Nedelja, 01.06.2014.

12:38

Uhapšen jedan od osnivača sajta Pirate Bay

Izvor: Guardian

Uhapšen jedan od osnivaèa sajta Pirate Bay IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Hapsi, samo hapsi!

pre 9 godina

Sve bi ja to na Goli otok. Zamislite, molim vas, on bi da osniva nešto tamo
i da komunicira - bez pitanja i dozvole!
Šta bi bilo, kada bi svi to radili? To bi bio neka anarhija, neko bezvlašće, neki inter... net.

Bob Rock

pre 9 godina

Da pitam nekog od vas koji zdusno podrzavate pirateriju i ubedjeni ste da je sve to dzabe, a da oni koji prave muziku, filmove, programe i sve ostalo sto se skida s interneta i onako previse zaradjuju... Da li bi neko od vas dosao kod mene da mi ofarba ogradu i ocisti krov na kuci...

Mozda vam platim ako mi se svidi to sto ste uradili, mozda i ne...
A ako vam platim, onda bi vam platio iskljucivo onoliko koliko ja mislim da vas posao vredi, a ne onoliko koliko vi trazite...

Ima li dobrovoljaca?

niko

pre 9 godina

Ti koji su mi lupali minuse ispod nekoliko komentara... Voleo bih da Im pokažem kako se to radi, smesta payload u avi fajlu.. Ali i mnogi drugi... Vaša neinformisanost će vas jednog dana koštati poverljivih podataka na računaru ili ko zna čega već.. Pozdrav i srećno gubljenje podataka..

aleksandar

pre 9 godina

Kratkorocna korist za autore. Na netu je ostalo par slobodnih stvari, medju njima i Piraye bay. Ukoliko su "besplatne" aplikacije i igrice u velikom broju slucajeva idu sa virusima. Velike kompanije diskriminisu stanovnike manjih zemalja, time sto ogranicavaju mogucnost kupovine; to vazi za Google, Apple... Kao posledica toga, net postaje sve dosadniji i nudi sve manje. Osim maila, skypea i vibera, trenutno koristim Feedly, novine, torrent. Neka ukinu ili pocnu da naplacuju i to, pa necu imati vise razloga da se zadrzavam ovde. Socijalne mreze su sve dosadnije i postale su galerije slika i neinteresantnih postova. Plus, kompanije vise nemaju mere u mesanju u privatni zivot i spijuniranju. Izgleda da nam je potreban neki alternativni net, tvorci ovoga su ogrezli u profitarenje i kontrolu.

Bard

pre 9 godina

Prvo, kaze se Skone, a ne Skane. Å se cita kao O, da je kao A tako bi se i pisalo.

A drugo, TPB nema linkove, vec magnete, sklonili su sve fizicke linkove odavno u cloud.

A slazem se da da nema torenata, ne bi se proculo za neke muzicare i igre, ja sam prvi kupio diskove od nekoliko bendova, posto sam ih preslusao kada sam ih skinuo sa TPB.

Programer

pre 9 godina

Registrujte se na zamunda tacka net. Download speed je na maximum-u, ima svega i svacega i cak vise nego na pirate bay. Nema virusa, nema fake download-a, sve radi u full-u! Probajte, odusevicete se! Najbrzi torrent server na net-u!

Swedenonline

pre 9 godina

To se desilo juce saradnjom Poljske i Svedske. Poljaci ga iscinkarili. Uhapsili ga u Lundu, nisam znao da je ovo interesantno za Tehnopolis, valjda zbog polis, manje zbog tehno, inace bi vam dao dojavu za vest :)

Swedenonline

pre 9 godina

btw: tek toliko za informaciju da je proslonedeljnim izborima za EU parlament Piratska partija ispala iz parlamenta a zamenice je SD nacisti. Nije li cudan tajming?

jamesdin

pre 9 godina

Napredak je u tome da se u srednjem veku za širenje znanja zalivali vrelim uljem ili rastezalo na točku a sad na mardelj 2 god. a to je samo zato što sudije ne mogu da rade pod kapuljačom nego im se znaju face pa imaju zent .inače u mozgu su identični

mudrac sa planine

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?
(KKKK, 1. jun 2014 17:05)

Da nisam toliko fin i lepo odgojen oštro bih te opomenuo da ne lupetaš. Toliko sam fenomalnih filmova skinuo preko interneta, a da to nisam mogao dao bih ne znam koliko hiljada dinara da ih kupim. I ta ti priča važi za skoro svakog korisnika sajtova za nezakonito skidanje filmova, muzike itd. Pirate Bay je zgazio u tanjir bogatunima i smrdljivim kapitalistima i stao na stranu malog čoveka omogućivši mu da uživa u umetnosti inače rezervisanoj samo za višu klasu. Da li je to u redu, ne znam, ali mi se nekako čini da će bogatuni ostati bogatuni i pored Pirate Baya. Čini mi se da hoće da ga unište jer su previše alavi. Trebalo bi izmeniti zakon o autorskim pravima, kako ne znam, ali bi ga trebalo izmeniti.

