Ponedeljak, 12.05.2014.

10:25

Kremlj: Poštovaćemo volju Donjecka

Kremlj saopštio da će poštovati odluku Donjeck i Luganjsk regiona <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&amp;mm=05&amp;dd=12&amp;nav_category=78&amp;nav_id=846721" class="text-link" target= "_blank">u kojima je juče na referendumu oko 90 odsto stanovništva glasalo za otcepljenje od Ukrajine.</a>

Izvor: Raša tudej

Kremlj: Poštovaæemo volju Donjecka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Suvereni demokrata

pre 9 godina

U slucaju gomilanja Nato prema Ukrajini i Prednjestrovlju samo rasporedit Iskander rakete sa atomskim glavama na granicu sa Nato,nema vise mira i spavanja za EU,onda na granicu sa Albanijom, Hrvatskom a FBiH ukinut.

đomladinac

pre 9 godina

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...
(dex, 12. maj 2014 12:17)

to je parodija na sveopštu situaciju
a ne moja želja

Zoran

pre 9 godina

Ko god misli da je zapad ostao zatecen i da ne znaju gde se nalaze, grdno se vara. Celu pricu u Ukrajini je upravo i poceo zapad istovremeno svaljujuci krivicu na Rusiju. U Ukrajini se upravo desava ono sto su oni i planirali. Kada se zavrsi prica u Ukrajini rezultat ce biti otprilike ovakav: Rusija ce pripojiti jugoistocne delove Ukrajine, dok ce zapadu pripasti sve ostalo. Briga zapad za Ukrajinu i Ukrajince. NATO ce u Ukrajini dobiti najzescu clanicu (po hitnom postupku ce ih primiti u alijansu) koja se, za razliku od npr. Ceske ili Poljske nece protiviti postavljanju antiraketnog stita na svojoj teritoriji, i pritom ce se prosiriti prema Rusiji za jos nekih 800km. Zato je i postavljeno ovakvo rukovodstvo Ukrajine koje je smesno kao crtani film. Ovo je operacija koju zapad verovatno vec godinama planira. Rusija radi jedino sto moze, pokusava da smanji stetu koju ce joj ovo napraviti. Koliko zapad studiozno radi ovakve operacije moze se videti i na primeru bombardovanja SRJ. Mnogo pre 1999. su nas okruzili primajuci zemlje iz okruzenja u NATO ili Pratnerstvo za mir. Jedino im je teritorija Makedonije bila van domasaja jer su tada u FRJM bile UN. Ali Makedonija 1998. priznaje Tajvan (kao ovi im obecali milijardu dolara) i time izaziva gnev Kine koja u SB UN stavlja veto na produzenje mandata UN u Makedoniji. UN izlazi iz Makedonije a ulaze NATO trupe koje kao treba da ocuvaju mir. Onda izmisle neki dogadjaj (u nasem slucaju Racak) i to je to.

dex

pre 9 godina

@djomladinac

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...

Super

pre 9 godina

Samo bahato i dobicete NATO bukvalno na vratima da mogu i kopneno kad zele izvrsiti desant. A vi mozete samo raketama. A oni ce prvo raketama, pa onda ljudima da pociste sto propuste rakete. Znaci, znamo koga nece biti totalno, a koga ce biti parcijalno.

east

pre 9 godina

Svaka cast ruskome narodu! Putin je jos jednom povukao pametne i dobre poteze i dokazao da je pravi takticar i vodja! Zasto? Mnogi se pitaju zasto ruska vojska nije usla u Donjeck i Lugansk kao sto je to uradila na Krimu? Odgovor bih potrazio u ruskim bazama i vise hiljada njihovih vojnika koji su bili stacionirani tamo. Iskreno, moje misljenje je da Putin nije ostavio narod nezasticen, bilo je rusa (ako ne prave vojske bez oznaka, onda paravojnih formacija) i dalje ih je na istoku Ukrajine jer pratim desavanja i na RT i na CNN. Pobeda ima cenu, nazalost. Ali je fantastican posao ucinjen kroz ogradjivanje od osuda javnosti, a branjenja svoje teritorije i priblizavanja NATO-u! Kapa dole, Putine!

