Ponedeljak, 12.05.2014.

19:30

Ovako je Rusija reagovala na pobednika Evrovizije

Izvor: B92

Ovako je Rusija reagovala na pobednika Evrovizije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

stefan

pre 9 godina

jaka stvar ako je tranvestit i ako ima bradu
mislim da je evrovizija takmicenje u pevanju i da nije bitno ko kako izgleda, sta je obukao i kog je pola

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

"Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.
(ne jede se sve sto leti, 13. maj 2014 09:36)"
Zar Cajkovski takodje nije zena sa bradom?
Polovinu velikana koje ste naveli je namucila ,oterala ili ubila takozvana pristojna Rusija,sve sa Tolstojem koji je izbacen iz crkve dok je u njoj ostao "pristojni" Raspucin.

Ica

pre 9 godina

O, pa (Tanja, 12. maj 2014 23:06) bas interesantno, sramo te Srbije i srba, a nije te sramota Onoga što tvoja nova domovina predstavlja kao kulturu i plasira kao uzor mladima, put do uspeha.

007

pre 9 godina

@Gustav

Tako je !!!! NE treba nam srednji vek gde su hrabri vitezovi bili olicenje muskosti i patriotizma.
Trebaju nam seka perse sa dugackim noktima da ubrzamo nestajanje ljudske populacije!!! Ma daj molim te, jel ti cujes sebe......

Qq

pre 9 godina

@misko,
Barok se zavrsio 1735. godine i tada pocinje internacionalni neoklasicizam, jos jedan pokusaj vracanja vrednosti koje su postavili stari Grci. Upravu si kad kazes da je to bila moda, zapravo je svaki stil pocev od romanike pa na ovamo bio nacin zivota, i protezao se kroz arhitekturu, oblacenje, muziku... Sama cinjenica da postoji takmicenje na kome je poenta biti sto veca nakaza je dovoljna da se isto ne gleda/ugasi. Ali, narodu je potrebna zabava, od malena se trenira na ispiranje mozga na takav nacin da mu to postane k'o droga. Na 7 dana ukini televiziju i nastace haos, bez obzira sto se na istim tim ekranima prikazuju raskomadana tela ljudi, ubistva, lazi i prevare, i sve ono najgore. Covek je srozao sebe toliko nisko da je svaka zivotinja postala veci covek od nas samih.

Glup

pre 9 godina

Ovo je preslikana serija South Parka, Death Camp of Tolerance.Cela Evropa hipnotisano aplaudira bradatoj zeni muskarcu na TV-u misleci da to stvarno doprinosi nekoj ravnopravnosti a u stvari se putujuci cirkus od pre 50,100 godina sa frikovima prenosi na TV.

mert

pre 9 godina

Molim vas,molim vas,molim vas! Ovaj nesretnik nije nikakva "Vurstova". ON je Koncita Vurst jer je on muskarac. Zasto pisete o muskarcu u zenskom rodu? Inace,on je i otvorio politicku debatu svojim potpuno nepotrebnim istupom-"nece nas zaustaviti"! Koga i ko nece zaustaviti?! Zasto je muzicki nastup iskoristio za iznosenje politickih ideja? kako to niko ne komentarise i nikome ne smeta? Naravno da je usledio odgovor, pa on ga je i inicirao.

ne jede se sve sto leti

pre 9 godina

Koga briga kako su Rusi reagovali? Ako se budemo upravljali prema njima, ceo svet se vraća u mračni srednji vek, ne treba nam to
(Gustav, 12. maj 2014 23:58)

Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.

e!?

pre 9 godina

@Milos
"Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge"

Nisam znao da je internet tako stara tvorevina ;-)

Moulin Rouge stoji pod Montmartre-om od 1898 godine i stajace jos dugo. Ovaj ups..."ova" ce vec iduce godine biti zaboravljena.
Od samog pocetka je bio (Moulin Rouge)svratiste umetnika filozofa pisaca i predstavnika visoke burzuzaije. I danas je jedan od najpoznatijih kabarea u svetu. A nesto nisam ni cuo da je bilo glasova protiv njega. Protiv Ajfelovog tornja jeste.

s t v

pre 9 godina

(Tanja, 12. maj 2014 23:06)

E, pun mi je kofer takvih kao što si ti.
Ceo tvoj komentar se svodi na to da evropska (austrijska) go.na mirišu, a srpska smrde pa te sramota što si srpkinja.

Pera

pre 9 godina

Ako je njegovo prezime wurst iliti kobasica a njegovo ime koncita, sto ne smem ni da prevedem, dobijamo kontekst koji je dovoljno uvredljiv da se samo zbog toga nigde ne pojavi ...

Tanja

pre 9 godina

Evroviziju odavno ne gledam pa ne mogu da se izjašnjavam o pesmi, ali Končita je, budimo realni, užasno ružna. Zapravo groteskna je prava reč.

kontrapunkt

pre 9 godina

Nije mi jasno kako im više smeta to što ima bradu nego to što nosi žensku odeću. Voleo bih da sam video Ruskinje kako cepaju žensku odeću u znak protesta :) Rusi ionako nemaju šta da traže na evropskim manifestacijama jer su azijska država i geografski i po mentalitetu. Bolje bi im bilo da se malo pozabave svojom prošlošću u kojoj su više pobijeni od sopstvenih vladara nego od svih evropskih zajedno.

Coco Bill

pre 9 godina

E svašta !!!! Koliko komentara o nečemu što treba da predstavlja deo neobavezne zabave i to još komentariše neka država ??!!! Nego da se nisu braća Rusi više "zabrinuli" što više tako ne "prolazi" "prijateljsko" gasanje ??!!! Drugo to im sad dobro dođe da kao, eto osude "nemoralnost" EU, jer ima i kod njih i to bogami priličan broj, a to mi reče jedan poznanik koji živi u Rusiji, koji baš i ne podržavaju sve ovo i ovu avanturu oko Ukrajine. Dakle, ovo mu dođe više neko "političko opravdanje" i prepocuvanje sa EU, za "domaću upotrebu". Maravno da će se na sve to "naložiti" i naši "rusofili", koji će przvati braću Ruse da nas "spasu" od svega i svačega iz Evrope, ne poznajući braću Ruse

neko

pre 9 godina

..i naravno, ovi "tolerantni i puni ljubavi" opet bljuju mržnju, agresiju i uvrede za svakoga ko ne misli kao oni....demokratija, kako da ne, hahaha...čista diktatura i totalitarizam!

vekovna perfidnost i pokvarenost

pre 9 godina

Ovo je sve jedna pre svega politička nameštaljka, DA BI SE AUSTRIJA, u godini kada se svet seća Prvog sv. rata I NJEGOVOG IZAZIVAČA, i miliona poginulih evropljana, predstavila kao jedna tolerantna i miroljubiva zemlja, oduvek predvodnik ljudskih sloboda i demokratije u Evropi. Takva je izjava i austrijskog predsednika.

Marko

pre 9 godina

Kritikujte zapad, ali da niste toliko zatucani ovo uopste nebi bila diskuzija. Neko je reko da li bi pustio decu da gleda ovo, reagovo sam, i reko ne, ali sad kad POMISLIM sto da ne. U cirkusu postoji bradata zena, a to je ok....barem danas konacno jeste(u cirkusu) ali sto da ne ovako. Ljudi, svatite da gledate program koj neko drugo finasira, znaci nece biti po tvome. Za kraj, od tolikie kritike, gledali ste do kraja, i niste promenili kanal, znaci navijali ste protiv bradonje i pukli i sad vam zao.

Da im se barem jednom vidi lice!

pre 9 godina

Ima naroda, kome više od hiljadu godina pevaju bradonje u krilima i nikom ništa, a vi se sekirate zbog jednog bradonje u krilu na Euroviziji?:))

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i pokusavam da shvatim kako bi danas prosao Oliver Mandic da se na omotu prvog albuma pojavi obucen kao zena, sta bi bilo sa emisijom "Beograd nocu" u kojoj se Mandic predstavio publici, a koja se sastojala od spotova za pesme sa te ploce i sta bi se desilo Kosti Bunusevcu koji je osmislio Mandicev izgled. A to se sve dogadjalo 1981. Tridesettri godine kasnije pobednik Evrovizije izaziva zgrazavanje zato sto ima bradu, nasminkan je i nosi haljinu. Izgleda da smo 33 godine kasnije kao drustvo uspeli da postanemo zatucaniji. Stvarno, neverovatan uspeh.

Lemi

pre 9 godina

'Budite tolerantni i prihvatite me takvog kakav jesam!'
Pa budi ti tolerantan pa prihvati cinjenicu da ljudi ne tolerisu tvoje postupke/izgled. LGBT zajednica se poziva na toleranciju i prihvatanje razlicitosti, a u isto vreme ne tolerise one koji se sa njima ne slazu ili nisu kao oni. Vrhunsko licemerje.

JohnyJ

pre 9 godina

Apsolutno mislim da svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce, dok god ne vrsi nasilje ili otimacinu nad drugima. Ali isto tako i drugi imaju pravo da kazu sta im se svidja ili ne svidja, isto tako ne pozivajuci na nasilje.

No nije mi jasna jedna stvar. Zasto za ovu osobu koristimo zenski rod i zamenicu "ona", jer zensko nije. OK, nije skroz ni musko (pre svega identitetom, tako se jednostavno ne oseca), tako da ni reci "on" nije precizno. Zasto onda ne koristimo srednji rod i govorimo "ono"? Znaci Koncita Vurst je pobedilo na Evroviziji.

Pilot

pre 9 godina

Neverovatno je da nikome ne smetaju razgolicene, prsate Poljakinje koje se perverzno ponasaju na sceni a da pritom sve to mogu mala deca da vide jer nema starosnog ogranicenja programa dok brada na zenskom licu svima bode oci...Moralisemo, moralisemo...

MILE

pre 9 godina

@MILE: zatucani care ko tebi uvede internet!!! prvo je trebalo lektiru da procitas
(sdf, 12. maj 2014 21:49)

Pa, tamo nema nista o KONCITI!!!! Ti mora da si umesto lektire gledao VELIKOG BRATA ILI FARMU, pa si se odtucao!!!!

Laki

pre 9 godina

Pa neka su išle Tatu na Evroviziju kao lezbejke. Ja nemam problem sa homoseksualcima i lezbejkama, i razumem takođe osobe koje promene pol. Ali šta je ovo? Ni tamo, ni vamo. Sve, sve, al i za pojas zadeni.

Turkmenbashi Amzahat II

pre 9 godina

Ovom kupit Zilet senzor eksel. A Rusima bi bilo bolje nahranit narod, popravit blatnjave puteve i da prestanu terorisati istocnu Europu tenkovima.

Mirko

pre 9 godina

Ovo je namjesteno bas iz ovog razloga da rusima serviraju slobodnu demokratksu evropu, jer austrijanci nisu ni smeli glasati ko ce ih predstavljati na evroviziji . Zivim u Austriji i siguran sam da bi makar 80 posto glasali protiv.

MAKI

pre 9 godina

Eh, mi smo u nase vreme, sa 7 godina gledali "MENDA I SLAVICU" u 20h. i posle na spavanje, a sad moras da ovjasnjavas, šta je Koncita, vise nego strasno!!!!!

homo sapiens

pre 9 godina

Svaka osoba je, duhovno, sastavljena iz muškog i ženskog dela. U većini slučajeva je to u ravnoteži, da , ono u glavi odgovara i telu. Po meni je to isključivo u genima, u ekstremnim uzrastajućim uslovima može i to da utiče. U svakom slučaju je to prirodno i tu normalan čovek-bilo koje orijentacije ne može biti protiv. Ali, konkretno Konchita... pa brada je tipičan izraz muškosti, našminkan/a i u haljini izgleda cirkus, meni lično vrlo odbojno

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Медитирам...Падам у транс...Видим неко свијетло у даљини. Неко долази. Ко је то. Приближава ми се неко. Препознајем то лице, па то је Моцарт! Поручује ми да вам пренесем сљедеће. Молим да обратите пажњу на поруке које поручује Моцарт са онога свијета свима нама. Он каже: "С обзиром да помно пратим музичке трендове, од када сам се преселио на онај тј. овај свијет, морам да изнесем своје разочарење због свега што се дешавало послиједњих година. Кап је прелила чашу. Морам да проговорим. Шта се то дешава са мојом домовином?! Какви су то људи тамо? Вратите ми моју Аустрију. Тај кич ми не да мира ни на овоме свијету. Коме сам ја компоновао сва моја дјела?! Коме сам их оставио?! Апелујем за ваш здрав разум! Тражим од свих да уведу личне санкције мојој Аустрији док се не поправи. Молим те пренси ово својим Србима и остатку свијета. Од сада ћеш бити мој лични гласноговорник, тј. како се каже модерно данас бићеш мој пр."

Ето ја сам вам прењео поруку Моцарта, а ви сада видите. Ако имате неких питања за мог клијента, кога заступам, молим вас да ми се обратите, у најкраћем могућем року ћу се потрудити да одговор доставим.

Votka boy

pre 9 godina

Ma Rusi su majstori scenskog performansa - treba im verovati! Setite se samo kako su nas razgaljivali ratne 1999. onako mortus pijani, bradati, u šubaretinama i mornarskim majicama. Končita je dosadna monahinja za ono što je tada izmilelo iz bratskog samaljota! E, a mi čekali S-300...

Petar

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno zasto se Rusija gura na evropska takmicenja kada ni kulturno ni po mentalitetu (a bogami ni velikim delom teritorije) ni po cemu ne pripadaju Evropi nego Aziji. Ako ih toliko uzbudjuje i iritira Evropa ne moraju da dolaze. Veliki izbor, Saudijska Arabija, Iran, Pakistan, te zemlje im vise odgovaraju ocigledno.

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

(ramajana, 12. maj 2014 20:28)

Pametnice, Mocart je bio pobožan katolik, a ne nikakav mediokritetski ''otvoren um'' . Od današnjeg sveta bi pobegao u Jukon.

грађанин

pre 9 godina

Протекло такмичење за Песму Евровизије је на симболичан, али врло упечатљив начин показало да данашња Европа често уопште није оно што сама тврди да јесте. Наиме, као што се овогодишњи победник Евровизије лажно назива женским именом, јер је заправо мушкарац са брадом, тако се и Европа изгледа лажно представља као толерантна средина у којој се наводно поштују сви појединци, народи и државе - зато што се током целог такмичења на сваки помен Русије чуо громогласни звиждук очигледне мржње и нетолеранције.