Budalica

pre 9 godina

Ti autori koji tuže TPB bi trebalo da razmisle koliko bi bili popularni da nema torenta. Zna se, na torentu se skidaju stvari koje inače ne bi kupili... A zamislite sada... skine klinac koji nema para igricu i oduševi se... onda ostavi 20 komentara u toku godine da mu se ta igra mnogo sviđa, zbog njegovih komentara dvojica će kupiti tu igru u originalu, a ostali će skinuti torent i opet ostavljati komentare. To oni očigledno ne shvataju... Ako umre torent gotovi su i oni...

niko

pre 9 godina

Može se skinuti virus na pb... Naravno da umanjuje šansu što gledate od koga skidate i da li je taj nalog trusted.. Ali sta ako mu je hakovan nalog pa je neko postavio zlonamerni program? Isto tako avi ili neki drugi fajl može sadržati virus... Ne baš virus ali payload da. Vlc je imao bug do 1.8 verzije gde ste mogli da otvorite flv fajl i da pokupite virus... Znaci sve je moguće, samo neinformisani kao @pametnjakovic može da kaže da su to samo fajlovi...

I kondacno

pre 9 godina

...je bubnjar Metallica-e dobio zlatni sank pored bazena da se seca kako je pre 30 godina prasio trash metal i bio cool dok nisu dosli neki socijalisti iz Svedske u pokrali im toliko para , da je morao cak i da se odrekne kavijara na dve nedelje

KKKK

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?

ksenija

pre 9 godina

@Misa Bgd
Aha, znaci poanta je u tome da muzicari ionako imaju previse para. Samo ne znam zasto su onda svi krenuli na turneje, sedokosi i ostareli. Koliko im prijaju ti koncerti pokazuje slucaj Majkla Dzeksona.
Ali meni je zao ako ne bude dozvoljeno skidanje knjiga sa weba. Amazon je ionako multimilijarder, a sumnjam da pisci tu dobiju bas mnogo para.

1337

pre 9 godina

Sto se tice virusa na TPB-u oni postoje. Ali mnogo je veca sansa tj desetostruko veca da zakacite virus ako skidate nesto sto je okaceno na Youtubeu gde se okuplja najvise skamera. Na TPBu ukucate sta vam treba, sortirate po najvise sidera, vidite komentare i da li je obljavljivac pouzdan (trusted user) i garantujem vam da se nikada necete zaraziti. Ja nisam, a skinuo sam do sad barem jedno 2-3 terabajta fajlova kad se sve sabere. (filmovi i igrice u glavnom)

Ime

pre 9 godina

mesate slobodu i pirateriju. da, bubnjaru metalike nece smetati piraterija, odrade turneju i uzmu kes, ali mali nezavisni autori tu najvise stradaju. kada ne mozes racune da platis od muzike, ostaje ti da pravis tres ili da se zaposlis.

deksa

pre 9 godina

Pirate bay, najbolji put ka muzici, filmovima i igricima, ali i opasnost ako niste dovoljno upuceni od najgorih virusa koji danas postoje.
(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Molim te ne lupetaj to za viruse i ne zbunjuj ljude!!!

shpitz

pre 9 godina

Na sreću, ovo neće uzdrmati slobodu na internetu. Danas je broj osoba koje su posvećene slobodnom protoku informacija toliki da jedan koji je pao ne znači ništa. Da nije bilo piraterije mi bismo bili 20 godina iza ostatka sveta, što se tiče modernih saznanja. Filmovi i muzika su super stvari,ali e-knjige i informacije kojima možemo pristupiti su mnogo značajnije.

nebitan

pre 9 godina

@bole
skidam sadrzaje sa baya maltene otkad se kod nas pojavio internet i odgovorno tvrdim da nikad niti jedan virus nisam skinuo, posebno ne neke "najopasnije"

pito Brenu da peva umesto neke otvaracice usta

pre 9 godina

Ja mislim da bi jedan clanak o tome sta znaci izraz AUTORSKA PRAVA u svim oblastima, onako u edukativno - obavestajnom smislu trebao da bude vest dana. Jer postoje neki poslodavci kojima to nije bas najjasnije.

Izgleda da je pravosuđe svuda kao u Srbiji!

pre 9 godina

"Švedske podružnice velikih muzičkih i filmskih kompanija zatražili su suđenje, tvrdeći da su zbog sajta gubili prihode."

Pošto su dobile parnicu, to znači da su uspele da to i dokažu. Zanima me kako su dokazali nešto što ne samo da je nedokazivo, već i nije istina!

Piratebay u Srbiji ?

pre 9 godina

Peter drz se! Mene zanima zasto u Srbiji niko ne postavlja torente na piratebay. Tacno je da je upload ovde dosta spor, ali to nije razlog da ga ne koristimo.

