Sreda, 14.05.2014.

14:27

Lavrov: Seme krize posejano 2008.

Seme krize posejano je još u aprilu 2008. godine, kada je NATO sugerisao da će Ukrajina i Gruzija prići Alijansi, smatra ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Lavrov: Seme krize posejano 2008. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Illyria

pre 9 godina

Ovo ujedno znači i priznanje Moskve da je krizu u Ukrajini upravo planirala i izazvala Rusija okrivljujući lažno Ukrajince za "fašizam" i nepostojeću diskriminaciju Rusa tamo.

333

pre 9 godina

Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
(111, 14. maj 2014 17:09)

Pa ti stvarno nemaš pojma, ali nažalost daleko si od jedinog ovde. Ta šuša Janukovič je upravo obećavao EU integracije u predizbornoj kampanji i pregovarao sa EU do pred kraj prošle godine, kada je naglo okrenuo ćurak, nakon Putinovih ucena i započeo približavanje ruskoj Carinskoj uniji, na užasavanje većine stanovnika Ukrajine, kojima je istorijski san da pobegnu od iste, što je dalje moguće. Pa vi bre nemate nikakve ideje koliko Ukrajinci zapravo "vole" moskaljsku bratju. Taman koliko muslimani svinjetinu.

ISKANDER

pre 9 godina

Rusija jos sanja o bivsem SSSR i ponasa se siledzijski.Pa ne moze u XXI veku, da vi odredjujete ko skim hoce da zivi!
(rade, 14. maj 2014 21:50)

Sto bi sanjala SSSR ? Rusija ti je bila 'krava muzara' za svih ostalih 14 clanica SSSR,a od 15 ukupno sa Rusijom.
Nafta,voda,dijamanti,drvo,gas,skoro kompletna industrija + vojno industrijski komleks i na kraju krajeva nuklearno oruzje = sve je u Rusiji.
Iz tih razloga Rusija moze 'siledzijski' da se ponasa,ali pre svega i da stiti interese Rusa i pravoslvanog naroda uopste koji zivi van Rusije.
A jasno je to i tebi Rade kada vidis Rusiju na karti sveta,zar ne ?
Ziv bio !

svk75

pre 9 godina

G-dine Zapad sve ste u pravu.Kina i proizvodnja kao nebo i zemlja.Samo što je svaki drugi proizvod na svetu Kineski.Tehnika i nauka u Rusiji i Kini ne postoje uopšte...Prirodni resursi su takođe veliki problem za Rusiju.Mislim da Rusija,uključujući i Sibir koji još nisu ni počeli eksploatisati,ima zaliha do možda sutra popodne...Šta reći o naoružanju?Možda samo Izvol'te,bombardujte,u čemu je problem...Za fašizam,koji podržavate kad Vama odgovara ćete tek da vidite.Za kraj komentarisanja Vašeg jako zanimljivog pisanija bih napomenuo da Kineza i Rusa ima jako jako malo...

ISKANDER

pre 9 godina

(ZAPAD, 14. maj 2014 19:33)

Pa Rusija nije za tebe supersila,zato sto ti sledis ono sto je tebi draze i ono sto je Obama izjavio o Rusiji i okarakterisao tu istu Rusiju sa 'regionalna sila'. Zna Obama pravu istinu,ali je ta izjava vise data za pothranjivanje ega u samom narodu SAD.
E sad',ako ta ista 'regionalna sila' Rusija moze od supersilu SAD da pretvori u pepeo za manje od 30-ak minuta (da ne bude zabune i SAD Rusiju),e onda ja mislim da ste obojica u zabludi - i ti i Obama.
Taj tvoj nick 'ZAPAD' vise nije u modi,a jedan od najvecih strahova tog istog zapada je moj nick - ISKANDER.
Ja Vas E(U)topiste cekam,najvise Vas volim da pobedim u komentarima.
Ziv bio !

Za odeću Ariel, za mozgove CNN

pre 9 godina

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi?
(333, 14. maj 2014 17:24)

Veruje se izborima, jer kod nas još uvek vlada ubeđenje, priznajem potpuno u raskoraku s 'novim evropskim vrednostima', da je demokratija 'glasački listić', a ne molotovljev koktel i snajper. Sad, ako nisam 'update-ovan', nemoj mi zameriti, pod nesmiljenom sam propagandom KGB-a još od 'rođenja moooooog, nije prošlo bez imena tvoooooog, ni dan, ni godinaaaaa, ZVEZDO CRVENA!!!'