Daniel

pre 9 godina

iz raznih konverzacija koje sam imao sa Spancima i Austrijancima u poslednja dva dana sam doznao ovo:
Konchita se ponekad upotrebljava u spanskom kao sleng za zenski polni organ
a wurst, osim ociglednog "kobasica" se takodje uportebljava i u austrijskoj frazi "es ist wurst" "to je kobasica" ili- nije bitno
tako da mi se cini da je znacenje njegovog imena nesto kao:
zensko, musko, nije bitno

Кромпир расте у супермаркету

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo
seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da
nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!
(savest, 12. maj 2014 20:34)
А шта ти имаш против сељака?

boze petra

pre 9 godina

Po komentarima covjek bi reko da su rusija, bjelorusija, srbija i bosna kao neke predvodnice u toj nemilosrdnoj borbi za moralnost u svijetu.

Meni to dodje isto kao kad razno razne misice se zalazu za mir u svjetu.

Inace sto se vise ljudi namecu kao neki moralisti u stvarnom zivotu su
uvjek daleko od toga. okrenite se oko sebe. pogledajte kako se ponasaju ljudi u vasoj okolini, pogotovo maloljetne osobe. razmislite sta vi i vasa djeca gledate na tv. kako se ljudi ophode prema vama na ulici i uvidjecete da je ta usiljena moralnost samo paravan za totalno trulo i nemoralno drustvo. meni je konchita maciji kasalj za razvratnost koja se estabilirala u nasem drustvu

slobinator

pre 9 godina

poenta svega nije diskrimininacija lgbt zajednice kako ovde želi da se predstavi.naime još 1998 na eurosongu je pobedila izraelska predstavnica dana koja je promenila pol.to tada nije naišlo ni na kakve negativne komentare u svetu.pesma je bila dobra,dana je želela da bude žena,to je i uradila i o.k.da li je tako nešto uradio austrijski predstavnik.ne.on nije promenio pol.on se zapravo izrugivao čitavoj manifestaciji,i čitavoj lgbt populaciji.pesma mu je takođe nikakva.boju glasa pratično i nema i krešti kao svraka.velike zvezde rok scene fred merkjuri,majkl stajp,elton džon verovatno ih ima još su se deklarisali kao homoseksualci.to je njihov izbor,ali oni sa time nisu terali šegu. i to ne sprečava milione strejt poklonika širom sveta da sa uživanjem slušaju njihovu muziku.dakle ovde nije bilo sporno ni što je pobednik evrovizije transseksualac ,gej niti bilo šta drugo već što je čitav nastup bio blago rečeno skandalozan

likovi i licnosti

pre 9 godina

(Slon, 12. maj 2014 21:35)
Ali, Slone, ko tebe prisiljava da tu `pojavu` prihvatis?
Ocigledno je, da svako onaj, ko na Koncitu nije odreagovao samo osmehom, kao sto bi isto tako odreagovao i na klovna, umesto sto ga je on/a: naterala da je nazove "pojavom",uznemirila ga,potresla,zgadila,izazvala potrebu za prihvatanjem (ili odbijanjem), naterala da se bori protiv odusevljenja i odobravanja (ili ravnodusnosti i zaljenja),ima problem u sebi!A ne u njoj ...
Ti upravo obavestavas sve nas,da si izabrao da budes STR8,ali je vise neko jasno,da te Koncita nije ostavila ravnodusnim (ili bar sa osmehom), sto bi bila normalna reakcija nekog ko je izdefinisao u svojoj glavi, svoju sexualnost.Knjige kazu,da si ti takav "Ne diraj me ne diram te", zapravo u strahu da ne budes diran u iskusenju sa Koncitom (sa takvima), odnosno,da si latentni gay (skriveni homosexualac),svidjalo se to tebi, ili ne.Naravno,ti si izabrao ulogu str8 i ide ti tako,ali si u svojoj podsvesti svestan,da nisi ravnodusan na isti pol,a strah da toga da jos neko u tvom okrizenju bude toga svestan, ubija te tiho i polako ... Svaka situacija i provokacija, gde bi iz tebe mogla da progovori tvoja prava, potisnuta sexualnost, tebe ne ostavlja ravnodusnim i protiv toga se boris!
Ne savetujem ti da se prepustis, to su lomovi i bolne situacije, kako u dusi, tako i u telu, savetujem ti samo to, kada si vec izabrao, da se ne ofiras.
Iza svakog homofoba, krije se homosexualac!
STR8 je nedogirljiv za isti pol!!!

idimidodjimi

pre 9 godina

Rusima smeta bradata zena...ju...ju..srasno.A ne smeta im kriminal, ubistva svestenika, sibirski gulaci, Staljinove cistke, život u strahu godinama u zemlji u kojoj svako svakog potkazuje..licemerno.Cega su se toliko uplasili, kao da je to nesto novo...ili prikrivaju svoje male tajne...he he.Mene licno bas briga da li nosi bradu,roze gaće,zutu haljinu...ja lepo ugasim TV i odem da pojedem tortu iz frizidera dok ima...

gile

pre 9 godina

Vi ste jedna ogromna nesrecna narodna masa... Da zivite normalne zivote, ne biste imali ni vremena ni zelje da komentarisete gluposti i dajete tome toliki znacaj...

Tanja

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ovde u Austriji da sam iz Srbije, koja ovde zivim vec godinama.. mogu misliti kako je onda onima koji su tek dosli... Isto kao i kada vas dete obruka u gostima ili iznese neku cinjenicu koju je culo u prepirci izmedju roditelja.. Bosna i Hercegovina, Makedonija i sve zemlje oko Srbije nisu tako bedno i sramno reagovale.. !!!
Opet ste nas sve ocrnili po svetu...
Nije ni cudo sto propadate svi dole, i treba nije mi vas zao... !!

Jovica

pre 9 godina

Rusi, Rusija, okupacija, aneksija, Putin, nukleari rat...Histerija... Auh, al svi smarate, pa sustina demokratije je da svako ima pravo na svoje misljenje... Sumnjam da su i svi Austrijanci odusevljeni sa svojim predstavnikom pa o njima nisam procitao nigde ni rec...

Lalegator

pre 9 godina

U zemlji od trista miliona, 23 000 sovinista su potpisali peticiju. Jaka stvar. Kod nas bi proporcionalno bilo mnogo gore.
(modesty, 12. maj 2014 20:02)

U zemlji od 50 miliona 10 000 fasista preuzima vlast.

:) Jos koji potpis i zabrana moze da prodje.

seljadin

pre 9 godina

kad sam se vracao iz Moskve, pored mene je sedeo par iz Udmurtije, i objasnili su mi kako Rusija daje mnogo novca da oni očuvaju svoj jezik, ali da je to uzaludno pošto niko nije zainteresovan da se vraća u prošlost i uči običaje, jezik i religiju koji im nisu interesantni.
Dakle Rusija je multi nacionalna, multi rasna, multi religijska zemlja, u kojoj svako ima pravo da ostane to što jeste, i u kojoj domoroci nisu doživeli sudbinu američkih indijanaca, australijskih aboridžina i svih ostalih naroda koji su stradali u genocidu.
A što se tiče podilaženju gay osobama, smatram da niko ne treba nikome da podilazi, već da živi svako svoj život.

deda Stanisa

pre 9 godina

(MILE, 12. maj 2014 19:51)

Lepo kazes deci da se ljudi glupiraju, sto i jeste istina. Ja sam mojoj deci jos dok su bila mala objasnio da su ljudi pomalo glupavi i da vole da se glupiraju. Tako da ih ovo nije zgrozilo. Sa podsmehom gledaju i na Koncitu i na vas koji ste kao jako sokirani i uvredjeni. Ne znam sta ste ocekivali od ljudi? Osvrnite se, neki bradati lik sto hoce da bude zena vise nije cudno nimalo, svasta vole ljudi da rade. Ja recimo ne znam kako deci da objasnim da postoje ljudi koji bacaju smece po ulici i u reku.

Konstantinos Veliki

pre 9 godina

Samo da podsjetim, a kako je Srbija prije par godina osvojila Eurosong? Pa Marija ne samo da je imala dobru pjesmu nego joj je pomogao gay tj. Lezbijski lobi kojem i sama pripada. E sad se iščuđavamo i pravimo nevinašca. Kako netko u Srbiji može podržavati zaostalost i zatucanost koja na istoku nikada nije bila pobjeđena od strane kulture, uglađenosti i napretka?

Radojko

pre 9 godina

Evrovizija je prosto propala. Već dugi niz godina. Ustvari je sve to jako jadno. Nisam siguran, jer ne pratim Evroviziju, ali čini mi se da Italija, koja bar zna da peva, de zarezuje Evroviziju odavno. I znate, sve to nema veze ni sa LGBT, ni sa manjinama bilo koje vrste. Moji LGBT prijatelji ustvari smatraju da je sve ovo sa Evrovizijom zapravo uvreda za njih same. Sklon sam da poverujem da su upravu.

my way

pre 9 godina

Da je Koncita kao pobednica jednom recju stala iza ruskih devojcica koje su izvizdane mozda ne bi bilo ni ovoga. Dok god se licemerje prodaje za toleranciju stvari su naopake.

Zoki

pre 9 godina

Nemacki ziri nije dao ni jedan jedini poen "Conchiti Kobasici" A nemci su jos burnije reagovali i jos uvek na raznim forumima se ne stisavaju negativni komentari.

imam ideju!

pre 9 godina

U Skupštini i državnim ustanovama 10% žena da pusti bradu, da pokažemo Evropi kako smo napredni! Bradate žene će nas uvesti u EU!

Mare

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!
(MILE, 12. maj 2014 19:51)

I moja deca(7 i 9 god.) su bila šokirana! Ali sam im lepo objasnio da ima čika koje se osećaju kao tete i obrnuto i zato se tako oblače. Moj kolega je rekao deci da je to veštica i prebacio kanal :)simpatično ali ne i poučno sa njegove strane, zbog takvih ostajemo seljački narod i u 3014.

Slon

pre 9 godina

Svako ima pravo da bude šta želi, pa i ova osoba koja sebe naziva Končita, nemam ništa protiv. Međutim, kada me bilo ko prisiljava da tu pojavu prihvatim sa oduševljenjem i odobravanjem, tada dolazimo do problema jer sam ja tada žrtva diskriminacije. Ja nikoga ne prisiljavam da se oduševljava što sam straight. Ne diram te-ne diraj me (tim redosledom) i možeš da budeš šta hoćeš.

Dule

pre 9 godina

Meni stvarno ne smeta Conchita, moze od sebe da pravi sta hoce, cak i verujem da je imao/la tesko odrastanje i zivot do sada, svakako treba biti tolerantan, nikog on/a ne ugrozava. Pa i objasniti deci nije tesko, jednostavno reci da je to decko koji voli da se sminka i oblaci kao devojka, bez ulazenja u seksualnu konotaciju. Jedino mi smeta to sto je iako je pesma dobra i za prvih 5-10 mesta, ne mogu da se otmem utisku da je samo zbog pevaca i njegovog perfomansa pobedila ispred npr Holandije i Svedske. Cak mi se i Conchita-in glas dok ne pevea refren ne svidja, jer zvuci prozukao i kao u decaka koji mutira. Ovako lici mi da je na delu pozitivna diskriminacija u losem smislu. Takodje, da nije bilo Conchita-e, rmislim da bi se forsiralo da Ukrajina pobedi, koliko je sve to postalo angazovano.

Nenad

pre 9 godina

Satanizacija Rusije, part II. Dosadno zaista. Princeza Konchita kao predvodnica evropskih vrednosti vs. zatucana Rusija. Piše da je bilo 23.000 potpisanika. Kakav je to broj?! (to je 0,2% stanovnika Moskve) I dobila je FB stranicu. Šta je teško otvoriti FB stranicu? 23.000 i to ne samo za Rusiju, nego Rusiju i Belorusiju. Hej! Ovo je samo eksponencijalno preuveličavanje još jedne teme samo da bismo Rusiju doživeli kao mrsku i zatucanu. Sad je Moskva postala na nivou Irana i Avganistana. Eto tako hoće zapadni mediji, i tako će i biti. Muka mi je.

Captain Sorrow

pre 9 godina

Problem sa eurovizijom nije u bradi nego u muzici ,Mocart je mogao da radi sta hoce jer mi je muzika imala smisla . LGBT populacija se ne bori za jednaka prava nego za pozitivnu diskriminaciju.

Bane

pre 9 godina

Idealan evrovizijski par - Končita i Marija Šerifović. Jedinstveni, na svoj način, a prevashodno ljudi sa vrhunskim vokalima. Uživao bih slušajući ih, a kome smeta, nek zatvori oči. Meni su oboje fascinantni, i baš zato što se ne uklapaju, što ruše tabue i stvaraju prostor polemike. Bravo za odličnu pesmu!

kole

pre 9 godina

23000 potpisa, a obe zemlje zajedno imaju više od 170 miliona ljudi?? Ko je bre ovde lud? Bez potrebe se satanizuje ceo narod, ali zapad samo to i zna. Uverili smo se devedesetih na svojoj koži, i to trpeli, boga mi, deset godina.

george wordy

pre 9 godina

Da li je seksualna orijentacija izbor? Ne. Seksualna orijentacija se kod većine ljudi formira u ranoj adolescenciji bez ikakvog prethodnog seksualnog iskustva. Mnogi ljudi prijavljuju da su veoma naporno radili na promjeni orijentacije iz homoseksualne u heteroseksualnu bez ikakvog uspjeha. Psiholozi smatraju da seksualna orijentacija nije stvar svjesnog izbora koja može biti dobrovoljno promjenjena.Da li terapija može promeniti seksualnu orijentaciju?Ne. Čak i obzirom da homoseksualna orijentacija nije mentalna bolest i da ne postoji ni jedan naučni razlog da se izvrši pokušaj promjene lezbejke ili gay muškarca u heteroseksualnu orijentaciju, neke osobe mogu tražiti da promjene sopstvenu orijentaciju ili orijentaciju neke druge osobe (na primjer, roditelji traže terapiju za svoje dijete). Godine 1990. Američka psiholoska asocijacija (American Psychological Association) potvrdila je da naučni dokazi ne pokazuju da ta terapija djeluje i da može naciniti više štete nego učiniti dobro. Promjena nečije seksualne orijentacije nije jednostavni problem promjene nečijeg seksualnog ponasanja. To bi zahtevalo promenu emocionalnih i seksualnih osjećaja osobe i ponovno izgrađivanje nečijeg koncepta o sebi i socijalnog identiteta.

