrače i oblače po ostatku Srbije, ali su u Bg-u pukli na narednim izborima. Kako stvari stoje za sada- Đitlera ćemo od blata praviti. Sad but true.

maxy

pre 9 godina

Kada će komunalna policija početi da radi svoj posao? Lepo da sednu u automobil i umesto što odu na ćevape i pečenje, mogu da patroliraju gradom, opominju i pišu kazne onima koji uzurpiraju javne površine, od zelenih površina prave deponije, otpad sa gradilišta raznose na sve strane, ne suzbijaju ambroziju i sl. Neka se malo manu uličnih prodavaca i počnu da zavode red i na drugim mestima.
Shvatam ja da ste pretežno angažovali partijski kadar za ove poslove, ali pošto već primaju platu, mogli bi nešto i da rade.

Čika Miloje, pozdrav iz Vranja

pre 9 godina

U vranju ih ima ko žutih mrava. Komunalna policija i komunalna inspekcija su u istoj zgradi. Zapošljavaju više neradnika i parazita nego sve ostale institucije zajedno. Živim u zgradi preko puta njih i svaki dan ih gledam. Po ceo dan piju kafe, puše cigarete, na jednoj terasi po 10 njih, kikoću se, i pravo da vam kažem ne može da se diše od njih. Toliko galame da mi dođe da zovem policiju da ih smiri.

Đole

pre 9 godina

"Gradonačelnik Beograda se zahvalio pripadnicima Komunalne policije na angažovanosti tokom poplava jer su pomagali kako u prihvatnim centrima"

Pomagali? Pomagali?? Lično sam bio u Areni i PIM Krnjača gde su komunalci "pomagali" tako što su stajali ispred i pušili cigare dok su volonteri radili. Ako bi nam nešto i zatrebalo i mi se obratili njima, odgovor je bio znan "nemam pojma, ne zanima me, neću". Tako su oni pomagali. Tako inače rade svoj posao.

Nikad više đubreta po ulicama, nikad više prosjačenja, nikad više nelegalnog parkiranja. Svaki dan staro đubre oko Cvetkove pijace (ne buvljak, nego đubre), po podu se prodaje sve i svašta pocepano, izgleda gore nego Zimbabve. A da ne pričam na šta sve to liči nakon što "prodavci" završe "radni dan". A nijednog komunalca na vidiku.

SRAMOTA.

Jel to ta racionalizacija, Mali? Jel to taj vaš sjajan program za Beograd, Vučiću? Ukinuli ste subvencije onima kojima je najpotrebnije, kancelariju za mlade, prevoz je na staklenim nogama, a vi zapošljavate još 1000 komunalaca, sigurno vaših partijskih kadrova. Vi ste najveća sramota koja se desila ovom gradu.

Milentije

pre 9 godina

Ako komsijino kuce kaki u hodniku zgrade, i ako ja zamolim komsiju da povede racuna i da obrise iza kuceta, i ako on kaze da ga je bas briga, i ako ja to prijavim komunalnoj policiji i ako ona to ne resi bez video snimka kuceta koje vrsi nuzdu... Oostavljam pitanje cemu to zapravo sluzi?

marsupilami

pre 9 godina

Mene interesuje sta je tacno posao komunalne policije? Da li je to reagovanje po prijavi buke u toku noci? Posto ja cesto trpim buku u toku noci iz neidentifikovanih izvora iz pravca reke, a zivim na Vracaru. Zvuci cudno, znam. U subotu je recimo buka trajala do pola 6 izjutra, a tuce kao da bubnji ispred zgrade. Kad pozovem komunalnu podmevaju se, posto ne mogu da kazem odakle buka dopire. Naravno, nemoguce je da je samo ja cujem, kako li je tek onima koji zive blizu tog izvora? Cini mi se da moj slucaj nije usamljen https://www.facebook.com/pages/Beogra%C4%91ani-protiv-no%C4%87ne-buke/119908701409975 .
Mozda je posao komunalne policije ukazivanje na problem, ako ne uklanjanje, dzipova i drugih velikih automobila koji zauzimaju trotoare sirom Vracara? Mada mi ne deluje tako, posto prolaze pored njih ne reagujuci. Valjda se plaze vlasnika i njihove reakcije, sta li ?!
Ili su mozda oni zaduzeni samo za uklanjanje prodavaca koji jedva spajaju kraj s krajem prodajuci sitnice oko pijaca?

