Ponedeljak, 12.05.2014.

21:49

Vučić: Dobio sam poziv od Merkelove

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio zvaničan poziv kancelarke Nemačke Angele Merkel da poseti tu zemlju.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Dobio sam poziv od Merkelove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Tomislav

pre 9 godina

Nemačka i Hilandija su jedne od zemalja koje su kočile ulazak Srbije u EU, ali ovaj poziv koji je upućen Aleksandru Vučiću u mnogome menja sve. Ovo je znak da smo na korak bliže EU.

SinkoT

pre 9 godina

Pozivi su dobro došli jer oni označavaju da će biti dosta novih dogovora i sastanaka, na osnovu kojih bi trebalo da se stvaraju nove investicije, otvaraju nove fabrike, suzbija kriminal, otvaraju nova radna mesta i dosta još toga što je potrebno.

Mostic

pre 9 godina

Podrška od vodeće ekonomske sile je takođe bitna i korisna, oni nam mogu dati nove investicije, koje su potrebne svima koji su ozbiljni kao mi sada. Saradnjom i dogovorom sa njima možemo očekivati više.

Vlatko

pre 9 godina

Podrška nam je potrebna od država koje su uspele da sprovedu reforme u svojim državama uspešno, te da izvedu narod iz krize po cenu smanjivanja plata, povećanja poreza, većim radnim vremenom i ostalim novinama.

Kile

pre 9 godina

Jedno je sigurno, ovo je poseta od izuzetnog znacaja jer sta se sada dogovori sa Nemackom od toga ce nam zavisiti i dalji tok pregovora sa EU ,ali i podrska u resavanju nagomilanih problema.

Magdalena

pre 9 godina

Haha kako ce Dacic i Tadic to da podnesu to sto nije njih pozvala Mertkelova Vucica u evropi prepoznaju kao ozbiljnog politicara od reci i dela, verovatno je i zato usledio poziv.

Ironic

pre 9 godina

Zalosno je sto covek dobija priznanja od "najevropskijih" politicara, a ovde pije kritike od "proevropskih" stranaka? Sigurna sam da nasi politicari evropejci bolje od Angele znaju.

Moon Light

pre 9 godina

Ovaj poziv je rezultat naše odlučne spoljne politike, ali i unutrašnje, da želimo da se menjamo i da ekonomiju dovedemo u red. Podrška Nemačke je svakako dobra vest, jer njihove brojne komapnije su prisutne na našem tržištu, i trebamo im dati podstrek da u još većem broju dolaze u Srbiju.

milicica

pre 9 godina

Svakim danom dobijamo sve vise dokaza da nas svet gleda drugacije u odnosu na pre, a za sve to su zasluzni novi ljudi, hteli to neki da priznaju ili ne.

Grom

pre 9 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

Joki

pre 9 godina

Cak je I ovako ekonomski jaka drzava poput Nemacke odlucila da podrzi politiku naseg premijera, I tako pomogne nasoj drzavi da se brze razvija na svim segmentima.

ugledajmo se...

pre 9 godina

Treba uciti od ovako sposobnih ljudi.Oni vode zemlju o kojoj mi sanjamo.
(Tijana S, 13. maj 2014 11:49)
Zaboravljamo da su i vredni radnici i da pre svega plaćaju poreze i doprinose svojoj državi!

Iglo

pre 9 godina

Clanice EU su konacno uvidele das mo ozbiljna I stabilna drzava, spremna za saradnju I promene. Zahvaljujuci trenutnoj vlasti imamo podrsku stranih zemalja sto ce nam zasigurno doneti jos investicija.

plava nocna ptica

pre 9 godina

Došlo je vreme i da se ova gospođa oglasi. Biće interesantno čuti šta je ovog puta smislila, ne verujem da će samo da čestita premijeru na formiranju vlade.

enough

pre 9 godina

Mnogo smo propatili kao narod.Mnogo i dalje patimo.Ali nadam se da ce imati dovoljno pameti sadasnji lider da iskoristi ovo postovanje zapada i iskoristiti da nas reformise i dovede sto vise investicija....

lokalis

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

ubuntu

pre 9 godina

Energicnost i posvecenost Aleksandra Vucica je za svaku pohvalu. Svu paznju je usmerio ka podrsci od strane ekonomski najmocnije zemlje clanice EU. Investitori koji su vec dosli mogli su da se uvere u povoljan poslovni ambijent koji je stvoren zahvaljuci lideru SNSa, ali tu ne sme doci do zastoja vec treba dalje da radimo na prosirenju interesantnih ponuda.

Кривокапић

pre 9 godina

Имали смо ми једног пре 10 и кусур година кога су сви звали. Међутим њега сте сматрали издајником и онда је убијен.

propolis

pre 9 godina

Ekonomski sitem naseg ranga, urusen brojnim malverzacijama domacih kvazi privrednika koji su sistem svog poslovanja zasnovali na off-sor kompanijama moze se revitalizovati samo energicno procesuiranim reformama na svim nivoima! Podrska celnika vodece zemlje EU je od velikog znacaja jer je nas geopoliticki polozaj takav da smo blizi EU nego istocnim zemljama!

srbin

pre 9 godina

Nije Merkelova zaboravila Vucica iz devedesetih. A to sto ga ona
zove, ako ga zove ne zbog njega vec zbog Kosova i Srbije.
Pozdrav iz Nemacke.

goca

pre 9 godina

ovo je usledilo posle pozitivne ocene EU. I Nemačka a nadam se da su i neke druge zemlje prepoznale npore Srbije. Možda je ovo samo početak naše saradnje sa Evropom.

sonic66

pre 9 godina

Dosadasnjim posvecenim i energicnim radom u minulom periodu sadasnji premijer je u velikoj meri podigao medjuregionalni ugled i kredibilitet nase zemlje. Takav rad je rezultirao da danas nasu zemlju posmatraju kao strateskog saradnika sa kojim mogu ostvarivati buduce zajednicke projekte. Za zemlju u oporavku kao sto je to slucaj sa nasom podrska jedne od vodecih zemalja clanica EU nam je od velike koristi!

zoran

pre 9 godina

A hoće Merkelova da mu priredi vojnu paradu?
I Knez Pavle je otišao u Nemačku na poziv, pa se posle dešavalo šta se dešavalo. Najbitnije da mi Srbi najgore prođosmo na celom Balkanu.

Srbin 100%

pre 9 godina

Veoma pozitivno i indikativno deluje zelja velikog broja evropskih zvanicnika da diplomatskim gestovima i potezima daju podrsku novoj vladi Srbije da istraje u svojim namerama da sprovede neophodne reforme i da napravi modernu i funkcionalnu drzavu

Jole

pre 9 godina

Pre krize u SFRJ, Nemacka je bila najveci trgovinski partner nase zemlje i 90% preduzeca je saradjivalo sa nemackim. Ako se ponovo uspostavi takva saradnja onda mozemo reci da smo uspeli!

StankaFR

pre 9 godina

Ovaj poziv dobijen nakon mnogo godina da se zvanicnim susretom naseg premijera i njihovog kancelara pokazace svima, (kako u EU, tako i u svetu) da je odgovornim radom i rezultatima u poslednje dve godine Srbija dokazala da je spremna i da moze brzo da sprovede reforme, te joj je i imidz u svetu, konacno poboljsan.Odlicna vest.

Dušan

pre 9 godina

Odlična prilika da se uspostavi bliži odnos sa Merkel ipak je ona najmoćnija žena sveta velika prilika da se razgovara o mnogim stvarima i da ostvarimo još bolju saradnju sa Nemačkom.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@djuro:Neće gospodine Đuro Merkelova preslišavati nikoga niti će dostavljati spisak prioriteta. Vlada Srbije je utvrdila svoje prioritete , i očekujemo da Merkelova podrži te prioritete.

stralleB

pre 9 godina

prvi zvanican poziv nakon mnogo godina je i usledio jer ej prepoznala i EU i svi u svetu da se Srbija krece ka boljem, da je spremna za reforme, te da se odgovorno ponasamo, pridrzavamo dogovorenog i konacno niko nema nikakvih predrasuda o Srbiji-jer smo u poslednjih godinu i po -dve pokazali kako se stvari uspesno menjaju na bolje u kratkom vremenskom periodu, al ne posustajuci i radeci jos vise i bolje danas, za bolje sutra.

Dragiša

pre 9 godina

Pa mi nismo ni svesni koliki je ovo uspeh da te najmoćnija žena sveta poziva u zvaničnu posetu najmoćnije zemlje EU.Ovu priliku ne smemo propustiti da se steknu novi kontakti i možda dovedu i nove investicije u Srbiju.

Milanko Renovica

pre 9 godina

Kada kancelarka Merkel poziva u zvaničnu poseti Vučića onda je to priznanje za Srbiju. Ovo je zanak da jedna od najznačajnijiu država članica EU uvažava Srbiju i njenog predsedika vlade.Biće ovo prilika da Vučić upozna Merkelovu sa ekonomskim reformama koje je vlada usvojila. Verujemo da će Mertkelova podržati Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama.

