Četvrtak, 15.05.2014.

08:57

Kardosov penal, greška sudije?

Fudbaleri Sevilje osvojili su LE, heroj je bio golman Beto, ali povela se i debata da li je sudija trebalo da ponovi penal koji je on odbranio Oskaru Kardosu.

Izvor: SO

Kardosov penal, greška sudije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 9 godina

Igrac ne sme da se zaustavi kada krene da izvede kazneni udarac, golman sme da se krece SAMO po gol liniji. To su pravila na papiru.
Ja mu ne bih dao sansu da opet izvede udarac.

mirko kojotovski

pre 9 godina

Igrac moze da stane u medjukoraku i da puca penal.Golman sme da se po liniji krece i da izadje korak od linije.Sinoc je dosao do peterca.Sudija je priznao Leverkuzenu gol gde je lopta usla sa strane i jos tragicnije nije ponovljena tekma.Ono od sinoc je mala sitnica ne dosuditi dva penala i to u finalu.Posle kao bonus ne ponovi penal.To je taj isti Nemac.E sad onako kako su pucali iz Sevilje je dokaz da golman nema nikakve sanse kod jakog suta.Kardoso je promasio penal protiv Spanije u 1/8finala sp u Africi kod 0 0.Steta onoliko sansi i pobedi losiji.Ipak na kraju nije lako doci do finala.Tu se racuna samo rezultat.

Igorr

pre 9 godina

Kardoso se, da ne kazem sta. Nikada necu shvatiti fudbalere koji zastanu pri sutiranju, a jos manje Kardosa koji je zastao dva puta. Kakav car. I sto je jos gore --- golman se vec opredelio za svoju desnu stranu i samo sto nije pao. Naginjao je na desno, a Kardoso upravo tamo sutirao. Prvo sam mislio da ceka golmana da padne desno, a on da sutne u levo jer dobri suteri i igraci to mogu, a ovaj..

:)

pre 9 godina

Pre nego sto se zaletis, odlucis gde sztiras i zaletis se jako i sto snaznije sutnes u to mesto. Prosto. Nema cupkanja i premisljanja, kad je sutnes, golman da je ne vidi.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Zare from Nis,
E, jel nie previse Benfica osvojila, idi na len pa pogledaj. Finalisti, semifinalisti dobivaju poneki srebreni tanjiric posle ceremonie. Tanjiric se nedaje pri festi jer ga nisi osvojio vec si porazen.
Pogledaj lenk i reci mi "jel Benfica ravna MU, Celticu, Rangersu, Liverpoolu, Barsi i Realu!
https://www.google.se/search?q=fc+benfica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MMVzU4brM-SGyQO8_4HQAw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=657#q=fc+benfica+throphy+room&tbm=isch&facrc=_&imgdii=nl6rgyGVvfmosM%3A%3BaxsgC7a8HrPiHM%3Bnl6rgyGVvfmosM%3A&imgrc=nl6rgyGVvfmosM%253A%3BrpEKQLh_tHOp3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fmedia%252Fclub%252Fachievements%252Ftacas.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fpage.php%253F54%3B370%3B178

Gospodin dzukela

pre 9 godina

@ljubomorni...necu,lepse mi nesto da navijam za Rusiju i Brazil.vodka i tange,meni dovoljno. inace Kroasani uzivajte jos malo posto je smena generacija uveliko u toku vasi ce biti tamo gde su nasi i obrnuto jako brzo,dragi mi susjedu...

Lucidni decko

pre 9 godina

Secate se utakmice Omonia-Crvena zvezda kad su bili penali koliko je bajko izletao malte ne do peterca pa sudija nije ponavljao penale..

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby i niko drugi Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Ryber Palunko

pre 9 godina

Ovo ja zovem sindrom Dragan Škrba. Krajem osamdesetih, golman sarajevskog Željezničara, specijalista za penale. On je toliko izletao, prije šuta, da je to najčešće postajala mrtva trka između njega i izvođača ko će prije stići do lopte.

Batistuta

pre 9 godina

Moje misljenje je da igraci poput Kardoza i Rodriga koji imaju srce kao zec i ne trebaju da sutaju,tacno se vidi dok prilaze lopti strah u njihovim ocima,dok ne sutne loptu pet puta zastane,ako se bojis ne treba onda ni da sutas nego daj nekom ko ima herca za to.

Vračarević

pre 9 godina

ponoviti obavezno....samo tamo je bilo još sudija pa niko nije reagovao.....valjda zato sto je i Kardoso protiv pravila dva pura zastajao !

:/

pre 9 godina

Citav mec je odsudio katastrofalno. Mnogo mi je krivo zbog Benfike i njihovog baksuzluka ili prokletstva, kako god. Na kraju, sami su krivi sto ne znaju kako se sutira penal.

tri rijeke

pre 9 godina

Budimo realni,koliko god je nama Hrvatima drago da je Sevilla pobijedila,ne mogu se oteti dojmu da je još i prije penala sudac oštetio Benficu.

Жаре фром Ниш

pre 9 godina

@Mare from Sabac
"NIE" tacno da penaldzia "NIE" bio mentalno jak i odlucan!
To sto je zastao je takcticki. Ako nisi primetio MNOGI izvodjaci penala cine isto.

richardIII

pre 9 godina

Tako im i treba kad ne znaju da sutiraju penale. Kad vidim da "fintira" golmana pa jos plasira lagano, smuci mi se. A jos oni koji gledaju u loptu kad sutiraju, a ne u golmana...igrao sam fudbal , a iz stosa na treningu branio penale. Kad igrac krene pre nego sto sutne, ja se pomerim u jednu stranu,a posto ne gledaju u mene, cesto mi sutnu pravo u ruke. Bolje nago bacanje i "citanje".A ako primis gol i onako ti niko ne zamera!