DADO

pre 9 godina

Samo budale mogu biti i za Ruse i Amerikance ,niko Srbiji nije pomogao kad je trebalo . Svi paze svoje interese da je Rusija htjela mogla je zaustaviti bombardovanje i Kosovo bi barem dobrim dijelom bilo srpsko a ovako od one parade da je djelic dosao u bg nebi Nato ni pomislio da bombarduje toliko o pomoci

Deus

pre 9 godina

@Zoran: Zapad je potcenio Rusiju i njenu resenost da se bori za Ukrajinu. Rusija ce pre okupirati celu Ukrajinu i razmontirati je kao drzavu sasvim nego sto ce dozvoliti ulazak NATO-a u nju. Mozda bi tolerisali ulazak NATO u Galiciju (i par zapadnih provincija Ukrajine - do Lucka i Ivano-Frankovska npr.) ali ne i dalje. Zapad to vrlo dobro zna. U slucaju eskalacije sukoba i gomilanja NATO trupa na granici sa zeljom da udju u Ukrajinu, Ukrajina bi bila zauzeta za manje od 72 sata i to napadima iz svih pravaca iz Rusije i Belorusije. Cak ni Pridnjestrovlje Rusija nece ostaviti Moldaviji tj Rumuniji. U Moldaviji su za septembar planirani redovni izbori na kojima ce vrlo verovatno pobediti proruska opcija - zato se Zapadu tj, pre svega, USA strahovito zuri u Ukrajini. Nemci su spremni za dogovor ali USA ga ne zeli - njihov glavni cilj je da posvadjaju Rusiju i Nemacku preko Ukrajine. Nemacka sama nema snage za bilo kakav angazman u Ukrajini - oni mogu samo da se "slepaju" uz neku americku politiku u toj zemlji. To su i radili praveci bokseru Klicku partiju. Zaparavo su zeleli da kontrolisu stetu koju ce priciniti americki angazman nemacko-ruskim odnosima. Kada Ukrajina ostane bez jugoistoka tj bez celog primorja i usca Dunava ona postaje nezanimljiva Nemackoj a Rusija je ponovo na Balkanu. E tada ce se stvari i kod nas i u okruzenju znacajno promeniti u nasu korist. To svi u Srbiji vrlo dobro znaju ali niko jos ne sme ni da pisne o tome. I bolje je tako. Za sada.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

београд: поштоваћемо вољу републике српске, део косова и метохије, албаније са српским становништвом

milan jovanovic

pre 9 godina

1. Kome je trebao Majdan posle svega? Ko je zurio da smeni Janukoviča godinu i po pre regularnih izbora? Oni koji su hteli krizu - SAD i NATO, uz par izvrsilaca redova u EU. Rezultat - podeljena zemlja, krv koja je i u glavama odvojila te ljude a to su najjace podele.
2. Sankcije? OK pasce rublja. Jedan broj milionera nastojace da pokrije svoje gubitke i prenese lovu. Pace popularnost Putinu narednih godinu - dve sa 80 na 55-60 odsto, standard za par procenata..A sta mislite ko ce izdrzati duze - prosecan radnik u Rusiji ili nekoliko miliona zapadnih radnika koji rsde u firmama koje izvoze u Rusiju? Rusi su navikli da nemaju, a zapadnjaci? Uozbiljimo se.
3. Ako Ukrajina zaista ostane bez Dombasa i istoka u ekonomskom smislu (nije jasno kako bi to mogla nasilno da zadrzi - vojskom?)- ta zemlja ce postati ogromna humanitarna katastrofa. Ko ce da hrani nekoliko desetina miliona ljudi?
4.SAD su vec zrtvovale ekonomsku perspektivu Gruzije tako sto su potpuno nepotrebno preko Tbilisija ispitivale sposobnost Moskve u krizama. Sada su to ponovile sa Ukrajinom. Ali, SAD nece hraniti Ukrajince, samo ce vojno i politicki podsticati krizu prema ruskim granicama, sto je i bio osnovni cilj ovoga uzasa.