Milan

pre 9 godina

@,ZAPAD regionalna sila idi begaj a na istoku se granici sa SAD na zapadu sa Evropom tu pred nosom im Kina objasni kako je to onda regionalna sila plus sto imaju najjacu vojsku,lako je kaubojima da ratuju protiv Iraka,Libije,Jugoslavije a onomad kad im preleteo ruski lovac iznad nosača aviona morali da idu na preglede.

ZAPAD

pre 9 godina

@ISKANDER, Rusija nije nikakva supersila, nego jedna obična regionalna sila, koja provodi čisti fašizam nad državama, koje se hoće otrgnuti od njene sfere. Rusija, pa ni Kina nisu u nijenoj oblasti na razini zapada, pa bilo to naoružanje, tehnika, nauka, proizvodnja, prirodni resursi, a daleko daleko je njihov životni standard od standarda na zapadu. Da, da ne zaboravim, globalizacijom, koju provodi zapad im je omogućeno, da prodaju svoje jeftine proizvode i resurse tom istom zapadu. Otvori oči čovjeće.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

EU ce morat da vezba odgovornost a ne nametanje sile po svetu, isto vazi za gazde USA,u protivnom bice ozbiljnih nevolja.

ISKANDER

pre 9 godina

(333, 14. maj 2014 15:31)

Taman i da cela Ukrajina izadje na referendum i tamo izglasa sa 'DA' za pristupanje NATO-a - dzaba ima.
Imaju suspersilu u komsiluku i o njihovoj sudbini odlucuje Rusija,svidjalo se to tebi ili ne.
Nazalost ili ne,sila je uvek odlucivala o svemu,a tako je i 15 godina ranije Srbija bombardovana,a da se SB UN nista nije pitao.
To si vrlo brzo zaboravio,ali utopiju o boljem zivotu u EU vidim dobro gajis.
A ti ako toliko smatras NATO pozitivnim,ti se zarad interesa neke velike globalne kompanije aktiviraj u NATO-u,pa idi ubijaj iracane,afganistance,libijce,sirijce.
Ti zelis da sve 'slobodne' i 'nezavisne' drzave i narodi (sa marionetskim rezimima) sami izaberu svoj put..
Postujem tvoje zelje,ali ja recimo zelim da se EU raspadne u paramparcad,jer hvala bogu da je dosla ova 2014 godina i da se pokazalo da je NATO jedno obicno NISTA kada se pojavi pravi protivnik.
Putem NATO-a sigurno krece i cela ta 'zapadna' civilizacija..
ZAPAD GUBI BITKU,a ja se tome naravno radujem .
Ziv bio!

333

pre 9 godina

Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.
(eh, 14. maj 2014 17:00)

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi? Jedini problem je u Donječkoj i Luhanskoj oblasti, koje su bukvalno najistočniji delovi istoka Ukrajine i imaju oba oko 40% Rusa. Problem je što su proruske separatističke snage naoružane, a Ukrajinci nisu i zato vojska mora da interveniše i oslobodi svoju teritoriju od bandita. Koliko su Rusi "popularni", jer uporno izbegavaju da naprave otklon, prema zločinačkoj boljševičkoj politici, oličenoj u dvojici, od troje najvećih ubica, koja je Evropa ikad imala (Lenjin i Staljin), ćeš se najbolje uveriti, kada pitaš za mišljenje one, koji su do juče živeli pod njihovom direktnom okupacijom, mada se možeš i poštedeti truda, jer su svi oni danas u NATO-u, što nedvosmisleno govori o njihovom stavu prema Rusiji.

eh

pre 9 godina

@boze petra
Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.

111

pre 9 godina

@333
Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
Dalje, ne zavisi ulazak u NATO od raspolozenja stanovnistva. NATO nikada nece primiti Ukrajinu, kao sto ne prima ni Gruziju, jer NATO ne zeli da zbog tih zemalja ulazi u rat sa Rusijom.
I na kraju, Rusija ima pravo da intervenise tamo gde su njeni gradjani ugrozeni, a to su Gruzija i Ukrajina. Gruzija je 2008 htela da etnicki ocisti Abhaziju i Osetiju pa je dobila po nosu.
Sada je tako nesto htela i Ukrajina, pa se raspada kao drzava.
A Ukrajina i Gruzija bi mozda mogle same da odlucuju kakvu ce drzavu imati i kome ce se prikljuciti, da je to isto pravo imala npr. Kuba koja je 50 godina pod sankcijama SAD, koje i danas pokusavaju da smene vlast na Kubi iako nemaju nikakvo pravo to da rade. Isto kao sto nisu imale pravo da finansiraju opoziciji po Srbiji, Libiji, Siriji, Ukrajini itd.

