Nedelja, 25.05.2014.

19:32

Ukrajina:Porošenko proglasio pobedu

Milijarder Petro Porošenko proglasio je pobedu na predsedničkim izborima u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ukrajina:Porošenko proglasio pobedu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

mia

pre 9 godina

@Turista:
Sve neacno govorite. Prvo, Zapad nam nist isto nije dao tako da nema razloga da stajemo na tu stranu. Stavise, ocrnili su nas, dok su teroriste i bagru u nekim drugim drzavama podrzavali. Tu doijate prvu jedinicu.
Dalje, koji to ceo svet ne podrzava rusku agresorsku politiku? CNN i BBC? vidite, ja citam strane medije svaki dan (engleski, francuski i ruske na engelskom) i citam komentare. Nemacki ne znam nazalost, ali cujem od drugih da se vecina Nemaca protivi osudi Rusije. Britanci preko 50% su realni. Amerikance ne bih da komentarisem jer su nebitni za ovaj deo price, ovo je Evropa i oni su od pre par dana istisnuti. Poslovni fforum u Petogradu prosle nedelje: francuzi, Britanci, Nemci dosli, Indijci, Skandinavci, svi zivi osim Amera. Exxon poslao nekog direktora da potpsie ugovor sa Rosneftom (sa covekom koji je na listi sankcija) jer im je BELA KUCA ZABRANILA DA IDU U RUSIJU!Francuzi izjavili da oni sa Rusijom moraju da proegovaraju i da Ukrajina mora da saradjuje sa RU i EU. Znaci promenili stav prosle nedelje skroz. I sta sad vi hocete da kazete? NEmci i Francuzi smatraju da je vaznija saradnja sa Rusijom nego americke pretnje i to je poruka koja je od naroda i biznisa dosla politicarima.Prosla nedelja prelomna. Ko to sad osudjue Rusiju? A bunch of politicians u EU koji su morali da slusaju SAD do nedavno. Zapamtite da se geopoliticka slika sveta promenila 2013/2014 i verujem da ce Evropa da stane u svoju zastitu protiv pogubnih pritisaka SAD-a.

Dusan

pre 9 godina

(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

ovde jedino Vi nemate pojma gospodine.... jer taj pro EU blok nije dobio vise od 12% glasova... toliko o tome....

Chocolac

pre 9 godina

Jos kao mali sam mastao da zivim u zemlji u kojoj je na vlasti "kralj cokolade". Svi podviznici ministri od "eurokrema". Eto jedne takve zemlje iz snova, odoh tamo da ostarim...

Markoni

pre 9 godina

Ko cita izmedju redova procitace da se Putin jos pre izbora dogovorio sa Porosenkom da se situacija smiri, sacuva integritet Ukrajine (bez Krima naravno), a da Ukrajina zauzvrat ne udje u NATO. Situacija se otprilike vraca na status pre Majdana sa jednom razlikom sto ce nove vlasti u Ukrajini znati sta ih ceka ako ponove naprave nagli zaokret ka NATO. Nece biti federalizacije Ukrajine, ali ce Donbas kroz nesto duzi proces pregovora dobiti posebni vid autonomije koji ce im omoguciti blize veze sa Rusijom. Nazalost tenzije ce ostati i dalje visoke a ekonomska situacija se nece popraviti ni sa eventualnim pocetkom evrointegracija.

misko

pre 9 godina

samo radi informacije, takozvani fasisti (desni sektor i svoboda) su dobili, 2.6%, a svi pro-rusi su vikali da je cela Ukrajina fasistka, sad malo razmislite o cemu pricate

Mirko

pre 9 godina

Gde bese kandidat opozicije?
Sad presednik Ukrajine ima bar podrsku 20% gradjana. Pre toga je bila 0%. On jeste legalni presednik Ukrajine ali ne i legitimni.
Kako dalje?
Nemam pojma!

Sapke

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mutna voda, 25. maj 2014 21:37)

Ne bi verovao kakvog sve cveca ima u bozijoj basti!

Srbslav

pre 9 godina

kako serete sa komentarima,ne znate ni u svojoj kuci red da uvedete,a hteli bi da vodite svetsu politiku. Ko imalo razmislja glavom video bi da je Ukrajina samo koletaralna steta,oni se tu pitaju kao sto smo se i mi pitali za raspad Yu.

Dosta propagande

pre 9 godina

@ Ruskogovorjashchii

U podnaslovu linka koji si ostavio i napisao da je izlaznost 60% stoji da se radi o regionima gde je bilo moguce sprovesti izbore. CIk je izgleda zvanicno otpisao Donbas,Lugansk i Krim jer racunajuci tamosnje birace ukupna izlaznost nije presla 30%

AlekS

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.
...

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.
(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

E moj gospodine, da znas malo ruski znao bi da ce se NOVOROSIJA prostirati do Dnjestra i da Ukrajina nece vise imati more niti ce se graniciti sa Rusijom.

Pedja

pre 9 godina

Zdravko, zaboravio si da napises da je gotovo celokupno okruzenje Putina JEVREJSKOG POREKLA, gotovo svi njegovi tajkuni i kagebeovci su Jevreji. Zasto ? Odgovor je jednostavan. Jevreji su najsposobniji i najpametniji narod na planeti Zemlji, a sposobnost i pamet idu u oba pravca. Idu prema dobroti i prema zlu. Hitler je bio polu Jevrejin, napustio je njegovu majku, a ona se udala za Nemca, nisam siguran da li je bila trudna ili se Adolf vec rodio pre nego sto se udala. Otud potice njegova patoloska mrznja prema Jevrejima. Jevreji su , kao narod, dali najvece svetske naucnike, umetnike i humaniste, na jednj strani, dok su na drugoj, dali neke od najvecih genija zla, a najveci je verovatno bio Staljinov ubica br.1 i covek koji je likvidirao i samog Staljina - L. Berija.

Zdravko

pre 9 godina

YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)
Stvarno si vise dosadan, o tvom boravku u Donjecku, ja takodje imam bar 50-ak boravaka u Ukrajini (Kijev, Harkov, Lavov, Uzgorod, Donjeck, Ivano Frankivsk, Ternopolj....)sto mogu potvrditi na vise nacina i ne potenciram stalno na tome a uopste nemam takvo misljenje kao ti. Kritikujes da je Porosenko Jevrejin (jel je to za tebe nesto lose?). U pravu si jeste on jevrejin, kao sto je i Jacenjuk, kao i Timosenkova....
Isto tako moras znati da je i tvoj ljubljeni Putin isto to, kao sto je bio i Lenjin, Lav Trocki, Boris Spaski, Gari Kasparov, sadasnji ministar Lavrov, Roman Abramovich, gotovo cela estrada a da ne nabrajam jos sadasnjih i bivsih ministra iz prosle vlade.
Stvarno vise dosta sa tvojom demagogijom.

Molim vas da mi objavite komentar

Srdjina skola

pre 9 godina

Ne , ovi iz UKR CIK-a su za Gebelsa male bebe !

Naravno prvo ide ogroman naslov " izlaznost oko 60% " a onda na kraju sitno napisu da se radi o Ukrajini bez Donbasa , Luganska , Krima i Sevastopolja.
Znaci po njima je oko 60% gradjana ostatka Ukrajine ( ne racunajuci 9,5 mil gradjana Donbasa,Luganska,Krima i Sevastopolja ) glasalo na izborima a 40% gradjana je bojkotovalo. Zanimljivo ce biti kada prikazu broj nevazecih listica .
Valjda racunaju da niko nece skapirati da je na ukupnoj teritoriji onoga sta oni smatraju ukrajinom glasalo 30-tak% upisanih biraca ili mozda stvarno oni vise ne gledaju Lugansku i Donjecku oblast kao deo UKR ? Krim je odavno gotova prica !

По состоянию на 20:00 cредняя явка на выборах президента Украины составила около 60%. По данным Центризбиркома, поступила информация по явке избирателей в 11 территориальных избирательных округах из Львовской, Закарпатской, Запорожской, Одесской, Харьковской, Днепропетровской, Полтавской и Кировоградской областей, сообщили в эфире Hromadske TV.
http://vesti.ua/strana/53473-v-cik-soobwili-o-60-javke-na-vyborah-prezidenta

Ivan

pre 9 godina

Moje skromno mišljenje je da, ma koliko to ukrajinski zvaničnici hteli da nametnu, ovi izbori nikako ne mogu biti legitimni! Ne treba nikako zaboraviti kakvo je bezvlašće i strahovlada harala Ukrajinom nakon nasilnog antiustavnog svrgavanja poslednjeg legitimnog predsednika Ukrajine, Viktora Janukoviča! Strahoviti teror i strahovlada koja je izbila nakon njegovog svrgavanja, veliki pritisak na sve neistomišljenike, brutalni udar na Ruski jezik u Ukrajini, udar na celo rusko govorno područje u toj zemlji, zatim, strahoviti teror i ubistva mnogih "antimajdanovskih" istaknutih političara i javnih ličnosti koje nisu podržavale "majdanovce", dakle nasilje i jedna opšta strahovlada nikako ne ide u prilog da bi se moglo reći da su ovi izbori regularni! To svi koji su upućeni u ovu situaciju znaju da Ukrajina od momenta svrgavanja Janukoviča prestaje da bude država svih svojih građana! Zato je rezultat toga otcepljenje Krima, Rusija se opravdano morala umešati kako bi zaštitila svoje sunarodnike koji su ugroženi tim nasiljem tamo! Ali, po meni, ima i jedna svetla tačka u ovim izborima: Konačno je g-đa Julija Timošenko i sama uvidela da je ukrajinski narod NEĆE!! Jako jako mi je drago da je najzad otišla u političku istoriju! Sada, ako ukrajinci misle da makar malo budu demokratska država nakon ovih izbora, trebalo bi da je SMESTA stave ponovo na optuženičku klupu radi pljačke zvoje države i velike korupcije kojoj je oduvek i bila okružena!

Rdule

pre 9 godina

I po cemu je ovaj milijarder bolji od Janukovica koga su nelegitimno skidali sa vlasti krvlju na majdanu? Ne, to je bilo samo da se skine sa vlasti covek koji je prihvatio sporazum sa Rusijom i zacepio ka istoku, a ne ka EU.

Turista

pre 9 godina

Isti scenario kao kada je u Srbiji izabrana pro-eu vlada Zorana - srpske patriote se pobunile i krenule da krive zapad usa - radije bi prodavali benzin po ulicama Beograda nego da imaju sredjenu drzavu. Vi koji podrzavate Rusiju, zelim vam najbolje sa Vucicem i Dacicem. Neverovatno je kako bilo ko moze da podrzava Putinovu agresiju i strategiju. Ukrajina ima pravo da bira svoju buducnost, zar ne. Ako vam se zapad ne svidja, vidite da Srbija nikad ne postane deo eu, i prestanite drugima da dajete savete. Vecina informisanog demokratskog sveta je uzasnuta ruskom agresorskom politikom i propagandom, ali Srbija izgleda i to velika vecina izgleda nasela (barem po vecini komentara na ovaj clanak). Sta je to rusija vama dala da ste toliko zaslepljeni?