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

Nick_Cave

pre 9 godina

To je to,osim drzavnih sluzbenika,bice nam potrrebno jos vise ljudi koji nemaju tacan opis posla,ne odgovaraju za svoj rad i uzivaju u lebu bez motike.
Tuga od drzave :(

milan26

pre 9 godina

Znaci jos veci udar na gradski budzet koji je satro "prazan"! Pogasili ste razne pomoci najugrozenijim, kancelariju za malade... a za nove lezilebovice ima mesta! Vrlo je prost odgovor, treba zaposliti svoje glasace i poslusnike, bilo im je obecano u kampanji jer su bili verni i vredni tokom tih izbornih dana, pa da se oduze ljudima, tako to ide! Sramota! Ali sta drugo ocekivati od Malog! Realno!

Banda Korumpirana

pre 9 godina

Deset puta vise pasa lutalica u svim gradovima (narocito u smederevu)
Naravno njih nije briga za to, bitno je da setkaju parkom i kao drze javni red i mir.
I naravno proganjaju seljake koji posteno prodaju jaja tresnje i jagode.I to malo leba im otimaju.

Najjace mi je bilo setam ja parkom preko puta 10-ak pasa lutalica bacaju smece iz kanti i laju,a komunalna prolazi pored mene caskajuci medjusobno,a sto nam grad lici na deponiju to je nebitno.Bitno je da plata tece!

Dragan

pre 9 godina

Kad cu da procitam nesto korisnije i bolje?Na primer pet puta vise radnika u proizvodnji,pet puta manje nezaposlenih,pet puta povecan izvoz,pet puta uvecan standard gradjana itd itd,ovo sto se sad da primetiti je represija i samo represija u vestackom punjenju budzeta preko ovakvih ili slicnih sluzbi koji se finansiraju od realnog sektora u ovoj zemlji!!!!!

Vox populi

pre 9 godina

Samo bi bilo dobro da gradonačelnik prethodno pronađe odgovarajuću zgradu gde će ih smestiti, zajedno sa voznim parkom. Ko živi u neposrednom susedstvu sedišta KP, zna o čemu se radi jer ih svakodnevno, naročito nedeljom, u rane jutarnje sate budi buka koju stvaraju pripadnici ove službe. Vozni park im se nalazi tik ispod prozora susednih stambenih zgrada a blokiraju još najmanje 15 mesta za parkiranje u dve ulice koja bi građani koji mogli da koriste jer plaćaju tu obavezu Parking servisu a moraju svakog dana da kruže okolnim ulicama da pronađu mesto za svoj automobil.

NikolaD

pre 9 godina

Pa necu valjda da budem aktivista pet godina za dzabe, od vrata do vrata, subote, nedelje, naradio sam se za 5 ljudi.
Dobro su se setili!

mira

pre 9 godina

Mnogo jeftinije i efikasnije je da kao svuda u modernim gradovima postave KAMERE! Lepo te uslikaju kada pravis glupost, platis odgovarajucu kaznu i gotovo. A ne da izdrzavas gomilu policajaca koji jure samo sitnu raju, a oni sa dzipovima nepoznatog porekla se bahate na sve strane.

povećati efikasnost rada postojećeg kadra

pre 9 godina

Gradske vlasti bi trebalo da kroz bolje zakone i propise učine rad komunalne policije, inspekcija i drugih službi efikasnijim. Evo jednog primera gde komunalna inspekcija interveniše zbog preglasne muzike (koju vlasnik antenskih sistema za internet i televiziju i njegovi radnici koriste da po celu noć maltretiraju stanare na višim spratovima koji se protive postavljanju emisionih antena). Komunalna policija u ovakvim slučajevima ima veoma mala ovlašćenja i na licu mesta može samo da naplati kaznu od nekih 2000 RSD (što je neznatan iznos u odnosu na profit koji taj vlasnik ima), a ako se ne otvore vrata komunalnoj policiji, piše se prijava koja se prosleđuje komunalnoj inspekciji opštine, gde zbog korupcije efekat po prijavi izostaje, a maltretiranje stanara se nastavlja bez ikakvih posledica po siledžija. Posebna je priča kad se izbegava primanje poziva, što svakako treba da se efikasnije reši. U ovakvim slučajevima gde se radnja ponavlja, treba da se uključi i policija i da se pozovu prestupnici na razgovor, a ukoliko dalje nastave sa uznemiravanjima, to očigledno da njihova reakcija nije normalna, pa je potrebno da se uključi i psihijatrijski tretman.
Gradska vlast takođe treba da stvori mehanizme za pooštravanje kontrole predmeta u inspekcijama gde je najviše korupcije (naročito u opštinama).
Novo zapošljavanje neće uticati na efikasnost službi, ukoliko su ovlašćenja mala i ako ne postoji kontrola rada.