Gluposti

pre 9 godina

Како су они могли од Украјине да нашправе богату земњу кад од 90-их још је под утицајем ЕУ и САД, наранџасе револуције бла бла, и акд се напокон окренула ка Русији да почне да се развија, бам, терористи и дивљаци упали у Кијев по налогу Америке, па и "наши" отпоражи им давали логистичку подршку све по плану ЦОА, какве су то глупости, дал ви знате о чему говорите (у коментарима)?

Да је Русија била брутална и на силу инсталирала власт као САД и ЕУ сада, ништа од конфликта и мртвих не би било, они су бар цивилизовани за разлику од фашиста из ЕУ. Ма ко иох шиша, њихово време се завршава, ЕУ и САД су презадужени, пући ће ко контрабас..., Русија и Кина немају тај проблем, Индија врло мало у односу на САД и ЕУ, ткаод а, зна се шта их чека, ни војно не могу да се супротставе ни Русији, а камоли и Кини и индији... такод а, драго ми је што ћу да доживим слом САД и ЕУ, а надам се са нашом земљом ВАН.

333

pre 9 godina

I Ukrajina i Gruzija su nezavisne i suverene države i imaju potpuno pravo da samostalno odlučuju, kome će se priključiti. Kako su vaši "mirovnjaci" početkom devedesetih aktivno pomagali borbu abhaskih i osetinskih separatista, koja se završila etničkim čišćenjem Gruzina iz Abhazije, jasno je kao dan, zašto žele u NATO. Što se Ukrajine tiče, tamo je javnost većim delom za EU, ali ne i NATO, odnosno tako je barem do sada bilo. Vrlo je moguće da će otimačina ukrajinske teritorije i podržavanje naoružanih, proruskih banditskih grupa, imati za posledicu i menjanje stava ukrajinske javnosti prema mogućem pristupanju NATO-u. U svakom slučaju, da su ranije pristupili tom vojnom savezu, ovo im se ne bi dešavalo.

boze petra

pre 9 godina

nista od ovog ne bilo da ste vi od te ukrajine napravili sto su recimo amerikanci od juzne koreje. gdje su to rusi izvezli prosperitet. nisam ni na ruskoj ni na americkoj strani. samo mi je krivo sto jedino amerikanci znaju da kroje svjet po svom

Len

pre 9 godina

USA tj NATO alijansa MORAJU poštovati interes Rusije kao druge ravnopravne nuklearne velesile i ne smiju je okruživati sa svih strana, jer je to otvorena i direktna prijetnja svjetskom miru. Ja ne vidim da Rusija sa svojim vojnim satelitskim državama okružuje USA, nego obratno. USA svojim agresivnim i nepromišljenim ponašanjem nakon raspada Varšavskog pakta izaziva nuklearni rat sa Rusijom, jer se Rusija ima pravo BRANITI i tako izravno prijeti opstanku planete. Ko to ne vidi, onda je slijep kod zdravih očiju.

Len

pre 9 godina

USA tj NATO alijansa MORAJU poštovati interes Rusije kao druge ravnopravne nuklearne velesile i ne smiju je okruživati sa svih strana, jer je to otvorena i direktna prijetnja svjetskom miru. Ja ne vidim da Rusija sa svojim vojnim satelitskim državama okružuje USA, nego obratno. USA svojim agresivnim i nepromišljenim ponašanjem nakon raspada Varšavskog pakta izaziva nuklearni rat sa Rusijom, jer se Rusija ima pravo BRANITI i tako izravno prijeti opstanku planete. Ko to ne vidi, onda je slijep kod zdravih očiju.

eh

pre 9 godina

@boze petra
Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.

Gluposti

pre 9 godina

Како су они могли од Украјине да нашправе богату земњу кад од 90-их још је под утицајем ЕУ и САД, наранџасе револуције бла бла, и акд се напокон окренула ка Русији да почне да се развија, бам, терористи и дивљаци упали у Кијев по налогу Америке, па и "наши" отпоражи им давали логистичку подршку све по плану ЦОА, какве су то глупости, дал ви знате о чему говорите (у коментарима)?

Да је Русија била брутална и на силу инсталирала власт као САД и ЕУ сада, ништа од конфликта и мртвих не би било, они су бар цивилизовани за разлику од фашиста из ЕУ. Ма ко иох шиша, њихово време се завршава, ЕУ и САД су презадужени, пући ће ко контрабас..., Русија и Кина немају тај проблем, Индија врло мало у односу на САД и ЕУ, ткаод а, зна се шта их чека, ни војно не могу да се супротставе ни Русији, а камоли и Кини и индији... такод а, драго ми је што ћу да доживим слом САД и ЕУ, а надам се са нашом земљом ВАН.