Petrosjan

pre 9 godina

Poziv Merkelove našem premijeru znači samo jedno. Nastavak saradnje gde je naš pemijer stao sa bivšim minisrom spoljnih poslova Nemačke Vesterveleom.

Paja

pre 9 godina

Odlična prilika da razvijemo što bolje odnose sa Nemačkom a umnogme će nam zavisiti od njih da li ćemo postati član EU ovu priliku nikako ne smemo da propustimo.

DOBROSAV.B.

pre 9 godina

mnogo nam se nešto udvaraju u poslednje vreme
(neće na dobro, 13. maj 2014 01:58)
Po mom mišljenju, to nije udvaranje Merkelove(Nemačke) već veliko priznanje za najozbiljniji pristup u rešavanju nagomilanih problema u Srbiji kao i uvažavanje ličnosti poput Vučića. I nije samo ona prepoznala kvalitet, snagu i ogromnu energiju u ovom čoveku.

Damjan

pre 9 godina

Kakav uspeh neverovatno i ovo je verujem samo početak imaće on još puno poziva od najmoćnijih ljudi sveta.Samo tako nastavi Vučiću!

Nikola

pre 9 godina

Vrlo je ovo velika čast koju je Vučiću pozivom učinila Merkelova. Ne može svako da se satane sa njom, ona jako bira svoje sagovornike. Dobar je ovo znak za Srbiju, da je na dobrom putu da uredi ekonomiju, upravu, da privuče strane investitore. Investitori čekaju i na ovakve signale, poziv Vučiću je ohrabrenje i njima da mgu u Srbiji da grade svoje pogone.

Firga

pre 9 godina

Pa neverovatno da na ovu vest pišete ovakve komentare ovo je veliki uspeh i za Srbiju i za Vučića priznanje za odlične rezultate koje je postigao postao je neizostavni faktor na Balkanu što je veoma bitno.

Goran

pre 9 godina

Vučić je mnogo napredovao u to nema sumnje svi su u njemu prepoznali pouzdanog partnera i čoveka koji ispunjava svoja obećanja i zato ga svi i poštuju.

Brega

pre 9 godina

Velika čast i uspeh naravno ovo se koliko se sećam nikada nije desilo što znači da je Vučić postigao ogroman uspeh i da ga svi cene u EU.

Targarijan

pre 9 godina

Svima je jasno da je Merkelova jedna od najmocnijih ljudi u svetu, i premijer mozda i najmocnije zemlje na planeti, tako da bi svakom prijao njen poziv, pogotovo upucen premijeru jedne male drzave kao sto smo mi.

Zdravko

pre 9 godina

Čekaju Vučića važni susreti, prvo ovaj u Sarajevu, a potom mu sledi i put u Berlin. Poziv Merkelove nije uobičajen za zemlje kao što smo. Tu čast ima Vučić, zahvaljujuči pre svega programu vlade kojim je zacrtao krupne promene u Srbiji. Nije to ostalo bez reakcije razvijenog sveta, pa ni Merkelove.

Aca šmeker

pre 9 godina

Najveći svetski lideri u Vučiću prpoznaju čoveka koji može da preporodi Srbiju i doprinese boljoj saradnji u regionu,pa je ovaj poziv nešto najnormalnije.Nemci žele saradnju sa ozbiljnim,hrabrim i preciznim ljudima što Vučić svakako jeste,za razliku od većine svojih prethodnika.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Sigurno da je ovo velika cast koja je ukazana Vucicu, ali i celos Srbiji, dobri odnosi sa Nemackom mnogo ce nam znaciti jer kao sto je poznato oni su jedna od najjacih drzava Evrope i to u svakom smislu, osim toga sve odluke koje se donose unutar EU mngo zavise od njih.

DarkoDare

pre 9 godina

Poziv kancelarke Merkel i podrška Nemačke su od ogromnog značaja za Srbiju.Nemačka je i na ekonomskom i na političkom planu okosnica Evropske unije.

Golub50

pre 9 godina

Srbija je sada stabilna zemlja koja je pogodno mesto ne samo za Nemačke već i za investitore širom sveta koji imaju dobre namere.Nemačka ima puno jakih firmi i veliki plus za Srbiju je uspešna ekonomska saradnja dveju zemalja.

georgina

pre 9 godina

Poziv koji moze da se shvati kao postovanje za zalaganje Srbije za stabilnost regiona i napora Vlade da Srbija izadje iz zone ekonomskog sumraka i postane deo EU sto je proces koji je davnih dana trebalo da se pokrene,a ne neke zemlje koje su kaskale u svakom pogledu za nama sada su daleko ispred nas.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.

Gospodin Jakovljević

pre 9 godina

Nastavlja se priča koja je zacrtana između Vestervelea i Vučića. Ovaj sastanak je priprema za dolazak nemačkih investitora u Srbiju.

Popara

pre 9 godina

To pokazuje da Vučić vodi politiku koja je odavno zastupljena širom EU,i koja donosi "plodove".Zato Nemačka,kao jedna ekonomski jaka država,želi da ga podrži na tom putu.

pavke

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i sve mi je jasno. Za desetak godina ovu drzavu ce voditi ljudi koji nisu u stanju da gramaticki ispravno PREPISU komentar koji su dobili sms-om. Auu...

Гертовић

pre 9 godina

Свакако да је Вучић уважаван од стране Немачке то показује изразито позитиван однос канцеларке и чињеница да се овакви позиви не добијају често говори у прилог томе.

Ucha

pre 9 godina

Pozdrav botovima i jedan savet. U moru ovolikih botovskih komentara, verovatno ima i neki smisleni koji razumno opravdava postupke Superhika, ali ih mi antibotovi i ne citamo jer se utapaju u masu. Oladite malo sa ovom gluposcu.Izbori su prosli i samo iritirate narod. Kampanja vam je odradjena za deset ,ali ovakvim glupostima i ispadanjem Superhika iz frizidera na svakih pola sata samo se zakopavate.

ss

pre 9 godina

Da se ne lazemo, nicim Vucic nije "zasluzio" poziv jer uspeha u njegovom radu jos uvek nema. Otici ce po porciju packi, da mu objasni sta da radi i naravno,najglavnije, da se izjasni stav po pitanju Rusije i da osudi politiku Rusije i uvede im sankcije !

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

Dunja

pre 9 godina

NAdam se da nas Merkelova neće ubeđivati da uvedemo sankcije Rusiji. I da će premijer čvrsto ostati pri svom stavu da se ne zamera ni jednima ni drugima.

Јасно као дан

pre 9 godina

Косово је предато; сада је на реду да уведемо санкције Русији. Због тога Меркелова зове, нема разлога да се заваравамо.

bravox

pre 9 godina

Kada imate stav i odgovorno se ponašate prema preuzetim obavezama, odnosno prvo poštujete sebe a onda i svoje sagovornike, normalno je da se i njihov odnos prema Srbiji menja. Nemci pre svega poštuju upravo ovo...Ne čudi me poziv Merkeleove i očekujem još bolju saradnju Srbije i Nemačke u narednom periodu.

Mile i njegovo pile

pre 9 godina

Gest koji nedvosmisleno pokazuje da između Nemačke i Srbije nema otvorenih pitanja. Vreme je za budućnost i podizanje Srpske privrede u interesu obe strane, naravno.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki korak u napred za celu Srbiju i zaista verujem da ce ubuduce sve ici velikom brzinom na bolje, najvise zahvaljujuci Vucicu.

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

Aleksandra

pre 9 godina

Kome se obraca ova vojska partiskih komentatora? Na pogresnom ste mestu gospodo poltroni! Ovaj portal prate uglavnom ljudi koje nemozete ni uplasiti, ni hipnotisati, ni ubediti u izrecene nebuloze. Ili bi mozda trebalo da se plasimo? Od vasih diktata ne mogu da dodjem do smisaonih komentara.

djolefrankfurt

pre 9 godina

@novica 952....ja nisam znao da je bonn jos uvek glavni grad nemacke.mozda u vase vreme kada ste bili mladi ali danas je berlin glavni grad nemacke koja se jos i ujedinila dok ste bili u vakumu.a da mozda je frankfurt "glavni grad " pokrajane hesen ali nikako vizbaden :)

Mila

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

lpool

pre 9 godina

Ne razumem vas koji ga blatite a pogotovo vas koji ste za eu .. Kriza u Ukrajini je tragedija sama po sebi (ni jedna drzava ne treba da prolazi kroz tako nesto a mi smo to prosli i sa Jugoslavijom i sa kosovom) ali iz nje se jasno vidi da EU ne moze protiv Rusije jer su im finansije prece od prava i pravde.. Isto tako EU postaje svesna da mi mozemo da zapalimo Balkan ako krenemo za nasim nacionalnim interesima (kosovo,rs) naravno uz podrsku Rusa,tako da ce nam ova situacija samo olaksati put u EU.. Ja vas pitam sta u stvari vi hocete,da kukate zato sto nas u EU vodi Vucic ili da stvarno budete deo EU ?

