Utorak, 27.05.2014.

14:37

Razrešenje zbog izjava o Miškoviću?

Protiv sudije Vladimira Vučinića podneta je disciplinska prijava zbog komentara o suđenju Miroslavu Miškoviću, saznaje agencija Beta.

Izvor: Beta

Razrešenje zbog izjava o Miškoviæu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Pera Detlic

pre 9 godina

Ministar pravosuđa, Selaković je pred početak suđenja "grmeo" kako je ovo suđenje veka, kako su sve oči regiona uprte u taj proces. Upozoravao je na neefikasnost sudstva, na odugovlačenje postupaka. Dakle, i sa takvom "preporukom" ministra, pravosuđe priređuje skandal za skandalom. Neko iz suda je objavio da je pokrenut disciplinski postupak što je službena tajna!!! Kredibilno, nema šta. U izveštajima sa suđenja nema informacija o tome da se smisleno dokazuju navodi iz optužnice. Naprotiv, glavna tema je da li je pasoš vraćen ili ne. Očigledno je nema ni "k" od krivice Miškovića. Zašto mu se uopšte i sudi? Da ne govorimo o tome da jemstvo za odazivanje na poziv suda iznosi 12 miliona evra. U ovoj situaciji kada Srbija grca nakon poplava hitno treba vratiti novac Miškovićevim firmama da bi oni mogli da ga ulože u poslovanje. Uzgred budi rečeno, gde je taj novac, na nekom privremenom računu države? Stoji i čeka. Šta? Možda ga je država već neodgovorno potrošila ko zna gde i kako. Ministar Selaković bi mogao da razmisli o ostavci.

Jack

pre 9 godina

Zorane, verovatno niste upoznati sa izrazom "ostaviti nekome nesto na tacni" - to znaci na slobodno raspolaganje, nezasticeno, na milost i nemilost. Naravno da se od neoradikala ne ocekuje da sudstvo POPRAVE, vec je vise nego ocigledno da sledi jos gora deteoracija, iako je to trenutno dosta tesko i zamisliti.

zoran

pre 9 godina

@ Jericho, 27. maj 2014 19:10

Da su Malovićka i Tadić "urušili" sudski sistem, koji je manje više od 1991. već bio sklon padu, to jeste tačno.
A koliko treba genijalcu Selakoviću i njegovom naredbodavcu Vučiću da isto postave na noge? Dve godine? Pa imali su i nisu uradili ništa. To i sam kažeš. Znači treba im, koliko? Četiri, osam, osamnaest godina????

A zaista ne vidim koji je problem ako je suđenje JAVNO da neki sudija komentariše i obrazlaže svoje Presude ako su pravosnažne??? Ili nema pravo to da radi? Hmmm...

dosada

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo"

Eto sale ni od kuda... Odo' da skocim sa Brankovog, izgubio sam poverenje u sudstvo zbog ovoga HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Mladi sudija

pre 9 godina

Podrska sudiji Vucinicu.Svetli primer srpskog pravosudja a nama mladim sudijama veliki uzor i kao covek i kao sudija.A VSS? Ta druzina je razresila nezakonito 1000 sudija i tuzilaca 2009.god Epilog * Ustavni sud ukinuo SVE te njihove odluke.Dakle, 100% gubitnici.Samo neka tako nastave.

Jericho

pre 9 godina

Tezak disciplinski prekrsaj? Ovo je zvanicni i nezvanicni kraj nezavisnog sudstva. Cestitam Tadicu i Malovicki, uspeli su da potpuno slome kicmu sudskom sistemu i ostave neoradikalima sudski aparat na tacni. Isto je i sa medijima - neoradikali su zajahali talas koji su napravile "demokrate".
Voleo bih da vrhuska DS-a strada od ovog aparata, i to za nesto sto nisu ucinili - najpre zato sto su to zasluzili unistavanjem glavnog tkiva demokratskog i uredjenog drustva - a zatim i da bi na sopstvenoj kozi osetili kako to izgleda. Nazalost, njih to nece zadesiti.

milan

pre 9 godina

Pa neka povuku postupak prema Vucinicu i stvar je resena. Kada bi nase sudsdtvo uvek tako reagovalo da kaznjava suduje zbog greski nebi ni jednog ne kaznjenog sudije bilo.