Dusan

pre 9 godina

Mene nervira samo to da je bilo boljih pesama i nastupa ali jedan lik odluci da obuce haljinu i pobedi. Muzika je sasvim u drugom planu i to me iritira, pogledajte i godine u nazad. Prosle godine pobedila devojka iz Danske bosa sa neurednom frizurom, predposle devojka obucena u vesticu iz Svedske, pre toga Finci obuceni u monstrume, a i Marija Serifovic da se obukla u haljinu i bila zenstvenija ne bi pobedila i ako joj je pesma bila dobra. Ovo nije muzicko takmicenje nego maskenbal.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Setim se prelepih pesama ,pesama s emocijama i dušom iz eks Jugoslavije,a kasnije i svih republika koje su nastale njenim raspadom. Riva,Danijel Popović,Joksimović,pa diva iz Hrvatske-Dragović ako se ne varam,Hari Varešanović,Ekstra Nena i drugih.

Mileva

pre 9 godina

A kad vidim one Ruskinje raspustene, u leopard bluzama, nevaspitane, sa stikletinama do vrha Avale, grudi izbacenih, vrckaju... dodje mi da bacim frizider o zid da mogu. Totalni nemoral i vulgarnost.

ESC fan

pre 9 godina

Evrovizija ce opstati i bez Rusije,Belorusije i jos nekih homofobicnih drzava . Kako je Evrovizija bila organizovana i kada se samo na njoj takmicile uglavno zemlje zapadne Evrope plus jos pored kounisticke Jugoslavije su se pojavile i Izrael,Turska,Maroko,Kipar do 1993 na Evrovziji su se pojavile 24 drzave. Od 1993 do 2014 broj drzava koje su se pojavile je narastao sa 24 na 51 drzava, jer smo dobili i drzave istocnog bloka, plus drzave nastale raspadom SFRJ i evropsko kavkavskih drzava bivseg SSSR plus se jos ukljucila i Andora jedno vreme.
Ulaskom San Marina , Crne Gore u finale , povecava se sansa da se vrate zemlej poput Andore,Luksemburga, Slovacke,Ceske...plus jos se mozda pojavi i Lihtenstajn.

R.

pre 9 godina

Krompir, manje kladjenja! Kompozitor je bio Mozart sa jednim z. Kladionice Mozzart su meni mnogo bizarnija pojava nego Končita. I pogubnija za mlade ljude.

Nikola

pre 9 godina

Brijanje brade kao reakcija je "neprijatan trend", a ova bolesna osoba sa bradom je verovatno super, i nešto na šta treba da gledamo sa simpatijama?! I u pravu su Rusi. Da li su to te zapadne vrednosti koje treba da prihvatimo? Pre bih rekao sveopšta dekadencija zapada.

ramajana

pre 9 godina

"Mocart se prevrće u grobu."
(M., 12. maj 2014 19:59)

naravno da se ne prevrce. Mocart je takodje bio ispred vremena u kome je ziveo, on bi u ovome uzivao jer je imao otvoren um. za razliku od vecine nase drzave..

Milos

pre 9 godina

Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge. Neverovatno kako malogradjanstina i licemerje caruju burzoazskom srednjom klasom. Umetnost u tom smislu nema granica, konzumiras ili ne, nema ogranicenja ili auto cenzure, jer onda to prestaje da bude umetnost.

Kaya

pre 9 godina

Ovo je sukob politike i prava. Simpatisem Rusiju kao istorijskog saveznika, ali tolerancija prema drugacijem im je nula. Sa druge stane ovi iz EU ispranih mozgova zvizde Rusiji zbog politike. Srbija da ostane neutralna i pravicna! Mi ne smemo biti zavedeni maloumljem, vec da vodimo prosperativnu zemlju u buducnost. Jedva cekam gay paradu u Beogradu, a sa Rusima da ostanemo u prijateljskim odnosima.

jon mak

pre 9 godina

Јок, хоћемо ли ТО да поздрављамо и подржавамо?!
Не волим уопште ни Русе ни Русију.

Nikos

pre 9 godina

Ako smem da primetim, prvi gospodin nosi pepsi majcu, a drugi slika I-phone-om !!!??? I kao ovo je protest protiv zapada? A sutra da im ponude zeleni karton, plivali bi do Amerike.

savest

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!

kobasica

pre 9 godina

rusija i belorusija nisu evropa, tako da komentari su sasvim na mestu. a nadam se da je u njihovim zabitima nesto bolja situacija i bar malo moralnija!

Dezorijentacija

pre 9 godina

Руси и Белоруси исказују другачији став и мишљење према Кончити(у). Слобода говора. Моја реакција на вест о победи ове особе (не знам како се она декларише, али у мом речнику то је ``чудак`` и ``скандал-мајстор``) је била само благи смешак. На Евровизију може, али погледајте Бечку филхармонију. Таквих тамо нема. Погледајте Савет Европе - нема. Уједињене нације - нема. Дакле, толико о толеранцији и некаквим људским правима. Ово је само циркус за народ и руљу. Ништа више.

Miki

pre 9 godina

Ako je Austrija spala sa Mocarta na "Končitu", i Rusija je spala sa Čajkovskog na ove likove koji se briju u znak protesta. Mada bi pre trebalo da u znak protesta puštaju brade. Koliko se sećam iz istorije, Petar Veliki je svojevremeno, u sklopu svojih prozapadnih reformi ruskog društva, uveo dodatni porez onima koji su bradati.

Treba ih razumeti

pre 9 godina

Pa normalno, da je neke pravde i postenog glasanja Holandija, Poljska ili Jermenija bi uzele prvo mesto, Rusija bi bila cetvrta ili peta i ne bi niko zvizdao onoj deci koja su se godinu dana spremala, a na kraju ispala kobajagi kolateralna steta i sav orkestriran bes ode na njih.
Citao sam da je tranvestit glasovima zirija a ne glasovima publike osvojio prvo mesto. Ko voli evroviziju, svaku takvu namestaljku (a pocelo je cesto da se desava) emotivno prozivljava. U ovom slucaju se zna zbog cega i zato je i previse bljutavo.

Лима

pre 9 godina

Апсолутно их разумем. Моја деца сигурно неће гледати те "нормалне" шоу програме.

Zvoncica

pre 9 godina

A zar ti isti Rusi nisu pre desetak godina ponosno poslali T.A.T.U. na ovo takmicenje iako su se clanice grupe predstavljale kao lezbejke? Tad je bilo OK??? Jedino ove nisu imale bradu!

Alek

pre 9 godina

Ne zanima me dal ce da nosi bradu kako ce da se oblaci svako ima pravo da zivi zivot kakav zeli ali evrovizija ne bi trebala da sluzi za bilo kakvu vrstu propagande sto je upravo ova i bila.

misko

pre 9 godina

"Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey!"...samo jedno pitanje za tebe Da li si zavrsio neku skolu....da jesi ne bi lupio i ostao ziv.....ta moda koju su ljudi nosili u 18 i 19 veku se zvala BAROK....

crazy processor

pre 9 godina

Iskren da budem, nemam nikad protiv nikog nista, bez obzira ko sta radi dok ne cini lose drugima, ali kako vidim Koncitu moj ogranizam zeli da baci peglu. Mozda sam ja glup ili sam uskih shvatanja, ali ne mogu protiv svog tela...

m

pre 9 godina

Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey! Ne budimo licemeri, nije nikoga ubio da bi ga toliko lincovali, meni licno je odvratniji svaki muskarac koji maltretira zene od ovog jadnog mladica.

diogen od novog sada

pre 9 godina

Kada bih obrijao bradu zbog neke Koncite, to bi samo znacilo da tome dajem preveliku paznju. Ovaj sto brije bradu i slika se za tviter bez majice se nista ne razlikuje od Koncite, hoce covek paznju. Izmanipulisani cirkusanti koji rade bilo sta za popularnost. Nista nisam drugo ni ocekivao od ljudi. Nema to vise veze ni sa slobodom, ni sa protivljenjem, kanda.

Dampkring

pre 9 godina

Ja kad moju nisam obrijao zbog Pahomija, Amfilohija i Irineja sigurno necu zbog Konchite
U prvom slucaju mi mnogo vise smetaju haljine i brade jer simbolizuju represiju i licemerje.
Inace, na ruskom iTunesu Rise Like A Phoenix ubedljivo prva. Toliko.

Danilo

pre 9 godina

" Nezadovoljni Rusi i Belorusi preplavili su društvene mreže fotografijama na kojima briju svoje brade u znak protesta na trijumf Austrije."


pa baš fino...bar će postati uredniji :)

Andrej

pre 9 godina

Ne verujem da je to reakcija samo u Rusiji i Belorusiji...tu su i ostale "civilizovane i bratske" zemlje kao Saudijska Arabija, Avganistan, Severna Koreja, Hrvatska i naravno SRBIJA

MILE

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!

Mile

pre 9 godina

Heh, bas se Austrija i njeni gradjani potresaju time. Razvijena zemlja sa velikom tradicijom, visok zivotni standard, drugim recima zive zivot. I sad se Rusija koja je dala poene Austriji kao buni jer ne valja nesto :) sreca pa Rusiju ne cine pojedinci kao ovaj drzavni funkcioner.

MILE

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!

crazy processor

pre 9 godina

Iskren da budem, nemam nikad protiv nikog nista, bez obzira ko sta radi dok ne cini lose drugima, ali kako vidim Koncitu moj ogranizam zeli da baci peglu. Mozda sam ja glup ili sam uskih shvatanja, ali ne mogu protiv svog tela...

Alek

pre 9 godina

Ne zanima me dal ce da nosi bradu kako ce da se oblaci svako ima pravo da zivi zivot kakav zeli ali evrovizija ne bi trebala da sluzi za bilo kakvu vrstu propagande sto je upravo ova i bila.

Dezorijentacija

pre 9 godina

Руси и Белоруси исказују другачији став и мишљење према Кончити(у). Слобода говора. Моја реакција на вест о победи ове особе (не знам како се она декларише, али у мом речнику то је ``чудак`` и ``скандал-мајстор``) је била само благи смешак. На Евровизију може, али погледајте Бечку филхармонију. Таквих тамо нема. Погледајте Савет Европе - нема. Уједињене нације - нема. Дакле, толико о толеранцији и некаквим људским правима. Ово је само циркус за народ и руљу. Ништа више.

m

pre 9 godina

Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey! Ne budimo licemeri, nije nikoga ubio da bi ga toliko lincovali, meni licno je odvratniji svaki muskarac koji maltretira zene od ovog jadnog mladica.

Nikola

pre 9 godina

Brijanje brade kao reakcija je "neprijatan trend", a ova bolesna osoba sa bradom je verovatno super, i nešto na šta treba da gledamo sa simpatijama?! I u pravu su Rusi. Da li su to te zapadne vrednosti koje treba da prihvatimo? Pre bih rekao sveopšta dekadencija zapada.

misko

pre 9 godina

"Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey!"...samo jedno pitanje za tebe Da li si zavrsio neku skolu....da jesi ne bi lupio i ostao ziv.....ta moda koju su ljudi nosili u 18 i 19 veku se zvala BAROK....

seljadin

pre 9 godina

kad sam se vracao iz Moskve, pored mene je sedeo par iz Udmurtije, i objasnili su mi kako Rusija daje mnogo novca da oni očuvaju svoj jezik, ali da je to uzaludno pošto niko nije zainteresovan da se vraća u prošlost i uči običaje, jezik i religiju koji im nisu interesantni.
Dakle Rusija je multi nacionalna, multi rasna, multi religijska zemlja, u kojoj svako ima pravo da ostane to što jeste, i u kojoj domoroci nisu doživeli sudbinu američkih indijanaca, australijskih aboridžina i svih ostalih naroda koji su stradali u genocidu.
A što se tiče podilaženju gay osobama, smatram da niko ne treba nikome da podilazi, već da živi svako svoj život.

Zvoncica

pre 9 godina

A zar ti isti Rusi nisu pre desetak godina ponosno poslali T.A.T.U. na ovo takmicenje iako su se clanice grupe predstavljale kao lezbejke? Tad je bilo OK??? Jedino ove nisu imale bradu!

R.

pre 9 godina

Krompir, manje kladjenja! Kompozitor je bio Mozart sa jednim z. Kladionice Mozzart su meni mnogo bizarnija pojava nego Končita. I pogubnija za mlade ljude.

Andrej

pre 9 godina

Ne verujem da je to reakcija samo u Rusiji i Belorusiji...tu su i ostale "civilizovane i bratske" zemlje kao Saudijska Arabija, Avganistan, Severna Koreja, Hrvatska i naravno SRBIJA

savest

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!

Dampkring

pre 9 godina

Ja kad moju nisam obrijao zbog Pahomija, Amfilohija i Irineja sigurno necu zbog Konchite
U prvom slucaju mi mnogo vise smetaju haljine i brade jer simbolizuju represiju i licemerje.
Inace, na ruskom iTunesu Rise Like A Phoenix ubedljivo prva. Toliko.

Mile

pre 9 godina

Heh, bas se Austrija i njeni gradjani potresaju time. Razvijena zemlja sa velikom tradicijom, visok zivotni standard, drugim recima zive zivot. I sad se Rusija koja je dala poene Austriji kao buni jer ne valja nesto :) sreca pa Rusiju ne cine pojedinci kao ovaj drzavni funkcioner.

Treba ih razumeti

pre 9 godina

Pa normalno, da je neke pravde i postenog glasanja Holandija, Poljska ili Jermenija bi uzele prvo mesto, Rusija bi bila cetvrta ili peta i ne bi niko zvizdao onoj deci koja su se godinu dana spremala, a na kraju ispala kobajagi kolateralna steta i sav orkestriran bes ode na njih.
Citao sam da je tranvestit glasovima zirija a ne glasovima publike osvojio prvo mesto. Ko voli evroviziju, svaku takvu namestaljku (a pocelo je cesto da se desava) emotivno prozivljava. U ovom slucaju se zna zbog cega i zato je i previse bljutavo.

Jovica

pre 9 godina

Rusi, Rusija, okupacija, aneksija, Putin, nukleari rat...Histerija... Auh, al svi smarate, pa sustina demokratije je da svako ima pravo na svoje misljenje... Sumnjam da su i svi Austrijanci odusevljeni sa svojim predstavnikom pa o njima nisam procitao nigde ni rec...

