Petak, 23.05.2014.

16:11

Sa starim dozvolama vozićemo do 2017.

Izvor: B92

Sa starim dozvolama voziæemo do 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Binary

pre 9 godina

@hm: Ko te pita na koju adresu ti se vodi auto i vozac? Ja 3 godina vozim auto koji se vodi na mog druga iz Nisa a ja zivim u skroz drugom gradu. Nemam cak ni ovlascenje za njega... Kad me zaustave, kazem samo da sam kupio auto od rodjaka ako me pitaju. Jedino za van zemlje mi treba ovlascenje, ali sa tim autom ne idem van, tako da, ne interesuje me ni prenos ni adresa ni ovlascenje. U svakom slucaju ako posumljaju, oni provere u centrali, kad vide da nije prijavljen kao kradjen, moraju da vas puste. Danas svako od svakog pozajmljuje auto, bitno je da imate saobracajnu i vasu vozacku i vozi, ko te pita!

AMG

pre 9 godina

Moja stara vozacka dozvola je sa rokom vazenja do 2019. Ne vidim razlog zasto bih je menjao za novu i opet platio istu. Smesne su mi price o "neodgovornim" gradjanima, pre bih rekao da je sa druge strane ona stara ako prodje prodje...uzdajuci se u neinformisanost naroda.

Hm

pre 9 godina

Meni stara dozvola vazi do 2019. ali ipak sam predao pre 2 dana za novu, jer se stara totalno raspadala (drzim je u plasticnim koricama i slika se skroz prebacila na njih, a tamo gde treba da bude sluka ostala mrlja :D, plus se pocepala po ivicama), a ovo me samo poteralo da konacno je zamenim. Jedino mi zao, ako moram da vadim ponovo medjunarodnu jer sam je prosle godine izvadio.

Pitanje za upucene, ako se promeni mesto prebivalista, da li mora da se menja vozacka dozvola (saobracajna dozvola mora, to znam), posto vidim kod caleta ne pise adresa na toj novoj dozvoli, a on se preselio pre mesec dana?

Zoki

pre 9 godina

Разумем коментаре оних који су поштујући закон променили возачке дозволе пре него што им истиче важност, али идеја да се документи мењају о трошку грађана, пре истека њихове важности је безобразлук. И то без обзира да ли се предвиђена замена врши 2014. или 2017. године.
Приликом издавања возачке дозволе, ви сте држави платили одређен износ, а за узврат добили документ одређених карактеристика, укључујући и рок важности. Уколико држава на своју руку скраћује рок важности тог документа - онда би требала да врати део новца који је узела од грађана, или да им да одговарајући попуст приликом замене. Ако сте нпр. платили дозволу која важи 10 година 1000 динара, а принуђени сте да је мењате 3 године пре истека важности, треба да врате 3000 динара.
Међутим, не постоји рационалан разлог да се документи за домаћу употребу мењају пре истека важности. Ако некоме треба дозвола за путовање у иностранство, нека вади међународну дозволу или ту нову дозволу, ако ће му она бизи довољна за путовање.

draganica

pre 9 godina

Ali ovi što se nadaju da plastična važi u inostranstvu.. idite na sajt ministarstva spoljnih poslova, pa pogledajte sa kojim državama IMAMO sporazum o priznavanju dozvole! Sa Grčkom, recimo, nemamo. Nama se policajac u SUP-u smejao kad smo pitali, ali mom bratu su Makedonci tražili. I to samo jednom za 15 godina!

Alexa089

pre 9 godina

(Covek, 23. maj 2014 16:58)

Druze nisi magarac,ali pazi npr moja stara(papirna) dozvola vazi do 2018,znaci validna je,sa pecatom itd i sad neko se setio da ona od tog i tog meseca te i te godine ne vazi vise,ma paz molim te? Sto da ne vazi? Sta sam je ja sam nacrtao,sam je uzeo u Kambodzi? Ja se slazem da treba promeniti,ali TEK PO ISTEKU, kao tablice sto smo menjali. Dozvole menjati po isteku,ko hoce ranije ok,ko nece nek menja kad mu istekne i to je to. A da se ne lazemo,taksica od 500 ili koliko vec dinara,puta broj dozvola = popunjavanje budzeta i sisanje GRADJANA koji su vec platili izdavanje stare dozvole koja vazi do 2018 u mom slucaju.

vozac

pre 9 godina

Ko hoce van Srbije da vozi auto, neka izvadi novu (ako i uopste EU uslovljava tako nesto). Meni je ova drzava izdala papirnu dozvolu jos 2010.god. tako da mi apsolutno ne pada na pamet da trosim i vreme i novac do 2020.god. Imam preca posla.