goran

pre 9 godina

Plasim se da Vucic sa izjvama o tuzilastvu sam sebi kopa jamu.
Jer on kao vec skoro 2 godine clan izvrsne vlasti, nebi smeo u stvari nesme da se mesa u rad sudstva i tuzilastva.
Prvo sva ona saga o Miskovicu, a eno danas u Krupnju on bas on [Vucic] govori da tuzilastvo pocelo da vrsi istrage???
Kao da tuzilastvo nema svog portparola, nego predsednik izvrsne vlasti govori sta radi sudska vlast

Goran

pre 9 godina

Sudija nije komentarisao presudu, vec se pozalio da je na njega vrsen pritisak da donese drugaciju presudu! To je potpuno razlicita stvar. Dakle sudija je, kao i svaki covek koji radi svoj posao, upitan da li je sve u redu rekao - nije! To nije protivzakonito, svako to sme, pa i agent tajne policije, cak je duzan da prijavi to krivicno delo.

Politicka braca

pre 9 godina

Zasto sud ne pokrene postupak protiv Vucica, Mihajlovicke i ostalih "drvenih sudija" koji su najavljivali hapsenja i presude pre nego sto je tuzilac i saznao za sta treba koga optuziti? Ako je neko urusio ugled sudstva u Srbiji to su oni. Da li ovaj predsednik suda samo sprovodi naredjenja od politickih sudija ili je nezavisan? Po njegovoj optuzbi prema sudiji koji vodi proces oko Miskovica vidi se da je "tanak" sa logikom i shvatanjem sta je nezavisni sud i sudija. Ovog pod hitno razresiti i postaviti ga za potparola Vodje.

sećanje ko u zlatnih ribica:)

pre 9 godina

Neki imate probleme sa viđenjem sopstvene istorije! Jel Vučić obećavao hapšenje Miškovića? Jeste, u svim sredstvima obaveštanja bilo ga je puno! Uhapsili su Miškovića? Jesu! Otišao u zatvor, da TUŽIOCI obave svoj posao? Jeste! Bio pušten, jer su ga jednostavno predugo držali u ćuzi! Više od onih pretpisanih 6 meseci! Tužilaštvo nije podignulo ni optužnicu! Tražio pasoš, dobio ga, otišao u GB, vratio se i sad je sudija kriv? Izvinite, ali vaše sudstvo, u ovom slućaju, ne vredi ni da ga pas............! Tako vam je mili moji, kad imate PV, pravnika, koji u životu parnice nije nit vodio, nit vidio, a sve bi obećavao!:((

burgija

pre 9 godina

Smesno, komentarom sopstvene odluke narusio poverenje u sud...pa ko je vlastan da tumaci odluke suda i sudjenja otvoreneg za javnost, pre i bolje od samog sudije. A sto se poverenja tice, treba li da se osvrnem na slucajeve zastare razlicitih krivicnih predmeta.

Dragče

pre 9 godina

Tek toliko da se zna da spomenuta disciplinska tižiteljica Mirjana Ilić oslobađa krivice sudiju iz Smedereva koga je Ustavni sud proglasio direktno odgovornim za desetogodišnje trajanje jednog izvršnog postupka. Toliko o njenoj stručnosti i nepristrasnosto.

pasuljević

pre 9 godina

Već duže vreme se odvija ova afera među sudijama, a boljevićkino Društvo ni da se oglasi! Zar dotične sudije nisu članovi Društva? Ili možda ni Društvo ne sme da se javno oglasi, osim kad su pare u pitanju. A etika, a dostojanstvo, a nezavisnost?

коста

pre 9 godina

Мере намењене непослушним судијама су различите, ал "красе" све режиме у Србији па и овај.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Strašno, koji se pritisak vrši na ovog sudiju da ga ili sklone ili da presudi kako mu se naredi, onako kako bi to Vučić voleo...

Radovan VII

pre 9 godina

Klasican primer diktature i uticaja na sudstvo! Vucinic je na osnovu argumenata, samostalno i u skladu sa ingerencijama doneo odluku da se Miskovicu vrati pasos. Posle toga su usledili pritisci (javno od strane A. Vucica) i sledeci put mu nije dozvoljeno napustanje zemlje uz obrazlozenje da ti strani partneri mogu da dodju u Srbiju na zakljucivanje pregovora?!? To je trenutak kada je javnost izgubila poverenje u sudstvo (ako ga je uopste imala poslednjih 20 godina, nakon svih tragikomicnih primera). Zasto bi se mi uopste brinuli da li ce se Misko vratiti u zemlju ili ne? Nece da se vrati? Raspises medjunarodnu poternicu i konfiskujes svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Vrednost njegovih kompanija u zemlji daleko premasuju zloupotrebe za koje se tereti. U cemu je onda problem? Sudija koji nema pravo da obrazlozi svoju odluku je nista drugo do poltron Vlasti.

