Ponedeljak, 26.05.2014.

11:43

"Sloboda kritike,cenzura neustavna"

Saša Janković izrazio zabrinutost zbog sve češćih saznanja da se pojedine informacije i kritike povlače iz javno dostupnih sredstava informisanja.

Izvor: Tanjug

"Sloboda kritike,cenzura neustavna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Dragana Janković

pre 9 godina

Gospodin Janković vrlo realno i kritički govori o mnogim temama i sa svojim saradnicima u pravom smislu reči predstavlja zaštitnika građana.Međutim,sve više institucija svesni njegove nemoći da zakonski reaguje na kršenje osnovnih prava nas građana jednostavno se oglušuje o reči i postupanja ove takođe institucije,a Zaštitnik građana Republike Srbije jeste institucija ! Još pre dve godine smo upozorili da će toga biti sve više jer su tada dozvolili da jedna osnovna škola iz Niša prvo odbije da postupa po nalogu Zaštitnik građana Republike Srbije i to u dva navrata a nakon toga treći put jednostavno nisu hteli ni da odgovore Zaštitniku građana Republike Srbije,čime su ga najblaže rečeno omalovažili i poslali drugima jasnu poruku da im ništa ne može.
Dragana,Aleksina mama

Ana

pre 9 godina

Ja bih zamolila uređivača b92 da ukine ove plus minus "tipke" :D jer su potpuno obesmišljene botovskom aktivnošću. Dakle, komentar, i to je to. Saša Janković - kralj!

Vera

pre 9 godina

Tako je ! Zaustavite diktaturu drzavnog terorizma i novinarske poltronske cenzure.
Svi Vi koji krsite Ustav republike Srbije kao i medjunarodnu povelju UN cete na kraju odgovarati za svoje postupke !

Uros

pre 9 godina

Nigde u svetu ne postoje slobodni mediji. Cesto se "slobodni mediji" koristi kao eufemizam za prozapadne medije. Ali opet vas podsecam: NATO ima prava da ubije novinara ciji se izvestaj ne uklapa u programsku shemu CNN-a. I to ne da ima prava nego to pravo i aktivno koristi. O kakvoj onda slobodi govorimo.

Pasem travu

pre 9 godina

Jedna izreka koju sam cuo posle izbora:
- Kralj spojio, bravar sacuvao, kod bankara bankrotirali, kod psihologa poludeli, a ovaj grobar ce nas sahraniti!

Ribnički Delfin

pre 9 godina

Do 5. oktobra mediji su bili slobodni izuzimajuci RTS, Crvenu Borbu, Politiku. Svi regionalnii i pisani mediji su bili slobodni. Sajtove niko nije obarao. Od pada Milosevica pada na srbiju medijski mrak.

Gradjanka

pre 9 godina

Ovaj sto lupa minuse i to isti broj na svaku kritiku vlasti nije dobio posao posle "napornog" rada u predizbornoj kampanji.Nastavlja i dalje "svoju i partijsku" borbu nadajuci da ce da se negde uglavi.Ali dzaba ti care. Nemas Megatrend. Sedi i lupaj dalje

depos

pre 9 godina

Posle petog oktobra 2000-te prestaje pritisak na medije,kao što je bio do tada.Možda je to bio i određeni strah nove vlasti zbog odmazde građana prema Miloševićevom režumu,a najveću cenu je platio Milanović.Tek sa dolaskom Tadićevog režima na vlast(2008)ponovo je počeo pritisak na medije.Tome je doprineo antidemokratski zakon o informisanju iz 2009-te.Taj zakon su neki u UNS-u osudili,ali niko iz NUNS-a,nevladinih organizacija,stranih ambasadora,koji su tu vladu i napravili.Medijska kritika vlade je prestaje,a režim je i počeo obračun sa političkim neistomišljenicima.U početku je na tapetu bio DSS,koji je godinu pre toga bio u vladi.Poznate su afere:paljenja ambasada i džamija,ubistvo Đinđića,Kolubara(u kojoj se kralo pre i posle vlade DSS-a)...Kako su se izbori(2012-te)bližili na red je došao i SNS,koji je ipak,za razliku od DSS-a,imao na svojoj strani nekoliko manjih medija i bogataša.U predizbornoj kampanji(2012)SNS je optužio DS za mediski mrak.Takođe su najavljivali da ako dođu na vlast odmah će promeniti zakon o informisanju.Pošto su preuzeli vlast ne samo da nisu poboljšali nezavisnost medija nego je to pogoršano.Zakon o informisanju nisu promenili,opet najavljuju,ali bojim se da ne bude gori od postojećeg.U prethodne dve godine u medijima slušamo hvalispeve o sadašnjem premijeru,a interesantno da za to vreme sve analize pokazuju da država nazaduje,kako po pitanju ekonomije(zaduživanje,investicije,standard,nezaposlenost,proizvodnja...),tako i kada je u pitanju sloboda,demokratija,ljudska prava,stopa korupcije,kriminala i nasilja.Tako da ne znam na osnovu čega razni analitičari,novinari,tzv. intelektualci... baziraju svoje optimistične argumente.Još treba napomenuti da za sve to vreme je država ostvarila istorijski napredak ka EU,kako nam poručuju naši i Briselski političari,što pokazuje koliko ta unija želi slobodnu,demokartsku i jaku Srbiju.

poludeli ljudi

pre 9 godina

bravo Sasa. samo se plasim da ces i ti sada ostati bez pozicije. doduse nemas nikakvu moc pa te radikali mozda drze da bi postojao privid demokratije ali ove cenzure i zabrane i hapsenja su gore (dobro ne bas) nego u vreme Slobe. doduse tada mladjani ministar informisanja dobro zna kako se radi sa medijima....

Sloboda govora

pre 9 godina

Ajde ajde sns botovi lupajte minuse.bolje bi vam bilo izadjete malo i volontirate nego sto provodite ceo dan pored kompjutera.A o cenzuri da ne pricam!

juca

pre 9 godina

Cenzura i propaganda uza strucnost nekih. Neko od visokih funkcionera SNSa izjavi "Broj mrtvih se smanuje". odmah sklonjeno. Ima jos jedan sto rece "Poplave i terorizam najveci neprijatelji Srbije". E ovo je autocenzura, kako ja pisem. Najopasniji vid cenzure.