Ana-bg

pre 9 godina

... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 22:01)

Naravno da imam dobro pamcenje, cim sam ti odgovorila na komentar.
Samo ne vidim tvoj odgovor kojeg ocigledno nemas , vec pateticno pominjes poplavu u Srbiji i tragediju koja nas je zadesila, sto je sramno od tebe.
Ali od vas rusofila koji vise volite tudju zemlju Rusiju nego svoju Srbiju, drugo se i ne ocekuje.
Procitani ste odavno svi u Srbiji, kao sto vas je i ukrajinski narod procitao.
Sta bi voleo, da nas je progutala poplava i tragedija ?
Sram te bilo.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.
(Ana-bg, 25. maj 2014 21:38)


... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!

jack

pre 9 godina

Milijarder Porošenko nije nova ličnost u korumpiranoj Ukrajini i neće odvratiti Ruse od otcepljenja. On će biti predsednik zapadnog dela nekadašnje Ukrajine i vodiće ih u "Evropu" tj. višedecenisko tavorenje u ništavilu još gore nego u Srbiji i Turskoj. Za to vreme velikog istorijskog čekanja Porošenko će se obogatiti više od Bila Gejtsa a narod zapadne Ukrajine ostaće bez gaća. Istok Ukrajine neće to već želi život odmah i treba to poštovati. U Ukrajini se zapadni i istočni deo već ponašaju kao dva posebna naroda i to treba takodje poštovati. Ne verujem da je moguće nametanje volje zapadnog naroda istočnom jer to samo produbljuje sukobe.
Sukobi i nasilje će trajati sve dok se Veliki Lutkar ne umori i shvati da tako ne može naškoditi Rusiji.

realnost

pre 9 godina

neka mu neko odstampa ekonomsku istoriju srbije od 2000 do 2014 i neka mu da mu bude ekspoze. nema da omasi ni jedno slovo..to je zapadni sistem porobljavanja..

Srdjina skola

pre 9 godina

@ Informbiro

Igraj se na forumu B-92 ili e-novine sa tvojim drustvom " statisticka greska na izborima " i zaobidji normalne ljude sa tim paranojama.
U Donbasu i Lugansku je izaslo 85% biraca od kojih je 92% glasalo za stvaranje nezavisne drzave. Ako NY Times laze da su ljudi cekali u kilometarskim redovima ,da nikada ni na jednim izborima u UKR na istoku nije zabelezena slicna izlaznost i da je referendum bio praznik demokratije onda lazem i ja.
Nedemokratski rezim je nakon uvodjenja Ukrajine u medijski mrak i nakon gasenja 40 TV/radio i novinskih kuca uspeo da animira jedva 35-40% biraca a kada se oduzmu oni koji su na glasackom listicku upisivali " fasizam nece proci " , " izbori bez izbora " , " sloboda istoku " i koji su glasali za Dzedaje,Dart Vejdera i ostale cirkusante onda ispadne da je nedemokratski rezim uspeo da animira 25% glasaca iako kontrolise 100% informacija koje se serviraju tim ljudima. Za nick sam se dvoumio izmedju Vehabije iz NP koji je otisao da obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i izmedju ovog nick-a koji sam odabrao jer je ipak ovaj izabrani nick poznatiji po zlocinu da zarad USAID donacija obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i unistavaju ustav svoje zemlje.
P.S. Ni Indijana Dzons ne bi pronasao informaciju o procentu izlaznosti na danasnjim izborima ali je siurno da u LNR/DNR/Krimu i Sevastopolju ( ukupno 9,5 mil ljudi ) niko nije ucestvovao u ovoj egzibiciji nedemokratskog rezima Ukrajine.

Homo politicus

pre 9 godina

Ovo su mozda legalni izbori ali legitimni sigurno nisu. Porosenko je predsednik isto onoliko koliko je i Lukasenko. Jedino federalizacija moze da spase Ukrajinu. Krim je zavrsena stvar to je valjda i ovim neofasistma jasno.

Ruskogovorjashchii

pre 9 godina

"A zašto niste napisali koji je procenat izlaznosti? Koliko ja znam ne prelazi 20 procenata. Jaka legitimnost..."

ЦИК: Явка на выборах составила 60% - http://gordonua.com/news/election2014/CIK-YAvka-na-vyborah-sostavila-60-24267.html

Ana-bg

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.
To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.
Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.
Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?
Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.

Srdjina skola

pre 9 godina

Nedemokratski rezim krije podatke o izlaznosti kao zmija noge. U najgusce naseljenoj regiji istocne Evrope (Donbasu 4,5 mil stanovnika ) izbori nisu odrzani u 97% izbornih jedinica ( u ostalih 3% pod kontrolom rezimske paravojske je izlaznost=statisticka greska),u Lugansku ( 2,5 mil ) , Krimu ( 2,4 mil ) i Sevastopolju ( 0,5 mil) nije glasao NI JEDAN COVEK , u Harkovskoj oblasti je izaslo 34% a 66% je bojkotovalo ali su mnogi ljudi izlazili da na listicu napisu "fasizam nece proci" , " izbori bez izbora " ... pa ce biti zanimljivo videti broj nevazecih listica. U Hersonskoj oblasti je zapaljeno benzinom glasacko mesto i u toj oblasti su nastale fotografije glasackih kutija sa pod konac poredjanim glasackim listicima : http://www.mycity-military.com/imgs3/223155_175128401_202745_original.jpg

Na birackim mestima u Kijevu je izlaznost bila tako velika da su rezimski mediji kacili fotku sa referenduma za stvaranje DNR i prikazivali kako narod ceka u kilometarskim kolonama da glasa : http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/ref_7.jpg?itok=R6FqPg85

Uglavnom , nakon neustavnog puca , unistenja demokratije,slobode medija i zatvaranja 40 TV/radio/novinskih kuca , prebijanja poslanika,sudija,tuzilaca,predsednickih kandidata , novinara i masovnog ubistva u Odesi,Mariopolju,Kramatorsku,Krasnoarmejsku ... nedemokratski rezim je nasao novu zabavu koji polovina gradjana UKR bojkotuje a na istoku 100% gradjana ne pokazuje interesovanje za izbore u susednoj zemlji

Mutna voda

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.

mare

pre 9 godina

"Porošenko (48), tajkun poznat kao "kralj čokolade" i vlasnik popularnog TV kanala, fabrike automobila i brodogradilišta..."


Ma nista vise ne bih dodao...

popeye

pre 9 godina

@Gospodin iz Srbije
Бољи си од Нушића, сит се насмејах. Не, чекај, он није писао фантастику!?

nedeljko

pre 9 godina

niko u evropskim medijima ne iznosi podatak da je izlaznost oko 18% u ukrajini. da li je to cenzura? veoma bitan podatak koji se precutkuje. da li evropa tone u medijski mrak

Informbiro

pre 9 godina

(Srdjina skola, 25. maj 2014 21:06)

Ovo kao da su ti nacaLJnik KGB-a za Srbiju kamarad Resetnjikov i devocka Guskova napisali komentar .
Sta kazes izbori nelegitimni, ali ti je referendum na Krimu legitiman i referendum u istocnoj Ukrajini , gde su 99% glasova ZA.
Dokle mozete da idete sa spinovanjima i lazima prosto da covek ne poveruje , ali je dobro sve ovo da gradjani Srbije vide rusku Udbasku petu kolonu u Srbiji i da cuju sta imate da kazete i dokle mislite da idete.
I jos se potpisujes sa Srdjina skola , aludiras na pokojnog Srdju Popovica , velikog borca za istinu u Srbiji.
Ne potpisujes se ti slucajno vec dva meseca na forumima sa tim nickom.

Za koji mesec ces isto ovako kuckati komentare nazivajuci ruski narod pogrdnim imenima kada ruski narod uzme stvar u svoje ruke i krene za zvanican sastanak sa KGB-om.

A tebi i tvojima iz pete kolone ne preostaje nista drugo nego da penite na forumima sve dok se ne budu uskoro otvorila dosijea UDBE , pa onda ...otom potom.

Kurta i Murta

pre 9 godina

Skinuše jednog bogataša, da bi ustoličili novog. Sve što se dalje dešava sa Zapadnom Ukrajinom zaslužili su sami. Kakav god nastavak sledi,a ni u kom slučaju nije ružičast, nadam se da će novi predsednik ove divne slovenske zemlje ipak pokušati da razmišlja i svojom glavom. NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA!

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!
(Bojan, 25. maj 2014 20:00)

Ne razumem sto se potrisete pa zar mislite da je gotovo sa nekim izborima . Pa i Janukovic je bio legalno izabran pa gde je sada . Nista se ovim ne resava istok zemlje se odvojio i samo nato ga moze vratiti u sastav Ukrajine a to se barem za jos 50 godina nece desiti . Ono sto ce se desiti je isporucivanje racuna za gas , pa neka ucena , pa onda mozda i zavrtanje slavine za nekih 5 meseca . Kada narod ogladni posto izgleda nije jos toliko gladan sledi mozda jos neka revolucija nikad se ne zna mnogo je to velika zemlja da sa jadnim budzetom koji ima njihova vlada moze da zavede mir .

Bikan

pre 9 godina

Pa zar taj nema najvise fabrika bas u Rusiji? Pa on ce morati da saradjuje sa Putinom, nego svi predhodni...
On je podrzavao 'pobunu' ali cini mi se to je samo da bih doslo do prevremenih izbora???

Ernesto

pre 9 godina

Drzavu ne vodi pametni nego bogati. Ko zna ko je ovaj i za koga ce da radi (kao ne znam).

Danasnja demokratija nije vladavina naroda, vec davanje legitimiteta ubacivanjem listica u glasacku kutiju nekome da te uz tvoju dozvolu laze, manipulise i potkrada. Vladavina naroda je nesto sasvim drugo.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Што се тиче излазности у Доњетску на председничке изборе 0,00% је изашло!!!! На данашњем митингу је било више људи него што је гласали у Харковској области! Толико о демократским изборима !!! Онај наш Неле Карајлић је геније ( надреална телевизија) , само да га је пустити и превести на Руски и Украински језик овим народу би било све јасно!!! Фарса до фарсе али з режији ЦИА!

Gospodin iz Srbije

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.

Sada ukrajinsko rukovodstvo koje ima pun legitimitet ceka tezak posao, da napravi pravnu drzavu i zavede red na celoj teritoriji Ukrajine i da bandite sa barikada privede pravdi.