Kremirana Radmila

pre 9 godina

Ali moja dozvola vazi do 2019, ko ce da mi nadoknadi ove dve godine (2017-2019), jer sam, naime, platio za dozvolu koja vazi u periodu od 2009-2019 tj. deset godine, nije u redu da jedna strana menja uslove bilo kakvog poslovanja samo zato sto ima monopol vlasti, pa shodno tome pozeli da menja stvari zbog ovoga ili onoga. Naravno, mozete da kazete: ali ova garnitura je vasa legalna vlast, koja ima prava na to. Iskreno, garniture se menjaju stalno. Bez obzira, molim vas drzite se racionalnog, a to je da mi se doda onoliko koliko mi fali do isteka sadasnjeg perioda u naredni period dozvole i svi srecni a niko izigran.
JEL TREBA DA CRTAM....

Ваша прича је оправдање за јавашлук

pre 9 godina

(dejan, 24. maj 2014 10:38)

Грешиш. Држави нам је у онаквом стању у каквом су њени грађани. Ви јесте неодговорни али је држава неодговорнија. Хтели су да уведу фискалне касе таксистима и шта се десило? Штрајк. Исто то се десило и са адвокатима. Шта мислиш да кренем да штрајкујем што морам да купим гориво уместо да само станем на пумпу и наточим пун резервоар? Рећи ћеш да мешам бабе и жабе али само покушавам да објасним да реда мора да буде и да држава мора да стане иза својих одлука. Ја сам извадио нову зато што ми је стара истекла али бих је свеједно заменио. То што пропусте у одбрани од поплава покушава да замаскира јефтиним популизмом је друга ствар.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Poucen prethodnim primerima, kada sam na vreme radio stvari koje su rekli da treba (i placao - tv pretplata, kazne za parkiranje itd.), sada sam se pravio lud, i eto, zamenicu dozvolu 2016, kada bude isteklo 10 god.

sx

pre 9 godina

Treba da vozačka dozvola i chipovana lična karta budu spojene. Kazna za neposedovanje vozačke dozvole iako osoba ima položen vozački ispit je besmislena, jer policajac može preko centra da odmah dobije tu informaciju.

Radovan

pre 9 godina

Stare papirnate dozvole su u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Plastikaneri nisu u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Svugde u svetu možeš da voziš sa papirnatom dozvolom, sem u Evropi.

ice9

pre 10 godina

I dalje ne kapiram kako neko moze da nosi sa sobom onaj blok 5 od vozacke, u celom svetu je najnormalnija stvar biometrijska vozacka samo kod nas dobijete partijsku knjizucu roze boje, strasno.

sale

pre 9 godina

Ovo je samo otimanje para od vozača. Zašto ne bi moja stara vozačka dozvola važila do datuma naznačenog u njoj, a onda da je zamenim????? Recimo moja stara važi do 2020. godine???? Sramota.

JJ

pre 9 godina

Kada zapucate preko granice sa starom dozvolom, videćete...…..
(Tibor, 24. maj 2014 07:54)

Ako ti iko u inostranstvu bude tražio vozačku to će biti MVD koju izdaje AMSS. Ne vredi ni biometrijska.

Magarac koji je u sredu podneo zahtev za zamenu dozvole

pre 10 godina

Još jedan primer kako država zafrkava narod. O ovome se priča već mesecima! Zašto jedan list papira nije mogao na vreme da se provuče kroz sistem, nego se čeka zadnji čas? Koliko je ljudi u ovoj besparaci nepotrebno zamenilo važeću vozačku dozvolu?

dejan

pre 10 godina

@Covek To što u starim vozačkim dozvolama piše do kad važe i što država pokušava da na mufte uzme novac od naroda, ne znači da smo mi koji nismo hteli da menjamo dozvole neodgovorni.

sumadinac

pre 10 godina

citam sve Vase komentare i slazem se sa njima. Ujedno se i ja pitam da li ove komentare citaju oni koji odluke, zakone i podzakone donose. Ceo zivot ispadam budala sto radim na vreme i po zakonu. Placam racune na vreme, placam kiriju na vreme a svi ostali koji ne placaju nista prolaze isto ili bolje od mene.