Toliko

pre 9 godina

U vreme hapsenja novinara, oduzimanja imovina novinama, ubistva Curije, Aleksandar Vucic je bio ministar informisanja. Za nas koji izlazimo na izbore ta informacija je uvek bila bitna. Mozda su svi isti ali nisu bas toliko. Sta god pricali o Tadicu, nema novinara koji moze da kaze da je uhapsen, da je nekomo oteta imovina zato sto je drugacije pricao ili da je neko ubijen za vreme njegove vlasti. Tabloidizacija jeste od tad ali niko nece da mi kaze da su te stvari merljive. Koliko vidim sa hapsenjima se opet krenulo, bar je meni jasno sta sledi.

Alek

pre 9 godina

Pitam se čime li je izazvano iznenadno pojavljivanje Gospodina Jankovića ? Mesecima se nije znalo da uopšte postoji a onda odjednom,vidimo-živ i zdrav.I rečit.Umesto da nam kaže kolika je njegova efektivnost u rešavanju žalbi građana koje su mu verovatno od stola do plafona,on se zalaže za to da svako može da kaže šta hoće i gde hoće jer nije proglašeno ratno stanje ?! Gospodine Jankoviću,ne znam da li znate šta se događalo u Srbiji u zadnje dve nedelje-istina,nismo ratovali sa ljudima ali smo ratovali za ljude.Ljudski životi su bili u pitanju.Proglašena je bila vanredna situacija i sve je bilo izvan normalnih okolnosti. Mislite li da je bezopasno iznositi tvrdnje o hiljadama žrtava ? Mislite li da je beznačajno to što su neki tvrdili da je voda zagađena? Ono što vi nazivate slobodom govora jesu pozivi na paniku,na haos,u jednom delikatnom trenutku.Žao mi je što to ne uviđate.

zlo i naopako

pre 9 godina

Saša bravo i hvala. Mislim da je neophodno da se ovo svake nedelje ponovi barem jednom, mediji bi trebalo da daju punu podršku gospodinu Jankoviću. U ovoj zemlji seljaka(lokalni mentalitet)nikada nije bilo popularno kritikovati a bez kritike jednostavno nema napredka, ni pojedinca a samim tim ne celokupne zajednice. Ako je dete zlo i razmaženo činjenica je da su roditelji krivi, ali su majke prve koje to u Srbiji nisu u stanju da prihvate, a onda ih prate očevi, babe i dede. Predlažem da se postave sajtovi na kojima bi se javna kritika slobodno iznoslia. Naravno takvi sajtovi bi morali da budu na serverima izvan Srbije. Ali još je važnije da svako ko je osvešćen i urban(globalni mentalitet) stalno javno kritikuje sve pojave u društvu i da se suprotstave seljacima pa makar to bili i njihovi roditelji. Nije sramota ako ste urbani građani a roditelji su vam seljaci, sramota je ako ih puštate da njihovo mišljenje prevlada. Pametniji i svesniji ne sme da popusti jel je on ta nova snaga koja vodi u bolju budućnost! Ako svi budemo odvažni u iznošenju svog mišljenja nema te cenzure koja može da nas zaustavi. I kako nas podseća gospodin Janković, ZAKON JE NA NAŠOJ STRANI!

Duka

pre 9 godina

Bilo bi praltično kada bi u zajednici sa gospodinom Šabićem objavili i uputstvo: Na koje stavke zakona da se pozovu oni koji su pozvani na "informativni razgovor" zbog širenja >panike

Predrag

pre 9 godina

Da li je moguce utvrditi po kom osnovu je obrisan blog na Blic-u koji je kriticki govorio o premijeru? Ukoliko se ispostavi da nije prekrsio pravila koriscenja blic blog-a da li se moze tuziti Blic za cenzuru?

Krle

pre 9 godina

Sve tačno, ali too little, too late.

Učinak g. Jankovića na ovom mestu direktno je proporcionalan iskustvu koje ima pre no što je postao Zaštitnik, a obrnuto je proporcionalan važnosti njegove funkcije (a bogami i plati kojoj prima).

Na časove kod Šabića!

Poz

pre 9 godina

Ovde ne objavljuju komentare protiv Vucica koji nisu vulgarni vec samo kriticki, ali zato hvalospeve od botova Srpske Nesposobne Stranke objavljuju samo tako. Stop cenzuri. autocenzuri i jednoumlju.

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada su bili opozicija predstavnici SNS-a vrlo cesto su govorili o medijskom mraku i kontroli medija od strane tada vladajuce DS. Cim su dosli na vlast pokrenuli su aferu oko privatizacije Politike, koju je navodno preko noci kupio Bogicevic blizak tadasnjem DS-u, tacnije Dusanu Petrovicu, medjutim, od toga nije bilo nista, cak se vise ni ne spominje. A onda su polako krenuli da koriste istu matricu protiv koje su bili kao opozicija. U pojedini trenucima imao sam utisak da, tada PPV a sada premijer, spava u studiju TV Pinka posto je bio skoro stalni gost u emisiji "Teska rec". Ali, vrhunac medijske blokade desio se tokom poplava jer se nije mogla cuti ni videti kritika niti u stampi, niti u elektronskim medijima. Jedino nisu imali uticaj na Fejsbuk i Tviter, ali desila su se neka privodjenja, ne u cilju postovanja zakona, vec zastrasivanja radi, naprasno su nestajali neki sajtovi tako da je i na taj nacin pokusana odredjena cenzura.
Ako mnogima nije jasno, narocito pristalicama SNS-a, dobili smo vlast koja se ni po cemu ne razlikuje od prethodne. A bojim se da ce mnogima biti potrebno vise vremena da to shvate. Ako do tada ne budemo potpuno cenzurisani.

SrbIN

pre 9 godina

Čim je ovo objavio, http://www.021.rs/ je pao:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, office@021.rs and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Svaka cast

pre 9 godina

Svaka Vam se pozlatila Gosp. Jankovicu. U pravo vreme ste rekli prave stvari i iscrpno ih objasnili. U okviru Vasih ovlascenja, voleo bih da cujem i da cete preduzeti odredjene i konkretne mere protiv onih koji se prema nama ponasaju kao da je ovo 1945., kada se cutalo ili islo na Goli otok, ostajalo bez posla itd.
Siti smo demagoga, lazi, obmana i skrivanja informacija. Imam pravo da znam istinu i hocu da mi drzava kaze istinu o svim desavanjima u ne samo proteklim danima od pocetka poplave, nego od pocetka njihove "vladavine", evo vec 2 godine. Sta bi sa obecanim ukidanjem TV pretplate odmah po dolasku na vlast? Zasto se krije Ugovor Air Srbije? ... Mnogo je bilo obecanja. Neka kazu sta su od obecanog ispunili. Umesto toga, danonocno samoreklamerstvo. Gde je transparentnost u nacinu vec zapocetog trosenja novca koji dnevno pristize iz sveta? Ovo su samo neka od pitanja na koje zelim istinit odgovor. Ako nisu u stanju da ga daju iz bilo kog razloga, neka podnesu ostavke, cela Partija, na celu sa njihovim vodjom ... jos sebe nazivaju Naprednima.