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.

noname

pre 9 godina

Zar je moguće da u slobodnim i nadasve demokratskim medijima koji sami kroje svoju uređivačku politiku, bez miješanja stranog faktora, ne bude objavljen procenat izlaznosti birača na isto tako demokratske i fer izbore u Ukrajini, podržane od strane slobodarskog, demokratskog i poštenog Zapada, koji se ni na koji način nije miješao u izborni proces?
Možda je to bila samo štamparska greška.

misko

pre 9 godina

narod je stvorio revoluciju i izbacio lopova i ruskog spijuna, narod je glasao i proglasio, zao mi je vasih rusa ali se vec povlace u svoje jazbine

Adam

pre 9 godina

Pozdravljam! Najbolje bombone na svetu smislio je ovaj covek. Milka je prema njima tresh. Da mogu Roshen da kupujem u Srbiji, kupovao bih svaki dan. Iako coveka svrstavaju u oligarhe, on je svoj uspeh sam izvajao, bez poluga vlasti, drzave, kriminala, mecasnih radnji. Radujem se jer se nadam sa njim da ce zaista doci do preporoda Ukrajinske drzave i naroda.

tajkunizam

pre 9 godina

Kad ce jednom svetla reflektora da se zadrze na metode preko noci bogacenja ovih postkomunistickih tajkuna? Ovo narocito iz razloga sto se radi o jedinstvenom fenomenu u citavoj ljudskoj istoriji.

Marko

pre 9 godina

Dakle, ništa se nije promenilo. Kao da izbori nisu ni održani. Porošenko nastavlja politiku Turčinova. Dokaz više da su postupci Rusije i jugoistoka Ukrajine bili ispravni. Što se tiče Krima, bolje mu je da se navikne, jer tu ne može ama baš ništa da uradi. Ne može ni da trepne povodom toga.

A što se tiče "povlačenja" Rusa, i to je pravi potez. Za razliku od Krima (oko 2 miliona ljudi), Nova Rusija je nešto drugo, ona već sada okuplja oko 7 miliona, a verovatno će da okupi još više. Ukrajina nikada neće moći da pošalje toliko vojske i plaćenika da ih poraze. Nemaju ni para, ni hleba, ni vojske za to. A sanduci već stižu u Kijev. A granica sa Rusijom je dovoljno velika da ima mnogo rupa.

Gasni i drugi problemi učiniće Ukrajinu gladnom i nestabilnom vrlo brzo. Priče da se Rusija okrenula Kini zbog sankcija su nebulozne, mene više interesuje gde će EU da nabavi tih "tričavih" 30% gasa, ako Rusi zavrnu slavinu. I po kojoj ceni.

I konačno, niko i dalje ne sluša ili ne želi da čuje Putinova upozorenja oko crvenih linija za Rusiju. Kad se ta linija pređe, očekujte instalacije ruskih vojnih resursa na interesantnim mestima. Ko može recimo da garantuje da Rusi neće ući u neku Baltičku zemlju i postaviti nuklearke ili recimo u Poljsku. Ko će to da im odgovori adekvatno i čime, a da oni ne mogu to da spreče. Da ne spominjemo Kubu, Venecuelu, Tartus u Siriji, Nikaragvu. Ili recimo da zatvore ulaz u Crno more (ima načina za to, verujte).

deda milojko

pre 9 godina

Ovde lud zbunjenog... mislio sam da ne moze biti gore od naseg scenarija..ali kod njih je haos. Demokratski izbori ali deo Ukrajine nije mogao da glasa, ustvari deo Ukrajine koji nije za EU vladu nije mogao da glasa. Hahaa strava, bas demokratski, ali prava US demokratija. Strasno.

Pedja

pre 9 godina

Zivela slobodna Ukrajina !!! Nadajmo se da je ovo kraj crvenog KGB banditizma u Ukrajini i da ce ovo biti pocetak kraja istog u Srbiji. Ne mozemo mi biti crna rupa Evrope, Evropa to jednostavno nece dozvoliti.

Vladimir Pula

pre 9 godina

@Za 44 minuta i brojanje i rezultati, svaka cast. Nego, videh medju posmatracima i Madlen Olbrajt. Mora da je pripomogla u brojanju.
(sasa, 25. maj 2014 19:45)

Ovo su izlazne ankete Sasa, lijepo je objašnjeno u članku. To je uobičajena praksa, tako je bilo i za ova dva zadnja referenduma u Ukrajini, tako je bilo i na vašim zadnjim izborima. 5 minuta poslje se znalo ko je pobjedio.
Ovdje je stvar jos jasnija s obzirom na apsolutnost pobjede.

Zoran

pre 9 godina

Pobeda Porošenka u Ukrajini je kao kada bi u Srbiji na izborima pobedio Bogoljub Karić ili Miroslav Mišković... Otuda i razumem ove naše obožavaoce Zapada što se toliko raduju, to je njihov modus vivendi... Mada, mnogi i ne razumeju zašto su za ono zašta jesu...

izbruka se demokratija

pre 9 godina

Prvo bokser, koji uopste nije Ukrajinac, pa sad ovaj proglasio pobedu, a niti se zna koliko je ljudi izaslo ni kad su prebrojali glasove.
Izbrukase se i EU i USA sa Ukrajinom posteno.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Путин и Русија тренутно мијењају тактику. Окренули су се према Кини да би обезбједили нормално функционисање стубова своје привреде - Гаспрома и Росњефта. То ће им омогућити да уцјењују ЕУ и Украјину са гасом. Зато је и Путин најавио признавање данашњих предсједничких избора јер ће том истом предсједнику 1. јуна ииспоставити све рачуне које ови неће моћи никако ријешити. То би на дужи временски рок требало да доведе до унутрашњег урушавања, ИМПЛОЗИЈЕ Украјине. Значи, умјесто ЕКСПЛОЗИЈЕ - тенкова и напада, тренутно се иде на лагано мрвљење нациста из Кијева и Лавова...
Нажалост, то значи да ћемо ми у Србији и Републици Српској причекати на своју слободу, коју смо на руском таласу могли изборити. Путин и Москва су и биће уз нас, али је јасно да смо тренутно ван фокуса и домашаја руске спољне политике. Поготово док су у Србији (али и Бугарској) на власти слуге ЕУ.

nenad t

pre 9 godina

Čestitam na pobedi, a narodu demokratski izbor predsednika.
Posebno poverenje uliva to što nije izabran sa 90 i kusur procenata...
Ne znam zašto su ovakvi ostali komentari - možda to govori o nama...

Bojan

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!

Nikola

pre 9 godina

Ko god da pobedi bice covek Zapada tako da je svejedno ko ce pobediti. Na zalost doci ce im na vlast covek koji je milijarder zahvaljujuci tome sto ne mari za ljude nego samo za profit. Isto ce biti i kad dodje na vlast. Bice marioneta Zapada.

Stanko

pre 9 godina

Угледној кући као Б92 прва вест је требала да буде да су ослобођени новинари стигли у Русију и описали шта им се дешавало.
Ово за Порошенка се знало унапред.

Bojan

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!

Stanko

pre 9 godina

Угледној кући као Б92 прва вест је требала да буде да су ослобођени новинари стигли у Русију и описали шта им се дешавало.
Ово за Порошенка се знало унапред.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Путин и Русија тренутно мијењају тактику. Окренули су се према Кини да би обезбједили нормално функционисање стубова своје привреде - Гаспрома и Росњефта. То ће им омогућити да уцјењују ЕУ и Украјину са гасом. Зато је и Путин најавио признавање данашњих предсједничких избора јер ће том истом предсједнику 1. јуна ииспоставити све рачуне које ови неће моћи никако ријешити. То би на дужи временски рок требало да доведе до унутрашњег урушавања, ИМПЛОЗИЈЕ Украјине. Значи, умјесто ЕКСПЛОЗИЈЕ - тенкова и напада, тренутно се иде на лагано мрвљење нациста из Кијева и Лавова...
Нажалост, то значи да ћемо ми у Србији и Републици Српској причекати на своју слободу, коју смо на руском таласу могли изборити. Путин и Москва су и биће уз нас, али је јасно да смо тренутно ван фокуса и домашаја руске спољне политике. Поготово док су у Србији (али и Бугарској) на власти слуге ЕУ.

Nikola

pre 9 godina

Ko god da pobedi bice covek Zapada tako da je svejedno ko ce pobediti. Na zalost doci ce im na vlast covek koji je milijarder zahvaljujuci tome sto ne mari za ljude nego samo za profit. Isto ce biti i kad dodje na vlast. Bice marioneta Zapada.

izbruka se demokratija

pre 9 godina

Prvo bokser, koji uopste nije Ukrajinac, pa sad ovaj proglasio pobedu, a niti se zna koliko je ljudi izaslo ni kad su prebrojali glasove.
Izbrukase se i EU i USA sa Ukrajinom posteno.

Zoran

pre 9 godina

Pobeda Porošenka u Ukrajini je kao kada bi u Srbiji na izborima pobedio Bogoljub Karić ili Miroslav Mišković... Otuda i razumem ove naše obožavaoce Zapada što se toliko raduju, to je njihov modus vivendi... Mada, mnogi i ne razumeju zašto su za ono zašta jesu...

deda milojko

pre 9 godina

Ovde lud zbunjenog... mislio sam da ne moze biti gore od naseg scenarija..ali kod njih je haos. Demokratski izbori ali deo Ukrajine nije mogao da glasa, ustvari deo Ukrajine koji nije za EU vladu nije mogao da glasa. Hahaa strava, bas demokratski, ali prava US demokratija. Strasno.

Srdjina skola

pre 9 godina

Nedemokratski rezim krije podatke o izlaznosti kao zmija noge. U najgusce naseljenoj regiji istocne Evrope (Donbasu 4,5 mil stanovnika ) izbori nisu odrzani u 97% izbornih jedinica ( u ostalih 3% pod kontrolom rezimske paravojske je izlaznost=statisticka greska),u Lugansku ( 2,5 mil ) , Krimu ( 2,4 mil ) i Sevastopolju ( 0,5 mil) nije glasao NI JEDAN COVEK , u Harkovskoj oblasti je izaslo 34% a 66% je bojkotovalo ali su mnogi ljudi izlazili da na listicu napisu "fasizam nece proci" , " izbori bez izbora " ... pa ce biti zanimljivo videti broj nevazecih listica. U Hersonskoj oblasti je zapaljeno benzinom glasacko mesto i u toj oblasti su nastale fotografije glasackih kutija sa pod konac poredjanim glasackim listicima : http://www.mycity-military.com/imgs3/223155_175128401_202745_original.jpg

Na birackim mestima u Kijevu je izlaznost bila tako velika da su rezimski mediji kacili fotku sa referenduma za stvaranje DNR i prikazivali kako narod ceka u kilometarskim kolonama da glasa : http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/ref_7.jpg?itok=R6FqPg85

Uglavnom , nakon neustavnog puca , unistenja demokratije,slobode medija i zatvaranja 40 TV/radio/novinskih kuca , prebijanja poslanika,sudija,tuzilaca,predsednickih kandidata , novinara i masovnog ubistva u Odesi,Mariopolju,Kramatorsku,Krasnoarmejsku ... nedemokratski rezim je nasao novu zabavu koji polovina gradjana UKR bojkotuje a na istoku 100% gradjana ne pokazuje interesovanje za izbore u susednoj zemlji

Marko

pre 9 godina

Dakle, ništa se nije promenilo. Kao da izbori nisu ni održani. Porošenko nastavlja politiku Turčinova. Dokaz više da su postupci Rusije i jugoistoka Ukrajine bili ispravni. Što se tiče Krima, bolje mu je da se navikne, jer tu ne može ama baš ništa da uradi. Ne može ni da trepne povodom toga.