Mrmac

pre 9 godina

Golmanov zadatak je da pokusa na svaki nacin da odbrani jedanaesterac.Na sudiji je da proceni da li je to ucinio regularno i u skladu sa pravilima igre.Kod izvodjenja kaznenog udarca glavni sudija stoji u ravni sa loptom a pomocni pored gola u liniji sa istim (korner linija).Da ne duzim,glavni sudija je taj koji procenjuje regularnost izvodjenja ali ga moze ponoviti i na intervenciju pomocnog sudije koji prati kretanje golmana.Konkretno u oba slucaja golman Sevilje Beto izasao je citavih dva metra ispred gol linije a pre nego sto su igraci sutnuli loptu,sto je suprotno pravilima fudbalske igre jer se cuvar mreze sme kretati pre suta samo po liniji gola.Dakle oba odbranjena penala su debelo neregularna i sudija je morao da ih ponovi.Na kraju cudi me i da se izvodjaci odnosno igraci Benfike nisu odmah bunili mada su toliko lose sutirali da mi se cini da bi ih Beto odbranio i da je stajao na gol liniji.

nikola

pre 9 godina

Msm da svi ovi veliki poznavaoci fudbala trebaju da pogledaju kako Kardozo sutira penale. Ja ne kazem da je ovo dobar ili los nacin ali jednostavno on tako sutira. Sa puno medjukoraka. Pogledajte finale protiv Celsija i bice svima jasno da je to NJEGOV STIL. A sudiji Brihu je ovo vrv poslednji bitan mec u karijeri koji ce svirati. Zaista necuveno penal nije svirao Benfiki, igru je seckao svaki sekund, a ovaj penal je VELIKI PROPUST. Golman moze malo d izadje i to se tolerise, ali 3 METRA NE SME. Sve u svemu nezasluzena pobeda i OCAJAN SUDIJA.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Sve je bilo jasno kad je onaj kilavi Kardoso prisao lopti!
(mujcinovic salih, 15. maj 2014 10:42)
A sta to znaci kilav, pa to je bolest koja se dobija pri fizickim naporima i to nie nista za omalozavanje. Ti Salane neces nikad biti kilav jer si len i ne radis a glava ti je prazna tako da neosecas bolove nit gorke izjave. Tvoje izjave da nisu jadne i cemerne, bile bi cista diskriminacia.
jos da te upitam, sme li jedan igrac promasiti penal?
Jos da dodam, da penaldzia nie bio mentalno jak i odlucan i pri zatrku prema lopti je zastao naglo, pa tek posao opet, zelim reci da golman je uradio sve najbolje i cisto kao suza... pa da nie ispravan gol, penal bi bio ponovljen, ali pristalice benfike moraju da se tese "mala moja obolela bole".

blinkibil

pre 9 godina

Ako su izgubili, igraci Sevilje se skolski zalete 3 koraka i na 4. sutnu jako ili sacekaju da golman padne a ovi iz Benfike sitne korake,zastajkuju, pokusavaju neke finte i na kraju ne znaju sta ce i to ispadne traljavo....zaleti se krupnim normalnim koracima i na 4. koraku sutni jako i pod precku ili ako vidis da je golman pao lagano plasiraj.Ja sam za takav penal, tako su nas ucili u petlicima.Nema tu glupiranja

Владимир

pre 9 godina

Кардосо је сам грешка.
Кренуо да шутне пенал, па на самом почетку стао, као да се предомислио;
потом погледао голмана, ваљда мислио да ће овај да побегне;
онда наставио несигурним корацима ка лопти;
напокон и некако шутнуо (а видело се да најрадије не би био на том стадиону у том моменту, камоли да шутира пенал) и наравно промашио...

joca

pre 9 godina

kardoZov, i jeste bila greška
(дурантула окц, 15. maj 2014 09:06)

e nije nego je kardoSov!
ne čitaju se svi jezici po vuku.

Miroslav

pre 9 godina

kme kme kme.. Budući da ste prosvojili Benfiku u Ligi UEFA, koga ćete prisvojiti na svijetskom? (trenerzg, 15. maj 2014 09:57) Hrvatsku!! To su pokatoliceni Srbi! :)

Prorok

pre 9 godina

Kletva je davno bacena.Nema veze kako su izgubili finale.Benfika je izgubila,i to 8 finala! Zar je moguce da neko u tom portugalskom,vrhunskom,klubu ne angazuje neke poznavaoce paranormalnih fenomena i skine (ocigledno jasnu)kletvu sa Portugalaca.
p.s.
Podaci,statistika,govore mnogo kako su "perfidno"izgubili sva ostala finala.Sve za "nokat" , za jedan gol ili penali.

ljubomir

pre 9 godina

Kod oba penala je golman krenuo ranije i trebalo ih je ponoviti trojica sudija gledalo i nije reagovao ni jedan zalosno,treba im zabraniti sudjenje u evropi svim sudijama koje naprave bilo kakvu gresku na utakmici...

Mag

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.Benfika je oštećena i to mnogo
(zasatajao pa šta, 15. maj 2014 09:53)
Ne smiju ni igrači više zastajat prije udarca.

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

Pitanje nije "da li treba da se ponovi penal", vec "zasto to nije ucinjeno".
Neverovatno je da se dopusta da sudijska greska (licno ubedjenje ili sta vec, bez mogucnosti preispitivanja odluke) na ovakav nacin odlucuje ishode najvecih utakmica, pa i takmicenja.
Sigrno je da tehnologija u fudbalu nekome smeta, ali to je neka druga prica...

Labud

pre 9 godina

Da je sutnuo ko covek i pocepao mrezu, o ovome se ne bi pricalo. Drugo, takvo pravilo se sve redje primenjuje, a u finalu je van pameti. Spicu koji je van forme ne treba dati da sutira penal, vec se odluciti za stopere, ili cak i za golmana. Oni su u glavnom smireniji, a i pouzdaniji.

aleksandar

pre 9 godina

Greska, gosopodin mazic je definitvno trebalo da reaguje.
(Joca, 15. maj 2014 09:23)
sad vracam film i cudim se zasto mazic nije ponovio promasene divine penale.to ce mu ozbiljno zameriti "akademici"koji pisu istoriju oronulog stuba srpstva

estiar

pre 9 godina

Velika greska sudije za Kardosov penal, s tim sto je i on sam 2 puta zastajkivao pri izvodjenju. Ovaj drugi sto je odbranio je ok.

muljammuljam

pre 9 godina

zbog ovakvih gluposti bi promenio pravila da od zvizduka sidije golman sme da istrcava, pa nek se igrav snadje. Muka mi je od ovih igraca sto kopiraju ronalda pa kao usporavaju a ne znas da li je stao ili ne, treba mu 5 sekundi da sutne loptu a golman sve vreme treba da stoji napet na liniji...

Marex

pre 9 godina

Morao je sudija da ponovi definitivno.... Opet Spanski lobi isto kao u kosarci gde su pare tu je sve.... treba prestati gledati fudbal....

Pedja

pre 9 godina

Penali su bili OK po meni, jer ni igrac ne bi smeo da zastajkuje. Ali u regularnom delu 2 penala nisu svirana za Benfiku. Jednom je oboren igrac sa ledja, a drugi put je udarila lopta u ruku igraca Sevilje i to ruka nije bila uz telo.

Corleone

pre 9 godina

Moje mišljenje da je Kardoso trebao da "uhvati" zalet i iz trka pocepa mrežu. Gade mi se ti što zastajkuju po dva-tri puta, tako mu i treba. Inače navijao sam za Benfiku kao da moja Voša igra finale, stvarno su prokleti Portugalci.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Nije dozvoljeno ni stajanje pa ponovo kretanje koliko ja znam, pa se tolerira.
Svaka čast Sevilli na savršeno odrađenim penalima, vjerujem da su vježbali dobrano prije utakmice i da su donijeli taktičku odluku da svaki pucaju na maksimum, neobranjivo, pa ako fulaju gol fulaju, al ako je u golu nema da skine. Odlična taktika, po meni se tako i rasterete igrači- imaš odobrenje da je raspalis i ako fulas nema veze, takav je dogovor bio, plus sto protivnika to sigurno demoralizira.

