Ponedeljak, 09.06.2014.

08:30

Ovako izgleda život tridesettrogodišnje device

Izvor: Salon.com

Ovako izgleda život tridesettrogodišnje device IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

I ja

pre 9 godina

Ja takodje nisam imao seks sve do 33-ce godine ali zbog mojih problema, zbog socijalne fobije i jos nekih drugih problema. Mislio sam da ce mi psiholozi pomoci da resim probleme ali sam se grdno prevario! A inace sam lep covek i devojke su se interesovale za mene. Ali sam se ja nadao da cu prvo resiti svoje probleme pa sam ih odbijao i trazio resenje za svoju muku. Ovo ljudi ne razumeju i nemaju razumevanja za psihicke probleme. Na kraju sam odustao od ideje da ce mi ikad biti bolje i rekao sebi "daj sta das" i imao seks u 33-coj godini. Kad sam toj devojci rekao istinu da mi je prva, ona se mnogo zacudila.

Ali meni seks nije toliko vazan koliko mi je vazno da resim moje probleme. A psiholozi su mi u tome malo pomogli! Nijedna vrsta terapije koju su smislili psiholozi mi nije pomogla. Vec nesto drugo...

Marko_BG

pre 9 godina

Svako ima neku svoju pricu i neku svoju muku, u medjuljudskim odnosima. I neke razloge. E sad, razlozi su cesto kombinovane prirode, subjektivno-pbjektivni, objektivno-subjektivni. Odnosno, objektivno povlaci subjektivno i obrnuto. Prema tome, razne uopstene floskule tipa 'rad na sebi' ili 'sve ce to doci na svoje kad tad', i jedno i drugo u raznim zivotnim slucajevima su cesto iluzije. Zasto iluzije? Pa zato sto ako neko objektivno nema potencijala, nema materijala nema mogucnosti da recimo 'radi na sebi'( jer npr prirodno genetski fizicki ruzan ne moze postati 'lepotan' nikakvim radom na sebi, osm mozda plasticnom operacijom), ostaje mu da ocajava. Ako uz to nema ni socijalne kompatibilnosti, onda naravno da je u corsokaku. Citam ovde u komentarima, a i ovaj covek iz teksta, sve zdravi pravi ljudi. i pitam se nesto...a da li ste se nekad zapitali kako je recimo invalidima, osobama sa invaliditetom, hendikepom(u kolicima, slepi, bez ruku, nogu, gluvonemi itd itd), koji su od strane drustva vec unapred pod stigmom kao odbaceni, nepozeljni. Kako je njima? Kako li je njima koji po prirodi svojih zdravstvenih teskoca, bivaju obelezeni neprekidnom borbom, a sto se ice ljubavnog zivota, seksualnog zivota u startu bivaju za ceo zivot zakinuti da cak i dodju u situaciju da ih bar neko primeti, pozeli i sl ? Narocito ovde kod nas u ovoj nasoj prepunoj predrasuda sredini.

veni, vidi, vici

pre 9 godina

@(www, 10. jun 2014 18:40)

Citiracu samo jednog psihologa kod koga sam bio zbog nekih tezih emotivnih problema. Kad sam poceo da mu pricam o roditeljima, odnosu sa familijom itd on me je prekinuo ostro i rekao: u redu, to je bilo pre 10 godina, a sta se desava sada, gde si ti sada, sta zelis sada ...

Ne mozes celog veka da krivis proslost za sadasnjost i da samo slezes ramenima i sazaljevas sam sebe. Kako da se iscupas iz toga i kako da krenes dalje? To je ono na sta ce ti vecina terapeuta samo reci: ah, pa moras sam da pronadjes svoj put, a ja sam samo tu da te posmatram (citaj: i uzmem ti pare za to).

Ne idite kod tih psiho-baba-vracara, ja sam bio kod troje njih i samo su me odrali i nista nisu uradili. Na kraju sam ukapirao da je sve u onoj staroj: u se i u svoje kljuse. I iscupao sam se sam.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD
(www, 10. jun 2014 18:40)

Nije bas tako kralju.Dobro mozda se puste u promet ali taj njihov promet moze da je debelo kosta jer nikad ne zna na kakve ce da naleti u zivotu.Ponavljam slazem da je najlakse danas devojkama ali isto tako(kao sto sam rekao)rizicno.!Dok za muskarce nije tako.Ali ako vukao neku traumu iz detinjastva koja se odraza na psihu,kao sto ima nas mnogih"to ne mora znaci da sad nisi u stanju da imas neku devojku uza sebe.Samo je pitanje vise sklop licnosti!Sta ta osoba zeli i da li zeli.Odnosno da li ta ima zelju i volju da nesto promeni kod sebe.Da pokusa nekako to da potisne.Tesko je to danas ide pogotovo ako je nekim ozbiljnim godinama a da nije vreme to pokusao da spreci,da ne dodje do gore stadijuma.

Neiskusan

pre 9 godina

Ja ima 25 godina i jos uvek nisam spavao ni sa jednom devojkom...pa sad vi meni se ismejavate koliko god hocete i mislite sta god hocete.Znajte da nisam gej vec nije naisla ona prava sa kojom bi imao zasigurno svaki dan a ne da jurim svaku lujku po ulicama samo zarad seks i pritom da navucem kojekakve bolesti.To mi ne treba u zivotu.!

Jedan

pre 9 godina

Pisem komentar samo da bih napomenuo pojedine,mozda cak i vecinu onih koji ili nisu procitali tekst ili nisu razumeli sta su procitali a pre ce biti prvo...covek nema problem da ima curu vec nija nasao onu sa kojom to zeli da uradi.Pa zar je to toliko tesko shvatiti danas?U kakvom mi vremenu zivimo?

www

pre 9 godina

roditelji su krivi zbog ovoga. pogresno vaspitanje. nece vam ljubav doci kao mamina vecera na tacni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (m, 10. jun 2014 09:41)

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD

..........

pre 9 godina

Svi vi koji ovde pisete zapravo govori jedno a to je da niko od vas nije siguran u sebe a kamoli u druge.Stoga morate nauciti kako da se nosite sa svime sto vas muci,tj da pobedite strahove koji su u vama"Da ne shvatite pogresno!Probleme imam ja isto takodje sa kojim se uspesno borim da ih prevazidjem bez obzira sto ide tesko.Borba je neprekidna!

intelektualni tip

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem osecanja u vecini spanskih serijala, ta vrsta strasti mi je malo zastrasujuca i totalno neprivlacna.

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

Čovek može da savlada svoje nagone i bude savršeno zdrav. Potrebna je samo volja. Monasi su zdraviji od mnogih svetovnih seksualno aktivnih ljudi. Mladi bi trebalo da se suzdravaju, a ovaj komičar je odavno trebao da se oženi.

MamaMia

pre 9 godina

Ako imas seksualnu potrebu a nije zadovoljena u problemu si. Ako je nemas moze znaciti ili da nesto u tebi 'jede' zivotnu energiju ili prosto da si tako vazdusast tip I tvojim venama ne tece vatra.Ima nas svakakvih,vazno je samo upoznati svoj seksualni identitet. Ja na zalost na tom polju teske bitke bijem, do mene dodju samo oni sa najjacim nagonom.Samo ludaci (ne mislim manijaci) koji ruse sve pred sobom da ostvare.Eto,samo me takvi osvoje.Lepo je imati sex sa dobrom hemijom ali sta da radimo,svi smo mi za nesto a za drugo smo malo manje

nije slucajno

pre 9 godina

Ne izgledam savrseno u svakom momentu. Ponekad mi se omane pa greskom (ne voljom, uopste se ne trudim) privucem nekog tipa koji me posle proganja, zlostavlja i ogovara do te mere da se plasim ljudi. Da mogu sa jednim normalno da razgovaram to ne bi bio problem, ali niti jedan tip na koga sam naletela nije hteo da razgovara sa mnom, pa makar da se dogovori da mozemo kulturno da raskinemo.

dosta kuknjave!

pre 9 godina

Svima sto ih devojke (navodno) nece:

Ovo sto cu vam reci sam nazalost ukapirao tek negde oko 23-24 godine zivota. Do tada sam imao problem s devojkama bas kao i ovaj lik. A onda sam shvatio neke stvari ... i tada mi se zivot promenio.

Nije tacno da vas devojke nece! One vas hoce itekako, ali zele da vide muskarca u vama, a ne drugara i baticu. Oslobodite muskarca koji cuci u vama i dozvolite mu da izadje na videlo! Zensko hoce musko i tacka. A musko znaci: neko ko je spreman da se za nju bori i da stane na crtu bilo kome i bilo cemu u zivotu da je zastiti. Ne mislim tu na grubu silu i pesnice, vec situacije koje nalazu da prema nekoj osobi ili nekom zivotnom problemu zauzmes cvrst stav, pokazes da si (mentalno) jak, dosledan, istrajan, hrabar, odlucan, disciplinovan. Ako joj pridjes kao drugar, braca i dobrica i ne napravis NA VREME pravi korak da joj pokazes sta zelis ona ce te voleti ali platonski, kao svog baticu. Nece osetiti seksualnu zelju prema tebi.

Sve sto treba da uradis je da muske vrline koje sam naveo razvijes kod sebe. Ako ih nemas biraj izmedju dve opcije. Prva je da intenzivno radis na sebi, da sebe promenis iz korena i kod sebe izgradis muske osobine. Nazalost, taj rad na sebi je bolan i traje dosta. Zato vecina frajera bira drugi, laksi put, a to je da lazes i glumis, naravno ne preteruj, jer se to provali. Ali malo lazi i (duhovite) glume mogu da ti donesu dosta!

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, uvažavam pažnju i priznajem da su mi strani moderni principi u čijem serviranju, manje ili više svesno učestvujete. Nadam se da ću kroz sopstvenu decu uspeti da sačuvam 'barem pomen' da postoji drugačiji razmišljanje od 'odmah i sve', koje je nekada nudilo zavidne lepote. Ne znam ima li veze sa somatologijiom, ali naše minijature slute da predstavljamo 'dva kosmosa'. Ipak, respektujući vaše godine, rekao bih da se dovoljno razumemo. Ako se slažete, da kažemo ovako: Muškarcu, po sebi, lakše je da prihvati da postoje prirodni pozivi i slobode, nad kojima je neophodna samokontrola?
Svako dobro vama i vašima

Petar

pre 9 godina

OK... I dalje je u Srbiji ovo tabu tema.
I dalje se filozofira o seksu, i svako, ali baš svako,
ima neku svoju ideju i mišljenje o tome.
Imamo po grupicama ljude koji se drži svojih stavova i tu nema pomoći.
U jednoj grupi su oni koji čekaju ''prave'' da bi sa njima izgubili nevinost.
Verovatno će ih pojedini čekati i sa 60, 70 god..
Imamo one koji sa svima mogu i ponose se sa tim. Lupaju recke i misle da su zbog toga pametniji ili šta već?..
Imamo i one koji preozbiljni u vezi seksa pa ga isključivo imaju sa onima sa kojima su u vezi, to su nepogrešive duše koje ''nikada'' ne varaju i naravno dave sve nas sa tim poštenjem..
A sve to nije toliko bitno. Ako osećate jak poriv da imate seks, potrudite se da ga imate.
Ako vam nije toliko stalo i možete normalno da funkcionišete bez seksa, ok, uživajte, jedna obaveza manje. Samo nemojte da generalizujete kako ste VI u pravu zbog svojih odluka.
Bile one da čekate dok vam mladost prolazi, idealnu osobu, ili ona da ste skinuli mrak još u osnovnoj..koga briga bre?
Ionako su muško-ženski odnosi u Srbiji totalno otišli u aut zbog te tvrdoglavosti, i tih ''naših'' nepogrešivih stavova!!

Vaše ime

pre 9 godina

(mnbvc, 9. jun 2014 18:57)

Da se hvalim, kome? Niti mi iko ovde vidi sliku, niti zna moje ime, niti zna gde živim, ko sam, šta sam.. Kako misliš da se hvalim onda?, sam sebi?
Ja lepo pišem svoj slučaj da bih nagovestio da je želja za seksom jača od svakog straha, nesigurnosti, manjka para, problema i td..Bar u mom slučaju..
A ti svojim komentarom ispravljaš tuđe komentare.
Pa napiši nam nešto, prosvetli nas... otvori nam oči?

Savski Maneken.

pre 9 godina

Nešto mi nije jasno ovde...
Ovi što su nevini sa 20 i kusur, ili 30, govore kako seks nije najbitnija stvar na svetu i td..
Pa ako nije, što ste nevini i dalje? Očigledno vama je najbitnija na neki vaš način, čim čekate savršene partnere!
A pitajte svakoga psihologa ili doktora i reći će vam da je seks zdrav za psihu i uopšte za fizičko zdravlje.
Pa šta ste vi, pametniji od stručnih ljudi?
Ali to čekanje na idealnog partnera mi nije jasno?
Pa ne birate doživotnog partnera za brak? Pa bolje je na pogrešnim da se naučite i steknete praksu da bi tom vašem idealnom partneru pružili lepši seks.
Mešate ljubav sa seksom, takođe.
Ok, ona stara fraza da je seks lepši kad se dvoje vole stoji, ali ako vas neko privlači, jako vas privlači ali ne osećate ljubav prema njemu, ne vidim šta je toliko loše ako imate seks sa tom osobom? Zašto ne priznate lepo, bar većina vas, da se plašite, i da je to glavni razlog. Ima dosta ljudi koji veruje u filmove, u novinske članke, u tuđe bajke i td.. i umislili ste da morate da bude savršeni u krevetu.
hahaha... samo ću reći ovo: One ''najače ribe'' s' kojima sam spavao i koje su glumile neke opasnice i srcolomke su bile smešne u seksu. One koje su bile skromne su većinom bile prave vatre u krevetu..toliko!
Na kraju, pitanje je samo fantazije, inspiracije, opuštenosti, neke mašte, kondicije, iskustva i toga koliko poznajete tu osobu, ili prosto trenutnog raspoloženja, - od čega će zavisi kakav će biti seks.

Milka

pre 9 godina

Ja sam nevinost isto tako velicala i fiksirala sam sebi tu ideju da mora da bude s onim pravim taj famozni prvi put. Tako sve do 20,da bih na kraju spavala s likom u kog sam se zaljubila ali koji nije bio zaljubljen u mene.Posto ovaj mladic iz clanka nikad nece procitati nase komentare,ovo cu reci onima koji su se u 25-oj i kasnije,ovde izjasnili kao nevini jer cekaju "ono pravo." Ljudi, doci ce to pravo i to nece biti nista manje pravo ako s tom osobom ne izgubite nevinost! Dakle spavajte s nekim s kim ima hemije,s kim ste izasli nekoliko puta a za dugu ljubavnu vezu ima fore... svi se i onako razocaraju u taj prvi sex!

zigot

pre 9 godina

izvinjavam se unapred svim puritancima koji ce se uvrediti ali sa ovim covekm SIGURNO nesto nije u redu (iako on sam sebe zove normalnim)! toliku kolicinu pathosa i retorike odavno nisam video... razumem da zaista nije lako pronaci srecu sa drugom osobom, medjutim apsolutno je neprirodno otudjivati se od ljudi tj. od suprotnog pola... pogotovo ako se ide do krajnosti... apropo "neprirodnog", ako je primarna svrha zivota preziveti onda su shodno tome prilagodjavanje i ucenje dve kriticne vrline... medjutim, ovaj lik mi deluje kao neko ko nije spreman da nauci i prilagodi se svojoj zivotnoj situaciji

iskreno ako se problemi intimnosti i odnosa sa ljudima ne rese tokom ranih 20-tih, svakako bih preporucio profesionalnu pomoc

AnaM

pre 9 godina

@happy happy happy. Hvala sto si nasao/la vremena da prokomentarises moj komentar ali bojim se da nisi dobro procitao/la ili razumeo/la.Interesantno koliko si energije utrosio/la da bi pokazao/la koliko nisam u pravu. Svako dobro od srecno udate, 37-mogodisnje zubarke i majke!