A što se tiče "povlačenja" Rusa, i to je pravi potez. Za razliku od Krima (oko 2 miliona ljudi), Nova Rusija je nešto drugo, ona već sada okuplja oko 7 miliona, a verovatno će da okupi još više. Ukrajina nikada neće moći da pošalje toliko vojske i plaćenika da ih poraze. Nemaju ni para, ni hleba, ni vojske za to. A sanduci već stižu u Kijev. A granica sa Rusijom je dovoljno velika da ima mnogo rupa.

Gasni i drugi problemi učiniće Ukrajinu gladnom i nestabilnom vrlo brzo. Priče da se Rusija okrenula Kini zbog sankcija su nebulozne, mene više interesuje gde će EU da nabavi tih "tričavih" 30% gasa, ako Rusi zavrnu slavinu. I po kojoj ceni.

I konačno, niko i dalje ne sluša ili ne želi da čuje Putinova upozorenja oko crvenih linija za Rusiju. Kad se ta linija pređe, očekujte instalacije ruskih vojnih resursa na interesantnim mestima. Ko može recimo da garantuje da Rusi neće ući u neku Baltičku zemlju i postaviti nuklearke ili recimo u Poljsku. Ko će to da im odgovori adekvatno i čime, a da oni ne mogu to da spreče. Da ne spominjemo Kubu, Venecuelu, Tartus u Siriji, Nikaragvu. Ili recimo da zatvore ulaz u Crno more (ima načina za to, verujte).

nedeljko

pre 9 godina

niko u evropskim medijima ne iznosi podatak da je izlaznost oko 18% u ukrajini. da li je to cenzura? veoma bitan podatak koji se precutkuje. da li evropa tone u medijski mrak

noname

pre 9 godina

Zar je moguće da u slobodnim i nadasve demokratskim medijima koji sami kroje svoju uređivačku politiku, bez miješanja stranog faktora, ne bude objavljen procenat izlaznosti birača na isto tako demokratske i fer izbore u Ukrajini, podržane od strane slobodarskog, demokratskog i poštenog Zapada, koji se ni na koji način nije miješao u izborni proces?
Možda je to bila samo štamparska greška.

Mutna voda

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.

mare

pre 9 godina

"Porošenko (48), tajkun poznat kao "kralj čokolade" i vlasnik popularnog TV kanala, fabrike automobila i brodogradilišta..."


Ma nista vise ne bih dodao...

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Што се тиче излазности у Доњетску на председничке изборе 0,00% је изашло!!!! На данашњем митингу је било више људи него што је гласали у Харковској области! Толико о демократским изборима !!! Онај наш Неле Карајлић је геније ( надреална телевизија) , само да га је пустити и превести на Руски и Украински језик овим народу би било све јасно!!! Фарса до фарсе али з режији ЦИА!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!

tajkunizam

pre 9 godina

Kad ce jednom svetla reflektora da se zadrze na metode preko noci bogacenja ovih postkomunistickih tajkuna? Ovo narocito iz razloga sto se radi o jedinstvenom fenomenu u citavoj ljudskoj istoriji.

jack

pre 9 godina

Milijarder Porošenko nije nova ličnost u korumpiranoj Ukrajini i neće odvratiti Ruse od otcepljenja. On će biti predsednik zapadnog dela nekadašnje Ukrajine i vodiće ih u "Evropu" tj. višedecenisko tavorenje u ništavilu još gore nego u Srbiji i Turskoj. Za to vreme velikog istorijskog čekanja Porošenko će se obogatiti više od Bila Gejtsa a narod zapadne Ukrajine ostaće bez gaća. Istok Ukrajine neće to već želi život odmah i treba to poštovati. U Ukrajini se zapadni i istočni deo već ponašaju kao dva posebna naroda i to treba takodje poštovati. Ne verujem da je moguće nametanje volje zapadnog naroda istočnom jer to samo produbljuje sukobe.
Sukobi i nasilje će trajati sve dok se Veliki Lutkar ne umori i shvati da tako ne može naškoditi Rusiji.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.
(Ana-bg, 25. maj 2014 21:38)


... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!

Rdule

pre 9 godina

I po cemu je ovaj milijarder bolji od Janukovica koga su nelegitimno skidali sa vlasti krvlju na majdanu? Ne, to je bilo samo da se skine sa vlasti covek koji je prihvatio sporazum sa Rusijom i zacepio ka istoku, a ne ka EU.

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!
(Bojan, 25. maj 2014 20:00)

Ne razumem sto se potrisete pa zar mislite da je gotovo sa nekim izborima . Pa i Janukovic je bio legalno izabran pa gde je sada . Nista se ovim ne resava istok zemlje se odvojio i samo nato ga moze vratiti u sastav Ukrajine a to se barem za jos 50 godina nece desiti . Ono sto ce se desiti je isporucivanje racuna za gas , pa neka ucena , pa onda mozda i zavrtanje slavine za nekih 5 meseca . Kada narod ogladni posto izgleda nije jos toliko gladan sledi mozda jos neka revolucija nikad se ne zna mnogo je to velika zemlja da sa jadnim budzetom koji ima njihova vlada moze da zavede mir .

Vladimir Pula

pre 9 godina

@Za 44 minuta i brojanje i rezultati, svaka cast. Nego, videh medju posmatracima i Madlen Olbrajt. Mora da je pripomogla u brojanju.
(sasa, 25. maj 2014 19:45)

Ovo su izlazne ankete Sasa, lijepo je objašnjeno u članku. To je uobičajena praksa, tako je bilo i za ova dva zadnja referenduma u Ukrajini, tako je bilo i na vašim zadnjim izborima. 5 minuta poslje se znalo ko je pobjedio.
Ovdje je stvar jos jasnija s obzirom na apsolutnost pobjede.

Kurta i Murta

pre 9 godina

Skinuše jednog bogataša, da bi ustoličili novog. Sve što se dalje dešava sa Zapadnom Ukrajinom zaslužili su sami. Kakav god nastavak sledi,a ni u kom slučaju nije ružičast, nadam se da će novi predsednik ove divne slovenske zemlje ipak pokušati da razmišlja i svojom glavom. NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA!

Ernesto

pre 9 godina

Drzavu ne vodi pametni nego bogati. Ko zna ko je ovaj i za koga ce da radi (kao ne znam).

Danasnja demokratija nije vladavina naroda, vec davanje legitimiteta ubacivanjem listica u glasacku kutiju nekome da te uz tvoju dozvolu laze, manipulise i potkrada. Vladavina naroda je nesto sasvim drugo.

Srbslav

pre 9 godina

kako serete sa komentarima,ne znate ni u svojoj kuci red da uvedete,a hteli bi da vodite svetsu politiku. Ko imalo razmislja glavom video bi da je Ukrajina samo koletaralna steta,oni se tu pitaju kao sto smo se i mi pitali za raspad Yu.

Srdjina skola

pre 9 godina

@ Informbiro

Igraj se na forumu B-92 ili e-novine sa tvojim drustvom " statisticka greska na izborima " i zaobidji normalne ljude sa tim paranojama.
U Donbasu i Lugansku je izaslo 85% biraca od kojih je 92% glasalo za stvaranje nezavisne drzave. Ako NY Times laze da su ljudi cekali u kilometarskim redovima ,da nikada ni na jednim izborima u UKR na istoku nije zabelezena slicna izlaznost i da je referendum bio praznik demokratije onda lazem i ja.
Nedemokratski rezim je nakon uvodjenja Ukrajine u medijski mrak i nakon gasenja 40 TV/radio i novinskih kuca uspeo da animira jedva 35-40% biraca a kada se oduzmu oni koji su na glasackom listicku upisivali " fasizam nece proci " , " izbori bez izbora " , " sloboda istoku " i koji su glasali za Dzedaje,Dart Vejdera i ostale cirkusante onda ispadne da je nedemokratski rezim uspeo da animira 25% glasaca iako kontrolise 100% informacija koje se serviraju tim ljudima. Za nick sam se dvoumio izmedju Vehabije iz NP koji je otisao da obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i izmedju ovog nick-a koji sam odabrao jer je ipak ovaj izabrani nick poznatiji po zlocinu da zarad USAID donacija obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i unistavaju ustav svoje zemlje.
P.S. Ni Indijana Dzons ne bi pronasao informaciju o procentu izlaznosti na danasnjim izborima ali je siurno da u LNR/DNR/Krimu i Sevastopolju ( ukupno 9,5 mil ljudi ) niko nije ucestvovao u ovoj egzibiciji nedemokratskog rezima Ukrajine.

AlekS

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.
...

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.
(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

E moj gospodine, da znas malo ruski znao bi da ce se NOVOROSIJA prostirati do Dnjestra i da Ukrajina nece vise imati more niti ce se graniciti sa Rusijom.

Homo politicus

pre 9 godina

Ovo su mozda legalni izbori ali legitimni sigurno nisu. Porosenko je predsednik isto onoliko koliko je i Lukasenko. Jedino federalizacija moze da spase Ukrajinu. Krim je zavrsena stvar to je valjda i ovim neofasistma jasno.

Ivan

pre 9 godina

Moje skromno mišljenje je da, ma koliko to ukrajinski zvaničnici hteli da nametnu, ovi izbori nikako ne mogu biti legitimni! Ne treba nikako zaboraviti kakvo je bezvlašće i strahovlada harala Ukrajinom nakon nasilnog antiustavnog svrgavanja poslednjeg legitimnog predsednika Ukrajine, Viktora Janukoviča! Strahoviti teror i strahovlada koja je izbila nakon njegovog svrgavanja, veliki pritisak na sve neistomišljenike, brutalni udar na Ruski jezik u Ukrajini, udar na celo rusko govorno područje u toj zemlji, zatim, strahoviti teror i ubistva mnogih "antimajdanovskih" istaknutih političara i javnih ličnosti koje nisu podržavale "majdanovce", dakle nasilje i jedna opšta strahovlada nikako ne ide u prilog da bi se moglo reći da su ovi izbori regularni! To svi koji su upućeni u ovu situaciju znaju da Ukrajina od momenta svrgavanja Janukoviča prestaje da bude država svih svojih građana! Zato je rezultat toga otcepljenje Krima, Rusija se opravdano morala umešati kako bi zaštitila svoje sunarodnike koji su ugroženi tim nasiljem tamo! Ali, po meni, ima i jedna svetla tačka u ovim izborima: Konačno je g-đa Julija Timošenko i sama uvidela da je ukrajinski narod NEĆE!! Jako jako mi je drago da je najzad otišla u političku istoriju! Sada, ako ukrajinci misle da makar malo budu demokratska država nakon ovih izbora, trebalo bi da je SMESTA stave ponovo na optuženičku klupu radi pljačke zvoje države i velike korupcije kojoj je oduvek i bila okružena!

Pedja

pre 9 godina

Zivela slobodna Ukrajina !!! Nadajmo se da je ovo kraj crvenog KGB banditizma u Ukrajini i da ce ovo biti pocetak kraja istog u Srbiji. Ne mozemo mi biti crna rupa Evrope, Evropa to jednostavno nece dozvoliti.