111

pre 9 godina

@333
Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
Dalje, ne zavisi ulazak u NATO od raspolozenja stanovnistva. NATO nikada nece primiti Ukrajinu, kao sto ne prima ni Gruziju, jer NATO ne zeli da zbog tih zemalja ulazi u rat sa Rusijom.
I na kraju, Rusija ima pravo da intervenise tamo gde su njeni gradjani ugrozeni, a to su Gruzija i Ukrajina. Gruzija je 2008 htela da etnicki ocisti Abhaziju i Osetiju pa je dobila po nosu.
Sada je tako nesto htela i Ukrajina, pa se raspada kao drzava.
A Ukrajina i Gruzija bi mozda mogle same da odlucuju kakvu ce drzavu imati i kome ce se prikljuciti, da je to isto pravo imala npr. Kuba koja je 50 godina pod sankcijama SAD, koje i danas pokusavaju da smene vlast na Kubi iako nemaju nikakvo pravo to da rade. Isto kao sto nisu imale pravo da finansiraju opoziciji po Srbiji, Libiji, Siriji, Ukrajini itd.

ISKANDER

pre 9 godina

(333, 14. maj 2014 15:31)

Taman i da cela Ukrajina izadje na referendum i tamo izglasa sa 'DA' za pristupanje NATO-a - dzaba ima.
Imaju suspersilu u komsiluku i o njihovoj sudbini odlucuje Rusija,svidjalo se to tebi ili ne.
Nazalost ili ne,sila je uvek odlucivala o svemu,a tako je i 15 godina ranije Srbija bombardovana,a da se SB UN nista nije pitao.
To si vrlo brzo zaboravio,ali utopiju o boljem zivotu u EU vidim dobro gajis.
A ti ako toliko smatras NATO pozitivnim,ti se zarad interesa neke velike globalne kompanije aktiviraj u NATO-u,pa idi ubijaj iracane,afganistance,libijce,sirijce.
Ti zelis da sve 'slobodne' i 'nezavisne' drzave i narodi (sa marionetskim rezimima) sami izaberu svoj put..
Postujem tvoje zelje,ali ja recimo zelim da se EU raspadne u paramparcad,jer hvala bogu da je dosla ova 2014 godina i da se pokazalo da je NATO jedno obicno NISTA kada se pojavi pravi protivnik.
Putem NATO-a sigurno krece i cela ta 'zapadna' civilizacija..
ZAPAD GUBI BITKU,a ja se tome naravno radujem .
Ziv bio!

Milan

pre 9 godina

@,ZAPAD regionalna sila idi begaj a na istoku se granici sa SAD na zapadu sa Evropom tu pred nosom im Kina objasni kako je to onda regionalna sila plus sto imaju najjacu vojsku,lako je kaubojima da ratuju protiv Iraka,Libije,Jugoslavije a onomad kad im preleteo ruski lovac iznad nosača aviona morali da idu na preglede.

boze petra

pre 9 godina

nista od ovog ne bilo da ste vi od te ukrajine napravili sto su recimo amerikanci od juzne koreje. gdje su to rusi izvezli prosperitet. nisam ni na ruskoj ni na americkoj strani. samo mi je krivo sto jedino amerikanci znaju da kroje svjet po svom

Suvereni demokrata

pre 9 godina

EU ce morat da vezba odgovornost a ne nametanje sile po svetu, isto vazi za gazde USA,u protivnom bice ozbiljnih nevolja.

333

pre 9 godina

I Ukrajina i Gruzija su nezavisne i suverene države i imaju potpuno pravo da samostalno odlučuju, kome će se priključiti. Kako su vaši "mirovnjaci" početkom devedesetih aktivno pomagali borbu abhaskih i osetinskih separatista, koja se završila etničkim čišćenjem Gruzina iz Abhazije, jasno je kao dan, zašto žele u NATO. Što se Ukrajine tiče, tamo je javnost većim delom za EU, ali ne i NATO, odnosno tako je barem do sada bilo. Vrlo je moguće da će otimačina ukrajinske teritorije i podržavanje naoružanih, proruskih banditskih grupa, imati za posledicu i menjanje stava ukrajinske javnosti prema mogućem pristupanju NATO-u. U svakom slučaju, da su ranije pristupili tom vojnom savezu, ovo im se ne bi dešavalo.