čakovec

pre 9 godina

pa što je tu čudno? pa u japanu je trećina muške populacije mlađe od 34 godine nevina...
http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=1135084

Željka...pomalo staromodna

pre 9 godina

20,nevina
Imala sam prilika ali prosto to nije bilo to. Zato sam sada konstantno uzbuđena, stalno razmišljam o seksu i muškracima..Mogu da okrenem nekoliko brojeva i rešim stvar , ali - ne. Hoću da to bude u vezi i sa nekim koga stvarno želim, makar čekala još dugo.
Mada nije lako :(

ODBACEN OD DEVOJAKA

pre 9 godina

Ja sa devojkama ima problema odavno,skoro pa da nisam ni sa jednom uspostavio kontakt,a kamoli da sam neku poljubio ili da sam izasao sa nekom.A imam 25 godine,nikakve odnose nisam imao dosad,a moje drustvo to primecuje odnosno vidi se i svi mi se smeju zbog toga!!!Morao sam da lazem da sam imao barem jednom devojku jer bila me je sramota da kazem da nisam a sto je najgore cini me to depresivnim i tuznim da ne kazem da sam razocaran.!:(((

zoran

pre 9 godina

Pazi ti ovaj svet gde je sex postao merilo nekog ispunjenog, ostvarenog zivota, a svko govedo , na livadi, ga ima kad mu se cefne.

Doduse , kad se covek okrene oko sebe i vidi glib na sve strane, nista nije cudno....

drugacija vremena

pre 9 godina

Ranije su normalni ljudi mogli da imaju veze, sada im se to prosto ne dozvoljava. Ako nisi makenen, ne smes ni u prodavnicu a kamoli u klub, a ljubav je misaona imenica.

mnbvc

pre 9 godina

(Vaše ime, 9. jun 2014 16:47)

Super dečko, bambi za tebe.
Deo za komentare više služe da se svako pohvali kad je i sa koliko je nego što se zaista pristupa tekstu.
Autor je u pravu. Ljudi osuđuju i globalizuju. Sramota je biti nevin. To je za podsmeh. Nemali broj ima isti problem ali zbog ovakvih komentara se ćuti i ne govori.
Razmislite malo koliko će ljudi biti otuđeno od drugih zbog tehnologija i društvenih mreža. Usamljenost je boljka modernog sveta. Zapamtite to.

salo je spas

pre 9 godina

Svojevremeno sam, na moju veliku zalost, privlacila momke koje samo interesuje seks i upropastili su mi karijeru. Prosto ne zelim da budem intimna sa ljudima kojima je izgled tako bitna odrednica u zivotu, jer me cine nesrecnom.

bas se i ne trudim

pre 9 godina

Mene stvarno mrzi da se izgladnjujem, ne znam zasto je drugima to bitno a momci ne vole debele devojke. Nekako mi je sve drugo zanimljivije od anoreksije i teretane.

Vaše ime

pre 9 godina

Evo ja ću biti iskren, i ne zanima me da li mi neko veruje.
Vozim auto star 30 god. živim sa roditeljima, doduše velika kuća i imam sprat za sebe.
Pare imam kako kad. Fizikališem, pa nekad imam 200, 300 evra mesečno, nekad i blizu 1000. Nemam čak ni mnogo drugova. niti se družim mnogo.
Ali i taj krš od kola, nesiguran posao, i ćale i keva u prizemlju, nisu me sprečili da svaki mesec spavam sa novom curom!
Bukvalno biram devojku sa kojom želim da spavam, sem eto onih najtežih sponzoruša, mada i one mogu da se prevare na 1 noć.
Znači toliko je taj nagon za seksom, za vođenjem ljubavi sa devojkama, ženama, tetama, kod mene jak, na zdrav način jak ( nisam manijak) - da prevazilazi i moju nesigurnost i strah od odbijanja i ismevanja, svega!!
A i pored toliko devojaka i dalje sam kukavica i nisam siguran u sebe. Jer sa svakom je drugačije! Bila ona lepa, pametna, ružna, glupa.. svaka ima katanac koji moraš da provališ. Ja jednostavno kažem sebi, volim to, volim žene, volim seks, jeste da nisam postigao mnogo u životu i nezadovoljan sam ali voditi ljubav, ili se kao životinja seksati celu noć, to prosto moram da imam! Dok sam mlad, dok mogu, jer uskoro punim 31.
I pored toliko raznih partnerki i dalje maštam o nekoj savršenoj za mene, ali nema kukanja, jednostavno od toga nemam ništa.

nenormalan

pre 9 godina

@pravi konzervativac

E samo kad si nam ti normalan. Ljudi kao ti su upravo glavni krivac za bilo koju vrstu stigmatizovanja drugih razlicitih. Zivi svoj zivot i pusti druge da zive kako misle da znaju najbolje. Ne svodi se celokupno zivotno iskustvo samo na sex, ko to radi taj je definitivno povrsna osoba a ukoliko je musko vreovatno i seksista. To sto si ti probusio par rupa ne cini te boljom i kompletnijom osobom od doticnog, cini samo da na tom polju imas iskustvo koje on nema ali se zapitaj sta on ima sto ti nemas i sta je recimo drugim ljudima ponudio sto ti nikada neces moci, pri tom mislim na to sto je lik komicar i zasmejava ljude. Dok ti sa takvim stavom ne zasmejavas ljude vec im zelis da odu kod psihijatra - razmisli malo.

Nista strasno

pre 9 godina

Podrzavam.Lupajte minuse, kada covek sazri sex tj.vodjenje ljubavi smatra da je nesto najlepse I to zeli da iskoristi na najbolji nacin.
Ja punim 23.godine ubrzo I nevina sam, da ne budem arogantna, super izgledam (ne shvatajte pogresno)
Samo zelim da to bude nesto najlepse, a I ne svakoj ... telo da dam, hmm sto mi je mnogo gadno!
Uopste se ne kajem, niti imam bilo kakav pritisak ili da me bilo ko od prijatelja cudno posmatra, cak me I podrzavaju.

treba sve probati da budes kompletan

pre 9 godina

Ja sam zensko i mogu da nadjem devojku uvek tako da mi nije uopste jasno kako to strejt muskarac da ne moze da nadje devojku pored toliko online i offline mogucnosti. Da sam muskarac ne bih imala nikakvih problema da muvam sve redom onako iz sale. Sve je stvar samopouzdanja i da znas sta zelis. E sad ako ne zelite to je drugo a mozda bi zeleli nesto drugacije (decka?), nije ni to sramota. ;)

Inace mislim da nije zdravo bar ne probati seks u ranim dvadesetim na koji god nacin, nije dobro za sazrevanje i razvoj licnosti ne imati takvo iskustvo.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Sta god vam neko pricao, nije normalno da neko bude nevin sa 20+. Ne kazem da je "razvratnistvo" ok, to bi vec bilo iz krajnosti u krajnost. Svi u takvom problemu ste zreli za terapiju (pri tom mi nije ni na kraj pameti da uvredim), i razne vrste pomoci prijatelja. Zivot prolazi, mladost pogotovo. Trgnite se.

Ne, nije neophodno da budete zaljubljeni ili u ljubavi za seks, ali je tako lepse i sladje.
Ne, nije presudno to sto nemate para ili ne izgledate dobro. Mali procenat ljudi zivi zivotom koji vam se servira preko medija i koji vam postavljaju lestvice. Svaka krpa nadje zakrpu.
Ono da ne j lep, nego uporan, je 100% istinito.
Nije sramota niti je kraj sveta da vas neko odbije.
Kad prilazite devojci, (ili tipu), pridjite sa idejom da upoznate nekog, vezbajte komunikaciju, potrudite se da sarmirate, budite zanimljivi, duhoviti.
Trazite seks (ali ne u fazonu daj, znam da imas, mada i to moze da prodje kao fora). Ljudi sa tehnologijom i socijalnim mrezama gube smisao za komunikaciju, i zapravo postaju asocijalni.

Sto se tice ovih par devojaka (ili momaka, whatever) koji kazu da su "nevini" zato sto se jos nisu zaljubili... sta ocekujete? Da vam srodna dusa , ili princ na belom konju padnu sa neba? Morate da upoznajte ljude i da im pruzate sansu. Kad vas neko interesuje, dajte im to do znanja. Ako to ne radite ili se bojite da budete povredjeni, odbijeni, nikada necete pronaci vasu "drugu polovinu".Svaki poraz je stepenica ka pobedi.

тупко

pre 9 godina

Девичанство је телесна одлика код жена. Мушкарац не може да буде девица.
У суштини, да је Творац хтео да будемо сами, не би направио два пола. Тужно је да овај човек у чланку нема своју другу половину, што живи живот у осами, а не то што није успео да врши чин размножавања.

Mister

pre 9 godina

Da je hteo, taj bi imao sex... Ja sam lepuskast, zgodan i duhovit i kao takav sam prisao jednoj lepoj devojci sa namerom da je startujem. Medjutim, devojka je prihvaila razgovor i pricu ali nije htela dalje od toga, rekla je da sam ok i da sa njom ne gubim vreme. Rekoh sebi, ma nisam postupio pogresno, pa sam opet kasnije pokusavao i opet, i opet ali nista, sve dok nisam saznao da se ista ta cura pali na ruzne muskarce. Da vidite cuda, posle par nedelja, vidim ja nju drzi se za ruke sa nekim tipom, verujem da mu orah iz ruke nebiste uzeli. Mislio sam "Ma dajte, ovaj ima para, ko zna sta sve nema, nemoguce da je iz privlacnosti". Raspitao sam se malo bolje i saznao da nema ni kuceta ni maceta, smuca se tako po gradu, niti pametan niti duhovit, non-stop je namrsten. Poenta je ta, sto stvarno postoje, verovali ili ne, cure koje se loze na one koje na izgled nemaju sta da ponude, ali apsolutno. Dakle, kako god ovaj tip iz clanka izgledao, morao je da naleti na neku takvu, pogotovo ako je van nasih prostora gde je svet malo normalniji i gde nije sve u parama i nabildovanim muskarcima sa bejbi facama koji mirisu na skupe hemikalije (parfeme) i voze Audi.

Vlada_83

pre 9 godina

Ista prica. 31 godina, faks, dobar posao, cak i dobro izgledam, a sto se zena tice NULA. Bilo je par dejtova, bilo je prilika, jednostavno sam kreten. Najvise mrzim kad me ljudi pitaju, neka cura, a? Ili kad izadjem negde, kada sam u drustvu sa nekim, to je pakao. Jednostavno, ako sa 30 godina muskarac nema devojku, tu nesto debelo nije u redu, kao da si mentalni bolesnik, o sprdanjima i suptilnom spustanju da i ne govorim. Znaci, ako ja kazem nekome, nemam devojku, to je kao da sam reko, JA SAM KLOSAR najgori. Najgore sto radim taj programerski posao gde nema mnogo kontakta i devojaka, tako da uzas. Morate da lazete ljude da imate neku, inace ce vas unistiti, to vam ja kazem. Moracu da uzmem neku prostitutku, jes da je jadno, nisam nikada verovao da ce do toga doci, ali sta cu, da se resim bede.

bastako

pre 9 godina

Moj slucaj je mislim relativno zanimljiv. Nevin do 25. godine. Sada sa 35 godina sam spavao sa 15 devojaka (sve uracunato - par dosta dugih veza, kratke veze, seks kombinacije, na jednu ili dve noci).
Sta se promenilo? Nisam ni sam siguran, mislim da sam prosto poceo vise da pitam zene hoce li da spavaju samnom.

..............

pre 9 godina

Jedne i druge muce taj problem sto im dodatno otezava zivot sto zbog pritiska drugih,sto zbog njih samih.Pomisle da sa njima nesto nije uredu?A zapravo su samo nesigurni u strahu su nekom sta ce da pomisle o njima.Trebaju da shavate da niko zbog drugih vec zbog sebe.A to sta ce drugi pricati to treba da ih bude briga.!

wlado

pre 9 godina

sex je precenjen, obozavam kada upoznam devojku kojoj je vise stalo do sexa nego meni, onda je mucim i odbijam je do granica izdrzljivosti(njenih, ja imam strpljenja od celika), to radim za sve one muskarce koji ne mogu da se suzdrze od sexa i koji zbog toga tesko pate u zivotu, zato sto ih zene onda kontrolisu. To je jedina stvar koju danasnja moderna zena ima da pruzi - dobar sex, za mene je to skandalozno malo. Otvorite oci, bice bolje i vama i osobi pored vas.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Sta pravite ljudi famu toliku oko tog seksa???Ja imam skoro 25 godine i nevin sam!Sa tim da sam imao problema drugih priroda kao sto su zdrastveni i porodicnih.Tako da nisam hteo ulazim nikakve odnose,ne sekusalne,vec same veze sa devojkama dosad(i sad ih ima donekle).Cinjenica je da svima nama prolaze najbolje mladalacke godine ali ako postojao neki razlog zbog cega nismo imali dosad,onda ne treba se takvim suditi,a ponajmanje reci nesto lose o tim ljudima.Svako muci svoju muku!"Neko ce reci svako ima svoje probleme???Pa,da imaju!Zato kazem.!Stoga ne treba sad ocajavati jer u zivotu sve se da nadoknaditi pa tako i seks,dok za ljubav to je uvek moguca!Bitno je samo da smo zivi i zdravi.!Zdravlje je najvece bogastvo coveka!

BANE

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 9. jun 2014 12:11)

Da se upoznamo Anice?Posto delimo istu sudbinu!!!

pravi konzervativac

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.
(milan, 9. jun 2014 12:04)

Ovde nije rec o balavcima, nego o matorim ljudima koji imaju 30, 40 godina i jos nisu uzivali u telesnim strastima. Zar je normalno biti nevin u tim godinama? Samo covek sa psihickim problemom moze to sebi dopustiti. Treba traziti pomoc psihijatra, jer to je bolest. Citam komentare i vidim da je vecina komentatora a i ovih koji daju pluseve da je to normalno, zrelo za ludnicu.

Jedna Riđokosa

pre 9 godina

Momka za sex možeš da nađeš
na svakom ćošku a za ljubav, to je malo teže. To važi isto i za devojke. Šta da se radi? Nada poslednja umire.

romanticni puz

pre 9 godina

Ja sam devica a imam 20 godina. Kada neki meni bliski ljudi sznaju zaprepaste se i pitaju pa kako, nije da ne mozes itd. A mene bas briga, nek' devojcice nastave da gube nevinost sa 15, ja cu jos malo iskulirati dok se ne pojavi ljubav slatka kao pekmez.

rene_porschero

pre 9 godina

Što'b Švabe rekle... od miša pravi slona... U čemu je poenta komplikovati toliko oko nečega što se i onako samo odvija kad legneš sa njom... ako ti se radi, radi... ako ne... koga briga! Djevojke i žene koje hodaju okolo imaju određene potrebe. Ako TI ne želiš ni malo da se potrudiš oko toga, opet, koga briga... Tvoj život, tvoja stvar...

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, malo toga znaš o životu i ne slutiš koliko su tvoje reči o "nepotrebnom suzdržavanju od svega 'prirodnog'" naopake. Tvoje mišljenje je tipično žensko - zapadno/femo-seksualno. Istina je veoma daleko, ali je i vera da to možeš sada razumeti. Svako dobro, uživaj svoju društvenu frizuru, rastapanje bića i 'ropstvo divljini'

Full speed

pre 9 godina

Ni meni nije islo do 28. Jednostavno nisam mogao naci devojku. A i kad bi neka bila zainteresovana za mene, onda se ona nije svidjala meni. Ali mi nikad nije padalo na pamet da odustenam. Sad sam ozenjen i imam predivan brak i decu. Razumem frustracije svih koji su u takvoj situaciji ali im porucujem da ima nade. Samo napred i molite se Bogu.

tranzicija

pre 9 godina

neki od nas jednostavno ne umeju sa devojkama!
kad sam bio 8. osnovne neke od najlepših devojaka u školi su se "ložile" na mene, ali ja to nisam znao da iskoristim i tad naučim "kako sa devojkama". kasnije u srednjoj je došao pubertet u svom najgorem obliku, problemi sa licem i ogroman gubitak samopouzdanja. tada me je mučilo i razmišaljanje kako sam već srednja, tako mator a još se nisam poljubio sa devojkom i čak i kad bih imao šanse da smuvam neku u mene se uvlačio strah jer nisam znao kako. koliko mi samo sad, 10-ak godina kasnije, to sve glupo i bezazleno deluje, ali činjenica je da sam propustio dosta prilika da u godinama kada se to uči probam i uradim te neke "podrazumevane" stvari za te godine.
na faksu je to već postalo veliko psihičko opterećenje i taj neki iracionalni strah od podsmeha i misao da sam uveliko zakasnio su me još više sputavali, tako da nisam ni prilazio devojkama.
znam da ima dosta takvih poput mene i samo želim da im poručim da i to "kako sa devojkama" može da se nauči, da se navežba, samo treba biti uporan, ne odustajati, ne plašiti se neuspeha i ne primati svako odbijanje previše k srcu, već kao kad padneš, ustati, otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje. ogrebotine će zarasti, a svako sledeće odbijanje će sve manje boleti.
za početak, krenite na salsu, fitnes, jogu, neke aktivnosti gde možete upoznati mnogo devojaka, naučiti da se opustite u njihovoj blizini i steći samopouzdanje.