Perovic Radenko iz ceraka Beograd VOJNI BLOK

pre 9 godina

Rusija saopstava postovace odluku jucerasnjeg referenduma u Donjecku!Pa sta ste mislili da ce Rusija kleknuti po drugi put, pred fasizmom?! Danas Berlin i Vasington imaju oprobane fasisticke metode; Kako ubiti Rusiju raskomadati na 20 drzava a onda sa prethodnicom, zauzimati ruska bogastva, a Japanu pod hitno vratiti Kurilska ostva,pa Japan uvezati u zapadni savez,tako jedinstvenu udariti na Rusiju zajedno americkim imperijalistima na celu sa oni celavim vijetnasmskim zlocincomgde je vijetanmsku decu zive spaljivao na lomacama u juznom delu Vijetnama!! Gadi mi se pominjati njegovo ime ona republikanski jastreb koji je zagovarao ratove protiv Iraka, LIbije Sirije Avganistana,Srbije,Egipta! Onog ogoljenog gladnog ratnog huskaca protiv citavog sveta!!Ne mogu kao Seljak sa Zlatibora da mu se setim imena ali ce sve visnji mu suditi kadli dali!Mica Zivkovic Zaseok Uvac Zlatibor.Seljak sa 4 razreda skole, ali izvolite da se takmicimo u matematici istoriji drustvenim uredenjima,Borac prve proleterske Brigade osnovane 1941 22 decembra u RUDOm!Danasnja gospodo koja o gospostvu je jedva cula i brze bolje na ista gospoda napustila Ralo i motiku,ambare i salase i i stada OVCA I KOZA KRAVA I BLAGOSTANJA I PRESELISE TAMO U NEKE GRADOVE,ali kad ponesta gradseke gopovke tereneke trcase svakog vikenda kod Tate i mame na selo daimnapune zovnice, ali kad nestade deda baba mama i tata,nastade Panika kako da se GOSPODA DALJE sepuri gradovima bez da sta ima da jede.

Moje misljenje

pre 9 godina

citam ovde komentare tipa ceka se Baskija,Katalonija,Skotska..mozda ce biti otcepljenja mozda ne,ali u danasnjem sistemu ukrupnjavanja radi lakseg funkcionisanja u sistemu globalizacije,Evropa je na pragu obrnutog procesa tj usitnjavanja..koliko je to dobrog donelo vidimo na nasem licnom primeru a kako ce drugi proci tek ce se videti..

Milos

pre 9 godina

Zapad najvise boli cinjenica da je Rusija jos pre mesec dana dobila ono sto je zelela - raspad Ukrajine. Nema tog naroda koji ce pristati da zivi u zemlji koja je njegove sunarodnike ubijala, kuce im razarala...Tako ni stanovnici istoka ukrajine jednostavno ne zele da budu sa Ukrajinom, i to moze da spreci samo konstantna okupacija, koju bi lokalci danonocno napadali, tako da od toga nista nema. Ovi delovi jedan za drugim proglasavju nezavisnost, a to da li ce se prikljuciti Rusiji danas ili za godinu dana, mislim da nije ni bitno. Rusima je najbitnije da nisu morali direktno da intervenisu, vec su sve zavrsili u "rukavicama", bez angazovanja vojske i dodatnih skupih resursa, izbegavajuci veliku medjunarodnu osudu...i za ovakvu takticnost im skidam kapu!

Stevan

pre 9 godina

Evo ga...
Putin je uradio sta je hteo
1.Krim
2.Izbegao je mesanje Rusije u otvoren sukob
3.Dobio je saveznike u novim drzavama
4.Naterao CIA da podeli otkaze svim njihovim planerima i analiticarima

Nikolas

pre 9 godina

Demokratsko glasanje mora da se podrzi. TO JE PRAVO JEDNOG NARODA NJIHOVO OPREDELJENJE. Ako nece da zive u fasizmu sasvim razumljivo i opravdano. Putine moras ih podrzati to je tvoj napaceni narod.

Stevan

pre 9 godina

Evo ga...
Putin je uradio sta je hteo
1.Krim
2.Izbegao je mesanje Rusije u otvoren sukob
3.Dobio je saveznike u novim drzavama
4.Naterao CIA da podeli otkaze svim njihovim planerima i analiticarima

Milos

pre 9 godina

Zapad najvise boli cinjenica da je Rusija jos pre mesec dana dobila ono sto je zelela - raspad Ukrajine. Nema tog naroda koji ce pristati da zivi u zemlji koja je njegove sunarodnike ubijala, kuce im razarala...Tako ni stanovnici istoka ukrajine jednostavno ne zele da budu sa Ukrajinom, i to moze da spreci samo konstantna okupacija, koju bi lokalci danonocno napadali, tako da od toga nista nema. Ovi delovi jedan za drugim proglasavju nezavisnost, a to da li ce se prikljuciti Rusiji danas ili za godinu dana, mislim da nije ni bitno. Rusima je najbitnije da nisu morali direktno da intervenisu, vec su sve zavrsili u "rukavicama", bez angazovanja vojske i dodatnih skupih resursa, izbegavajuci veliku medjunarodnu osudu...i za ovakvu takticnost im skidam kapu!