ISKANDER

pre 9 godina

(ZAPAD, 14. maj 2014 19:33)

Pa Rusija nije za tebe supersila,zato sto ti sledis ono sto je tebi draze i ono sto je Obama izjavio o Rusiji i okarakterisao tu istu Rusiju sa 'regionalna sila'. Zna Obama pravu istinu,ali je ta izjava vise data za pothranjivanje ega u samom narodu SAD.
E sad',ako ta ista 'regionalna sila' Rusija moze od supersilu SAD da pretvori u pepeo za manje od 30-ak minuta (da ne bude zabune i SAD Rusiju),e onda ja mislim da ste obojica u zabludi - i ti i Obama.
Taj tvoj nick 'ZAPAD' vise nije u modi,a jedan od najvecih strahova tog istog zapada je moj nick - ISKANDER.
Ja Vas E(U)topiste cekam,najvise Vas volim da pobedim u komentarima.
Ziv bio !

ISKANDER

pre 9 godina

Rusija jos sanja o bivsem SSSR i ponasa se siledzijski.Pa ne moze u XXI veku, da vi odredjujete ko skim hoce da zivi!
(rade, 14. maj 2014 21:50)

Sto bi sanjala SSSR ? Rusija ti je bila 'krava muzara' za svih ostalih 14 clanica SSSR,a od 15 ukupno sa Rusijom.
Nafta,voda,dijamanti,drvo,gas,skoro kompletna industrija + vojno industrijski komleks i na kraju krajeva nuklearno oruzje = sve je u Rusiji.
Iz tih razloga Rusija moze 'siledzijski' da se ponasa,ali pre svega i da stiti interese Rusa i pravoslvanog naroda uopste koji zivi van Rusije.
A jasno je to i tebi Rade kada vidis Rusiju na karti sveta,zar ne ?
Ziv bio !

Za odeću Ariel, za mozgove CNN

pre 9 godina

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi?
(333, 14. maj 2014 17:24)

Veruje se izborima, jer kod nas još uvek vlada ubeđenje, priznajem potpuno u raskoraku s 'novim evropskim vrednostima', da je demokratija 'glasački listić', a ne molotovljev koktel i snajper. Sad, ako nisam 'update-ovan', nemoj mi zameriti, pod nesmiljenom sam propagandom KGB-a još od 'rođenja moooooog, nije prošlo bez imena tvoooooog, ni dan, ni godinaaaaa, ZVEZDO CRVENA!!!'

svk75

pre 9 godina

G-dine Zapad sve ste u pravu.Kina i proizvodnja kao nebo i zemlja.Samo što je svaki drugi proizvod na svetu Kineski.Tehnika i nauka u Rusiji i Kini ne postoje uopšte...Prirodni resursi su takođe veliki problem za Rusiju.Mislim da Rusija,uključujući i Sibir koji još nisu ni počeli eksploatisati,ima zaliha do možda sutra popodne...Šta reći o naoružanju?Možda samo Izvol'te,bombardujte,u čemu je problem...Za fašizam,koji podržavate kad Vama odgovara ćete tek da vidite.Za kraj komentarisanja Vašeg jako zanimljivog pisanija bih napomenuo da Kineza i Rusa ima jako jako malo...

ZAPAD

pre 9 godina

@ISKANDER, Rusija nije nikakva supersila, nego jedna obična regionalna sila, koja provodi čisti fašizam nad državama, koje se hoće otrgnuti od njene sfere. Rusija, pa ni Kina nisu u nijenoj oblasti na razini zapada, pa bilo to naoružanje, tehnika, nauka, proizvodnja, prirodni resursi, a daleko daleko je njihov životni standard od standarda na zapadu. Da, da ne zaboravim, globalizacijom, koju provodi zapad im je omogućeno, da prodaju svoje jeftine proizvode i resurse tom istom zapadu. Otvori oči čovjeće.

333

pre 9 godina

Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.
(eh, 14. maj 2014 17:00)

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi? Jedini problem je u Donječkoj i Luhanskoj oblasti, koje su bukvalno najistočniji delovi istoka Ukrajine i imaju oba oko 40% Rusa. Problem je što su proruske separatističke snage naoružane, a Ukrajinci nisu i zato vojska mora da interveniše i oslobodi svoju teritoriju od bandita. Koliko su Rusi "popularni", jer uporno izbegavaju da naprave otklon, prema zločinačkoj boljševičkoj politici, oličenoj u dvojici, od troje najvećih ubica, koja je Evropa ikad imala (Lenjin i Staljin), ćeš se najbolje uveriti, kada pitaš za mišljenje one, koji su do juče živeli pod njihovom direktnom okupacijom, mada se možeš i poštedeti truda, jer su svi oni danas u NATO-u, što nedvosmisleno govori o njihovom stavu prema Rusiji.