Dusan

pre 9 godina

Mene nervira samo to da je bilo boljih pesama i nastupa ali jedan lik odluci da obuce haljinu i pobedi. Muzika je sasvim u drugom planu i to me iritira, pogledajte i godine u nazad. Prosle godine pobedila devojka iz Danske bosa sa neurednom frizurom, predposle devojka obucena u vesticu iz Svedske, pre toga Finci obuceni u monstrume, a i Marija Serifovic da se obukla u haljinu i bila zenstvenija ne bi pobedila i ako joj je pesma bila dobra. Ovo nije muzicko takmicenje nego maskenbal.

ramajana

pre 9 godina

"Mocart se prevrće u grobu."
(M., 12. maj 2014 19:59)

naravno da se ne prevrce. Mocart je takodje bio ispred vremena u kome je ziveo, on bi u ovome uzivao jer je imao otvoren um. za razliku od vecine nase drzave..

Zoki

pre 9 godina

Nemacki ziri nije dao ni jedan jedini poen "Conchiti Kobasici" A nemci su jos burnije reagovali i jos uvek na raznim forumima se ne stisavaju negativni komentari.

грађанин

pre 9 godina

Протекло такмичење за Песму Евровизије је на симболичан, али врло упечатљив начин показало да данашња Европа често уопште није оно што сама тврди да јесте. Наиме, као што се овогодишњи победник Евровизије лажно назива женским именом, јер је заправо мушкарац са брадом, тако се и Европа изгледа лажно представља као толерантна средина у којој се наводно поштују сви појединци, народи и државе - зато што се током целог такмичења на сваки помен Русије чуо громогласни звиждук очигледне мржње и нетолеранције.

imam ideju!

pre 9 godina

U Skupštini i državnim ustanovama 10% žena da pusti bradu, da pokažemo Evropi kako smo napredni! Bradate žene će nas uvesti u EU!

deda Stanisa

pre 9 godina

(MILE, 12. maj 2014 19:51)

Lepo kazes deci da se ljudi glupiraju, sto i jeste istina. Ja sam mojoj deci jos dok su bila mala objasnio da su ljudi pomalo glupavi i da vole da se glupiraju. Tako da ih ovo nije zgrozilo. Sa podsmehom gledaju i na Koncitu i na vas koji ste kao jako sokirani i uvredjeni. Ne znam sta ste ocekivali od ljudi? Osvrnite se, neki bradati lik sto hoce da bude zena vise nije cudno nimalo, svasta vole ljudi da rade. Ja recimo ne znam kako deci da objasnim da postoje ljudi koji bacaju smece po ulici i u reku.

diogen od novog sada

pre 9 godina

Kada bih obrijao bradu zbog neke Koncite, to bi samo znacilo da tome dajem preveliku paznju. Ovaj sto brije bradu i slika se za tviter bez majice se nista ne razlikuje od Koncite, hoce covek paznju. Izmanipulisani cirkusanti koji rade bilo sta za popularnost. Nista nisam drugo ni ocekivao od ljudi. Nema to vise veze ni sa slobodom, ni sa protivljenjem, kanda.

Captain Sorrow

pre 9 godina

Problem sa eurovizijom nije u bradi nego u muzici ,Mocart je mogao da radi sta hoce jer mi je muzika imala smisla . LGBT populacija se ne bori za jednaka prava nego za pozitivnu diskriminaciju.

Milos

pre 9 godina

Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge. Neverovatno kako malogradjanstina i licemerje caruju burzoazskom srednjom klasom. Umetnost u tom smislu nema granica, konzumiras ili ne, nema ogranicenja ili auto cenzure, jer onda to prestaje da bude umetnost.

Slon

pre 9 godina

Svako ima pravo da bude šta želi, pa i ova osoba koja sebe naziva Končita, nemam ništa protiv. Međutim, kada me bilo ko prisiljava da tu pojavu prihvatim sa oduševljenjem i odobravanjem, tada dolazimo do problema jer sam ja tada žrtva diskriminacije. Ja nikoga ne prisiljavam da se oduševljava što sam straight. Ne diram te-ne diraj me (tim redosledom) i možeš da budeš šta hoćeš.

Mare

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!
(MILE, 12. maj 2014 19:51)

I moja deca(7 i 9 god.) su bila šokirana! Ali sam im lepo objasnio da ima čika koje se osećaju kao tete i obrnuto i zato se tako oblače. Moj kolega je rekao deci da je to veštica i prebacio kanal :)simpatično ali ne i poučno sa njegove strane, zbog takvih ostajemo seljački narod i u 3014.

Nikos

pre 9 godina

Ako smem da primetim, prvi gospodin nosi pepsi majcu, a drugi slika I-phone-om !!!??? I kao ovo je protest protiv zapada? A sutra da im ponude zeleni karton, plivali bi do Amerike.

Kaya

pre 9 godina

Ovo je sukob politike i prava. Simpatisem Rusiju kao istorijskog saveznika, ali tolerancija prema drugacijem im je nula. Sa druge stane ovi iz EU ispranih mozgova zvizde Rusiji zbog politike. Srbija da ostane neutralna i pravicna! Mi ne smemo biti zavedeni maloumljem, vec da vodimo prosperativnu zemlju u buducnost. Jedva cekam gay paradu u Beogradu, a sa Rusima da ostanemo u prijateljskim odnosima.

Nenad

pre 9 godina

Satanizacija Rusije, part II. Dosadno zaista. Princeza Konchita kao predvodnica evropskih vrednosti vs. zatucana Rusija. Piše da je bilo 23.000 potpisanika. Kakav je to broj?! (to je 0,2% stanovnika Moskve) I dobila je FB stranicu. Šta je teško otvoriti FB stranicu? 23.000 i to ne samo za Rusiju, nego Rusiju i Belorusiju. Hej! Ovo je samo eksponencijalno preuveličavanje još jedne teme samo da bismo Rusiju doživeli kao mrsku i zatucanu. Sad je Moskva postala na nivou Irana i Avganistana. Eto tako hoće zapadni mediji, i tako će i biti. Muka mi je.

Radojko

pre 9 godina

Evrovizija je prosto propala. Već dugi niz godina. Ustvari je sve to jako jadno. Nisam siguran, jer ne pratim Evroviziju, ali čini mi se da Italija, koja bar zna da peva, de zarezuje Evroviziju odavno. I znate, sve to nema veze ni sa LGBT, ni sa manjinama bilo koje vrste. Moji LGBT prijatelji ustvari smatraju da je sve ovo sa Evrovizijom zapravo uvreda za njih same. Sklon sam da poverujem da su upravu.

my way

pre 9 godina

Da je Koncita kao pobednica jednom recju stala iza ruskih devojcica koje su izvizdane mozda ne bi bilo ni ovoga. Dok god se licemerje prodaje za toleranciju stvari su naopake.

Bane

pre 9 godina

Idealan evrovizijski par - Končita i Marija Šerifović. Jedinstveni, na svoj način, a prevashodno ljudi sa vrhunskim vokalima. Uživao bih slušajući ih, a kome smeta, nek zatvori oči. Meni su oboje fascinantni, i baš zato što se ne uklapaju, što ruše tabue i stvaraju prostor polemike. Bravo za odličnu pesmu!

Konstantinos Veliki

pre 9 godina

Samo da podsjetim, a kako je Srbija prije par godina osvojila Eurosong? Pa Marija ne samo da je imala dobru pjesmu nego joj je pomogao gay tj. Lezbijski lobi kojem i sama pripada. E sad se iščuđavamo i pravimo nevinašca. Kako netko u Srbiji može podržavati zaostalost i zatucanost koja na istoku nikada nije bila pobjeđena od strane kulture, uglađenosti i napretka?

jon mak

pre 9 godina

Јок, хоћемо ли ТО да поздрављамо и подржавамо?!
Не волим уопште ни Русе ни Русију.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Setim se prelepih pesama ,pesama s emocijama i dušom iz eks Jugoslavije,a kasnije i svih republika koje su nastale njenim raspadom. Riva,Danijel Popović,Joksimović,pa diva iz Hrvatske-Dragović ako se ne varam,Hari Varešanović,Ekstra Nena i drugih.

Dule

pre 9 godina

Meni stvarno ne smeta Conchita, moze od sebe da pravi sta hoce, cak i verujem da je imao/la tesko odrastanje i zivot do sada, svakako treba biti tolerantan, nikog on/a ne ugrozava. Pa i objasniti deci nije tesko, jednostavno reci da je to decko koji voli da se sminka i oblaci kao devojka, bez ulazenja u seksualnu konotaciju. Jedino mi smeta to sto je iako je pesma dobra i za prvih 5-10 mesta, ne mogu da se otmem utisku da je samo zbog pevaca i njegovog perfomansa pobedila ispred npr Holandije i Svedske. Cak mi se i Conchita-in glas dok ne pevea refren ne svidja, jer zvuci prozukao i kao u decaka koji mutira. Ovako lici mi da je na delu pozitivna diskriminacija u losem smislu. Takodje, da nije bilo Conchita-e, rmislim da bi se forsiralo da Ukrajina pobedi, koliko je sve to postalo angazovano.

gile

pre 9 godina

Vi ste jedna ogromna nesrecna narodna masa... Da zivite normalne zivote, ne biste imali ni vremena ni zelje da komentarisete gluposti i dajete tome toliki znacaj...

Mileva

pre 9 godina

A kad vidim one Ruskinje raspustene, u leopard bluzama, nevaspitane, sa stikletinama do vrha Avale, grudi izbacenih, vrckaju... dodje mi da bacim frizider o zid da mogu. Totalni nemoral i vulgarnost.

kole

pre 9 godina

23000 potpisa, a obe zemlje zajedno imaju više od 170 miliona ljudi?? Ko je bre ovde lud? Bez potrebe se satanizuje ceo narod, ali zapad samo to i zna. Uverili smo se devedesetih na svojoj koži, i to trpeli, boga mi, deset godina.

george wordy

pre 9 godina

Da li je seksualna orijentacija izbor? Ne. Seksualna orijentacija se kod većine ljudi formira u ranoj adolescenciji bez ikakvog prethodnog seksualnog iskustva. Mnogi ljudi prijavljuju da su veoma naporno radili na promjeni orijentacije iz homoseksualne u heteroseksualnu bez ikakvog uspjeha. Psiholozi smatraju da seksualna orijentacija nije stvar svjesnog izbora koja može biti dobrovoljno promjenjena.Da li terapija može promeniti seksualnu orijentaciju?Ne. Čak i obzirom da homoseksualna orijentacija nije mentalna bolest i da ne postoji ni jedan naučni razlog da se izvrši pokušaj promjene lezbejke ili gay muškarca u heteroseksualnu orijentaciju, neke osobe mogu tražiti da promjene sopstvenu orijentaciju ili orijentaciju neke druge osobe (na primjer, roditelji traže terapiju za svoje dijete). Godine 1990. Američka psiholoska asocijacija (American Psychological Association) potvrdila je da naučni dokazi ne pokazuju da ta terapija djeluje i da može naciniti više štete nego učiniti dobro. Promjena nečije seksualne orijentacije nije jednostavni problem promjene nečijeg seksualnog ponasanja. To bi zahtevalo promenu emocionalnih i seksualnih osjećaja osobe i ponovno izgrađivanje nečijeg koncepta o sebi i socijalnog identiteta.

Miki

pre 9 godina

Ako je Austrija spala sa Mocarta na "Končitu", i Rusija je spala sa Čajkovskog na ove likove koji se briju u znak protesta. Mada bi pre trebalo da u znak protesta puštaju brade. Koliko se sećam iz istorije, Petar Veliki je svojevremeno, u sklopu svojih prozapadnih reformi ruskog društva, uveo dodatni porez onima koji su bradati.

boze petra

pre 9 godina

Po komentarima covjek bi reko da su rusija, bjelorusija, srbija i bosna kao neke predvodnice u toj nemilosrdnoj borbi za moralnost u svijetu.

Meni to dodje isto kao kad razno razne misice se zalazu za mir u svjetu.

Inace sto se vise ljudi namecu kao neki moralisti u stvarnom zivotu su
uvjek daleko od toga. okrenite se oko sebe. pogledajte kako se ponasaju ljudi u vasoj okolini, pogotovo maloljetne osobe. razmislite sta vi i vasa djeca gledate na tv. kako se ljudi ophode prema vama na ulici i uvidjecete da je ta usiljena moralnost samo paravan za totalno trulo i nemoralno drustvo. meni je konchita maciji kasalj za razvratnost koja se estabilirala u nasem drustvu

Лима

pre 9 godina

Апсолутно их разумем. Моја деца сигурно неће гледати те "нормалне" шоу програме.

Danilo

pre 9 godina

" Nezadovoljni Rusi i Belorusi preplavili su društvene mreže fotografijama na kojima briju svoje brade u znak protesta na trijumf Austrije."


pa baš fino...bar će postati uredniji :)

slobinator

pre 9 godina

poenta svega nije diskrimininacija lgbt zajednice kako ovde želi da se predstavi.naime još 1998 na eurosongu je pobedila izraelska predstavnica dana koja je promenila pol.to tada nije naišlo ni na kakve negativne komentare u svetu.pesma je bila dobra,dana je želela da bude žena,to je i uradila i o.k.da li je tako nešto uradio austrijski predstavnik.ne.on nije promenio pol.on se zapravo izrugivao čitavoj manifestaciji,i čitavoj lgbt populaciji.pesma mu je takođe nikakva.boju glasa pratično i nema i krešti kao svraka.velike zvezde rok scene fred merkjuri,majkl stajp,elton džon verovatno ih ima još su se deklarisali kao homoseksualci.to je njihov izbor,ali oni sa time nisu terali šegu. i to ne sprečava milione strejt poklonika širom sveta da sa uživanjem slušaju njihovu muziku.dakle ovde nije bilo sporno ni što je pobednik evrovizije transseksualac ,gej niti bilo šta drugo već što je čitav nastup bio blago rečeno skandalozan

idimidodjimi

pre 9 godina

Rusima smeta bradata zena...ju...ju..srasno.A ne smeta im kriminal, ubistva svestenika, sibirski gulaci, Staljinove cistke, život u strahu godinama u zemlji u kojoj svako svakog potkazuje..licemerno.Cega su se toliko uplasili, kao da je to nesto novo...ili prikrivaju svoje male tajne...he he.Mene licno bas briga da li nosi bradu,roze gaće,zutu haljinu...ja lepo ugasim TV i odem da pojedem tortu iz frizidera dok ima...

Кромпир расте у супермаркету

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo
seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da
nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!
(savest, 12. maj 2014 20:34)
А шта ти имаш против сељака?