Uros

pre 9 godina

Druze, plati ti za prvi put, ako vec imas sredstava. Plati i prvih 10 puta, dok malo ne udjes u stos. Nevinost u 33-oj ti je realno mnogo veci problem nego sto je to gubljenje nevinosti sa prostitutkom. Koliko je muskaraca izgubilo nevinost tako, a koliko je tek zena izgubilo nevinost sa nekim tipom koga nisu platile, ali koji ih je i te kako iskoristio (po meni tek bi zene u slicnoj situaciji trebalo da plate nekog dobrog tipa za jednu noc). Pa opet ne vidim da neko mnogo kuka za tim. Bolje naci ljubav svog zivota, a da ti bude druga posle prostitutke, nego posle nekoliko godina sa prvom, za koju si mislio da je prava, shvatiti da niste jedno za drugo. Znaci, zavrsi to, pa posle pisi - nema smisla postavljati sebi neka pravila i pisati o ljubavi izmedju muskarca i zene, kada je u stvari nisi ni iskusio...

prave ljubavi

pre 9 godina

Napisao je Rat i Mir. Čak i ne verujem da je ovo tekst nekog komičara već novinara sa željom da daje neke pametne savete. Koliko ja znam muškarci imaju najjaču seksualnu potrebu poprilično rano, oko osamnaeste godine. Njegov najozbiljniji pokušaj je bio 1999. Nešto mi je sve ovo nafrizirano i nestvarno. Više mi liči na savete, čekajte dok ne dođe prava ljubav. A da li je moguće, pa sigurno da jeste. Kako je sa monasima. Većina od njih koji su mladi su ljudi puni snage, ali kod njih ovo nije primarno jer se bave duhovnim stvarima kojima su se predali. Ovaj je u stalno u kafani, i opterećen seksom,koga nema jer čeka 'pravu' ljubav. Ova vrsta privlačnosti je najčešće hemija. Prave, dugotrajne ljuavi sa ljudima koji vam potpuno odgovaraju se dese tek kasnije, ili se uopšte ne dese. Tako da mi čekanje neke velike ljubavi izgleda neistinito, kao je on objasnio.

EminaNP

pre 9 godina

Mislim da ljudi naprave preveliku stvar od seksa. Ja sam uvijek cula da trebam cekati dok ne nadjem "pravog", pa sam tek sa 23 god izgubila nevinost i totalno se razocarala. Nije uopste bio neki velicanstven dogadjaj niti sam nesto posebno uzivala, iako je covjek bio "pravi". Ljepsih sam seksualnih iskustava imala sa tipovima s kojima i nisam bas bila kompatibilna osim u seksu, nakon ovog prvog puta. Zato ne bih preporucila ni zenama ni muskarcima da "cekaju pravog". Opustite se i uzivajte kad mozete. Naravno sa zastitom :)

A113

pre 9 godina

Druže jedan savet: Prestani da govoriš ženama da si nevin kad ih upoznaš!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stecky, 9. jun 2014 10:40)


lol, to sam prvo pomislio. samo se ponasas kao da si to radio 100 puta, i sve ide opusteno. ovaj je bas "drama queen".

pravi konzervativac

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
(anica, 9. jun 2014 12:11)

Znaci nisi se zaljubila i jos si nevina?
Pa sta cekas? sedu kosu i da u vilici imas 6 zuba?
Zbog takvih zena slicnih tebi i ima nevinih muskaraca.
Ej 25 godina i jos netaknuta!!! Sacuvaj me boze.

milan

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.

Sale iz Mk

pre 9 godina

ja sam se takodge plashio od ovo, al evo sada sasvim drtugachije vidim na ovo, godine su samo brojke, zivite zdravo, budite pametni, ljubav che da dodge, ima razne oblike ljubavi, ono shta vidite u drugima kao srechu to neznachi da je to i za vas srecha, ostajte to Bogom, Vashe je da radite na vama, da se sebi obrazovati i naravno raditi na vashi izgled, pomazite sebi i ostali nakon toga, ljudi to gledaju i vole , :) ;)

Petar

pre 9 godina

Prvo, mnogo komplikuje čovek u vezi seksa.
Kaže da to nije ni bitno toliko a piše esej o tome??
I deluje mi da meša ljubav sa seksom, iako tu ima naravno spona koja vezuje te dve stvari na lep način, ne mora da bude uvek tako.
Priroda u nama je takva, taj nagon da imamo seks, i ne znam zašto obavezno moraš da čekaš na neku savršenu osobu za tebe, i da čekaš da se ljubav rodi, da bi imao seks?
Jeste, lepše je kad se ljudi vole, pa kad spavaju.
Ali 33 god. bez seksa? To možda na fizičkom i psihičkom planu uopšte nije zdravo. Što nema veze sa tim da ovaj lik deluje OK, tj da je dobra duša, iskrena, ali brate gurni ga u neku i reši se toga, pa nije ti zlatan!!
Imaj seks, redovan, pa uz put traži ljubav svoga života.
Ni jedna te neće odbiti ako kažeš, da, nisam nevin sa 33 god. Pre će te odbiti jer si nevin.
To su sve izgovori, i predavanje, mirenje sa sudbinom..
Sad On kao čeka da mu neka princeza iz snova zakuca na vrata i sa njom da skine mrak. Pa jbg, život nije takav, život je surov, realnost je ponekad teška za prihvatanje, i život brzo prođe u maštanju i filozofiranju, a iza vas ne ostane nikakvo delo, nikakav ispunjen cilj.
Seks je prosta stvar, prirodna, kao kad si gladan pa uzmeš da jedeš.
Ne jedeš iz dosade naravno, niti na silu. Tako i seks, dok si mlad, dok možeš, imaš potrebu, nagon je tu, pa imaj seks, uživaj i pružaj zadovoljstvo i ne lomi mozak o tome toliko.
A ljubav, to je već druga stvar...

MiB

pre 9 godina

Ocigledno covek ne moze imati sve u zivotu... 30 godina, zavrsio fakultet, reseno stambeno pitanje, odlicno placen posao, ali kad su u pitanju zene - pustinja, sahra.

Ljuba

pre 9 godina

Ne znam, ako covek zaista nije imao toliko srece, zasto ga osudjivati...Meni bi sa 22 god zivot bez devojaka (samim tim i sexa) bio nezamisliv, ne u smislu da je to nesto krucijalno bez cega ne moze da se zivi, ali predstavlja uzivanje... Kao sto bi mi zivot bez kosarke i fudbala bio nezamisliv, u tom smislu..

PeeT

pre 9 godina

Daj bre muškarca nazivate devicom, Strašno, taman sam počeo da čitam kad sam video da se radi o muškarcu, izgubio sam volju dalje da čitam

Gargantua

pre 9 godina

Imaš trideset godina a pričaš o traumama iz srednjoškolskih veza? Mnogo filozifije oko ničega. Ako si odlučio da živiš u celibatu čemu potreba da se pravdaš bilo kome..i tražiš izgovore za to.

AnaM

pre 9 godina

Suzdravati se od bilo cega u zivotu znaci poricati sam zivot. Covek koji ceka da mu "savrsena" dodje u zivot nece ni znati da je prepozna jer takva ili takav dolazi samo kad i sami to postanemo. Volite sebe i volite zivot pa ce i zivot voleti vas.

Zenska

pre 9 godina

'Ajde sto sam ja kao zensko nevina u 25oj, nego sto je on musko u 33coj... Mada mogu da ukapiram njegovu pricu, postoje ljudi koji unutrasnji mir i svakodnevnu smirenost nalaze u drugim stvarima, delimicno sam i sama takva...

Dina

pre 9 godina

Znam nekoliko primera bas iz svog okruzenja, i devojaka i mladica, i onih koji su odavno zasli u neke ozbiljne godine (cetrdesete, pedesete) a koji imaju slicnu pricu, uglavnom su dugo bili zaljubljeni u osobe koje nisu bile zaljubljene u njih (a provodili su dosta vremena zajedno kao kolege, prijatelji, i to ih je onemogucavalo da se prenu i nastave dalje, daju sansu nekom drugom).... Niko od njih nije srecan zbog toga, svi zele da vole i da budu voljeni (ne samo seks, vec i brak, decu)... Kako vreme odmice, to im je teze da ostvare sve to, i zbog toga sto sami sebe miniraju (imaju neki osecaj sramote u ovom seksualizovanom svetu) i zbog toga sto druga strana nema razumevanje za njih...I svi do jednog su divni i topli ljudi.... Samo hrabro i zaboravite na negativne komentare!

Djoka

pre 9 godina

Pa nije "ona" devica, vec devac!? Napomenuto samo zbog toga jer tako uporno koristite grdobne a rogate izraze poput psiholoskinje, bioloskinje, filozofkinje...

Schh..

pre 9 godina

Batice sve je lepo sto si napisao cak te i razumem sta hoces da kazes ali shvati ti nisi svetac i nikad to neces biti jer si gresan a ljudski je gresiti zato sredi glavu i pusti se u promet prodje ti zivot !

Tradicionalista.

pre 9 godina

Ko zna tek kod nas koliko ima nevinih momaka, s obzirom da mnogi zive na seoskim podrucijima gde nema ni d od devojaka, jer su sve otisle u gradove. Ne krivim te devojke jer svi teze ka boljem, ali to je ziva istina. Bojim se da ni u gradovima nista nije bolje, jer sve vise vidjam kako drugarice izlaze sa drugaricama, drugovi sa drugovima... Svi se neceg boje, da li sto nemaju pare, skupa kola, pa ne smeju prvi da pridju. Svi su u danasnje vreme nadrndani i muskarci i zene, nema razlike, svi ocekuju previse, i mnogo glume, glume ono sto nisu.

nn

pre 9 godina

jbg,život nekada baš zna da bude zaguljen...premda,ja iz svog bliskog okruženja mogu da navedem bar pet-šest mnogo,mnogo gorih primera,nažalost...

Djoka

pre 9 godina

Pa nije "ona" devica, vec devac!? Napomenuto samo zbog toga jer tako uporno koristite grdobne a rogate izraze poput psiholoskinje, bioloskinje, filozofkinje...

Dina

pre 9 godina

Znam nekoliko primera bas iz svog okruzenja, i devojaka i mladica, i onih koji su odavno zasli u neke ozbiljne godine (cetrdesete, pedesete) a koji imaju slicnu pricu, uglavnom su dugo bili zaljubljeni u osobe koje nisu bile zaljubljene u njih (a provodili su dosta vremena zajedno kao kolege, prijatelji, i to ih je onemogucavalo da se prenu i nastave dalje, daju sansu nekom drugom).... Niko od njih nije srecan zbog toga, svi zele da vole i da budu voljeni (ne samo seks, vec i brak, decu)... Kako vreme odmice, to im je teze da ostvare sve to, i zbog toga sto sami sebe miniraju (imaju neki osecaj sramote u ovom seksualizovanom svetu) i zbog toga sto druga strana nema razumevanje za njih...I svi do jednog su divni i topli ljudi.... Samo hrabro i zaboravite na negativne komentare!

Tradicionalista.

pre 9 godina

Ko zna tek kod nas koliko ima nevinih momaka, s obzirom da mnogi zive na seoskim podrucijima gde nema ni d od devojaka, jer su sve otisle u gradove. Ne krivim te devojke jer svi teze ka boljem, ali to je ziva istina. Bojim se da ni u gradovima nista nije bolje, jer sve vise vidjam kako drugarice izlaze sa drugaricama, drugovi sa drugovima... Svi se neceg boje, da li sto nemaju pare, skupa kola, pa ne smeju prvi da pridju. Svi su u danasnje vreme nadrndani i muskarci i zene, nema razlike, svi ocekuju previse, i mnogo glume, glume ono sto nisu.

nn

pre 9 godina

jbg,život nekada baš zna da bude zaguljen...premda,ja iz svog bliskog okruženja mogu da navedem bar pet-šest mnogo,mnogo gorih primera,nažalost...

milan

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.

MiB

pre 9 godina

Ocigledno covek ne moze imati sve u zivotu... 30 godina, zavrsio fakultet, reseno stambeno pitanje, odlicno placen posao, ali kad su u pitanju zene - pustinja, sahra.

Vlada_83

pre 9 godina

Ista prica. 31 godina, faks, dobar posao, cak i dobro izgledam, a sto se zena tice NULA. Bilo je par dejtova, bilo je prilika, jednostavno sam kreten. Najvise mrzim kad me ljudi pitaju, neka cura, a? Ili kad izadjem negde, kada sam u drustvu sa nekim, to je pakao. Jednostavno, ako sa 30 godina muskarac nema devojku, tu nesto debelo nije u redu, kao da si mentalni bolesnik, o sprdanjima i suptilnom spustanju da i ne govorim. Znaci, ako ja kazem nekome, nemam devojku, to je kao da sam reko, JA SAM KLOSAR najgori. Najgore sto radim taj programerski posao gde nema mnogo kontakta i devojaka, tako da uzas. Morate da lazete ljude da imate neku, inace ce vas unistiti, to vam ja kazem. Moracu da uzmem neku prostitutku, jes da je jadno, nisam nikada verovao da ce do toga doci, ali sta cu, da se resim bede.

Zenska

pre 9 godina

'Ajde sto sam ja kao zensko nevina u 25oj, nego sto je on musko u 33coj... Mada mogu da ukapiram njegovu pricu, postoje ljudi koji unutrasnji mir i svakodnevnu smirenost nalaze u drugim stvarima, delimicno sam i sama takva...

Petar

pre 9 godina

Prvo, mnogo komplikuje čovek u vezi seksa.
Kaže da to nije ni bitno toliko a piše esej o tome??
I deluje mi da meša ljubav sa seksom, iako tu ima naravno spona koja vezuje te dve stvari na lep način, ne mora da bude uvek tako.
Priroda u nama je takva, taj nagon da imamo seks, i ne znam zašto obavezno moraš da čekaš na neku savršenu osobu za tebe, i da čekaš da se ljubav rodi, da bi imao seks?
Jeste, lepše je kad se ljudi vole, pa kad spavaju.
Ali 33 god. bez seksa? To možda na fizičkom i psihičkom planu uopšte nije zdravo. Što nema veze sa tim da ovaj lik deluje OK, tj da je dobra duša, iskrena, ali brate gurni ga u neku i reši se toga, pa nije ti zlatan!!
Imaj seks, redovan, pa uz put traži ljubav svoga života.
Ni jedna te neće odbiti ako kažeš, da, nisam nevin sa 33 god. Pre će te odbiti jer si nevin.
To su sve izgovori, i predavanje, mirenje sa sudbinom..
Sad On kao čeka da mu neka princeza iz snova zakuca na vrata i sa njom da skine mrak. Pa jbg, život nije takav, život je surov, realnost je ponekad teška za prihvatanje, i život brzo prođe u maštanju i filozofiranju, a iza vas ne ostane nikakvo delo, nikakav ispunjen cilj.
Seks je prosta stvar, prirodna, kao kad si gladan pa uzmeš da jedeš.
Ne jedeš iz dosade naravno, niti na silu. Tako i seks, dok si mlad, dok možeš, imaš potrebu, nagon je tu, pa imaj seks, uživaj i pružaj zadovoljstvo i ne lomi mozak o tome toliko.
A ljubav, to je već druga stvar...

Gargantua

pre 9 godina

Imaš trideset godina a pričaš o traumama iz srednjoškolskih veza? Mnogo filozifije oko ničega. Ako si odlučio da živiš u celibatu čemu potreba da se pravdaš bilo kome..i tražiš izgovore za to.