Nikolas

pre 9 godina

Demokratsko glasanje mora da se podrzi. TO JE PRAVO JEDNOG NARODA NJIHOVO OPREDELJENJE. Ako nece da zive u fasizmu sasvim razumljivo i opravdano. Putine moras ih podrzati to je tvoj napaceni narod.

milan jovanovic

pre 9 godina

1. Kome je trebao Majdan posle svega? Ko je zurio da smeni Janukoviča godinu i po pre regularnih izbora? Oni koji su hteli krizu - SAD i NATO, uz par izvrsilaca redova u EU. Rezultat - podeljena zemlja, krv koja je i u glavama odvojila te ljude a to su najjace podele.
2. Sankcije? OK pasce rublja. Jedan broj milionera nastojace da pokrije svoje gubitke i prenese lovu. Pace popularnost Putinu narednih godinu - dve sa 80 na 55-60 odsto, standard za par procenata..A sta mislite ko ce izdrzati duze - prosecan radnik u Rusiji ili nekoliko miliona zapadnih radnika koji rsde u firmama koje izvoze u Rusiju? Rusi su navikli da nemaju, a zapadnjaci? Uozbiljimo se.
3. Ako Ukrajina zaista ostane bez Dombasa i istoka u ekonomskom smislu (nije jasno kako bi to mogla nasilno da zadrzi - vojskom?)- ta zemlja ce postati ogromna humanitarna katastrofa. Ko ce da hrani nekoliko desetina miliona ljudi?
4.SAD su vec zrtvovale ekonomsku perspektivu Gruzije tako sto su potpuno nepotrebno preko Tbilisija ispitivale sposobnost Moskve u krizama. Sada su to ponovile sa Ukrajinom. Ali, SAD nece hraniti Ukrajince, samo ce vojno i politicki podsticati krizu prema ruskim granicama, sto je i bio osnovni cilj ovoga uzasa.

Zoran

pre 9 godina

Ko god misli da je zapad ostao zatecen i da ne znaju gde se nalaze, grdno se vara. Celu pricu u Ukrajini je upravo i poceo zapad istovremeno svaljujuci krivicu na Rusiju. U Ukrajini se upravo desava ono sto su oni i planirali. Kada se zavrsi prica u Ukrajini rezultat ce biti otprilike ovakav: Rusija ce pripojiti jugoistocne delove Ukrajine, dok ce zapadu pripasti sve ostalo. Briga zapad za Ukrajinu i Ukrajince. NATO ce u Ukrajini dobiti najzescu clanicu (po hitnom postupku ce ih primiti u alijansu) koja se, za razliku od npr. Ceske ili Poljske nece protiviti postavljanju antiraketnog stita na svojoj teritoriji, i pritom ce se prosiriti prema Rusiji za jos nekih 800km. Zato je i postavljeno ovakvo rukovodstvo Ukrajine koje je smesno kao crtani film. Ovo je operacija koju zapad verovatno vec godinama planira. Rusija radi jedino sto moze, pokusava da smanji stetu koju ce joj ovo napraviti. Koliko zapad studiozno radi ovakve operacije moze se videti i na primeru bombardovanja SRJ. Mnogo pre 1999. su nas okruzili primajuci zemlje iz okruzenja u NATO ili Pratnerstvo za mir. Jedino im je teritorija Makedonije bila van domasaja jer su tada u FRJM bile UN. Ali Makedonija 1998. priznaje Tajvan (kao ovi im obecali milijardu dolara) i time izaziva gnev Kine koja u SB UN stavlja veto na produzenje mandata UN u Makedoniji. UN izlazi iz Makedonije a ulaze NATO trupe koje kao treba da ocuvaju mir. Onda izmisle neki dogadjaj (u nasem slucaju Racak) i to je to.