333

pre 9 godina

Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
(111, 14. maj 2014 17:09)

Pa ti stvarno nemaš pojma, ali nažalost daleko si od jedinog ovde. Ta šuša Janukovič je upravo obećavao EU integracije u predizbornoj kampanji i pregovarao sa EU do pred kraj prošle godine, kada je naglo okrenuo ćurak, nakon Putinovih ucena i započeo približavanje ruskoj Carinskoj uniji, na užasavanje većine stanovnika Ukrajine, kojima je istorijski san da pobegnu od iste, što je dalje moguće. Pa vi bre nemate nikakve ideje koliko Ukrajinci zapravo "vole" moskaljsku bratju. Taman koliko muslimani svinjetinu.

Illyria

pre 9 godina

Ovo ujedno znači i priznanje Moskve da je krizu u Ukrajini upravo planirala i izazvala Rusija okrivljujući lažno Ukrajince za "fašizam" i nepostojeću diskriminaciju Rusa tamo.

333

pre 9 godina

I Ukrajina i Gruzija su nezavisne i suverene države i imaju potpuno pravo da samostalno odlučuju, kome će se priključiti. Kako su vaši "mirovnjaci" početkom devedesetih aktivno pomagali borbu abhaskih i osetinskih separatista, koja se završila etničkim čišćenjem Gruzina iz Abhazije, jasno je kao dan, zašto žele u NATO. Što se Ukrajine tiče, tamo je javnost većim delom za EU, ali ne i NATO, odnosno tako je barem do sada bilo. Vrlo je moguće da će otimačina ukrajinske teritorije i podržavanje naoružanih, proruskih banditskih grupa, imati za posledicu i menjanje stava ukrajinske javnosti prema mogućem pristupanju NATO-u. U svakom slučaju, da su ranije pristupili tom vojnom savezu, ovo im se ne bi dešavalo.

boze petra

pre 9 godina

nista od ovog ne bilo da ste vi od te ukrajine napravili sto su recimo amerikanci od juzne koreje. gdje su to rusi izvezli prosperitet. nisam ni na ruskoj ni na americkoj strani. samo mi je krivo sto jedino amerikanci znaju da kroje svjet po svom

333

pre 9 godina

Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.
(eh, 14. maj 2014 17:00)

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi? Jedini problem je u Donječkoj i Luhanskoj oblasti, koje su bukvalno najistočniji delovi istoka Ukrajine i imaju oba oko 40% Rusa. Problem je što su proruske separatističke snage naoružane, a Ukrajinci nisu i zato vojska mora da interveniše i oslobodi svoju teritoriju od bandita. Koliko su Rusi "popularni", jer uporno izbegavaju da naprave otklon, prema zločinačkoj boljševičkoj politici, oličenoj u dvojici, od troje najvećih ubica, koja je Evropa ikad imala (Lenjin i Staljin), ćeš se najbolje uveriti, kada pitaš za mišljenje one, koji su do juče živeli pod njihovom direktnom okupacijom, mada se možeš i poštedeti truda, jer su svi oni danas u NATO-u, što nedvosmisleno govori o njihovom stavu prema Rusiji.

ZAPAD

pre 9 godina

@ISKANDER, Rusija nije nikakva supersila, nego jedna obična regionalna sila, koja provodi čisti fašizam nad državama, koje se hoće otrgnuti od njene sfere. Rusija, pa ni Kina nisu u nijenoj oblasti na razini zapada, pa bilo to naoružanje, tehnika, nauka, proizvodnja, prirodni resursi, a daleko daleko je njihov životni standard od standarda na zapadu. Da, da ne zaboravim, globalizacijom, koju provodi zapad im je omogućeno, da prodaju svoje jeftine proizvode i resurse tom istom zapadu. Otvori oči čovjeće.

Len

pre 9 godina

USA tj NATO alijansa MORAJU poštovati interes Rusije kao druge ravnopravne nuklearne velesile i ne smiju je okruživati sa svih strana, jer je to otvorena i direktna prijetnja svjetskom miru. Ja ne vidim da Rusija sa svojim vojnim satelitskim državama okružuje USA, nego obratno. USA svojim agresivnim i nepromišljenim ponašanjem nakon raspada Varšavskog pakta izaziva nuklearni rat sa Rusijom, jer se Rusija ima pravo BRANITI i tako izravno prijeti opstanku planete. Ko to ne vidi, onda je slijep kod zdravih očiju.

eh

pre 9 godina

@boze petra
Sta su napravili Amerikanci od Avganistana, Iraka, Vijetnama, Libije, Kosova?
Pola Ukrajine zivi od novca koji zaradjuju u Rusiji, a druga polovina zivi na grbaci istocnog dela Ukrajine koji je prebogat prirodnim resursima i na kojem je vecina industrije.
Koliko Rusija znaci Ukrajini vidi se i po tome sto vise od pola Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji.

