Sreda, 14.05.2014.

09:38

"Katastrofa Štajnmajera u Ukrajini"

Nemački analitičari smatraju da je posrednička misija šefa nemačke diplomatije Franka Valtera Štajnmajera oko Ukrajine završena "diplomatskom katastrofom".

Izvor: Tanjug

"Katastrofa Štajnmajera u Ukrajini" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

drugacije ..

pre 9 godina

Voland@ Bas vidimo kako su iscrpeli Rusiju!Kako su je iscrpeli..Krim se pripojio a i ovi ostali delovi istocne Ukrajine teze ka tome!Rusija cuti i nista ne radi!Prepustila je sve odluci ruskog naroda u Ukrajini!A ova vlast u Ukrajini ne samo sto je marionetska,nego ni to ne ume da bude!Sve radi u korist svoje stete i naroda koji tu zive!Misli da se proganjanjem ruskih civila,nesto moze uraditi ili uvodjenjem tenkova u obracun sa tim narodom!Previse oni imaju zrtava iza sebe ..da bi mogli i dalje koncipirati kao vlast u Ukrajini!Znaju oni to,pa sada ne slusaju ni Nemacku,ni bilo koga..I Amerikanci da im kazu drugacije,ne bi ih poslusali..Jednostavno oni nemaju vise sta da izgube!Priterani su uza zid svojim nedemokratskim i brutalnim cinjenjem,koji je ceo svet prenerazio!A to je namerno paljenje zgrade sa zivim ljudima u njoj!Dovoljno je samo to,pa da vise nemaju cemu da se nadaju!Sve ostalo je samo pokusaj,da jos nesto ucine za sebe!

Smarty

pre 9 godina

Jos ce biti nesto dobro od ove vesti.
Najpre je g-dja Merkel popila packe u USA, a sada i Stajnmajer. Nemacka ce iz ovoga sigurno izvuci pouke. Iskreno se nadam da ce biti u smeru nezavisne EU, po cenu da se se iz iste izbace americke pudlice.
Vreme ce pokazati, ali mislim da Nemacka (sa Francuskom) vec polako radi na tome.

Marko-PG

pre 9 godina

Procitao sam komentare, ocjene su skoro jednoglasne, fascinantno je koliko je ljudima odjednom sve postalo jasno. Meni se cini da hunta u Kijevu ne moze izdrzati duze od nekoliko mjeseci, a onda ce tamo ili uci armija jugoistoka, ili ce ih zbaciti sami gradjani Kijeva. Glavno je da se to obavi bez velikog rata i krvi, konacno, to je u interesu i Evrope i Rusije. Hunta u Kijevu je vjerovatno svjesna toga, ali se nadaju da ce u tom slucaju makar moci da pobjegnu preko okeana. Drugih opcija bas nesto i nemaju.

boris

pre 9 godina

ne znam dali je iko primijetio na ovu vijest nema ni jednog evropejsko natovskog komentara koji bi pokusao da odbrani stav "demokratsko evropske" Ukrajinske vlasti i da usput napadne Rusiju za krizu i imperijalisticke ambicije..lupe koji minus tek da se vide da su tu..ali se rijecima ne oglasavaju...a sto se tice same vijesti...pa kome nisu bile jasne one posjete celnika CIA i FBI..a i samog Bajdena sad su vjerovatno jasnije...kada Ameri kazu da se sjedne za sto sa "teroristima" ima da se sjedne ..makar i sam djavo bio preko puta...ovo do sad je samo bio pokus dokle Rusija smije da se pritiska...a dobro ..sad i oni imaju jasniju sliku

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Nema dileme da su Jacjenuk i Turčinov poslušali SAD koje su i glavni krivac i podstrekač događaja u Ukrajini.Nesreća ukrajinskog naroda je tek na početku,veliki rat na njihovoj teritoriji.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Amerika protiv celog sveta, ocigledno. Sad ce verovatno poslati jos vise placenika u jugoistocnu Ukrajinu da se slucajno ne dogodi da kijevska hunta bude porazene pre izbora za predsednika.

A kad budu obavljeni izbori onda ce oni lako frizirati rezultate, ustoliciti nekog novog poslusnika i to je kraj. Tamo mira vise nece biti jer ce ili biti kako SAD kazu ili ce izbiti opsti gradjanski rat. Rusija nece izvrsiti invaziju jer ne vredi, glavni cilj je u Severnoj Americi. Kad bi tamo neko mogao da izvrsi invaziju, na SAD, onda bi nesto i moglo da se promeni, ovako ne. Na kraju ce mafija iz SAD u svojoj pohlepi ici toliko daleko da ce izbiti nuklearni rat.

nesa

pre 9 godina

Izmanipulisali ih amerikanci. Pa da li je pomislio da ce ga poslusati americke sluge koje sad vode ukrajinu. Nema nista dok im ameri ne narede.

Bjelan

pre 9 godina

Ja mislim da Amerika mora omati sukob, problem , rat niskog inteziteta da uposli svuntunsilnu masineriju. Oni moraju lagati narod i drzati ga u strahu od nekog stalnog unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja kao i sto ga je SFRJ morala imati. Teroristi su postali malo izlizan razlog, sad im treba nesto na duzi period neki jaci, ozbiljniji, mudriji protivnik da bi imali razlog da se bilduju a da narod to sve placa i nerazmislja o problemima zbog koih pucaju po savovima ( javni dug, razlike bogatih i siromasnih, socijalna sigurnost, kriminal, rasizam, itd) i da nezaboravimo da im je Rusija i ugostila najvecu krticu njihove bezbednosti u skorijioj istoriji i zakuvala izmedju njih i saveznika. ( gle cuda najvise ih iskompromitovala sa Njemackom sa kojom Rusija ina najjace ekonomske odnose u EU i koja je motor EU) neznam ali ja mislim da KGB je znao da ce USA izabrati sada njih za protivnike br. No. 1

Milan

pre 9 godina

@Totaldebakl naravno da ih gledaju ko bogove jer su uz Japan najvrednija i najproduktivnija nacija na svetu,procitaj malo njihov zakon o radu ,poslodavac radnika ne sme popreko da pogleda,drugo 95% sporova izmedju radnika i poslodavca završava u korist radnika imao sam priliku i sam da se uverim u to.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

I dalje tvrdim da EU nema nikakvu ni spoljnu niti unutrašnju politiku.Oni su samo slepi izvršitelj američkih interesa, njihove marionete, koje zavise od volje i raspoloženja SAD. Naravno, deo "tantijema" od berzanskih i špekulativnih poslova, kao i od štampanja dolara sliva se i na tlo Evrope, koja zbog toga slepo sledi sve naloge svoga prekookeanskog vlasnika. Slika o evropskoj moći i značajnosti predstavlja samo bednu fikciju koja treba da zavara ostatak ostataka evropske sirotinje. Da ne prabe nerede na rubovima ovog američkog "balona" od sapunice. SAD i Velika Britanija su, kao i u svim ostalim državama, kao i u Srbiji, uostalom, pronašli šačicu ukrajinskih plaćenika koji će za "dobro" Ukrajine žrtvovati i poslednjeg Ukrajinca. Ukrajina klizi u katastrofu a prividne "pobede regularnih snaga" nad pobunjenicima im stvaraju lažnu nadu da su nadmoćni i da će lako savladati gradjane ruske nacionalnosti. Eksplozija sledi i to je upravo ono što SAD žele. Ta država čija prošlost, sadašnjost i budućnost leži u beskrajnim ratovima i sukobima je zaboravila Vijetnam. Neko će morati da je podseti na taj momenat odnosno da na ovoj planeti, sem američkih, postoje i drugi narodi, sem "svetih" američkih, postoje i tudji interesi. Ne mogu da verujem da Nemačka, Francuska i druge "velike" evropske nacije ne vide i ne shvataju svoj položaj niti katastrofu u koju ih uvlači ovaj prekookeanski "Kiklop".