Vortex

pre 9 godina

Imao sam to zadovolstvo da slusam ovog coveka na Share konferenciji pre 2 godine. Govorio je o opasnosti centralizovanog interneta i cenzuri.Internet je vec centralizovan, a preti mu i crni oblak cenzure.

oldschool

pre 9 godina

Pa sta? Uhapsice ga i zatvoriti piratebay. I sta ce se desiti? Nista! Ista situacija kao i ovde u zemlji. Poliicari rade sta su naumili i sprovode svoje planove a nikoga nema da ih zaustavi. Jezivo mi je kad pomislim da stasava jedna generacija mladih ljudi koja apsolutno nije u stanju da se bori i iskazuje svoje stavove osim putem tvitova i statusa na facebooku. Mladi su me totalno razocarali. Nikakvu energiju nemaju nii su u stanju bilo sta da urade. Svakako ostavice par hiljada besnih komentara na novinskom portalu i to je to... Svaka cast politicari. Sa ovakvom mladoscu sigurni ste na svojim pozicijama narednih 50 godina.

pravi se glup i cuti

pre 9 godina

Auuu! Pa sad cu konacno bezbrizno da spavam! Kakvog su samo kriminalca sklonili sa ulica!
Umesto da covek predaje na fakultetu, oni njega u zatvor! A koliko je to smesno je i cinjenica da je neko sa Interpolove poternice osudjen na 8 meseci zatvora! Mora da je bas opak zlocinac!

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Ala lažeš, ni jedan jedini virus, a skidam već sigurno 4-5 godina. Osim toga čak i kad antivirus detektuje to je lažnjak, zato što kompanije koje prave softver plate kompaniji koja pravi antivirus. A što se tiče filmova, serija i muzike, tu su samo avi, mkv, mp3, itd. datoteke.

PB

pre 9 godina

Preporucio bih svima da pogledate film o Pirate Bay. Celo sudjenje je izmanipulisano od strane americkog lobija, sa pravne strane je gotovo nemoguce dokazati da je bilo ko od njih kriv.

Miša, Bgd

pre 9 godina

Uvek se setim epizode South Park-a (s07e09) kada im onaj inspektor objašnjava zašto je loše skidati muziku... "Bubnjar metalike, sve što je želeo je da ima zlatni šank pored bazena a sada, zbog vas koji skidaju mp3, moraće da čeka još mesec dana"...

Ado G2

pre 9 godina

čudi me kako ga tek sad ulovili. nažalost i ja koristim torente al verujte da ne bih da ne moram. piraterija je korisna za nas iz "zemalja u razvoju" da budem fin, i u takvim zemljama najviše i ima udela. zbog toga je ova akcija donekle i uzaludna jer uvek ima neko novi da zameni ovog Pitera. začarani krug..

Neko Drugi

pre 9 godina

Industrija zabave nikada nece ukapirati da im piraterija pomaze u prodaji. Prosecan Srbin nece kupiti pesmu koji je ranije piratizovao, ali u razvijenim zemljama prica je malo drugacija...

jeronimo

pre 9 godina

@bole, nikada mi se nije desilo da pokupim virus sa pajrat beja ili sa bilo kog torenta. Jel čitaš ti kad skidaš ili dohvatiš prvi, peti, (nebitno) link pritom ne gledajući koliko ima sidera i komentara na dati link? Ne kažem da toga nema, ali mogu se upecati samo ljudi koji se prvi put susreću sa torentom bez ikakvog znanja. Šta god bude, nadam se da će momci nastaviti kao i do sada, ali uvek ćemo biti ispred vlade, bie, cie, korporacija... Piraterija na ovaj način je budućnost! Ko ne zna, soulseek je još jedan način podzmenog kopanja, čak i retkih fajlova, tako da ima budućnosti za sve nas.

Miša, Bgd

pre 9 godina

Uvek se setim epizode South Park-a (s07e09) kada im onaj inspektor objašnjava zašto je loše skidati muziku... "Bubnjar metalike, sve što je želeo je da ima zlatni šank pored bazena a sada, zbog vas koji skidaju mp3, moraće da čeka još mesec dana"...

deksa

pre 9 godina

Pirate bay, najbolji put ka muzici, filmovima i igricima, ali i opasnost ako niste dovoljno upuceni od najgorih virusa koji danas postoje.
(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Molim te ne lupetaj to za viruse i ne zbunjuj ljude!!!

nebitan

pre 9 godina

@bole
skidam sadrzaje sa baya maltene otkad se kod nas pojavio internet i odgovorno tvrdim da nikad niti jedan virus nisam skinuo, posebno ne neke "najopasnije"

Vortex

pre 9 godina

Imao sam to zadovolstvo da slusam ovog coveka na Share konferenciji pre 2 godine. Govorio je o opasnosti centralizovanog interneta i cenzuri.Internet je vec centralizovan, a preti mu i crni oblak cenzure.