Dosljak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...
(Mozak, 23. maj 2014 19:25)

Nema to veze do kada sta vazi u ovoj drzavi, meni je plinski atest vazio do 2016 pa sam morao vaditi novi.

kameni

pre 10 godina

bas se nekako osecam kao magarac...ja se drzim onoga u zivotu da ako je nesto receno da treba do odredjenog datuma onda treba. Ako je zakonom odredjen rok onda tu nema sta da se raspravlja. Kada ce ova drzava nauciti da se pridrzava zakona!

placam i struju

pre 10 godina

Kao posten gradjanin, verujuci u informacije i zakone, zamenio sam dozvolu pre 20 dana. Inace, SCG papirna dozvola mi je isticala 2016.
Molim nadlezne da me obaveste gde i kada da dodjem za refuundaciju troskova.

Stefan

pre 10 godina

drzava je produzila rok jer milion neodgovrnih poput vas nisu zamenili te dozvole, svi u svetu imaju nove dozvole i ne vazi stare dozvole od papircine nigde u civilizovanom svetu.

aleksandar

pre 10 godina

Ja sam ponovo bio odgovoran. Ali ovoga puta prema sebi pa nisam zamenio dozvolu. Razlog vise je bio sto bih onda morao da menjam i medjunarodnu (koja iako je prakticno samo prevod ne vazi koliko i njen original).

Nele

pre 10 godina

I meni su "ukrali" dve godine ali mi nije zao jer sam staru dozvolu zamenio jer je odvratan dokument oblikovan jos pre 40-50 godina. Ovo za magarcenje naroda stoji ali mi smo zemlja prevaranata a drzava je najveci medju nama.

toni

pre 10 godina

Ja nisam naseo pa promenio vozacku. Promenio sam je zato sto sada kosta 1600din a 2017. ce da kosta minimalno 3600 ako ne i vise a plate ne idu gore. Pozdrav.

Petar

pre 10 godina

@Covek
"Zasto se uvek povladjuje neodgovornima i zasto uvek kada poslusam drzavu ispadnem magarac?"

Zato što sve radiš po automatizmu i slepo veruješ onome što ti se kaže.

Dokument koji je izdala država (ili neki državni organ) važi onoliko koliko na njemu piše da važi. Uvek je tako bilo i biće.

Sve izmene zakona koje ne uvažavaju ovu činjenicu su samo pokušaji da se narudu uzme novac na nelegalan način. To je ono konobarsko - APP ( ako prođe, prođe ).

Mozak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...

Aleksa

pre 10 godina

Ovo je moguće samo u banana republikama. Ko će od reketaša da mi vrati pare za bespotrebni trošak. Stara vozačka je bila važeća do 2018.? Banditi nesposobni!

Лошми

pre 10 godina

Важно да сте направили панику ,и насамарили поштен и одговоран народ да промени дозволе...

prokletnici

pre 10 godina

Hoce li ova drzava stati iza neke svoje odluke,ili se svi pravilnici,zakoni,podakti, i slicno moraju menjati tri,cetiri puta dok se ne pronadje onaj pravi.?Bez obzira ,koji je pravilnik bolji(za mene licno ovaj novi je prakticniji jer ce se time smanjiti guzve na salterima),ko ce da odgovara za taj prvi pravilnik.Gde je ODGOVORNOST?Zasto neko ima pravo na greske bez posledica?

Лошми

pre 10 godina

Важно да сте направили панику ,и насамарили поштен и одговоран народ да промени дозволе...

Mozak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...

prokletnici

pre 10 godina

Hoce li ova drzava stati iza neke svoje odluke,ili se svi pravilnici,zakoni,podakti, i slicno moraju menjati tri,cetiri puta dok se ne pronadje onaj pravi.?Bez obzira ,koji je pravilnik bolji(za mene licno ovaj novi je prakticniji jer ce se time smanjiti guzve na salterima),ko ce da odgovara za taj prvi pravilnik.Gde je ODGOVORNOST?Zasto neko ima pravo na greske bez posledica?

Petar

pre 10 godina

@Covek
"Zasto se uvek povladjuje neodgovornima i zasto uvek kada poslusam drzavu ispadnem magarac?"

Zato što sve radiš po automatizmu i slepo veruješ onome što ti se kaže.

Dokument koji je izdala država (ili neki državni organ) važi onoliko koliko na njemu piše da važi. Uvek je tako bilo i biće.