Petar

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno zasto se Rusija gura na evropska takmicenja kada ni kulturno ni po mentalitetu (a bogami ni velikim delom teritorije) ni po cemu ne pripadaju Evropi nego Aziji. Ako ih toliko uzbudjuje i iritira Evropa ne moraju da dolaze. Veliki izbor, Saudijska Arabija, Iran, Pakistan, te zemlje im vise odgovaraju ocigledno.

Votka boy

pre 9 godina

Ma Rusi su majstori scenskog performansa - treba im verovati! Setite se samo kako su nas razgaljivali ratne 1999. onako mortus pijani, bradati, u šubaretinama i mornarskim majicama. Končita je dosadna monahinja za ono što je tada izmilelo iz bratskog samaljota! E, a mi čekali S-300...

likovi i licnosti

pre 9 godina

(Slon, 12. maj 2014 21:35)
Ali, Slone, ko tebe prisiljava da tu `pojavu` prihvatis?
Ocigledno je, da svako onaj, ko na Koncitu nije odreagovao samo osmehom, kao sto bi isto tako odreagovao i na klovna, umesto sto ga je on/a: naterala da je nazove "pojavom",uznemirila ga,potresla,zgadila,izazvala potrebu za prihvatanjem (ili odbijanjem), naterala da se bori protiv odusevljenja i odobravanja (ili ravnodusnosti i zaljenja),ima problem u sebi!A ne u njoj ...
Ti upravo obavestavas sve nas,da si izabrao da budes STR8,ali je vise neko jasno,da te Koncita nije ostavila ravnodusnim (ili bar sa osmehom), sto bi bila normalna reakcija nekog ko je izdefinisao u svojoj glavi, svoju sexualnost.Knjige kazu,da si ti takav "Ne diraj me ne diram te", zapravo u strahu da ne budes diran u iskusenju sa Koncitom (sa takvima), odnosno,da si latentni gay (skriveni homosexualac),svidjalo se to tebi, ili ne.Naravno,ti si izabrao ulogu str8 i ide ti tako,ali si u svojoj podsvesti svestan,da nisi ravnodusan na isti pol,a strah da toga da jos neko u tvom okrizenju bude toga svestan, ubija te tiho i polako ... Svaka situacija i provokacija, gde bi iz tebe mogla da progovori tvoja prava, potisnuta sexualnost, tebe ne ostavlja ravnodusnim i protiv toga se boris!
Ne savetujem ti da se prepustis, to su lomovi i bolne situacije, kako u dusi, tako i u telu, savetujem ti samo to, kada si vec izabrao, da se ne ofiras.
Iza svakog homofoba, krije se homosexualac!
STR8 je nedogirljiv za isti pol!!!

kobasica

pre 9 godina

rusija i belorusija nisu evropa, tako da komentari su sasvim na mestu. a nadam se da je u njihovim zabitima nesto bolja situacija i bar malo moralnija!

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

(ramajana, 12. maj 2014 20:28)

Pametnice, Mocart je bio pobožan katolik, a ne nikakav mediokritetski ''otvoren um'' . Od današnjeg sveta bi pobegao u Jukon.

Daniel

pre 9 godina

iz raznih konverzacija koje sam imao sa Spancima i Austrijancima u poslednja dva dana sam doznao ovo:
Konchita se ponekad upotrebljava u spanskom kao sleng za zenski polni organ
a wurst, osim ociglednog "kobasica" se takodje uportebljava i u austrijskoj frazi "es ist wurst" "to je kobasica" ili- nije bitno
tako da mi se cini da je znacenje njegovog imena nesto kao:
zensko, musko, nije bitno

ne jede se sve sto leti

pre 9 godina

Koga briga kako su Rusi reagovali? Ako se budemo upravljali prema njima, ceo svet se vraća u mračni srednji vek, ne treba nam to
(Gustav, 12. maj 2014 23:58)

Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Медитирам...Падам у транс...Видим неко свијетло у даљини. Неко долази. Ко је то. Приближава ми се неко. Препознајем то лице, па то је Моцарт! Поручује ми да вам пренесем сљедеће. Молим да обратите пажњу на поруке које поручује Моцарт са онога свијета свима нама. Он каже: "С обзиром да помно пратим музичке трендове, од када сам се преселио на онај тј. овај свијет, морам да изнесем своје разочарење због свега што се дешавало послиједњих година. Кап је прелила чашу. Морам да проговорим. Шта се то дешава са мојом домовином?! Какви су то људи тамо? Вратите ми моју Аустрију. Тај кич ми не да мира ни на овоме свијету. Коме сам ја компоновао сва моја дјела?! Коме сам их оставио?! Апелујем за ваш здрав разум! Тражим од свих да уведу личне санкције мојој Аустрији док се не поправи. Молим те пренси ово својим Србима и остатку свијета. Од сада ћеш бити мој лични гласноговорник, тј. како се каже модерно данас бићеш мој пр."

Ето ја сам вам прењео поруку Моцарта, а ви сада видите. Ако имате неких питања за мог клијента, кога заступам, молим вас да ми се обратите, у најкраћем могућем року ћу се потрудити да одговор доставим.

ESC fan

pre 9 godina

Evrovizija ce opstati i bez Rusije,Belorusije i jos nekih homofobicnih drzava . Kako je Evrovizija bila organizovana i kada se samo na njoj takmicile uglavno zemlje zapadne Evrope plus jos pored kounisticke Jugoslavije su se pojavile i Izrael,Turska,Maroko,Kipar do 1993 na Evrovziji su se pojavile 24 drzave. Od 1993 do 2014 broj drzava koje su se pojavile je narastao sa 24 na 51 drzava, jer smo dobili i drzave istocnog bloka, plus drzave nastale raspadom SFRJ i evropsko kavkavskih drzava bivseg SSSR plus se jos ukljucila i Andora jedno vreme.
Ulaskom San Marina , Crne Gore u finale , povecava se sansa da se vrate zemlej poput Andore,Luksemburga, Slovacke,Ceske...plus jos se mozda pojavi i Lihtenstajn.

Tanja

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ovde u Austriji da sam iz Srbije, koja ovde zivim vec godinama.. mogu misliti kako je onda onima koji su tek dosli... Isto kao i kada vas dete obruka u gostima ili iznese neku cinjenicu koju je culo u prepirci izmedju roditelja.. Bosna i Hercegovina, Makedonija i sve zemlje oko Srbije nisu tako bedno i sramno reagovale.. !!!
Opet ste nas sve ocrnili po svetu...
Nije ni cudo sto propadate svi dole, i treba nije mi vas zao... !!

Glup

pre 9 godina

Ovo je preslikana serija South Parka, Death Camp of Tolerance.Cela Evropa hipnotisano aplaudira bradatoj zeni muskarcu na TV-u misleci da to stvarno doprinosi nekoj ravnopravnosti a u stvari se putujuci cirkus od pre 50,100 godina sa frikovima prenosi na TV.

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i pokusavam da shvatim kako bi danas prosao Oliver Mandic da se na omotu prvog albuma pojavi obucen kao zena, sta bi bilo sa emisijom "Beograd nocu" u kojoj se Mandic predstavio publici, a koja se sastojala od spotova za pesme sa te ploce i sta bi se desilo Kosti Bunusevcu koji je osmislio Mandicev izgled. A to se sve dogadjalo 1981. Tridesettri godine kasnije pobednik Evrovizije izaziva zgrazavanje zato sto ima bradu, nasminkan je i nosi haljinu. Izgleda da smo 33 godine kasnije kao drustvo uspeli da postanemo zatucaniji. Stvarno, neverovatan uspeh.

007

pre 9 godina

@Gustav

Tako je !!!! NE treba nam srednji vek gde su hrabri vitezovi bili olicenje muskosti i patriotizma.
Trebaju nam seka perse sa dugackim noktima da ubrzamo nestajanje ljudske populacije!!! Ma daj molim te, jel ti cujes sebe......

Lalegator

pre 9 godina

U zemlji od trista miliona, 23 000 sovinista su potpisali peticiju. Jaka stvar. Kod nas bi proporcionalno bilo mnogo gore.
(modesty, 12. maj 2014 20:02)

U zemlji od 50 miliona 10 000 fasista preuzima vlast.

:) Jos koji potpis i zabrana moze da prodje.

s t v

pre 9 godina

(Tanja, 12. maj 2014 23:06)

E, pun mi je kofer takvih kao što si ti.
Ceo tvoj komentar se svodi na to da evropska (austrijska) go.na mirišu, a srpska smrde pa te sramota što si srpkinja.

kontrapunkt

pre 9 godina

Nije mi jasno kako im više smeta to što ima bradu nego to što nosi žensku odeću. Voleo bih da sam video Ruskinje kako cepaju žensku odeću u znak protesta :) Rusi ionako nemaju šta da traže na evropskim manifestacijama jer su azijska država i geografski i po mentalitetu. Bolje bi im bilo da se malo pozabave svojom prošlošću u kojoj su više pobijeni od sopstvenih vladara nego od svih evropskih zajedno.

Pilot

pre 9 godina

Neverovatno je da nikome ne smetaju razgolicene, prsate Poljakinje koje se perverzno ponasaju na sceni a da pritom sve to mogu mala deca da vide jer nema starosnog ogranicenja programa dok brada na zenskom licu svima bode oci...Moralisemo, moralisemo...

Pera

pre 9 godina

Ako je njegovo prezime wurst iliti kobasica a njegovo ime koncita, sto ne smem ni da prevedem, dobijamo kontekst koji je dovoljno uvredljiv da se samo zbog toga nigde ne pojavi ...

Ica

pre 9 godina

O, pa (Tanja, 12. maj 2014 23:06) bas interesantno, sramo te Srbije i srba, a nije te sramota Onoga što tvoja nova domovina predstavlja kao kulturu i plasira kao uzor mladima, put do uspeha.

vekovna perfidnost i pokvarenost

pre 9 godina

Ovo je sve jedna pre svega politička nameštaljka, DA BI SE AUSTRIJA, u godini kada se svet seća Prvog sv. rata I NJEGOVOG IZAZIVAČA, i miliona poginulih evropljana, predstavila kao jedna tolerantna i miroljubiva zemlja, oduvek predvodnik ljudskih sloboda i demokratije u Evropi. Takva je izjava i austrijskog predsednika.

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

"Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.
(ne jede se sve sto leti, 13. maj 2014 09:36)"
Zar Cajkovski takodje nije zena sa bradom?
Polovinu velikana koje ste naveli je namucila ,oterala ili ubila takozvana pristojna Rusija,sve sa Tolstojem koji je izbacen iz crkve dok je u njoj ostao "pristojni" Raspucin.

Lemi

pre 9 godina

'Budite tolerantni i prihvatite me takvog kakav jesam!'
Pa budi ti tolerantan pa prihvati cinjenicu da ljudi ne tolerisu tvoje postupke/izgled. LGBT zajednica se poziva na toleranciju i prihvatanje razlicitosti, a u isto vreme ne tolerise one koji se sa njima ne slazu ili nisu kao oni. Vrhunsko licemerje.

Tanja

pre 9 godina

Evroviziju odavno ne gledam pa ne mogu da se izjašnjavam o pesmi, ali Končita je, budimo realni, užasno ružna. Zapravo groteskna je prava reč.

Qq

pre 9 godina

@misko,
Barok se zavrsio 1735. godine i tada pocinje internacionalni neoklasicizam, jos jedan pokusaj vracanja vrednosti koje su postavili stari Grci. Upravu si kad kazes da je to bila moda, zapravo je svaki stil pocev od romanike pa na ovamo bio nacin zivota, i protezao se kroz arhitekturu, oblacenje, muziku... Sama cinjenica da postoji takmicenje na kome je poenta biti sto veca nakaza je dovoljna da se isto ne gleda/ugasi. Ali, narodu je potrebna zabava, od malena se trenira na ispiranje mozga na takav nacin da mu to postane k'o droga. Na 7 dana ukini televiziju i nastace haos, bez obzira sto se na istim tim ekranima prikazuju raskomadana tela ljudi, ubistva, lazi i prevare, i sve ono najgore. Covek je srozao sebe toliko nisko da je svaka zivotinja postala veci covek od nas samih.

Coco Bill

pre 9 godina

E svašta !!!! Koliko komentara o nečemu što treba da predstavlja deo neobavezne zabave i to još komentariše neka država ??!!! Nego da se nisu braća Rusi više "zabrinuli" što više tako ne "prolazi" "prijateljsko" gasanje ??!!! Drugo to im sad dobro dođe da kao, eto osude "nemoralnost" EU, jer ima i kod njih i to bogami priličan broj, a to mi reče jedan poznanik koji živi u Rusiji, koji baš i ne podržavaju sve ovo i ovu avanturu oko Ukrajine. Dakle, ovo mu dođe više neko "političko opravdanje" i prepocuvanje sa EU, za "domaću upotrebu". Maravno da će se na sve to "naložiti" i naši "rusofili", koji će przvati braću Ruse da nas "spasu" od svega i svačega iz Evrope, ne poznajući braću Ruse

mert

pre 9 godina

Molim vas,molim vas,molim vas! Ovaj nesretnik nije nikakva "Vurstova". ON je Koncita Vurst jer je on muskarac. Zasto pisete o muskarcu u zenskom rodu? Inace,on je i otvorio politicku debatu svojim potpuno nepotrebnim istupom-"nece nas zaustaviti"! Koga i ko nece zaustaviti?! Zasto je muzicki nastup iskoristio za iznosenje politickih ideja? kako to niko ne komentarise i nikome ne smeta? Naravno da je usledio odgovor, pa on ga je i inicirao.

neko

pre 9 godina

..i naravno, ovi "tolerantni i puni ljubavi" opet bljuju mržnju, agresiju i uvrede za svakoga ko ne misli kao oni....demokratija, kako da ne, hahaha...čista diktatura i totalitarizam!

Laki

pre 9 godina

Pa neka su išle Tatu na Evroviziju kao lezbejke. Ja nemam problem sa homoseksualcima i lezbejkama, i razumem takođe osobe koje promene pol. Ali šta je ovo? Ni tamo, ni vamo. Sve, sve, al i za pojas zadeni.

JohnyJ

pre 9 godina

Apsolutno mislim da svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce, dok god ne vrsi nasilje ili otimacinu nad drugima. Ali isto tako i drugi imaju pravo da kazu sta im se svidja ili ne svidja, isto tako ne pozivajuci na nasilje.