kraja

pre 9 godina

...tako su i izetbegovica za 3 minuta odgovorili od potpisivanja mirovnog sporazuma...
...a onda su mu uvalili spisak americkih interesa...
...sto opet podseca na cuvene "vasingtonske depese" slovencima 2008. uoci pocetka predsedavanja u eu...
...ali, eto, za javnost je rusija remetilacki faktor...
...pokusavam da otkrijem negde "moskovske depese" stranim vladama u poslednje 2-3 decenije...

Pitagora

pre 9 godina

Ocena da je Štajnmajerova misija katastrofa je, najblaže rečeno, preterana. On je pokušao da posreduje i naišao je u Kijevu na zid nerazumevanja i odbijanja svake saradnje. Sama ta činjenica ima značaj za dalje akcije i opredeljivanja. Ukrajinski predesdnik je svojim postupkom i nastupom učinio lošu uslugu svojoj zemlji.

Miodrag

pre 9 godina

Nemački ministar spoljnih poslova da čeka Turčinova ?!!! Pa naravno, kako je ono gospodja Nuland rekle: F..k EU... Zašto bi onda na bilo koga iz Evrope oktroisani vlastodršci iz Kijeva obraćali pažnju... Oni imaju svog mentora sa druge strane okeana. Uostalom, odgovorite na pitanje: ko jedini ima koristi od ovog haosa u Ukrajini ? E da, taj je sve i izazvao !

Totaldebakl

pre 9 godina

Nemci ovo, Nemci ono a americke pudlice im "drze predavanje".

Kako su se srozali Nemci, samo ovde na Balkanu ih gledaju kao nekakve bogove, ajde da budem iskren u Srbiji najmanje.

Eto gde su Nemci, samaraju ih americke pudlice.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Потцењивачки однос Турчинова и Јацењука према Штајнмајеру је само слика потцењивачког односа САД-а према Немачкој који се огледао још код случаја прислушкивања. Ова двојица су само амерички полтрони и ништа више. Па и ово игнорисање немашког шефа дипломатије је по налогу Америке којој не одговарају преговори него што више крви.

Mare

pre 9 godina

"Drugi Štajnmajerov neuspeh bio je, tvrdi po pravilu dobro obavešteni tabliod "Bild", razgovor sa ukrajinskim predsednikom Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista. "

Očekivano. Američka marioneta Turčinov je tu da radi za Američke interese. Nemačka pokušava da spase što se spasiti može i boli je uvo za Ukrajinu, ali sa majdanovcima na vlasti će to biti teško.

Stanko

pre 9 godina

Сви, ама баш сви политичари су хохштаплери, али Украјина води.
Каква је то земља у којој су главни кандидати за председника "Гасна Принцеза" и "Краљ Чоколаде"? Она хоће да убије "москсленке" а он да минира ТВ торњеве да се не би видела руска ТВ.
Није ни чудо да су главне баје потрчко мафије Турчинов и Јацењук.
А пре њих су били златољубац Јанукович, лопина Јушченко и Леонод Кучма, који је крао док су ови били у пеленама.
Сви су они могли да траже улазак у ЕУ са неутралним статусом али су паре биле важније па су слушали газде са запада. Брига их било за народ и ту се ништа није променило.
Немци подржавају мафију коју контролише САД и није ни чудо да овако пролазе. Ово ће да се заврши само ако Русија поклекне или САД поломи зубе.
Дотле , немачки политичари могу само да пузе у амбасдаду САД и да сами лепо предају телефоне цији на преглед.

Nemac a nas

pre 9 godina

Kada su objavili ovde da je Steinmaeier u Kijevu,u novu misiju mira,rekoh
odmah da je to tracenje vremena.I imao sam prava,jer volje te nove vlade za pravim resenjem njihove krize nema,oni zele,kako su im Amerikanci obecali,da bude samo po njihovom bez uvazavanje i druge strane.Ta druga strana nije slaba i ocito postavlja i svoje uslove! To znaci kompromis,pa to opet govori da od dogovora nema nista.Evo sada javljaju,odrzace se "okrugli sto",ali bez"separatista",pregovarace sami sa sobom i donece odluke bez pomeranja sa svoje tacke,a to znaci nastavak sukoba i nedaj Boze i gradjanskog rata koji je negde tu!
Vec je i previse zrtava palo pa je bilo zaista razumno da se dogovore. Nemci i poneki Evropljani su za to,ali USA ne da i ove usijane glave!
Veoma lose za Ukrajinu,Ruse tamo,lose i za Evropu,ali Amerikanci...

Dilan Dog

pre 9 godina

Sta je tu cudno,pa ova dva lika "premijer" i "vd predsednik" rade po instrukcijama SAD.Vreme je da Nemacka okrene ledja takvoj politici.Pa zar neko misli da je Merkelova slucajno prisluskivana.U Bosni na predlog Evrope sve tri strane potpisale su Kutiljerov plan da bi ga Izetbegovic uz podrsku SAD odbacio.Samo ovde je Rusija tvrd orah u odnosu na Srbiju.

Voland

pre 9 godina

Dajte ljudi uozbiljite se, svima je valjda jasno, od čuvenog fuck EU, da Evropa nema nikavog uticaja na ukrajinsku vlast, a da amerikancima nije u interesu da se ta kriza brzo završi. Ova kriza služi USA da bi se iscrpila Rusija i da bi se stvorio veštački neprijatelj zemalja članica NATO a sve u cilju većeg budžeta i slabljenja Rusije i podsticanja separatizma i u samoj Rusiji.
To što Rusi imaju početnu prednost pa su pripojili Krim i imaju veliki uticaj u jugoistočnoj Ukrajini amerikance nije briga, oni na to gledaju dugoročnije. Beskonačnim ponavljanjima mantri da je Rusija odgovorna za stanje u Ukrajini i prisiljavanjem EU da ih slede u iscrpljivanju Rusije oni u stvari polažu temelje budućim separatističkim pokretima u južnoj Rusiji.

Da li Rusi imaju keca u rukavu ili idu stihijski, videćemo.