beli kralj

pre 9 godina

Koji SMO mi blesav narod moram da kazem posto vecina ovde udara minuse covek je pozvan kao novi premijer u kome su videli coveka koji je pametan i ima PLAN za buducnost Srbije da to podeli sa njima i da raspravlja o postojecim problemima kako ih resiti a vi odmah ga napraviste izdajnikom srpskog roda....Mislim sta reci....ps Prvi covek posle Djindjica koji ide pravim putom a vi i dalje udarajte minuse.

milica24

pre 9 godina

Veliko priznanje Srbiji i Vucicu za uradjeno u prethodnom periodu sto se tice puta ka EU, bespotrebno je govoriti o uticaju Nemacke i Merkelove u samoj uniji, ovo je signal da i ostale clanice podrze i pomognu Srbiji da sto brze udje u EU

Ljubica

pre 9 godina

E da je Tadić pristao da raspusti srpske institucije na Kosovu u proda Telekom nemcima, sad bi se on šepurio kod Merkelove, a on neće, a lepo mu je žena rekla:"Ima ko hoće!". Eto mu sad...

crni domino

pre 9 godina

Daj Vucicu, sta se femkas ko mlada!
Merkelova te sigurno nije zvala da se gledate nego iz nekog razloga koji ti je sigurno najavila i to treba da saopstis naciji makar u diskretnoj formi, a ne da nam tupis kako neznas ni sam posle koliko godina nekoga iz Srbije Nemacki Kancelar zove!
To femkanje mozes da izvodis u svojoj stranci i svojim botovima, a pred narodom Srbije moras razlozno i drzavnicki da se ponasas!
Nadam se da si razumeo sta mi gradjani od tebe ocekujemo!

Данијел

pre 9 godina

Да те обради, да уведеш санкције Русији.
Чини ми се да си на ивици да "преломиш у мозак".

sedokosi

pre 9 godina

prijatelje držati blizu , one manje prijatelje još bliže , sa nemcima na odstojanju ali i realnost je da oni drmaju evropom i bez njihovog amina nema ništa od eu

Zoran

pre 9 godina

Vučiću ja se tom pozivu baš i ne bi javno hvalio, a još manje radovao jer gotovo sam 100% siguran da te Merkelica ne poziva da testiraš novi BMW.

Веља

pre 9 godina

Па да се добије директива за даљи рад и санкције Русији....иде по своје мишљење ..напредно,нема шта...

Duh vremena

pre 9 godina

Jasan znak da vodeca clanica unije podrzava novu vlast u Srbiji kao i proces reformi koji treba da stvori stabilnu ekonomiju zemlje koja zeli da postane za neku godinu punopravan clan EU ali sto je jos bitnije da funkcionise samostalno u okviru svog budzeta.

Sasho

pre 9 godina

kako rece tadic:prodaj telekom(ne),odrekni se severnog dela kosova(ne),prodjaj eps(ne)!merkelova njemu:ako ti neces ima ko hoce!nece vucicu biti sjajno sa merkelovom,jos kad mu kaze ili eu ili rf?

MargiTA

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.
Poseta Austriji, potom Nemačkoj kancelarki Merkel zaista je impresivan jer do sada niko u prethodnim vladama nije dobijao pozive od tako visokih zvaničnika, kako bi se učvrstili dobri odnosi i unapredila ekonomska saradnja naših država.

Kingston

pre 9 godina

Znaju evropski političari da je Vučić jaka politička figura u Srbiji i da sa njim ne može lako da se manipuliše, jer je Vučiću na prvom mestu interes Srbije i njenih građana!!

Boskodja

pre 9 godina

Osetili Vucicevu moc,u njemu vide moguc otpor njihovim planovima pa pokusavaju da izglade situaciju,svako gleda svoj interes,ali premijer ce bez sumnje odlazak iskoristiti na pravi nacin.

zoran

pre 9 godina

Niste pitali usta šta ćete da kažete za Zorana Đinđića kada je 2000-te išao u Nemačku da kamči pare od Šredera za penzije i ogrev za bolnice i škole jer ste državu doveli do prosjačkog štapa tokom 90-tih dok ste vodili sulude ratove po Balkanu, koje smo sve do jednog izgubili i kada ste Srbe i srpstvo spustili na najniže grane u istoriji.
Zbog toga je, siromah, i život izgubio i vi ste se radovali zbog toga...

Nikad robom!

pre 9 godina

Nećete se tako hvaliti kad padne branje ušiju oko 'sankcija' Rusiji. Ako pristaneš, moglo bi pasti još jedno spontano okupljanje...malo drugačije no ono pred skupštinom.

Ddule

pre 9 godina

"Mislim da je to prvi put posle ne znam koliko godina da neko iz Srbije dobije zvaničan poziv na poseban susret s nemačkim kancelarom", rekao je Vučić.

Pa zove te bre da osudis Rusiju, i mislim da moras! Nista lose. Mi smo krenuli ka EU, pa mora da se slozimo sa njima.

Ajde, neka poseta bude sa srecom!

Nenad

pre 9 godina

Lepo je videti da Vucic pored toga sto ima ogromnu podrsku u svojoj zemlji, cena ga i podrzavaju svugde u svetu, odavno nismo imali takvog premijera.

Wishman

pre 9 godina

Ovo je dobro zbog toga sto je Nemacka mozda i kljucna zemlja pri nasem putu ka eu i mnogo toga od njih zavisi kada je nas status u pitanju.

zoran

pre 9 godina

Niste pitali usta šta ćete da kažete za Zorana Đinđića kada je 2000-te išao u Nemačku da kamči pare od Šredera za penzije i ogrev za bolnice i škole jer ste državu doveli do prosjačkog štapa tokom 90-tih dok ste vodili sulude ratove po Balkanu, koje smo sve do jednog izgubili i kada ste Srbe i srpstvo spustili na najniže grane u istoriji.
Zbog toga je, siromah, i život izgubio i vi ste se radovali zbog toga...

Веља

pre 9 godina

Па да се добије директива за даљи рад и санкције Русији....иде по своје мишљење ..напредно,нема шта...

Kingston

pre 9 godina

Znaju evropski političari da je Vučić jaka politička figura u Srbiji i da sa njim ne može lako da se manipuliše, jer je Vučiću na prvom mestu interes Srbije i njenih građana!!

Stefan

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki korak u napred za celu Srbiju i zaista verujem da ce ubuduce sve ici velikom brzinom na bolje, najvise zahvaljujuci Vucicu.

Duh vremena

pre 9 godina

Jasan znak da vodeca clanica unije podrzava novu vlast u Srbiji kao i proces reformi koji treba da stvori stabilnu ekonomiju zemlje koja zeli da postane za neku godinu punopravan clan EU ali sto je jos bitnije da funkcionise samostalno u okviru svog budzeta.

Mila

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

bravox

pre 9 godina

Kada imate stav i odgovorno se ponašate prema preuzetim obavezama, odnosno prvo poštujete sebe a onda i svoje sagovornike, normalno je da se i njihov odnos prema Srbiji menja. Nemci pre svega poštuju upravo ovo...Ne čudi me poziv Merkeleove i očekujem još bolju saradnju Srbije i Nemačke u narednom periodu.

lpool

pre 9 godina

Ne razumem vas koji ga blatite a pogotovo vas koji ste za eu .. Kriza u Ukrajini je tragedija sama po sebi (ni jedna drzava ne treba da prolazi kroz tako nesto a mi smo to prosli i sa Jugoslavijom i sa kosovom) ali iz nje se jasno vidi da EU ne moze protiv Rusije jer su im finansije prece od prava i pravde.. Isto tako EU postaje svesna da mi mozemo da zapalimo Balkan ako krenemo za nasim nacionalnim interesima (kosovo,rs) naravno uz podrsku Rusa,tako da ce nam ova situacija samo olaksati put u EU.. Ja vas pitam sta u stvari vi hocete,da kukate zato sto nas u EU vodi Vucic ili da stvarno budete deo EU ?

Mile i njegovo pile

pre 9 godina

Gest koji nedvosmisleno pokazuje da između Nemačke i Srbije nema otvorenih pitanja. Vreme je za budućnost i podizanje Srpske privrede u interesu obe strane, naravno.

Boskodja

pre 9 godina

Osetili Vucicevu moc,u njemu vide moguc otpor njihovim planovima pa pokusavaju da izglade situaciju,svako gleda svoj interes,ali premijer ce bez sumnje odlazak iskoristiti na pravi nacin.

milica24

pre 9 godina

Veliko priznanje Srbiji i Vucicu za uradjeno u prethodnom periodu sto se tice puta ka EU, bespotrebno je govoriti o uticaju Nemacke i Merkelove u samoj uniji, ovo je signal da i ostale clanice podrze i pomognu Srbiji da sto brze udje u EU

Nenad

pre 9 godina

Lepo je videti da Vucic pored toga sto ima ogromnu podrsku u svojoj zemlji, cena ga i podrzavaju svugde u svetu, odavno nismo imali takvog premijera.

beli kralj

pre 9 godina

Koji SMO mi blesav narod moram da kazem posto vecina ovde udara minuse covek je pozvan kao novi premijer u kome su videli coveka koji je pametan i ima PLAN za buducnost Srbije da to podeli sa njima i da raspravlja o postojecim problemima kako ih resiti a vi odmah ga napraviste izdajnikom srpskog roda....Mislim sta reci....ps Prvi covek posle Djindjica koji ide pravim putom a vi i dalje udarajte minuse.