No nije mi jasna jedna stvar. Zasto za ovu osobu koristimo zenski rod i zamenicu "ona", jer zensko nije. OK, nije skroz ni musko (pre svega identitetom, tako se jednostavno ne oseca), tako da ni reci "on" nije precizno. Zasto onda ne koristimo srednji rod i govorimo "ono"? Znaci Koncita Vurst je pobedilo na Evroviziji.

homo sapiens

pre 9 godina

Svaka osoba je, duhovno, sastavljena iz muškog i ženskog dela. U većini slučajeva je to u ravnoteži, da , ono u glavi odgovara i telu. Po meni je to isključivo u genima, u ekstremnim uzrastajućim uslovima može i to da utiče. U svakom slučaju je to prirodno i tu normalan čovek-bilo koje orijentacije ne može biti protiv. Ali, konkretno Konchita... pa brada je tipičan izraz muškosti, našminkan/a i u haljini izgleda cirkus, meni lično vrlo odbojno

Turkmenbashi Amzahat II

pre 9 godina

Ovom kupit Zilet senzor eksel. A Rusima bi bilo bolje nahranit narod, popravit blatnjave puteve i da prestanu terorisati istocnu Europu tenkovima.

Mirko

pre 9 godina

Ovo je namjesteno bas iz ovog razloga da rusima serviraju slobodnu demokratksu evropu, jer austrijanci nisu ni smeli glasati ko ce ih predstavljati na evroviziji . Zivim u Austriji i siguran sam da bi makar 80 posto glasali protiv.

MAKI

pre 9 godina

Eh, mi smo u nase vreme, sa 7 godina gledali "MENDA I SLAVICU" u 20h. i posle na spavanje, a sad moras da ovjasnjavas, šta je Koncita, vise nego strasno!!!!!

Da im se barem jednom vidi lice!

pre 9 godina

Ima naroda, kome više od hiljadu godina pevaju bradonje u krilima i nikom ništa, a vi se sekirate zbog jednog bradonje u krilu na Euroviziji?:))

Marko

pre 9 godina

Kritikujte zapad, ali da niste toliko zatucani ovo uopste nebi bila diskuzija. Neko je reko da li bi pustio decu da gleda ovo, reagovo sam, i reko ne, ali sad kad POMISLIM sto da ne. U cirkusu postoji bradata zena, a to je ok....barem danas konacno jeste(u cirkusu) ali sto da ne ovako. Ljudi, svatite da gledate program koj neko drugo finasira, znaci nece biti po tvome. Za kraj, od tolikie kritike, gledali ste do kraja, i niste promenili kanal, znaci navijali ste protiv bradonje i pukli i sad vam zao.

MILE

pre 9 godina

@MILE: zatucani care ko tebi uvede internet!!! prvo je trebalo lektiru da procitas
(sdf, 12. maj 2014 21:49)

Pa, tamo nema nista o KONCITI!!!! Ti mora da si umesto lektire gledao VELIKOG BRATA ILI FARMU, pa si se odtucao!!!!

e!?

pre 9 godina

@Milos
"Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge"

Nisam znao da je internet tako stara tvorevina ;-)

Moulin Rouge stoji pod Montmartre-om od 1898 godine i stajace jos dugo. Ovaj ups..."ova" ce vec iduce godine biti zaboravljena.
Od samog pocetka je bio (Moulin Rouge)svratiste umetnika filozofa pisaca i predstavnika visoke burzuzaije. I danas je jedan od najpoznatijih kabarea u svetu. A nesto nisam ni cuo da je bilo glasova protiv njega. Protiv Ajfelovog tornja jeste.

stefan

pre 9 godina

jaka stvar ako je tranvestit i ako ima bradu
mislim da je evrovizija takmicenje u pevanju i da nije bitno ko kako izgleda, sta je obukao i kog je pola

MILE

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!

savest

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!

Mile

pre 9 godina

Heh, bas se Austrija i njeni gradjani potresaju time. Razvijena zemlja sa velikom tradicijom, visok zivotni standard, drugim recima zive zivot. I sad se Rusija koja je dala poene Austriji kao buni jer ne valja nesto :) sreca pa Rusiju ne cine pojedinci kao ovaj drzavni funkcioner.

Andrej

pre 9 godina

Ne verujem da je to reakcija samo u Rusiji i Belorusiji...tu su i ostale "civilizovane i bratske" zemlje kao Saudijska Arabija, Avganistan, Severna Koreja, Hrvatska i naravno SRBIJA

m

pre 9 godina

Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey! Ne budimo licemeri, nije nikoga ubio da bi ga toliko lincovali, meni licno je odvratniji svaki muskarac koji maltretira zene od ovog jadnog mladica.

Kaya

pre 9 godina

Ovo je sukob politike i prava. Simpatisem Rusiju kao istorijskog saveznika, ali tolerancija prema drugacijem im je nula. Sa druge stane ovi iz EU ispranih mozgova zvizde Rusiji zbog politike. Srbija da ostane neutralna i pravicna! Mi ne smemo biti zavedeni maloumljem, vec da vodimo prosperativnu zemlju u buducnost. Jedva cekam gay paradu u Beogradu, a sa Rusima da ostanemo u prijateljskim odnosima.

ramajana

pre 9 godina

"Mocart se prevrće u grobu."
(M., 12. maj 2014 19:59)

naravno da se ne prevrce. Mocart je takodje bio ispred vremena u kome je ziveo, on bi u ovome uzivao jer je imao otvoren um. za razliku od vecine nase drzave..

jon mak

pre 9 godina

Јок, хоћемо ли ТО да поздрављамо и подржавамо?!
Не волим уопште ни Русе ни Русију.

misko

pre 9 godina

"Ja sam straight, ali moram primetiti da je i Mocart inao periku, nosio hulahopke i cipele na stikle. Mnogi su i tada bili gey!"...samo jedno pitanje za tebe Da li si zavrsio neku skolu....da jesi ne bi lupio i ostao ziv.....ta moda koju su ljudi nosili u 18 i 19 veku se zvala BAROK....

Nikola

pre 9 godina

Brijanje brade kao reakcija je "neprijatan trend", a ova bolesna osoba sa bradom je verovatno super, i nešto na šta treba da gledamo sa simpatijama?! I u pravu su Rusi. Da li su to te zapadne vrednosti koje treba da prihvatimo? Pre bih rekao sveopšta dekadencija zapada.

crazy processor

pre 9 godina

Iskren da budem, nemam nikad protiv nikog nista, bez obzira ko sta radi dok ne cini lose drugima, ali kako vidim Koncitu moj ogranizam zeli da baci peglu. Mozda sam ja glup ili sam uskih shvatanja, ali ne mogu protiv svog tela...

Milos

pre 9 godina

Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge. Neverovatno kako malogradjanstina i licemerje caruju burzoazskom srednjom klasom. Umetnost u tom smislu nema granica, konzumiras ili ne, nema ogranicenja ili auto cenzure, jer onda to prestaje da bude umetnost.

Bane

pre 9 godina

Idealan evrovizijski par - Končita i Marija Šerifović. Jedinstveni, na svoj način, a prevashodno ljudi sa vrhunskim vokalima. Uživao bih slušajući ih, a kome smeta, nek zatvori oči. Meni su oboje fascinantni, i baš zato što se ne uklapaju, što ruše tabue i stvaraju prostor polemike. Bravo za odličnu pesmu!

Alek

pre 9 godina

Ne zanima me dal ce da nosi bradu kako ce da se oblaci svako ima pravo da zivi zivot kakav zeli ali evrovizija ne bi trebala da sluzi za bilo kakvu vrstu propagande sto je upravo ova i bila.

Zvoncica

pre 9 godina

A zar ti isti Rusi nisu pre desetak godina ponosno poslali T.A.T.U. na ovo takmicenje iako su se clanice grupe predstavljale kao lezbejke? Tad je bilo OK??? Jedino ove nisu imale bradu!

Tanja

pre 9 godina

Mene je sramota da kazem ovde u Austriji da sam iz Srbije, koja ovde zivim vec godinama.. mogu misliti kako je onda onima koji su tek dosli... Isto kao i kada vas dete obruka u gostima ili iznese neku cinjenicu koju je culo u prepirci izmedju roditelja.. Bosna i Hercegovina, Makedonija i sve zemlje oko Srbije nisu tako bedno i sramno reagovale.. !!!
Opet ste nas sve ocrnili po svetu...
Nije ni cudo sto propadate svi dole, i treba nije mi vas zao... !!

Dampkring

pre 9 godina

Ja kad moju nisam obrijao zbog Pahomija, Amfilohija i Irineja sigurno necu zbog Konchite
U prvom slucaju mi mnogo vise smetaju haljine i brade jer simbolizuju represiju i licemerje.
Inace, na ruskom iTunesu Rise Like A Phoenix ubedljivo prva. Toliko.

seljadin

pre 9 godina

kad sam se vracao iz Moskve, pored mene je sedeo par iz Udmurtije, i objasnili su mi kako Rusija daje mnogo novca da oni očuvaju svoj jezik, ali da je to uzaludno pošto niko nije zainteresovan da se vraća u prošlost i uči običaje, jezik i religiju koji im nisu interesantni.
Dakle Rusija je multi nacionalna, multi rasna, multi religijska zemlja, u kojoj svako ima pravo da ostane to što jeste, i u kojoj domoroci nisu doživeli sudbinu američkih indijanaca, australijskih aboridžina i svih ostalih naroda koji su stradali u genocidu.
A što se tiče podilaženju gay osobama, smatram da niko ne treba nikome da podilazi, već da živi svako svoj život.

Mare

pre 9 godina

Moja su deca bila sokirana! Hiljadu pitanja! Kako im objasniti sta je muskarac ili zena! Evropa favorizuje Sramotu! I mi opet trcimo u Evropu da nam se razmile ovakve psihopate i bolesnici! Putine, Care!
(MILE, 12. maj 2014 19:51)

I moja deca(7 i 9 god.) su bila šokirana! Ali sam im lepo objasnio da ima čika koje se osećaju kao tete i obrnuto i zato se tako oblače. Moj kolega je rekao deci da je to veštica i prebacio kanal :)simpatično ali ne i poučno sa njegove strane, zbog takvih ostajemo seljački narod i u 3014.

Treba ih razumeti

pre 9 godina

Pa normalno, da je neke pravde i postenog glasanja Holandija, Poljska ili Jermenija bi uzele prvo mesto, Rusija bi bila cetvrta ili peta i ne bi niko zvizdao onoj deci koja su se godinu dana spremala, a na kraju ispala kobajagi kolateralna steta i sav orkestriran bes ode na njih.
Citao sam da je tranvestit glasovima zirija a ne glasovima publike osvojio prvo mesto. Ko voli evroviziju, svaku takvu namestaljku (a pocelo je cesto da se desava) emotivno prozivljava. U ovom slucaju se zna zbog cega i zato je i previse bljutavo.

kobasica

pre 9 godina

rusija i belorusija nisu evropa, tako da komentari su sasvim na mestu. a nadam se da je u njihovim zabitima nesto bolja situacija i bar malo moralnija!

ESC fan

pre 9 godina

Evrovizija ce opstati i bez Rusije,Belorusije i jos nekih homofobicnih drzava . Kako je Evrovizija bila organizovana i kada se samo na njoj takmicile uglavno zemlje zapadne Evrope plus jos pored kounisticke Jugoslavije su se pojavile i Izrael,Turska,Maroko,Kipar do 1993 na Evrovziji su se pojavile 24 drzave. Od 1993 do 2014 broj drzava koje su se pojavile je narastao sa 24 na 51 drzava, jer smo dobili i drzave istocnog bloka, plus drzave nastale raspadom SFRJ i evropsko kavkavskih drzava bivseg SSSR plus se jos ukljucila i Andora jedno vreme.
Ulaskom San Marina , Crne Gore u finale , povecava se sansa da se vrate zemlej poput Andore,Luksemburga, Slovacke,Ceske...plus jos se mozda pojavi i Lihtenstajn.

gile

pre 9 godina

Vi ste jedna ogromna nesrecna narodna masa... Da zivite normalne zivote, ne biste imali ni vremena ni zelje da komentarisete gluposti i dajete tome toliki znacaj...

Dezorijentacija

pre 9 godina

Руси и Белоруси исказују другачији став и мишљење према Кончити(у). Слобода говора. Моја реакција на вест о победи ове особе (не знам како се она декларише, али у мом речнику то је ``чудак`` и ``скандал-мајстор``) је била само благи смешак. На Евровизију може, али погледајте Бечку филхармонију. Таквих тамо нема. Погледајте Савет Европе - нема. Уједињене нације - нема. Дакле, толико о толеранцији и некаквим људским правима. Ово је само циркус за народ и руљу. Ништа више.

Dragan Pavlović

pre 9 godina

Setim se prelepih pesama ,pesama s emocijama i dušom iz eks Jugoslavije,a kasnije i svih republika koje su nastale njenim raspadom. Riva,Danijel Popović,Joksimović,pa diva iz Hrvatske-Dragović ako se ne varam,Hari Varešanović,Ekstra Nena i drugih.

Konstantinos Veliki

pre 9 godina

Samo da podsjetim, a kako je Srbija prije par godina osvojila Eurosong? Pa Marija ne samo da je imala dobru pjesmu nego joj je pomogao gay tj. Lezbijski lobi kojem i sama pripada. E sad se iščuđavamo i pravimo nevinašca. Kako netko u Srbiji može podržavati zaostalost i zatucanost koja na istoku nikada nije bila pobjeđena od strane kulture, uglađenosti i napretka?

Captain Sorrow

pre 9 godina

Problem sa eurovizijom nije u bradi nego u muzici ,Mocart je mogao da radi sta hoce jer mi je muzika imala smisla . LGBT populacija se ne bori za jednaka prava nego za pozitivnu diskriminaciju.

Petar

pre 9 godina

Uopste mi nije jasno zasto se Rusija gura na evropska takmicenja kada ni kulturno ni po mentalitetu (a bogami ni velikim delom teritorije) ni po cemu ne pripadaju Evropi nego Aziji. Ako ih toliko uzbudjuje i iritira Evropa ne moraju da dolaze. Veliki izbor, Saudijska Arabija, Iran, Pakistan, te zemlje im vise odgovaraju ocigledno.

Mileva

pre 9 godina

A kad vidim one Ruskinje raspustene, u leopard bluzama, nevaspitane, sa stikletinama do vrha Avale, grudi izbacenih, vrckaju... dodje mi da bacim frizider o zid da mogu. Totalni nemoral i vulgarnost.

Лима

pre 9 godina

Апсолутно их разумем. Моја деца сигурно неће гледати те "нормалне" шоу програме.