Zoran

pre 9 godina

" Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista."
znači da mu pregovori nisu ni opcija a ne želje. Opet je Nemac pogrešio adresu, trebao je otići prvo u Vašington pa u Kijev.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a Turcinov je bio na briefingu kod Uncle Sama, pa se okurazio da drzi slovo Nemackom sefu diplomatije...nisu valjda toliko iznenadjeni???

obi van

pre 9 godina

Njemacka je totalno podjeljena po pitanju Ukrajine imam utisak. Pogotovo ako se uporede clanci u Spieglu (Hamburg) i Focusu(Minhen). U Bavarskoj su najveci rusofobi na sjeveru su umjereniji. Ali po komentarima citalaca vidim da je javnost uglavnom protiv zvanicne politike konfrontacije - izgleda se mnogi informisu iz drugih izvora nego iz kontrolisanih njemackih medija

coa

pre 9 godina

Ko je gledao juce njihov parlament, ovo mu nece biti cudno.
Kada je poslanik komunisticke partije na govornici pricao protiv privremene vlade i da treba sjesti za pregovaracki sto sa istokom, TAJ Turcinov ga je, kao precedavajuci, prekinuo rekavsi da je izdajnik i bukvalno izjavio "pozivam relevantna ministarstva da reaguju i ZABRANE komunisticku partiju" (!!!!) EJ!!! Istovremeno, izlaze pred govornicu clanovi Desnog sektora, Parija Svoboda i ekipa, koji NE DAJU covjeku da nastavi!!! Tu je cak i onaj lik sa repicem sto je maltretirao direktora televizije!!!
Tamo je potpuna anarhija, jednoumlje, i nema ni grama tolerancije. Ne razumijem kako neko ko podrzava demokratske tvorevine i toleranciju koju forsira EU, moze da podrzava i vjeruje ovim nasilnicima.

Pametnjaković

pre 9 godina

To nije ništa neočekivano. Ukrajinske nelegalne vlasti će kad tad završiti u zatvoru, njima mir ne odgovara. Neki od njih su već i bili u zatvoru, a bili bi i dalje da nije došlo do nasilnog rušenja.

proslost..

pre 9 godina

Ukrajina ima marionetsku vlast i pitanje je ko govori iz Turcinova!A Sad je pitanje posle svega i da li uopste i zasluzuju da se sa njima pregovara!Previse je zrtava palo od njihovog dolaska!Neduzne civilne zrtve u Kijevu,su bile samo pocetak te njihove militantne borbe za vlast!Toliko puta su izneverili pregovore i nastavljali sa svojim bezdusnim napadima na ruske civile i neistomisljenike..Tamo gde se rezim jedne zemlje obrusava tenkovima na civile,bezumnim pretnjama jednom celom narodu,kao i posle onih zrtava ruskih civila u zapaljenoj zgradi..Ma tesko je i zamisliti samo..koliko daleko ide njihova bolesna ideologija..U Ukrajini se trenutno desava sunovrat civilizacije i nista vise!Gde se pred ocima svetske javnosti totalno ubija demokratija i povampiruje ideologija nekog starog vremena,zbog koga su vec milioni ljudi platili svojim zivotima,da bi je zauvek zaustavili u Evropi pa i svetu!Treba ih ponovo poslati u proslost a na izborima izabrati demokratsku vlast u Ukrajini..Dosta je bilo stradanja civila,kako ruskih tako i ostalih koji ne misle kao militantni pucisticki rezim u Ukrajini!On ne predstavlja volju naroda i kao takav nema legitimitet za bilo kakve pregovore..Sto oni i znaju,pa ih zato i krse!Ocigledno je da su apsolutna manjina i da samo silom mogu da zadrze vlast!A to nije dobro!Ne pomaze nikakva propaganda,pritisci,niti bilo sta..Sve je vec vidjeno i sve se culo od ekstremnih desnicara u Ukrajini..A to se sve kosi sa zdravim razumom!

Meta-comment

pre 9 godina

Stajnmajer odlicno zna da iza tvrdih stavova i bezobrazluka Jacenjuka i Turcinova stoji Washington and comp. Pa nije valjda slucajnost to je sto je Bajdenov sin katapultiran na mjesto savjetnika u ukrajinsku kompaniju za proizvodnju gasa. Mora da u CV-u stoji da odlicno vlada ukrajinskim jezikom, tako da je islo po zasluzi.
A Stajnmajer i njemu slicni ce to da precute kao i po obicaju. Ili cak da optuze rusku stranu.

Rodoljub

pre 9 godina

Evropljanima treba da je jasno da njihovi pokusaji resavanja krize u Ukrajini nece uspeti , jer to "kvare" SAD zato sto nisu postigli rezultat koji su planirali kad su zapoceli svoju akciju potcinjavanja Ukrajine i ulaska NATO . Amerikanci ne odustaju zato sto misle da mogu da "isteraju svoje" , pa ih angazovanje drzava Evrope ne interesuje. Ali, oni ne znaju da ne mogu da uspeju, jer prevare i lazi kojima su uvek postizali sve sto su hteli, kod Rusa ne prolaze. Procitani su, a osim toga , vojnicki ne smeju tako kao sa Srbijom , Irakom, Libijom, Granadom, Panamom i drugima na kojima su istresali svoju humanost i demokratiju.

Miodrag

pre 9 godina

Nemački ministar spoljnih poslova da čeka Turčinova ?!!! Pa naravno, kako je ono gospodja Nuland rekle: F..k EU... Zašto bi onda na bilo koga iz Evrope oktroisani vlastodršci iz Kijeva obraćali pažnju... Oni imaju svog mentora sa druge strane okeana. Uostalom, odgovorite na pitanje: ko jedini ima koristi od ovog haosa u Ukrajini ? E da, taj je sve i izazvao !

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Потцењивачки однос Турчинова и Јацењука према Штајнмајеру је само слика потцењивачког односа САД-а према Немачкој који се огледао још код случаја прислушкивања. Ова двојица су само амерички полтрони и ништа више. Па и ово игнорисање немашког шефа дипломатије је по налогу Америке којој не одговарају преговори него што више крви.

coa

pre 9 godina

Ko je gledao juce njihov parlament, ovo mu nece biti cudno.
Kada je poslanik komunisticke partije na govornici pricao protiv privremene vlade i da treba sjesti za pregovaracki sto sa istokom, TAJ Turcinov ga je, kao precedavajuci, prekinuo rekavsi da je izdajnik i bukvalno izjavio "pozivam relevantna ministarstva da reaguju i ZABRANE komunisticku partiju" (!!!!) EJ!!! Istovremeno, izlaze pred govornicu clanovi Desnog sektora, Parija Svoboda i ekipa, koji NE DAJU covjeku da nastavi!!! Tu je cak i onaj lik sa repicem sto je maltretirao direktora televizije!!!
Tamo je potpuna anarhija, jednoumlje, i nema ni grama tolerancije. Ne razumijem kako neko ko podrzava demokratske tvorevine i toleranciju koju forsira EU, moze da podrzava i vjeruje ovim nasilnicima.

Mare

pre 9 godina

"Drugi Štajnmajerov neuspeh bio je, tvrdi po pravilu dobro obavešteni tabliod "Bild", razgovor sa ukrajinskim predsednikom Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista. "

Očekivano. Američka marioneta Turčinov je tu da radi za Američke interese. Nemačka pokušava da spase što se spasiti može i boli je uvo za Ukrajinu, ali sa majdanovcima na vlasti će to biti teško.