Sara

pre 9 godina

Ja koliko znam rad sudova je javan i javnost ima pravo da u isti bude upucen osim ukoliko se ne radi o poverljivim podacima sto ovde nije slucaj. A narod je poverenje u pravosudje davno izgubio. Cini mi se da je ovde u pitanju licni ili politicki obracun.

goran

pre 9 godina

Tesko mi je shvatiti da se kritikuje neko samo zato sto komentarise vlastitu odluku.
Sasvim drugo bi bilo da je ovaj sudija komentariso odluku nekog svog kolege - drugog sudije, ali on je komentarisao/objasnjavao javnosti svoju vlastitu odluku

pravda za sve

pre 9 godina

haranga prema svima koji se ogreše kritikom ili bar nešto drugačijim mišljenjem. 'nezavisno' pravosuđe nikad nije bilo ovako stranački obojeno i preteći usmereno ka onima koji drugačije misle. sramota za srbiju!

Nezaboravko

pre 9 godina

Meni se čini da je upravo ovim postupkom narušen ugled suda. Neka predsednik suda objasni da ovo nije "osveta" za to što je sudija Vučinić onomad vratio Miškoviću pasoš i da cela naknadna akcija protiv njega nije naručena "odozgo".

ovo je kraj sudstva

pre 9 godina

Ovo je stvarno kraj sudstva, a najstrasnije je sto je izvrsna vlast zapocela a samo sudstvo dokrajacilo pre svega pravosudje, a potom i pravnu drzavu. Sudija, Stepanovicu, stidite se i sram vas bilo!

Ovakvo poltronstvo odavno nije vidjeno!

Ex sns

pre 9 godina

Sudija ne sme da kaze nista za novine? Stvarno ne kapiram sta je taj sudija zgresio? Malo je ovo prenategnuto i cini mi se da posle medija Sns prelazi na pravosudje,a vidimo kako i na koji nacin.
Ovde bi neko trebalo da pita svevisnjeg PV,zasto taj Miskovic evo 2.5 g nije jos uvek osudjen ako je stvarno kriv kako su pricali mesecima??!

ivan78bg

pre 9 godina

Najsmeshnije mi je kada u drzavi u kojoj se ne postoju osnovna ljudska prava to jest samo se teoretski postuju,pocnu da nam pricaju sta pise sitnim slovima u zakonu.Ne sme sudija da komentarise svoje odluke vec potparol suda.Pa sad je ocigledno da ste vrsili pritisak na njega..

HejDzo

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?
(Ius, 27. maj 2014 14:50)

Sudija svoju odluku "objasnjava" u obrazlozenju presude. Sve izvan toga je neovlasceno ako ne ide preko portparola suda.

Petar

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo", naveo je Stepanović.
Zaista mislite da to postoji, mislim poverenje javnosti u sudstvo.
Posle svega.

Ius

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?

Petar

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo", naveo je Stepanović.
Zaista mislite da to postoji, mislim poverenje javnosti u sudstvo.
Posle svega.

Ius

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?

Nezaboravko

pre 9 godina

Meni se čini da je upravo ovim postupkom narušen ugled suda. Neka predsednik suda objasni da ovo nije "osveta" za to što je sudija Vučinić onomad vratio Miškoviću pasoš i da cela naknadna akcija protiv njega nije naručena "odozgo".

Radovan VII

pre 9 godina

Klasican primer diktature i uticaja na sudstvo! Vucinic je na osnovu argumenata, samostalno i u skladu sa ingerencijama doneo odluku da se Miskovicu vrati pasos. Posle toga su usledili pritisci (javno od strane A. Vucica) i sledeci put mu nije dozvoljeno napustanje zemlje uz obrazlozenje da ti strani partneri mogu da dodju u Srbiju na zakljucivanje pregovora?!? To je trenutak kada je javnost izgubila poverenje u sudstvo (ako ga je uopste imala poslednjih 20 godina, nakon svih tragikomicnih primera). Zasto bi se mi uopste brinuli da li ce se Misko vratiti u zemlju ili ne? Nece da se vrati? Raspises medjunarodnu poternicu i konfiskujes svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Vrednost njegovih kompanija u zemlji daleko premasuju zloupotrebe za koje se tereti. U cemu je onda problem? Sudija koji nema pravo da obrazlozi svoju odluku je nista drugo do poltron Vlasti.