Jovica

pre 9 godina

Rusi, Rusija, okupacija, aneksija, Putin, nukleari rat...Histerija... Auh, al svi smarate, pa sustina demokratije je da svako ima pravo na svoje misljenje... Sumnjam da su i svi Austrijanci odusevljeni sa svojim predstavnikom pa o njima nisam procitao nigde ni rec...

R.

pre 9 godina

Krompir, manje kladjenja! Kompozitor je bio Mozart sa jednim z. Kladionice Mozzart su meni mnogo bizarnija pojava nego Končita. I pogubnija za mlade ljude.

Nikos

pre 9 godina

Ako smem da primetim, prvi gospodin nosi pepsi majcu, a drugi slika I-phone-om !!!??? I kao ovo je protest protiv zapada? A sutra da im ponude zeleni karton, plivali bi do Amerike.

Dusan

pre 9 godina

Mene nervira samo to da je bilo boljih pesama i nastupa ali jedan lik odluci da obuce haljinu i pobedi. Muzika je sasvim u drugom planu i to me iritira, pogledajte i godine u nazad. Prosle godine pobedila devojka iz Danske bosa sa neurednom frizurom, predposle devojka obucena u vesticu iz Svedske, pre toga Finci obuceni u monstrume, a i Marija Serifovic da se obukla u haljinu i bila zenstvenija ne bi pobedila i ako joj je pesma bila dobra. Ovo nije muzicko takmicenje nego maskenbal.

idimidodjimi

pre 9 godina

Rusima smeta bradata zena...ju...ju..srasno.A ne smeta im kriminal, ubistva svestenika, sibirski gulaci, Staljinove cistke, život u strahu godinama u zemlji u kojoj svako svakog potkazuje..licemerno.Cega su se toliko uplasili, kao da je to nesto novo...ili prikrivaju svoje male tajne...he he.Mene licno bas briga da li nosi bradu,roze gaće,zutu haljinu...ja lepo ugasim TV i odem da pojedem tortu iz frizidera dok ima...

likovi i licnosti

pre 9 godina

(Slon, 12. maj 2014 21:35)
Ali, Slone, ko tebe prisiljava da tu `pojavu` prihvatis?
Ocigledno je, da svako onaj, ko na Koncitu nije odreagovao samo osmehom, kao sto bi isto tako odreagovao i na klovna, umesto sto ga je on/a: naterala da je nazove "pojavom",uznemirila ga,potresla,zgadila,izazvala potrebu za prihvatanjem (ili odbijanjem), naterala da se bori protiv odusevljenja i odobravanja (ili ravnodusnosti i zaljenja),ima problem u sebi!A ne u njoj ...
Ti upravo obavestavas sve nas,da si izabrao da budes STR8,ali je vise neko jasno,da te Koncita nije ostavila ravnodusnim (ili bar sa osmehom), sto bi bila normalna reakcija nekog ko je izdefinisao u svojoj glavi, svoju sexualnost.Knjige kazu,da si ti takav "Ne diraj me ne diram te", zapravo u strahu da ne budes diran u iskusenju sa Koncitom (sa takvima), odnosno,da si latentni gay (skriveni homosexualac),svidjalo se to tebi, ili ne.Naravno,ti si izabrao ulogu str8 i ide ti tako,ali si u svojoj podsvesti svestan,da nisi ravnodusan na isti pol,a strah da toga da jos neko u tvom okrizenju bude toga svestan, ubija te tiho i polako ... Svaka situacija i provokacija, gde bi iz tebe mogla da progovori tvoja prava, potisnuta sexualnost, tebe ne ostavlja ravnodusnim i protiv toga se boris!
Ne savetujem ti da se prepustis, to su lomovi i bolne situacije, kako u dusi, tako i u telu, savetujem ti samo to, kada si vec izabrao, da se ne ofiras.
Iza svakog homofoba, krije se homosexualac!
STR8 je nedogirljiv za isti pol!!!

imam ideju!

pre 9 godina

U Skupštini i državnim ustanovama 10% žena da pusti bradu, da pokažemo Evropi kako smo napredni! Bradate žene će nas uvesti u EU!

Radojko

pre 9 godina

Evrovizija je prosto propala. Već dugi niz godina. Ustvari je sve to jako jadno. Nisam siguran, jer ne pratim Evroviziju, ali čini mi se da Italija, koja bar zna da peva, de zarezuje Evroviziju odavno. I znate, sve to nema veze ni sa LGBT, ni sa manjinama bilo koje vrste. Moji LGBT prijatelji ustvari smatraju da je sve ovo sa Evrovizijom zapravo uvreda za njih same. Sklon sam da poverujem da su upravu.

Nenad

pre 9 godina

Satanizacija Rusije, part II. Dosadno zaista. Princeza Konchita kao predvodnica evropskih vrednosti vs. zatucana Rusija. Piše da je bilo 23.000 potpisanika. Kakav je to broj?! (to je 0,2% stanovnika Moskve) I dobila je FB stranicu. Šta je teško otvoriti FB stranicu? 23.000 i to ne samo za Rusiju, nego Rusiju i Belorusiju. Hej! Ovo je samo eksponencijalno preuveličavanje još jedne teme samo da bismo Rusiju doživeli kao mrsku i zatucanu. Sad je Moskva postala na nivou Irana i Avganistana. Eto tako hoće zapadni mediji, i tako će i biti. Muka mi je.

Zoki

pre 9 godina

Nemacki ziri nije dao ni jedan jedini poen "Conchiti Kobasici" A nemci su jos burnije reagovali i jos uvek na raznim forumima se ne stisavaju negativni komentari.

Danilo

pre 9 godina

" Nezadovoljni Rusi i Belorusi preplavili su društvene mreže fotografijama na kojima briju svoje brade u znak protesta na trijumf Austrije."


pa baš fino...bar će postati uredniji :)

diogen od novog sada

pre 9 godina

Kada bih obrijao bradu zbog neke Koncite, to bi samo znacilo da tome dajem preveliku paznju. Ovaj sto brije bradu i slika se za tviter bez majice se nista ne razlikuje od Koncite, hoce covek paznju. Izmanipulisani cirkusanti koji rade bilo sta za popularnost. Nista nisam drugo ni ocekivao od ljudi. Nema to vise veze ni sa slobodom, ni sa protivljenjem, kanda.

Votka boy

pre 9 godina

Ma Rusi su majstori scenskog performansa - treba im verovati! Setite se samo kako su nas razgaljivali ratne 1999. onako mortus pijani, bradati, u šubaretinama i mornarskim majicama. Končita je dosadna monahinja za ono što je tada izmilelo iz bratskog samaljota! E, a mi čekali S-300...

Slon

pre 9 godina

Svako ima pravo da bude šta želi, pa i ova osoba koja sebe naziva Končita, nemam ništa protiv. Međutim, kada me bilo ko prisiljava da tu pojavu prihvatim sa oduševljenjem i odobravanjem, tada dolazimo do problema jer sam ja tada žrtva diskriminacije. Ja nikoga ne prisiljavam da se oduševljava što sam straight. Ne diram te-ne diraj me (tim redosledom) i možeš da budeš šta hoćeš.

Кромпир расте у супермаркету

pre 9 godina

Lepo sam ja to vec prokomentarisala na FB, da su sve nekadasnje zemlje SSSR takvo leglo
seljastva, malogradjanstine i toliko retrogradne da je to prosto fascinantno! Molim Vladu da
nijednu firmu ne proda Rusima ili drugim sovjetima, dovoljan je sam NIS. Hvala!
(savest, 12. maj 2014 20:34)
А шта ти имаш против сељака?

kole

pre 9 godina

23000 potpisa, a obe zemlje zajedno imaju više od 170 miliona ljudi?? Ko je bre ovde lud? Bez potrebe se satanizuje ceo narod, ali zapad samo to i zna. Uverili smo se devedesetih na svojoj koži, i to trpeli, boga mi, deset godina.

my way

pre 9 godina

Da je Koncita kao pobednica jednom recju stala iza ruskih devojcica koje su izvizdane mozda ne bi bilo ni ovoga. Dok god se licemerje prodaje za toleranciju stvari su naopake.

грађанин

pre 9 godina

Протекло такмичење за Песму Евровизије је на симболичан, али врло упечатљив начин показало да данашња Европа често уопште није оно што сама тврди да јесте. Наиме, као што се овогодишњи победник Евровизије лажно назива женским именом, јер је заправо мушкарац са брадом, тако се и Европа изгледа лажно представља као толерантна средина у којој се наводно поштују сви појединци, народи и државе - зато што се током целог такмичења на сваки помен Русије чуо громогласни звиждук очигледне мржње и нетолеранције.

george wordy

pre 9 godina

Da li je seksualna orijentacija izbor? Ne. Seksualna orijentacija se kod većine ljudi formira u ranoj adolescenciji bez ikakvog prethodnog seksualnog iskustva. Mnogi ljudi prijavljuju da su veoma naporno radili na promjeni orijentacije iz homoseksualne u heteroseksualnu bez ikakvog uspjeha. Psiholozi smatraju da seksualna orijentacija nije stvar svjesnog izbora koja može biti dobrovoljno promjenjena.Da li terapija može promeniti seksualnu orijentaciju?Ne. Čak i obzirom da homoseksualna orijentacija nije mentalna bolest i da ne postoji ni jedan naučni razlog da se izvrši pokušaj promjene lezbejke ili gay muškarca u heteroseksualnu orijentaciju, neke osobe mogu tražiti da promjene sopstvenu orijentaciju ili orijentaciju neke druge osobe (na primjer, roditelji traže terapiju za svoje dijete). Godine 1990. Američka psiholoska asocijacija (American Psychological Association) potvrdila je da naučni dokazi ne pokazuju da ta terapija djeluje i da može naciniti više štete nego učiniti dobro. Promjena nečije seksualne orijentacije nije jednostavni problem promjene nečijeg seksualnog ponasanja. To bi zahtevalo promenu emocionalnih i seksualnih osjećaja osobe i ponovno izgrađivanje nečijeg koncepta o sebi i socijalnog identiteta.

kontrapunkt

pre 9 godina

Nije mi jasno kako im više smeta to što ima bradu nego to što nosi žensku odeću. Voleo bih da sam video Ruskinje kako cepaju žensku odeću u znak protesta :) Rusi ionako nemaju šta da traže na evropskim manifestacijama jer su azijska država i geografski i po mentalitetu. Bolje bi im bilo da se malo pozabave svojom prošlošću u kojoj su više pobijeni od sopstvenih vladara nego od svih evropskih zajedno.

Miki

pre 9 godina

Ako je Austrija spala sa Mocarta na "Končitu", i Rusija je spala sa Čajkovskog na ove likove koji se briju u znak protesta. Mada bi pre trebalo da u znak protesta puštaju brade. Koliko se sećam iz istorije, Petar Veliki je svojevremeno, u sklopu svojih prozapadnih reformi ruskog društva, uveo dodatni porez onima koji su bradati.

ne jede se sve sto leti

pre 9 godina

Koga briga kako su Rusi reagovali? Ako se budemo upravljali prema njima, ceo svet se vraća u mračni srednji vek, ne treba nam to
(Gustav, 12. maj 2014 23:58)

Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.

Салвадор ДаЛи

pre 9 godina

Медитирам...Падам у транс...Видим неко свијетло у даљини. Неко долази. Ко је то. Приближава ми се неко. Препознајем то лице, па то је Моцарт! Поручује ми да вам пренесем сљедеће. Молим да обратите пажњу на поруке које поручује Моцарт са онога свијета свима нама. Он каже: "С обзиром да помно пратим музичке трендове, од када сам се преселио на онај тј. овај свијет, морам да изнесем своје разочарење због свега што се дешавало послиједњих година. Кап је прелила чашу. Морам да проговорим. Шта се то дешава са мојом домовином?! Какви су то људи тамо? Вратите ми моју Аустрију. Тај кич ми не да мира ни на овоме свијету. Коме сам ја компоновао сва моја дјела?! Коме сам их оставио?! Апелујем за ваш здрав разум! Тражим од свих да уведу личне санкције мојој Аустрији док се не поправи. Молим те пренси ово својим Србима и остатку свијета. Од сада ћеш бити мој лични гласноговорник, тј. како се каже модерно данас бићеш мој пр."

Ето ја сам вам прењео поруку Моцарта, а ви сада видите. Ако имате неких питања за мог клијента, кога заступам, молим вас да ми се обратите, у најкраћем могућем року ћу се потрудити да одговор доставим.

deda Stanisa

pre 9 godina

(MILE, 12. maj 2014 19:51)

Lepo kazes deci da se ljudi glupiraju, sto i jeste istina. Ja sam mojoj deci jos dok su bila mala objasnio da su ljudi pomalo glupavi i da vole da se glupiraju. Tako da ih ovo nije zgrozilo. Sa podsmehom gledaju i na Koncitu i na vas koji ste kao jako sokirani i uvredjeni. Ne znam sta ste ocekivali od ljudi? Osvrnite se, neki bradati lik sto hoce da bude zena vise nije cudno nimalo, svasta vole ljudi da rade. Ja recimo ne znam kako deci da objasnim da postoje ljudi koji bacaju smece po ulici i u reku.

Dule

pre 9 godina

Meni stvarno ne smeta Conchita, moze od sebe da pravi sta hoce, cak i verujem da je imao/la tesko odrastanje i zivot do sada, svakako treba biti tolerantan, nikog on/a ne ugrozava. Pa i objasniti deci nije tesko, jednostavno reci da je to decko koji voli da se sminka i oblaci kao devojka, bez ulazenja u seksualnu konotaciju. Jedino mi smeta to sto je iako je pesma dobra i za prvih 5-10 mesta, ne mogu da se otmem utisku da je samo zbog pevaca i njegovog perfomansa pobedila ispred npr Holandije i Svedske. Cak mi se i Conchita-in glas dok ne pevea refren ne svidja, jer zvuci prozukao i kao u decaka koji mutira. Ovako lici mi da je na delu pozitivna diskriminacija u losem smislu. Takodje, da nije bilo Conchita-e, rmislim da bi se forsiralo da Ukrajina pobedi, koliko je sve to postalo angazovano.