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Apsolutna greska sudije, ja sam to iskonstatovao jos sinoc za vreme utakmice. Ali da se razumemo, ako se golmanima zabranjuje kretanje dok izvode penal, treba i igracima zabraniti da zastanu kod zaleta za penal. Ko ne zna da sutne penal kao npr. Hristo Stoickov (ko se seca) da smekerski u trku proceni gde ce golman, onda neka izabere ugao pa neka odapne muski. Ipak nije fudbalski gol isto sto i rukometni pa da igrac zamahne koliko hoce puta. Zao mi je Benfike, zdusno sam navijao za njih, ali izveli su dva sramotna penala, nedostojna nekog ko 20 godina trenira i igra fudbal. Seviljini penali su model kako se izvodi.

RankOne

pre 9 godina

Naravno. Meni je to bilo ocigledno i kad sam gledao u prenosu. Stavise, i kod drugog odbranjenog penala je malo izasao, ali to bi se nekako i moglo da progleda kroz prste. Ali ovo nikako.

zasatajao pa šta

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je
po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.
Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.
Benfika je oštećena i to mnogo

savio

pre 9 godina

Odmaha sam to rekao cim je penak izvden! Golman treba da stoji na liniji i prilikom suta da se odluci za koju ce stranu! Ogromna greska sudija i to za oba penala koja su odbranjena!

srbistan

pre 9 godina

ma kod oba odbranjena je izletio dva koraka napred, to mi odmah nije bilo jasno zašto ne ponavlja, ali kakve valjde sad ima kad su ovi uzeli :-P

Mare

pre 9 godina

Drago mi je kada golmani odbrane penal ovim filozofima što stanu, pa krenu, pa onda šutnu kao babe. Ima ih i u mojoj Zvezdi na žalost. Sevilja je pokazala kako se šutiraju penali. Iz sve snage i u stranu, bilo koju. Golman i ako pogodi stranu ne može da zaustavi loptu.

Deni Krejn

pre 9 godina

Ima pravo igrač da zastane, ali ne tek ispred lopte, nego pre lopte npr. metar ispred lopte. A ovo je kardinalna greška sudije. Ovaj gospodin sa se tako izrazim je u najmanju ruku navlačio za Hrvate u Beogradu.

bobo

pre 9 godina

valjda nije dozvoljeno samo da stane kad priđe lopti a ovo zastajkivanje prilikom zaleta m mnogo puta do sada dokazano škodi izvođaču penala nego golmanu

Zeljko

pre 9 godina

Ne... covek je zastao 5 puta dok nije sutnuo loptu. Dosta vise sa tim glupostima, stuni lepo odmah i kako valja, i nebitno je sta je golman uradio.

Pop ( srbija zapusena arterija )

pre 9 godina

Dakle ovaj vucic i udar na nasu inteligenciju... Ne ovo je prevrsilo svaku meru. Ocemo penal za sevilju!

Alex

pre 9 godina

To je klasican primer greske sudije koja je odlucila pobednika i to ne utakmice, već celog takmicenja. Da postoji chalenge kao u tenisu, sve bi bilo mnogo pravednije. Ali to ocito ne odgovara krupnom kapitalu u fudbalu. Tada bi uvek pobeđivao bolji, a ne skuplji.

milan

pre 9 godina

Jeste, ali takodje je i ovaj dva puta zastao prilikom zaleta. Regularan penal po meni. Tj neregularan sa obe strane. Sudija je resio da pusti, i mozda time kazni izvodjaca.

Wile E. Super Coyote

pre 9 godina

@Mare, 15. maj 2014 09:13
U Zvezdi i Partizanu i igraju babe tako da ti ono "kao" nije potrebno. :) Inace, mislim da je sudija trebao da ponovi penal, to se videlo i tokom zivog prenosa, ali mislim da nije imao "herca" to da uradi. Sto te tice ovih sto "takticki" sutiraju penale, uvek mi bude drago kada gosa odbrani penal nekom takvom "pametnjakovicu". Igraci Sevilje, svi do jednog, su pokazali kako se sutira penal. Cak i onaj Mijatov sut iz '98., gledano sa ove vremenske distance i "hladne glave", je bio dobar, ali se desava da se pogodi precka. :)

Mare

pre 9 godina

Drago mi je kada golmani odbrane penal ovim filozofima što stanu, pa krenu, pa onda šutnu kao babe. Ima ih i u mojoj Zvezdi na žalost. Sevilja je pokazala kako se šutiraju penali. Iz sve snage i u stranu, bilo koju. Golman i ako pogodi stranu ne može da zaustavi loptu.

Corleone

pre 9 godina

Moje mišljenje da je Kardoso trebao da "uhvati" zalet i iz trka pocepa mrežu. Gade mi se ti što zastajkuju po dva-tri puta, tako mu i treba. Inače navijao sam za Benfiku kao da moja Voša igra finale, stvarno su prokleti Portugalci.

milan

pre 9 godina

Jeste, ali takodje je i ovaj dva puta zastao prilikom zaleta. Regularan penal po meni. Tj neregularan sa obe strane. Sudija je resio da pusti, i mozda time kazni izvodjaca.

Zeljko

pre 9 godina

Ne... covek je zastao 5 puta dok nije sutnuo loptu. Dosta vise sa tim glupostima, stuni lepo odmah i kako valja, i nebitno je sta je golman uradio.