Duka

pre 9 godina

Gospodo, samo zamislite koliko je m××a trebalo pa da se u ovom trenutku mraka, pritisaka, i gnusnih represalija nad slobodoumljem, mapiše ovaj tekst. Gospodine Jankoviću hvala na podršci i svaka čast. Moody blues :-)

Slobodan

pre 9 godina

Nadam se da će ovo mišljenje pročitati i tužilac za VTK Branko Stamenković i dobro razmisliti o krivičnim postupcima za navodno širenje lažnih vesti prema građanima koji na SVOJIM Facebook i Twitter nalozima pišu lične stavove, jer su postupci prema ovim ljudima najgori oblik totalitarne cenzure. Bilo bi jako dobro da se Stamenković bavi visokotehnološkim kriminalom, a ne da glumi političkog aparatčika koji slepo izvršava naređenja Zagorke Dolovac...i da se na ovaj način oboje dodvoravaju vlastodršcima.

popeye

pre 9 godina

Слободни су да критикују критичаре. У супротном се проглашавају за плаћенике жутих и тајкуна...

marko

pre 9 godina

To je sve vise nego ocigledno sto ste rekli g.Jankovicu, da vlast sprovodi cenzuru i da seje strah medju gradjanima i medijima..a sta cete preduzeti povodom toga, ili ste samo ispunili formu, oglasili se a dalje sve po starom?

Gradjanka

pre 9 godina

Vlast se odlucila da napravi cenzuru.Zamisli boga miloga da neko kritikuje Vucica i njegove tek sto su postavljeni.A bilo je i te kako gresaka.I naravno Vucic snosi najvecu odgovornost.Brisani razni blogovi,komentari. Niko kao sto rece Sasa Jankovic nije pozivao na rusenje poredka, poziv na rasnu i versku netoleranciju itd.Ljudi iznosili svoja misljenja.Ljudi pozivani na informativne razgovore

andrijano

pre 9 godina

koja sloboda kad su praticno svi mediji pod kontrolom na ovaj ili onaj nacin.oni koji to nisu cute jer im nikako ne ide u prilog u ovakvoj ekonomskoj krizi konfrontacija sa supermenom.jedina sloboda u srbiji su trenutno ovi komentari na on line medijima.ali znam da im i to smeta jer je ovo kriticki glas naroda.ukljucuju botove i ovde ali se tekst po komandi lako prepozna.

Aleksandar

pre 9 godina

Slazem se Sasa sa Vama ali javno izrazavanje i cenzura su tek male sitnice u poredjenju sta u svakodnevnom zivotu dozivljavamo od svih ostalih institucija npr. pravosudja a razmere katastrofe koje tamo vladaju su mitoloskih dimenzija. Koliko ja pamtim od 1989. na ovamo osinjak koji tamo vlada se ne smanjuje vec se iz godine u godinu ojacava partijskim poslusnicima i moralnim misevima, ozbiljan predlog za celu informativnu kucu B92 a mozda i Brankicu Stankovic da napravi jednu Insajder emisiju o srpskom pravosudju.

marikone

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti gde je nedavno bila vladajuća struktura ljudi, oni su političku školu učili od Šešelja, tako da se od njih ne očekuje neka sloboda mišljenja i izražavanja. Tamo su svi ko jedan mali Vučići.

Snotra

pre 9 godina

O cemu ti pricas. Na zalost u Srbiji iznad ustava postoji jedan veliki spisak. Prvo se pitaju oni pa onda se gleda sta je u ustavu. Ja sam pisala kritike na temu poplava bas ovde na B92 i prvih dana nisu objavljivane. Hocete reci da to nije cenzura? Kritike su se odnosile na Cuckovica.Neko ga je stitio od mojih kritika...strasno.I dalje mislim da treba da bude smenjen ako vec nece da da ostavku kao jedan moralan covek.Nesposoban je i neodgovoran prema svojim sugradjanima i svom gradu.

Gradjanka

pre 9 godina

Vlast se odlucila da napravi cenzuru.Zamisli boga miloga da neko kritikuje Vucica i njegove tek sto su postavljeni.A bilo je i te kako gresaka.I naravno Vucic snosi najvecu odgovornost.Brisani razni blogovi,komentari. Niko kao sto rece Sasa Jankovic nije pozivao na rusenje poredka, poziv na rasnu i versku netoleranciju itd.Ljudi iznosili svoja misljenja.Ljudi pozivani na informativne razgovore

Snotra

pre 9 godina

O cemu ti pricas. Na zalost u Srbiji iznad ustava postoji jedan veliki spisak. Prvo se pitaju oni pa onda se gleda sta je u ustavu. Ja sam pisala kritike na temu poplava bas ovde na B92 i prvih dana nisu objavljivane. Hocete reci da to nije cenzura? Kritike su se odnosile na Cuckovica.Neko ga je stitio od mojih kritika...strasno.I dalje mislim da treba da bude smenjen ako vec nece da da ostavku kao jedan moralan covek.Nesposoban je i neodgovoran prema svojim sugradjanima i svom gradu.

marikone

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti gde je nedavno bila vladajuća struktura ljudi, oni su političku školu učili od Šešelja, tako da se od njih ne očekuje neka sloboda mišljenja i izražavanja. Tamo su svi ko jedan mali Vučići.

marko

pre 9 godina

To je sve vise nego ocigledno sto ste rekli g.Jankovicu, da vlast sprovodi cenzuru i da seje strah medju gradjanima i medijima..a sta cete preduzeti povodom toga, ili ste samo ispunili formu, oglasili se a dalje sve po starom?

popeye

pre 9 godina

Слободни су да критикују критичаре. У супротном се проглашавају за плаћенике жутих и тајкуна...

andrijano

pre 9 godina

koja sloboda kad su praticno svi mediji pod kontrolom na ovaj ili onaj nacin.oni koji to nisu cute jer im nikako ne ide u prilog u ovakvoj ekonomskoj krizi konfrontacija sa supermenom.jedina sloboda u srbiji su trenutno ovi komentari na on line medijima.ali znam da im i to smeta jer je ovo kriticki glas naroda.ukljucuju botove i ovde ali se tekst po komandi lako prepozna.