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

MargiTA

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.
Poseta Austriji, potom Nemačkoj kancelarki Merkel zaista je impresivan jer do sada niko u prethodnim vladama nije dobijao pozive od tako visokih zvaničnika, kako bi se učvrstili dobri odnosi i unapredila ekonomska saradnja naših država.

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

Wishman

pre 9 godina

Ovo je dobro zbog toga sto je Nemacka mozda i kljucna zemlja pri nasem putu ka eu i mnogo toga od njih zavisi kada je nas status u pitanju.

Zoran

pre 9 godina

Vučiću ja se tom pozivu baš i ne bi javno hvalio, a još manje radovao jer gotovo sam 100% siguran da te Merkelica ne poziva da testiraš novi BMW.

crni domino

pre 9 godina

Daj Vucicu, sta se femkas ko mlada!
Merkelova te sigurno nije zvala da se gledate nego iz nekog razloga koji ti je sigurno najavila i to treba da saopstis naciji makar u diskretnoj formi, a ne da nam tupis kako neznas ni sam posle koliko godina nekoga iz Srbije Nemacki Kancelar zove!
To femkanje mozes da izvodis u svojoj stranci i svojim botovima, a pred narodom Srbije moras razlozno i drzavnicki da se ponasas!
Nadam se da si razumeo sta mi gradjani od tebe ocekujemo!

sedokosi

pre 9 godina

prijatelje držati blizu , one manje prijatelje još bliže , sa nemcima na odstojanju ali i realnost je da oni drmaju evropom i bez njihovog amina nema ništa od eu

Nikad robom!

pre 9 godina

Nećete se tako hvaliti kad padne branje ušiju oko 'sankcija' Rusiji. Ako pristaneš, moglo bi pasti još jedno spontano okupljanje...malo drugačije no ono pred skupštinom.

Dunja

pre 9 godina

NAdam se da nas Merkelova neće ubeđivati da uvedemo sankcije Rusiji. I da će premijer čvrsto ostati pri svom stavu da se ne zamera ni jednima ni drugima.

Popara

pre 9 godina

To pokazuje da Vučić vodi politiku koja je odavno zastupljena širom EU,i koja donosi "plodove".Zato Nemačka,kao jedna ekonomski jaka država,želi da ga podrži na tom putu.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.

Данијел

pre 9 godina

Да те обради, да уведеш санкције Русији.
Чини ми се да си на ивици да "преломиш у мозак".

Aleksandra

pre 9 godina

Kome se obraca ova vojska partiskih komentatora? Na pogresnom ste mestu gospodo poltroni! Ovaj portal prate uglavnom ljudi koje nemozete ni uplasiti, ni hipnotisati, ni ubediti u izrecene nebuloze. Ili bi mozda trebalo da se plasimo? Od vasih diktata ne mogu da dodjem do smisaonih komentara.

Gospodin Jakovljević

pre 9 godina

Nastavlja se priča koja je zacrtana između Vestervelea i Vučića. Ovaj sastanak je priprema za dolazak nemačkih investitora u Srbiju.

DOBROSAV.B.

pre 9 godina

mnogo nam se nešto udvaraju u poslednje vreme
(neće na dobro, 13. maj 2014 01:58)
Po mom mišljenju, to nije udvaranje Merkelove(Nemačke) već veliko priznanje za najozbiljniji pristup u rešavanju nagomilanih problema u Srbiji kao i uvažavanje ličnosti poput Vučića. I nije samo ona prepoznala kvalitet, snagu i ogromnu energiju u ovom čoveku.

Јасно као дан

pre 9 godina

Косово је предато; сада је на реду да уведемо санкције Русији. Због тога Меркелова зове, нема разлога да се заваравамо.

Гертовић

pre 9 godina

Свакако да је Вучић уважаван од стране Немачке то показује изразито позитиван однос канцеларке и чињеница да се овакви позиви не добијају често говори у прилог томе.

Joki

pre 9 godina

Cak je I ovako ekonomski jaka drzava poput Nemacke odlucila da podrzi politiku naseg premijera, I tako pomogne nasoj drzavi da se brze razvija na svim segmentima.

Paja

pre 9 godina

Odlična prilika da razvijemo što bolje odnose sa Nemačkom a umnogme će nam zavisiti od njih da li ćemo postati član EU ovu priliku nikako ne smemo da propustimo.

ss

pre 9 godina

Da se ne lazemo, nicim Vucic nije "zasluzio" poziv jer uspeha u njegovom radu jos uvek nema. Otici ce po porciju packi, da mu objasni sta da radi i naravno,najglavnije, da se izjasni stav po pitanju Rusije i da osudi politiku Rusije i uvede im sankcije !

Iglo

pre 9 godina

Clanice EU su konacno uvidele das mo ozbiljna I stabilna drzava, spremna za saradnju I promene. Zahvaljujuci trenutnoj vlasti imamo podrsku stranih zemalja sto ce nam zasigurno doneti jos investicija.

Milanko Renovica

pre 9 godina

Kada kancelarka Merkel poziva u zvaničnu poseti Vučića onda je to priznanje za Srbiju. Ovo je zanak da jedna od najznačajnijiu država članica EU uvažava Srbiju i njenog predsedika vlade.Biće ovo prilika da Vučić upozna Merkelovu sa ekonomskim reformama koje je vlada usvojila. Verujemo da će Mertkelova podržati Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama.

Ljubica

pre 9 godina

E da je Tadić pristao da raspusti srpske institucije na Kosovu u proda Telekom nemcima, sad bi se on šepurio kod Merkelove, a on neće, a lepo mu je žena rekla:"Ima ko hoće!". Eto mu sad...

Dragiša

pre 9 godina

Pa mi nismo ni svesni koliki je ovo uspeh da te najmoćnija žena sveta poziva u zvaničnu posetu najmoćnije zemlje EU.Ovu priliku ne smemo propustiti da se steknu novi kontakti i možda dovedu i nove investicije u Srbiju.

Firga

pre 9 godina

Pa neverovatno da na ovu vest pišete ovakve komentare ovo je veliki uspeh i za Srbiju i za Vučića priznanje za odlične rezultate koje je postigao postao je neizostavni faktor na Balkanu što je veoma bitno.

Goran

pre 9 godina

Vučić je mnogo napredovao u to nema sumnje svi su u njemu prepoznali pouzdanog partnera i čoveka koji ispunjava svoja obećanja i zato ga svi i poštuju.

Dušan

pre 9 godina

Odlična prilika da se uspostavi bliži odnos sa Merkel ipak je ona najmoćnija žena sveta velika prilika da se razgovara o mnogim stvarima i da ostvarimo još bolju saradnju sa Nemačkom.

Petrosjan

pre 9 godina

Poziv Merkelove našem premijeru znači samo jedno. Nastavak saradnje gde je naš pemijer stao sa bivšim minisrom spoljnih poslova Nemačke Vesterveleom.

Nikola

pre 9 godina

Vrlo je ovo velika čast koju je Vučiću pozivom učinila Merkelova. Ne može svako da se satane sa njom, ona jako bira svoje sagovornike. Dobar je ovo znak za Srbiju, da je na dobrom putu da uredi ekonomiju, upravu, da privuče strane investitore. Investitori čekaju i na ovakve signale, poziv Vučiću je ohrabrenje i njima da mgu u Srbiji da grade svoje pogone.

stralleB

pre 9 godina

prvi zvanican poziv nakon mnogo godina je i usledio jer ej prepoznala i EU i svi u svetu da se Srbija krece ka boljem, da je spremna za reforme, te da se odgovorno ponasamo, pridrzavamo dogovorenog i konacno niko nema nikakvih predrasuda o Srbiji-jer smo u poslednjih godinu i po -dve pokazali kako se stvari uspesno menjaju na bolje u kratkom vremenskom periodu, al ne posustajuci i radeci jos vise i bolje danas, za bolje sutra.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@djuro:Neće gospodine Đuro Merkelova preslišavati nikoga niti će dostavljati spisak prioriteta. Vlada Srbije je utvrdila svoje prioritete , i očekujemo da Merkelova podrži te prioritete.

Srbin 100%

pre 9 godina

Veoma pozitivno i indikativno deluje zelja velikog broja evropskih zvanicnika da diplomatskim gestovima i potezima daju podrsku novoj vladi Srbije da istraje u svojim namerama da sprovede neophodne reforme i da napravi modernu i funkcionalnu drzavu

Grom

pre 9 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

Damjan

pre 9 godina

Kakav uspeh neverovatno i ovo je verujem samo početak imaće on još puno poziva od najmoćnijih ljudi sveta.Samo tako nastavi Vučiću!

plava nocna ptica

pre 9 godina

Došlo je vreme i da se ova gospođa oglasi. Biće interesantno čuti šta je ovog puta smislila, ne verujem da će samo da čestita premijeru na formiranju vlade.