007

pre 9 godina

@Gustav

Tako je !!!! NE treba nam srednji vek gde su hrabri vitezovi bili olicenje muskosti i patriotizma.
Trebaju nam seka perse sa dugackim noktima da ubrzamo nestajanje ljudske populacije!!! Ma daj molim te, jel ti cujes sebe......

slobinator

pre 9 godina

poenta svega nije diskrimininacija lgbt zajednice kako ovde želi da se predstavi.naime još 1998 na eurosongu je pobedila izraelska predstavnica dana koja je promenila pol.to tada nije naišlo ni na kakve negativne komentare u svetu.pesma je bila dobra,dana je želela da bude žena,to je i uradila i o.k.da li je tako nešto uradio austrijski predstavnik.ne.on nije promenio pol.on se zapravo izrugivao čitavoj manifestaciji,i čitavoj lgbt populaciji.pesma mu je takođe nikakva.boju glasa pratično i nema i krešti kao svraka.velike zvezde rok scene fred merkjuri,majkl stajp,elton džon verovatno ih ima još su se deklarisali kao homoseksualci.to je njihov izbor,ali oni sa time nisu terali šegu. i to ne sprečava milione strejt poklonika širom sveta da sa uživanjem slušaju njihovu muziku.dakle ovde nije bilo sporno ni što je pobednik evrovizije transseksualac ,gej niti bilo šta drugo već što je čitav nastup bio blago rečeno skandalozan

Lt Carl Heinrich

pre 9 godina

(ramajana, 12. maj 2014 20:28)

Pametnice, Mocart je bio pobožan katolik, a ne nikakav mediokritetski ''otvoren um'' . Od današnjeg sveta bi pobegao u Jukon.

Lemi

pre 9 godina

'Budite tolerantni i prihvatite me takvog kakav jesam!'
Pa budi ti tolerantan pa prihvati cinjenicu da ljudi ne tolerisu tvoje postupke/izgled. LGBT zajednica se poziva na toleranciju i prihvatanje razlicitosti, a u isto vreme ne tolerise one koji se sa njima ne slazu ili nisu kao oni. Vrhunsko licemerje.

Lalegator

pre 9 godina

U zemlji od trista miliona, 23 000 sovinista su potpisali peticiju. Jaka stvar. Kod nas bi proporcionalno bilo mnogo gore.
(modesty, 12. maj 2014 20:02)

U zemlji od 50 miliona 10 000 fasista preuzima vlast.

:) Jos koji potpis i zabrana moze da prodje.

Turkmenbashi Amzahat II

pre 9 godina

Ovom kupit Zilet senzor eksel. A Rusima bi bilo bolje nahranit narod, popravit blatnjave puteve i da prestanu terorisati istocnu Europu tenkovima.

Pera

pre 9 godina

Ako je njegovo prezime wurst iliti kobasica a njegovo ime koncita, sto ne smem ni da prevedem, dobijamo kontekst koji je dovoljno uvredljiv da se samo zbog toga nigde ne pojavi ...

Tanja

pre 9 godina

Evroviziju odavno ne gledam pa ne mogu da se izjašnjavam o pesmi, ali Končita je, budimo realni, užasno ružna. Zapravo groteskna je prava reč.

s t v

pre 9 godina

(Tanja, 12. maj 2014 23:06)

E, pun mi je kofer takvih kao što si ti.
Ceo tvoj komentar se svodi na to da evropska (austrijska) go.na mirišu, a srpska smrde pa te sramota što si srpkinja.

mert

pre 9 godina

Molim vas,molim vas,molim vas! Ovaj nesretnik nije nikakva "Vurstova". ON je Koncita Vurst jer je on muskarac. Zasto pisete o muskarcu u zenskom rodu? Inace,on je i otvorio politicku debatu svojim potpuno nepotrebnim istupom-"nece nas zaustaviti"! Koga i ko nece zaustaviti?! Zasto je muzicki nastup iskoristio za iznosenje politickih ideja? kako to niko ne komentarise i nikome ne smeta? Naravno da je usledio odgovor, pa on ga je i inicirao.

vekovna perfidnost i pokvarenost

pre 9 godina

Ovo je sve jedna pre svega politička nameštaljka, DA BI SE AUSTRIJA, u godini kada se svet seća Prvog sv. rata I NJEGOVOG IZAZIVAČA, i miliona poginulih evropljana, predstavila kao jedna tolerantna i miroljubiva zemlja, oduvek predvodnik ljudskih sloboda i demokratije u Evropi. Takva je izjava i austrijskog predsednika.

Coco Bill

pre 9 godina

E svašta !!!! Koliko komentara o nečemu što treba da predstavlja deo neobavezne zabave i to još komentariše neka država ??!!! Nego da se nisu braća Rusi više "zabrinuli" što više tako ne "prolazi" "prijateljsko" gasanje ??!!! Drugo to im sad dobro dođe da kao, eto osude "nemoralnost" EU, jer ima i kod njih i to bogami priličan broj, a to mi reče jedan poznanik koji živi u Rusiji, koji baš i ne podržavaju sve ovo i ovu avanturu oko Ukrajine. Dakle, ovo mu dođe više neko "političko opravdanje" i prepocuvanje sa EU, za "domaću upotrebu". Maravno da će se na sve to "naložiti" i naši "rusofili", koji će przvati braću Ruse da nas "spasu" od svega i svačega iz Evrope, ne poznajući braću Ruse

e!?

pre 9 godina

@Milos
"Hehehe, isti su komentari kao kad je otvoren Moulin Rouge"

Nisam znao da je internet tako stara tvorevina ;-)

Moulin Rouge stoji pod Montmartre-om od 1898 godine i stajace jos dugo. Ovaj ups..."ova" ce vec iduce godine biti zaboravljena.
Od samog pocetka je bio (Moulin Rouge)svratiste umetnika filozofa pisaca i predstavnika visoke burzuzaije. I danas je jedan od najpoznatijih kabarea u svetu. A nesto nisam ni cuo da je bilo glasova protiv njega. Protiv Ajfelovog tornja jeste.

boze petra

pre 9 godina

Po komentarima covjek bi reko da su rusija, bjelorusija, srbija i bosna kao neke predvodnice u toj nemilosrdnoj borbi za moralnost u svijetu.

Meni to dodje isto kao kad razno razne misice se zalazu za mir u svjetu.

Inace sto se vise ljudi namecu kao neki moralisti u stvarnom zivotu su
uvjek daleko od toga. okrenite se oko sebe. pogledajte kako se ponasaju ljudi u vasoj okolini, pogotovo maloljetne osobe. razmislite sta vi i vasa djeca gledate na tv. kako se ljudi ophode prema vama na ulici i uvidjecete da je ta usiljena moralnost samo paravan za totalno trulo i nemoralno drustvo. meni je konchita maciji kasalj za razvratnost koja se estabilirala u nasem drustvu

Mirko

pre 9 godina

Ovo je namjesteno bas iz ovog razloga da rusima serviraju slobodnu demokratksu evropu, jer austrijanci nisu ni smeli glasati ko ce ih predstavljati na evroviziji . Zivim u Austriji i siguran sam da bi makar 80 posto glasali protiv.

Pilot

pre 9 godina

Neverovatno je da nikome ne smetaju razgolicene, prsate Poljakinje koje se perverzno ponasaju na sceni a da pritom sve to mogu mala deca da vide jer nema starosnog ogranicenja programa dok brada na zenskom licu svima bode oci...Moralisemo, moralisemo...

Glup

pre 9 godina

Ovo je preslikana serija South Parka, Death Camp of Tolerance.Cela Evropa hipnotisano aplaudira bradatoj zeni muskarcu na TV-u misleci da to stvarno doprinosi nekoj ravnopravnosti a u stvari se putujuci cirkus od pre 50,100 godina sa frikovima prenosi na TV.

MAKI

pre 9 godina

Eh, mi smo u nase vreme, sa 7 godina gledali "MENDA I SLAVICU" u 20h. i posle na spavanje, a sad moras da ovjasnjavas, šta je Koncita, vise nego strasno!!!!!

Laki

pre 9 godina

Pa neka su išle Tatu na Evroviziju kao lezbejke. Ja nemam problem sa homoseksualcima i lezbejkama, i razumem takođe osobe koje promene pol. Ali šta je ovo? Ni tamo, ni vamo. Sve, sve, al i za pojas zadeni.

Ica

pre 9 godina

O, pa (Tanja, 12. maj 2014 23:06) bas interesantno, sramo te Srbije i srba, a nije te sramota Onoga što tvoja nova domovina predstavlja kao kulturu i plasira kao uzor mladima, put do uspeha.

stefan

pre 9 godina

jaka stvar ako je tranvestit i ako ima bradu
mislim da je evrovizija takmicenje u pevanju i da nije bitno ko kako izgleda, sta je obukao i kog je pola

Daniel

pre 9 godina

iz raznih konverzacija koje sam imao sa Spancima i Austrijancima u poslednja dva dana sam doznao ovo:
Konchita se ponekad upotrebljava u spanskom kao sleng za zenski polni organ
a wurst, osim ociglednog "kobasica" se takodje uportebljava i u austrijskoj frazi "es ist wurst" "to je kobasica" ili- nije bitno
tako da mi se cini da je znacenje njegovog imena nesto kao:
zensko, musko, nije bitno

JohnyJ

pre 9 godina

Apsolutno mislim da svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce, dok god ne vrsi nasilje ili otimacinu nad drugima. Ali isto tako i drugi imaju pravo da kazu sta im se svidja ili ne svidja, isto tako ne pozivajuci na nasilje.

No nije mi jasna jedna stvar. Zasto za ovu osobu koristimo zenski rod i zamenicu "ona", jer zensko nije. OK, nije skroz ni musko (pre svega identitetom, tako se jednostavno ne oseca), tako da ni reci "on" nije precizno. Zasto onda ne koristimo srednji rod i govorimo "ono"? Znaci Koncita Vurst je pobedilo na Evroviziji.

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i pokusavam da shvatim kako bi danas prosao Oliver Mandic da se na omotu prvog albuma pojavi obucen kao zena, sta bi bilo sa emisijom "Beograd nocu" u kojoj se Mandic predstavio publici, a koja se sastojala od spotova za pesme sa te ploce i sta bi se desilo Kosti Bunusevcu koji je osmislio Mandicev izgled. A to se sve dogadjalo 1981. Tridesettri godine kasnije pobednik Evrovizije izaziva zgrazavanje zato sto ima bradu, nasminkan je i nosi haljinu. Izgleda da smo 33 godine kasnije kao drustvo uspeli da postanemo zatucaniji. Stvarno, neverovatan uspeh.

Branislav J. Ciric

pre 9 godina

"Gustave, ako se pak budemo upravljali prema tebi necemo znati da su Rusi zasluzni za iskorak celog covecanstva u toliko oblasti kao npr. u klasicnoj muzici (Cajkovski, Borodin, Musorgski, Rimski-Korsakov, Sostakovic), knjizevnosti (25 velikana od kojih Tolstoj, Dostojevski, Bulgakov, Puskin, Solzenjicin), otisli prvi u svemir..necemo znati ni da su svetu poklonili modernu umetnost kao npr. Tatlin, Rodcenko, Malevic, Lisicki, kandinski, Sagal, zaduzili svetski film (Ajzenstajn, Kulesov) i zrtvujuci se kao niko drugi spasili svet (ili bar ovaj njegov i tvoj 'civilizovani') deo od Napoleona, Hitlera, Turaka, Mongola i sta ti ja znam koga..i moslim da takva civilizacija ima pravo da komentarise bilo sta, za razliku od tebe koji mislis da su Starbucks i McDonalds, Kardasijan, Paris Hilton i 'bradata zena' ideali kojima vredi teziti.
(ne jede se sve sto leti, 13. maj 2014 09:36)"
Zar Cajkovski takodje nije zena sa bradom?
Polovinu velikana koje ste naveli je namucila ,oterala ili ubila takozvana pristojna Rusija,sve sa Tolstojem koji je izbacen iz crkve dok je u njoj ostao "pristojni" Raspucin.

homo sapiens

pre 9 godina

Svaka osoba je, duhovno, sastavljena iz muškog i ženskog dela. U većini slučajeva je to u ravnoteži, da , ono u glavi odgovara i telu. Po meni je to isključivo u genima, u ekstremnim uzrastajućim uslovima može i to da utiče. U svakom slučaju je to prirodno i tu normalan čovek-bilo koje orijentacije ne može biti protiv. Ali, konkretno Konchita... pa brada je tipičan izraz muškosti, našminkan/a i u haljini izgleda cirkus, meni lično vrlo odbojno

neko

pre 9 godina

..i naravno, ovi "tolerantni i puni ljubavi" opet bljuju mržnju, agresiju i uvrede za svakoga ko ne misli kao oni....demokratija, kako da ne, hahaha...čista diktatura i totalitarizam!

Qq

pre 9 godina

@misko,
Barok se zavrsio 1735. godine i tada pocinje internacionalni neoklasicizam, jos jedan pokusaj vracanja vrednosti koje su postavili stari Grci. Upravu si kad kazes da je to bila moda, zapravo je svaki stil pocev od romanike pa na ovamo bio nacin zivota, i protezao se kroz arhitekturu, oblacenje, muziku... Sama cinjenica da postoji takmicenje na kome je poenta biti sto veca nakaza je dovoljna da se isto ne gleda/ugasi. Ali, narodu je potrebna zabava, od malena se trenira na ispiranje mozga na takav nacin da mu to postane k'o droga. Na 7 dana ukini televiziju i nastace haos, bez obzira sto se na istim tim ekranima prikazuju raskomadana tela ljudi, ubistva, lazi i prevare, i sve ono najgore. Covek je srozao sebe toliko nisko da je svaka zivotinja postala veci covek od nas samih.

MILE

pre 9 godina

@MILE: zatucani care ko tebi uvede internet!!! prvo je trebalo lektiru da procitas
(sdf, 12. maj 2014 21:49)

Pa, tamo nema nista o KONCITI!!!! Ti mora da si umesto lektire gledao VELIKOG BRATA ILI FARMU, pa si se odtucao!!!!

Marko

pre 9 godina

Kritikujte zapad, ali da niste toliko zatucani ovo uopste nebi bila diskuzija. Neko je reko da li bi pustio decu da gleda ovo, reagovo sam, i reko ne, ali sad kad POMISLIM sto da ne. U cirkusu postoji bradata zena, a to je ok....barem danas konacno jeste(u cirkusu) ali sto da ne ovako. Ljudi, svatite da gledate program koj neko drugo finasira, znaci nece biti po tvome. Za kraj, od tolikie kritike, gledali ste do kraja, i niste promenili kanal, znaci navijali ste protiv bradonje i pukli i sad vam zao.

Da im se barem jednom vidi lice!

pre 9 godina

Ima naroda, kome više od hiljadu godina pevaju bradonje u krilima i nikom ništa, a vi se sekirate zbog jednog bradonje u krilu na Euroviziji?:))