Duka

pre 9 godina

Gospodo, samo zamislite koliko je m××a trebalo pa da se u ovom trenutku mraka, pritisaka, i gnusnih represalija nad slobodoumljem, mapiše ovaj tekst. Gospodine Jankoviću hvala na podršci i svaka čast. Moody blues :-)

Svaka cast

pre 9 godina

Svaka Vam se pozlatila Gosp. Jankovicu. U pravo vreme ste rekli prave stvari i iscrpno ih objasnili. U okviru Vasih ovlascenja, voleo bih da cujem i da cete preduzeti odredjene i konkretne mere protiv onih koji se prema nama ponasaju kao da je ovo 1945., kada se cutalo ili islo na Goli otok, ostajalo bez posla itd.
Siti smo demagoga, lazi, obmana i skrivanja informacija. Imam pravo da znam istinu i hocu da mi drzava kaze istinu o svim desavanjima u ne samo proteklim danima od pocetka poplave, nego od pocetka njihove "vladavine", evo vec 2 godine. Sta bi sa obecanim ukidanjem TV pretplate odmah po dolasku na vlast? Zasto se krije Ugovor Air Srbije? ... Mnogo je bilo obecanja. Neka kazu sta su od obecanog ispunili. Umesto toga, danonocno samoreklamerstvo. Gde je transparentnost u nacinu vec zapocetog trosenja novca koji dnevno pristize iz sveta? Ovo su samo neka od pitanja na koje zelim istinit odgovor. Ako nisu u stanju da ga daju iz bilo kog razloga, neka podnesu ostavke, cela Partija, na celu sa njihovim vodjom ... jos sebe nazivaju Naprednima.

Aleksandar

pre 9 godina

Slazem se Sasa sa Vama ali javno izrazavanje i cenzura su tek male sitnice u poredjenju sta u svakodnevnom zivotu dozivljavamo od svih ostalih institucija npr. pravosudja a razmere katastrofe koje tamo vladaju su mitoloskih dimenzija. Koliko ja pamtim od 1989. na ovamo osinjak koji tamo vlada se ne smanjuje vec se iz godine u godinu ojacava partijskim poslusnicima i moralnim misevima, ozbiljan predlog za celu informativnu kucu B92 a mozda i Brankicu Stankovic da napravi jednu Insajder emisiju o srpskom pravosudju.

Alek

pre 9 godina

Pitam se čime li je izazvano iznenadno pojavljivanje Gospodina Jankovića ? Mesecima se nije znalo da uopšte postoji a onda odjednom,vidimo-živ i zdrav.I rečit.Umesto da nam kaže kolika je njegova efektivnost u rešavanju žalbi građana koje su mu verovatno od stola do plafona,on se zalaže za to da svako može da kaže šta hoće i gde hoće jer nije proglašeno ratno stanje ?! Gospodine Jankoviću,ne znam da li znate šta se događalo u Srbiji u zadnje dve nedelje-istina,nismo ratovali sa ljudima ali smo ratovali za ljude.Ljudski životi su bili u pitanju.Proglašena je bila vanredna situacija i sve je bilo izvan normalnih okolnosti. Mislite li da je bezopasno iznositi tvrdnje o hiljadama žrtava ? Mislite li da je beznačajno to što su neki tvrdili da je voda zagađena? Ono što vi nazivate slobodom govora jesu pozivi na paniku,na haos,u jednom delikatnom trenutku.Žao mi je što to ne uviđate.

Poz

pre 9 godina

Ovde ne objavljuju komentare protiv Vucica koji nisu vulgarni vec samo kriticki, ali zato hvalospeve od botova Srpske Nesposobne Stranke objavljuju samo tako. Stop cenzuri. autocenzuri i jednoumlju.

Predrag

pre 9 godina

Da li je moguce utvrditi po kom osnovu je obrisan blog na Blic-u koji je kriticki govorio o premijeru? Ukoliko se ispostavi da nije prekrsio pravila koriscenja blic blog-a da li se moze tuziti Blic za cenzuru?

Toliko

pre 9 godina

U vreme hapsenja novinara, oduzimanja imovina novinama, ubistva Curije, Aleksandar Vucic je bio ministar informisanja. Za nas koji izlazimo na izbore ta informacija je uvek bila bitna. Mozda su svi isti ali nisu bas toliko. Sta god pricali o Tadicu, nema novinara koji moze da kaze da je uhapsen, da je nekomo oteta imovina zato sto je drugacije pricao ili da je neko ubijen za vreme njegove vlasti. Tabloidizacija jeste od tad ali niko nece da mi kaze da su te stvari merljive. Koliko vidim sa hapsenjima se opet krenulo, bar je meni jasno sta sledi.

Slobodan

pre 9 godina

Nadam se da će ovo mišljenje pročitati i tužilac za VTK Branko Stamenković i dobro razmisliti o krivičnim postupcima za navodno širenje lažnih vesti prema građanima koji na SVOJIM Facebook i Twitter nalozima pišu lične stavove, jer su postupci prema ovim ljudima najgori oblik totalitarne cenzure. Bilo bi jako dobro da se Stamenković bavi visokotehnološkim kriminalom, a ne da glumi političkog aparatčika koji slepo izvršava naređenja Zagorke Dolovac...i da se na ovaj način oboje dodvoravaju vlastodršcima.

Gradjanka

pre 9 godina

Ovaj sto lupa minuse i to isti broj na svaku kritiku vlasti nije dobio posao posle "napornog" rada u predizbornoj kampanji.Nastavlja i dalje "svoju i partijsku" borbu nadajuci da ce da se negde uglavi.Ali dzaba ti care. Nemas Megatrend. Sedi i lupaj dalje

Sloboda govora

pre 9 godina

Ajde ajde sns botovi lupajte minuse.bolje bi vam bilo izadjete malo i volontirate nego sto provodite ceo dan pored kompjutera.A o cenzuri da ne pricam!