svasta.

pre 9 godina

Super. Otimajte od uciteljica, lekara i policajaca za ljude u crnim uniformama. Samo napred. Svaja cast, i cestitke, i onima koji su izasli na izbore, i onima koji nisu, a najvise zutacima koji su ove porodili.

kvazikomunalci

pre 9 godina

Najgore je sto od tih komunalaca nema nikakve koristi. U Surcinu svako vece cim padne mrak nesnosan dim prekriva veliki deo naselja, sve do jutarnjih sati. To se godinama dogadja. Prijavljivano tim tzv komunalcima, nista nije reseno, trujemo se dok ne pocrkamo. Katastrofa, ti komunacli su bacene pare jer ne donose ni korist koja nam je neophodna- (iole) cist vazduh.

norrin.radd

pre 9 godina

Komunalana policija ne treba efikasnije da "posluje" nego treba da efikasnije da radi! Pa nije to preduzece za punjenje budzeta i vasih dzepova vec servis grada i gradjana.
Povecanjem broja cete sigurno povecati "poslovanje" ali red, mir i sigurnost tesko...

talas

pre 9 godina

Jesu li to oni koji stoje parkirani pored Dejtonke i jedan cita novine u sluzbenim kolima a drugi legitimise ljude koji nemaju kartu u autobusu. I kad ih covek pita, zasto se ne parkiraju 50 metara dalje, jer tako daju los primer narusavanja komunalnog reda bahato odgovaraju da su na zadatku.

Bojan

pre 9 godina

Super, evo uhllebljenja za SNS partijase. Najbolje bi bilo da bude na 1 zaposlenog, 1 komunalni policajac i 1 penzioner. Onda bi imali podrsku i preko 50%.

naprednjak

pre 9 godina

nema para za trudnice i svratišta za siročad,a ima za nepotrebnu komunalnu policiju?!Ko će to da plati i zašto se nagomilava administracija uprkos zabranama?

kraja

pre 9 godina

...nema para za penzionere, decu, porodilje, subvencije za sirotinju...
...ima za hiljade novih policajaca koji nemaju pojma sta im je u opisu posla...
...samo napred vucicu, sam sebe ces srusiti...

Pandurovic

pre 9 godina

Treba povecavati broj svih vrsta policajaca do te mere da jednoga dana svaki gradjanin ima svog policajca, tako da ce rezim biti zasticen sa svih strana.Kod nas policija i vojska cuvaju rezimlije od naroda, a trebalo bi da je obratno, da ti isti cuvaju i stite narod od rezima.

jovan

pre 9 godina

ovde se radi o tome po principu uzmi ili ostavi,celoj komunalnoj policiji se smanjuje plata u proseku za 50% pa ce imati oko 30 hilada,a od onih drugih 50% se primaju novi policajci stranacki vojnici i u medije se izlazi kako se smanjuje nezaposlenost,slicno je uradjeno na aerodromu

kritika

pre 9 godina

kako radi taj fantomski organ:

covek se parkira u sred parka na TRI dana, pozovem, kazu nisu nadlezni, sto su doduse rekli u supu vracar, kao i u parking servisu. na kraju je ispalo da je nadlezna komunalna inspekcija pri opstini koja radi posao umesto njih.

hostel registrovao kafanu kao klub i radi do 4 u praksi dokle hoce. Remecenje javnog reda i mira, komunalna izlazi i treba im sat vremena za razdraljinu od 1 km udaljenosti, prodju pored, ne izadju iz kola i pitaju pijanog gosta koji povraca ispred, je l ima ovde neke buke, on obrise ust ai kaze nema, a ovi odu.

E to je komnalna policja kojoj trebaju dodatni ljudi. Majko mila.

mima

pre 9 godina

ukinuli ste za porodilje ukinuli knjige za decu a zaposljavate nekakvu svoju policiju?za to imate para? narod ce vas pamtiti kao najgore ikada.