Gluposti

pre 9 godina

Како су они могли од Украјине да нашправе богату земњу кад од 90-их још је под утицајем ЕУ и САД, наранџасе револуције бла бла, и акд се напокон окренула ка Русији да почне да се развија, бам, терористи и дивљаци упали у Кијев по налогу Америке, па и "наши" отпоражи им давали логистичку подршку све по плану ЦОА, какве су то глупости, дал ви знате о чему говорите (у коментарима)?

Да је Русија била брутална и на силу инсталирала власт као САД и ЕУ сада, ништа од конфликта и мртвих не би било, они су бар цивилизовани за разлику од фашиста из ЕУ. Ма ко иох шиша, њихово време се завршава, ЕУ и САД су презадужени, пући ће ко контрабас..., Русија и Кина немају тај проблем, Индија врло мало у односу на САД и ЕУ, ткаод а, зна се шта их чека, ни војно не могу да се супротставе ни Русији, а камоли и Кини и индији... такод а, драго ми је што ћу да доживим слом САД и ЕУ, а надам се са нашом земљом ВАН.

333

pre 9 godina

Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
(111, 14. maj 2014 17:09)

Pa ti stvarno nemaš pojma, ali nažalost daleko si od jedinog ovde. Ta šuša Janukovič je upravo obećavao EU integracije u predizbornoj kampanji i pregovarao sa EU do pred kraj prošle godine, kada je naglo okrenuo ćurak, nakon Putinovih ucena i započeo približavanje ruskoj Carinskoj uniji, na užasavanje većine stanovnika Ukrajine, kojima je istorijski san da pobegnu od iste, što je dalje moguće. Pa vi bre nemate nikakve ideje koliko Ukrajinci zapravo "vole" moskaljsku bratju. Taman koliko muslimani svinjetinu.

ISKANDER

pre 9 godina

(333, 14. maj 2014 15:31)

Taman i da cela Ukrajina izadje na referendum i tamo izglasa sa 'DA' za pristupanje NATO-a - dzaba ima.
Imaju suspersilu u komsiluku i o njihovoj sudbini odlucuje Rusija,svidjalo se to tebi ili ne.
Nazalost ili ne,sila je uvek odlucivala o svemu,a tako je i 15 godina ranije Srbija bombardovana,a da se SB UN nista nije pitao.
To si vrlo brzo zaboravio,ali utopiju o boljem zivotu u EU vidim dobro gajis.
A ti ako toliko smatras NATO pozitivnim,ti se zarad interesa neke velike globalne kompanije aktiviraj u NATO-u,pa idi ubijaj iracane,afganistance,libijce,sirijce.
Ti zelis da sve 'slobodne' i 'nezavisne' drzave i narodi (sa marionetskim rezimima) sami izaberu svoj put..
Postujem tvoje zelje,ali ja recimo zelim da se EU raspadne u paramparcad,jer hvala bogu da je dosla ova 2014 godina i da se pokazalo da je NATO jedno obicno NISTA kada se pojavi pravi protivnik.
Putem NATO-a sigurno krece i cela ta 'zapadna' civilizacija..
ZAPAD GUBI BITKU,a ja se tome naravno radujem .
Ziv bio!

ISKANDER

pre 9 godina

(ZAPAD, 14. maj 2014 19:33)

Pa Rusija nije za tebe supersila,zato sto ti sledis ono sto je tebi draze i ono sto je Obama izjavio o Rusiji i okarakterisao tu istu Rusiju sa 'regionalna sila'. Zna Obama pravu istinu,ali je ta izjava vise data za pothranjivanje ega u samom narodu SAD.
E sad',ako ta ista 'regionalna sila' Rusija moze od supersilu SAD da pretvori u pepeo za manje od 30-ak minuta (da ne bude zabune i SAD Rusiju),e onda ja mislim da ste obojica u zabludi - i ti i Obama.
Taj tvoj nick 'ZAPAD' vise nije u modi,a jedan od najvecih strahova tog istog zapada je moj nick - ISKANDER.
Ja Vas E(U)topiste cekam,najvise Vas volim da pobedim u komentarima.
Ziv bio !