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada su bili opozicija predstavnici SNS-a vrlo cesto su govorili o medijskom mraku i kontroli medija od strane tada vladajuce DS. Cim su dosli na vlast pokrenuli su aferu oko privatizacije Politike, koju je navodno preko noci kupio Bogicevic blizak tadasnjem DS-u, tacnije Dusanu Petrovicu, medjutim, od toga nije bilo nista, cak se vise ni ne spominje. A onda su polako krenuli da koriste istu matricu protiv koje su bili kao opozicija. U pojedini trenucima imao sam utisak da, tada PPV a sada premijer, spava u studiju TV Pinka posto je bio skoro stalni gost u emisiji "Teska rec". Ali, vrhunac medijske blokade desio se tokom poplava jer se nije mogla cuti ni videti kritika niti u stampi, niti u elektronskim medijima. Jedino nisu imali uticaj na Fejsbuk i Tviter, ali desila su se neka privodjenja, ne u cilju postovanja zakona, vec zastrasivanja radi, naprasno su nestajali neki sajtovi tako da je i na taj nacin pokusana odredjena cenzura.
Ako mnogima nije jasno, narocito pristalicama SNS-a, dobili smo vlast koja se ni po cemu ne razlikuje od prethodne. A bojim se da ce mnogima biti potrebno vise vremena da to shvate. Ako do tada ne budemo potpuno cenzurisani.

poludeli ljudi

pre 9 godina

bravo Sasa. samo se plasim da ces i ti sada ostati bez pozicije. doduse nemas nikakvu moc pa te radikali mozda drze da bi postojao privid demokratije ali ove cenzure i zabrane i hapsenja su gore (dobro ne bas) nego u vreme Slobe. doduse tada mladjani ministar informisanja dobro zna kako se radi sa medijima....

SrbIN

pre 9 godina

Čim je ovo objavio, http://www.021.rs/ je pao:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, office@021.rs and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Duka

pre 9 godina

Bilo bi praltično kada bi u zajednici sa gospodinom Šabićem objavili i uputstvo: Na koje stavke zakona da se pozovu oni koji su pozvani na "informativni razgovor" zbog širenja >panike

zlo i naopako

pre 9 godina

Saša bravo i hvala. Mislim da je neophodno da se ovo svake nedelje ponovi barem jednom, mediji bi trebalo da daju punu podršku gospodinu Jankoviću. U ovoj zemlji seljaka(lokalni mentalitet)nikada nije bilo popularno kritikovati a bez kritike jednostavno nema napredka, ni pojedinca a samim tim ne celokupne zajednice. Ako je dete zlo i razmaženo činjenica je da su roditelji krivi, ali su majke prve koje to u Srbiji nisu u stanju da prihvate, a onda ih prate očevi, babe i dede. Predlažem da se postave sajtovi na kojima bi se javna kritika slobodno iznoslia. Naravno takvi sajtovi bi morali da budu na serverima izvan Srbije. Ali još je važnije da svako ko je osvešćen i urban(globalni mentalitet) stalno javno kritikuje sve pojave u društvu i da se suprotstave seljacima pa makar to bili i njihovi roditelji. Nije sramota ako ste urbani građani a roditelji su vam seljaci, sramota je ako ih puštate da njihovo mišljenje prevlada. Pametniji i svesniji ne sme da popusti jel je on ta nova snaga koja vodi u bolju budućnost! Ako svi budemo odvažni u iznošenju svog mišljenja nema te cenzure koja može da nas zaustavi. I kako nas podseća gospodin Janković, ZAKON JE NA NAŠOJ STRANI!

Uros

pre 9 godina

Nigde u svetu ne postoje slobodni mediji. Cesto se "slobodni mediji" koristi kao eufemizam za prozapadne medije. Ali opet vas podsecam: NATO ima prava da ubije novinara ciji se izvestaj ne uklapa u programsku shemu CNN-a. I to ne da ima prava nego to pravo i aktivno koristi. O kakvoj onda slobodi govorimo.

juca

pre 9 godina

Cenzura i propaganda uza strucnost nekih. Neko od visokih funkcionera SNSa izjavi "Broj mrtvih se smanuje". odmah sklonjeno. Ima jos jedan sto rece "Poplave i terorizam najveci neprijatelji Srbije". E ovo je autocenzura, kako ja pisem. Najopasniji vid cenzure.

depos

pre 9 godina

Posle petog oktobra 2000-te prestaje pritisak na medije,kao što je bio do tada.Možda je to bio i određeni strah nove vlasti zbog odmazde građana prema Miloševićevom režumu,a najveću cenu je platio Milanović.Tek sa dolaskom Tadićevog režima na vlast(2008)ponovo je počeo pritisak na medije.Tome je doprineo antidemokratski zakon o informisanju iz 2009-te.Taj zakon su neki u UNS-u osudili,ali niko iz NUNS-a,nevladinih organizacija,stranih ambasadora,koji su tu vladu i napravili.Medijska kritika vlade je prestaje,a režim je i počeo obračun sa političkim neistomišljenicima.U početku je na tapetu bio DSS,koji je godinu pre toga bio u vladi.Poznate su afere:paljenja ambasada i džamija,ubistvo Đinđića,Kolubara(u kojoj se kralo pre i posle vlade DSS-a)...Kako su se izbori(2012-te)bližili na red je došao i SNS,koji je ipak,za razliku od DSS-a,imao na svojoj strani nekoliko manjih medija i bogataša.U predizbornoj kampanji(2012)SNS je optužio DS za mediski mrak.Takođe su najavljivali da ako dođu na vlast odmah će promeniti zakon o informisanju.Pošto su preuzeli vlast ne samo da nisu poboljšali nezavisnost medija nego je to pogoršano.Zakon o informisanju nisu promenili,opet najavljuju,ali bojim se da ne bude gori od postojećeg.U prethodne dve godine u medijima slušamo hvalispeve o sadašnjem premijeru,a interesantno da za to vreme sve analize pokazuju da država nazaduje,kako po pitanju ekonomije(zaduživanje,investicije,standard,nezaposlenost,proizvodnja...),tako i kada je u pitanju sloboda,demokratija,ljudska prava,stopa korupcije,kriminala i nasilja.Tako da ne znam na osnovu čega razni analitičari,novinari,tzv. intelektualci... baziraju svoje optimistične argumente.Još treba napomenuti da za sve to vreme je država ostvarila istorijski napredak ka EU,kako nam poručuju naši i Briselski političari,što pokazuje koliko ta unija želi slobodnu,demokartsku i jaku Srbiju.

Krle

pre 9 godina

Sve tačno, ali too little, too late.