Gospodin iz Srbije

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.

Sada ukrajinsko rukovodstvo koje ima pun legitimitet ceka tezak posao, da napravi pravnu drzavu i zavede red na celoj teritoriji Ukrajine i da bandite sa barikada privede pravdi.

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.

Bikan

pre 9 godina

Pa zar taj nema najvise fabrika bas u Rusiji? Pa on ce morati da saradjuje sa Putinom, nego svi predhodni...
On je podrzavao 'pobunu' ali cini mi se to je samo da bih doslo do prevremenih izbora???

Srdjina skola

pre 9 godina

Ne , ovi iz UKR CIK-a su za Gebelsa male bebe !

Naravno prvo ide ogroman naslov " izlaznost oko 60% " a onda na kraju sitno napisu da se radi o Ukrajini bez Donbasa , Luganska , Krima i Sevastopolja.
Znaci po njima je oko 60% gradjana ostatka Ukrajine ( ne racunajuci 9,5 mil gradjana Donbasa,Luganska,Krima i Sevastopolja ) glasalo na izborima a 40% gradjana je bojkotovalo. Zanimljivo ce biti kada prikazu broj nevazecih listica .
Valjda racunaju da niko nece skapirati da je na ukupnoj teritoriji onoga sta oni smatraju ukrajinom glasalo 30-tak% upisanih biraca ili mozda stvarno oni vise ne gledaju Lugansku i Donjecku oblast kao deo UKR ? Krim je odavno gotova prica !

По состоянию на 20:00 cредняя явка на выборах президента Украины составила около 60%. По данным Центризбиркома, поступила информация по явке избирателей в 11 территориальных избирательных округах из Львовской, Закарпатской, Запорожской, Одесской, Харьковской, Днепропетровской, Полтавской и Кировоградской областей, сообщили в эфире Hromadske TV.
http://vesti.ua/strana/53473-v-cik-soobwili-o-60-javke-na-vyborah-prezidenta

Dosta propagande

pre 9 godina

@ Ruskogovorjashchii

U podnaslovu linka koji si ostavio i napisao da je izlaznost 60% stoji da se radi o regionima gde je bilo moguce sprovesti izbore. CIk je izgleda zvanicno otpisao Donbas,Lugansk i Krim jer racunajuci tamosnje birace ukupna izlaznost nije presla 30%

nenad t

pre 9 godina

Čestitam na pobedi, a narodu demokratski izbor predsednika.
Posebno poverenje uliva to što nije izabran sa 90 i kusur procenata...
Ne znam zašto su ovakvi ostali komentari - možda to govori o nama...

popeye

pre 9 godina

@Gospodin iz Srbije
Бољи си од Нушића, сит се насмејах. Не, чекај, он није писао фантастику!?

realnost

pre 9 godina

neka mu neko odstampa ekonomsku istoriju srbije od 2000 do 2014 i neka mu da mu bude ekspoze. nema da omasi ni jedno slovo..to je zapadni sistem porobljavanja..

Zdravko

pre 9 godina

YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)
Stvarno si vise dosadan, o tvom boravku u Donjecku, ja takodje imam bar 50-ak boravaka u Ukrajini (Kijev, Harkov, Lavov, Uzgorod, Donjeck, Ivano Frankivsk, Ternopolj....)sto mogu potvrditi na vise nacina i ne potenciram stalno na tome a uopste nemam takvo misljenje kao ti. Kritikujes da je Porosenko Jevrejin (jel je to za tebe nesto lose?). U pravu si jeste on jevrejin, kao sto je i Jacenjuk, kao i Timosenkova....
Isto tako moras znati da je i tvoj ljubljeni Putin isto to, kao sto je bio i Lenjin, Lav Trocki, Boris Spaski, Gari Kasparov, sadasnji ministar Lavrov, Roman Abramovich, gotovo cela estrada a da ne nabrajam jos sadasnjih i bivsih ministra iz prosle vlade.
Stvarno vise dosta sa tvojom demagogijom.

Molim vas da mi objavite komentar

misko

pre 9 godina

narod je stvorio revoluciju i izbacio lopova i ruskog spijuna, narod je glasao i proglasio, zao mi je vasih rusa ali se vec povlace u svoje jazbine

Adam

pre 9 godina

Pozdravljam! Najbolje bombone na svetu smislio je ovaj covek. Milka je prema njima tresh. Da mogu Roshen da kupujem u Srbiji, kupovao bih svaki dan. Iako coveka svrstavaju u oligarhe, on je svoj uspeh sam izvajao, bez poluga vlasti, drzave, kriminala, mecasnih radnji. Radujem se jer se nadam sa njim da ce zaista doci do preporoda Ukrajinske drzave i naroda.

Turista

pre 9 godina

Isti scenario kao kada je u Srbiji izabrana pro-eu vlada Zorana - srpske patriote se pobunile i krenule da krive zapad usa - radije bi prodavali benzin po ulicama Beograda nego da imaju sredjenu drzavu. Vi koji podrzavate Rusiju, zelim vam najbolje sa Vucicem i Dacicem. Neverovatno je kako bilo ko moze da podrzava Putinovu agresiju i strategiju. Ukrajina ima pravo da bira svoju buducnost, zar ne. Ako vam se zapad ne svidja, vidite da Srbija nikad ne postane deo eu, i prestanite drugima da dajete savete. Vecina informisanog demokratskog sveta je uzasnuta ruskom agresorskom politikom i propagandom, ali Srbija izgleda i to velika vecina izgleda nasela (barem po vecini komentara na ovaj clanak). Sta je to rusija vama dala da ste toliko zaslepljeni?

Informbiro

pre 9 godina

(Srdjina skola, 25. maj 2014 21:06)

Ovo kao da su ti nacaLJnik KGB-a za Srbiju kamarad Resetnjikov i devocka Guskova napisali komentar .
Sta kazes izbori nelegitimni, ali ti je referendum na Krimu legitiman i referendum u istocnoj Ukrajini , gde su 99% glasova ZA.
Dokle mozete da idete sa spinovanjima i lazima prosto da covek ne poveruje , ali je dobro sve ovo da gradjani Srbije vide rusku Udbasku petu kolonu u Srbiji i da cuju sta imate da kazete i dokle mislite da idete.
I jos se potpisujes sa Srdjina skola , aludiras na pokojnog Srdju Popovica , velikog borca za istinu u Srbiji.
Ne potpisujes se ti slucajno vec dva meseca na forumima sa tim nickom.

Za koji mesec ces isto ovako kuckati komentare nazivajuci ruski narod pogrdnim imenima kada ruski narod uzme stvar u svoje ruke i krene za zvanican sastanak sa KGB-om.

A tebi i tvojima iz pete kolone ne preostaje nista drugo nego da penite na forumima sve dok se ne budu uskoro otvorila dosijea UDBE , pa onda ...otom potom.

Ana-bg

pre 9 godina

... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 22:01)

Naravno da imam dobro pamcenje, cim sam ti odgovorila na komentar.
Samo ne vidim tvoj odgovor kojeg ocigledno nemas , vec pateticno pominjes poplavu u Srbiji i tragediju koja nas je zadesila, sto je sramno od tebe.
Ali od vas rusofila koji vise volite tudju zemlju Rusiju nego svoju Srbiju, drugo se i ne ocekuje.
Procitani ste odavno svi u Srbiji, kao sto vas je i ukrajinski narod procitao.
Sta bi voleo, da nas je progutala poplava i tragedija ?
Sram te bilo.

Ana-bg

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.
To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.
Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.
Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?
Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.

Ruskogovorjashchii

pre 9 godina

"A zašto niste napisali koji je procenat izlaznosti? Koliko ja znam ne prelazi 20 procenata. Jaka legitimnost..."

ЦИК: Явка на выборах составила 60% - http://gordonua.com/news/election2014/CIK-YAvka-na-vyborah-sostavila-60-24267.html

Pedja

pre 9 godina

Zdravko, zaboravio si da napises da je gotovo celokupno okruzenje Putina JEVREJSKOG POREKLA, gotovo svi njegovi tajkuni i kagebeovci su Jevreji. Zasto ? Odgovor je jednostavan. Jevreji su najsposobniji i najpametniji narod na planeti Zemlji, a sposobnost i pamet idu u oba pravca. Idu prema dobroti i prema zlu. Hitler je bio polu Jevrejin, napustio je njegovu majku, a ona se udala za Nemca, nisam siguran da li je bila trudna ili se Adolf vec rodio pre nego sto se udala. Otud potice njegova patoloska mrznja prema Jevrejima. Jevreji su , kao narod, dali najvece svetske naucnike, umetnike i humaniste, na jednj strani, dok su na drugoj, dali neke od najvecih genija zla, a najveci je verovatno bio Staljinov ubica br.1 i covek koji je likvidirao i samog Staljina - L. Berija.

Sapke

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mutna voda, 25. maj 2014 21:37)

Ne bi verovao kakvog sve cveca ima u bozijoj basti!

Markoni

pre 9 godina

Ko cita izmedju redova procitace da se Putin jos pre izbora dogovorio sa Porosenkom da se situacija smiri, sacuva integritet Ukrajine (bez Krima naravno), a da Ukrajina zauzvrat ne udje u NATO. Situacija se otprilike vraca na status pre Majdana sa jednom razlikom sto ce nove vlasti u Ukrajini znati sta ih ceka ako ponove naprave nagli zaokret ka NATO. Nece biti federalizacije Ukrajine, ali ce Donbas kroz nesto duzi proces pregovora dobiti posebni vid autonomije koji ce im omoguciti blize veze sa Rusijom. Nazalost tenzije ce ostati i dalje visoke a ekonomska situacija se nece popraviti ni sa eventualnim pocetkom evrointegracija.

Mirko

pre 9 godina

Gde bese kandidat opozicije?
Sad presednik Ukrajine ima bar podrsku 20% gradjana. Pre toga je bila 0%. On jeste legalni presednik Ukrajine ali ne i legitimni.
Kako dalje?
Nemam pojma!

misko

pre 9 godina

samo radi informacije, takozvani fasisti (desni sektor i svoboda) su dobili, 2.6%, a svi pro-rusi su vikali da je cela Ukrajina fasistka, sad malo razmislite o cemu pricate

mia

pre 9 godina

@Turista:
Sve neacno govorite. Prvo, Zapad nam nist isto nije dao tako da nema razloga da stajemo na tu stranu. Stavise, ocrnili su nas, dok su teroriste i bagru u nekim drugim drzavama podrzavali. Tu doijate prvu jedinicu.
Dalje, koji to ceo svet ne podrzava rusku agresorsku politiku? CNN i BBC? vidite, ja citam strane medije svaki dan (engleski, francuski i ruske na engelskom) i citam komentare. Nemacki ne znam nazalost, ali cujem od drugih da se vecina Nemaca protivi osudi Rusije. Britanci preko 50% su realni. Amerikance ne bih da komentarisem jer su nebitni za ovaj deo price, ovo je Evropa i oni su od pre par dana istisnuti. Poslovni fforum u Petogradu prosle nedelje: francuzi, Britanci, Nemci dosli, Indijci, Skandinavci, svi zivi osim Amera. Exxon poslao nekog direktora da potpsie ugovor sa Rosneftom (sa covekom koji je na listi sankcija) jer im je BELA KUCA ZABRANILA DA IDU U RUSIJU!Francuzi izjavili da oni sa Rusijom moraju da proegovaraju i da Ukrajina mora da saradjuje sa RU i EU. Znaci promenili stav prosle nedelje skroz. I sta sad vi hocete da kazete? NEmci i Francuzi smatraju da je vaznija saradnja sa Rusijom nego americke pretnje i to je poruka koja je od naroda i biznisa dosla politicarima.Prosla nedelja prelomna. Ko to sad osudjue Rusiju? A bunch of politicians u EU koji su morali da slusaju SAD do nedavno. Zapamtite da se geopoliticka slika sveta promenila 2013/2014 i verujem da ce Evropa da stane u svoju zastitu protiv pogubnih pritisaka SAD-a.