Totaldebakl

pre 9 godina

Nemci ovo, Nemci ono a americke pudlice im "drze predavanje".

Kako su se srozali Nemci, samo ovde na Balkanu ih gledaju kao nekakve bogove, ajde da budem iskren u Srbiji najmanje.

Eto gde su Nemci, samaraju ih americke pudlice.

Meta-comment

pre 9 godina

Stajnmajer odlicno zna da iza tvrdih stavova i bezobrazluka Jacenjuka i Turcinova stoji Washington and comp. Pa nije valjda slucajnost to je sto je Bajdenov sin katapultiran na mjesto savjetnika u ukrajinsku kompaniju za proizvodnju gasa. Mora da u CV-u stoji da odlicno vlada ukrajinskim jezikom, tako da je islo po zasluzi.
A Stajnmajer i njemu slicni ce to da precute kao i po obicaju. Ili cak da optuze rusku stranu.

kraja

pre 9 godina

...tako su i izetbegovica za 3 minuta odgovorili od potpisivanja mirovnog sporazuma...
...a onda su mu uvalili spisak americkih interesa...
...sto opet podseca na cuvene "vasingtonske depese" slovencima 2008. uoci pocetka predsedavanja u eu...
...ali, eto, za javnost je rusija remetilacki faktor...
...pokusavam da otkrijem negde "moskovske depese" stranim vladama u poslednje 2-3 decenije...

Pitagora

pre 9 godina

Ocena da je Štajnmajerova misija katastrofa je, najblaže rečeno, preterana. On je pokušao da posreduje i naišao je u Kijevu na zid nerazumevanja i odbijanja svake saradnje. Sama ta činjenica ima značaj za dalje akcije i opredeljivanja. Ukrajinski predesdnik je svojim postupkom i nastupom učinio lošu uslugu svojoj zemlji.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

I dalje tvrdim da EU nema nikakvu ni spoljnu niti unutrašnju politiku.Oni su samo slepi izvršitelj američkih interesa, njihove marionete, koje zavise od volje i raspoloženja SAD. Naravno, deo "tantijema" od berzanskih i špekulativnih poslova, kao i od štampanja dolara sliva se i na tlo Evrope, koja zbog toga slepo sledi sve naloge svoga prekookeanskog vlasnika. Slika o evropskoj moći i značajnosti predstavlja samo bednu fikciju koja treba da zavara ostatak ostataka evropske sirotinje. Da ne prabe nerede na rubovima ovog američkog "balona" od sapunice. SAD i Velika Britanija su, kao i u svim ostalim državama, kao i u Srbiji, uostalom, pronašli šačicu ukrajinskih plaćenika koji će za "dobro" Ukrajine žrtvovati i poslednjeg Ukrajinca. Ukrajina klizi u katastrofu a prividne "pobede regularnih snaga" nad pobunjenicima im stvaraju lažnu nadu da su nadmoćni i da će lako savladati gradjane ruske nacionalnosti. Eksplozija sledi i to je upravo ono što SAD žele. Ta država čija prošlost, sadašnjost i budućnost leži u beskrajnim ratovima i sukobima je zaboravila Vijetnam. Neko će morati da je podseti na taj momenat odnosno da na ovoj planeti, sem američkih, postoje i drugi narodi, sem "svetih" američkih, postoje i tudji interesi. Ne mogu da verujem da Nemačka, Francuska i druge "velike" evropske nacije ne vide i ne shvataju svoj položaj niti katastrofu u koju ih uvlači ovaj prekookeanski "Kiklop".

Rodoljub

pre 9 godina

Evropljanima treba da je jasno da njihovi pokusaji resavanja krize u Ukrajini nece uspeti , jer to "kvare" SAD zato sto nisu postigli rezultat koji su planirali kad su zapoceli svoju akciju potcinjavanja Ukrajine i ulaska NATO . Amerikanci ne odustaju zato sto misle da mogu da "isteraju svoje" , pa ih angazovanje drzava Evrope ne interesuje. Ali, oni ne znaju da ne mogu da uspeju, jer prevare i lazi kojima su uvek postizali sve sto su hteli, kod Rusa ne prolaze. Procitani su, a osim toga , vojnicki ne smeju tako kao sa Srbijom , Irakom, Libijom, Granadom, Panamom i drugima na kojima su istresali svoju humanost i demokratiju.

Zoran

pre 9 godina

" Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista."
znači da mu pregovori nisu ni opcija a ne želje. Opet je Nemac pogrešio adresu, trebao je otići prvo u Vašington pa u Kijev.

Nemac a nas

pre 9 godina

Kada su objavili ovde da je Steinmaeier u Kijevu,u novu misiju mira,rekoh
odmah da je to tracenje vremena.I imao sam prava,jer volje te nove vlade za pravim resenjem njihove krize nema,oni zele,kako su im Amerikanci obecali,da bude samo po njihovom bez uvazavanje i druge strane.Ta druga strana nije slaba i ocito postavlja i svoje uslove! To znaci kompromis,pa to opet govori da od dogovora nema nista.Evo sada javljaju,odrzace se "okrugli sto",ali bez"separatista",pregovarace sami sa sobom i donece odluke bez pomeranja sa svoje tacke,a to znaci nastavak sukoba i nedaj Boze i gradjanskog rata koji je negde tu!
Vec je i previse zrtava palo pa je bilo zaista razumno da se dogovore. Nemci i poneki Evropljani su za to,ali USA ne da i ove usijane glave!
Veoma lose za Ukrajinu,Ruse tamo,lose i za Evropu,ali Amerikanci...

Stanko

pre 9 godina

Сви, ама баш сви политичари су хохштаплери, али Украјина води.
Каква је то земља у којој су главни кандидати за председника "Гасна Принцеза" и "Краљ Чоколаде"? Она хоће да убије "москсленке" а он да минира ТВ торњеве да се не би видела руска ТВ.
Није ни чудо да су главне баје потрчко мафије Турчинов и Јацењук.
А пре њих су били златољубац Јанукович, лопина Јушченко и Леонод Кучма, који је крао док су ови били у пеленама.
Сви су они могли да траже улазак у ЕУ са неутралним статусом али су паре биле важније па су слушали газде са запада. Брига их било за народ и ту се ништа није променило.
Немци подржавају мафију коју контролише САД и није ни чудо да овако пролазе. Ово ће да се заврши само ако Русија поклекне или САД поломи зубе.
Дотле , немачки политичари могу само да пузе у амбасдаду САД и да сами лепо предају телефоне цији на преглед.

Dilan Dog

pre 9 godina

Sta je tu cudno,pa ova dva lika "premijer" i "vd predsednik" rade po instrukcijama SAD.Vreme je da Nemacka okrene ledja takvoj politici.Pa zar neko misli da je Merkelova slucajno prisluskivana.U Bosni na predlog Evrope sve tri strane potpisale su Kutiljerov plan da bi ga Izetbegovic uz podrsku SAD odbacio.Samo ovde je Rusija tvrd orah u odnosu na Srbiju.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a Turcinov je bio na briefingu kod Uncle Sama, pa se okurazio da drzi slovo Nemackom sefu diplomatije...nisu valjda toliko iznenadjeni???