AnaM

pre 9 godina

Suzdravati se od bilo cega u zivotu znaci poricati sam zivot. Covek koji ceka da mu "savrsena" dodje u zivot nece ni znati da je prepozna jer takva ili takav dolazi samo kad i sami to postanemo. Volite sebe i volite zivot pa ce i zivot voleti vas.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Sta pravite ljudi famu toliku oko tog seksa???Ja imam skoro 25 godine i nevin sam!Sa tim da sam imao problema drugih priroda kao sto su zdrastveni i porodicnih.Tako da nisam hteo ulazim nikakve odnose,ne sekusalne,vec same veze sa devojkama dosad(i sad ih ima donekle).Cinjenica je da svima nama prolaze najbolje mladalacke godine ali ako postojao neki razlog zbog cega nismo imali dosad,onda ne treba se takvim suditi,a ponajmanje reci nesto lose o tim ljudima.Svako muci svoju muku!"Neko ce reci svako ima svoje probleme???Pa,da imaju!Zato kazem.!Stoga ne treba sad ocajavati jer u zivotu sve se da nadoknaditi pa tako i seks,dok za ljubav to je uvek moguca!Bitno je samo da smo zivi i zdravi.!Zdravlje je najvece bogastvo coveka!

Full speed

pre 9 godina

Ni meni nije islo do 28. Jednostavno nisam mogao naci devojku. A i kad bi neka bila zainteresovana za mene, onda se ona nije svidjala meni. Ali mi nikad nije padalo na pamet da odustenam. Sad sam ozenjen i imam predivan brak i decu. Razumem frustracije svih koji su u takvoj situaciji ali im porucujem da ima nade. Samo napred i molite se Bogu.

romanticni puz

pre 9 godina

Ja sam devica a imam 20 godina. Kada neki meni bliski ljudi sznaju zaprepaste se i pitaju pa kako, nije da ne mozes itd. A mene bas briga, nek' devojcice nastave da gube nevinost sa 15, ja cu jos malo iskulirati dok se ne pojavi ljubav slatka kao pekmez.

tranzicija

pre 9 godina

neki od nas jednostavno ne umeju sa devojkama!
kad sam bio 8. osnovne neke od najlepših devojaka u školi su se "ložile" na mene, ali ja to nisam znao da iskoristim i tad naučim "kako sa devojkama". kasnije u srednjoj je došao pubertet u svom najgorem obliku, problemi sa licem i ogroman gubitak samopouzdanja. tada me je mučilo i razmišaljanje kako sam već srednja, tako mator a još se nisam poljubio sa devojkom i čak i kad bih imao šanse da smuvam neku u mene se uvlačio strah jer nisam znao kako. koliko mi samo sad, 10-ak godina kasnije, to sve glupo i bezazleno deluje, ali činjenica je da sam propustio dosta prilika da u godinama kada se to uči probam i uradim te neke "podrazumevane" stvari za te godine.
na faksu je to već postalo veliko psihičko opterećenje i taj neki iracionalni strah od podsmeha i misao da sam uveliko zakasnio su me još više sputavali, tako da nisam ni prilazio devojkama.
znam da ima dosta takvih poput mene i samo želim da im poručim da i to "kako sa devojkama" može da se nauči, da se navežba, samo treba biti uporan, ne odustajati, ne plašiti se neuspeha i ne primati svako odbijanje previše k srcu, već kao kad padneš, ustati, otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje. ogrebotine će zarasti, a svako sledeće odbijanje će sve manje boleti.
za početak, krenite na salsu, fitnes, jogu, neke aktivnosti gde možete upoznati mnogo devojaka, naučiti da se opustite u njihovoj blizini i steći samopouzdanje.

PeeT

pre 9 godina

Daj bre muškarca nazivate devicom, Strašno, taman sam počeo da čitam kad sam video da se radi o muškarcu, izgubio sam volju dalje da čitam

BANE

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 9. jun 2014 12:11)

Da se upoznamo Anice?Posto delimo istu sudbinu!!!

dosta kuknjave!

pre 9 godina

Svima sto ih devojke (navodno) nece:

Ovo sto cu vam reci sam nazalost ukapirao tek negde oko 23-24 godine zivota. Do tada sam imao problem s devojkama bas kao i ovaj lik. A onda sam shvatio neke stvari ... i tada mi se zivot promenio.

Nije tacno da vas devojke nece! One vas hoce itekako, ali zele da vide muskarca u vama, a ne drugara i baticu. Oslobodite muskarca koji cuci u vama i dozvolite mu da izadje na videlo! Zensko hoce musko i tacka. A musko znaci: neko ko je spreman da se za nju bori i da stane na crtu bilo kome i bilo cemu u zivotu da je zastiti. Ne mislim tu na grubu silu i pesnice, vec situacije koje nalazu da prema nekoj osobi ili nekom zivotnom problemu zauzmes cvrst stav, pokazes da si (mentalno) jak, dosledan, istrajan, hrabar, odlucan, disciplinovan. Ako joj pridjes kao drugar, braca i dobrica i ne napravis NA VREME pravi korak da joj pokazes sta zelis ona ce te voleti ali platonski, kao svog baticu. Nece osetiti seksualnu zelju prema tebi.

Sve sto treba da uradis je da muske vrline koje sam naveo razvijes kod sebe. Ako ih nemas biraj izmedju dve opcije. Prva je da intenzivno radis na sebi, da sebe promenis iz korena i kod sebe izgradis muske osobine. Nazalost, taj rad na sebi je bolan i traje dosta. Zato vecina frajera bira drugi, laksi put, a to je da lazes i glumis, naravno ne preteruj, jer se to provali. Ali malo lazi i (duhovite) glume mogu da ti donesu dosta!

EminaNP

pre 9 godina

Mislim da ljudi naprave preveliku stvar od seksa. Ja sam uvijek cula da trebam cekati dok ne nadjem "pravog", pa sam tek sa 23 god izgubila nevinost i totalno se razocarala. Nije uopste bio neki velicanstven dogadjaj niti sam nesto posebno uzivala, iako je covjek bio "pravi". Ljepsih sam seksualnih iskustava imala sa tipovima s kojima i nisam bas bila kompatibilna osim u seksu, nakon ovog prvog puta. Zato ne bih preporucila ni zenama ni muskarcima da "cekaju pravog". Opustite se i uzivajte kad mozete. Naravno sa zastitom :)

Mister

pre 9 godina

Da je hteo, taj bi imao sex... Ja sam lepuskast, zgodan i duhovit i kao takav sam prisao jednoj lepoj devojci sa namerom da je startujem. Medjutim, devojka je prihvaila razgovor i pricu ali nije htela dalje od toga, rekla je da sam ok i da sa njom ne gubim vreme. Rekoh sebi, ma nisam postupio pogresno, pa sam opet kasnije pokusavao i opet, i opet ali nista, sve dok nisam saznao da se ista ta cura pali na ruzne muskarce. Da vidite cuda, posle par nedelja, vidim ja nju drzi se za ruke sa nekim tipom, verujem da mu orah iz ruke nebiste uzeli. Mislio sam "Ma dajte, ovaj ima para, ko zna sta sve nema, nemoguce da je iz privlacnosti". Raspitao sam se malo bolje i saznao da nema ni kuceta ni maceta, smuca se tako po gradu, niti pametan niti duhovit, non-stop je namrsten. Poenta je ta, sto stvarno postoje, verovali ili ne, cure koje se loze na one koje na izgled nemaju sta da ponude, ali apsolutno. Dakle, kako god ovaj tip iz clanka izgledao, morao je da naleti na neku takvu, pogotovo ako je van nasih prostora gde je svet malo normalniji i gde nije sve u parama i nabildovanim muskarcima sa bejbi facama koji mirisu na skupe hemikalije (parfeme) i voze Audi.

Jedna Riđokosa

pre 9 godina

Momka za sex možeš da nađeš
na svakom ćošku a za ljubav, to je malo teže. To važi isto i za devojke. Šta da se radi? Nada poslednja umire.

Schh..

pre 9 godina

Batice sve je lepo sto si napisao cak te i razumem sta hoces da kazes ali shvati ti nisi svetac i nikad to neces biti jer si gresan a ljudski je gresiti zato sredi glavu i pusti se u promet prodje ti zivot !

nenormalan

pre 9 godina

@pravi konzervativac

E samo kad si nam ti normalan. Ljudi kao ti su upravo glavni krivac za bilo koju vrstu stigmatizovanja drugih razlicitih. Zivi svoj zivot i pusti druge da zive kako misle da znaju najbolje. Ne svodi se celokupno zivotno iskustvo samo na sex, ko to radi taj je definitivno povrsna osoba a ukoliko je musko vreovatno i seksista. To sto si ti probusio par rupa ne cini te boljom i kompletnijom osobom od doticnog, cini samo da na tom polju imas iskustvo koje on nema ali se zapitaj sta on ima sto ti nemas i sta je recimo drugim ljudima ponudio sto ti nikada neces moci, pri tom mislim na to sto je lik komicar i zasmejava ljude. Dok ti sa takvim stavom ne zasmejavas ljude vec im zelis da odu kod psihijatra - razmisli malo.

zoran

pre 9 godina

Pazi ti ovaj svet gde je sex postao merilo nekog ispunjenog, ostvarenog zivota, a svko govedo , na livadi, ga ima kad mu se cefne.

Doduse , kad se covek okrene oko sebe i vidi glib na sve strane, nista nije cudno....

ODBACEN OD DEVOJAKA

pre 9 godina

Ja sa devojkama ima problema odavno,skoro pa da nisam ni sa jednom uspostavio kontakt,a kamoli da sam neku poljubio ili da sam izasao sa nekom.A imam 25 godine,nikakve odnose nisam imao dosad,a moje drustvo to primecuje odnosno vidi se i svi mi se smeju zbog toga!!!Morao sam da lazem da sam imao barem jednom devojku jer bila me je sramota da kazem da nisam a sto je najgore cini me to depresivnim i tuznim da ne kazem da sam razocaran.!:(((

Uros

pre 9 godina

Druze, plati ti za prvi put, ako vec imas sredstava. Plati i prvih 10 puta, dok malo ne udjes u stos. Nevinost u 33-oj ti je realno mnogo veci problem nego sto je to gubljenje nevinosti sa prostitutkom. Koliko je muskaraca izgubilo nevinost tako, a koliko je tek zena izgubilo nevinost sa nekim tipom koga nisu platile, ali koji ih je i te kako iskoristio (po meni tek bi zene u slicnoj situaciji trebalo da plate nekog dobrog tipa za jednu noc). Pa opet ne vidim da neko mnogo kuka za tim. Bolje naci ljubav svog zivota, a da ti bude druga posle prostitutke, nego posle nekoliko godina sa prvom, za koju si mislio da je prava, shvatiti da niste jedno za drugo. Znaci, zavrsi to, pa posle pisi - nema smisla postavljati sebi neka pravila i pisati o ljubavi izmedju muskarca i zene, kada je u stvari nisi ni iskusio...

wlado

pre 9 godina

sex je precenjen, obozavam kada upoznam devojku kojoj je vise stalo do sexa nego meni, onda je mucim i odbijam je do granica izdrzljivosti(njenih, ja imam strpljenja od celika), to radim za sve one muskarce koji ne mogu da se suzdrze od sexa i koji zbog toga tesko pate u zivotu, zato sto ih zene onda kontrolisu. To je jedina stvar koju danasnja moderna zena ima da pruzi - dobar sex, za mene je to skandalozno malo. Otvorite oci, bice bolje i vama i osobi pored vas.

Milka

pre 9 godina

Ja sam nevinost isto tako velicala i fiksirala sam sebi tu ideju da mora da bude s onim pravim taj famozni prvi put. Tako sve do 20,da bih na kraju spavala s likom u kog sam se zaljubila ali koji nije bio zaljubljen u mene.Posto ovaj mladic iz clanka nikad nece procitati nase komentare,ovo cu reci onima koji su se u 25-oj i kasnije,ovde izjasnili kao nevini jer cekaju "ono pravo." Ljudi, doci ce to pravo i to nece biti nista manje pravo ako s tom osobom ne izgubite nevinost! Dakle spavajte s nekim s kim ima hemije,s kim ste izasli nekoliko puta a za dugu ljubavnu vezu ima fore... svi se i onako razocaraju u taj prvi sex!

bastako

pre 9 godina

Moj slucaj je mislim relativno zanimljiv. Nevin do 25. godine. Sada sa 35 godina sam spavao sa 15 devojaka (sve uracunato - par dosta dugih veza, kratke veze, seks kombinacije, na jednu ili dve noci).
Sta se promenilo? Nisam ni sam siguran, mislim da sam prosto poceo vise da pitam zene hoce li da spavaju samnom.

тупко

pre 9 godina

Девичанство је телесна одлика код жена. Мушкарац не може да буде девица.
У суштини, да је Творац хтео да будемо сами, не би направио два пола. Тужно је да овај човек у чланку нема своју другу половину, што живи живот у осами, а не то што није успео да врши чин размножавања.

drugacija vremena

pre 9 godina

Ranije su normalni ljudi mogli da imaju veze, sada im se to prosto ne dozvoljava. Ako nisi makenen, ne smes ni u prodavnicu a kamoli u klub, a ljubav je misaona imenica.

A113

pre 9 godina

Druže jedan savet: Prestani da govoriš ženama da si nevin kad ih upoznaš!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stecky, 9. jun 2014 10:40)


lol, to sam prvo pomislio. samo se ponasas kao da si to radio 100 puta, i sve ide opusteno. ovaj je bas "drama queen".

Ljuba

pre 9 godina

Ne znam, ako covek zaista nije imao toliko srece, zasto ga osudjivati...Meni bi sa 22 god zivot bez devojaka (samim tim i sexa) bio nezamisliv, ne u smislu da je to nesto krucijalno bez cega ne moze da se zivi, ali predstavlja uzivanje... Kao sto bi mi zivot bez kosarke i fudbala bio nezamisliv, u tom smislu..

Željka...pomalo staromodna

pre 9 godina

20,nevina
Imala sam prilika ali prosto to nije bilo to. Zato sam sada konstantno uzbuđena, stalno razmišljam o seksu i muškracima..Mogu da okrenem nekoliko brojeva i rešim stvar , ali - ne. Hoću da to bude u vezi i sa nekim koga stvarno želim, makar čekala još dugo.
Mada nije lako :(

mnbvc

pre 9 godina

(Vaše ime, 9. jun 2014 16:47)

Super dečko, bambi za tebe.
Deo za komentare više služe da se svako pohvali kad je i sa koliko je nego što se zaista pristupa tekstu.
Autor je u pravu. Ljudi osuđuju i globalizuju. Sramota je biti nevin. To je za podsmeh. Nemali broj ima isti problem ali zbog ovakvih komentara se ćuti i ne govori.
Razmislite malo koliko će ljudi biti otuđeno od drugih zbog tehnologija i društvenih mreža. Usamljenost je boljka modernog sveta. Zapamtite to.

Petar

pre 9 godina

OK... I dalje je u Srbiji ovo tabu tema.
I dalje se filozofira o seksu, i svako, ali baš svako,
ima neku svoju ideju i mišljenje o tome.
Imamo po grupicama ljude koji se drži svojih stavova i tu nema pomoći.
U jednoj grupi su oni koji čekaju ''prave'' da bi sa njima izgubili nevinost.
Verovatno će ih pojedini čekati i sa 60, 70 god..
Imamo one koji sa svima mogu i ponose se sa tim. Lupaju recke i misle da su zbog toga pametniji ili šta već?..
Imamo i one koji preozbiljni u vezi seksa pa ga isključivo imaju sa onima sa kojima su u vezi, to su nepogrešive duše koje ''nikada'' ne varaju i naravno dave sve nas sa tim poštenjem..
A sve to nije toliko bitno. Ako osećate jak poriv da imate seks, potrudite se da ga imate.
Ako vam nije toliko stalo i možete normalno da funkcionišete bez seksa, ok, uživajte, jedna obaveza manje. Samo nemojte da generalizujete kako ste VI u pravu zbog svojih odluka.
Bile one da čekate dok vam mladost prolazi, idealnu osobu, ili ona da ste skinuli mrak još u osnovnoj..koga briga bre?
Ionako su muško-ženski odnosi u Srbiji totalno otišli u aut zbog te tvrdoglavosti, i tih ''naših'' nepogrešivih stavova!!

rene_porschero

pre 9 godina

Što'b Švabe rekle... od miša pravi slona... U čemu je poenta komplikovati toliko oko nečega što se i onako samo odvija kad legneš sa njom... ako ti se radi, radi... ako ne... koga briga! Djevojke i žene koje hodaju okolo imaju određene potrebe. Ako TI ne želiš ni malo da se potrudiš oko toga, opet, koga briga... Tvoj život, tvoja stvar...