Jole

pre 9 godina

Pre krize u SFRJ, Nemacka je bila najveci trgovinski partner nase zemlje i 90% preduzeca je saradjivalo sa nemackim. Ako se ponovo uspostavi takva saradnja onda mozemo reci da smo uspeli!

milicica

pre 9 godina

Svakim danom dobijamo sve vise dokaza da nas svet gleda drugacije u odnosu na pre, a za sve to su zasluzni novi ljudi, hteli to neki da priznaju ili ne.

ubuntu

pre 9 godina

Energicnost i posvecenost Aleksandra Vucica je za svaku pohvalu. Svu paznju je usmerio ka podrsci od strane ekonomski najmocnije zemlje clanice EU. Investitori koji su vec dosli mogli su da se uvere u povoljan poslovni ambijent koji je stvoren zahvaljuci lideru SNSa, ali tu ne sme doci do zastoja vec treba dalje da radimo na prosirenju interesantnih ponuda.

Ddule

pre 9 godina

"Mislim da je to prvi put posle ne znam koliko godina da neko iz Srbije dobije zvaničan poziv na poseban susret s nemačkim kancelarom", rekao je Vučić.

Pa zove te bre da osudis Rusiju, i mislim da moras! Nista lose. Mi smo krenuli ka EU, pa mora da se slozimo sa njima.

Ajde, neka poseta bude sa srecom!

Ucha

pre 9 godina

Pozdrav botovima i jedan savet. U moru ovolikih botovskih komentara, verovatno ima i neki smisleni koji razumno opravdava postupke Superhika, ali ih mi antibotovi i ne citamo jer se utapaju u masu. Oladite malo sa ovom gluposcu.Izbori su prosli i samo iritirate narod. Kampanja vam je odradjena za deset ,ali ovakvim glupostima i ispadanjem Superhika iz frizidera na svakih pola sata samo se zakopavate.

goca

pre 9 godina

ovo je usledilo posle pozitivne ocene EU. I Nemačka a nadam se da su i neke druge zemlje prepoznale npore Srbije. Možda je ovo samo početak naše saradnje sa Evropom.

lokalis

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

Sasho

pre 9 godina

kako rece tadic:prodaj telekom(ne),odrekni se severnog dela kosova(ne),prodjaj eps(ne)!merkelova njemu:ako ti neces ima ko hoce!nece vucicu biti sjajno sa merkelovom,jos kad mu kaze ili eu ili rf?

enough

pre 9 godina

Mnogo smo propatili kao narod.Mnogo i dalje patimo.Ali nadam se da ce imati dovoljno pameti sadasnji lider da iskoristi ovo postovanje zapada i iskoristiti da nas reformise i dovede sto vise investicija....

Targarijan

pre 9 godina

Svima je jasno da je Merkelova jedna od najmocnijih ljudi u svetu, i premijer mozda i najmocnije zemlje na planeti, tako da bi svakom prijao njen poziv, pogotovo upucen premijeru jedne male drzave kao sto smo mi.

Zdravko

pre 9 godina

Čekaju Vučića važni susreti, prvo ovaj u Sarajevu, a potom mu sledi i put u Berlin. Poziv Merkelove nije uobičajen za zemlje kao što smo. Tu čast ima Vučić, zahvaljujuči pre svega programu vlade kojim je zacrtao krupne promene u Srbiji. Nije to ostalo bez reakcije razvijenog sveta, pa ni Merkelove.

Brega

pre 9 godina

Velika čast i uspeh naravno ovo se koliko se sećam nikada nije desilo što znači da je Vučić postigao ogroman uspeh i da ga svi cene u EU.

Aca šmeker

pre 9 godina

Najveći svetski lideri u Vučiću prpoznaju čoveka koji može da preporodi Srbiju i doprinese boljoj saradnji u regionu,pa je ovaj poziv nešto najnormalnije.Nemci žele saradnju sa ozbiljnim,hrabrim i preciznim ljudima što Vučić svakako jeste,za razliku od većine svojih prethodnika.

georgina

pre 9 godina

Poziv koji moze da se shvati kao postovanje za zalaganje Srbije za stabilnost regiona i napora Vlade da Srbija izadje iz zone ekonomskog sumraka i postane deo EU sto je proces koji je davnih dana trebalo da se pokrene,a ne neke zemlje koje su kaskale u svakom pogledu za nama sada su daleko ispred nas.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Sigurno da je ovo velika cast koja je ukazana Vucicu, ali i celos Srbiji, dobri odnosi sa Nemackom mnogo ce nam znaciti jer kao sto je poznato oni su jedna od najjacih drzava Evrope i to u svakom smislu, osim toga sve odluke koje se donose unutar EU mngo zavise od njih.

DarkoDare

pre 9 godina

Poziv kancelarke Merkel i podrška Nemačke su od ogromnog značaja za Srbiju.Nemačka je i na ekonomskom i na političkom planu okosnica Evropske unije.

Golub50

pre 9 godina

Srbija je sada stabilna zemlja koja je pogodno mesto ne samo za Nemačke već i za investitore širom sveta koji imaju dobre namere.Nemačka ima puno jakih firmi i veliki plus za Srbiju je uspešna ekonomska saradnja dveju zemalja.

djolefrankfurt

pre 9 godina

@novica 952....ja nisam znao da je bonn jos uvek glavni grad nemacke.mozda u vase vreme kada ste bili mladi ali danas je berlin glavni grad nemacke koja se jos i ujedinila dok ste bili u vakumu.a da mozda je frankfurt "glavni grad " pokrajane hesen ali nikako vizbaden :)

pavke

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i sve mi je jasno. Za desetak godina ovu drzavu ce voditi ljudi koji nisu u stanju da gramaticki ispravno PREPISU komentar koji su dobili sms-om. Auu...

Кривокапић

pre 9 godina

Имали смо ми једног пре 10 и кусур година кога су сви звали. Међутим њега сте сматрали издајником и онда је убијен.

srbin

pre 9 godina

Nije Merkelova zaboravila Vucica iz devedesetih. A to sto ga ona
zove, ako ga zove ne zbog njega vec zbog Kosova i Srbije.
Pozdrav iz Nemacke.

zoran

pre 9 godina

A hoće Merkelova da mu priredi vojnu paradu?
I Knez Pavle je otišao u Nemačku na poziv, pa se posle dešavalo šta se dešavalo. Najbitnije da mi Srbi najgore prođosmo na celom Balkanu.

Ironic

pre 9 godina

Zalosno je sto covek dobija priznanja od "najevropskijih" politicara, a ovde pije kritike od "proevropskih" stranaka? Sigurna sam da nasi politicari evropejci bolje od Angele znaju.

sonic66

pre 9 godina

Dosadasnjim posvecenim i energicnim radom u minulom periodu sadasnji premijer je u velikoj meri podigao medjuregionalni ugled i kredibilitet nase zemlje. Takav rad je rezultirao da danas nasu zemlju posmatraju kao strateskog saradnika sa kojim mogu ostvarivati buduce zajednicke projekte. Za zemlju u oporavku kao sto je to slucaj sa nasom podrska jedne od vodecih zemalja clanica EU nam je od velike koristi!

Magdalena

pre 9 godina

Haha kako ce Dacic i Tadic to da podnesu to sto nije njih pozvala Mertkelova Vucica u evropi prepoznaju kao ozbiljnog politicara od reci i dela, verovatno je i zato usledio poziv.

StankaFR

pre 9 godina

Ovaj poziv dobijen nakon mnogo godina da se zvanicnim susretom naseg premijera i njihovog kancelara pokazace svima, (kako u EU, tako i u svetu) da je odgovornim radom i rezultatima u poslednje dve godine Srbija dokazala da je spremna i da moze brzo da sprovede reforme, te joj je i imidz u svetu, konacno poboljsan.Odlicna vest.

propolis

pre 9 godina

Ekonomski sitem naseg ranga, urusen brojnim malverzacijama domacih kvazi privrednika koji su sistem svog poslovanja zasnovali na off-sor kompanijama moze se revitalizovati samo energicno procesuiranim reformama na svim nivoima! Podrska celnika vodece zemlje EU je od velikog znacaja jer je nas geopoliticki polozaj takav da smo blizi EU nego istocnim zemljama!

ugledajmo se...

pre 9 godina

Treba uciti od ovako sposobnih ljudi.Oni vode zemlju o kojoj mi sanjamo.
(Tijana S, 13. maj 2014 11:49)
Zaboravljamo da su i vredni radnici i da pre svega plaćaju poreze i doprinose svojoj državi!

Moon Light

pre 9 godina

Ovaj poziv je rezultat naše odlučne spoljne politike, ali i unutrašnje, da želimo da se menjamo i da ekonomiju dovedemo u red. Podrška Nemačke je svakako dobra vest, jer njihove brojne komapnije su prisutne na našem tržištu, i trebamo im dati podstrek da u još većem broju dolaze u Srbiju.