Sve izmene zakona koje ne uvažavaju ovu činjenicu su samo pokušaji da se narudu uzme novac na nelegalan način. To je ono konobarsko - APP ( ako prođe, prođe ).

dejan

pre 10 godina

@Covek To što u starim vozačkim dozvolama piše do kad važe i što država pokušava da na mufte uzme novac od naroda, ne znači da smo mi koji nismo hteli da menjamo dozvole neodgovorni.

sumadinac

pre 10 godina

citam sve Vase komentare i slazem se sa njima. Ujedno se i ja pitam da li ove komentare citaju oni koji odluke, zakone i podzakone donose. Ceo zivot ispadam budala sto radim na vreme i po zakonu. Placam racune na vreme, placam kiriju na vreme a svi ostali koji ne placaju nista prolaze isto ili bolje od mene.

placam i struju

pre 10 godina

Kao posten gradjanin, verujuci u informacije i zakone, zamenio sam dozvolu pre 20 dana. Inace, SCG papirna dozvola mi je isticala 2016.
Molim nadlezne da me obaveste gde i kada da dodjem za refuundaciju troskova.

Alexa089

pre 9 godina

(Covek, 23. maj 2014 16:58)

Druze nisi magarac,ali pazi npr moja stara(papirna) dozvola vazi do 2018,znaci validna je,sa pecatom itd i sad neko se setio da ona od tog i tog meseca te i te godine ne vazi vise,ma paz molim te? Sto da ne vazi? Sta sam je ja sam nacrtao,sam je uzeo u Kambodzi? Ja se slazem da treba promeniti,ali TEK PO ISTEKU, kao tablice sto smo menjali. Dozvole menjati po isteku,ko hoce ranije ok,ko nece nek menja kad mu istekne i to je to. A da se ne lazemo,taksica od 500 ili koliko vec dinara,puta broj dozvola = popunjavanje budzeta i sisanje GRADJANA koji su vec platili izdavanje stare dozvole koja vazi do 2018 u mom slucaju.

Magarac koji je u sredu podneo zahtev za zamenu dozvole

pre 10 godina

Još jedan primer kako država zafrkava narod. O ovome se priča već mesecima! Zašto jedan list papira nije mogao na vreme da se provuče kroz sistem, nego se čeka zadnji čas? Koliko je ljudi u ovoj besparaci nepotrebno zamenilo važeću vozačku dozvolu?

Dosljak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...
(Mozak, 23. maj 2014 19:25)

Nema to veze do kada sta vazi u ovoj drzavi, meni je plinski atest vazio do 2016 pa sam morao vaditi novi.

Nele

pre 10 godina

I meni su "ukrali" dve godine ali mi nije zao jer sam staru dozvolu zamenio jer je odvratan dokument oblikovan jos pre 40-50 godina. Ovo za magarcenje naroda stoji ali mi smo zemlja prevaranata a drzava je najveci medju nama.

Zoki

pre 9 godina

Разумем коментаре оних који су поштујући закон променили возачке дозволе пре него што им истиче важност, али идеја да се документи мењају о трошку грађана, пре истека њихове важности је безобразлук. И то без обзира да ли се предвиђена замена врши 2014. или 2017. године.
Приликом издавања возачке дозволе, ви сте држави платили одређен износ, а за узврат добили документ одређених карактеристика, укључујући и рок важности. Уколико држава на своју руку скраћује рок важности тог документа - онда би требала да врати део новца који је узела од грађана, или да им да одговарајући попуст приликом замене. Ако сте нпр. платили дозволу која важи 10 година 1000 динара, а принуђени сте да је мењате 3 године пре истека важности, треба да врате 3000 динара.
Међутим, не постоји рационалан разлог да се документи за домаћу употребу мењају пре истека важности. Ако некоме треба дозвола за путовање у иностранство, нека вади међународну дозволу или ту нову дозволу, ако ће му она бизи довољна за путовање.

Aleksa

pre 10 godina

Ovo je moguće samo u banana republikama. Ko će od reketaša da mi vrati pare za bespotrebni trošak. Stara vozačka je bila važeća do 2018.? Banditi nesposobni!

sx

pre 9 godina

Treba da vozačka dozvola i chipovana lična karta budu spojene. Kazna za neposedovanje vozačke dozvole iako osoba ima položen vozački ispit je besmislena, jer policajac može preko centra da odmah dobije tu informaciju.

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Poucen prethodnim primerima, kada sam na vreme radio stvari koje su rekli da treba (i placao - tv pretplata, kazne za parkiranje itd.), sada sam se pravio lud, i eto, zamenicu dozvolu 2016, kada bude isteklo 10 god.