Dusan

pre 9 godina

(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

ovde jedino Vi nemate pojma gospodine.... jer taj pro EU blok nije dobio vise od 12% glasova... toliko o tome....

Chocolac

pre 9 godina

Jos kao mali sam mastao da zivim u zemlji u kojoj je na vlasti "kralj cokolade". Svi podviznici ministri od "eurokrema". Eto jedne takve zemlje iz snova, odoh tamo da ostarim...

Pedja

pre 9 godina

Zivela slobodna Ukrajina !!! Nadajmo se da je ovo kraj crvenog KGB banditizma u Ukrajini i da ce ovo biti pocetak kraja istog u Srbiji. Ne mozemo mi biti crna rupa Evrope, Evropa to jednostavno nece dozvoliti.

Gospodin iz Srbije

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.

Sada ukrajinsko rukovodstvo koje ima pun legitimitet ceka tezak posao, da napravi pravnu drzavu i zavede red na celoj teritoriji Ukrajine i da bandite sa barikada privede pravdi.

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.

misko

pre 9 godina

narod je stvorio revoluciju i izbacio lopova i ruskog spijuna, narod je glasao i proglasio, zao mi je vasih rusa ali se vec povlace u svoje jazbine

nenad t

pre 9 godina

Čestitam na pobedi, a narodu demokratski izbor predsednika.
Posebno poverenje uliva to što nije izabran sa 90 i kusur procenata...
Ne znam zašto su ovakvi ostali komentari - možda to govori o nama...

Ana-bg

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.
To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.
Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.
Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?
Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.

Turista

pre 9 godina

Isti scenario kao kada je u Srbiji izabrana pro-eu vlada Zorana - srpske patriote se pobunile i krenule da krive zapad usa - radije bi prodavali benzin po ulicama Beograda nego da imaju sredjenu drzavu. Vi koji podrzavate Rusiju, zelim vam najbolje sa Vucicem i Dacicem. Neverovatno je kako bilo ko moze da podrzava Putinovu agresiju i strategiju. Ukrajina ima pravo da bira svoju buducnost, zar ne. Ako vam se zapad ne svidja, vidite da Srbija nikad ne postane deo eu, i prestanite drugima da dajete savete. Vecina informisanog demokratskog sveta je uzasnuta ruskom agresorskom politikom i propagandom, ali Srbija izgleda i to velika vecina izgleda nasela (barem po vecini komentara na ovaj clanak). Sta je to rusija vama dala da ste toliko zaslepljeni?

Ana-bg

pre 9 godina

... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 22:01)

Naravno da imam dobro pamcenje, cim sam ti odgovorila na komentar.
Samo ne vidim tvoj odgovor kojeg ocigledno nemas , vec pateticno pominjes poplavu u Srbiji i tragediju koja nas je zadesila, sto je sramno od tebe.
Ali od vas rusofila koji vise volite tudju zemlju Rusiju nego svoju Srbiju, drugo se i ne ocekuje.
Procitani ste odavno svi u Srbiji, kao sto vas je i ukrajinski narod procitao.
Sta bi voleo, da nas je progutala poplava i tragedija ?
Sram te bilo.

Informbiro

pre 9 godina

(Srdjina skola, 25. maj 2014 21:06)

Ovo kao da su ti nacaLJnik KGB-a za Srbiju kamarad Resetnjikov i devocka Guskova napisali komentar .
Sta kazes izbori nelegitimni, ali ti je referendum na Krimu legitiman i referendum u istocnoj Ukrajini , gde su 99% glasova ZA.
Dokle mozete da idete sa spinovanjima i lazima prosto da covek ne poveruje , ali je dobro sve ovo da gradjani Srbije vide rusku Udbasku petu kolonu u Srbiji i da cuju sta imate da kazete i dokle mislite da idete.
I jos se potpisujes sa Srdjina skola , aludiras na pokojnog Srdju Popovica , velikog borca za istinu u Srbiji.
Ne potpisujes se ti slucajno vec dva meseca na forumima sa tim nickom.

Za koji mesec ces isto ovako kuckati komentare nazivajuci ruski narod pogrdnim imenima kada ruski narod uzme stvar u svoje ruke i krene za zvanican sastanak sa KGB-om.

A tebi i tvojima iz pete kolone ne preostaje nista drugo nego da penite na forumima sve dok se ne budu uskoro otvorila dosijea UDBE , pa onda ...otom potom.

Adam

pre 9 godina

Pozdravljam! Najbolje bombone na svetu smislio je ovaj covek. Milka je prema njima tresh. Da mogu Roshen da kupujem u Srbiji, kupovao bih svaki dan. Iako coveka svrstavaju u oligarhe, on je svoj uspeh sam izvajao, bez poluga vlasti, drzave, kriminala, mecasnih radnji. Radujem se jer se nadam sa njim da ce zaista doci do preporoda Ukrajinske drzave i naroda.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Путин и Русија тренутно мијењају тактику. Окренули су се према Кини да би обезбједили нормално функционисање стубова своје привреде - Гаспрома и Росњефта. То ће им омогућити да уцјењују ЕУ и Украјину са гасом. Зато је и Путин најавио признавање данашњих предсједничких избора јер ће том истом предсједнику 1. јуна ииспоставити све рачуне које ови неће моћи никако ријешити. То би на дужи временски рок требало да доведе до унутрашњег урушавања, ИМПЛОЗИЈЕ Украјине. Значи, умјесто ЕКСПЛОЗИЈЕ - тенкова и напада, тренутно се иде на лагано мрвљење нациста из Кијева и Лавова...
Нажалост, то значи да ћемо ми у Србији и Републици Српској причекати на своју слободу, коју смо на руском таласу могли изборити. Путин и Москва су и биће уз нас, али је јасно да смо тренутно ван фокуса и домашаја руске спољне политике. Поготово док су у Србији (али и Бугарској) на власти слуге ЕУ.

Vladimir Pula

pre 9 godina

@Za 44 minuta i brojanje i rezultati, svaka cast. Nego, videh medju posmatracima i Madlen Olbrajt. Mora da je pripomogla u brojanju.
(sasa, 25. maj 2014 19:45)

Ovo su izlazne ankete Sasa, lijepo je objašnjeno u članku. To je uobičajena praksa, tako je bilo i za ova dva zadnja referenduma u Ukrajini, tako je bilo i na vašim zadnjim izborima. 5 minuta poslje se znalo ko je pobjedio.
Ovdje je stvar jos jasnija s obzirom na apsolutnost pobjede.

Bojan

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!

Zdravko

pre 9 godina

YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)
Stvarno si vise dosadan, o tvom boravku u Donjecku, ja takodje imam bar 50-ak boravaka u Ukrajini (Kijev, Harkov, Lavov, Uzgorod, Donjeck, Ivano Frankivsk, Ternopolj....)sto mogu potvrditi na vise nacina i ne potenciram stalno na tome a uopste nemam takvo misljenje kao ti. Kritikujes da je Porosenko Jevrejin (jel je to za tebe nesto lose?). U pravu si jeste on jevrejin, kao sto je i Jacenjuk, kao i Timosenkova....
Isto tako moras znati da je i tvoj ljubljeni Putin isto to, kao sto je bio i Lenjin, Lav Trocki, Boris Spaski, Gari Kasparov, sadasnji ministar Lavrov, Roman Abramovich, gotovo cela estrada a da ne nabrajam jos sadasnjih i bivsih ministra iz prosle vlade.
Stvarno vise dosta sa tvojom demagogijom.

Molim vas da mi objavite komentar

Stanko

pre 9 godina

Угледној кући као Б92 прва вест је требала да буде да су ослобођени новинари стигли у Русију и описали шта им се дешавало.
Ово за Порошенка се знало унапред.

Nikola

pre 9 godina

Ko god da pobedi bice covek Zapada tako da je svejedno ko ce pobediti. Na zalost doci ce im na vlast covek koji je milijarder zahvaljujuci tome sto ne mari za ljude nego samo za profit. Isto ce biti i kad dodje na vlast. Bice marioneta Zapada.

AlekS

pre 9 godina

Ukrajinskom narodu cestitam pobedu kao i novom predsedniku Porosenku.
Ovim izbornim rezultatom i ogromnom vecinom ukrajinski narod se definitivno oslobodio boljsevicke KGB okupacije Ukrajine i jasno su rekli na izborima gde zele da idu , a to je ka EU i dalje od KGB-ovaca.
...

KGB je podvio rep povlacenjem vojske sa granica Ukrajine i izjavom da ce priznati rezultate izbora, jer su videli da se ekonomija policijske Gasprom drzave urusava ubrzanim intenzitetom.
Ni reziranom svinjarijom u istocnoj Ukrajini boljsevicki KGB nije uspeo da napravi totalni haos u Ukrajini, vec su samo malo kupili vreme i produzili nasilan opstanak na vlasti u Rusiji.

Sada ostaje da ruski narod krene stopama svoje ukrajinske brace i da zbaci boljsevicki KGB sa vlasti u Rusiji i oslobodi se boljsevicke okupacije Rusije koja traje vec punih sto godina jos od davne 1917-e godine, kako bi i ruski narod dobio pravnu drzavu za kojom cezne vec punih sto godina.

Naravno domaci rusofili nece priznati rezultate izbora niti propast KGB politike , ali ni ovaj forum ne bi bio toliko interesantan bez komentara rusofilskih mozgova.
(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

E moj gospodine, da znas malo ruski znao bi da ce se NOVOROSIJA prostirati do Dnjestra i da Ukrajina nece vise imati more niti ce se graniciti sa Rusijom.

Ruskogovorjashchii

pre 9 godina

"A zašto niste napisali koji je procenat izlaznosti? Koliko ja znam ne prelazi 20 procenata. Jaka legitimnost..."