Ex sns

pre 9 godina

Sudija ne sme da kaze nista za novine? Stvarno ne kapiram sta je taj sudija zgresio? Malo je ovo prenategnuto i cini mi se da posle medija Sns prelazi na pravosudje,a vidimo kako i na koji nacin.
Ovde bi neko trebalo da pita svevisnjeg PV,zasto taj Miskovic evo 2.5 g nije jos uvek osudjen ako je stvarno kriv kako su pricali mesecima??!

SNS prevaranti

pre 9 godina

Strašno, koji se pritisak vrši na ovog sudiju da ga ili sklone ili da presudi kako mu se naredi, onako kako bi to Vučić voleo...

sećanje ko u zlatnih ribica:)

pre 9 godina

Neki imate probleme sa viđenjem sopstvene istorije! Jel Vučić obećavao hapšenje Miškovića? Jeste, u svim sredstvima obaveštanja bilo ga je puno! Uhapsili su Miškovića? Jesu! Otišao u zatvor, da TUŽIOCI obave svoj posao? Jeste! Bio pušten, jer su ga jednostavno predugo držali u ćuzi! Više od onih pretpisanih 6 meseci! Tužilaštvo nije podignulo ni optužnicu! Tražio pasoš, dobio ga, otišao u GB, vratio se i sad je sudija kriv? Izvinite, ali vaše sudstvo, u ovom slućaju, ne vredi ni da ga pas............! Tako vam je mili moji, kad imate PV, pravnika, koji u životu parnice nije nit vodio, nit vidio, a sve bi obećavao!:((

ivan78bg

pre 9 godina

Najsmeshnije mi je kada u drzavi u kojoj se ne postoju osnovna ljudska prava to jest samo se teoretski postuju,pocnu da nam pricaju sta pise sitnim slovima u zakonu.Ne sme sudija da komentarise svoje odluke vec potparol suda.Pa sad je ocigledno da ste vrsili pritisak na njega..

ovo je kraj sudstva

pre 9 godina

Ovo je stvarno kraj sudstva, a najstrasnije je sto je izvrsna vlast zapocela a samo sudstvo dokrajacilo pre svega pravosudje, a potom i pravnu drzavu. Sudija, Stepanovicu, stidite se i sram vas bilo!

Ovakvo poltronstvo odavno nije vidjeno!

Sara

pre 9 godina

Ja koliko znam rad sudova je javan i javnost ima pravo da u isti bude upucen osim ukoliko se ne radi o poverljivim podacima sto ovde nije slucaj. A narod je poverenje u pravosudje davno izgubio. Cini mi se da je ovde u pitanju licni ili politicki obracun.

коста

pre 9 godina

Мере намењене непослушним судијама су различите, ал "красе" све режиме у Србији па и овај.

goran

pre 9 godina

Tesko mi je shvatiti da se kritikuje neko samo zato sto komentarise vlastitu odluku.
Sasvim drugo bi bilo da je ovaj sudija komentariso odluku nekog svog kolege - drugog sudije, ali on je komentarisao/objasnjavao javnosti svoju vlastitu odluku

Dragče

pre 9 godina

Tek toliko da se zna da spomenuta disciplinska tižiteljica Mirjana Ilić oslobađa krivice sudiju iz Smedereva koga je Ustavni sud proglasio direktno odgovornim za desetogodišnje trajanje jednog izvršnog postupka. Toliko o njenoj stručnosti i nepristrasnosto.

pravda za sve

pre 9 godina

haranga prema svima koji se ogreše kritikom ili bar nešto drugačijim mišljenjem. 'nezavisno' pravosuđe nikad nije bilo ovako stranački obojeno i preteći usmereno ka onima koji drugačije misle. sramota za srbiju!

pasuljević

pre 9 godina

Već duže vreme se odvija ova afera među sudijama, a boljevićkino Društvo ni da se oglasi! Zar dotične sudije nisu članovi Društva? Ili možda ni Društvo ne sme da se javno oglasi, osim kad su pare u pitanju. A etika, a dostojanstvo, a nezavisnost?

Goran

pre 9 godina

Sudija nije komentarisao presudu, vec se pozalio da je na njega vrsen pritisak da donese drugaciju presudu! To je potpuno razlicita stvar. Dakle sudija je, kao i svaki covek koji radi svoj posao, upitan da li je sve u redu rekao - nije! To nije protivzakonito, svako to sme, pa i agent tajne policije, cak je duzan da prijavi to krivicno delo.