Kremirana Radmila

pre 9 godina

Ali moja dozvola vazi do 2019, ko ce da mi nadoknadi ove dve godine (2017-2019), jer sam, naime, platio za dozvolu koja vazi u periodu od 2009-2019 tj. deset godine, nije u redu da jedna strana menja uslove bilo kakvog poslovanja samo zato sto ima monopol vlasti, pa shodno tome pozeli da menja stvari zbog ovoga ili onoga. Naravno, mozete da kazete: ali ova garnitura je vasa legalna vlast, koja ima prava na to. Iskreno, garniture se menjaju stalno. Bez obzira, molim vas drzite se racionalnog, a to je da mi se doda onoliko koliko mi fali do isteka sadasnjeg perioda u naredni period dozvole i svi srecni a niko izigran.
JEL TREBA DA CRTAM....

AMG

pre 9 godina

Moja stara vozacka dozvola je sa rokom vazenja do 2019. Ne vidim razlog zasto bih je menjao za novu i opet platio istu. Smesne su mi price o "neodgovornim" gradjanima, pre bih rekao da je sa druge strane ona stara ako prodje prodje...uzdajuci se u neinformisanost naroda.

Ваша прича је оправдање за јавашлук

pre 9 godina

(dejan, 24. maj 2014 10:38)

Грешиш. Држави нам је у онаквом стању у каквом су њени грађани. Ви јесте неодговорни али је држава неодговорнија. Хтели су да уведу фискалне касе таксистима и шта се десило? Штрајк. Исто то се десило и са адвокатима. Шта мислиш да кренем да штрајкујем што морам да купим гориво уместо да само станем на пумпу и наточим пун резервоар? Рећи ћеш да мешам бабе и жабе али само покушавам да објасним да реда мора да буде и да држава мора да стане иза својих одлука. Ја сам извадио нову зато што ми је стара истекла али бих је свеједно заменио. То што пропусте у одбрани од поплава покушава да замаскира јефтиним популизмом је друга ствар.

kameni

pre 10 godina

bas se nekako osecam kao magarac...ja se drzim onoga u zivotu da ako je nesto receno da treba do odredjenog datuma onda treba. Ako je zakonom odredjen rok onda tu nema sta da se raspravlja. Kada ce ova drzava nauciti da se pridrzava zakona!

JJ

pre 9 godina

Kada zapucate preko granice sa starom dozvolom, videćete...…..
(Tibor, 24. maj 2014 07:54)

Ako ti iko u inostranstvu bude tražio vozačku to će biti MVD koju izdaje AMSS. Ne vredi ni biometrijska.

aleksandar

pre 10 godina

Ja sam ponovo bio odgovoran. Ali ovoga puta prema sebi pa nisam zamenio dozvolu. Razlog vise je bio sto bih onda morao da menjam i medjunarodnu (koja iako je prakticno samo prevod ne vazi koliko i njen original).

toni

pre 10 godina

Ja nisam naseo pa promenio vozacku. Promenio sam je zato sto sada kosta 1600din a 2017. ce da kosta minimalno 3600 ako ne i vise a plate ne idu gore. Pozdrav.

sale

pre 9 godina

Ovo je samo otimanje para od vozača. Zašto ne bi moja stara vozačka dozvola važila do datuma naznačenog u njoj, a onda da je zamenim????? Recimo moja stara važi do 2020. godine???? Sramota.

vozac

pre 9 godina

Ko hoce van Srbije da vozi auto, neka izvadi novu (ako i uopste EU uslovljava tako nesto). Meni je ova drzava izdala papirnu dozvolu jos 2010.god. tako da mi apsolutno ne pada na pamet da trosim i vreme i novac do 2020.god. Imam preca posla.

draganica

pre 9 godina

Ali ovi što se nadaju da plastična važi u inostranstvu.. idite na sajt ministarstva spoljnih poslova, pa pogledajte sa kojim državama IMAMO sporazum o priznavanju dozvole! Sa Grčkom, recimo, nemamo. Nama se policajac u SUP-u smejao kad smo pitali, ali mom bratu su Makedonci tražili. I to samo jednom za 15 godina!

Radovan

pre 9 godina

Stare papirnate dozvole su u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Plastikaneri nisu u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Svugde u svetu možeš da voziš sa papirnatom dozvolom, sem u Evropi.

Stefan

pre 10 godina

drzava je produzila rok jer milion neodgovrnih poput vas nisu zamenili te dozvole, svi u svetu imaju nove dozvole i ne vazi stare dozvole od papircine nigde u civilizovanom svetu.

ice9

pre 10 godina

I dalje ne kapiram kako neko moze da nosi sa sobom onaj blok 5 od vozacke, u celom svetu je najnormalnija stvar biometrijska vozacka samo kod nas dobijete partijsku knjizucu roze boje, strasno.