Vlatko

pre 9 godina

Podrška nam je potrebna od država koje su uspele da sprovedu reforme u svojim državama uspešno, te da izvedu narod iz krize po cenu smanjivanja plata, povećanja poreza, većim radnim vremenom i ostalim novinama.

Kile

pre 9 godina

Jedno je sigurno, ovo je poseta od izuzetnog znacaja jer sta se sada dogovori sa Nemackom od toga ce nam zavisiti i dalji tok pregovora sa EU ,ali i podrska u resavanju nagomilanih problema.

Mostic

pre 9 godina

Podrška od vodeće ekonomske sile je takođe bitna i korisna, oni nam mogu dati nove investicije, koje su potrebne svima koji su ozbiljni kao mi sada. Saradnjom i dogovorom sa njima možemo očekivati više.

SinkoT

pre 9 godina

Pozivi su dobro došli jer oni označavaju da će biti dosta novih dogovora i sastanaka, na osnovu kojih bi trebalo da se stvaraju nove investicije, otvaraju nove fabrike, suzbija kriminal, otvaraju nova radna mesta i dosta još toga što je potrebno.

Tomislav

pre 9 godina

Nemačka i Hilandija su jedne od zemalja koje su kočile ulazak Srbije u EU, ali ovaj poziv koji je upućen Aleksandru Vučiću u mnogome menja sve. Ovo je znak da smo na korak bliže EU.

zoran

pre 9 godina

Niste pitali usta šta ćete da kažete za Zorana Đinđića kada je 2000-te išao u Nemačku da kamči pare od Šredera za penzije i ogrev za bolnice i škole jer ste državu doveli do prosjačkog štapa tokom 90-tih dok ste vodili sulude ratove po Balkanu, koje smo sve do jednog izgubili i kada ste Srbe i srpstvo spustili na najniže grane u istoriji.
Zbog toga je, siromah, i život izgubio i vi ste se radovali zbog toga...

Веља

pre 9 godina

Па да се добије директива за даљи рад и санкције Русији....иде по своје мишљење ..напредно,нема шта...

crni domino

pre 9 godina

Daj Vucicu, sta se femkas ko mlada!
Merkelova te sigurno nije zvala da se gledate nego iz nekog razloga koji ti je sigurno najavila i to treba da saopstis naciji makar u diskretnoj formi, a ne da nam tupis kako neznas ni sam posle koliko godina nekoga iz Srbije Nemacki Kancelar zove!
To femkanje mozes da izvodis u svojoj stranci i svojim botovima, a pred narodom Srbije moras razlozno i drzavnicki da se ponasas!
Nadam se da si razumeo sta mi gradjani od tebe ocekujemo!

Zoran

pre 9 godina

Vučiću ja se tom pozivu baš i ne bi javno hvalio, a još manje radovao jer gotovo sam 100% siguran da te Merkelica ne poziva da testiraš novi BMW.

Nikad robom!

pre 9 godina

Nećete se tako hvaliti kad padne branje ušiju oko 'sankcija' Rusiji. Ako pristaneš, moglo bi pasti još jedno spontano okupljanje...malo drugačije no ono pred skupštinom.

Јасно као дан

pre 9 godina

Косово је предато; сада је на реду да уведемо санкције Русији. Због тога Меркелова зове, нема разлога да се заваравамо.

Данијел

pre 9 godina

Да те обради, да уведеш санкције Русији.
Чини ми се да си на ивици да "преломиш у мозак".

Sasho

pre 9 godina

kako rece tadic:prodaj telekom(ne),odrekni se severnog dela kosova(ne),prodjaj eps(ne)!merkelova njemu:ako ti neces ima ko hoce!nece vucicu biti sjajno sa merkelovom,jos kad mu kaze ili eu ili rf?

ss

pre 9 godina

Da se ne lazemo, nicim Vucic nije "zasluzio" poziv jer uspeha u njegovom radu jos uvek nema. Otici ce po porciju packi, da mu objasni sta da radi i naravno,najglavnije, da se izjasni stav po pitanju Rusije i da osudi politiku Rusije i uvede im sankcije !

Ljubica

pre 9 godina

E da je Tadić pristao da raspusti srpske institucije na Kosovu u proda Telekom nemcima, sad bi se on šepurio kod Merkelove, a on neće, a lepo mu je žena rekla:"Ima ko hoće!". Eto mu sad...

Ucha

pre 9 godina

Pozdrav botovima i jedan savet. U moru ovolikih botovskih komentara, verovatno ima i neki smisleni koji razumno opravdava postupke Superhika, ali ih mi antibotovi i ne citamo jer se utapaju u masu. Oladite malo sa ovom gluposcu.Izbori su prosli i samo iritirate narod. Kampanja vam je odradjena za deset ,ali ovakvim glupostima i ispadanjem Superhika iz frizidera na svakih pola sata samo se zakopavate.

Kingston

pre 9 godina

Znaju evropski političari da je Vučić jaka politička figura u Srbiji i da sa njim ne može lako da se manipuliše, jer je Vučiću na prvom mestu interes Srbije i njenih građana!!

djolefrankfurt

pre 9 godina

@novica 952....ja nisam znao da je bonn jos uvek glavni grad nemacke.mozda u vase vreme kada ste bili mladi ali danas je berlin glavni grad nemacke koja se jos i ujedinila dok ste bili u vakumu.a da mozda je frankfurt "glavni grad " pokrajane hesen ali nikako vizbaden :)

Duh vremena

pre 9 godina

Jasan znak da vodeca clanica unije podrzava novu vlast u Srbiji kao i proces reformi koji treba da stvori stabilnu ekonomiju zemlje koja zeli da postane za neku godinu punopravan clan EU ali sto je jos bitnije da funkcionise samostalno u okviru svog budzeta.

pavke

pre 9 godina

Procitao sam par komentara i sve mi je jasno. Za desetak godina ovu drzavu ce voditi ljudi koji nisu u stanju da gramaticki ispravno PREPISU komentar koji su dobili sms-om. Auu...

Ddule

pre 9 godina

"Mislim da je to prvi put posle ne znam koliko godina da neko iz Srbije dobije zvaničan poziv na poseban susret s nemačkim kancelarom", rekao je Vučić.

Pa zove te bre da osudis Rusiju, i mislim da moras! Nista lose. Mi smo krenuli ka EU, pa mora da se slozimo sa njima.

Ajde, neka poseta bude sa srecom!

Aleksandra

pre 9 godina

Kome se obraca ova vojska partiskih komentatora? Na pogresnom ste mestu gospodo poltroni! Ovaj portal prate uglavnom ljudi koje nemozete ni uplasiti, ni hipnotisati, ni ubediti u izrecene nebuloze. Ili bi mozda trebalo da se plasimo? Od vasih diktata ne mogu da dodjem do smisaonih komentara.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je zaista veliki korak u napred za celu Srbiju i zaista verujem da ce ubuduce sve ici velikom brzinom na bolje, najvise zahvaljujuci Vucicu.

sedokosi

pre 9 godina

prijatelje držati blizu , one manje prijatelje još bliže , sa nemcima na odstojanju ali i realnost je da oni drmaju evropom i bez njihovog amina nema ništa od eu

bravox

pre 9 godina

Kada imate stav i odgovorno se ponašate prema preuzetim obavezama, odnosno prvo poštujete sebe a onda i svoje sagovornike, normalno je da se i njihov odnos prema Srbiji menja. Nemci pre svega poštuju upravo ovo...Ne čudi me poziv Merkeleove i očekujem još bolju saradnju Srbije i Nemačke u narednom periodu.

Wishman

pre 9 godina

Ovo je dobro zbog toga sto je Nemacka mozda i kljucna zemlja pri nasem putu ka eu i mnogo toga od njih zavisi kada je nas status u pitanju.

zoran

pre 9 godina

A hoće Merkelova da mu priredi vojnu paradu?
I Knez Pavle je otišao u Nemačku na poziv, pa se posle dešavalo šta se dešavalo. Najbitnije da mi Srbi najgore prođosmo na celom Balkanu.

milica24

pre 9 godina

Veliko priznanje Srbiji i Vucicu za uradjeno u prethodnom periodu sto se tice puta ka EU, bespotrebno je govoriti o uticaju Nemacke i Merkelove u samoj uniji, ovo je signal da i ostale clanice podrze i pomognu Srbiji da sto brze udje u EU

Nenad

pre 9 godina

Lepo je videti da Vucic pored toga sto ima ogromnu podrsku u svojoj zemlji, cena ga i podrzavaju svugde u svetu, odavno nismo imali takvog premijera.

MargiTA

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.
Poseta Austriji, potom Nemačkoj kancelarki Merkel zaista je impresivan jer do sada niko u prethodnim vladama nije dobijao pozive od tako visokih zvaničnika, kako bi se učvrstili dobri odnosi i unapredila ekonomska saradnja naših država.