RankOne

pre 9 godina

Naravno. Meni je to bilo ocigledno i kad sam gledao u prenosu. Stavise, i kod drugog odbranjenog penala je malo izasao, ali to bi se nekako i moglo da progleda kroz prste. Ali ovo nikako.

srbistan

pre 9 godina

ma kod oba odbranjena je izletio dva koraka napred, to mi odmah nije bilo jasno zašto ne ponavlja, ali kakve valjde sad ima kad su ovi uzeli :-P

Wile E. Super Coyote

pre 9 godina

@Mare, 15. maj 2014 09:13
U Zvezdi i Partizanu i igraju babe tako da ti ono "kao" nije potrebno. :) Inace, mislim da je sudija trebao da ponovi penal, to se videlo i tokom zivog prenosa, ali mislim da nije imao "herca" to da uradi. Sto te tice ovih sto "takticki" sutiraju penale, uvek mi bude drago kada gosa odbrani penal nekom takvom "pametnjakovicu". Igraci Sevilje, svi do jednog, su pokazali kako se sutira penal. Cak i onaj Mijatov sut iz '98., gledano sa ove vremenske distance i "hladne glave", je bio dobar, ali se desava da se pogodi precka. :)

zasatajao pa šta

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je
po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.
Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.
Benfika je oštećena i to mnogo

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Apsolutna greska sudije, ja sam to iskonstatovao jos sinoc za vreme utakmice. Ali da se razumemo, ako se golmanima zabranjuje kretanje dok izvode penal, treba i igracima zabraniti da zastanu kod zaleta za penal. Ko ne zna da sutne penal kao npr. Hristo Stoickov (ko se seca) da smekerski u trku proceni gde ce golman, onda neka izabere ugao pa neka odapne muski. Ipak nije fudbalski gol isto sto i rukometni pa da igrac zamahne koliko hoce puta. Zao mi je Benfike, zdusno sam navijao za njih, ali izveli su dva sramotna penala, nedostojna nekog ko 20 godina trenira i igra fudbal. Seviljini penali su model kako se izvodi.

Alex

pre 9 godina

To je klasican primer greske sudije koja je odlucila pobednika i to ne utakmice, već celog takmicenja. Da postoji chalenge kao u tenisu, sve bi bilo mnogo pravednije. Ali to ocito ne odgovara krupnom kapitalu u fudbalu. Tada bi uvek pobeđivao bolji, a ne skuplji.

tri rijeke

pre 9 godina

Budimo realni,koliko god je nama Hrvatima drago da je Sevilla pobijedila,ne mogu se oteti dojmu da je još i prije penala sudac oštetio Benficu.

bobo

pre 9 godina

valjda nije dozvoljeno samo da stane kad priđe lopti a ovo zastajkivanje prilikom zaleta m mnogo puta do sada dokazano škodi izvođaču penala nego golmanu

Deni Krejn

pre 9 godina

Ima pravo igrač da zastane, ali ne tek ispred lopte, nego pre lopte npr. metar ispred lopte. A ovo je kardinalna greška sudije. Ovaj gospodin sa se tako izrazim je u najmanju ruku navlačio za Hrvate u Beogradu.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Nije dozvoljeno ni stajanje pa ponovo kretanje koliko ja znam, pa se tolerira.
Svaka čast Sevilli na savršeno odrađenim penalima, vjerujem da su vježbali dobrano prije utakmice i da su donijeli taktičku odluku da svaki pucaju na maksimum, neobranjivo, pa ako fulaju gol fulaju, al ako je u golu nema da skine. Odlična taktika, po meni se tako i rasterete igrači- imaš odobrenje da je raspalis i ako fulas nema veze, takav je dogovor bio, plus sto protivnika to sigurno demoralizira.

blinkibil

pre 9 godina

Ako su izgubili, igraci Sevilje se skolski zalete 3 koraka i na 4. sutnu jako ili sacekaju da golman padne a ovi iz Benfike sitne korake,zastajkuju, pokusavaju neke finte i na kraju ne znaju sta ce i to ispadne traljavo....zaleti se krupnim normalnim koracima i na 4. koraku sutni jako i pod precku ili ako vidis da je golman pao lagano plasiraj.Ja sam za takav penal, tako su nas ucili u petlicima.Nema tu glupiranja

Lucidni decko

pre 9 godina

Secate se utakmice Omonia-Crvena zvezda kad su bili penali koliko je bajko izletao malte ne do peterca pa sudija nije ponavljao penale..

nikola

pre 9 godina

Msm da svi ovi veliki poznavaoci fudbala trebaju da pogledaju kako Kardozo sutira penale. Ja ne kazem da je ovo dobar ili los nacin ali jednostavno on tako sutira. Sa puno medjukoraka. Pogledajte finale protiv Celsija i bice svima jasno da je to NJEGOV STIL. A sudiji Brihu je ovo vrv poslednji bitan mec u karijeri koji ce svirati. Zaista necuveno penal nije svirao Benfiki, igru je seckao svaki sekund, a ovaj penal je VELIKI PROPUST. Golman moze malo d izadje i to se tolerise, ali 3 METRA NE SME. Sve u svemu nezasluzena pobeda i OCAJAN SUDIJA.

Miroslav

pre 9 godina

kme kme kme.. Budući da ste prosvojili Benfiku u Ligi UEFA, koga ćete prisvojiti na svijetskom? (trenerzg, 15. maj 2014 09:57) Hrvatsku!! To su pokatoliceni Srbi! :)

Ryber Palunko

pre 9 godina

Ovo ja zovem sindrom Dragan Škrba. Krajem osamdesetih, golman sarajevskog Željezničara, specijalista za penale. On je toliko izletao, prije šuta, da je to najčešće postajala mrtva trka između njega i izvođača ko će prije stići do lopte.

Marex

pre 9 godina

Morao je sudija da ponovi definitivno.... Opet Spanski lobi isto kao u kosarci gde su pare tu je sve.... treba prestati gledati fudbal....

savio

pre 9 godina

Odmaha sam to rekao cim je penak izvden! Golman treba da stoji na liniji i prilikom suta da se odluci za koju ce stranu! Ogromna greska sudija i to za oba penala koja su odbranjena!

Mrmac

pre 9 godina

Golmanov zadatak je da pokusa na svaki nacin da odbrani jedanaesterac.Na sudiji je da proceni da li je to ucinio regularno i u skladu sa pravilima igre.Kod izvodjenja kaznenog udarca glavni sudija stoji u ravni sa loptom a pomocni pored gola u liniji sa istim (korner linija).Da ne duzim,glavni sudija je taj koji procenjuje regularnost izvodjenja ali ga moze ponoviti i na intervenciju pomocnog sudije koji prati kretanje golmana.Konkretno u oba slucaja golman Sevilje Beto izasao je citavih dva metra ispred gol linije a pre nego sto su igraci sutnuli loptu,sto je suprotno pravilima fudbalske igre jer se cuvar mreze sme kretati pre suta samo po liniji gola.Dakle oba odbranjena penala su debelo neregularna i sudija je morao da ih ponovi.Na kraju cudi me i da se izvodjaci odnosno igraci Benfike nisu odmah bunili mada su toliko lose sutirali da mi se cini da bi ih Beto odbranio i da je stajao na gol liniji.

mirko kojotovski

pre 9 godina

Igrac moze da stane u medjukoraku i da puca penal.Golman sme da se po liniji krece i da izadje korak od linije.Sinoc je dosao do peterca.Sudija je priznao Leverkuzenu gol gde je lopta usla sa strane i jos tragicnije nije ponovljena tekma.Ono od sinoc je mala sitnica ne dosuditi dva penala i to u finalu.Posle kao bonus ne ponovi penal.To je taj isti Nemac.E sad onako kako su pucali iz Sevilje je dokaz da golman nema nikakve sanse kod jakog suta.Kardoso je promasio penal protiv Spanije u 1/8finala sp u Africi kod 0 0.Steta onoliko sansi i pobedi losiji.Ipak na kraju nije lako doci do finala.Tu se racuna samo rezultat.