PB

pre 9 godina

Preporucio bih svima da pogledate film o Pirate Bay. Celo sudjenje je izmanipulisano od strane americkog lobija, sa pravne strane je gotovo nemoguce dokazati da je bilo ko od njih kriv.

pravi se glup i cuti

pre 9 godina

Auuu! Pa sad cu konacno bezbrizno da spavam! Kakvog su samo kriminalca sklonili sa ulica!
Umesto da covek predaje na fakultetu, oni njega u zatvor! A koliko je to smesno je i cinjenica da je neko sa Interpolove poternice osudjen na 8 meseci zatvora! Mora da je bas opak zlocinac!

shpitz

pre 9 godina

Na sreću, ovo neće uzdrmati slobodu na internetu. Danas je broj osoba koje su posvećene slobodnom protoku informacija toliki da jedan koji je pao ne znači ništa. Da nije bilo piraterije mi bismo bili 20 godina iza ostatka sveta, što se tiče modernih saznanja. Filmovi i muzika su super stvari,ali e-knjige i informacije kojima možemo pristupiti su mnogo značajnije.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Ala lažeš, ni jedan jedini virus, a skidam već sigurno 4-5 godina. Osim toga čak i kad antivirus detektuje to je lažnjak, zato što kompanije koje prave softver plate kompaniji koja pravi antivirus. A što se tiče filmova, serija i muzike, tu su samo avi, mkv, mp3, itd. datoteke.

Neko Drugi

pre 9 godina

Industrija zabave nikada nece ukapirati da im piraterija pomaze u prodaji. Prosecan Srbin nece kupiti pesmu koji je ranije piratizovao, ali u razvijenim zemljama prica je malo drugacija...

1337

pre 9 godina

Sto se tice virusa na TPB-u oni postoje. Ali mnogo je veca sansa tj desetostruko veca da zakacite virus ako skidate nesto sto je okaceno na Youtubeu gde se okuplja najvise skamera. Na TPBu ukucate sta vam treba, sortirate po najvise sidera, vidite komentare i da li je obljavljivac pouzdan (trusted user) i garantujem vam da se nikada necete zaraziti. Ja nisam, a skinuo sam do sad barem jedno 2-3 terabajta fajlova kad se sve sabere. (filmovi i igrice u glavnom)

Izgleda da je pravosuđe svuda kao u Srbiji!

pre 9 godina

"Švedske podružnice velikih muzičkih i filmskih kompanija zatražili su suđenje, tvrdeći da su zbog sajta gubili prihode."

Pošto su dobile parnicu, to znači da su uspele da to i dokažu. Zanima me kako su dokazali nešto što ne samo da je nedokazivo, već i nije istina!

Budalica

pre 9 godina

Ti autori koji tuže TPB bi trebalo da razmisle koliko bi bili popularni da nema torenta. Zna se, na torentu se skidaju stvari koje inače ne bi kupili... A zamislite sada... skine klinac koji nema para igricu i oduševi se... onda ostavi 20 komentara u toku godine da mu se ta igra mnogo sviđa, zbog njegovih komentara dvojica će kupiti tu igru u originalu, a ostali će skinuti torent i opet ostavljati komentare. To oni očigledno ne shvataju... Ako umre torent gotovi su i oni...

KKKK

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?

I kondacno

pre 9 godina

...je bubnjar Metallica-e dobio zlatni sank pored bazena da se seca kako je pre 30 godina prasio trash metal i bio cool dok nisu dosli neki socijalisti iz Svedske u pokrali im toliko para , da je morao cak i da se odrekne kavijara na dve nedelje

jeronimo

pre 9 godina

@bole, nikada mi se nije desilo da pokupim virus sa pajrat beja ili sa bilo kog torenta. Jel čitaš ti kad skidaš ili dohvatiš prvi, peti, (nebitno) link pritom ne gledajući koliko ima sidera i komentara na dati link? Ne kažem da toga nema, ali mogu se upecati samo ljudi koji se prvi put susreću sa torentom bez ikakvog znanja. Šta god bude, nadam se da će momci nastaviti kao i do sada, ali uvek ćemo biti ispred vlade, bie, cie, korporacija... Piraterija na ovaj način je budućnost! Ko ne zna, soulseek je još jedan način podzmenog kopanja, čak i retkih fajlova, tako da ima budućnosti za sve nas.

Piratebay u Srbiji ?

pre 9 godina

Peter drz se! Mene zanima zasto u Srbiji niko ne postavlja torente na piratebay. Tacno je da je upload ovde dosta spor, ali to nije razlog da ga ne koristimo.

oldschool

pre 9 godina

Pa sta? Uhapsice ga i zatvoriti piratebay. I sta ce se desiti? Nista! Ista situacija kao i ovde u zemlji. Poliicari rade sta su naumili i sprovode svoje planove a nikoga nema da ih zaustavi. Jezivo mi je kad pomislim da stasava jedna generacija mladih ljudi koja apsolutno nije u stanju da se bori i iskazuje svoje stavove osim putem tvitova i statusa na facebooku. Mladi su me totalno razocarali. Nikakvu energiju nemaju nii su u stanju bilo sta da urade. Svakako ostavice par hiljada besnih komentara na novinskom portalu i to je to... Svaka cast politicari. Sa ovakvom mladoscu sigurni ste na svojim pozicijama narednih 50 godina.

pito Brenu da peva umesto neke otvaracice usta

pre 9 godina

Ja mislim da bi jedan clanak o tome sta znaci izraz AUTORSKA PRAVA u svim oblastima, onako u edukativno - obavestajnom smislu trebao da bude vest dana. Jer postoje neki poslodavci kojima to nije bas najjasnije.