Deus

pre 9 godina

@Zoran: Zapad je potcenio Rusiju i njenu resenost da se bori za Ukrajinu. Rusija ce pre okupirati celu Ukrajinu i razmontirati je kao drzavu sasvim nego sto ce dozvoliti ulazak NATO-a u nju. Mozda bi tolerisali ulazak NATO u Galiciju (i par zapadnih provincija Ukrajine - do Lucka i Ivano-Frankovska npr.) ali ne i dalje. Zapad to vrlo dobro zna. U slucaju eskalacije sukoba i gomilanja NATO trupa na granici sa zeljom da udju u Ukrajinu, Ukrajina bi bila zauzeta za manje od 72 sata i to napadima iz svih pravaca iz Rusije i Belorusije. Cak ni Pridnjestrovlje Rusija nece ostaviti Moldaviji tj Rumuniji. U Moldaviji su za septembar planirani redovni izbori na kojima ce vrlo verovatno pobediti proruska opcija - zato se Zapadu tj, pre svega, USA strahovito zuri u Ukrajini. Nemci su spremni za dogovor ali USA ga ne zeli - njihov glavni cilj je da posvadjaju Rusiju i Nemacku preko Ukrajine. Nemacka sama nema snage za bilo kakav angazman u Ukrajini - oni mogu samo da se "slepaju" uz neku americku politiku u toj zemlji. To su i radili praveci bokseru Klicku partiju. Zaparavo su zeleli da kontrolisu stetu koju ce priciniti americki angazman nemacko-ruskim odnosima. Kada Ukrajina ostane bez jugoistoka tj bez celog primorja i usca Dunava ona postaje nezanimljiva Nemackoj a Rusija je ponovo na Balkanu. E tada ce se stvari i kod nas i u okruzenju znacajno promeniti u nasu korist. To svi u Srbiji vrlo dobro znaju ali niko jos ne sme ni da pisne o tome. I bolje je tako. Za sada.

east

pre 9 godina

Svaka cast ruskome narodu! Putin je jos jednom povukao pametne i dobre poteze i dokazao da je pravi takticar i vodja! Zasto? Mnogi se pitaju zasto ruska vojska nije usla u Donjeck i Lugansk kao sto je to uradila na Krimu? Odgovor bih potrazio u ruskim bazama i vise hiljada njihovih vojnika koji su bili stacionirani tamo. Iskreno, moje misljenje je da Putin nije ostavio narod nezasticen, bilo je rusa (ako ne prave vojske bez oznaka, onda paravojnih formacija) i dalje ih je na istoku Ukrajine jer pratim desavanja i na RT i na CNN. Pobeda ima cenu, nazalost. Ali je fantastican posao ucinjen kroz ogradjivanje od osuda javnosti, a branjenja svoje teritorije i priblizavanja NATO-u! Kapa dole, Putine!

Perovic Radenko iz ceraka Beograd VOJNI BLOK

pre 9 godina

Rusija saopstava postovace odluku jucerasnjeg referenduma u Donjecku!Pa sta ste mislili da ce Rusija kleknuti po drugi put, pred fasizmom?! Danas Berlin i Vasington imaju oprobane fasisticke metode; Kako ubiti Rusiju raskomadati na 20 drzava a onda sa prethodnicom, zauzimati ruska bogastva, a Japanu pod hitno vratiti Kurilska ostva,pa Japan uvezati u zapadni savez,tako jedinstvenu udariti na Rusiju zajedno americkim imperijalistima na celu sa oni celavim vijetnasmskim zlocincomgde je vijetanmsku decu zive spaljivao na lomacama u juznom delu Vijetnama!! Gadi mi se pominjati njegovo ime ona republikanski jastreb koji je zagovarao ratove protiv Iraka, LIbije Sirije Avganistana,Srbije,Egipta! Onog ogoljenog gladnog ratnog huskaca protiv citavog sveta!!Ne mogu kao Seljak sa Zlatibora da mu se setim imena ali ce sve visnji mu suditi kadli dali!Mica Zivkovic Zaseok Uvac Zlatibor.Seljak sa 4 razreda skole, ali izvolite da se takmicimo u matematici istoriji drustvenim uredenjima,Borac prve proleterske Brigade osnovane 1941 22 decembra u RUDOm!Danasnja gospodo koja o gospostvu je jedva cula i brze bolje na ista gospoda napustila Ralo i motiku,ambare i salase i i stada OVCA I KOZA KRAVA I BLAGOSTANJA I PRESELISE TAMO U NEKE GRADOVE,ali kad ponesta gradseke gopovke tereneke trcase svakog vikenda kod Tate i mame na selo daimnapune zovnice, ali kad nestade deda baba mama i tata,nastade Panika kako da se GOSPODA DALJE sepuri gradovima bez da sta ima da jede.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

београд: поштоваћемо вољу републике српске, део косова и метохије, албаније са српским становништвом

dex

pre 9 godina

@djomladinac

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...