Zeleni Zub

pre 9 godina

Sta god vam neko pricao, nije normalno da neko bude nevin sa 20+. Ne kazem da je "razvratnistvo" ok, to bi vec bilo iz krajnosti u krajnost. Svi u takvom problemu ste zreli za terapiju (pri tom mi nije ni na kraj pameti da uvredim), i razne vrste pomoci prijatelja. Zivot prolazi, mladost pogotovo. Trgnite se.

Ne, nije neophodno da budete zaljubljeni ili u ljubavi za seks, ali je tako lepse i sladje.
Ne, nije presudno to sto nemate para ili ne izgledate dobro. Mali procenat ljudi zivi zivotom koji vam se servira preko medija i koji vam postavljaju lestvice. Svaka krpa nadje zakrpu.
Ono da ne j lep, nego uporan, je 100% istinito.
Nije sramota niti je kraj sveta da vas neko odbije.
Kad prilazite devojci, (ili tipu), pridjite sa idejom da upoznate nekog, vezbajte komunikaciju, potrudite se da sarmirate, budite zanimljivi, duhoviti.
Trazite seks (ali ne u fazonu daj, znam da imas, mada i to moze da prodje kao fora). Ljudi sa tehnologijom i socijalnim mrezama gube smisao za komunikaciju, i zapravo postaju asocijalni.

Sto se tice ovih par devojaka (ili momaka, whatever) koji kazu da su "nevini" zato sto se jos nisu zaljubili... sta ocekujete? Da vam srodna dusa , ili princ na belom konju padnu sa neba? Morate da upoznajte ljude i da im pruzate sansu. Kad vas neko interesuje, dajte im to do znanja. Ako to ne radite ili se bojite da budete povredjeni, odbijeni, nikada necete pronaci vasu "drugu polovinu".Svaki poraz je stepenica ka pobedi.

Savski Maneken.

pre 9 godina

Nešto mi nije jasno ovde...
Ovi što su nevini sa 20 i kusur, ili 30, govore kako seks nije najbitnija stvar na svetu i td..
Pa ako nije, što ste nevini i dalje? Očigledno vama je najbitnija na neki vaš način, čim čekate savršene partnere!
A pitajte svakoga psihologa ili doktora i reći će vam da je seks zdrav za psihu i uopšte za fizičko zdravlje.
Pa šta ste vi, pametniji od stručnih ljudi?
Ali to čekanje na idealnog partnera mi nije jasno?
Pa ne birate doživotnog partnera za brak? Pa bolje je na pogrešnim da se naučite i steknete praksu da bi tom vašem idealnom partneru pružili lepši seks.
Mešate ljubav sa seksom, takođe.
Ok, ona stara fraza da je seks lepši kad se dvoje vole stoji, ali ako vas neko privlači, jako vas privlači ali ne osećate ljubav prema njemu, ne vidim šta je toliko loše ako imate seks sa tom osobom? Zašto ne priznate lepo, bar većina vas, da se plašite, i da je to glavni razlog. Ima dosta ljudi koji veruje u filmove, u novinske članke, u tuđe bajke i td.. i umislili ste da morate da bude savršeni u krevetu.
hahaha... samo ću reći ovo: One ''najače ribe'' s' kojima sam spavao i koje su glumile neke opasnice i srcolomke su bile smešne u seksu. One koje su bile skromne su većinom bile prave vatre u krevetu..toliko!
Na kraju, pitanje je samo fantazije, inspiracije, opuštenosti, neke mašte, kondicije, iskustva i toga koliko poznajete tu osobu, ili prosto trenutnog raspoloženja, - od čega će zavisi kakav će biti seks.

..............

pre 9 godina

Jedne i druge muce taj problem sto im dodatno otezava zivot sto zbog pritiska drugih,sto zbog njih samih.Pomisle da sa njima nesto nije uredu?A zapravo su samo nesigurni u strahu su nekom sta ce da pomisle o njima.Trebaju da shavate da niko zbog drugih vec zbog sebe.A to sta ce drugi pricati to treba da ih bude briga.!

Nista strasno

pre 9 godina

Podrzavam.Lupajte minuse, kada covek sazri sex tj.vodjenje ljubavi smatra da je nesto najlepse I to zeli da iskoristi na najbolji nacin.
Ja punim 23.godine ubrzo I nevina sam, da ne budem arogantna, super izgledam (ne shvatajte pogresno)
Samo zelim da to bude nesto najlepse, a I ne svakoj ... telo da dam, hmm sto mi je mnogo gadno!
Uopste se ne kajem, niti imam bilo kakav pritisak ili da me bilo ko od prijatelja cudno posmatra, cak me I podrzavaju.

salo je spas

pre 9 godina

Svojevremeno sam, na moju veliku zalost, privlacila momke koje samo interesuje seks i upropastili su mi karijeru. Prosto ne zelim da budem intimna sa ljudima kojima je izgled tako bitna odrednica u zivotu, jer me cine nesrecnom.

čakovec

pre 9 godina

pa što je tu čudno? pa u japanu je trećina muške populacije mlađe od 34 godine nevina...
http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=1135084

Vaše ime

pre 9 godina

Evo ja ću biti iskren, i ne zanima me da li mi neko veruje.
Vozim auto star 30 god. živim sa roditeljima, doduše velika kuća i imam sprat za sebe.
Pare imam kako kad. Fizikališem, pa nekad imam 200, 300 evra mesečno, nekad i blizu 1000. Nemam čak ni mnogo drugova. niti se družim mnogo.
Ali i taj krš od kola, nesiguran posao, i ćale i keva u prizemlju, nisu me sprečili da svaki mesec spavam sa novom curom!
Bukvalno biram devojku sa kojom želim da spavam, sem eto onih najtežih sponzoruša, mada i one mogu da se prevare na 1 noć.
Znači toliko je taj nagon za seksom, za vođenjem ljubavi sa devojkama, ženama, tetama, kod mene jak, na zdrav način jak ( nisam manijak) - da prevazilazi i moju nesigurnost i strah od odbijanja i ismevanja, svega!!
A i pored toliko devojaka i dalje sam kukavica i nisam siguran u sebe. Jer sa svakom je drugačije! Bila ona lepa, pametna, ružna, glupa.. svaka ima katanac koji moraš da provališ. Ja jednostavno kažem sebi, volim to, volim žene, volim seks, jeste da nisam postigao mnogo u životu i nezadovoljan sam ali voditi ljubav, ili se kao životinja seksati celu noć, to prosto moram da imam! Dok sam mlad, dok mogu, jer uskoro punim 31.
I pored toliko raznih partnerki i dalje maštam o nekoj savršenoj za mene, ali nema kukanja, jednostavno od toga nemam ništa.

bas se i ne trudim

pre 9 godina

Mene stvarno mrzi da se izgladnjujem, ne znam zasto je drugima to bitno a momci ne vole debele devojke. Nekako mi je sve drugo zanimljivije od anoreksije i teretane.

Neiskusan

pre 9 godina

Ja ima 25 godina i jos uvek nisam spavao ni sa jednom devojkom...pa sad vi meni se ismejavate koliko god hocete i mislite sta god hocete.Znajte da nisam gej vec nije naisla ona prava sa kojom bi imao zasigurno svaki dan a ne da jurim svaku lujku po ulicama samo zarad seks i pritom da navucem kojekakve bolesti.To mi ne treba u zivotu.!

veni, vidi, vici

pre 9 godina

@(www, 10. jun 2014 18:40)

Citiracu samo jednog psihologa kod koga sam bio zbog nekih tezih emotivnih problema. Kad sam poceo da mu pricam o roditeljima, odnosu sa familijom itd on me je prekinuo ostro i rekao: u redu, to je bilo pre 10 godina, a sta se desava sada, gde si ti sada, sta zelis sada ...

Ne mozes celog veka da krivis proslost za sadasnjost i da samo slezes ramenima i sazaljevas sam sebe. Kako da se iscupas iz toga i kako da krenes dalje? To je ono na sta ce ti vecina terapeuta samo reci: ah, pa moras sam da pronadjes svoj put, a ja sam samo tu da te posmatram (citaj: i uzmem ti pare za to).

Ne idite kod tih psiho-baba-vracara, ja sam bio kod troje njih i samo su me odrali i nista nisu uradili. Na kraju sam ukapirao da je sve u onoj staroj: u se i u svoje kljuse. I iscupao sam se sam.

treba sve probati da budes kompletan

pre 9 godina

Ja sam zensko i mogu da nadjem devojku uvek tako da mi nije uopste jasno kako to strejt muskarac da ne moze da nadje devojku pored toliko online i offline mogucnosti. Da sam muskarac ne bih imala nikakvih problema da muvam sve redom onako iz sale. Sve je stvar samopouzdanja i da znas sta zelis. E sad ako ne zelite to je drugo a mozda bi zeleli nesto drugacije (decka?), nije ni to sramota. ;)

Inace mislim da nije zdravo bar ne probati seks u ranim dvadesetim na koji god nacin, nije dobro za sazrevanje i razvoj licnosti ne imati takvo iskustvo.

Jedan

pre 9 godina

Pisem komentar samo da bih napomenuo pojedine,mozda cak i vecinu onih koji ili nisu procitali tekst ili nisu razumeli sta su procitali a pre ce biti prvo...covek nema problem da ima curu vec nija nasao onu sa kojom to zeli da uradi.Pa zar je to toliko tesko shvatiti danas?U kakvom mi vremenu zivimo?

Sale iz Mk

pre 9 godina

ja sam se takodge plashio od ovo, al evo sada sasvim drtugachije vidim na ovo, godine su samo brojke, zivite zdravo, budite pametni, ljubav che da dodge, ima razne oblike ljubavi, ono shta vidite u drugima kao srechu to neznachi da je to i za vas srecha, ostajte to Bogom, Vashe je da radite na vama, da se sebi obrazovati i naravno raditi na vashi izgled, pomazite sebi i ostali nakon toga, ljudi to gledaju i vole , :) ;)

Vaše ime

pre 9 godina

(mnbvc, 9. jun 2014 18:57)

Da se hvalim, kome? Niti mi iko ovde vidi sliku, niti zna moje ime, niti zna gde živim, ko sam, šta sam.. Kako misliš da se hvalim onda?, sam sebi?
Ja lepo pišem svoj slučaj da bih nagovestio da je želja za seksom jača od svakog straha, nesigurnosti, manjka para, problema i td..Bar u mom slučaju..
A ti svojim komentarom ispravljaš tuđe komentare.
Pa napiši nam nešto, prosvetli nas... otvori nam oči?

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

Čovek može da savlada svoje nagone i bude savršeno zdrav. Potrebna je samo volja. Monasi su zdraviji od mnogih svetovnih seksualno aktivnih ljudi. Mladi bi trebalo da se suzdravaju, a ovaj komičar je odavno trebao da se oženi.

pravi konzervativac

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
(anica, 9. jun 2014 12:11)

Znaci nisi se zaljubila i jos si nevina?
Pa sta cekas? sedu kosu i da u vilici imas 6 zuba?
Zbog takvih zena slicnih tebi i ima nevinih muskaraca.
Ej 25 godina i jos netaknuta!!! Sacuvaj me boze.

Marko_BG

pre 9 godina

Svako ima neku svoju pricu i neku svoju muku, u medjuljudskim odnosima. I neke razloge. E sad, razlozi su cesto kombinovane prirode, subjektivno-pbjektivni, objektivno-subjektivni. Odnosno, objektivno povlaci subjektivno i obrnuto. Prema tome, razne uopstene floskule tipa 'rad na sebi' ili 'sve ce to doci na svoje kad tad', i jedno i drugo u raznim zivotnim slucajevima su cesto iluzije. Zasto iluzije? Pa zato sto ako neko objektivno nema potencijala, nema materijala nema mogucnosti da recimo 'radi na sebi'( jer npr prirodno genetski fizicki ruzan ne moze postati 'lepotan' nikakvim radom na sebi, osm mozda plasticnom operacijom), ostaje mu da ocajava. Ako uz to nema ni socijalne kompatibilnosti, onda naravno da je u corsokaku. Citam ovde u komentarima, a i ovaj covek iz teksta, sve zdravi pravi ljudi. i pitam se nesto...a da li ste se nekad zapitali kako je recimo invalidima, osobama sa invaliditetom, hendikepom(u kolicima, slepi, bez ruku, nogu, gluvonemi itd itd), koji su od strane drustva vec unapred pod stigmom kao odbaceni, nepozeljni. Kako je njima? Kako li je njima koji po prirodi svojih zdravstvenih teskoca, bivaju obelezeni neprekidnom borbom, a sto se ice ljubavnog zivota, seksualnog zivota u startu bivaju za ceo zivot zakinuti da cak i dodju u situaciju da ih bar neko primeti, pozeli i sl ? Narocito ovde kod nas u ovoj nasoj prepunoj predrasuda sredini.

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, malo toga znaš o životu i ne slutiš koliko su tvoje reči o "nepotrebnom suzdržavanju od svega 'prirodnog'" naopake. Tvoje mišljenje je tipično žensko - zapadno/femo-seksualno. Istina je veoma daleko, ali je i vera da to možeš sada razumeti. Svako dobro, uživaj svoju društvenu frizuru, rastapanje bića i 'ropstvo divljini'

nije slucajno

pre 9 godina

Ne izgledam savrseno u svakom momentu. Ponekad mi se omane pa greskom (ne voljom, uopste se ne trudim) privucem nekog tipa koji me posle proganja, zlostavlja i ogovara do te mere da se plasim ljudi. Da mogu sa jednim normalno da razgovaram to ne bi bio problem, ali niti jedan tip na koga sam naletela nije hteo da razgovara sa mnom, pa makar da se dogovori da mozemo kulturno da raskinemo.

MamaMia

pre 9 godina

Ako imas seksualnu potrebu a nije zadovoljena u problemu si. Ako je nemas moze znaciti ili da nesto u tebi 'jede' zivotnu energiju ili prosto da si tako vazdusast tip I tvojim venama ne tece vatra.Ima nas svakakvih,vazno je samo upoznati svoj seksualni identitet. Ja na zalost na tom polju teske bitke bijem, do mene dodju samo oni sa najjacim nagonom.Samo ludaci (ne mislim manijaci) koji ruse sve pred sobom da ostvare.Eto,samo me takvi osvoje.Lepo je imati sex sa dobrom hemijom ali sta da radimo,svi smo mi za nesto a za drugo smo malo manje

pravi konzervativac

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.
(milan, 9. jun 2014 12:04)

Ovde nije rec o balavcima, nego o matorim ljudima koji imaju 30, 40 godina i jos nisu uzivali u telesnim strastima. Zar je normalno biti nevin u tim godinama? Samo covek sa psihickim problemom moze to sebi dopustiti. Treba traziti pomoc psihijatra, jer to je bolest. Citam komentare i vidim da je vecina komentatora a i ovih koji daju pluseve da je to normalno, zrelo za ludnicu.

intelektualni tip

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem osecanja u vecini spanskih serijala, ta vrsta strasti mi je malo zastrasujuca i totalno neprivlacna.