aleksandar

pre 9 godina

Kratkorocna korist za autore. Na netu je ostalo par slobodnih stvari, medju njima i Piraye bay. Ukoliko su "besplatne" aplikacije i igrice u velikom broju slucajeva idu sa virusima. Velike kompanije diskriminisu stanovnike manjih zemalja, time sto ogranicavaju mogucnost kupovine; to vazi za Google, Apple... Kao posledica toga, net postaje sve dosadniji i nudi sve manje. Osim maila, skypea i vibera, trenutno koristim Feedly, novine, torrent. Neka ukinu ili pocnu da naplacuju i to, pa necu imati vise razloga da se zadrzavam ovde. Socijalne mreze su sve dosadnije i postale su galerije slika i neinteresantnih postova. Plus, kompanije vise nemaju mere u mesanju u privatni zivot i spijuniranju. Izgleda da nam je potreban neki alternativni net, tvorci ovoga su ogrezli u profitarenje i kontrolu.

mudrac sa planine

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?
(KKKK, 1. jun 2014 17:05)

Da nisam toliko fin i lepo odgojen oštro bih te opomenuo da ne lupetaš. Toliko sam fenomalnih filmova skinuo preko interneta, a da to nisam mogao dao bih ne znam koliko hiljada dinara da ih kupim. I ta ti priča važi za skoro svakog korisnika sajtova za nezakonito skidanje filmova, muzike itd. Pirate Bay je zgazio u tanjir bogatunima i smrdljivim kapitalistima i stao na stranu malog čoveka omogućivši mu da uživa u umetnosti inače rezervisanoj samo za višu klasu. Da li je to u redu, ne znam, ali mi se nekako čini da će bogatuni ostati bogatuni i pored Pirate Baya. Čini mi se da hoće da ga unište jer su previše alavi. Trebalo bi izmeniti zakon o autorskim pravima, kako ne znam, ali bi ga trebalo izmeniti.

Swedenonline

pre 9 godina

btw: tek toliko za informaciju da je proslonedeljnim izborima za EU parlament Piratska partija ispala iz parlamenta a zamenice je SD nacisti. Nije li cudan tajming?

Ado G2

pre 9 godina

čudi me kako ga tek sad ulovili. nažalost i ja koristim torente al verujte da ne bih da ne moram. piraterija je korisna za nas iz "zemalja u razvoju" da budem fin, i u takvim zemljama najviše i ima udela. zbog toga je ova akcija donekle i uzaludna jer uvek ima neko novi da zameni ovog Pitera. začarani krug..

Bard

pre 9 godina

Prvo, kaze se Skone, a ne Skane. Å se cita kao O, da je kao A tako bi se i pisalo.

A drugo, TPB nema linkove, vec magnete, sklonili su sve fizicke linkove odavno u cloud.

A slazem se da da nema torenata, ne bi se proculo za neke muzicare i igre, ja sam prvi kupio diskove od nekoliko bendova, posto sam ih preslusao kada sam ih skinuo sa TPB.

jamesdin

pre 9 godina

Napredak je u tome da se u srednjem veku za širenje znanja zalivali vrelim uljem ili rastezalo na točku a sad na mardelj 2 god. a to je samo zato što sudije ne mogu da rade pod kapuljačom nego im se znaju face pa imaju zent .inače u mozgu su identični

Swedenonline

pre 9 godina

To se desilo juce saradnjom Poljske i Svedske. Poljaci ga iscinkarili. Uhapsili ga u Lundu, nisam znao da je ovo interesantno za Tehnopolis, valjda zbog polis, manje zbog tehno, inace bi vam dao dojavu za vest :)

Ime

pre 9 godina

mesate slobodu i pirateriju. da, bubnjaru metalike nece smetati piraterija, odrade turneju i uzmu kes, ali mali nezavisni autori tu najvise stradaju. kada ne mozes racune da platis od muzike, ostaje ti da pravis tres ili da se zaposlis.

ksenija

pre 9 godina

@Misa Bgd
Aha, znaci poanta je u tome da muzicari ionako imaju previse para. Samo ne znam zasto su onda svi krenuli na turneje, sedokosi i ostareli. Koliko im prijaju ti koncerti pokazuje slucaj Majkla Dzeksona.
Ali meni je zao ako ne bude dozvoljeno skidanje knjiga sa weba. Amazon je ionako multimilijarder, a sumnjam da pisci tu dobiju bas mnogo para.

Bob Rock

pre 9 godina

Da pitam nekog od vas koji zdusno podrzavate pirateriju i ubedjeni ste da je sve to dzabe, a da oni koji prave muziku, filmove, programe i sve ostalo sto se skida s interneta i onako previse zaradjuju... Da li bi neko od vas dosao kod mene da mi ofarba ogradu i ocisti krov na kuci...

Mozda vam platim ako mi se svidi to sto ste uradili, mozda i ne...
A ako vam platim, onda bi vam platio iskljucivo onoliko koliko ja mislim da vas posao vredi, a ne onoliko koliko vi trazite...

Ima li dobrovoljaca?