Pedja

pre 9 godina

Penali su bili OK po meni, jer ni igrac ne bi smeo da zastajkuje. Ali u regularnom delu 2 penala nisu svirana za Benfiku. Jednom je oboren igrac sa ledja, a drugi put je udarila lopta u ruku igraca Sevilje i to ruka nije bila uz telo.

Mag

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.Benfika je oštećena i to mnogo
(zasatajao pa šta, 15. maj 2014 09:53)
Ne smiju ni igrači više zastajat prije udarca.

:/

pre 9 godina

Citav mec je odsudio katastrofalno. Mnogo mi je krivo zbog Benfike i njihovog baksuzluka ili prokletstva, kako god. Na kraju, sami su krivi sto ne znaju kako se sutira penal.

muljammuljam

pre 9 godina

zbog ovakvih gluposti bi promenio pravila da od zvizduka sidije golman sme da istrcava, pa nek se igrav snadje. Muka mi je od ovih igraca sto kopiraju ronalda pa kao usporavaju a ne znas da li je stao ili ne, treba mu 5 sekundi da sutne loptu a golman sve vreme treba da stoji napet na liniji...

Vračarević

pre 9 godina

ponoviti obavezno....samo tamo je bilo još sudija pa niko nije reagovao.....valjda zato sto je i Kardoso protiv pravila dva pura zastajao !

Bojan

pre 9 godina

Igrac ne sme da se zaustavi kada krene da izvede kazneni udarac, golman sme da se krece SAMO po gol liniji. To su pravila na papiru.
Ja mu ne bih dao sansu da opet izvede udarac.

Igorr

pre 9 godina

Kardoso se, da ne kazem sta. Nikada necu shvatiti fudbalere koji zastanu pri sutiranju, a jos manje Kardosa koji je zastao dva puta. Kakav car. I sto je jos gore --- golman se vec opredelio za svoju desnu stranu i samo sto nije pao. Naginjao je na desno, a Kardoso upravo tamo sutirao. Prvo sam mislio da ceka golmana da padne desno, a on da sutne u levo jer dobri suteri i igraci to mogu, a ovaj..

ljubomir

pre 9 godina

Kod oba penala je golman krenuo ranije i trebalo ih je ponoviti trojica sudija gledalo i nije reagovao ni jedan zalosno,treba im zabraniti sudjenje u evropi svim sudijama koje naprave bilo kakvu gresku na utakmici...

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby i niko drugi Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

:)

pre 9 godina

Pre nego sto se zaletis, odlucis gde sztiras i zaletis se jako i sto snaznije sutnes u to mesto. Prosto. Nema cupkanja i premisljanja, kad je sutnes, golman da je ne vidi.

aleksandar

pre 9 godina

Greska, gosopodin mazic je definitvno trebalo da reaguje.
(Joca, 15. maj 2014 09:23)
sad vracam film i cudim se zasto mazic nije ponovio promasene divine penale.to ce mu ozbiljno zameriti "akademici"koji pisu istoriju oronulog stuba srpstva

Владимир

pre 9 godina

Кардосо је сам грешка.
Кренуо да шутне пенал, па на самом почетку стао, као да се предомислио;
потом погледао голмана, ваљда мислио да ће овај да побегне;
онда наставио несигурним корацима ка лопти;
напокон и некако шутнуо (а видело се да најрадије не би био на том стадиону у том моменту, камоли да шутира пенал) и наравно промашио...

Batistuta

pre 9 godina

Moje misljenje je da igraci poput Kardoza i Rodriga koji imaju srce kao zec i ne trebaju da sutaju,tacno se vidi dok prilaze lopti strah u njihovim ocima,dok ne sutne loptu pet puta zastane,ako se bojis ne treba onda ni da sutas nego daj nekom ko ima herca za to.

Prorok

pre 9 godina

Kletva je davno bacena.Nema veze kako su izgubili finale.Benfika je izgubila,i to 8 finala! Zar je moguce da neko u tom portugalskom,vrhunskom,klubu ne angazuje neke poznavaoce paranormalnih fenomena i skine (ocigledno jasnu)kletvu sa Portugalaca.
p.s.
Podaci,statistika,govore mnogo kako su "perfidno"izgubili sva ostala finala.Sve za "nokat" , za jedan gol ili penali.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

@ljubomorni...necu,lepse mi nesto da navijam za Rusiju i Brazil.vodka i tange,meni dovoljno. inace Kroasani uzivajte jos malo posto je smena generacija uveliko u toku vasi ce biti tamo gde su nasi i obrnuto jako brzo,dragi mi susjedu...

joca

pre 9 godina

kardoZov, i jeste bila greška
(дурантула окц, 15. maj 2014 09:06)

e nije nego je kardoSov!
ne čitaju se svi jezici po vuku.

Labud

pre 9 godina

Da je sutnuo ko covek i pocepao mrezu, o ovome se ne bi pricalo. Drugo, takvo pravilo se sve redje primenjuje, a u finalu je van pameti. Spicu koji je van forme ne treba dati da sutira penal, vec se odluciti za stopere, ili cak i za golmana. Oni su u glavnom smireniji, a i pouzdaniji.

richardIII

pre 9 godina

Tako im i treba kad ne znaju da sutiraju penale. Kad vidim da "fintira" golmana pa jos plasira lagano, smuci mi se. A jos oni koji gledaju u loptu kad sutiraju, a ne u golmana...igrao sam fudbal , a iz stosa na treningu branio penale. Kad igrac krene pre nego sto sutne, ja se pomerim u jednu stranu,a posto ne gledaju u mene, cesto mi sutnu pravo u ruke. Bolje nago bacanje i "citanje".A ako primis gol i onako ti niko ne zamera!

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

Pitanje nije "da li treba da se ponovi penal", vec "zasto to nije ucinjeno".
Neverovatno je da se dopusta da sudijska greska (licno ubedjenje ili sta vec, bez mogucnosti preispitivanja odluke) na ovakav nacin odlucuje ishode najvecih utakmica, pa i takmicenja.
Sigrno je da tehnologija u fudbalu nekome smeta, ali to je neka druga prica...