đomladinac

pre 9 godina

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...
(dex, 12. maj 2014 12:17)

to je parodija na sveopštu situaciju
a ne moja želja

Moje misljenje

pre 9 godina

citam ovde komentare tipa ceka se Baskija,Katalonija,Skotska..mozda ce biti otcepljenja mozda ne,ali u danasnjem sistemu ukrupnjavanja radi lakseg funkcionisanja u sistemu globalizacije,Evropa je na pragu obrnutog procesa tj usitnjavanja..koliko je to dobrog donelo vidimo na nasem licnom primeru a kako ce drugi proci tek ce se videti..

Suvereni demokrata

pre 9 godina

U slucaju gomilanja Nato prema Ukrajini i Prednjestrovlju samo rasporedit Iskander rakete sa atomskim glavama na granicu sa Nato,nema vise mira i spavanja za EU,onda na granicu sa Albanijom, Hrvatskom a FBiH ukinut.

Super

pre 9 godina

Samo bahato i dobicete NATO bukvalno na vratima da mogu i kopneno kad zele izvrsiti desant. A vi mozete samo raketama. A oni ce prvo raketama, pa onda ljudima da pociste sto propuste rakete. Znaci, znamo koga nece biti totalno, a koga ce biti parcijalno.

DADO

pre 9 godina

Samo budale mogu biti i za Ruse i Amerikance ,niko Srbiji nije pomogao kad je trebalo . Svi paze svoje interese da je Rusija htjela mogla je zaustaviti bombardovanje i Kosovo bi barem dobrim dijelom bilo srpsko a ovako od one parade da je djelic dosao u bg nebi Nato ni pomislio da bombarduje toliko o pomoci

Super

pre 9 godina

Samo bahato i dobicete NATO bukvalno na vratima da mogu i kopneno kad zele izvrsiti desant. A vi mozete samo raketama. A oni ce prvo raketama, pa onda ljudima da pociste sto propuste rakete. Znaci, znamo koga nece biti totalno, a koga ce biti parcijalno.

dex

pre 9 godina

@djomladinac

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...

DADO

pre 9 godina

Samo budale mogu biti i za Ruse i Amerikance ,niko Srbiji nije pomogao kad je trebalo . Svi paze svoje interese da je Rusija htjela mogla je zaustaviti bombardovanje i Kosovo bi barem dobrim dijelom bilo srpsko a ovako od one parade da je djelic dosao u bg nebi Nato ni pomislio da bombarduje toliko o pomoci

Stevan

pre 9 godina

Evo ga...
Putin je uradio sta je hteo
1.Krim
2.Izbegao je mesanje Rusije u otvoren sukob
3.Dobio je saveznike u novim drzavama
4.Naterao CIA da podeli otkaze svim njihovim planerima i analiticarima

Nikolas

pre 9 godina

Demokratsko glasanje mora da se podrzi. TO JE PRAVO JEDNOG NARODA NJIHOVO OPREDELJENJE. Ako nece da zive u fasizmu sasvim razumljivo i opravdano. Putine moras ih podrzati to je tvoj napaceni narod.

Milos

pre 9 godina

Zapad najvise boli cinjenica da je Rusija jos pre mesec dana dobila ono sto je zelela - raspad Ukrajine. Nema tog naroda koji ce pristati da zivi u zemlji koja je njegove sunarodnike ubijala, kuce im razarala...Tako ni stanovnici istoka ukrajine jednostavno ne zele da budu sa Ukrajinom, i to moze da spreci samo konstantna okupacija, koju bi lokalci danonocno napadali, tako da od toga nista nema. Ovi delovi jedan za drugim proglasavju nezavisnost, a to da li ce se prikljuciti Rusiji danas ili za godinu dana, mislim da nije ni bitno. Rusima je najbitnije da nisu morali direktno da intervenisu, vec su sve zavrsili u "rukavicama", bez angazovanja vojske i dodatnih skupih resursa, izbegavajuci veliku medjunarodnu osudu...i za ovakvu takticnost im skidam kapu!