Politicka braca

pre 9 godina

Zasto sud ne pokrene postupak protiv Vucica, Mihajlovicke i ostalih "drvenih sudija" koji su najavljivali hapsenja i presude pre nego sto je tuzilac i saznao za sta treba koga optuziti? Ako je neko urusio ugled sudstva u Srbiji to su oni. Da li ovaj predsednik suda samo sprovodi naredjenja od politickih sudija ili je nezavisan? Po njegovoj optuzbi prema sudiji koji vodi proces oko Miskovica vidi se da je "tanak" sa logikom i shvatanjem sta je nezavisni sud i sudija. Ovog pod hitno razresiti i postaviti ga za potparola Vodje.

burgija

pre 9 godina

Smesno, komentarom sopstvene odluke narusio poverenje u sud...pa ko je vlastan da tumaci odluke suda i sudjenja otvoreneg za javnost, pre i bolje od samog sudije. A sto se poverenja tice, treba li da se osvrnem na slucajeve zastare razlicitih krivicnih predmeta.

goran

pre 9 godina

Plasim se da Vucic sa izjvama o tuzilastvu sam sebi kopa jamu.
Jer on kao vec skoro 2 godine clan izvrsne vlasti, nebi smeo u stvari nesme da se mesa u rad sudstva i tuzilastva.
Prvo sva ona saga o Miskovicu, a eno danas u Krupnju on bas on [Vucic] govori da tuzilastvo pocelo da vrsi istrage???
Kao da tuzilastvo nema svog portparola, nego predsednik izvrsne vlasti govori sta radi sudska vlast

Mladi sudija

pre 9 godina

Podrska sudiji Vucinicu.Svetli primer srpskog pravosudja a nama mladim sudijama veliki uzor i kao covek i kao sudija.A VSS? Ta druzina je razresila nezakonito 1000 sudija i tuzilaca 2009.god Epilog * Ustavni sud ukinuo SVE te njihove odluke.Dakle, 100% gubitnici.Samo neka tako nastave.

Jericho

pre 9 godina

Tezak disciplinski prekrsaj? Ovo je zvanicni i nezvanicni kraj nezavisnog sudstva. Cestitam Tadicu i Malovicki, uspeli su da potpuno slome kicmu sudskom sistemu i ostave neoradikalima sudski aparat na tacni. Isto je i sa medijima - neoradikali su zajahali talas koji su napravile "demokrate".
Voleo bih da vrhuska DS-a strada od ovog aparata, i to za nesto sto nisu ucinili - najpre zato sto su to zasluzili unistavanjem glavnog tkiva demokratskog i uredjenog drustva - a zatim i da bi na sopstvenoj kozi osetili kako to izgleda. Nazalost, njih to nece zadesiti.

dosada

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo"

Eto sale ni od kuda... Odo' da skocim sa Brankovog, izgubio sam poverenje u sudstvo zbog ovoga HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

zoran

pre 9 godina

@ Jericho, 27. maj 2014 19:10

Da su Malovićka i Tadić "urušili" sudski sistem, koji je manje više od 1991. već bio sklon padu, to jeste tačno.
A koliko treba genijalcu Selakoviću i njegovom naredbodavcu Vučiću da isto postave na noge? Dve godine? Pa imali su i nisu uradili ništa. To i sam kažeš. Znači treba im, koliko? Četiri, osam, osamnaest godina????

A zaista ne vidim koji je problem ako je suđenje JAVNO da neki sudija komentariše i obrazlaže svoje Presude ako su pravosnažne??? Ili nema pravo to da radi? Hmmm...

milan

pre 9 godina

Pa neka povuku postupak prema Vucinicu i stvar je resena. Kada bi nase sudsdtvo uvek tako reagovalo da kaznjava suduje zbog greski nebi ni jednog ne kaznjenog sudije bilo.

HejDzo

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?
(Ius, 27. maj 2014 14:50)

Sudija svoju odluku "objasnjava" u obrazlozenju presude. Sve izvan toga je neovlasceno ako ne ide preko portparola suda.

Jack

pre 9 godina

Zorane, verovatno niste upoznati sa izrazom "ostaviti nekome nesto na tacni" - to znaci na slobodno raspolaganje, nezasticeno, na milost i nemilost. Naravno da se od neoradikala ne ocekuje da sudstvo POPRAVE, vec je vise nego ocigledno da sledi jos gora deteoracija, iako je to trenutno dosta tesko i zamisliti.