..........

pre 9 godina

Svi vi koji ovde pisete zapravo govori jedno a to je da niko od vas nije siguran u sebe a kamoli u druge.Stoga morate nauciti kako da se nosite sa svime sto vas muci,tj da pobedite strahove koji su u vama"Da ne shvatite pogresno!Probleme imam ja isto takodje sa kojim se uspesno borim da ih prevazidjem bez obzira sto ide tesko.Borba je neprekidna!

zigot

pre 9 godina

izvinjavam se unapred svim puritancima koji ce se uvrediti ali sa ovim covekm SIGURNO nesto nije u redu (iako on sam sebe zove normalnim)! toliku kolicinu pathosa i retorike odavno nisam video... razumem da zaista nije lako pronaci srecu sa drugom osobom, medjutim apsolutno je neprirodno otudjivati se od ljudi tj. od suprotnog pola... pogotovo ako se ide do krajnosti... apropo "neprirodnog", ako je primarna svrha zivota preziveti onda su shodno tome prilagodjavanje i ucenje dve kriticne vrline... medjutim, ovaj lik mi deluje kao neko ko nije spreman da nauci i prilagodi se svojoj zivotnoj situaciji

iskreno ako se problemi intimnosti i odnosa sa ljudima ne rese tokom ranih 20-tih, svakako bih preporucio profesionalnu pomoc

Covek u prolazu

pre 9 godina

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD
(www, 10. jun 2014 18:40)

Nije bas tako kralju.Dobro mozda se puste u promet ali taj njihov promet moze da je debelo kosta jer nikad ne zna na kakve ce da naleti u zivotu.Ponavljam slazem da je najlakse danas devojkama ali isto tako(kao sto sam rekao)rizicno.!Dok za muskarce nije tako.Ali ako vukao neku traumu iz detinjastva koja se odraza na psihu,kao sto ima nas mnogih"to ne mora znaci da sad nisi u stanju da imas neku devojku uza sebe.Samo je pitanje vise sklop licnosti!Sta ta osoba zeli i da li zeli.Odnosno da li ta ima zelju i volju da nesto promeni kod sebe.Da pokusa nekako to da potisne.Tesko je to danas ide pogotovo ako je nekim ozbiljnim godinama a da nije vreme to pokusao da spreci,da ne dodje do gore stadijuma.

www

pre 9 godina

roditelji su krivi zbog ovoga. pogresno vaspitanje. nece vam ljubav doci kao mamina vecera na tacni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (m, 10. jun 2014 09:41)

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD

prave ljubavi

pre 9 godina

Napisao je Rat i Mir. Čak i ne verujem da je ovo tekst nekog komičara već novinara sa željom da daje neke pametne savete. Koliko ja znam muškarci imaju najjaču seksualnu potrebu poprilično rano, oko osamnaeste godine. Njegov najozbiljniji pokušaj je bio 1999. Nešto mi je sve ovo nafrizirano i nestvarno. Više mi liči na savete, čekajte dok ne dođe prava ljubav. A da li je moguće, pa sigurno da jeste. Kako je sa monasima. Većina od njih koji su mladi su ljudi puni snage, ali kod njih ovo nije primarno jer se bave duhovnim stvarima kojima su se predali. Ovaj je u stalno u kafani, i opterećen seksom,koga nema jer čeka 'pravu' ljubav. Ova vrsta privlačnosti je najčešće hemija. Prave, dugotrajne ljuavi sa ljudima koji vam potpuno odgovaraju se dese tek kasnije, ili se uopšte ne dese. Tako da mi čekanje neke velike ljubavi izgleda neistinito, kao je on objasnio.

AnaM

pre 9 godina

@happy happy happy. Hvala sto si nasao/la vremena da prokomentarises moj komentar ali bojim se da nisi dobro procitao/la ili razumeo/la.Interesantno koliko si energije utrosio/la da bi pokazao/la koliko nisam u pravu. Svako dobro od srecno udate, 37-mogodisnje zubarke i majke!

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, uvažavam pažnju i priznajem da su mi strani moderni principi u čijem serviranju, manje ili više svesno učestvujete. Nadam se da ću kroz sopstvenu decu uspeti da sačuvam 'barem pomen' da postoji drugačiji razmišljanje od 'odmah i sve', koje je nekada nudilo zavidne lepote. Ne znam ima li veze sa somatologijiom, ali naše minijature slute da predstavljamo 'dva kosmosa'. Ipak, respektujući vaše godine, rekao bih da se dovoljno razumemo. Ako se slažete, da kažemo ovako: Muškarcu, po sebi, lakše je da prihvati da postoje prirodni pozivi i slobode, nad kojima je neophodna samokontrola?
Svako dobro vama i vašima

I ja

pre 9 godina

Ja takodje nisam imao seks sve do 33-ce godine ali zbog mojih problema, zbog socijalne fobije i jos nekih drugih problema. Mislio sam da ce mi psiholozi pomoci da resim probleme ali sam se grdno prevario! A inace sam lep covek i devojke su se interesovale za mene. Ali sam se ja nadao da cu prvo resiti svoje probleme pa sam ih odbijao i trazio resenje za svoju muku. Ovo ljudi ne razumeju i nemaju razumevanja za psihicke probleme. Na kraju sam odustao od ideje da ce mi ikad biti bolje i rekao sebi "daj sta das" i imao seks u 33-coj godini. Kad sam toj devojci rekao istinu da mi je prva, ona se mnogo zacudila.

Ali meni seks nije toliko vazan koliko mi je vazno da resim moje probleme. A psiholozi su mi u tome malo pomogli! Nijedna vrsta terapije koju su smislili psiholozi mi nije pomogla. Vec nesto drugo...

Schh..

pre 9 godina

Batice sve je lepo sto si napisao cak te i razumem sta hoces da kazes ali shvati ti nisi svetac i nikad to neces biti jer si gresan a ljudski je gresiti zato sredi glavu i pusti se u promet prodje ti zivot !

pravi konzervativac

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
(anica, 9. jun 2014 12:11)

Znaci nisi se zaljubila i jos si nevina?
Pa sta cekas? sedu kosu i da u vilici imas 6 zuba?
Zbog takvih zena slicnih tebi i ima nevinih muskaraca.
Ej 25 godina i jos netaknuta!!! Sacuvaj me boze.

pravi konzervativac

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.
(milan, 9. jun 2014 12:04)

Ovde nije rec o balavcima, nego o matorim ljudima koji imaju 30, 40 godina i jos nisu uzivali u telesnim strastima. Zar je normalno biti nevin u tim godinama? Samo covek sa psihickim problemom moze to sebi dopustiti. Treba traziti pomoc psihijatra, jer to je bolest. Citam komentare i vidim da je vecina komentatora a i ovih koji daju pluseve da je to normalno, zrelo za ludnicu.

Ljuba

pre 9 godina

Ne znam, ako covek zaista nije imao toliko srece, zasto ga osudjivati...Meni bi sa 22 god zivot bez devojaka (samim tim i sexa) bio nezamisliv, ne u smislu da je to nesto krucijalno bez cega ne moze da se zivi, ali predstavlja uzivanje... Kao sto bi mi zivot bez kosarke i fudbala bio nezamisliv, u tom smislu..

PeeT

pre 9 godina

Daj bre muškarca nazivate devicom, Strašno, taman sam počeo da čitam kad sam video da se radi o muškarcu, izgubio sam volju dalje da čitam

Petar

pre 9 godina

Prvo, mnogo komplikuje čovek u vezi seksa.
Kaže da to nije ni bitno toliko a piše esej o tome??
I deluje mi da meša ljubav sa seksom, iako tu ima naravno spona koja vezuje te dve stvari na lep način, ne mora da bude uvek tako.
Priroda u nama je takva, taj nagon da imamo seks, i ne znam zašto obavezno moraš da čekaš na neku savršenu osobu za tebe, i da čekaš da se ljubav rodi, da bi imao seks?
Jeste, lepše je kad se ljudi vole, pa kad spavaju.
Ali 33 god. bez seksa? To možda na fizičkom i psihičkom planu uopšte nije zdravo. Što nema veze sa tim da ovaj lik deluje OK, tj da je dobra duša, iskrena, ali brate gurni ga u neku i reši se toga, pa nije ti zlatan!!
Imaj seks, redovan, pa uz put traži ljubav svoga života.
Ni jedna te neće odbiti ako kažeš, da, nisam nevin sa 33 god. Pre će te odbiti jer si nevin.
To su sve izgovori, i predavanje, mirenje sa sudbinom..
Sad On kao čeka da mu neka princeza iz snova zakuca na vrata i sa njom da skine mrak. Pa jbg, život nije takav, život je surov, realnost je ponekad teška za prihvatanje, i život brzo prođe u maštanju i filozofiranju, a iza vas ne ostane nikakvo delo, nikakav ispunjen cilj.
Seks je prosta stvar, prirodna, kao kad si gladan pa uzmeš da jedeš.
Ne jedeš iz dosade naravno, niti na silu. Tako i seks, dok si mlad, dok možeš, imaš potrebu, nagon je tu, pa imaj seks, uživaj i pružaj zadovoljstvo i ne lomi mozak o tome toliko.
A ljubav, to je već druga stvar...

тупко

pre 9 godina

Девичанство је телесна одлика код жена. Мушкарац не може да буде девица.
У суштини, да је Творац хтео да будемо сами, не би направио два пола. Тужно је да овај човек у чланку нема своју другу половину, што живи живот у осами, а не то што није успео да врши чин размножавања.

AnaM

pre 9 godina

Suzdravati se od bilo cega u zivotu znaci poricati sam zivot. Covek koji ceka da mu "savrsena" dodje u zivot nece ni znati da je prepozna jer takva ili takav dolazi samo kad i sami to postanemo. Volite sebe i volite zivot pa ce i zivot voleti vas.

Gargantua

pre 9 godina

Imaš trideset godina a pričaš o traumama iz srednjoškolskih veza? Mnogo filozifije oko ničega. Ako si odlučio da živiš u celibatu čemu potreba da se pravdaš bilo kome..i tražiš izgovore za to.

wlado

pre 9 godina

sex je precenjen, obozavam kada upoznam devojku kojoj je vise stalo do sexa nego meni, onda je mucim i odbijam je do granica izdrzljivosti(njenih, ja imam strpljenja od celika), to radim za sve one muskarce koji ne mogu da se suzdrze od sexa i koji zbog toga tesko pate u zivotu, zato sto ih zene onda kontrolisu. To je jedina stvar koju danasnja moderna zena ima da pruzi - dobar sex, za mene je to skandalozno malo. Otvorite oci, bice bolje i vama i osobi pored vas.

treba sve probati da budes kompletan

pre 9 godina

Ja sam zensko i mogu da nadjem devojku uvek tako da mi nije uopste jasno kako to strejt muskarac da ne moze da nadje devojku pored toliko online i offline mogucnosti. Da sam muskarac ne bih imala nikakvih problema da muvam sve redom onako iz sale. Sve je stvar samopouzdanja i da znas sta zelis. E sad ako ne zelite to je drugo a mozda bi zeleli nesto drugacije (decka?), nije ni to sramota. ;)

Inace mislim da nije zdravo bar ne probati seks u ranim dvadesetim na koji god nacin, nije dobro za sazrevanje i razvoj licnosti ne imati takvo iskustvo.

Vaše ime

pre 9 godina

Evo ja ću biti iskren, i ne zanima me da li mi neko veruje.
Vozim auto star 30 god. živim sa roditeljima, doduše velika kuća i imam sprat za sebe.
Pare imam kako kad. Fizikališem, pa nekad imam 200, 300 evra mesečno, nekad i blizu 1000. Nemam čak ni mnogo drugova. niti se družim mnogo.
Ali i taj krš od kola, nesiguran posao, i ćale i keva u prizemlju, nisu me sprečili da svaki mesec spavam sa novom curom!
Bukvalno biram devojku sa kojom želim da spavam, sem eto onih najtežih sponzoruša, mada i one mogu da se prevare na 1 noć.
Znači toliko je taj nagon za seksom, za vođenjem ljubavi sa devojkama, ženama, tetama, kod mene jak, na zdrav način jak ( nisam manijak) - da prevazilazi i moju nesigurnost i strah od odbijanja i ismevanja, svega!!
A i pored toliko devojaka i dalje sam kukavica i nisam siguran u sebe. Jer sa svakom je drugačije! Bila ona lepa, pametna, ružna, glupa.. svaka ima katanac koji moraš da provališ. Ja jednostavno kažem sebi, volim to, volim žene, volim seks, jeste da nisam postigao mnogo u životu i nezadovoljan sam ali voditi ljubav, ili se kao životinja seksati celu noć, to prosto moram da imam! Dok sam mlad, dok mogu, jer uskoro punim 31.
I pored toliko raznih partnerki i dalje maštam o nekoj savršenoj za mene, ali nema kukanja, jednostavno od toga nemam ništa.

zigot

pre 9 godina

izvinjavam se unapred svim puritancima koji ce se uvrediti ali sa ovim covekm SIGURNO nesto nije u redu (iako on sam sebe zove normalnim)! toliku kolicinu pathosa i retorike odavno nisam video... razumem da zaista nije lako pronaci srecu sa drugom osobom, medjutim apsolutno je neprirodno otudjivati se od ljudi tj. od suprotnog pola... pogotovo ako se ide do krajnosti... apropo "neprirodnog", ako je primarna svrha zivota preziveti onda su shodno tome prilagodjavanje i ucenje dve kriticne vrline... medjutim, ovaj lik mi deluje kao neko ko nije spreman da nauci i prilagodi se svojoj zivotnoj situaciji

iskreno ako se problemi intimnosti i odnosa sa ljudima ne rese tokom ranih 20-tih, svakako bih preporucio profesionalnu pomoc

Djoka

pre 9 godina

Pa nije "ona" devica, vec devac!? Napomenuto samo zbog toga jer tako uporno koristite grdobne a rogate izraze poput psiholoskinje, bioloskinje, filozofkinje...

Savski Maneken.

pre 9 godina

Nešto mi nije jasno ovde...
Ovi što su nevini sa 20 i kusur, ili 30, govore kako seks nije najbitnija stvar na svetu i td..
Pa ako nije, što ste nevini i dalje? Očigledno vama je najbitnija na neki vaš način, čim čekate savršene partnere!
A pitajte svakoga psihologa ili doktora i reći će vam da je seks zdrav za psihu i uopšte za fizičko zdravlje.
Pa šta ste vi, pametniji od stručnih ljudi?
Ali to čekanje na idealnog partnera mi nije jasno?
Pa ne birate doživotnog partnera za brak? Pa bolje je na pogrešnim da se naučite i steknete praksu da bi tom vašem idealnom partneru pružili lepši seks.
Mešate ljubav sa seksom, takođe.
Ok, ona stara fraza da je seks lepši kad se dvoje vole stoji, ali ako vas neko privlači, jako vas privlači ali ne osećate ljubav prema njemu, ne vidim šta je toliko loše ako imate seks sa tom osobom? Zašto ne priznate lepo, bar većina vas, da se plašite, i da je to glavni razlog. Ima dosta ljudi koji veruje u filmove, u novinske članke, u tuđe bajke i td.. i umislili ste da morate da bude savršeni u krevetu.
hahaha... samo ću reći ovo: One ''najače ribe'' s' kojima sam spavao i koje su glumile neke opasnice i srcolomke su bile smešne u seksu. One koje su bile skromne su većinom bile prave vatre u krevetu..toliko!
Na kraju, pitanje je samo fantazije, inspiracije, opuštenosti, neke mašte, kondicije, iskustva i toga koliko poznajete tu osobu, ili prosto trenutnog raspoloženja, - od čega će zavisi kakav će biti seks.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Sta god vam neko pricao, nije normalno da neko bude nevin sa 20+. Ne kazem da je "razvratnistvo" ok, to bi vec bilo iz krajnosti u krajnost. Svi u takvom problemu ste zreli za terapiju (pri tom mi nije ni na kraj pameti da uvredim), i razne vrste pomoci prijatelja. Zivot prolazi, mladost pogotovo. Trgnite se.

Ne, nije neophodno da budete zaljubljeni ili u ljubavi za seks, ali je tako lepse i sladje.
Ne, nije presudno to sto nemate para ili ne izgledate dobro. Mali procenat ljudi zivi zivotom koji vam se servira preko medija i koji vam postavljaju lestvice. Svaka krpa nadje zakrpu.
Ono da ne j lep, nego uporan, je 100% istinito.
Nije sramota niti je kraj sveta da vas neko odbije.
Kad prilazite devojci, (ili tipu), pridjite sa idejom da upoznate nekog, vezbajte komunikaciju, potrudite se da sarmirate, budite zanimljivi, duhoviti.
Trazite seks (ali ne u fazonu daj, znam da imas, mada i to moze da prodje kao fora). Ljudi sa tehnologijom i socijalnim mrezama gube smisao za komunikaciju, i zapravo postaju asocijalni.

Sto se tice ovih par devojaka (ili momaka, whatever) koji kazu da su "nevini" zato sto se jos nisu zaljubili... sta ocekujete? Da vam srodna dusa , ili princ na belom konju padnu sa neba? Morate da upoznajte ljude i da im pruzate sansu. Kad vas neko interesuje, dajte im to do znanja. Ako to ne radite ili se bojite da budete povredjeni, odbijeni, nikada necete pronaci vasu "drugu polovinu".Svaki poraz je stepenica ka pobedi.