Voland

pre 9 godina

Dajte ljudi uozbiljite se, svima je valjda jasno, od čuvenog fuck EU, da Evropa nema nikavog uticaja na ukrajinsku vlast, a da amerikancima nije u interesu da se ta kriza brzo završi. Ova kriza služi USA da bi se iscrpila Rusija i da bi se stvorio veštački neprijatelj zemalja članica NATO a sve u cilju većeg budžeta i slabljenja Rusije i podsticanja separatizma i u samoj Rusiji.
To što Rusi imaju početnu prednost pa su pripojili Krim i imaju veliki uticaj u jugoistočnoj Ukrajini amerikance nije briga, oni na to gledaju dugoročnije. Beskonačnim ponavljanjima mantri da je Rusija odgovorna za stanje u Ukrajini i prisiljavanjem EU da ih slede u iscrpljivanju Rusije oni u stvari polažu temelje budućim separatističkim pokretima u južnoj Rusiji.

Da li Rusi imaju keca u rukavu ili idu stihijski, videćemo.

proslost..

pre 9 godina

Ukrajina ima marionetsku vlast i pitanje je ko govori iz Turcinova!A Sad je pitanje posle svega i da li uopste i zasluzuju da se sa njima pregovara!Previse je zrtava palo od njihovog dolaska!Neduzne civilne zrtve u Kijevu,su bile samo pocetak te njihove militantne borbe za vlast!Toliko puta su izneverili pregovore i nastavljali sa svojim bezdusnim napadima na ruske civile i neistomisljenike..Tamo gde se rezim jedne zemlje obrusava tenkovima na civile,bezumnim pretnjama jednom celom narodu,kao i posle onih zrtava ruskih civila u zapaljenoj zgradi..Ma tesko je i zamisliti samo..koliko daleko ide njihova bolesna ideologija..U Ukrajini se trenutno desava sunovrat civilizacije i nista vise!Gde se pred ocima svetske javnosti totalno ubija demokratija i povampiruje ideologija nekog starog vremena,zbog koga su vec milioni ljudi platili svojim zivotima,da bi je zauvek zaustavili u Evropi pa i svetu!Treba ih ponovo poslati u proslost a na izborima izabrati demokratsku vlast u Ukrajini..Dosta je bilo stradanja civila,kako ruskih tako i ostalih koji ne misle kao militantni pucisticki rezim u Ukrajini!On ne predstavlja volju naroda i kao takav nema legitimitet za bilo kakve pregovore..Sto oni i znaju,pa ih zato i krse!Ocigledno je da su apsolutna manjina i da samo silom mogu da zadrze vlast!A to nije dobro!Ne pomaze nikakva propaganda,pritisci,niti bilo sta..Sve je vec vidjeno i sve se culo od ekstremnih desnicara u Ukrajini..A to se sve kosi sa zdravim razumom!

obi van

pre 9 godina

Njemacka je totalno podjeljena po pitanju Ukrajine imam utisak. Pogotovo ako se uporede clanci u Spieglu (Hamburg) i Focusu(Minhen). U Bavarskoj su najveci rusofobi na sjeveru su umjereniji. Ali po komentarima citalaca vidim da je javnost uglavnom protiv zvanicne politike konfrontacije - izgleda se mnogi informisu iz drugih izvora nego iz kontrolisanih njemackih medija

Pametnjaković

pre 9 godina

To nije ništa neočekivano. Ukrajinske nelegalne vlasti će kad tad završiti u zatvoru, njima mir ne odgovara. Neki od njih su već i bili u zatvoru, a bili bi i dalje da nije došlo do nasilnog rušenja.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Nema dileme da su Jacjenuk i Turčinov poslušali SAD koje su i glavni krivac i podstrekač događaja u Ukrajini.Nesreća ukrajinskog naroda je tek na početku,veliki rat na njihovoj teritoriji.

Marko-PG

pre 9 godina

Procitao sam komentare, ocjene su skoro jednoglasne, fascinantno je koliko je ljudima odjednom sve postalo jasno. Meni se cini da hunta u Kijevu ne moze izdrzati duze od nekoliko mjeseci, a onda ce tamo ili uci armija jugoistoka, ili ce ih zbaciti sami gradjani Kijeva. Glavno je da se to obavi bez velikog rata i krvi, konacno, to je u interesu i Evrope i Rusije. Hunta u Kijevu je vjerovatno svjesna toga, ali se nadaju da ce u tom slucaju makar moci da pobjegnu preko okeana. Drugih opcija bas nesto i nemaju.

boris

pre 9 godina

ne znam dali je iko primijetio na ovu vijest nema ni jednog evropejsko natovskog komentara koji bi pokusao da odbrani stav "demokratsko evropske" Ukrajinske vlasti i da usput napadne Rusiju za krizu i imperijalisticke ambicije..lupe koji minus tek da se vide da su tu..ali se rijecima ne oglasavaju...a sto se tice same vijesti...pa kome nisu bile jasne one posjete celnika CIA i FBI..a i samog Bajdena sad su vjerovatno jasnije...kada Ameri kazu da se sjedne za sto sa "teroristima" ima da se sjedne ..makar i sam djavo bio preko puta...ovo do sad je samo bio pokus dokle Rusija smije da se pritiska...a dobro ..sad i oni imaju jasniju sliku

nesa

pre 9 godina

Izmanipulisali ih amerikanci. Pa da li je pomislio da ce ga poslusati americke sluge koje sad vode ukrajinu. Nema nista dok im ameri ne narede.

Bjelan

pre 9 godina

Ja mislim da Amerika mora omati sukob, problem , rat niskog inteziteta da uposli svuntunsilnu masineriju. Oni moraju lagati narod i drzati ga u strahu od nekog stalnog unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja kao i sto ga je SFRJ morala imati. Teroristi su postali malo izlizan razlog, sad im treba nesto na duzi period neki jaci, ozbiljniji, mudriji protivnik da bi imali razlog da se bilduju a da narod to sve placa i nerazmislja o problemima zbog koih pucaju po savovima ( javni dug, razlike bogatih i siromasnih, socijalna sigurnost, kriminal, rasizam, itd) i da nezaboravimo da im je Rusija i ugostila najvecu krticu njihove bezbednosti u skorijioj istoriji i zakuvala izmedju njih i saveznika. ( gle cuda najvise ih iskompromitovala sa Njemackom sa kojom Rusija ina najjace ekonomske odnose u EU i koja je motor EU) neznam ali ja mislim da KGB je znao da ce USA izabrati sada njih za protivnike br. No. 1

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Amerika protiv celog sveta, ocigledno. Sad ce verovatno poslati jos vise placenika u jugoistocnu Ukrajinu da se slucajno ne dogodi da kijevska hunta bude porazene pre izbora za predsednika.

A kad budu obavljeni izbori onda ce oni lako frizirati rezultate, ustoliciti nekog novog poslusnika i to je kraj. Tamo mira vise nece biti jer ce ili biti kako SAD kazu ili ce izbiti opsti gradjanski rat. Rusija nece izvrsiti invaziju jer ne vredi, glavni cilj je u Severnoj Americi. Kad bi tamo neko mogao da izvrsi invaziju, na SAD, onda bi nesto i moglo da se promeni, ovako ne. Na kraju ce mafija iz SAD u svojoj pohlepi ici toliko daleko da ce izbiti nuklearni rat.