Učinak g. Jankovića na ovom mestu direktno je proporcionalan iskustvu koje ima pre no što je postao Zaštitnik, a obrnuto je proporcionalan važnosti njegove funkcije (a bogami i plati kojoj prima).

Na časove kod Šabića!

Pasem travu

pre 9 godina

Jedna izreka koju sam cuo posle izbora:
- Kralj spojio, bravar sacuvao, kod bankara bankrotirali, kod psihologa poludeli, a ovaj grobar ce nas sahraniti!

Ribnički Delfin

pre 9 godina

Do 5. oktobra mediji su bili slobodni izuzimajuci RTS, Crvenu Borbu, Politiku. Svi regionalnii i pisani mediji su bili slobodni. Sajtove niko nije obarao. Od pada Milosevica pada na srbiju medijski mrak.

Vera

pre 9 godina

Tako je ! Zaustavite diktaturu drzavnog terorizma i novinarske poltronske cenzure.
Svi Vi koji krsite Ustav republike Srbije kao i medjunarodnu povelju UN cete na kraju odgovarati za svoje postupke !

Ana

pre 9 godina

Ja bih zamolila uređivača b92 da ukine ove plus minus "tipke" :D jer su potpuno obesmišljene botovskom aktivnošću. Dakle, komentar, i to je to. Saša Janković - kralj!

Dragana Janković

pre 9 godina

Gospodin Janković vrlo realno i kritički govori o mnogim temama i sa svojim saradnicima u pravom smislu reči predstavlja zaštitnika građana.Međutim,sve više institucija svesni njegove nemoći da zakonski reaguje na kršenje osnovnih prava nas građana jednostavno se oglušuje o reči i postupanja ove takođe institucije,a Zaštitnik građana Republike Srbije jeste institucija ! Još pre dve godine smo upozorili da će toga biti sve više jer su tada dozvolili da jedna osnovna škola iz Niša prvo odbije da postupa po nalogu Zaštitnik građana Republike Srbije i to u dva navrata a nakon toga treći put jednostavno nisu hteli ni da odgovore Zaštitniku građana Republike Srbije,čime su ga najblaže rečeno omalovažili i poslali drugima jasnu poruku da im ništa ne može.
Dragana,Aleksina mama

marko

pre 9 godina

To je sve vise nego ocigledno sto ste rekli g.Jankovicu, da vlast sprovodi cenzuru i da seje strah medju gradjanima i medijima..a sta cete preduzeti povodom toga, ili ste samo ispunili formu, oglasili se a dalje sve po starom?

Duka

pre 9 godina

Gospodo, samo zamislite koliko je m××a trebalo pa da se u ovom trenutku mraka, pritisaka, i gnusnih represalija nad slobodoumljem, mapiše ovaj tekst. Gospodine Jankoviću hvala na podršci i svaka čast. Moody blues :-)

Svaka cast

pre 9 godina

Svaka Vam se pozlatila Gosp. Jankovicu. U pravo vreme ste rekli prave stvari i iscrpno ih objasnili. U okviru Vasih ovlascenja, voleo bih da cujem i da cete preduzeti odredjene i konkretne mere protiv onih koji se prema nama ponasaju kao da je ovo 1945., kada se cutalo ili islo na Goli otok, ostajalo bez posla itd.
Siti smo demagoga, lazi, obmana i skrivanja informacija. Imam pravo da znam istinu i hocu da mi drzava kaze istinu o svim desavanjima u ne samo proteklim danima od pocetka poplave, nego od pocetka njihove "vladavine", evo vec 2 godine. Sta bi sa obecanim ukidanjem TV pretplate odmah po dolasku na vlast? Zasto se krije Ugovor Air Srbije? ... Mnogo je bilo obecanja. Neka kazu sta su od obecanog ispunili. Umesto toga, danonocno samoreklamerstvo. Gde je transparentnost u nacinu vec zapocetog trosenja novca koji dnevno pristize iz sveta? Ovo su samo neka od pitanja na koje zelim istinit odgovor. Ako nisu u stanju da ga daju iz bilo kog razloga, neka podnesu ostavke, cela Partija, na celu sa njihovim vodjom ... jos sebe nazivaju Naprednima.

Aleksandar

pre 9 godina

Slazem se Sasa sa Vama ali javno izrazavanje i cenzura su tek male sitnice u poredjenju sta u svakodnevnom zivotu dozivljavamo od svih ostalih institucija npr. pravosudja a razmere katastrofe koje tamo vladaju su mitoloskih dimenzija. Koliko ja pamtim od 1989. na ovamo osinjak koji tamo vlada se ne smanjuje vec se iz godine u godinu ojacava partijskim poslusnicima i moralnim misevima, ozbiljan predlog za celu informativnu kucu B92 a mozda i Brankicu Stankovic da napravi jednu Insajder emisiju o srpskom pravosudju.

marikone

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti gde je nedavno bila vladajuća struktura ljudi, oni su političku školu učili od Šešelja, tako da se od njih ne očekuje neka sloboda mišljenja i izražavanja. Tamo su svi ko jedan mali Vučići.

andrijano

pre 9 godina

koja sloboda kad su praticno svi mediji pod kontrolom na ovaj ili onaj nacin.oni koji to nisu cute jer im nikako ne ide u prilog u ovakvoj ekonomskoj krizi konfrontacija sa supermenom.jedina sloboda u srbiji su trenutno ovi komentari na on line medijima.ali znam da im i to smeta jer je ovo kriticki glas naroda.ukljucuju botove i ovde ali se tekst po komandi lako prepozna.

popeye

pre 9 godina

Слободни су да критикују критичаре. У супротном се проглашавају за плаћенике жутих и тајкуна...

Predrag

pre 9 godina

Da li je moguce utvrditi po kom osnovu je obrisan blog na Blic-u koji je kriticki govorio o premijeru? Ukoliko se ispostavi da nije prekrsio pravila koriscenja blic blog-a da li se moze tuziti Blic za cenzuru?

Toliko

pre 9 godina

U vreme hapsenja novinara, oduzimanja imovina novinama, ubistva Curije, Aleksandar Vucic je bio ministar informisanja. Za nas koji izlazimo na izbore ta informacija je uvek bila bitna. Mozda su svi isti ali nisu bas toliko. Sta god pricali o Tadicu, nema novinara koji moze da kaze da je uhapsen, da je nekomo oteta imovina zato sto je drugacije pricao ili da je neko ubijen za vreme njegove vlasti. Tabloidizacija jeste od tad ali niko nece da mi kaze da su te stvari merljive. Koliko vidim sa hapsenjima se opet krenulo, bar je meni jasno sta sledi.