Hapsi, samo hapsi!

pre 9 godina

Sve bi ja to na Goli otok. Zamislite, molim vas, on bi da osniva nešto tamo
i da komunicira - bez pitanja i dozvole!
Šta bi bilo, kada bi svi to radili? To bi bio neka anarhija, neko bezvlašće, neki inter... net.

niko

pre 9 godina

Ti koji su mi lupali minuse ispod nekoliko komentara... Voleo bih da Im pokažem kako se to radi, smesta payload u avi fajlu.. Ali i mnogi drugi... Vaša neinformisanost će vas jednog dana koštati poverljivih podataka na računaru ili ko zna čega već.. Pozdrav i srećno gubljenje podataka..

niko

pre 9 godina

Može se skinuti virus na pb... Naravno da umanjuje šansu što gledate od koga skidate i da li je taj nalog trusted.. Ali sta ako mu je hakovan nalog pa je neko postavio zlonamerni program? Isto tako avi ili neki drugi fajl može sadržati virus... Ne baš virus ali payload da. Vlc je imao bug do 1.8 verzije gde ste mogli da otvorite flv fajl i da pokupite virus... Znaci sve je moguće, samo neinformisani kao @pametnjakovic može da kaže da su to samo fajlovi...

Programer

pre 9 godina

Registrujte se na zamunda tacka net. Download speed je na maximum-u, ima svega i svacega i cak vise nego na pirate bay. Nema virusa, nema fake download-a, sve radi u full-u! Probajte, odusevicete se! Najbrzi torrent server na net-u!

ksenija

pre 9 godina

@Misa Bgd
Aha, znaci poanta je u tome da muzicari ionako imaju previse para. Samo ne znam zasto su onda svi krenuli na turneje, sedokosi i ostareli. Koliko im prijaju ti koncerti pokazuje slucaj Majkla Dzeksona.
Ali meni je zao ako ne bude dozvoljeno skidanje knjiga sa weba. Amazon je ionako multimilijarder, a sumnjam da pisci tu dobiju bas mnogo para.

Ime

pre 9 godina

mesate slobodu i pirateriju. da, bubnjaru metalike nece smetati piraterija, odrade turneju i uzmu kes, ali mali nezavisni autori tu najvise stradaju. kada ne mozes racune da platis od muzike, ostaje ti da pravis tres ili da se zaposlis.

niko

pre 9 godina

Može se skinuti virus na pb... Naravno da umanjuje šansu što gledate od koga skidate i da li je taj nalog trusted.. Ali sta ako mu je hakovan nalog pa je neko postavio zlonamerni program? Isto tako avi ili neki drugi fajl može sadržati virus... Ne baš virus ali payload da. Vlc je imao bug do 1.8 verzije gde ste mogli da otvorite flv fajl i da pokupite virus... Znaci sve je moguće, samo neinformisani kao @pametnjakovic može da kaže da su to samo fajlovi...

Ado G2

pre 9 godina

čudi me kako ga tek sad ulovili. nažalost i ja koristim torente al verujte da ne bih da ne moram. piraterija je korisna za nas iz "zemalja u razvoju" da budem fin, i u takvim zemljama najviše i ima udela. zbog toga je ova akcija donekle i uzaludna jer uvek ima neko novi da zameni ovog Pitera. začarani krug..

oldschool

pre 9 godina

Pa sta? Uhapsice ga i zatvoriti piratebay. I sta ce se desiti? Nista! Ista situacija kao i ovde u zemlji. Poliicari rade sta su naumili i sprovode svoje planove a nikoga nema da ih zaustavi. Jezivo mi je kad pomislim da stasava jedna generacija mladih ljudi koja apsolutno nije u stanju da se bori i iskazuje svoje stavove osim putem tvitova i statusa na facebooku. Mladi su me totalno razocarali. Nikakvu energiju nemaju nii su u stanju bilo sta da urade. Svakako ostavice par hiljada besnih komentara na novinskom portalu i to je to... Svaka cast politicari. Sa ovakvom mladoscu sigurni ste na svojim pozicijama narednih 50 godina.

Bob Rock

pre 9 godina

Da pitam nekog od vas koji zdusno podrzavate pirateriju i ubedjeni ste da je sve to dzabe, a da oni koji prave muziku, filmove, programe i sve ostalo sto se skida s interneta i onako previse zaradjuju... Da li bi neko od vas dosao kod mene da mi ofarba ogradu i ocisti krov na kuci...

Mozda vam platim ako mi se svidi to sto ste uradili, mozda i ne...
A ako vam platim, onda bi vam platio iskljucivo onoliko koliko ja mislim da vas posao vredi, a ne onoliko koliko vi trazite...

Ima li dobrovoljaca?

niko

pre 9 godina

Ti koji su mi lupali minuse ispod nekoliko komentara... Voleo bih da Im pokažem kako se to radi, smesta payload u avi fajlu.. Ali i mnogi drugi... Vaša neinformisanost će vas jednog dana koštati poverljivih podataka na računaru ili ko zna čega već.. Pozdrav i srećno gubljenje podataka..

deksa

pre 9 godina

Pirate bay, najbolji put ka muzici, filmovima i igricima, ali i opasnost ako niste dovoljno upuceni od najgorih virusa koji danas postoje.
(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Molim te ne lupetaj to za viruse i ne zbunjuj ljude!!!