Milan

pre 9 godina

@Totaldebakl naravno da ih gledaju ko bogove jer su uz Japan najvrednija i najproduktivnija nacija na svetu,procitaj malo njihov zakon o radu ,poslodavac radnika ne sme popreko da pogleda,drugo 95% sporova izmedju radnika i poslodavca završava u korist radnika imao sam priliku i sam da se uverim u to.

Smarty

pre 9 godina

Jos ce biti nesto dobro od ove vesti.
Najpre je g-dja Merkel popila packe u USA, a sada i Stajnmajer. Nemacka ce iz ovoga sigurno izvuci pouke. Iskreno se nadam da ce biti u smeru nezavisne EU, po cenu da se se iz iste izbace americke pudlice.
Vreme ce pokazati, ali mislim da Nemacka (sa Francuskom) vec polako radi na tome.

drugacije ..

pre 9 godina

Voland@ Bas vidimo kako su iscrpeli Rusiju!Kako su je iscrpeli..Krim se pripojio a i ovi ostali delovi istocne Ukrajine teze ka tome!Rusija cuti i nista ne radi!Prepustila je sve odluci ruskog naroda u Ukrajini!A ova vlast u Ukrajini ne samo sto je marionetska,nego ni to ne ume da bude!Sve radi u korist svoje stete i naroda koji tu zive!Misli da se proganjanjem ruskih civila,nesto moze uraditi ili uvodjenjem tenkova u obracun sa tim narodom!Previse oni imaju zrtava iza sebe ..da bi mogli i dalje koncipirati kao vlast u Ukrajini!Znaju oni to,pa sada ne slusaju ni Nemacku,ni bilo koga..I Amerikanci da im kazu drugacije,ne bi ih poslusali..Jednostavno oni nemaju vise sta da izgube!Priterani su uza zid svojim nedemokratskim i brutalnim cinjenjem,koji je ceo svet prenerazio!A to je namerno paljenje zgrade sa zivim ljudima u njoj!Dovoljno je samo to,pa da vise nemaju cemu da se nadaju!Sve ostalo je samo pokusaj,da jos nesto ucine za sebe!

Milan

pre 9 godina

@Totaldebakl naravno da ih gledaju ko bogove jer su uz Japan najvrednija i najproduktivnija nacija na svetu,procitaj malo njihov zakon o radu ,poslodavac radnika ne sme popreko da pogleda,drugo 95% sporova izmedju radnika i poslodavca završava u korist radnika imao sam priliku i sam da se uverim u to.

Miodrag

pre 9 godina

Nemački ministar spoljnih poslova da čeka Turčinova ?!!! Pa naravno, kako je ono gospodja Nuland rekle: F..k EU... Zašto bi onda na bilo koga iz Evrope oktroisani vlastodršci iz Kijeva obraćali pažnju... Oni imaju svog mentora sa druge strane okeana. Uostalom, odgovorite na pitanje: ko jedini ima koristi od ovog haosa u Ukrajini ? E da, taj je sve i izazvao !

Totaldebakl

pre 9 godina

Nemci ovo, Nemci ono a americke pudlice im "drze predavanje".

Kako su se srozali Nemci, samo ovde na Balkanu ih gledaju kao nekakve bogove, ajde da budem iskren u Srbiji najmanje.

Eto gde su Nemci, samaraju ih americke pudlice.

kraja

pre 9 godina

...tako su i izetbegovica za 3 minuta odgovorili od potpisivanja mirovnog sporazuma...
...a onda su mu uvalili spisak americkih interesa...
...sto opet podseca na cuvene "vasingtonske depese" slovencima 2008. uoci pocetka predsedavanja u eu...
...ali, eto, za javnost je rusija remetilacki faktor...
...pokusavam da otkrijem negde "moskovske depese" stranim vladama u poslednje 2-3 decenije...

Pametnjaković

pre 9 godina

To nije ništa neočekivano. Ukrajinske nelegalne vlasti će kad tad završiti u zatvoru, njima mir ne odgovara. Neki od njih su već i bili u zatvoru, a bili bi i dalje da nije došlo do nasilnog rušenja.

Rodoljub

pre 9 godina

Evropljanima treba da je jasno da njihovi pokusaji resavanja krize u Ukrajini nece uspeti , jer to "kvare" SAD zato sto nisu postigli rezultat koji su planirali kad su zapoceli svoju akciju potcinjavanja Ukrajine i ulaska NATO . Amerikanci ne odustaju zato sto misle da mogu da "isteraju svoje" , pa ih angazovanje drzava Evrope ne interesuje. Ali, oni ne znaju da ne mogu da uspeju, jer prevare i lazi kojima su uvek postizali sve sto su hteli, kod Rusa ne prolaze. Procitani su, a osim toga , vojnicki ne smeju tako kao sa Srbijom , Irakom, Libijom, Granadom, Panamom i drugima na kojima su istresali svoju humanost i demokratiju.

Pitagora

pre 9 godina

Ocena da je Štajnmajerova misija katastrofa je, najblaže rečeno, preterana. On je pokušao da posreduje i naišao je u Kijevu na zid nerazumevanja i odbijanja svake saradnje. Sama ta činjenica ima značaj za dalje akcije i opredeljivanja. Ukrajinski predesdnik je svojim postupkom i nastupom učinio lošu uslugu svojoj zemlji.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

I dalje tvrdim da EU nema nikakvu ni spoljnu niti unutrašnju politiku.Oni su samo slepi izvršitelj američkih interesa, njihove marionete, koje zavise od volje i raspoloženja SAD. Naravno, deo "tantijema" od berzanskih i špekulativnih poslova, kao i od štampanja dolara sliva se i na tlo Evrope, koja zbog toga slepo sledi sve naloge svoga prekookeanskog vlasnika. Slika o evropskoj moći i značajnosti predstavlja samo bednu fikciju koja treba da zavara ostatak ostataka evropske sirotinje. Da ne prabe nerede na rubovima ovog američkog "balona" od sapunice. SAD i Velika Britanija su, kao i u svim ostalim državama, kao i u Srbiji, uostalom, pronašli šačicu ukrajinskih plaćenika koji će za "dobro" Ukrajine žrtvovati i poslednjeg Ukrajinca. Ukrajina klizi u katastrofu a prividne "pobede regularnih snaga" nad pobunjenicima im stvaraju lažnu nadu da su nadmoćni i da će lako savladati gradjane ruske nacionalnosti. Eksplozija sledi i to je upravo ono što SAD žele. Ta država čija prošlost, sadašnjost i budućnost leži u beskrajnim ratovima i sukobima je zaboravila Vijetnam. Neko će morati da je podseti na taj momenat odnosno da na ovoj planeti, sem američkih, postoje i drugi narodi, sem "svetih" američkih, postoje i tudji interesi. Ne mogu da verujem da Nemačka, Francuska i druge "velike" evropske nacije ne vide i ne shvataju svoj položaj niti katastrofu u koju ih uvlači ovaj prekookeanski "Kiklop".