Pera Detlic

pre 9 godina

Ministar pravosuđa, Selaković je pred početak suđenja "grmeo" kako je ovo suđenje veka, kako su sve oči regiona uprte u taj proces. Upozoravao je na neefikasnost sudstva, na odugovlačenje postupaka. Dakle, i sa takvom "preporukom" ministra, pravosuđe priređuje skandal za skandalom. Neko iz suda je objavio da je pokrenut disciplinski postupak što je službena tajna!!! Kredibilno, nema šta. U izveštajima sa suđenja nema informacija o tome da se smisleno dokazuju navodi iz optužnice. Naprotiv, glavna tema je da li je pasoš vraćen ili ne. Očigledno je nema ni "k" od krivice Miškovića. Zašto mu se uopšte i sudi? Da ne govorimo o tome da jemstvo za odazivanje na poziv suda iznosi 12 miliona evra. U ovoj situaciji kada Srbija grca nakon poplava hitno treba vratiti novac Miškovićevim firmama da bi oni mogli da ga ulože u poslovanje. Uzgred budi rečeno, gde je taj novac, na nekom privremenom računu države? Stoji i čeka. Šta? Možda ga je država već neodgovorno potrošila ko zna gde i kako. Ministar Selaković bi mogao da razmisli o ostavci.

HejDzo

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?
(Ius, 27. maj 2014 14:50)

Sudija svoju odluku "objasnjava" u obrazlozenju presude. Sve izvan toga je neovlasceno ako ne ide preko portparola suda.

Ius

pre 9 godina

Molim da mi neko objasni kako to sudija može "neovlašćeno" da komentariše sopstvenu odluku. Ako donese neku odluku valjda je red da objasni zašto je doneo baš takvu odluku?

Jericho

pre 9 godina

Tezak disciplinski prekrsaj? Ovo je zvanicni i nezvanicni kraj nezavisnog sudstva. Cestitam Tadicu i Malovicki, uspeli su da potpuno slome kicmu sudskom sistemu i ostave neoradikalima sudski aparat na tacni. Isto je i sa medijima - neoradikali su zajahali talas koji su napravile "demokrate".
Voleo bih da vrhuska DS-a strada od ovog aparata, i to za nesto sto nisu ucinili - najpre zato sto su to zasluzili unistavanjem glavnog tkiva demokratskog i uredjenog drustva - a zatim i da bi na sopstvenoj kozi osetili kako to izgleda. Nazalost, njih to nece zadesiti.

Petar

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo", naveo je Stepanović.
Zaista mislite da to postoji, mislim poverenje javnosti u sudstvo.
Posle svega.

Nezaboravko

pre 9 godina

Meni se čini da je upravo ovim postupkom narušen ugled suda. Neka predsednik suda objasni da ovo nije "osveta" za to što je sudija Vučinić onomad vratio Miškoviću pasoš i da cela naknadna akcija protiv njega nije naručena "odozgo".

Ex sns

pre 9 godina

Sudija ne sme da kaze nista za novine? Stvarno ne kapiram sta je taj sudija zgresio? Malo je ovo prenategnuto i cini mi se da posle medija Sns prelazi na pravosudje,a vidimo kako i na koji nacin.
Ovde bi neko trebalo da pita svevisnjeg PV,zasto taj Miskovic evo 2.5 g nije jos uvek osudjen ako je stvarno kriv kako su pricali mesecima??!

Radovan VII

pre 9 godina

Klasican primer diktature i uticaja na sudstvo! Vucinic je na osnovu argumenata, samostalno i u skladu sa ingerencijama doneo odluku da se Miskovicu vrati pasos. Posle toga su usledili pritisci (javno od strane A. Vucica) i sledeci put mu nije dozvoljeno napustanje zemlje uz obrazlozenje da ti strani partneri mogu da dodju u Srbiju na zakljucivanje pregovora?!? To je trenutak kada je javnost izgubila poverenje u sudstvo (ako ga je uopste imala poslednjih 20 godina, nakon svih tragikomicnih primera). Zasto bi se mi uopste brinuli da li ce se Misko vratiti u zemlju ili ne? Nece da se vrati? Raspises medjunarodnu poternicu i konfiskujes svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Vrednost njegovih kompanija u zemlji daleko premasuju zloupotrebe za koje se tereti. U cemu je onda problem? Sudija koji nema pravo da obrazlozi svoju odluku je nista drugo do poltron Vlasti.

ovo je kraj sudstva

pre 9 godina

Ovo je stvarno kraj sudstva, a najstrasnije je sto je izvrsna vlast zapocela a samo sudstvo dokrajacilo pre svega pravosudje, a potom i pravnu drzavu. Sudija, Stepanovicu, stidite se i sram vas bilo!