Silver Surfer

pre 9 godina

Kada su bili opozicija predstavnici SNS-a vrlo cesto su govorili o medijskom mraku i kontroli medija od strane tada vladajuce DS. Cim su dosli na vlast pokrenuli su aferu oko privatizacije Politike, koju je navodno preko noci kupio Bogicevic blizak tadasnjem DS-u, tacnije Dusanu Petrovicu, medjutim, od toga nije bilo nista, cak se vise ni ne spominje. A onda su polako krenuli da koriste istu matricu protiv koje su bili kao opozicija. U pojedini trenucima imao sam utisak da, tada PPV a sada premijer, spava u studiju TV Pinka posto je bio skoro stalni gost u emisiji "Teska rec". Ali, vrhunac medijske blokade desio se tokom poplava jer se nije mogla cuti ni videti kritika niti u stampi, niti u elektronskim medijima. Jedino nisu imali uticaj na Fejsbuk i Tviter, ali desila su se neka privodjenja, ne u cilju postovanja zakona, vec zastrasivanja radi, naprasno su nestajali neki sajtovi tako da je i na taj nacin pokusana odredjena cenzura.
Ako mnogima nije jasno, narocito pristalicama SNS-a, dobili smo vlast koja se ni po cemu ne razlikuje od prethodne. A bojim se da ce mnogima biti potrebno vise vremena da to shvate. Ako do tada ne budemo potpuno cenzurisani.

Poz

pre 9 godina

Ovde ne objavljuju komentare protiv Vucica koji nisu vulgarni vec samo kriticki, ali zato hvalospeve od botova Srpske Nesposobne Stranke objavljuju samo tako. Stop cenzuri. autocenzuri i jednoumlju.

Gradjanka

pre 9 godina

Ovaj sto lupa minuse i to isti broj na svaku kritiku vlasti nije dobio posao posle "napornog" rada u predizbornoj kampanji.Nastavlja i dalje "svoju i partijsku" borbu nadajuci da ce da se negde uglavi.Ali dzaba ti care. Nemas Megatrend. Sedi i lupaj dalje

poludeli ljudi

pre 9 godina

bravo Sasa. samo se plasim da ces i ti sada ostati bez pozicije. doduse nemas nikakvu moc pa te radikali mozda drze da bi postojao privid demokratije ali ove cenzure i zabrane i hapsenja su gore (dobro ne bas) nego u vreme Slobe. doduse tada mladjani ministar informisanja dobro zna kako se radi sa medijima....

Duka

pre 9 godina

Bilo bi praltično kada bi u zajednici sa gospodinom Šabićem objavili i uputstvo: Na koje stavke zakona da se pozovu oni koji su pozvani na "informativni razgovor" zbog širenja >panike

zlo i naopako

pre 9 godina

Saša bravo i hvala. Mislim da je neophodno da se ovo svake nedelje ponovi barem jednom, mediji bi trebalo da daju punu podršku gospodinu Jankoviću. U ovoj zemlji seljaka(lokalni mentalitet)nikada nije bilo popularno kritikovati a bez kritike jednostavno nema napredka, ni pojedinca a samim tim ne celokupne zajednice. Ako je dete zlo i razmaženo činjenica je da su roditelji krivi, ali su majke prve koje to u Srbiji nisu u stanju da prihvate, a onda ih prate očevi, babe i dede. Predlažem da se postave sajtovi na kojima bi se javna kritika slobodno iznoslia. Naravno takvi sajtovi bi morali da budu na serverima izvan Srbije. Ali još je važnije da svako ko je osvešćen i urban(globalni mentalitet) stalno javno kritikuje sve pojave u društvu i da se suprotstave seljacima pa makar to bili i njihovi roditelji. Nije sramota ako ste urbani građani a roditelji su vam seljaci, sramota je ako ih puštate da njihovo mišljenje prevlada. Pametniji i svesniji ne sme da popusti jel je on ta nova snaga koja vodi u bolju budućnost! Ako svi budemo odvažni u iznošenju svog mišljenja nema te cenzure koja može da nas zaustavi. I kako nas podseća gospodin Janković, ZAKON JE NA NAŠOJ STRANI!

Sloboda govora

pre 9 godina

Ajde ajde sns botovi lupajte minuse.bolje bi vam bilo izadjete malo i volontirate nego sto provodite ceo dan pored kompjutera.A o cenzuri da ne pricam!

depos

pre 9 godina

Posle petog oktobra 2000-te prestaje pritisak na medije,kao što je bio do tada.Možda je to bio i određeni strah nove vlasti zbog odmazde građana prema Miloševićevom režumu,a najveću cenu je platio Milanović.Tek sa dolaskom Tadićevog režima na vlast(2008)ponovo je počeo pritisak na medije.Tome je doprineo antidemokratski zakon o informisanju iz 2009-te.Taj zakon su neki u UNS-u osudili,ali niko iz NUNS-a,nevladinih organizacija,stranih ambasadora,koji su tu vladu i napravili.Medijska kritika vlade je prestaje,a režim je i počeo obračun sa političkim neistomišljenicima.U početku je na tapetu bio DSS,koji je godinu pre toga bio u vladi.Poznate su afere:paljenja ambasada i džamija,ubistvo Đinđića,Kolubara(u kojoj se kralo pre i posle vlade DSS-a)...Kako su se izbori(2012-te)bližili na red je došao i SNS,koji je ipak,za razliku od DSS-a,imao na svojoj strani nekoliko manjih medija i bogataša.U predizbornoj kampanji(2012)SNS je optužio DS za mediski mrak.Takođe su najavljivali da ako dođu na vlast odmah će promeniti zakon o informisanju.Pošto su preuzeli vlast ne samo da nisu poboljšali nezavisnost medija nego je to pogoršano.Zakon o informisanju nisu promenili,opet najavljuju,ali bojim se da ne bude gori od postojećeg.U prethodne dve godine u medijima slušamo hvalispeve o sadašnjem premijeru,a interesantno da za to vreme sve analize pokazuju da država nazaduje,kako po pitanju ekonomije(zaduživanje,investicije,standard,nezaposlenost,proizvodnja...),tako i kada je u pitanju sloboda,demokratija,ljudska prava,stopa korupcije,kriminala i nasilja.Tako da ne znam na osnovu čega razni analitičari,novinari,tzv. intelektualci... baziraju svoje optimistične argumente.Još treba napomenuti da za sve to vreme je država ostvarila istorijski napredak ka EU,kako nam poručuju naši i Briselski političari,što pokazuje koliko ta unija želi slobodnu,demokartsku i jaku Srbiju.