ЦИК: Явка на выборах составила 60% - http://gordonua.com/news/election2014/CIK-YAvka-na-vyborah-sostavila-60-24267.html

Pedja

pre 9 godina

Zdravko, zaboravio si da napises da je gotovo celokupno okruzenje Putina JEVREJSKOG POREKLA, gotovo svi njegovi tajkuni i kagebeovci su Jevreji. Zasto ? Odgovor je jednostavan. Jevreji su najsposobniji i najpametniji narod na planeti Zemlji, a sposobnost i pamet idu u oba pravca. Idu prema dobroti i prema zlu. Hitler je bio polu Jevrejin, napustio je njegovu majku, a ona se udala za Nemca, nisam siguran da li je bila trudna ili se Adolf vec rodio pre nego sto se udala. Otud potice njegova patoloska mrznja prema Jevrejima. Jevreji su , kao narod, dali najvece svetske naucnike, umetnike i humaniste, na jednj strani, dok su na drugoj, dali neke od najvecih genija zla, a najveci je verovatno bio Staljinov ubica br.1 i covek koji je likvidirao i samog Staljina - L. Berija.

izbruka se demokratija

pre 9 godina

Prvo bokser, koji uopste nije Ukrajinac, pa sad ovaj proglasio pobedu, a niti se zna koliko je ljudi izaslo ni kad su prebrojali glasove.
Izbrukase se i EU i USA sa Ukrajinom posteno.

Mutna voda

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.

Marko

pre 9 godina

Dakle, ništa se nije promenilo. Kao da izbori nisu ni održani. Porošenko nastavlja politiku Turčinova. Dokaz više da su postupci Rusije i jugoistoka Ukrajine bili ispravni. Što se tiče Krima, bolje mu je da se navikne, jer tu ne može ama baš ništa da uradi. Ne može ni da trepne povodom toga.

A što se tiče "povlačenja" Rusa, i to je pravi potez. Za razliku od Krima (oko 2 miliona ljudi), Nova Rusija je nešto drugo, ona već sada okuplja oko 7 miliona, a verovatno će da okupi još više. Ukrajina nikada neće moći da pošalje toliko vojske i plaćenika da ih poraze. Nemaju ni para, ni hleba, ni vojske za to. A sanduci već stižu u Kijev. A granica sa Rusijom je dovoljno velika da ima mnogo rupa.

Gasni i drugi problemi učiniće Ukrajinu gladnom i nestabilnom vrlo brzo. Priče da se Rusija okrenula Kini zbog sankcija su nebulozne, mene više interesuje gde će EU da nabavi tih "tričavih" 30% gasa, ako Rusi zavrnu slavinu. I po kojoj ceni.

I konačno, niko i dalje ne sluša ili ne želi da čuje Putinova upozorenja oko crvenih linija za Rusiju. Kad se ta linija pređe, očekujte instalacije ruskih vojnih resursa na interesantnim mestima. Ko može recimo da garantuje da Rusi neće ući u neku Baltičku zemlju i postaviti nuklearke ili recimo u Poljsku. Ko će to da im odgovori adekvatno i čime, a da oni ne mogu to da spreče. Da ne spominjemo Kubu, Venecuelu, Tartus u Siriji, Nikaragvu. Ili recimo da zatvore ulaz u Crno more (ima načina za to, verujte).

deda milojko

pre 9 godina

Ovde lud zbunjenog... mislio sam da ne moze biti gore od naseg scenarija..ali kod njih je haos. Demokratski izbori ali deo Ukrajine nije mogao da glasa, ustvari deo Ukrajine koji nije za EU vladu nije mogao da glasa. Hahaa strava, bas demokratski, ali prava US demokratija. Strasno.

Homo politicus

pre 9 godina

Ovo su mozda legalni izbori ali legitimni sigurno nisu. Porosenko je predsednik isto onoliko koliko je i Lukasenko. Jedino federalizacija moze da spase Ukrajinu. Krim je zavrsena stvar to je valjda i ovim neofasistma jasno.

Ivan

pre 9 godina

Moje skromno mišljenje je da, ma koliko to ukrajinski zvaničnici hteli da nametnu, ovi izbori nikako ne mogu biti legitimni! Ne treba nikako zaboraviti kakvo je bezvlašće i strahovlada harala Ukrajinom nakon nasilnog antiustavnog svrgavanja poslednjeg legitimnog predsednika Ukrajine, Viktora Janukoviča! Strahoviti teror i strahovlada koja je izbila nakon njegovog svrgavanja, veliki pritisak na sve neistomišljenike, brutalni udar na Ruski jezik u Ukrajini, udar na celo rusko govorno područje u toj zemlji, zatim, strahoviti teror i ubistva mnogih "antimajdanovskih" istaknutih političara i javnih ličnosti koje nisu podržavale "majdanovce", dakle nasilje i jedna opšta strahovlada nikako ne ide u prilog da bi se moglo reći da su ovi izbori regularni! To svi koji su upućeni u ovu situaciju znaju da Ukrajina od momenta svrgavanja Janukoviča prestaje da bude država svih svojih građana! Zato je rezultat toga otcepljenje Krima, Rusija se opravdano morala umešati kako bi zaštitila svoje sunarodnike koji su ugroženi tim nasiljem tamo! Ali, po meni, ima i jedna svetla tačka u ovim izborima: Konačno je g-đa Julija Timošenko i sama uvidela da je ukrajinski narod NEĆE!! Jako jako mi je drago da je najzad otišla u političku istoriju! Sada, ako ukrajinci misle da makar malo budu demokratska država nakon ovih izbora, trebalo bi da je SMESTA stave ponovo na optuženičku klupu radi pljačke zvoje države i velike korupcije kojoj je oduvek i bila okružena!

Zoran

pre 9 godina

Pobeda Porošenka u Ukrajini je kao kada bi u Srbiji na izborima pobedio Bogoljub Karić ili Miroslav Mišković... Otuda i razumem ove naše obožavaoce Zapada što se toliko raduju, to je njihov modus vivendi... Mada, mnogi i ne razumeju zašto su za ono zašta jesu...

Srdjina skola

pre 9 godina

Nedemokratski rezim krije podatke o izlaznosti kao zmija noge. U najgusce naseljenoj regiji istocne Evrope (Donbasu 4,5 mil stanovnika ) izbori nisu odrzani u 97% izbornih jedinica ( u ostalih 3% pod kontrolom rezimske paravojske je izlaznost=statisticka greska),u Lugansku ( 2,5 mil ) , Krimu ( 2,4 mil ) i Sevastopolju ( 0,5 mil) nije glasao NI JEDAN COVEK , u Harkovskoj oblasti je izaslo 34% a 66% je bojkotovalo ali su mnogi ljudi izlazili da na listicu napisu "fasizam nece proci" , " izbori bez izbora " ... pa ce biti zanimljivo videti broj nevazecih listica. U Hersonskoj oblasti je zapaljeno benzinom glasacko mesto i u toj oblasti su nastale fotografije glasackih kutija sa pod konac poredjanim glasackim listicima : http://www.mycity-military.com/imgs3/223155_175128401_202745_original.jpg

Na birackim mestima u Kijevu je izlaznost bila tako velika da su rezimski mediji kacili fotku sa referenduma za stvaranje DNR i prikazivali kako narod ceka u kilometarskim kolonama da glasa : http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/ref_7.jpg?itok=R6FqPg85

Uglavnom , nakon neustavnog puca , unistenja demokratije,slobode medija i zatvaranja 40 TV/radio/novinskih kuca , prebijanja poslanika,sudija,tuzilaca,predsednickih kandidata , novinara i masovnog ubistva u Odesi,Mariopolju,Kramatorsku,Krasnoarmejsku ... nedemokratski rezim je nasao novu zabavu koji polovina gradjana UKR bojkotuje a na istoku 100% gradjana ne pokazuje interesovanje za izbore u susednoj zemlji

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Што се тиче излазности у Доњетску на председничке изборе 0,00% је изашло!!!! На данашњем митингу је било више људи него што је гласали у Харковској области! Толико о демократским изборима !!! Онај наш Неле Карајлић је геније ( надреална телевизија) , само да га је пустити и превести на Руски и Украински језик овим народу би било све јасно!!! Фарса до фарсе али з режији ЦИА!

nedeljko

pre 9 godina

niko u evropskim medijima ne iznosi podatak da je izlaznost oko 18% u ukrajini. da li je to cenzura? veoma bitan podatak koji se precutkuje. da li evropa tone u medijski mrak

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

В.Д. председник Украине Баптиста, овај сада Порошенко (Валдхајм) Јеврејин , они бивши комунисти!!! Хоће ли неки православац доћи на власт у 45-милионској православној Украјини!?! Уз дужно поштовање Јеврејима и баптистима!
(YALTA Donjetsk Beograd, 25. maj 2014 21:17)

Janukovich je bio predstavnik "pravoslavnog KGB-a" tj da budem jasniji nevernik koji se maskirao kao pravoslavac, isto kako se maskira i KGB druzina u Rusiji.To je sve procitano odavno, te KGB agenture po crkvama , KGB-ovci maskirani u popove i vladike i slicno.Dobio si novog proevropskog predsednika treba da slavis ili su ti drazi maskirani KGB-ovci cim kuckas ovakve komentare.Prethodnih dva meseca si kuckao komentare kako ukrajinski narod hoce Janukovica i KGB, "izvestavao" nas sa lica mesta , sta bi sada?Ukrajinski narod je rekao sta ima danas na izborima i sta misli o KGB-u.
(Ana-bg, 25. maj 2014 21:38)


... Одлично памћење господине или госпођо АНА-бг! Само разлика имеђу мене и вас је што ви седите у поплављеној Србији где ту трагедију користе за пропаганду у корист Запада, а ја седим у Доњетску и гледам пропаганду против Русије (нисам русофил)! Ја користим мој мозак и очи. Историја каже нису успели Швеђани ни њихов Густав, Наполеон, Хитлер...!

Rdule

pre 9 godina

I po cemu je ovaj milijarder bolji od Janukovica koga su nelegitimno skidali sa vlasti krvlju na majdanu? Ne, to je bilo samo da se skine sa vlasti covek koji je prihvatio sporazum sa Rusijom i zacepio ka istoku, a ne ka EU.

jack

pre 9 godina

Milijarder Porošenko nije nova ličnost u korumpiranoj Ukrajini i neće odvratiti Ruse od otcepljenja. On će biti predsednik zapadnog dela nekadašnje Ukrajine i vodiće ih u "Evropu" tj. višedecenisko tavorenje u ništavilu još gore nego u Srbiji i Turskoj. Za to vreme velikog istorijskog čekanja Porošenko će se obogatiti više od Bila Gejtsa a narod zapadne Ukrajine ostaće bez gaća. Istok Ukrajine neće to već želi život odmah i treba to poštovati. U Ukrajini se zapadni i istočni deo već ponašaju kao dva posebna naroda i to treba takodje poštovati. Ne verujem da je moguće nametanje volje zapadnog naroda istočnom jer to samo produbljuje sukobe.
Sukobi i nasilje će trajati sve dok se Veliki Lutkar ne umori i shvati da tako ne može naškoditi Rusiji.