Binary

pre 9 godina

@hm: Ko te pita na koju adresu ti se vodi auto i vozac? Ja 3 godina vozim auto koji se vodi na mog druga iz Nisa a ja zivim u skroz drugom gradu. Nemam cak ni ovlascenje za njega... Kad me zaustave, kazem samo da sam kupio auto od rodjaka ako me pitaju. Jedino za van zemlje mi treba ovlascenje, ali sa tim autom ne idem van, tako da, ne interesuje me ni prenos ni adresa ni ovlascenje. U svakom slucaju ako posumljaju, oni provere u centrali, kad vide da nije prijavljen kao kradjen, moraju da vas puste. Danas svako od svakog pozajmljuje auto, bitno je da imate saobracajnu i vasu vozacku i vozi, ko te pita!

Hm

pre 9 godina

Meni stara dozvola vazi do 2019. ali ipak sam predao pre 2 dana za novu, jer se stara totalno raspadala (drzim je u plasticnim koricama i slika se skroz prebacila na njih, a tamo gde treba da bude sluka ostala mrlja :D, plus se pocepala po ivicama), a ovo me samo poteralo da konacno je zamenim. Jedino mi zao, ako moram da vadim ponovo medjunarodnu jer sam je prosle godine izvadio.

Pitanje za upucene, ako se promeni mesto prebivalista, da li mora da se menja vozacka dozvola (saobracajna dozvola mora, to znam), posto vidim kod caleta ne pise adresa na toj novoj dozvoli, a on se preselio pre mesec dana?

Stefan

pre 10 godina

drzava je produzila rok jer milion neodgovrnih poput vas nisu zamenili te dozvole, svi u svetu imaju nove dozvole i ne vazi stare dozvole od papircine nigde u civilizovanom svetu.

ice9

pre 10 godina

I dalje ne kapiram kako neko moze da nosi sa sobom onaj blok 5 od vozacke, u celom svetu je najnormalnija stvar biometrijska vozacka samo kod nas dobijete partijsku knjizucu roze boje, strasno.

Mozak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...

Лошми

pre 10 godina

Важно да сте направили панику ,и насамарили поштен и одговоран народ да промени дозволе...

toni

pre 10 godina

Ja nisam naseo pa promenio vozacku. Promenio sam je zato sto sada kosta 1600din a 2017. ce da kosta minimalno 3600 ako ne i vise a plate ne idu gore. Pozdrav.

Petar

pre 10 godina

@Covek
"Zasto se uvek povladjuje neodgovornima i zasto uvek kada poslusam drzavu ispadnem magarac?"

Zato što sve radiš po automatizmu i slepo veruješ onome što ti se kaže.

Dokument koji je izdala država (ili neki državni organ) važi onoliko koliko na njemu piše da važi. Uvek je tako bilo i biće.

Sve izmene zakona koje ne uvažavaju ovu činjenicu su samo pokušaji da se narudu uzme novac na nelegalan način. To je ono konobarsko - APP ( ako prođe, prođe ).

placam i struju

pre 10 godina

Kao posten gradjanin, verujuci u informacije i zakone, zamenio sam dozvolu pre 20 dana. Inace, SCG papirna dozvola mi je isticala 2016.
Molim nadlezne da me obaveste gde i kada da dodjem za refuundaciju troskova.

Ваша прича је оправдање за јавашлук

pre 9 godina

(dejan, 24. maj 2014 10:38)

Грешиш. Држави нам је у онаквом стању у каквом су њени грађани. Ви јесте неодговорни али је држава неодговорнија. Хтели су да уведу фискалне касе таксистима и шта се десило? Штрајк. Исто то се десило и са адвокатима. Шта мислиш да кренем да штрајкујем што морам да купим гориво уместо да само станем на пумпу и наточим пун резервоар? Рећи ћеш да мешам бабе и жабе али само покушавам да објасним да реда мора да буде и да држава мора да стане иза својих одлука. Ја сам извадио нову зато што ми је стара истекла али бих је свеједно заменио. То што пропусте у одбрани од поплава покушава да замаскира јефтиним популизмом је друга ствар.

Aleksa

pre 10 godina

Ovo je moguće samo u banana republikama. Ko će od reketaša da mi vrati pare za bespotrebni trošak. Stara vozačka je bila važeća do 2018.? Banditi nesposobni!

kameni

pre 10 godina

bas se nekako osecam kao magarac...ja se drzim onoga u zivotu da ako je nesto receno da treba do odredjenog datuma onda treba. Ako je zakonom odredjen rok onda tu nema sta da se raspravlja. Kada ce ova drzava nauciti da se pridrzava zakona!