Slobodan

pre 9 godina

Nadam se da će ovo mišljenje pročitati i tužilac za VTK Branko Stamenković i dobro razmisliti o krivičnim postupcima za navodno širenje lažnih vesti prema građanima koji na SVOJIM Facebook i Twitter nalozima pišu lične stavove, jer su postupci prema ovim ljudima najgori oblik totalitarne cenzure. Bilo bi jako dobro da se Stamenković bavi visokotehnološkim kriminalom, a ne da glumi političkog aparatčika koji slepo izvršava naređenja Zagorke Dolovac...i da se na ovaj način oboje dodvoravaju vlastodršcima.

SrbIN

pre 9 godina

Čim je ovo objavio, http://www.021.rs/ je pao:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, office@021.rs and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

juca

pre 9 godina

Cenzura i propaganda uza strucnost nekih. Neko od visokih funkcionera SNSa izjavi "Broj mrtvih se smanuje". odmah sklonjeno. Ima jos jedan sto rece "Poplave i terorizam najveci neprijatelji Srbije". E ovo je autocenzura, kako ja pisem. Najopasniji vid cenzure.

Gradjanka

pre 9 godina

Vlast se odlucila da napravi cenzuru.Zamisli boga miloga da neko kritikuje Vucica i njegove tek sto su postavljeni.A bilo je i te kako gresaka.I naravno Vucic snosi najvecu odgovornost.Brisani razni blogovi,komentari. Niko kao sto rece Sasa Jankovic nije pozivao na rusenje poredka, poziv na rasnu i versku netoleranciju itd.Ljudi iznosili svoja misljenja.Ljudi pozivani na informativne razgovore

Alek

pre 9 godina

Pitam se čime li je izazvano iznenadno pojavljivanje Gospodina Jankovića ? Mesecima se nije znalo da uopšte postoji a onda odjednom,vidimo-živ i zdrav.I rečit.Umesto da nam kaže kolika je njegova efektivnost u rešavanju žalbi građana koje su mu verovatno od stola do plafona,on se zalaže za to da svako može da kaže šta hoće i gde hoće jer nije proglašeno ratno stanje ?! Gospodine Jankoviću,ne znam da li znate šta se događalo u Srbiji u zadnje dve nedelje-istina,nismo ratovali sa ljudima ali smo ratovali za ljude.Ljudski životi su bili u pitanju.Proglašena je bila vanredna situacija i sve je bilo izvan normalnih okolnosti. Mislite li da je bezopasno iznositi tvrdnje o hiljadama žrtava ? Mislite li da je beznačajno to što su neki tvrdili da je voda zagađena? Ono što vi nazivate slobodom govora jesu pozivi na paniku,na haos,u jednom delikatnom trenutku.Žao mi je što to ne uviđate.

Krle

pre 9 godina

Sve tačno, ali too little, too late.

Učinak g. Jankovića na ovom mestu direktno je proporcionalan iskustvu koje ima pre no što je postao Zaštitnik, a obrnuto je proporcionalan važnosti njegove funkcije (a bogami i plati kojoj prima).

Na časove kod Šabića!

Pasem travu

pre 9 godina

Jedna izreka koju sam cuo posle izbora:
- Kralj spojio, bravar sacuvao, kod bankara bankrotirali, kod psihologa poludeli, a ovaj grobar ce nas sahraniti!

Vera

pre 9 godina

Tako je ! Zaustavite diktaturu drzavnog terorizma i novinarske poltronske cenzure.
Svi Vi koji krsite Ustav republike Srbije kao i medjunarodnu povelju UN cete na kraju odgovarati za svoje postupke !

Ribnički Delfin

pre 9 godina

Do 5. oktobra mediji su bili slobodni izuzimajuci RTS, Crvenu Borbu, Politiku. Svi regionalnii i pisani mediji su bili slobodni. Sajtove niko nije obarao. Od pada Milosevica pada na srbiju medijski mrak.

Uros

pre 9 godina

Nigde u svetu ne postoje slobodni mediji. Cesto se "slobodni mediji" koristi kao eufemizam za prozapadne medije. Ali opet vas podsecam: NATO ima prava da ubije novinara ciji se izvestaj ne uklapa u programsku shemu CNN-a. I to ne da ima prava nego to pravo i aktivno koristi. O kakvoj onda slobodi govorimo.

Snotra

pre 9 godina

O cemu ti pricas. Na zalost u Srbiji iznad ustava postoji jedan veliki spisak. Prvo se pitaju oni pa onda se gleda sta je u ustavu. Ja sam pisala kritike na temu poplava bas ovde na B92 i prvih dana nisu objavljivane. Hocete reci da to nije cenzura? Kritike su se odnosile na Cuckovica.Neko ga je stitio od mojih kritika...strasno.I dalje mislim da treba da bude smenjen ako vec nece da da ostavku kao jedan moralan covek.Nesposoban je i neodgovoran prema svojim sugradjanima i svom gradu.

Ana

pre 9 godina

Ja bih zamolila uređivača b92 da ukine ove plus minus "tipke" :D jer su potpuno obesmišljene botovskom aktivnošću. Dakle, komentar, i to je to. Saša Janković - kralj!

Dragana Janković

pre 9 godina

Gospodin Janković vrlo realno i kritički govori o mnogim temama i sa svojim saradnicima u pravom smislu reči predstavlja zaštitnika građana.Međutim,sve više institucija svesni njegove nemoći da zakonski reaguje na kršenje osnovnih prava nas građana jednostavno se oglušuje o reči i postupanja ove takođe institucije,a Zaštitnik građana Republike Srbije jeste institucija ! Još pre dve godine smo upozorili da će toga biti sve više jer su tada dozvolili da jedna osnovna škola iz Niša prvo odbije da postupa po nalogu Zaštitnik građana Republike Srbije i to u dva navrata a nakon toga treći put jednostavno nisu hteli ni da odgovore Zaštitniku građana Republike Srbije,čime su ga najblaže rečeno omalovažili i poslali drugima jasnu poruku da im ništa ne može.
Dragana,Aleksina mama