Programer

pre 9 godina

Registrujte se na zamunda tacka net. Download speed je na maximum-u, ima svega i svacega i cak vise nego na pirate bay. Nema virusa, nema fake download-a, sve radi u full-u! Probajte, odusevicete se! Najbrzi torrent server na net-u!

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Bole, 1. jun 2014 13:05)

Ala lažeš, ni jedan jedini virus, a skidam već sigurno 4-5 godina. Osim toga čak i kad antivirus detektuje to je lažnjak, zato što kompanije koje prave softver plate kompaniji koja pravi antivirus. A što se tiče filmova, serija i muzike, tu su samo avi, mkv, mp3, itd. datoteke.

Hapsi, samo hapsi!

pre 9 godina

Sve bi ja to na Goli otok. Zamislite, molim vas, on bi da osniva nešto tamo
i da komunicira - bez pitanja i dozvole!
Šta bi bilo, kada bi svi to radili? To bi bio neka anarhija, neko bezvlašće, neki inter... net.

pito Brenu da peva umesto neke otvaracice usta

pre 9 godina

Ja mislim da bi jedan clanak o tome sta znaci izraz AUTORSKA PRAVA u svim oblastima, onako u edukativno - obavestajnom smislu trebao da bude vest dana. Jer postoje neki poslodavci kojima to nije bas najjasnije.

Budalica

pre 9 godina

Ti autori koji tuže TPB bi trebalo da razmisle koliko bi bili popularni da nema torenta. Zna se, na torentu se skidaju stvari koje inače ne bi kupili... A zamislite sada... skine klinac koji nema para igricu i oduševi se... onda ostavi 20 komentara u toku godine da mu se ta igra mnogo sviđa, zbog njegovih komentara dvojica će kupiti tu igru u originalu, a ostali će skinuti torent i opet ostavljati komentare. To oni očigledno ne shvataju... Ako umre torent gotovi su i oni...

Miša, Bgd

pre 9 godina

Uvek se setim epizode South Park-a (s07e09) kada im onaj inspektor objašnjava zašto je loše skidati muziku... "Bubnjar metalike, sve što je želeo je da ima zlatni šank pored bazena a sada, zbog vas koji skidaju mp3, moraće da čeka još mesec dana"...

Izgleda da je pravosuđe svuda kao u Srbiji!

pre 9 godina

"Švedske podružnice velikih muzičkih i filmskih kompanija zatražili su suđenje, tvrdeći da su zbog sajta gubili prihode."

Pošto su dobile parnicu, to znači da su uspele da to i dokažu. Zanima me kako su dokazali nešto što ne samo da je nedokazivo, već i nije istina!

jeronimo

pre 9 godina

@bole, nikada mi se nije desilo da pokupim virus sa pajrat beja ili sa bilo kog torenta. Jel čitaš ti kad skidaš ili dohvatiš prvi, peti, (nebitno) link pritom ne gledajući koliko ima sidera i komentara na dati link? Ne kažem da toga nema, ali mogu se upecati samo ljudi koji se prvi put susreću sa torentom bez ikakvog znanja. Šta god bude, nadam se da će momci nastaviti kao i do sada, ali uvek ćemo biti ispred vlade, bie, cie, korporacija... Piraterija na ovaj način je budućnost! Ko ne zna, soulseek je još jedan način podzmenog kopanja, čak i retkih fajlova, tako da ima budućnosti za sve nas.

nebitan

pre 9 godina

@bole
skidam sadrzaje sa baya maltene otkad se kod nas pojavio internet i odgovorno tvrdim da nikad niti jedan virus nisam skinuo, posebno ne neke "najopasnije"

KKKK

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?

PB

pre 9 godina

Preporucio bih svima da pogledate film o Pirate Bay. Celo sudjenje je izmanipulisano od strane americkog lobija, sa pravne strane je gotovo nemoguce dokazati da je bilo ko od njih kriv.

pravi se glup i cuti

pre 9 godina

Auuu! Pa sad cu konacno bezbrizno da spavam! Kakvog su samo kriminalca sklonili sa ulica!
Umesto da covek predaje na fakultetu, oni njega u zatvor! A koliko je to smesno je i cinjenica da je neko sa Interpolove poternice osudjen na 8 meseci zatvora! Mora da je bas opak zlocinac!

Piratebay u Srbiji ?

pre 9 godina

Peter drz se! Mene zanima zasto u Srbiji niko ne postavlja torente na piratebay. Tacno je da je upload ovde dosta spor, ali to nije razlog da ga ne koristimo.

shpitz

pre 9 godina

Na sreću, ovo neće uzdrmati slobodu na internetu. Danas je broj osoba koje su posvećene slobodnom protoku informacija toliki da jedan koji je pao ne znači ništa. Da nije bilo piraterije mi bismo bili 20 godina iza ostatka sveta, što se tiče modernih saznanja. Filmovi i muzika su super stvari,ali e-knjige i informacije kojima možemo pristupiti su mnogo značajnije.