JJ

pre 9 godina

Kada zapucate preko granice sa starom dozvolom, videćete...…..
(Tibor, 24. maj 2014 07:54)

Ako ti iko u inostranstvu bude tražio vozačku to će biti MVD koju izdaje AMSS. Ne vredi ni biometrijska.

Binary

pre 9 godina

@hm: Ko te pita na koju adresu ti se vodi auto i vozac? Ja 3 godina vozim auto koji se vodi na mog druga iz Nisa a ja zivim u skroz drugom gradu. Nemam cak ni ovlascenje za njega... Kad me zaustave, kazem samo da sam kupio auto od rodjaka ako me pitaju. Jedino za van zemlje mi treba ovlascenje, ali sa tim autom ne idem van, tako da, ne interesuje me ni prenos ni adresa ni ovlascenje. U svakom slucaju ako posumljaju, oni provere u centrali, kad vide da nije prijavljen kao kradjen, moraju da vas puste. Danas svako od svakog pozajmljuje auto, bitno je da imate saobracajnu i vasu vozacku i vozi, ko te pita!

prokletnici

pre 10 godina

Hoce li ova drzava stati iza neke svoje odluke,ili se svi pravilnici,zakoni,podakti, i slicno moraju menjati tri,cetiri puta dok se ne pronadje onaj pravi.?Bez obzira ,koji je pravilnik bolji(za mene licno ovaj novi je prakticniji jer ce se time smanjiti guzve na salterima),ko ce da odgovara za taj prvi pravilnik.Gde je ODGOVORNOST?Zasto neko ima pravo na greske bez posledica?

Nele

pre 10 godina

I meni su "ukrali" dve godine ali mi nije zao jer sam staru dozvolu zamenio jer je odvratan dokument oblikovan jos pre 40-50 godina. Ovo za magarcenje naroda stoji ali mi smo zemlja prevaranata a drzava je najveci medju nama.

Kremirana Radmila

pre 9 godina

Ali moja dozvola vazi do 2019, ko ce da mi nadoknadi ove dve godine (2017-2019), jer sam, naime, platio za dozvolu koja vazi u periodu od 2009-2019 tj. deset godine, nije u redu da jedna strana menja uslove bilo kakvog poslovanja samo zato sto ima monopol vlasti, pa shodno tome pozeli da menja stvari zbog ovoga ili onoga. Naravno, mozete da kazete: ali ova garnitura je vasa legalna vlast, koja ima prava na to. Iskreno, garniture se menjaju stalno. Bez obzira, molim vas drzite se racionalnog, a to je da mi se doda onoliko koliko mi fali do isteka sadasnjeg perioda u naredni period dozvole i svi srecni a niko izigran.
JEL TREBA DA CRTAM....

sale

pre 9 godina

Ovo je samo otimanje para od vozača. Zašto ne bi moja stara vozačka dozvola važila do datuma naznačenog u njoj, a onda da je zamenim????? Recimo moja stara važi do 2020. godine???? Sramota.

Radovan

pre 9 godina

Stare papirnate dozvole su u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Plastikaneri nisu u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom.
Svugde u svetu možeš da voziš sa papirnatom dozvolom, sem u Evropi.

Alexa089

pre 9 godina

(Covek, 23. maj 2014 16:58)

Druze nisi magarac,ali pazi npr moja stara(papirna) dozvola vazi do 2018,znaci validna je,sa pecatom itd i sad neko se setio da ona od tog i tog meseca te i te godine ne vazi vise,ma paz molim te? Sto da ne vazi? Sta sam je ja sam nacrtao,sam je uzeo u Kambodzi? Ja se slazem da treba promeniti,ali TEK PO ISTEKU, kao tablice sto smo menjali. Dozvole menjati po isteku,ko hoce ranije ok,ko nece nek menja kad mu istekne i to je to. A da se ne lazemo,taksica od 500 ili koliko vec dinara,puta broj dozvola = popunjavanje budzeta i sisanje GRADJANA koji su vec platili izdavanje stare dozvole koja vazi do 2018 u mom slucaju.

AMG

pre 9 godina

Moja stara vozacka dozvola je sa rokom vazenja do 2019. Ne vidim razlog zasto bih je menjao za novu i opet platio istu. Smesne su mi price o "neodgovornim" gradjanima, pre bih rekao da je sa druge strane ona stara ako prodje prodje...uzdajuci se u neinformisanost naroda.