MamaMia

pre 9 godina

Ako imas seksualnu potrebu a nije zadovoljena u problemu si. Ako je nemas moze znaciti ili da nesto u tebi 'jede' zivotnu energiju ili prosto da si tako vazdusast tip I tvojim venama ne tece vatra.Ima nas svakakvih,vazno je samo upoznati svoj seksualni identitet. Ja na zalost na tom polju teske bitke bijem, do mene dodju samo oni sa najjacim nagonom.Samo ludaci (ne mislim manijaci) koji ruse sve pred sobom da ostvare.Eto,samo me takvi osvoje.Lepo je imati sex sa dobrom hemijom ali sta da radimo,svi smo mi za nesto a za drugo smo malo manje

prave ljubavi

pre 9 godina

Napisao je Rat i Mir. Čak i ne verujem da je ovo tekst nekog komičara već novinara sa željom da daje neke pametne savete. Koliko ja znam muškarci imaju najjaču seksualnu potrebu poprilično rano, oko osamnaeste godine. Njegov najozbiljniji pokušaj je bio 1999. Nešto mi je sve ovo nafrizirano i nestvarno. Više mi liči na savete, čekajte dok ne dođe prava ljubav. A da li je moguće, pa sigurno da jeste. Kako je sa monasima. Većina od njih koji su mladi su ljudi puni snage, ali kod njih ovo nije primarno jer se bave duhovnim stvarima kojima su se predali. Ovaj je u stalno u kafani, i opterećen seksom,koga nema jer čeka 'pravu' ljubav. Ova vrsta privlačnosti je najčešće hemija. Prave, dugotrajne ljuavi sa ljudima koji vam potpuno odgovaraju se dese tek kasnije, ili se uopšte ne dese. Tako da mi čekanje neke velike ljubavi izgleda neistinito, kao je on objasnio.

Uros

pre 9 godina

Druze, plati ti za prvi put, ako vec imas sredstava. Plati i prvih 10 puta, dok malo ne udjes u stos. Nevinost u 33-oj ti je realno mnogo veci problem nego sto je to gubljenje nevinosti sa prostitutkom. Koliko je muskaraca izgubilo nevinost tako, a koliko je tek zena izgubilo nevinost sa nekim tipom koga nisu platile, ali koji ih je i te kako iskoristio (po meni tek bi zene u slicnoj situaciji trebalo da plate nekog dobrog tipa za jednu noc). Pa opet ne vidim da neko mnogo kuka za tim. Bolje naci ljubav svog zivota, a da ti bude druga posle prostitutke, nego posle nekoliko godina sa prvom, za koju si mislio da je prava, shvatiti da niste jedno za drugo. Znaci, zavrsi to, pa posle pisi - nema smisla postavljati sebi neka pravila i pisati o ljubavi izmedju muskarca i zene, kada je u stvari nisi ni iskusio...

Zenska

pre 9 godina

'Ajde sto sam ja kao zensko nevina u 25oj, nego sto je on musko u 33coj... Mada mogu da ukapiram njegovu pricu, postoje ljudi koji unutrasnji mir i svakodnevnu smirenost nalaze u drugim stvarima, delimicno sam i sama takva...

milan

pre 9 godina

Svedoci smo neverovatnog pritiska na mlade ljude da je "cool" kada vise nisi nevin... Da si "freak" ako si i dalje nevin, da ce te onda drustvo odbaciti. Sve vise mladih je pod velikim pritiskom da to obavi posto poto. Uzas. Hvala Bogu da ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom ovih magazina.

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, malo toga znaš o životu i ne slutiš koliko su tvoje reči o "nepotrebnom suzdržavanju od svega 'prirodnog'" naopake. Tvoje mišljenje je tipično žensko - zapadno/femo-seksualno. Istina je veoma daleko, ali je i vera da to možeš sada razumeti. Svako dobro, uživaj svoju društvenu frizuru, rastapanje bića i 'ropstvo divljini'

Nista strasno

pre 9 godina

Podrzavam.Lupajte minuse, kada covek sazri sex tj.vodjenje ljubavi smatra da je nesto najlepse I to zeli da iskoristi na najbolji nacin.
Ja punim 23.godine ubrzo I nevina sam, da ne budem arogantna, super izgledam (ne shvatajte pogresno)
Samo zelim da to bude nesto najlepse, a I ne svakoj ... telo da dam, hmm sto mi je mnogo gadno!
Uopste se ne kajem, niti imam bilo kakav pritisak ili da me bilo ko od prijatelja cudno posmatra, cak me I podrzavaju.

dosta kuknjave!

pre 9 godina

Svima sto ih devojke (navodno) nece:

Ovo sto cu vam reci sam nazalost ukapirao tek negde oko 23-24 godine zivota. Do tada sam imao problem s devojkama bas kao i ovaj lik. A onda sam shvatio neke stvari ... i tada mi se zivot promenio.

Nije tacno da vas devojke nece! One vas hoce itekako, ali zele da vide muskarca u vama, a ne drugara i baticu. Oslobodite muskarca koji cuci u vama i dozvolite mu da izadje na videlo! Zensko hoce musko i tacka. A musko znaci: neko ko je spreman da se za nju bori i da stane na crtu bilo kome i bilo cemu u zivotu da je zastiti. Ne mislim tu na grubu silu i pesnice, vec situacije koje nalazu da prema nekoj osobi ili nekom zivotnom problemu zauzmes cvrst stav, pokazes da si (mentalno) jak, dosledan, istrajan, hrabar, odlucan, disciplinovan. Ako joj pridjes kao drugar, braca i dobrica i ne napravis NA VREME pravi korak da joj pokazes sta zelis ona ce te voleti ali platonski, kao svog baticu. Nece osetiti seksualnu zelju prema tebi.

Sve sto treba da uradis je da muske vrline koje sam naveo razvijes kod sebe. Ako ih nemas biraj izmedju dve opcije. Prva je da intenzivno radis na sebi, da sebe promenis iz korena i kod sebe izgradis muske osobine. Nazalost, taj rad na sebi je bolan i traje dosta. Zato vecina frajera bira drugi, laksi put, a to je da lazes i glumis, naravno ne preteruj, jer se to provali. Ali malo lazi i (duhovite) glume mogu da ti donesu dosta!

Mister

pre 9 godina

Da je hteo, taj bi imao sex... Ja sam lepuskast, zgodan i duhovit i kao takav sam prisao jednoj lepoj devojci sa namerom da je startujem. Medjutim, devojka je prihvaila razgovor i pricu ali nije htela dalje od toga, rekla je da sam ok i da sa njom ne gubim vreme. Rekoh sebi, ma nisam postupio pogresno, pa sam opet kasnije pokusavao i opet, i opet ali nista, sve dok nisam saznao da se ista ta cura pali na ruzne muskarce. Da vidite cuda, posle par nedelja, vidim ja nju drzi se za ruke sa nekim tipom, verujem da mu orah iz ruke nebiste uzeli. Mislio sam "Ma dajte, ovaj ima para, ko zna sta sve nema, nemoguce da je iz privlacnosti". Raspitao sam se malo bolje i saznao da nema ni kuceta ni maceta, smuca se tako po gradu, niti pametan niti duhovit, non-stop je namrsten. Poenta je ta, sto stvarno postoje, verovali ili ne, cure koje se loze na one koje na izgled nemaju sta da ponude, ali apsolutno. Dakle, kako god ovaj tip iz clanka izgledao, morao je da naleti na neku takvu, pogotovo ako je van nasih prostora gde je svet malo normalniji i gde nije sve u parama i nabildovanim muskarcima sa bejbi facama koji mirisu na skupe hemikalije (parfeme) i voze Audi.

Željka...pomalo staromodna

pre 9 godina

20,nevina
Imala sam prilika ali prosto to nije bilo to. Zato sam sada konstantno uzbuđena, stalno razmišljam o seksu i muškracima..Mogu da okrenem nekoliko brojeva i rešim stvar , ali - ne. Hoću da to bude u vezi i sa nekim koga stvarno želim, makar čekala još dugo.
Mada nije lako :(

romanticni puz

pre 9 godina

Ja sam devica a imam 20 godina. Kada neki meni bliski ljudi sznaju zaprepaste se i pitaju pa kako, nije da ne mozes itd. A mene bas briga, nek' devojcice nastave da gube nevinost sa 15, ja cu jos malo iskulirati dok se ne pojavi ljubav slatka kao pekmez.

EminaNP

pre 9 godina

Mislim da ljudi naprave preveliku stvar od seksa. Ja sam uvijek cula da trebam cekati dok ne nadjem "pravog", pa sam tek sa 23 god izgubila nevinost i totalno se razocarala. Nije uopste bio neki velicanstven dogadjaj niti sam nesto posebno uzivala, iako je covjek bio "pravi". Ljepsih sam seksualnih iskustava imala sa tipovima s kojima i nisam bas bila kompatibilna osim u seksu, nakon ovog prvog puta. Zato ne bih preporucila ni zenama ni muskarcima da "cekaju pravog". Opustite se i uzivajte kad mozete. Naravno sa zastitom :)

AnaM

pre 9 godina

@happy happy happy. Hvala sto si nasao/la vremena da prokomentarises moj komentar ali bojim se da nisi dobro procitao/la ili razumeo/la.Interesantno koliko si energije utrosio/la da bi pokazao/la koliko nisam u pravu. Svako dobro od srecno udate, 37-mogodisnje zubarke i majke!

Dina

pre 9 godina

Znam nekoliko primera bas iz svog okruzenja, i devojaka i mladica, i onih koji su odavno zasli u neke ozbiljne godine (cetrdesete, pedesete) a koji imaju slicnu pricu, uglavnom su dugo bili zaljubljeni u osobe koje nisu bile zaljubljene u njih (a provodili su dosta vremena zajedno kao kolege, prijatelji, i to ih je onemogucavalo da se prenu i nastave dalje, daju sansu nekom drugom).... Niko od njih nije srecan zbog toga, svi zele da vole i da budu voljeni (ne samo seks, vec i brak, decu)... Kako vreme odmice, to im je teze da ostvare sve to, i zbog toga sto sami sebe miniraju (imaju neki osecaj sramote u ovom seksualizovanom svetu) i zbog toga sto druga strana nema razumevanje za njih...I svi do jednog su divni i topli ljudi.... Samo hrabro i zaboravite na negativne komentare!

www

pre 9 godina

roditelji su krivi zbog ovoga. pogresno vaspitanje. nece vam ljubav doci kao mamina vecera na tacni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (m, 10. jun 2014 09:41)

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD

Sale iz Mk

pre 9 godina

ja sam se takodge plashio od ovo, al evo sada sasvim drtugachije vidim na ovo, godine su samo brojke, zivite zdravo, budite pametni, ljubav che da dodge, ima razne oblike ljubavi, ono shta vidite u drugima kao srechu to neznachi da je to i za vas srecha, ostajte to Bogom, Vashe je da radite na vama, da se sebi obrazovati i naravno raditi na vashi izgled, pomazite sebi i ostali nakon toga, ljudi to gledaju i vole , :) ;)

Milka

pre 9 godina

Ja sam nevinost isto tako velicala i fiksirala sam sebi tu ideju da mora da bude s onim pravim taj famozni prvi put. Tako sve do 20,da bih na kraju spavala s likom u kog sam se zaljubila ali koji nije bio zaljubljen u mene.Posto ovaj mladic iz clanka nikad nece procitati nase komentare,ovo cu reci onima koji su se u 25-oj i kasnije,ovde izjasnili kao nevini jer cekaju "ono pravo." Ljudi, doci ce to pravo i to nece biti nista manje pravo ako s tom osobom ne izgubite nevinost! Dakle spavajte s nekim s kim ima hemije,s kim ste izasli nekoliko puta a za dugu ljubavnu vezu ima fore... svi se i onako razocaraju u taj prvi sex!

MiB

pre 9 godina

Ocigledno covek ne moze imati sve u zivotu... 30 godina, zavrsio fakultet, reseno stambeno pitanje, odlicno placen posao, ali kad su u pitanju zene - pustinja, sahra.

A113

pre 9 godina

Druže jedan savet: Prestani da govoriš ženama da si nevin kad ih upoznaš!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stecky, 9. jun 2014 10:40)


lol, to sam prvo pomislio. samo se ponasas kao da si to radio 100 puta, i sve ide opusteno. ovaj je bas "drama queen".

Full speed

pre 9 godina

Ni meni nije islo do 28. Jednostavno nisam mogao naci devojku. A i kad bi neka bila zainteresovana za mene, onda se ona nije svidjala meni. Ali mi nikad nije padalo na pamet da odustenam. Sad sam ozenjen i imam predivan brak i decu. Razumem frustracije svih koji su u takvoj situaciji ali im porucujem da ima nade. Samo napred i molite se Bogu.

Vlada_83

pre 9 godina

Ista prica. 31 godina, faks, dobar posao, cak i dobro izgledam, a sto se zena tice NULA. Bilo je par dejtova, bilo je prilika, jednostavno sam kreten. Najvise mrzim kad me ljudi pitaju, neka cura, a? Ili kad izadjem negde, kada sam u drustvu sa nekim, to je pakao. Jednostavno, ako sa 30 godina muskarac nema devojku, tu nesto debelo nije u redu, kao da si mentalni bolesnik, o sprdanjima i suptilnom spustanju da i ne govorim. Znaci, ako ja kazem nekome, nemam devojku, to je kao da sam reko, JA SAM KLOSAR najgori. Najgore sto radim taj programerski posao gde nema mnogo kontakta i devojaka, tako da uzas. Morate da lazete ljude da imate neku, inace ce vas unistiti, to vam ja kazem. Moracu da uzmem neku prostitutku, jes da je jadno, nisam nikada verovao da ce do toga doci, ali sta cu, da se resim bede.

nn

pre 9 godina

jbg,život nekada baš zna da bude zaguljen...premda,ja iz svog bliskog okruženja mogu da navedem bar pet-šest mnogo,mnogo gorih primera,nažalost...

Tradicionalista.

pre 9 godina

Ko zna tek kod nas koliko ima nevinih momaka, s obzirom da mnogi zive na seoskim podrucijima gde nema ni d od devojaka, jer su sve otisle u gradove. Ne krivim te devojke jer svi teze ka boljem, ali to je ziva istina. Bojim se da ni u gradovima nista nije bolje, jer sve vise vidjam kako drugarice izlaze sa drugaricama, drugovi sa drugovima... Svi se neceg boje, da li sto nemaju pare, skupa kola, pa ne smeju prvi da pridju. Svi su u danasnje vreme nadrndani i muskarci i zene, nema razlike, svi ocekuju previse, i mnogo glume, glume ono sto nisu.

rene_porschero

pre 9 godina

Što'b Švabe rekle... od miša pravi slona... U čemu je poenta komplikovati toliko oko nečega što se i onako samo odvija kad legneš sa njom... ako ti se radi, radi... ako ne... koga briga! Djevojke i žene koje hodaju okolo imaju određene potrebe. Ako TI ne želiš ni malo da se potrudiš oko toga, opet, koga briga... Tvoj život, tvoja stvar...

happy happy happy

pre 9 godina

AnaM, uvažavam pažnju i priznajem da su mi strani moderni principi u čijem serviranju, manje ili više svesno učestvujete. Nadam se da ću kroz sopstvenu decu uspeti da sačuvam 'barem pomen' da postoji drugačiji razmišljanje od 'odmah i sve', koje je nekada nudilo zavidne lepote. Ne znam ima li veze sa somatologijiom, ali naše minijature slute da predstavljamo 'dva kosmosa'. Ipak, respektujući vaše godine, rekao bih da se dovoljno razumemo. Ako se slažete, da kažemo ovako: Muškarcu, po sebi, lakše je da prihvati da postoje prirodni pozivi i slobode, nad kojima je neophodna samokontrola?
Svako dobro vama i vašima

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

Čovek može da savlada svoje nagone i bude savršeno zdrav. Potrebna je samo volja. Monasi su zdraviji od mnogih svetovnih seksualno aktivnih ljudi. Mladi bi trebalo da se suzdravaju, a ovaj komičar je odavno trebao da se oženi.

tranzicija

pre 9 godina

neki od nas jednostavno ne umeju sa devojkama!
kad sam bio 8. osnovne neke od najlepših devojaka u školi su se "ložile" na mene, ali ja to nisam znao da iskoristim i tad naučim "kako sa devojkama". kasnije u srednjoj je došao pubertet u svom najgorem obliku, problemi sa licem i ogroman gubitak samopouzdanja. tada me je mučilo i razmišaljanje kako sam već srednja, tako mator a još se nisam poljubio sa devojkom i čak i kad bih imao šanse da smuvam neku u mene se uvlačio strah jer nisam znao kako. koliko mi samo sad, 10-ak godina kasnije, to sve glupo i bezazleno deluje, ali činjenica je da sam propustio dosta prilika da u godinama kada se to uči probam i uradim te neke "podrazumevane" stvari za te godine.
na faksu je to već postalo veliko psihičko opterećenje i taj neki iracionalni strah od podsmeha i misao da sam uveliko zakasnio su me još više sputavali, tako da nisam ni prilazio devojkama.
znam da ima dosta takvih poput mene i samo želim da im poručim da i to "kako sa devojkama" može da se nauči, da se navežba, samo treba biti uporan, ne odustajati, ne plašiti se neuspeha i ne primati svako odbijanje previše k srcu, već kao kad padneš, ustati, otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje. ogrebotine će zarasti, a svako sledeće odbijanje će sve manje boleti.
za početak, krenite na salsu, fitnes, jogu, neke aktivnosti gde možete upoznati mnogo devojaka, naučiti da se opustite u njihovoj blizini i steći samopouzdanje.

bastako

pre 9 godina

Moj slucaj je mislim relativno zanimljiv. Nevin do 25. godine. Sada sa 35 godina sam spavao sa 15 devojaka (sve uracunato - par dosta dugih veza, kratke veze, seks kombinacije, na jednu ili dve noci).
Sta se promenilo? Nisam ni sam siguran, mislim da sam prosto poceo vise da pitam zene hoce li da spavaju samnom.