Mila

pre 9 godina

Vucicu je jasno da Nemacka u ekonomskom smislu vedri i oblaci Evropom, prvo je bio nemacki forum u Srbiji, potom je docekao Sredera u Srbiji, a sad I poziv od Angele Merkel, jasno je da pokusava da pridobije nemacku ekonomiju i cini mi se da je na dobrom putu.

Boskodja

pre 9 godina

Osetili Vucicevu moc,u njemu vide moguc otpor njihovim planovima pa pokusavaju da izglade situaciju,svako gleda svoj interes,ali premijer ce bez sumnje odlazak iskoristiti na pravi nacin.

Mile i njegovo pile

pre 9 godina

Gest koji nedvosmisleno pokazuje da između Nemačke i Srbije nema otvorenih pitanja. Vreme je za budućnost i podizanje Srpske privrede u interesu obe strane, naravno.

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

novica952

pre 9 godina

Evo prilike da se na delu pokaže evropska politika Vučića i njegova spremnost da u direktnim kontaktima sa visokim zavaničnicima Evrope u ovom slučaju gospođe Merkel rasprave sva sporna pitanja koja mogu biti na relaciji Bon-beograd i koja mogu opteretiti naše odnose približavanja EU.Sigurno nije mala stvar da vučić u drugoj nedelji vođenja ove države dobije ovako važan poziov, to je znak da je i nemačka zainteresovana za dobre odnose sa Beogradom i da je to za nas šansa da nemačkim privrednicima pokažemo šta namrevamo da popravim u novoj investicionoj klimi.To će biti i potvrda da naševropski put nema alternativu i da se mora ići u skladu sa dogovorenim principima ka punopravnom članstvu.

beli kralj

pre 9 godina

Koji SMO mi blesav narod moram da kazem posto vecina ovde udara minuse covek je pozvan kao novi premijer u kome su videli coveka koji je pametan i ima PLAN za buducnost Srbije da to podeli sa njima i da raspravlja o postojecim problemima kako ih resiti a vi odmah ga napraviste izdajnikom srpskog roda....Mislim sta reci....ps Prvi covek posle Djindjica koji ide pravim putom a vi i dalje udarajte minuse.

lpool

pre 9 godina

Ne razumem vas koji ga blatite a pogotovo vas koji ste za eu .. Kriza u Ukrajini je tragedija sama po sebi (ni jedna drzava ne treba da prolazi kroz tako nesto a mi smo to prosli i sa Jugoslavijom i sa kosovom) ali iz nje se jasno vidi da EU ne moze protiv Rusije jer su im finansije prece od prava i pravde.. Isto tako EU postaje svesna da mi mozemo da zapalimo Balkan ako krenemo za nasim nacionalnim interesima (kosovo,rs) naravno uz podrsku Rusa,tako da ce nam ova situacija samo olaksati put u EU.. Ja vas pitam sta u stvari vi hocete,da kukate zato sto nas u EU vodi Vucic ili da stvarno budete deo EU ?

Dunja

pre 9 godina

NAdam se da nas Merkelova neće ubeđivati da uvedemo sankcije Rusiji. I da će premijer čvrsto ostati pri svom stavu da se ne zamera ni jednima ni drugima.

Zdravko

pre 9 godina

Čekaju Vučića važni susreti, prvo ovaj u Sarajevu, a potom mu sledi i put u Berlin. Poziv Merkelove nije uobičajen za zemlje kao što smo. Tu čast ima Vučić, zahvaljujuči pre svega programu vlade kojim je zacrtao krupne promene u Srbiji. Nije to ostalo bez reakcije razvijenog sveta, pa ni Merkelove.

Aca šmeker

pre 9 godina

Najveći svetski lideri u Vučiću prpoznaju čoveka koji može da preporodi Srbiju i doprinese boljoj saradnji u regionu,pa je ovaj poziv nešto najnormalnije.Nemci žele saradnju sa ozbiljnim,hrabrim i preciznim ljudima što Vučić svakako jeste,za razliku od većine svojih prethodnika.

Brega

pre 9 godina

Velika čast i uspeh naravno ovo se koliko se sećam nikada nije desilo što znači da je Vučić postigao ogroman uspeh i da ga svi cene u EU.

Targarijan

pre 9 godina

Svima je jasno da je Merkelova jedna od najmocnijih ljudi u svetu, i premijer mozda i najmocnije zemlje na planeti, tako da bi svakom prijao njen poziv, pogotovo upucen premijeru jedne male drzave kao sto smo mi.

Glavni arhivator

pre 9 godina

Sigurno da je ovo velika cast koja je ukazana Vucicu, ali i celos Srbiji, dobri odnosi sa Nemackom mnogo ce nam znaciti jer kao sto je poznato oni su jedna od najjacih drzava Evrope i to u svakom smislu, osim toga sve odluke koje se donose unutar EU mngo zavise od njih.

Golub50

pre 9 godina

Srbija je sada stabilna zemlja koja je pogodno mesto ne samo za Nemačke već i za investitore širom sveta koji imaju dobre namere.Nemačka ima puno jakih firmi i veliki plus za Srbiju je uspešna ekonomska saradnja dveju zemalja.

DarkoDare

pre 9 godina

Poziv kancelarke Merkel i podrška Nemačke su od ogromnog značaja za Srbiju.Nemačka je i na ekonomskom i na političkom planu okosnica Evropske unije.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Još jedan dokaz koliki ugled u Evropi i svetu Vučić uživa i to da su svi državnici prepoznali njegove dobre reforme i programe za izlazak Srbije iz krize, i u potpunosti ih podržavaju.

georgina

pre 9 godina

Poziv koji moze da se shvati kao postovanje za zalaganje Srbije za stabilnost regiona i napora Vlade da Srbija izadje iz zone ekonomskog sumraka i postane deo EU sto je proces koji je davnih dana trebalo da se pokrene,a ne neke zemlje koje su kaskale u svakom pogledu za nama sada su daleko ispred nas.

Popara

pre 9 godina

To pokazuje da Vučić vodi politiku koja je odavno zastupljena širom EU,i koja donosi "plodove".Zato Nemačka,kao jedna ekonomski jaka država,želi da ga podrži na tom putu.

Gospodin Jakovljević

pre 9 godina

Nastavlja se priča koja je zacrtana između Vestervelea i Vučića. Ovaj sastanak je priprema za dolazak nemačkih investitora u Srbiju.

Гертовић

pre 9 godina

Свакако да је Вучић уважаван од стране Немачке то показује изразито позитиван однос канцеларке и чињеница да се овакви позиви не добијају често говори у прилог томе.

ubuntu

pre 9 godina

Energicnost i posvecenost Aleksandra Vucica je za svaku pohvalu. Svu paznju je usmerio ka podrsci od strane ekonomski najmocnije zemlje clanice EU. Investitori koji su vec dosli mogli su da se uvere u povoljan poslovni ambijent koji je stvoren zahvaljuci lideru SNSa, ali tu ne sme doci do zastoja vec treba dalje da radimo na prosirenju interesantnih ponuda.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

@djuro:Neće gospodine Đuro Merkelova preslišavati nikoga niti će dostavljati spisak prioriteta. Vlada Srbije je utvrdila svoje prioritete , i očekujemo da Merkelova podrži te prioritete.

goca

pre 9 godina

ovo je usledilo posle pozitivne ocene EU. I Nemačka a nadam se da su i neke druge zemlje prepoznale npore Srbije. Možda je ovo samo početak naše saradnje sa Evropom.

propolis

pre 9 godina

Ekonomski sitem naseg ranga, urusen brojnim malverzacijama domacih kvazi privrednika koji su sistem svog poslovanja zasnovali na off-sor kompanijama moze se revitalizovati samo energicno procesuiranim reformama na svim nivoima! Podrska celnika vodece zemlje EU je od velikog znacaja jer je nas geopoliticki polozaj takav da smo blizi EU nego istocnim zemljama!

sonic66

pre 9 godina

Dosadasnjim posvecenim i energicnim radom u minulom periodu sadasnji premijer je u velikoj meri podigao medjuregionalni ugled i kredibilitet nase zemlje. Takav rad je rezultirao da danas nasu zemlju posmatraju kao strateskog saradnika sa kojim mogu ostvarivati buduce zajednicke projekte. Za zemlju u oporavku kao sto je to slucaj sa nasom podrska jedne od vodecih zemalja clanica EU nam je od velike koristi!

stralleB

pre 9 godina

prvi zvanican poziv nakon mnogo godina je i usledio jer ej prepoznala i EU i svi u svetu da se Srbija krece ka boljem, da je spremna za reforme, te da se odgovorno ponasamo, pridrzavamo dogovorenog i konacno niko nema nikakvih predrasuda o Srbiji-jer smo u poslednjih godinu i po -dve pokazali kako se stvari uspesno menjaju na bolje u kratkom vremenskom periodu, al ne posustajuci i radeci jos vise i bolje danas, za bolje sutra.

enough

pre 9 godina

Mnogo smo propatili kao narod.Mnogo i dalje patimo.Ali nadam se da ce imati dovoljno pameti sadasnji lider da iskoristi ovo postovanje zapada i iskoristiti da nas reformise i dovede sto vise investicija....

lokalis

pre 9 godina

Zemlja burne prolosti i problematicnih istorijskih odluka ko sto je to slucaj sa nasom, mora uloziti duplo veci trud da dokaze da je izasla iz sivila i magle u koje je bila dovedena stetnim odlukama nekih bivsih vlasti. U svakoj konfliktnoj situaciji u kojoj smo ucestvovali dovodjeni smo u podredjen polozoj bilo da smo stvarno bili odgovorni ili ne. Uspostavljanje kvalitetnijih diplomatskih odnosa sa zemljom poput pomenute moze biti dodatni "vetar u ledja" u ideji da se nasa zemlja postavi na evropske noge!