I kondacno

pre 9 godina

...je bubnjar Metallica-e dobio zlatni sank pored bazena da se seca kako je pre 30 godina prasio trash metal i bio cool dok nisu dosli neki socijalisti iz Svedske u pokrali im toliko para , da je morao cak i da se odrekne kavijara na dve nedelje

mudrac sa planine

pre 9 godina

Ja skidam sa piratskog sajta stvari koje mi ne pada na pamet da kupim. Ono sto hocu da kupim i sto vredi para, ja to kupujem, ne sprecava me nijedan piratski sajt u tome. O kakvim gubicima oni to sanjaju?
(KKKK, 1. jun 2014 17:05)

Da nisam toliko fin i lepo odgojen oštro bih te opomenuo da ne lupetaš. Toliko sam fenomalnih filmova skinuo preko interneta, a da to nisam mogao dao bih ne znam koliko hiljada dinara da ih kupim. I ta ti priča važi za skoro svakog korisnika sajtova za nezakonito skidanje filmova, muzike itd. Pirate Bay je zgazio u tanjir bogatunima i smrdljivim kapitalistima i stao na stranu malog čoveka omogućivši mu da uživa u umetnosti inače rezervisanoj samo za višu klasu. Da li je to u redu, ne znam, ali mi se nekako čini da će bogatuni ostati bogatuni i pored Pirate Baya. Čini mi se da hoće da ga unište jer su previše alavi. Trebalo bi izmeniti zakon o autorskim pravima, kako ne znam, ali bi ga trebalo izmeniti.

Vortex

pre 9 godina

Imao sam to zadovolstvo da slusam ovog coveka na Share konferenciji pre 2 godine. Govorio je o opasnosti centralizovanog interneta i cenzuri.Internet je vec centralizovan, a preti mu i crni oblak cenzure.

1337

pre 9 godina

Sto se tice virusa na TPB-u oni postoje. Ali mnogo je veca sansa tj desetostruko veca da zakacite virus ako skidate nesto sto je okaceno na Youtubeu gde se okuplja najvise skamera. Na TPBu ukucate sta vam treba, sortirate po najvise sidera, vidite komentare i da li je obljavljivac pouzdan (trusted user) i garantujem vam da se nikada necete zaraziti. Ja nisam, a skinuo sam do sad barem jedno 2-3 terabajta fajlova kad se sve sabere. (filmovi i igrice u glavnom)

Swedenonline

pre 9 godina

To se desilo juce saradnjom Poljske i Svedske. Poljaci ga iscinkarili. Uhapsili ga u Lundu, nisam znao da je ovo interesantno za Tehnopolis, valjda zbog polis, manje zbog tehno, inace bi vam dao dojavu za vest :)

Bard

pre 9 godina

Prvo, kaze se Skone, a ne Skane. Å se cita kao O, da je kao A tako bi se i pisalo.

A drugo, TPB nema linkove, vec magnete, sklonili su sve fizicke linkove odavno u cloud.

A slazem se da da nema torenata, ne bi se proculo za neke muzicare i igre, ja sam prvi kupio diskove od nekoliko bendova, posto sam ih preslusao kada sam ih skinuo sa TPB.

Neko Drugi

pre 9 godina

Industrija zabave nikada nece ukapirati da im piraterija pomaze u prodaji. Prosecan Srbin nece kupiti pesmu koji je ranije piratizovao, ali u razvijenim zemljama prica je malo drugacija...

jamesdin

pre 9 godina

Napredak je u tome da se u srednjem veku za širenje znanja zalivali vrelim uljem ili rastezalo na točku a sad na mardelj 2 god. a to je samo zato što sudije ne mogu da rade pod kapuljačom nego im se znaju face pa imaju zent .inače u mozgu su identični

Swedenonline

pre 9 godina

btw: tek toliko za informaciju da je proslonedeljnim izborima za EU parlament Piratska partija ispala iz parlamenta a zamenice je SD nacisti. Nije li cudan tajming?

aleksandar

pre 9 godina

Kratkorocna korist za autore. Na netu je ostalo par slobodnih stvari, medju njima i Piraye bay. Ukoliko su "besplatne" aplikacije i igrice u velikom broju slucajeva idu sa virusima. Velike kompanije diskriminisu stanovnike manjih zemalja, time sto ogranicavaju mogucnost kupovine; to vazi za Google, Apple... Kao posledica toga, net postaje sve dosadniji i nudi sve manje. Osim maila, skypea i vibera, trenutno koristim Feedly, novine, torrent. Neka ukinu ili pocnu da naplacuju i to, pa necu imati vise razloga da se zadrzavam ovde. Socijalne mreze su sve dosadnije i postale su galerije slika i neinteresantnih postova. Plus, kompanije vise nemaju mere u mesanju u privatni zivot i spijuniranju. Izgleda da nam je potreban neki alternativni net, tvorci ovoga su ogrezli u profitarenje i kontrolu.