Ovakvo poltronstvo odavno nije vidjeno!

Dragče

pre 9 godina

Tek toliko da se zna da spomenuta disciplinska tižiteljica Mirjana Ilić oslobađa krivice sudiju iz Smedereva koga je Ustavni sud proglasio direktno odgovornim za desetogodišnje trajanje jednog izvršnog postupka. Toliko o njenoj stručnosti i nepristrasnosto.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Strašno, koji se pritisak vrši na ovog sudiju da ga ili sklone ili da presudi kako mu se naredi, onako kako bi to Vučić voleo...

коста

pre 9 godina

Мере намењене непослушним судијама су различите, ал "красе" све режиме у Србији па и овај.

ivan78bg

pre 9 godina

Najsmeshnije mi je kada u drzavi u kojoj se ne postoju osnovna ljudska prava to jest samo se teoretski postuju,pocnu da nam pricaju sta pise sitnim slovima u zakonu.Ne sme sudija da komentarise svoje odluke vec potparol suda.Pa sad je ocigledno da ste vrsili pritisak na njega..

burgija

pre 9 godina

Smesno, komentarom sopstvene odluke narusio poverenje u sud...pa ko je vlastan da tumaci odluke suda i sudjenja otvoreneg za javnost, pre i bolje od samog sudije. A sto se poverenja tice, treba li da se osvrnem na slucajeve zastare razlicitih krivicnih predmeta.

pasuljević

pre 9 godina

Već duže vreme se odvija ova afera među sudijama, a boljevićkino Društvo ni da se oglasi! Zar dotične sudije nisu članovi Društva? Ili možda ni Društvo ne sme da se javno oglasi, osim kad su pare u pitanju. A etika, a dostojanstvo, a nezavisnost?

Goran

pre 9 godina

Sudija nije komentarisao presudu, vec se pozalio da je na njega vrsen pritisak da donese drugaciju presudu! To je potpuno razlicita stvar. Dakle sudija je, kao i svaki covek koji radi svoj posao, upitan da li je sve u redu rekao - nije! To nije protivzakonito, svako to sme, pa i agent tajne policije, cak je duzan da prijavi to krivicno delo.

goran

pre 9 godina

Plasim se da Vucic sa izjvama o tuzilastvu sam sebi kopa jamu.
Jer on kao vec skoro 2 godine clan izvrsne vlasti, nebi smeo u stvari nesme da se mesa u rad sudstva i tuzilastva.
Prvo sva ona saga o Miskovicu, a eno danas u Krupnju on bas on [Vucic] govori da tuzilastvo pocelo da vrsi istrage???
Kao da tuzilastvo nema svog portparola, nego predsednik izvrsne vlasti govori sta radi sudska vlast

pravda za sve

pre 9 godina

haranga prema svima koji se ogreše kritikom ili bar nešto drugačijim mišljenjem. 'nezavisno' pravosuđe nikad nije bilo ovako stranački obojeno i preteći usmereno ka onima koji drugačije misle. sramota za srbiju!

sećanje ko u zlatnih ribica:)

pre 9 godina

Neki imate probleme sa viđenjem sopstvene istorije! Jel Vučić obećavao hapšenje Miškovića? Jeste, u svim sredstvima obaveštanja bilo ga je puno! Uhapsili su Miškovića? Jesu! Otišao u zatvor, da TUŽIOCI obave svoj posao? Jeste! Bio pušten, jer su ga jednostavno predugo držali u ćuzi! Više od onih pretpisanih 6 meseci! Tužilaštvo nije podignulo ni optužnicu! Tražio pasoš, dobio ga, otišao u GB, vratio se i sad je sudija kriv? Izvinite, ali vaše sudstvo, u ovom slućaju, ne vredi ni da ga pas............! Tako vam je mili moji, kad imate PV, pravnika, koji u životu parnice nije nit vodio, nit vidio, a sve bi obećavao!:((

milan

pre 9 godina

Pa neka povuku postupak prema Vucinicu i stvar je resena. Kada bi nase sudsdtvo uvek tako reagovalo da kaznjava suduje zbog greski nebi ni jednog ne kaznjenog sudije bilo.