Jedna Riđokosa

pre 9 godina

Momka za sex možeš da nađeš
na svakom ćošku a za ljubav, to je malo teže. To važi isto i za devojke. Šta da se radi? Nada poslednja umire.

BANE

pre 9 godina

25 god, još uvek devica..jednostavno se ne zaljubljujem..ne može ništa na silu..sve u svoje vreme
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anica, 9. jun 2014 12:11)

Da se upoznamo Anice?Posto delimo istu sudbinu!!!

bas se i ne trudim

pre 9 godina

Mene stvarno mrzi da se izgladnjujem, ne znam zasto je drugima to bitno a momci ne vole debele devojke. Nekako mi je sve drugo zanimljivije od anoreksije i teretane.

drugacija vremena

pre 9 godina

Ranije su normalni ljudi mogli da imaju veze, sada im se to prosto ne dozvoljava. Ako nisi makenen, ne smes ni u prodavnicu a kamoli u klub, a ljubav je misaona imenica.

Neiskusan

pre 9 godina

Ja ima 25 godina i jos uvek nisam spavao ni sa jednom devojkom...pa sad vi meni se ismejavate koliko god hocete i mislite sta god hocete.Znajte da nisam gej vec nije naisla ona prava sa kojom bi imao zasigurno svaki dan a ne da jurim svaku lujku po ulicama samo zarad seks i pritom da navucem kojekakve bolesti.To mi ne treba u zivotu.!

nenormalan

pre 9 godina

@pravi konzervativac

E samo kad si nam ti normalan. Ljudi kao ti su upravo glavni krivac za bilo koju vrstu stigmatizovanja drugih razlicitih. Zivi svoj zivot i pusti druge da zive kako misle da znaju najbolje. Ne svodi se celokupno zivotno iskustvo samo na sex, ko to radi taj je definitivno povrsna osoba a ukoliko je musko vreovatno i seksista. To sto si ti probusio par rupa ne cini te boljom i kompletnijom osobom od doticnog, cini samo da na tom polju imas iskustvo koje on nema ali se zapitaj sta on ima sto ti nemas i sta je recimo drugim ljudima ponudio sto ti nikada neces moci, pri tom mislim na to sto je lik komicar i zasmejava ljude. Dok ti sa takvim stavom ne zasmejavas ljude vec im zelis da odu kod psihijatra - razmisli malo.

Petar

pre 9 godina

OK... I dalje je u Srbiji ovo tabu tema.
I dalje se filozofira o seksu, i svako, ali baš svako,
ima neku svoju ideju i mišljenje o tome.
Imamo po grupicama ljude koji se drži svojih stavova i tu nema pomoći.
U jednoj grupi su oni koji čekaju ''prave'' da bi sa njima izgubili nevinost.
Verovatno će ih pojedini čekati i sa 60, 70 god..
Imamo one koji sa svima mogu i ponose se sa tim. Lupaju recke i misle da su zbog toga pametniji ili šta već?..
Imamo i one koji preozbiljni u vezi seksa pa ga isključivo imaju sa onima sa kojima su u vezi, to su nepogrešive duše koje ''nikada'' ne varaju i naravno dave sve nas sa tim poštenjem..
A sve to nije toliko bitno. Ako osećate jak poriv da imate seks, potrudite se da ga imate.
Ako vam nije toliko stalo i možete normalno da funkcionišete bez seksa, ok, uživajte, jedna obaveza manje. Samo nemojte da generalizujete kako ste VI u pravu zbog svojih odluka.
Bile one da čekate dok vam mladost prolazi, idealnu osobu, ili ona da ste skinuli mrak još u osnovnoj..koga briga bre?
Ionako su muško-ženski odnosi u Srbiji totalno otišli u aut zbog te tvrdoglavosti, i tih ''naših'' nepogrešivih stavova!!

Covek u prolazu

pre 9 godina

Sta pravite ljudi famu toliku oko tog seksa???Ja imam skoro 25 godine i nevin sam!Sa tim da sam imao problema drugih priroda kao sto su zdrastveni i porodicnih.Tako da nisam hteo ulazim nikakve odnose,ne sekusalne,vec same veze sa devojkama dosad(i sad ih ima donekle).Cinjenica je da svima nama prolaze najbolje mladalacke godine ali ako postojao neki razlog zbog cega nismo imali dosad,onda ne treba se takvim suditi,a ponajmanje reci nesto lose o tim ljudima.Svako muci svoju muku!"Neko ce reci svako ima svoje probleme???Pa,da imaju!Zato kazem.!Stoga ne treba sad ocajavati jer u zivotu sve se da nadoknaditi pa tako i seks,dok za ljubav to je uvek moguca!Bitno je samo da smo zivi i zdravi.!Zdravlje je najvece bogastvo coveka!

ODBACEN OD DEVOJAKA

pre 9 godina

Ja sa devojkama ima problema odavno,skoro pa da nisam ni sa jednom uspostavio kontakt,a kamoli da sam neku poljubio ili da sam izasao sa nekom.A imam 25 godine,nikakve odnose nisam imao dosad,a moje drustvo to primecuje odnosno vidi se i svi mi se smeju zbog toga!!!Morao sam da lazem da sam imao barem jednom devojku jer bila me je sramota da kazem da nisam a sto je najgore cini me to depresivnim i tuznim da ne kazem da sam razocaran.!:(((

..............

pre 9 godina

Jedne i druge muce taj problem sto im dodatno otezava zivot sto zbog pritiska drugih,sto zbog njih samih.Pomisle da sa njima nesto nije uredu?A zapravo su samo nesigurni u strahu su nekom sta ce da pomisle o njima.Trebaju da shavate da niko zbog drugih vec zbog sebe.A to sta ce drugi pricati to treba da ih bude briga.!

salo je spas

pre 9 godina

Svojevremeno sam, na moju veliku zalost, privlacila momke koje samo interesuje seks i upropastili su mi karijeru. Prosto ne zelim da budem intimna sa ljudima kojima je izgled tako bitna odrednica u zivotu, jer me cine nesrecnom.

Vaše ime

pre 9 godina

(mnbvc, 9. jun 2014 18:57)

Da se hvalim, kome? Niti mi iko ovde vidi sliku, niti zna moje ime, niti zna gde živim, ko sam, šta sam.. Kako misliš da se hvalim onda?, sam sebi?
Ja lepo pišem svoj slučaj da bih nagovestio da je želja za seksom jača od svakog straha, nesigurnosti, manjka para, problema i td..Bar u mom slučaju..
A ti svojim komentarom ispravljaš tuđe komentare.
Pa napiši nam nešto, prosvetli nas... otvori nam oči?

nije slucajno

pre 9 godina

Ne izgledam savrseno u svakom momentu. Ponekad mi se omane pa greskom (ne voljom, uopste se ne trudim) privucem nekog tipa koji me posle proganja, zlostavlja i ogovara do te mere da se plasim ljudi. Da mogu sa jednim normalno da razgovaram to ne bi bio problem, ali niti jedan tip na koga sam naletela nije hteo da razgovara sa mnom, pa makar da se dogovori da mozemo kulturno da raskinemo.

intelektualni tip

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem osecanja u vecini spanskih serijala, ta vrsta strasti mi je malo zastrasujuca i totalno neprivlacna.

čakovec

pre 9 godina

pa što je tu čudno? pa u japanu je trećina muške populacije mlađe od 34 godine nevina...
http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=1135084

mnbvc

pre 9 godina

(Vaše ime, 9. jun 2014 16:47)

Super dečko, bambi za tebe.
Deo za komentare više služe da se svako pohvali kad je i sa koliko je nego što se zaista pristupa tekstu.
Autor je u pravu. Ljudi osuđuju i globalizuju. Sramota je biti nevin. To je za podsmeh. Nemali broj ima isti problem ali zbog ovakvih komentara se ćuti i ne govori.
Razmislite malo koliko će ljudi biti otuđeno od drugih zbog tehnologija i društvenih mreža. Usamljenost je boljka modernog sveta. Zapamtite to.

veni, vidi, vici

pre 9 godina

@(www, 10. jun 2014 18:40)

Citiracu samo jednog psihologa kod koga sam bio zbog nekih tezih emotivnih problema. Kad sam poceo da mu pricam o roditeljima, odnosu sa familijom itd on me je prekinuo ostro i rekao: u redu, to je bilo pre 10 godina, a sta se desava sada, gde si ti sada, sta zelis sada ...

Ne mozes celog veka da krivis proslost za sadasnjost i da samo slezes ramenima i sazaljevas sam sebe. Kako da se iscupas iz toga i kako da krenes dalje? To je ono na sta ce ti vecina terapeuta samo reci: ah, pa moras sam da pronadjes svoj put, a ja sam samo tu da te posmatram (citaj: i uzmem ti pare za to).

Ne idite kod tih psiho-baba-vracara, ja sam bio kod troje njih i samo su me odrali i nista nisu uradili. Na kraju sam ukapirao da je sve u onoj staroj: u se i u svoje kljuse. I iscupao sam se sam.

..........

pre 9 godina

Svi vi koji ovde pisete zapravo govori jedno a to je da niko od vas nije siguran u sebe a kamoli u druge.Stoga morate nauciti kako da se nosite sa svime sto vas muci,tj da pobedite strahove koji su u vama"Da ne shvatite pogresno!Probleme imam ja isto takodje sa kojim se uspesno borim da ih prevazidjem bez obzira sto ide tesko.Borba je neprekidna!

zoran

pre 9 godina

Pazi ti ovaj svet gde je sex postao merilo nekog ispunjenog, ostvarenog zivota, a svko govedo , na livadi, ga ima kad mu se cefne.

Doduse , kad se covek okrene oko sebe i vidi glib na sve strane, nista nije cudno....

Jedan

pre 9 godina

Pisem komentar samo da bih napomenuo pojedine,mozda cak i vecinu onih koji ili nisu procitali tekst ili nisu razumeli sta su procitali a pre ce biti prvo...covek nema problem da ima curu vec nija nasao onu sa kojom to zeli da uradi.Pa zar je to toliko tesko shvatiti danas?U kakvom mi vremenu zivimo?

Covek u prolazu

pre 9 godina

Ovo potpisujem 300%,pisao sam o tome.....roditelji prezastićuju decu,pričaju im bajke "....ma sve ce to doci samo od sebe...." a realnost je da NISTA U ZIVOTU NE DOLAZI SAMO OD SEBE....pa ni to
U preko 90% slucajeva koja ja znam su u pitanju neke traume iz detinjastva od strane roditelja,jednostavno lose ili nedovoljno formirane ličnosti...nema tu leka.
......ako nista drugo imate puno pravo da okrivite roditelje za to,ali ni to ne pruza utehu
Zene opet sa druge strane su u 10x puta boljoj poziciji,dovoljno je samo da se puste u promet i resem pos'o xD
(www, 10. jun 2014 18:40)

Nije bas tako kralju.Dobro mozda se puste u promet ali taj njihov promet moze da je debelo kosta jer nikad ne zna na kakve ce da naleti u zivotu.Ponavljam slazem da je najlakse danas devojkama ali isto tako(kao sto sam rekao)rizicno.!Dok za muskarce nije tako.Ali ako vukao neku traumu iz detinjastva koja se odraza na psihu,kao sto ima nas mnogih"to ne mora znaci da sad nisi u stanju da imas neku devojku uza sebe.Samo je pitanje vise sklop licnosti!Sta ta osoba zeli i da li zeli.Odnosno da li ta ima zelju i volju da nesto promeni kod sebe.Da pokusa nekako to da potisne.Tesko je to danas ide pogotovo ako je nekim ozbiljnim godinama a da nije vreme to pokusao da spreci,da ne dodje do gore stadijuma.

Marko_BG

pre 9 godina

Svako ima neku svoju pricu i neku svoju muku, u medjuljudskim odnosima. I neke razloge. E sad, razlozi su cesto kombinovane prirode, subjektivno-pbjektivni, objektivno-subjektivni. Odnosno, objektivno povlaci subjektivno i obrnuto. Prema tome, razne uopstene floskule tipa 'rad na sebi' ili 'sve ce to doci na svoje kad tad', i jedno i drugo u raznim zivotnim slucajevima su cesto iluzije. Zasto iluzije? Pa zato sto ako neko objektivno nema potencijala, nema materijala nema mogucnosti da recimo 'radi na sebi'( jer npr prirodno genetski fizicki ruzan ne moze postati 'lepotan' nikakvim radom na sebi, osm mozda plasticnom operacijom), ostaje mu da ocajava. Ako uz to nema ni socijalne kompatibilnosti, onda naravno da je u corsokaku. Citam ovde u komentarima, a i ovaj covek iz teksta, sve zdravi pravi ljudi. i pitam se nesto...a da li ste se nekad zapitali kako je recimo invalidima, osobama sa invaliditetom, hendikepom(u kolicima, slepi, bez ruku, nogu, gluvonemi itd itd), koji su od strane drustva vec unapred pod stigmom kao odbaceni, nepozeljni. Kako je njima? Kako li je njima koji po prirodi svojih zdravstvenih teskoca, bivaju obelezeni neprekidnom borbom, a sto se ice ljubavnog zivota, seksualnog zivota u startu bivaju za ceo zivot zakinuti da cak i dodju u situaciju da ih bar neko primeti, pozeli i sl ? Narocito ovde kod nas u ovoj nasoj prepunoj predrasuda sredini.

I ja

pre 9 godina

Ja takodje nisam imao seks sve do 33-ce godine ali zbog mojih problema, zbog socijalne fobije i jos nekih drugih problema. Mislio sam da ce mi psiholozi pomoci da resim probleme ali sam se grdno prevario! A inace sam lep covek i devojke su se interesovale za mene. Ali sam se ja nadao da cu prvo resiti svoje probleme pa sam ih odbijao i trazio resenje za svoju muku. Ovo ljudi ne razumeju i nemaju razumevanja za psihicke probleme. Na kraju sam odustao od ideje da ce mi ikad biti bolje i rekao sebi "daj sta das" i imao seks u 33-coj godini. Kad sam toj devojci rekao istinu da mi je prva, ona se mnogo zacudila.

Ali meni seks nije toliko vazan koliko mi je vazno da resim moje probleme. A psiholozi su mi u tome malo pomogli! Nijedna vrsta terapije koju su smislili psiholozi mi nije pomogla. Vec nesto drugo...