Жаре фром Ниш

pre 9 godina

@Mare from Sabac
"NIE" tacno da penaldzia "NIE" bio mentalno jak i odlucan!
To sto je zastao je takcticki. Ako nisi primetio MNOGI izvodjaci penala cine isto.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Zare from Nis,
E, jel nie previse Benfica osvojila, idi na len pa pogledaj. Finalisti, semifinalisti dobivaju poneki srebreni tanjiric posle ceremonie. Tanjiric se nedaje pri festi jer ga nisi osvojio vec si porazen.
Pogledaj lenk i reci mi "jel Benfica ravna MU, Celticu, Rangersu, Liverpoolu, Barsi i Realu!
https://www.google.se/search?q=fc+benfica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MMVzU4brM-SGyQO8_4HQAw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=657#q=fc+benfica+throphy+room&tbm=isch&facrc=_&imgdii=nl6rgyGVvfmosM%3A%3BaxsgC7a8HrPiHM%3Bnl6rgyGVvfmosM%3A&imgrc=nl6rgyGVvfmosM%253A%3BrpEKQLh_tHOp3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fmedia%252Fclub%252Fachievements%252Ftacas.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fpage.php%253F54%3B370%3B178

Pop ( srbija zapusena arterija )

pre 9 godina

Dakle ovaj vucic i udar na nasu inteligenciju... Ne ovo je prevrsilo svaku meru. Ocemo penal za sevilju!

estiar

pre 9 godina

Velika greska sudije za Kardosov penal, s tim sto je i on sam 2 puta zastajkivao pri izvodjenju. Ovaj drugi sto je odbranio je ok.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Sve je bilo jasno kad je onaj kilavi Kardoso prisao lopti!
(mujcinovic salih, 15. maj 2014 10:42)
A sta to znaci kilav, pa to je bolest koja se dobija pri fizickim naporima i to nie nista za omalozavanje. Ti Salane neces nikad biti kilav jer si len i ne radis a glava ti je prazna tako da neosecas bolove nit gorke izjave. Tvoje izjave da nisu jadne i cemerne, bile bi cista diskriminacia.
jos da te upitam, sme li jedan igrac promasiti penal?
Jos da dodam, da penaldzia nie bio mentalno jak i odlucan i pri zatrku prema lopti je zastao naglo, pa tek posao opet, zelim reci da golman je uradio sve najbolje i cisto kao suza... pa da nie ispravan gol, penal bi bio ponovljen, ali pristalice benfike moraju da se tese "mala moja obolela bole".

Marex

pre 9 godina

Morao je sudija da ponovi definitivno.... Opet Spanski lobi isto kao u kosarci gde su pare tu je sve.... treba prestati gledati fudbal....

Alex

pre 9 godina

To je klasican primer greske sudije koja je odlucila pobednika i to ne utakmice, već celog takmicenja. Da postoji chalenge kao u tenisu, sve bi bilo mnogo pravednije. Ali to ocito ne odgovara krupnom kapitalu u fudbalu. Tada bi uvek pobeđivao bolji, a ne skuplji.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Sve je bilo jasno kad je onaj kilavi Kardoso prisao lopti!
(mujcinovic salih, 15. maj 2014 10:42)
A sta to znaci kilav, pa to je bolest koja se dobija pri fizickim naporima i to nie nista za omalozavanje. Ti Salane neces nikad biti kilav jer si len i ne radis a glava ti je prazna tako da neosecas bolove nit gorke izjave. Tvoje izjave da nisu jadne i cemerne, bile bi cista diskriminacia.
jos da te upitam, sme li jedan igrac promasiti penal?
Jos da dodam, da penaldzia nie bio mentalno jak i odlucan i pri zatrku prema lopti je zastao naglo, pa tek posao opet, zelim reci da golman je uradio sve najbolje i cisto kao suza... pa da nie ispravan gol, penal bi bio ponovljen, ali pristalice benfike moraju da se tese "mala moja obolela bole".

milan

pre 9 godina

Jeste, ali takodje je i ovaj dva puta zastao prilikom zaleta. Regularan penal po meni. Tj neregularan sa obe strane. Sudija je resio da pusti, i mozda time kazni izvodjaca.

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby i niko drugi Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

zasatajao pa šta

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je
po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.
Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.
Benfika je oštećena i to mnogo

RankOne

pre 9 godina

Naravno. Meni je to bilo ocigledno i kad sam gledao u prenosu. Stavise, i kod drugog odbranjenog penala je malo izasao, ali to bi se nekako i moglo da progleda kroz prste. Ali ovo nikako.

Zeljko

pre 9 godina

Ne... covek je zastao 5 puta dok nije sutnuo loptu. Dosta vise sa tim glupostima, stuni lepo odmah i kako valja, i nebitno je sta je golman uradio.

Deni Krejn

pre 9 godina

Ima pravo igrač da zastane, ali ne tek ispred lopte, nego pre lopte npr. metar ispred lopte. A ovo je kardinalna greška sudije. Ovaj gospodin sa se tako izrazim je u najmanju ruku navlačio za Hrvate u Beogradu.

Pedja

pre 9 godina

Penali su bili OK po meni, jer ni igrac ne bi smeo da zastajkuje. Ali u regularnom delu 2 penala nisu svirana za Benfiku. Jednom je oboren igrac sa ledja, a drugi put je udarila lopta u ruku igraca Sevilje i to ruka nije bila uz telo.

Жаре фром Ниш

pre 9 godina

@Mare from Sabac
"NIE" tacno da penaldzia "NIE" bio mentalno jak i odlucan!
To sto je zastao je takcticki. Ako nisi primetio MNOGI izvodjaci penala cine isto.

Lucidni decko

pre 9 godina

Secate se utakmice Omonia-Crvena zvezda kad su bili penali koliko je bajko izletao malte ne do peterca pa sudija nije ponavljao penale..

srbistan

pre 9 godina

ma kod oba odbranjena je izletio dva koraka napred, to mi odmah nije bilo jasno zašto ne ponavlja, ali kakve valjde sad ima kad su ovi uzeli :-P

nikola

pre 9 godina

Msm da svi ovi veliki poznavaoci fudbala trebaju da pogledaju kako Kardozo sutira penale. Ja ne kazem da je ovo dobar ili los nacin ali jednostavno on tako sutira. Sa puno medjukoraka. Pogledajte finale protiv Celsija i bice svima jasno da je to NJEGOV STIL. A sudiji Brihu je ovo vrv poslednji bitan mec u karijeri koji ce svirati. Zaista necuveno penal nije svirao Benfiki, igru je seckao svaki sekund, a ovaj penal je VELIKI PROPUST. Golman moze malo d izadje i to se tolerise, ali 3 METRA NE SME. Sve u svemu nezasluzena pobeda i OCAJAN SUDIJA.

savio

pre 9 godina

Odmaha sam to rekao cim je penak izvden! Golman treba da stoji na liniji i prilikom suta da se odluci za koju ce stranu! Ogromna greska sudija i to za oba penala koja su odbranjena!