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Amerika protiv celog sveta, ocigledno. Sad ce verovatno poslati jos vise placenika u jugoistocnu Ukrajinu da se slucajno ne dogodi da kijevska hunta bude porazene pre izbora za predsednika.

A kad budu obavljeni izbori onda ce oni lako frizirati rezultate, ustoliciti nekog novog poslusnika i to je kraj. Tamo mira vise nece biti jer ce ili biti kako SAD kazu ili ce izbiti opsti gradjanski rat. Rusija nece izvrsiti invaziju jer ne vredi, glavni cilj je u Severnoj Americi. Kad bi tamo neko mogao da izvrsi invaziju, na SAD, onda bi nesto i moglo da se promeni, ovako ne. Na kraju ce mafija iz SAD u svojoj pohlepi ici toliko daleko da ce izbiti nuklearni rat.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Потцењивачки однос Турчинова и Јацењука према Штајнмајеру је само слика потцењивачког односа САД-а према Немачкој који се огледао још код случаја прислушкивања. Ова двојица су само амерички полтрони и ништа више. Па и ово игнорисање немашког шефа дипломатије је по налогу Америке којој не одговарају преговори него што више крви.

Marko-PG

pre 9 godina

Procitao sam komentare, ocjene su skoro jednoglasne, fascinantno je koliko je ljudima odjednom sve postalo jasno. Meni se cini da hunta u Kijevu ne moze izdrzati duze od nekoliko mjeseci, a onda ce tamo ili uci armija jugoistoka, ili ce ih zbaciti sami gradjani Kijeva. Glavno je da se to obavi bez velikog rata i krvi, konacno, to je u interesu i Evrope i Rusije. Hunta u Kijevu je vjerovatno svjesna toga, ali se nadaju da ce u tom slucaju makar moci da pobjegnu preko okeana. Drugih opcija bas nesto i nemaju.

Stanko

pre 9 godina

Сви, ама баш сви политичари су хохштаплери, али Украјина води.
Каква је то земља у којој су главни кандидати за председника "Гасна Принцеза" и "Краљ Чоколаде"? Она хоће да убије "москсленке" а он да минира ТВ торњеве да се не би видела руска ТВ.
Није ни чудо да су главне баје потрчко мафије Турчинов и Јацењук.
А пре њих су били златољубац Јанукович, лопина Јушченко и Леонод Кучма, који је крао док су ови били у пеленама.
Сви су они могли да траже улазак у ЕУ са неутралним статусом али су паре биле важније па су слушали газде са запада. Брига их било за народ и ту се ништа није променило.
Немци подржавају мафију коју контролише САД и није ни чудо да овако пролазе. Ово ће да се заврши само ако Русија поклекне или САД поломи зубе.
Дотле , немачки политичари могу само да пузе у амбасдаду САД и да сами лепо предају телефоне цији на преглед.

Voland

pre 9 godina

Dajte ljudi uozbiljite se, svima je valjda jasno, od čuvenog fuck EU, da Evropa nema nikavog uticaja na ukrajinsku vlast, a da amerikancima nije u interesu da se ta kriza brzo završi. Ova kriza služi USA da bi se iscrpila Rusija i da bi se stvorio veštački neprijatelj zemalja članica NATO a sve u cilju većeg budžeta i slabljenja Rusije i podsticanja separatizma i u samoj Rusiji.
To što Rusi imaju početnu prednost pa su pripojili Krim i imaju veliki uticaj u jugoistočnoj Ukrajini amerikance nije briga, oni na to gledaju dugoročnije. Beskonačnim ponavljanjima mantri da je Rusija odgovorna za stanje u Ukrajini i prisiljavanjem EU da ih slede u iscrpljivanju Rusije oni u stvari polažu temelje budućim separatističkim pokretima u južnoj Rusiji.

Da li Rusi imaju keca u rukavu ili idu stihijski, videćemo.

Meta-comment

pre 9 godina

Stajnmajer odlicno zna da iza tvrdih stavova i bezobrazluka Jacenjuka i Turcinova stoji Washington and comp. Pa nije valjda slucajnost to je sto je Bajdenov sin katapultiran na mjesto savjetnika u ukrajinsku kompaniju za proizvodnju gasa. Mora da u CV-u stoji da odlicno vlada ukrajinskim jezikom, tako da je islo po zasluzi.
A Stajnmajer i njemu slicni ce to da precute kao i po obicaju. Ili cak da optuze rusku stranu.

Mare

pre 9 godina

"Drugi Štajnmajerov neuspeh bio je, tvrdi po pravilu dobro obavešteni tabliod "Bild", razgovor sa ukrajinskim predsednikom Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista. "

Očekivano. Američka marioneta Turčinov je tu da radi za Američke interese. Nemačka pokušava da spase što se spasiti može i boli je uvo za Ukrajinu, ali sa majdanovcima na vlasti će to biti teško.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Nema dileme da su Jacjenuk i Turčinov poslušali SAD koje su i glavni krivac i podstrekač događaja u Ukrajini.Nesreća ukrajinskog naroda je tek na početku,veliki rat na njihovoj teritoriji.

coa

pre 9 godina

Ko je gledao juce njihov parlament, ovo mu nece biti cudno.
Kada je poslanik komunisticke partije na govornici pricao protiv privremene vlade i da treba sjesti za pregovaracki sto sa istokom, TAJ Turcinov ga je, kao precedavajuci, prekinuo rekavsi da je izdajnik i bukvalno izjavio "pozivam relevantna ministarstva da reaguju i ZABRANE komunisticku partiju" (!!!!) EJ!!! Istovremeno, izlaze pred govornicu clanovi Desnog sektora, Parija Svoboda i ekipa, koji NE DAJU covjeku da nastavi!!! Tu je cak i onaj lik sa repicem sto je maltretirao direktora televizije!!!
Tamo je potpuna anarhija, jednoumlje, i nema ni grama tolerancije. Ne razumijem kako neko ko podrzava demokratske tvorevine i toleranciju koju forsira EU, moze da podrzava i vjeruje ovim nasilnicima.

Zoran

pre 9 godina

" Aleksandrom Turčinovom, koji je prvo šefa nemačke diplomatije pustio da ga dugo čeka, a zatim mu, ne gledajući ga u oči, tvrdoglavo "držao predavanje" o svojoj čvrstoj liniji protiv svih separatista."
znači da mu pregovori nisu ni opcija a ne želje. Opet je Nemac pogrešio adresu, trebao je otići prvo u Vašington pa u Kijev.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a Turcinov je bio na briefingu kod Uncle Sama, pa se okurazio da drzi slovo Nemackom sefu diplomatije...nisu valjda toliko iznenadjeni???

Dilan Dog

pre 9 godina

Sta je tu cudno,pa ova dva lika "premijer" i "vd predsednik" rade po instrukcijama SAD.Vreme je da Nemacka okrene ledja takvoj politici.Pa zar neko misli da je Merkelova slucajno prisluskivana.U Bosni na predlog Evrope sve tri strane potpisale su Kutiljerov plan da bi ga Izetbegovic uz podrsku SAD odbacio.Samo ovde je Rusija tvrd orah u odnosu na Srbiju.