Srdjina skola

pre 9 godina

@ Informbiro

Igraj se na forumu B-92 ili e-novine sa tvojim drustvom " statisticka greska na izborima " i zaobidji normalne ljude sa tim paranojama.
U Donbasu i Lugansku je izaslo 85% biraca od kojih je 92% glasalo za stvaranje nezavisne drzave. Ako NY Times laze da su ljudi cekali u kilometarskim redovima ,da nikada ni na jednim izborima u UKR na istoku nije zabelezena slicna izlaznost i da je referendum bio praznik demokratije onda lazem i ja.
Nedemokratski rezim je nakon uvodjenja Ukrajine u medijski mrak i nakon gasenja 40 TV/radio i novinskih kuca uspeo da animira jedva 35-40% biraca a kada se oduzmu oni koji su na glasackom listicku upisivali " fasizam nece proci " , " izbori bez izbora " , " sloboda istoku " i koji su glasali za Dzedaje,Dart Vejdera i ostale cirkusante onda ispadne da je nedemokratski rezim uspeo da animira 25% glasaca iako kontrolise 100% informacija koje se serviraju tim ljudima. Za nick sam se dvoumio izmedju Vehabije iz NP koji je otisao da obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i izmedju ovog nick-a koji sam odabrao jer je ipak ovaj izabrani nick poznatiji po zlocinu da zarad USAID donacija obucava ljude da ruse demokratski izabranu vlast i unistavaju ustav svoje zemlje.
P.S. Ni Indijana Dzons ne bi pronasao informaciju o procentu izlaznosti na danasnjim izborima ali je siurno da u LNR/DNR/Krimu i Sevastopolju ( ukupno 9,5 mil ljudi ) niko nije ucestvovao u ovoj egzibiciji nedemokratskog rezima Ukrajine.

noname

pre 9 godina

Zar je moguće da u slobodnim i nadasve demokratskim medijima koji sami kroje svoju uređivačku politiku, bez miješanja stranog faktora, ne bude objavljen procenat izlaznosti birača na isto tako demokratske i fer izbore u Ukrajini, podržane od strane slobodarskog, demokratskog i poštenog Zapada, koji se ni na koji način nije miješao u izborni proces?
Možda je to bila samo štamparska greška.

Kurta i Murta

pre 9 godina

Skinuše jednog bogataša, da bi ustoličili novog. Sve što se dalje dešava sa Zapadnom Ukrajinom zaslužili su sami. Kakav god nastavak sledi,a ni u kom slučaju nije ružičast, nadam se da će novi predsednik ove divne slovenske zemlje ipak pokušati da razmišlja i svojom glavom. NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA!

Bikan

pre 9 godina

Pa zar taj nema najvise fabrika bas u Rusiji? Pa on ce morati da saradjuje sa Putinom, nego svi predhodni...
On je podrzavao 'pobunu' ali cini mi se to je samo da bih doslo do prevremenih izbora???

Srdjina skola

pre 9 godina

Ne , ovi iz UKR CIK-a su za Gebelsa male bebe !

Naravno prvo ide ogroman naslov " izlaznost oko 60% " a onda na kraju sitno napisu da se radi o Ukrajini bez Donbasa , Luganska , Krima i Sevastopolja.
Znaci po njima je oko 60% gradjana ostatka Ukrajine ( ne racunajuci 9,5 mil gradjana Donbasa,Luganska,Krima i Sevastopolja ) glasalo na izborima a 40% gradjana je bojkotovalo. Zanimljivo ce biti kada prikazu broj nevazecih listica .
Valjda racunaju da niko nece skapirati da je na ukupnoj teritoriji onoga sta oni smatraju ukrajinom glasalo 30-tak% upisanih biraca ili mozda stvarno oni vise ne gledaju Lugansku i Donjecku oblast kao deo UKR ? Krim je odavno gotova prica !

По состоянию на 20:00 cредняя явка на выборах президента Украины составила около 60%. По данным Центризбиркома, поступила информация по явке избирателей в 11 территориальных избирательных округах из Львовской, Закарпатской, Запорожской, Одесской, Харьковской, Днепропетровской, Полтавской и Кировоградской областей, сообщили в эфире Hromadske TV.
http://vesti.ua/strana/53473-v-cik-soobwili-o-60-javke-na-vyborah-prezidenta

mare

pre 9 godina

"Porošenko (48), tajkun poznat kao "kralj čokolade" i vlasnik popularnog TV kanala, fabrike automobila i brodogradilišta..."


Ma nista vise ne bih dodao...

Defense of the Ancients

pre 9 godina

Kladim se da bih bio u stanju da bez greške napišem saopštenje u ime SAD i EU: izbori su bili demokratski, pozdravlja se izbor naroda Ukrajine i traži od svih strana, posebno Rusije, da saradjuju sa novoizabranim predsednikom, bla, bla, bla, bla... Čudo je ova demokratija, merena interesima SAD !!!
(Bojan, 25. maj 2014 20:00)

Ne razumem sto se potrisete pa zar mislite da je gotovo sa nekim izborima . Pa i Janukovic je bio legalno izabran pa gde je sada . Nista se ovim ne resava istok zemlje se odvojio i samo nato ga moze vratiti u sastav Ukrajine a to se barem za jos 50 godina nece desiti . Ono sto ce se desiti je isporucivanje racuna za gas , pa neka ucena , pa onda mozda i zavrtanje slavine za nekih 5 meseca . Kada narod ogladni posto izgleda nije jos toliko gladan sledi mozda jos neka revolucija nikad se ne zna mnogo je to velika zemlja da sa jadnim budzetom koji ima njihova vlada moze da zavede mir .

Dosta propagande

pre 9 godina

@ Ruskogovorjashchii

U podnaslovu linka koji si ostavio i napisao da je izlaznost 60% stoji da se radi o regionima gde je bilo moguce sprovesti izbore. CIk je izgleda zvanicno otpisao Donbas,Lugansk i Krim jer racunajuci tamosnje birace ukupna izlaznost nije presla 30%

realnost

pre 9 godina

neka mu neko odstampa ekonomsku istoriju srbije od 2000 do 2014 i neka mu da mu bude ekspoze. nema da omasi ni jedno slovo..to je zapadni sistem porobljavanja..

tajkunizam

pre 9 godina

Kad ce jednom svetla reflektora da se zadrze na metode preko noci bogacenja ovih postkomunistickih tajkuna? Ovo narocito iz razloga sto se radi o jedinstvenom fenomenu u citavoj ljudskoj istoriji.

Ernesto

pre 9 godina

Drzavu ne vodi pametni nego bogati. Ko zna ko je ovaj i za koga ce da radi (kao ne znam).

Danasnja demokratija nije vladavina naroda, vec davanje legitimiteta ubacivanjem listica u glasacku kutiju nekome da te uz tvoju dozvolu laze, manipulise i potkrada. Vladavina naroda je nesto sasvim drugo.

popeye

pre 9 godina

@Gospodin iz Srbije
Бољи си од Нушића, сит се насмејах. Не, чекај, он није писао фантастику!?

misko

pre 9 godina

samo radi informacije, takozvani fasisti (desni sektor i svoboda) su dobili, 2.6%, a svi pro-rusi su vikali da je cela Ukrajina fasistka, sad malo razmislite o cemu pricate

Srbslav

pre 9 godina

kako serete sa komentarima,ne znate ni u svojoj kuci red da uvedete,a hteli bi da vodite svetsu politiku. Ko imalo razmislja glavom video bi da je Ukrajina samo koletaralna steta,oni se tu pitaju kao sto smo se i mi pitali za raspad Yu.

Mirko

pre 9 godina

Gde bese kandidat opozicije?
Sad presednik Ukrajine ima bar podrsku 20% gradjana. Pre toga je bila 0%. On jeste legalni presednik Ukrajine ali ne i legitimni.
Kako dalje?
Nemam pojma!

Sapke

pre 9 godina

Što više čitam komentare, sve sam ubeđeniji da su ovi nato bot komentatori plaćeni, nemoguće je da su toliko zaluđeni pa da ovo rade za džabe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mutna voda, 25. maj 2014 21:37)

Ne bi verovao kakvog sve cveca ima u bozijoj basti!

mia

pre 9 godina

@Turista:
Sve neacno govorite. Prvo, Zapad nam nist isto nije dao tako da nema razloga da stajemo na tu stranu. Stavise, ocrnili su nas, dok su teroriste i bagru u nekim drugim drzavama podrzavali. Tu doijate prvu jedinicu.
Dalje, koji to ceo svet ne podrzava rusku agresorsku politiku? CNN i BBC? vidite, ja citam strane medije svaki dan (engleski, francuski i ruske na engelskom) i citam komentare. Nemacki ne znam nazalost, ali cujem od drugih da se vecina Nemaca protivi osudi Rusije. Britanci preko 50% su realni. Amerikance ne bih da komentarisem jer su nebitni za ovaj deo price, ovo je Evropa i oni su od pre par dana istisnuti. Poslovni fforum u Petogradu prosle nedelje: francuzi, Britanci, Nemci dosli, Indijci, Skandinavci, svi zivi osim Amera. Exxon poslao nekog direktora da potpsie ugovor sa Rosneftom (sa covekom koji je na listi sankcija) jer im je BELA KUCA ZABRANILA DA IDU U RUSIJU!Francuzi izjavili da oni sa Rusijom moraju da proegovaraju i da Ukrajina mora da saradjuje sa RU i EU. Znaci promenili stav prosle nedelje skroz. I sta sad vi hocete da kazete? NEmci i Francuzi smatraju da je vaznija saradnja sa Rusijom nego americke pretnje i to je poruka koja je od naroda i biznisa dosla politicarima.Prosla nedelja prelomna. Ko to sad osudjue Rusiju? A bunch of politicians u EU koji su morali da slusaju SAD do nedavno. Zapamtite da se geopoliticka slika sveta promenila 2013/2014 i verujem da ce Evropa da stane u svoju zastitu protiv pogubnih pritisaka SAD-a.

Chocolac

pre 9 godina

Jos kao mali sam mastao da zivim u zemlji u kojoj je na vlasti "kralj cokolade". Svi podviznici ministri od "eurokrema". Eto jedne takve zemlje iz snova, odoh tamo da ostarim...

Markoni

pre 9 godina

Ko cita izmedju redova procitace da se Putin jos pre izbora dogovorio sa Porosenkom da se situacija smiri, sacuva integritet Ukrajine (bez Krima naravno), a da Ukrajina zauzvrat ne udje u NATO. Situacija se otprilike vraca na status pre Majdana sa jednom razlikom sto ce nove vlasti u Ukrajini znati sta ih ceka ako ponove naprave nagli zaokret ka NATO. Nece biti federalizacije Ukrajine, ali ce Donbas kroz nesto duzi proces pregovora dobiti posebni vid autonomije koji ce im omoguciti blize veze sa Rusijom. Nazalost tenzije ce ostati i dalje visoke a ekonomska situacija se nece popraviti ni sa eventualnim pocetkom evrointegracija.

Dusan

pre 9 godina

(Gospodin iz Srbije, 25. maj 2014 20:53)

ovde jedino Vi nemate pojma gospodine.... jer taj pro EU blok nije dobio vise od 12% glasova... toliko o tome....