Zoran

pre 9 godina

Ko god misli da je zapad ostao zatecen i da ne znaju gde se nalaze, grdno se vara. Celu pricu u Ukrajini je upravo i poceo zapad istovremeno svaljujuci krivicu na Rusiju. U Ukrajini se upravo desava ono sto su oni i planirali. Kada se zavrsi prica u Ukrajini rezultat ce biti otprilike ovakav: Rusija ce pripojiti jugoistocne delove Ukrajine, dok ce zapadu pripasti sve ostalo. Briga zapad za Ukrajinu i Ukrajince. NATO ce u Ukrajini dobiti najzescu clanicu (po hitnom postupku ce ih primiti u alijansu) koja se, za razliku od npr. Ceske ili Poljske nece protiviti postavljanju antiraketnog stita na svojoj teritoriji, i pritom ce se prosiriti prema Rusiji za jos nekih 800km. Zato je i postavljeno ovakvo rukovodstvo Ukrajine koje je smesno kao crtani film. Ovo je operacija koju zapad verovatno vec godinama planira. Rusija radi jedino sto moze, pokusava da smanji stetu koju ce joj ovo napraviti. Koliko zapad studiozno radi ovakve operacije moze se videti i na primeru bombardovanja SRJ. Mnogo pre 1999. su nas okruzili primajuci zemlje iz okruzenja u NATO ili Pratnerstvo za mir. Jedino im je teritorija Makedonije bila van domasaja jer su tada u FRJM bile UN. Ali Makedonija 1998. priznaje Tajvan (kao ovi im obecali milijardu dolara) i time izaziva gnev Kine koja u SB UN stavlja veto na produzenje mandata UN u Makedoniji. UN izlazi iz Makedonije a ulaze NATO trupe koje kao treba da ocuvaju mir. Onda izmisle neki dogadjaj (u nasem slucaju Racak) i to je to.

Deus

pre 9 godina

@Zoran: Zapad je potcenio Rusiju i njenu resenost da se bori za Ukrajinu. Rusija ce pre okupirati celu Ukrajinu i razmontirati je kao drzavu sasvim nego sto ce dozvoliti ulazak NATO-a u nju. Mozda bi tolerisali ulazak NATO u Galiciju (i par zapadnih provincija Ukrajine - do Lucka i Ivano-Frankovska npr.) ali ne i dalje. Zapad to vrlo dobro zna. U slucaju eskalacije sukoba i gomilanja NATO trupa na granici sa zeljom da udju u Ukrajinu, Ukrajina bi bila zauzeta za manje od 72 sata i to napadima iz svih pravaca iz Rusije i Belorusije. Cak ni Pridnjestrovlje Rusija nece ostaviti Moldaviji tj Rumuniji. U Moldaviji su za septembar planirani redovni izbori na kojima ce vrlo verovatno pobediti proruska opcija - zato se Zapadu tj, pre svega, USA strahovito zuri u Ukrajini. Nemci su spremni za dogovor ali USA ga ne zeli - njihov glavni cilj je da posvadjaju Rusiju i Nemacku preko Ukrajine. Nemacka sama nema snage za bilo kakav angazman u Ukrajini - oni mogu samo da se "slepaju" uz neku americku politiku u toj zemlji. To su i radili praveci bokseru Klicku partiju. Zaparavo su zeleli da kontrolisu stetu koju ce priciniti americki angazman nemacko-ruskim odnosima. Kada Ukrajina ostane bez jugoistoka tj bez celog primorja i usca Dunava ona postaje nezanimljiva Nemackoj a Rusija je ponovo na Balkanu. E tada ce se stvari i kod nas i u okruzenju znacajno promeniti u nasu korist. To svi u Srbiji vrlo dobro znaju ali niko jos ne sme ni da pisne o tome. I bolje je tako. Za sada.

east

pre 9 godina

Svaka cast ruskome narodu! Putin je jos jednom povukao pametne i dobre poteze i dokazao da je pravi takticar i vodja! Zasto? Mnogi se pitaju zasto ruska vojska nije usla u Donjeck i Lugansk kao sto je to uradila na Krimu? Odgovor bih potrazio u ruskim bazama i vise hiljada njihovih vojnika koji su bili stacionirani tamo. Iskreno, moje misljenje je da Putin nije ostavio narod nezasticen, bilo je rusa (ako ne prave vojske bez oznaka, onda paravojnih formacija) i dalje ih je na istoku Ukrajine jer pratim desavanja i na RT i na CNN. Pobeda ima cenu, nazalost. Ali je fantastican posao ucinjen kroz ogradjivanje od osuda javnosti, a branjenja svoje teritorije i priblizavanja NATO-u! Kapa dole, Putine!