Nemac a nas

pre 9 godina

Kada su objavili ovde da je Steinmaeier u Kijevu,u novu misiju mira,rekoh
odmah da je to tracenje vremena.I imao sam prava,jer volje te nove vlade za pravim resenjem njihove krize nema,oni zele,kako su im Amerikanci obecali,da bude samo po njihovom bez uvazavanje i druge strane.Ta druga strana nije slaba i ocito postavlja i svoje uslove! To znaci kompromis,pa to opet govori da od dogovora nema nista.Evo sada javljaju,odrzace se "okrugli sto",ali bez"separatista",pregovarace sami sa sobom i donece odluke bez pomeranja sa svoje tacke,a to znaci nastavak sukoba i nedaj Boze i gradjanskog rata koji je negde tu!
Vec je i previse zrtava palo pa je bilo zaista razumno da se dogovore. Nemci i poneki Evropljani su za to,ali USA ne da i ove usijane glave!
Veoma lose za Ukrajinu,Ruse tamo,lose i za Evropu,ali Amerikanci...

obi van

pre 9 godina

Njemacka je totalno podjeljena po pitanju Ukrajine imam utisak. Pogotovo ako se uporede clanci u Spieglu (Hamburg) i Focusu(Minhen). U Bavarskoj su najveci rusofobi na sjeveru su umjereniji. Ali po komentarima citalaca vidim da je javnost uglavnom protiv zvanicne politike konfrontacije - izgleda se mnogi informisu iz drugih izvora nego iz kontrolisanih njemackih medija

proslost..

pre 9 godina

Ukrajina ima marionetsku vlast i pitanje je ko govori iz Turcinova!A Sad je pitanje posle svega i da li uopste i zasluzuju da se sa njima pregovara!Previse je zrtava palo od njihovog dolaska!Neduzne civilne zrtve u Kijevu,su bile samo pocetak te njihove militantne borbe za vlast!Toliko puta su izneverili pregovore i nastavljali sa svojim bezdusnim napadima na ruske civile i neistomisljenike..Tamo gde se rezim jedne zemlje obrusava tenkovima na civile,bezumnim pretnjama jednom celom narodu,kao i posle onih zrtava ruskih civila u zapaljenoj zgradi..Ma tesko je i zamisliti samo..koliko daleko ide njihova bolesna ideologija..U Ukrajini se trenutno desava sunovrat civilizacije i nista vise!Gde se pred ocima svetske javnosti totalno ubija demokratija i povampiruje ideologija nekog starog vremena,zbog koga su vec milioni ljudi platili svojim zivotima,da bi je zauvek zaustavili u Evropi pa i svetu!Treba ih ponovo poslati u proslost a na izborima izabrati demokratsku vlast u Ukrajini..Dosta je bilo stradanja civila,kako ruskih tako i ostalih koji ne misle kao militantni pucisticki rezim u Ukrajini!On ne predstavlja volju naroda i kao takav nema legitimitet za bilo kakve pregovore..Sto oni i znaju,pa ih zato i krse!Ocigledno je da su apsolutna manjina i da samo silom mogu da zadrze vlast!A to nije dobro!Ne pomaze nikakva propaganda,pritisci,niti bilo sta..Sve je vec vidjeno i sve se culo od ekstremnih desnicara u Ukrajini..A to se sve kosi sa zdravim razumom!

Bjelan

pre 9 godina

Ja mislim da Amerika mora omati sukob, problem , rat niskog inteziteta da uposli svuntunsilnu masineriju. Oni moraju lagati narod i drzati ga u strahu od nekog stalnog unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja kao i sto ga je SFRJ morala imati. Teroristi su postali malo izlizan razlog, sad im treba nesto na duzi period neki jaci, ozbiljniji, mudriji protivnik da bi imali razlog da se bilduju a da narod to sve placa i nerazmislja o problemima zbog koih pucaju po savovima ( javni dug, razlike bogatih i siromasnih, socijalna sigurnost, kriminal, rasizam, itd) i da nezaboravimo da im je Rusija i ugostila najvecu krticu njihove bezbednosti u skorijioj istoriji i zakuvala izmedju njih i saveznika. ( gle cuda najvise ih iskompromitovala sa Njemackom sa kojom Rusija ina najjace ekonomske odnose u EU i koja je motor EU) neznam ali ja mislim da KGB je znao da ce USA izabrati sada njih za protivnike br. No. 1

nesa

pre 9 godina

Izmanipulisali ih amerikanci. Pa da li je pomislio da ce ga poslusati americke sluge koje sad vode ukrajinu. Nema nista dok im ameri ne narede.

boris

pre 9 godina

ne znam dali je iko primijetio na ovu vijest nema ni jednog evropejsko natovskog komentara koji bi pokusao da odbrani stav "demokratsko evropske" Ukrajinske vlasti i da usput napadne Rusiju za krizu i imperijalisticke ambicije..lupe koji minus tek da se vide da su tu..ali se rijecima ne oglasavaju...a sto se tice same vijesti...pa kome nisu bile jasne one posjete celnika CIA i FBI..a i samog Bajdena sad su vjerovatno jasnije...kada Ameri kazu da se sjedne za sto sa "teroristima" ima da se sjedne ..makar i sam djavo bio preko puta...ovo do sad je samo bio pokus dokle Rusija smije da se pritiska...a dobro ..sad i oni imaju jasniju sliku

Smarty

pre 9 godina

Jos ce biti nesto dobro od ove vesti.
Najpre je g-dja Merkel popila packe u USA, a sada i Stajnmajer. Nemacka ce iz ovoga sigurno izvuci pouke. Iskreno se nadam da ce biti u smeru nezavisne EU, po cenu da se se iz iste izbace americke pudlice.
Vreme ce pokazati, ali mislim da Nemacka (sa Francuskom) vec polako radi na tome.

drugacije ..

pre 9 godina

Voland@ Bas vidimo kako su iscrpeli Rusiju!Kako su je iscrpeli..Krim se pripojio a i ovi ostali delovi istocne Ukrajine teze ka tome!Rusija cuti i nista ne radi!Prepustila je sve odluci ruskog naroda u Ukrajini!A ova vlast u Ukrajini ne samo sto je marionetska,nego ni to ne ume da bude!Sve radi u korist svoje stete i naroda koji tu zive!Misli da se proganjanjem ruskih civila,nesto moze uraditi ili uvodjenjem tenkova u obracun sa tim narodom!Previse oni imaju zrtava iza sebe ..da bi mogli i dalje koncipirati kao vlast u Ukrajini!Znaju oni to,pa sada ne slusaju ni Nemacku,ni bilo koga..I Amerikanci da im kazu drugacije,ne bi ih poslusali..Jednostavno oni nemaju vise sta da izgube!Priterani su uza zid svojim nedemokratskim i brutalnim cinjenjem,koji je ceo svet prenerazio!A to je namerno paljenje zgrade sa zivim ljudima u njoj!Dovoljno je samo to,pa da vise nemaju cemu da se nadaju!Sve ostalo je samo pokusaj,da jos nesto ucine za sebe!