Magarac koji je u sredu podneo zahtev za zamenu dozvole

pre 10 godina

Još jedan primer kako država zafrkava narod. O ovome se priča već mesecima! Zašto jedan list papira nije mogao na vreme da se provuče kroz sistem, nego se čeka zadnji čas? Koliko je ljudi u ovoj besparaci nepotrebno zamenilo važeću vozačku dozvolu?

dejan

pre 10 godina

@Covek To što u starim vozačkim dozvolama piše do kad važe i što država pokušava da na mufte uzme novac od naroda, ne znači da smo mi koji nismo hteli da menjamo dozvole neodgovorni.

sx

pre 9 godina

Treba da vozačka dozvola i chipovana lična karta budu spojene. Kazna za neposedovanje vozačke dozvole iako osoba ima položen vozački ispit je besmislena, jer policajac može preko centra da odmah dobije tu informaciju.

vozac

pre 9 godina

Ko hoce van Srbije da vozi auto, neka izvadi novu (ako i uopste EU uslovljava tako nesto). Meni je ova drzava izdala papirnu dozvolu jos 2010.god. tako da mi apsolutno ne pada na pamet da trosim i vreme i novac do 2020.god. Imam preca posla.

Hm

pre 9 godina

Meni stara dozvola vazi do 2019. ali ipak sam predao pre 2 dana za novu, jer se stara totalno raspadala (drzim je u plasticnim koricama i slika se skroz prebacila na njih, a tamo gde treba da bude sluka ostala mrlja :D, plus se pocepala po ivicama), a ovo me samo poteralo da konacno je zamenim. Jedino mi zao, ako moram da vadim ponovo medjunarodnu jer sam je prosle godine izvadio.

Pitanje za upucene, ako se promeni mesto prebivalista, da li mora da se menja vozacka dozvola (saobracajna dozvola mora, to znam), posto vidim kod caleta ne pise adresa na toj novoj dozvoli, a on se preselio pre mesec dana?

Dosljak

pre 10 godina

Ima onih koji su naseli na prve vesti i pojurili da vade nove dozvole. Ja sam pogledao svoju, procitao do kada vazi i saznao datum prestanka vazenja dokumenta. Dovidjenja i prijatno...
(Mozak, 23. maj 2014 19:25)

Nema to veze do kada sta vazi u ovoj drzavi, meni je plinski atest vazio do 2016 pa sam morao vaditi novi.

Zoki

pre 9 godina

Разумем коментаре оних који су поштујући закон променили возачке дозволе пре него што им истиче важност, али идеја да се документи мењају о трошку грађана, пре истека њихове важности је безобразлук. И то без обзира да ли се предвиђена замена врши 2014. или 2017. године.
Приликом издавања возачке дозволе, ви сте држави платили одређен износ, а за узврат добили документ одређених карактеристика, укључујући и рок важности. Уколико држава на своју руку скраћује рок важности тог документа - онда би требала да врати део новца који је узела од грађана, или да им да одговарајући попуст приликом замене. Ако сте нпр. платили дозволу која важи 10 година 1000 динара, а принуђени сте да је мењате 3 године пре истека важности, треба да врате 3000 динара.
Међутим, не постоји рационалан разлог да се документи за домаћу употребу мењају пре истека важности. Ако некоме треба дозвола за путовање у иностранство, нека вади међународну дозволу или ту нову дозволу, ако ће му она бизи довољна за путовање.

aleksandar

pre 10 godina

Ja sam ponovo bio odgovoran. Ali ovoga puta prema sebi pa nisam zamenio dozvolu. Razlog vise je bio sto bih onda morao da menjam i medjunarodnu (koja iako je prakticno samo prevod ne vazi koliko i njen original).

sumadinac

pre 10 godina

citam sve Vase komentare i slazem se sa njima. Ujedno se i ja pitam da li ove komentare citaju oni koji odluke, zakone i podzakone donose. Ceo zivot ispadam budala sto radim na vreme i po zakonu. Placam racune na vreme, placam kiriju na vreme a svi ostali koji ne placaju nista prolaze isto ili bolje od mene.

draganica

pre 9 godina

Ali ovi što se nadaju da plastična važi u inostranstvu.. idite na sajt ministarstva spoljnih poslova, pa pogledajte sa kojim državama IMAMO sporazum o priznavanju dozvole! Sa Grčkom, recimo, nemamo. Nama se policajac u SUP-u smejao kad smo pitali, ali mom bratu su Makedonci tražili. I to samo jednom za 15 godina!

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Poucen prethodnim primerima, kada sam na vreme radio stvari koje su rekli da treba (i placao - tv pretplata, kazne za parkiranje itd.), sada sam se pravio lud, i eto, zamenicu dozvolu 2016, kada bude isteklo 10 god.