Damjan

pre 9 godina

Kakav uspeh neverovatno i ovo je verujem samo početak imaće on još puno poziva od najmoćnijih ljudi sveta.Samo tako nastavi Vučiću!

Petrosjan

pre 9 godina

Poziv Merkelove našem premijeru znači samo jedno. Nastavak saradnje gde je naš pemijer stao sa bivšim minisrom spoljnih poslova Nemačke Vesterveleom.

Goran

pre 9 godina

Vučić je mnogo napredovao u to nema sumnje svi su u njemu prepoznali pouzdanog partnera i čoveka koji ispunjava svoja obećanja i zato ga svi i poštuju.

Dušan

pre 9 godina

Odlična prilika da se uspostavi bliži odnos sa Merkel ipak je ona najmoćnija žena sveta velika prilika da se razgovara o mnogim stvarima i da ostvarimo još bolju saradnju sa Nemačkom.

StankaFR

pre 9 godina

Ovaj poziv dobijen nakon mnogo godina da se zvanicnim susretom naseg premijera i njihovog kancelara pokazace svima, (kako u EU, tako i u svetu) da je odgovornim radom i rezultatima u poslednje dve godine Srbija dokazala da je spremna i da moze brzo da sprovede reforme, te joj je i imidz u svetu, konacno poboljsan.Odlicna vest.

Srbin 100%

pre 9 godina

Veoma pozitivno i indikativno deluje zelja velikog broja evropskih zvanicnika da diplomatskim gestovima i potezima daju podrsku novoj vladi Srbije da istraje u svojim namerama da sprovede neophodne reforme i da napravi modernu i funkcionalnu drzavu

Joki

pre 9 godina

Cak je I ovako ekonomski jaka drzava poput Nemacke odlucila da podrzi politiku naseg premijera, I tako pomogne nasoj drzavi da se brze razvija na svim segmentima.

Nikola

pre 9 godina

Vrlo je ovo velika čast koju je Vučiću pozivom učinila Merkelova. Ne može svako da se satane sa njom, ona jako bira svoje sagovornike. Dobar je ovo znak za Srbiju, da je na dobrom putu da uredi ekonomiju, upravu, da privuče strane investitore. Investitori čekaju i na ovakve signale, poziv Vučiću je ohrabrenje i njima da mgu u Srbiji da grade svoje pogone.

Firga

pre 9 godina

Pa neverovatno da na ovu vest pišete ovakve komentare ovo je veliki uspeh i za Srbiju i za Vučića priznanje za odlične rezultate koje je postigao postao je neizostavni faktor na Balkanu što je veoma bitno.

DOBROSAV.B.

pre 9 godina

mnogo nam se nešto udvaraju u poslednje vreme
(neće na dobro, 13. maj 2014 01:58)
Po mom mišljenju, to nije udvaranje Merkelove(Nemačke) već veliko priznanje za najozbiljniji pristup u rešavanju nagomilanih problema u Srbiji kao i uvažavanje ličnosti poput Vučića. I nije samo ona prepoznala kvalitet, snagu i ogromnu energiju u ovom čoveku.

Paja

pre 9 godina

Odlična prilika da razvijemo što bolje odnose sa Nemačkom a umnogme će nam zavisiti od njih da li ćemo postati član EU ovu priliku nikako ne smemo da propustimo.

Milanko Renovica

pre 9 godina

Kada kancelarka Merkel poziva u zvaničnu poseti Vučića onda je to priznanje za Srbiju. Ovo je zanak da jedna od najznačajnijiu država članica EU uvažava Srbiju i njenog predsedika vlade.Biće ovo prilika da Vučić upozna Merkelovu sa ekonomskim reformama koje je vlada usvojila. Verujemo da će Mertkelova podržati Srbiju na njenom putu ka evrointegracijama.

Iglo

pre 9 godina

Clanice EU su konacno uvidele das mo ozbiljna I stabilna drzava, spremna za saradnju I promene. Zahvaljujuci trenutnoj vlasti imamo podrsku stranih zemalja sto ce nam zasigurno doneti jos investicija.

ugledajmo se...

pre 9 godina

Treba uciti od ovako sposobnih ljudi.Oni vode zemlju o kojoj mi sanjamo.
(Tijana S, 13. maj 2014 11:49)
Zaboravljamo da su i vredni radnici i da pre svega plaćaju poreze i doprinose svojoj državi!

milicica

pre 9 godina

Svakim danom dobijamo sve vise dokaza da nas svet gleda drugacije u odnosu na pre, a za sve to su zasluzni novi ljudi, hteli to neki da priznaju ili ne.

Dragiša

pre 9 godina

Pa mi nismo ni svesni koliki je ovo uspeh da te najmoćnija žena sveta poziva u zvaničnu posetu najmoćnije zemlje EU.Ovu priliku ne smemo propustiti da se steknu novi kontakti i možda dovedu i nove investicije u Srbiju.

Jole

pre 9 godina

Pre krize u SFRJ, Nemacka je bila najveci trgovinski partner nase zemlje i 90% preduzeca je saradjivalo sa nemackim. Ako se ponovo uspostavi takva saradnja onda mozemo reci da smo uspeli!

Grom

pre 9 godina

Trenutna vlast se svim silama trudi da nas predstavi u sto boljem svetlu ,posvecujuci najvise paznje reformama I boljem zivotnom standardu. To sto su clanice EU ,dale podrsku nasoj zemlji,najvise govori o tome koliko je nas premijer I vlada koju predvodi, ozbiljna ,odlucna I spremna za svaku saradnju, za dopbrobit nase drzave I naroda.

srbin

pre 9 godina

Nije Merkelova zaboravila Vucica iz devedesetih. A to sto ga ona
zove, ako ga zove ne zbog njega vec zbog Kosova i Srbije.
Pozdrav iz Nemacke.

Кривокапић

pre 9 godina

Имали смо ми једног пре 10 и кусур година кога су сви звали. Међутим њега сте сматрали издајником и онда је убијен.

plava nocna ptica

pre 9 godina

Došlo je vreme i da se ova gospođa oglasi. Biće interesantno čuti šta je ovog puta smislila, ne verujem da će samo da čestita premijeru na formiranju vlade.

Moon Light

pre 9 godina

Ovaj poziv je rezultat naše odlučne spoljne politike, ali i unutrašnje, da želimo da se menjamo i da ekonomiju dovedemo u red. Podrška Nemačke je svakako dobra vest, jer njihove brojne komapnije su prisutne na našem tržištu, i trebamo im dati podstrek da u još većem broju dolaze u Srbiju.

Ironic

pre 9 godina

Zalosno je sto covek dobija priznanja od "najevropskijih" politicara, a ovde pije kritike od "proevropskih" stranaka? Sigurna sam da nasi politicari evropejci bolje od Angele znaju.

Magdalena

pre 9 godina

Haha kako ce Dacic i Tadic to da podnesu to sto nije njih pozvala Mertkelova Vucica u evropi prepoznaju kao ozbiljnog politicara od reci i dela, verovatno je i zato usledio poziv.

Vlatko

pre 9 godina

Podrška nam je potrebna od država koje su uspele da sprovedu reforme u svojim državama uspešno, te da izvedu narod iz krize po cenu smanjivanja plata, povećanja poreza, većim radnim vremenom i ostalim novinama.

Kile

pre 9 godina

Jedno je sigurno, ovo je poseta od izuzetnog znacaja jer sta se sada dogovori sa Nemackom od toga ce nam zavisiti i dalji tok pregovora sa EU ,ali i podrska u resavanju nagomilanih problema.

Mostic

pre 9 godina

Podrška od vodeće ekonomske sile je takođe bitna i korisna, oni nam mogu dati nove investicije, koje su potrebne svima koji su ozbiljni kao mi sada. Saradnjom i dogovorom sa njima možemo očekivati više.

SinkoT

pre 9 godina

Pozivi su dobro došli jer oni označavaju da će biti dosta novih dogovora i sastanaka, na osnovu kojih bi trebalo da se stvaraju nove investicije, otvaraju nove fabrike, suzbija kriminal, otvaraju nova radna mesta i dosta još toga što je potrebno.

Tomislav

pre 9 godina

Nemačka i Hilandija su jedne od zemalja koje su kočile ulazak Srbije u EU, ali ovaj poziv koji je upućen Aleksandru Vučiću u mnogome menja sve. Ovo je znak da smo na korak bliže EU.