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 9 godina

београд: поштоваћемо вољу републике српске, део косова и метохије, албаније са српским становништвом

milan jovanovic

pre 9 godina

1. Kome je trebao Majdan posle svega? Ko je zurio da smeni Janukoviča godinu i po pre regularnih izbora? Oni koji su hteli krizu - SAD i NATO, uz par izvrsilaca redova u EU. Rezultat - podeljena zemlja, krv koja je i u glavama odvojila te ljude a to su najjace podele.
2. Sankcije? OK pasce rublja. Jedan broj milionera nastojace da pokrije svoje gubitke i prenese lovu. Pace popularnost Putinu narednih godinu - dve sa 80 na 55-60 odsto, standard za par procenata..A sta mislite ko ce izdrzati duze - prosecan radnik u Rusiji ili nekoliko miliona zapadnih radnika koji rsde u firmama koje izvoze u Rusiju? Rusi su navikli da nemaju, a zapadnjaci? Uozbiljimo se.
3. Ako Ukrajina zaista ostane bez Dombasa i istoka u ekonomskom smislu (nije jasno kako bi to mogla nasilno da zadrzi - vojskom?)- ta zemlja ce postati ogromna humanitarna katastrofa. Ko ce da hrani nekoliko desetina miliona ljudi?
4.SAD su vec zrtvovale ekonomsku perspektivu Gruzije tako sto su potpuno nepotrebno preko Tbilisija ispitivale sposobnost Moskve u krizama. Sada su to ponovile sa Ukrajinom. Ali, SAD nece hraniti Ukrajince, samo ce vojno i politicki podsticati krizu prema ruskim granicama, sto je i bio osnovni cilj ovoga uzasa.

Perovic Radenko iz ceraka Beograd VOJNI BLOK

pre 9 godina

Rusija saopstava postovace odluku jucerasnjeg referenduma u Donjecku!Pa sta ste mislili da ce Rusija kleknuti po drugi put, pred fasizmom?! Danas Berlin i Vasington imaju oprobane fasisticke metode; Kako ubiti Rusiju raskomadati na 20 drzava a onda sa prethodnicom, zauzimati ruska bogastva, a Japanu pod hitno vratiti Kurilska ostva,pa Japan uvezati u zapadni savez,tako jedinstvenu udariti na Rusiju zajedno americkim imperijalistima na celu sa oni celavim vijetnasmskim zlocincomgde je vijetanmsku decu zive spaljivao na lomacama u juznom delu Vijetnama!! Gadi mi se pominjati njegovo ime ona republikanski jastreb koji je zagovarao ratove protiv Iraka, LIbije Sirije Avganistana,Srbije,Egipta! Onog ogoljenog gladnog ratnog huskaca protiv citavog sveta!!Ne mogu kao Seljak sa Zlatibora da mu se setim imena ali ce sve visnji mu suditi kadli dali!Mica Zivkovic Zaseok Uvac Zlatibor.Seljak sa 4 razreda skole, ali izvolite da se takmicimo u matematici istoriji drustvenim uredenjima,Borac prve proleterske Brigade osnovane 1941 22 decembra u RUDOm!Danasnja gospodo koja o gospostvu je jedva cula i brze bolje na ista gospoda napustila Ralo i motiku,ambare i salase i i stada OVCA I KOZA KRAVA I BLAGOSTANJA I PRESELISE TAMO U NEKE GRADOVE,ali kad ponesta gradseke gopovke tereneke trcase svakog vikenda kod Tate i mame na selo daimnapune zovnice, ali kad nestade deda baba mama i tata,nastade Panika kako da se GOSPODA DALJE sepuri gradovima bez da sta ima da jede.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

U slucaju gomilanja Nato prema Ukrajini i Prednjestrovlju samo rasporedit Iskander rakete sa atomskim glavama na granicu sa Nato,nema vise mira i spavanja za EU,onda na granicu sa Albanijom, Hrvatskom a FBiH ukinut.

Moje misljenje

pre 9 godina

citam ovde komentare tipa ceka se Baskija,Katalonija,Skotska..mozda ce biti otcepljenja mozda ne,ali u danasnjem sistemu ukrupnjavanja radi lakseg funkcionisanja u sistemu globalizacije,Evropa je na pragu obrnutog procesa tj usitnjavanja..koliko je to dobrog donelo vidimo na nasem licnom primeru a kako ce drugi proci tek ce se videti..

đomladinac

pre 9 godina

Zbog trna u oku Merkelovoj, ti bi pristao da budes deo beke druge drzave? Ti i oni koji ti nalupase pluseve? Da li su se zato borili nasi preci? Da li smo zato ginuli u tolikom broju? Inace nisam NATOfil, ali tvoja zelja je bolesna. Idi lepo u Rusiju, naseli se tamo, a nadam se da samostalnost Srbije nece doci u pitanje na nekom referendumu koji ce organizovati likovi kao ti...
(dex, 12. maj 2014 12:17)

to je parodija na sveopštu situaciju
a ne moja želja