Corleone

pre 9 godina

Moje mišljenje da je Kardoso trebao da "uhvati" zalet i iz trka pocepa mrežu. Gade mi se ti što zastajkuju po dva-tri puta, tako mu i treba. Inače navijao sam za Benfiku kao da moja Voša igra finale, stvarno su prokleti Portugalci.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Nije dozvoljeno ni stajanje pa ponovo kretanje koliko ja znam, pa se tolerira.
Svaka čast Sevilli na savršeno odrađenim penalima, vjerujem da su vježbali dobrano prije utakmice i da su donijeli taktičku odluku da svaki pucaju na maksimum, neobranjivo, pa ako fulaju gol fulaju, al ako je u golu nema da skine. Odlična taktika, po meni se tako i rasterete igrači- imaš odobrenje da je raspalis i ako fulas nema veze, takav je dogovor bio, plus sto protivnika to sigurno demoralizira.

Mare

pre 9 godina

Drago mi je kada golmani odbrane penal ovim filozofima što stanu, pa krenu, pa onda šutnu kao babe. Ima ih i u mojoj Zvezdi na žalost. Sevilja je pokazala kako se šutiraju penali. Iz sve snage i u stranu, bilo koju. Golman i ako pogodi stranu ne može da zaustavi loptu.

muljammuljam

pre 9 godina

zbog ovakvih gluposti bi promenio pravila da od zvizduka sidije golman sme da istrcava, pa nek se igrav snadje. Muka mi je od ovih igraca sto kopiraju ronalda pa kao usporavaju a ne znas da li je stao ili ne, treba mu 5 sekundi da sutne loptu a golman sve vreme treba da stoji napet na liniji...

Gospodin dzukela

pre 9 godina

@ljubomorni...necu,lepse mi nesto da navijam za Rusiju i Brazil.vodka i tange,meni dovoljno. inace Kroasani uzivajte jos malo posto je smena generacija uveliko u toku vasi ce biti tamo gde su nasi i obrnuto jako brzo,dragi mi susjedu...

Miroslav

pre 9 godina

kme kme kme.. Budući da ste prosvojili Benfiku u Ligi UEFA, koga ćete prisvojiti na svijetskom? (trenerzg, 15. maj 2014 09:57) Hrvatsku!! To su pokatoliceni Srbi! :)

Labud

pre 9 godina

Da je sutnuo ko covek i pocepao mrezu, o ovome se ne bi pricalo. Drugo, takvo pravilo se sve redje primenjuje, a u finalu je van pameti. Spicu koji je van forme ne treba dati da sutira penal, vec se odluciti za stopere, ili cak i za golmana. Oni su u glavnom smireniji, a i pouzdaniji.

tri rijeke

pre 9 godina

Budimo realni,koliko god je nama Hrvatima drago da je Sevilla pobijedila,ne mogu se oteti dojmu da je još i prije penala sudac oštetio Benficu.

Mag

pre 9 godina

kakve veze ima što je Kardozo zastajao.To može gledaoce da nervira ali je po pravilima dozvoljeno.Igrač sme da zastane,a ne sme da se kreće unazad.Golman sme da se kreće pre udarca kako god hoće ali samo po gol liniji.Benfika je oštećena i to mnogo
(zasatajao pa šta, 15. maj 2014 09:53)
Ne smiju ni igrači više zastajat prije udarca.

:/

pre 9 godina

Citav mec je odsudio katastrofalno. Mnogo mi je krivo zbog Benfike i njihovog baksuzluka ili prokletstva, kako god. Na kraju, sami su krivi sto ne znaju kako se sutira penal.

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Apsolutna greska sudije, ja sam to iskonstatovao jos sinoc za vreme utakmice. Ali da se razumemo, ako se golmanima zabranjuje kretanje dok izvode penal, treba i igracima zabraniti da zastanu kod zaleta za penal. Ko ne zna da sutne penal kao npr. Hristo Stoickov (ko se seca) da smekerski u trku proceni gde ce golman, onda neka izabere ugao pa neka odapne muski. Ipak nije fudbalski gol isto sto i rukometni pa da igrac zamahne koliko hoce puta. Zao mi je Benfike, zdusno sam navijao za njih, ali izveli su dva sramotna penala, nedostojna nekog ko 20 godina trenira i igra fudbal. Seviljini penali su model kako se izvodi.

ljubomir

pre 9 godina

Kod oba penala je golman krenuo ranije i trebalo ih je ponoviti trojica sudija gledalo i nije reagovao ni jedan zalosno,treba im zabraniti sudjenje u evropi svim sudijama koje naprave bilo kakvu gresku na utakmici...

Vračarević

pre 9 godina

ponoviti obavezno....samo tamo je bilo još sudija pa niko nije reagovao.....valjda zato sto je i Kardoso protiv pravila dva pura zastajao !

Bojan

pre 9 godina

Igrac ne sme da se zaustavi kada krene da izvede kazneni udarac, golman sme da se krece SAMO po gol liniji. To su pravila na papiru.
Ja mu ne bih dao sansu da opet izvede udarac.

Mare from Sabac

pre 9 godina

@Zare from Nis,
E, jel nie previse Benfica osvojila, idi na len pa pogledaj. Finalisti, semifinalisti dobivaju poneki srebreni tanjiric posle ceremonie. Tanjiric se nedaje pri festi jer ga nisi osvojio vec si porazen.
Pogledaj lenk i reci mi "jel Benfica ravna MU, Celticu, Rangersu, Liverpoolu, Barsi i Realu!
https://www.google.se/search?q=fc+benfica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MMVzU4brM-SGyQO8_4HQAw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=657#q=fc+benfica+throphy+room&tbm=isch&facrc=_&imgdii=nl6rgyGVvfmosM%3A%3BaxsgC7a8HrPiHM%3Bnl6rgyGVvfmosM%3A&imgrc=nl6rgyGVvfmosM%253A%3BrpEKQLh_tHOp3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fmedia%252Fclub%252Fachievements%252Ftacas.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.planetbenfica.co.uk%252Fpage.php%253F54%3B370%3B178

bobo

pre 9 godina

valjda nije dozvoljeno samo da stane kad priđe lopti a ovo zastajkivanje prilikom zaleta m mnogo puta do sada dokazano škodi izvođaču penala nego golmanu

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

Pitanje nije "da li treba da se ponovi penal", vec "zasto to nije ucinjeno".
Neverovatno je da se dopusta da sudijska greska (licno ubedjenje ili sta vec, bez mogucnosti preispitivanja odluke) na ovakav nacin odlucuje ishode najvecih utakmica, pa i takmicenja.
Sigrno je da tehnologija u fudbalu nekome smeta, ali to je neka druga prica...

estiar

pre 9 godina

Velika greska sudije za Kardosov penal, s tim sto je i on sam 2 puta zastajkivao pri izvodjenju. Ovaj drugi sto je odbranio je ok.

aleksandar

pre 9 godina

Greska, gosopodin mazic je definitvno trebalo da reaguje.
(Joca, 15. maj 2014 09:23)
sad vracam film i cudim se zasto mazic nije ponovio promasene divine penale.to ce mu ozbiljno zameriti "akademici"koji pisu istoriju oronulog stuba srpstva

Prorok

pre 9 godina

Kletva je davno bacena.Nema veze kako su izgubili finale.Benfika je izgubila,i to 8 finala! Zar je moguce da neko u tom portugalskom,vrhunskom,klubu ne angazuje neke poznavaoce paranormalnih fenomena i skine (ocigledno jasnu)kletvu sa Portugalaca.
p.s.
Podaci,statistika,govore mnogo kako su "perfidno"izgubili sva ostala finala.Sve za "nokat" , za jedan gol ili penali.