ISKANDER

pre 9 godina

Rusija jos sanja o bivsem SSSR i ponasa se siledzijski.Pa ne moze u XXI veku, da vi odredjujete ko skim hoce da zivi!
(rade, 14. maj 2014 21:50)

Sto bi sanjala SSSR ? Rusija ti je bila 'krava muzara' za svih ostalih 14 clanica SSSR,a od 15 ukupno sa Rusijom.
Nafta,voda,dijamanti,drvo,gas,skoro kompletna industrija + vojno industrijski komleks i na kraju krajeva nuklearno oruzje = sve je u Rusiji.
Iz tih razloga Rusija moze 'siledzijski' da se ponasa,ali pre svega i da stiti interese Rusa i pravoslvanog naroda uopste koji zivi van Rusije.
A jasno je to i tebi Rade kada vidis Rusiju na karti sveta,zar ne ?
Ziv bio !

111

pre 9 godina

@333
Pre svega, vecina u Ukrajini je za Rusiju a ne za EU, sto se i vidi iz rezultata poslednjih izbora na kojima je pobedio Janukovic, a njegova partija formirala Vladu.
Dalje, ne zavisi ulazak u NATO od raspolozenja stanovnistva. NATO nikada nece primiti Ukrajinu, kao sto ne prima ni Gruziju, jer NATO ne zeli da zbog tih zemalja ulazi u rat sa Rusijom.
I na kraju, Rusija ima pravo da intervenise tamo gde su njeni gradjani ugrozeni, a to su Gruzija i Ukrajina. Gruzija je 2008 htela da etnicki ocisti Abhaziju i Osetiju pa je dobila po nosu.
Sada je tako nesto htela i Ukrajina, pa se raspada kao drzava.
A Ukrajina i Gruzija bi mozda mogle same da odlucuju kakvu ce drzavu imati i kome ce se prikljuciti, da je to isto pravo imala npr. Kuba koja je 50 godina pod sankcijama SAD, koje i danas pokusavaju da smene vlast na Kubi iako nemaju nikakvo pravo to da rade. Isto kao sto nisu imale pravo da finansiraju opoziciji po Srbiji, Libiji, Siriji, Ukrajini itd.

Milan

pre 9 godina

@,ZAPAD regionalna sila idi begaj a na istoku se granici sa SAD na zapadu sa Evropom tu pred nosom im Kina objasni kako je to onda regionalna sila plus sto imaju najjacu vojsku,lako je kaubojima da ratuju protiv Iraka,Libije,Jugoslavije a onomad kad im preleteo ruski lovac iznad nosača aviona morali da idu na preglede.

Za odeću Ariel, za mozgove CNN

pre 9 godina

Kakvih pola Ukrajine, pa zar se ovde i dalje veruje kgb-ovskoj propagandi?
(333, 14. maj 2014 17:24)

Veruje se izborima, jer kod nas još uvek vlada ubeđenje, priznajem potpuno u raskoraku s 'novim evropskim vrednostima', da je demokratija 'glasački listić', a ne molotovljev koktel i snajper. Sad, ako nisam 'update-ovan', nemoj mi zameriti, pod nesmiljenom sam propagandom KGB-a još od 'rođenja moooooog, nije prošlo bez imena tvoooooog, ni dan, ni godinaaaaa, ZVEZDO CRVENA!!!'

Illyria

pre 9 godina

Ovo ujedno znači i priznanje Moskve da je krizu u Ukrajini upravo planirala i izazvala Rusija okrivljujući lažno Ukrajince za "fašizam" i nepostojeću diskriminaciju Rusa tamo.

svk75

pre 9 godina

G-dine Zapad sve ste u pravu.Kina i proizvodnja kao nebo i zemlja.Samo što je svaki drugi proizvod na svetu Kineski.Tehnika i nauka u Rusiji i Kini ne postoje uopšte...Prirodni resursi su takođe veliki problem za Rusiju.Mislim da Rusija,uključujući i Sibir koji još nisu ni počeli eksploatisati,ima zaliha do možda sutra popodne...Šta reći o naoružanju?Možda samo Izvol'te,bombardujte,u čemu je problem...Za fašizam,koji podržavate kad Vama odgovara ćete tek da vidite.Za kraj komentarisanja Vašeg jako zanimljivog pisanija bih napomenuo da Kineza i Rusa ima jako jako malo...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

EU ce morat da vezba odgovornost a ne nametanje sile po svetu, isto vazi za gazde USA,u protivnom bice ozbiljnih nevolja.