Mladi sudija

pre 9 godina

Podrska sudiji Vucinicu.Svetli primer srpskog pravosudja a nama mladim sudijama veliki uzor i kao covek i kao sudija.A VSS? Ta druzina je razresila nezakonito 1000 sudija i tuzilaca 2009.god Epilog * Ustavni sud ukinuo SVE te njihove odluke.Dakle, 100% gubitnici.Samo neka tako nastave.

Jack

pre 9 godina

Zorane, verovatno niste upoznati sa izrazom "ostaviti nekome nesto na tacni" - to znaci na slobodno raspolaganje, nezasticeno, na milost i nemilost. Naravno da se od neoradikala ne ocekuje da sudstvo POPRAVE, vec je vise nego ocigledno da sledi jos gora deteoracija, iako je to trenutno dosta tesko i zamisliti.

goran

pre 9 godina

Tesko mi je shvatiti da se kritikuje neko samo zato sto komentarise vlastitu odluku.
Sasvim drugo bi bilo da je ovaj sudija komentariso odluku nekog svog kolege - drugog sudije, ali on je komentarisao/objasnjavao javnosti svoju vlastitu odluku

Sara

pre 9 godina

Ja koliko znam rad sudova je javan i javnost ima pravo da u isti bude upucen osim ukoliko se ne radi o poverljivim podacima sto ovde nije slucaj. A narod je poverenje u pravosudje davno izgubio. Cini mi se da je ovde u pitanju licni ili politicki obracun.

Politicka braca

pre 9 godina

Zasto sud ne pokrene postupak protiv Vucica, Mihajlovicke i ostalih "drvenih sudija" koji su najavljivali hapsenja i presude pre nego sto je tuzilac i saznao za sta treba koga optuziti? Ako je neko urusio ugled sudstva u Srbiji to su oni. Da li ovaj predsednik suda samo sprovodi naredjenja od politickih sudija ili je nezavisan? Po njegovoj optuzbi prema sudiji koji vodi proces oko Miskovica vidi se da je "tanak" sa logikom i shvatanjem sta je nezavisni sud i sudija. Ovog pod hitno razresiti i postaviti ga za potparola Vodje.

zoran

pre 9 godina

@ Jericho, 27. maj 2014 19:10

Da su Malovićka i Tadić "urušili" sudski sistem, koji je manje više od 1991. već bio sklon padu, to jeste tačno.
A koliko treba genijalcu Selakoviću i njegovom naredbodavcu Vučiću da isto postave na noge? Dve godine? Pa imali su i nisu uradili ništa. To i sam kažeš. Znači treba im, koliko? Četiri, osam, osamnaest godina????

A zaista ne vidim koji je problem ako je suđenje JAVNO da neki sudija komentariše i obrazlaže svoje Presude ako su pravosnažne??? Ili nema pravo to da radi? Hmmm...

dosada

pre 9 godina

"Time je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo"

Eto sale ni od kuda... Odo' da skocim sa Brankovog, izgubio sam poverenje u sudstvo zbog ovoga HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Pera Detlic

pre 9 godina

Ministar pravosuđa, Selaković je pred početak suđenja "grmeo" kako je ovo suđenje veka, kako su sve oči regiona uprte u taj proces. Upozoravao je na neefikasnost sudstva, na odugovlačenje postupaka. Dakle, i sa takvom "preporukom" ministra, pravosuđe priređuje skandal za skandalom. Neko iz suda je objavio da je pokrenut disciplinski postupak što je službena tajna!!! Kredibilno, nema šta. U izveštajima sa suđenja nema informacija o tome da se smisleno dokazuju navodi iz optužnice. Naprotiv, glavna tema je da li je pasoš vraćen ili ne. Očigledno je nema ni "k" od krivice Miškovića. Zašto mu se uopšte i sudi? Da ne govorimo o tome da jemstvo za odazivanje na poziv suda iznosi 12 miliona evra. U ovoj situaciji kada Srbija grca nakon poplava hitno treba vratiti novac Miškovićevim firmama da bi oni mogli da ga ulože u poslovanje. Uzgred budi rečeno, gde je taj novac, na nekom privremenom računu države? Stoji i čeka. Šta? Možda ga je država već neodgovorno potrošila ko zna gde i kako. Ministar Selaković bi mogao da razmisli o ostavci.