Batistuta

pre 9 godina

Moje misljenje je da igraci poput Kardoza i Rodriga koji imaju srce kao zec i ne trebaju da sutaju,tacno se vidi dok prilaze lopti strah u njihovim ocima,dok ne sutne loptu pet puta zastane,ako se bojis ne treba onda ni da sutas nego daj nekom ko ima herca za to.

Pop ( srbija zapusena arterija )

pre 9 godina

Dakle ovaj vucic i udar na nasu inteligenciju... Ne ovo je prevrsilo svaku meru. Ocemo penal za sevilju!

richardIII

pre 9 godina

Tako im i treba kad ne znaju da sutiraju penale. Kad vidim da "fintira" golmana pa jos plasira lagano, smuci mi se. A jos oni koji gledaju u loptu kad sutiraju, a ne u golmana...igrao sam fudbal , a iz stosa na treningu branio penale. Kad igrac krene pre nego sto sutne, ja se pomerim u jednu stranu,a posto ne gledaju u mene, cesto mi sutnu pravo u ruke. Bolje nago bacanje i "citanje".A ako primis gol i onako ti niko ne zamera!

:)

pre 9 godina

Pre nego sto se zaletis, odlucis gde sztiras i zaletis se jako i sto snaznije sutnes u to mesto. Prosto. Nema cupkanja i premisljanja, kad je sutnes, golman da je ne vidi.

mirko kojotovski

pre 9 godina

Igrac moze da stane u medjukoraku i da puca penal.Golman sme da se po liniji krece i da izadje korak od linije.Sinoc je dosao do peterca.Sudija je priznao Leverkuzenu gol gde je lopta usla sa strane i jos tragicnije nije ponovljena tekma.Ono od sinoc je mala sitnica ne dosuditi dva penala i to u finalu.Posle kao bonus ne ponovi penal.To je taj isti Nemac.E sad onako kako su pucali iz Sevilje je dokaz da golman nema nikakve sanse kod jakog suta.Kardoso je promasio penal protiv Spanije u 1/8finala sp u Africi kod 0 0.Steta onoliko sansi i pobedi losiji.Ipak na kraju nije lako doci do finala.Tu se racuna samo rezultat.

joca

pre 9 godina

kardoZov, i jeste bila greška
(дурантула окц, 15. maj 2014 09:06)

e nije nego je kardoSov!
ne čitaju se svi jezici po vuku.

Владимир

pre 9 godina

Кардосо је сам грешка.
Кренуо да шутне пенал, па на самом почетку стао, као да се предомислио;
потом погледао голмана, ваљда мислио да ће овај да побегне;
онда наставио несигурним корацима ка лопти;
напокон и некако шутнуо (а видело се да најрадије не би био на том стадиону у том моменту, камоли да шутира пенал) и наравно промашио...

Ryber Palunko

pre 9 godina

Ovo ja zovem sindrom Dragan Škrba. Krajem osamdesetih, golman sarajevskog Željezničara, specijalista za penale. On je toliko izletao, prije šuta, da je to najčešće postajala mrtva trka između njega i izvođača ko će prije stići do lopte.

Mrmac

pre 9 godina

Golmanov zadatak je da pokusa na svaki nacin da odbrani jedanaesterac.Na sudiji je da proceni da li je to ucinio regularno i u skladu sa pravilima igre.Kod izvodjenja kaznenog udarca glavni sudija stoji u ravni sa loptom a pomocni pored gola u liniji sa istim (korner linija).Da ne duzim,glavni sudija je taj koji procenjuje regularnost izvodjenja ali ga moze ponoviti i na intervenciju pomocnog sudije koji prati kretanje golmana.Konkretno u oba slucaja golman Sevilje Beto izasao je citavih dva metra ispred gol linije a pre nego sto su igraci sutnuli loptu,sto je suprotno pravilima fudbalske igre jer se cuvar mreze sme kretati pre suta samo po liniji gola.Dakle oba odbranjena penala su debelo neregularna i sudija je morao da ih ponovi.Na kraju cudi me i da se izvodjaci odnosno igraci Benfike nisu odmah bunili mada su toliko lose sutirali da mi se cini da bi ih Beto odbranio i da je stajao na gol liniji.

blinkibil

pre 9 godina

Ako su izgubili, igraci Sevilje se skolski zalete 3 koraka i na 4. sutnu jako ili sacekaju da golman padne a ovi iz Benfike sitne korake,zastajkuju, pokusavaju neke finte i na kraju ne znaju sta ce i to ispadne traljavo....zaleti se krupnim normalnim koracima i na 4. koraku sutni jako i pod precku ili ako vidis da je golman pao lagano plasiraj.Ja sam za takav penal, tako su nas ucili u petlicima.Nema tu glupiranja

Igorr

pre 9 godina

Kardoso se, da ne kazem sta. Nikada necu shvatiti fudbalere koji zastanu pri sutiranju, a jos manje Kardosa koji je zastao dva puta. Kakav car. I sto je jos gore --- golman se vec opredelio za svoju desnu stranu i samo sto nije pao. Naginjao je na desno, a Kardoso upravo tamo sutirao. Prvo sam mislio da ceka golmana da padne desno, a on da sutne u levo jer dobri suteri i igraci to mogu, a ovaj..

Wile E. Super Coyote

pre 9 godina

@Mare, 15. maj 2014 09:13
U Zvezdi i Partizanu i igraju babe tako da ti ono "kao" nije potrebno. :) Inace, mislim da je sudija trebao da ponovi penal, to se videlo i tokom zivog prenosa, ali mislim da nije imao "herca" to da uradi. Sto te tice ovih sto "takticki" sutiraju penale, uvek mi bude drago kada gosa odbrani penal nekom takvom "pametnjakovicu". Igraci Sevilje, svi do jednog, su pokazali kako se sutira penal. Cak i onaj Mijatov sut iz '98., gledano sa ove vremenske distance i "hladne glave", je bio dobar, ali se desava da se pogodi precka. :)